A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005 tavaszi kisbabák

Sziasztok!

Köszi szépen a gratulációkat! Babusnak és Deenek megy a drukk!

Uh-os terminus kapcsán annyit, hogy az uh szerint én is ápr 13-ra voltam kiírva (erről már korábban írtam), de én mindig is tartottam magam az ápr 4-hez. Persze minden vizsgálatra a 13-i időpont alapján kellett megjelenni, de én biztos voltam, hogy elszámoltak valamit. S lám, igazam is lett, mert nem hiszem, hogy 3.850g-mal a 37.hét lenne az igazi. És ezt utólag a dokim is belátta.

A málnalevél teát én úgy ittam, hogy a 36.héten egy csésze naponta, a 37.héten 2 csésze naponta, stb.

A magzatvíz kapcsán annyit, hogy kb. szülés előtt 2 héttel "vizes" folyásom volt, amire a doki még hüvelykúpot is írt fel. Akkor megkérdeztem, hogy honnan fogom tudni, hogy nem folyásom van, hanem a magzatvíz folyik, és azt a választ kaptam, hogy az olyan, mintha pisi jönne, csak nem bírom kontrollálni, és nem marad abba. És ezzel meg is kezdem a szüléstörténetem. Ugyanis szombat (26-a) reggel kimentem a budira, és észrevettem, hogy folyik valami. Na, gondoltam, de jó, már megint folyásom van. Beraktam egy betétet, gondoltam majd kitart egész napra. Mivel fájt a fejem, nem sok mindent csináltam aznap, inkább csak olyan dolgokat, amit ülve is lehet (vasaltam, mosogattam). A férjem bevállalta a főzést, fincsi húsleves+milánói (saját, nem az a bolti por vagy lötty). Még mondtam is neki, hogy szülés előtt be akarok lakni spagival, mert lehet, hogy szoptatás alatt nem fog bejönni a gyerkőcnek a paradicsomos kaja. Szóval párom főzögetett, én is elvoltam, csak mindig arra lettem figyelmes, hogy ha az ülésből felálltam, akkor folyt a valami, de, ha ültem nem volt semmi. Először 2 óra múlva cseréltem betétet, aztán már óránként. Enyhe (nagyon enyhe) sárga színe volt, ezért először megfordult a fejemben, hogy nem-e bepisiltem. De gondoltam, hogy azért annyira béna nem vagyok, hogy nem venném észre, ha jön a pisi. Szóval ez így ment 1/2 2-ig, amikor is készen lett a kaja, és benyomtam két tányér spagettit. 2-kor már nem bírtam magammal, és felhívtam a szülésznőmet (Dóri), aki éppen ügyeletben volt, hogy szerinte kinevetnének-e, ha bemennék, és megnézetném magam az ügyeletes dokival. Mert biztos nem a magzatvíz az, de csak nyugodtabb lennék, ha látna egy doki. Dóri mondta, hogy rendben, menjek be, biztos nem a magzatvíz, de ha ettől megnyugszom, akkor szól az ügyeletes dokinak, hogy majd vizsgáljon meg.
1/2 4-re be is értünk a kórházba, ahol az ügyeletes doki megvizsgált és bizony a magzatvíz szivárgott. 1 cm-re volt nyitva a méhszáj, így a doki megbíztatott, hogy talán vasárnap délre lesz valami a szülésből. Kösz, vazzeg (bocs) gondoltam magamban!!! Na, kaptam frankó kórházi cuccost, Robit (férjem) haza kellett küldeni a cókmókért (ami össze sem volt pakolva. Persze pont aznap akartam összeszedni a kórházi "felszerelést", csak arra vártam, hogy párom nézze át a táskát, nincs e benne pók - mindenkinek van valami parája-)Szóval ő elment 4-kor, én pedig megkaptam a beöntést. Szinte semmit sem éreztem, ami vagy annak tudható, hogy nagyon kíméletes volt Dóri, vagy annak, hogy a lehető legrosszabbra voltam felkészülve. 1/2 6-kor befutott a dokim is. Robi ekkor még nem volt sehol. Pedig max. 20 percre lakunk a kórháztól. Így utólag mondta, hogy nagyon be volt parázva. Szóval jött a doki, megvizsgált, és ennyit mondott: "Bazd meg Dóri, nagy szarban vagyunk!!!" Ezt a mondatot egy életre megjegyzem... Terv a következő: kapok méhszáj lazító zselét, amitől talán éjfélre kitágulok 2 ujjnyira, éjfélkor pedig adnak infúziót, amitől beindulnak a fájások és ezzel együtt a tágulás, és talán reggel 6-ra a kezemben tarthatom a babát. Hááát, nem ilyen hosszúra (persze első szülésnek nem is olyan vészesen hosszú) terveztem a szülést, de nem tudtam mit tenni.
6-kor felrakta a doki a zselét. Nem volt valami kellemes, de túléltem. Azt mondta, hogy legalább egy órát (de inkább többet) próbáljak meg feküdni, hogy a magzatvíz ki ne mossa a zselét. Rámkapcsolták az nst-t, és fekve várta Robit, hogy végre befusson. Meg is érkezett drágám 1/4 7 körül, és elkezdtünk beszélgetni. Közben szólt anyunak és tesómnak, hogy mi a helyzet, akik bejöttek a kórházba. Persze kiment hozzájuk a szülésznő, és mondta, hogy teljesen felesleg maradniuk, mert reggelnél hamarabb nem lesz baba. De csak mondták, hogy legalább addig maradnak, amíg nem tudnak velem pár szót váltani, hogy biztassanak. Közben elkezdett lent fájni a hasam. Olyan enyhe mensi görcs. Nst nem mutatott semmi fájást, és Dóri is mondta, hogy ez biztos nem olyan fájás, mert akkor az egész hasam (méhem) fájna, nem csak odalent. Én hittem neki, ráfogtam, hogy biztos azért fáj, mert háton fekszek, és ugye már vagy 3 hónapja nem pihentem ilyen pozitúrában. Szóval 7-ig kínlódtam, de aztán mondtam, hogy hagy keljek fel, mert én nem bírok így feküdni. Dóri hozta a szülőszéket és a labdát, hogy ha már meguntam a járkálást, üljek le ezekre. Amikor felkeltem az ágyról, gondoltam kimegyek anyuékhoz dumálni, de annyira belenyilalt a fájás a hasamba (még mindig csak lentre), hogy le kellett ülnöm a szülőszékre. És ott is ragadtam. Üzentem anyuéknak, hogy nem bírok kivánszorogni, inkább menjenek haza. Így aztán el is mentek este 8-kor. Én pedig kínlódtam a szülőszéken. Azt hittem, hogy majd úgy jönnek a fájások, hogy 10 perc, 5 perc, stb. De nekem egy percenként, majd fél percenként jöttek, szinte annyi idő sem volt köztük, hogy meg bírjak szólalni. Rámjött a hányinger is, hogy nehogy már csak a hasfájással kelljen megbírkóznom. Az nst rám volt kapcsolva, de a fájásmérő része nem, így Dóri nem is láthatta, hogy mekkora fájdalmam van. Csak azt mondogatta, hogy viseljem türelemmel a fájdalmat, mert ettől még sokkal jobban is fájni fog. Gondoltam magamban, hogy ez hülye, ha ettől jobban fájni fog, én meghalok!!! El voltam kenődve, mert én azt hittem, hogy nagy a fájdalomtűrő képességem, de ha ezek csak a kezdeti fájások, akkor mi lesz a végén??? Próbáltam kérni fájdalomcsillapítót, de azt csak akkor kaphattam volna, ha a zselé eléri a kívánt hatást, leghamarabb 11-kor. Szóval 9-ig kínlódtam a széken, szegény Robi sem tudott mit segíteni, max annyit, hogy hozta nekem a vizes gézt a fejemre, számra. Aztán 9-kor jött a dokim, hogy feküdjek fel az ágyra, mert megvizsgálna. Igaz, csak fél méterre voltam az ágytól, de lehetetlen feladatnak tűnt a kérése. Aztán valahogy csak felpakoltak. Doki megvizsgált, és annyit mondott, hogy fél óra múlva megvan a baba. Tessék??? Rosszul hallottam??? Mi van a reggel 6 órai időponttal??? Doki elhúz, szólok Dórinak, hogy vizsgáljon meg ő is, mert a doki biztos csak humorizált. Dóri diagnózisa ugyanaz. Már a szülőcsatornában a baba feje, méhszáj eltűnt!!! 2 óra alatt!!! Dóri szerint orvosi csoda vagyok!!! Ekkor kb. 9.10 van. Nst-t ismét rámkapcsol, fájások 12 körül. Dóri csak annyit mond, hogy ezt nem hiszi el!!! Én már elhiszem, mert jönnek a tolófájások. Végre, megkönnyebbülés. Senki ne féljen a kitolástól, mert az egészben az a legkönnyebb. Ez már ment úgy, ahogy a nagykönyvben meg van írva, fájásonként 3 nyomás. Robi hívja anyuékat, hogy vissza az egész, mert fél óra múlva baba!
És egy jó fél óra kitolás után 9.52-kor megszületett Jázmin. Robi köldökzsinórt elvágta, utána a mellemre tették a picit, aki egyből elhallgatott. Furcsa volt, mert nem éreztem át a pillanat fontosságát, inkább arra gondoltam, hogy de jó, nincs fájás!!! Szóval nem tudom mással is így volt-e ez, de emiatt egy kicsit szégyellem most már magam. Aztán megszületett a méhlepény, ez csak egy nagy platty volt, majd jött a doki a varrást megcsinálni. A vágásból nem éreztem semmit, a varrásból néha szúrt itt-ott, de elviselhető volt. Éjfélkor felvittek a szobámba, persze egész éjszaka nem aludtam semmit, mert csak kattogott az agyam. Reggel, a 9 órási szoptatásra már behozták Jázmint, de ekkor csak ismerkedtünk. A gátseb abszolut nem fájt, vasárnap már anyu szerint úgy mozogtam, mint ő egy hónappal a szülés után.
Na, de a varratszedést követően én is megtudtam milyen az, ha fáj a gátseb, ugyanis azóta fájdogál. Másnak is volt ilyen, hogy addig nem fájt, amíg a varrat bent volt, csak utána??? Mert én úgy tudom, hogy ennek pont fordítva kellene lennie.
Egri kórház előtt le a kalappal!!! Mindenki nagyon rendes volt, az osztályos és a csecsemős nővérek is (egy kivétellel), a gyerekorvos is, és a kórházi védőnő is. Folyamatos tájékoztatást kaptam a baba állapotáról, minden nap jött valaki, hogy tud-e valamiben segíteni, megmutatták, hogy kell tisztába tenni, köldökcsonkot ápolni, szoptatni, stb. Szóval nagyon pozitívan csalódtam a kórházban!!!
Szerda helyett csak csüt-ön jöhettünk haza, mert Jázi egy picit besárgult, és kék fény kezelést kapott, de nem szontyolodtam el, mert tudtam, hogy itt már az ő egészsége a legfontosabb, és nem az, hogy én már a saját ágyamban szeretnék aludni.

Amióta itthon vagyunk, nagyon jó baba, csak eszik, alszik, de ha felvan, akkor is elvan magában. Sajna nincs szinte semmi tejcsim (napi 50ml két ciciből!!!), így tápszert kap. De ma hozatok én is élesztőtablettát, és a Lactoherb mellé eszem ezt is. Hátha...

Nos, nagyjából ennyi a történet. Én nagyon pozitívan éltem meg a szülést, bizonyára azért, mert a lehető legrosszabbra voltam felkészülve, és végül is minden a legjobban zajlott (főleg, ha a kezdetet nézzük). Én úgy gondolom, hogy a málnalevél tea sokat segített a tágulásban, ugyanis Dóri szerint még senkin sem segített ilyen gyorsan a zselé. Ha pedig nem a zselé, akkor csak is a tea lehetett a "bűnös".

Bocs, hogy hosszú lettem.

Brigó

Kép

Kép
brigó

Akkor most már így írom:

gratulálok Dee-nek a csöppségekhez! Szorítok, hogy minden rendben legyen!!!

Brigó

Kép

Kép
brigó

Sziasztok!

Dee-nek gratula az ikrekhez, szorítunk, hogy továbbra is rendben legyen minden.

Babuséknak is megy a drukk.

Ismét nem tudom, hol maradtam le...Kép

Valaki kérdezte a málnalevél teát, én a 36. héttől ittam napi fél litert.

Köszönöm az orrszívótisztítós tippeket Kép.

Dalmi
Engem is érdekel a szüléstörténeted.
Úgy döntöttem, én is megírom így négy hét után Kép.

Tényleg nagyon aranyosak a babák!
Angéla, te ne csak másokat bíztass, Valérról sem láttunk sok képet!

Most rohanok, felkeltem a kisfiút, mert már folyik a tej Kép, remélem ma még tudok jönni.

Zsana + Vilmos 3+6
zsana75

Sziasztok!

Elkészült a szüléstörténetem, én meg sem próbáltam rövid lenni. Sajna nem tudom elovasni az újonnan felkerült történeteket, mert ki kell mennem a babához a teraszra, de esz a fene rendesen.
Na majd idesettenkedek megint egy űvatlan pillanatban..
Lenke ma 2 hetesKép. Szóval itt van ni:

Kustár-Nagy Lenke születésnapja

Az ember életében vannak amolyan jeles napok, amelyeket sosem felejt el. Ilyen volt gyerekkoromban minden szülinapom, névnapom, a karácsony, vagy akár a húsvét. Felnőtt fejjel ezek az ünnepek valamelyest veszítettek jelentőségükből, mióta 2004. január 8-án-talán nem véletlenül a születésnapomon- szerelmem megkérte a kezemet. Igent mondtam, és a következő jeles napon 2004. május 8-án házasságot kötöttünk. 2005. március 21-éig ez volt számomra a legszebb nap az életemben, tartozom valakihez, akit nagyon szeretek.
Kislányunknak március 18-án meg kellett volna születnie, de ő nem így döntött, így aztán kétnaponta járunk a fővárosba az éppen aktuális CTG-re.
2005. március 20.
Vasárnap van, ragyogó tavaszi napsütésre ébredek, ma is korán. Ez a nagy pocak nem kifejezetten a kényelmes alvást szolgálja. Gyorsan beveszem a vérnyomáscsökkentőt és ébresztem Kócost- a férfit, aki azon a bizonyos jeles napon feleségül vett- hogy menjünk gyorsan a kórházba az előírt CTG –re. Izgatott vagyok, mert lévén hétvége van, a szülőszobán végzik a vizsgálatot.
Mészáros doktor- nevével ellentétben – kedves orvosom ma nem lesz bent, így csupán 20 percnyi ücsörgés vár rám, lányom szívhangjának megnyugtató lüktetésében. Barátnőm előrelátóan figyelmeztet, hogy ha artikulálatlan hangokat hallanék, azokra nem kell odafigyelni. Indulás előtt elrebegek egy gyenge kis fohász, hogy jaj, csak addig ne szüljön senki, míg ott vagyunk. Itthon még összeveszünk Kóccal, este megígértem neki, hogy megnézheti a Forma1-et, reggelre viszont meggondoltam magam. Mindig ezt csinálom, nem csoda, ha mérges.
A kórházban a 2. emeletre megyünk- „Szülészet”, félelmetes olvasni is. Egy kedves asszisztens elveszi a kiskönyvemet, majd megjelenik az orvosom. Hát mégis bent van? Úgy néz ki, mit egy tengerész admirális, gyönyörű öltönyben van, biztos készül valahová. Sürget, hogy menjek gyorsan a vizsgálóba, toljam le a gatyám, és megvizsgál. Közben mosolyogva elnézést kér, amiért rohannia kell. A méhszáj 1 cm-re van nyitva. A doki sietve távozik, én beülök az egyik fekete műbőr fotelbe és hallgatom a babám egyenletes szívverését. Lenke nem aktív, szunyókálhat éppen, ezért egy elektromos sokkolóhoz hasonló műszerrel bedudálnak neki. Erre a pocakom a nyakamig csúszik, és a kislányom mocorgásba kezd. Minden rendben, vidáman indulunk haza. Süt a nap, és én alig várom, hogy hazaérve elővegyem a kerti szerszámaimat, és gereblyézgessek egy picit.
Itthon a szüleim konstatálják, hogy megint hazajöhettem, apa megjegyzi, hogy szerinte mg egy hétig kihúzzuk.
Az udvart 3-4 óra alatt rendbe hozom, jó kertész lévén megmetszem a rózsáimat, meggyújtok egy rakás avast, amit hosszas munkával egy helyre hordtam. Kóc csatlakozik hozzám, mesél valamit a F1-ről. Én bemegyek, lezuhanyozok, lepihenek.
Este ¾ 6-kor szorító érzést tapasztalok a pocakomnál, Kócnak nem szólok róla.
45 perc múlva ismételten szorítást érzek, ekkor még nem merem fájásnak nevezni. Megemlítem a páromnak a szokatlan érzést, aki menten stoppert ragad. Közli, hogy ha megint 45 percre érzem a fájást, akkor azonnal indulunk. Ettől kicsit görcsbe rándul a gyomrom, és a 30 percesre váló fájások közül minden másodikat vallom csak be Kócnak.
A 20 perces fájásoknál készen állok a nagy útra, lezuhanyoztam megint, rendben vagyok.
Kóc még időt kér, megírja az aktuális szerepjátékos fordulóját. Örülök, hogy még maradunk, nincs ínyemre túl sok időt a kórházban tölteni.
Átmegyünk a szüleimhez az autóért. Apa rémülten ugrik fel az ágyából, az „itt az idő, megyünk szülni” kijelentésemre. Riadtan kérdi, hogy jöjjön-e ő is? Átölelem, és megpuszilom.
Az út nyugalmas, Kóc hajt mint a veszedelem, és egy óra alatt a kórházban vagyunk.
5 percenként jönnek a fájások, nem ideillő a fájás szó, mert igazán nem fáj.
A kórház parkolójában rájövök, hogy nem tudom mit mondjak a szülőszobára érve. Kócos idegesen rámpirít, hogy a 2. emeletig találjam ki.
Kitalálom. Egy kedves fiatal szülésznő fogad minket, mondom neki, hogy vajúdok. Megvizsgál, a méhszáj 1 cm. Reggel is így volt, emiatt elszontyolodom. A CTG-re kapcsolnak, és várunk. 30%-os fájásaim egészen tűrhetőek. Azért elgondolkodom, hogy 100 %-nál nem leszek ilyen higgadt. Kóc látszólag unatkozik, azzal üti el az időt, hogy méri a fájások gyakoriságát és hosszát.
A CTG alapján tényleg szülünk. Átöltözöm hálóingbe és köntösbe. Mivel nincs szabad szülőszoba, a vajúdóba pakoljuk be az összes holminkat.
A fájások 2 percesek, de nem tartanak sokáig. Közben a vizsgálat hatására vérezni kezdek, a szülésznő megnyugtat, ez teljesen normális tágulási vérzés. Gyakran ki kell mennem, ami szintén teljesen normális.
Kóc megunja a mérést és elszunnyad egy kényelmes fotelben. Én nem tudok leülni, hol a fotelnek, hol a mosdókagylónak támaszkodva fújtatok. Közben egy másik vajúdó kismamával – akit barátnője és anyja kísért el – beszélgetek. Kapott valamilyen fájdalomcsillapítót, amitől néha halkan jajgat, és álmosságra panaszkodik. Irigykedem picit, nekem egyre erősebb és hosszabb fájásaim vannak. Kisvártatva újabb vizsgálatra hív a szülésznő, a méhszáj 3 cm. Azt hiszem kézzel tágítja, mert nagyon fáj, ő pedig sűrűn bocsánatot kér, és kéri, hogy ne haragudjak…nehéz eleget tenni a kérésének.
Kóc felébred, és lemegy szendvicsért a kocsihoz. Próbálok lazítani, de egyre nehezebb. Valaki végigsimítja a kezét a hátamon, konstatálom, hogy pici párom visszaért, ám egy női hang szólal meg: „Hozok magának egy izomlazító injekciót, mert a méhszáj makacsul ellenáll a tágulásnak. A kolleganőnél jól bevállt- céloz a halkan jajgató kismamira. Próbálok hálásan mosolyogni. Érkezik a szuri, addigra kikérdezem az egyre álmosabb kismamit, hogy mire számítsak. Bíztatóan hangzik, amit mond: zsibbadás, álmosság, tompuló fájások. Alig várom.
A zsibbadás hamar megérkezik, de nem vagyok álmos. Én nem azt érzem, amit ígértek, a fájdalom enyhülés helyett fokozódik. Elszalajtom Kócot, hogy kérjen fájdalomcsillapítót nekem. Reménykedve nézek rá, de kiábrándít, hogy amit az imént kaptam, az jó lesz, csak még biztosan nem hat.
A halkan jajgató kismami vesetálért szalajtja a barátnőjét. Ezzel a lendülettel én is elküldöm Kócit, aki szolgálatkészen elsiet. Émelygek, de nem vészes a hányingerem. Megnyugszom, hogy ez a tünet legalább egyezik az álmos kismamiéval.
Megint ki kell botorkálnom a mosdóba, a folyosón elcsíp a szülésznő, és vizsgálatra invitál. A méhszáj ekkorra 6 cm-re tágult. Azzal bíztatnak, hogy reggel 7-re meglehet a baba. Az még nagyon messze van, kicsit elhagy az erőm, és egy halk Úristent suttogok. Visszatotyogunk a vajúdóban, minden békés, a kismami szunyókál, sejtem, hogy nem pont ugyanazt érzi, amit én.
Fokozódó fájdalmaimat próbálom pici levegővételekkel csillapítani, nem sok sikerrel. Hirtelen úgy érzem, hogy muszáj nyomnom. Riasztom Kócot, hogy fusson gyorsan a szülésznőért, akinek eddig nyugodt arca mostanra gondterheltté változott. Sürget, hogy szaladjunk a vizsgálóba. Ő szalad, és alig vánszorgok, Kóc átkarol, úgy kísér. Felmászok a székbe, a szülésznő hirtelen megszólal: „Jöjjenek gyorsan, kerítek egy szülőszobát, csak azt nem tudom még, hogy honnan. Siessenek utánam!” Elviharzik, én meg nem sietek.
Mire odaérünk, addigra Anna kipaterol egy fiatal párt az alternatív szülőszobából. Kapok egy sárga hatalmas labdát, ráhasalok. A szülésznő azt hiszem gátmasszázst alkalmaz, és próbál burkot repeszteni. Közben arra int, hogy ne nyomjak, mert még nincs itt az orvosom, helyette sóhajtsam el a fájdalmakat. Hát, ha az így működne…
Nagy nehezen kicsípi a burkot, és közben a folyosó felé kiabál: „ Ha látja valaki Mészit, integessen neki, hogy itt vagyunk!”
Próbálok sóhajtani, közben Kóc kezét szorongatom.
•
dalmi

Sziasztok!

Emma, köszi a biztatást, megpróbálok nem aggódni. Kép

Deenek gratula az ikrekhez! Megy a drukk, hogy továbbra is rendben legyen velük minden.

Zsuzsi
zsisske

Nem tudom mi van már megint ezzel a sz.. babanettel, de amíg rendeződik, esetleg próbálkozzunk itt!

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Hát már teljesen kiakasztó ez az egész!

Írjunk ide

Timurr
Vendég

Szia Muki!

Mi a franc lehet? Feltettem a szüléstörténetem, erre bekrepál a topic. Remek!
Remélem nincs összefüggés...

Keményedik még a pocakod?
Nem emlékszem, hogy te kérdezted-e, hogy szülés előtt csillapodik-e a magzatmozgás..Az én tapasztalatom szerint nem, Lenke a szülés napján is sokat mocorgott.

Dalmi
dalmi

Próba

Nadine
KépKépKép
nadine

Sziasztok Lányok!
Nem tudom, hogy mi van már megint, remélem helyre áll a régi topicunk.

Dalmi!
Remélem a szüléstörténetedet vhova mentetted, és nem veszett el. Nagyon kíváncsi lennék rá.
A pocakom érdekes, mert van időszak amikor feszt keményedik, van, hogy egész sok idő telik el és semmi. Egyébként én kérdeztem a magzatmozgás változását, de ezek szerint totál egyedi és nem kell rá alapozni.

Azt hiszem én is kezdek kicsit türelmetlenné válni, habár tudom, hogy baba bent még nem maradt.

Nem tudom Monazsu nem babázik-e már, mintha egy ideje nem jelentkezne.

Muki(38+5)

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok!

Mi történt itt?
Két napja volt egy kis szabadidőm, gondoltam netezek, de nem működött. Most megint van egy kis időm, de megint szar a babanet. Még jó hogy rátok találtam, itt.
Holnap bekukkantok, hogy megnézzem mizújs.
Remélem addigra többen leszünk vagy meggyógyul a babanet.

Fanni babám ma 1 hónapos! furcsa, menniyre telik az idő!
Csak gyorsan szállna még el 2-3 hónap, hogy kinőjjük ezt a kis hasfájósságot is és túléljük a kiköltözést a jó levegőjű vidékre.

Puszi nektek!
Timka
timka

Áá, Mukika, te itt vagy?
Azt hittem egyedül vagyok.
Mi történt a többiekkel, kik szültek meg az elmúlt 2 napban?
Annyira le vagyok maradva, semmi időm nem volt.
timka

Sziasztok!

Dalmi, nagyon nagyon tetszett a szulestorteneted, es nagy gratula a babahoz.
Itt szerintem mindenki elolvashatjaKép:

https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/7486/100618.html?1112616968

Nalunk meg valtozatlanul semmi, hivatalosan 2 het van vissza....de mar en is nagyon szeretnek babazni....Ugy irigyelek mindenkit, aki mar a kezeben tarthatja egykori pocaklakojat...Na megyunk taplalekertKép,es remelem a fenti linken mindenki eleri a 2005 tavszi kisbabák fórumatKép.
Sziasztok
Gabi és Pocaklakó Nolan
gabii

Babusnak szorítok!

Dalmi!
Lenke baba nagyon tüneményKép Én is már úgy gyönyörködnék az enyémbenKép

Ruz!
Nagyon jó volt olvasni a szüléstörténetedet, még sírtam is rajta. Én kérdeztem a magzatvizet, úgyhogy kösziKép Ja, és nálam van a Streptococcus "buli". Tök jó, hogy nálatok ilyen simán megoldották. Én sem aggódnék, ha legalább 1x mondta volna a dokim, hogy nincs gond szülés alatt kapok gyógyszert stb. úgy, mint nálatok! Hagy kérdezzem már, akkor ezek szerint Bendit nem vitték el a baci miatt semmiféle megfigyelés vagy egyébre?

Deenek gratula és sok egészség a babácskáknak!

Brigó!
Hát nyilvánvaló, hogy igazad volt a terminussal kapcsolatban. Hallod!, de jó volt téged is olvasniKép Tök mázlid volt, úgy hiszem a felgyorsult események miatt. IrigyellekKép Így szülés előtt állva meg pláneKép Lehet, hogy bugyuta vagyok, de számomra nem derült ki, hogy az az ominózus "Bazd meg Dóri nagy szarban vagyunk!" mondat miért is hangzott el.

Dalmi!
Hát le a kalappal, nem csak Apukában veszett el az íróKép Pici felesége sem marad el tőle semmivel semKép Nagyon jó volt olvasni téged is, úgy mint a többi lányt.

Málnalevél teát összegezve mostmár tényleg nem tudom, hogy használ-e, mert midenki másról számol be. Bár nekem már mindegy, mert már úgyis késő lenne elkezdeni, amit meg menetközben ittam pár pohárnyit, hát nem hiszem, hogy bármit is "ártott".

Muki(38+6)

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Gabii!
Hát te csúcs ügyes vagy, a megadott címen tényleg vissza lehet találni az eredeti topichozKép Aztán neked is kitartást, előbb-utóbb minden babuci kibújikKép

Timka!
Úgyhogy Te is gyere a fenti címre, most 3 anyuka is feltette a szüléstörténetét(Ruz, Brigó, Dalmi) és nagyon jók! Egyébként legfrisebben Borbolya, Brigó, és most olvastam amott, hogy Dee (az ikres anyuka) szült.

Na pusza nektek!

Muki(38+6)

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok!
Köszönjük a dicsérő szavakat, nagyon jól estek!
Pocakosok! Ne sürgessétek az időt, eljön, aminek el kell jönnie!
Én most úgy érzem, Lenkének addig volt jó, amíg a pocakomban volt.Nagyon magam alatt vagyok. Az egyik nap feszes cicim, és egy ciciből jóllakik Lenke, másik nap meg kettőből is épphogy.. Annyra figyelek, hogy igyak sokat, meg egyek, de ezzel nem tudom befolyásolni a tej mennyiségét. A gyerek gyarapszik, de szerintem lassan. Ma felhívtam a doktornőt, hogy mit csináljkak, és írt fel tejszaporító gyógyszert, valamint próbált megnyugtatni, hogy minden ok, amíg felfelé megy a baba súlya. Nem tudom mit csinálok rosszul!

Elkeseredett Dalmi
dalmi

Dalmi!

Ne hagyd, hogy eluralkodjon rajtad a kétségbeesés, én, mint egyelőre kívülálló azt veszem észre, hogy nagyjából minden kismami beleesik ebbe az állapotba, amibe most te. Meg aztán tudod, hogy az idegeskedés csak negatívan befolyásolja a tejtermelődést!

Most még nagy a szám, aztán nemsokára lehet, hogy nektek kell engem abajgatniKép bár bízom benne, hogy nem így lesz.

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok!

Nem semmi, hogy milyen összevisszaság van itt a neten. Már értem a téli babás topic miért költözött el.
Volt egy kis időm végigolvasni az eddigi írásokat.

Először is hatalmas gratula Brigónak, Borbolyának és Dee-nek!
Babusnak pedig mielőbbi gyors felépülést kívánok!

Kismanó egy darabig kint aludt a kocsijába, de felébresztette az éhség, így szopcsi után most rajtam pihen békésen. Én meg egy kézzel pötyögtetek.

Emma
Sajnos az a fránya szüléstörténet még most se készült el. Lusta diszó vagyok, bevallom.
Fanni még most is velünk alszik, de nem csak ő akarja így, én se tudnék már nélküle aludni. Annyira jó érzés amikor rajtam fekszik és látom a kis arcát, ami napról-napra egyre szebb. Az apja is odáig van érte, úgyhogy ha nem rajtam van akkor ő veszi fel. Persze napközbe beteszem a kis kosarába, de eddig 2 óra volt a rekord dő, amit benne aludt. A házi munkával így nem nagoyn haladok, de mindenki azt mondja ne foglalkozzam vele.

Tamesz
A férjeinkben ezek szerint a macskautálat is közös.
Szegény Bonifácomnak mindent tiltana, a drága meg nem érti, hogy amit eddig szabad volt most miért nem szabad. Ráadásul alig tudok vele foglalkozni, amitől meg nekem van lelkiismeretfurdalásom.
Timur, addig macskázzál amennyit csak tudsz amíg a baba megszületik. Bonifácra alig van időm, naponta ha 5 percet tudok vele foglalkozni az már sok. Szörnyen is érzem magam e miatt, de bizony átértékelődtek bennem a dolgok, ami egyrészt természetes.

Dalmi
Én is csak azt tudom Neked tanácsolni, hogy ne mérjétek a gyereket. Elég egy héten egyszer megmérni. Nekünk is van bérelt mérlegünk, de már szépen elraktam és egy héten csak egyszer mázsálunk. Ráadásul ez is teljesen változó, lehet egyik héten többet hízik a másik héten kevesebbet, nem lehet egy sablont húzni rá. Apuci pedig máshol matemetikuskondjon, mert a számok csak stresszelnek, ami nem tesz jót a tejcsitermelésnek. Fő a pozitív hozzáállás!!!
Én már teljesen átértékeltem a dolgokat, és minden rendben van: a gyerek szépen eszik amikor megéhezik /2-3 óránként/, van rendesen pisis-kakis pellenka, békésen alszik. Este van egy kis hiszti, de ez szerintem a hasfájósság miatt van, bár az se annyira vészes. Nem üvölt végig órákat, csak fel-fel sír, igaz olyan hangerővel, hogy majd meg szakad a szívem.
Viszont ilyen esetekre bevetettük a hajszárítót, aminek a búgása szépen megnyugtatja.
Javaslom a hasfájós babóknak!

Ruzicsky
Tejcsi mennyiség miatt ne aggódj! Én is azt hittem csak akkor van elég tejem, ha kőkemény Pamela Andresenes cickóim vannak és a kicsit puhább ciciben nincs elég. A bedurrant mell csak az első ár napra jellemző. Szoptasd olyan gyakran amilyen gyakran igényli. Nekem volt olyan hogy egy órát csak cumizott az üres mellemen.

Timka
timka

Sziasztok!

Ismét megpróbálok írni (és el is küldeni).

Dalmi
Ha nekünk nem is, de legalább a doktornőnek hidd el, hogy minden rendben.
Hiába a tejszaporító, nyugalom is kell a tejtermeléshez.

Mukika
Igyad csak a málnalevél teát, kit tudja mennyit húzol rá a kiírt időpontra Kép. (bocsi a gonoszkodásért)

Így négy hét után én is megírtam a szüléstörténetet, hát nem lett rövid.

<!--attachment: sz_l_s-213714.doc*mime_msword.gif*application/msword*33.3**sz%26uuml%3bl%e9s%2edoc --><center><pre>
Kép
szülés.doc (33.3 k)</pre></center><!--/attachment-->

Hulla vagyok, mert csőtörésünk volt éjjel, reggel meg mentünk a gyerekorvoshoz.
Azért majd még jövök.

Zsana + Vilmos 4+0
zsana75

Timka!
Hogy is van ezzel a hajszárítóval? Ez érdekesen hangzikKép Hogy jöttetek rá, hogy megnyugtatja Fannit?

Azt hiszem kezdek bekattanniKép Úgy várnám már, hogy vmi történjen, habár hol a derekam fáj, hol a hasam alja, hol "csak" simán keményedek, hol meg semmi nincs. Na jó, nem vagyok olyan őrületesen türelmetlen, csak 1 kicsit, főleg, mert múlt szerda óta érdemben nem voltam kint a lakásból. Hiába süt szépen a Nap, itt a panel rengetegben az embernek még sétálni sincs kedve. Na meg, ha esetleg rám is jön, hogy egy kicsit mennék jobbra-balra(bár azt is óvatosan, mert mindjárt bedagad a lábam), akkor sem megyek, mert az a parám, hogy pl elmegyek a Tescoba és ott elfolyik a magzatvizem. Jól van na, hülye vagyok! Ráadásul a páromra is most jön rá, hogy meló után ez a dolga, az a dolga és ugyebár így még később jön haza, még tovább vagyok egyedül. ÁÁÁ nyűgös vagyok!

Oké, eldugultam!

Muki(38+6)

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok!

De jó, hogy most jó sok szüléstörténet van, olyan jó volt olvasni, nekem is feljöttek az emlékek, mert már olyan távolinak tűnik a dolog. Kép

Mukika

A streptococcus (vagy hogy kell írni) miatt semmi nem volt Bendivel. Mikor megszületett ugyan elvitték 20 percre, mert melegíteni kellett, gondolom ilyenkor még nagyon érzékeny a hőháztartásuk és Bende kicsit hideg volt, amit mondjuk nem csodálok, mert 16 órával burokrepedés után született, meg azt nem is írtam a történetben, hogy a kitolásnál már mondta a doki, hogy siessek, mert ugyan rendben van a szívhangja a babának, de néha hallani, hogy valami már nagyon nem jó neki.

De 20 perc után visszahozták, és amíg a 2 órás együttlétünk volt, addig is bekapcsolták a melegítőt, mivel minden szülőszobában volt egy fali melegítő, és úgy helyezkedtünk, hogy az melegítse a babát.

ruz
ruzicsky

Dee gratulálok a picikhez Kép

Angéla
angéla

<pre>
- <center>Anyuka</center> <center>Baba kora</center> <center><blink>Szülés (várható) ideje</blink></center> <center>Baba neve</center> <center>Méretei</center> <center>Születés hete</center> <center>Testvérek</center> <center>Kórház neve</center>
1. Babus Kép 2005.01.27 Kristóf 2700g 52cm 37+5 - MÁV Kh.
2. Mazsom Kép 2005.01.28 Lili 3120g 51cm 38+5 - Tatabánya Szt. Borbála Kh.
3. [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=cicmerák-users]Cicmerák[/url] Kép 2005.01.30 Gergő 3000g 53cm 38+5 - Szt. István Kh.
4. Ilona Kép 2005.02.02 Márton 3400g 54cm 38+3 - Schöfp Mérei
5. Tamesz Kép 2005.02.08 Marcell Szilárd 3450g 53cm 39+1 - Kistarcsai Kh.
6. Zsuzsa Kép 2005.02.10 Áron 3900g 54cm 37+5 - Bajcsy Kh.
7. Lirian Kép 2005.02.18 Lili 2850g 52cm 36+5 - Schöfp Mérei
8. [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=búzaszem-users]Búzaszem[/url] Kép 2005.02.19 Hanna 4000g 57cm 39+3 - Semmelweis Kh. Miskolc
9. Nikcsi Kép 2005.02.19 Korina 3000g 40cm 39+3 - Margit Kh.
10. Maya Kép 2005.02.26 Gellért 3540g 54cm 38+4 - Szt. István Kh.
11. [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=vargáné-users]Vargáné[/url] Kép 2005.02.26 János 3490g 50cm 40+0 - DEOEC
12. Ági Kép 2005.02.28 Liam Bálint 3610g 52cm 40+3 Devon Bence 2000.10.15 Calgary Kanada
13. [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=angéla-users]Angéla[/url] Kép 2005.03.02 Valér 3220g 51cm 38+6 - Bajcsy Kh.
14. Nadine Kép 2005.03.04 Gréta 4100g 52cm 41+4 Zsanett 2003.06.03 DEOEC
15. Timka Kép 2005.03.04 Fanni 3420g 53cm 41+4 - SOTE II.
16. Nyetus Kép 2005.03.05 Kamilla 3050g 53cm 40+5 Dini 2002.05. Szt. Rókus Kh.
17. Zsana75 Kép 2005.03.08 Vilmos 3840g 55cm 39+2 - Szt. István Kh.
18. Beatrix Kép 2005.03.09 Ákos 3600g 52cm 41+4 Csabi 2001.04. Szolnok
19. [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=mtücsök-users]Mtücsök[/url] Kép 2005.03.09 Dóra 2900g 49cm 38+4 - Dél-Pesti Jahn Ferenc Kh.
20. Eveka Kép 2005.03.10 Marcell 3450g 55cm 40+5 - MÁV Kh.
21. Ildi(Delfinke) Kép 2005.03.10 Marcell Tibor 4320g 55cm 38+5 - Péterfy Sándor Kh.
22. Dorka Kép 2005.03.11 Bernát Kolos 3900g 59cm 39+6 Kristóf 4 éves, Bálint 2 éves HIETE
23. Mano2005 Kép 2005.03.11 Fanni 2850g 53cm 40+2 - HIETE
24. Jck Kép 2005.03.11 Sára Bori 2800g 50cm 41+0 - BM
25. Monci Kép 2005.03.11 Máté 3300g 41+3 - Szt. Imre Kh.
26. Gézenguz Kép 2005.03.15 Anna Luca 2200g 49cm 33+6 - MÁV Kh.
27. Wester Kép 2005.03.18 Luca Zsófia 3900g 50cm 40+6 - Szombathely
28. Hadri Kép 2005.03.20 Barnabás 3050g 55cm 39+1 - Nagykanizsa
29. Csibe26 Kép 2005.03.21 Noémi 3700g 55cm 41+1 - Szt. Imre Kh.
30. Dalmi Kép 2005.03.21 Lenke 2800g 54cm 40+3 - Szt. István Kh.
31. Zsu Kép 2005.03.24 Alexandra Eszter 4000g 59cm 39+1 Ákos 2001.11.29 Kútvölgyi Kh.
32. Ruzicsky Kép 2005.03.25 Gellért Bendegúz 3400g 54cm 41+2 - Szt. Imre Kh.
33. [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=brigó-users]Brigó[/url] Kép 2005.03.26 Jázmin 3850g 55cm 38+5 - Egri Kórház
34. Borbolya Kép 2005.04.02 Anna Boglárka 3390g 55cm 40+4 - MÁV Kh.
35. Dee Kép 2005.04.04 IkrekKép Kincső 1650g 35+4 - Dél-Pesti Jahn Ferenc Kh.
36. Dee Kép 2005.04.04 IkrekKép Keve 1650g 35+4 - Dél-Pesti Jahn Ferenc Kh.
37. Fannimama 45+0 2005.03.01 Fanni - - - Schöfp Mérei
38. [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=ancsimamóca-users]Ancsimamóca[/url] 43+6 2005.03.09 Kamilla / Kristóf - - Barbara 1992.09.28 Kaposi Mór Kh.
39. Jammie 42+4 2005.03.18 Laura Noémi - - - Péterfy Sándor Kh.
40. Menjuss 41+2 2005.03.27 Dóra Johanna - - - Péterfy Sándor Kh.
41. Pszi 40+5 2005.03.31 Nándor - - Balázs 2002.08.16 Péterfy Sándor Kh.
42. Nebula 40+1 2005.04.04 Flóra Anna / Balázs - - - Szt. István Kh.
43. Greenolive 39+0 2005.04.12 Áron - - - Szt. Imre Kh.
44. Mónika 39+0 2005.04.12 Dorina v. Réka - - Ádám Pécsi Megyei Szülészet
45. Mukika 38+6 2005.04.13 Aliz - - - Szegedi női klinika
46. Zsuba31 37+6 2005.04.20 Balázs, László - - Ági 1989, Orsi 1991, Ancsa 1996 Szegedi női klinika
47. Gabii 37+5 2005.04.21 Nolan - - - Gold Coast Australia
48. Vaktyuk 37+3 2005.04.23 ??? / Patrik Csaba - - - Kútvölgyi Kh.
49. Connie 37+2 2005.04.24 Gergő Ákos - - - István Kh.
50. Edinka 37+1 2005.04.25 Viktória - - - Balassagyarmat / Kenesei Albert Kh.
51. Zsisske 37+1 2005.04.25 Roland - - - István Kh.
52. Panny 37+1 2005.04.25 Kristóf - - Márk 2002.07.28. MÁV Kh.
53. Franyo 36+6 2005.04.27 Dániel Vilmos - - Anna Virág 2003.02.24 Szt. Imre Kh.
54. Psandi 36+6 2005.04.27 Levente - - Dani 2003.04.28 MÁV Kh.
55. Neszi 36+2 2005.05.01 Laura - - Patrícia 2003.02.28 Fehér Megyei Szent György Kh.
56. Pfranciska 36+2 2005.05.01 Boglárka / Benedek - - - Kaposi Mór Kh.
57. Asszony 36+1 2005.05.02 Sára / Gergő - - - Kútvölgyi Kh.
58. Emma 36+1 2005.05.02 Balázs - - - SOTE II.
59. Nagia 35+6 2005.05.04 Bence Dániel - - - Veszprém
60. Panka 35+3 2005.05.07 Molli Anna - - Benjámin 2003.03.09. Miskolc Megyei Kh.
61. Ildibaba 34+6 2005.05.11 Zoltán Attila - - - Kútvölgyi Kh.
62. Timurr 34+3 2005.05.14 Maja / János Martin - - - Kaposi Mór Kh.
63. Szilvi (Patri) 34+2 2005.05.15 Benedek - - Patrícia 11 éves Schöfp Mérei
64. Norkini 33+6 2005.05.18 Panna - - Jázmin Sarolta 2003.02.09 Szt. Imre Kh.
65. Akiren 33+5 2005.05.19 Gréta - - - Péterfy Sándor Kh.
66. [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=csücsök-users]Csücsök[/url] 33+3 2005.05.21 Árpi - - - SOTE II.
</pre>
angéla

Sziasztok!

Köszi a bíztatást mindenkinek! Mióta elment a doki néni, én is megnyugodtam. Ésszel fel tudom fogni a dolgokat, de mégis képes eluralkodni rajtam egy-két hülye gondolat. Éjjel pl. nem tudtam felébreszteni Lenkét, hogy egyen, a doki néni meg közölte, hogy hagyjam, hadd aludjon, örüljek inkább neki. Majd bepótolja reggel az éjjeli evést. Reggelre már paráztam, hogy most fog nyomban kiszáradni a gyerekem.
Majd folytatom, most ébred a lányom.

Dalmi
dalmi

Így fürdünk mi Kép

Kép
Kép
angéla

Még egy kép Valérról
Kép
angéla

Angéla!
Iszonyat jók a képekKép Valér csúcs aranyosKép

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

SziasztokKép

Itthon vagyunkKép
Úgy néz ki, hogy ezt megúsztamKép, pedig minden tünetem a vakbélgyulladásra utalt(hőemelkedés, hasi fájdalom egy bizonyos ponton, magas fehérvérsejtszám). A dokik se tudták, mi van velem, ezért tartottak bent. Megvizsgáltak már mindenhogy, volt UH, nőgyógyászati vizsgálat, vérvétel, de semmi nem mutatott ki biztosat. Azt mondták, a gyomorrontástól a vakbélgyulladásig bármi lehet.
De ma déltől már végre ehettem (48 óra éhezés után), de még kicsit émelyegtem a kajálás után, hiába na, elszoktam tőleKép
A lényeg, hogy itthon vagyunkKép, köszönjük a drukkokatKép
Olvasni most nem volt időm, írni is majd holnap írok részletesen, de 2 képet feltétlenül fel kell tennem Kristófról:

Kép

Kép

Ja, és futólag találkoztam bent a kórházban Borbolyával és láttam a kis Annát isKép Nagyon tündériKép

Babus

Kép
babus2005

Babus
Örülök,hogy megúsztad a dolgot és remélem nem is lesz semmi már.
Biztos nagyon édes a kis Anna.Kép
Kristóf nagyon aranyos a képekenKép,az lehet hogy ahogy mondják tiszta apja?Kép

Angéla
Valér is nagyon-nagyon édiKép,a dézsás képek is nagyon jók,a másikon meg olyan mint egy kisherceg.Cuki.

DalmiKép
Remélem kicsit nyugodtabb vagy már,szerintem (mint nagy tapasztalt) addig amíg nem fogy a baba nem hiszem,hogy nem lenne neki elég a tejci.Én úgy tudom,ha többször rakod cicire több tejci lesz vagy ez csak elmélet?És ne idegeskedj,mert az sem tesz jót,gondolom azt mondod könnyű mondani,de tényleg nem jó az se neked se a babának,előbb-utóbb kialakul a rendeteket és nem lesz semmi baj.

Milyen okos vagyok,csak az a gáz,hogy én már most tiszta zizi vagyok,mondtam is a férjemnek,lehet csak szülés után jön a java a depinek.Összeakartam rakatni vele a kiságyat,de azt mondta korai szerintetek is az a 36.-ik héten?Itt lenne a mi szobánkba,és nem akarja,hogy itt 1,másfél hónapg csak itt álljon.De én bizti vagyok benne,hogy be kell majd feküdnöm a kórházba,és szeretek mindent én csinálni (legalább is felügyelni).Kép

Deenek
Hatalmas gratuláció a pöttömökhöz!Kép

Jók voltak a szüléstörténetek,szeretem mindenkiét elovasni,mert mindenkinél más és így tanul az ember lánya.Kép

Timurr
Vendég

Babus, nagyon örülök, hogy mégse vakbélgyulladásod volt! Kristófka, nagyon édi! Hogy tud nevetni!!!

Timurr, na én pont olyan vagyok ebben, mint Te. Nálunk már kb. 1,5 hónapja ba van rendezve a babaszoba, és van bölcsőnk is, ami a hálóban van az én oldalam mellett. Az uram eleinte próbálkozott, hogy ne vigyük be, ne álljon ott üresen (ismerős duma...), de megmakacsoltam magam és most már ő is imádja, esténként mindig felsóhajt, hogy már mindjárt lesz a ketrecben valaki...

Kép
emma8

Sziasztok
Szét robbanok, az előbb írtam egy jó hosszút és elszállt.
Zsanna: nagyon sajnálom, hogy ilyen élmény volt a szülés. Nekem ezért fontos, hogy van szülésznőm, akire mindenben számíthatok. És ami a legfontosabb, hogy alapban nagyon kedves és nagy empátiával rendelkezik és érti is a dolgát. Az előbb írtam le a véleményemet az olyan orvosokról, szülésznőkről, akik úgy gondolják, hogy tudják mikor van fájás és az milyen. De sajnos elszállt és már másodjára nem tudom úgy visszaadni a gondolataimat, mint az előzőben.
Most már nekem is bármikor beindulhat a szülés. Napok óta görcsölök és a nyákdugó is elkezdett távozni. Szóval kezdek félni, annak ellenére, hogy az előző szülésemről nincs rossz élményem. Amit a férjemnek és a szülésznőmnek köszönhetek. (az elsőnél is ugyanaz a szülésznőm volt, aki most lesz)
Mukika: neked is megy a drukk, most már bármikor szülhetsz te is. Szorítok.
Nem olvastam teljesen vissza, amit írtatok, így minden új kismamának sok boldogságot kívánok.
Ha ez is elszáll, nem írom le újra.
Monika
monazsu

Sziasztok!

Zsana!
Olvastam a szüléstörténetedet, ahhoz képest, hogy ugyanott szültünk, teljesen más ingerek értek minket. Nekem nem voltak a süzlésznőmmel kapcsolatosan negatív élményeim (annak ellenére, hogy nem választottam), és a CTG is jókat mutatott. Persze tudom, hogy mindezek személyfüggőek, mégis érdekes az összehasonlítás. Végül hogy kerültés szülőágyra az alternatív szülőszobáról? Vagy csak félreértettem valamit?

Timurr!
Köszi a bíztatást. Az eszemmel tudom, hogy nem szabadna izgulni, de aggódni muszáj! Nem gondolom, hogy "könnyű azt mondani", kifejezetten jól esik a sok jó tanács. A cicre rakás nem nagyon vált be, mert Lenke amint a szájába veszi, nem evésre használja, csak elalszik rajta. A lányeg, hogy kaptam tejszaporító gyógyszert, amitól egész jól feszülnek a cicik, és a gyerekem elégedetten lakik jól. Igaz, hogy csak mindkettőből, és fejni még mindig nem tudok, de talán ez kényelmesebb is. Éjjel is békésen aludtunk, időben felébresztette az éhség a picit, belakott és szunyókált. A hasa kluttyogására azt a tanácsot kaptam, hogy 3-4 kávéskanál kamillateát adjak neki. nem hittem benne, de ez csodákra képes! Megszőnt a visítő sírás, és én is kezdek kiegyensúlyozottá válni. Sajnos a eszem helyett eluralkodtak felettem az érzéseim, és ezért estem nagyon kétségbe. Most jól vagyunk! Ja, és nyugodtan szereltesd össze a kiságyat, nekünk is hónapokig állt üresen, és az én férjem is egy idő után sóvárogva nézte, hogy még mindig üres. Ezzel ő is készül az apaszerepre!

Babus!
Hál' Istennek, hogy nem kellett megoperálni. Egy pillanatra beleképzeltem magam a helyzetedbe, és eléggé elszörnyedtem, hogy mit csinálnék én ilyen helyzetben. Örülök, hogy minden ok, a fiad mosolya meg már most levett a lábamról.
dalmi

Nem írtam alá...

DalmiKép
dalmi

Sziasztok!

Dalmi
Asszem írtam, megkértek, hogy szálljak ki a kádból egy vizsgálat erejéig, aztán, hogy menjek át a szülőágyra. Az alternaiv melletti szülőszobában voltam (középső, nevét nem tudom).
Én is a 103-asban voltam, az ajtónál. Anna volt az éjszakás, mikor bementünk Kép. Micsoda véletlenek!
Egyébként így utólag tényleg nem gáz, ezért is nem akartam leírni, mert azóta átértékelődött bennem a dolog.

Angéla
Nagyon jól néz ki a fiad, nálam a haja a nyerő. Kép

Timurr
Mi is kb akkor raktuk össze a kiságyat, csak persze nem húztam fel ágyneműt, hogy ne porosodjon. Azt apuci húzta fel, még a kórházban voltunk.
zsana75

Zsana!
Kép Kicsi a világ, vagy az István kórház..?
Teszek fel két képet az elégedett gyerekemről.

Dalmi

KépKép
dalmi

Dalmi,Emma
Jó fejek vagytoKépk,össze is rakatom.Nálunk is már jó ideje kész a gyerekszoba csak a kiságy hiányzik,de nem sokáig.Kép

Dalmi
Örülök,hogy jobban vagy.De tényleg.Kép

Monazsu
Drukkolok!Nemsokára babazol,tök jó.Kép

Emma
Te nem keményedsz mostanában többet (ahogy haladunk az idővel)?Nekm mostanába magnézium ide-oda 4-5 ször bekeményedik,de úgy hogy körbe tudom tapizni a méhem.

Timka
Leht majd Bonifác "visszasírja" ezeket a nyugodt perceket,majd Fanni elkezdi hajtani,aztán lesz nemulass!KépMost a macsim állandóan rajtam lóg kap rendesen simit,állandóan rajtam fekszik,néha kis gyengéd babamasszázs is van,biztos rossz lesz neki,ha majd nem tudok vele annyit foglalkozni,de majd ahogy nőnek a gyerkőcök bepótoljuk.Most úgyis rajta töltöm ki a szeretet hullámaimat,jól meggyimálom.
Fanniról vannak újabb képek azon a képtáron,mert akkor visszakeresek és megnézem.Kép

Timurr
Vendég

Dalmi
Kis drága!

Timurr
Vendég

Sziasztok!

Tegnap még én is írtam egy hosszút, ami főleg Dalminak szólt, de elszállt!

Timur
Nem tudom mikor láttad utoljára Fanni képtárát, de a profilomban benne a cím.

Babus, Dalmi
Aranyosak a babák!

Ez most rövid volt, mert Manó nem hagy gépelni.

T.
timka

Szilvi/Patri!

Mi egy napra vagyunk kiírva (máj.15)
Már rég nem hallottam Rólatok. Voltatok már súlybecsléses uh-n?
Én 32 hét+4 naposan voltam, és 2328 gramm-ra becsülték a bébit. Erre ma mondta avédőnő, hogy valszeg 4 kiló körül lesz a babám, mikor megszületik.

Nektek milyen súlyt becsültek? És mekkora lett a babátok?

Ha valaki válaszolna.... Tiszta ideg vagyok!

Köszi: Betti

Bocs a többiektől, hogy xsak így betörtem!

Betti

Kép

Kép
betécske

Betécske!

Sajna nekem akkor még nem becsültek, de nekem egyéként is pici lett a babóm, nem tudok segíteni.

Timka!
Gondolom amit nekem akartél írni, azt összefoglaltad korábban...de ha esetleg nem azok a nekem szóló gondolatok, akkor lécci írd meg megint!Kép Köszi!

Dalmi
dalmi

Sziasztok!

Elég rohanós hetem van, sajna nem nagyon van időm írni, de talán már pénteken lesz egy kis nyugi. Ma voltam az utolsó tanácsadáson, holnap lesz az első NST (egy kis drukkot ha kérhetnék, hogy mozogjon rendesen pocakbébiKép).

Képzeljétek ma megemlítettem a védőnőnek a streptococcus B-t és azt kérdezte, hogy az meg mi?Kép Azért ez elég szomorú, nem? Elmondtam neki, hogy mi, erre ő: ja, abban a kórházban ahol ő van minden kismama kap az utolsó hetekben automatikusan valami antibiotikumot, megelőzés képpen. Még szerencse, hogy én másik kórházban szülök.

Timurr,
én is keményedek rendesen, szombat du. is olyan rosszul voltam, hogy teljesen bepánikoltam, hogy nekem még nincs itt az idő. Még jövő hét szombatig kell kihúznom, hogy ne számítson koraszülöttnek, utána már biztos nyugodtabb leszek. Ettől a lehüléstől egy kicsit azért félek.

Betti,
nekem 31+5 napos súlybecslésem van, ha ez segít valamitKép Anno a kisfiam 2212g-nak becsülték ennyi idősen és ő 3250g-al született. Most pocakbébit 1923g-ra becsülték, de őt még nem tudom, hogy mennyivel fog születni.Kép

Panka(35+4)

panka

Sziasztok babanetesek!

Mukiapu vagyok,örömmel tudatom mindenkivel,hogy ma 14h-kor megszületett LIZIKE.
2260gr-mal és 44cm-rel.
Mindketten jól vannak. ÜDV MUKIAPU

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Tádám!Kész a kiságy,minden rendkívül fontos dolgot beleraktam,a macskán kipróbáltuk a légzésfigyelőt,aki kíváncsi rá,itt az albumom:
https://www.babanet.hu/album/main.php?album=4025

Gratulálok Mukiéknak a kis Lizihez!

Panka
Visszaálltam az eredeti számolásra,mert hiába lett átírva a dátum mindenhol ugyanúgy számolják tovább,úgyhogy húzzuk ki kövő hét végéig és aztán jöhetnek a bébik!
Természetesen drukkolok az NST-hez.Kép

Timurr
Vendég

Kedves Mukiapu!
Valamint Mukika, ha már majd olvasod!
Nagyon meglepődtem, a hírt olvasva, hogy Lizike hipp-hopp itt termett. Ezek szerint nem véletlenül keményedett az a pocak. Gratulálok az egész boldog családnak!

Dalmi
dalmi

Muki,

Hát ez gyors volt Kép
Nagyon gratulálok.

Angéla
angéla

<pre>
- <center>Anyuka</center> <center>Baba kora</center> <center><blink>Szülés (várható) ideje</blink></center> <center>Baba neve</center> <center>Méretei</center> <center>Születés hete</center> <center>Testvérek</center> <center>Kórház neve</center>
1. Babus Kép 2005.01.27 Kristóf 2700g 52cm 37+5 - MÁV Kh.
2. Mazsom Kép 2005.01.28 Lili 3120g 51cm 38+5 - Tatabánya Szt. Borbála Kh.
3. [url=https://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=cicmerák-users]Cicmerák[/url] Kép 2005.01.30 Gergő 3000g 53cm 38+5 - Szt. István Kh.
4. Ilona Kép 2005.02.02 Márton 3400g 54cm 38+3 - Schöfp Mérei
5. Tamesz Kép 2005.02.08 Marcell Szilárd 3450g 53cm 39+1 - Kistarcsai Kh.
6. Zsuzsa Kép 2005.02.10 Áron 3900g 54cm 37+5 - Bajcsy Kh.
7. Lirian Kép 2005.02.18 Lili 2850g 52cm 36+5 - Schöfp Mérei
8. [url=https://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=búzaszem-users]Búzaszem[/url] Kép 2005.02.19 Hanna 4000g 57cm 39+3 - Semmelweis Kh. Miskolc
9. Nikcsi Kép 2005.02.19 Korina 3000g 40cm 39+3 - Margit Kh.
10. Maya Kép 2005.02.26 Gellért 3540g 54cm 38+4 - Szt. István Kh.
11. [url=https://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=vargáné-users]Vargáné[/url] Kép 2005.02.26 János 3490g 50cm 40+0 - DEOEC
12. Ági Kép 2005.02.28 Liam Bálint 3610g 52cm 40+3 Devon Bence 2000.10.15 Calgary Kanada
13. [url=https://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=angéla-users]Angéla[/url] Kép 2005.03.02 Valér 3220g 51cm 38+6 - Bajcsy Kh.
14. Nadine Kép 2005.03.04 Gréta 4100g 52cm 41+4 Zsanett 2003.06.03 DEOEC
15. Timka Kép 2005.03.04 Fanni 3420g 53cm 41+4 - SOTE II.
16. Nyetus Kép 2005.03.05 Kamilla 3050g 53cm 40+5 Dini 2002.05. Szt. Rókus Kh.
17. Zsana75 Kép 2005.03.08 Vilmos 3840g 55cm 39+2 - Szt. István Kh.
18. Beatrix Kép 2005.03.09 Ákos 3600g 52cm 41+4 Csabi 2001.04. Szolnok
19. [url=https://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=mtücsök-users]Mtücsök[/url] Kép 2005.03.09 Dóra 2900g 49cm 38+4 - Dél-Pesti Jahn Ferenc Kh.
20. Eveka Kép 2005.03.10 Marcell 3450g 55cm 40+5 - MÁV Kh.
21. Ildi(Delfinke) Kép 2005.03.10 Marcell Tibor 4320g 55cm 38+5 - Péterfy Sándor Kh.
22. Dorka Kép 2005.03.11 Bernát Kolos 3900g 59cm 39+6 Kristóf 4 éves, Bálint 2 éves HIETE
23. Mano2005 Kép 2005.03.11 Fanni 2850g 53cm 40+2 - HIETE
24. Jck Kép 2005.03.11 Sára Bori 2800g 50cm 41+0 - BM
25. Monci Kép 2005.03.11 Máté 3300g 41+3 - Szt. Imre Kh.
26. Gézenguz Kép 2005.03.15 Anna Luca 2200g 49cm 33+6 - MÁV Kh.
27. Wester Kép 2005.03.18 Luca Zsófia 3900g 50cm 40+6 - Szombathely
28. Hadri Kép 2005.03.20 Barnabás 3050g 55cm 39+1 - Nagykanizsa
29. Csibe26 Kép 2005.03.21 Noémi 3700g 55cm 41+1 - Szt. Imre Kh.
30. Dalmi Kép 2005.03.21 Lenke 2800g 54cm 40+3 - Szt. István Kh.
31. Zsu Kép 2005.03.24 Alexandra Eszter 4000g 59cm 39+1 Ákos 2001.11.29 Kútvölgyi Kh.
32. Ruzicsky Kép 2005.03.25 Gellért Bendegúz 3400g 54cm 41+2 - Szt. Imre Kh.
33. [url=https://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=brigó-users]Brigó[/url] Kép 2005.03.26 Jázmin 3850g 55cm 38+5 - Egri Kórház
34. Borbolya Kép 2005.04.02 Anna Boglárka 3390g 55cm 40+4 - MÁV Kh.
35. Dee Kép 2005.04.04 IkrekKép Kincső 1650g 35+4 - Dél-Pesti Jahn Ferenc Kh.
36. Dee Kép 2005.04.04 IkrekKép Keve 1650g 35+4 - Dél-Pesti Jahn Ferenc Kh.
37. Mukika Kép 2005.04.06 Aliz 2260g 44cm 39+0 - Szegedi női klinika
38. Fannimama 45+1 2005.03.01 Fanni - - - Schöfp Mérei
39. Jammie 42+5 2005.03.18 Laura Noémi - - - Péterfy Sándor Kh.
40. Menjuss 41+3 2005.03.27 Dóra Johanna - - - Péterfy Sándor Kh.
41. Pszi 40+6 2005.03.31 Nándor - - Balázs 2002.08.16 Péterfy Sándor Kh.
42. Nebula 40+2 2005.04.04 Flóra Anna / Balázs - - - Szt. István Kh.
43. Greenolive 39+1 2005.04.12 Áron - - - Szt. Imre Kh.
44. Mónika 39+1 2005.04.12 Dorina v. Réka - - Ádám Pécsi Megyei Szülészet
45. Zsuba31 38+0 2005.04.20 Balázs, László - - Ági 1989, Orsi 1991, Ancsa 1996 Szegedi női klinika
46. Gabii 37+6 2005.04.21 Nolan - - - Gold Coast Australia
47. Vaktyuk 37+4 2005.04.23 ??? / Patrik Csaba - - - Kútvölgyi Kh.
48. Connie 37+3 2005.04.24 Gergő Ákos - - - István Kh.
49. Edinka 37+2 2005.04.25 Viktória - - - Balassagyarmat / Kenesei Albert Kh.
50. Zsisske 37+2 2005.04.25 Roland - - - István Kh.
51. Panny 37+2 2005.04.25 Kristóf - - Márk 2002.07.28. MÁV Kh.
52. Franyo 37+0 2005.04.27 Dániel Vilmos - - Anna Virág 2003.02.24 Szt. Imre Kh.
53. Psandi 37+0 2005.04.27 Levente - - Dani 2003.04.28 MÁV Kh.
54. Neszi 36+3 2005.05.01 Laura - - Patrícia 2003.02.28 Fehér Megyei Szent György Kh.
55. Pfranciska 36+3 2005.05.01 Boglárka / Benedek - - - Kaposi Mór Kh.
56. Asszony 36+2 2005.05.02 Sára / Gergő - - - Kútvölgyi Kh.
57. Emma 36+2 2005.05.02 Balázs - - - SOTE II.
58. Nagia 36+0 2005.05.04 Bence Dániel - - - Veszprém
59. Panka 35+4 2005.05.07 Molli Anna - - Benjámin 2003.03.09. Miskolc Megyei Kh.
60. Ildibaba 35+0 2005.05.11 Zoltán Attila - - - Kútvölgyi Kh.
61. Timurr 34+4 2005.05.14 Maja / János Martin - - - Kaposi Mór Kh.
62. Szilvi (Patri) 34+3 2005.05.15 Benedek - - Patrícia 11 éves Schöfp Mérei
63. <a href="https://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=betécske-users"> Betécske 34+3 2005.05.15 ??? - - - ???
64. Norkini 34+0 2005.05.18 Panna - - Jázmin Sarolta 2003.02.09 Szt. Imre Kh.
65. Akiren 33+6 2005.05.19 Gréta - - - Péterfy Sándor Kh.
66. [url=https://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=csücsök-users]Csücsök[/url] 33+4 2005.05.21 Árpi - - - SOTE II.
</a></pre>
angéla

Angéla!

Köszi, hogy bevettél a táblázatba, akkor kiegészítem az adatokat:
- Neveink: Bianka vagy Bálint
- Bulcsú nevű kisfiam 2001.12.25-én született
- szülés helye : Megyei Kórház Eger

Betti

Betti

Kép

Kép
betécske

Betti!

Nekem 37+7 hétnél 2971 grammra becsülték Dórikát és 38+4 hétre született 2900 grammal. Nálunk ez a becslés dolog elég jól bejött szerintem.

Szia Tücsök

Kép

Kép
mtücsök

Sziasztok!

Ma jöttünk haza a kórházból. A szülés nem volt túl könnyu, majd megpróbálok felrakni szüléstörténetet, ha lesz egy kis idôm. Panna jól van és egyszeruen imádnivaló! Kép Rakok fel róla képet.

Nagyon köszönöm a gratulációkat mindenkinek, még csak futólag néztem át az utolsó hozzászólásokat, de ha kicsit több idôm lesz, majd elolvasom ôket. És persze én is gratulálok minden idôközben megszületett babához!

Kép

Borbolya és a 4 napos Panna

KépKép

Kép
borbolya

Borbolya!
Panna nagyon aranyos! Még egyszer sok boldogságot Nektek! Ő is karmolászta magát, hogy kesztyű van a kezecskéjén?

Mukika, Mukiapu
Gratulálok Lizi babához!

Dalmi
A lényeg az lett volna, amit már többen is mondtak, hogy ne foglalkozz a méréssel. KOmolyan mondom, mióta egy héten csak egyszer mérem meg Fannit sokkal kiegyensúlyozottabb vagyok.
Ráadásul a védőnők is megnyugtattak a próbaszopáson, hogy a gyerek túlhízta magát. 3 hét és pár nap alatt kb. 1 kilót hízott, a fele is elég lett volna (szerintük).
Amúgy a védőnőm mesélte, hogy annak idején ő egy csomót bőgöt, amikor magára maradt. Pedig ő ugymond szakmabeli.
Sokat segít, ha van kivel megosztanod a problémádat, úgyhogy 1000 hála a babanetnek!
Gyere panaszkodni, ha magad alatt vagy!

Timka
timka

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?