A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. nyári kisbabák

Sziasztok!
Most nincs időm visszaolvasni,csak annyi,hogy voltam dokinál,és minden rendben.Cukor,vérkép,vizelet,vérnyomás tökéletes,méhszáj teljesen zárt:3000.
Holnap jövök,addig is puszi:

Hajni:megbeszéltem a dokival a szülést,és elvállal.Kép Júliusban megy szabira,úgyhogy nincs gond.Kép

Anikó
vakili

Sziasztok! Kép

Regen jelentkeztem, de minden rendben velunk.

Mucska!
Drukkolok, hogy minel tovabb maradjon meg benn a kislany!

Lanyok!
Sajnos vartam a vegleges programunkat a tali napjan es sajnos papa dolgozni fog. Igy nem tudok elmenni. KépKépKép
Ugy latszik mar csak a babakkal egyutt fogunk talalkozni. Pedig azok a fincsi edessegek is igen csabitoak!! Kép

Pano!

Nekem Danim lesz. Kép Emma is mondja, hogy Dadi, es megszeretgeti a pocakomat. KépKépKép
Latom, szegyenszemre csak az enyem hianyzik a tablabol. A 24. heten derult ki, nem takargatta magat. Kép

Lanyok!

Tud valaki segiteni, hogy honnan szerezhetnek egy bolcsot? A boltokban levoket tul draganak talalom ahhoz, hogy par honapig hasznaljam. Legjobb lenne hasznaltan venni, vagy csinaltatni. Nincs valakinek otlete?
Nagyon ragaszkodnek a dologhoz, mert Emmaval nagyon megkonnyitette volna az elejen az ejszakakat, ugy gondolom, most utolag.

Meg valami!
Nekem semmi bajom, tenyleg nem panaszkodhatom, kivive egy valamit, ami megkeseriti az ejszakaimat. Iszonyuan faj a combom belso hajlataiban, kesz kinszenvedes megfordulni az agyban.Pedig kitomom magam mellett mindenhol parnakkal. A vedono szerint magnezium hiany. Szedni kezdtem, de meg semmi. Sot eddig nem szedtem vitamint, kiveve vasat, de most vettem egy honapra valo Elevitet a Magn. es a kalcium miatt. Hatha igy megoldodik. Van valakinek hasonlo gondja?

Emmaval volt egy nehez hetunk, mert nagyon megviselte a 15 hos oltas, pedig egy csomo gyereknel semmi nem tortenik. Nekunk 2 nap laz, 2 nap kiutes. A laz vegul a 2 ragofoga miatt is lehetett, amelyek szinten akkor bujtak ki. Kép
Most viszont szerencsere vege, ujra eszik es alszik is rendesen.

Mindenkinek puszi, es jo talizast,
Kakukk
kakukkfu

Sziasztok!

Hulla faradt vagyok, valahogy nem jön össze, hogy igazan visszaolvassalak Titeket, bocsi, majd igyekszem, bar holnapra is sürü a program.
Bevallom, kicsit elegem van...
Reggel be Zürichbe, délben haza, délutan megint vissza, és holnap is ez var ram. Mostmar sok. Es a munkahelyen mindenkinek tök természetes, hogy dolgozom! Besz@ras. (bocsiKép)

Mucska, kedves Pocaktarsam
gondolok Rad sokat, kivanom, hogy minden rendben legyen!

Bellana!
Tök szép pocakod van! Gratulalok a cukrodhoz
és

Orsi!
Neked isKép!

Swen!
Oriasi gratula, nagyon ügyes voltal, büszke is lehetsz magadra! De jo, hogy vége!Kép

Aniko!
Gratulalok, hogy minden OK! Szuper!

Lino!
Neked mar jo nagy a babad, beelöztél rendesen!

A tali miatt pedig irigykedem, mert bar Tiramisu itt is van, de nincs hozza mellszivo-bemutato!Kép

Bori mar elutazott?

Zsuzsa, Te is vigyazz nagyon magadra,
Mariann, örülök, hogy rendben vagy és mindenkinek rengeteg puszi!

Süncsi
süncsi

Sziasztok!

Orsi: gratula a cukorhoz! Kép Akkor te is ehetsz majd mindenféle bűnös dolgot a Marcellóban. KépPersze csak azután, hogy fuvolán kíséred a mellszívó bemutatót. Kép
Sajnálom a lelkedet, ez tuti, hogy a hormonok műve. Ismerem már én is ezt. Kép
A házatok biztos csodaszép lesz. Van képed róla?

Anikó: jó, hogy jó híreket hoztál! Kép

Szöszi: tényleg maszek a köldököm. Kép Elég mókás. Van amikor meg tök behúzza.

Maci: a hátam a pocit bírja, de a Dani sózsák emelgetését kevésbé. Kép
Hogyhogy nem voltál 2 hónapja dokinál?? Nem kéne már akkor elmenned???

Swen : nagy gratula a vizsgákhoz, nagyon ügyi vagy! Kép Akkor most már lazíthatsz. Kép
Miért is nem tudsz jönni a talira? Messze van? Honnan jönnél??

Chello: biztos jó lehet vezetni, nekem is könnyebb lenne 2 gyerkőc mellett ha tudnék. Talán összeszedem a bátorságom majd.
Mucskának mennyire nyílt ki a méhszája?

Egcsi: babakocsi: Kép Hízás. Kép Megáll az eszem, hogy itt egyesek milyen ügyesek! Kép

Dzscs: sajnállak a cukor miatt, de a Csákány doki szakértő ebben a témában, szerintem hallgas rá.
Orrszívó: nekünk is csak 1 szőnyegünk van, porszívó nincs. Kép Szóval pesztonkánk van, meg kézi orrszívónk.

Zsuzsa: ez kész merénylet! Hogy így feltetted azok a a bűnös hamikat! Kép
Tali: szóval lesz majd babás tali is?

Lino: Gömböc nagyon rendes lurkó! Csak maradjon is már úgy. KépEz a tej dolog érdekes. Azt hinné az ember, hogy az idegességtől csak kevesebb lesz.

Puszi:
Bellana
bellana

Sziasztok!
Nanda hazérkezett, de most nem tud netezni, biztos a 22-e Marcello étterem? Kell még valami többet tudni róla?
Holnap majd utána olvasok mi is volt a téma.
Pussz
nixi
Irország

Sziasztok!

Hulla vagyok, de nem birtam ki, azert csak beneztem megKép Megettem egy halom epret, fincsi voltKép
Viszsont elromlott a mobilomKép

Koszike Suncsinek es Bellananak a cukrom miattKép

SziasztokKép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Orsi: ne idegeskedj! A babának pedig biztos nem ártottál!!! És persze grat a cukorhoz Kép

Zsuzsa: nehéz lett volna nem érezni Kép Már három napja próbálkozott, elég nagy rúgások kíséretében, és most érezhetően lenn a feje, bordáim közt a lába. Dokihoz jövő szerdán megyek elvileg.

Dzscs: nem irigyellek a diéta miatt Kép Pláne, ha határérték alatt vagy. Nekünk Pesztonka orrszívónk van/volt, bevált. Ez nem kézi, nem porszívós, hanem motoros, jóval csendesebb mint a porszívós. Kollégák Kép

Egcsi: örülök, hogy sikerült vennetek babakocsit! Ügyes vagy, hogy nem híztál! További szép napokat apával!

Swenson: grat a vizsgákhoz! Nagyon ügyes voltál! Egyébként a hálós bugyi nagyon bejött nekem már 2x, jól tartotta a betétet, és kb 10 perc alatt száradt. Na nem egy szépségdíjas darab, de a célnak tökéletesen megfelelt.

Anikó: jó hogy minden rendben veletek!!!

Süncsi: kitartás az utazásokhoz! Lassan már vége! Még hány hétig dolgozol?

Bellana: én mindig máshogy működöm, mint az emberek 98%-a Kép Tejjel is így van. Pl: mindig akkor volt a legtöbb, ha anyós jól felidegesített Kép Most már igazából február vége óta nem beszélünk egymással, így lehet, hogy nem is lesz tejem??? Kép

Szilvi
lino

Jó reggelt lányok!

Tegnap nagyon fáradt voltam, ezért nem jelentkeztem be.
Nálunk minden rendben van, de úgy néz ki, hogy nem sokáig tudok már ilyen formában levelezni veleletek, mert be kell majd rövidesen feküdnöm a kórházba, megfigyelés miatt. Már a 28. héttől bent kellett volna lennem a hivatalos protokol szerint, de a doki próbálja addig húzni amíg lehet, de azért már készít lelkileg felfele a kórházi "jólétre". Persze ezt az elejétől tudtam, úgyhogy igazából, már össze is van pakolva a cuccom.

Mostmár hetente kell mennem kontrollra, mert egyre dinamikusabban növök, és szerinte egyre több "odafigyelést" igényleg orvosilag. Hát ez van.

Még nem olvastalak vissza beneteket, ezért bocsika, ha valakinek nem válaszoltam.

Remélem a találkozón sokan részt tudtok venni!

Puszi!

Vali
cvali

Szép reggelt mindenkinek!

Jó újra időmilliomosnak lenni, hirtelen azt sem tudom mihez kezdjek ezzel a nagy szabadsággal.Kép

Orsi, Bellana grat a cukorhoz!Kép Orsi ha jól emlékszem te írtad, hogy a vérképed rendben, csak a vörösvérsejtek meg a vas kicsit alacsonyabb. Nos én ugyanígy vagyok és már elég régóta szedem a vasat, de azzal is csak kicsit javult, de azért javult. Én is a határérték alatt mozgok egy kicsivel, de nekem azt mondta a doki, hogy ez azért belefér, nem kell izgulni!

Anikó! Gratula az eredményeidhez, jó hogy te/ti is rendben vagy/tok.KépMeg örülök a dokidnak is, hogy sikerült.Kép Az enyém már az elején megmondta, hogy július közepén megy szabira, így július 1-el, még oké vagyok.Kép

Szilvi! Köszi a gratulációt, meg a hálós bugyis infót is. Engem nem a kinézete riasztott el, hanem valahogy nem látom olyannak ami megfelelően tartana. De ettől még örülök, ha neked meg másoknak bejött, én inkább vettem olyan nehéz napokra valókat, az még úgyis jó lesz később is. Ez a tej dolog tényleg érdekes nálad, de a lényeg hogy legyen, bár az nem jó, ha idegesítenek. Egyébként irígyellek, hogy te érzed, hogy hogyan fekszik a baba meg milyét mozgatja. Én csak azt érzem, hogy mozog, meg elhiszem a dokinak, hogy menetirányba fordult.Kép Hogyhogy hazamehettek olyan hamar? Ez a kórház specialitása? Jó lenne ha nálunk is lenne ilyen, de itt csak az 5. napon engednek haza vagy a negyediken? Most nem is tudomKép Bár lehet, hogy jobb ha ott van az ember, főleg ha probléma van.

Egcsi! Gratula a babakocsihoz! Meg örülök, hogy végre boldog vagy, bár azt hiszem ez mára már nem fog állni, ha újra szalma leszel, de legalább többet jössz közénk.KépKép

Szia Kakukk! Mi még nem találkoztunk. Sajnos bölcső ügyben nem tudok segíteni, bár a neten van egy-két hely, ahol használt babafelszereléseket hirdetnek. Azt hiszem Zsuzsa már tett fel ilyen címet, de keresővel te is rá tudsz keresni.

Zsuzsa! Örülök, hogy minden rendben veletek, rendes kislány ez az Edina baba, hogy csak vigyáz az anyukájára.Kép Remélem a fejed is jobban van, szörnyű lehet, ez a sok fejfájás.Csak tudnám te is miért panaszkodsz a hízásra, ha fogysz?!

Süncsi! Nem kéne neked már otthon pihenned?! Nálunk ilyenkor már a szülési szabit kiadják! Egyébként még nem is mondtam, hogy nagyon tetszik az András név is!Kép

Panó! Köszönjük a táblát, nagyon rendes vagy, hogy így a nyakadban hordozod ezt a terhet is a gyerkők mellett!Kép De azért jó lenn ha magatokról is tudósítanál!Kép

Csiga! Azért ne éhezz! Az nem hiszem, hogy jót tesz, ha a saját gyomrod korgása tart ébren. Annyira különböző minden ember, hogy nem hiszem, hogy egységes mércével kéne mindenkit, akár cukor, akár súly ügyben! Főleg, hogy a doki is megnyugtatott! Élvezd inkább a terhességet!!!!! Én például már rá sem álltam a mérlegre, majd hétfőn a terhesgondozóban. Éljen a struccpolitika!Kép

Nanda! Üdv újra itthon! Remélem sikerült egy kicsit pihenned és gyógyult a lelked is!!!!!Kép

Tényleg Bori már elutazott?

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Zsuzsa- a képek láttán már éhes is vagyok! Ez nem ér!!!

Anikó- örülök, hogy minden oké. Írok neked a címedre.

Maci
maci2

Jó reggelt!

Mára már alaposan fáj a torkom és már az orrom is rázendített. Kép Dani jól van, bár még folyik az orra, de ez nem gátolja semmiben.

Swen: akkor most több időd lesz írni. KépNem válaszoltál miért honnan nem jösz a talira.

Vali:remélem azért kapunk hírt felőled, ha befekszel??

Linó: akkor anyósodat szabadalmaztatjuk! Kép
Az enyém nem jó erre a célra.

Orsi: mi a baja a telcsidnek? Leesett? Megjavítható? Fel a fejjel!! Nekem az előzőt a ded amortizálta, mert volt annyi eszem, hogy elöl hagytam. Kép Pusziiii!!

Nanda: Remélem jól vagy, testben és lélekben is? Várunk vissza! Sok puszi!
Nixi, köszi az infót!

Már nem tudom ki kérdezte, de én is láttam azt a vödörszerű fürdető edényt ami állítólag a méhre emlékezteti a babát. Mi azért maradunk a kiskádnál. Kép

Puszi:
Linda
bellana

Sziasztok!

Bellana!
Én most 8 kg-nál tartok és mindenki azt mondja, hogy akkora a hasam, mintha már holnap szülnék. Pedig szerintem nem is akkora. Te viszont tök jól nézel ki a képen, semmi háj nincs rajtad, tényleg csak a pocid nagy. Ez sajnos rólam nem mondható el.
Vezetni mindenképp tanulj meg! Én még egyetemista koromban megszereztem a jogsim, de nagyon sokáig nem vezettem, csak most tanultam meg újra, mikor Petit oviba kellett vinnem. És tényleg olyan jó, hogy nem kell mindennel apára várni, hanem egy csomó mindent egyedül is el tudok intézni! Na meg sokkal mobilisabb vagyok a gyerekekkel, nem kell állandóan itthon ülni.
A torkodat gyógyítsd meg gyorsan!
Nekem meg a gyomrom fáj, már napok óta. És hiába szedem a vasat, mégis hasmenésem van!

Orsi!
A furulyát feltétlen hozd a talira! Anyukád lakását is sikerült elintézni?

Szöszi!
Tegnap olyan lelkifurdalást keltettél bennem, hogy azonnal felraktam egy táblát. Nem tudom észrevettétek-e, de néhány kismamit kitöröltem belőle, mert már túl nagy volt a táblázat és nagyon romlott a minőség, mikor lekicsinyítettem, hogy fel tudjam rakni.

Swen!
Gratula a vizsgához, nagyon ügyes vagy! Használd ki, hogy most időmilliomos vagy, mert nem fog sokáig tartani ez az állapot. Főleg, ha több gyereket is szeretnétek!

Süncsi!
Te tényleg a munkahelyről akarsz menni szülni? Oda közelebb van a kórház? De tényleg, a párod is Zürichben dolgozik? Vigyázz magadra, kicsit lassíthatnál a tempón!

Kakukkfű!
Danit beírom a táblázatba!

Vali!
Örülök, hogy még maradhatsz otthon! Feltétlen szóljál, ha be kell költöznöd!

Anikó!
Örülök, hogy minden rendben veled. Én még nem is kérdezetem a dokim, hogy mikor megy szabira. Vagyis kérdeztem, de még télen és akkor még nem tudta. De azt mondta, hogy csak a Balatonra megy és onnan is bejön szülésre. Ha meg olyan gyorsan megszülnék, hogy nem ér ide, akkor mindegy, hogy ki van ott. Legalábbis ezzel nyugtatom magam.

Mindenkinek szép napot!

Panó
panó

Panó: nekem egy napig ment a hasam, de, hogy mitől? A vas nálam se használt.
Én is 8 kg-nál tartok, de egy 1 hónap alatt jött fel 4. Kép Azért köszi a bókot. Kép Lehet ám, hogy csalóka a fénykép. Kép Na, majd a talin meglátod. Kép
Amúgy most elég lehangolt vagyok, bizti ettől a hülye náthától. Neked nem azért fáj a gyomrod, mert benned is bujkál valami kórság? Ráadásul Ádi csak este 7-kor jön és délután jön 2 több éve nem látott régi barátom. (Egy fiú egy lány, mielőtt kombinálna valaki. Kép)
Én meg itt vagyok egy duda orral és közbe szalad a lakás. Már felsöpörtem,felmostam, de Dani az imént elosont egy pogácsával és már megint minden morzsás. A játékhalmokkal már ki se kezdek. Kép Na, ez van. Ha nem tetszik majd nekik, esetleg
különprogramként takaríthatnak egyet. Kép
De nem hiszem, hogy zavarná őket. Kép Kicsit izgulok is.

Puszi:
Linda
bellana

Sziasztok!

Kop-kop, szabad ide bejönni? Én 28 hetes kismama vagyok, és 2 hónapig vártam, hogy a babapont.hu feléledjen, de most már rossz egyedül, és bekérezkedek ide.
Egyelőre nemigen tudok hozzászólni, mert ahhoz jó sokat kellene elolvasni.
Gigantikus méretű a pocakom. Általában azt hiszik, hogy a 8. hónapban vagyok. (én is:-)
Ma megint megyünk dokihoz, rá is kérdezek (mint múltkor:-), hogy normális-e hogy ilyen nagy a poci.
Ráálltam a hízás útjára, és félek a dologtól. Hogy lehet ezt megállítani?
Kisfiú lesz, még neve nincs (lányt vártunk), így Kisdiónak hívjuk.
Rendesen keményedek, szedem a MagneB6-ot, de nem sok hasznát látom.
Most szombaton volt az esküvőnk. Ja, és 30 évesek vagyunk.
Hát ennyit gyorsan.

Szép napot mindenkinek!

Kép
kisdió

Panó, ma vagyunk 28 hetesek. Kép
bellana

Szia Kisdió!

Üdv közöttünk! KépGratula az esküvőhöz! Kép
Első baba? Mi történt a babapont.hu-n? Kihalt a topik? Nálunk nincs ilyen gond,grafománok vagyunk. Kép Ha mi topikunkat akarnád végigolvasni nem lenne gondod másra a szülésig legalább. Kép

Merre laktok, hova jársz dokihoz?

Szia: Bellana
bellana

Pano!Kép
Nem akartam lelkifurdit okozni, csupan onos erdekbol kertem, mert "30 folott" meg nem lattam magam a tablaban. Kép Meg tudsz bocsajtani?
En is irni akartam, hogy azert magadrol is szolhattal volna, de latom megtetted...

Most megyek unokaocsiert az oviba, miota 4 oras vagyok ez a kedvenc hobbim, egyszeruen imadom azt a sok nyuzsgo pisist egyutt latni. Az embert teljesen feldobja a sok csivitelo kismano...

szoszi
szoszi

Helló Bellana!

Budapesten lakunk Bokréta utcában (IX. ker.), nyáron a szülés után v. Baranya vagy Veszprém megyébe költözünk. Most a munkahelyemen ülök, és tele van az asztalom több rétegben tennivalóval. De a munkakedvem jelen pillanatban egyenlő a nullával...
Első baba, már nagyon várjuk. Már csak azért is, mert nekem nem igazán jött be a terhesség. Eleinte nagyon rossz érzésem volt emiatt, lelkiismeretfurdalás megy egyebek, de megbeszéltük pocaklakóval, hogy őt nagyon szeretjük, nagyon várjuk, és csak nyugodtan szépen fejlődjön, a mama gondjaival ne törődjön. Hát a gyermek nem is törődik velem, állandóan a hugyhólyagomat, vagy nagyon oldalt nemtudommit rugdos szüntelenül.
A babapont.hu nem halt ki, hanem áthelyezték máshová, de még nem sikerült beüzemelni.
A dokim, az a bizonyos MÁV-os doki, de mi maximálisan megvagyunk elégedve vele, szeretünk hozzá járni. A MÁV-ban szeretnék szülni, addigra talán visszahelyezik. Ma rákérdezünk, hogy áll az ügye.
Szerintetek az eper nem okoz gondot magzatügyileg, meg később? Napok óta napi 30-40 dkg epret eszek. No persze meg tudom magyarázni: a vastablettával együtt eszem az epret, és így tutira felszívódik a vas...:-)

Kép
kisdió

Sziasztok,

Annyi mindent intéztünk az utóbbi napokban, hogy nem tudtam beülni a gép elé.
Megpróbáltam mindent végigolvasni,de szerintem ez kész lehetetlenség, olyan sokat írtatok. Nagyon szeretem, hogy ennyire pörög a topikunk.

Legelőször is:
Swen,
Ezer gratuláció és elismerés meg minden! Annyira jó, hogy túl vagy rajta! Valami még rémlik ebből az érzésből (mondjuk, nekem csak az államvizsga lehetett ilyen), amikor kijön az ember az épületből, és elgyengül az örömmámortól:VÉGE.
Most aztán minden pillanatatot élvezz ki.

Mucskának nagyon drukkolok, kérlek, mondjátok meg neki, hogy sokat gondolok rá!

Süncsi,
Egyre nehezebb neked is? Bizony, eléggé a táblázat elején vagyunk! Pihenj minél többet, bár sejtem, neked is most van a legtöbb elintéznivalód.

Zsuzsi,
Nincs képed a gyerekszobáról? Milyen magas ágyat vettetek, hogy még a kiságy is az alá került? Mi éppen tegnap voltunk a KIKÁ-ban, és megvettük a FLEXA-elemeket, amivel bővítjük majd a szobát. Most kerül a legmagasabbra a Manó, eddig csak olyan magasan volt, hogy mi rákönyökölhettünk volna az ágyára, ha nincs ott a védőkorlát, most viszont felkerül 145-re, és alá jön majd az íróasztal, és néhány alacsony bútor. Jövő héten lesz a nagy átrendezés, majd teszek fel képet a végeredményről.

Vali,
Én nem tudom megnyitni az albumodat! Küldesz nekem is közvetlenbe képet?
És ahogyan kérdezte már valaki: tudunk majd rólad, ha bemész a kórházba? Szívesen cserélek veled telefonszámot, ha akarod! Vigyázz magatokra nagyon.

Lino,
Ügyes volt a kislányod, ha már a kórházban ennyit szopizott!
Ahhoz meg külön gratulálok, hogy hazamentél Nórával a második napon! Most meg 6 óra után mennél már haza?! Atyaisten! Van benned energia!
Gömböc irányban van? Ez szuper!!!
Képzeld, éppen annyira hányingerem van! Annyira félek, hogy szülés után is megmaradnak ezek az émelygések! Meg ez a reflux-dolog.

Linda,
Én sajna egyáltalán nem emlékszem, mikor hagytuk el az orrszívó használatát! De én egyébként annyi mindenre nem emlékszem! Még szerencse, hogy az első évben nagyjából lelkiismeretesen vezettem egy babanapló-szerűséget.
A hízás nálam is kezd terhes lenni. Pedig de nagy szám volt az első hónapokban, hogy én aztán a 20-at sem bánom! Be kellett volna kalkulálnom, hogy eleve majdnem 7 kilóval többel indítottam ezt a várandósságot. Az arcom zavar a legjobban, olyan, mint egy kelt cipó. Főleg, most voltam a héten fodrásznál, és ez a rövidebb fazon még jobban kiemeli a kerekséget.
Na, meg a lábaim! Mintha anyukámat látnám. Lesz min dolgoznom szoptatás után. Alig bírom a térdemet behajlítani, olyan, mintha iszonyúan el lenen szorítva valamivel. És délutánra mindig rettenetesen bedagad, megduzzad térdtől lefelé a lábam. De hát hogy polcoljam fel, amikor egyáltalán nem tudok a hátamon feküdni?!
A fotó egyébként nagyon szép a pocidról. Máshol nem is látni felesleget.

Egcsi,
Most nézem, hogy szerdán voltatok ti is babakocsizni! Mi is, délelőtt, 12 előtt valamivel. Milyet sikerült vennetek? A miénkről itt egy fotó:
Kép

Chello,
Tényleg, hogy voltál bekapcsolva, amikor belétek mentek? Nem emlékszem, lehet, hogy írtad már.
Én Timitől tanultam meg, hogy az öv alsó részét a térdemre húzom, és kicsit tartom is a kezemmel. Persze, ez csak anyósülésen működik.
Azt ne hidd, hogy maradni fog neked abból az isteni tiramisuból! Ha én megyek, felfalom a készletet. De csakis a ti érdeketekben.

Anikó,
Te aztán jó kis árakon láttál rugikat! Annyiért én sem vennék, de még a feléért sem.
Dokinál voltam, akart adni antibiotikumot, de aztán mégis kilőtte a dolgot, mert az Augmentin penicilines, én meg arra allergiás vagyok. Kaptam hát Phlogosolt a torkomra, de már tényleg jobb is. Csak az üregeimnek kellene már kitisztulni. (lusta vagyok lámpázni, gőzölni)
A TESCO-s akciót én is láttam, de most a mellszívóval éppen úgy vagyok, nem kellene-e megvárnom, amíg beindul a tejem, aztán meglátjuk, kell-e.
És persze, hozd el te is a találkozóra a szerkentyűt, az lesz ám a nagy szám, Bellana és Orsi és TE!!!
A Bergonban nagyon olcsón megkaptam a merev pelenkázót is, 3.500.-ért, máshol 5e körül volt.

Orsi,
Héééé, szerintem én is hiányoltalak!
Tudom, hogy nagy most a hajrá a ház miatt, már nagyon türelmetlenül várom-várjuk a végső fotókat!
Szóval te sem voltál elájulva a börzétől. Lehet, hogy lányruhákkal szerencsésebb voltam az idén? Bár kicsi Daninak is mindig jól tudtam vásárolni.

Jó hosszú lettem szokás szerint, most megyek, ledőlök egy félórára, elég sz@rul vagyok.
Puszi
Anitabori

Holnap utazunk.
drbusborbala
Budapest, XX.

Kisdió: ahhoz a "híres" MÁV-os dokihoz jársz, akinek nemrég volt egy nagy bortánya?
Már akkor is hozzájártál? Azt hittem felfüggesztették, vagy ilyesmi. Végülis beperelték?
Mi az, hogy "nem igazán jött be" a terhesség? Ez alatt mit kell érteni? Hogy nehezen viseled?
Az eperügyben nincs ötletem.
A munkához kitartást! Kép

Bellana
bellana

Anitabori, remélem visszanézel még, mert el akarok köszönni tőled. Kép Vigyázzz magadra nagyon!
Úgy látszik lesz már kivel tornázni járni. Kép Leglábbis elméletben. Kép
Ne legyél sza*ul, küldök gyógypuszikat! Kép Kép Ne aggódj nem küldöm át velük a náthámat is. Kép

Bellanalinda

UI: Kedves törpiek, hol vagytok??
bellana

Sziasztok!

Vali:Köszönöm,most már megkaptam a képeket,a múltkor csak nem vettem észre a csatolt képeket,ilyen béna vagyok.Nagyon-nagyon gyönyörűek az ágyikók,igazából én is valami ilyenre vágytam titokban mindig,de kapunk kölcsön,és így nem költünk rá külön.Kép De azért nagyon irigykedek!
A pocakod meg elképesztő.A múltkori talin még alig látszott,most meg tessék!Kép Nagyon csini vagy!Elküldöm Neked a telcsiszámomat,és szeretném,ha Te is adnál egyet,hogy időnként tudjak érdeklődi felőletek,ha befekszel!OK?

Mariann:Örülök a Rólad szóló jó híreknek,most lehet egyet szuszanni.Kép
Mucskának megy a drukk ezerrel!!!

Zsuzsa:Nálunk tulajdonképpen csak kis felújítás van/lesz ,1 szoba,de én ezt is nehezen viselem.Kép
Tegnap már feljött az alattunk lakó,hogy máskor szóljunk előre,ha fúrni akarunk,hogy el tudjon menni a gyerekkel sétálni.Akkor legközelebb csöngessem végig a 10 emeletes ház összes lakóját,ha fúrni akarok?Utoljára 2 éve csináltuk,amikor költöztünk.Nem hiszem,hogy 2 évente 1 napot nem lehet kibírni,nem?
Azért ez a kép övön aluli volt!Kép

Bellana:Cirmoska,Te nem szeretsz engem már látom.Mindig csak árulkodsz,nem szép dolog!Kép
Egyébként már az én torkom is fáj,de nem vészes még.Biztos Te küldted nekem a bacit is!Kép
A takarítás miatt ne idekeskedj!Én is marhára rühellem,hogy épphogy végzek vele,már valaki biztos morzsál,vagy szanaszét hagyja a ruháit.Addig van rend talán,amíg egyedül vagyok.Na,nem mintha én olyan rendes lennék.Kép
Van már nekem is mellszívóm,bi-bi-bí!!Kép

Lino:Hipp-hipp-hurrá Gömböckének! Ti még 4. babát is terveztek?Kép
A tejért nagyon irigyellek,remélem ez a mellszívó most velem is csodát tesz,ha már ennyit költöttem rá.Talán ez kárpótol majd Téged a sok hányásért.

Dzscs:Nem irigyellek az éhezésért,éhesen nem lehet aludni,már én is próbáltam.Kép

Egcsi:BabakocsiKépNem hízás Kép
Én fogok enni őrületet,de nem helyetted!Nem ennéd meg mégis csak Te a részedet?Kép
Apa ma megy el?

Szöszi:Déli szunya Kép

Swen:nagy-nagy gratula a vizsgáidhoz! Két ötös,egy négyes:ez igen.Kép
Azért ugye jó időmilliomosnak lenni?
Van még remény,hogy eljössz a talira?Kép

Süncsi:munka Kép Nem tudsz valahogy otthonmaradni?

Panó:Köszi a táblicskut!Kép
Már az első alkalommal megkérdeztem a dokitól ,hogy elválla-e,de azt mondta,hogy majd ha kialakul a kölcsönös szimpátia.Most sem láttam rajta azt a kitörő örömöt,hogy világra segíthetheti Bencust Kép,de tudomásul vette,és beírt a naptárjába.

Kisdió:Üdv közöttünk! Grat.az esküvőhöz!Kép
Hol fogsz szülni? Mennyi az a hízás,amitől meg vagy ijedve? A hasméretemen nekem is ki vannak akadva,és mindenki azt kérdezi,hogy biztos,hogy csak egy gyerkőc van-e bent.De a múltkori tali alkalmával megnyugodtam,mert van még itt a topicban ,akinek hasonló tekintélyes méretei vannak.Kép

Orsi:Az idegesség biztos a hormonok miatt lehetett,és biztos nem esik túl jól a babának,de én legalábbis nem tudok tenni ellene.Egy-egy kitörés után én is mindig bocsánatot kérek TőleKép
Fuvola a Marcelloba Kép
Utólag is gratulálok a cukrodhoz,és bocsi a figyelmetlenségemért!

Puszi Nektek:

Anikó
vakili

Segítsen valaki!

Míg ebédet főztem, Ritába belebújt a kisördög, összefirkálta a jegyzeteimet, kinyomott egy fél tubus krémet a lábára és kikapcsolta a monitort!
A számítógépen is kavart valamit és eltűntette azt a sávot onnan felülről, ahova be kell írni, hogy babanet.hu. Úgyhogy alig találtam ide, végülis valami keresővel sikerült. Viszont azt a sávot nem tudom visszavarázsolni. Tudja valaki, hogy hol van? Semmi türelmem hozzá, amúgy is mérges vagyok. Na, indulunk az oviba.
Egyébként Explorer- ünk van.

Mérges Panó
panó

Anikó: nahát kend miket feltételez rólam! Méghogy nem szeretlek már. Kép
A bacikat is pusztán önzetlenségből küldtem át a neten. Kép Nem tetszenek? Pedig olyan édik. Kép
A védőnőnek végül nem árultalak el, mert még mindig nem jártam nála. Kell a sokkterápia a fenének. A pecsétszám megvan, majdcsak a lelet kell tőle és aztán pá.
Szóval van mellszívód! Kép

Fúrás: Én nem akarlak bántani, nekem is meggyűlt a szomszédokkal már a bajom ezügyben. A mellettünk lévők terrorizáltak minket vagy 2 hónapig, meg egyszer az alattunk lakó. A lentebbi régió annyira nem hallatszik fel. Én is örültem volna ha szólnak előtte és nem kap Dani sokkot.
Én a mellettünk lévő normálisnak szoktam szólni ha nagy ritkán van valami, mint most is majd a légkondi. Igaz kisgyerek nincs a házban Danin kívül. Szóval nem az egész háznak szóltam én sem. Kép Puszi! (Ezek tisztított puszik! )

Linda
bellana

Bellana: Már öt éve hozzá járok.
A babanetes életemet egy másik topicon kezdtem délelőtt. Bekopizom ide neked, mert ezzel kapcsolatban írtam:

"Kedves Kukacz és Virág!

Igaz, még januárban írtátok soraitokat, de én csak most találtam rá. Így kicsit megkésve, de leírom véleményemet.

Először is nektek megvan a véleményetek H.SZ." szemétdokiról". A kérdésem az, vajon az infóitokat a bulvárlapokból vagy a fröcsögő kismamáktól szereztétek?
Én már öt éve járok hozzá. Most 28 hetes vagyok, és még mindig hozzá járok. Sőt, ma megyünk a párommal hozzá.
Mindig a keresztnevünkön szólít (még a páromat is). Mindig kedves. Mindig segítőkész. Többször volt az évek során, hogy szombat délután hívtam fel, mert görcsöltem, vagy más nőgyógyászati problémám volt. Sosem utasított el azzal, hogy nem rendelési idő van, vagy hétvége van. Sőt, behívott a rendelőbe, hogy meg tudjon nézni.
Mi rákérdeztünk még januárban, hogy tegye tisztába számunkra a sok sallangos hírt, és mondja el mi történt, mire számíthatunk.
Elmondta. Nem kertelt.
Mivel van egy betegségem gyógyszereket, vagy például most kalciumot nem mindegy, hogy milyen formában szedek. Utánajárt, megkérdezett több dokit.
Nyilván hibázott akkor ősszel. De a műhibát nem ő követte el! Ezt azért nem árt tudni. Aki a műhibát elkövette, a Gyorskocsi utcába került... Az én dokimat fegyelmivel felfüggesztették, mert átadta a szülő nőt egy kollégájának, és miközben rohant az életmentő műtétre, nem minden addig történt eseményt mondott el. Az a szerencsétlen asszony pedig nem azért halt meg, mert elmulasztott infókat közölni az én dokim, hanem mert olyan durván könyökölt rá a hasára a kolléga, hogy megrepedt a méhe és elvérzett.
Nyilván ha velem történt volna, akkor a párom kinyírja a dokimat (is). Nyilván ha rokonommal, ismerősömmel történt volna szolidaritásból eljöttünk volna tőle.
Maximálisan meg vagyok elégedve vele. És más is. Amit mi sem bizonyít, hogy előre 3-4 hétre zsúfolásig be vannak írva a rendelési időre a páciensek. És sokan vagyunk pocakosok! :-)

Persze lehet szidni, mindenkinek meg lehet a véleménye, de szerintem igazságtalan, ha valaki úgy beszél egy illetőről, hogy nem is ismeri."

A terhességemről: 18. hétig hánytam. terhesség előtt sportoltam, örökmozgó voltam, tele energiával. Az első három hónap, teljesen leszívott. Volt olyan nap, hogy nem tudtam felkelni az ágyból. Állandóan émelyegtem, hányingerem volt, fájt a fejem, görcsölt a hasam, tök savanyú voltam, nem bírtam ellátni a háztartást, nem tudtunk elmenni sehova. Páromat is sajnáltam, neki se volt könnyű.
Sport hiányában, és a közérzetem miatt teljesen legyengültem. Aztán márciustól jobb lett, de addigra megváltoztak a testviszonyok. Már akkor nagyon nagy volt hasam a hetek számához képest, a második emeletre csak pihenővel tudtam már akkor felmenni. Az alakom borzasztó lett; nem voltam soha manöken alkat, de ez a fókatest elszörnyeszt. Nehezen fogadom el, hogy nem bírom úgy a munkát (se itt, se otthon), mint régen. Fájnak a lábaim, a lábfejem, a térdem. Nem tudok sportolni, nem érzem jól a bőrömben. Persze lehet szörnyűlködni, de nekem nem jó.Persze megéri, meg tudom, hogy gyakorlatilag minden kismama hasonló cipőben jár. Én azt gonsoltam, hogy ha terhes leszek, élek, mint hal a vízben, milyen szép kismama leszek, sportosan, stb. Hát nem jött be.
A filmek és az újságok kismamasága csak a szépet és a pozitívat mutatja be!
Na, jól panaszkodtam is egy sort.

Kisdió

Kép
kisdió

Sziasztok!

Megjöttünk a Praxisból. Minden rendben, 1237g, kb.35cm 150%, hogy kisfiú! Tiszta apja!Kép
Megpróbálok feltenni képet.
Csóközön:
Egcsi
Kép

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Egcsi: nagyon jó a kép, tüneményes!!!!
Sok puszi!!!

Kisdió: van itt a topikon olyan kismama aki a terhessége 35-ik hetében van és még mindig hány és émelyeg. Mindezt úgy, hogy van már két másik gyermeke. Szóval te még jól jártál. Persze elhiszem, hogy mindenkinek a saját baja a legnagyobb. Persze panaszkodni lehet, ha nem is tudunk egymásnak segíteni legalább meghallgatjuk a nyűgöket. Kép Az igaz, hogy a médiában általában a szépet és jót mutogatják, de hát a valóság mindig prózaibb. Terhesség után majd ráérsz sportolni, meg visszanyerni a régi alakod. Kép
Ez most nem a bombázóság ideje.
Remélem nem bántottalak meg a véleményemmel, mert nem az volt a szándékom.

Bellana
bellana

Bellana!

Félreértés: én sose voltam bombázó, és most se amiatt sírok, hogy felszedtem pár kilót. Ilyen szempontból, ha nehéz is elhinni, de nem voltam sose hiú. Szemrebbenés nélkül vettem le vállfáról az XL-es nacit a boltban, csakhogy augusztusig nyugodtan hízhassak, ha hízni akarok.
Egyszerűen béna az eloszlás, és nem tudom elfogadni, hogy ezzel a testtel nem minden úgy megy, mint eddig. Gyakorlatilag semmi nem úgy megy...:-)
Persze az sem segít, ha mástól hallod. Mint pl. az esküvőnkön a jóindulatú rokon. A találkozás így zajlott 15 év után:
- Csókolom, jaj de jó, hogy el tetszettek jönni
Pusz, pusz.
- Hát szia. Látom felszedtél pár kilót.

Bizisten így volt.

Egcsi: aranyos a baba! Hol voltatok 4D UH-n? És ha nem indiszkrét: mennyiért?

Kisdió

Kép
kisdió

Pano,
Nezet-Eszkoztarak-Cimsor, ezt kell bekapcsolnod /vagyis kipipalnod/.

Ha ki van pipalva, akkor mondom a kovetkezo verziotKép

-Afonya
afonya

BellanaKép
Köszi!KépKis álomszuszék.Kép

KisdióKép
Praxis rendelő. A sima videokazetta 8000Ft. Képek CD-n 1000 FT. DVD-t is kérhetsz, de nem tudom az mennyi. Kaptunk két fekete-fehér képet ajándékba.Kép

Holnap mindenkit visszaolvasok, most nincs időm.

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Áfonya!

Köszi szépen!
Ezzel én is próbálkoztam, ki van pipálva!
De aztán rájöttem, mit csinált: ott abban a sorban az ugrás és hivatkozások között van egy vonal, amit meg lehet fogni az egérrel és azt elhúzta teljesen balra, ezért tűnt el az a sor!
De erre csak most jöttem rá, negyed órája! Még egyszer köszi a segítséget! Remélem veletek minden rendben!

Panó
panó

Sziasztok,

Linda,
most már biztos, hogy melléd ülök a találkozón, legalábbis kezdetnek! Utána úgyis székcseréset játszunk.
Ma itthon vagyok -majdnem- egész nap, Karcsi egyedül kiment Ráckevére, utána meg mennek Manóval úszni, szóval én itthon serénykedem, lassú tempóban.

Kisdió,
örülök, hogy idetaláltál hozzánk.
Nagyon jó, hogy leírtad az érzéseidet, hidd el, sokan éreznek így, csak esetleg azt gondolják, nem illő ilyenről beszélni "áldott állapotban".
Nem ismered az előtörténeteket, ne is vállalkozz rá, hogy visszaolvasol minket, ez kész lehetetlenség. Én a terhességem elején -ez már a második- szintén iszonyatosan rosszul voltam, kb. a 20.hétig. Azt hittem, nem fogom túlélni azt az időszakot. Semmi feladatomat nem tudtam ellátni, még a gyereknevelés is a férjemre maradt. De aztán elmúlt az az időszak.
Mostanában viszont megint egyre nehezebb, mondhatni rosszabb minden: elfáradok mindentől, a legkisebb terhelés is kiakaszt. Mind lelki, mind testi terhelés.
Én sem szívesen nézek a tükörbe, ahogy írtam épp ma Bellanának, kezdek egy megkelt tésztához hasonlítani.
Azt nem írtad, terveztétek-e a babát? Vagy várni akartatok még pár hónapig, évig?

Amit az orvosodról írtál, az nagyon klassz. Én is sokat hallottam már erről a dokiról, és csak a legjobbakat. Pont olyanokat, amiket te is írtál: a figyelmesség, a keresztnév, stb. Azt gondolom, a "fröcsögő" kismamák egy sem a páciense lehet. Csak a szokásos, sajnálatraméltó hőzöngő-hőbörgő típus.

4D uh: szerintem neked közel lenne a Soroksári úti Megatoys. Én nagyon elégedett voltam velük. CD-t, "színes" fotót mi nem kértünk, csak videót és egy fotót, így volt 8e.

Panó,
az a sav nekünk is eltűnt már néha, azt gondoltuk, varázsütésre. Teljes kikapcsolás után visszakapcs, az egeret odavezettük az internetes ikonok sávja alatti vonalhoz, és akkor a cursor átváltozott olyan föl-le nyilacskává, és ott le tudtuk húzni...Jézusom, ha ezt a mi FŐ Számítástechnikus Asszonyunk olvassa, a hasát vagy a fejét fogja?!

Puszi
Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Sziasztok!

Vali: jó, hogy minden rendben veletek és sok drukk, hogy minél tovább otthon maradhass még!

Swenson: nem kórházi specialitás, hogy hazamehetek ilyen korán, elvileg itt is 4 napot kell maradni, de a dokim is simán belement, velünk is minden rendben volt, és amúgyis utálok kórházban lenni, így hazajöttem. Egyébként első gyereknél fogalmam se volt, hogy milye micsoda a pocakban, másodiknál már néha tudtam, ez az első olyan terhesség ahol nagyjából tudom, hogy milye hol van. De ez attól is függ, hogy hol a méhlepény, hogy fekszik a baba, befele vagy kifele rugdos-e.

Bellana: jobbulást! Nálunk apa kezdett ma „szenvedni” hogy fáj a torka Kép Az én anyósom meg csak erre a célra jó, másra se.

Kisdió: üdv itt!

Bori: biztos elmúlik szülés után a hányinger!!! Szopizással tényleg szerencsénk volt eddig, remélem most se lesz máshogy. Kórházi hazamenetel: én annyira, de annyira utálok ott lenni!!! Meg amikor megszületett Nóra, nekem annyira hiányzott Lili, hogy ezért is jöttünk haza ilyen korán. Azonkívül azt is utálom, hogy reggel ½ 6-kor már taszigálják a koszt az egyik sarokból a másikba Kép Szóval jobb nekünk itthon. Szívesen szültem volna itthon, de azért annál meg besz@ribb vagyok. Félek, hogy valami bajunk történhetne. Mikor utaztok pontosan?

Anikó: ha lesz is negyedik baba, aminek nagyon-nagyon kicsi a valószínűsége, akkor majd csak 5-6 év múlva.

Egcsi: nagyon édes a babád!!! Örülök, hogy minden rendben vele!!!

Szilvi
lino

Bori!
Látom egyszerre írtunk, neked is köszi a segítséget!
Én kaptam kölcsön ún. biztonsági öv terelőt, ami lehúzza a lábam közé az öv alsó szárát akkor is, ha én vezetek.

Kisdió!
Üdv. köreinkben!

Egcsi!
Nagyon szép a babátok!

Panó
panó

Sziasztok!

Ma délelőtt feltöltöttem a hűtőt! Volt sofőröm, és cipelőemberem is, mert ugye nekem nem szabad. De elfáradtam...
Voltam reggel a védőnéninél is (24. héten voltam utoljára). Mondtam neki, majd babásan találkozunk. Kép
Azt mondta, hogy ha ilyen nagy a babám, ne lepődjek meg, ha a doki azt javasolja majd, hogy ha nem indul be magától, akkor a 38. hét után beindítja. Hát, most már nem lepődök meg!

Bocsi, akit zaklatott a kaja látványa Kép Kép

Szöszi: 2 óra szieszta? Megesz az irigység!

Egcsi: beszálok az őrületbe, de csak egy falattal! Kép De mi lenne, ha együtt falatoznánk?
Nagyon helyes a legénykétek Kép

Orsi: ezer gratula a JÓ CUKRODHOZ!
Sok akkor az izgalom a ház körül, de ez már lassan a vége! És mi lesz a télikertben?
A csomagolással csak óvatosan! Ne emelgess semmit!
Ja, és a férjednek is van 2 keze, nem baj, ha besegít a háztartásba!
Múltkor kihagytad az őrületet? Lehet, hogy messze ültél Valitól. Ő ette az elsőt, és nagy volt a kísértés!
Mobil Kép Most akkor lesz másik???

Lino_ akkor csak nem adta fel ez a Kata lány a természetes szülés lehetőségét! Csak tényleg maradjon már úgy! Ne kínozza az anyját!
Hálós bugyi Kép Akkor te vagy az első, aki ezt próbálta is már? A gyógyszertári Tennásat?
Anyós Kép Ha nem lenne elég a tejcsi, majd meghívod vendégségbe őt! A képe nem elég hatásos?

Vali: jó, hogy minden rendben veletek! A kórház valóban nem egy leányálom, de a babákért mindent, én is ezt mondom, és vallom!
Ha gondolod, cserélhetünk telefonszámot!

Chello: addig ehetsz ám finomságokat! De az lesz a nagy nap! Kép
Én már nem vezetek, ha nem kell, mert kikapok a dokinénitől. Nekem sofőröm van. Kép
Mucskának folyamatosan szorítok! Meddig nyílt ki, nem tudod?

Swen: nagy-nagy gratula!
Most már nem kell tanulnod! Van egy heted pihenni, és ha belevágsz, nagyon örülni fogunk neked, és szívesen látunk a talin!
A lavór témát passzolom!
Én nem panaszkodom a hízásra! Én csak a nagy hasammal nem bírok!
Ma nem fáj a fejem! Kép
Engem ma a terhesgondozóban sem mázsáltak le! Kép

Anikó: doki Kép
A kép övön aluli??? A szádba kell tenni, te csaj! Kép
Torok Kép Neked is jobbulást!

Kakukk: sajnálom, hogy nem jössz! Ha mégis el tudod intézni valahogy, várunk...
Azt az oltást mi is nagyon megjártuk anno Kép
A problémádra nincs ötletem.

Bellana: nem tudom, lesz-e babás tali, de akadálya elvileg nincs!
Akkor te is elkaptad a fiúktól? Kép Gyógyulj meg hamar!

Maci: te éhes vagy? Alig ettél valamit a múltkor!

Nixi: egyenlőre úgy néz ki, hogy ez a tali menete. 22-e szombat, 13 óra, Marcello. Tudod, merre van?

Panó: hasmenésed a vas miatt is lehet! Van, akinek szorulás, van, akinek hasmenés! Mit szedsz?
Jaj! Ne téveszd szem elől ezt a lányt! Ügyi voltál, hogy megoldottad a számtech. Feladatot is Kép

Kisdió: üdv itt, és olvasgass vissza, úgy hamarabb képbe kerülsz. Csak pár hét, ugye Anikó??? Kép
Amúgy nagyon sok boldogságot a pároddal!
Eper, és magzatvíz? Nem hallottam, hogy hatnak egymásra...

Bori: jó, hogy látni téged is Kép
Jó utat! Mikor jöttök?

Eltűntek! Merre vagytok?
Bocs, hogy hosszú voltam.
Szép napot nektek, bár itt már lassan esni kezd Kép

Zsuzsa
zerko

Szia Zsuzsa!
Itt már esik is, sőt az ég is dörög. Irigy vagyok, hogy sofőröd is van, meg cipelő embered is!
Tardiferon fol-t szedek, ezt szedtem Petinél meg Ritánál is és eddig mindig szorulásom volt tőle.
Ritától nem számítottam ilyen váratlan akciókra, ő nem szokott ilyesmiket csinálni. Petit annak idején tényleg nem lehetett otthagyni egy percre sem, de Ritától nem ezt szoktam meg. Legalábbis eddig.

Panó
panó

Szia Zsuzsa: akkor megoldódott a rejtély, hogy merre vagy. Kép Szóval téged már nem is mázsálnak! Kép Na, majd a Marcello után. Kép

Panó: Ott esik, dörög? Itt semmi. jó, hogy sikerült visszatalálnod. Kép

Kisdió: örülök, hogy nem vetted a szivedre amit írtam. Kép Értem én, hogy egy sportos életet élő nő nehezen bírkózik meg a megváltozott arányokkal. KépTényleg ezzel a testtel nehezebb mennek a dolgok. Bár én már rájöttem, hogy ha a fiam után az utcán nem futok, hanem gurulok, akkor hamarabb utólérem. Kép
Az a megjegyzés a "jóindulatú" rokontól elég gusztustalan volt. Lehet, hogy ő még nem látott várandós nőt? Kép

Bori: KépSzékcserét játszunk? Elöször te ülsz az én székemen, aztán én a tiéden? Kép Kép Mit serénykedsz otthon?

Lino:én is szorgalmazom Zsuzsa ötletét: tegyük anyósod képét közkincsé. Kép

Bellana
bellana

Most jövök a dokitól. Méhszáj 3000, az jó ugye?
Cukorterhelés 4,4.
A szülésre azt mondta, hogy oké.
Ennyi röviden.

Kisdió- üdvözlet neked! Még egy MÁV-os mami!

Egcsi - a te manócskád rendesebb volt ahogy látom, mert legalább mutatta az arcát!

Puszi Mindenkinek!!!

Maci
maci2

Sziasztok!

Végre itt...-hon...Kép
Már pénteken megérkeztünk,isteni volt ez a pár nap,bár pocsék időnk volt.KépHideg,borús,bár szerencsére nem esett az eső.Mindent megnéztünk,állatkert, Aquarium,katedrális,Stb...Esténként úgy döltem be az ágyba mint egy zsák.A kikötőben volt a szálloda,egy World Trade Center nevű hatalmas épületben ,minden egy köpésre volt tőlünk.
Itthon...
Egy villám belecsapott a házbaKép,és minden elektromos kütyünk elszállt.Még szerencse,hogy nem voltunk itthon.Az internetet is ma csinálták meg.
Ja! Pénteken még elszaladtam Uh-ra ,minden rendben van ,1680 g a fiúcska,ami 100%.Közben kiderült ,hogy ott ültünk szemben egymással Nixivel,akivel ráadásul együtt mentem be ,és ez ma derült ki!Kép

Még nem tudtam mindent visszaolvasni,de ezekre írok én is néhányat...

ZERKO!
Először is örülök,hogy rendben vagytok ,és Edina még nem kíváncsi a külvilágra,és a gyönyörű nővérkéjére!
Más...Szerintem te félreértettél engem,és nem részesítem előnyben a Normafát,csak felvetettem mint kiülős lehetőséget,ha esetleg jó idő lesz.Semmi bajom a Marcelloval,sőt már nagyon várom a talit,bárhol is legyen az.Nekem nem hely függő,szóval teljesen mindegy hol lesz,reméljük,még egyben találkozhatunk!!!Kép

Mariann!
Régebbi leveledben írtad a Laktoherb teát,Nekem nem jött be!A Maya nagyon hasfájós lett tőle,és 2 hét volt mire kiderítették,hogy ettől.DE HANGSÚLYOZOM ez nálam volt,lehet,hogy másnak bejött.Amúgy a védőnénik tudnak egy nagyon jó tejserkentő golyócskát,kesudió,és ilyesmik vannak benne.ISTENI!És van még a MILUPÁ-nak is instant teája,valamivel praktikusabb,ha már a kórházba is akarsz vinni.

Vali!
Én is szeretném megnézni a képeket!
Köszi,pusziKép

Bellana!
Orrfújás:Én azt mondogattam,hogy fújjon úgy mint egy elefánt az állatkertben,ez többnyire bejött,de az orszívót még az sem helyettesíti.Amúgy már nagyon ügyesen egyedül is kifújja az orrát,csak hogy megmeneküljön a porszívótol,de én akkor vagyok nyugodt,ha kiszippantom.Amúgy most láttam egy szuper kis szerkezetet a Brendon babakatalógusba,egy orrszívó-olyan mint a fülhőmérő-,csak nem tudom a hatékonyságát,de azthiszem,ha jó akkor megveszem,mégsem olyan mint a porszívó.

Amire én lennék kíváncsi:
Mayának már kicsi volt a newborn pelus(2-5-Kg)Pampers,viszont azt mondják a libero nagyobb.Vagy inkább a mini (3-6kg)-ost vegyem?Ki mit javasol?

Lino és a többiek...,aki már volt ilyen helyzetben...
Írtad,hogy Nórával már másnap hazajöttetek,Nem volt nehezebb,hogy már ilyen hamar otthon voltál egy másik izgő-mozgó mellett?Nem hiányzott az a 4 nap összebújás?A Mayával én is hazajöttem másnap,de lehet,hogy most nem fogok.Mi a jobb???

Még valami 2.ill.többedik babás anyukák...
Maya most velem alszik,és fogalmam sincs mi legyen,hogy most szoktassam vissza a szobájába-Nem akar ott aludni!Legyek szigorúbb???
Mindenképpen szeretném,ha a kicsi az első 2 hónapban velem lenne.Mi lesz,ha nem akar menni,de aludni sem fog tudni emiatt mellettem,vagy nem fogja engedni,hogy a kicsihez felkeljek?Már most teljesen kétségbe vagyok esve!!!Kép

Kezdésnek ennyi!
Később folytatom,puszi mindenkinek!

Nanda
nanda

Panó: Zsófival én is Tardiferon Folt szedtem, de most Martofer folt kaptam a nőgyogyitól. A dokinénim szerint (háziorvos) ezzel van a legkevesebb gond amúgy. Majd elválik, én még csak most kezdtem szedni! A vasam még nem volt mínuszban (csak majdnem), de vérszegény vagyok! Mivel az életemben ez többször kísértett, jó lesz rá figyelni, és jó lenne, ha a kiscsaj sem lenne vérszegény a pocakomban!
Akkor most már tudod, Rita is képes kalózkodásra! Kép
Ugye irigykedsz a cipekedő sofőrömre! Kép

Bellana: mázsálhatnának, akkor is mínuszba lennék! Amúgy a Marcello után sem lesz máshogy, és erre az utolsó pár hétre nem is izgat annyira! Úgy is gyakran nem tudok enni! Tegnap is vacsira csak egy banánturmix csúszott le. Éjjel meg persze éhes voltam, és reggelre korgott a gyomrom. De erőltetni nem tudom az evést!

Maci: a 3000-es Cervix tökéletes, akkor minden alapon van! ÉS gratulálok a dokidhoz!
A cukor meg annyira jó (ez a terhelt érték?), hogy 2 őrületet is benyomhatsz! Kép
Miért? Te is voltál 4D-n, és nem is láttad a fiatok arcát???

Azon gondolkodám, hogy el kellene még menni a baba előtt kozmetikushoz. De tutok majd én annyit háton feküdni a széken? Vagy majd csücsülök??? Szerintetek?

Zsuzsa
zerko

Nanda:
Mindenek előtt üdv itthon!
Nixi és te Kép
Hova is nem csap a ménykű??? Hát, nem irigyellek benneteket! És a vezetékek is kiégtek a falban? Volt villámhárító a házon?
Az útért meg irigyellek!
Tali: akkor egy kicsit értettelek csak félre... Amúgy amilyen idők járnak manapság, nem is baj, ha zárt helyen lesz a tali! Oda meg mindenki odatalál (gondolom), és örülök, hogy rád is számíthatunk!
Pelenka: én pont ma vettem egy csomag Libero 3-6 kilósat! Ha kicsi lenne mégis Edina, akkor majd vesz a család New Born-t, mire hazamegyünk. Nekem abból a Zsófinál a DM-es Baby Love jött be legjobban, de az is Libero rendszer. Te meg csináld, ahogy jónak látod!
Maya kérdése nehéz, mert én sosem aludtam Zsófival. Lehet, hogy féltékeny lesz, de az is, hogy akkor majd inkább az ágyába megy, hogy nyugodt éjszakája legyen. De az is megoldás lehetne, hogy most az utolsó hetekben Tomi alszik Mayával a saját helyén. Ehhez persze ő is kell! De szerintem mivel ezt az egészet a pszichológus ajánlotta neked, így kérdezd meg őt, hogyan legyen tovább! Lehet, hogy azt mondja, vegyetek egy nagyobb ágyat! Kép

Zsuzsa
zerko

Zsuzsa, Mucskának 2100 a méhszája és szerencsére nem nyílt tovább. Remélem Anna még 1 hetet kibír odabent. Kép

Mi már vettünk a picinek pár csomag pelenkát a DM-ben, Baby Love. Olcsóbbnak tűnt mint máshol és sokan dícsérték, remélem nálunk is beválik. Ti csak a New born-t használtátok vagy a nagyobb méreteket is?

Mi jól vagyunk csak kicsit fáradt vagyok mostanában. Pár napja fájnak az újjaim amikor behajlítom őket, éjszaka is sokszor elzsibbadnak, nem tudjátok mitől lehet? Holnap megyek a körzetihez, megemlítem neki de nincs sok bizodalmam hozzá. A múltkor a magas koleszterinem miatt kioktatott, hogy mit ne egyek, a dokim meg közölte, hogy ne foglalkozzam vele mert a terhesség miatt van és majd utána helyreáll.

Egcsi, nagyon szép a babátok és rendes volt, hogy így megmutatta az arcát. Remélem Noémi is megmutatja nekünk szombaton. Kép

Anitabori, kellemes utazást nektek. Kép Símán voltam bekapcsolva amikor történt a baleset de akkor nézek én is valami övterelőt.

Chello
chello

Sziasztok!

Nanda: üdv újra itthon! Grat a nagyfiúhoz. Pelenka: szerintem pont elég ha 3-6 kilósat veszel, és ha tényleg olyan pici lesz, akkor ahogy Zsuzsa írta, majd valaki vesz kisebb pelust. Én Liberot vettem, nekünk eddig nem jött be a Pampers. Hazajövetel: már írtam, én nem bírom a kórházat. És itthon legalább akkor pihentem amikor én akartam. Nem macerált senki hajnalban a lázmérőjével. Nálunk úgy volt, hogy apa itthon volt két hétig, és amikor pihentem vagy szoptattam Nórát, ő volt addig Lilivel. És nekem tényleg úgy hiányzott a „nagy” lányom. Meghát még ő is csak 19 hónapos volt akkor, és akkor voltunk először távol egymástól éjszakára. Szóval nálunk sok minden belejátszott, hogy hazajöttünk, de szerintem otthon is meg lehet oldani az összebújást a kicsivel. Nálunk a „nagyok” már beosztották, hogy a délutáni alvásnál ki melyik oldalán fog aludni a kicsinek, csak azt nem tudom, hogy én hogy fogok hozzáférni Kép Alvás: hú, ez nehéz kérdés. Próbáld meg talán újra a saját ágyába altatni, de ha megint rosszul sül el, akkor tényleg marad egy faltól-falig nagyágy Kép Na jó, erre tényleg nincs ötletem. Nem fér el esetleg az ő ágya is átmenetileg a Ti szobátokba? Villám Kép

Zsuzsa: igen használtam ezt a hálós bugyit mind a kétszer, gyógyszertári, Tena fix névre hallgat, 2 db van benne, és 370 körül volt. A kép nem hatásos anyósról, de legyen inkább kevesebb tejem, minthogy idejöjjön. De ez a veszély most nem fenyeget szerencsére, mert mostanában nagyon „beteg”, már eléri a vérnyomása a 120/80-at is. Senki nem világosítja fel, hogy ez normális… Cipekedő sofőr… Most irigykedem

Bellana: hát már írtam a kép nem elég hatásos, de ha gondolod neked adom anyóst, neked már úgyis mindegy a tied mellett Kép

Maci: a méhszájad teljesen jó!

Chello: nem vizesednek az ujjaid? Attól lehet ilyen.
Szilvi
lino

Sziasztok!

Elég nagyot tekeregtem, ezért csak most ülök ide újra. Nálunk nagyon jü idő van még most is, bár egy kicsit feltámadta a szél, de eső sehol.

Bellana! A talit azért nem vállalom, mert ahhoz három órát kellene megint vonatoznom, s ez már tegnap is nagyon szörnyű volt, de az ugye muszájból volt. Meg este színházba megyünk, és ha 7-re haza akarok érni, akkor a 14 órási vonattal el kéne jönnöm, annak meg nem lenne értelme. Ráadásul az már a 34. és fél hetem és bevallom, félek is, hogy nehogy ott történjen valami és akkor hogy jövök haza. Nem akarom kihívni a sorsot magunk ellen, persze ez lehet, hogy hülyeség, de nem akarok ezen görcsölni, eddig olyan jó volt minden nálunk, nem akarok feleslegesen kockáztatni. Persze lehet, hogy nevetségesen aggódós vagyok, de ez van. Azért aranyosak vagytok, hogy vártok, s hidd el ha lesz még babás tali, vagy későbbi, arra nagyon szívesen megyek!!!!!!A torkod sajnálom, jobbulást!!! Remélem szép délutánod volt a barátaiddal! A lakással ne törődj, a barátok rád kíváncsiak, nem a lakásra, de egyébként sem hiszem, hogy szégyenkezned kéne a fotók alapján.KépEgy kis szétpakolás meg szerintem barátságosabb, mint az élére állított patyolat.Kép

Panó! Remélem a te gyomrod is jobb már. Én is Tardyferon fol-t szedek és nekem is megy a hasam tőle. Pontosabban az Elevit utáni szorulást a tardyferon hozta helyre, sőt van amikor inkább megy a hasam, de szerintem jobb, mintha nem tudnék a W.C-re menni. Bocs a naturalizmusért, csak megnyugtatásképp írtam eme intimitásokról.KépA csemete meg csak tanulni akart, ne légy rá morci.Kép

Vali! Szerintem se aggódj a kórház miatt, a lényeg a te és a babák épsége, egészsége!!!Kép

Kisdió! Üdv a körünkben, azt hiszem én vagyok előtted a legújabb tag és biztosíthatlak hogy nagyon klassz helyre csöppentél!KépAz esküvődhöz gratula, a "kedves" rokonok magukat minősítik, ne is törődj velük! Nekünk március 6-án volt, akkor már látszott az én pocakom is, de még nagyon helyes kis domborulat volt, erre mikor meglátott egy "kedves" rokon, köszönés nélkül elrikkantotta magát: Te jó ég, hát te már gurulsz! Na erre reagálj kedvesen! Kép A testeddel kapcsolatban, sajnálom, hogy ilyen nehéz a terhességed, de valószínűleg ezért nevezik tehernek, mert a legtöbb nőnél ezzel jár. Szerencsére én még mindig remekül vagyok, így voltam az elejétől kezdve, illetve most már nálam is több a fáradékonyság, a nyilallgatás, de amiket itt olvasok egyes kismamiktól én nem szólhatok egy szót sem. De szerintem ha panaszkodsz ezekre a bajokra ezzel egyáltalán nem leszel rosszabb anyuka, a babavárástól ez teljesen elkülönül. Mármint lelkileg, remélem érted mit akarok mondani. Egyébként mi is lányt vártunk, nekünk is fiunk lesz, és nekem ezért volt hetekig lelkiismeret furdalásom...de most már csak Botondot tudom elképzelni.Kép

Szöszi! Még nem is gratuláltam a 4 órás beosztáshoz! De nem lehetne 0 órás?KépLátom nálad már működnek az anyasági hormonok rendesen.Kép

Bori! tehát még nem utaztatok el. Mikor indultok? A babakocsi nagyon édes, olyan igazi kislányos!Kép A hízással meg te se foglalkozz, te eddig is olyan vékonyka voltál, s te mondtad, hogy hamar tudsz fogyni. Meg neked már igazán nem sok van hátra.Kép S szerintem a lábad is inkább a tehertől dagad, nem?Kép

Egcsi! gyönyörű a kisfiad!Kép Meg ezek szerint a papája is.KépKépKép

További szép napot!!!

Botond Kép
EneseKép
swenson

Lino, kicsit vizesednek az ujjaim de régebb is vizesedtek de akkor még nem fájtak. Nem gondoltam, hogy ez ennyire fájhat. Kép

Én is kinéztem a Tena hálós bugyit csak azt nem tudom milyen méretet kell venni szülés utánra.

Chello
chello

Sziasztok!

Köszönöm a vigasztalásokat kórház ügyben, de szerencsére ugyan hétről-hétre, de még húzzuk a dolgot, én is úgy látom ahogy Zsuzsa, a babák a legfontosabbak, és az hogy én hol fekszem "tök mindegy".

Anitabori, Nanda: Elküldtem a képeket elképedés céljából. Remélem tetszeni fognak.

Bori, Zsuzsa légyszi adjátok meg majd ti is a mobil elérhetőségeteket, hogy majd ha aktuális lesz tudjunk kommunikálni.

Én ma szinte egész nap aludtam, már tegnap este óta, nem tudom mi van velem de nagyon fáradékony vagyok, alig bírok fent lenni. Szerintem megint lesz egy ugrásunk a babákkal. Ilyenkor hízunk, szélesedünk, alszunk, majd alig alszunk, szóval zajlik az életünk.

Bocsika, hogy csak magammal vagyok elfoglalva, de egész nap annyit írtatok, hogy még nem tudtam átrágni magamat rajta, de isten bíz igyekszem.

Üdv az ÚJ kismaminak!

Bori: Jó lett a babakocsi. (Ugye ez Bergonos?) Én is majd nem hasonló huzattal néztem ki.

Ezt most elküldöm és még olvasok!

Vali
cvali

Jó estét,
még egyszer beköszönök, de már nem tudok mindenkinek külön írni, mert eléggé húz az ágy. Meg hátha Apát is rávehetem egy kis masszázsra...

Nanda,
örülök, hogy épségben hazaérkeztetek, remélem, feltöltődtél mindenféle pozitív energiákkal.
Maya fektetésével kapcsolatban: az nem megoldható, hogy az ágyacskája mellett elvackolod magadat valami ágyszerűségen, hogy a saját ágyához hozzászokjon? Bár akkor egy pár hétig Tomidat kell nélkülözni, tudom, de legalább a saját ágyában aludna a kicsi lány. Aztán egy idő után Tomi is átvállalhatná a gyerekszobai éjszakázást, felváltva csinálhatnátok.

Pelenkát még én sem vettem, azt gondolom, én is a 3-6 kg-sat veszem meg. Állítólag a kórházunkban azt sem biztosítanak! Csak napi egy-két darabot.
Vettem ma TENÁ-t, meg Moletti harisnyanadrágot, 100-140 kg-ra van kalibrálva...Remélem, kényelmes lesz a pocimon.
Álldogáltam a TESCO-ban a mellszívók előtt, aztán otthagytam. Azt Karcsi is meg tudja venni, ha szükségessé válik.

Swen,
élvezd a szabadságot! Nagyon sajnálom, hogy nem találkozhatunk 22-én, de teljesen megértem a félelmeidet. Majd babásan találkozunk!!!
(kíváncsi vagyok, olyan talit hol lehet megszervezni!)
Most én is nagyon "parázok" az utazásunk miatt. Lehet, hogy "későn" megyünk?! Képzeljétek, Libickozmán egyik mobiltársaságnak sincs térereje...De állítólag a vezetékes telefonjuk mindig működik.

Mindenkinek ezer csók és ölelés, vigyázzatok magatokra!
(valaki majd besegít képbe kerülni, ha szerdán hazajövök? mert hogy végigolvasni egy hetet nem fogok tudni...)

Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

jó estét!

Chello: akkor nincs kinyílva Mucskának, csak puhult kint! Ez jó, és bíztató!
Én használni szoktam a Baby Love pelenkákat! Szerintem jók.
Koleszterin Kép Nekem nem is nézték!
A Tenna bugyis csípőméret szerint vannak. Én asszem XL-eset veszek majd.

Vali: holnap reggel megy a mailtelefon ügyben!

Lino: anyós képe Kép
Akkor lehet, hogy beruházok 2 ilyen bugyira én is!

Bori: nagyon szép Dorka kocsija. Olyan lányos Kép
Majd írunk neked jegyzetet! Kép

Szép estét mindenkinek!

Zsuzsa
zerko

chelloKép
En XL-est vettem Tennabol, csipomeret szerint van, ezt kalibraltak 100 cm korulire, nem kergetek illuziokat en ez a kategoria vagyokKép.Meg ne is szoritson...

BoriKép!
En ugy szoktam, hogy az ov also reszere raulok, a felso atmegy a cicim kozt es a pocim felett.Igy megtart, ha van valami, de nem tudnam elviselni a hasamon...
Jo utat es kipihenten erkezz vissza!

ValiKép!
Nekem is ilyen alvos idoszakom van...Jo, hogy tudsz aludni es kulon jo, hogy ilyenkor erzed, hogy fejlodnek a babak...Ikreknel minden kis plussz suly es bennt eltoltott nap jol jon! Igazad van, az ember azt a kis korhazat is bevallalja, lenyeg a cel!!!

LinoKép!
Anyosoddal kapcsolatban felhivnam a figyelmedet a Lili honlapjara...Kép Biztosan regen nezted utoljara...

Most megyek en is pihizni...Sajnos rengeteget kemenyedett ma ia a hasam, nem tudom ez meg termeszetes-e.Dokihoz csak 2 het mulva kellene menni, nem tudom menjek-e hamarabb ezzel a dologgal, vagy folosleges mert mindenkinel igy van...Mindenesetre sokkal surubben jon, hosszabban tart es neha fajdalmas isKép Remelem nem lesz baj!

szoszi
szoszi

Sziasztok, csak gyorsan bejelentkezem.

Drága Nandám,annyira sajnálom, hogy még a villám is becsapott hozzátok. Kép Ezután a sok szomorúság után már muszáj sok-sok jónak történni veletek!!!!
Mayával kapcsolaban nincs ötletem,Dani kezdettől fogva a saját ágyában alszik.

Swen: megértelek, én se vállalkoznék ekkora útra. Azért kár. Kép

Szöszi: ne stresszeld magad!! Próbálj többet pihenni, ha kell menj el betegszabira. vagy nem lehet?

Most nem tudok többet írni, leájulok a székről, holnap folytatom, sok puszi mindenkinek:
Bellana
bellana

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?