A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. nyári kisbabák

Zsuzsa, Vali, Swen, Anikó, Bellana, Lino, köszönjük Noémi nevében a gratulációkat. Kép

Zsuzsa, úgy látszik Noémi is nagy baba lesz.Kép

Vali, 3 hét múlva kell mennem uh-ra, utána meg CTG-re a kórházba.

Anikó, nekem főleg reggelre borzasztó mindkét kezem. Meg is vannak dagadva és alig bírom behajlítani az újjaimat. Kép

Bellana, mi nem láttuk a nagy haját csak a doki mondta. Kép A Györffy dokinál voltunk, annyira rendes és türelmes volt velünk.

Lino, mondta is a doki, hogy ő még nem találkozott ilyen babával akit ennyire nehéz lenne felébreszteni. Remélem ha megszületik akkor is jó alvókája lesz. Kép

Kellemes napot !

Chello
32 Kép
chello

Szép napot mindenkinek!

Akkor most következik egy normális bemutatkozás. Van két gyermekem, a nagyobbik Ádám, ő novemberben múlt 3 éves. A kisebbik Csilla, ő júniusban lesz kétéves. A harmadik csemete a pocakban készülődik a világrajövetelre, most tapossuk a 36. hetet. Kb. Mert nincs mihez számolni, csak amit az ultrahangok mondanak. A kiskönyvemben is csak ennyi van a szülés várható időpontjára, hogy 2004. június. Egyébként a Schöpf-Mérei-s topic-ba szoktam írni, mert ott születtek a gyermekeim, és most is ott fog. De pár hete kitárult a világ (ADSL), és így a kevés szabadidőmben egy kicsit többet tudok internetezni, így találtam ide. Budapesttől jó negyven km-re lakunk egy Gomba nevezetű községben (Monortól még kb 5 km), és innen járunk Pestre dolgozni. Pontosabban most csak a párom, mert én immáron jó 3 és fél éve anyukai beosztásban vagyok. És még egy darabig ez így is lesz.

Remélem, időm engedi, és gyakran tudok majd erre is járni.

Üdv:

Zita

Kép
pzita

Sziasztok!

Ma főznőm nem kell, így nekiesek egy kicsit takarítani. De csak kicsit!!!

Bellana: Én nem henyélek, de a kosz előtt nem fogok rendbetenni mindent, hogy utána kezdjem előről!
Pénz nélkül ne is gyere! Kép
<a href="http://www.alagastroyal.hu/index.php?langid=hu" target=_top> GASZTROYAL</a> oldalán mindenre kapsz infót. Nekem bevált. A férjem nem itthon eszik, Zsófi nem eszik szinte semmit, magamnak meg nem jó főzni minden nap! És azóta rendelek, hogy terhes lettem, mert úgy gondoltam, főtt kaja meg kell a babának!
Ma lesz konditok???
Jobbulást!

Lino: normál TENNA van a nagyáruházakban is!
Gazolás Kép
Hátha mégis sikerül a bogrács!

Chello: egy ötlet! Próbálj este inni egy kis csipketeát! Hátha...
A Győrfi szerintem is jó fej! Én már 2001-ben megismertem Kép

Zita: üdv itt, még ha csak pár hétig is leszünk pocaktársak! Kép
A gyerekek nagyon helyesek, és jó sűrűn érkeznek, érkeztek!
Az ADSL tényleg nagyon jó! Nekem is akkor tárult ki sok minden, de szerencsére ez nem most volt! Kép
Gomba, gomba... Kép

Szép napot mindenkinek!

Zsuzsa

UI: eltűntek!!! Merre vagytok?
zerko

JO reggelt!Kép

A takaritasi maniarol meg a pakolgatasrol tegnap azt olvastam a terhessegi nagykonyvben, hogy a kismamak nagy szazalekanal elojon es "feszekrako oszonnek" hivjak.Kép

Tegnap azt figyeltem, hogy ahany oldal annyi fele keppen irjak le mekkora a babam...A konyv szerint jovo heten mar majd' 2kg, a 9 monate szerint 1,6kg stb. A konyv szerint fellelegezhetek, mert a 32.-ik het utan a babaknak 95%-os a tulelesi eselye. Az egyik internetes oldal szerint mar 30-40%.Kép Ki erti ezt???

chelloKép!
Vegul is jo kepeket kaptatok, ugyhogy megerte a dolog...Gratulalok a szep es nagy Noemihez!

ZitaKép!
Legy udvozolve, nagyon szepek a gyerekeid, gyere ha tudsz surubben...
Szoptattal es meg nem volt mensid mikor teherbe estel, azert nincs viszonyitasi pont?

szoszi (ma 31+0 Kép)
szoszi

Szoszi!

Igen, nem sikerült még menstruálnom miota a fiammal teherbe estem. Ennek már több mint négy éve. Őszintén nem is hiányzik. Az ok szinte biztosan a szoptatás. Merthogy ezt az ipart meg már több, mint 3,5 éve űzzük folyamatosan. Csak ilyenkor szülés előtt kicsit kellemetlen, hogy nincs egy igazi viszonyítási pont. De már Csilla is így született, és azért túl nagy meglepetést nem okozott. Igazából az első ultrahang volt a legjobb támpont, akkor még nem térnek el extrém módon a babák méretei. De a legjobb, hogy így is akkor fogantak meg a gyermekeink, amikor mi azt szerettük volna.

Üdv:

Zita
pzita

Zita, üdv. nálunk. Tündériek a gyerkőcök, gratulálok! Kép Én is a Schöpfiben fogok szülni, július 11-re vagyok kiírva. Ki a dokid?

Zsuzsa, a csipketea a vizesedésre jó vagy az izületi fájdalmakra? Kipróbálom, ártani biztos nem árt.

Szöszi, a babák súlyát én sem értem szerintem ahány ultrahang meg irodalom annyi félét mutat. Noémit 1 hete 1,5 kilóra saccolták, most meg már 2 kilósnak. Nem hiszem, hogy fél kilót nőtt volna 1 hét alatt. Ti nem mentek 4D-re?

Most beszéltem Mucskával, jól vannak. Már nem görcsöl így nem kell kapnia infuziót és jövő csütörtökön töltik a 36. hetet. Mindenkit puszil.

Jó étvágyat a vasárnapi ebédhez. Kép

Chello
chello

Sziasztok!

Akkor 2. találkozó: május 22-én szombaton 13 órakor a <a href="http://free.x3.hu/marcello/Fooldal.html" target=_top> MARCELLO ÉTTEREMBEN</a>. Hely foglalva Zerko névre, kismama konforttal! Kép

Szöszi: tudom, hogy van fészekrakó ösztön, de nem kell túlzásba vinni!
A gyerek akkora, amekkora, majd ha kibújik, kiderül!
Amúgy a 32. betöltöttől tényleg jobb a babák esélye, de koraszülöttek még, több hét kórházzal! Várjátok ki a 36 betöltött hetet! Nekem is ez a cél!

Chello: csipkebogyó vízhajtó, de csak finoman hajt! HA jól tudom, a csalánnak is van ilyen hatása. Itt olvashatsz a többi <a href="http://fitochem.freeweb.hu/noveny.htm" target=_top> GYÓGYNÖVÉNYRŐL</a> is.
Mucskáéknak gratula. És akkor a jövő héten haza is engedik???

Szép napot mindenkinek!

Zsuzsa
zerko

ZsuzsaKép!
Persze, hogy nem szeretnek meg szulni, sot...A minimum a 36.-ik het, de jobban orulnek, ha a 38.-ik utan szuletne, szoval en mindenkepp juliusi babat akarok. Anyosom ma is felhivott, hogy o erzi, hogy junius 27.-en, Laszlo napon fogok szulni, merthogy a sogornom(az elso gyerek naluk)is akkor szuletett nevnapi ajandeknak Aposomnak.Az en ferjem is Laszlo, igyhat tantorithatatlan, hiaba fujom a magamet. O nagyon vallasos, meg a vegen kiimadkozza nekem a kicsit jun.27.-re...Kép

chelloKép!
Ma olvasgattam az oldalt, amit egyszer Zsuzsa kuldott, azon azt irja, hogy a dagadt,zsibbadt kezeket felfele kell tartani es csavargatni az ujjakat. Valakitol azt hallottam hogy felfele tartotta es jegelte a labat, maskepp nem tudott cipot huzni...

A ferjem nem hajlando ebedelni jonni (zellerkremleves+rakott karfoil van, nyamm-nyamm), mert teleette magat a tegnap csinalt ordogpirulaval (vagy bombaval, nem tudom ki hogy hivja a kis kokuszba forgatott golyokat)Kép. En is ettem egy fel tallal, de en birnek ebedelni igy isKép Szerinte en kulon kategoria vagyok, ne hasonlitgassam ot magamhozKép

szoszi
szoszi

Szoszi!
Kaja ügyben én is így jártam. A reggelinél a férjem már szedte volna össze a kirakott dolgokat, mikor rá szóltam, ne vigye el, mert én még nem fejeztem be, még éhes vagyok. Ezen ő jót nevetett, szépen megvárta amíg mindent magamba tömök és csak azután pakolta le az asztalt.

Zsuzsa!
Elmentettem ezt a kajás címet. Jól is főznek? Azt hiszem nekünk is nagy szükségünk lesz rá a babák megszületése után, és az külön jó, hogy már reggel kihozzák, csak be kell tenned a mikróba. Tényleg mikróba melegíthető? Ételes kell, vagy saját dobozuk van?

A talin érezzétek jól magatokat!!!!!!!!!

Chello!
Ezek után kiváncsi vagyok az enyémeket hány kilóra fogja saccolni a gép. Csütörtökön megyünk kontrollra, ha este nem leszek még fáradt megírom. Aztán pedig irány a pihenés!!!!!!!!!!!!

Zita!
Üdv! Jó helyre jöttél. Itt mindig történik valami.

Lino!
Óvatosan azzal a gazolással! Sajna ma borult idő van, azért bográcsoztatok?

Bellana!
Köszi a tortát! Jól néz ki!!!!!

Kérdés:
- A boltokban kapható mikrohullámú sterilizáló tényleg jó, vagy az egyszerű kifőzés ill. mikro tudja pótolni?

- Miért kell a mellbimbó védő? A védőnőm szerint az csak a befelé forduló mellbimbó estében előnyös, a többi estben, ha megszokja a baba, utána nem akar majd rendesen szopizni.

- A szülés előtti utólsó hónapokban előszoktak fordulni hangulat ingadozások? Érzelmi labilitás?
?????????????????

JÓ VASÁRNAPOT!

VALI
cvali

Sziasztok!

Lino:Köszi a tippet,és a jókívánságot!
Lábad és depid Kép Végre egy jó hír!

Chello:nekem is főleg reggel és akkor dagad a kezem,ha sokat sétálok,és lóg.
Győrfi nekem is nagyon szimpi volt,tök rendes volt a gyerekekkel is.Már befejezte a vizsgálatot,amikor Gergő csendben odasúgta nekem,hogy ő még egyszer látni szeretné,hogy biztos,hogy kukisunk lesz.Fél füllel meghallotta,és visszarakta a vizsgálófejet és újra megmutatta, csak neki.Nagyon meglepett,és jólesett,hogy így figyel a gyerekekre is.
Örülök,hogy Mucska jobban van,nagyon ügyesen vigyáz Annára.Sok puszi Nekik!Kép

Pzita:Akkor Te is a 3. babádat várod. Kép
Nagyon szép a 2 nagyobb.Tényleg ennyire szeretik egymást,mint a képen? Sajnos az enyémek nem túl jó tesók.KépTudjátok már,hogy most ki lakik a pocidban? Főállású anya leszel?
Én is bírnám mesi nélkül évekig.A szoptatásért Téged is nagyon irigyellek.Én sajna nem voltam ilyen ügyes.De majd most!Kép

Zsuzsa:Ezek szerint Zsófi is rossz evő.Megnyugodtam,hogy nem csak nálunk vannak ilyen gondok.Már többször megfogadtam,hogy nem fogok itthon főzni,ha úgysem esznek meg semmit.Ma kivételesen nem panaszkodhatok,mindenki kinyalta a tányérját!Kép
Paradicsomleves volt és tejszínes-mustáros csirkemell.
A talit már nagyon várom!Kép

Puszi:Anikó
vakili

Ma töltöttük be a 32. hetet! KépKépKép

Vali
cvali

Vali!
Nekem bevált a mikrós sterilizáló,úgyhogy most is fogok venni.A bimbóvédő azért akkor is jó,ha kisebesedik.Én ritkán használtam,de akkor jól jött.Nekem nem szoktak hozzá a gyerekek,amikor jobban lettem,akkor nem használtam.
Mikor kell mindenképpen befeküdnöd?

Szöszi:Ne foglalkozz anyósoddal!Te csak beszéld meg nyugodtan a babával,hogy Neki mi lenne a jó,és Ő tudni fogja,hogy mikor kell jönni.Kép

Anikó
vakili

Vali!

Gratulálok a 32. héthez!Kép

Anikó
vakili

Sziasztok!
Hétvégén mindig kicsit lemaradok, mert nem férek ide a géphez.

Vali!
Utólag is boldog szülinapot!
A mikros sterilizáló azért jó, mert nem lesz tőle vízköves a cucc, mert a víz alul van, amit sterilizálsz, az csak gőzben van.
Bimbóvédőt én nem használtam sosem. Petinél egyszer ki is sebesedtem, az nagyon fájt. Ritánál viszont használtam egy Garmastan (remélem jól emlékszem) nevű kenőcsöt megelőzésre és tényleg nem sebesedett ki, szerintem olyat vegyetek!
Hangulatingadozás nemcsak a szülés előtti utolsó hónapokban fordul elő, hanem egész terhesség alatt. Én nem depis szoktam lenni, hanem ideges, nagyon felbosszant, hogy nincs egy nyugodt percem, mert a gyerekek állandóan veszekednek, visítanak és ölik egymást. Különösen, ha ilyen idő van, mint ma és be vagyunk szorulva a lakásba.
A lakásfelújítás legjobb esetben június első hetében kezdődik.
Linoéknál egyébként elmaradt a bográcsolás sajnos, mi is mentünk volna szomszédolni hozzájuk. Ehelyett esik az eső és a gyerekek itt ölik egymást.

Swen, Süncsi!
Megnyugtattatok, hogy nem vagyok egyedül a hasmenős problémámmal. Swen, te hány Tardyferont szedsz naponta?

Chello!
Noémi nagyon aranyos a képen, szerencse, hogy valahogy mégis sikerült felébreszteni!
Mucskának sok puszi!

Anikó!
A kórházakban van sterilizáló szekrény (olyan szárítószekrény féle), nálunk bármit betettek a nővérkék sterilizálni, ha megkértük őket.
Melltartót szerintem mindenhol fel lehet próbálni!
A te gyerekeid nem szoktak veszekedni? Én néha el vagyok keseredve, hogy mi lesz, ha hárman lesznek!
Egyébként Rita is alig eszik, néha nem is tudom, hogy mitől nő egyáltalán.

Bellana!
Remélem már nem olyan duda az orrod!
Te csak még ne kezdjél el babaruhát mosni, mert akkor kétségbe leszek esve, hogy le vagyok maradva. Én a felújítás előtt nem is tudnám hova tenni a kimosott babaruhákat!
Az Ikeába én is nagyon szeretek menni a gyerekekkel együtt, de apát sajnos nagyon negéz bármilyen kimozdulásra rávenni.

Zita!
Üdv. a topicban, nagyon szép gyerekeid vannak!
Hát, neked sem lesz könnyű, ha megszületik a harmadik is! Fiú lesz vagy lány?

Zsuzsa!
Én is úgy vagyok már a takarítással, hogy a felújítás előtt már nem érdemes nagytakarítást csinálni.
Zsófinak névnapja volt? Akkor gratula neki utólag. Épp mostanában nézegettem az utónévkönyvben, hogy milyen sokszor van Zsófia nap.

Szöszi!
Biztos vagyok benne, hogy a babaszobában minden csillog villog nálatok! Tuti nem vagy lemaradva, főleg hozzánk képest, mert nálunk még nincs is gyerekszoba egyáltalán.

Finnországban nincsen net? Vagy hova lett Ildikó és Soraya?
Mindenkinek sok puszi!

Panó
panó

Sziasztok!

Csütörtökön voltam itt, de azóta annyit írtatok, hogy most csak nagy felületességgel tutdam elolvasni azt, amit írtatok!

Úgyhogy nem is személy szerint írok-válaszolok. Csak úgy.

Tegnap túrázni voltunk a Pilisben. 10 km-t mentünk; igaz dupla annyi idő alatt. A meredeken felfelé 5 m-ként leállított a párom pihenni. Csuda klassz idő volt, de mivel 10-es naptejjel kentem be magam, ezért nem látszik, hogy napon voltam.
A vége felé keményedett a hasam és hulla fáradt voltam, de nagyon élveztük pocaklakóval a friss levegőt és a mozgást! Aztán este (10 után) kimentünk a Tescóba, ahol 2,5 órát megint csak sétálgattam.

Aztán ma reggeltől folymatosan 15 percenként keményedtem délig. Meg is ijedtem.
Ti hogy vészeltétel át a holdfogyit? Én de. 9-től este 10-ig szabályosan 60 percenként bekeményedtem. A párom délutánra teljesen kiborult, hogy ő nem bírja ezt a stresszt, és hívjuk fel a dokit. :-)

3D UH: míg mentünk ki a Megatoysba (akkor 19. hetes voltam) végig mocorgott. Mire befeküdtem az UH-ra a gyerkőc hasra vágta magát, kezét az arca elé tette és bevágta a szunyát. Ekkor jött a "Köhögjön anyuka!", "Ugráljon anyuka!" és finoman nyomkodták is a hasam, hogy felébredjen a drága.

Csak sóhajtozva olvasom, hogy néhányan nem az első babát várjátok. Háááááát... Amikor szóba kerül, hogy mikorra tervezem a következőt, akkor diszkréten kitérek a válasz elől. Igen, szeretnék majd másodikat. Úgy kész, kompletten. :-)

Nektek is nonstop mocorog a lakótok? Én most már értem, hogy miért alszanak egész nap az újszülöttek: annyit mozognak szülésig, hogy elfáradnak. :-) Nekem egyfolytában mozog. Ha éjjel felébredek, akkor is. Mindig. Ez tényleg normális? Amikor nagyobbakat rúg, mindig arra gondolok, lehet, hogy nem jó neki valami, és jelez.

Furcsa, mert biológus lévén tanultam a terhesség biológiáját, fiziologiáját. A 3. hónapig profi is voltam. De azóta csak ámulok-bámulok, és néha el sem hiszem, hogy miket csinál ez a bugrifüles odabent.

Ja, igen! Voltunk csütörtökön a dokinál. Minden rendben van. Természetesen megint be volt pörögve a gyerek, alig tudta elkapni a doki a fontosabb mérni- és látnivalókat. Azt viszont hosszan csodálhattuk, hogy milyen sokat és nagyra nyitott szájjal kortyolgat a magzatvízből.

Hol van a Praxis, és mi a neve a Hattyúházban található 3D Uh-nak?

Mindenkinek szép, esőmentes vasárnapot még!

Kép
kisdió

Sziasztok!
Én is kimaradtam egy kicsit a képből.
Ma jöttem vissza erre a koszfészekbe Esztergom után és ráadásul még zuhog is az eső.
nagyon nem jó itt, de remélem feltőltödtem egy kicsit otthon és ez kitart egy darabig.
Anyós gond.
Párom tegnap ért haza vitorlázásból és kértem az anyós jelőltet, hogy ne vasárnapra szervezzen neki házfalmosás, medence tisztítás, fü nyírás, stb, mert nem láttuk 1 hete és szeretnénk vele tölteni egy kis időt, mivel holnaptól újra meló lesz.Nem reagált.
A páromat nála szedtem fel semmi érdeklődés hogy vagypk, hogy érzem magamat, de már elő is adta a holnapi feladatokat a Csabának, végül rá sem néztem, ha már egy ilyen kis kérést sem tud figyelembe venni, az önzősége mellett.
Ma főztem, ő is főzött. és mivel Csaba nála dolgozott, így ott kellett enni, és nem érdekelte megint az, hogy mi meg várjuk haza 1 hét különlét után a párunkat.
Annyira rosszul vagyok tőle.....
Már sirtem is elkeseredésémben, de Csaba azt mondja ne sírjak, mert a baba szomorú lesz, mondjam meg neki hogy mennire közönyös, majd lép rá valamit...
Otthon.
ott nagyon jó volt folyamatos kényesztetés, és vásárlás. A Megatoysban apum mindent átvizsgált, egyébként meg sehová sem hajlandó bemenni vásárolni, de még partedlit is válogatott. majd nem engedett fizetni, kissé kellemetlen volt, de mit csináltam volna.
Eszközök.
A digitális hőmérőnek milyennek kell lenni a végének? Olyan hajlítható, fém borítású, csőrös?
Nem tudom még mindig eldönteni milyen legyen?

Volt valaki a Bergonban, és látott valami jót? És csak kp-ben lehet fizetni?

Ti a vége felé mikor mentek, mentetek UH-ra, megvártátok a 36. hetet?

30 hetesen 1,5 kgosan nagy babám van? Most hetente ő mennyit fog növekedni és én?

Kezdek vizesedni, de csak az egyik lábam, van rá valami jó tea, vagy csak a felpocolás jó rá?

Hálózsákot érdemes venni a kicsinek gyakorlott anyukák?

Jaj hogy mennyi kérdés forog a fejemben.
na már nem zaklatlak titeket.
Zita hol voltál a Pilisben kirándulni?

Mindenkinek szép estét mára, legyetek rosszak, ezt kivánja Niki.
nixi
Irország

Halihó!

Panó:bográcsozás Kép
Nekünk szerencsénk volt,mert péntek estére terveztük be a sütögetést,és nagyon jól sikerült.Kép
Sterilizáló szekrény? Még nem is hallottam róla.Meg fogom kérdezni.Köszi.
Nekm egyik gyerkőccel sem volt mellszívóm,csak kézzel fejtem,ezért nem tudom,hogy van ez a sterilizálás a kórházban.De most én is megirigyeltem Orsiét és Bellanáét.Kép
Nekem tényleg nagyon jót tett ez a topic,úgy látom.Mindig azt hiszem,hogy csak nekem vannak bizonyos gondjaim,aztán kiderül,hogy dehogyis.Ugyanis az én gyerekeim nagyon rossz testvérek.Időnként már teljesen elkeseredek,hogy vajon mit rontottunk el.A harmadiktól ilyen szempontból annyira nem félek,mert elég nagy lesz a korkülönbség,és talán nem lesznek ilyen gondok.De ki tudja...
Én is el szoktam gondolkodni azon,hogy Gergő vajon mitől nő,mert szinte semmit nem eszik,úgy mint nálatok Rita.Kép
Úgy látom sok szempontból egy cipőben járunk.Kép

Kisdió:írtam neked a Herczegről,ha van időd olvasd vissza./csupa jót!/Tudtok valami új fejleményről vele kapcsolatban?
Ez a séta kicsit tényleg sok volt.Kép
Ha 60 percenként keményedik a hasad,az még szerintem nem baj.A 15 percenkénti már figyelmeztető lehet,hogy vegyél kicsit vissza a tempóból.
A napokban az én Bencém is szinte folyamatosan mocorog ,nagyon helyezkedik.Kép
A következő babáról még ráérsz gondolkodni,most koncetrálj csak a pocidban lakóra.Ne foglalkozz a kérdezőkkel!

Bellana,Orsi hol vagytok?

Ui:sajnos a lánykám is lebetegedett.Nincs rosszul,de nagyon taknyos és csúnyán köhög,úgyhogy itthon tarton egy pár napig.
Üdv:
Anikó
vakili

Niki!

Látom,egyszerre írtunk!Kép
Anyósoddal ne foglalkozz! Tudom,hogy ezt könnyű mondani.Ő már nem fog változni.Továbbra is azt mondom,hogy ezt a férjednek kéne lerendezni,finoman viszautasítani a drága mamát.Nem tudod ezt vele megbeszélni?
Apukád:aranyos.Kép Szerintem hagyd meg neki ezt az örömet,hogy vásárolhasson az uncsinak,ha nem bírja majd anyagilag ,akkor biztos nem fog.
Mi többen is voltunk a topicból a múlt héten a Bergonban,és sikeresen meg is vettük a járgányokat.Mi kp-vel fizettünk.Bori képet is rakott fel a kocsiról.
UH:4 D-re gondolsz? Én a 35-36.héten szeretnék még elmenni,ha belefér a költségvetésbe.Kép
Hálózsák:Nekem egyik gyerkőc sem szerette,ennek ellenére most harmadszor is megpróbálkozom vele,mert nagyon praktikusnak találom.Kép

Puszi:Anikó
vakili

Chello!

Nyéky doktor az orvosom, mindkét gyerkőc nála látta meg a napvilágot, és természetesen most is ő lesz ott. A szülésznőm Fehérfi Kriszti. Ő is velünk tripláz majd. Neked ki az orvosod?

Nekem a fiamnál a születése előtt két nappal csináltak ultrahangot, ahol a becsült súlya 3694 g volt. Két nap múlva 3750 g-mal született. Szóval, azt hiszem, hogy ha jó az ultrahangos orvos, akkor nem igazán nagy az eltérés.

Vali!

A bimbóvédővel nagyon csínján kell bánni. Legjobb, ha elő sem kerül, mert sok probléma forrása lehet. A sebes mellbimbónál, lehet, hogy megoldásnak érzi az ember, mert kicsit megkönnyebbül, de ettől nem oldódik meg a probléma amitől sebes lett. Merthogy általában attól lesz sebes, hogy a baba helytelenül lett mellre téve. Közben a baba esetleg egy még rosszabb technikát tanul meg, merthogy a bimbóvédő nem olyan, mint a mell. Ráadásul a mellett sem éri olyan inger, mintha csupasz mellből szopizna a baba, aminek eredménye lehet, hogy nem termelődik annyi tej, mint egyébként termelődne. Ennek a sok szörnyűségnek a kivédésére a legjobb, ha elméletben felkészülsz a szoptatásra. (Itt a babaneten a Rendelőben is van szoptatási rész, az Anyaság topic-on belül van egy Szoptatás topic, ezenkívül a www.lll.hu-n van rengeteg hasznos információ, és érdemes megnézni a Rózsa Ibolya honlapját www.iboly.hu. Ha könyvet jobban szeretsz olvasni, mint itt a neten, akkor érdemes megvenni a Szoptatás című könyvet, Kismama honlapján olvashatsz róla és akár meg is rendelheted.) És ami a legfontosabb a szopizás sikeréhez, a jó technikán kívül: a nyugalom, a kellő mennyiségű folyadék és a kiegyensúlyozott táplálkozás.

Ha a szopizással nincs gond, akkor pedig el is felejtheted a sterilizálós kérdésed, mert nem lesz mit sterilizálni.

Hangulatingadozás. Teljesen normális. A szülés után meg méginkább, főleg az első napokban. Érdekes dolgokat tudnak a hormonok művelni az ember kedélyállapotával.

Anikó!

Tényleg ilyen jól megvannak a gyerekeim. Szerencsére a testvérféltékenység nálunk teljesen kimaradt. Persze van olyan, hogy egyszerre szeretnének ugyanazzal a játékkal játszani, meg hasonlók. Viszont szinte biztos vagyok benne, hogy most, ha megérkezik a kicsi, akkor a lányom erősen féltékeny lesz. Nem tudom miért, de valahogy annyira érzem.

Szoptatás. Nem tudom, hogy az ügyességemen múlott e a dolog. Mielőtt a legnagyobb megszületett, én csak egy dologban voltam biztos. Hogy szoptatni akarok. De nem azért (pontosabban nemcsak azért), mert tudtam az előnyeit egészségügyi és egyéb szempontokból, hanem azért, mert tudtam, hogy beleőrülnék a cumisüveg sterilizálásba, tápszer kavargatásba. Röviden, valamilyen szinten a lustaság is közrejátszott a dologban az észérvek mellett. Sok mindent megpróbáltam előre megtudni, bár akkor még nem volt ilyen egyszerű, mint most.

Most állítólag egy kislány lakik a pocakban, de nevet még nem tudunk. Lány névben sosem voltunk jók.

Nem leszek főallású anya. Imádom a gyerekeimet, és jó velük itthon, de ha eljön az ideje, akkor vissza szeretnék menni dolgozni.

Mindenkinek nyugis vasárnap estét!

Zita
pzita

Sziasztok!

Lino: bográcsozás: Kép Láb. Kép
Igyekszünk ám gyógyúlni. Kép
Kitartást a lurkókhoz!

Zsuzsa: köszi sz infót a kajásról, nemsoká megnézem. Kép A henyéléssel kapcsolatban félreértettél. Nem rád írtam, hogy henyélsz, hanem magamra, ráadásul azt sem gondoltam komolyan.
Egyébként tök igazad van, marhaság lenne felújítás elött pakolászni.
Légkondink jövőhét vasárnap lesz.

Vali: nagy gratula a 32-ik héthez! Kép

Anikó: megvagyok, de nagyon fáj jobb oldalon a derekam,lehajolni alig tudok, csillagokat látok. Remélem csak elaludtam, mindenesetre az ülés is fáj. Kép
A lánykádnak és neked jobbulást!! Puszi. Kép

Szöszi: Dani június 27-én született. Kép Jó nap az. Kép

Niki: anyósod: Kép Szerintem beszélnetek kéne veled a férjeddel együtt. Tisztázni, hogy Csaba már nem csak az ő fia, hanem elsősorban a te férjed és nemsoká apa lesz.
UH: én a 30-ik hétre tervezem a következő kukkolást a praxisban. Kép
Hálózsák: nekünk a mai napig abban alszik Dani, nagyon bejött. Nem tudja magára húzni, lerúgni...

Kisdió: te jó ég! Nem vitted túlzásba a túrázást?
Méghogy sokat alszanak az újszülöttek? Kép Hol, a filmeken? Kép Az én babám nem vitte túlzásba...
Mocorgás: elég változó. Valamikor meg annyira nyugi van odabennt, hogy megijedek. Nyugodtabb vagyok ha mozog. Kép
Azt nem vettem észre, hogy a hold különösebben hatna rá. Igaz nem is figyeltem. Kép

Panó: nyugi, nem kezdek el babaruhát mosni! Kép Megvárlak. Kép Egyébként szerintem is ráér még,legalább friss illata lesz. Kép
Az én férjem is nehezen mozdul, de nem hagyom magam. Kép Nekem a hétvége a nagy jövés-menés ideje. Kép

Chello: nagyon jó hírek ezek Mucskáról! Kép
Fájdalmak: jövőhéten megyek a körzetihez a leleteimért és akkor már rákérdezek az izületi fájdalmakra hátha tud valami jó kis krémet.

Zita: szépek a gyerekeid. Kép
Látom kész szakértő vagy már szopi ügyben. Kép

Orsi: kéretik bejelentkezni!! Kép

Itt gyönyörű szivárvány lett!! Aztán kettő is volt egymás mellett. Daninak nagyon tetszett. KépLe is fényképeztem őket. Kép Íme:

Kép

Kép

Bellana
bellana

Szia Zita!

Én is nagyon készültem a szoptatásra,mégsem úgy sikerült,ahogy terveztem.A fiam 3, a lányom 6 hónapig szopizott,de már 1 hét után pótolni kellett.Katánál még viszonylag szerencsém volt,hogy ennek ellenére nem szokott le teljesen a ciciről,de Gergővel nagyon szenvedtem.Remélem most jobban fog sikerülni,mert mindkétszer személyes kudarcként éltem meg,és elég rossz állapotba kerültem emiatt.
Mit dolgoztál,hogy azt 3 gyerkőc mellett is tudod majd csinálni?
Én már a kettővel sem nagyon bírtam 8 órában.6 órásnak meg nem engedtek.

Jó éjt:Anikó
vakili

Sziasztok!

Szöszi: az öcsém is aznap született! Kép
Amúgy éppen őt ünnepeltük július 1-én, amikor aztán utána éjjel beindult nekem is a szülés, és Zsófi július 2-án meg is született! De kiimátkozni egy gyereket Kép
Akkor nem haltok ti sem éhen! Én is jó sokat főztem úgy tűnik, mert maradt kaja a 7végéről nálunk is, pedig süti nem is volt.

Vali: akkor te is eteted a gyerekeket! Érdekes, nekem nincs falhatnékom!
Nekem azáért hozzák ilyen korán, mert én így beszéltem meg a kihordóval! Ez egyeztetés kérdése, de minden nap kb. ugyanakkor jön.
Készre van csomagolva a kaja, csak melegíteni kell, nem kell kajahordó hozzá!
Nekem bevált, már több, mint fél éve eszem a kajájukat, és nekem bevált!
Érzelmi labilitás mindig lehet szerintem a terhesség alatt! Én ilyenkor feledékenyebb is leszek Kép
Sterilizáló passz, de szerintem mind a kettő jó, ha helyesen használod!
Nekem azért kellett a bimbóvédő, mert a Zsófi nem tudta bekapni rendesen, mert nem is nagyon állt ki. De leszokott róla, így ez sem igaz, hogy utána nem megy nélküle!
32 hét Kép Akkor már koraszülött kor! Én meg ma töltöttem a 35-öt. Kép

Anikó: akkor te ne is panaszkodj! Zsófi azt sem ette volna meg Kép
Jobbulást a lánykádnak!

Panó: igen, Garnastan. Én is ajánlottam már!
Június eleje a rumli kezdete? Akkor neked sem lesz a végére nagyon pihenő!
Bográcsolás Kép Így főznötök kellett! Kép

Kisdió: nem lesz sok ennyit talpon lenni?
Holdfogyit? Én a kórházban kötöttem ki a görcseimmel! Kép Június 2-ig most nem lesz telihold!
Pár héttel ezelőtt az én lányom is rengeteget volt még fent! Most egy hete sokkal nyugisabb!
A Praxis a Bartók Bála úton van nem messze a Kosztolányitól!

Nixi: anyós és párod nem szép, amit tett veletek Kép
UH: mi a 31. hét végén voltunk, és jó volt. Eredmény a profilomban van!
A baba mérete kapcsán:
http://9monate.qualimedic.de/Us_werte.html
https://www.babanet.hu/ultrahang.php?t=fejl&h=30
Te meg annyit hízol, amennyit!
Vizesedés: csipke, csalán,...
Vékony, vagy vastag zsákot kérdezel? Vastagot majd csak szept-okt. felé kell! Zsófinál nagyon bevált, mert mindig lerúgta amúgy a takarót! A mai napig abban alszik ő is.

Zita: kislány? Abból a topikban hiány van Kép

Bellana: június 27. Kép
Szivárvány nem semmi!

Hallottátok, hogy jön a meleg???

Zsuzsa
zerko

Bellana Drága!

Pont egyszerre írtunk!Láttad,hogy hiányoltalak?Kép
Neked is jobbulást!
A szivárványt mi is lefényképeztük. Kép
Most én küldök sterilizált puszákat.
Kép

Anikó
vakili

Zsuzsa!

Én nem hallottam,de épp itt az ideje!Kép
Lánykám nevében is köszi!
Érzelmi labilitáshoz és feledékenységhez nekem nem is kell terhesnek lennem! Kép
Zsófi mit szeret?Mert amitől én a legjobban kiborulok,hogy Gergő egyáltalán nem eszik zöldséget,gyümölcsöt.De ezt szó szerint értsd!
A legtöbbet soha még csak meg sem kóstolta.Kép

Üdv:Anikó
vakili

Anikó: Zsófinál a főtt kaja a virsli, és a sültkrumpli, és slussz! Mást meg sem kóstol!
A felvágottakat is csak ritkán, és nem mindegy mi az!
Tejet nem iszik, sajtot csak néha, de csak Karavánt! Turórudit szereti. Joghurtot is nagyon néha!
Zöldség: hagyma és a retek, de az utóbbit csak kóstolgatja.
Gyümölcs: banán, mandarin, narancs, citrom, alma. Mást nem kóstol meg!
Így ne irigykedj! Én sem tudom, min él!!!

Nixi, Chello, Jerry: tudjátok, hol van a Marcello? Ugye odataláltok???

Már csak 6-ot kell aludni a taliig! Kép

Zsuzsa
zerko

Jó reggelt mindenkinek!

Kiló ügyben egy rövid helyzetjelentés. Szombat reggel ráálltam a mérlegre háááát plusz 11 kg-nál tartok. Pedig mint írtam, teljesen visszafogtam magam, annyira odafigyeltem, hogy mit és mennyit egyek. Ráadásul a tanulás alatt sokszor még kajálni is elfelejtettem, és nem is esett jól amikor ettem, mert ugye eléggé ideges voltam. Nos ennek ellenére, négy hét alatt feljött a plusz 3 kg. Vizesedést pedig nem érzek, vagy legalábbis nem látom nyomát. Úgyhogy innentől kezdve úgy döntöttem tényleg nem állok a mérlegre és nem is idegesítem magam. Sőt! Szombaton jól bezabáltam anyósom gundel palacsintájából, tegnap meg anyukám túrós sütijéből!Kép Annyira jól esett!Kép ma megyek egyébként mázsálásra a terhesgondozóba, úgyhogy várom én is a letolást, de igazából magamban már helyre tettem ezeket a dolgokat. Én jól érzem magam, szerintem botond is, legalábbis amit művel a pocakomban erre enged következtetni, úgyhogy ez a leglényegesebb. Ja és azt nem is mondtam nektek, hogy kb. három héttel ezelőttig rendszeresn úsztam, heti háromszor, majd a 24. héttől, heti kétszer egy órát. Úgyhogy ez tényleg alkati kérdés szerintem, meg ugye még a 14 kilós modell határon belül vagyok!Kép

Na ennyit a súlyproblémákról! A hétvége nálunk is eltelt hamar, nagy pihikkel, meg elkezdtük a kisszoba kialakítást, hogy méltón várja a csemetét. de csak módjával, apránként, van még idő. A héten már meglesz a kiságy is, meg nekiállok babaruhát mosni, de azt is csak lassan, szépen... Tényleg gyakorló anyukák! Cloroxot vagy más fehérítőt lehet használni a babaruhákhoz?

Zsuzsa! Remélem nem bántottalak meg a pótanya megnevezéssel, mert nem ez volt a célom! Csak nem találtam jobb kifejezést arra, hogy olyan jól meg tudod nyugtatni az embert! Hogy tényleg olyan felesleges kapkodni, s az a legfontosabb, hogy a baba minél tovább fejlődjön odabenn, egészségesen, nyugodt körülmények között. Egyébként gratula a 35. héthez!Kép

Bellana! Neked továbbra is jobb egészséget, remélem a dudaorrod már kezd visszaváltozni a normális állapotára! A család többi tagja rendbe jött?

Lino! A fűnyírással, meg gazolással akkor te sem vitted túlzásba a pihenést. Egyébként Tena betétet normál méretben én a DM-ben vettem 499Ft-ért.

Zita! Nagyon aranyosak a gyermekeid! Meg szerencsés vagy ha ilyen jó tesók! Kép Emlékszem mi folyton öltük egymást nővéremmel.Kép

Szöszi! FészekrakásKép Azt hiszem mi a többséget erősítjükKép A kajamennyiségre lásd fenn az én hétvégi bűnözésem.Kép Örülök, hogy Mucskáék rendben vannak!!!!Kép

Panó! Én Tardyferonból 2x1-et szedek, pontosabban én egyszerre beveszem a kettőt, mert külön-külön elfelejtem.Kép Van amikor így is...Kép

Kisdió! Az a túra, meg esti bevásárlás nem volt semmi. Szerintem te se erőltesd túl magad, semmi értelme. A keményedéssel biztos a szervezeted is ezt jelezte. Egyébként az én babám is örökmozgó, s én is azzal nyugtatom magam, hogy majd idekinn kipiheni a fáradalmakat.Kép Örülök, hogy a dokinál minden rendben volt veletek!Kép Egyébként a Pilist mi is imádjuk, rengetegszer túráztunk Dobogó-kő környékén, csodálatos!!!!Kép

Niki! Anyósodról próbálj meg tudomást sem venni, bár így hogy elcsábítja a párod elég nehéz.Kép De tényleg ne szomorkodj!!!!Vizsgáiddal hogy állsz?

Anikó! Lánykádnak jobbulást, remélem már meg is gyógyult! Szoptatós melltartót egyébként én a Vali ajánlotta bababoltban vettem, tiszta pamut és 1688Ft/darab. A méretnél meg figyelj oda, mert ezekre azért szerintem rá van hagyva rendesen, tehát nagyobb, mint a normál ugyanolyan méretű!

Szép napot nektek!

Botond Kép
EneseKép
swenson

Jo reggelt!Kép

Megint en nyertem....Kép Csodaszep szivarvanyokat latok itt a topikban. Nalunk esik es hideg is van. Ma felvettem a ferjem egyik felsojet, amirol soha nem tudtam volna elkepzelni, hogy valaha kitoltom, de sikerult!!!
Tegnap este moziba vitt a parom. A zene hangos volt, a gyerek rukapalt, en vegig feltem es ijedeztem, a film felet csukott szemmel (nem)neztem. Apa azt mondta tobbet nem megyunk, majd' besz@rt, hogy megszulok ott...

Na, legyen szep napotok, gyogyulgassanak a betegeink!

szoszi (a kiimadkozast kepletesen ertettem...Kép)
szoszi

Szöszi!

Egy perccel megelőztelekKép FérjedKép

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

swenKép!

Igen, egy perc...Mit nem adnanak majd egyesek egy ilyen egy percert az Olimpian,mi?Kép Szoval elismerem: Ma nem sikerult.
Ez az uszas jol hangzik, ugyi vagy. En is 11-12 kg-ot hiztam, de en zabalok is, mint egy malac.

Olimpia:
En mar tok jol elterveztem, hogy majd a gyerekkel otthon leszunk ugyis, es most majd mindent latni fogok delelott, delutan az Olimpiai kozvetitesbol. Aztan a hormonok hatasara, kepzeljetek mekkorakat fogunk bogni az aranyermeknel.Kép
Es elotte meg foci eb (europa bajnoksag, nem kutyaKép) is lesz!
szoszi
szoszi

Sziasztok!

Tegnap sajnos nem bográcsoztunk, mert persze akkor sütött ki a nap, amikor lemondtuk, de legalább délután is esett az eső Kép Na majd jövő vasárnap.

Remélem minden betegeskedő meggyógyul jövő szombatig!!!

Zita: üdv itt közöttünk. Nekem is hasonló korú gyerekeim vannak. Lili 4, Nóra 2 és fél éves, 19 hónap van köztük, most egy kicsit nagyobb a korkülönbség: két és fél év lesz. Én is június közepe tájára vagyok kiírva, de szerintem inkább a vége felére. Lili meg Nóra közt nekem se jött meg, szopizott Lili vagy 10x egy nap amikor pocakos lettem Nórával. És most is csak 2x volt meg Gömböc előtt, és Nóra is szopizott akkor még, most hagyta abba januárban, 25 hónaposan. Kitartást az utolsó hónaphoz! Nagyon szépek a gyerekeid!

Szöszi: takarítási mánia: nálam is tart, de nagyon, lassan a végéhez közeledek. Babasúlya: ne izgulj! Úgyse tudják pontosan megmondani! De pont tökéletes lesz! Anyóssal meg nem törődni, majd júliusban szülsz!

Vali: nekem nagyon jól jött a bimbóvédő Lilinél, amikor kirágta a cicimet Kép Nóránál nem kellett. Én az egész terhesség előtt érzelmileg teljesen labilis vagyok Kép Grat a 32. héthez.

Anikó: az én gyerekeim is teljesen rapszódikusan esznek. Inkább nem. Vagyis inkább ha az egyik végre normálisan eszik, akkor a másik tuti nem. Lánykádnak jobbulást!

Niki: hálózsák: Lili szerette, Nóra utálta, szerintem nagyon jó, remélem Gömböc szeretni fogja. Anyós Kép

Bellana: derekad Kép Tessék meggyógyulni!

Swen: szerintem ne aggódj a kilók miatt! Majd lemegy!

Chello: csipketea: nekem vizesedésre mondták, de nem igazán volt hatásos, viszont a csalánteára nekem azt mondták, hogy terhesen nem lehet.

Zsuzsa: igen tudom, hogy lehet normál méretűt kapni, de nekem az soha nem elég az első egy-két napban, én olyankor óriás betétekkel élek.

Győrffy doki a kedvencemKép De komolyan, csak miatta megyünk a Praxisba, még 1999-ben amikor terhes lettem először, akkor találkoztunk vele a Szt Imrében, akkor még ott dolgozott.

Szilvi
lino

Juj, ValiKép!
Ma nem tudtam aludni 1/2 2 es 4 kozott egy percet sem. Rad gondoltam. Mar majdnem bekapcsoltama gepet is, hogy irjak. Aztan probalkoztam tejjel(nagyon egett a gyomrom), sutivel, mindhiaba... Tudjatok mi van ejjelente a tv-ben??? SEMMI!!! Egy normalis musort nem talaltam, amit elnezegethettem volna.Vegul az Animal Planet-en kiselefantokat bamultam, ahogy dagonyaznak.
szoszi (miert erzem ugy, hogy ma reggel velem van tele a topik?Kép)
szoszi

Sziasztok!

sajnos képtelen vagyok munka mellett és így 2 héttel új lakásba költözés elott követni a topikot, ne haragudjatok. De még élek, minden ok, csak kóros idohiányban szenvedek. Kép Azért olvaslak benneteket amikor tudlak, de írni már nincs érkezésem/idom/energiám.

Mucskának nagyon drukkolok hogy minden rendben legyen! Pihenjetek nagypocisok, amennyit csak tudtok KépKép Nekem már csak 2 hónap munka..

Pussz
legkisebb nyári pocis Soraya
(25+4)
soraya

Sziasztok Lányok!

Zita, Kisdió!
Üdv itt köztünk!Kép Bár én nem írok gyakran, de azért néha felbukkanok! Épp ezért bocsi, ha valaki még új és kihagytam volna!

Anyósom hazajött a nyaralásból! Hurrá! Kép
Pedig már azt hittem, új életet kezdtünk! Olyan jól elvoltunk nélküle!

Súly ügyben: én most kb. 16 kilónál járok, a 30. hétig átlag havi 2-3 kg plusszal. Mindig csak a védőnőnél mérem magam, de ő nem szólt eddig még egy szót sem. Nem is érdekelne, mert úgy érzem, nem eszem többet, mint eddig, de semmit nem vonok meg magamtól, amit megkívánok. Nem úgy mint régen, amikor kényszeresen ügyeltem arra, hogy eti 3-4x tornázzak, este 6 után ne egyek, minden hétfőn gyümi-zöldség napot tartottam stb. Most ilyen nincs. Ami feljött, az meg majd lemegy! Legalábbis remélem!
Az egyik barátnőm most szült, 19 kiló plusszal ment be szülni, a kórházból 8 kilóval jött ki és most 5 kilónál tart. Május 9. óta. ezért még én is merek bízni!

Lányok!
Képzeljétek, most vannak itt a festők, meszelik a konyhát meg a fürdőt és minden ajtót, ablakot, beép. szekrényt mázolnak! Az a baj, hogy egyszerűen nem tudtuk megoldani, hogy más legyen itthon, mindenki dolgozik, a férjem sem kapott szabit. Én meg itt ülök a festékszagban egész nap, anyósom meg azzal sokkol, hogy majd valami baja lesz a babának tőle! Tudtok erről valamit mondani nekem? Lehet baja a picinek?

Irigyellek benneteket a szombat miatt! Nem sok kedvem van lagziba menni!Kép Inkább mennék talizni!

Cicifix: múltkor (csak úgy viccből) felpróbáltam egy szopis melltartót, ahogy a védőnő mondta, 2 számmal nagyobbat, mint amit most hordok! Azóta is rosszakat álmodok tőle, akkora volt, hogy rossz volt ránézni! Nem hinném, hogy képes ekkorát nőni még a mellem, ha lesz benne tejcsi!

Bellana!
Nagyon szép szivárványotok volt! Utoljára ilyet és ekkorát ( Kép ) Németországban láttam tavaly, mikor nászúton voltunk! Az egyik hegy mögül indult, átívelt a völgy felett és a másik hegy mögött ért véget! Fél óráig bámultuk! Gyönyörű volt!

Ma megyek az utolsó UH-ra és az első hivatalos CTG-re! Majd tudósítok, hogy mi volt! Lehet, hogy beugrom Mucskához is, ha nem fogom zavarni!

Mindenkinek szép napot!
Aki beteg, annak küldök gyógypuszit! CUPPPP!!!!

Sziasztok!
Mariann
34+6
marcsababa

Sziasztok!

Örömmel látom, hogy Soraya is megvan! KépPuszi!

Anikó: láttam, hogy hiányoltál. Kép Mindig nagyon jól esik. Kép Kép A puszik is megjöttek. Kép
Dani már köhög is. Ki érti ezt? Milyen nátha ez?
Most meg olyan szél fúj, hogy még engem is elvisz az elefánttesttemmel együtt. Na, sebaj, majd azt hiszik a népek hogy, valaki sárkányt ereget. Kép

Szöszi: mi a túrót néztetek meg? Kép Valami jó kis vígjátékra kellett volna beülni. Kép

Lino:jövőhéten csak sikerül bográcsoznotok. Kép
Betét: most, hogy írod eszembe jutott,lehet, hogy nekem sem lesz elég a normál, Danival is Tenám volt ugyen, de valami pelenka méretű. Az bizti nem normál volt akkor. Kép

Swen: hanyadik hétben is vagy? Én már 3 napja (Kép)nem álltam mérlegre. Hülyeség. Van, hogy alig eszek, vagy csak keveset és ha rámjön a rághatnék akkor almát és mégis dagadok. Akkor meg bakfitty. Kép Hogy telik a "szabad" élet?

Kaja: Dani elég jól eszik. Például a tökfőzeléket imádja. Felvágottból csak a zalahúst eszi, a vajat utálja, májkrém az jöhet. Virsli, sültkrumpli, az is menő. Kép Gyümölcs az nuku. Almát eszik úgy, hogy ha én eszek akkor belerág. KépA banánt időnként szereti, időnként nem. Jó, nem sorolom tovább, nem is jut eszembe most több. Ja,a rudi az is hol megy, hol nem.
És a kukorica a király. Kép

Puszika:
Bellana
bellana

Sziasztok!

Anikó!
Mellszívóm nekem sem volt, csak egy 500 Ft-os kézi gumipumpás, azt is csak a kórházban próbáltam használni, amúgy én sose fejtem, mégis szopiztak a gyerekek rendesen.

Bellana!
Gyönyörű a szivárványod, errefelé nem volt!

Szöszi!
Nálatok tényleg rossz idő van? Itt gyönyörűen süt a nap!
Mit néztetek a moziban, hogy olyan félelmetes volt?
Én már a 4 évvel ezelőtti Olimpiát is itthonról néztem, csak az olyan hülye időben volt (mindig éjszaka), hogy így is egy csomó mindent csak felvételről láttam. De majd most!

Mariann!
Mucskának sok puszi!

Swen!
Kilókkal ne foglalkozz szerintem, majd leadjuk szülés után!

Mindenkinek szép napot!

Panó
panó

Szia Mariann!

Klassz amit a súlyról írtál. Kép Persze, mert enyhíti a lelkiismeretem. Kép Amúgy Danival én 18-at híztam és 6 maradt rajtam, de addig szopott míg teherbe nem estem és eszembe sem volt fogyizni. Na jó, néha. Kép
Remélem minden oké lesz UH-on. Kép A dokid ott lesz? Kérdezzd meg a szagaokról!! Amúgy lehet, hogy nem ártanak, de nem kéne ott lenned. Kép Anyós meg ahelyett, hogy károg, maradjon ott a festőkel helyetted!
Szivárvány: én meg nem is emlékszem, hogy láttam e ilyen tökéleteset e valaha. Kép Kettőt egymás mellett meg még soha.
Azért gondoltam, hogy ezt látnotok kell. Kép
Puszi!

Mucskának nagy ölelés!!!

Bellana
bellana

sziasztok!

Soraya Kép Jó, hogy minden oké veletek! A költözésnél nem emelgetni ám!!!
Gondolunk ám sokat rád, ha nem is írsz nekünk túl gyakran! Kép

Swen: a kilókkal én most is azt mondom, ne törődj! És élvezd a terhességet! Ennyi finomság amúgy is hízlalna, ha nem ennéd meg Kép
És tényleg vigyázz a fészekrakással, mert ha túl aktív vagy, az sem jó ám! Pár óra fekvés belefér hidd el!
Fehérítő: elvileg jobb, ha nem használod! Kezdetben főleg! Bár lesznek olyan foltok, amik nem biztos, hogy nélküle megadják magukat! Ha nagyon szükségessé válik, akkor viszont nagyon öblítsd ki utána a ruhákat!

Szöszi: te ilyen korán kelsz? Vagy első utad a géphez vezet, mint a férjemnek?
Mit néztetek meg a moziban?
Foci EB: én ugyan júni 21-re vagyok kiírva, de az EB 14-én indul. Én addg meg akarok szülni, mert mi lesz, ha a férjem lemarad valami jó kis meccsről! Kép Az Olimpia már csak hab lesz a tortán!
Éjszaka Kép Én nem TV-zek, mert zavarom vele a családot. De én is gyakran vagyok fent órákat! Most egy hete avval szenvedek, hogy az állandó oldalt fekvéstől nagyon fájnak a forgóim, és állandóan zsibbad az alul lévő lábam!!! És előfordul, hogy éjjel arra ébredek, hogy háton fekszem, és nagyon fáj a hasam. Hát, nem valami élvezet a dolog! Kép
Irogass csak nyugodtan, és nem veled van tele a topik! Kép

Lino: szombaton Marcello, vasárnap bogrács? Tudtok ti is élni! És mit főztök benne?
Győrfit én is a Szt. Imrében ismretem meg! És nekem is nagyon szimpi volt. Ott is nagyon jó videó készült Zsófiról, persze csak 3D-ben.

Mariann: anyós Kép
A Zsófival voltam terhes, amikor nálunk mázoltak! A higító nem hiszem, hogy jó lenne a babának! Menj le az udvarra, vagy ülj ki az erkélyre! És nem kellene ott aludni éjjel!
Ha nincs kedved a lagzihoz, gyere csak! Szívesen látunk!
Cicifix: szerintem nem is nő általában 2 méretet, de ha mégis, az sem baj! Te is szaporítod a sátrasok táborát! Kép
Sok sikert a vizsgálatokhoz! Nálad hamar csinálják, nálam majd csak a jövő héten! (36+3 naposan) Sok-sok puszi Mucskának, és Annának!

Szép napot mindenkinek!

Zsuzsa
zerko

PanoKép, BellanaKép!
Latom mindenkit erdekel a filmKép Megirom, de csak azert, hogy tuti ne nezzetek meg.Szoval, az Angelina Jolie uj filmje volt, angolul "Taking lives" a cime. Brutalis, egy sorozatgyilkosrol szol raadasul a vegen megverik a csajt mikozben azt hisszuk terhes.Csak kesobb derul ki, hogy megsem az, de szornyu volt. Szoval, ha akartuk volna sem tudtunk volna ennel rosszabb filmet valasztani.Mondjuk vegig becsuktam a szemem, ha olyan volt a jelenet, nem almodtam rosszat vagy ilyesmi.
LEgkozelebb csak rajzfilmre mehetek, Apa igy hatarozott.

ZsuzsaKép!
Ez igen hozzaallas!!! Biztosan buszke a ferjed, hogy meg erre is gondolsz es nem kavarsz be a szulessel egy izgi meccsbe!Kép Nalunk en vagyok a nagyobb foci rajongo!
Kepzeld, ugy nez ki lesz digit kamerank jovo honapban! Apa megigerte.Tegnap kineztunk egy Olympust.Nem olyan, mint a Tietek, de nekunk megfelelne es 3 megas, szoval emlekeztem arra, amit mondtal, hogy ez alatt mar nem erdemes.Nem tudsz veletlenul olyan oldalt is, ahol arakat is latok?Esetleg tobb markajet is?Hogy legyen osszehasonlitasi alap?

SorayaKép!
Akkor legalabb neha jelentkezz be, hogy ne izguljunk erted! Vigyazz a koltozessel, ne eroltesd meg magad!
szoszi
szoszi

Jó reggelt!

Szöszi!
Azért ne keseredj el, én és Zsuzsa ezt naponta csináljuk. Én már szinte tökélyre fejlesztettem a fotelban alvás tudományát is. A TV adáshoz nem tudok hozzá szólni, mert nem nézek elvi okokból TV-t, csak nagyon ritkán, és éjszaka törekszem arra, hogy vissza aludjak vagy pihenni tudjak, még ülve is. Mennyi is van neked még hátra??

Szilvi!
Sajnálom, hogy elmaradt a bográcsozás.Kép
Tegnap Panó írta, de itt délutánra kisütött a nap, azt hittem még is belevágtok egy egyszerű szalonna sütésbe.

Úgy látom a bimbóvédőről itt is megoszlanak a vélemények. Krémet minden esetre veszek.

Cicifix: Én eddig csak egy db-ot vetem, a többit szülés után akarom megvenni, ha már látom a valódi méreteimet. Remélem azzal az eggyel kihúzom, még ha minden nap mosnom is kell a kórházban, ha meg látom kb. mennyire szorít talán a férjem is meg tudja venni.

Mariann, Mucska!
Jó, hogy megvagytok. Kitartás!!!! Sok puszi mindkettőtöknek!
Szerintem se aludjatok a festék szagban, ha megoldható!

Swen !
Szerintem is dugd el a mérleget. Ez nem a manökenek ideje. Az majd szülés után követő egy év elteltével jön. (Talán).

Zsuzsa!
Hogy te milyen megértő vagy foci ügyben! Szerencsére ez nálunk nem kardinális kérdés. Bár felőlem nézhetné, amennyit mi TV-t nézünk??????

Ma én is csak ismételi tudnám magamat, 4 és &#189; 7 között foteloztam, utána 7 és 10 között még aludtam, ettem, most pedig veletek társalgok. Ezután megyek vissza feküdni, hogy kíméljem a méhszájamat. Szóval ma nem történik semmi izgalmas.
Még könyves boltba szeretnék valahogy eljutni (az itt van közel) venni néhány jó könyvet.

Szióka!

Vali
32+1
cvali

Sziasztok!

Ma voltam védőnéninél (meg vércsapoláson a MÁV-ban, de az a szokásos havi). A védőnéni lecseszett, hogy az előző találkozás óta 4 kg-ot híztam. Most járok a 10. kilónál, így 29. héten. A pocak kerülete meg 100 cm.
Már február óta mondja, hogy ne egyek primőr zöldséget, gyümit, mert abban sok a vegyszer. Igaza van, de akkor milyen zöldséget, gyümit egyek? Nyár közepéig csak ilyenek lesznek.

NIXI: 30 hetesen 1,5 kg-os baba az én mércémhez tökéletes. Ugyanis mi 28. héten (múlt héten) voltunk a dokinál és 1,20-1,25 kg körüli.

Anyóspajtásokkal nem kell foglalkozni, ha nem jó fejek. Az enyém se az, de én nagyon határozott voltam vele szemben kezdettől fogva, így - párom szerint - anyós tart tőlem, és kellő tisztelettel bánik velünk.

Melltartók: kérdésem, hogy szülés után, amikor belövell a cici, mennyivel lesz nagyobb? Most is borzongok, ha melltartó vásárlásra gondolok. Az esküvői ruha alá kellett venni rendes melltartót. A párom volt velem, ő hozta a próbafülkébe a próbálnivalókat. Amikor elküldtem, hogy a 90-es kicsi, hozzon nagyobbat, vigyorogva jött vissza, hogy ebből a tipusból nincs nagyobb. :-)
Amúgy már rendesen kismama-szoptatós melltartókat hordok, de tartok tőle, hogy szülés után kicsik lesznek.

Aki még nem volt kint ma a lakásból: csalóka az idő! Süt a nap, de kismocsok szél fúj, és hűvös a levegő!

Mozi: pénteken megnéztük a Tróját (pisiszünettel:-) Hát... Aki kiváncsi Brad Pitt popsjára, az nézze meg. Amúgy meg elég felületes, langyi film. Megvárhattam volna, míg a TV-ben adják. :-(

Szoszi: égő gyomorra ne igyál tejet! Az ivás utáni percekben még jó, aztán elkezd erjedni, emésztődni, és gyárként termeli a savat! Régi tévhit, hogy pl. gyomorfekélyre jó a tej.

Marcsababa: a festékszag tényleg nem jó, de attól is függ, hogy milyen összetételú festéket kennek falaitokra. Igyekezz nonstop szellőztetni, és minél távolabb tenni a babát.

Babakelengye: gondolom már túl vagytok a lista felrakásán, mégis kérdezem (elsősorban azoktól, akik már szültek), hogy mi az, ami kell a kórházba mamának, babának, és majd az otthoni első napokra-hetekre. Ha már volt szó erről, cirka meg tudjátok mondani, hogy mikor írtatok erről?

Kép
kisdió

Puszi mindenkinek!
Alig győztem visszaolvasni a sok irományotokat!

Remélem mindeni jól van, mostmár jön a szép idő!
Hurrá- szombaton tali!
Zsuzsa- mennyien leszünk?

Lányok- tudtok valahol kókuszmatracot akciósan?

Maci
maci2

Sziasztok!

Megjöttünk a sétából. Kép

Kisdió: tényleg írt a Zsuzsa egy jó kis listát a kelengyéről, de már gőzöm sincs hol keresd. Kép Hátha ő tudja. Kép
Jót derültem azon, hogy a Mariann tegye minnél távolabb a babát a fesékszagtól. Elképzeltem amint
pl. kidugja a pociját az erkélyen. Kép
Neked havonta nézik a vérképed? Miért?
Védőnő: én nem tudom minek nekik főiskola. Kép Mással se tudnak foglalkozni mint a súllyal. Szerintem ne törődj vele. Könnyen beszélek, én még előtte vagyok az irgum-burgumnak. Kép
Brad Pitt nem az esetem,így a popója sem érdekel. Kép

Vali: kitartás továbbra is! Remélem eljutottál a könyvesboltba. Kép

Szöszi: jó beleválasztottatok a filmbe. Kép
nincs valami jó kis vígjáték? Hú, én már 2 éve nem voltam moziban és ahogy kinéz még vagy 2 évig nem is megyek. Kép

Zsuzsa: megnéztem a kajás honlapot. Vácra nem szállítanak. Kép Marad a Foodexpress, vagy a Menüette.

Panó: szép napot neked is. Kép

Bellana
bellana

szöszi: én ezeket a filmeket szeretem Kép Amúgy mi a Gótikát néztük meg, és az sem semmi! Neked azt sem ajánlom!
Foci: nálunk mind a ketten szeretjük! Én persze csak a JÓ FOCIT!
Szerintem ahány hely, annyi ára van a digitális fényképezőknek. A Media Markt, Elektro Word-öt meg lehet nézni a neten, de szerintem ott sem lesznek árak! Kép

Vali: akkor azért aludtál is Kép Jó könyveket vegyél ám! Kép

Kisdió: nincs abban annyi vegyszer, hogy ne ehetnéd meg szerintem!
És a kilókkal meg nem foglalkozz, ha amúgy minden leleted rendben!
Ha adsz mail címet, vagy bejelentkezel az enyémen, küldöm a listát! (babakelengye)

Maci: 13 főre foglaltam asztalt! És hogy hányan leszünk???
A Kikában volt matrac 7000-ért!

Bellana: hát, sajna akkor te nem velük fogsz élni! Ki kell próbálni azokat is, hátha beválik! Vagy költözzetek Pestre! Kép

Szép délutánt nektek!

Zsuzsa
zerko

Zsuzsa! E-mailem: csberni@freemail.hu

Bellana: Most hirtelen 3 film jut eszembe, amit szivesen megnéznék és a egyébként is szeretem őket: Bérgyilkos a szomszédom, Fűbenjáró bűn, Shrek.

Kép
kisdió

ChelloKép
Látom a te lánykád is szeret szunyálni UH alatt.Kép Nagyon aranyos, megérte a séta és a kávé, legalább az arcát láthattátok.Kép

ZsuzsaKép
Most kicsit megnyugodtam, látom te sem vagy még teljesen felkészülve és nem izgatod magad, nem tudom én miért vagyok úgy oda, mikor még 10 hetem van hátra.Kép Az ablakcseréért azért nem irigyellek, remélem gyorsan és a legkisebb rumlival megúszod.Kép

BellanaKép
Szülésre hazajön az apajelölt, de egyenlőre nem akar bejönni velem! Azt mondta látott már ilyet és nem szereti!(műtősfiú volt pár évig). Kicsit bosszant a dolog, mert ugye szeretem, nem szeretem nekem ott kell lenni, az a legkevesebb, hogy fogja közben a kezem. Azért még nem adom fel, megdolgozom az ürgét ez ügyben és ha a véres jeleneteknél nem is lesz ott, az elején biztosan.Kép
A magyar hentesek temperamentumáról tudna mesélni, főleg alkoholos befolyásoltság alatt nehéz velük, persze nem akarok általánosítani, de akik ott dolgoznak néha problémásak.

LinoKép
Vasárnap nekem sem esett jól a kaka idő, kerti party volt a sógórnőméknél és majd szét fagytunk. Azért jól bekajáltam, volt egy csomó saláta.Kép
A szülés körülményeit még nem fixáltuk a párommal, annyi biztos, hogy itthon lesz mikor szülök és utána is egy pár napot. Addigra már Ausztriában lesznek és könnyebben haza tud jönni akár minden hétvégén.Kép

ZitaKép
Nagyon édesek a gyerekeid, a kissrác elég huncut lehet a tekintetéből ítélve.Kép

SzösziKép
Lendülj ellentámadásba, ha nem akarsz juni 27-én szülni, mondj el egy-két ellenimát!Kép

NixiKép
Szerintem a babád átlagos méretű.Kép Anyós:Kép
Mi vettünk babakocsit a Bergonban és Anitabori is, ha rám hallgatsz a Szentmihályi útra mész. Nagyobb a választék!Kép

AnikóKép
Jobbulást a lányodnak!Kép

ValiKép
Gratula a 32. héthez!Kép

SorayaKép
Örülök, hogy megvagy!Kép Vigyázz magatokra!Kép

Képzeljétek, kispapa teljesen be van indulva az Uh óta! Addig is mindig aggódott, de mióta látta a kisfiát még jobb a hozzáállása! Mondjuk én is valóságosabbnak érzem Manókát így, hogy láttam, de apának direkt jót tett, hogy elmentünk a Praxisba. Annyira odáig van a fiáért!Kép Olyan aranyos.Kép
Rettenetesen sokat alszom mostanában, az éjszakai 7-8 óra után még délután is legalább 2 óra szundi.Kép Biztos feltöltöm az akkumulátoromat. a későbbiekre.Kép
Üdv mindenknek!

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Kisdió: mindjárt küldöm neked a listát!

Filmek: és most a Hatodik érzék, a Bárányok hallgatnak, és a Burnie rejtélyt nézném meg asszem! Kép

Zsuzsa
zerko

Hát, ezek nem kifejezetten vígjátékok! :-))))

Kép
kisdió

Egcsi: 1 nap alatt meglesz állítólag. Hétfőn jön majd a takarítónő!
10 hét nagyon sok idő ám neked!
Azt nem mondom, hogy nem izgat ez az állapot, de ez van!
Hentes, és a vér zavarja??? Győzködd csak, mert ha lemead, megbánhatja! De nem szabad erőszakolni sem! Akkor viszel mást! Pl. Timit! Kép
Töltsd azokat az aksikat helyettem is Kép

Zsuzsa
zerko

Kisdió: nem! De én ezeket szeretem!!! Tudom, beteges dolog!

Vígjáték?
Bad Boys, Óvakodj a törpétől, A vasmacska kölykei,... Azek is jöhetnek... De csak a másik 3 után!!!

Zsuzsa
zerko

Zsuzsa!
A Hatodik érzék tegnap volt az RTL-en, de szerintem egy csomót kivágtak belőle!

Egcsi!
Párodat tessék meggyőzni róla, hogy menjen be a szülésre, nem kell feltétlenül véres jeleneteket néznie, úgyis a fejednél kéne lennie!

Bellana!
Mióta Peti megszületett én is összesen kétszer voltam moziban. Mikor másodszor voltunk, akkor már Rita is megvolt.

Panó
panó

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?