A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. nyári kisbabák

Sziasztok!

Most értem haza, s az első utam ide vezetett. Na meg a konyhába, ahol előkészítettem fél kiló friss epret elfogyasztásra, de már ezzel is végeztem.Kép

Voltam UH-on, ahol a doki alig akarta elhinni, hogy csak holnap kezdjük a 34. hetet. Vagyis, hogy akkor töltjük be. Azt mondta, hogyha ez a gyerek bennmarad június végéig, akkor óriási lesz. Pedig a méretei alapján szerintem nem az...dehát ő csak jobban tudja. A feje 86 mm, a törzse 90mm. Sajna súly nincs a papíromon. De a lényeg, hogy teljesen egészséges!!!!Kép

A Coráról lemondtunk, mert az egész város be volt dugulva miatta. Gondoltuk a babarészleg megvár még egy hét múlva is. Viszont jól elcsavarogtunk a városban, és vettünk egy csomó apróságot, pl. laktoherb teát -hátha bejön- WC-re papír ülőkét, törlőkendőt a babának. Voltunk gyógyászati segédeszköz boltban is, ahol a Tena betét mindegyik fajtája 43Ft/db. És meg lehetett nézni a mintákat is, úgyhogy javaslom nektek is kérdezzétek meg ilyen boltokban is. Ja és itt láttam Avent mikrós sterilizálót alapfelszerelésként két cumisüveggel, de most akcióban van még egy hozzá és nyolc ezer Ft-ba keerül. Ezen filóztam, de asszem holnap visszamegyek érte. na így telt a napom, jól el is fáradtam, de csak kellemesen.Kép

Szöszi! Jóslófájás? Pihizz te is többet! Alvásodnak örülök, látod Bellana csak profi Rennie ügyben.KépKismamaklub nálunk is volt, én élveztem a szülésznős előadást, remélem neked is jó lesz.Kép

Lino! A te alvásodnak is örülök, meg annak, hogy a hányás is csökkent. Csak így tovább!!! Az ellátásokról csak annyit, hogy nálunk mindent a melóhelyen kell intézni, vagy te még otthon vagy a kicsivel?

Egcsi! Szerintem te is kérdezz rá a munkahelyeden, mert akinek van és betegállományban van, szerintem ott intézik, s nem a TB-nél. Nálunk legalábbis így van ez biztos.

Zsuzsa! A te párod is nagyon aranyos, hogy így segített tegnapKép

Zita! tetszik Ádám születése, még mindig jobb ha többen figyelnek az emberre, mintha senki nem lenne ott!Kép

Süncsi! Kiírásért szorítok! De miért akarják, hogy a munkahelyedről menj szülni? Szerintem is add be az összes panaszt ami eszedbe jut, te meg a baba ennyit megérdemeltek!

DzsCsiga! Ez a cukor meg diéta nem jó, de én sem értem miért gyötörnek! Kitartás!!!

Bellana! Azt a vandálbandit már tényleg kézbe vehetné valaki, vagy legalább az anyja! Te meggyógyultál már?

Anikó! További jobbulást nektek!!!

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Egcsi!
Csak eszembe jutott a szülésről..
Nálunk az elején nem akart bejönni a Tomi aztán mégis ottragadt,de a végén én küldtem ki őt mert az elviselhetetlen fájdalmak között/alatt senkit nem akartam magam körül látni,és (nekem) jobb is volt egyedül+szülésznő volt még ott,de ő sem piszkált,hagyta,hogy minden menjen a maga útján.És ez nekem nagyon jó volt így.Egyébként kb.15 percet várt kint a párom,meg is született a kiscsaj gyorsan...Kép
nanda
nanda

Sziasztok,
Végigszaladtam a mai nap írásain, és úgy látom, mindenki egyben van még.
Mi van Mucskával? Most nem tudom az előző napokat átböngészni, segítene valaki?
Anikóékkal mi történt, valami hasmenéses vírust kaptak be?!
Látom, van új tagunk is: szia Zita!!!

Hétvégén találkozunk, ez szuper! Maradt a Marcello, 13 óra, ugye?
Most kilépek, de jövök még ma, remélem.

Mindenkinek ezer csók és ölelés
Anitabori
(aki holnap reggel remegve fog a mérlegre állni...)
drbusborbala
Budapest, XX.

Szia Bori!

Örülök, hogy ti is egyben jöttetek meg! A mérlegtől ne félj, mi már száműztük, amíg odavoltál!

A lényeg, hogy tényleg mindenki egyben van, Mucska császára áttolva a 38-38. hétre, ezt Mariann jóvoltából tudjuk. Anikóék valami vérhasszerű nyavajával szenvednek, de amint te is olvastad már javul a helyzet. Kingának volt valami görcse,de nem közölt részleteket így mi sem tudunk bővebbet. Ha minden igaz most otthon van ő is. Zsuzsának leszállt a pocakja, szegény Mariann szenved a festékszagban. Egcsi győzködi a férjét, hogy bemenjen a szülésre, Orsiéknál nagyon halad a ház, többiek szerintem elvagyunk. Tegyetek ti is hozzá, ha kihagytam valami lényegeset!

Jaaaaa a legfontosabb, hogy 3 nap vagy 2 és fél inkább taliztok!!!!Kép

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

38-39-et akartam írni Mucskánál, bocsiKép

Botond Kép
EneseKép
swenson

Köszi Swen,
kedves vagy, hogy felvállaltad a hírmondó szerepét.
Azt olvastam, hogy te jól vagy. Gondolom,
élvezed a tanulásmentes napokat, pont egy hete vizsgáztál.
Utolsó mondatodból az derül ki számomra, hogy nem gondoltad meg magadat, és az utazást nem mered már bevállani a találkozó kedvéért. Nagyon sajnálom.
Anikóéknál vérhas? Vagy csak "szerű"?!
Remélem, szombatig meggyógyul!!!
Anikó, jobbulást!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Most megint elköszönök egy időre, elszakad a hátam.
Már nagyon "nehezen" vagyok. Állandó hátfájás, nyaktáji fájdalmak, a pocakom pedig annyit keményedik, hogy szinte már nem is puha sosem. Jövő héten megyek az első CTG-re.
Puszi mindenkinek
Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

AnitaBori!

Azért az utatokról is mesélhetnél valamit, de előbb pihizz ez a legfontosabb!!!!!!Kép

Botond Kép
EneseKép
swenson

Sziasztok!

Bori: üdv itthon! Remélem nagyon jól éreztétek magatokat!

Anikó: örülök, hogy javultok, de most már jó lenne, ha végre teljesen meggyógyulnátok!

Kis Gömböckém meg szórakozik velem Kép Jó szókásához híven két naponta megfordul, épp az előbb tette meg újra, most megint a feje van fönt Kép És közben baromi nagyokat rugdosott belém.

Szöszi: Igen arra gondoltam, csak nem jutott eszembe! Hát nem könnyű a tippelés az biztos! Ha ez segít, szerintem az én babám bőven kivárja majd az idejét, talán még rá is húzunk Kép Igazából azért állok így hozzá, mert az nagyon vacak volt Lilinél, hogy csak a 42. héten született meg, pedig nála is mindenki azt mondta, hogy korábban meg lesz, és én bele is éltem magamat, pedig tudtam hogy jó 10 nappal el van számolva az időpont, és így még hamarabb is jött Kép Gömböc meg október 1-2án készült, egy héttel később, mint ahogy a dokik számolnak, úgyhogy én tuti nem leszek az első háromban!

Swenson: örülök, hogy minden rendben volt az UH-n! Én még tényleg itthon vagyok a kisebbel, még csak két és fél éves lesz, de nem ezért nem intézi a munkahelyem ezeket a vackokat, hanem mert időközben már nem TB kifizetőhely (bizonyos létszám alatt nem az), az első két gyereknél még az volt, és akkor még nekem is mindent intéztek az anyasági támogatáson kívül.

Bellana: sztárfotó, na igen… Kíváncsi leszek, hogy mikor küldik, és milyen kísérő szöveggel Kép Épp tegnap mondtam a páromnak, hogy én talán ki is hagynám a szülést, mert most egy kissé megriadtam, hogy lassanként megint szülünk. Játszótér Kép

Süncsi: tegnap este Kép Remélem sikerül kiíratnod magadat!!!

Zsuzsa: nekem még muszáj vezetnem. Egyrészt ugye tali van szombaton Kép másrészt Lilinek jövő héten van még ovija, és apa sem tudja mindig hozni-vinni, de azt jövő csütörtökön befejezzük, és utána már remélem nem kell vezetnem. Csak apával is nehéz egyeztetni, mert ők úszómedencével foglalkoznak és itt van a nyár, így is alig látjuk Kép

Chello: jó vendéglátást! És remélem találkozunk szombaton!

Egcsi: tb-s cucc: és szinte biztos, hogy ha én úgy gondolom, hogy minden papírt mellékeltem, akkor is találnak majd valami hiányt! Jó neked, hogy jóba vagy anyóssal, ha az enyém jönne akárcsak a kórház közelébe is amikor szülök, az én gyerekem lenne az első, aki mégiscsak bent marad anya pocakjába!

Dzscs: diéta: vacak lehet, főleg, hogy határérték alatt vagy Kép

Soraya: ez a hányás még mindig nagyon ismerős nekem így a 36. héten is. Kitartás!!!

Na megyek öltözni, mert mindjárt indulnom kell a dokihoz! Látszik, hogy nincsenek itthon a lányok, annyit írok!

Szilvi
lino

sziasztok!

Swen: akkor 33+6 naposan nézték a babátokat?
Az enyém 33+2 naposan: fej: 88, törzs: 98 volt! Így a tiéd is nagy, de vannak még nagy babák! A Lino lánya meg még nagyobb!
A súlya szerintem a tiéteknek 2 és 2,5 kiló között van!
Cora Kép
Nálunk a gyógyszertárban is volt TENNA minta!
Amúgy a sterilizáló tuti kell neked???
Aranyos a párom? Szerintem kutya kötelessége! Kép

Egcsi, Nanda: tény, sok olyan esetről hallani, ahol az Kispapák benntragadtak! Kép

Bori: Mucska egyben, és a mérleg csal! A Marcello maradt! Kép

Swent kiegészítve:
Orsi adott közben egy sikeres koncertet, és esténként nagyon fáradt! A férje csinál minden házimunkát!
Bellana és Anikó megfázott, de a torkok már oké! Már csak a dudaorr van. Kép
Jerry, és Niki nagyon hallhgat manapság, de remélem jönnek a talira. Alicet nem tudom elérni Kép
Szöszinél is dúl a fészekrakás, és kiderült: szereti a kemény filmeket! Most már csak 4 órában melózik, és ebéd után szunyál!
Chello ma éppen nagyon szorgos volt, vendégeket vár, de a talira jön!
Mucska nagyon szomorú, mert úgy volt, hogy hazamehet, de mégsem... A csaszit eltolták.
Mariann a héten 2X volt CTG-n, mert az elsőn annyira izgult, hogy a baba is vele, és az eredmények nem voltak megnyugtatók. Amúgy szipuzik a festőkkel!
Dzsungelcsigának diétáznia kell Kép
Egcsinek visszament a férje, de közelebb fog majd dolgozni. Vacilál, hogy menjen-e a szülésre. Egcsi meg győzködi!
Soraya sokat melózik, és jár előkészítő tanfolyamra, ami neki, és a férjének is tetszik.
Ildi megvan, csak el van havazva.
Kinga ha jól értettem, túl van egy vizsagán, csak ő is görcsölt, így volt kórházban is Kép
Süncsi jól van, de annyira elfáradt a múlt héten, hogy kivett pár pihenőnapot! Ma meg megpróbálja meggyőzni a dokit, hogy nem akar már többet dolgozni, mert elvileg még kéne neki!
Zita is megkezdte a CTG-ket, ami nagyon tetszett a gyerekeinek. Most várja a 3. gyerekét, és a huga szülésznő!
Panóék felújítása júni végén indul csak Kép Amúgy jól vannak.
Lino is jól van, bár erős benne a fészekrakó ösztön, és füvet nyír, gyomlál! Ja, és már kevesebbet hány. A pihenéstől tegnap fogyott 2 kilót!
Zsuzsi is bejelentkezett, jól vannak.
Nanda is megjött, jól vannak ők is, bár az idő rossz volt Spanyolországban Kép És az anyósa a régi!
Bellanáék is jól vannak a nátha mellett. Jövő vasárnap lesz klímájuk!
Vali még otthon, bár már készül a kórházba. A héten könyveket szerzett be magának! A férje olvassa az esti mesét a babáknak!
Timi megvan, a héten ők is ablakolnak.
Swenék babája megkapta a keresztszüleitől az ágyát!
Ja, és sokan vallottak a kilóikról! Kép

És végül én is jól vagyok, bár egyre jobban fáradok, és a mi ablakcserént is kitolódott jövő hét szerdára! Jövő héten én is megyek dokihoz, UH-ra és CTG-re.

Bocs, ha valami lemaradt, vagy nem pontos, emlékezetből írtam...

Zsuzsa voltam... Kép
zerko

Lino Kép Ez a lány viccel veled? Akkor még nem akar ő megszületni!!!
Nem leszel dobogós? Azért ne vegyél rá mérget!
Sofőr téma látom kényes terület! Kép
De a szülés után rendeld meg anyóst a tej miatt! Kép
Számolj majd be a dokiról!!!

Zsuzsa
zerko

Zsuzsa!

Én is ezért írtam, hogy szerintem teljesen normál méretekkel bír a csemete, legalábbis a tiétekhez, meg a netes adatokhoz képest.KépÍgy én sem készülök korábbi szülésre.Kép Köszi a kiegészítést, én nagyon felszínes voltam.

Lino! Írd meg mi volt a dokinál!

Swenson

Botond Kép
EneseKép
swenson

Swen: egy kicsit nagyobb ugyan a babátok, mint az átlag, de nem sokkal! De lehet ám, hogy ő lesz a legnagyobb! Kép
És nem ezen múlik amúgy sem, mikor szülsz!

Zsuzsa
zerko

Naaaa én egyáltalán nem ragaszkodok a legnagyobb babához!KépKépKép

Zsuzsa! Meséld el nekem léccci, hogy a gátmetszéshez adnak érzéstelenítést? És amikor varrnak?

Köszi előre is!

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Sziasztok!

Megjöttem a dokitól. Gömböc megint megfordult, fejjel lefele van, ez az egyetlen jó hír mára. A kisasszony két hete semmit sem nőtt, sőt a pocakja kisebb lett Kép Kép Kép A vérnyomásom 150/100 volt, de ma egész nap ilyen vacak. Kép Most fogom hívni a szülésznőmet, hogy megbeszéljünk minél gyorsabban egy NST vizsgálatot. Jövő héten újra UH, hogy miért nem nő. Nagyon kétségbe vagyok esve, itt bőgök csak, és várom, hogy apa hazajöjjön. Méhlepény eygébként kettes, úgyhogy attól éppen nőhetne. Sok a magzatvizem, de attól is nőhetne. Méhszáj: 2100, tehát a külső kicsit nyitva. De nem romlott.
lino

LanyokKép!

Megjottem a klubbol, majd meselek, mert most odaig jutottam csak, hogy SwenKép mennyi finom epret evett, ugyhogy en most elmegyek epret venni.

LinoKép
Te azert nem vagy nalam az elso haromban, mert elolvastam meg anno a Lili web-oldalat es lattam a nagy varakozast!EMlekszel meg, en kerdezgettem, hogy kinek mikorra jott az elso...

szoszi
szoszi

LinoKép!!!
Ne sirj, kerlek!!! Lehet, hogy elmertek (a masik topikban ugyanigy volt a lany), tuti nincs baj vele!!Kerlek, nyugodj meg!

szoszi
szoszi

Lino: az nem lehet, hogy 2 hete nem nőtt! Valaki tévedett! Szerintem 2 hete mérték el a Praxisban! Ne sírj kérlek! Még most sem kicsi az a lányka, te is tudod!
Vérnyomás Kép
Viszont a fekvése jó!!!
2100: az csak puhult, de nem nyitott!
Nyugalom, csigavér!!!

Zsuzsa
zerko

Lino!

Tényleg ne aggódj, biztos nincs semmi baj, akkor a doki sem engedett volna csak így el! Biztos a többieknek van igaza, hogy elmérték! Ne sírj!!!!!!!

Botond Kép
EneseKép
swenson

Sziasztok!

Köszi, nagyon aranyosak vagytok! Most beszéltem a szülésznőmmel, pénteken NST, és újabb UH a kórházban. Nem tudom ki tévedett, de a dokim szerint az ő méréséhez képest se nőtt eleget 4 hét alatt Kép Jövő héten kell visszamennem hozzá is, hogy mi a helyzet.

Zsuzsa: nekem határozottan állította a doki, hogy kinyílt a külső méhszáj, aztán hogy mit írt be, azt csak ő tudja. Tudod, a Győrffy-ben pedig megbízom nagyon UH terén. És nem is az a baj, hogy kicsi vagy nagy Gömböc, hanem félek, hogy nem fejlődik rendesen Kép
lino

Itt vagyok, ragyogokKép

Benyomtam egy kis epret+cseresznyet+karalabet. Jelentem a cseresznye ilyenkor meg füizü.

Lino,
Megnyogodtal kicsit?

Bori,
Gyere meselj...Ugye, jo volt?

Aniko,
Tovabbi gyogyulast!!!

A babaklub jo volt, ma nem volt meghivott, mert ez volt az elso ilyen itt, de kethetente lesz es jon szulésznö,nogyogyasz,jogasz meg lesz vetites szulesrol. Ma amugy a szoptatasrol volt szo, kaptam is egy konyvet kolcson, ma este azt fogom tanulmanyozni.
Szoval, azt hiszem fogok jarni, marmint azt a kis idot, amig meg terhes vagyok...

A ferjem ki akar turni a gep elol, azt hiszem hagyom magam, es ledolok, mert ma nem volt deli szunya csak sok-sok seta...

szöszi
szoszi

Sziastok

Zsuzsa
Anyósos panaszom olvasható előrébb, sajnos.
De a hétfő hátha megváltoztatja a világot, bár nem hinném….
A hízás remélem már nem lesz vészes, de nem is izgat már annyira, olyan jókat eszem már így, de majd leadom.
Hát hogy vékony vagy vastag volt-e a zsák nem tudom, szerintem csak egy olyan vékony bélés volt benne a Megatoysban láttam 6 e körül, csak nekem is eszembe jutott, hogy így nem fázhat meg a dereka a babinak.

Lino.
Tenna betét akciós a TEscoban a héttől, plusz 3 darabot adnak mellé, kis tasakban, hurrá, és csak 499,- Ft, de jó hogy lehet venni. De a DM, Rosszman is árulja, 4 méretben csak a pluszok hiányoznak róla.

Kisdió.
Mi is a Pilisben voltunk a hétvégén mivel esztergomi vagyok, merre túráztatok, Dobogókő. Fent voltam egy Huskyval sétálgattunk, de ez már nem volt túra. Imádok otthon lenni, kár hogy ilyen messzire kerültem onnan….
Egyébként Magyarország szíve Dobogókőn van, ott folynak össze a z országot behálozó erek, és energia góc van, igazi feltöltődő hely.

Swen.
Már sirdogáltam egy kicsit anyós témában, de igyekszem elfelejteni.
A vizsgák rosszul vannak, lesz 2 db beadandó, számomra ismeretlen témában, és 2 vizsga egyik írásos, a másik meg még ki tudja. Majd csak túlélem. Ti hol tartotok?

Jó éjt mindenkinek.
NIKI
nixi
Irország

3. Sziasztok!
Miért is jó a kókusz matrac? Jobban levegőzik, nem szívja magába a port, természetes anyagból készült, nem puha, átereszti a nedvességet, és ha a kicsi hason alszik jobban kap levegőt, kevesebb a csecsemőhalálozás a statsiztika szerint, ha kókuszon altatjuk a kicsit.

Nanda
Kár hogy tegnap nem sikeredett a talink, remélem azért egészben találkozunk még. Hol van a Mária nagy ker?
A Mutta boltban a Kálvin téren vannak nyári szoptatós hálóingeke, nem sok de több fajta szín, állat figurás, 4000,- Ft körül. Meg vettem egyet a C&A-ban szaténból, de az is végig gombos és 4000 Ft volt.

Swen
Szia, mi itt vagyunk, kicsit jöttünk-mentünk, iskolában voltunk, de azért igyekszünk visszatalálni ide, csak nem győzöm a sok infót olvasgatni tőletek.
nixi
Irország

>

Megint akadozik a beillesztés majd még holnap próbálkozom.
Meg volt az első feldagadós bokás napom, fáj a lábam és nem is volt jó napom. Alukáltam egész nap.

Jó éjt

>
nixi
Irország

Sziasztok!

Elnézést, hogy ilyen sokáig nem jelentkeztem, ugyan valóban történt egy kis baj, és itthon vagyok betegállományban, de ez nem mentség ugyanis itthon is van hálózat.. (Bár nem optika mint a munkahelyemen)

Nos elmondom, hogy mi történt, aztán szeretnék majd tőletek tanácsot kérni, hogy mit tegyek.
A múlt héten kedden volt egy hasmenéses-hányásos gyomorgörcsöm, valószínűleg valami vírusos fertőzés lehetett. Kb. 6 órát fetrengtem itthon, az a baj, hogy végig görcsöltem. Másnap kocogtam az orvoshoz, aki megvizsgált, és megállapította, hogy a méhszáj zárt, viszont a méhnyak megrövidült (kb. 2/3-ára). Mivel addigra a gyomorrontásos tüneteim elmúltak, azt mondta, hogy nyugodtan mehetek dolgozni (ülőmunkát végzek), és nem kell nagyon megijedni (az osztálytalálkozóra is elengedett). Viszont eltiltott a takarítástól, a terhestornától, és minden fokozottabb fizikai aktivitástól. Elmentem a körzeti orvoshoz, és mivel az enyém éppen továbbképzésen volt, a helyettes azt mondta, hogy a múlt héten mindenképpen maradjak otthon, és hétfőn jöjjek vissza a rendes orvosomhoz. Hétfőn az orvoshoz be sem jutottam, az asszisztensnő amikor meglátott kijött, kezembe nyomta a táppénzes papírt, és hazaküldött, hogy ne ücsörögjek egy halom beteg nyugdíjas között, illetve azt javasolta, hogy maradjak otthon akár a terhesség végéig betegállományban. Holnap mindenképpen visszamegyek, mert szeretnék beszélni az orvosommal (hétfőn egyébként bolondokháza volt, a rendelés vége előtt fél órával még vagy 20-an ücsörögtek a váróban), így holnapra valószínűleg többet tudok majd, hogy ez mennyire veszélyes, de szeretném ha ti is megírnátok, ha tudtok valamit arról, hogy mennyire veszélyes ez a méhnyakrövidülés. A babát semmiképpen nem kockáztatnám, viszont ha tényleg nincs akut veszély, akkor feleslegesnek látom, hogy itthon lógázzam a lábam (ill. polcoljam) még 3 hónapig. Nos mit gondoltok?

Ezentúl igyekszem azért reggel, este bejelentkezni, és visszatérni a közéletbe és remélem, hogy a talira is tudok menni. És elnézést, hogy az elmúlt hozzászólásokra nem reagálok, de most nagyon aggódom Marcell baba miatt.

Vigyázzatok magatokra!!

Jerry
jerry

Sziasztok!

Az ígért képek!

Kinga és a baba:

Kép

Kinga és Nikol:

Kép
nyinike

Jó estét!

Lino: nyugi, akkor hamarosan minden kiderül! Addig sem idegeskedj, mert az végképp nem jó! Lehet, hogy meg kellene látogatnod anyóst???
Most mindenki rád figyel, tuti nem lesz baj!
Majd a talin kibeszéljük ezeket!

Szöszi: akkor beettél primőrből!
Jó éjszakát, és holnap szunyálj többet!

Nixi: 6 EFtért Billerbeck is van szerintem. Amúgy akkor is majd csak ősszel kell! Most max. a vékony, ami egy réteg frotír, és egy réteg pamut! A Kenguru Goldnak van ilyen, a Megatoysban is! De az olcsóbb!
Jó tanulást, és pihentesd a lábad! Ugye jössz szombaton???

Jerry: a méhnyakrövidüléssel semmi baj nincs! Az enyém is meg van rövidülve! Már vagy 3-4 hete!
Amúgy hajlam kérdése, de tényleg ne erőltesd meg magad, és főleg ne emelgess! Asszem Egcsinek is ilyen!
Munka: ha akarsz melózni, akkor nem tarthatnak otthon. Viszont a BKV-n való órákig utazás, állás nem túl jó neked. Meg ezek a fertőzések sem! Mérlegelj, és dönts!
A talira várunk! Ott nem lesz semmi bajod sok megrövidült méhnyak között! Kép

Jó éjt nektek!

Zsuzsa
zerko

Jó reggelt! Ma tuti, hogy nem bírtok beelőzni.
Férjem most utazik Ausztriába túrázni. Nem tudom Egcsi hogy bírja, engem csak 4 napra hagy itthon, és máris teljesen kétségbe vagyok esve.
Zsuzsa:nem BKV-vel utazom, hanem kocsival, ráadásul egy kolléganőmmel, tehát az is megoldható, hogy ha nem akarok vezetni, akkor szépen beülök a kocsiba és hoznak, visznek. A munkám is nyugalmas, a számítógépet verem, illetve az egeret cibálom egész nap, a munkahelyi stresszt nem veszem föl, és nyugodtan sétálhatok, illetve felpolcolhatom a lábamat, ha éppen az esik jól.
Lehet, hogy az lesz a megoldás, hogy júniusban még itthon maradok, aztán akkor megyek vissza befejezni a dolgomat, ha a baba már életképes.

Jerry
jerry

Jó reggelt!

Lino! Nem tudok mást mondani, csak azt hogy nagyon szorítok értetek!!!!

Szöszi! Én most annyira rá vagyok kattanva az eperre, hogy csak na! Tegnap már sikerült szabadföldit vennem isteni finom volt! Örülök, hogy te is kedvet kaptál! Egyébként imádom az ilyenkor megjelenő vízízű cseresznyét is, de itt a piacon még nem láttam. Örülök, hogy tetszett a klub. Remélem ismét jól aludtál.Kép

Nixi! Anyósoddal próbálj meg nem foglalkozni. Azt hiszem változtatni már nem tudsz rajta, s most egyáltalán nem jó és nem is érdemli meg, hogy miatta sírdogálj! Tudom ezt könnyű mondani....Nagyon sajnállak miatta!Kép A vizsgákon meg ne aggódj annyit, hidd el menni fog! Nekem szerencsére vége!!! Kitartás és légy erős!Kép

Jerry! Méhnyakügyben nem tudok hozzászólni, de az jó lesz ha gyakrabban jössz!Kép

Kinga! Aranyosak a képek nagyon! És határozottan csinos és látványos pocakod van!!!!! Hidd el, lesz ez még nagyobb, de szerintem ez is látszik és nem kicsi!!! Kitartás neked is a vizsgaidőszakra!Kép

Zsuzsa és más szülésen átesett anyukák! A gátmetszést érzéstelenítik, vagy azt már úgysem érzi az ember? És a varrást? Válaszoljatok nekem, mert most ez nem megy ki a fejemből. Meg még annyit, hogy vegyek előre cumisüveget vagy ne, és cumit?

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Anitabori!

Remélem kialudtad magad, gyere mesélj nekünk!

Bellana, Vali, Pano, Anikó, Zsuzsi, Maci2, Chello, Mariann, Orsi és még sokan mások merre jártok??????

Botond Kép
EneseKép
swenson

Jó reggelt!

Megvagyok, csak most nagy itt a kavarodás!
Mindjárt itt vannak a festők, aztán én húzok el, mert ma az uram tartja a frontot! Estefelé jövök!

UI: azt ígérték, ma befejezik. Kép

Mariann
35+2
marcsababa

Jó reggelt!

Jerry: férjed Kép Kétségbe nem kellene esned!!!Ne bánkódj, majd szombaton megvígasztalunk!
Az az igazság, hogy ha melegebb lesz, és a hasad is nagyobb lesz, könnyen lehet, hogy nem lesz ám annyira kedved melózni! Kondi van?
Amúgy ma én is sokkal korábban keltem, mert a férjem elment a fodrászhoz! Én már megreggeliztem, elbocsátottam, így most írok.

Swen: cumisüveg, cumi: ha elveid vannak, ne vegyél, hiszen ha mégis kell, bárhol, bármikor vehetsz (gyógyszertár, drogéria, nagyáruházak...)De ha veszel is, nem egy nagy összeg, és elég lesz belőle egy is. Inkább jó minőségűt válassz! (Avent, Nuk, Gerber,...)
Gátérzéstelenítés: én nem láttam, csak úgy tudom (férjem), hogy a gátmetszés előtt érzéstelenítettek, egy nagyobb adaggal, fájáscsúcson, amiből én SEMMIT sem éreztem. Utána szintén fájáscsúcson vágtak, amit szintén alig éreztem. Utána nem vettem észre, hogy kaptam volna a varráshoz! A varrás nekem nem fájt, csak azt éreztem, hogy ott matatnak valamit! Azt persze meg tudtam számolni, hányat öltenek, de az már kit érdekelt!!! Ha adtak is fájdalomcsillapítást, nem vettem észre. Persze ha panaszkodtam volna, biztos adtak volna még! Ha EDÁval szülsz, akkor az EDA hat még erre is!
Ja, és már írtam egyszer, hogy én előre megkértem a dokimat, hogy szóljon, ha valami kellemetlen lesz! Akkor már fáradt az ember lánya, ne ijesztgessen engem semmivel! Egyszer szólt is!

Kinga: képek Kép Formás az a pocóka!!!

Szép napos napot mindenkinek!

Zsuzsa
zerko

Jo reggelt!Kép

Huuu, LanyokKép, ma megint nagyon jol aludtam!!! Tegnap a beszamolobol kimaradt, hogy minden kismama-klub elejen lesz egy zongoramuvesz, aki 15 percig valami szepet jatszik a pocaklako babaknak es a vegen mindig egy ovono tanit egy altatodalt/mondokat.

ValiKép,ZsuzsaKép!
Ti hogy aludtatok?

swenKép
Az eper jobb volt, de eleg draga meg.Nem baj csak, majd eljon az ido, mikor delutan csak ugy konyorognek, hogy vegyem meg toluk a piacon, mert reggelre rajuk romlik! Csak addig birjam ki valahogy. Egyebkent en inkabb cseresznyeparti vagyok. Van, hogy nyaron egesz nap csak azt eszem, 3-4 kilot is kepes vagyok megenni. Most en a nyers friss karalabera vagyok rakattanvaKép.

KingaKép
Vegre fenykep! Na, azert latszik a pocakod! Egyebkent, biztos az is szamit, hogy ilyen magas vagy...

JerryKép!
Ugy a legjobb, ahogy TE erzed. Ha nem megerolteto es elvezed, akkor nem arthat, persze, ha orvosilag nem ellenjavallt. De, ha pihenni szeretnel, csak ugy, mert az esik jol, akkor az is belefer!

LinoKép!
Meg egyszer elmondom, hogy par hete Leone a tavaszi kisbabaktol ugyanigy kibukott,sirt,megijedt mert a babaja nem nott az uh szerint. Aztan kiderult, hogy valamelyik doki elmerhette, mert a kovetkezon mar volt kulombseg.Most egy egyhetes csodaszep,egeszseges kislannyal babazik otthon. Amugy, a tied is a koranak is megfelel.

En is varom a beszamolokat, bejelentkezeseket a regen jelentkezoktol!
Most szepen sut a nap nalunk, tenyleg jon a lehules hetvegen?Valami ilyesmit hallott az uram az elorejelzesben. Nem akarom elhinni...

szoszi 31+4
szoszi

Mariann: ma végeznek? Kép Jó nektek! De nem leszel ugye egész nap talpon???

szöszi: én nem valami jól. De aludtam...valamennyit...
Zene, mondóka Kép
Karalábé, cseresznye... Most élvezkedj, mert asszem mind a kettő fúj, így ha szoptatsz, le kell mondanod róla!
Én is imádom a szép, szabadföldi epret, málnát! A csonthélyasok közül én a megyet, és a sárgabarackot, de a finom cseri is jöhet! És persze azt szeretem, amikor már olyan árban van, hogy lelkiismeret-furdalás nélkül eheti az ember kilószámra! Nálam ez már valószínű a babázás időszaka lesz! Sebaj, majd vetetek magamnak!
Helülés Kép Igen, a hét végén már csak 15 fok lesz, és jön a "májusi arany" is ismét! Kép Remélem, ha elmúlik jövő héten a május, az esők, és a hidegfrontok is ritkulnak!
Már most óv a család engem is emiatt, hogy vigyázzak magamra, nehogy megint valami közbeszóljon...

Szép napot mindenkinek!

Zsuzsa
zerko

Zsuzsa! Köszi az infókat.Kép Egyébként nincsenek elveim, illetev annyi, hogy szoptatni szeretnék de ugye ez annyi mindentől függ. Csak valahogy az olyan furcsa számomra, hogy mondjuk nagy melegben is elég neki a tej és nem kell tea vagy más szomjoltó. De biztos jeleznim fogja ha kell neki valami, és igazad van azt ráérek akkor is venni. Így határoztam a mellszívóval kapcsolatban is.Kép

Egyébként én is nagy gyümi faló vagyok, imádom a meggyet, őszibarackot, cserit meg mindent, ami friss és gyümölcs. Alig várom az igazi szezonját. tegnap egyébként 500Ft-ért vettem egy kiló gyönyörű illatos epret. Reménykedem, hogy a baba is bírni fogja a szopi alatt, mert én megőrülnék nélkülük.Kép

Szöszi! Örülök, hogy jól aludtál, gyümi beszámoló neked is szólt.Kép

Most elindulok a szokásos csavargásomra, úgy élvezem, hopgy mehetek amikor csak akarok.Kép

Hétvégére tényleg hűvös esős időt mondanakKép

Mariann! Jól szellőztesd ki a tüdődet.Kép

Vigyázzatok magatokra!

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Swen: az anyatej úgy ürül, hogy az elején hígabb, majd az ürülés során egyre sűrűbb lesz az egy mellben található tej! Így ha a baba szomjas, akkor csak kortyol párat a hígabból, és már nem is szomjas! Nagy melegben amúgy is hajlamosak többször keveset enni, és így nem fáradnak el benne annyira. Ja, és a szomjuk is oltódik ezáltal! De meg lehet persze őket kínálni forralt vízzel is, de ha nem sok kell, inkább a kiskanalat ajánlják!
500-ért eper? Nálatok nagyon olcsó! Én 700 alatt nem láttam tegnap, és még érett sem volt!

Na, megyek, és felkeltem a 7alvó lánykámat!

Zsuzsa
zerko

Sziasztok!

Látom sosem leszek első reggel. Pedig nem kelünk későn, csak mire mindkét gyerek megszabadul a pizsamától, ruha kerül rájuk, és megreggeliznek, addigra rég lekések a dobogós helyekről. Kép

Mindenkit irigyelek, aki tud menni a találkozóra. Én is szívesen mennék, ráadásul Pesten is leszek, de egésznapos a program, ahová hivatalos vagyok. Remélem, lesz még ilyen máskor is.

Süncsi!

A rendszeresség és az igény szerinti szoptatás nem zárják ki egymást. Azt azt hiszem az újszülöttől senki nem várja el, hogy már kialakult napiranddel jöjjön a világra. Így egy kis időbe beletelik, míg mindene beáll a kinti világra. Én is olvastam a nagy és okos könyvekben annak idején, a legnagyobb gyermekem születése előtt, hogy 10-14 nap alatt beáll a csemete valamiféle rendre. Írtam szépen, hogy mikor szopizott. Semmiféle rendszert nem mutatott kb egy hónapig. És aztán kezdett rendszer lenni az evéseiben. Addig a napirendünk egyetlen tuti pontja az esti fürdés volt, és hogy azután néhány szopizással megspékelve aludt reggelig. A lányomnál ez sokkal hamarabb kialakult, és sokkal jobban kiszámítható volt. Szerintem az első hetekben ne akarj igazi napirendet, hanem inkább figyeld a babád jelzéseit, és ha már megismertétek egymást, és magától nem menne valamiféle rendszer irányába, akkor lehet picit terelgetni valami rendszeresség felé. De ha már több gyerek van, akkor a terelgetés magától megoldódik, mert ha a nagyobbat az oviba kell vinni, és az anyuka az egyetlen, aki ezt megteheti, akkor a kicsi is kénytelen lesz várni picit. Aminek nem vagyok híve az az órára etetés. Három dolog miatt. Egyrészt, mert szerintem az elkövetőjével is ezt kéne tenni. Csak meghatározott időpontokban és meghatározott ideig ehet. Másrészt, ez az egyik halála a szoptatásnak az első hetekben, ugyanis így nehezen tud kialakulni a kereslet-kínálat elve szerinti tejtermelés. Harmadrészt úgy ahogy nincs két egyforma baba, úgy nincs két egyforma gyomrú sem, ezáltal ahogy a babák sem nőnek egyformán, a gyomorkapacitásuk sem. Így nekem is el kellett fogadnom, hogy a fiam kb egy hónapig képes volt 10-12-szer szopizni egy nap teljesen változó időpontokban.

Swen!

A gátmetszést érzéstelenítik, és a varrást is. Tehát ezeknek normális esetben fájni nem fognak. Az lehet, hogy érzel valamit, de az nem fájdalom. Persze az orvos is bénázhat, anyuka is lehet érzékenyebb, ebből szokott lenni a "minden öltést éreztem" történet. Sajnos ilyen is van, de az esetek nagy százalékában mindkettő fájdalommentes.

Cumi- és cumisüveg-vásárlás. Egyetértek Zsuzsával, hogy kár előre venni. Egyrészt azért, mert a legjobb esetben, ha minden rendben a szoptatással, akkor nincs rá szükség és feleslegesen dobtál ki pénzt. Másrészt, úgyis lesz a látogatóitok között, aki visz ajándékba. Harmadrészt, ha mégis szükség lenne rá, akkor pillanatok alatt lehet szerezni. A cumivásárlásban engem például az gátolt meg az észérveken kívül, hogy elképzeltem, hogy nekem kell majd valamikor leszoktatnom arról a gyerekem, amit én adtam neki pótszernek. Ezt nagyon csúnya dolognak éreztem.

A cumival kapcsolatban van egy kirívó rossz példánk. Képzeljétek el, van az utcánkban egy család, ahol van két gyerek. A kisebbik valahol 4 és 5 év között. A kiskölyök szájában még szokott lenni cumi az utcán is. Elég érdekes látvány. Főleg úgy, hogy egyébként meg cross-motorozik versenyszerűen az apja mintájára. Kicsit érdekes, mikor fél óra különbséggel látod cumival a szájában ill. motoron ülve.

Jerry!

Én egy darabig ádáz küzdelmet folytattam az orvossal, mert ő már nem akarta engedni, hogy napi kétszer 50 km buszozással dolgozni járjak. De éreztem, hogy nekem még nem teher, és mindig meggyőztem. Aztán eljött a pillanat, kb. 1,5 hónappal előbb, mint ahogy terveztem, hogy meddig dolgozom, hogy egyik nap már éreztem, hogy ez már így nem jó. És akkor elmentem hozzá, és mondtam, hogy itt a pillanat, hogy kiírjon. A lényeg, hogy halgass a tested és a babád jelzéseire, és ha akár a babád, akár a tested azt mondja, hogy neki már nem jó, akkor felejtsd el a munkát. És akkor nem lesz baj.

Üdv mindenkinek:

Zita
pzita

AnitaboriKép
Üdv újra itthon!Kép

AnikóKép
Örülök a javulásnak, csak így tovább!Kép

LinoKép
Sajnálom, hogy a babóca diétázik odabent, remélem hamarosan felszedi a szükséges dekákat! Ne sírj, minden rendben lesz! A vérnyomásod elég magas.Kép Szprítok, hogy minden rendben legyen!Kép

SzösziKép
Irigy-irigy a klub miatt! Sajnos a mi védőnői körzetünket költöztetik és nem tudom az új helyen lesz-e baba-mama klub.Kép

JerryKép
Szerintem, ha a nőgyogyó visszaenged dolgozni és te is szeretnéd, menj vissza. Pihenj amennyit csak tudsz és hanyagold a takarítást stb.Kép
4 nap szalmaság sem könnyű, ha nem vagy hozzászokva. Engem már megedzett az élet!Kép

KingaKép
Na, tessék!Kép Nagyon jók a képek, csinos kismama vagy!

Tegnap megkaptam a vérvétel eredményeimet, már csak alig vagyok vérszegény.Kép A dokim biztos örülni fog.
Timivel csatangoltunk a városban, sajnos eltiltotta magát az édességtől, mert már 15 kg-t felszedett, pedig nem is eszik sokat.Kép Egyébként jól vannak. Ablakok érkeznek, biztosan sok munkája lesz. Mindenkit üdvözöl.:9

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Szia Lányok+Babák!
Köszönöm mindenkinek a sajnálkozást, tiszta hülye vagyok, de olyan jól esik Kép Amúgy hozzá lehet szokni a diétához, csak a jégkrémet kívánom nagyon.
Képzeljétek voltam tegnap tanfolyamon az István kórházban, nem is ez az érdekes, de képzeljétek el, ahogy 2 óra okítás után 30 pocakos feláll, és mindenki hirtelen megérzi a hólyagján ücsörgő babát... Hát volt némi közelharc a kétbetűsért KépKépKép
Millió munkám van, úgyhogy csak azt írom le, hogy elolvastam a Swen-féle "mi történt az elmúlt epizódban"-leírást, és akkorát vihogtam, hogy mindenki iderohant a melóhelyen megkérdezni, mi történt...Kép Tisztára, mint egy brazil szappanopera Kép
Ja meg Jerrynek: nekem a huszonnéhányadik hét óta 2000 a méhszájam, ha jól tudom, ez rövidülést jelent, de nem mondott rá semmit a doki, úgyhogy bizos nem komoly.
Na pusz mindenkinek, melózok gyorsan.
dzscs
dzsungelcsiga

Szia Lányok,
túl vagyunk az ebéden, mostam is vagy 5 adagot már, szóval engedélyezek magamnak egy kis beszélgetést.

Legelőször is, ahogy átszaladtam a mai adagon, belebotlottam néhány fényképbe KINGÁTÓL! El sem akartam hinni!
Kinga, nagyon szépen gömbölyödsz, még mindig problémás a súlyod? Olvastam, hogy kórházban is voltál, de nem találtam az okot, lehet, hogy felületesen olvastam. Remélem, már oké minden. Azt sem tudom, a vizsgáiddal hogy állsz?
Nagybence már a múlté teljesen? Kispapi...?

Linó,
annyira szomorú voltam, amikor a bánatodról írtál, de én is csak megerősíthetlek, hogy biztos nincsen semmi baj, szerintem is minden rendben lesz, a méhlepényed is jó...Lehet, hogy a hányások ritkulását vette zokon a bébid?!
Ugye jössz szombaton? Majd megetetjük a kicsit rendesen.

Mindenki finom primőrökről ír, meg eszi két arcra, szóval a piacon én is ma bevásároltam, olyan gyönyörű újkrumplik vannak már, hogy csak na! Isteni ebédet rittyentettem belőlük, ráadásul evés után még levegőt is tudtam venni, mert könnyű étel, nem lettem tőle duda.
Swen, te írtad, hogy az eper 500 körül van nálatok?! Nálunk 800-900 között mozog még mindig, azért muszáj volt belőle vennem, sőt mézédes dinnyét is vettem, az 300 alatt van kilója.
A kajáról annyit még, hogy az elmúlt 6 napban valami hihetetlen mennyiségű kaját beburkoltunk, az első 3 napban vadat vaddal és rengeteg gyümölccsel (körte, áfonya, stb), utána Hévízen meg folytattuk salátákkal, sajtokkal, egyebekkel (itt sikerült az emésztésemet is rendbe tennem rengeteg szűz olajfajtával és a salátákkal), na meg bűnözés is volt rengeteg édesség formájában...
Az időnk tökéletes volt egyébként, csak vasárnap délelőtt volt egy kis eső, de akkor meg úgyis autós kirándulásra mentünk Kaposvárra, Buzsákra, Krisna-völgybe.
Libickozmát ajánlom mindenkinek, aki szeret elvonulni a civilizációtól egy kultúrált helyre, igazi gyerekparadicsom, vadaspark, saját mangalicatelep és szarvasállomány, óriási zöld terület a játékhoz, szuper kis (belső) medence, szauna, fantasztikus konyha.
Óriási sétákat lehet tenni az erdőkben, Karcsi minden reggel találkozott szarvasokkal, őzekkel (képes volt ezért hajnalban felkelni).
Hévízről mit írhatnék? Imádom azt is, furcsa volt a luxus a nagy erdei csend után.
Nagyon jókat fürödtünk a szálloda élménymedencéjében, első nap sikerült majdnem egy órát a nyakig érő vízben lebegnem - hát régen nem éreztem magam ilyen könnyednek! Aztán ki akartam jönni a vízből...Esküszöm, lassan, komótosan jöttem kifelé, de a gravitáció olyan elemi erővel tepert le, hogy szegény úszómester is sebesen rohant felém, hátha újra kell élesztenie. De 1-2 perc alatt elmúlt. Másnap már 5 percen keresztül jötetm ki a vízből, így nem volt gond.
Karcsi a vízben nagy örömmel emelgetett, és közben vigyorogva fogdosta a fenekem, hogy teljesen olyan, mintha más nőt tartana a karjaiban. Férfiak...
Szóval jól sikerült a kirándulás. Furcsa, hogy ilyen nem lesz már többé, márhogy hármasban menjünk nyaralni.

Most szaladnam kell, uram hív, gyerekszoba-átrendezés van, kicsit segítenem kell.
Jövök még, remélem.

Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

BoriKép!
Jesszusom, milyen irigy vagyok...Allati jol hangzik, amit leirtal! Megerdemeltetek es nagyon helyes, hogy elmentetek meg egy kis kenyeztetesre!

Ezek utan irjam le, hogy en hazasetaltam a melobol, vettem kenyeret-tejet-zoldseget, ebedeltem es aludtam egy oracskat? Mintha nagymami meselne az "elmenyeit"...Kép

szoszi
(kisetalok a piacra, eperbe folytom a Heviz utani vagyamat)
szoszi

Sziasztok!
Voltam a körzeti dokimnál, megállapodtunk abban, hogy még itthon maradok egy darabig, de hozok haza munkát, aztán majd júniusban (közepe vége felé) visszamegyek dolgozni ha birom. Kb 2-3 hét kell még bent a munkahelyemen, hogy lezárjam a dolgaimat. És köszönöm a tanácsokat.
Szóval megyek a talira, és a jövő héten én is lenézek az Istvánba a szülésfelkészítőre (DzsCsiga!!).

Kinga:helyes a pocakod, most már nem aggódsz ugye, hogy nem látszik semmi?

Jerry
jerry

Sziasztok!
Voltam a körzeti dokimnál, megállapodtunk abban, hogy még itthon maradok egy darabig, de hozok haza munkát, aztán majd júniusban (közepe vége felé) visszamegyek dolgozni ha birom. Kb 2-3 hét kell még bent a munkahelyemen, hogy lezárjam a dolgaimat. És köszönöm a tanácsokat.
Szóval megyek a talira, és a jövő héten én is lenézek az Istvánba a szülésfelkészítőre (DzsCsiga!!).

Jerry
jerry

Sziasztok!

Jerry
jerry

Hello Lányok!

Zita! Köszi neked is az infót az érzéstelenítésről, meg a cumiról, cumisüvegről. Meggyőztetek és nem rohanok venni. Egyébként rájöttem, hogy tiszta bolond vagyok, mert előre úgy fel akarok mindenből tankolni, mintha hetekig ki sem mozdulhatnék a lakásból a babától. Pedig azért nyáron elég hamar ki lehet majd vinni őt is, ugye? Meg itt lesz a férjem, meg a szüleim akik olyan szívesen beszerzik nekem ha kell valami. Azt hiszem ezt most jól helyre tettem magamban és leállok a készletek felhalmozásával.Kép

DzsCsiga! Nekem meg a pocakos közelharc a kétbetűsért jött be nagyonKépKépKép Egyébként ilyenkor ha menni kell, nekem is rohannom kell, a férjem már látja iyenkor az őrületet a szememben és nem mer előttem bemenni, vagy ugrik is kifelé ha ott lenneKépKépKép De még szerencsére nem volt ebből tragédia.Kép

Bori! Csatlakozom Szöszihez, most én is egy erdőbe vágyom és olyan kajákra amiket ettetek!!! Nagyon klassz lehetett, s örülök, hogy egyben kibírtátok ezt a kis üdülést még ti is, mint korelnök pocakosunk! Mármint itt a babád korát értettemKép

Szöszi! Nem bírtam megállni és ma is egy kiló eperrel jöttem haza és már fel is faltam a felét. Akkor nálunk tényleg "nagyon" olcsó. S isteni finom is!Kép

Jerry! Tényleg tégy úgy, ahogy a legjobbnak érzed.Kép

Aggódom Linda miatt, nem szokott ilyen sokáig távol maradniKép

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Hello Lányok!

Zita! Köszi neked is az infót az érzéstelenítésről, meg a cumiról, cumisüvegről. Meggyőztetek és nem rohanok venni. Egyébként rájöttem, hogy tiszta bolond vagyok, mert előre úgy fel akarok mindenből tankolni, mintha hetekig ki sem mozdulhatnék a lakásból a babától. Pedig azért nyáron elég hamar ki lehet majd vinni őt is, ugye? Meg itt lesz a férjem, meg a szüleim akik olyan szívesen beszerzik nekem ha kell valami. Azt hiszem ezt most jól helyre tettem magamban és leállok a készletek felhalmozásával.Kép

DzsCsiga! Nekem meg a pocakos közelharc a kétbetűsért jött be nagyonKépKépKép Egyébként ilyenkor ha menni kell, nekem is rohannom kell, a férjem már látja iyenkor az őrületet a szememben és nem mer előttem bemenni, vagy ugrik is kifelé ha ott lenneKépKépKép De még szerencsére nem volt ebből tragédia.Kép

Bori! Csatlakozom Szöszihez, most én is egy erdőbe vágyom és olyan kajákra amiket ettetek!!! Nagyon klassz lehetett, s örülök, hogy egyben kibírtátok ezt a kis üdülést még ti is, mint korelnök pocakosunk! Mármint itt a babád korát értettemKép

Szöszi! Nem bírtam megállni és ma is egy kiló eperrel jöttem haza és már fel is faltam a felét. Akkor nálunk tényleg "nagyon" olcsó. S isteni finom is!Kép

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Hello Lányok!

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Egyébként Zsuzsa leírása sokkal jobb és szappanoperásabb volt!Kép

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Swen: ha nincs semmi gon, 1-2 hetesen este már viheted sétálni. És valóban felesleges betankolni mindent!
WC kaland! Kép
Nem tudom, az enyém volt-e jobb, szerintem csak hosszabb! Akkor valamit tudhatok, mert szappanoperákan sosem néztem!!! Kép

Jerry: akkor megvan a kompromisszum a dokival...

Bori: van még egy irigyed Kép

Egcsi: vérvétel Kép Üdv Timinek! Jó nekik, hogy már ablakolnak.

Linda, Kinga merre jársz???

Zsuzsa
zerko

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?