Szia Mindenki!
Most tudtam ideférkőzni a géphez, mert eddig a párom dolgozott rajta.
Amit Mucska írt a klinikai gépekkel kapcsolatban, azt ismét meg tudom erősíteni!
Ma voltam CTG-n 10-től. Halálosan nyugodt voltam, semmi izgalom, szívdobogás, szerintem a vérnyomásom is épp csak súrolhatta a 100-at. Eredmény: 190-200-as szívfrekvencia nyugalomban, mocorgáskor pedig nem tudta befejezni a gép a görbét, lemaradt a teteje, annyira megugrott a baba pulzusa, hogy mérhetetlen volt (viszont mindezt utólag tudtam meg)!Asszisztens csaj szalad a dokihoz (nekem persze semmit nem mond, csak annyit, hogy majd ő viszi a doktornak az eredményem). Eddig mindig úgy volt, hogy amikor kész lettem, én kerestem meg a dokit, aki kiértékelte a leletet. Ezután a csaj jött vissza, közölte, hogy várjak, mert gáz van, a doki mindjárt néz áramlást UH-on! Ezzel el is rohant! Én már majd megőrültem, vártam vagy 10 percet, nem jött senki, a sírás kerülgetett. Úgy döntöttem, visszamegyek a CTG laborba és csak megkérdezem, hogy mi a fenét láttak a leletemen, ne hagyjanak már totál kikészülni! A nő csak annyit mondott, hogy magas a frekv., és a doki majd megmondja, most mi a teendő. Visszamentem, be is hívtak. Kiderült, hogy tökéletes a pici sinus görbéje, az áramlással sincs semmi gond és a szívén sem lehet látni semmiféle eltérést, minden oké! Olyannyira, hogy 15 perccel a 200-as pulzus után teljesen egyenletes 150-t mutat. Még csak nem is ingadozik!
A doki javasolt ma du.-ra egy kontroll CTG-t és attól tette függővé a sorsom(unk)at.Visszamentem 2-re, be is hívtak, de egy másik géphez ültettek le. Ideges voltam, mert féltem, nehogy baja legyen a babának. Szerintem ő is jócskán érezte ezt, mert majd szétrúgott! Figyeltem a gépet, de a frekv. az Istennek nem ment 170 fölé, akárhogy tombolt odabent, nyugalomban pedig 140-145. Le is ment így szépen a vizsgálat, a doki is meg volt döbbenve, de nem tudott mit mondani. Csak annyit, hogy jövő héten találkozunk. Én azért mondtam neki, hogy szerintem nem ártana ellenőrizni ezeket a gépeket, mert kizártnak tartom, hogy ez normális. Csak annyit mondott, hogy ő nem tudja, mi lehet! Szóval dióhéjban kb. ennyi a mai klinikai látogatásom története és kezdem már azt érezni, hogy a hócipőm lassan megtelik ezzel a sok szarakodással! Pedig még ezután jön a java!Mi lesz, ha szülni megyek, nem "csak" CTG-re?
Mostmár azt is értem, hogy miért kellett a múltkor seduxent szednem. A CTG leleten 80-as fájások rajzolódtak ki, ami ugyebár elég erős, ha az ember tényleg érzi. A bibi csak az, hogy én akkor, amikor a vizsgálat folyt abszolút semmit nem éreztem! Se méhösszehúzódást, fájást meg kiváltképp nem! Előtte nap, meg aznap reggel valamit igen, de addigra már elmúlt! Csakhogy az volt az első CTG-m és nem tudtam, mit kell nézni a görbéken, ezért nem is igazán értettem, hogy miért kérdezi a doki olyan hitetlenkedve, hogy: Maga ezeket tényleg érzi?
Mondtam neki, hogy semmit nem éreztem, de mi a gond? Erre mondta azt, hogy ezek már fájások és Seduxen stb.
Úgyhogy ennyit a klinika felkészültségéről, de azt hiszem a sort még folytatni fogom szülés után!
Ja, és ami még nagyon kiakasztott, hogy most a CTG laborban egy új csaj volt, aki a vizsgálat végén szinte letépte a kismamák hasáról a tappancsokat is, meg a gumit is. Engem a gumi levételére még mindig 2 piros csík emlékeztet. Pedig azóta eltelt pár óra! És nem tetszett, amikor szóvá tettem, hogy azért vegyen már vissza egy kicsit!
Ne haragudjatok, hogy untattalak benneteket a panaszkodásommal, de én ilyet a terhesgondozásban még nem tapasztaltam és nem hittem volna, hogy ilyeneken múlhatnak dolgok, és akár sorsok is!Sőt, ha jól meggondoljuk, még életek is! Egyszerűen nem hiszem el!!!Hát hol szülhet az ember lánya biztonságban gyereket?
Egyébként fájás azóta 1-2 volt, de nem vészes. Keményedés folyamatos.
Zsuzsa!
Nyílásról nem tudok nyilatkozni, mert itt ilyenkor már nem vizsgálnak ilyesmit! De szerintem tuti, hogy már nem zárt.Sose fogom megtudni, csak ha már itt az idő!
Bori!
Nyugi! Szerintem is jósoltál, de legalább már kaptál jelzést! Én ennek azért örülök, mert mostmár el tudom képzelni, hogy mit kell majd érezni! Biztos, hogy ennél sokkal durvább lesz az igazi, de mégis! Mostmár pihenj sokat, Te vagy az első (és a baba)!
Mucska!
Nagyon ügyes vagy tejcsi ügyben! Meg Anna is az, hogy így össze tudtok dolgozni! Ez a sztori azért nem gyenge! Remélem, egyszer szóban részletesebben elmeséled! Puszka!
Zita!
Biztos elfoglalt vagy, de én azért kitartóan várom azt az emilt!
Többiek!
Mindenkinek puszi! Bocs, hogy nem írok külön-külön, de már igencsak húz az ágy! Azért figyelek, hogy mi van veletek!
Most, hogy jól kimérgelődtem magam, megyek, mert mióta Apa hazaért még nem tudtunk beszélni, mert vagy ő van a gép előtt vagy én!
Jó éjt!
Mariann
37