A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. nyári kisbabák

Bori:Most látom,hogy egyszerre írtunk,tehát mégsem tartottak bent.Kíváncsi vagyok a mai éjszakádra.Úgy izgulok! Kép

Panó:De jó,hogy jól sikerült az utazásotok.Kép
Mi Keszthelyre megyünk majd nyaralni.Bár most mindenki belém rakta az ideget,hogy ez nagy bátorság.Csadoros kép -OK. Kép
öcsémékkel kapcsolatban már gondolkozom a következő lépésen.
Ritának sok boldog szülinapot kívánok! Kép Azért kapott más ajándékot is a szurin kívül,ugye? Kép
Valiról várjuk a híreket!
Felújításhoz sok-sok türelmet kívánok!

Mucska:Ha valaki nem ilyen elszánt és kitartó,akkor annak mitől lesz a teje? Mert nem nagyon könnyítették meg a dolgotokat.Kiönteni az anyatejet??? Állati!

Üdv:Anikó
vakili

Sziasztok!

Újfent soká jöttem, de a múlt hétvégém nem úgy alakult, ahogy elterveztem. Szombat délutánra vendéget vártunk, így pénteken én is nekiálltam takarítani, meg elmentünk a férjemmel bevásárolni, így estére olyan fáradt lettem, hogy 7 körül elaludtam szokás szerint a tv előtt. Szombaton csarnokmenet, friss hús és zöldség beszerzése, sütike elkészítése a vendégeknek,további takarítás (estére alig bírtam mozogni) majd a férjem közölte, hogy megyünk a szüleihez ebédre. Mindez remek, csak mikor fogom a lasagnet elkészíteni a vendégeknek? Ez megoldódott, mert még a szülőknél voltunk amikor telefonáltak a barátaink, hogy megbetegedett a pici (2 éves), és nem jönnek. Így hazajöttünk és még szombaton este elmentünk Almádiba az egyik barátunkhoz. Lasagne helyett bolognai spagetti lett.
De a hétvége nagyon jó volt, sokat sétáltunk, elmentünk Tihanyba is, és tegnap későn este jöttünk csak haza. Párom szokás szerint lefoglalta a gépet (itthon dolgozik), ma délelőtt is, most meg orvosnál voltunk, így csak most jövök.

Bellana: a mákosgubát mi mézzel szoktuk enni, de kipróbálhatjuk a vaníliaöntetet, még biztos, hogy itthon vagyok 3 hétig, szóljál ha erre jársz (Belváros)
család Kép ilyenkor szerencse, hogy ott a férjed aki képes érzelmi támaszt nyújtani. Nekem a szüleim meghaltak, így mögöttem sincs meg a családi háttér, de azt hiszem neked rosszabb, mert neked még lenne kit szeretni, és aki szerethetne téged. Nekem legalább az emlékeim gyönyörűek.
ÉS MI IS SZERETÜNK TÉGED!

Bori: nem lesz külön gyerekszobánk, baba mellettünk lesz, de ha összerakjuk az ágyat, majd lefényképezem. Férjemet szegényt meg nem nagyon rakhatom ki a géptől, tekintve, hogy ő dolgozik rajta, és neki tartani kell a határidőket.
Érdekes, ez a két gyereket szeretni probléma, nem is gondoltam, hogy az anyában ilyen felmerülhet. Mert azt értem, hogy a nagyobbik aggódik, hogy mi lesz a ha a kicsi megszületik, őt akkor már nem fogják szeretni? De Dani ezek szerint nem ilyen Kép

Süncsi: ez az állva gátmasszázs nem lehet egy egyszerű tornagyakorlat Kép
Jól sikerült a grillparty?

DzsCsiga: jössz holnap tanfolyamra? Valami filmvetítés lesz.

Egyéb: most jöttem meg az orvostól, Malacka fejjel lefelé van (csak tudnám, hogy akkor hogy tudja az oldalamat rugdosni??) BPD 77 mm, FL 58 mm, AC 290 mm, súly 1410 g. Szép nagy baba, ha minden igaz.
És a cukros vizsgálaton az éhgyomri cukrom 4,2-es, majd a reggeli után leesett 3,8-ra.

Na megyek mert mindjárt kezdődik a Vészhelyzet, legyetek jók..

Jerry
jerry

Kép
panó

Szia Mindenki!

Most tudtam ideférkőzni a géphez, mert eddig a párom dolgozott rajta.

Amit Mucska írt a klinikai gépekkel kapcsolatban, azt ismét meg tudom erősíteni!
Ma voltam CTG-n 10-től. Halálosan nyugodt voltam, semmi izgalom, szívdobogás, szerintem a vérnyomásom is épp csak súrolhatta a 100-at. Eredmény: 190-200-as szívfrekvencia nyugalomban, mocorgáskor pedig nem tudta befejezni a gép a görbét, lemaradt a teteje, annyira megugrott a baba pulzusa, hogy mérhetetlen volt (viszont mindezt utólag tudtam meg)!Asszisztens csaj szalad a dokihoz (nekem persze semmit nem mond, csak annyit, hogy majd ő viszi a doktornak az eredményem). Eddig mindig úgy volt, hogy amikor kész lettem, én kerestem meg a dokit, aki kiértékelte a leletet. Ezután a csaj jött vissza, közölte, hogy várjak, mert gáz van, a doki mindjárt néz áramlást UH-on! Ezzel el is rohant! Én már majd megőrültem, vártam vagy 10 percet, nem jött senki, a sírás kerülgetett. Úgy döntöttem, visszamegyek a CTG laborba és csak megkérdezem, hogy mi a fenét láttak a leletemen, ne hagyjanak már totál kikészülni! A nő csak annyit mondott, hogy magas a frekv., és a doki majd megmondja, most mi a teendő. Visszamentem, be is hívtak. Kiderült, hogy tökéletes a pici sinus görbéje, az áramlással sincs semmi gond és a szívén sem lehet látni semmiféle eltérést, minden oké! Olyannyira, hogy 15 perccel a 200-as pulzus után teljesen egyenletes 150-t mutat. Még csak nem is ingadozik!
A doki javasolt ma du.-ra egy kontroll CTG-t és attól tette függővé a sorsom(unk)at.Visszamentem 2-re, be is hívtak, de egy másik géphez ültettek le. Ideges voltam, mert féltem, nehogy baja legyen a babának. Szerintem ő is jócskán érezte ezt, mert majd szétrúgott! Figyeltem a gépet, de a frekv. az Istennek nem ment 170 fölé, akárhogy tombolt odabent, nyugalomban pedig 140-145. Le is ment így szépen a vizsgálat, a doki is meg volt döbbenve, de nem tudott mit mondani. Csak annyit, hogy jövő héten találkozunk. Én azért mondtam neki, hogy szerintem nem ártana ellenőrizni ezeket a gépeket, mert kizártnak tartom, hogy ez normális. Csak annyit mondott, hogy ő nem tudja, mi lehet! Szóval dióhéjban kb. ennyi a mai klinikai látogatásom története és kezdem már azt érezni, hogy a hócipőm lassan megtelik ezzel a sok szarakodással! Pedig még ezután jön a java!Mi lesz, ha szülni megyek, nem "csak" CTG-re?

Mostmár azt is értem, hogy miért kellett a múltkor seduxent szednem. A CTG leleten 80-as fájások rajzolódtak ki, ami ugyebár elég erős, ha az ember tényleg érzi. A bibi csak az, hogy én akkor, amikor a vizsgálat folyt abszolút semmit nem éreztem! Se méhösszehúzódást, fájást meg kiváltképp nem! Előtte nap, meg aznap reggel valamit igen, de addigra már elmúlt! Csakhogy az volt az első CTG-m és nem tudtam, mit kell nézni a görbéken, ezért nem is igazán értettem, hogy miért kérdezi a doki olyan hitetlenkedve, hogy: Maga ezeket tényleg érzi?
Mondtam neki, hogy semmit nem éreztem, de mi a gond? Erre mondta azt, hogy ezek már fájások és Seduxen stb.
Úgyhogy ennyit a klinika felkészültségéről, de azt hiszem a sort még folytatni fogom szülés után!

Ja, és ami még nagyon kiakasztott, hogy most a CTG laborban egy új csaj volt, aki a vizsgálat végén szinte letépte a kismamák hasáról a tappancsokat is, meg a gumit is. Engem a gumi levételére még mindig 2 piros csík emlékeztet. Pedig azóta eltelt pár óra! És nem tetszett, amikor szóvá tettem, hogy azért vegyen már vissza egy kicsit!

Ne haragudjatok, hogy untattalak benneteket a panaszkodásommal, de én ilyet a terhesgondozásban még nem tapasztaltam és nem hittem volna, hogy ilyeneken múlhatnak dolgok, és akár sorsok is!Sőt, ha jól meggondoljuk, még életek is! Egyszerűen nem hiszem el!!!Hát hol szülhet az ember lánya biztonságban gyereket?

Egyébként fájás azóta 1-2 volt, de nem vészes. Keményedés folyamatos.

Zsuzsa!
Nyílásról nem tudok nyilatkozni, mert itt ilyenkor már nem vizsgálnak ilyesmit! De szerintem tuti, hogy már nem zárt.Sose fogom megtudni, csak ha már itt az idő!

Bori!
Nyugi! Szerintem is jósoltál, de legalább már kaptál jelzést! Én ennek azért örülök, mert mostmár el tudom képzelni, hogy mit kell majd érezni! Biztos, hogy ennél sokkal durvább lesz az igazi, de mégis! Mostmár pihenj sokat, Te vagy az első (és a baba)!

Mucska!
Nagyon ügyes vagy tejcsi ügyben! Meg Anna is az, hogy így össze tudtok dolgozni! Ez a sztori azért nem gyenge! Remélem, egyszer szóban részletesebben elmeséled! Puszka!

Zita!
Biztos elfoglalt vagy, de én azért kitartóan várom azt az emilt! Kép

Többiek!
Mindenkinek puszi! Bocs, hogy nem írok külön-külön, de már igencsak húz az ágy! Azért figyelek, hogy mi van veletek!

Most, hogy jól kimérgelődtem magam, megyek, mert mióta Apa hazaért még nem tudtunk beszélni, mert vagy ő van a gép előtt vagy én!

Jó éjt!
Mariann
37
marcsababa

Zsuzsa!
Irigyellek, hogy ti már túl vagytok az ablakcserén. Persze remélem addigra mi is túl leszünk, mire nekem is annyi idős lesz a pocim, mint neked most!

Süncsi!
Azt hiszem igazad van macikötés ügyben. De előbb vagy utóbb sor kerül rá!
Nekünk is van málna is a kertben! És most érik az első cseresznyefánk, szerintem ahhoz képest, hogy ilyen korai, nagyon finom cseri van rajta.

Anikó!
Én a helyedben nyugodtan mennék nyaralani. Keszthely nem a világ végén van, ha ne adj isten valami baj van, ott is van kórház! De hát miért lenne baj? Mi is csak a felújítás miatt nem megyünk nyaralni.
Rita nevében köszi a jókívánságot!

Jerry!
Ma csak 10-kor kezdődik a Vészhelyzet, addig én el fogok aludni. Megyek is, mielőtt leesek a székről.

Mindenkinek jó éjszakát!
Panó
panó

Szép jó estét!

Panó: Taksony Kép
Akkor a melósok ma nem lopták a napot! Csak így tovább!
Ritának minden jót, istenke éltesse, és a szuri miatt is nagyon ügyi volt. Hova kapta? Láz?

Mucska: tényleg szép súlya volt Annának! Érett, nagy baba! Most meg már tarts ki, hiszem megy neked ez a szoptatósdi! Mivel fejsz?

Süncsi: viszakozol? Pedig azt hittem, Lino mellett te is szülsz vasárnap. Kép
Ami a kaka témát illeti, teljesen rendben van a dolog!
Gratula esküvő ügyben Kép

Jerry: akkor felesleges volt a kimerítő takarítás Kép Almádi Kép
Gratula a babához, és az alacsony cukorhoz. Mi lett volna a Marcello őrület után??? Kép

Jó éjt mindenkinek!

Zsuzsa
zerko

Jó hosszú lettem!
Bocs!
marcsababa

Sziasztok!

Most nem fogok sokat irni, mert hulla vagyok es mar alig varom, hogy beallhassak a zuhany ala! Ma is vizsgaztattunk, aztan voltunk az Oviban is a gyerekekkel szerepelni, szoval kicsit lemerultem, de vettem finom edes eprecsket es bevagtam vagy fel kilotKép

Swen
Kar, hogy most irtad a barackot, mert ma vettem, olyan finom illata volt, hogy nem birtam ellenallni. Persze az ize messze nincs sehol, szoval megvarom a magyar igazi oszibarackot.

Most nem irok kulon senkinek, nem nagyon jegyeztem meg, de azt hiszem nem kerdeztetek semmi erdekeset tolem.

Mindenkinek puszi, holnap majd tobbet irokKép

Sziasztok

Orsi
29+4

avocado

Jó reggelt!
Nálunk már fúrnak, faragnak, hangoskodnak a munkások. A gyerekek ehhez képest elég jól alszanak.

Mucska!
Majd csinálok egy babás táblázatot is, de megvárom,míg legalább két baba lesz benne!

Mindenkinek szép napot!
Panó
panó

Jó reggelt!

Pano:Tegnap tényleg később kezdődött a Vészhelyzet, de kibírtam 10 óráig.

Zsuzsa: a takarítás nálunk azért sosem felesleges Kép

Mariann: nem túl biztató, hogy ilyenek a gépek.. Szegény orvos meg nem igen tehet mást, hogy hisz az eredményekben.

Mindenkinek szép napot, szokás szerint este jövök

Jerry
jerry

Jó reggelt kismamik, meg Mucskaanyuka!Kép

Köszönöm mindenkinek aki a ramaty állapotom miatt együttérzését fejezt ki, de sajna semmi változás, sőt! Azt hiszem ma reggel voltam utoljára a piacon egyedül, meg lehet, hogy az utcán is. Deréktól lefelé továbbra is béna vagyok, már a lakáson belüli mászkálás is fizikai fájdalmat okoz, nemhogy az utcai. Ráadásul a piacin elkapott egy nagy hőhullám, meg hányingerem is lett, úgyhogy kész vagyok. remélem ez azért normális. Bár szerintem mindez annak köszönhető, hogy abbahagytam az Elevit meg a magnézium szedését is és ez az eredmény. De ami a jó hír! Tegnap végre valahára végeztünk a gyerekszobával, meg az utolsó adag ruhákat is átmostam, már csak vasalni kell. Bár ez most olyan lehetetlen feladatnak tűnik nekem, hogy valószínűleg megkérem anyukámat, hogy vasalja ki az unokája ruháit, mert képtelennek tartom rá magam.KépKép Ígérem hamarosan teszek fel képeket is, de olyan borzalmasan érzem magam, hogy még fotózni sincs erőm. Abban reménykedek, hogy ez az állapot összefügghet a fronttal meg a holdtöltével amit írtatok, így még reménykedem a javulásban.

Zita! Írtam tegnap mailt, ezt sem kaptad meg?

Bori! Milyen volt a Boci? Szóval te is készülgetsz már rendesen, mondjuk te vagy a tábla elejénKép

Szöszi! Jó hogy minden rendben veletek!KépSzóval a kórházzal nálad is vannak gondokKép MosógépKép

Panó! Örülök, hogy jót pihiztetek Taksonyban!Kép A felfordulás nem lehet jó, de után csoda szépek lesztek.Kép Boldog szülinapot a lánykádnak így utólag is!Kép

Mucska! Tényleg nagyon szép méretei vannak/voltak Annának, gratula mégegyszer!KépNagyon ügyi vagy a szopi terén, csak így tovább!Kép

Süncsi! Nagyon irígy vagyok a fizikai állapotodra! Ennek csak örülj, szerintem az hogy jól érzed magad egyáltalán nem jelenti azt, hogy túlhordanád a babát!Egyébként a nyilallás nálam is megszűnt szerencsére! Gratula az esküvői ővfordulóhoz, vagy inkább a lagzishoz.Kép

Mariann! Hát ez nagyon durva amit írtál, ép ésszel fel sem foghatom, hogyan lehetnek ilyen felelőtlenek nálatok! Döbbenet! S az a legrosszabb, hogy szegény kismamák teljesen ki vannak szolgáltatva és nem nagyon tehetsz semmit. Vagy próbálj meg mindig ehhez a második géphez kerülni, ha lehet! S ne hagyd magad!!!

Orsi! sajnálom a barackot.Kép Én is most cserit vettem.

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Jó reggelt mindenkinek!

Mariann!

Ma alvásidőben megy a mail, egy teljesen újraírt változat. Délelőtt sajna a bejárati ajtónkat cserélik, úgyhogy hamarabb nem megy. Egyébként ez már a harmadik változat lesz. Csak mindig annyi idő eltelik, hogy aktualitásukat vesztik az előtte leírtak.

Gépek. Kép

Szép napot! (Itt csúnya borús. Kép )

Zita
pzita

Swen!

Pont egyszerre írtunk. Ha a tegnap még 31.-ét jelenti, akkor kaptam, csak még nem tudtam rá válaszolni a tegnapi pesti túra miatt. Ha elsejét jelenti, akkor nem kaptam.

Üdv:

Zita
pzita

Jó reggelt mindenkinek! habár az idő eléggé ramatynak ígérkezik.

Azt hiszem engem is elkapott a depi hullám. Tegnap aztán minden bajom volt. Erre szoktam mondani:" fáj a hajam ". A gyerek alul-felül nyom, 10 percemként pisilni kell menni, azon kívül meg negyed órákat csuklik a manó a hasamban.
... és egyébként is elegem van.

Bocsika, remélem senkire nem ragasztom rá a hülyeségemet.

Maci
maci2

Juj, LanyokKép, ugy latom lassan mindenki belep az utolso harmadba, annak minden gondjaval-bajaval.Mindenki depis...Kép

MariannKép!
Hatha a viz elfolyasaval indul be a szules, es akkor tok mindegy mit mutat a gep, kijon a gyerek es kesz!Kép En szoritok, hogy ne kavarjon be ez a dolog!

swenKép!
Mar napi masfel kilonal tartok eper-ugyileg...Kép Mindig eszembe jutsz. En meg tegnap este jo nagyot setaltam. Nem mondom, olyamnkor nekem is nyom, de nem elviselhetetlen.

BoriKép, ZsuzsaKép,SuncsiKép,LinoKép!
Egyuttesen irom, mert mindegyikotoknek nagyon szoritok, ejjelente (3 es 5 kozott nem tudok aludni), mindig arra gondolok, hogy nem var-e valami hir reggel a kispapaitoktol!Kép Drukkolok!

PanoKép!
Kitartas!!! Tablazat-ugyben nyugodtan pofatlankodj be valamelyik masik topikba (tavaszi pl) es koppintsd le onnan, biztos segitenek is.Ne kinlodj uj szerkesztessel...

EgcsiKép!
Na, azert ennyi tenisz...Vagy miota Agassi kiesett mindentol elment a kedved?Kép

BellanaKép!
Hogy vagy?Eszrevetted, hogy iden nincs meleg?...Tudtam, hogy ez lesz, ha mi klimat szereltetunkKép

ValirolKép mit tudunk?Nem lehetne egy sms-ben erdeklodni?

Tobbi eltunt???

Na, meselk valami jot. Miutan tegnap nagyon kibuktam a mosogep miatt, mert ugye mert ponjt most doglik be, mikor a legnagyobb dszukseg van ra. Na, kaptam egy telcsi-szamot, felhivtam, Antonovics Antal(Kép nekem minden mosogep-szerelo az),mondta, hogy valoszinu a tunetek alapjan viz-szivattytu, es ha ma fel 9-kor felhivom, akkor 9-re kijon. Egesz nap azon aggodtam hany het mire megrendelik a szivattyut es vajh' mennyibe kerul... Na, ma reggel a szerelokbe vetett altalanos bizodalmammal felcsorogtem fel 9-kor, mondta fel ora. 25 perc mulva csengetett, a mosogepet kihuzta, szetszedte, vizszivattyu jo, csak maskor kedves buta szoke no ne tegye bele a melltartojat, ha merevitosKép. Mosogepet lemosta, visszatette,mindenben segitett es elment. A gep jelentem mos. Es 2000-be kerult kiszalassal egyutt!!! Jo napom van!

Hogy is volt azzal a grafomaniaval?Kép

szoszi
szoszi

Szöszi- az Antonovics Antal- jó duma.

Panó - valamelyik topikon láttam, hogy a megszületett babákhoz azt írták:
Mission Completed.

Anikó- miért ne lehetne nyaralni??! nem nyomorék vagy, csak állapotos. Érezzétek jól magatokat!
Azon kívül mindenkinek kell egy kis lazítás, mert a babóca megszületése után úgyis lesz elég dolog.

Maci
maci2

Szöszikém,

kukkantsal mar vissza a legutobbi üzenetemre, aztan beszélgethetünk a grafomaniarol!Kép
Akkor Te tényleg szöke vagy?Kép

Swen,
szerintem lesz még jobb! Kitartast Neked!

Mariann,
üzeneted olvasasa utan (és a Mucska-féle elözményeket is egybevetve) azon gondolkodom, hogy akkor minek is kellenek ezek a gépek??? Vagy azokkal van gond, akik hasznaljak?
(En eddig egyszer voltam és legközelebb csak a kiirt szülési idöpontjaban kell mennem, ha eljutok odaig,ami 3 hét kihagyast jelent, de ugy latom otthon Ti sokkal gyakrabban jartok).
A szülésnél minden rendben lesz meglasd!!!

Macikam,
azt hiszem eljutott hozzad a tegnapi kaka kedvem a kaka idövel együtt. Hajfajascsillapitot sajnos nem ismerek...Kép Jobbulast!

Most eldugulok, még ott a tegnap esti szösszenetem is...

Puszika
Süncsi
süncsi

Sziasztok!

Most csak gyorsan annyit:

Mucska:NAGY-NAGY gratula,tökjó neked,nektek!

Ma vizsgáztam,5 lett a számvitelem,majdnem úgy estem ki az ajtón!

Millió puszi,Kinga
nyinike

Sziasztok,

Anikó,
Most indulunk nagybevásárlásra, és mindenképpen veszek sima Bocit! Ebéd után beveszem majd a dózist.
Jól döntöttél szerintem, hogy felhívtad a sógornődet! Drukkolok, hogy helyrehozzátok a viszonyt, de ne siettesd, hátha nekik több időre lesz szükségük. Bár ki tudja.
És persze, hogy meglátogathattok!!! A kórházban is, és itthon is. Én nem ragaszkodom az itthoni 4 hetes kiváráshoz sem, betegen úgysem fogtok jönni, és agyon sem akarjátok nyalogatni a bébit, igaz?

Zsuzsa,
Biztosan nem tudod megállapítani onnan a távolból, nyílok-e?
A ma éjszakánk már teljesen szokványos volt, 2 után felébredtem, pisi, aztán egy kis virrasztás, szóval semmi különös.
( a tegnapi nap -front?!- Danit is nagyon megviselte, teljesen megzakkant tőle, ma reggel már lenyugodott)
Köszi a linket, kimentettem, adom tovább az infót.

Panó,
Kislányodnak utólag is boldog szülinapot kívánok!
Szombaton nálatok esett az eső?! Állítólag itt Pesten is volt rendesen égi áldás, meg Szigethalmon, anyósoméknál, de Ráckeve megint kimaradt belőle!!! Hihetetlen, van olyan, hogy megyünk kifelé az 51-esen, iszonyatos felhőszakadás még Lacházán is, aztán mire beérünk Ráckevére, mosolyog a Lizi fentről, és csodás idő van. Szombaton este a Shrek előtt mi akkorát csónakáztunk, olyan csodás sima volt a víz, és a napsütés. Este 8 előtt!
A munkálatokhoz türelmet, erőt, és próbálj azért valahol lekuporodni egy kis pihenésre.

Mucska,
Szuper vagy, hogy így megküzdöttél a tejért odabent!
Amit a lefejt tej sorsáról írtál, bicskanyitogató, komolyan, a dühtől ilyenkor a torkom is elszorul. De mostmár a tiéd minden döntés, ebbe már senki sem avatkozhat be kénye-kedvére.

Süncsi,
Kívánom, hogy a férjed dolgai mihamarabb teljesen rendeződjenek, és elmúljon a feszültséggel teli időszak.
Amit a magyar származású lány nyelvtudásáról írtál, elég elkeserítő!
Halogatod a szülést? Klassz, hogy jól érzed magad. Még bírsz tornázni?! Van benned szufla!!!
Drága Süncsi, újszülöttnek minden új: persze, hogy fekete lesz a kakikád! Sosem szedtél még vasat életedben, igaz? (ez persze jó, ha nem volt rá szükséged eddig). A tájékoztatód nem írta?

Hű, apa rámdörrent, hogy indulás bevásárolni, szóval jövök vissza délután, folytatni magamat.
Addig is mindenkit ölelek

Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Sziasztok!

Reggel megvolt a második CTG-m. Ez a gép üzemelt, de fájásmérőt nem is tettek rám. A szívhang oké! A lányom ficánkolt, és nagyokat rugdalt, így hamar produkált mindenféle cirkálmányt!
Ja, és a tenylésztésem is negatív lett. Kép
Az éjjel viszonylag nyugalmasan telt, és ma sem érzem magam rosszul.
De a következő éjjel lesz a vízválasztó asszem, mert a front is késik Kép
Amúgy hazafele megvettem a mai eperadagomat! Ez nálam egy szűk kiló! Kép
Ma bejeletkeztem kozmetikushoz jövő keddre. Azt még mindenképpen meg kellene várnom Kép

Panó: jó a gyerekeid alvókája Kép
Babatábla Kép

Jerry: én meg felvettem a Vészhelyzetet! Én majd ma nézem meg!

Swen: nem hangzik jól, amit írtál, de bízom benne, hogy majd javulgatsz! És ha nem vagy jól, bizony ne menj egyedül sehova!

Maci: ha csak amiatt fáj a hajad, akkor nem aggódom. Ez mind természetes. Majd fordul egyet a fiatok, és nem nyom annyira, és a csuklás meg jó! A tüdeje fejlődik! Gondolj erre!

Szöszi: aranyos vagy a drukkolással, de remélem egy hétig még nem is lesz nálunk, tipmix ide, vagy oda!
Mi van a keményedéseiddel?
Mosógép Kép Ez tényleg nagyon jó hír! Ne is vegyél fel ezentúl melltartót, és akkor ez könnyen elkerülhető! Kép És az ár is nagyon baráti volt. Kép

Kinga Kép Gratula. És remélem jól vagytok. Ugye írsz majd többet is?

Anikó: engem sem zavarnak az érdeklődő kismamik Kép

Bori: éjszaka Kép Nálunk 2-kor a Zsófi jött, hogy kakilnia kell, persze csak pisi volt. Ja, meg hogy éhes Kép

Na, én is eldugulok. Pusz mindenkinek!

Zsuzsa
zerko

Itt vagyok, kicsit ragyogok is.
Merthogy végigbírtam a Metrót, a Bricostore-t, és az Auschan-t is. Sőt, még Karcsit is haza bírtam támogatni.

Süncsi,
Jó dolog, hogy a bátyáddal ilyen szoros volt a kapcsolatotok. Nagyon várom, Dani hosszútávon hogyan fog alkalmazkodni az új helyzethez.
Kérek szépen szamócát...Hiába keresem a piacon, a kofák mindegyikre azt mondják, ez eper. Most viszont az Auschan-ban vettünk egy kiló ananászepret, és ez a legédesebb az idei zsákmányból.
Boldog házassági évfordulót!!! Flipperezzetek egyet este, vagy mehet a farkasüvöltés...?

Szia Jerry,
De jó, hogy be tudtál jelentkezni!!!
Látom, jól telt a hétvégétek, biztosan szép idő volt a Balcsinál is.
Melyik csarnokba jársz? Én imádok piacra járni, itt Erzsébeten pár éve újították fel a piacot, szerintem szuper. Bár azért a nagycsarnok...
A gyereksarokról is szívesen látunk ám képeket! Én is halogatom a fénykép felrakását, de ma pl. megint vettem egy csomó dolgot, amit a kispolcra kell majd felrakni, szóval már nem üres az sem.
Örvendés a jó orvosi leleteidnek. Malacka - ez édes. A kedvencem a sorozatból.

Mariann,
A gépek története totál kiakasztó! Lehet, hogy a Seduxen is felesleges volt?!
Ha majd a második bébit várod, talán másik kórházat kellene keresned. Vagy nincs is a környéken alternatíva?
A lényeg, hogy a babád jól van, és te is. Vigyázz magatokra, pihenj sokat.

Swen,
Mikor mész orvoshoz legközelebb? Beszéld meg vele az áldatlan állapotodat, mert azt gondolom, neked valami miatt (az átlagosnál) erősebb fájdalmaid vannak deréktól lefelé. Ilyenkor a vénatágulat okozhat nagy fájdalmakat, arra pedig ilyenkor is van gyógyszer tudtommal. Hány kiló plusz van rajtad és az mennyi idő alatt jött fel?
Megvan a Boci!!! Simát vettem, Karcsival most ízleltük meg, tényleg nem olyan vészes, mint az emlékeimben, de maradok a Milkánál. Megszokás.

Zita,
Én nem talállak a táblicskuban, vagy kimaradtál?! Sok puszi nektek.

Hajni,
Küldjek lilahagymát vagy Boci-csokit? Nálad mi jöhet számításba? Mitől akadtál ki, konkrét oka van vagy simán a hormonok? Lábalj ki mielőbb a dologból, gyere közénk.

Szöszi,
Édes vagy, hogy izgulsz értünk! A férjemet nemigen tudnám rávenni egy ilyen topikba-bejelentkező akcióra, szóval sms-t fogtok kapni inkább, van néhány tel.szám már a memóriában tárolva.
Jó ez a mosógép-sztori. Olcsón megúsztad.

Csadoros Anikó,
Én azért vigyáznék a helyedben, mert mégis csak a harmadik babát szülöd majd, és ha jól emlékszem, gyors szüléseid voltak eddig is, tehát szerintem már a megérkezés napján derítsétek ki, hol van a kórház pontosan, és hogy fogad-e bármikor. Ezt komolyan mondom!!!

Zsuzsa,
Miért nem nézték a fájásaidat?
Szóval neked is jobb volt az éjszakád? De ma estére azért készülhetünk megint?!
Összeraktam tegnap a csomagomat, szinte minden benne van. Ma is vettem egy hasig gombolható hálóinget, mert megijesztett ez a tegnap éjjeli többszörös ruhacsere, szóval készülök. És vettem egy tök kényelmes Scholl papucsot is. Megérdemlik a talpaim. Meg vettem egy Milusan szoptatós anyateát is, de most néztem, hogy az nem ugyanaz, mint a Laktoherb, szóval hogy nem tejserkentő, egyszerűen csak "multivitaminos". Szerintem sokan ezt nem is veszik észre.
(jelentem, az auschanos cseresznye is ÉDES !)
Nem lesz könnyű dolgod a kozmetikusnál, a háton fekvés miatt. Én tudod, hogy csinálom? A két öklömet beteszem a derekam környékén a hátam alá, így nem nyomódik össze az a nagy ér.
Zsófinak tessék vacsorát adni este, akkor nem lesz éhes éjjelre!!!

Eltűnt társaim, tűnjetek már elő!!!!!

Végül egy közkérdés.
Vettem ma egy duplacsomagolású, utántöltős Pampers Sens. vastag kendőt, és van hozzá egy műanyag doboz is, olyan, mint a rendes nagy doboz, de kb. csak 1 cm vastag. Azzal mi a fenét lehet kezdeni?!

Puszi
Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Hali!

Bori:
kb. csak 1 cm vastag. Azzal mi a fenét lehet kezdeni?!
Cicamica: az arra való, hogy teszel bele 1 cm vastagon kendőt, vagy eleve csak olyan kicsi csomagot veszel, és ha elmész valahova, akkor nem cipeled a nagy dobozt, csak azt a kicsit! Pl: doki, nagymamák, játszótér,... Nekem is van ilyen, és szerintem nagyon jó! Kukkants csak bele, vili lesz a rendszer!
Hálóing Kép Akkor csak nanda nem tudott venni megfelelőt?
Összepakolás Kép
Amúgy tényleg ügyi voltál, nem volt semmi a körötök! Miért kellett támogatni a férjedet? Nem szeret vásárolni???
A kozminál majd kipróbálom a tanácsodat, ha szenvedek. Amúgy meg megkérem majd, hogy ültessen feljebb! Klassz kis székeik vannak. Kép
És hogy miért nem néztek fájásokat? Passz! Amúgy nem érzem, hogy lenne.
Zsófi, és az etetés: kölcsönadom a kiscsajt, és majd megtudod, milyen meló ezt a gyereket megetetni! És este a fürdés alőtt rakott egy hatalmas adagot, gondolom lement benne gyorsan a vacsi, és ezért éhezett, ha éhezett! Amúgy szerintem csak indok volt.
Este Kép Igen, én is reménykedek, hogy nem lesz semmi, és még a holnapban is. Akkor van reményem még egyben maradni!

Jerry: megnéztem a Vészhelyzetet! Kép

Swen: szerintem is beszélj a dokiddal! Nem kellene ennyire szarul lenned! Dobogós leszel?

Zsuzsa
zerko

Visszajottem egy kerdesre:

Ajanljon mar valaki aki hasznalni szokott, valami szortelenito kremet, amitol nem leszek allergias meg ilyesmi...meg ott lennt sem. Kozmetikusnal szeretnem, gyantaval elinteztetni a dolgot szules elott, mindig ugy szoktam, csak betartalekolnek arra az esetre, ha nem tudom kiszamolni es meg elotte beindul a dolog.

Hajjaj, ez nagy gond, mert a borotvat utalom, azon kivul nem latok semmit a hasamtol,a ferjem meg total alkalmatlan alapjaraton is ilyesmire, hat meg indulas elott az izgalomban...Mondjuk, ahogy o szokott kinezni borotvalkozas utan, talan jobb is, hogy nem vallalja beKép

BoriKép!
En is sms-t fogok majd irni, az enyem se egy beiros fajta...bar ki tudja mit hoz ki belole elsoszulott fiaKép.

Je! Tenyleg, a gyerekesek meseljenek mar edes sztorikat, hogy mennyire voltak a papak megilletodve, meghatodva, ki ment el sorozni a haverokkal a gyerek szulestesekor (esetleg valakit ugy kellett hazahozni...Kép). Es indulasnal, a bizonyos "itt az ido"-nel be voltak gyulladva? Mert, az enyem allitja, hogy O olyan higgadt es tudatos lesz.Kivancsi vagyok!

ZsuzsaKép!
Akkor Nalatok Zsofit konnyebb ruhazni, mint etetni?Kép

szoszi
szoszi

Csak meg egy kerdes....Kép

Vettem az Ikeaban ilyen szines fenykepkereteket, picik, a gyerek kepeit akarom majd afalra feltenni a gyerekszobaban. Addig is gondoltam hangulatos lenne, ha allatos kepeket vagy ilyesmit tennek bele es ugy raknam fel.Valami tipp? Vegyek gyerekujsagot? Dormogo Domotor?Vagy mik vannak? Ki tudok abbol vagni szep macikat, stb...?

szoszi
szoszi

Halihó,

Zsuzsa,
Karcsi is azt mondta, csak párat tegyek bele, erre én azt feleltem, hogy ez nem egy 100 db-os zsepi, hogy csak úgy leemeljek belőle néhányat, mert ezek ravaszul össze vannak fűzve. De hát mégis csak ő nyert! Majd megpróbálok áttenni akkor párat.(a többinek meg veszek dobozosat, amit aztán majd utántöltögetek.)

Karcsi nem igazán szeret bevásárolni, utálja a nagyáruházakat, plázákat, stb. De szó nélkül jön, ha kérem.(sőt, a terhesség elején (ld.rossz napjaimban) bebizonyította, hogy egyedül is képes a csodára, és mondjuk a 25 féle toalettpapír közül igenis a kedvemre valót fogja megkeresni...)
Eddig hogy bírtad a mai napot? Én remekül, tényleg. Semmi extra, jó hangulat, no nyilallás.
Pusszantás neked.

Szöszi,
krém-ügyben én nem tudok segíteni, géppel dolgozom! Éppen a hétvégén tettem magam rendbe, de én a bikinivonalat már nem is próbáltam! Marad a szülésznőre a feladat.
Próbálkoztál már géppel? Érdemes egyszer kipróbálnod a Braun-t, amikor van ilyen visszavásárlási garanciájuk. Legfeljebb vissazküldöd. De a hatása sokkal tartósabb, mint a krémé, és ha mindig időben csinálja az ember lánya, akkor 5 perc a két láb térdig, persze, ha valaki 1 cm-re megnöveszti, akkor sz@r ügy!
(az én férjem sem tud tisztességesen megborotválkozni!!!)

Linda kedves,
merre csatangolsz ma?
Lino?

Ja, megnéztem a tavasziak babás tábláját, aranyos, de szerintem pl. vannak benne fölös adatok, hogy hány hétre született, de legalább ők nem tették már bele az Apgart, olyat is láttam már...Ti szerintetek milyen adatokat kérjünk majd a mi Panónktól?

És Panó,
rendesen belekeveredtem a napokba a pünkösdi hétfő miatt.. Szóval a Shrek vasárnap este volt, nem szombaton, és mi akkor csónakáztunk! Szombaton nem is voltunk még kint Ráckevén.

Pusza mindenkinek
Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Szöszi,
ha tényleg kicsi a keret, nézhetsz bele képeslapokat is, vagy pl. édes csomagolópapírok is vannak, abból is készíthetsz bele montázst, vagy esetleg szalvétából, azt lehet darabra is venni kreatív boltokban. Van hozzá üveg v. plexi, ami védi a képet?
Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

szöszi: Én csak a VEET-et ismerem. Abból van bikinivonalra való!
Ja, és szerezz be egy nagy tükröt, az segíthet!
Zsófinál mindkettő nehéz Kép
Férjek: az én férjem este megivott valami jóféle bort utána a Hugicámmal! Már most is be van készítve. Kép
Ja, és nem nagyon tudott aludni.
Induláskor nagyon nem pánikolt, de ivott egy KV-t. Amúgy nem árt nekik vinni magukkal innivalót, és kaját, ha hosszabb ideig tartana a dolog!
Újság: passz! Nálunk csak állatos van itthon.

Zsuzsa
zerko

Bori: én is jól vagyok edddig. Kop-kop-kop Kép Csak űlmos vagyok Kép
Amúgy létezik belőle (Pampers sensitive) kicsi csomag is, amiben csak 15 db van! Akkor nem kell leemelned belőle Kép
Az én férjem is így van az áruházakkal. Kép

Zsuzsa
zerko

Szép jó estét!

Látom a csadoros képemmel felizgattam egyesek fantáziáját.KépKöszi a biztatást nyaralás ügyben.Aztán mire megnyugodnék,valaki mond megint valamit,ami elbizonytalanít.

Jerry:Tényleg szép nagy baba,gratula! Kép

Mariann:nem semmi kórház,jól ráhozzák a frászt szegény kismamikra!Csak nyugodtan panaszkodj,van rá okod! Mi meg szívesen meghallgatunk.

Panó:Végre ilyen szorgos melósokról is hallunk,kitartás a rumlihoz!

Süncsike:Ne legyél szomorú!Küldjek Neked is a jókedvemből?
Gratula az évfordulóhoz! Grillezés.Kép

Swen:Anyukád biztos szívesen vasalgatja az uncsi ruháit. Kép
Szerintem is menj el dokihoz,valamit csinálni kellene a fájdalmaiddal.Kép

Hajni:Nekd is küldöm a jókedvet! Kép Csak nehogy aztán nekem ne maradjon KépAkkor majd visszakérem!
Gyerekek miatt mentem bele ebbe a nyaralásba,őket sajnáltam volna,ha idén kimarad.Remélem nem lesz gond!

Szöszi:én kivételesen nem vagyok depis! Kép
Nekem egyik gyerkőcnél sem ment el a víz,úgyhogy nem biztos,hogy így indul a szülés.
Apa mindkét gyermeket megünnepelte annak rendje és módja szerint. Kép Amikor Gergő született(első gyerek),első nap a nagyszülőkkel ünnepelt,aztán minden napra jutott valaki egy hétig. Tesók,focicsapat,stb...Hazaérkezésünk előtti utolsó éjszaka még csinált egy nagytakarítást,és akkor meg egyedül ünnepelt,egy kamera társaságában.Kép
Egyik szülésnél sem esett pánikba az indulásnál,tök nyugodt volt végig.Mondjuk volt ideje felkészülni,met az elsőnél hajnalban már éreztem valamit,úgyhogy egész nap tartottuk a kapcsolatot telefonon,aztán hazajött,kajált,lefürdött és úgy indultunk.Nem kellett kapkodni,mert igazán akkor kezdett gyorsulni a dolog,amikor leparkoltunk a kórháznál.3 óra múlva már meg is született Geri.Kép
Katánál is együtt figyelgettük a fájásokat,amik nem voltak igazán erősek,végigröhögcséltük az estét,lefektettük Gergőt,aztán apa mondta,hogy inkább menjünk be,mint hogy szaladni kelljen éjjel,okulva az előző szülés gyorsaságából.Igaza lett,mert a kórházba érkezéstól számítva 2 óra múlva már ki is bújt Kata.Lehet,hogy ha kivárom,míg erős fájásaim vannak,útközben lett volna meg.
Az első fürdetésnél is nagyot alakított,mert én sírva fakadtam,úgy megijedtem hirtelen,Ő meg tök nyugiban megfürdette azt a csöpp gyereket.Annyira természetesnek vett mindent a szülés és gyerekápolás tekintetében,hogy az félelmetes.
Na,jó sok lettem,bocsika!

Puszi Nektek:Anikó
vakili

Siasztok!

Maci2:mi a semmi sem jó állapotra egy vulgárisabb szólást szoktunk alkalmazni: még a sz@r is keserű
Remélem azért hamar túljutsz rajta Kép

Zsuzsa: kozmetikus Kép valóban nem lehet pl. bozontos szemöldökkel szülni menni
A másik sorozat amit még szeretek a Helyszínelők. Azt is szoktad nézni?

AnitaBori: mi a Ráday utcában lakunk, a Fővám téri Nagycsarnoktól kb. 5 percre! Tehát csarnokunk van, viszont se Tesco/Auchan/Cora nincs a környéken, egyedül egy Metro áruház van a Gyáli úton.
Ha adsz még egy esélyt a Boci csokinak, a barackos-kekszeset kostold meg, az szerintem is finom!
Babó egyébként azért is a Malacka névre hallgat mostanában, mert vacillálok a Marcell névvel. Az a baj, hogy a Marcell elsőre adódó becézése a Marci, és a Marci név pillanatnyilag az egyik köpcös, szőrös-szakállas kollégámhoz kötődik. Most éppen az Ádám és az Olivér az esélyesek.

Szöszi: én is Veet-et használok, van belőle Sensitive is, szerintem jó. A képkeretbe pedig rakhatnál Micimackós képecskéket ha tudsz nyomtatni szépen színesben, vagy le lehet tölteni kifesthető változatokat is, csak avval dolgozni kell. Viszont pár év múlva jó lesz a babának is kifestő-könyvnek, Micimackó kizárt dolog, hogy kimegy a divatból..

Voltam szülésfelkészítőn délután, a szülésről vetítettek egy angol filmet. Az angol nők ugyebár közismerten rondák, a film is igazolta ezt a tézist..
Mutatták ahogy előbújik a baba, biztos, hogy a férjemet én nem engedem oda, hogy ezt lássa. Bár jobban bírja a vért mint én, de ha véletlenül mégis elájul, az egész kórházi személyzet nem bírja felvakarni a földről Kép
DzsCsiga: voltál te is??

Jó éjszakát mindenkinek!

Jerry
jerry

Akkor folytatom,csak apa kitúrt a gép elől.
Vacsorám a következő volt:Bableves,sajtos-tejfölös lángos.Desszert:cseresznye.Szerintetek hogy fogok én ma aludni? Kép

Szöszi:Mosógép:hurrá Kép
Én is mindig izgalommal várom a reggeli híreket.

Kinga:gratula a vizsgádhoz! Magánban esetleg megírnád nekem a keszthelyi kórház címét,telefonszámát,és esetleg a dokidét is? Tudod,oda megyünk nyaralni,és biztos,ami biztos.Kép

Bori:Akkor hagyd meg nekünk Swennel a Bocit!
Te melyik Milkát szereted? Ha csak nem a nyaralásom alatt szülsz,akkor biztos,hogy megyünk meglátogatni! Kép
Jó nagyot sétáltál ma .Ha ettől sem indulsz be,akkor még van időd.

Zsuzsa:CTG: Kép
Az én mai adagom:1 kiló cseresznye,fél kiló eper.
Megyünk Hozzád is látogatóba Orsival.Kép
Éjjel kettőkor éhes a lánykád,és Te nem adtál neki enni?Szívtelen anya! Kép

Linda,Orsi?

Nanda,Egcsi tényleg nagyon régen járt erre.
Panó:Valiról tudsz valamit?

Üdv:Anikó
vakili

Szia LÁnyok,

Anikó,
nem akartalak elbizonytalanítani, mert nem lakatlan területre mész nyaralni, és azt gondolom, Keszthelyen teljesen biztonságban leszel, ha beindulna valami. Csak tudjátok meg előre a kórház koordinátáit.
Milka: sima, mogyorós, mazsolás-mogyorós, noisette,marcipános! De semmi kekszes, joghurtos, pedig amúgy imádok mndenféle gyümölcsjoghurtot.
Hű, jól bevacsoráltál!!! Ma akkor nem csak jókedvedben fogsz lebegni. Remélem, a párod is evett.
A cseresznyéből én egy bő maroknyit mertem csak enni, de már most érzem, hogy gáz van.

Jerry,
a Ráday utcában lakni - hát, az egyetlen jó dolog lehet a belvárosban, hogy melletted a nagycsarnok. Bár, amióta olyan klassz sétafika-utca lett belőle, esténként tutti hangulatos végigsétálni rajta.
A nevek nagyon szépek, amiket kitaláltatok.
(kekszes boci kilőve, ld. fentebb)

Ma jó sokat ültem itt a gép előtt, csak győzzetek olvasni. Az az igazság, próbálom ELŐRE behozni azt a 4-5 napos kimaradást, amit a kórházban fogok eltölteni nélkületek.

Vettem ma megint Tenát, de most az extra méretet, 20 db-os. És vettem hozzá csini kis bugyogókat. Valami álom. De homeopata bogyó nincs, el kellene mennem az Europarkba, ott van hom.patika. Málnalevélteáról lemondtam, hasonló okokból.
Na, mára eldugulás.
ANitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Szia Lányok!

Élünk virulunk.
Idóm persze visszaolvasni nuku. Csak az ezen az oldalon lévőkig jutottam.

Zsuzsa!
Avent kézi. Szuper, nagyon bevált. Bent ugye csak szopi időre kaptam meg a gyereket, mert fény alá került, de ugye akkr is tele volt tömve, mert akkor bukta vissza a kaját. Ahogy elvitték vissza, szombat déltől kezdve minden szpoi után fejtem 10-10percet mindkét mellből. MOst is minden szopi után kifejem, bár én ugy csinálom, hogy egyik alkalom egyik mell, a másik alkakom a másik mell. (Mármint a szopi, fejés min d a két mell.)Rögtön aztán ahogy leraktam PAnkát, hogy legyen ideje termelődni.
nap alatt lett annyi plusszom, hogy 3*240 ml le van fagyasztva a mélyhűtőben. Bár Anna még kevesebbet eszik, mint kéne, de elég neki, mert alszik. Épp az is a baj, hogy alig birok bele lelket verni, úgy alszik. A mai éjjelt is átaludta Éjféltől 5-ig. De napközben is iszonyú nehéz felverni. Persze erről a sárgaság is tehet, meg gondolom szegényen is benne van az a rengeteg seduxen amit én szedtem.

Chello!

NAgy puszka, holnap megy mail!!!!!!!

Mindenkinek puszi, de bebújok az ágyba, mert nem biztos, hogy a kiscsaj ma is viselkedni fog.
MucskaAndi

Andi
Kép
mucska

Sziasztok!

Megjöttem a dokitól, most épp szerinte is nőtt Gömböc Kép Külső méhszáj 2 ujjnyira nyitva, méhnyak megrövidülve, de a belső méhszáj még bőven tartja magát, és szerinte még egy ideig nem is akar megszületni. Át is írtuk a kiskönyvemben a szülés dátumát június 18-23-ra, hogy ne maceráljanak majd, ha nem jön időre a „baba”.

Zsuzsa: nem hiszem, hogy Gömböc tartaná a családi hagyományt szülési időileg Kép Max meglepődök, ha mégis Kép Tenyésztésem nekem is negatív! Remélem ma éjjel sem lep meg benneteket Edina!

Bori: rókaetetés, ha nem lenne, már hiányérzetem lenne! Lányokkal jól megvagyunk, csak Lilit tegnap este megcsípte egy darázs és ma reggelre elég brutálisan feldagadt szegénynek. Most estére már egész jó, nagyon hősiesen nyeli a calciumot, fenistil cseppeket, meg tűrte az ecetes borogatást is. Küldtem neked emilt az amway-es cuccról! Örülök, hogy tetszett a szülőszoba! Azóta fájások? Szép túrát tettetek vásárlás gyanánt!

Anikó: remélem, hogy sikerül kibékülnötök családilag!!! És menj csak nyaralni nyugodtan!!! Bár én is mehetnék!

Mucska: továbbra is sok tejcsit, és nyugodt éjszakákat kívánok! Vannak újabb képek Annáról?

Süncsi: boldog házassági évfordulót! Egyébként mostanában vannak napjaim, amik sokkal könnyebbek fizikailag mint pár hete voltak, ezért is hihetetlen, hogy pár hét és szülni fogok. Remélem a férjed körül is rendeződik mostmár minden!

Jerry: örülök, hogy jól telt a hétvégétek! Babaméreteihez gratula, meg a cukrodhoz is!

Mariann: CTG Kép Nem lehetett könnyű.

Swen: kitartás! Már nincs olyan sok hátra! Grat a gyerekszobához!

Maci: remélem már jobb a kedved!

Szöszi: mosógépKép Keményedésekkel hogy állsz?

Szilvi
lino

Bori!

Apa nem evett! Hi-HI!!!
Hol vetted a csini bugyidat?

Jó éjt!
Anikó
vakili

Hali!

Sajna, nem sok választási lehetőség van errefelé, a klinikán kívül még egy kórház van, ahol szülni lehet, de tudtommal egy kutya a kettő! Szóval marad az önérzet és a magabiztosság, már amire ez elég! Mint ahogy Mucska is csinálta! Úgy kell!

Swen!
Jót mosolyogtam, mert nálunk tök ugyanígy zajlott a babaruhák előkészítése! Több napos önsanyargatás után sikerült végre kimosnom (persze nem végeztem vele egy nap alatt), majd a heverőre felhalmozva minden nap nyugtáztam, hogy ezek még mindig itt vannak, na de majd holnap!!! Akkor aztán úgy kivasalom mindet! A dolog odáig fajult, hogy anyukám tegnap kivasalta a felét és szombaton folytatja, ha addig én esetleg nem tudnám befejezni! Ennyit a vasalásról! Egyébként utálok vasalni! Nem is tudom, hogy fogom kibírni, hogy mindig vasaljak a baby-nek!

Anikó!
Az én párom is hasonlóképpen fogja majd ünnepelni Panka érkezését, mint a Tiéd Gergőét! A haverok már úgy várják, hogy megszüljek, mintha a saját gyerekük születne! Nem aggódok, hogy unatkozni fog, amíg én a klinikán leszek! Egyébként ő is elég higgadtan várja, hogy szóljak: itt az idő! De arra leszek igazán kíváncsi, milyen lesz, ha élesben megy már a dolog!
Én azon is csodálkozom, hogy mindenáron benn akar lenni a lánya születésén! Pedig nagyon sokan próbálták már lebeszélni, de hajthatatlan. Ez nem gond, de egyáltalán nem ilyennek ismerem, mert a vért pl. nagyon nem bírja. Mindegy, majd meglátjuk! Legfeljebb kimegy! Bár azt nem szeretném!

Zita!
Megkaptam a leveled! Igyekszem majd holnap válaszolni!

Nem fogjátok elhinni, de annyira rákívántam az eperre meg a cseresznyére, amióta ez is téma, hogy szombaton vettem egy kiló epret, hétfőn kaptam egyet, ma meg vettem kettőt meg egy kiló cserit és úgy zabálom, mint egy őrült! Pedig az egész terhesség alatt nem voltam kívánós, de most bepótolom! Az életben nem ettem még ennyi epret, mint most és marha jól esik! Ráadásul (lekopogom: kop-kop-kop) eddig sikerült kifogni a legfinomabbat!

Szöszi!
Én is csak a Veet-et ismerem, de egyszer megjártam vele, mikor teljes szőrmentesítést csináltam, mert begyulladt tőle a nyálkahártyám! Úgyhogy ezzel azért vigyázz! Én maradok a régi, jól bevált borotvánál! Eleinte én is mondtam Apának, hogy lesz idő, amikor majd a hasamtól nem tudom igazítani a fazont, akkor majd ő következik, de nem nagyon volt rá vevő! Pedig én azt hittem, hogy ettől majd úgy beindul a fantáziája, hogy lesz ne mulass! Kép De tévedtem! Egy cseppet sem izgatta fel a dolog! Úgyhogy mostanra már annyira belejöttem a "vakon" borotválásba, hogy tapogatós módszerrel tökéletes művet tudok készíteni! Utána persze mindig megnézem, hogy jól sikerült-e, de közben képtelen vagyok tükröt használni! Szóval én így végzem eme kellemetlen feladatot!

Most viszont elteszem magam holnapra, de előtte megeszem a mai eperadagom hátralevő részét!

Mindenkinek jó éjt!

Mariann
marcsababa

Szisztok!

Látom, nem lett újabb babánk még. Kép
Mi megvagyunk, bár eléggé odavagyok, persze semmi különösebb okom nincs, úgyhogy bakfitty, biztos valami újabb hormonfürdő. Azért kaka.

Süncsikém: megyek hozzád, hogy viduljunk és persze azt a sok finom gyümölcsöt is nagyon megkóstolnám. Kép Gratula a házassági évfordulótokhoz! Kép

Tegnap a védőnőknél baromi jót röhögtem, mert olyan béna voltam, hogy kiesett a kezemből a pisis üveg. Kép Kép És persze össze is tört ahogy kell...Képzelhetitek. Kép Hát ez van. Még jó, hogy csak keveset sikerült magamból itthon kipréselni. Kép
Amúgy 2 hónap alatt 5 kg-ot híztam és semmi, de semmi letolást nem kaptam!! A mérlegelés még a pisis incidens előtt volt ám. Kép
A leleteim tök jók, kivéve a szívbajom amit pirossal írtak be a kiskönyvembe.

Swen: látom szegényem már nagyon kivagy. Kép Próbálj meg pihenni amennyit csak bírsz és tarts ki. Azért kérdezd meg a dokid, hogy nem lehetne e tenni valamit a fájdalmaid ellen. Nagyon sok gyógypuszit küldök! Kép

Anitabori: mégegyszer:Kép Remélem azért szép névnapod volt. Kép
Izzadás: én is űzöm sajna ezt. Többször arra kelek fel, hogy úszok benne...Kép Nagyon rossz. Kép
A sarokreszelés is ismerős. Kép
Tényleg: miért hívod a napot Lizinek? Már mástól is hallottam, de nem tudk rájönni. Kép

Zsuzsa: mi a különbség a spinális és az epidurális érzéstelenítés között?
Víz: ez most nálunk elég gáz, ráadásul nálunk villanytűzhely van és az pörgeti az órát nagyon.

Szöszi: jó, hogy újra itt vagy velünk. Kép
A mosógépes sztorid nagyon édes. Kép Jót derültem rajta. Kép
Nyár: látod, csak az kellett, hogy beszereltessük a klímát és mindjárt nincs meleg. Kép

Anikó: örömmel olvasom, hogy teljesen jól vagy. Kép
És szuper vagy, hogy felhívtad sógornődéket! Kép
Szorítok, hogy sikerüljön egymásra találnotok!!
Gondoltam, hogy neked személyesen is elmondhatnám a történetet ha errefele jártok. (Börzsönybe)

Panó: szóval nálatok sem ismerik a munkások az órát? Kép Ritának utólag is boldog szülinapot! Kép

Jerry: nagyon -nagyon jól esett amit írtál. Kép
Szüleidet sajnálom. Kép
Igazából az én esetemben tényleg az a rossz, hogy vannak, de igazából nincsenek, így meg elég nehéz lezárni ezt az egészet. Kép
Gubázni egyszer tuti elmegyek. Kép Puszi!!

Mariann: nem semmi ami ott folyik abban a kórházban!! Még jó, hogy nem hagyod magad!! Persze attól még prímán frászt hoznak a kismamikra. Kép

Mucska: szomorúan olvasom, hogy mit művelnek veletek abban a kórházban és, hogy mennyire nem segítenek a szopiban sem, sőt...Az a tej kiöntés egyenesen felháborító!
Viszont büszke vagyok rád,hogy mindezek ellenére kitartottál!!! Szuper vagy!!

Linó: jobban vagy?

Kinga: adj többször életjelet magadról. Kép

Nanda: merre vagy????

Mindenkinek puszi:
Linda
bellana

Sziasztok!

Jerry: aha, azt is nézem, meg a Miami helyszínelőket, és a Szex és New Yorkot is.
Miért nem tudják felvakarni a férjedet?
Amúgy az apa helye a kibújásnál az indulási oldalon van, a fejednél. Nem kell látnia!
Angol nők Kép

Anikó: jó olvasni, hogy nálatok minden oké Kép
Aludni: jól! Éhes talán nem leszel Kép
Adtam neki enni, de csak 10 cm banán ment bele Kép
Nem vagyok én szívtelen anya!

Bori: nekem vannak a homeopata szerek. GYere, és adok Kép Adsz helyette pár extra TENNát! Kép
CSeresznye Kép Én sem nagyon merek enni belőle. Fúj! Kép

Mucska: ügyi vagy a tejjel. Kép Irigyellek.
A sárgaság valóban nem jó, de szerintem a front is betesz neki! Nyugalom! hajd ha éhes lesz, eszik! Pisis pelusa, széklete ugye van?

Lino: akkor megint gyors szülésed lesz Kép Átírás Kép Méretek Kép Megbocsátottál neki?
Számoltam, Zsófi 2-3 nappal Holdtölte előtt született! Hátha Edina sem ez alapján választ! Én meg üjholdkor! Jó sokat számoltam Kép Addig van még 2 hét!
Lili Kép

Mariann: eper Kép Borotva Kép Amúgy az én férjem is megcsinálja beindulás nélkül. Hozzáállás kérdése! Kép

Bellana: pisi Kép Kilók Kép Szív"baj" Kép
Nálunk is villany tűzhely van, de én nem nézem az órát!
Nézd meg a cikket a Kismamában, abban benne van szerintem. De a lényege az, hogy a spinálisnál közelebb szúrnak a gerintvelőhöz, és az azonnal hat, míg az EDA nem. A spinálisat csak császárhoz adják! És avval egy napig feküdni kell, és fejfájást okoz általában.
De olvasd el ezt: http://www.inetcom.hu/andrea/babasmamas/erzestelenites.html

Jó éjt!

Zsuzsa
zerko

Zsuzsa: én a régi Helyszinelőket szeretem. Kép A másikból még nem is láttam. Kép
Köszi az infót az érzéstelenítésről. Kép

Egy kép Daniról, Swen kérésére. Kép
Kép
bellana

Zsuzsa!

Az én férjem meg nem csinálja meg! Se beindulással, se anélkül! Mostmár nem zavar, mert örülök, hogy élek , de korábban bántott! Már nem az, hogy nem indul be egy kis punciborotválásra Kép, hanem az, hogy nem képes nekem segíteni! Mostmár beletörődtem! Irigyellek a férjed miatt!

És mostmár tényleg alszom!
marcsababa

Jó estét mindenkinek!

Az ajtó cserélő munkások nálunk sem ismerik az órát. Sőt a naptárat sem. Ma kellett volna jönniük. Aztán egyszercsak telefonáltak, hogy holnap, vagy holnapután, előtte ideszólnak. Kép Aztán a fodrász mondta le a mai időpontunkat, ugyanis kismama és elég vacakul érezte magát. Kép Úgyhogy lehet, hogy a legkisebb csemetém rendezetlen fejjel ismer meg.

Jerry!

Most olvastam, hogy a Ráday utcában laksz. Nekem az most ideális lenne szülésindulás idején, mert nem kellene messzire mennem a kórházba (Schöpf-Mérei).

Bori!

Jól emlékszem, ugye, hogy tegnap azt írtad, hogy a magzatvízfolyás közben pakoltál be, meg zuhany és egyebek? Nekünk határozottan a lelkünkre kötötték a szülésfelkészítőn, hogy ha folyik a magzatvíz, főleg, ha nem csak szivárog, hanem úgy rendesen folyik, hogy akkor vízszintes helyzetet felvenni, és úgy a kórházat irányba venni. Merthogy nem tudhatjuk, hogy a baba feje rögzült-e. Ugyanis ha nem, akkor a köldökzsinór előreeshet, ami nagyon nem jó.

Még rengeteg dolgot szerettem volna írni, mert tegnap óta készülök, de azt hiszem, a gravitáció túl nagy hatással van a szemhéjaimra. Holnap újra próbálkozom.

Álmodjatok szépeket!

Zita
pzita

Sziasztok!

Sajnos nem fogom betartani az igeretemet, ma sem irok rendesen, mert megint csak jo keson jutok ide es nincs mar eromKép BocsikaKép

Ma alapvetoen normalis napunk volt, azt hittem normalis idoben haza is fogunk erni, de az zuhanytalcankkal gondok vannak es e miatt etsig maszkaltunk egyik aruhazbol a masikba. Remelem holnap mar nem lesz semmi extra es meg kimerulesem elott hazaerunk.

Amugy jol vagyunk, ma sikerult megvennunk vegre a hazba a gepeket, mint: mosogatogep, suto, szagelszivo es mosogep. Es raadasul majdnem mind akcios volt a Fagornal, ugyhogy kereken 100ezer penzt megsporoltunk es meg 6000Ft vasarlasi kupont is kaptunk, amibol majd veszek egy jo kuktatKép Szoval szerencses delelottunk voltKép~

Swen
Sajnalom, hogy nyuglodszKép Kitartas!

Aniko, Linda
Puszika nektekKépKépKép

Eper es cseresznye nekem is volt ma vacsira, annyira jol esik!!! Alig varom, hogy meg tobb gyumolcs legyen es mind fincsi-fincsi-fincsi legyenKép

Na, megyek a zuhany alaKép

Sziasztok

Orsi
29+5

avocado

Sziasztok!

Már megint ez a gusztustalan esős idő Kép Mikor lesz már nyár? Gömböcöt nem hatotta meg se a telihold, se a hidegfront, sőt, nagyon jót aludtunk! Nem is írtam, tegnap orvos után sikerült sajtos-tejfölös lángost enni! Már egy hete vágytam rá!

Szöszi: apa nálunk olyan boldogságos volt, hogy ott se akart hagyni a kórházban Kép Aztán elmentek vacsorázni. A másodiknál már ideje sem volt semmire, Lilivel volt, aztán másnap meg jöttem is haza Nórával. Bár így visszagondolva amikor Nórával indultunk a kórházba, hogy szülünk elég ideges volt, mert szerinte szöszöltem és nem is fogunk beérni Kép Első naptól kezdve ő fürdetett (szerencsére azóta is), sőt ő csinálta a köldökcsonk kezelést is mert én azt nem mertem. Szóval kezdetben ő sokkal bátrabban állt a babához, mint én, de aztán belejöttem Kép Érdekes volt, hogy hazavittük Lilit, leraktuk a szobába, és csak álltunk, hogy na jó, de most mit csináljunk vele? Kép Képek: passz. Nem tudom, hogy van-e olyan gyerekújság amiben normális minőségű képek vannak.

Linda: örülök, hogy minden rendben volt a védőnőnél! Pisi Kép És tudtál újra pisilni, vagy nem is kísérleteztek veled tovább? Kép Dani nagyon aranyos!!! És milyen nagyfiú már!!!

Orsi: grat az új gépekhez!

Bori: utólag is boldog névnapot!!!

Zsuzsa: most normális volt a doki, majd meglátjuk mi lesz, mert azért az utolsó két alkalommal nem voltam túlzottan elájulva tőle. Lili keze ma reggelre teljesen a régi Kép Most csak azt nem tudom, hogy mit fogok ma velük csinálni ebbe a pocsék időben, és ráadásul ma jön a takarítónéni, így az se túl jó megoldás, ha ők meg itthon fordítják fel a lakást. Gyors szülésben én is reménykedek Kép De addig nem szülhetek, amíg le van zárva az M7-es, mert így soha nem érünk be a kórházba Kép Éjszakátok hogy telt?

Szilvi
lino

Szia Lányok!

Csak egy gyors bejelentkezés, hogy a reggeli késedelmem miatt esetleg ne legyen hiányérzetetek!Kép

Ma töltöttük a 36. hetet, indul a 37.!!!!Kép Állapotom változatlan, de 9-re megyek NST-re, amit a dokim csinál és jól kipanaszkodom magam, hátha még javítható vagyok deréktól lefelé. Pocakilag egyébként jól vagyok, ott szerencsére nem fáj semmim, a csemete pedig még mindig nagyon aktív! Vizsgálat után jövök és válaszolok!!!Kép

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Linó!

Természetesen vannak, csak most töltődik az akksi, hogy gépre tudjam tölteni. VAn Annás és Ginós együtt, ahogy Anna az egyik vállamon, a másik oldalon meg Ginó alszik. Ginón egyébként röhögünk. Reggel a kap a hajára a kiscsaj tőle egy puszit, aztán egész nap békén hagyja. Nem féltkeny, ha nem egyszerre vagyunk Annánál. Ahogy marad egy kis időm, mindjárt Ő következik. Mióta PAnka itthon van az ágyra sem jön fel, így ma éjszaka már az ágyban szoptattam fekve, nem a fotelban görnyedve. Szopi eleje mindig nehezen indul a bimbókiemelő miatt. 5 perc ordítás, mert ugye elég sokat kell neki szívni, hogy a tejet is érezze. Szoktam bele fejni egy picit, de azért ordytás az van.

Bellana!
NAgy pusz nektek!

Muszáj kitartani, mert nem értem megy hanem a kiscsajért.

MAriann!

Nem ér olyan gyümiről írni, amiket én nem ehetek!!!! Kikapsz!
Vigyázz magadra! Jó volt tegnap beszélni.

Zsuzsa!

Te is megtudod csinálni, hiába voltak gondok az elsőnél. A többiek aszobában azt mondták,hogy nekik nem lenne ennyi türelmük. Muszáj, és ez neked is menni fog. Sőt nem is gondolj arra, hogy nem. Épp most fejtem szopi után és 100 ml jött le még pluszba.
Igen széklet van rendesen, dolgozik a kis bele. NAgyon dicsérik, hogy milyen ügyi annak ellenére, hogy hamarabb jött.

Chello!
Következő körben megy a mail!
Jól vagytok?????? Te is el vagy veszve nagyon. Én az otthoni véghajrából kimaradtam ugye, igy nem tudom, hogy mivel jár.

PAnó!
Köszike a táblicskut előre is.

Szöszi!

Remélem nem miattam buktad a tipmixet! Jól beindexeltem ugye.

Mindenkinek nagyon nagy kitartás és nagy akaraterőt kivánok!!!!!
Mi a hétvégén költözünk ki a nyaralóba, de utána sem veszek el. CSak most rosszz egy kicsit, hogy nem tudom, hogy kivel mi van. mi történt. De időm vissaolvasni az alig marad.
Most megyek is. NAgy pusz Mindenkinek!
MucskaAndi

Andi
Kép
mucska

sziasztok!

Az éjszaka túlélve, bár nem mondom, hogy jó volt. Néhány kódor fájás 4 körül, és valószínű, hogy a dili nem hagyott rendesen aludni. Így most iszonyú álmos vagyok, és az idő sem az, ami felvidítana. Ma a férjem is korán ment el, így a reggeli henyélés is elmaradt!

Bellana: szívesen az infót. Így már remélem jobban érted a különbséget!
Dani nagyon helyes, és szépek a fogai Kép

Mariann: ne emiatt irigyelj! Emiatt még lehet a férjed jó apa! Kép
Amúgy szerintem az benne a poén, hogy akkor olyanra csinálja, ahogy neki is tetszik, nem?

Zita: ennyi időpont halasztás??? Kép

Orsi: zuhanytálcával? Hisz az a képek tanulsága szerint a helyén volt már!!!
Gratula az új háztartási gépeidhez! Legyenek hosszú életűek!

Lino: lángos Kép És nem volt gond az emésztésével?

Szöszi: hogy vagy? Keményedések? Nálatok is ramaty az idő?
Amúgy a fürdetés nálunk is apa feladata amióta Zsófi megvan, és a kicsiét is neki szánom. Bár az öltöztetést általában én csináltam eddig, de most egy hónapja azt is átengedtem neki. Ő renoválja a gyereket, és meg megágyazok, és már huppanok is be a helyemre. Ennyi önzőség azt hiszem kell...

Swen: kíváncsian várom a híreket! Gratula a 36 héthez!

Mucska-Andi: a bimbóvédőt pár hét múlva, ha javul Anna technikája, próbáld elhagyni! Persze ne éjjel kezd az ordíttatását, nappal próbáld, és szép türelmesen!
Gino Kép
Remélem, hogy nekem is megy majd, de nekem nem a kitarással volt bajom, hanem a mennyiséggel. Volt, csak nem elég!
Amúgy avval bíztatnak sokan, hogy mivel Edina súlya várhatóan nagyobb lesz, így erősebb is lesz a kiscsaj, és ez majd sokat segít a szoptatásnál is. Meglátjuk...
Amúgy az egy dolog, hogy Anna hamarabb jött! De szerencsére nem egy falat baba, hanem egy erős vaslady Kép
A képeket én is várom Kép

Anikó: milyen volt a lökhajtásos menü utáni éjszaka?

Nos, aludjatok sokat, ebben az időben mást úgy sem lehet!
Állítólag jövő héten lesz már 30 fok is. Majd meglátjuk... Ja, meg kedden Medárd!

Zsuzsa
zerko

Bellana- kép nagyon jó a gyerkőcről!

Borotválás- én már kiadtam utasításba a férjemnek, hogy csinálja meg, hogyha indulni kell majd a kórházba, inkább ő, mint más. Egyébként most is megteszi, mivel a hasamtól már nem igazán látom a dolgokat odalent.

Látom adtok a vitaminnak rendesen! Helyes, csak tessék enni a gyümiket.
Ti a cseresznyétől nem görcsöltök?

Maci
maci2

Jo reggelt!Kép

swenKép
Majd gyere gyorsan mondd el mi volt...

MucskaKép
Hat eppen, hogy bejott a tipp-mix!Teged josoltalak elso helyre.Kuldd a kepeket, engem is erdekel.A nyaralobol hogy jelentkezel majd?

LinoKép
Ez a tejfolos-sajtos langos nem volt fair...Nagyon megkivantam.Jaj, mar en is alig varom, hogy lassam a ferjemet a gyerekkel!!! MA reggel megsimizte a kisagyat es azt mondta:te csak dobd be ide a kolkot, onnantol en intezem!

ZitaKép
En is folyton azon ragodom, hogy melyik nap legyen fodrasz meg kozmetikus, hogy ne tul hamar, mert akkor addigra megint ramaty es ne tul keson...Hogy lehet ezt kiszamolni.

LanyokKép!(Mucska, Te ugorj...)
En tegnap babot ettem meg hagymat delre, delutan 1.5 kg cseresznyet egyulto helyemben, aztan ket tonhalkonzervetKép. A ferjem szerint igy fogok egyszer megszulni, hogy a gyereknek nem marad hely...De semmi bajom nem volt, kifejezetten jol is aludtam.

ChelloKép nagyon vizesedik, sokat fekszik,aggodom erte is.

Nem irt senki ValiKép-nak, hogy megtudjuk mi van vele? Egyebkent gyonyoruen kihuzta az ikrekkel!!!Le a kalappal.

szoszi
szoszi

sziasztok!

Szöszi: és mi van a keményedéseiddel? Bár ennyi fújós után tudni sem fogod, hogy az, vagy bélgörcs Kép
A férjednek igaza van. Ennyi kaja kiszorítja a babát! Kép
Ezek szerint neked nem kell aggódnod, mert az igyekezet megvan a férjedben. Reméljük marad is Kép
Ami Valit illeti, nekem is ez a véleményem! Jól húzza! Kép

Maci: te nem látod? Akkor nekünk már elképzelésünk, emlékünk sincs semmiről Kép
Én nem merek cseresznyézni. Pedig tehetném. Max. pár szemet. Amúgy a sárgadinnye elvileg még nehezebben emészthető!

Chello: szegényke Kép És mit ajánlanak neki rá? Ezért nem jön mostanság?

SzobafogságKép

Zsuzsa
zerko

Sziasztok!

Mindenki egyben van még?Kép Csak egy hete nem jöttem, de egy hónapnak tűnik. Lassan visszatérek az "élők" sorába, vasárnap vége a teniszbajnokságnak. (Most ült le mellém egy srác és lehet, hogy lefordulok a székről olyan izzadság szaga van.Kép )
Velünk minden rendben, szombaton megyek a kiságyért és lassan minden megvan.Kép
Megpróbálok kicsit böngészni, mi történt amíg nem voltam.
Üdv mindenkinek!

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?