A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Sziasztok!

Alakvisszanyerés: nekem nagyjából sikerült. Lehet, hogy egy pici hasam van még (mondjuk zabálom az édességeket is), de rám jönnek a régi ruháim.

A melleim nekem is elég érzékenyek, én régen utáltam a melltartót, most viszont csak melltartóban érzem jól magam, melltartóbetéttel. Ha nincs rajtam, nekem is állandóan csöpög a tejem. A férjem mondta is (van egy berni pásztorunk), hogy nálunk minden vagy kutyaszőrös, vagy tejes. Kép

Maccs, Lili nagyon tüneményes. Hány kg már?

Én is esténként főzök, amikor a férjem van Dáviddal. Eleinte megkíséreltem délelőtt főzni, de ezt hamar feladtam.

Valószínűleg Dávidnak is van egy pici köldöksérve, de két doktornő is mondta, hogy ezzel semmit nem kell csinálni. Reméljük, meggyógyul.

Maccs, nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy a Rubin Hotelbe érdemes vinni a babákat babaúszásra (azt hiszem, a XI. kerületben van), mert bár az a legdrágább, a legtisztább is.

Holnap reggel ortopédia. Szorítsatok, hogy minden rendben legyen!

Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!
Jelentem, megvolt az első átaludt éjszakánk!
Lili 11-kor aludt el és csak ma reggel 6:30-kor ébredt. Rövid szopi után visszaaludt(unk), és 8-kor kelt újra, mikor megint szopizott, de megint rövidet. Pedig az elmúlt napokban ismét olyan 10-15 perceket evett, ami az ezt megelőző 5-7 percekhez képest hosszú! Most megint alszik a drága.
Remélem, Nektek is hasonlóan nyugis éjszakátok volt!
Üdv,
Andi
Vendég

AndiKép,

Szerencsés vagyKép. Mi épp ellenkezöleg. Semmit nem aludtunk. Egész éjszaka pocakprobléma voltKép. Elég fáradt vagyok.

Moncsi
minike

BoriKép
Nagyon drukkolok, hogy beinduljon a szülés. Átérzem, hogy miylen kellemetlen lehet már Neked. Én is a 39. hétben már könyörögtem a dokinak, hogy szedje ki az ikreket, mert már kutyául voltam lelkileg és testileg is.

Depi: Sajnos néha engem is elkap, és ugyanúgy Apust bántom, pedig Ő rengeteget segít. Itthon van velünk, de néha Ő is keresi az indokokat, hogy elmenjen itthonról, mert Őt is nyomasztja ez a 24 órás szolgálat. Hát még engem. Főleg ebben a kaka időben nem nagyon tudunk sétálni menni a picikkel.KépKép Azért megpróbálom elfojtani a negatív gondolatokat, de 2 órás éjszakai alvásokkal elég nehéz pozitívan gondolkozni.

Alak: Én már a kórházból 6 kilóval kevesebbel jöttem ki, mint a terhesség kezdetén, így leánykori súlyomnál vagyok. Minden lóg rajtam. Az ikrek leeszik a gatyámat is.Kép Tudom ez irigyelni való, de a hasam sajnos ehhez a súlyhoz képest nagy és plöttyedt lógó. Tükörbe nem merek nézni, mert borzasztóan néz ki. Tornázni meg nincs időm, és nem is lesz, főleg ha a párom visszamegy dolgozni.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Moncsi,
Sajnálom, hogy nem tudtatok aludni, mondom, nekünk is ez volt az első éjszakánk, de előző este pl. csak hajnali 1-kor aludtunk el...
Szerencsére eddig minket a pocak-baj elkerült.

Ti hogy tudtok boltba járni a babával? Tapasztalataim szerint a lagtöbb boltba szinte lehetetlenség babakocsival bejutni, ha meg hordozóban viszem, akkor a kisebb típusú bevásárlókocsikra nem fér rá a hordozó... Eddig egyszer voltunk az Auchan-ben, ahol jól lehetett babával is közlekedni, de kisebb bevásárlásokat egyszerűen nem tudok megoldani!!!
Vendég

Bori! Drukkolok, hogy minél hamarabb babázhass!Kép

Kilók: Nagy szeremcsémre én csak 7-t szedtem fel, és 11-gyel lettem könnyebb mire hazaértem, igaz hazaérkezés után 1héttel jutottam el mérlegig.(Én viszont min 5 kiló pluszal indultam.)Kép

Lányok!
Furcsaságokat tapasztalok pici lányomon. Amikor elalszik és még nem záródott le teljesen a szeme, fenn van akadva szemgolyója. Szerintetek ez normális? A másik furcsaság, hogy alvás közben kapkodva veszi a levegőt, mintha légszomja lenne. Ezt egy kis simivel szoktam helyre hozni, mert mintha megnyugodna egy kicsit és újra normálisan veszi a levegőt.(Kicsit igaz meg van fázva, mert taknyos, de sajna az orrcsepp sem igazán használ, amit a dokinéni írt fel neki.)

Tegnap és tegnap előtt nagyon nyüszis volt, nappal csak séta közben aludt, és éjszaka sem sokat. Ma végre éjszaka 2*3 órát aludt!

Andi!
Ismerős a bevásárlás probléma.Kép Nekem szerencsémre közel egy Tesco, de persze nem szeretem, mert mindig sokan vannak. Én babakocsival közlekedek, igazi nagy bevásárláson még nem voltunk, mert még csak most lesz 4 hetes. Apróbbakat én intézem. Voltam már egy közeli Sparban, de kicsit messzi van, messzebb mint a Tesco.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Sziasztok!

VagyokKépKép, csak tegnap nem voltunk itthon, estére nagyon elfáradtam, és csak olvasni volt időm, reagálni már nem.
Lementünk Pécsre a gyerekekkel. Megvettük a kocsimat, de a párom a két kocsit egyszerre már nem tudta hazahozni, ezért kellett nekünk is menni. Hanna egész jól viselte, de azért nem egyhamar fogok neki ekkora utat szervezni így. Max. úgy, hogy apjával együtt megyünk (ugye visszafelé neki a másik kocsit kellett vezetnie), és akkor tudok én foglalkozni vele, mert a végén volt 20 perc sírás, amikor nem tudtam vele mit csinálni vezetés közben.
És még persze nagyon el is fáradtam, még jó, hogy Hanna este 9-től reggel 1/2 6-ig aludt, aztán egy szopi után 1/2 9-ig. Apja el is késett majdnem, mert ő is 8-kor ébredt fel.Kép

Főzés: én az elejétől rendelem, hát nagyon jól jön, hogy mindig van mit enni biztosan a gyerekeknek is, és csak melegíteni kell. Sokszor csak félkézzel eszem.
Pont a jövő héttől fogom megpróbálni a főzést részben (lesz olyan nap, amikor valami olyan van az étlapon, amit én most még nem tudok megcsinálni, de szívesen ennénk, azt rendelem).

Hanna is mosolyog, de már tudatosan nekem, és szoktunk "beszélgetni" (nagyon figyel ilyenkor rám), mondja, hogy "ögö", meg "hö" meg "gi".KépKép

Judy!

KépKép Kakaó...

Maccs!

Látom, kislányodnak van fülbevalója. Hol vettétek és ki tette a fülébe?
Én nem akartam korábban csecsemőkorban fülbevalót a lányomnak, de mindenki azt mondja, hogy nagyon hasonlít Nátánra, de ő meg mindig is nagyon fiús volt... Úgyhogy gondolkodom rajta, hogy kapjon Hanna fülbevalót (még nem biztos, hogy fog).

Babs!

Én tökéletesen megértelek. Én is a plafonon tudok lenni, amikor 4-kor bejelenti a párom, hogy most indul veszprémből (min. 2 óra hazaút). Nekem meg már az idegeimen mászkálnak a gyerekek egy ideje. Mondjuk ha még csak egy gyerek lenne, akkor a mostani tapasztalatommal már szuperjól tudnám viselni (persze akkor meg az egy volt sokKépKép).
És azt is tudom, hogy nem szabana panaszkodni sem, mert ő meg keresi a pénzt, és az sem jó neki, ha a valamelyik gyerek rögtön amikor hazajön nála köt ki, szóval igyekszem visszafogni magamat.KépKép

Andi!

Bevásárlás: nagyon egyszerüsítettem a dolgunkat. Van, amit a párom vesz meg ahzafelé, ill. hétvégén vásárolok egész hétre. A nagybevásárlást most rendeléssel oldottam meg, házhozszállitották (megérte azt a plusz házhozszállítási költséget nekem, mert egyébként 2-2,5 óra szokott lenni).
Kisebb boltba ilyen időben nem megyünk, amikor jobb volt az idő, akkor séta közben mentünk, de nem létfntosságú dolgokért, hanem csak pl. almáért, amit Nátán nagyon szeret, tehát most nem gond, ha nem megyünk. Egyébként igen, a mi babakocsink se fér be sok helyre. Én sokszor hordozókendőztem Nátánnal,é s Hannával is fogok, mert vele isjártunk úgy, hogy a hordozóban ne akart lenni, csak kézben, akkor viszont már jobb, ha nem fogom, hanem rám van kötve.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Halihó megint!

Most voltunk hallásvizsgálaton, minden rendben van. Kikérdeztem a doktornőt erről a vizsgálatról (valami otoakusztikus emissziós vizsgálat ez), és azt mondta, januártól minden babának megcsinálják a Bajcsyban. Németo-ban pl. már kötelező, itt még csak most kezd beindulni, de az egész országban csak 3-4 ilyen gép van. Nektek volt ilyen vizsgálat?

Ha már fülnél tartunk, és Beszti amúgy is említette a fülbevalótKép, : az uncsitesómtól kapott Lili egy szép kis karikát, ezt szeretnénk majd betetetni. Holnap jön a védőnő, rá is kérdezek, hogyan s mikor lehetne megoldani.

Képzeljétek, Lili ma még csak háromszor volt cicin, 5-7 percig szopizott, aztán elfordította a fejét, majd hirtelen elaludt. Nem tűnik úgy, hogy bármi baja lenne, de azért kicsit aggódom és figyelni fogom + írni, mikor szopizik és mennyit alszik, hogy holnap be tudjak számolni a védőnőnek. Igaz, tegnap délig is csak 3-szor evett, de akkor átlagban 15 percig szopott. Érdekes, tegnap sem, ma sem szopizott az éjféltől reggel 1/2 6-ig tartó időszakban. Mi lehet vajon ez a nagy változás?

Főzés: én délután főzök, mikor minimum a nagylányom itthon van, ő addig elszórakoztatja a kicsit (ami annyit jelent, hogy elénekli neki az összes dalt, amit énekórán tanultak és ha kiesik a szájából a cumi, visszatömi aztKép). Tegnap pl. spenótos gnocchit főztem (életemben először). Apa eleinte idegenkedett tőle (nincs benne hús!), majd alig bírta abbahagyni az evést. Ha érdekel vkit a receptje, felteszem ide vagy elküldöm emilben.

Andi
Vendég

Moszi, az en fiam mar a korhazban is igy aludt. Az egyik szeme neha nyitva van. Amikor kapkodva veszi a levegot, forog a szemgolyoja es neha nevetesre neha sirasra gorbul a szaja. NA ilyenkor almodnak a babak. En meg a korhazban megfigyeltem es ott mondtak. Neha almaban meg is ijed, ilyenkor osszerezdul es utana sohajt egy nagyot es abbamarad a szuszugas.

Kilok...3 honapos korig all vissza a szerkezetunk, addig nem is gondolok rajuk. Egy biztos sok maradt rajtam, de nem merek nagyon tornazni, mert nehogy ne legyen tejem.

Kerdes>
Nekem a fiam gyakran kakil szopi kozen, ilyenkor rangatozik, nyog es persze egy csomot visszabukik. Ti ilyenkor ujra megszoptatjatok, vagy pedig vartok a kovetkezo idopontig?

csengo
Vendég

Sziasztok!

Szeretnék kérdezni tőletek pár dolgot.

1. Dávid mostanában nagyon sokat bukik, pedig böfizik evés közben és után. Nem tudjátok, mitől lehet, és mivel lehetne ezt megelőzni?

2. Nálatok hogyan nézett ki, miből állt a csípőszűrés?

3. Volt valaki a Heim Pál Gyermekkórházban csípőszűrésen?

Jó hír: Dávidnak rendben van a csípője! Kép Nincs csípőficam, nem kell terpeszpelenka se. Azt írták a papírjára, hogy szabad, stabil csípő, és hogy torna és bő ruha viselése javasolt. Két perc volt a vizsgálat, csak háromszor szétnyitották a lábacskáit. Mondtam az orvosnak, hogy a gyerekorvos és a védőnő szerint kicsit kötött a csípője, azt mondta, ezért kell a torna és a bő ruha, de semmi egyéb.

Andi, Dávidnak ultrahangos hallásvizsgálat volt, egy kis műszert tartottak a fülébe, és azzal vizsgálták.

Csengo, Dávid max. 10-20 grammot bukik vissza, én ilyenkor nem szoptatom meg újra, de szerintem nem is igényelné, inkább a nyugit, talán az jobb a pocakjának is.

Liv

Kép

Kép
liv

Még egy kérdés: ti kb. mennyit beszélgettek a babával naponta? És mit csináltok még? Mármint pl. zenehallgatás, meseolvasás, ilyesmi...

Kép

Kép
liv

Liv,

Lili is sokat bukik, néha szinte sugárban hányja ki, amit előzőleg megevett. Régebbi Kismama újságokban utánaolvastam, azt írják, ha ezek mellett gyarapszik, nincs gond, de ha bukik + nem kell neki a cici + szopi közben sokat köhög, akkor meg kell nézetni dokival, mert lehetséges, hogy vékonybélszűkületről van szó (remélem, jól írom), ami műtétet igényel. Nálunk azért ennyire nem gáz a helyzet. Javasolják a gyakoribb etetést, de akkor csak kicsiket egyen minden alkalommal + szopi közbeni büfiztetést + mikor kész a szopival és a büfivel, egy pár percre megemelt felsőtesttel tedd le, pl. tegyél egy párnát alá, hogy ne tudjok visszajönni a levegősapka, vagy hogy hívják.

Lilinek is ilyesmi volt a hallásvizsgálat, mint Nektek. Viszont mi még semmilyen másfajta szűrésen nem voltunk, majd holnap erre is rákérdezek.

Én mindig beszélek Pipikéhez, ha öltöztetem, pelusozom, szopizunk (kivéve éjszaka), ha dajkálom, akkor énekelni szoktam neki vagy csak úgy beszélek hozzá (szerintem a sok-sok beszéd, de nem gügyögés, hanem normális beszéd nagyon fontos), de mesét még nem olvastam, nem is értené, talán csak a monoton hang az, ami megnyugtatná, szóval nem hülyeség az sem. Zenét is szoktam hallgatni, és olyanokat teszek be, amiket -úgy gondolom- ő is szeret. De megint jövök a fixa ideámmal: én szoktam magára is hagyni, hadd figyeljen, nézelődjön, mocorogjon.

Andi
Vendég

Liv, en nem sokat 'foglalkozom vele'. Tisztabateveskor, szopi kozben beszelek hozza, neha felhuzom a forgo jatekat es ha sir felveszem es enekelek neki. Ez utobbi este 6-9-ig van, mert olyankor sosem alszik csak sirdogal. Persze nem birom fel oranal tovabb, viszont ilyenkor atveszi apa es o dunnyog neki, mert nem tud enekelniKép
Szerintem meg korai barmi mas. Persze mar alig varom hogy nagyobb legyen es reagaljon arra amit mondok.

csengo
Vendég

A héten rendeltem meg a babazsákot, és abban megyünk majd bevásárolni, orvoshoz is.Eddig babakocsival csak a Lehel piacra tudtam kimenni, a közelében van Rossmann is ott pelust veszek mindig.A babakocsi 15 Képkiló meg a baba kb 6Kép
fantikbaba

Liv!

A csípőszűrés ennyi, amit írtál. Ők érzik,ha valami gond van, akkor enyhébb esetben csak terpeszpelus és kontroll kell. Nekem Beninél kellett ilyen, aztán még a biztonság kedvéért csípőUH-ra is elküldték, de ott meg nagyon szépnek találták a csípőjét, a továbbiakban már nem kellett semmi. Nátánnal nem volt semmi gond, őt nem hívták vissza kontrollra.
Beszélgetés: a gondozásakor beszélek hozzá, de pl. szopizás közben sokszor nem, mert én olvasok. Az utóbbi napokban kezdődött el, hogy egy-egy (nem minden) szopi után "beszélgetünk". Fekve szoptatok, és amikor abbahagyta a szopit, akkor nagyon figyel rám, meg arra, hogy mondok-e neki valamit, és akkor "válaszol". Mesélni nem szoktam, énekelni igen, de nem mindig neki, időnként csak úgy, vagy a másik két gyerekkel.
Ja, és én is szoktam hagyni nézelődni, addig, amíg nem jelzi, hogy neki ebből elég.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Andi!
Én is úgy csinálom ahogy te!Sokszor van egyedül és 1,5 órát is elnézelődik magában.Én erről azt olvastam,hogy kell nekik az egyedüllét.Meg sokszor olyankor tudom a dolgaimat megcsinálni.
Ma nagyon nyugis éjszakánk volt nekünk is.3:30-kor kelt fel igaz,hogy megint 1,5 óra volt mire vissza alutt de nem sírt csa figyelgetett.A rossz napjai ellenére én azt mondom jó kislány.
Az esti elalvásról csak annyit,hogy elalszik cicin majd ha berakom a kiságyba kb.10perc múlva felébred és harsog.Egy darabig kezdtem előrről az egészet.De miután a nagy is követelte,hogy simogassam,beraktam Adriennt az ágyba elkezdet sírni.Ilyenkor adok neki 10-15 percet,hogy elaludjon(mert tudom,hogy tele a has,tiszta a pelus,stb).És ez be is következik.Utánna a nagyé vagyok összebújunk és jó megszeretgetjük egymást.
GnéKriszti
gnékriszti

Csengo!
Vikim sokat bukik, de a büfiztetés miatt. 10 perc büfi után sokszor semmi nincs, és szopi közben rakom tisztában, mert elalszik útközben. És általában akkor van büfi, de mivel fekszik, így a légbuborék előtti, pontosabbvan utána evett kaja is feljön többé-kevésbé. Viki még igényli a plusz kaját. Sokszor csuklik is a bukás miatt, így a csukléást is le tudom pár perc szopival mulasztani.

Én is tapasztaltam, hogy sokszor álmodik rosszat. Ha felébredek rá, és sokszor felébredek rá, akkor megsimogaton a buksiját, attól megnyugszik és alszik tovább.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Sziasztok koszi a valaszokat.
Tegnap es ma napkozben szinte semmit nem aludt ejszaka viszont 10-3ig. Ilyen meg nem volt. Ez lenne a 6hetes valtas? Holnap lesz pontosan 6 hetes.

Bevasarolni en csak a Coraba tudok meni a babaval, igaz nekunk ez a legkozelebbi bolt is egyben. Viszont babacuccokat nem mindent tudok venni. Pl hordozot akartam, csak 2db egyforma kenguru volt es azt sem lehet felprobalni, pedig erdekelne, hogy tartja e a hatat es hogy egyatalan ram jon-e, mert eleg nagy a vallam (uszo voltam)+ kilok+cici.
Kendot nem akarok venni, de a kenguru erdekelne.
csengo
Vendég

Sziasztok!

Hu, ez a délután eléggé kimerítőKép Nem tudom, hogy viselkedik a többi babóca, de Balázs 4 óta megszakításokkal, bóbiskolásokkal sírKép Mellre teszem, megnyugszik, elbágyad, kiesik a szájából a cici, aztán meg üvölt utána.
Lassan befonom a hajam, nem tudom, mit csináljak már. Próbáltam hőmérővel a popóját, hogy talán szeles, és fáj a hasa, de semmi. Járkáltam vele, csak ordít szakadatlanKép
Mindenesetre most már bérelünk egy mérleget, hogy mennyiket eszik. Igaz, a súlygyarapodással nincsen gond, tegnap voltunk mérlegelésen, két hét alatt több mint 40 dekát hízottKép De azért megnyugtatásul fogom mérni egy ideig, hogy nem azért sír-e mert éhes.
Néha már azt érzem, hogy fogytán a tejcsim, és bőgök, hogy szegény gyerek biztosan éhezik.
Iszom sokat, de szerintem egy mérleg csak megnyugtatóbb lenne, nem??

Bocs, hogy rátok zúdítom az aggódalmaimat!

Lau
lau

LauKép,

Nyugi, én is néha bögök emiatt. Aztán a férjem megnyugtat. A gyerek gyarapszik, van elég kakis, pisis pelus. De azért megértelek, mert én is elég gyakran kiborulok azért, hogy biztos nem elég neki a tejem.
Egyébként nekünk van mérlegünk, de mivel nem digitális, így képtelenség megmérni a gyerköcöt kaja elött, mert ugye nagyon ficánkol, szóval engem a mérleg sem tud megnyugtatniKép.

LányokKép,

Az normális, hogy tök hangosan nyög, szinte krákog ez a gyerek, miközben emészt és ráadásul egy csomó ideig? Amikor ezt csinálja, akkor én nem is tudok aludni, mert aggódom érte.

Moncsi
minike

Sziasztok,

voltunk délelőtt uh-on, meg ctg-n. Hát, az elmúlt két hétben szinte semmit nem nőtt a Babuc, csak hízott kb. 20 dkg-ot. A ctg elég rendes összehúzódásokat mutatott, érzem is, amikor jönnek. Sőt mikor jöttem hazafelé, néha nagyokat kellett sóhajtoznom, mikor gyaloglás közben jöttek az összehúzódások, merthogy én a 41. héten is bkv-zom Kép. Végülis vesztenivalóm nincsen, de szociológiai tanulmányt tudnék írni arról, hogy milyen az átlag magyar ember - korosztálytól és nemtől függgően - érzéketlensége Kép a pocakom iránt.
Aztán megvizsgált a dokibácsim, de még mindig csak 1 ujjnyira vagyunk nyitva. Viszont bent volt a férjem is, ő hallgatta meg a szívhangot, és nagyon élvezte. Kép
Ha a hétvégén nem bújik ki a kis csibész, akkor kedden be kell feküdnöm. Nagyon nem szeretnék, de sajnos nem én döntöm el, mikor születik meg a kis trónörökös, hanem ő.
Addig pedig magzatmozgást kell számolnom. De szerintem csak azért, hogy lekössenek valamivel Kép.
Közben meg folyamatosan folyik belőlem valami, ami állítólag tök normális, de rengeteg tisztasági betétet igényel, mert elég híg Kép.

Úgyhogy kipróbáltam ma a Maccs-féle amerikai almás pitét, már készen van, csak még hűl. Majd holnap beszámolok róla, hogyan sikerült.

Bori
40+6
lbori

Sziasztok !

Én is az "örök terhes"-kategóriába tartozom. Ma este voltam kontrollon, de sajna nincs sok jó hír Kép
Tegnap reggel óta folyamatosan vannak 10-15 perces fájásaim, éjjel alig aludtam emiatt. Viszont ezek a fájások nem akarnak sem erősödni, sem enyhülni.
Mivel Marci még mindig kicsit ferdén fekszik, a doki szerint ezek a fájások próbálják "célirányba" hozni. Szombat reggel kell mennem ismét CTG-re, akkor vinnem kell a motyeszt is, aztán meglátjuk mi lesz. Ha nem változik semmi, tuti csaszi elé nézek Kép Addig viszont "élvezem" a rendületlenül jövő 10-perceseket.

Folyamatosan olyan érzésem van, mintha már nagyon meg akarna Babó születni, próbálkozik is, de mindeddig hiába. Valószínűleg, ha a helyes irányban lenne, már rég túllennénk az egészen.

Kata
40+4

Kép

Kép
anyamanya

MoncsiKép
Az én egyik fiam is így hörög. A párom felvette mobiltelefonra, mert mi is nagyon aggódtunk-e miatt, és nem is tudunk aludni. MA jött a védőnő, és megmutattuk neki. Azt mondta, hogy ez normális csecsemőknél a laza garat okozza, és Ő nem szenved közben. De azért elég ijesztő, aludni úgy sem tudunk továbbra sem ilyenkor.

BoriKép
Remélem magától elindul a pici a 7végén.

LauKép
Ez nekem is félelmem, hogy nincs elég tejcsi. Nálunk is többször volt olyan, hogy csócsálta a mellbimbót, és idegesen rázta közben a fejét, és nem tudta bekapni, aztán meg ordított.Azt hittem, hogy nincs elég tejem, és már én is majdnem sírtam, hogy éhezik. Aztán lemértük, és evett rendesen tőlem, de fájt a pocija, mert hamarosan nagy vihart csinált a pelusában, ezért ordított.KépKép
Ilyen szempontból jó dolog a mérleg, ha megnyugodsz tőle. De van aki csak idegesíti magát vele, ha egyszer-egyszer kicsit kevesebbet eszik a baba, és akkor fordítva sül el a mérleg dolog. Nekem leginkább az a bizonyíték, hogy a másik gyerkőc viszont elégedett a másik cicin.Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Bori és Kata: én teljesen megértelek benneteket, még én is 2in1... Én is unom az orvoshoz járkálást (pedig a cukrom miatt hetente vérvétel, kétszer CTG, egyszer UH...) Reggel megint megyek CTG-re és UH-ra.
Bori, csodálom, hogy bírod a BKV-zást. Tényleg. Én most estem pofára egyik nap, mikor anyukámmal mentem valahová... (csak a térdem lett sebes, szerencsére a hasamat nem ütöttem meg) Már annyira esetlen vagyok.
Bár nekem még van pár hetecském, kedden be kell feküdnöm a cukrom miatt, hogy szem előtt legyek - meg most már még sűrűbben (talán naponta) csinálnak vizsgálatokat. C'est la vie. De már nem sok van hátra... Én is úgy várom, hogy küldhessek az én babámról képet Kép!

Timi

Kép
Kép
timóca

Ja, és Andi: engem érdekelne az a spenótos cucc Kép. (recept)

Kép
Kép
timóca

Hali! Kép

Lányok, most megnyugtattatok, mert sokszor azt hittem én is, hogy keveset beszélek a gyerekkel, de ahogy irtátok, talán még el is kényeztetem, annyit dumcsizok neki. Lehet hogy élőben is szófosásom van?! Kép Én Arany János Családi körét szoktam neki rendszeresen "mesélni", és még zene, ének, és beszéd szokott lenni a program.

Ha már a kérdéseknél tartunk. Szerintetek mi a normális, ha mennyit van fönt a gyerek? Főleg téged kérdezlek Andi, mert tudom, hogy te irtad még a 3 óránkénti szopiztatást. Nálunk van, hogy egyáltalán nem alszik a két szopi között, pedig látom rajta, hogy ásítozik. Aztán van, hogy 2 szopi között meg sem moccan úgy szunyál.. Sokszor meg éppen fél órával a szopi előtt nyugodna meg. Ilyenkor etessem meg, vagy hagyjam a félórát és keltsem fel? - Fúúú de nehéz meló ez az anyaság! Kép

Az alakkal kapcs még annyi jutott eszembe, hogy nekem a lábfejeim is nagyon fájnak, valahányszor hosszabb ülés után ráállok, alig birom megtartani magam.. Kép Ráadásul nem jó a régi cipőméretem sem.. Totál eldeformálódtam Kép

Cat! Örülök, hogy látlak, ritkán jársz erre felé, de megértem, nekem az eggyel sem egyszerű... Kép
Vajon a többi duplázóval mi újság, ők is rég voltak már. Pl.: Linato a táblázatával! Kép

Liv! Mi a Kútvölgyibe voltunk visszarendelve a csípőszűrésre, ott egyszer lekoppintják a baba térdét az asztalra + csinálnak UH képet róla, de teljesen futószallagos a történet, kb 3 percet voltunk bent.
Jól látod, nagyot hizott a manó, már 4500 gr volt hétfőn! Kép /2500 körül volt amikor Te láttad, annyival hoztuk ki! Kép/

Bori! Remélem a süti jól fog sikerülni, és előcsalogatja a babát!Kép

Kata! Szoritok, reméljük az utolsó pillanatban még sikerül a manónak megtalálni a helyes utat!

Lau! Továbbra is csak azt tudom mondani,hogy ne keseredj el, én is sokszor elbizonytalanom, mint ahogy azt le is szoktam irni, de mire kiirom magamból, addigra el is párolog a baj.. Kép

Moncsi! Emésztéskor a mi lányunk is rettetentően nyög és erőlködik, nem tudom, hogy mennyire normális, de engem aggaszt. Kép

Jó éjt!

Macs
maccs

<pre>
ANYA NEVE SZÜLÉS IDEJE HÉT/NAP BABA NEVE BABA SÚLYA BABA HOSSZA
BELLANA 2004.08.11 40+6 GERGELY 4000gramm 57cm
R.EDIT 2004.08.18 36+4 BÁLINT 3150gramm 56cm
MACCS 2004.08.20 37+4 LILI 2700gramm 52cm
BRIUS 2004.08.22 36+1 BRENDON 3150gramm 50cm
BABS 2004.08.23 38+5 PÉTER JOHANNES 2750gramm 54cm
NOÉMI 2004.08.25 38+0 HELÉNA 2900gramm 52cm
KORMI 2004.08.25 40+2 BENEDEK 3700gramm 53cm
ILDIKÓ 2004.08.26 38+1 LEVENTE / SZABOLCS 2610gram / 3050gramm
POCÓ 2004.09.01 39+1 FANNI RÉKA 3250gramm 48cm
BETTI 2004.09.01 39+6 KEVIN 4400gramm 53cm
LIV 2004.09.05 33+4 DÁVID 1980gramm 48cm
LINATO 2004.09.13 38+1 RUBEN MILÁN / LORENA LIZA 2920gramm /3770gramm 52/56cm
MACSEK 2004.09.13 36+0 MÁRK ÁGOSTON 2400gramm 51cm
BESZTI 2004.09.15 40+3 HANNA 3800gramm 56cm
CSENGO 2004.09.17 39+6 MIKLÓS 3800gramm 54cm
ZSÓFI 2004.09.21 40+4 GYÖRGY MÓZES 3280gramm 57cm
LAU 2004.09.22 39+1 BALÁZS KRISZTIÁN 3750gramm 58cm
ORSOLY 2004.09.23 40+5 BOTOND 5300gramm 59cm
MOMO 2004.09.23 39+4 EMESE 3600gramm 57cm
TROMPIPI 2004.09.24 41+0 LILI 4400gramm 57cm
CSIRKESZ 2004.09.24 39+6 BOTOND 3400gramm 55cm
MAGIKA 2004.09.24 40+0 ZOLTÁN TAMÁS 3700gramm 56cm
G-NÉ KRISZTI 2004.09.25 39+2 ADRIENN NAPSUGÁR 3500gramm 53cm
ERKA 2004.09.25 40+0 MÁTÉ 3200gramm 54cm
DINO 2004.09.29 41+0 BERNÁT 4000gramm 54cm
ESZTER 2004.09.30 36+0 FERENC / PÉTER 2340gramm / 2360gramm
TIMCSUSZ 2004.10.01 38+5 BENCE 3300gramm 55cm
GYÖRESZ 2004.10.01 36+0 NORBERT PÉTER 2550gramm 52cm
MONCSI 2004.10.01 40+2 GÁBRIEL 2560gramm 47,5cm
MOSZI 2004.10.03 41+0 VIKTÓRIA ANASZTÁZIA 2900gramm 52cm
JULIKA 2004.10.05 BÁLINT 4630gramm 59cm
CATEYE 2004.10.06 38+2 SÁMUEL / OLIVÉR 2700gramm/2750gramm 51cm/50cm
NIKI 2004.10.07 39+4 PETRA 3000gramm 48cm
GABI 2004.10.07 37+5 RÓBERT DÁNIEL 3950gramm 55cm
PERSELA 2004.10.09 40+3 MÁRK 3600gramm 56cm
JUDY 2004.10.12 40+0 GELLÉRT 3200gramm 54cm
ZSUZSA 2004.10.12 41+2 LUCA 3600gramm 55cm
IBOLY 2004.10.19 38+2 BALÁZS DÁNIEL 3770gramm 56cm
ORSI 2004.10.20 35+0 MÁTÉ, LEVENTE 2290gramm/2300gramm 43cm/44cm
MOTIOT 2004.10.20 39+4 ÁBEL 2950gramm 48cm
SZILA 2004.10.27 39+6 MÁRTON 3880gramm 58cm</pre>

<pre>
2004.10.14 Bibi 42 1 egy baba Zsófia/Zsolt Szt.István kóház
2004.10.16 Koczkapaczi 41 6 egy kislány Dorottya Uzsoki úti kórház
2004.10.22 L.Bori 41 0 egy kislány Eszter Szt.Imre Kórház
2004.10.24 H.Kata 40 5 egy kisfiú Marcell Máv Kórház
2004.11.09 Marica 38 3 egy kislány Mariann (Róbert) Szegedi Klinika
2004.11.10 Edina 38 2 egy baba Sote 2-es Klinika
2004.11.20 Márti 36 6 egy kislány Bajcsy kórház
2004.11.25 Timi 36 1 egy kislány Olívia Kútvölgyi kórház
2004.12.15 Babóca 33 2 egy baba Schöpf-Mérei kórház</pre>

"2004.10.27.-én 17.38-kor megszületett Demeter Márton. 58cm, 3880g és 37-es fejecske." Szila

Gratulálunk, sok boldogságot és tejecskét.Kép
linato

Sziasztok!

Szerintem a torokfájás igenis terjed neten keresztül isKép. Majd meggebedek, annyira fáj, és már kezdek betaknyosodni isKép.

Timi, íme a recept:

Spenotos gnocchi gorgonzolamartasban
------------------------------------
75 dkg krumpli
35 dkg liszt
20 dkg spenotlevel
1 fej hagyma
1-2 gerezd fokhagyma
keves olivaolaj
4 dl tejszin
20 dkg gorgonzolasajt (vagy marvanysajt)
2 evokanal fenyomag (vagy napraforgomag)
so, bors, reszelt szerecsendio

A krumplit sos vizben megfozzuk. A parajt megparoljuk, atpaszirozzuk. A meghamozott krumplit krumplinyomon attorjuk, osszegyurjuk a liszttel es a spenotpurevel. Soval, borssal, szerecsendioval izesitjuk. A tesztabol lisztezett deszkan kigyokat gyurunk, 2 cm-es darabokra vagjuk, tetejuket villaval megmintazzuk. Bo, sos vizben 4-5 perc alatt kifozzuk a gnocchikat.
Martas: az aprora vagott hagymat, fokhagymat olivaolajon megdinszteljuk, felontjuk a tejszinnel, belemorzsoljuk a sajtot, es osszefozzuk. Soval, borssal izesitjuk.
A fenyomagot serpenyoben, kulon zsiradek hozzaadasa nelkul megpiritjuk.
A kifott gnocchit leszurjuk, sajtmartassal leontve, a fenyomagokkal megszorva talaljuk.
Mint ahogy zarojelben megjegyeztem, nem feltetlenul kell meregdraga gorgonzolat venni, jo a marvanysajt, vagy barmilyen hasonlo jellegu aromas, belul peneszes sajt. Es a fenyomag is helyettesitheto napraforgomaggal.

Maccs,
Nálunk is teljesen rapszodikus az alvás: néha elalszik 1 órácskára, néha alszik 4-5 órát 1 huzamban, néha meg egyáltalán nem alszik 2 szopi között, csak nézeget, nyöszörög, mondaná a magáét...
Írod, hogy sokszor 1/2 órával szopi előtt nyugodna meg. Szerintem ha elfogadja a cicit, etesd meg. Azért annyira nem pontosan 3 óránként eszünk, de kezd erre ráállni a babusz magától. Te pontosan 3 óránként eteted?

Andi
Vendég

LányokKép,

Köszi a válaszokat emésztés ügyben. Azért az picit megnyugtató, hogy nem csak az én picim ilyen hangos emésztö.

MacsKép,

Gabriel annyira össze-vissza alszik. Van, hogy du. 5-ig nem is lehet elaltatni, csak max. 1 órányira. Van, hogy nekem kell felébresztenem, ha azt akarom, hogy éjszaka legyen egy kis nyugalom. Van, hogy 4.5 órát alszik egyhuzamban, és van, hogy 2 szopi között semmit. Mint pl. ma éjszaka 10-töl hajnali 2.30-ig nem volt hajlandó elaludni és egyre csak enni akart. Ilyenkor találja ki az ember lánya, hogy most tényleg éhes vagy a pocakfájást keveri össze az éhséggel. Persze ilyenkor jól megijedek, hogy biztos nincs tejem és azért éhes, így ma éjszaka is jót bögtem és már azon gondolkodtam, hogy tápszert adok neki.

Moncsi
minike

Most volt itt a védőnő, hetente jár és jövő héten jön még egyszer, aztán csak havonta. Olyan kellemetlen, mindig mintha várna valamit, mikor épp megy el, de én még eddig nem adtam neki semmit. Azt terveztem, hogy jövő héten kap vmi kis csomit, mondjuk egy bonbont + egy kávét. Hozzátok milyen gyakran megy a védőnő és Ti adtok neki valamit?
Vendég

HaliKép

Teljesen kijött az ekcémám a szülés után. Szerintetek nem gond a szopinál? Nem merm kenni.

Védőnő: hozzám sűrűn jár, én karácsonyra, névnapra szoktam neki adni csomagot.

Macs
A csipőszűrésre kell időpontot kérni? Most is ezren vannak? Mikor érdemes menni?

Bori, Kata
Drukk továbbra isKép

pusz
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok,
most kaptam az sms-t Katától, hogy megszületett Marci 10.21-kor! 3250gr, 57 cm.
Nagy nagy gratula és sok tejcsit nekik!

Nalika, a nyáriból
nalika

Kata!
VégreKép GRATULAKépKépKépKép Sok boldogságot és sok tejcsit.
fantikbaba

Andi Kép: köszönöm a receptet!

Kata Kép: ugye, hogy mégsem vagy "örök terhes"? Kép Gratulálok!

Kép
Kép
timóca

Maccs, melyik az a "te-féle" almás pite? Engem is érdekelne! (Mostanában sosem elég a sütikből Kép)

Alvás: Dávidnál is változó, van, hogy a 3-4 órából (2 szopi között) mondjuk egyet vagy kettőt alszik, van, hogy végigalussza a két szopi közötti időt, és van, hogy végig ébren van (ez főleg estefelé van így). Szerintem ez természetes, így jó, nem kell mindig ugyanannyit aludniuk.

Másoknak is csináltak a csípőszűrésen uh-t? Mert nálunk az nem volt, csak 3x szétnyitották a lábacskáit. (Mi is kb. 3 percet töltöttünk benn, de mondjuk az ortopédusok biztos 1 perc alatt megállapítják, hogy minden rendben van.)

Védőnő: hozzánk eddig hetente jött, most két hét múlva fog jönni legközelebb, és én eddig semmit nem adtam neki. Nem tudom, illene-e, és ha igen, mit.

Akik azért aggódnak, hogy esetleg nincs elég tejcsi: ha aggódtok emiatt, szerintem próbáljatok szopi után lefejni tejet, és akkor megtudjátok, van-e elég, és ha még éhes, de nem szopizik, legfeljebb adjátok oda neki a tejcsit cumisüvegből. (Én semmiképp nem adnék tápszert a babának, amíg nem vagyok egészen biztos abban, hogy nem elég neki a tej.)

Ikres mamik, csak kíváncsiságból kérdezem, hogy hogy oldjátok meg, hogy két gyerkőc mellett pihenjetek is? Mi a jobb, ha egyszerre éhesek (le lehet tudni őket egyszerre?), vagy ha külön? Mert akkor meg dupla annyi idő... Szóval szoptatni, tisztába tenni, ringatni... Mikor esztek, alszotok stb.?

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Megvolt a kéthónapos szuri, hősiesen tűrtük mind a kettenKép alig látszik a helye, borogatást azért kapott, láz szerencsére még nincs.
5700 g-os a "pici".Mindenki idősebbnek nézi a koránál.
Nekem úgy néz ki kevesebb a tejem , vagyis Heléna eszik többet, és nem hagy semmit a ciciben, most már mindkét mellemből adok neki, és utánna a puhább mellet még le is fejem az utolsó csöppig, remélem ez növelni fogja a tejhozamot.
Most alszik, pihenek holnap vizsgám leszKép

Noémi
fantikbaba

Sziasztok,

Kép

Kata helyett:
Marciapukája
anyamanyaa

Sziasztok!

Csak bekukkantottamKép
Nagy-nagy gratula Katáéknak is és nagyon édes a picurkaKép Szinte már most mosolyogKép

Bori: most már tényleg 1-2 nap kérdése, és itt a babóKép Vagy lehet, hogy már babázol is?:Kép

Most nem sok időm van végigolvasni a hozzászólásokat, kihasználom az időt, hogy alszanak a fiúk és megyek pacsálniKép

Pussz mindenkinek, jó, nyugodt éjszakát kívánok!

Lau
lau

Sziasztok! Kép

Legeslegelőször nagy GRATULA Katának! Remélem nem lett csaszi, befordult Marcika!

Beszti, neked tartozom egy válasszal: fülbevalót rögtön a csecsemős nővérekkel lövettem be a kórházban. Azt mondják ilyenkor még jobban viseli, mint később, mert egy bizonyos korig lehet csak utána majd csak 9-10 hónaposan. Azt ne kérdezd miért, én sem tudom. Az biztos, hogy miután megkapta sirdogált kicsit, talán egy órát, de azt sem folyamatosan, utána meg egyszer sem volt vele problémánk, gyönyörűen gyógyult.

Andi! Kép Kösz a receptet, én is elmentettem! Kép Én sem halál pontosan 3 óránként etetek, de ha egy mód van rá akkor igyekszem tartani magam hozzá. Azért kérdeztem csak, mert nem voltam benne biztos, hogy így jól csinálom! Kép Én a védőnőnek nem adok semmit. Persze én eléggé hálapénz ellenes vagyok, pláne egy az állam által nyakmba varrt személyről van szó, aki a mi esetünkben egy igazi hülye! Kép

Moncsi! Tényleg ne sírj, szerintem ahogy leirod egyre inkább úgy tűnik, hogy hasfájós a manókád. Lauval beszéltem telefonon, és mondtam neki, hogy nálunk kipróbálás alatt van egy új módszer, majd szólok, ha beigazolódott, hogy használ (pár nap hasfájás mentesen, és közkinccsé teszem! Kép ). Persze az is lehet, hogy már kezdjük kinőni ezt a korszakot, elvégre ma voltunk 10 hetesek! Kép

Judy! Tömegnyomor maradt, bejelentkezni nem kell, adtak egy zöld papírt, azon rajta van, hogy szerdán 18-19 között kell menni ha jól emlékszem a 3. emeletre. Mi kb. 20 perccel előbb értünk oda, így 3.-ak voltunk és pikk-pakk kész voltunk, kb. 3 perc egy gyerkőc vizsgálata. Azért az utánunk jövőket nem irigylem, mert iszonyat tömeg volt, és szerintem rengeteg baci úszkált a kb. 30 fokos levegőben.. Kép

Liv! Az amerikai almáspite receptemről van szó, amit a talira is vittem. Majd elküldöm mailben! Kép Jó étvágyat hozzá, ha szereted a fahéjas almás sütiket biztos izleni fog! Kép

Noémi! EGY HATALMAS KALAPPAL!

Szép álmokat mindenkinek,

Macs
maccs

Sziasztok!

Én is gratulálok Katának!!!!

Sikerült vigyorgós képeket csinálni:
Kép Kép

Elloptam egy kis időt szegény görénykéimtől (ilyenkor tudok ált. foglalkozni velük), jó egy kicsit hálózni...
A héten mi is átestünk az első oltáson, csütörtökön meg a Heim Pál kórházban voltunk UH szűrésen. Benedek nagy sikert aratott, mivel szegénykémnek az UH-n látszott, hogy tele van a bélrendszere gázokkal, mégsem egy hasfájós baba, a doktornő szerint ennyi pukival hasfájósak szoktak lenni a babák, s az is látszott, hogy totál üres a gyomra, mégis egy nyikkanás nélkül tűrte a vizsgálatot, csak a koponyaUH-nál sírt, mert nem tűri, ha a fejéhez érnek (mindig nagy hiszti van, ha sapkát adunk rá). A doktornő prototípusbabának nevezte (ilyennek kellene minden babának lennie), s ha lenne gyereke, ő is egy ilyet szeretne Kép
Csípőszűrésre csak a háromhónapos oltással egyidőben megyünk, utána meg szeretném minél előbb szemorvoshoz vinni, mert nagyon félek a kancsalságtól, szeretnék mihamarabb megnyugodni. (én emiatt vesztettem el a látásomat az egyik szememre). Nem tudjátok, mi az a legkorábbi időpont, amikor ezt már szűrni lehet?

Ma voltunk kertészetekben Benedekkel (fügét szeretnénk venni, de most elég drága csemetéket találtunk) meg az Orczy-kertben, gyönyörű idő volt.

Én is rendelem az ebédet, néha még azt se hagyja Benedek megenni. A terhesség alatt 10 kilót szedtem fel, most tartok összesen -17 kg-nál, bár még így is van kb 8 kg túlsúly, azért próbálom lassítani a fogyásom, ami most kb napi 20 dkg. Jobban nézek ki, mint az elmúlt években bármikor, csak a pocakom löttyedt még, s piszkosul csíkos is...

Most vacillálok azon, hogy hordozókendőt, vagy babazsákot vegyek-e, még nem tudok a kettő között dönteni, de én itt a IX. ker.-ben, Közép-Ferencvárosban végképp nem tudok sehova bemenni babakocsival (pl mindkét közeli patikába kb 3 fokú, meredek lépcsőn lehet bejutni...) Mi alapján lehet a kettő között választani?

A ti babátok mennyit csuklik? Nálunk ez okoz gondot, szinte mindig jön a csuklás, ha telirakta a pociját, s elég sokszor bukik is emiatt. Régebben segített a dolgon, ha ilyenkor szopizott még egy kicsit, ha épp egy csuklással egyidőben nyelt, akkor elmúlt, de most már nem hajlandó teli pocira még szopizni, így kénytelen vagyok lerakni és otthagyni, mert ha egy kicsit behisztizi magát, attól is elmúlik a csuklás.

Nálunk az esti program szerint Benedek éjfélig 'elszórakoztat' minket, utána jut egy kis időm az állataimra meg fürödni, stb, majd 3 körül fejek, hogy ne durranjanak ki a melleim reggelig (no meg kell a lefejt tej délután-este pótlásnak), s galád módon ilyenkor alvás közben cumisüvegből megetetem egy picit a babát kb 50-60 ml tejjel, s így kb reggel 7-ig alhatunk, akkor kikéredzkedik hozzám a nagyágyba, s kb 11-ig időnként picit szopizva együtt alszunk. 11 tájt pedig egy félelmetesen jókedvű, teli szájjal vigyorgó baba néz az emberre, akitől egyszerűen el kell olvadni. Egyre többet beszélek Benedekhez, látni rajta, hogy az emberi hangra kiszélesedik a mosolya, sőt gügyögéssel válaszolni is szokott. Megnyugtatásul pedig a Micimackót szoktam neki énekelni, egyre jobban hat rá.

Nagyon szerencsésnek érzem magam egy ilyen kis tündér mellett, mint amilyen Benedek, s mégis, főleg esténként, amikor már 3-4 órája játsza azt, hogy ha mászkálok vele a kezemben, akkor alszik, de ha leteszem, azonnal felébred, s már órák óta szét akar szakadni a hátam, ilyenkor engem is utolér a depimanó. Pedig évek óta ismerem, tudom, hogy alaphelyzetben is esténként rosszabb a dolog, hiába tudok az eszemmel mindent már a depiről, mégis nehezek az esték. De sokat segít az, hogy tudom, hogy másnap délben ott fog nevetni az ágy közepén, s én felette olvadozom...

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

KataKép
gratulálok, sok boldogságot és tejecskétKép nagyon aranyos MarciKép

Macs
Köszi az infókat. Akkor megpróbálunk korán érkezni, bár az én kontrollomat is aznapra akartam időzíteni.

Noémi
Drukk a vizsgáhozKép

Kormi
Benedek nagyon szépen vigyorogKépGergő is szinte mindig csuklik kaja után. Ettől ő is sírni kezd, én is mellre teszem még, ő elfogadja egyenlőre. Gyerekdoki azt mondta, sétálgatni kell vele és ha nem múlik el, adjak neki citromot. Hát én nem adok neki.
Irigyellek a kilók miatt, nekem még minimum 4-5-öt le kéne dobnom, de én szoptatás alatt nem nagyon fogyok, utána ment le rólam a felesleg Gergővel is, amikor már csak jelképesen cicizettKépKép

Depi: Gellért hajnalban és esténként szokott picit nyüszizni, de nem vészes. Azért még a 2.nál is el tud bizonytalanodni az ember, pláne ha egyszere üvölt a kettőKépKép

holnap ünnepeljük Gergő 2. szülinapját, lesz torta, lufi, vendégek és távirányítós autót kap ajándékba. Már alig váromKépKép Hogy elszaladt ez a két év...

pusz, jó hétvégét
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

KataKép
Gratulálok a picurhoz, és sok-sok örömet és tejcsit kívánok!

LivKép
Ikreknél az a legjobb, ha egyszerre esznek. Én ezt próbálom szorgalmazni, és nagy szopis párnán szoptatok egyszerre. Sajnos így is van, hogy elcsúsznak, mert az egyik még aludna, és nem olyan éhes, de a másik már ordít. Viszont ha ezt hagynám, akkor non-stop egész nap szoptathatnék. Sajnos egyedül még nagyon nehézkes a dolog. A párom itthon van szabin, és Ő adja kézre a manókat, és böfiztet. Kb. 4-szer hagyott eddig itthon egyedül, nagyon kemény volt zsonglőrködni a 2 babával. Amelyik bealszik a cicin, azt emelgetni kell, közben kicsúszik a másik szájából is a mellbimbó stb. Az egszerre böfiztetés sem egyszerű, így rendesen hajtogatnom kell a bébiket, ráadásul néha buknak, meg mindenféle bajuk van. Pozitív viszont, hogy fejni nem kell, mert teljesen leürítik a mellet a manók.KépKép Magamra nem sok idő jut, általában a párom etet-itat. Az ebédet hozatjuk a Teletál-tól, de sokszor azt is csak kutyafuttában tudom megenni. Amikor alszanak, akkor gyors zuhanyzás szokott lenni, de a muszáj mosáson kívül más házimunka nem fér bele az időmbe.KépKép

MaccsKép
A hasfájós módszerre nagyon kíváncsi vagyok! Szeretnék egyszer 3 óránál többet aludni egy éjjel!Kép

Pusz
Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!
Nekem is az jart az eszemben a napokban, hogy az ikresek hogyan gyozik? Gratulalok mindegyiknek, mert tenyleg nem semmi lehet! (A ferjem ikreket szeretne...)

Depi nekem este jon elo menetrendszeruen, amikor a baba is siros. Neha sirdogalok vele, de alapvetoen boldog vagyok es nem zavar hogy 6 hete nem alszom, mert karpotolni az a csopp kis mosoly amit egyre gyakrabban latok a baban.

Magamra nekem sem jut idom. Csak a ferjemnek meg a babanak vasalok, neha eleg lomposan nezek ki. Pedig a 6 hetes kontroll miatt ki kell mozdulnom es most dobbentem ra, hogy fodrasz, kozmetikus varhat ram. Ja es persze a regi ruhaim nem jok, a kismama ruhak meg mar megintcsak nem johetnek szoba. Szoval vennem kene ezt azt.

Van valami ami aggaszt. Neha almaban a baba szeme korul kekek a szemhejak es az arca is feher. Szerintetek ez normalis?

Drukkolok minden leendo anyukanak:
csengo
Vendég

Csuklás: Dávid is szokott csuklani szopi után, és az első 3-4 csuklásnál neki is visszajön elég sok tejcsi.

Aki méri a babáját evések előtt és után, attól kérdezem, hogy kb. milyen különbségek vannak az egyes napok "össz-evései" között? Vagy minden nap nagyjából ugyanannyit esznek a babáitok?

Liv

Kép

Kép
liv

Cat, minden elismerésem, nagyon gratula, mert tényleg nem lehet könnyű! Viszont duplán megéri. Kép

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Eddig nem mertem elkiabálni, de mostmár közkinccsé teszem, hogy nálunk egy hete /múlt vasárnap óta/ minden nap utoljára éjfél körül eszik a manó majd hat körül kel (de ma pl. 3/4 7-kor keltettem, mert a cicijeim nem birták tovább)! Kép

Kormi! Tündéri ez a mosolygós gyerkőc. Irigyellek Benneteket /Noémi a másik/, és úúúgy sajnálom, hogy az én Lili nem mosolyog bele a kamerába.. Kép
Csuklás ügyileg én két könyvben is azt olvastam, hogy ez teljesen normális a gyerkeknél kaja után, semmit nem kell csinálni vele, mert ők még az emésztés részeként csuklanak./pl. a Kismamák és kisbabák egészségkönyv-ében is ez van!/ Még nem igazán jó a perisztaltikus mozgásuk, és ezért a csuklással mozgatják lefelé a tápanyagokat a pocakban! Ezért én soha nem szoktam zavarni a csuklásban. Ha még több tejet adtok neki, szerintem csak jobban megpakoljátok a hasiját, még nehezebb emésztenie... Én annyit szoktam csinálni, hogy megemelem a felső testét és úgy tartom egy darabig. A buki ami visszajön, valószinűleg felesleges volt neki.. Persze nem vagyok gyerekorvos, tehát ezt a nézetemet kizárólag a könyvekre alapozom.

Judy! Tudom, én is úgy szerettem volna, de nem ment... Kép Doki kedd délután, vagy szerda délelőtt elérhető. Akkor már jobb ha kedden mész kontrollra, szerdán meg csipőszűrésre, nem? Bár nekem ez a variáció sem jött össze, mert kedden pont akkora értem oda, amikor elment műteni a doki, ezért mentem következő héten is. Viszont így láttam Gellért babát "aznaposan"! Kép

Sok boldog szülinapot Gergőnek. Nagy buli lesz? (Azért gondolom a sárgaföldiglerészegedés még nem esedékes! ;) )
maccs

Sziasztok!

Maccs, elküldöd nekem is az amerikai almás pite receptjét ide: trombitasandrea@tvnetwork.hu? Köszi!

Judy, boldog szülinapot Gergőnek. A nagylánynak ma van a 8.szülinapja, volt sütés-főzés meg minden. Kissé elfáradtam...

Kata, gratula a babához és sok boldogságot!

A torokfájásom megszűnt (én is a Bioparox-ot használtam), viszont most nagyon folyik az orrom. Azt hiszem, Lili is elkaphatott tőlem valamit, ugyanis kicsit mintha be lenne rekedve. Egyébként is a szívbajt hozza ma rám, mert szinte az egész napot végigaludta, délelőtt ki is hagyott egy szopit (átaludta azt is), igaz, most fürcsi után behozta a lemaradást: 20 percet szopizott, majd egy negyed óra után még kért, és 10 percig volt cicin. Remélem, nem lesz beteg, elég ideges vagyok most miatta.

Megyek is mellé.

Üdv,
Andi
Vendég

Sziasztok

Nikk vagyok nemrég találtam rá ezekre az oldalakra.Ahogy olvastalak benneteket láttam,elég sokan szültetek velem egy idöben.Kisfiam 08.30-án született 4070 grammal 57 cmvel a máv korházban.Hazajövetelünk utáni heten elkezdödött a hasfájás nálunk.3-4 napba telt mire rájöttünk mi a baj vagyis inkább a kezelésére.Olvastam hogy itt is probléma pár babaánál.Amit tudok javasolni nálunk bevált.Édesköményt veszek a patikába és abbol fözök teát.Napi 4 liter körül iszom belöle.Ráadásul nálunk az se volt mindegy melyik fajtát mert egyszer eltértem a megszokottol és Adamo helyett herbáriát vettem.A baba 4 napig üvöltött minden evésnél 7 hetesen négyszer evett csak alig vmit mire rájöttünk hogy a kömény rossz és nem használ.Azota megint a régi jol bevált köményt veszem és nincs semmi gond vele.Én ajánlom ,nekem nagyon bevált,ráadásul nem orvosság ,nem kell a gyereket sem tömni köményteával hanem te ihatod.
Kisfiammal nagyon szerencsém van.9 hetes lesz hétfön,de már csak 4 oránkent eszik és már egy honapja este 9 körül eszik és utána alszik reggel 6-7 ig.A csuklás nálunk is mindennapos.Én nagyon nem szeretem.De hagyom hogy maga mulassza el.
Mindenkinek jo babázást,remélem nem zavarok látom nagyon összeszokott anyukák vagytok,ismeritek egymást.Üdv Nikk

Kép
Kép
nikk0830

Nikk!
Akkor milyen teat iszol? Laktoherb,Fitolac nem jo?
Koszi es gratulalok a babahoz:
csengo
Vendég

Sziasztok!

Nikk: gratulálok a kisfiadhoz, és örülök, hogy csatlakoztál hozzánkKép Jobb később mint sohaKép
Egyáltalán nem zavarsz, és nem mindannyian ismerjük egymást személyesen, csak páran jöttünk eddig össze talizni, itt a neten többet talizunkKép Megírod majd a szüléstörténetedet? Ezek szerint az édeskömény nem okoz hasfájást?

Képzeljétek, tegnap kimenőt kaptam, elmentem a barátnőmmel mozibaKép Olyan jólesett, de nagyon hiányoztak itthon a fiúkKép

Maccs: hogy vált be eddig a homeos szer? Kíváncsi vagyok, a délutánok nálunk is nyűgösebbek egy kicsit, de úgy veszem észre, már kezdünk összeszokniKép

Kilók: kb. nálam is az a helyzet, mint Judynál. A kórházból +2 kilóval jöttem ki, most meg rámjött még 2 kiló a szoptatás miatt. Ugye, eszem elég sokat, meg iszom rengeteget. Viszont most a héten elkezdtem hasizom-gyakorlatokat csinálni, meg a fenekemre tornázok kicsit, mert azért érzem, hogy eléggé el vagyok macskásodva. Karizommal egyelőre nem foglalkozom, emelgetem eleget a babakocsit meg a babát napközbenKép

Judy: boldog szülinapot Gergőnek!!KépKép

Éjjel elég érdekes volt, mert este leraktam Balázst az ágyába, és megmondom őszintén, hogy nem tudom, mikor került a mi ágyunkbaKépKép Mert arra halványan emlékszem, mintha megszoptattam volna őt egyszer éjjel, és ott ragadt, de azt már nem tudom, hogy hánykorKép Ma reggel 6-ig aludtunk, de úgy, hogy ott volt közöttünk. Felébredtem, és csodálkoztam, mit keres mellettemKép Édesen aludt. Tartsa meg jó szokásátKép

Mindenkinek szép vasárnapot kívánok!

Lau
lau

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?