A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

most olvastam a Brendon honlapján hogy ők is szerveznek masszázst is, és a bérlet fele levásárolható (brendon pontokért).
fantikbaba

Sziasztok!

Tegnap este 11-kor elaludt Pipike és csak ma reggel 5-kor kelt fel!!! Nagyon jót aludtunk. Viszont még mindig köhécsel és elég taknyos is. 5 napja nem volt kint, Ti kivinnétek levegőre?

Üdv,
Andi
Vendég

Andi!
Én akkor is kivittem mikor náthás volt, a friss levegő is kell nekik.És gyakrabban szelőztettem.Így egy hét alatt meggyógyult,csak sterimároztunk és orrszívóztunk.
Noémi
fantikbaba

Lányok, csak ámulok, hogy mennyit alszik a babátok. Nálunk legkésőbb 3 óra múlva enni akar. Napközben meg gyakrabban, de ma kipőróbálom, amit írtatok, hogy inkább nyugtatgatni először, kíváncsian várom, hogy mire megyek. Elvégre tegnap múlt 6 hetes.

zsófi
papzso

Sziasztok!

Liv, Gabi
köszi a tippeket. Ez a süti doldog jól hangzik, és ha még esetleg több is lesz tőle a tejcsi...
Ma éjszaka nálunk is nagy alvás volt éjfélkor aludt el és csak reggel 7-kor kelt fel. Igaz tegnap du. öt órától ébren volt, és sokat sírt éjfélig. Ez a fránya hasfájás mindig ilyenkor jön.

Nektek mennyit hízott a babátok az első hónapban?

Mindenkinek nyugalmas napot!

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Sziasztok!

Liv, Gabi
köszi a tippeket. Ez a süti doldog jól hangzik, és ha még esetleg több is lesz tőle a tejcsi...
Ma éjszaka nálunk is nagy alvás volt éjfélkor aludt el és csak reggel 7-kor kelt fel. Igaz tegnap du. öt órától ébren volt, és sokat sírt éjfélig. Ez a fránya hasfájás mindig ilyenkor jön.

Nektek mennyit hízott a babátok az első hónapban?

Mindenkinek nyugalmas napot!

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Bocsi, kétszer küldtem el.

Dino

Kép

Kép
dino

Linato, ha ennyi a babák súlya, akkor elég nekik a 6x-7x 100 gr tejcsi, nem?! Kép
Különben mondja mindig nekem is a védőnő és a gyerekorvos, hogy ha nem enné meg a kg-onkénti 150 ml-t, az sem baj, hiszen szépen fejlődik. Kép

Alvás: Dávid a karomban alszik a legjobban, ott 2 perc alatt elalszik. A babakocsit azért nem annyira szereti, mert ott nem tud úgy nézelődni, így napközben inkább a bölcsőben van és a mi ágyunkban. Éjszaka most először aludt velünk, mert nyűgös volt, nem nyugodott meg, így kivettem, és magam mellé tettem. Összebújtunk - vigyorgott néhányat, és 1 perc múlva aludt. Kép

Nikk, hála Istennek, nekem is sok tejem van, így nekem is tele van már a fagyasztó. Én megkerestem az Eszter-lánc Anyatej Missziót, ők küldtek hozzám anyukát, akinek szüksége van tejre, illetve innen a babanetről is megkeresett valaki. Kérlek, írj nekem mailt az m.livvi@freemail.hu címre, és megadom az Anyatej Misszió elérhetőségét, illetve a két anyukáét, akinek folyamatosan szüksége van tejcsire.

Dino, Dávid 20-25-30 dekákat hízik hetente, amióta 2,5 hetesen hazaengedték 2 kg-mal a kórházból.

Dávid tegnap este 3/4 8-kor vacsizott, utána pedig hajnali 3/4 4-kor ébresztett! Úgy látszik, mindkettőnknek jó volt az együttalvás. Kép

Liv

Kép

Kép
liv

Egy kép rólunk. (Még úgyse láttatok.) Kép

Liv<!--attachment: D_vid_s_n-124920.unk*attachment_icon.gif*application/octet-stream*170.3**D%e1vid%e9s%e9n%2ecpt --><center><pre>
Kép
Dávidésén.cpt (170.3 k)</pre></center><!--/attachment-->

Kép

Kép
liv

Na, most fogalmam sincs, ezt hogyan csináltam, hogy ez az izé jelent itt meg és nem a kép. Kép
Szal ezt most én nem tudom megnézni. Kép

Kép

Kép
liv

Sziasztok

Lau
Már legalább 5 liter tej van lefagyasztva és 2 naponta hozzákerül 200 ml. mindig.A nevét az apja után kapta meg persze a nagyapja után.

Dino
Nálunk az elsö honapban 770 gr-ot hizott.

Kormi
Hány oránként eteted a babat.Endre is 5700 gr,ö kb 4 oránként eszik.Nem lehet hogy azert sir mert közel vannak az etetések?Endre már csak 5* eszik egy nap.

Nagy öröm történt.9 hetes és ma átfordult a hasárol a hátára.Pár nappal ezelött már probálkozott vele sikerült is de azt még csak a véletlennek tulajdonitottam,de most ha visszaforgatom megint átfordul és utána elkezd vigyorogni.

Nikk

Kép
Kép
nikk0830

NikkKép
ÁtfordulásKépKépKépKép Tündéri lehet, ahogyan a siker felett érzett örömében vigyorog a művelet végén!! Ha sikerül lencsevégre kapnod, tedd fel a képet léccci, nagyon kíváncsi vagyok!

DinoKép
Botond 3400-el született és a négyhetes tanácsadáson 4700-nak mérték. Honapután lesz hat hetes, és most 5200! Gömbölyű, mint egy kis perselymalackaKépKép

MacsKép
Örülök, hogy találtál megoldást a hasfájásra. Így tudsz most már tanulni. Vagy inkább most pihened ki magad? Hogy állsz a tancsikázással? Mikor lesz a vizsgád?

AndiKép
A tanulós kérdések Rád is vonatkoznak! A nagylányodhoz még nem is gratuláltam, pedig ha a valóságban is olyan, mint a képen, akkor csini a csajóca!
A picurkát meg jól öltöztesd fel, és vidd ki egy picit a levegőre, biztosan nem fog neki ártani.

LivKép
A képnek elég furcsa kiterjesztése van. Nem lehet, hogy ezért nem lehet megnézni? Mentsd el újra "jpg" fájlként, akkor fel tudod tenni ide. Mindenesetre a kíváncsiságomat felcsigáztad.Kép
Az összebújás nálunk is beválik, de akkor én nagyon éberen alszom, mert mindig attól tartok, hogy ráfekszem, lehúzom róla a takarót, stb. Pihenni úgy tudok igazán, ha mindenki a saját ágyában alszik. Napközben azonban minden további nélkül belefér egy kis pocakon szunyókálás, miközben én is bóbiskolok a kakapénKépKép

GabiKép
Jól hangzik a sütirecept. Biztos ami fix alapon elmentettem, hátha egyszer ez kell majd a "tejecskés folytatáshoz".

ZsófiKép
Ne aggódj a 3 órás etetés miatt! Próbáld ki a nyugtatgatós módszert - nekem ma is bevált. evés kezdetétől számított alig két órára felébredt a kismanóm, és keservesen sírt. Aztán ringattam, simiztem, és éberen ugyan, de szunyókált a karjaim között egy 40 percet, utána nagy kajapartit rendezett, és azóta mélyen alszik.
De ha nem válik be, ne keseredj el, mert minden kisgyerkőc más, és más. Nem kell őket összehasonlítani. Lehet, hogy a legénykéd nem fokozatosan kezdi majd átaludni az éjszakát, hanem egyik napról a másikraKép De azért egy kis kísérletezgetés nem ártKép

JudyKép
Hogy bírod így több nap után egyedül? Tart még az esti fürdéskor tomboló féltékenység? Hogy áll Gellért a növekedéssel?

Nektek rendesen működik ma a babanet? Délelőtt írtam egy hosszú hozzászólást, de leállt a rendszer, ami addig is zötyögősen működött. Vagy az én internet szolgáltatóm rosszalkodik????

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Csirkesz,

Tanulás: öööööööö, izééééé, szóval, hogy is mondjam, már elkezdtem tanulni, igen. Az egyik tantárgyból elolvastam vagy 10 oldalt (de azt kétszer). Hááát, nem nagyon haladok. De azért iparkodni fogok.
Levegőn is voltunk ma, elmentünk a Lurdy Okmányirodába, hogy végre megcsináltassam az új személyimet (ha emlékeztek, júniusban volt az esküvő, azóta nem jutottam el - vagy csak túl lusta voltam???), és várni kellett 2 óra hosszát, így a bejárat előtt lézengtünk. Már 4 órája alszik Pipike, lassan jó lenne, ha felkelne enni.

Most megyek és főzök egy teát, mert megint fáj a torkomKép.

Üdv,
Andi
Vendég

CsirkeszKép

Gellért 4040 gramm volt hétfő este 3 hetesen.
Amúgy köszi megvagyunk, kicsit fáradtan az éjszakai műszak miatt. Féltékenység nem volt azóta se szerencséreKép
Gratula a szép súlyhozKép

pusz
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Gabi
A védőnő mndta, ezt az anyatej miatti kiütés dolgot, hogy sok anyuka tapasztalja. És az anyukám is emlékszik ilyenre. De valószínű elmegyek majd bőrgyógyhozKép

Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Csirkesz, a babanet nekem is szarakodott ma egyszer.
Eddig én sem mertem Dáviddal aludni, mert féltem, hogy ráfekszem meg ilyesmi, most először aludtunk együtt, és nagyon jól aludtam! Nem aludtam éberen, de ugyanúgy ébredtem, ahogy lefeküdtem. Úgy alszunk, hogy közben fogom a kezét vagy a buksiját, vagy magamhoz ölelem, és akkor ha esetleg fordulnék pl., azonnal érzem, hogy ott van.
Igazad van, nem jpg-ben mentettem, úgyhogy felteszem újra a képet. Kép

LivKép

Kép

Kép
liv

LivKép
Milyen édesen alszik Dávid. Tényleg olyan, mint aki az "igazak" álmát alussza.
Nem tudom honnan, de nagyon ismerős nekem az arcod. Lehet, hogy már láttalak, de az is lehet, hogy csak hasonlítasz valakire.. Nem tudom. Az is lehet, hogy csak az elmém játékaKépKép
Minden esetre jók vagytok így együttKép De kedves anyuka, legközelebb tessék mosolyogniKépKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

A ti babáitok mennyit alszanak, illetve vannak ébren napközben?

Csirkesz, rendben, a legközelebbi mosolygós kép lesz. Addig is: Kép

Liv

Kép

Kép
liv

LivKép,

Ma pl. egész nap ébren van. Nagyon nyügi szegénykém. De tegnap egész nap aludt. Sajnos nincs semmi rendszeresség benne.

Moncsi
minike

Sziasztok

Látom elég sokan tanultok.én is most csinálom a fösulit,pénteken lesz is egy vizsgám vidéken,ugyhogy apa etethet kétszer is.lenne egy kérdesem Mikortol van tandijmentesség?Jár már a gyás alatt is?

Holnap megyünk a két honapos oltásra.Kiváncsi vagyok hogy fogja birni szegény.Remélem nem lázasodik be.

Csirkesz
Probáltam ma levideozni az átfordulást de elfogyott a film.A fényképezö pedig apánál volt,de majd megprobálom. KépDélelött én se tudtam megnyitni az oldalt.

Nikk

Kép
Kép
nikk0830

Sziasztok !

Mindenkinek köszönöm a gratulációkat, elnézést, hogy most az elmúlt hozzászólásokra nem reagálok, de mint a legtöbb szülés után lévő kismami, nekem sincs túl sok időm Kép

A szülésről gyorsan annyit, hogy nem kellett csaszizni, de az eshetősége végig a fejem felett "lebegett", mivel Marci az utolsó pillanatban, a nem-tudom hányadik tolófájásra illeszkedett be. Kb. 2 óra volt a kitolási szak (tolófájásos "móka"), szerencsére Babó szívhangja nem esett le, ennek köszönhetem, hogy spontán szülhettem. Ezért hihetetlen büszke is vagyok Marcira, hogy ilyen erős volt, és ő is végig tudta csinálni Kép

Puszka,
Kata
Kép

Kép

Kép
anyamanya

Lányok, én sose szerettem a csokit, de nagyon nem, kb. félévente ettem meg egy táblát, viszont amióta szoptatok, ne tudjátok meg... Naponta megeszem egy tábla csokit, 5 Sport szeletet, 3 Túró Rudit, 2 csokis sütit, bonbont, vaníliás karikát stb.
Csak én vagyok így ezzel?

Kép

Kép
liv

Liv,
az édesség nekem is jöhetne zsákostól. Még egyenlőre nyomom magamba én is ezer számra, még ugye van mire fogni a plussz kilókat. De mi lesz hónapok múlva, amikor már nem lesz mentség.
Az alvás és az ébrenlét mennyisége nagyon változó. De azt már meg lehetett figyelni, hogy du.4-5 órától éjfélig sokkal éberebb, ezalatt az idő alatt 2x, 3x alszik fél vagy negyed órákat.

Bernát ma 5 hetes és 5380gr, tehát egy hónap alatt 1600gr-ot hízott. Nem sok ez egy kicsit? Olyan, mint egy kis golyó.

Üdv,
Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Sziasztok!

Kata: nagyon édesek a cseppjeid!!Kép Hogy a kislányodnak milyen gyönyörű szemei vannak!!Kép

Liv: Dávid is annyira aranyos, ahogy alszik a válladon!Kép
Sajna, én is nagyon kívánom az édességet, apa hozott is most egy tábla Milka csokit, de ha van itthon túró rudi vagy bármilyen nasi, veszélyben van tőlem. Alapban én sem szoktam csokizni.

Voltam ma fodrásznál, olyan jólesett kicsit rendbehozatni a sérómat.
Ti csináltok valamilyen tornát? Mert én a múlt héten elkezdtem valami "lájtos" mozgást, csak pocakra meg fenék-combtájékra.

Éjszakáink tényleg egészen jól kezdenek alakulni, általában max. 2x kel fel Balázs, de van olyan is, mikor csak 1x. Nem akarom elkiabálni, sírós éjszakáink nem voltak eddig még.

Mindenkinek jó éjszakát kívánok, puszi
Lau
lau

Halihó!

Gabi! Kép Én szedtem egy darabig a baba helyett,nekem nem fájt a hasam! Kép VAgy hogy gondoltad, hogy neked is segít-e? ;)

Csirkesz! Hát bevallom, az utóbbbi időben /2 hét/ kicsit háttérbe szorult a tanulás.. Most azonban megfogadtam, nekilátok sürgősen ismét, mert 27-én már 2 vizsgám lesz! Kép Még házidolgozatokat is meg kell irnom, azzal sem tartok sehol. Kép
Kicsit irigyellek, hogy Botond ennyit eszik, és mégsincs komoly problémája.... !

Beszti! Mivel a fülbevalót belövettem, azt csak ilyen "tüskés" fülbevalóval csinálják. Bent is kell tartani 6 hétig, különben begyulladhat, ill. újra benőhet. Viszont úgy csináltuk, hogy a hátsó része teljesen ki volt húzva a végig, így a tüsi nem tudta megszúrni a kis fejét. Úgy vettem észre ez a fülbevaló sem zavarta egyszer sem. Nagy ritkán a kö foglalata körüli kis pántok beleakadtak a ruhájába, esetleg figyeljetek oda, hogy inkább a tömör kis gombócot válasszátok, mert abból nem állnak ki "kampók".

Liv! Kép Szépek vagytok így együtt, bár tényleg egy kicsit borúsra sikerült az arcod, Te ennél vidámabb is tudsz lenni! Kép CSoki ügyileg én is úgy vagyok mint Te, azzal a különbséggel, hogy nem merek enni, mert az székrekedést okozhat a babának, viszont ugye arra nekünk most semmi szükségünk.. Úgyhogy csak csordogál a nyálam... Kép

Nikk! Én úgy tudom, hogy ahogy terhesállományba vett a munkáltató, azonnal jár, tehát én megigényeltem a tandíjmentességet. Persze még nem jeleztetk vissza semmit, mert csak tőlem várják el, hogy azonnal befizessem, vagy jelezzek valamit..

Kata! Kép De szépek igy a gyerkőcök együtt! Tudom, hogy még csak az elsőnek az apró-cseprő bajaival küzdök nap mint nap, de már most azon filózok, milyen jó lenne egy kistesó (imádtam várandós lenniKép), de sajnos még várni kell vele egy kicsit! Kép

Kiváncsi vagyok Bori nkkal mi újság van! Kép Remélem hamarosan jelentkezik.

Editke, Brius, Pocó, Betti, Orsi, Iboly, Eszti, Motiot, stb, mi újság veletek és manócskáitokkal?

Pocakosaink? Vagytok még? Bár most már Ti vagytok "kisebbségben" azért még várunk itt a topicban Benneteket is! Kép /Márti, timóca, stb/..
Puszi:

Macs
maccs

Sziasztok!

Macs,
a fülbevalót érdemes időnként megforgatni, mozgatni, annakidején tizenéves voltam, amikor apám beszerzett egy fülbelövő pisztolyt, s rajtam próbálták ki. Nem forgattam eleget a fülbevalót a sebben, s amikor a megfelelő idő letelte után először kivettem, a padlón találtam magam, egyszerűen elájultam a fájdalomtól.

Nikk,
igazából nem tudom már, hányszor eszik Benedek egy nap, mert a délelőtt összefolyik nálunk, együtt szunyókálunk, néha közben hamizik egy picit, aztán kb 3 óránként eszik. Nem hiszem, hogy az evések gyakoriságával lenne nálunk baj, nem mondanám Benedeket hasfájósnak sem. Ma is morcos volt, de utólag kiderült, hogy egy nappal korábban jött a kaki.

Csokievésben én is nagy vagyok mostanában, ha a férjem megy boltba, s kérdi, hogy mit hozzon, folyton csokit rendelek, van, hogy másra nem is tudok gondolni.

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Maccs!

Köszi. Közben kiderült, hogy van az ismeretségi körömben egy kozmetikus hölgy, aki jópár fülbelövést csinált már (többek között a saját lányának), és akiben megbízok, így ő megcsinálja.KépKép Azt is elmondta, hogy milyen fülbevalót vegyek hozzá, amit persze később ki lehet majd cserélni.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

LivKép, KormiKép,DinoKép

Sajnos én is csatlakozom a nagy édességevők közé. Pedig korábban nem szerettem az édességet, felőlem minden csoki megrohadhatott a szekrényben. Most viszont kiló számra tünnek el a Túró Rudik, Maxi Kingek stb. Biztos a szoptatás tesziKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Én is csatlakozom a nassolós táborhozKép
szerencsére mem maradtam cukros, de azért vigyázok, túró rudi nálam is bejön , és a kinder csokiKép ma palacsintát sütöttem reggelireKépMire hazajön a párom azt hiszem nem marad belőle.Kép
Liv!Kata!
Nagyon szépek a gyerkőcök a képenKépKépKép

A tandíjmentesség már a TGYÁS alatt is jár, nekem csak egy papírt kellett bevinnem a munkhelyről hogy gyermekágyin vagyok ) a munkahelyemmel senki
sem mer kekeckedni)Kép
Egy vizsgát már halasztottam, szombaton lesz a második amire már muszáj menni.Nem könnyű a tanulás baba mellett, pedig Heléna nem is nyűgös.
Bennt a tanárok nagyon rendesek, nem is láttak az előadáson, így be kell mindig mutatkoznomKép Persze a többiek szólnak, hogy épp babázom.

na megyek tanulni.....

Noémi
fantikbaba

Sziasztok lányok!

Látom, szépen gyarapodnak a babák! Kép

Régóta nem jártam itt, mert Márk nem sok időt hagy nekem. Hasfájása rosszabbodott, az Infacol már nem segit, most egy Gripe Water nevű gyógynővényes löttyöt kezdtünk el adni neki, a férjem haverjáéknál csak az segitett, kiváncsi leszek az eredményre.

Kiütések: vannak sajnos, arcán kezdődtek, aztán lett a karján, törzsén, fején koszmó, összesen 3 féle kenőccsel kell kenegetnem, mindenhova mást javasolt a doki. Most szépen múlóban vannak, a koszmóval küzdünk még. Sajnos sikerült a mi érzékeny bőrünket örökölnie.

Alvás: 3-4 óránként kell még mindig, bár éjszaka szerintem csak szomjoltónak használja a tejcit, mert csak 3 percig szivja a cicit, aztán visszaalszik.

Ébrenlét: napközben van, hogy 1-szer vagy 2 -szer a szopik közti 3 órát ébrenléttel tölti, nézelődik, néha véltoztatni kell a helyzetén, hogy újdonságot is lásson. A kiságyában nem szeret lenni, babakocsiban az erkélyen, autósülésben a nagyszobában vagy a franciaágyunkon alszik a legtöbbször és ölben lenni is imád. Nem szándékoztam igy "elrontani", de amikor a kiságyban csak üvölt, örülünk, hogy valahogy sikerül megnyugtatni. Várjuk a 3 hónap leteltét, hátha akkor nem lesz olyan nyűgös a hasfájástól és akkor jobban rendre lehet szoktatni.

Kellett mennünk a Madarász utcai gyerekkórházba a sebészetre, hogy megmutassuk Márk köldökét, mert a gyerekorvos vadhús gyanús részt látott rajta. Hát ne tudjátok meg mi van ott, többet oda nem megyünk, végül magándokihoz vittük. Szerencsére a köldöke rendben. A Madarászban ezren vannak, leülni se lehet a váróban, tele van sutyi néppel is, egy nagyobb gyerek odahajolt Márk fölé és elkezdett köhögni, azt hittem elájulok, és miután 40 perc alatt nem jutottunk be, pedig elvileg az életkort is figyelembe veszik a behivásnál, ott hagytuk az egészet.

A Bethesda kórházban volt már valaki? Mert oda kell majd mennünk koponya- és hasi UH-ra, remélem, ott jobb állapotok uralkodnak, igaz oda időpontra kell menni, csak rendezettebb lesz.

Bocsánat, hogy ennyit irtam magunkról, csak jó kiirni magamból a történéseket.

Az új babákhoz gratulálok! A képek nagyon édesek, amiket feltettetek!

Problémamentes napokat kivánunk mindenkinek!

Macsek

Kép

Kép
macsek11

Sziasztok!

Örömmel olvasom, hogy ti is faljátok az édességet, nemcsak én! Már azt hittem, hogy cukros diéta miatti elvonási tünetek okoznak ilyen csokiéhséget. De látom, hogy a szoptatás "mellékhatása"!Kép

Noémi!
Neked mennyivel a szülés után ellenőrizték a cukrodat? Ugyanúgy terheléssel nézték az egy- és kétórás értékeket? Tartottad még a diétát szülés után? Meddig? Bocs, hogy ennyi kérdéssel bombázlak, de már nagyon nehezen bírom tartani a diétát, és úgy ennék egy tepsi almás pitét!Kép
Még egy off kérdés: Mi a munkahelyed, amivel jobb nem újat húzni?

Macsek!
Mi is voltunk a Madarászban még az ikrekkel tejterhelésen, tényleg elég szörnyű hely.Kép A Bethesdában is jártunk a sebészeti ügyeleten még a nagyfiammal, az kicsit emberibb helynek tűnt 5 évvel ezelőtt!Kép

Nekem is rá kéne állnom a tanulásra, de annyira nincs hozzá kedvem. Gondolkodom a halasztáson, de akkor meg attól tartok, hogy végleg félreteszem a sulit. Nem könnyű!Kép

Gabi
efgabi

Gabi!
Őszintén nem méricskéltem semmit az első 6 héten, nem ettem sok szénhidrátot,inkább reform kajákat (natur műzli,graham kenyér, durum tészták ) de jóval többet ettem 170 g-nálKépHa ugyanis nem ettem elég szénhidrátot kevesebb lett a tejem, a doktornőt lebeszéltem a terheléses vizsgálatról,nincs vérvételre időm Kép, viszont méricskéltem itthon, és minden beállt normálisan, most már nem mérek semmit, évente 1 kontrolt javasolt a doktornő.
Naponta 2 rudit eszem, és egy szelet kindercsokit, ez nem sok szerintem.

Munkahely: Oktatási MinisztériumKép
Én UH-ra a MÁv-ba vagyok visszarendelve(a baba nem énKép) 17-re, csípőre pedig a bethesdába megyünk ugyanazon a nap.A Bethesda nagyon jó hely állítólag, konkrét időpontot kell kérni és nincs akkor sor, a dokik nagyon rendesek.

én a helyedbe pitéznék ( de kezdetnek ne egy egész tepsivelKép

Noémi
fantikbaba

Sziasztok!

Nos meg itt vagyok olvaslak titeket, de papa szabin volt igy nem nagyon tudtam irni.
Most viszont vigasz keppen kuldok nektek egy par mosolygos kepet. Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Magika
Vendég

Ja es nem tudom nalatok hogy van, de az nalunk mar hasznosnak bizonyul a jatszoszonyeg is. Delelott es delutan elvezettel rukapalja es csapkodja a logo allatokat es csillagokat. Meg gagyog is nekik. Kép

Elvezet nezni. Kép

Kép

Kép

Magi
Vendég

Sziasztok!
Kicsit nehezen tudok elszakadni a teendőktől ezért nem tudok írni.De olvasni azért próbálok.
Olyan szépek a babák,amiket felraktatok!!Mindenkinek gratulálok!
Velünk,minden ok.Kicsit nehezebben viseltem ezt a császárt és utóhatásait.A három lánykámnál nem fájt ennyire.Mondjuk a doki mondta,hogy nem leszek egyszerű eset,így hogy ez a negyedik csaszi volt..
Mindegy,már 16 napos a babó,tündéri,igazi szerelem.Mondtam is a páromnak,hogy lecsúszott a szerelemlistámon a második helyre...Megnyugtatott:én is..
Babó egy hét alatt 45 dkg-ot hízott.Én meg aggódok,mint egy kis buta,hogy elég-e a tejci..
Szedek homeós bogyót,iszom ezt a borzadályos laktoherbet..Mindent elkövetek a cél érdekében..
Mindenkinek hatalmas pusza.Élvezzük ezt a csodát,amit egy kisbaba ad..
Megpróbálok képet felrakni..
üdv
Iboly
ibolyka

Kép
ibolyka

Kép
ibolyka

Sziasztok!

Hasfájás: az Infacol már nekünk sem nagyon használ. Vettünk Gripe Watert, amit csak 1 hónapos kórtól lehet adni. Kicsit tanácstalan vagyok, mert bár Norbika hétfőn volt egy hónapos, viszon Ő egy hónappal előbb jött. Tehát ilyen esetben a tényleges korát kell nézni? Lehet neki adni?

Amúgy a hasfájást leszámítva velünk minden rendben! Norbika gyönyörűen fejlődik. 2420g-al jöttünk ki a kórházból és most kedden mértük, már 3700g volt. Holnap lesz 5 hetes! Nagyon szépen szopizik, de még mindig nem állt be. Van hogy 2 óránként igényli, de van, hogy 3, éjjel 4 órát is alszik mire éhes lesz. Volt egy jó pár napunk amikor csak egyszer kelt éjjel, de ez átcsapott háromba. Nagyon változó. Ha alszik 4 órát akkor 120g körül szopizik, de egyébként 90-100g-ot.

Én soha nem fejem a cicimet, mert nincs rá energiám, de úgy vettem észre, hogy nem is kell. Van annyi amennyit igényel a picurka.

Norbikának egy pár napja tele van az arcocskája kiütésekkel. Gondolom ez a tej kiütés!

Puszi mindenkinek
Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!

Gyönyörűek a babák, de tényleg!!!

Nálunk a nátha még mindig megvan, Pipike köhög és taknyos.
Ezen kívül rengeteg kiütés van az arcán, ma volt a védőnő, felsorolt hirtelen 3 dolgot, amik miatt lehetnek:
1. melegtől
2. anyatejtől
3. öblítőtől
Hááát, legyek okos. Holnap leviszem a dokihoz, ő majd megmondja...

Éjszaka: szépen ráállt a hajnal 3-i szopira, így ezzel nincs gond. Már csak azt szeretném, ha kicsit az elalvást is korábbra hozná őkelme, mert a 10-11 nekem kicsit késő (általában du. már elkezdi a hisztit, eddig csak fürdés után indult be, újabban korábban). De nem akarok telhetetlen lenni, tudom, hogy még így is nagyon jó helyzetben vagyok alvás-ügyileg. Már jó lenne átszoktatni a kiságyába, de félek, akkor felkelne többször is, meg szopi után ha visszatennén, nem aludni vissza, így ezt még halogatom.
Szájpenész is van, úgy néz ki, mert a fencsije is bepöttyösödött. A védőnő pár hete már szájpenészre gyanakodott, aztán módosította álláspontját (tejlerakodás), most megint azt mondja, szájpenész, így használni fogom a boraxot. Mivel én cicigümőt használok (így hívjuk itthon a mellbimbóvédőt), így a melleimet nem kell kenegetni, csak a "gümőket" tisztogatni, de ez természetes.

Na, megint elragadott a hév és egy egész litániát írtam. Megyek is...

Puszi mindenkinek,
Andi
Vendég

Hali

Babák gyönyörűekKép

Na most én is lemértem kiváncsiságból, egy ciciből evett 100-at, és alszik 3 órája.
Fejni nekem sincs időm-energiám.
Éjjel még mi is 2-3 szor kelünk, de van, hogy ő is csak pár percet szopizik. Aztán hajnalban úgy bekajál, hogy utána nyüszizik.

Csirkesz
Boti hányszor eszik? Csak mert 160-170az nagyon szép mennyiségKép

pusz
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

Már rég jelentkeztem én is.
Tegnap voltunk 1 hónaposak, és már több mint 1 kg hízott a kisasszony. Kép
Még mindig 3 óránként kajcsizik, kb 100-at.
Nálunk az ébren létekben van némi rendszer, mert délelőtt 10 körül két szopi között fel van,és legalább egyszer du-án is megismétlődik.
Fejni nekem sincs időm, csak ritkán jutok el, hogy későbbre is tároljak neki tejcsit.
Nálunk az éjszakai elalvás néha gond, mert csak nyüszizik, pedig látni rajta, hogy álmos. De még így is tudja mondani a magáét, mert most már szépen beszél a maga módján.
Szerencsére nem hasfájós, és szerintem alapban nagyon jó baba. Kép

Nagyon szépek a babák!KépKépKép

Én sokat nasizok....Kép

Viki lányom így alszik: Kép
Kép

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Sziasztok!
Hát, ha már mindenki elmeséli, hogyan zajlanak a nappalok és éjszakák, akkor én is. Kép
Reggel 7 körül szopi, utána 11-kor, utána 3-kor, este 8-kor (most már kialakult egy rendszer, szinte minden nap így van), éjjel 5-6-7 órákat alszunk, csak egyszer kelünk, 4 körül. Sírás, hasfájás nincs, hála Istennek. (Sírás csak fürdés előtt és után van, meg ha már nagyon éhes, de azt nem szoktam megvárni; ha jelez, hogy enne, már kapja is. Kép) Szopi után kb. 1-2 órát van ébren. A karomban azonnal elalszik, de ahogy leteszem, felébred, és ha nem veszem fel, hanem hagyom az ágyban, elég sokáig nézelődik.
Tegnap mértük: 3600 gr!
Még csak a színes dolgokat követi a tekintetével, meg amikor ébred és odaállok az ágya mellé (azonnal megérzi és kukucskál), egyből néz rám, tudjátok, azzal a nézéssel, hogy "ne nézzél már, mert így nem tudok aludni". Kép
Szemkontaktus továbbra sincs, csak néha néz a szemembe, ez még elég véletlenszerű. Azt vettük észre, hogy egyszerűen még nem érdeklik annyira a dolgok, hiszen még csak 2 hetes lenne, és tegnap olvastam a koraszülött.hu-n, hogy egyéves korig növekedésben és fejlődésben a korrigált kort kell figyelembe venni, ezért nem akarok idegeskedni.
Békés, nyugodt, boldog baba, és nagyon kedves. Ha tele a pocakja, folyamatosan mosolyog. Vissza még nem mosolyog, "csak" mosolyog, de majd annak is eljön az ideje. Kép

Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

Lanyok!

Most jott el annak az ideje, hogy potlast is fogok adni a dednek.
Nem eszik a mellembol csak 80 grammokat. Egy nap 6x eszik. Hiaba fejek mar hetek ota nem eszik tobbet. Marmint a veget, ami mar nehezebben jon, arra lusta, hogy kiszivja.
Ezzel szenvedek mar vagy 2 hete. A kemeny fejestol meg mar teljesen ki van a mellem. A bor megrepedt korbe minden hol, faj stb...
Hagyom hogy a 80 grammot megegye a tobbi tap lesz.

Liv!

Merre laksz?
Mert ha van elado lefejt tejed szivesen megvennem.
Akkor talan nem kene tapozni.
Emlekszem, hogy mondtad adtal mar el valamennyit.

Magi
Vendég

Sziasztok,

jól eltűntem, szülni voltam Kép Kép

Szombaton született meg Eszter lányunk este hat után 3240 grammal és 57 centivel. Elég hosszadalmas és macerás vajúdás volt, de megírom majd nemsokára, hogyan is történt. Tegnap jöttünk haza a kórházból, kicsit még nehézkesen mennek a dolgok, a szopit is tanulgatjuk még, de jól vagyunk. Kép

Puszi mindenkinek: Bori
lbori

Bori! Gratulálunk Eszterhez.Kép Sok boldogságot, egészsget és tejecskét. Várjuk a születéstörténetet és a képeket.

<pre>
ANYA NEVE SZÜLÉS IDEJE HÉT/NAP BABA NEVE BABA SÚLYA BABA HOSSZA
BELLANA 2004.08.11 40+6 GERGELY 4000gramm 57cm
R.EDIT 2004.08.18 36+4 BÁLINT 3150gramm 56cm
MACCS 2004.08.20 37+4 LILI 2700gramm 52cm
BRIUS 2004.08.22 36+1 BRENDON 3150gramm 50cm
BABS 2004.08.23 38+5 PÉTER JOHANNES 2750gramm 54cm
NOÉMI 2004.08.25 38+0 HELÉNA 2900gramm 52cm
KORMI 2004.08.25 40+2 BENEDEK 3700gramm 53cm
ILDIKÓ 2004.08.26 38+1 LEVENTE / SZABOLCS 2610gram / 3050gramm
NIKK 2004.08.30 40+5 ENDRE 4070gramm 57cm
POCÓ 2004.09.01 39+1 FANNI RÉKA 3250gramm 48cm
BETTI 2004.09.01 39+6 KEVIN 4400gramm 53cm
LIV 2004.09.05 33+4 DÁVID 1980gramm 48cm
LINATO 2004.09.13 38+1 RUBEN MILÁN / LORENA LIZA 2920gramm /3770gramm 52/56cm
MACSEK 2004.09.13 36+0 MÁRK ÁGOSTON 2400gramm 51cm
BESZTI 2004.09.15 40+3 HANNA 3800gramm 56cm
CSENGO 2004.09.17 39+6 MIKLÓS 3800gramm 54cm
ZSÓFI 2004.09.21 40+4 GYÖRGY MÓZES 3280gramm 57cm
LAU 2004.09.22 39+1 BALÁZS KRISZTIÁN 3750gramm 58cm
ORSOLY 2004.09.23 40+5 BOTOND 5300gramm 59cm
MOMO 2004.09.23 39+4 EMESE 3600gramm 57cm
TROMPIPI 2004.09.24 41+0 LILI 4400gramm 57cm
CSIRKESZ 2004.09.24 39+6 BOTOND 3400gramm 55cm
MAGIKA 2004.09.24 40+0 ZOLTÁN TAMÁS 3700gramm 56cm
G-NÉ KRISZTI 2004.09.25 39+2 ADRIENN NAPSUGÁR 3500gramm 53cm
ERKA 2004.09.25 40+0 MÁTÉ 3200gramm 54cm
DINO 2004.09.29 41+0 BERNÁT 4000gramm 54cm
ESZTER 2004.09.30 36+0 FERENC / PÉTER 2340gramm / 2360gramm
TIMCSUSZ 2004.10.01 38+5 BENCE 3300gramm 55cm
GYÖRESZ 2004.10.01 36+0 NORBERT PÉTER 2550gramm 52cm
MONCSI 2004.10.01 40+2 GÁBRIEL 2560gramm 47,5cm
MOSZI 2004.10.03 41+0 VIKTÓRIA ANASZTÁZIA 2900gramm 52cm
JULIKA 2004.10.05 BÁLINT 4630gramm 59cm
CATEYE 2004.10.06 38+2 SÁMUEL / OLIVÉR 2700gramm/2750gramm 51cm/50cm
NIKI 2004.10.07 39+4 PETRA 3000gramm 48cm
GABI 2004.10.07 37+5 RÓBERT DÁNIEL 3950gramm 55cm
PERSELA 2004.10.09 40+3 MÁRK 3600gramm 56cm
JUDY 2004.10.12 40+0 GELLÉRT 3200gramm 54cm
ZSUZSA 2004.10.12 41+2 LUCA 3600gramm 55cm
IBOLY 2004.10.19 38+2 BALÁZS DÁNIEL 3770gramm 56cm
BIBI 2004.10.19 40+5 ZSÓFIA 3370gramm 58cm
ORSI 2004.10.20 35+0 MÁTÉ, LEVENTE 2290gramm/2300gramm 43cm/44cm
MOTIOT 2004.10.20 39+4 ÁBEL 2950gramm 48cm
SZILA 2004.10.27 39+6 MÁRTON 3880gramm 58cm
H.KATA 2004.10.29 40+5 MARCELL 3250gramm 57cm
L.BORI 2004.10.29 41+0 ESZTER 3240gramm 57cm</pre>

<pre>
2004.11.09 Marica 39 2 egy kislány Mariann (Róbert) Szegedi Klinika
2004.11.10 Edina 39 1 egy baba Sote 2-es Klinika
2004.11.20 Márti 37 5 egy kislány Bajcsy kórház
2004.11.25 Timi 37 0 egy kislány Olívia Kútvölgyi kórház
2004.12.15 Babóca 34 1 egy baba Schöpf-Mérei kórház</pre>

Beát, Katát, Krisztinkét és Koczkapacit kivettem a táblából, mert tuti babáznak már.
linato

Sziasztok,

Acsoki evés nálam is megy de nagyon.Bár most már probálom visszafogni magam nem sok sikerrel.
Ma volt a 2 honapos oltás.Volt ám bömbölés.Szerencsére be se pirosodott,nem kellett borogatni,már nem is látszik a helye.

Macsek
Mikor mentek a Bethesdába?Mi is oda megyünk koponya és hasi uh-ra nov 18-án.

Noémi,Macs
Köszi a segitséget tandij ügyben.A csekket már nekem is kiküldték és követelik a pénzt ,de nem akarok fizetni ha nem kell.

Magika
Ha kell tej tudok adni neked én is.Elég sok van és épp az a "gondom" mit csináljak vele.Én az Asztoriánál lakom.

Gratulálok mindenkinek a szép babákhoz,majd megprobálok én is képet feltenni.
Bori neked külön gratula!

Kép
Kép
nikk0830

Nikk, ha te tudsz adni Maginak tejcsit, és neki is jó így, akkor egyelőre én adnám a következő adagot is annak az anyukának, akinek a múltkor, mert neki megígértem, hogy ha lesz még, adok neki, a kisfia allergiás a tápszerekre.
Jó így nektek?

Liv

Kép

Kép
liv

Liv!

Mar irtam Nikk-nek mailt. Nekem mindegy, hogy ki adja a tejet, csak minel elobb kellene, mert en sem szeretnek tapszerezni.

Kép Kép Kép

Ezek a kepek ma este furcsi utan keszultek.

Kép

Kép

Magi
Vendég

Sziasztok!

Jól le vagyok maradva, alig van időm olvasgatni, de majd próbálom bepótolni a lemaradásomat. Új babákhoz nagy gratula, látom még mindig sokasodunk rendesen KépKépKép

Fanni nő ezerrel, már 4550 gramm volt múlt héten. Naponta 5x eszik 120-130-akat. Nekem nem tűnik soknak, de ha hízik tőle, biztos elég...

Hasfájós anyukák! Mi még mindig szenvedünk ezügyben, próbáltuk már az Infacolt ( egy ideig jó volt, de most már hatástalan ), GripeWatert ( szintén ). Amit viszont mostanában használunk, az már 3-4 hete működőképes: gyógyszertárban kell kikeverni, a dokival kell feliratni. Neve nincs, de anno Dórinál én is úgy kértem a dokitól ( hallomásból ismertem ), hogy görcsoldó lötyi és kb 60 Ft az ára kikeverve ( ennyi volt az össz infóm róla KépKépKép ). De a doki így is tudta, miről van szó. Szóval nálunk most ez az egy dolog hatásos, de ez szerencsére nagyon.

Andi! Az öblítőszert elég egyszerűen ki tudod zárni: én mindig 2x öblítem Fanni ruháit, a második sima vizes öblítés.

Pocó

Kép
Kép
pocó

Na a kép lemaradt KépKépKép

Kép

Kép
Kép
pocó

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X