A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. nyári kisbabák

Hello MindenkiKép!

OrsiKép Nagyon szep kepeket kaptatok! Gratulalok a szep fiuhoz!

BellanaKép Neked is, de holnap kuldd a kepet mindenkepp!

LinoKép A hasmenes nem elojele a szulesnek? Valami ilyesmit is hallottam mar, bar ha mindent elhinnek, akkor hasmenessel, dagadt orral, terdemen a hasammal, stb...vonulnek be. Ennyi sz@r csak nem johet ossze!Kép

Ai holnapi CTG-seknek drukkolok!

MucskaKép Es mostmar semmi esely visszaallni cicire? Vagy azert meg probalkozol?

Kepzeljetek, tegnap a sok fozes kozben nagyon melegem lett es bekapcsoltam a vadiuj legkondit. Ment vagy egy orat, itt orvendeztem neki,milyen jo, milyen hus...stb. Aztan elkezdett belole omleni a viz!!!Kép Eskuszom, tudtam! MEg kerdeztem is a szerelot nem kellene-e nagyobb lejtes a csonek! Mindneki szolt a beszereles utan, hogy jo lesz-e ez igy...
Tudjatok most mi kovetkezik??? Uj lyukat verni a falba (a reghi majd ott tatong s en hivhatoma festot kijavitani), ujra leesik egy csempe a furdoszobaban, ujra zaj es por mindenuttKép KépKép Ja, es tok flegman kezeltek mikor telefonaltam,pedig mindent mondtam, fogyasztovedelmet emlegettem...semmi sem hatotta meg oket. Majd holnap telefonalnak,hogy mikor ernek ra kijonni (ujra) szetbarmolni a lakast!Kép
Es en majd mosk le mindent, hajlongok, takaritok. GGGrrrrrrr!

A hetvege egyetlen jo hire, hogy igazi szalonna sutesen voltunk ma este...Rengeteg sult szallonnat, sult zsiros kenyeret, sult hagymat ettem. Megint olyan igazi lightos kismama-kajaKép.

Megyek lefekudni, hatha ma sikerul hajnal elott is szunditani kicsit!

szoszi (34+0 !!! Kép)
szoszi

Jó estét mindenkinek!

Az Alien 4 valahogy nem jön be, gondoltam, hogy inkább itt olvasgatok.

Mariann!

Sajtos sztori ismerős. Még a szegedi tartózkodásunk alatt nálunk is hasonló esett meg. A lyuk a fürdőszobában kezdődött, és sokkal nagyobb méretben az előszobában végződött.

Ugye milyenek ezek a hormonok?! És mi lesz még a szülés után. Akkor még hangosabb szó sem kell, egyszerűen csak elkezd bőgni az ember. Sokszor még örömében is. Én annak idején még a szülésznőmet is megrígattam, mikor feljött meglátogatni, pedig életemben olyan boldog nem voltam. De mindenesetre olyan jól csináltam, hogy ő is velem bőgött, hogy milyen szép és egészséges fiam született.

Zsuzsa!

A kép még várat magára. Most már vízszintesben van a párom. Nem hiszem, hogy rá tudnám venni, hogy most ezért még kimásszon az ágyból. Arról nem is beszélve, hogy szegény ötkor kel reggel.

Reggel szurkoljatok, hogy jöjjenek a szerelők. Már elegem van belőlük, és már unom, hogy velük kell foglalkozni.

Aztán délután fél négyre megyek CTG-re meg a dokihoz. Most sok minden eldőlhet.

Szép álmokat!

Zita
pzita

Sziasztok,
ma csavarogni voltam a barátnőmmel este, vagyis egy mekis fagyival üldögéltünk a Duna-parton, és dumáltunk. Most kineveztük ezt szülés előtti utolsó alkalomnak. Utána egy darabig nem fogok ellógni itthonról.

Mucska,
szuper, hogy elégedett vagy a sebeddel.
Daninak ma sokat kellett mesélnem a csasziról, mert előkerestem neki a Pankás-Ginos képet, és emlékezett rá, hogy leánykád császárral született.
Kitartás a szopis dologhoz, egy a lényeg, lelkileg nem összetörni!
Apu valami kőrősi öreg halász éttermet emlegetett, mindig oda megy. A nevét nem tudta pontosan, csak annyit, hogy a Tisza-parton van...

Mariann,
te csak ne görcsölj holnap, ha azok az idétlen gépek megint valami eszement értéket mutatnak ki, oké? És persze, majd közreadom az én értékeimet.
Tetszik ez a falátfúrás. Na, ilyen esetünk még nem volt, hogy másik oldalon kukkantott ki a fúrófej, ellenben olyat már csináltunk apuval az előző lakásában, hogy nagynyomású (nagyonnagy nyomású...) központi vízvezetéket fúrtunk meg. Na, akkor kiabáltam szerintem életemben először az agyatlan, lassúfelfogású szomszédjaival.

Zsuzsa,
persze, hogy Kisherecegnő nem alszik délután, ha fél 10-ig húzta délelőtt a lóbőrt...
Annyit keményedett ma a hasam, ezt nevezzük akkor összehúzódásnak, fájásnak?! Ha holnap megint azt a 30 percet fogja a keményedés kihagyni, amikor gépre kötnek, visítok. A doki is csak akkkor nézi meg a Szájamat, ha fájást mutat a gép.

Lino,
klassz, hogy rendben volt az NST-d. Az, hogy nem érezted a fájást, azt jelenti, hgy nem éreztél keményedést, ugye?
És igen, lesz holnap doki is.

Orsi,
én szerintem híresen hülye vagyok az uh-képek értelmezéséhez, de ez a kukac!!! Ezt tisztán látom! Ez kukac!
A pofija is édes...
Vigyázz magadra, és már alig várom, hogy majd gyertek látogatóba.

Linda,
sűrű napotok volt! Dani élvezte, gondolom.
Annyira kíváncsi vagyok, Dani méretei után a második fiúcska mekkora súllyal bújik majd ki!

Swen,
olyan, mintha egyenesen rám néznél a képről! Köszi, hogy végre felfedted magad. A pocidat tényleg nem lehet így megítélni, szemből, de nem vagyunk elégedetlenek. Szia, eper-pocak.

Most kilépek, mert leszakad a hátam, és Karcsi is ágyba vár már.

Süncsi,
06.06.?!
Na jó, gondolom, volt jobb dolgod is ma, mint netezni.

Mindenkinek csók,
elveszett anyatársak, gyertek már!

Egcsi,
Timiről szeretnénk híreket! Azt hittem, megvan nekem a száma, de csak a tiédet találtam.
Mit szólsz a férfi döntőhöz...? Elég faramuci helyzet volt, mi Coria-nak drukkoltunk - ha már Federer nem lehetett ott.
Párod mikor jön haza megint?

Nanda,
menjek egy féregírtóval?
Puszi
Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Sziasztok!

Megint ilyen keson jovok, mert most meg a parom beszelt fel orat a csaladjaval, ugyhogy nem fogok sokat irni.

Bellana
Nekunk nem 29-re, hanem 31-re saccolta a gep a babotKép Valamit elirtam volna a multkor? Szoval 1 hettel hamarabbra varhato a gep szerint, de ugye ugyis a babuci tudja, mikor is az igazi, ugyhogy en nem nagyon datumozok, igaz az aug.8 nekem nagyon bejonneKép

Lino
Nem, moziban nem voltunk, de lehet, hogy holnap oda is eljutunkKép

A takaritas nagyon jol sikerult, azert en sem birtam ki tetlenul, de nem vittem tulzasba. Egy csomo dobozt is kivittunk, foleg ruhas dobozokat, meg konyveket, kottakat, szoval most mar tudom folytatni a pakolaszast itthon, most mar van hely az ujabb dobozoknakKép De jo!Kép

Na, megyek is a viz alaKép

Puszi nektekKép

Orsi
30+2

avocado

Sziasztok

Nagyon gyors leszek, mert nagyon keso van.
Nem tudom mi lehet a gond, de egyszeruen nem tudjuk hasznalni a netet. Most is csak veletlen bekapcsoltam hatha elindul, es elindult, de ezt napjaban tobbszor probalom, de nem megy. Ugyhogy ugy lemaradtam, hogy nem is hiszem, hogy birok potolni.

Mucska
babajat megneztem, egy gyonyuruseg, gratulalok megegyszer. Minden jot kivanok Nektek. Fejeshez kitartast.

Suncsi,
ma nem irtal, minden rendben? Vagy mar neked is gratulalhatunk.

Ha igy mukodik a netem akkor legkozelebb mar Bori fog eltunni es igy tovabb.

Velunk minden ok, ha leszamitjuk a vizesedest, ma reggel a kepem egy krumplihoz hasonlitott amibol egy uborka allt ki. Szornyuuuuuuu, minden vegtagom veszul. Az ejszakai comto fajasrol mar nem is beszelek. Holnap megyek a 35 hetes vizsgalatra, remelem mehnyak rovidebb mehszaj puhabb es 2-3 het mulva mehetek szulni, mert nagyon nyugi vagyok.

Most mennem kell aludni, mert 01-14-ig itt vannak a ferjem gyerekei, es annyit dolgozom mint egy lo, raadasul az egyetlen segitsegem (Agi) otthon van mama-tata-apa, ballagos osztaly stb. latogatoban.

Mindenkinek nagyon sok puszi, nem vagyok am ilyen banyakedvemben mindig, de ez a finn gyerekneveles kicsit kikeszitKép.

Csok, es remelem holnap sikerul feljonnom es akkor kicsit kepbe kerulhetek.

Ildiko
salla

Sziasztok!

Szöszi: légkondi Kép Nagyon sajnálom! Ha a hasmenés is jel (egyébként én is olvastam), akkor én szinte az elejétől folyamatosan szülök Kép Ha terhes vagyok mindig hasmenésem van majdnem végig Kép Egyébként Gömböcöt abszolút nem hatják meg a jelek, ő jól érzi magát odabent Kép. Szalonnasütés…. Most nagyon megkívántam!

Zita: remélem megcsinálják az ajtótokat, drukk a dokihoz!

Bori: keményedést éppenséggel éreztem, csak nem fájt, amikor a gép szerint nekem ez fájt. De már szinte egész nap keményedik a pocakom. Remélem nálad is minden rendben lesz!

Orsi: azért csak lassan pakolásszál Kép

Ildikó: kitartás!!!

Szilvi
lino

Bori!

Ott van a nyaralónk 1/2 percre!!!!!!!!!!!

Egy pár házzal vagyunk odébb!!!!
Legalább tudod, hogy hova kell jönni hozzánk ha Szegedre jöttök!!!

NAgy pusz Mindenkinek, de most épp rengeteg a dolgom.
MAjd jövök nemsokára!
MucskaAndi

Andi
Kép
mucska

Jó reggelt lányok!
Hétvégén nem voltak munkások, nyugi volt a házban. De most már egy fél órája itt vannak.
Mi viszont szombaton is meg vasárnap is kerti partin voltunk, nagyon klassz volt, bár időnként esett az eső.

Bellana!
Ne is idegesíts ilyesmivel, hogy készülődni kéne már, azt se tudom melyik dobozban vannak a bébiruhák! És még pár hétig nem is lesz erre időm.
A férjemet én is szoktam piszkálni és én sem a legnyugodtabb hangnemben.
Állatkert miatt irigy vagyok!
Meg a praxis miatt is, várjuk a képeket!

Orsi!
Nagyon szép képeket csináltak Gergőről, nagyon aranyos baba!

Mariann!
Klassz a pocis képed! Amit a hormonokról írtál sajnos nekem is nagyon ismerős.

Egcsi!
Timinek megy a drukk!
Remélem te jól vagy! A házatok vakolásával mi van?

Szöszi!
Szép nagy pocid van!
Sajnálom, ami a klímával történt.

Swen!
Gratula a vasaláshoz, te egy igazi hős vagy! Hozzánk nem akarsz jönni?
Örülök, hogy téged is megismerhettünk, ha nem is személyesen, de legalább képről!

Dzscs!
Vali ikrei is fejjel lefelé csücsülnek mind a ketten.

Anikó!
Sajnálom, amit az öcséd mondott.Kép

Zita!
Ajtószerelők odaértek? Vagy küldjek neked a mi munkásainkból? Itt úgyis olyan sokan vannak!

Ildikó!
Örülök, hogy megvagy! Remélem ma már jobb akedved!

Bori!
A Mecis fagyit én is imádom!

Mucska!
Örülök, hogy múlt héten már menüajánlat is érkezett tőled!
Igazad van, a lényeg, hogy Anna baba a te tejcidet igya, mindegy miből. Csak persze neked lenne sokkal kényelmesebb, ha nem fejni kéne. Úgyhogy ne add fel, próbálkozz még!

Zsuzsa!
Elfogyott már a pizza?

Mindenkinek szép napot, bár itt még mindig be van borulva!

Panó
panó

Jó reggelt mindenkinek!

Szóval eseménytelenül telt a hétvége a topicban, már ami a születéseket illeti. Na nem baj, majd csak felgyorsulnak az események.Kép

Mariann! Felújítás, depiKép Remélem azért ma már jobban vagy lelkileg. Nálam egyébként ez a túlérzékenység szinte mindennapos, szegény párom már lassan csak gügyörészve mer velem beszélni, mit egy hülyegyerekkel, hogy nehogy eltörjön a mécses. Pedig mondom neki, hogy ez nem miatta van, de a könnyeim nem bírja elviselni.Kép Mondjuk nálam azért zavarosabb a helyzet, mert elkezdek pityeregni, utána röhögök, utána megint sírok....mint aki megőrült, vagy kólehet, hogy tényleg?Kép Szóval kitartás!!!!! A CTG-nél meg tényleg ne törődj semmivel, ha olyan kakák azok a gépek!!!! Azért írd meg mi volt, de ne hagyd magad felhúzni!

Linda! Nagy-nagy gratula Gergő adataihoz!Kép Meg örülök, hogy jól telt a hétvégétek, az állatkertet én is úgy imádom!!!Kép Anyóstémához jól állsz, meg is dícsérlek, meg sem érdemli, hogy felmérgeld magad rajta! Egyébként a Te 4.40-es Danid, mint elsőszülött képébe kapaszkodok, hogy nálam is menni fog ez elsőre!!!Kép Neked meg másodjára már tényleg tiszta rutin!KépKépKép

Zsuzsa! Akkora pocak elhiszem hogy nehéz már, és tényleg igazi teher lehet. Nekem nincs olyan nagy szerintem, de mint már részleteztem elégszer,a derekam, meg az izületeim szerint már ez is túl sok. Azért jó, hogy legalább nem fájtál tegnap, remélem ez ma is így lesz! Akkor üdv a vasalni utálók táborában!Kép

Lino! Pedig hogy teganp nem jöttél napközben azt hittem csak összejött az a 6-a! Még az M7-est is megnyitották a segítségetekre!Kép Erre tessék, ti meg nem éltek a lehetőséggel!Kép No nem baj, jó az a 17-21. dátum is, engem is erre az időpontra kalibrált a doki, majd meglátjuk!Kép Egyébként én is én is olyan gyors szülést szeretnék, mint a tieid voltak!!!!! Áruld el a titkot!!!Kép

Szöszi! A szülési előjelek összegzésén nagyon jót kacagtam!KépLégkondiKépAzért próbáld megőrizni a jókedved!!!! Ha meg egy szerelő végre elmegy hozzátok ki ne erszd amíg maradéktalanul nem végez!!!! Kitartás!!!Kép

Zita! Én imádom az Alien filmeket, de ez elég csalódás volt számomra, azért végig néztem.KépEz a szülésznős közös sírás nagyon aranyos!Kép Drukk a szerelőkhöz, CTG-ről majd írj!!!Kép

Bori! Hogy a te fiadat mik nem érdeklik? Császár...stb. Édes egy gyerek lehet, amint ilyeneket kérdez.Kép S mi volt az ágyban Karcsival?KépKépKép

Ildikó! Ez a combtő fájás, meg nyűgi nagyon ismerős, szerncsére én nem vizesedek, vagy legalábbis nem tudok róla. De hogy még ennyit kell dolgoznod is mellette?! NIncs valami megértő segítség körülötted?! Sok erőt és kitartsát neked!!!!!Kép

A képemmel kapcsolatban próbálok még pocisat is feltenni, ha nem sikerül majd este a párommal!

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Kép

Botond Kép
EneseKép
swenson

Így nézünk ki oldalról ruhában!KépEz egyébként a gyerekszoba fala.

Botond Kép
EneseKép
swenson

Most csupasz pocakosat nem tudok feltenni, mert nem értek a kicsinyítéshez.Kép de majd megtanulom!

Panó! Jó hogy te is megvagy és hétvégén azért tudtatok szusszanni is! A vasalásba képzeld annyira belejöttem, hogy kitaláltam kimosok még egy adag babaruhát, ugyanis megállapítottam, hogy amit eddig megcsináltam, az főleg bodykból állt, tipegő meg alig volt, így most abból mostam egy óriási adagot és ma újra vasalhatok. Vagy holnap. Ne haragudj de erre nem jelentkezem be hozzátok, bármi másban szívesen segítek, pl. cseri pusztításban?Kép

Swenson

Botond Kép
EneseKép
swenson

Jó reggelt!

Mucska: Ne aggódj a szoptatás miatt, ha üvegből is de anyatejet kap, és ez a legfontosabb. Valamelyik régebbi Kismama újságban mintha azt tanácsolták volna valakinek ugyanebben az esetben, hogy fejjen le a szoptatás előtt egy kicsit, így megindul a tejleadás, és a babának már könnyebb szívni. Illetve Zsuzsa is írta, hogy ha nagyobb és erősebb lesz, akkor már jobban tud majd szopni. Csak azért próbálkozz továbbra is a cicivel, hogy ne szokjon el tőle.
Továbbolvastam, Szilvi is ezt a tanácsot adta, Ő pedig már tényleg gyakorlott szoptatós anyuka.

Orsi: elküldenéd nekem is a házról a fényképeket?
UH képek nagyon jók, és tényleg letagadhatatlan, hogy kisfiú.

Bori: majd ha odajutunk én is ilyen kiságyat szeretnék. Dani hány éves korától alszik benne? Nem féltetek azért kisebb korában, hogy leesik?

Bellana: Gergő szép nagy baba, de hát ezek szerint már van gyakorlatod a nagy babát szülünk téren Kép

Szöszi: én megpróbálnám a légkondisokra ráverni a helyreállítás költségét. Nem bírom elhinni, hogy az ember fizet, és utána a munkások nagyobb kárt csinálnak, mint a munkájuk. 2 éve sajnos mi is megjártuk, bevezetettük a gázt a cserépkályhába, és a gázosok alátét nélkül hegesztették a gázcsöveket, szép nagy foltokat égetve a tapétába. Azóta is olyan a szoba, mert nem egyszerű egy 36 m2-es, 4,20 magas szobát áttapétázni.

Jerry
jerry

Sziasztok Lányok!

1/2 9 és a szerelők még sehol. Kép Most éppen azon gondolkodom, hogy ha ideérnek, akkor visszafogott leszek, de a végén megmondom nekik a magamét. Szerintetek ennyire mindegy nekik, hogy egy munkával több, vagy kevesebb? Nem értem. Vagy rosszul gondolom a dolgokat? Mondjuk így vidéken biztos kisebb a konkurenciaharc, mint Pesten és azt hiszik, hogy itt nem keresnek helyettük mást. Szurkoljatok, hogy ideérjenek, mert már nincs kedvem ezzel foglalkozni. Sokkal inkább a pocaklakó érkezése izgatna már.

Üdv:

Zita
pzita

Látom a szép pocakokat, na és a papucsbeszerzéseket!

Orsi! Nagyon jók a babóca képei. Az enyémek sajnos nem ennyire nyilvánvalóak, de lehet hogy még egyszer megpróbálkozom a Praxisban egy leskelődésre.

Mucska! kitartás a szopihoz, remélem rendeződik! Ne legyen lelkiismeret furdalásod, fő hogy van tejcsi!

Lányok, van valaki, aki hasonlóan munkamániás mint én?
Szülés után (kb. 3 hónap) szeretnék visszajönni dolgozni, úgy heti 1-1,5 napot.
Van valakinek tapasztalata ez ügyben, hogy minént tudom megvalósítani? Anyukám vigyázna majd Benőkére.

Köszönöm előre is, ha valkinek van néhány jó tanácsa.

Maci
maci2

Sziasztok!

Kép még nincs, apjuk üldögél rajtuk odabennt. Kép

Zita: nem semmi amit a munkások csinálnak!! Én sem értettem a mi esetünkben, hogy ennyire mindegy lenne mennyi elégedett ügyfelet hagnak hátra?! Szivem szerint elzavartam volna őket a búsba!! Zsuzsi írta, hogy ők meg is tették annó, hiszen van szerelőből elég..Tarts ki, de szerintem azért érzékeltethetnéd velük, hogy ez nem korrekt!!

Szöszi: Hogy mi történt a légköndival? Hol folyik? Nekünk a lakáson kívül a kültéri egység mellett van a kifolyója. Nektek a lakásba folyik be a víz?? És még neked kell ráfizetni???? Hát én fogok gutaütést kapni mindjárt! Na, mi még nem használtuk, de ki tudja ezek is mit mekkmesterkedtek el...

Mariann:kiváncsian várom mi volt a CTG-n. Nyugi!!

Linó: na megbocsátom a mozit. Kép Érdekesek ezek a jóslófájások. Szép "csendben" kitágulsz és aztán hamar megvan a baba. Kép
Úgy tűnik nem én vagyok az egyetlen nem higgadt feleség. Kép

Panó: most megnyugodtam, mert mi sem állunk sehol a ruhácskákkal...Sőt még festeni is kéne, meg átrendezni a lakást...De mikor és ki??
Ádi megint dolgozni fog hétvégén. Kép

Swen:ha nincs téraránytalanság és jól tágulsz, akkor biza kifér egy nagy bébi is. Kép
A pocis képen látszik, hogy méretes lesz a drága. KépPuszi!!

Orsi: valamit nagyon összekavartam. Kép Így már érthetőbb, hogy az én Gergőm méretei a tieddel hasonlóak. Kép Szóval nem én megyek vissza már egy hetet, hanem te jösz fel egyet? Kép

Bori: én is kiváncsi vagyok mekkora lesz a Gergő. ajon törvényszerű, hogy Ő is nagy lesz?

Jerry: és nem is tudtatok megegyezni a szerelőkkel?

Ildikó: várunk vissza!!

Nanda: hol vagy???

Na, megyek Danizni, meg sétálni. Mire hazaérünk talán apóca is elküldi a képeket.
Puszi:
Linda
bellana

Jo reggelt!

Kepzeljetek ismet mukodik a net! Remelem ez mar igy is marad!

Pano
koszi ki fogok tartani, es a kedvem is jobb egy picit, bar az ido annyira szar, de hallom otthon sincs nyar. Mi is voltunk partyn a szomszedban, majdnem jo volt, nem mindig tudom magam jol erezni. Otthon mas lenne a helyzet, de itt sajnos minden arrol szol, hogy mindenki a noket is beleertve reszeg, de a szo-szoros ertelmeben, es ilyenkor mar nem szeretek tarsalogni, mert teljesen feleslegesKép. A kajcsi viszont szuper volt, csinaltam sajttal toltott gombat ami kore tekertem egy kis fustolt szalonnat, volt rengeteg zoldseg es friss bagettKép. A dobozokat meg gyorsan keresni!!!!

Swenson
Milyen jo ez kep! A mi babaszobank is sarga no meg zold. Koszi az istapolast, mar ossze is szedtem magam. Segitseg az nincs, tudod itt nem olyan a csalad mint otthon, meg kulonben is anyosom 70 eves, igaz kitunu szellemi allapotban, de itt a nyugdijasok utaznak. Ok pl. az ev felet Franciaorszagban toltik, meg meg 2x elutaznak valahova, az iden Malajziaban jartak, + opera, szinhaz, koncertek. Kicsit elfoglaltak, de jol is teszik felneveltek 4 gyereket most elik a sajat eletuket. Kulonben meg szegeny olyan sovany, hogy Laurat nem is birja felemelni, utana szaladni meg vegkepp nem birna, ugyhogy nem is lennek nyugodt, ha kettesben maradnanak. Ha esetleg arra gondolsz, hogy takaritasban ebben-abban segitene, ki van zarva. Meg a konyhamba se jon be, es a negy ev alatt 1-szer, ha jart a furdoszobankbanKép. Tenyleg rendes, de teljesen masok itt a szokasok mint otthon.

PZita
Annyira rohogtem, mert gyorsan olvastam az uzeneted es a szerelok helyett szeretoket olvastam es ebbol arra kovetkeztettem, hogy biztos tegnap lattad a 9 es 1/2 7 cimu filmetKép.
Latom ma meg kell ugranom apatKép.

Orsi
Klassz a kep a kisfiadrol es a futyije is latszikKép. A haz kepet meg szerintem tedd kozszemlere.

Maci2
A baratnom is ezt mondta es vegul Levente 2 eves koraig otthon maradt, mert nem tudta otthagyni. Pont ma 3 hete, hogy dolgozik es orul, hogy igy dontott. Persze ez nem lebeszeles mindenki ugy csinalja ahogy neki a legjobb. Mivel foglalkozol?
Hupsz ez nem jo tanacs volt, sajnos nekem nincs tapasztalatom, en is itthon voltam a gyerekekkel. Agi 2 volt amikor visszamentem dolgozni. Laura is 2 lett volna, bar epp keszultem vissza amikor kiderult, hogy terhes vagyok.

Most megyek, probalok este jonni, ha a gep is ugyakarja.

Ja es nevunk Lucas Thomas Aatto az utobbi kotelezo, mert a ferjem csaladjaban minden fiunak ez az utolso neveKép.

Puszko
Ildiko

Lino
salla

Sziasztok!

Már megint én, úgy látszik ma én vagyok ilyen túltengős, bocsi.Kép

Bori! Neked írnék gyorsan, mert olyan boldog vagyok! Megvan a pelenkázó! Olyan mint a tiétek csak ez nyuszikás!KépHogy hogy tudok ennek is ennyire örülni?!Kép

Zita! Azért mondd meg a szerelőknek nyugodtan, hogy nem érsz te rá egész nap őket várni! Egyébként az ilyen viselkedéseken mindig kiakadok, annyira bosszantó és felháborító, s sajnos ez a gyakoribb!Kép

Maci2! Azért alaposan gondold meg ezt a munkát! ha a munkehelyed így alkalmaz, akkor semmi akadálya nincs, de azt tudnod kell, hogy ebben az esetben a terhességi gyermekágyi segélyt csak az elmaradt kereseted után kapod meg. GYED pedig nem jár, ha díjazás ellenében munkát végzel. GYES esetében pedig ahhoz, hogy megkapd a teljes összeget csak napi négy órát meg nem haladó mnkát végezhetsz, de ezt is csak a gyermek másfél éves kora után.

Linda! A hasam egyébként szerintem nem olyan nagy, csak ebben a ruhában tűnik úgy, majd este megpróbálok csupasz pocit feltenni! Jó sétát nektek!Kép

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

SzösziKép
Szép pocak!Kép

SwenKép
Gratula a vasaláshoz! Lassan nekem is neki kellene állnom...Kép

OrsiKép
Tényleg cuki kissrác! Az is biztos, hogy nem lesz belőle lány mire kibújik!Kép

DzscsKép
GyomorrontásKép Mit ettél össze te lány! Vigyázz magadra!Kép

MucskaKép
Sajnálom, hogy Panka nem szopizik, de az anyatej a lényeg csak kicsit macerásabb így.Kép

AnikóKép
ÖcsédKép
KiságyKép
Férjecském nem bánja a növekedést, bár nem nagyon tudja kiélvezni az előnyeit.Kép

BellanaKép
Gratula Gergő szép méreteihez!Kép

AnitaboriKép
Én is Coriának drukkoltam és sajnáltam a végén, olyan szomorú volt.Kép
Timi tegnap még egyben volt, ma még nem tudtam elérni. Infuzión van állandóan.

PanóKép
A tatarozásról még nincs hír, árajánlatokat kérnek. Köszi kérdésed, mi jól vagyunk.Kép

Most mennem kell, megpróbálok bejutni Timihez. Holnap jövök, ha van valami Timivel anitaborinak üzenek, mert ő hozzáfér a nethez.Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok!

Megjöttem a CTG-ről és minden rendben. Kép Fájásokat, keményedéseket egyáltalán nem mutatott a gép és a szíve 150-160 között vert. Közben mocorgott is akkor kicsit feljebb ment de azt mondta a szülésznő, hogy tökéletes a lelet. Jövő kedden kell megint menni és a 38. héttől meg hetente 2x. Nektek is így kell járni?

Remélem Zita, Bori és Mariann is jó hírekkel tér haza a CTG-ről.

Pusza,
Chello
chello

Sziasztok,

nagyon aranyosak vagytok, hogy a 06.06 miatt gondoltatok ram, hat nem jött be (Lino, latom neked sem!Kép). Sebaj, mar ugyis lemondtam rola.
Igazabol tegnap este akartam mar jönni hozzatok, de estére ijesztöen néztek ki a labaim, borzalmasan bedagadtak, igy mar nem akartam itt lobalni öketKép

Tegnap egyébként itt mar gyönyörü idö volt és ma is szuper, remélem mindenkihez elér, Ildiko, hozzatok is!

Késöbb jövök, visszaolvasok rendesen.

Timinek tovabbra is drukkolok, Egcsi add at neki jokivansagaimat!!!

Szép napot,
Süncsi
süncsi

Szöszi, sajnálom a légkondit és a bosszankodást ami most nagyon nem hiányzik neked. Kép

A szalonnasütés viszont fenomenális lehetett, én is megkívántam.

Zita, drukk a délutáni CTG-hez. Kihez mész? Én valami Áginál voltam, nem ismered? Szobát foglaltattál már?

Zsuzsa, gondolom elküldted a mailt de jelenleg nem mükszik a freemail. Kép
Pontokat remélem Apa megjegyezte mert nagyon figyelte az adást. A felkutatásuk nem mostanában lesz. Kép

Bori, köszi az almát, nem kell lereszelned. Kép Mi volt a CTG-n?

Mucska. Kép

Swen, aranyos a pocid. Kép

Bellana, Orsi , nektek gratula a kukacosokhoz. Kép

A többieknek is puszi,

Chello
chello

Köszönöm a reagálásokat munka ügyben.
Az a helyzet, hogy szaktanácsadóként dolgozom, nincs aki helyettesítsen. TGYÁS alatt "csak" szívességből jönnék dolgozni, hogy a főnököm nyugodt legyen, mert senkit nem akar helyettem felvenni. Utánna pedig telefon és internet ügyeletben leszek otthon, na és 1-2 nap beugróba, hogy fizikailag is lássanak.

Örülök, hogy így belementek a dologba, hiszen a fizetésem több mint duplája a GYED-nek. Azért az nem mindegy, heti 1-2 nap tényleges jelenlétért.
Különben meg szabadságra sem tudok menni igazán, mert biztos hogy hívnak benntről.

Remélem menni fog a dolog és a babóca nem tesz keresztbe. Már szugerálom őt, hogy jó kisfiú legyen!

Maci
maci2

sziasztok!

Tegnap egészen jól voltam még este is, majd lefeküdtem aludni, és éjjel 1/2 1-kor fájásra ébredtem. Ezt folytatódott még hajnali 4-ig, majd szünet. Aztán reggel kezdte újra. Nem rendszeresen, de jönnek. Most éppen megint szünet van. Szóval, én így vagyok ma...

Bellana: szerintem a ti Gergőtök majd most fog nőni a hasadban, mint a bolondgomba! És mindegy, mikor fogant, nyáron baba lesz még belőle!

Lino: akkor mégiscsak készülődik kifele Gömböc?
Autópálya Kép

Szöszi: tünetek Kép Nagyon jó!!! Csak mosolygok rajta! Kép
Légkondi Kép De remélem ez pénzbe nem kerül majd nektek! Bár a takarítás, és a rombolás éppen elég! De inkább most, mint a szülés után!
Lightos vacsi Kép

Zita: akkor ma kérjük a képet a szép új ajtó előtt!
A dokihoz meg szurkolunk!

Bori: fájás Kép Akkor nekem mára jutott ebből Kép
Amúgy mi volt a dokinál?

Orsi: haladtok. Ez nagyon jó! Kép

Ildikó: te már szülni akarsz? Nem irigyellek ennyi gyerekkel segítség nélkül. És mikor lesz megint Ági? Mi volt a dokinál???
Meg kell ugranod apát??? És a farkasok??? Kép
A nevek szépek Kép

Panó: megfordultak Vali ikrei? Akkor most lehet, hogy mégsem lesz csaszi??? Izgin hangzik.
Kerti partik Kép Tudtok ti is élni! Kép
Aha, elfogyott, De ma már nem is ajánlgatnám neked, mert nem lenne friss Kép

Swen: ma nem így lett (fájás) Kép
Amúgy ma reggel vasaltam is. Hátha elűzi a fájásokat!
Pocak: alakul! Az látszik, hogy nagy, csak az nem, hogy mennyire Kép De nagyon csini vagy!

Maci: mániás nem vagyok, de ezt nehéz lesz megvalósítani szoptatás mellett!

Egcsi: és ha most kérnek árajánlatot, akkor verik majd, ha meglesz az újszülött baba? Kép
Timi állandóan infúzión? Jaj! Szurkolok neki, és várjuk a híreket!
Te is vigyázz magadra! Tudod, a sok teniszes henyélés után óvatosan duhajkodj! Kép

Chello: CTG: nekem csak a 37. héten kezdték, és a 40. hétig csak heti egy van elvileg, akkor már sűrűbben! Persze ha lesz ilyen...

Szép napot mindenkinek.
ZSuzsa
38+0
zerko

Zsuzsa, Dzscs!
Bocsi, Vali ikrei fenékkel lefelé csücsülnek. Gondolom azért írtam, hogy fejjel lefelé, mert arra gondoltam, hogy fordítva vannak, mint kéne. Szóval farosak mind a ketten.

Panó
panó

Kép
panó

Sziasztok!

Végre süt a nap, remélem délutánig kitart, mert akkor a délutáni alvás után is ki tudunk menni a kertbe. Most csak azért dühöngök, mert a légzésfigyelőnket kölcsönadtuk, és kb 2 hónapja próbálom visszaszerezni, de a „kedves” barátaink mindig találnak valami kifogást, hogy épp miért is nem adják vissza. Kép Úgy volt, hogy ma visszahozzák, de megint közbejött nekik valami. Olyan elegem van az ilyenekből Kép Pedig nekik nem is kell már, mert a lányuk már 10 hónapos múlt. Leginkább attól tartok, hogy elromlott, és azért nem hozzák vissza Kép Azért gondolom, mert az se volt jó nekik, hogy apa érte menjen.

Swen: titok nincs, csak szerencsére így alakult Kép Remélem most se lesz másképp, nálunk egyébként anyunak is ilyen gyors szülései voltak. Nagyon jó a pocis képed!!! Pelenkázó Kép

Egcsi: Timinek drukk, hogy ne legyen velük semmi baj!

Zita: ajtósok Kép

Maci: ha anyud tud rá vigyázni abban az egy-két napban, szerintem egyikteknek sem lesz tőle semmi baja, ha dolgozol. Jobb, ha Te elégedett vagy, és nem érzed úgy hogy miatta erről le kell mondanod. És a babádnak is jobb egy kiegyensúlyozott mami 5 napban, mint egy ideges 7 napban.

Bellana: én csak bízom benne, hogy szép lassan kitágulok, dokihoz csak jövő szerdán kell mennem. Igazából a keményedések nem gázosak, hanem az a rossz, hogy annyira lenn van a buksija, hogy ma is komoly teljesítmény volt megtennem a boltig oda-vissza 100 métert. Látom a Te férjed is a munka hőse Kép Egyébként nem törvényszerű, hogy Gergő is nagy legyen. De azért 95% Kép

Chello: CTG Kép Nekem csak heti egyszer kell járni, ha túlhordom, akkor kell majd sűrűbben. Vizesedés?

Süncsi: hát igen, kereshetünk újabb jó kis dátumot! Kép 17? 21? Tetszik valamelyik?

Szilvi
lino

Zsuzsa!

Látom, rossz éjszakád volt! Sajnálom! Próbálj pihenni napközben. Ezek szerint Edina is készülődik! Nekem nincsenek illúzióim, mert a lányokkal is ez volt legalább két hétig, úgyhogy én még nem szülök.
lino

Sziasztok!

Nagyon jol aludtam! Pedig azt hittem a tegnapi vacsi beteszi az ajtot, de nem, ellenkezoleg!Kép Es, ha meg azt is elarulom, hogy ma mar ebed elott(!!!) is szunditottam egy orat? Irigyeltek, mi?
A legkondi szerelok sehol...Kép En olyan felhaborodott voltam szombaton a telefonban es abszolut nem erdekli oket!! Fel sem hivtak! Mindig arra gondolok, hogy en mit csinalnek, ha nalunk a cegnel telefonalna egy felhaborodott vevo. Osszesz@rnam magam, csak hogy megoldjam...
Azt hiszem el kellene olvassam a jotallas, stb papirjait, hogy lassam mik a kotelessegeik, de hat kinek van ahhoz kedve...

PanoKép A Te szereloid elokerultek? Koszi a tablazatot!

ZsuzsaKép!
Sajnalom az ejszakat, bocsi, hogy en meg az alvokammal dicsekedtem.Probalj napkozben pihenni.Van ra lehetoseg?

JerryKép!
Igen, a koltsegek...Persze, nem lesz sok, de az idegeskedes? Meg a takaritas? MEg hogy itt ulok varva es hulyenek neznek???

BellanaKép A belteri egysegbol folyik a viz egesz egyszeruen, mert a cso ami a kulterihez menne (nekunk a ket egyseg kozott van a furdoszoba,tehat nem a kulso fal belso oldalan van a belteri), szoval a csonek nincs lejtese.Es a viz felfele nem folyik...Képmeg egy legkondinal sem.Kép A fizikat, mint tudjuk, nem lehet at....ni. Kép Mar kinomban rohogok.

swenKép
Szep nagy vagy Te is!Igen, gyorsulni fognak, tuti, mert 5-6 lanynak is lehetne mar babaja es siman nem lenne koraszulott! Szoval, az elboly suru!Kép Majd meglatod, hogy beteszi itt az ajtot egy jo kis front!Kép Potyognak majd a kolkok!Kép Ma ejjel a Venusz atvonul a Nap elott (vmi ilyesmit hallottam a tv-ben, csak hulye vagyok ehhez (is)), ez senkinek nem mozgatja meg a fantaziajat az elsok kozul???Kép

EgcsiKép!
TUdtam, hogy ma elokerulsz, mert vege a Rolland Garrosnak! Tetszett a donto?En is neztem! Udv Timinek, drukkolok neki!

Chello! Mintaivet produkaltatok CTG-n! Ez jo...Remelem a tobbiek is,akik ma mentek!

Megyek sutit+cserit enni, meg csak 2 fogast ettem ma ebedre!Kép

szoszi
szoszi

Sziasztok!

Most megint volt egy pár görcs...
Nem szép ijesztgetni anyát!

Lino: én nem vagyok magamban annyira biztos. De mivel nálam is le-leáll, így annyira nem félek még! És még sziszegnem sem kell!
Amúgy a Zsófinál nálam nem volt előtte semmi!!!
A séta nálam is egyre bajosabb!

Süncsi: akkor te sem Kép

Panó: így már értem. Akkor marad a csaszi Kép
Kösz a táblát!

Zsuzsa
zerko

Persze, ha jobban belegondolok, valaki igazan szulhetett volna tegnap este, annak tiszteletere, hogy ugy, de ugy visszavagtunk a nemeteknek utokepes focicsapatunkkal,hogy meg most is remegnek.
Mar csak azert is, mert ez igen emlegetett nap lesz, 20 evig ezt emlegetik majd minden kritika hallatan...Kép

Ne izguljatok, idehoztam a sutit, szoval a plussz beiras nem kesleltette a sutieves folyamatat!Kép

szoszi (d.e vasaltam...folytatni kellene)
szoszi

Zsuzsa!
Lehet hogy készülődik Edina? Vagy csak ezt a baromi jó időt bírjátok rosszul?
Minden esetre drukk! Végül is már eléggé a vége felé közeledtek, bármi lehet, nem?!

Mindenki azt mondja, hogy a lányok nagyon sietnek kifelé, 2 hét meg se kottyan nekik.

Maci
maci2

Anikó!

19-én lesz egy börze Újpesten, ha még van kedved turkálni!

Maci
maci2

Szöszi: valóban felháborító, amit a szerelők NEM csinálnak! Ha már elbazirgálták, akkor legalább siethetnének! Megérdemelnék, hogy feljelentse őket valaki! Főleg ha pancserok!
Halmozod az élvezeteket??? Kép
Vasaltál? Ügyi vagy Kép
Ami a meccset illeti! Aki akkor akar szülni, az megfosztotta volna a férjét az élvezettől. Én nem merészeltem volna. Kép
A szombat uezért tabu este. Asszem Anglia-Franciaország meccs lesz az EB-n!

Maci: szerintem csak ijesztget ez a csajszi! A Zsófi 12 nappal született kiírás előtt, ő csak nem rak még rá???

Zsuzsa
zerko

Sziasztok,gyorsan bejelentkezem,minden ok,még mindig sz@r a net,ma megint elviszik a gépet.Amíg le nem áll,addig írok!

Először is gratula MUCSKA!!!Kép
Gyönyörű kislányod született,és szerintem hasonlít rád nagyon!Gino mit szól hozzá?
Nekünk sajnos még mindig nincs Ferkó,de már nem is nagyon reménykedünk.Kép

Bocsi,hogy senki máshoz nem tudok még hozzászólni,de sietek,mert megint be fog zárni!
Remélem mindenki egyben átvészelte a hétvégétKép
Sok puszi mindenkinek!
Nanda
nanda

Lino, remélem viszakapjátok a légzésfigyelőt. Kicsit tapintatlanok, hogy ezt csinálják. Milyen légzésfigyelőtök van? Mi most akarunk venni, már ki is néztük a Brendonban.

A vizesedésem ma köszöni jól van de pihentem is mióta hazajöttem a kórházból. Sajna muszáj volt ma kovi ubit ennem és jó sós volt, lehet, hogy holnapra rosszabb lesz a helyzet. Kép

Zsuzsa, akkor te már görcsölsz rendesen. Azért a férjed remélem megérti ha éppen meccs közben kell bemenni a kórházba. Kép

Lányok, nekem már az ülés sem esik jól, legalább annyira nem kapok így levegőt mintha háton feküdnék.

Chello
chello

Megjottek!!!

A szerelok...Most magyarazzak el nekem, hogy a lakas rossz nem a legkondiKép.(minek vannak utban futescsovek meg az ajto,ablak. On-line tartalak Benneteket az esemenyekkel, jo?

szoszi
szoszi

szöszi: vegyenek nektek egy jobbat, nagyobbat,... Kép
zerko

Megszuletett a vegeredmeny!

Nem fogjatok elhinni, de ha ket lyuk van amit egy cso kot ossze es a kimeno lyuk magasabban van, akkor nem fog kifolyni a viz!! Es ezt mostmar a szerelo ceg is tudja!Kép Hurra!

Itelet:
Szerdan uj lyukat utunk a falon,lejjebb, ezuttal egy masik csempet aldozva fel a furdoszobaban... Kép

Na, befejezem a kozvetitest! Meg jo, hogy anyukam kuldott egy kis csokis palacsintat, belefolyottam a banatomat es most megyek lefekszem ponyvaregenyeket olvasni bosszubol!Nem csinalok semmit!
szoszi
szoszi

Hello Lányok!

Zsuzsa! Mit látok? Mégiscsak ezüstérmes leszel? Azért ez annyira jó, hogy így tudósítasz, és úgy gondolom nem is izgulsz.... de most már írj folyamatosan mert megőrülök a kíváncsiságtól, meg a várakozástól, ha eltűnsz!!!Kép De tudod, azért nem siettetlek...Kép

Egcsi! Üdv ismét körünkben.Kép A vasalás még ráér nálad.Kép Drukk Timiért, majd tudósíts, hogy mi van vele.

Chello! Grat a CTG-hez! Nekem is így kell mennem, mint neked. Én most megyek szerdán, aztán 38-tól heti kettő. Bár akkorra a doki szerint már szülnöm kéne, majd meglátjuk.Kép Pihenj amilyen sokat csak tudsz és írj nekünk minél többet. Húúúú már ettél kovi ubit? Imádom!!!!Kép

Szöszi! Igen én alapban is szép nagy vagyok.Kép Mi van a légkondisokkal? Megakadt az on-line közvetítés? Azért ne mérgeld fel nagyon magad! Jelentem most vágtam egy fél kiló epret, így kaja előtt!KépMár izgultam, hogy mégsem ettél sütit de megnyugodtam. Az milyen volt? Csak hogy csorogjon a nyálunk.Kép

Maci2! A munkahelyed nagyon király, ha teljes fiztu adnak így is, akkor használd ki én azt mondom!!!KépHa nem megy, bármikor elmehetsz GYED-re vagy GYES-re.Kép

Nanda! Jó hogy jelentkeztél, de reméljük most már igazán rendbe kapják a géped!!!Kép

További szép napot!

ZSUZSA!!!! ÍRJ!!!!!!!!!

Swen

Húúúúú most jut eszembe a táblázat szerinti befutó Borink sem volt még ma....Most itt vagyok tiszta idegbeKépKépKép

Botond Kép
EneseKép
swenson

Szöszi!
Most olvastam a végeredményt, lesújtó!!!Kép De most ezért kijöttek, hogy ezt megállapítsák és majd szerdán jönnek rendbe rakni?! Felháborító!!!!!!Kép

Botond Kép
EneseKép
swenson

A szomszédunk lefényképezte a kiscicákat:

Kép

Panó
panó

Halihó,
Megvolt ma reggel a CTG és az UH, de a dokibácsim sajnos nem volt bent.
CTG rendben, apró, folyamatos tevékenységet mutat, de tényleg aprócska. Persze betonhas-effektus megint elmaradt!!!
UH: méhlepémy második fázisban, flow oké, a baba picit kisebb a koránál, 2800 felett van, bár a hölgy szerint van az 3 kg is. Azt mondták, semmi gond.

Szia Ildikó,
Kitartás, tudom, nem lehet könnyű annyi gyerkőccel, távol minden segítségtől! A nyűgősség szerintem már nálunk is jellemző itt, a finises kismamáknál.
Ági meddig marad Magyarországon? Ezek szerint kint vége a sulinak, már vakáció van?
Lucas – ez nekem tetszik. Amit a társasági életről írtál, hű elég gázosak az itallal!
Északi nép, tömény ital.
A nyugdíjasok élete pedig igazán irigylésre méltó.

Szia Mucska,
Akkor apukámat legközelebb hozzád küldöm ebédelni...
Én meg nem enném a vízi lényeket, majd kaphatok mákos tésztát?
Ma a KIKÁ-ban betettem a kosaramba az ISIS-t, meg hozzá egy egyirányús üveges csomagot, meg zacskókat szintén külön dobozban, aztán mindent otthagytunk végül. Mondtam, majd itt nálunk, a Megatoys-ban. Nagyon határozott vagyok az ügyben.

Panó,
Meddig tartanak még benneteket megszállva a munkás-seregek? Jól haladnak? Kerti parti? Mi hétvégére tervezzük Ráckevére, lehet, hogy társaságban szülök?

Swen,
Na, most már látszik a bálnamama-pocakod! És még nőni fog, hihihi.
Micsoda kérdés az, hogy mi volt Karcsival...ALUDTUNK! Még farkasüvöltés sem volt. Na.

Jerry,
Dani ágyát kéretik nem kiságynak hívni! A fekvőfelülete 200x90 cm, szóval öregkoráig kitart. Dancsi nem volt teljesen 3, amikor beleköltöztettük, és a védőkorlát miatt soha nem féltettük, hogy legurulhat. Persze, más eset a bohóckodás a létrán, stb, erre figyelni kellett, de soha nem volt gond. (Szállodában a mai napig MINDEN ESTE leesik az ágyról, ha véletlenül a szülei elfelejtik körbebástyázni)
Hű, igazi belvárosi lakásotok van! 4 m, ott már akár galériázhattok is!

Hajni,
Ennyire dolgozni akarsz? Kíváncsi leszek, hogyan állsz majd hozzá, amikor eljön az a bizonyos 3 hónap. Értem én, hogy nem teljes munkaidő, de a 3 hónap nekem akkor is kevésnek tűnik. Ha nagyon muszáj, akkor esetleg 6-8 hónapos kortól, de csak ha tényleg muszáj.

Innen folytatom estefelé, Salla 10.30-as üzenetéig olvastam csak vissza. Most megyek oviba, aztán a játszótérre.
Anitabori
addig is puszi nektek
drbusborbala
Budapest, XX.

sziasztok!

Szöszi: fojtsd a kajába a bánatod! Na meg a regénybe! Mi is az???

Swen: ne siettess! Úgy tűnik, már nyugi van. Már csak mocorgás, és keményedés...

Panó: cicusok Kép A jobb első jó arcot vágott! Kép
Hogy haladnak a melósok?

Bori: leletek Kép
És te hogy vagy???

Zsuzsa
zerko

szoptatás kapcsán (Borival téma volt a paprika):

Ehető és nem ehető élelmiszerek csoportjait szoptatás alatt.
Ezeket főleg az első két hónapban kell betartani, utána mindig egy tiltott ételt lehet enni, hogy megtudjuk, hogyan reagál a pici. Mint majd később a piciknél, ha elkezdünk nekik szilárd ételt adni.

EHETŐ ÉLELMISZEREK CSOPORTJA:
- hal, csirke, máj
- burgonya, spenót, cukkini, padlizsán, patisszon, sóska, tök, répa, saláta, sütőtök, gesztenye, cékla, spárga
- paradicsom, barack, ananász, alma, banán, rebarbara, naspolya, megy, zeller, kapor, petrezselyem
- gépsonka, virsli, krinolin, párizsi
- kevés kávé, tea (főlegy gyümölcstea)
- napi tej mennyiség max.2dl
- olajos magvak,
- pékárú, tészta
- szénsavmentes ásványvíz
- levesek-főzelékek
- tejföl, joghurt, túró, sajt, tojás

NEM EHETŐ ÉLELMISZEREK CSOPORTJA
- csípős, borsos, füstölt alapanyagok és ezekből készült ételek
- nehéz, fűszeres, puffasztó ételek
- szalonna, kolbász, szárazszalámik, füstöltsonka
- lecsó, hurka, uborka, paprika (de a füszerpaprika igen), brokkoli
- "K"betűs zöldfélék
- narancs, grapefruit, mandarin, körte, cseresznye, retek, HAGYMA-FOKHAGYMA
- bab, borsó, lencse, sárgaborsó, szója
- szőlő (csak keveset lehet, mert meghajt), kiwi, eper, málna, szilva, kukorica
zerko

Halihó!

Csak egy pillanatra ugrom be, mert most indulunk a postára (feladom a reményt! Kép ) meg vásásrolni!
Mindenkinek köszi, aki CTG ügyben aggódott értünk!
Képzeljétek, minden rendben volt, annyira, hogy a szívfrekvencia átlagosan 140, de volt, amikor lement 120-ra is, ha nem mozgott éppen. Ugyanolyan nyugodtan mentem ma is, mint egy hete reggel, mert én TUDOM, hogy nincs baja a babámnak és nem vagyok hajlandó ezen feleslegesen idegeskedni! Viszont voltak olyan keményedések, amiknél rendesen megizzadtam és ennek ellenére a fájás-görbe szinte egyenes volt 30 környékén! Ja, egyébként ua. a gép mért ma, mint amelyik a múlt héten a 200-as pulzust mutatta! Én már nem is akadok ki ezen, rosszabbra számítottam! Most legalább nem kell ismételni! Folyt. köv. jövőhét hétfő. Nekem sem mondták, hogy többször kéne menni ezután!
Rákérdeztem a matatásra, mostmár csak akkor lesz, ha a CTG fájásokat mutat, kenet tenyésztés pedig akkor lenne, ha lenne panaszom! Viszont, ha a 40. héten nem szülök, akkor be kell feküdni és meg fogják indítani! Azt azért inkább nem várnám meg!
Ma voltam vérvételen is az EDA-hoz.

Bori, Chello!
Örülök, hogy nálatok is minden okés!

Ma belenéztem a tükörbe és azt hittem, elájulok! Két nap alatt annyi stria lett a hasamon, hogy az nem igaz! Eddig csak alul volt, mostmár a köldököm környéke is olyan! Hiába kenegetem! Kép
Igaz, hogy nagyon nehéz a kiscsaj, meg érzem azt is, hogy fáj a bőröm, de nem gondoltam, hogy olyankor reped!

Zsuzsa!
Vigyázz magadra! Lehet, hogy te leszel a következő? Kiváncsi vagyok, hogy mennyire tartjuk be az egymás utáni szülést! Ha mindketten eltűnünk hirtelen, akkor az már gyanús lesz!
Az éjjel én is rosszul aludtam, nagyon felületesen! Állandóan felébredtem, ha megmozdult a baba, hogy most kell indulni! Ráadásul rúghatott egy nagyot, mert arra ébredtem, hogy éreztem egy pukkanást a hasamban és biztos megrepedt a magzatburok, és mindjárt elkezd folyni a magzatvíz! De nem folyt!
Mindenesetre csurom vizes volt az alvós pólóm ezektől az álmoktól! Nem volt jó!
A málnalevél teából mennyit kell inni naponta? Ha most elkezdem, nem fogom előre hozni a szülést?

Látom, néhányotoknak volt hasonló élménye a panelfal fúrással! Szerencsére a vezetékbe fúrást azt megúsztuk!

Swen!
Csini kismami vagy! Jók a képek!

Orsi!
Látom, a lényeget ti is elkaptátok! Le se tagadhatod, hogy fiad lesz! Szép a kis pofija is!
Gratulálok!
Sajnos az én kiscsajom az arcát nem mutatta, de puncis képünk az van!

Panó!
Aranyosak a cicák! Milyen szép kék szemük van!

Szerelők témával kapcsolatban annyit szeretnék hozzátenni, hogy én kb. 1 hónapja 2 db. gyapjúszőnyeget tisztíttattam ki egy céggel. Elszúrtam a dolgot azzal, hogy nem nézte meg a szállító, mikor elvitte őket és én se néztem meg, mikor visszahozta. Most hétvégéig ki se bontottuk. Szombaton letettük a kicsit a babszobába és a nagyot a nappaliba, amikoris megláttam, hogy nagyon fél méteres darabokban hiányoznak a gyapjúszálak, olyan, mintha valamivel kimaratták volna! Annyira nem feltűnő, de látszik! Ma elfelejtettem őket felhívni, de nem tudom, egyáltalán van-e értelme és helye a reklamációnak ennyi idő után! Meg főleg úgy, hogy se előtte, se utána nem lett kibontva! Hogy bizonyítsam be, hogy ők csinálták, mert előtte nem volt olyan? Szerintem ezt sehogy nem lehet! Egy szóval elcsesztem! Kép

Valaki segítsen nekem lécci abban, hogy az Avent Isis mellé miket kell még beszerezni, hogy fagyasztani is tudjam majd a tejcit! És főleg mennyit!
Láttam, Bori, hogy Te már majdnem megvetted a hozzávalókat! Kép Ezek kellenek mellé?

Ja és még egy kérdés! Ha hidegen akakrok sterilizálni, Neomagnol tabl.-val, akkor milyen arányban kell a víz és a tabl.? A gyógyszerész 1 l vízhez 1 tabl.-t mondott, a védőnő meg 1 l-hez 10- et. Azt kicsit sokallom, márcsak az ára miatt is! Egyáltalán hogyan lehet a leggyorsabban, a legkevesebb macera nélkül sterilizálni, úgy hogy közben semmit ne tegyek tönkre? (pl.: megolvad stb.) Biztos hülye kérdés, de Tapasztalt Anyukák segítsetek! Köszi!

Na, most megyünk!
Ahhoz képest, hogy azt ígértem, rövid leszek, jó hosszú regényt sikerült írni! Mindegy, legalább nem unatkoztok!

Még benézek este egy kicsit!

Puszi: Mariann
holnap 38
marcsababa

Mariann, Bori, örülök, hogy nálatok is minden rendben volt a
CTG-n. Kép

Zsuzsa, köszi a listát az élelmiszerekről. Sajna a legtöbb kaja amit imádok tiltott listán lesz. Kép

Chello
chello

Mariann!

Csak hogy ne érjen meglepetésként amit a klinikán látni fogsz sterilizálás gyanánt: Az egyik csapnál lemosod a tejet, a vizes üveget és alkatrészeket bedobod az ultrás vizbe, jól átmosod, aztán pedig a harmadik csap alá teszed, amiből ha szerencséd van jön meleg víz. Itt így csinálják, bár ez nem azt jelenti, hogy így kéne. De ez klinikailag elfogadott és bent erre lesz csak módod.

Chello!
Ment mail Kép

Puszka MucskaAndi

Andi
Kép
mucska

Sziasztok Lányok!

Örömmel jelentem, az ajtó beszerelve. Kép Igaz majd másfél órás késéssel jöttek, de jól dolgoztak.

Túl vagyunk a kórházi körön is. A CTG szinte egyenes vonalat mutatott a fájásos görbén. Doki bácsi megvizsgált, betonkemény és zárt méhszáj. Ha addig nem lesz semmi, akkor hétfőn megint ultrahang, ott újból megnézi a heget, hogy változik-e a múlthetihez képest. Ha minden tökéletes, és még akkor sincs semmi, akkor a végső határidő 21-e, akkor be kell feküdni. És akkor tuti császár.

Maci!

Sem rá, sem lebeszélni nem akarlak, hogy 3 hónapos baba mellől visszamenj dolgozni 1-1,5 napban. A szoptatás szempontjából nem lesz egy egyszerű menet, mert már jóval előtte rá kell készülnetek, hogy más is meg tudja etetni, meg, hogy egyáltalán elfogadja az anyatejet üvegből. Arról nem beszélve, hogy neked is majd meg kell oldanod a munka közben a fejést, különben szép kis mellgyulladást hozhattok össze. Én azért kivárnám a hat hónapot. A barátnőmnek is egészen rugalmas a munkabeosztása, de ő is csak hat hónaposan kezdte újra a munkát kb. napi négy órában, addig napi néhány telefonnal fenn tudta tartani azt a területet, amivel foglalkozott. Abban a négy órában egy nagynéni volt a bébiszitter. Előtte szopi, utána szopi. Így megúszta a fejést. De még így sem volt könnyű neki.

Chello!

Fenn a szülőszobán csinálták a CTG-t? Egy barna, rövidhajú negyvenes nő volt? Ha igen, akkor ismerem.

Szobát már rég lefoglaltuk. De tudod nekem nem nehéz.

Zsuzsa!

Lehet, hogy te leszel a második?

Most befejezem, mert jött az újabb eperszállítmány. (Anyukámék.)

Zita
pzita

Mucska!

Látom, a klinika sterilizálásban is élen jár! "Örülök"! De ez ellen nem lehet mit tenni, viszont otthon! Ezt hogy csinálod? Hiszen már te is tapasztalt anyuka vagy e téren!

Lányok!
Még annyit akartam kérdezni, hogy van-e összefüggés a baba pulzusa és a szülés várható időpontja között? Szóval változik-e a pulzus a szüléshez közeledve? Napokra vagy esetleg hetekre gondolok.

Szerintem még jövök, de ha nem, akkor jó éjt mindenkinek!

Mariann
marcsababa

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?