A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006/2007 Téli babák

Bernadett: Gege nem lázasodott be nem keversz valakivel? Csak azt írtam ha jól emlékszem nem néztem vissza hogy nyügösebb egy kicsit:) De hála istennek nem lázas:)

nika70
Salgótarján

Mágnes!

Anna baba nagyon édi! Most már a fülbevalóval igazi kis hölgy lett!:)

Ante!

A férjem allergiás a Verára vagy a Verácskára. Van hogy énekelek a bébinek és a rím kedvéért ezeket használom és mindig megmagyarázza, hogy őt Veronikának hívják!:) Amúgy ez nekem is jobban tetszik!:) De többnyire csak mások előtt használjuk a nevét, magunk között mindenféle beceneveket mondunk rá: cicababa, nyuszifül, kiscsaj stb.:)

Winnie!

Melyik szállodába mentek Galyatetőn? Mi két éve ott voltunk nászúton és gyönyörű hely a környék, a szálloda is (asszem Hungestes). Jó pihenést!

Na megyek a csajszit fürdetni, etetni és aztán készülök a buliba! :lol:

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe

Noémi, jó bulizást :)
Mi is a Hunguest Hotelbe megyünk :)

Ági, szuper ez a jó hosszú alvás.... már én is várom. meg is lenne, ha nem tekeregne szegény a hasija miatt, kaja ügyben kibírná... nekünk meg ugye két napja volt ilyen alig evős nap....20-at, meg 30-at bírt enni...

KépKép

KépKép
winnie27

Noémi, engem se Veráznak sokan, legalább is a közeli barátaim azok nem, mivel tudják, hogy nem nagyon figyelek rá. Sokan nem tudják, hgoy a Veronika és a Vera nem úgyan az a név. Két különböző név csak max becézni lehet úgy. Engem mindenki Veronnak hív, a párom meg Vercsi, vagy Verocs. De én is háklis vagyok a Verára.

Kép

Kép
antekirt

Mi is mennénk bulizni vasárnap, hogy a házassági évfordulónkat dehát ez még várat magára. 2 óránál többet nem engedhetünk meg magunknak, ráadásul semmi nem lesz nyitva most. Gyereknap is lesz. :-)

Bulizósoknak jó szórakozást!

Jó éjszakát a nem bulizósoknak! :-)

Kép

Kép
antekirt

Sziasztok!

Gyorsan beszaladtam csak, nehogy azt higyjétek, máris eltűntem!

Köszönöm szépen a fogadtatást, nagyon kedvesek vagyok!!!

Nem sikerül továbbra sem a tápizás. Tegnap próbáltam ismét a poharat, de ugyanúgy kifolyt az összes a száján (amit ő rendkívül viccesnek talált :P ). Ez nem is lenne gond, de tegnap is azt vettem észre, hogy kevés a tejcsi, hiába raktam egymás után többször is mellre. Nem tudom mitévő legyek, mert már így is elképesztő gyakorisággal szopizunk! :(
A szopitanácsadókkal alaposan befüredtem, de ezt majd legközelebb...
Remélem délután lesz egy kis időm, és akkor írok bővebben, addig is mindenkinek nagyon szép napot kívánok! :)

Üdv: Évi

KépKép
KépKép
evikismama
Budapest XVIII. kerület

Ante: én tudom, hogy különbözik a Vera és a Veronika, mert az unokatesóm Veronika, a sógornőm meg Vera. :D Nekem mindkettő tetszik. Becézésnek meg a Vercsi. Olyan kedves.

Évi: és milyen gyakorisággal szopizik Noémi? (Írtam már, hogy az én gyerekem is majdnem Noémi lett? :D Már megegyeztünk apával, hogy Noémi, mikor aztán annyira megsajnáltam, mert olyan szépen dicsérte a Tünde nevet, hogy végül beadtam a derekam és így lett Tünde az enyém lányom.) Én a helyedben lehet, hogy elkezdeném a hozzátáplást. Végülis már majdnem 5 hós a jányod.

Kép
Kép
tinu

Évi: és nem lehet, hogy nem a pohárral van a baj, hanem hogy nem ízlik neki a táp? Próbáltatok már másik fajta tápszert? Ha jól tudom, abból többféle van.

Kép
Kép
tinu

Antekirt, Noémi:

Mivel eddigi életem úgy telt el, hogy a nevem kapcsán én is voltam Veronka, Veronika, Vercsi, Vera, Verocska, Veron, Nika, Nononka, Nanika, Roni, sőt amit legjobban útáltam a nagyobb fiúk Véra megszólításában, ha dühösek voltak rám még felnött koromban is ezzel bosszantottak.

Én a családban az élő Veronikák 3.-a voltam, ezért az orosz tisztek 44-es bejövetelekor (sajna ilyen idős vagyok már) mint pici babát Vjérocskának szólítottak, így a család ma élő időseinek ez is maradtam, és soha nem Veronika, amit különben szerettem mindig, de kevesen szólítottak, szólítanak így. Azért a Vercsi, Verácska, Kisveronka a családon belüli megkülönböztető megszólításom, mivel Édesanyám még velünk lehet.
Hiába a név viselője ezt nem befolyásolhatja.
Különben nagyon szeretem a nevem, nem zavar a sokféle megszólítás.
roni nagyi

Kép
Kép
roni nagyi

Sziasztok!

Nem akarom fájditani senki szívét!:) De képzeldjétek az én kislányom olyan aranyos volt éjjel, ugyanis kibírta még az édesanyja kiszorakozza magát (ami elég jól sikerült :lol: ) és csak 5-kor kelt fel enni, sőt utána még fél 9-ig aludt!:) Kb. másfél éve nem voltam bulizni, ugyanis a pocak miatt füstös helyre nem mentem, a környéken meg más szórakozó hely nincs!:( Szóval én imádom a táncot és a zenét és már nagyon hiányzott!
Persze gondolom hogy ti is így vagytok vele. Szerintem ha a baba 3-4-ig nem kell fel, akkor csak bébiszittert (tesó, mama stb.) kell keresni és már lehet egy kicsit kikapcsolódni a mamáknak is. :lol:

Roni nagyi!

Hát nekem nem jutott volna eszembe hogy téged is Veronikának hívnak és innen a becenév!:) :oops: Sőt köszi a tipeket a becézéshez. Én nekem a Vercsitől kissé fel áll a szőr a hátamon!:) Dehát kinek mi jön a szájára! Amúgy hagyom, hogy mindenki mondja a saját becenevét, aztán majd ha a kisasszony el tudja dönteni, hogy melyik tetszik neki, akkor amellett maradunk.

Ti mit csináltok a ksi örökmozgókkal kaja után, hogy ne bukják ki tejcsit???? Veronikának többnyire evés után jó kedve van és imád forgolódni, meg van hogy a kezünkben ülő helyzetben van és akkor is többnyire kijön a tej. Sajnos néha nem is kis adag. Kaptuk ezt a megkötő tápit, amit múltkor irtam,de szerintem semmit nem ér. Volt olyan hogy a kaja után kb. 2,5 órával bukott egy hatalmasat,előtte meg nem. Úgy sajnálom ilyenkor, bár őt nem hatja meg.

Üdv Noémi

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe

Sziasztok!

Igyekeztem hősiesen végigolvasni, de bevallom, már nem emlékszem, hogy ki mit írt! :oops: Sajnálom! Ez egy olyan hihetetlenül pörgős topic, sok-sok anyucival és babával, igérem, ha maradhatok, szépen lassan megjegyezlek benneteket! :D

Noémi érdekes dolog ez a becézés. Én pl. úgy szeretném Noémimet :) becézni, de fogalmam sincs hogyan. Nekem tetszik mondjuk a Noncsi, de a kisfiam Rolcsi :roll: Apa szerint is Noémi a Noémi, de nekem néha olyan hosszú!

Nika, Gege ismét kis hős volt és milyen óriási kis hős:)

Mági, nagyon édes a kicsilányod, tényleg! :) Én úgy féltem szegény leánykámat a belövéstől, valóban nem fáj??

Tinu, nem tudom megmondani hányszor szopik egy nap Noémi, mert mindig mellre rakom, valahányszor jelez, van, hogy óránként, másfél óránként is.
Igazából egészen megnyugodtam, ahogy visszaolvastam a hozzászólásaitokat. Ugyanis én is azért aggódtam, mert Noémi rendszeresen keveset hízik, túl vagyunk egy sztrájkon is, és azóta érezhetően kevesebb lett a tejem, ráadásul kaki is csak kb. 7 naponta van :(. Többször előfordult, hogy szopi után éhesnek láttam. Végül a szopitanácsadó is azt mondta, szerinte is éhes, ezért egészítsem ki neki a tejcit tápszerrel, pohárból. Mióta azonban ennyire idegenkedik tőle, még többször próbálom szoptatni, holnap pedig kiderül mennyit hízott, ha valóban keveset, esetleg kérek másik tápszert.

A szopitanácsadókról szeretnék még írni nektek. Nem tudom van-e tapasztalatotok velük kapcsolatban, én sajnos, eléggé csalódtam. Mindig őszinte tisztelettel gondoltam rájuk, most azonban, amikor szükségem lett volna egy kis segítségre, hááááát.
Először is két tanácsadónak írtam, akik közül az egyik vissza sem írt, a másik kikérdezett, majd amikor válaszoltam a feltett kérdéseire, nem reagált. Ekkor kerestem egy harmadikat, aki tul. képpen nagyon szimpi volt és segített is ( ő mondta ezt a hozzátáplásálás dolgot is), viszont amióta megírtam, hogy nem megy a poharazás, ő sem írt. :(
Négy gyerekes anyukaként is kétségbeestem, amikor bár volt tejem, de a picikém nem szopizott, sőt ordított, ha meglátta a mellem, vagy amikor a dokinénink közölte, hogy Noémi val.szeg éhezik, ez a hízás botrányosan kevés (sőt a múlt héten 0 g volt). Ilyenkor jól jönne egy kis segítség, nekem is.

Húú jó sokat sikerült írnom, bocs :oops: Most megyek is babázni! :)

SZép napot nektek!

Üdv: Évi

KépKép
KépKép
evikismama
Budapest XVIII. kerület

Évi: nem tudom, hogy éhezik-e Noémi, de pl. Tünde is volt egyszer, hogy egy bő egy hétig (volt az 10 nap is) egy g-ot sem hízott. Aztán a köv. héten behozta, és azóta nem csinált ilyet. Szóval lehet ez átmeneti is, még szerencse, ahogy épp akkor senki nem érdeklődött a súlya iránt (védőnő, dokinő stb.). Én persze aggódtam és elkezdtem irtó gyakran szopiztatni. Nem tudom, használt-e, vagy jót tettem-e vele, mert azóta állandósult a gyakori szopi. Napi 10-szer is szoptatok, volt, hogy még többször. Igaz, altatáshoz is használom, akkor meg azért nem szopik túl sokat és sokáig. Ma pl. szinte óránként szoptattam, de nem is bánom, olyan meleg van, legalább folyadékhoz jut. Mindegy, mert ha kell, kibír ám többet is, nem az a kajáért hisztiző típus...
Lehet, hogy telefonon kellett volna segítséget kérned szopitanácsadótól. Van még egy ötletem, itt a topikon van saját szopitanácsadónk, Snoopy. Mostanában ritkán jön, mert költözés stb. nehezíti az életüket, de ha írsz neki pü-t, akkor tuti válaszol neked. Keresd vissza néhány oldalra visszamenőleg és megtalálod.

Kép
Kép
tinu

sziasztok!

megkaptuk tegnapelőtt az ucsó oltásunkat is.és én nagyon büszke vagyok 8) 8) 8) 8) 8) 8) megint kinevette a doki nénit.

már 7330 grammosak vagyunk,tehát 10 gramm és megvan a duplázás :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: és szerintem ez már megtörtént.

visszaolvastam és amire tudok arra reagálok:

Nika70:

mi is sima 1 es tápit kaunk de nem tart ki tovább mint a ha-s mert a mérőkanala is nagyobb.nekünk olyan 4 napig bírja egy zacsi,tehát 8 nap egy doboz.de tényleg lényegessen olcsóbb.

deszilvi:

mi pampers-t használunk.7-04 kilóig van és ez pont jó rá:):):)szerintem próbáld majd ki ezt is.

kiscsiko:

nyugodtan kend be vele!!!!!mi is avonosat használunk,meg kaptam anyóstól tescosat de az is jó.meg csak csak később sétálj és akkor elég egy minimális.mi is este 5-6 körül megyünk le és 8-9 ig lenn is vagyunk.meg a napernyő sem rossz dolog de az sem takarja mindig.kullancsok ellen álítólag van olyan spray amit a kocsira kell fújni és elriasztja őket.meg a bogarakat is.hát nemtom lehet hogy én nem fujogatnám össze a kocsit de lehet hogy jó.a forgáson ne idegesked,Patrik is mégcsak most próbálkozik vele.néha sikerül neki de az tök véletlen

Mágnes:

és ezt a dokid hogy gondolta???????????????nemtudsz mindig úgy fordulni hogy ne sössön be a nap a kocsiba.még ha van ernyő is nagyon ki kell fogni a jó szöget.
kismama18

deszilvi: most olvasom.nem 04 ig hanem 14 ig van :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
kismama18

teszek fel pár képet:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
kismama18

WSinnie
Nalatok akkor jo ideig eltart a pocifajas,met az mondjak 3 hos korara elmulik,de van akinel 6 honap is lehet. :cry:

Evikismama
Tenyelg hanyfajta tapot problatal mar?mert neke manno Alexnel is kellett valtas,de masodikat megitta.EN nem a rendes poharra hanem az itatopoharra,azt hiszem otthon az AVENTnek van ilyen hogy nem folyik vissza,varazsitato a neve.
Szopistanacsadokkal enis igy jartam,hivtam vagy tizet mire valaki egyaltaln felvette a telefont,de ujat mondani nem tufott,mert akkora mar nagyon kimuveltem magam :lol:

Noemi
Szupi hogy jol sikerult a buli.En elso gyereknel az hiszem 2 eves koraig nem mereszkedtem bulizasba.Most meg mar nem si kivankozom,lehet oreg vagyok mar :lol:
De egy jo ksi kavezas baratnokkel nappal az johet,pl ma is lesz ilyen :wink: Az ket ora es meg kibirja Leon is.
Nalam is van hogy kibukik mert rogton eves utan amr hason vab,en letolom es kesz,mast nem lehet csinalni,persze nem extrem mennyiseg,de azert zavaro ez is.De hat megnyomja a gyomrat,ugyhogy ertheto.

Kép
Kép
kataa

Néhány kép.
Kép nő a haja...
Kép az új rágókája

Kép
Kép
tinu

Sziasztok!
Winnie: de klassz lehet,meg kifogjátok a jó időt is a pihenéshez. Már én is be vagyok zsongva, mi jövő héten megyünk pihenni! Remélem jó lesz, azért kicsit izgulok, Ákos hogy fogja bírni az utat, az idegen helyet, más ágy, na és a pancsit!

Kismama: gratula a súlyhoz, ügyesek vagytok. Nagyon helyes baba Patrik!

Tegnap miután reggel a nyakáig (nem túlzok) folyt ki a kaki, és nem csak a lepedő, de a matrac is átkakisodott, egyből lementem a Tescoba venni pelust Libero maxi 7-14kg. Hát ez kicsit nagy még, és nem tudom olyan szépen rácsomagolni, de ma reggelre ebből is kifolyt hátul a kaki! Nem voltam ám mérges, mi????? Bakker, ezen a héten 4x húztam új lepedőt, és tegnap mtracot is mostam. De az meg olyan szarul van megoldva. Kókuszmatrac, mosható huzattal, csaképpen a huzatot nem lehet levarázsolni a matracról, mert csak egy cskban van zipzár, és képtelenség kiszedni a kókuszt. Úgyhogy azzal együtt dörzsöltem ki a kakifoltot, utána meg kitettem a teraszra. Még jó hogy ilyen jó idő volt, így este már vissza tudtam tenni! :evil:

Roni nagyi: hát Laura baba nagyon ügyes leány, gratula a forgásához. Ákos megállt a tudományában. CSak oldalra fordul, aztán ennyi. Szerintem nem mostanában fog átfordulni, pláne,hoy a hasán még mindig nem marad meg! :(
Igen, ha van közös képed a kisunokáddal, akkor énis örülnék,ha feltennéd! :wink:

Na ez hintőpor az izzadásra jó ötlet, majd kipróbálom, mert nagyon izzadós a legény. Szegény, ma du alig bírt elaludni a melegtől. Pedig csak egy kis napozóban volt. A nappaliban beizgattuka klímát, aztán kis hűs hozzá is ment, és akkor beájult a drágám!

Fnoe: biztos nagyon klassz lehetett a buli. Nekem is hiányzik néha, hogy este elmenjünk valahova vacsizni egyet, mint a régi időkben..... de most vannak sokkal jobb esték is így hármasban. Anyukámék tuti nagyon szívesen bevállalnák a babysitterkedést, és nemis lenne gond, mert Ákos 8-3ig tuti alszik, de én nem tudnám még itthon hagyni. Minden percben arra gondolnék,hogy vajon minden ok? És mi van ha felébred, és nem én megyek oda hozzá, hogy megijedne szegény! .....hát én már csak ilyen para-gép vagyok. Viszont a nagy bulizás jelenleg egyáltalán nem hiányzik.
Az eperevés annál jobban!!!! :o :o :o :o de csak szagolgatom! :lol:

én el is felejtettem,hogy hosszaú hétvége lesz! Annyira összeérnek a napok-hetek!Onnét tudom,hogy szombat van,hogy apa megy esküvőzni! :lol:

Mindenkinek jó pihenést!
Vendég

Tinu, Jeep mindjárt akcióba lép:-)

Köszi a naptejes tippeket, Kismama18 akkor bátran rákenem:-)

Deszilvi olyan jó a honlapotok:-))) Próbáltad már a Babylove 4-9 kg-sat+a Huggies 5-9 kg-sat? Nekünk a BL bejött:-)

Holnap mi is utazunk, remélem jól bírja majd Ádám:-)

Most mennem kell, mert apa jön a géphez!!4

Szép hétvégét!

KépKépKép
kiscsiko

kismama: nekem egy hónapig is kitart a táp mert én csak 120 ml-t adok egy nap este a többi anyatej:) de tényleg olcsó bb:)

b t tttttttttttttttttttt r ttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttf555555555555555555555555555555555555555555555555555555 bsferyrbuhubk,b bn vxxrtcx rttttttttttttttttttttttttttttt : ezt Gege írta nektek :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

nika70
Salgótarján

Kiscsikó: kösziiiiiiiiiiiiii. :D

Szilvi: miért nem eszel epret? Én eszek. Talán nem lehet? Basszus, mi délelőtt elmentünk piacra gyerekestül direkt epret venni. Vettem két kilót, de nem igazán fini. Illetve vannak benne finik, de vannak savanyúak is, pedig tök piros. És nem is az a nagy szemű csodaeper, olyat nem is akartam venni, mert az nem látszott túl pirosnak. Dehát ez se az igazi. :( Ha lenne itthon pektin, akkor csinálnék belőle eperdzsemet (van ilyen progi a kenyérsütőn), de nincs. Keddig meg már tuti megromlana az eper. AZ a baj, hogy a piachoz busszal kell menni. A közeli zöldségest meg utálom. Mindig szar gyümölcsöt veszek ott. Meg is fogadtam, hogy soha többet nem vásárolok nála.

Kép
Kép
tinu

Kiscsikó: Tündi szerintem jobban van, de azért adom neki a kúpot, orrcseppet, köptetőt addig, míg a dokinéni mondta. Nem szeretném, ha visszaesne, vagy ha hörghurutot kapna. Bár ma alig köhögött. Lehet, hogy tényleg jót tett az a kúp...

Kép
Kép
tinu

Mivel holnap Pünkösd vasárnap lesz és biztosan sokan mennek pünkösdölni, kirándulni v. szép családi eseményre kívánok minden jót! Aki templomba megy Annak áldott Pünkösdöt!

Holnap a gyermekeket sokan köszöntik és én is szeretnék egy vidám képpel köszönteni minden babát.
Vidám napot: Kép

roni nagyi

Kép
Kép
roni nagyi

tinu elvileg alergizálhatnak az sokmagvas gyümölcsök pl. málna, eper... Én ettem málna lekvárt és ki is csapta Lizit ...
Nagyon nagy haja van Tündének! Ez még az első, úgye?
Szóval deszilvi teljesen megértelek, anyukám meséli, hogy milyen szép eper termett náluk... :twisted:

kismama18 nagyon ügyes már Patrik, nagyon fiúsan nyomja ki magát...

Roni nagyi fialalabbnak hittelek... Anyukám csak egy picivel idősebb nálad, mert ő Szeged bombázásakor kezdett fogyni a nagymamám teje és akkor kezdett mást is enni(8 hónapos volt akkor). De sajna neki nincsenek jó szoptatási tanácsai, mert azon kevesek közé tartozott, akinek egyáltalán nem volt teje, még tejbelövése se...

évikismama A babáink majdnem egyidősek... Mi is túl vagyunk egy szopisztrájkon - nekem is sokkal kevesebb a tejem... Éjszaka fel is kel olyankor, amikor tényleg éhes... Ja ő azonban elég követelőző típus. Írtam valahol, hogy nekem teljesen megváltozott azóta, hogy termelődik a tej. Mondjuk én csodálkozom azon, hogy egy szoptatási tanácsadó azt írta, hogy adj tápszert...
Nekem egy barátnőmnek teljesen el ment a teje egy hét nyaralás alatt(4 hós volt akkor a babája), ami kicsit húzósra sikerült. 3 nap ágynyugalom után még mindig szoptat(most 1 éves elmúlt).
Szóval van remény.
Nekem Lizi elkezdte a szájába tenni az ujjait, abból jöttem rá, hogy kevés neki(meg érzetem is). Mikor elkezdett vmit betömni a szájába mellre tettem, mert ugye ez serkenti a termelődést...
Most naponta 100ml-t pluszba le tudok fejni, most igazából azon dolgoztam, hogy feljebb jöjjön a termelés, mert megműtenek 2 hét múlva, s nem leszek itthon. Ezért írtam egy szoptatási tanácsadónak, de ő nagyon kedves volt, az nlcafe-n, s bátorított is amire szükségem is volt... és 3 óra múlva válaszolt is.
Szóval nem lezárt a dolog, csak ne bátortalanodj el!

Ibcsi

KépKép
fibcsi

Tinu: igen amit Fibcsi is írt, a sokmagvas gyümik allergizálhatnak. Én még a kórházban olvsgattam a tiltott ételek listáját, és ott első helyen volt a málna/eper/szeder és a citrusfélék!
Na de azért most ne parázz be légyszi, msot már úgyis megetted, és ha nem lesz Tündinek semmi baja, akkor ti ehettek továbbra is-gondolom- de én azért inkább nem kísérletezek! pedig tele van anyuéknál a polc eper és szeder lekvárral, amit íííímádok, de most ezért áttértem a mézre. Mármint mézes-vajas kenyér! Nekem reggel kell mindig egy kis édes szenyó!
különben én nagyon rendi asszonyka vagyok, csorog a nyálam, de azért én is vettem apának eperet, sőtmég meg is mostam neki. De ő meg legalább nem cuppogott, és akkor ette meg, mikor én tusolni voltam. Azért rendi egy pasi, nem????? :lol: :lol: :lol:

Ákos kicsit felborította a napirendet. Egész nap nem akart aludni, pedig álmi volt, csak szerintem nagyon melege volt. Aztán 4-kor beájult, és aludt este fél 8-ig, amikor is elvileg pancsi idő van. ....kicsit csúsztattunk, és most aludt el! (22óra) Kíváncsi vagyok, meddig alszik, és lesz-e kakifolt! :evil:

Fibcsi: na hát remélem nem minden esetben jelenti azt,hogy még éhes a baba, ha tömi a száját, mert akkor nekem egy éhenkórász fiam van! :roll: ő mindig gyömöszöl valamit! Szerencséd volt, hogy ilyen rendes szopis tanácsadót fogtál ki!

Kár, hogy nem jöttetek ide korábban, mert Snoopy rengeteg infóval látott el minket annak idején, és szerinem sokan neki is köszönhetjük, hogy szopizik a baba!

Roni nagyi: te unokázol hétvégén?????? Lányodék is szoktak járni hozzátok, vagy inkább ti látogatjátok őket! Nagypapára hogy reagál Laura? Ákos imádja a nagypapát, kacag, ha meghallja a hangját! Apukám is rajong érte, a héten végigmutogatta neki a kertjét, minden virágot, levelet, fát megmutatott neki, sőt, meg a fűbe is leült vele,hgoy közelebb lássa a sok zöld fűszálat. De tök értelmesen beszél vele, és Ákso meg ilyenkor ámulatbanvan! Nagyon aranyosak!
Vendég

Szilvi: én már egy hete is ettem epret és semmi baja nem volt tőle a gyereknek. :shock:
Tünde is most aludt el! Ilyen se volt még. MInt aki bedobott egy duplakávét elalvás előtt... :roll: :evil: Biztos a meleg teszi. Hát remélem, nem ébred fel még, mert már nehezen vonszolom magam.

Kép
Kép
tinu

Évi!

Engem többnyire mindenki Noéminek szólít, de az öcsémnek Noncsi vagyok!:) Amúgy a következő beceneveim voltak az ismerősök által: Noé, Najmi, Noni, Naomi. Én legjobban a teljes nevet szeretem, szerintem nem annyira hosszú!:)

Tinu!

Képfelírás nélkül is feltünt, hogy milyen hosszú Tündinek a haja, hatalmas!:) És ez már az újonnan nőtt haj? Nekünk alig nő a haja, ellentétben a körmével!:)

Szilvi!

Hát ne hidd, hogy én nem gondoltam fél óránként a bébikére!:) Barátnővel is szinte csak róla beszéltem!:) Amúgy most az apja vigyázott rá-ő pedig ugye ismerős! Ja és kivettünk egy kis tejcsit a hűtőből a biztonság kedvéért, hogyha fel kell, akkor meg tudja etetni. Erre szerencsére nem került sor, de szerintem nem is ment volna, ugyanis a cumisüveggel mindig játszik (néha ebből adok neki régi tejet a hűtőből és fejek helyére frissebbet) bár, ha éhes és sötét van..

Csajok! Most akkor tényleg mi sem ehetünk epret???????? Én azt hittem hogy csak a babának nem lehet adni jó sokáig!!! Nekünk van egy kis epresünk és szinte minden nap kb. fél kg-t!:) Ja és ma csináltam eperdzsemmet! Ha gond van, akkor lehetnek Veronikán kiütések??? Amúgy melegkiütés lehet a nyakán és a füle mögött? Pici piros kis foltjai vannak-biztonság kedvéért lehintőporoztam, ez ugyse árt!:)

Mindenkinek jó utat, akik mennek „pihenni” a hosszú hétvégén! Jó éjt!
Noémi

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe

én nekem is tiltja a védönéni az epret habár egy szemet már ettem :oops: :oops: de allergizálhat a gyereknél azz anyatejen keresztül is sajnos pedig én is kilószámra tudnék enni belöle :lol: :lol:

nika70
Salgótarján

Hát mivel Tündénél nem látok semmi pöttyöt, én úgy döntöttem, hogy ehetek epret. :wink:

Noémi, Ibcsi: Tündi eleve nagy hajjal született. Nem hullott ki, legalábbis én nem láttam jelét. Viszont megváltozott a színe, mert kivilágosodott, és vöröses lett. Hátul a nyakában még az eredeti a színe. Nőtt már hozzá új is, azok még kicsik, de ugyanolyan színük van, mint a nagy loboncnak. Nem tudom, egyáltalán ki fog hullani az egész haja? Nem úgy tűnik nekem... Meddig kéne kihullania?

Kép
Kép
tinu

Tinu: akkor nektek nem kell aggódni, ezek szerint Tündi bírja az epret! :lol: Nagyon tündéri kiscsajszi a fotókon, és tényleg neki si szép hosszú haja van!

Fnoe: hát gondolom a férjed sem aludt addig azért nyugodtan, míg haza nem értél! Nálunk apa szerintem le sem feküdne ilyen szituban! :lol:

Hurrá, reggel nem volt kakifolt! De kaki sem! :D Féltem az éjjeltől, de reggel fél 6-ig húzta a legény! Ja és most is alszik a drágám.
Ma mentünk volna kirándulni, de olyen bolond szél fúj, és közben dög meleg van meg fülledt a levegő, így nem indultunk el!
Majd talán holnap!
Vendég

ma mi is voltunk gyereknapi rendezvényen:) Gege elöször élvezte a hangzavartz majd éhes lett utána elaludt a hangzavar ellenére aludt mint a bunda :) hazafelé felriadt és alig tudtam lecsititani anyós meg jött a paráival hogy mi baja gyereknek meg ezt csináljaM AZT csináljam én meg mondtam neki hogy jobb ha nem parázok be mikor sír a gyerek mert az még rosszabb na ezen megsértödött és azt mondta hogy csak ö törödik a gyerekkel meg stb de most tuti nem tudom mi baja :cry: mindegy majd csak megbékél :lol: :lol: :lol:

nika70
Salgótarján

Nika: éhség? meleg? napszúrás? :? fáradtság? szörnyű anyós? :shock:

Kép
Kép
tinu

Na úgy látom szinte mindenki „nyaral” vagy gyerek napozik!:)

Szilvi!

Ja nem mondtam, hogy az apuka addig itthon sörözgetett a barátnőm pasijával!:) Nem úgy van ám, hogy csak én szórakozok!:) Így persze végig ébren volt, egyébként valószínű meg sem hallaná, ha sír a bébi!:)

Tinu!

Én is eszem az epret, mert nem látok semmilyen pöttyöt a Veronikán. Akkor csak nincs baja?!

Nika!

Azért anyósod ugye nem gondolja komolyan hogy te nem törödsz Gegével?!

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe

Lemaradt az előbbiből:

Most hallottam, hogy a cseresznye is puffaszt és hogy azt sem szabadna enni,akárcsak a "k" betűs kajákat! Ti erről mit tudtok? Most szedtem egy vödörrel és nagyon sajnálnám, ha nem ehetnék belőle!:( Védőnénihez csak kedden jutok el, talán.

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe

napszúrás nem volt 8) 8) a többi igaz :lol: :lol: :lol:
nem tudom mi van vele Gabi átment az anyjáhóz hogy megtudja de valami hülyeséget hablatyol összevissza. nem érdekel majd megbékél ha nem akkor meg így jártam :cry: :cry:

nika70
Salgótarján

Noémi: én is meg akartam kérdezni a cseresznyét. Nekem azért gyanús, mert engem tényleg puffaszt a cseri. Érdekelt volna, hogy ha engem puffaszt, akkor vajh a gyereket is fogja-e a tejen át. Mert ha igen, akkor elég kevés gyümit ehetek, mert pl. puffaszt a szilva is. És a zöldségek is eléggé puffasztósan hatnak rám, meg a gomba is. Szóval ennyi erővel szinte semmit nem ehetnék. :roll:

Kép
Kép
tinu

Sziasztok!

Ez a mit ehetek? dologról: nem szabad túl kategórikusan gondolkodni, én pl mindenből keveset eszek, amin aztán látom, hogy hogy reagál rá a nagylányom, azt nem eszem. Azokat egyáltalán nem eszem, nyílván azok az alergizálóak.

De például a puffasztó kajáknál a lényeg a mértékletesség...
Tehát eszek karfiolt, 1-2-t de nem eszek olyan sokat...Karaláblevest is ettem...
Persze lehet hogy másik baba érzékenyebben reagál rá, de meg tudod találni azt a mértéket, hogy te is egyél, de a babának se fájon a pocija.

Tinu, az a mennyiség ami téged nem puffaszt, az lehet őt se... :lol: :lol: :lol:

Hogy Liziről is meséljek: nagyon ügyes, olyan ügyesen viselkedik vendégségben is :lol:
Most már majdnem hasra is tud fordulni, a keze beszorul maga alá, de oldalra már bármikor elfordul.
Sikerült a kádba kakilnia :oops: , amiről valaki azt írta, hogy nem túl nagy az esély rá... :wink: Szegénykém, nagyon meglepődött és nézte, hogy mit szól rá anya - mondtam semmi baj és kivettem... 8)
Inkább csak vicces volt, meg moshattam kádat is... :twisted:

Ibcsi

KépKép
fibcsi

Szerintem lehet enni epret ,cseresznyet is,csak epp nem kiloszamra. Anyatejben nem allergizal olyan mertekben mint ha a baba enne. :)

Tinu
Tundi nagyon cuki!!!!Es az a trendi ragoka :lol:

Szilvi
Latom meg pelenka gondok vannak :? Vigasztaljon hogy ha eszik majd mast is Akos akkor nem lesz ilyen folyos a kakaja 8)

Pusz
K

Kép
Kép
kataa

Sziasztok,

Hát mióta hazajöttünk anyukámékhoz, minden nap mentünk valahova, de tök jól van ez így. Apa tanul, mi meg üdülünk.:)))

Szombaton voltunk házi tekeversenyen (anyukám nagy tekés, persze hobbi szinten, meg hát a cég mindent fizet:)), ott megcsodálták az unokáját, délután meg felavattuk anyóséknál apa által vett kismedencét, ami olyan nagyra sikeredett, hogy én is el tudok benne feküdni,kb 800 liter víz fér el benne.:) Szóval a medence aljára tettünk kb 10-20 cm vizet Dani és anya bele, aztán adtunk az élvezeteknek.:)

Ma meg gyereknapoztunk, Dani kipróbálta milyen a ló hátán, meg kihagyott egy szopit és evett helyette öszibarackos banánt. Lehet hogy rosszul csinálom, de én hagyok egy napot az új kaják közt és ha nem jön rejta ki semmi, vagy nem veszek éeszre semmi szokatlant akkor adtam mást, így már elég sok mindent kipróbáltunk. Még a répát nem. Ma pl apa itatott vele sour cherry (az a meggy igaz?) italt, olyan heyhósa, persze csak két kortyot vékony üvegpohárból. Hát mondtam neki hogy nagyon bátor vagy!!! :roll:

Noémi, a Noncsi becenév nekem is tetszik, bár én nem mondom hogy kire hallottam először ezt a nevet.:)

Így hogy beszélgettün a nevekről, jó sok Veronikánk van:)

Nekem a nővérem talál ki jó neveket nekünk. Az egyik a Bikficjanka a bátyám pedig ennek megfelelően Bikficjankó. A másik a Bikini. Apukám meg Mukinak hívott, bátyám ezután Kismukinak.És sok más szép becenév van még a családban.:)

Szilvi,
Sajnálom a "kakis éjszakákat" ezek szerint Ákos nagyon különleges baba:)

csernusn

Deszilvi:

Sajnos elég ritkán találkozhatok mostanában Laurával, mert olyan elfoglaltságaink vannak, hogy most ez így alakult. Azért hetente szoktam látni, mert, ha Szegedre jönnek mindig itt töltenek nálunk hosszabb időt. Naponta Skypen tartjuk a kapcsolatot, így sokat beszélek a lányommal. Azért az eseményekről nem maradok le.
Pünkösdkor azért meglátogattuk Őket és csatolok néhány képet, igaz nem Velem van, mert ez a nap a Nagyapáé volt, most Ő volt a favorit.
Nagyapa a legfiatalabb unokájávalKép
Melegben is vidáman Kép
Édes álom: Kép
Ebéd a családommal Kép

roni nagyi

Kép
Kép
roni nagyi

Sziasztok Csajok

megjártuk Ausztriát, igaz egy kis kitérővel... Szombaton hajnalban indultunk volna, de Máté kruppos lett, ami társult aszmatikus hörghuruttal és így a Madarász csecsemő osztályán landoltunk....

Keddig bent is tartottak, de utána elutaztunk és pár napot a tó parton töltöttünk... Fel is teszek pár képet :-)
Kép

KépKép
KépKép
bunny75

Jaj Bunny, azért remélem a tó parti levegő jót tett. Milyen az a krupp? És hogy ismerted fel, vagy az annyira félreismerhetetlen köhögés???? Máté ezen képén meg sem látszik, egyszerűen gyönyörű!!!

Roni nagyi,
Hát egyáltalán nem ilyennek képzeltelek!!:)))) Valamiért fekete hajúnak, a többi stimmel, mármint hogy rövid, meg göndör vagy hullámos.:)))

Szép család vagytok, ki csinálta a képet?
Hogy viselte Laura az éttermet?

csernusn

Na a többi nem sikerült....

KépKép
KépKép
bunny75

Krupp - kutyaugatós köhögés.... befulladnak a gyerekek... Hja és az aszmatikusnál a belégzés nem megy, míg a kriuppnál a kilégzés... Persze mi mind a kettővel küzdöttünk... Ha rossz, akkor már legyen nagyon rossz....

KépKép
KépKép
bunny75

Bunny: ti szegények! Milyen gyorsan helyrejött viszont! Rakjál még fel képeket azért. Máté nagyon szép a képen!

Na a tegnapi éjszakánk volt eddig a No 1. a szar éjszakák versenyében, mióta Tünde megszületett. :roll: A meleg, meg az orrfolyás rendesen betett. Eleve 10 óra volt, mire elküzdöttem a gyereket odáig, hogy le tudjam tenni az ágyába. Nagy nehezen elaludt, kijöttem a szobából, becsuktam az ajtót... Erre kb. 1 perc múlva hatalmas ordítás! Tünci felébredt, a hátára fordult, és ettől az egésztől annyira behisztizett, hogy utána másfél órán keresztül ment az ordítás. Végül a nagy sírásba aludt be. :( Én is ledőltem, de egy óra múlva ismét sírás... Szerencsére akkor már legalább szoptatni lehetett (előtte már a szopipóztól hisztérikus ordításba kezdett) és gyorsan visszaaludt. Viszont 3-ig még többször ébresztett sírással, de a cumi a szájába tömködésével tovább aludt. Végül 3-tól 6-ig sikerült egyvégtében aludnunk. Aztán felébredt és most sikerült visszanyomnom. :shock:
Este vagy 5x szívtam az orrát, mert persze a sírástól taknya, nyála egyöntetűen folyt. :? Így is úgy tettem le, hogy szortyogott.
Komolyan már mindent kitaláltunk a párommal. A férjem még a karácsonyfaizzó-készletet is felszerelte a gyerek ágyára, hátha eltereli a figyelmét a nyafiról. :lol: Hát nem jött be.
Viszont masszívan nyúlkál mindenféle (tévétávirányító, kés, villa, pohár, világítós egér, billentyűzet stb.), és ha nem kaphatja meg, akkor szintén hiszti. :wink:
Hát ennyi röviden.
Megyek hajat mosni, míg lehet.

Kép
Kép
tinu

Kedves Mamák,

Bocsánat, hogy ismeretlenül zavarlak titeket, de mivel régi „topicoló „ vagyok, kislányommal való terhességem óta, ezért merem veletek bátran és örömmel megosztani, hogy megnyitottuk a www.biofalva.hu webáruházunkat. Csupa csupa egészséges étel, naturkozmetikum, babaápolás, kényeztetés a babának és mamának. Kislányunk inspirált az egész létrehozásához, mivel neki nagyon nehezen vadásztam le ezeket az egészséges dolgokat.
Ha van kedvetek nézzetek be hozzánk. További szép napot kívánok mindenkinek.
Johanna és Fanni baba

Ui. Szia Tinu....:-)
johanna1975

Sziasztok!

Na, megjöttünk Galyatetőről...

méág csak az előző oldalt olvastam, amig eszemben van.

Noémi, bukás: nálunk is ugye tök sok volt, de mostanában kevesebb, nagy bukik néha rögtön kaja után vannak, ha (szerintem) túltöltöm, de bukogat utána is. Mi mondjuk ált 20 perce büfiztetjük, mivel hasfájós, addig függőlegesben van, utána lerakjuk, de indul is hasra.... den me zavarja a bukás, vigyorog egyet hozzá. Azt a Nutrilont abba is hagytam, nem használt, vizsont baromira szenvedett, utálta, így nem szenvedek vele tovább.
Buli: tök jó: mi eddig kétszer 1-1,5 órára mentünk el apával céges bulira, meg voltam szintén eddig osztálytalálkozón. 2 és fáé múlva lesz a a nagy céges szezonzáró buli, nekünk az lesz az első nagy kiruccanás, akkor jön anyu majd babysittelni, már várom! :)

Szilvi, megfordulás: nálunk is úgy volt, hogy először oldalrafordulás, az ment egy pár napig, majd utána egyszercsak hasra, és azóta egyfolytában. És addig Rékababa is utálta a hasonfekvést.... (azóta sem szereti sokkal jobban, de megy rendületlenül hasra. Viszont ma egy párszor tovább is tudott gördülni, lassan ezt is megtanulja :))

Tinu, tényleg jó nagy lobonc van :)

Vera név: nekem tökre tetszik mindenhogy :) nekem egy Vera ismerősömet Verocskának hívják, az is tök ari :)

Kata, hát igen, hasfájás.... már beletörődtem, gondolom a cumisüvegezéstől és a mohó kajától is. Bár érdekes ez az éjszaka tök jó volt. Kevesebbet evett este, 150-et. Lehet, hogy attól is fáj éjszaka, hogy bezabál 170-200-akat, és ez megfekszi a kis pociját?? mert csak éjszaka fáj már....

NA és akkor ez a zoldal:

Ja, még annyi, az eperről én is úgy tudom, hogy gáz... én 1-1- szemet azért eszem, ha apa eprezik, de tényleg csak mutatóba...
A cseresznyéről viszont nem hallottam, sőt ,tökre vártam már, hogy lehessen akkor legalább cserizni :(

Niki, hol tart Ákos vizsgákkal? mennyi van még hátra? mert ez 3-4 részből áll nem? télen is volt egy...

Bunny, jaj, hát ez elég csűnyán hangzik.... még jó, hogy "laza csajszi" vagy. így bizti nem paráztad túl, csak éppen amennyire kell... tudjátok, mitől lett egyszerre mind a kettő? :shock: de tök jó, hogy már jól vagytok, és még nyaralni is sikerült.... merre is voltatok? bocsi ha már kérdeztem, de elfelejtettem, pedig szerintem kérdeztem... :oops:

Roni nagyi,én sem szőkének képzeltelek :)

Tinu, nekünk a múlt éjszaka volt horror, ugye szállodában megjöttek a szomszédok, 11-kor felébredt, kivettük, ne kezdjen el sírni, na innentől szinte folyamatosan ringatni kellett.... majd 4 előtt felkelt, elkezdett dumálni, köpködni, csak hogy vele foglalkozzak, majd 3Í/4 5-kor kajált, utána apa volt a soros ringtásban, én aludtam kb 3/4 9-ig... de a nettó alvás elég kevés volt. Ma visont rekordjó ájszaka volt, megint éjfélkor kivettük, aztán kelt fél 3-kor picit, simán visszaringattam, majd 4-kor, akkor cumival vissza, így aludt negyed hatig. Viszont utána nem akart elaludni csak fél 8-kor, addig dumált :)
Kiváncsi vagyok, mi lesz, ma szándékozom visszaköltözni apához... nem tudom, mi lesz, babóca kicsit hozzá szokott az örökös ringatáshoz, meg kéne tanulnia egyedül aludni, mert ez így elég gáz, hogy egyfolytában ringatni kell néha... meg az állandó kivételről is le kéne zsokni... :?

kül jó volt Galyatető. mondjuk tegnap szar idő volt, persze, amikor ott voltunk. De jó. hogy volt anyós, így tudtunk ketten egyszerre vízbe menni, meg reggelizni, vacsizni, addig ő babázott.... :)

KépKép

KépKép
winnie27

Winnie: örülök, hogy ilyen jól sikerült azért a hétvége! Hát egyre kíváncsibb vagyok én is a mi nyaralésunkra. Egy hét, és utazunk. Azért én kicsit izgulok miatta!

Niki: kb másfél hónapig semmi baj nem volt pelenka téren, minden bent maradt. A héten kezdődött újra a kálvária. Ákos átállt az éjszakai kakira, méghozzá nem kis adagban, és ezért vannak a balesetek. azt hittem, kinőtte a pelust, vettem nagyobbat, de a helyzet változatlan. Ma reggel megint lepedőcsere volt! :( nemtudom, meddig fog tartani a mindennapos ágyhúzás!

Roni nagyi: én valahogy így képzeltelek el! Tök jó, hogy tettél fel képet, tényleg nagyon kedves családod van! Na hát és Laura meg aztán pláne egy tündér! Látom ő is nagypapás! A férjed pedig gondolom nagyon büszke a kisunokájára! Jó rájuk nézni. megmutattam a férjemnek is, ő is azt monda, hogy nagyon szép kislány Laura! Akkor nektekis szép hétvégétek volt!

Bunny: na akkor nektek aztán jól indult a nyaralás! Nem lehetett semmi! Ez azt is jelenti, hogy ezentúl lehet számítani ilyen kruppos köhögőrohamra????? azért gondolom a tóparti párás levegő jót tett Máténak! Anyukámék annak idején velem is mindig rohantak a legközelebbi tópartra, hogy kicsit kapjak levegőt!!!!!

Nika: anyósod mindig ilyen kedves?????vgy csak most volt ez a tuti beszólása????

fnoe: ok, gondolom, ogy férjed sem sörözött közben! De tök jó, hogy beállalta!
Vendég

Szilvi, merre mentek?

Amúgy altatáshoz van valamilyen tippetek, hogy hogy lehetne önálló alvásra szoktatni a babát, hogy ne kelljen ringatni, mert elég tanácstalan vagyok és tartok az egésztől... :?

KépKép

KépKép
winnie27

Sziasztok!
Hazaértünk a wellnesből, és úgy tűnik nem egyszeri dolog volt a jó éjszakai alvás. Már 4. napja végigalusza! :D olyan fura ez, hogy én is pihizhetek! Nyolckor leteszem aludni, és 7-ig szunya van.

fnoe:
jajj nekem úgy hiányzik már egy kis kimozdulás! Persze olyan, ahol nem babakocsi, hordozó, vagy éppen gyerek van a kezemben. Panna születése óta még nem voltunk kettesben sehol sem. Mondjuk nem is igen tudnám kire bízni őt..

bukás:
Mi nagyon bukósak vagyunk. Büfizni kizárólag állva szabad PAnnával, és megtámasztom büfi idejáre a popsiját, hogy a pocakja alig érjen hozzám. Így nem nyomom neki, és csak aprókat büfizik. Büfizünk vagy 10 percet. Utána még figyelni kell vagy negyed órát,ha nagyon jár a nyelve, akkor tuti bukás lesz.. :?

evikismama:
Elvileg nem fáj a füllukasztás, azért én ezt nem hiszem. Minden esetre nem lehet olyan megrázó élmény, mert tényleg hamar megvígasztalódott. .) Mondtam neki, hogy most rossz lesz egy kicsit, és haragudhat rám, de hosszú távon engem fog dícsérni, hogy nem nagykorában kell rászánnia magát :D
Egyébként most mi is 2 hét alatt 210 grammot híztunk. ..Én betudom a melegnek.

kismama:
ne is mondd! Az ernyővel annyit vacakolok! Sokszor nem is látszik, hogy tolom a kocsit, az ernyő úgy betakar. Tiszta röhejes lehetek..Egy babakocsi, ami magától megy.. :roll:

eper:
én nem merek enni, de szerintem ez is szervezetfüggő. Annak idején az első nap, amikor hazaértünk a kórházból, be eperleveztem. Hát szegény gyerek.... :( Azóta kerülöm az aprómagvasat..

roni nagyi:
képzeld, tegnap éppen veled álmodtam! Találkoztunk valahol, és megállapítottam, hogy pont olyan vagy, amilyennek elképzeltelek! Persze egyáltalán nemilyennek, mint a képen :) Nagyon szép családod van!

Na megyek is, kihasználom a pihiidőt!

Kép
Kép
Kép
mágnes

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?