Nekem tetszik!
Solya
2003.05.12 11:34
Tök jó, hogy nemsokára már érezni fogod a ficánkolását.
2003.05.12 11:56
(( 

.
Na mindegy majd lesz valami, ha nem alszik akkor is el van kb 1,5-2 órát az ágyában. Sajnos elõfordult már ilyen, de szerencsére nem gyakran. 2003.05.12 12:54
2003.05.12 14:32
1/2 11-kor
keltek fel és ugye akkor reggeliztek! Mondanom se kell, hogy ma mennyit kinlódtam, míg végre Zsani kegyeskedett délután 1/2 3-kor elaludni.
2003.05.12 18:32
a panadolt szereti és a csokit, na és süsüt is
2003.05.12 20:00
2003.05.12 21:03
Nem túl jó érzés
Úgyhogy most elegem van a világból!
2003.05.13 06:46
, de a dékáni körhöz
és egy kis életkedv is
azóta is fáj
! Na lányok, benne vagytok? 2003.05.13 07:54
Annyian végezték el már érdemtelenül és bután (dékánival vagy anélkül) az egyetemet, hogy neked igazán járna, hogy ne kelljen emiatt már aggódnod! Úfgyhogy, ha van igazság, meg kell, hogy adja az engedélyt! Orvosi igazolás nem segíthet? Láttam a másik topikban, hogy Balu korán kelt
- Ármin mostanában képes hajnali 4-kor felébredni (gondolom, mert akkor emberi a hõmérséklet) és minket is felkelt
Mikor mondjuk, hogy még sötét van, aludjon, értetlenül mutogatja nekünk a lámpát és hozzá a kapcsolót - nem érti, hogy miért nem találjuk 

Igyekszem jönni és írni! 

2003.05.13 10:17
. Ennek az a története, hogy nálunk apa az a típus, aki egy szúnyogcsípéshez is orvost hív. Romolát nagyon megviseli a fogzás, 1 hete kínlódott már (gyakori hõemelkedéssel), amikor múlt pénteken de. felszaladt a láza 39,1-re (popsiban). Na, gondolhatod, hogy azonnal hívta a dokinõt, aki (sajnos
) eléggé rendes ahhoz, hogy azonnal jött is. Közölte, hogy piros a torka Rominak, nyilván valami vírus, már írta is az antibiotikumot. Én meg csak lestem döbbenten. De szerinted ilyen helyzetben mit tegyek? Kezdjek el vitatkozni egy orvossal (a biológia érettségimmel???
)
). Ma kellett visszavinni, és még péntekig szedni az antibiotikumot. Hát, azt hiszem, én el fogom csalni.
Sajnos 11 elõtt soha nem kerülök ágyba, és Romola 6 - fél 7 körül ébreszt. Ez nekem nagyon kevés.
. Bár, én nem egészen értem, mirõl van szó. Eleddig azt hittem a naiv kis agyammal, hogy az egyetem arról szól, hogy 5-6 éven keresztül tuszmákolnak a fiatalok fejébe mindenféle (a nagybetûs Életben általában hasznavehetetlen) információkat, és ezekrõl a végén (meg persze közben is) számot kell adni. Jó, persze, protekció, kapcsolatok és sógor-komaság mindenhol van, de én még mindig nem értem, mi az akadálya annak, hogy ha te X évig tanultál, diplomád legyen belõle. Mi az a speci? És mi az az 57 a 36 helyett, illetve 82? (Egyik évben ennyit, a másikban annyit kell tudni???)
)
) adódik, mit visznek enni a babókáknak? Bébiételt? Az nem romlik meg ilyenkor sem, ugye? És legalább melegíteni sem kell... 2003.05.13 10:33
És veszek nekik valami péksütit. 2003.05.13 11:37
. Solyával egyetértek abban, hogy ha elkezdtétek, akkor szedje Romi végig... rosszabbat tennél neki azzal, ha félbe szakítod a kúrát...

.. ilyen fafej a dékánotok? Ha igen, még mindig ott van a rektor, végsõ esetben a minisztérium...A BTK-n fafejek, de azért abban korrektek, hogy változás esetén választható, hogy az legyen érvényes, ami a szak elkezdésekor volt érvényben... Még ne add fel... De meg tudlak érteni, ez nagyon kiakasztó... Nyilván nem viccból, meg hobbyból jártál 6 évig suliba, meg csináltad meg pl. a gyakorlatot most tavasszal... ezek nem normálisak 

....

2003.05.13 11:54

. És nagyon várunk ám titeket!
Mikor indulunk? Derekadra gyógyok.
Én is levágtam Lucának,nagyon melege volt. Képet sajnos nem tudok feltenni róla, hiányos a technikai hátterem... 2003.05.13 11:55
2003.05.13 12:52
nálunk egész hétvégén kalapáltak, ráadás már fél 8-kor kezdték, már olyat veszekedtem a mesterekkel a szomszédban
Ja és vagy 5 hete ez megy
szerencsére Vili tud aludni rajta, de én nem
Ha majd kellenek a költözéshez dobozok neked is fel tudom ajánlani. (Még mindig õrízgetjük a tárolóban, Tikkék végül nem vitték el).
?
ezt elcsesztem
2003.05.13 13:33
Délután elviszem megmutatni a dokinéninek, hátha mond valami okosat. Most javában alszik. Egyébként hál'Istennek megint van étvágya!
3-napos osztálykiránduláson van Arácson. Juli holnap utazik szintén 3 napra, Zsófi csütörtökön, apa ma utazott Linzbe. Szóval a hét kicsit zûrös. 2003.05.13 13:39
Bár itt most sapnivaló idõ van, 12 fok, brrrr. Esik, be vagyun kzárva...

Csak ötletelek, mert úgy tûnik mégsincs ismerõs.
2003.05.13 15:14
Azért majd benézek, és megkérdezem, végül is lehet, hogy vannak vidéki irodáik, és kijáró értékbecslõik is.
Esetleg azt a Vajda Eszter féle levelet is átküldenéd? Én nem kaptam.
Régiséget veszek hirdetõket többet is felhívtam, mind eldobták a telefont, amikor meghallották, hogy mirõl van szó.

Álommanókat köszönjük!
Viszont ha már menni kell a strandra, játszótérre, stb. akkor meg nagyizni is elmehetünk. A szüleim lakhelyéhez közel is van szuper strand, 2 szép arbarétum, Tiszapart, meg ilyenek. Laci szülei Soproniak, mondanom se kell, hogy ott is van minden, strandtól a gyönyörû kiránduló helyekig. Lehet, hogy az lenne a legjobb, 1-1 hét mindkét nagyinál. Biztosan az lenne a legpihentetõbb megoldás nekem.
Persze végül is úgyse akarok még kistestvért Lacikának, de azért néha jó lenne aludni, és csak úgy, a technika gyakorlásának kedvéért is odabújnék néha az Apjához.
Persze így legalább nem probléma a fogamzásgátlás...
Remélem, vissza tudok jönni még ma. 2003.05.13 15:29
2003.05.13 15:29
2003.05.13 16:11
Hátha a dékáni még bejön... Az viszont szuper, hogy ilyen bölcsi van melletetek!
Vasárnap a Nagybátyámék telkén hûsöltünk, hétfõ délelõtt akupunktúrán voltunk, délután meg takarítottam, mint a gép, mert mára bejelentkezett a csaj a babaruhákkal. Nem szerettem volna, ha elájul a küszöbön.
Igazoltnak tekinted a távolmaradásomat?
Egy csomó fogyókúrás irományt átrágtam, mindenféle recepteket felkutattam, de a legkeményebb fogyókúrát diktáló módszerben se találtam olyan recepteket, amik ide megfelelnének.
Ja, a tiltólista: alkohol, cukor, édesség, tészta, vaj, margarin, tejföl, sajt, kukorica, szõlõ, banán, rizs, krumpli, mûzli, bármilyen péksütemény, olajos magvak. Gyakorlatilag minden köret kilõve.
Legalább egy kis sajt, vagy pár szem rizs beleférne! Én nem értem, miért kell egyáltalán a tilalmi lista, miért nem bízzák rám, hogy mibõl hozom össze a 600 kcal-t? Úgyse a napi egy tábla csoki mellett döntenék.
Na mindegy, majd írok én nekik beszámolót, hogy mit ettem, aztán aki nem hiszi, járjon utána.
Ha a csibészség biciklizni tudna...
2003.05.13 17:16
Férjem meg is jegyezte, hogy milyen jó, hogy ilyen tuti babanetes barátaim vannak!

A tengerparti homok az egész más, azt naggggggyyyyyyyyon szeretem!!!

Tominak nem a melegtõl olyan a hasa? Réka is tiszta folt és a nyakát vakarássza.
2003.05.13 19:00
De ez még csak hagyján lenne, bírom én az éhezést. Amióta fogyózok, akupunktúra nélkül is leadtam 4 kg.-ot egy hónap alatt, azért az szerintem jó eredmény. Pedig olyan 1000-1200 kcal-okat befaltam. Két dologgal vagyok bajban. Az egyik az, hogy bizonyos dolgok nélkül (pl. köret) képtelen vagyok fõzni, enni. Majd holnap megkérdezem, hogy ha betartom a 600 kcal-t, de eszem egy kis rizst pl., akkor az is nagy baj-e. Aztán a másik gondom a kalóriaszámlálás. Ettõl be kell dilizni. Ugye megvan adva minden alapanyag kalória tartalma, ez oké lenne, de hiába tudom a nyers alapanyagokét, mert pl. 125 gramm rizs megfõzve 325 grammá lesz. Vagy 69,5 gramm csirkemell meggrillezve 41,7 grammra szárad össze. Márpedig megenni mindent megfõzve, megsütve szoktam, oké, hogy megmérem, hogy mennyit eszek meg, de még át is kell számolni a nyers és az elkészítet súlyokkal.
Tegnap zöldbab fõzeléket csináltam, ott oké volt, megmértem minden hozzávalót, kiszámoltam, hogy ami benne van, az összesen mennyi kalória, utána megmértem a kész fõzeléket, és már meg is volt, hogy 100 gramm zöldbabfõzelék mennyi kalóriát tartalmaz. Ma viszont töltött gombát csináltam, a gombaszárakat megdinszteltem egy kis hagymán, gépsonkát pirítottam hozzá, zöldfûszerekkel ízesítettem, ledarálva beletöltöttem a gombafejekbe. A tölteléket még ki tudtam számolni, a nyers gombát is meg tudtam mérni töltés elõtt, de amikor kiszedtem, egy csomó lé kifolyt belõle, és már gõzöm se volt, hogy akkor most 100 gramm töltött gomba hány kalória.
Ezt normálisan csak akkor lehetne követni, ha az ember lánya egyszerre csak egy adag kaját csinálna, és csak saját magának.
2003.05.13 21:20

Milyen várcsoportú Peti? Dorka AB, lehet, hogy õk esznek inkább ilyeneket?
bár a hangulata néha borzasztó...
Különben kalóriakalkulátor van a [url=http://www.hazipatika.hu/" TARGET="_top]http://www.hazipatika.hu/[/url] -n. Ez segíthet a számolásban.
2003.05.13 21:38
,itteni szokasok szerint.Ma egy kicsit felszaladt a hôje(37.9 honaaljban),de viszonylag jol van.
A kocsikulcs a kedvenc.
Néha futasnak is ered!

Irto édes lehet!Riki az asitast utanozza!
Raadasul,ha valaki köhög,vagy köszörüli a torkat,akkor ô is mindjart heves köhögésbe kezd,közben kajanul vigyorog. 
2003.05.13 22:44
).
), õ "kidobna" bennünket egy játszótéren, amíg lót-fut a hivatalok között. Aztán eljönne velünk UH-ra és együtt mennénk haza.
És tényleg, mostanában hogy alszik?
, a kovászos uborkát
, engem
, az autót
, a homokozót
, stb., stb., stb... 2003.05.13 23:01
2003.05.14 08:38
Én meg néztem bután, hogy ezt miért kell külön kiemelni. Így már világos, biztosan sok különbözõ nézet és módszer van.
Én informatikus mérnök vagyok, matek faktos voltam, szóval minden adott lenne, hogy számolni legalább tudjak, de tegnap este már a sírógörcs szélén álltam, és már abba is belezavarodtam, hogy mértékegységek között váltsak.
Lassan negatív elõjelû lesz a szám, ha összeadom az egész éjszaka alvással töltött perceimet. Ma éjjel az ágyunk peremén egyensúlyozva már alig vártam, hogy reggel legyen, és ne kelljen kinlódni az aludni próbálással.
Lassan majdcsak elkezdik azt is utánozni, hogy hogyan kell beszélni!

A burgonya az átlagos zöldségek kalóriaértékének többszörösét tartalmazza, 92 kcal-t nyom 100 grammja, de ez még mindig nem olyan szörnyû sok szerintem. Ez még semmi a rizs 345 kcal/100 gramm-jához képest. A sok folyadékot a doktornõ is hangsúlyozta, nem csak a gyomor telítés miatt (az éhségérzetet majd úgyis megszüntetei a szurkálás?), hanem azért is, mert a zsírbontáshoz szükség van rá.
Büszke lehet a párod, biztosan nagyon szereti õt Romi!
Lacika sajnos nem mondja, pedig Laci annyira várja már.
2003.05.14 10:40
A bácsik meg jót derültek rajta...
Coryékhoz, a Szigetre, stb. a változatosság kedvéért.
A kalóriaszámolgatástól engem is kiráz a hideg, nem hiszem, hogy képes lennék rá.
... Akkor már inkább szurkálják a fülemet... Pedig nem ettem kevesebbet, mint elõtte.
Évek óta nem voltam nyaralni, és mostanában nem is megyünk...
Milyen ügyes már! Éjszakára álommanókat küldök!
2003.05.14 12:30
.
Bejelentkeztem fodrászhoz fél 1-re, idõre odaértem, és közölte a fodrász, hogy bocsi, de elcsúszott a többi vendéggel, legalább 1 órát kéne várnom, szerinte inkább nyugodtan menjek haza.
Teljesen kiakadtam, naná, hogy nem maradtam ott... Nem szeretek a pocakosságommal visszaélni, de itt állok 8 hónapos terhesen és egy másfél éves gyerekkel, az egész napunkat ehhez próbáltam igazítani, ráadásul Rominak pont ennie, majd aludnia kellett volna, amikor indultunk... Ehhez képest tologatom szerencsétlent a metszõ szélben, majd a végén közlik velem, hogy bocsi, nem nyert...
2003.05.14 12:38
Nem is tudom, hogy télen hogy fogjuk megoldani a levegõzést. Ti mit csináltatok?
A jó fej anyukákkal én is beszélgetek. Amit nehezen viselek a kevésbé jó fej anyukák. Pl. tegnap az egyik anyuka rámszólt, hogy "nem kell ijedezni, azért vagyunk a homokozóban, hogy játszunk"
épp a gyereke Vili hajába szórta a homokot (Vili ezt gyorsan elsajátította), aztán adtam a gyerek kezébe lapátot vödört, hogy azzal játszon, erre azzal is nagyon durván játszott, picit rászóltam, utána próbáltam beazonosítani, hogy az a gyerek kivel van és akkor anyuka engem szídott le a gyerek helyett
Ráadás nekem mondta az ominózus mondatott, amikor én épp ott fetrengtem az õ és a saját gyerekemmel a homokban
2003.05.14 12:41
ÉN nme fogyokúrázom utoljára mikor mértem 48 kg voltam, szerintem most még kevesebb mert a 19 évesen vett farmeromban ücsörgök épp és leesik. 2003.05.14 12:48
És ha továbbra sem hagy békén, akkor arrébb megyünk.
Itt ráadásul még nem is tudom elmagyarázni úgy, hogy értsék. Van itt egy török kislány, égetnivalóan rossz. Az anyja állandóan beszélget a padon, a kiscsaj pedig rosszalkodik. Hát persze, mert olyankor legalább ráfigyel (kiabál rá) az anyukája. A múltkor azonban túl messzire ment: majdnem lelökte Sárát a csúszdáról. Hirtelen kiáltottam egyet, Apával együtt, amire a kiscsaj visszábbvett az arcából és többet nem lökdösõdött. De hihetetlenül irritáló az egész család. (És itt most nem a rasszizmus beszélt belõlem, mielõtt valakinek ez eszébe jutna.
)
2003.05.14 14:02
Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

| X EZT MÁR OLVASTAD? |
|
![]() |
|