A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Sziasztok!

Megkaptuk a 2 hónapos szurit 9 nap késéssel. Volt nagy sírás kb.3 percig, most meg szundi van.
Lorena 58cm és 5 kg, Ruben 55cm és 4,6kg.
Már csak 40dkg a különbség a kezdeti 85dkg-hoz képest.
Igaz a fiam mindig többször eszik, mint a lányom.Kép

Andi! Mi most jelentkeztünk be a Budaiba csípőszűrésre, pénteken megyünk. Kell hozzá beutaló, amit ma kaptunk a dokinénitől. Szerintem hívd föl a Heim Pál kórházat és kérdezd meg. Az ortopédiát kell kérni.
linato

Jelentem minden rendben volt a csípőszűrésenKép
Legközelebb akkor kell ha járni fogKép
Mi is a Budaiban voltunk, beutaló kellett és TAJ kártya.

Ma alig akart enni Heléna, csak aludna, mikor
hazajöttünk Budáról akkor evett csak rendesen, most alszik, megviselte ez a nap.Kép
Meg a nyála is folyt rendesen..

Három óránként eszünk, van úgy hogy 4 óránként, éjszaka 5-6 óránként.De néha 2,5 óra után kajás már.

Noémi
fantikbaba

sziasztok!

Alig van időm, állandóan Mózinál vagyok szolgálatban Kép
Még mindig két-három óránként eszik, s ha nem kap, üvölt.. A hasa is fáj, minden csodaszert próbáltunk, egyedül az segít, ha bealszik.

vigyázzatok magatokra, üdv:zsófi

ma kapott oltást, egész jól viselte
papzso

Noémi! Fanni nagyon nyálazós fajta, mindig ömlik a szájából. Nekem ez azért is furcsa, mert Dórinak még akkor sem folyt a nyála, mikor jöttek a fogai.

Kata! Van azért remény arra, hogy lesz még valamikor rendes éjszakai alvás KépKépKép Legalábbis a példa ezt mutatja KépKépKép Bár Fanni ma rám akar cáfolni: eddig evett 3x a 2 helyett, ebből ma valószínűleg 5 kaja lesz...

Pocó

Kép
Kép
pocó

Ti a kutacsot ugyanúgy dörzsölitek fürdéskor?

Kata, Dávid 5x, 6x vagy 7x eszik - ahogy igényli. Nappal 3-5 óránként, éjjel 5-7 óránként.

Liv

Kép

Kép
liv

Liv!
Én egy kis frotír türcsivel finoman dörzsölöm a fejét, a kutacsot is (ott elég gyakori szokott lenni a koszmo ennek megelőzésére).
Noémi
fantikbaba

CatKép, nemrég ajánlottad az Urtica Urenset. Mennyit kell belőle bevenni naponta. Már én is beszereztem, mert növelni kéne a tejmennyiséget.

Peti ma hajnalban 170 ml-t evett, egyszer 210 ml volt a rekordja,egyébként most 4,55 kg. Szinte hihetetlen, de egy hét alatt 40 dekát hízott.
Ferike valamivel kevesebbet eszik, de kettőjüknek így is kell naponta 1600-1700 gr. tej. Már nagyon nehezen bírom, de még mindig nem tápszerezünk.
eszter28

Pocó Kép
Komolyan mondod ?! 5 kaja ? Botrány ... KépKépKép

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Hát én sem térek magamhoz!!! KépKépKép

Pocó

Kép
Kép
pocó

Sziasztok, ma kaptuk meg a 3 havi oltást.
Nálunk csak 1 szuri volt, következő hónapban lesz 2.
Bálint felsírt, aztán mivel apája is velünk volt, pikk-pakk megnyugodott, mert ugye mint férfi a férfival jól elnevetgéltek.
Azóta aludt pár órát és most másfél órája lóg a cicimen, de hagyom, ha ez neki jó.

KataKép az én maholnap 14 hetes 7 kilós bébim, még simán eszik napi 6-8x, ez azt jelenti, hogy 3 óránként tuti, mert ordít, mint egy őrült, ha nem kap. Éjjel kimarad 6-8 óra, úgyhogy könnyű kiszámolni, hogy a nappali 3 óránként az van hogy sűrűn 2 óránkéntot jelent. És 140-180 grammokat szív kb. 10 perc alatt (ellenpélda mostani 1,5 óra).

MaccsKép anyum mindig azt mondja, hogy a teste, fejebúbja és homloka legyen melegen, arca nem baj, ha hideg.

Beszti Kép köszi, akkor nem várom a kaja ritkulást Kép

Andi Kép
biztos kell útlevél. mi is csináltattunk, nagyon édes. ja, és az volt írva az igénylőlapra, hogy neme: FÉRFIKép egy ekkora prücsöknek Kép Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

Kormi Kép
Bálint is nagyon hektikusan kakil.
Van, hogy 4-5 napig semmi, aztán 2-3 napig naponta többször. Én nem adok neki semmit, mert nem szenved tőle.
És ami tuti, hogy olyankor jön a napi több nagy mennyiség, amikor úton vagyunk Kép Kép Pelenkáztam én már mindenhol Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

Andi!

Igen, kell. Csak az anyakönyvi kivonata és lakcímkártya kell az elkészítéséhez, meg a két szülő megjelenése (és a személyiük). Simaként 1000 Ft illetékbélyeg, sürgősséggel a duplája. Nekünk 2 nap alatt megvolt az útlevél.
Na nem mindha nagyon kellett volna, odafelé épp csak felmutattuk (bele se néztek), visszafelé meg még enynire sem méltattakKépKép. Én személyivel mentem.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!
Friss hús vagyok, most szokom a fórumozást.
OKtóber 16-án szültem Kata lányomat. 2770g és 51cm volt, azóta szépen gyarapszik már egy kg hízott.
nem első baba van még két nagy "majmom" Tamás11 és Andi 9 évesek.
Most csak felületsen olvastam bele a fórumba de
az útlevél ügyet Én is megtudom erősíteni nekünk is két nap alatt lerendeződött a dolog.
ja és szegedi vagyok
Bea
20180827120929

Az én Kismanóm komolyan nem tetszik senkinek? Pedig olyan szééééééép! Kép
Ha már sose sikerül bókot kicsikarnom, nesze nektek két büdös tappancs. Kép

Kép

Kép

Kép
liv

LivKép
De igenis GYÖNYÖRŰ DÁVID, OLYAN KIS OKOS FEJE VAN.
Nektek is büdös a lába a lurkónak? Mi mindig azon nevetünk, hogy estére frankón izzadság szaga lesz.

Bea Kép Üdv közöttünk, gyere gyakran, mert lemaradsz Kép
Megkuksiztam a családod, és kérünk egy fotót a kiscsajról is, ha lehet.

Azért dumálok ennyit, mert bébim bealudt az oltástól...

Edit
Kép

Kép
reditke

EszterKép
Az Urtica-ból napi 2*5 db-ot kell elszopogatni a nyelved alatt, reggel és este. Ne fogd meg kézzel, hanem közvetlenül a kupakból tedd a szádba. Előtte és utánna enni és inni nem lehet egy rövid ideig, bár én az ivást nem szoktam kibírni, és így is hat a szer. Igaz az én fiaim nem esznek ennyit. Mostmár megértem, hogy miért nem bírod tejjel őket. Remélem segít az Urtica.

BeaKép
Nagyon szép a családod!Kép Gratulálok!

LivKép
Szerintem is nagyon aranyos Dávid! Egyszerűen annyi szép csemete képe kerül fel nap mint nap, hogy nem jutunk oda, hogy megdícsérjük. Természetesen gyönyörű, és nem látszik rajta, hogy korababa.Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

KépŐ a Kata lány
20180827120929

Beszti,
jövő csütörtökön megyünk - 1 hétre. Hát, majd meglátjuk. Most azon töröm a fejem, hogy mi mindent tudok magunkkal vinni, amitől otthonosabb lesz neki... Azért irigykedem rád rendesen, hogy Hanna ilyen jól viseli a megpróbáltatásokat (mint boltok meg Ausztria) Kép
Peti valahogy egyre fáradtabb. Továbbra is keveset alszik napközben - bár arra rájöttem, hogy ha melléfekszem az ágyra és ott vagyok végig, akkor 1/4 óra helyett akár 3/4-et is lenyom egyszerre, de ennél többre nem futja. Viszont ma este már 5kor totálkáros volt szegény, annyira fáradt volt, hogy már semmi nem volt jó. De akkor most tegyem le 1/2 6kor aludni éjszakára?? Akkor az apját hétközben egyáltalán nem látná... Kép

Noémi,
Petiből is dől a nyál mostanában. Meg az ökleit is gyömöszöli a szájába ezerrel (most már egész nagy biztonsággal betalál Kép), úgyhogy én meggyanúsítottam, hogy jön a foga. De azért ez még korán lenne (holnap lesz 3 hónapos), majd megkérdezem a dokit legközelebb.

Macs,
mi babakocsival szoktunk sétálni, abba sapit, meleg kabátot és a lábaira egy takarót kap. Az arca kint van, szereti így, el-elszundít útközben még ha nekem le is fagy a kezem a hidegben. Szombaton reggel hétágra sütött a nap, úgyhogy összecsomagoltam magunkat és elindultunk sétálni. Kb 20 perc múlva kezdett el esni a hó, de sétáltunk 1 órát, Peti végig tágra nyílt szemmel bámulta a hóesést. Kép

Csirkesz,
tegnap gondoltam, megpályázzuk mi is a "súlyelnök" címedet, de látom, hogy Editék azért rendesen elhúztak. Kép Peti a ma esti mérés szerint 6620 g. Szóval a 2. hely még talán jár. Persze kinek legyen nehéz babája, ha nem egy gerincsérvesnek... Kép

Lányok, a ti babáitok komolyan hosszabb időket eltöltenek egyedül? Akkor valamit rosszul csinálok? Peti nem nagyon akar egyedül nézelődni. Reggel amikor felébred, akkor még elvan egy fél órát, de aztán napközben gyakorlatilag folyamatos szórakoztatás-igénye van (nincs kézben, csak fekszik az ágyon, és én vagyok mellette, rázogatom, húzkodom, nyomkodom a játékait, meg most már maszírozom is minden nap). Nem nagy baj, csak egy kicsit szeretnék több időt, mert már napok óta nem tudtam elmosogatni és a vasalnivalóról ne is beszéljünk...
babs

Jaj, útlevél - megcsinálattuk a magyart is meg a hollandot is, annyira vicces, hogy ekkora, de már van neki 2 útlevele. Kép Egyébként a hollandok 5 évre adták (szemben a magyar 2 évvel), és azóta azon nevetünk, hogy 4 év múlva gyakorlatilag bárki használhatja azt az útlevelet, esély sincs az azonosításra. (Ja, és beleírták, hogy magassága 0,65m, ez külön poén lesz 4 év múlva)KépKépKép
babs

Sziasztok,

adjatok tanácsot, mert teljesen tanácstalan vagyok! Kép
Eszter rendszeresen azt csinálja, hogy rágja az öklét, hogy éhes, én cicire teszem, kicsit szopizik, de pillanatok alatt bealszik, cumizik közben, aztán valahogy kikerül a cici a szájából, ezután nemsokkal felébred (ha leteszem, akkor szinte rögtön), és újra cicit követel. És ezt csináljuk reggeltől estig. Kép Ez még nem is lenne akkora baj, de időnként estétől reggelig is, amitől én teljesen kimerülök, sőt néha kiborulok. Kép
Az biztos, hogy van tejem elég, mert hízik rendesen heti 20-25 dekákat, és ha igazán éhes, akkor jól is lakik egy ciciből is.
Azt viszont értem már, hogy mért találták ki a játszócumit. De cumizavarunk már volt egyszer a három hét alatt, nagyon megszenvedtük mindketten, nem akarok cumit adni neki.
Mit csináljak????

Ja, és 24 nap után holnap megyek először utcára (kivétel, mikor hazajöttünk a kh-ból). Jó, mi? Nem gondoltam volna, hogy ilyen jól fogom bírni. Már az itthonlétet... Kép

Bori
lbori

Itt egy kép a kis zsiványról az apukájával:

Kép

Háromhetesen szemkontaktus és mosoly Kép Na, mit szóltok?
lbori

Eszter Kép
Rengeteget esznek a fiaid Kép Az enyémek ketten olyan 1400 grammot nyomatnak be Kép még bírom. Ma 250 ml-t fejtem le még. Azért az urticát nem hagyom el... jobb félni, mint megijedni.
Az enyémek most is 400 grammot híztak egy hét alatt. Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok,

Köszi a válaszokat a beöltöztetés ügyileg.. Kép

Kormi! ez a mikor hivjak orvos kérdés nagyon jó, én is gondolkodtam rajta a családi influenzánk miatt. Úgy döntöttem, hogy amíg nem lázas, és nem sír nagyon, addig nem megyek a dokihoz.

Azért az egy érdekes kérdés, hogy honnan tudom, ha a babának pl. a füle fáj, vagy a feje, vagy a torka, nem pedig csak kézben akar lenni...

Beszti! Tök jó, hogy ilyen hosszú utat bevállaltok a manóval. Azt áruld el, hogy hogy szopiztatok a boltokban? Ott vannak baba-mama helységek? Én most fedeztem fel, hogy a budaörsi Corában van!!!

Babs! Kép Az tényleg mókás lesz 4 év múlva, hogy egy babaarc vigyorog az útlevélből! Kép Én most próbálom "rászoktatni" az egyedül-is-elvagyok-ra a babát, de nem igazán akar menni. Lehet hogy én is rosszul csinálok valamit, de az is lehet hogy egyszerűen más alkatúak a manóink. Ha valaki ügyesebb és okosabb nálunk, írja meg, hogy lehet egyedül "játszásra" szoktatni a törpit! Kép

Edit! Kép Én is azon röhögtem, hogy ha Lilinek ilyen izzadós marad a talpija, akkor igen guszta szaga lesz majd a körömcipőinek! Kép Különben a keze is sokat izzad, de van hogy attól függetlenül teljesen hideg keze-lába, hogy fel van öltöztetve és nincs hideg a lakásban...

Bori! Kép Végre jelentkeztél! Kép Szépek vagytok! Kép Hát szopi ügyileg majd valaki okosabb ad tanácsot! Kép Ezzel a cicin-lógós-alvással ugyanis én is sokat kinlódtam! Kép

Szia Bea! Üdv köztünk!

Pusz mindenkinek,
bocs azoknak, akiket véletlen kihagytam.. Kép

Macs
maccs

És még egy kérdés, nektek szokott álmában sirdogálni a babátok? Nem is ébred fel, hanem csak úgy csukott szemmel.. Olyan rossz hallgatni, hogy még álmában is sirdogál. Kép

Andi
maccs

Sziasztok!

Liv,
Gyönyörű tappancsai vannak a kismanódnak!

Bea,
üdvözöllek én is itt, szép szeme van a leánykádnak.

Bori,
neked is gyönyörű a zsiványkád. Jól emlékszem, hogy te is a IX. kerületben laksz? Ha igen, akkor melyik részén?

Most már biztos, hogy holnap megyünk dokihoz. Fürdés előtt lemértem Benedeket, és 11 dkg-mal kevesebbet nyomott, mint egy héttel ezelőtt.Kép Nagyon nem tetszik ez nekem.

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

EditKép Lábszag? Hát, nem nevezném határozottan lábszagnak, de mintha valami lenne... Kép

Van olyan nap, hogy Dávid tök jól elnézelődik, viszont van olyan is, hogy csak ölben marad meg egész nap. Mikor milyenje van.

Bori, úgy látom, nálatok is bejön a bébinek ez a póz. Dávid is nagyon szeret így ücsörögni apukájánál. Kép

Maccs, Dávid is néha felsír kicsit álmában, de nem hosszasan, csak pár másodpercig. Olyankor megsimogatom, és megnyugszik. Biztos valami rosszat álmodik.

Kormi, jól mér az a mérleg?
Majd írj, mit mondott az orvos!

Besöpörtem a kicsikart bókokat, megyek aludni! Kép

Puszi mindenkinek,

Liv

Kép

Kép
liv

Kormi!

Az orvos előtt itthon is megmérted? Nem lehet, hogy valahol rosszul mértétek?
Az nagyon nem jó, ha fogyni kezd!!
Hogyan eteted? ő engedi el a mellet? Megkínálod a másikkal?

Eszter!

Szuper ügyes vagy! Le a kalappal előtted!KépKép

Bea!

Szia!Kép

Bori!

Mi lenne, ha megpróbálnád nem hagyni elaludni szopi közben, hanem ébreszgetni?

Maccs!

Ált. az autóban szopiztunk (épp akkor ébredt, ha ki- vagy beszálltunk). Ez már egyébként is nagyon megy nekünk.Kép
De azon a két nagyobb helyen, ahol jártunk, volt babaszoba (az egyik a bécsi Shopping City Süd volt, ott természetesen volt, nem csak én szopiztattam).
Pont a napokban olvastam, hogy (valószínű "társadalmi" nyomásraKépKép) már a Westendben is van...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

HElló Lányok!

olvasom hogy sokaknál csak 3-4 naponta van kaki. hát nálunk minden nap, minimum 1x. MINIMUM!!!! de van amikor többször is.

Kép
Kép
nikk0830

Maccs (akiről kiderült, hogy Andi Kép )
igen, Bálint is gyakran felsír, de csak rövid időre, olyan keserves, elnyújtott, kicsit vonyító szívetszaggató hangon.

Bea Kép nagyon szép a lányka. És miért van az, hogy minden picinek UFO szeme van? Vajon a világűrből jönnek közénk? Kép

Kormi Kép Fogyás Kép Remélem semmi komoly.

Babs Kép Szerintem ne aggódj, ha nincs el sokáig maga. Minden lurkó különböző. Kb. 2 hete nyavalyogtam épp egy másik topikon ugyanez miatt és 1 nap múlva elkezdett nézelődni, magában gügyörögni a játékainak. persze az esetek nagy többségében most is kell, hogy anya ott legyen és szórakoztassa, de ez azért csak jobb, mint egész nap kézben. Egyébként én tök jól kifejklesztettem, a higyan pucoljunk krumplit a játszószőnyeg mellett a földönfekve és hogyan helyezzük el a gyereket a bárpulton miközben vasalunk technikákat. Kép

Bori Kép
Édes a kis zsiványKép Szopizás: csak mint laikus, aki sosem próbálta a gyermek kaja idejét kihúzni, mert ahogy megnyekkent rögtön adott neki, kérdezem, hogy nem próbáltad azt, hogy esetleg kivárni vele egy picit és hátha akkor éhesebb lesz és többet szív. Tudom, hogy ez nem tudományos és én tuti nem tudnám megtenni, de hátha. Vagy inkább, ne okoskodjak?

Na megyek csicsikálni.
Szegény picim, kicsit belázasodott a szuritól (inkább csak hőemelkedés), de azért szunyál most.
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!

Beszti,
Igazság szerint a múlt hét csütörtökön én mértem itthon 6 kg 11 dkg-ot is, amihez képest most -16 dkg. Az elmúlt pár hétben Benedek átállt arra, hogy csak egy mellből szopizik, és utána hiába kínálom meg akár a másik mellel, akár üvegből, nem kér enni. Sajnos nálunk az egy mell ált. max 120 ml-t jelent, de akkor már nagyon tele van. Változó, hogy mennyi ideig szopizik, néha 5-10 perc alatt kiüríti a mellem, aztán elengedi, és csak vigyorog, van, amikor fél óra után belealszik, s nekem kell visszaszereznem a mellem. Néha meg nagyon behisztizi magát szopi közben, s pár korty után felsír, majd megint eszik, sír, eszik... ezt sose értem, miért csinálja. Keveslem én mindig, amit eszik, de az is igaz, hogy míg régebben max 5-6-szor evett, addig mostanában akár 8-szor is naponta, s éjjel is csak max. egyszer hagy ki 3 óránál többet, de sokszor már kétóránként kér. Próbáltam azt is, hogy nagyobb kihagyás után hátha nagyobb adagot eszik, de nem, még 5 órás szünet után is csak 80-120 ml csúszik le neki. Az az érzesem, hogy megint nekiállok pontosan lemérni a napi fogyasztását.

Kormi

Kormi

kormi

KisBé (Bandika) most elaludt. Egész 7végén nem tudtam írni mert vidéki rokonaink voltak itt és nem volt időm. Kép Gyereket alig láttam,egy gyors etetés és irány a konyha.
2 napig mást sem csináltam csak főztem, mosogattam és a vendégeket pátyolgattam. szerencse hogy a párom is segített, de akkor is súlyos volt. KisBé alszik egész nap mert kifáradt a nagy jövés-menés-ben. Kép
Ma először a fürdetés előtt, levágtuk a kis haját mert már majdnem a szemébe lógott.most nagyon kis fickós lett.

Noémi
Nyálzás nálunk is van de már régota.Sokszor félre is nyel miatta és a frászt hozza rám.

Bea
Üdv neked és családodnak,nagyon szépek a gyerekeid.

Macs
Álmában felsirás nálunk is van.Néha ha nagyon sok dolog történik vele az esti lefekvéskor szokott minden hangerejét összeszedve felsirni,akkor alig lehet megnyugtatni,és még szipog utána,nagyon aranyosan csinálja KépSzerencsére még csak 2x volt.

Edit
De jo hogy neked is eszedbe jutott ez az ufo szem.Azt hittem csak én látom igy de megnyugtato hogy nem Kép A lábiko nálunk is büdi meg a kis tenyere is nekem bejön ez az illat Kép igazi kis baba szag.

Kép
Kép
nikk0830

Nik!
Nálunk is van nyálnyelésKép, és szintén a frász kerülget néha.

Este 11-től óránként kelt a kisasszony lógott picit a cicin , aztán újra aludt, elég nyugtalan éjszakánk volt.Most még alszik....
Nálunk is van sírás és nevetés is álmában, meg forgolódás is.

Bea!
Üdv a topikbanKép

Nálunk is van kéz és láb izzadás, az a fura hogy ennek ellenére hideg a keze-lába.(Az anyjára
ütött talán, aki nyáron is zokniban alszikKép

Noémi
fantikbaba

Sziasztok!

Nálunk is megy a nyáladzás, 2 hónaposan. Szájba ököl-tuszkolás is van. Sőt, egyre több röhögcsélés és magunkban motyogás is.

Én, ha a konyhai teendőimet végzem, és Pipike épp nem hajlandó elnézegetni magában, akkor be szoktam tenni a babahordozóba, és kiviszem magamhoz. Ott szépen "elbeszélgetünk", míg én teszem a dolgom. Ha porszívózok, akkor mindig elhallgat, még akkor is, ha előtte sírt. Szóval megy tőle a házimunka.

Pénteken elmentünk a Zemplénbe, jó kis út volt, majdnem 4 óra autóval (úgy, hogy megálltunk pár helyen). Végig aludt, nem volt gond. Az esti alvás is ment, sőt! Hamarabb elaludt, mint szokott. Szombaton azonban rájöhetett, hogy ez nem az a hely, amit ő megszokott, és többször felkelt éjszaka, én meg dugdostam a cumit a szájába (mert azzal szokott elaludni). Mióta hazajöttünk, kicsit össze van zavarodva, kicsi volt ő még ehhez a túrához szerintem.
Viszont újra "cicigümő" (bimbóvédő) nélkül szoptatok, és egyből ment!
Tegnap teát is kapott. Vessetek meg érte, de kaja után 1/2 órával elég lapos volt a kutacsa, a levegő is nagyon száraz itthon és ő sírt vígaszthatatlanul, így adtam neki Mecsek teát (amit eddig utált, most pedig jó sokat megivott belőle). Úgy döntöttem, ha igényli, kapni fog. Mivel régóta cumizik is, és még nem volt soha a szopival emiatt gond, nem hiszem, hogy a teázás bezavarna.

Útlevél-ügyben köszi a válaszokat! Heim Pál-os, csípőszűrős tapasztalatok???

Üdv,
Andi

És itt egy durcás pufi pofi...
Kép
Vendég

Sziasztok lanyok!

Mar reg irtam, de olvaslak titeket.
Nalunk meg mindig este 9-tol reggel 7-ig alszik. Ma 7-kor keltenem kellett, mert meg aludt volna.
Nalunk 3 orankent eszik, mert keri illetve en adom neki. 100-120 de van hogy 140 is evett mar.
Nalunk 6x eszik egy nap, igy kell a harom ora ezeknel a mennyisegeknel.
heti 20 dkg-ot hizik altalaban.
Jovoheten szeretnem megprobalni 3,5-4 oras evest. Kép
Hetvegen megvolt a keresztelo is.
Egy kep nektek. Kép

Kép

Magi
Vendég

Sziasztok!

Maccs!
Az Én pici lányom nem sír álmában viszont nagyon nyög. nem fáj semmije csak egyszerűen így kommunikál. Hogy álmában kivel azt nem tudom.

ami a kakit illeti 3 hetes kora óta heti egyszer kakil azt is olyat mint a joghurt. De egyenlőre nincs baja tőle csak nekem nagyon furcsa.
A dokik szerint azok kakilnak így akik annyitt szopnak amennyitt a szervezetük fel is tud használni.Nincs felesleg de 3 hónapos kora körül ez állítólag átalakul.

Én szegedi vagyok így nem Bécsbe hanem Szabadkára járok. Még talán jobban is járok mint Béccsel. De azt Én se értem mi a francnak fényképes útlevél egy ekkorának. Két hónap múlva már valóban akárki használhatja...

Bori!
A cicizésről való leszokás eléggé nehéz ügy de ha nem vagy elég erős még 1,5 évesen is ezt fogjátok játszani.
Egyszerűen megeteted és ha minden ok akkor hagyod sírni. Egyszer úgy is elalszik. Pár nep múlva van eredmény.
Végig csináltam azért tudom, már odáig jutottunk hogy 6 hetesen az önnáló nézelődés is működik fél órától egy óráig. Persze nem mindig de napi két háromszor igen.
Most éppen nem működünk jól valami front lehet mert nagyon nyűgi
megyek is
Bea
20180827120929

Sziasztok!

Bocs, hogy ide írok a topikotokba, de hátha akad érdeklődő.

Megmaradt egy bontott csomag Pampers Total Care midi (4-9 kg) pelenkánk, a 68 db-ból kb. 6 db hiányzik, ennyit tudtunk még elhasználni Kép . Tapasztalatunk szerint inkább 4-7 kg-ig jó. 1 csomag Pampers normál popsitörlőkendő utántöltővel 2.000 Ft-ért adnám.
Gondolom, a Ti babáitok kb. ilyen méretű pelust használnak.

Ha érdekelne valakit, elérhet a 06-70-543-1558 -es számon, vagy írjon email-t: neugebauer.cs@freemail.hu (de ez talán lassabb)

Jó lenne, ha minél hamarabb elvinné valaki, mert tényleg nem tudok vele mit kezdeni.

XV. kerület
csillus

Sziasztok!!!

Csodásak a bébik, mind egytől egyig, Liv babájának lábacskája egyszerűen lenyűgöző!!!

Kaja, nálunk is érdekesen alakul általában 3 órákat alszik amikor fölébred akkor viszont őrjöngve üvölt a kajáért, s mivel általában pótolnom kell így amikor nincs apap itthon akkor amíg a pótlást melegítem addig szintén megy a visítás. Nagyon egy éhenkolbász kiscsaj, olyan mint a pasik ha éhesek akkor hisztiznek.
Mi a 3800gr-al eddig a max 75ml volt+ cici, de bukott utána rendesen, szóval sok volt neki.

Kérdés hogyan lehet viszonylag pontosan lemérni egy dühös őrjöngő hisztimanót kaja előtt?
Mert utána ugye teljesen egyszerű a dolog. Egyenlőrer hagyományos a mérlegünk.

Kata, köszi.

Maccs sajnos nem jött be az oldal de megkeresem a neve alapján.

További szép napot
Márti
márti05

Sziasztok!

Edit! Néha Viki is babrálja a szemét, de szopi közben inkább a fülével játszik, ha olyan kedve van. Leginkább a mellem van a kis keze, és ott markolászik, ha tud mit.

Babs!
Nincs játék állványotok? Nekem nagyon el játszik vele Viki. Most is a helyén játszik, és nagyokat beszél a csörgőknek.
Lehet, hogy olyan alkat, aki szereti a társaságot.

Bori!
Milyen a cumizavar ? Nem eszik a baba?

Lányok!
Sok almát kaptam, és abból csináltam egy jó kis almás pitét. Azóta minden pelusba van kaki. Pedig korábban voltak kakimenetes pelusok. is.
Próbáljátok ki, hátha használ a babáknál.

Szépek a babák! És édes ki lábikó!Kép

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Sziasztok,
szerintetek normális, ha vérzek 8 héttel szülés után? Egy hete szedem a fogamzásgátlót, a gyermekágyi folyásom meg már 2-3 hete elmúlt. Ma azonban élénkpiros vér jön belőlem. Nem görcsölök. Volt valakinek ilyesmi?
Andi
Vendég

Moszi, apám hétvégén már azzal sokkolt, hogy reszel almát Lilinek... Mondtam neki, korai lesz még az!!! (Bár várom már, hogy adhassak neki ezt-azt).
De az almáspite jó ötlet! Bár én ma vasalok rendületlenül. Mount Everest-nyi halomban állnak a vasalatlan cuccok.
Vendég

HaliKép

Mi is megvagyunk, ma hathetes Gellért, kb 5 kiló. Már ő is vigyorog ezerrelKép
Éjjel mi is keltünk 1-2 óránként, úgyhogy hulla vagyokKép De én betudom a hathetes ugrásnak, amúgy max 1-2-szer szoktunk kelni.
Tökjó dolgom van, itt van az anyukám. Még fodrászhoz is ljutottam. Holnap megyek kontrollra, plusz csipőszűrés.

Minden baba nagyon szépKép

Moszi
Almáspite, nyamiKép

Kormi
fogyásKép Mi volt a dokinál?

Bori
Szerintem idővel javulni fog a helyzet, az első pár hét nekünk is így telt.

Bea
ÜdvKép Szépek vagytokKép

puszka
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Andi, hogyhogy "elég lapos volt a kutacsa"?

Dávid naponta 5x-6x kakil. Volt pár nap, amikor csak 2x-3x kakilt, de amúgy 4-5-6-7x.

Kössz a lábbókokat! Kép

Liv

Kép

Kép
liv

AndiKép
Velem ugyanez történt Hanna születése után. A doki a Continuin gyogyit írta fel, mondván, az az egyetlen, amit szoptatás alatt is lehet szedni. Aztán én is elkezdtem vérezni. Ezután abba kellett hagynom a szedését. Más lehetőség híján azt mondta az orvos, meg kell várnom a szopis időszak végét, csak akkor tud másik gyógyszert felírni.
Az csak az én privát történetemhez tartozik, hogy utána még próbáltam kb. 6-féle fogamzásgátlót, de minden esetben össze-vissza véreztem. A hormonjaim valahogy megbolondultak szülés után, úgyhogy a gyógyszerszedést el kellett felejtenem. Most, a 2. szülés után kíváncsi vagyok, újra tudok-e majd gyógyszert szedni.
Remélem nem ijesztettelek meg, nem az volt a szándékom Kép

JudyKép
A mi éjszakánk is botrányos volt, ráadásul ez folytatódik most napközben is, Marci nagyon nyűgös, szinte folyamatosan ölben van (most speciel nem, végre-valahára elnyugodott, de ki tudja meddig?)
Szerintem inkább valami fránya front van már megint.

Bea Kép
Üdv ! A profilodban lévő kép alapján nagyon vidám család lehettek Kép És Picur is gyönyörű !

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Köszönöm a hozzászólásokat "ellevés" ügyben, akkor nem töprengek ezen többet, csak valahogy úgy tűnt, mintha több időt lennék vele, mint mások, de ez úgy látszik nem igaz. Azt hiszem, az van a háttérben, hogy Peti előtt nem gondoltam volna, hogy egy babával tényleg folyamatosan foglalkozni kell. (Persze nem javít a helyzeten, hogy Peti nem alszik Kép)

Edit,
krumplipucolás a játszószőnyeg mellett Kép Ilyesmivel már én is próbálkoztam, amikor kicsit kisebb volt, még hagyta hogy reggelente egy 1/4-1/2 órát csak üljek mellette és beszéljek hozzá (ilyenkor kötöttem), de aztán leszokott erről (biztos gondolta, hogy az ő pulcsija már kész, akkor minek mást is csinálni Kép).

Moszi,
múlt hétvégén kaptunk egy hasonlót a tiétekhez. Ezt Peti is szereti, egy nap kb 2xfél órát hajlandó eltölteni nagyjából egyedül vele - reggel még teljesen egyedül, aztán délután már néha lökdösni kell az állványt, hogy mozogjanak a dolgok. Ma reggel bekeményítettem, szegény kicsim egy idő után csak nyüsszögött a játékoknak, én meg kivasaltam a ruháit - már nem lett volna mit ráadni. Kép

Viszont ma délután borzasztóan sírt szegény, először a gyógytornászomat kergette világgá, aztán nekem sírt tovább, a cici se kellett neki, csak zokogott. Aztán végre bealudt, de nem sokat, csak egy fél órát, úgyhogy amikor felébredt 5kor, elvittem megfürödni, és lefektettem aludni. De szegénykém még szopi után is sírt egy órát - már majdnem elaludt pedig, amikor újra elkezdte. Kép Folyik a nyála és gyömöszöli az ökleit a szájába - van annak reális esélye, hogy jön a foga??? Pont ma 3 hónapos.
babs

Kormi,
igen a IX. ker.-ben lakunk, a Márton u.-ban, elég közel az Üllői úthoz, de nem hallatszik be szerencsére. Ti merre laktok? És ki a védőnőtök? Ha nem laktok messze, majd talizhatnánk néha... Kép

Beszti,
próbálom én ébrentartani, birizgálom, felemelem böfizni, de néha teljesen beájul, nem tudok vele mit csinálni, aztán meg ha leteszem, rövid idő után - 15-30 perc - felébred. És mondom, ez nappal nem olyan nagy gáz, de éjjel eléggé. Ha meg hagyom sírni, akkor tényleg jobban felébred, és többet szív, és utána többet is alszik, de sokszor nem bírom hallgatni a sírását. Volt, hogy annyira kivoltam már a fáradtságtól meg a sírásától, hogy együtt bőgtünk.

Moszmota,
a cumizavar arról ismerszik fel, hogy egyfelől jól kisebesedik a melled, mert nem úgy szopizza, ahogyan a cicit kell, hanem úgy, mint a cumit, és előfordulhat, hogy elutasítja a cicit, mert a cumit könnyebb szívni, uis könnyebben eléri a szopási pontot a szájpadlásán. A cicivel meg dolgozni kell.

Nálunk amúgy napi 5-7 kakis pelus van, és úgy veszem észre, hogy egyre többet termel. Vagy csak ritkábban cserélem? Kép Viszont éjjel is van peluscsere, mert nem nagyon szeretem, mikor reggel nyakig/bokáig kakis, és akkor extra fürdés, ruhacsere stb.

Az időjárási front mennyire hat a babáitokra? Én azt vettem észre, hogy a múltkori nagy szélnél, meg a mainál is folyton csak aludt. Eleinte azt hittem, hogy a cicin lógás is a fronttól van, de most már azt hiszem, az csak úgy van, majd megpróbálom valahogy leszoktatni róla... Kép
lbori

Ja, és még valami: olvasgattam a Szoptatás könyvet, és a "Túl sok tej" ismérveinek felsorolásakor magamra ismertem. Van másnak is gondja ezzel? Eszter egyszerre csak az egyik cicit eszi ki, és nem is egyszerre, hanem 2-3 részletben, a másik meg durranásig megtelik sokszor. Fejni eddig sem fejtem, mert attól csak mégtöbb lenne, és ördögi kör kezdődne...
Attól tartok egy kicsit, hogy csomósodni kezd a mellem, vagy nem ürülnek ki rendesen a tejcsatornák és az nem vezet jóra.

Tudja valaki, mit lehet ezzel kezdeni? Beszti?
lbori

BeaKép Üdv nálunk. A sok dícsérő szó után én is bekukkantottam a profilodba. Remek kis család vagytok így kép alapján, a pöttömöd meg igazi csábító a nagy szemeivel.

LivKép BoriKép AndiKép MagiKép
nagyon szépek a csöppségek.

Bori, remélem a szopi gondjaidat sikerül előbb-utóbb rendezni. Gondolom, hogy nem túl kellemes a "túl sok tej", de azt hiszem ez még mindig szerencsésebb, mint ha az ellenkezőjéről kellene beszámolnod.

JudyKép
Túl vagytok már a torokgyuszin? Kisgellért nem kapta el? Mázlista vagy, hogy van segítséged. A fodrászt külön irigylem tőledKépKép: Én csak dec.10-re kaptam időpontot és lehetőséget, de az is kútba esni látszik, mert a férjem pont akkor lesz a germánoknál. Mi legyen a talival? Nektek most hétvége jó lenne? Mi itt vagyunk, és ráérünk.

MacsKép
Mizújs veled? Elmarad a vidámság a leveleidből, és ez nem jellemző rád. Csak nem tart még az a fránya vizsgaidőszak??

AndiKép
VérzésKép AlmaKép VasalásKépKépKép

Nálunk a frontokkal együtt tombol Botond, így mostanában csak olvasni maradt időm, bejelentkezni nem. Néha olvasni semKép Most is egy kicsit lefelé görbül a szám a fodrász miatt. Nem elég, hogy fél éve nem voltam fodrásznál, a nagy nehezen egyeztetett időpontomon meg nincs itthon a férjem, aki leszállítson hozzá. Hát ennyit a szépségről, és a magamra fordított időről. A kisfiam majd azt hiszi, hogy a Yeti hozza a karácsonyfátKép
Boti a hisztiktől eltekintve szépen gyarapodik, de már nem merem mérni, mert szerintem csütörtökön akkora lecseszést fogok kapni a dokitól a kéthós oltáson, hogy csak na. Az biztos, hogy nem soványodott bele ebbe a kilenc hétbe, amit pocakon kívül töltöttKép Úgy tudom, hogy az oltást izomba kell adni, hát megnézem majd magamnak, hogy az ő "kis" zsírrétegén átér-e a tű, vagy sem.
Manapság kétszer masszírozzuk Botondot naponta, egyszer fürki előtt, egyszer meg utána. Előtte a masszírozás kedvéért, utána pedig testápolóval. Száraz foltokat találtam a két térdén, és a két kézfején, és kapott rá doki által felírt, gyógyszertárban kikutyult testápolót. Méd cápazsír is van benneKép Nem gondoltam volna, hogy ilyen gyorsan hat, de már egy nap után észrevehetően jobb a kis bőre.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!

Megjártuk a dokit, én meg túlaggódtam magam. Kiderült, hogy az ő mérlegük alapján nem fogyott, de csak 2 dkg-ot hízott, ami elég kevés. Kaptam tanácsokat szörcsögő babához. Azt mondták, hogy a párologtatóba tegyek sót, mert a sós nedves levegő segít kitisztítani a légutakat. Azt is mondták, hogy minél többet vigyem ki a levegőre, az is segít, s csepegtessek C vitamint a mellemre szopi előtt. A súlyára azt sütöttem ki (az alapján, amit egy másik lánynak mondtak), hogy amikor megfáznak a kicsik, akkor sok nyákot nyelnek, s az elnyomja az étvágyukat, telíti a pocakot, ezért ilyenkor nemigazán gyarapodnak.
Megnyugodtam. Még azon is aggódtam, hogy most az egészséges tanácsadásra, vagy utána a betegrendelésre vigyem-e be, attól tartottam, hogy mit szólnak a más anyukák, ha beállítok egy náthás babával a többi baba közé. Végül mégis a tanácsadásra vittem, épp esett az eső, így kevesen voltunk, s mind a három baba náthás volt. Ennyit az aggódásról. Azt mondták, kevés baba kerüli el most a náthát. Mellesleg a doktornő megint elég lassan kezdett neki Benedek vizsgálatának, ált. annyira tetszik nekik, hogy most is előbb eljátszogatott egy kicsit vele (végre egy baba, aki nem fakad sírva, ha meglátja), s a védőnővel megcsodálták a gyönyörű hosszú szempilláit.

Bori,
Hurrá, van ismerős a közelben!!!Kép
Mi a Balázs B. u-ban lakunk, A Thaly K. u. magasságában. A Lenhossek parkba járunk a ti utcátok sarkán, ill. többször átmentünk az Üllői úton az Orczy-kertbe, mert ott tiszta erdei levegő van. A Vaskapu utcai rendelőbe járunk, Lányi doktornőhöz és Hunti Éva a védőnőnk. Tényleg jó lenne majd találkozni...

Kormi

Kormi

kormi

Csajok Kép
Így az éjszaka közepén csak annyit kérdezek: Mit vesztek karácsonyra a kicsi(k)nek?
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!

Azt el is felejtettem elmesélni, hogy reggel 8-kor arra ébredtem, hogy Benedek kiabál és sikongat az ágyában. Felültem megnézni, hogy mit csinál, a feje feletti forgón püfölte a plüsskacsákat piszok boldogan. Sajna papa még aludt volna, így megpróbáltam kicsit csendesebb útra terelni. Egyre nagyobb hangja van a drágámnak.

Kormi

Kormi

kormi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?