A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. nyári kisbabák

Sziasztok!

Szep jo reggelt mindenkinek. Most jottem vissza a szokasos 45 perces kutyasetaltatasbol. :-)) Mint mindig, most is nagyon jol esett. Seta utan a kutyak egyenesen a Duna hus vizeben hutottek le magukat, ugyhogy most bekesen alszanak a maguknak asott godrokben. :-))

Suncsi: nagyon sok gratula es sok egeszseget kivanok a kis Andrishoz. Gyonyoru szoke buksija van. En meg nem is lattam szoke ujszulottet. :-)) A ferjed szoke?

Salla: Koszi a kedves fogadtatast. :-)) Te nem Magyarorszagon elsz? Nalunk sajnos mindenert fizetni kell. Hacsak nem egy draga magankorhazba fekszel be. Vizesedesed szomoru. En ilyenkor csak szerencset adok magamnak, hogy egyaltalan nem vizesedek. Bar meg lehet az is. De ha jo a vernyomasod, nincs miert aggodnod. Sult banan, hmmm. Hogyan csinalod??
70 Euro???? Huha ez nagyon draga melir! Mivel csinaltak, arannyal? :-)) En se mernek 1 napos babaval hazamennni.. :-((

Swen: nekem is nyitva a kulso mehszajam egy ujjnyira. Mi ketten szinte ugyanabban a tempoban haladunk. :-)) Talan egy napon fogunk szulni. Bar nekem a derekam nem gorcsol, viszont a mehem igen. Mintha enyhe menstruacios gorcs lenne, de nem folyamatosan.
Amugy szivembol beszeltel. Nekem is allandoan takarithatnekom van, hogy legyen minden rendben. :-))

Mucska: nagyon edes lehet a kis Anna. Van kep rola?

Linda: Hivatalosan nem az aposom lesz a gyerekorvosa a kislanyunknak, de o is fogja mindig vizsgalni, o is fel tud irni venyeket es barmilyen kerdessel fordulhatok hozza. Azert nem o lesz a hivatalos orvosa, mert 180 km-re laknak tolunk. :-(( Pedig milyen jo lenne! Nagyon szeretem az aposomat, nagyon jo gyerekorvos.

Lino: Vizesedes :-(( A megzatviz vizsgalatot a dokim mindenkinel elvegzi az utolso 2 hetben. Nekem nyitva a kulso mehszajam, gondolom ezert is megtehette. Bar nalam nincsen gond, legalabbis semmit ilyesmit nem mondott a doki.

Chello: A takaritassal nincsen gond. Vegul is valakinek muszaj megcsinalni. :-)) Az en ferjem se engedi, de honnan tudja mit csinalok itthon napkozben. :-))
Engem se zavar a mioma. Csak az UH-s holgy hozzaallasa zavart.

Bori: Gyogyulj meg minel elobb! :-)) Tenyleg nem lenne jo ilyen allapotban szulni menni. Kuldom a gyogyito sugarakat. :-))

Zsuzsa: Egyszeruen gyonyoru a kislanyod. Ismeretlenul is nagyon sok sikert es boldogsagot kivanok.

Aniko: Dani eredmenyeiert sok gratula! Ez szep teljesitmeny. :-))

Pano: hat a magzatvizvizsgalat van akinek abszolut nem kellemetlen van akinek igen. En az utobbiak koze tartozom. Csak nyitott mehszajnal vegzik el. Kitapintjak a mehszaj veget bedugnak egy csovet, amin keresztul bevilagitanak. Khhmmm, leirva nem is hangzik olyan rosszul. :-))

Sziasztok Rita

Kép
Kép
trita

Lino: végre valami jó hír. KépGömböcnek csak nem ártanak a gyógyszerek. Lehet, hogy a vizesedés jobban ártana neki. Tényleg 26-ig akarod még húzni? Kép

Swen: gratula a 38 héthez! Lehet, hogy ezek jóslófájások. Egy kis ízelítő. Kép
Remélem ma nem pakolászol mázsás súlyokat?
Fájások és baba: hősiesen bevallom : nem emlékszem. Kép

Bori: Most már engem is nagyon érdekel a szüléstörténeted! Megkaphatom?
Kórság: jobbulást, jobbulást és jobbulást!!
Szerintem ha adnának a szád elé egy olyan kis maszkot, akkor megkaphatod a bébit. Bár jó lenne ha gyorsan meggyógyulnál. Kép Drukkolok!
Szóval nem altatásra ajánlod azt az ütőt? Kép Kép Csak a szerelő oktatására? Kép

Szöszi: hogy vagy, jól aludtál?

Mariann, Zita: mi van veletek?

Kisdióról ki tud valamit?

Csiguci, merre jársz?

Chello: én meg nem mondtam volna, hogy mennyi idős vagy. Kép

Képzeljétek jön ma anyós, após, meg az egyik unokatesó...Brrr. Kollektíven kimegyünk a játszótérre...Nagy ötlet mi? Hát mi a Danival már ott leszünk. Nem vagyok elragadtatva attól, hogy jönnek. Kép Nekünk már van ott egy jó kis társaságunk, nem hiányoznak ők oda. Mindegy Dani biztos boldog lesz. Ő imádja őket. Amit én nem fogok gátolni.

Puszi:
Linda
Kép
bellana

Linda: sajnalom, hogy nem vagy joban anossal, apossal. :-(( De fel a fejjel. :-)) A lenyeg, hogy Dani orul neki. :-))

Szia Rita

Kép
Kép
trita

Uh, minden elszalltKép, Kép

Jo reggelt!

Swen remelem ma jobban vagy es nem gyotor a derekad!

Zsuzsa
Fantasztikusan szep Edinat szultel. A termeszet csodai koze tartozik, hogy az anyak elobb-utobb elfelejtik a szules gyotrelmeit, remelm ez nalad is igy lesz. En is varom a torteneted. Addig is rengetek puszi Neked es a csaladodnak.

Mucska
Milyen jo hallani, hogy Anna ilyen szepen fejlodik, es hogy ilyen jo kislany. Te hogy vagy? a sebed rendbe jott mar?

Bellana
A baratnomnek ez a 2 babaja, az elso Izraelben szuletett. Lehet, hogy azert jott haza, mert nem beszel finnul, es kenyelmetlenul erezte magad, meg ugy gondolta, hogy az anyukaja majd segit. Annyira egy szerencses tyukKép. 3 ora alatt megszuli a kislanyat es egyetlen egy repedese sincs. Ugy ul a szeken mintaha mi sem tortent volna.
Dani alvas, ez nalunk addig volt gond amig Laura aludt napkozben. No ezt mar nem teszi, nem mondom, hogy nem lenne jo neha ledolni napkozben, de azert tok jo, hogy este 9-reggel 9-ig alszik.

Lino
nagyon bator anyuka vagy Te is. a labadhoz annyit tennek hozza, hogy en is dagadok, de csak akkor amikor meleg van, vagy, ha sokat ulok a huvosebb idoben nincs annyi gondom. Bar lehet, hogy a gyogyszerek segitettek.

Pano
Milyen 35-rol beszelsz, biztos a 25 akart lenniKép. Na jo.... oktober 7-en leszek 35Kép.

Szoszi
Te mar tenyleg szepleszel, nekem is kellene borotvalkoznom, azoban a jelenlegi halamazallapotom miatt apa segitseget kell igenybe vennem, bar nem hiszem, hogy gond lenne olyan becsuletesen darabolja a kormom es festi, mintha pedikuros lenneKép. Kulonben itt nem borotvalnak szules elott. Azert en szeretnek, nehogy a ferjem osszekeverje a dzsungelt a baba hajaval es miutan orulnek a hajasbaba hirenek, (eddigi gyerkocok kopik voltak) kozolni, sorry dragam, csak az oserdo voltKép.

Tegnap voltunk megnezni a babat, es Laura annyira jol fogadta, hogy szinte teljesen megnyugodtam feltekenyseg ugybenKép. Amikor meglatta annyira csodalkozott egy nagy O volt a szaja es azt sikitotta baba-baba-baba, es simogatni akarta. Amokor a karomban volt akkor talan picit nehezebben viselte, de nem sirt, csak o akarta fogni. Egyizben meg mar bajdnem beugrott hozza kisagyba, azt hiszem erre majd jobban oda kell figyelnem.

Meg egy jo hir, ma teljesen a zoknitol a cipoig minden egyedul vett felKép. Olyan buszke vagyok ra, es egyebkent is jo kedvem van, mert Agi vasarnap jho otthonrol haza, mar nagyon hianyzik az en nagy lanyomKép. A felujitas is a vegefele kozeledig, apa estenken szerei a furdoszoba szekrenyt, szegoleceket rak stb. Kell meg venni egy szonyeget, egy szekrenyt es aprobb dolgokat, de ezzel kesobb is raerek foglalkozni. Ja es anyukam is jon 12-en. Hurra... Na ma ennyi belolem es az omlegeseimbol.

Mindenkit nagyon csokoltatok.
Szioka
Ildiko
salla

´Jujj lanyok bocsi!
Veletlen javitas nelkul kuldtem el, ne haragudjatok!
Koszi

Puszi Ildiko
salla

sziasztok!

Éjszaka: 7-kor elaludt, és minden oké is volt hajnali 1-ig. (fürdés elmaradt) Akkor ébredés. Először benyakalt 90-et, majd vekengés. Egy óra múlva megint kajás volt, és még 50-et!!! Majd megint vekengés. 3-kor aludt el, amikor már majdnem meghaltam a fáradtságtól. Utána 1/2 4-től 3 rövid kelés egymás után, majd mellettem aludt reggel 1/2 8-ig, bár nem nyugodtan. Én sem Kép

Panó: ki nem hevertem, csak hevergetem Kép
Utólag is istenke éltessen! A szobatársnőm babája vasárnap született! Kép

Lino: az éjszakát hagyjuk Kép
Új gyógyszerek. Kép Melyik most a kinézett napod? Amúgy a szomszéd szobában egy akkor 7végén szült Szt. Imrés kismami volt. Kép Tudod, a csúcsforgalomból!
A szopi jobban megy, mint Zsófival, de még nincs elég...

Lino, Swen, Bori:
Zsófi? A kórházban csak a szülészeten volt bent, és érdeklődött iránta, és persze mindig olyan helyre nyúlt, ahova nem kellett volna. Puszit is adott neki a lábára Kép
Ja, és közölte velem, most már le tudok hajolni Kép
Amúgy azóta az ő hasában sincs már kistesó! És a babáját befektette a kiságyba, és köré tett mindent!
Most Anyósommal van vidéken. Ma jön majd haza... Onnantól lesz majd feketeleves!

Rita: üdv itt! Kép

Timi: nem tudom, olvasol-e, de én most jól tudom, min mész keresztül. Ahol bent feküdtem Edinával a kezelésen, számos hasonló korababa volt. Láttam, milyenek, és hogy ellátásra szorulnak! De pár hét, és már mennek is haza Kép

Chello: séta Kép

Szöszi: fodrász Kép Én csak a kozmiig jutottam anno Kép
Kamera Kép Éppen itt az ideje Kép

Bori: jobbulást! Rendbe jössz még a babáig!
És nagyon köszi az összefoglalót!

Bellana: milyen volt a játszótér díszkisérettel?

És akkor a lightos story:
Szerdán reggel voltam CTG-n, ahol a fájástevékenységem egy nagy 0 volt! Este itt hatalmas vihar volt, fákat csavart ki, és tört félbe, a környező utcák sok helyen járhatatlanok voltak.
Minden ment a maga rendjén, de este 1/2 10 körül elkezdett fájni alul a hasam, és a derekam, és ebben 3-5 percenként még belegörcsöltem pluszban. Mondtam is hoppá! Zsófit ágyba dugtuk.
Összeszedtem a kicsinak hazahozó csomagot, mert az nem volt még, majd pihi, várakozás...
A helyzet nem változott! Éjfélkor lefeküdt a párom is, mert nem akartam, hogy feleslegesen virrasszon, ha mégse... De a dolog nem múlt, így 1-2 körül elkezdtem pakolni, hívtam az Édesapámat Zsófihoz (nehéz volt idejutnia az akadályok miatt), majd elindultunk...
Tudtam, hogy a dokim ügyel, így nem izgattam magamat! Amikor beértünk, megvizsgált a szülésznő, meg utána nem sokkal a doki is. Bő 2 ujjnyi, rendszeres nem erős fájásokkal. De a szülés megindult... CTG,...3/4 4-kor burkot repesztettek, akkor volt a tágulat szűk 3 ujjnyi. Majd vártunk. A fájások ugyan erősödtek, de nem eléggé! 6 körül jött az előkészítés,majd 7 előtt a döntés: nem haladunk, jön az oxitocin...
Ekkor még jól voltam, A fájások között pihentem, bár a cseppszámot növelték!
10 körül lehetett (eddig 12 óránál tartunk!!!), amikor úgy éreztem, mintha tolófájások jönnének! Akkor volt még egy pereme a méhszájamnak, így nem szabadott nyomni. Nem sokkal később jött az első próbanyomás, de semmi... Kép
Innentől tolófájásaim voltak, bár ekkor még csak 2 percenként!
Vártunk... Mondták hogy forogjak, és nekem egyre nehezebb lett!
Aztán újabb próba. Megint semmi. Akkor már látszott, hogy a lányunk nem jól fekszik, mert kicsit félrebillent homloktartással jött, és még a kezét is a feje mellé akarta tenni! Így a fejkeresztmetszet, ami amúgy is nagy volt, még nagyobb lett! A szülés meg nem haladt!
11 előtt jött a főorvos is megnézni, tanácskoztak, de nem lettek okosabbak. Akkor már volt "könyöklős" nyomás is. De semmi! Én meg nem nézhettem ki túl jól, mert a pulzusomat tapperolták, és cukrot is kaptam.
Én már nagyon kivoltam, nem tudtam elviselni a tolófájásokat hang nélkül. És a neheze még hátra volt.
Megint vártak, és meg kivoltam, mint a liba! Már egy császár is megváltó lett volna. Nem is gondoltam, milyen közel volt!
11 után már szinte üvöltöttem a fájdalomtól a belém ömlő oxitocin miatt, amikor jött a nagyvizit, és az osztályvezető doki! Ő is megvizsgált, és közölte, szerinte kiférhet, csak nem elég erősek ezek a fájások! Ezek??? Nem lehetett már erősíteni! Újabb 20 perc várakozás, amikor már folyamatosan tolófájásaim voltak, és nem hittem, hogy egyszer ennek vége lesz!
Majd 11.40 körül jött a végső menet! A osztvez. főorvos leült a székbe, további 3 doki bent, és hajrá... Ha nem megy, császár... Egy doki nyomta ki belőlem a gyereket, egy az érkezési oldalon nyomott, és tépett, tágitott,.. és egy meg tarotta a hasam, hogy a baba egyenesen jöjjön. Plusz a szülésznő, meg a gyerekorvos. Még jó hogy elfértek az egyágyas szülőszobában!
Én meg nyomtam, nyomtam, nyomtam... Nagyon fájt, de egyszer csak elindult a kiscsaj kifele, és nagy kínok árán meg is érkezett!
Huh!! Ekkor volt 11,54.
Nyálkaleszívás,... majd megkaptam a lányt!
Sírni sem volt erőm... Nagyon szép volt...

Kép

De nem volt vége, mert a fájdalmaim még sokáig nem múltak. Kép Vártak, majd jött a lepény, meg utána a stoppolás. (Swen: nem volt küret!) Mindenhol szakadt minden, az aranyerem kint,...
A vérnyomásom 100 alatt volt, így bekötöttek egy infúziót!
Közben Edina az inkubátorban melegedett! Amikor kész volt a stoppolás, a férjem felöltöztette, és hozta hozzánk. Azonnal mellre tettem, és nagyon ügyesen, és mohón szopizott! És ha elvettem valami miatt, akkor reklamált! Kép
Ez a jó szokása azóta is megvan...

És az utójáték: én szombaton már sárgásabbnak láttam, szóltam is miatta, de nem mondták, hogy itassam, vagy keltegessem! Aluszékony volt.
Másnap reggel jöttek a hírrel, hogy gáz van, és a baba megy a koraszülött osztályra, és mehetek vele, mert van hely. Sárga, és ki van száradva!!! Kép
Innen kék fény, infúzió,... Akkor lövelt be a tejem is, így nem részletezem kínjaimat! Szerencsére jól reagált, így hamarosan velem lehett, és miután kivizsgálták mindenre, haza is jöttünk!
Ennyi röviden... Kép

Most el, mert hamarosan kaja, meg jön ma a doki, vagy a védőnő. A másik majd holnap!

Zsuzsa
zerko

Szia Zsuzsa! Nagyon meghato volt a tortenet. Gratulalok, hogy ilyen ugyesen helytalltal. Tenyleg nem lehetett konnyu, de a lenyeg, hogy mindenki jol van. Hanyas fej kormerettel szuletett a kis Edina? Amugy gyonyoru kis pufok arca van.

Szia Rita

Kép
Kép
trita

Zsuzsa!
Gratulálok! Nagy Hősnő vagy, és Edina is! Jól megszenvedtétek! És ha ez a light-os változat!!! (Molnárunk akkor nem nagyon bírt el egyedül Veletek).
(Most, ahogy írtad, megnéztem a Levi adatait, kicsit kisebb volt, mint Edina: 3550gr, 56cm, és 35-ös fejecske. És szintén superman tartásban spurizott kifelé.)
Lényeg: épülj gyorsan fel, legyen nagyon sok örömötök egymásban! Remélem találkozunk még!
Puszi: Detti, és a ma 5 hónapos Levi

Bocsi, hogy már megint bepofátlankodtam, Mindenkinek jó pocisodást, babázást
Brumóka

Lányok!

Most sajna nincs időm visszaolvasni, csak annyit írok gyorsan, hogy Valival beszéltem reggel, jól vannak, vasárnap tölti a 37. hetet. A babák szépen fejlődenek, úgy látszik még nem akarnak kijönni. Vali mindenkit üdvözöl!

Panó
panó

Sziasztok,

Zsuzsa,
köszönöm, hogy elolvashattam a történetet! Nehéz szülésen mentél keresztül, de mondd csak, mi lenne még benne a "hard" változatban?! De a lényeg, hogy otthon vagytok, és Edina olyan édes a fotón!!!
Nagyon sok sikert kívánok a szoptatáshoz, alakuljon minden úgy, ahogyan szeretnéd.
Ölelllek

Linda kedves,
átnyomtam neked a sztorit...
Zsuzsa, neked is.

Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Sziasztok!

Zsuzsám: örülök, hogy máris írtál nekünk. Kép
Viszont ha ez a lightos történet...
Szegényem nagyon megszenvedtél. Kép
Annak a dokinak aki keveselte a fájdalmakat annak kellene bekötni valami jó erőset!
A tejci miatt ne aggódj. Kép
Puszi neked és mihamarabbi felépülést!

Ildikó:jót derültem az indokodon, hogy miért akarsz odalennt borotválkozni. Kép
A barátnőd akkor azért volt olyan merész. Kép
Alvás: jó lenne pedig napközben pihizned. Ha összejön nekem nagyon jól szokott esni. Kép
Puszi! Kitartást a maradék felújításhoz!

Rita: igen kár, hogy nem vaygunk jóban. Após hagyján mert ő nem sokat beszél, de anyós az idegeimre tud menni...
Mindenesetre a játszóterezés jól sikerült, Dani boldog volt és ez a lényeg. Kép
Ha ő boldog akkor én is. Kép

Többiek, főleg a finisben lévők merre vagytok?

Anitabori: írok neked hátha benézel. Legyél jobban,puszillak!

Lino: ??? Tényleg egy napon tartjátok Lili és Nóra névnapját? Mintha a naptárban egy napon lennének.

VALIRÓL: hír kéretik!

Linda
bellana

Panó: te gondolatolvasó vagy. Kép Köszi az infót Valiról. Kép

Anitabori: köszönöm, megyek is elolvasni. Kép

Linda
bellana

Sziasztok!

Zsuzsa: hát nem volt könnyű szülés, az biztos!!! Remélem, hogy most már azért szép lassan felépülsz, és minden rendben lesz veletek!!! Kép Tejcihez továbbra is sok drukk, meg a két gyerekes léthez is!!! Éjszaka Kép Már nincs is kinézett dátumom Kép Na jó , a 21 azért tetszene Kép

Bori: jobbulást Kép Kép Kép Te lánykád is lustálkodik még odabent? Úgy látszik nem szülünk még Kép Szüléstörténeted engem is érdekelne, ha lehet!

Swen: hát a 17-e úgy látszik nem tetszett GömböcnekKép Örülök, hogy Te is jobban aludtál!

Ildikó: Laura nagyon ügyes az öltözésben Kép Ági Kép

Linda: akarja a fene kihúzni 26-ig, de hát mit csináljak ezzel a makacs kisasszonnyal? Kép Anyósos játszótér Kép

Chello: vizesedésre diaphyllin-t kaptam, de a reggeli normális kinézetű lábam már csak emlék Kép Te vizesedésed Kép

Zita: ? Mariann :? Szöszi :? És a többiek?

Szilvi
39+6
lino

Linda: egy napon persze! Sőt mi mindig is bajban voltunk a lánynevekkel, mert nem találtunk nagyon olyat ami mind a kettőnknek tetszett volna, és hát Nóra azért is lett Nóra, mert így egy nap van a névnapjuk Kép Na jó, azért tetszett is Kép Kép Kép

Vali pedig nagyon ügyes, hogy ilyen jól bírja az ikrekkel!!!
lino

Zsuzsám - nagyon sajnálom, hogy ilyen nehezen szültél, de az eredmény nem semmi, Edina tényleg szép baba!

Bevallom, egy kicsit megrémültem ahogy írtad a történetet, remélem nekem nem így fog menni a dolog. Habár tudom, hogy mindenre számítani kell.

Puszi: Maci
maci2

Sziasztok!

Zsuzsa! Le a kalappal előtted, remélem minél hamarabb sikerül regenerálódnod! Rettenetesen sokáig szenvedtél, ehhez csak annyit tudok mondani, hogy remélem ezt egyikünknek sem kell átélnie. De tényleg gyönyörű a lányod -mint a nővére- gondolom azért amikor a karodba kaptad neked is csak ő jelentett megnyugvást. Kívánom hogy legyen nagyon jó baba, és sok sikert a szopihoz!!!! Egyébként ezt a küret dolgot nem én kérdeztem de mindegy.Kép

Panó! Köszi az infót Valiról, kitartást nekik is, az sem semmi amin ő megy keresztül. Meg neked is sok erőt a munkásokhoz!Kép

Rita! Tőlem már szülhetnénk.Kép

Linda! Jó hogy ma nem húzott fel anyósod, s hogy Dani jól érezte magát. Volt délután pihi? Szerelőnek utánanyúltál már?

Ildikó! Te is letagadhatnál nyugodtan legaláb 5-6 évet! A "kedves" rémisztgetőkkel ne törődj, szerintem Laura is megbarátkozik a kistesóval hamar! Egy olyan gyerekszerető családban, mint a tiétek ez nem lehet kérdés!Kép Öltözéséhez gratula!Kép BorotválkozásKépKépKép

Lino! Tehát 21? Csatlakozhatunk Ritával?Kép

Többiek miért nem írtok????? Lehet, hogy már Mariann meg Zita babáznak??? Szöszi????

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

sziasztok!

Bocsi, ha kemény lett! Pedig elevenen él bennem a dolog, és ennél sokkal rosszabb volt. A dokim is megjegyezte utólag, hogy ez elsőnek is húzós lett volna!
De az volt vele a célom, hogy akire kemény vár, ne adja fel!!!

Rita: 36-ossal.

Detti: gratula az 5 hónaposhoz! Mi csak egy hetesek vagyunk Kép
Hát igen, evvel meggyűlt most Molnárunk baja is Kép
Én is remélem, hogy még látjuk egymást! Kép

Panó: köszi a híreket! Ez nagy dolog Valival! Akkor nem lesznek korababák!!! KépHogy áll a felújítás?

Bori, Bellana: nem írtam le sok mindent még, hidd el, és főleg nem azt, amit gondoltam!!! De ha az is érdekel, szólj csak, és kiegészítem priviben!

Lino: 21??? Az hétfőn lesz Kép

Bori: gyógyulj!!!

Zsuzsa
zerko

HahoKép

Ti tudtatok delben irni? En mar bejelentkeztem egyszer ma delben, de nem ment el sehogy sem az uzenetem...

Reggeli elott azert nem jottem, mert reggel elhuztunk Apaval vasarolni...Igen, megvan a kameraKép.
Ebed utan az unokaocsemen meg az unokahugomon probalgattam, most felrakom a szoftvert es ha jok lesztek, akkor kaptok kepet a gyerekszobarol.(mivel gyereket meg nem tudok prezentalniKép). Es ezutan en is bombazhatok mindenkit kepekkel a papucsomrol, konyhamrol, stb...Kép Baj, hogy ugy orulok?

zsuzsaKép
szep kis tortenet, meg kivulrol is...De lenyeg a gyonyoru baba, remelem karpotolva leszel azzal, hogy sokat fogsz szoptatni!!! Ha esetleg szukseg lenne ra, akkor megtanitanal kepet kicsinyiteni?Ha a szofterben nem lesz ilyen...

boriKép
En is elkerhetem a sztoridat?Remeltem, hogy magadtol is rajossz, hogy kivancsi vagyok ra!!!Kép Jobban vagy?

PanoKép
Hat ezek szuper hirek ValiKép-rol! Nagyon ugyes, add at neki, jo? Mizujs cicaugyileg?Hanynak van mar gazdaja?

BellanaKép
Lecsaptad a szerelot? Remelem igen...

El is felejtettem megirni, hogy pocsek ejszakank volt...2 es fel6 kozott semmit sem aludtam. De a kamera most annyira feldobott, hogy mar nem is emlekszem ra.

A tobbieket is puszilom!
szoszi (a fenykepesz-palanta Kép)

U.i: A gepen kivul csak 8 doboz literes Carte D'or-t vettem meg...Kép
szoszi

Zsuzsa, nem semmi szülés volt de nagyon ügyes voltál. Kép Sok tejcsit kívánok és mielőbbi felépülést.

Chello
chello

Szöszi, jó hogy jelentkeztél, már kezdtem aggódni. És várjuk a képeket. Kép Én is fel lennék dobódva egy kamerától!

Bellana, remélem túlélted a mai napot anyósékkal.

Panó, köszi a híreket Valiról, nagyon ügyes, hogy ilyen sokáig bent tartja az ikreket.

Linó, úgy látszik nekünk már maradnak ezek a dagadt lábak. Kép

Zita, mi volt a CTG-n?

Chello
chello

Ildikó!
Gratulálok, hogy Laura már ilyen ügyes nagylány és egyedül öltözik. Nálunk is Rita hamarabb felöltözik egyedül, mint Peti.

Bori!
Nekem is elküldenéd Dani születéstörténetét?

Zsuzsa!
Akkor nálad nem jött be, hogy a második szülés könnyebb, mint az első? Engem érdekelne a kiegészítés priviben! Petinél nekem is két és fél órán keresztül tolófájásaim voltak, úgyhogy szerintem nagyjából tudom, mit élétél át! Na de fő, hogy túl vagytok rajta!
A felújítás halad, de még sokminden hátravan. Hétfőre a konyhát is be kell dobozolni és lehet, hogy el is kell költöznünk pár napra Fehérvárra.

Bellana!
Akkor ma jól kijöttél anyósékkal?
Klímaszerelővel megkűzdöttél már? Vagy mára nem is ígérte magát? Már nem tudom követni az eseményeket. Te kedden mész dokihoz? Ott van UH?

Szöszi!
Örülünk, hogy örülsz! Engem is feldobna egy digi kamera, de sajnos nálunk most szó se lehet róla míg a felújítás anyagi vonzatait ki nem heverjük.

Mindjárt megsértődök, mert már Chellonak is meg Ildikónak is írtátok, hogy nem néz ki 35-nek. Szóval csak én nézek ki annyinak?Kép

Ma a villanyszerelő meglátta a kiscicákat és beleszeretett az egyikbe, úgyhogy azt el is vitte. Így már "csak" 7 cicánk van (4 kicsi, 3 nagy).

Puszi mindenkinek!
Panó
panó

Kép

Kép
panó

PanoKép
Neked biztos azert nem irtak, hogy nem nezel ki annyinak, mert olytan kislanyos vagy, hogy nem is gondoltak, hogy Te is annyi leszel!! Kép Na, ugye, hogy csak megkozelites kerdese...
Puszi!
szoszi

Sziasztok!

Ma még elmegyünk egy „utolsó” nagy bevásárlásra, most épp ahhoz gyűjtöm az erőmet Kép És semmi vajúdásról nem tudok beszámolni Kép

Zsuzsa: ha lehet, én is szívesen olvasnám a még nehezebb változatot!!! Tudod, nekem tetszik a 21-e, de mint tudjuk a kisasszony már most tojik anyukája fejére Kép Hétfőn megyek NST-re, hogy azért aznap is történjen valami Kép

Panó: dehogy nézel ki 35-nek Kép Kép Kép

Chello: engem már csak az vígasztal, hogy szülés után csak nem marad már ilyen elefántlábunk Kép Legalábbis nagyon remélem!!!

Szöszi: én is repkednék egy digitálistól!!! Aztán ne kímélj a képektől minket! Kép Látom te se szeretsz jégkrém nélkül maradni! Nálam most a feketeribiszkés a menő Kép Le se merem írni mennyi fogy belőle!

Swen: persze, hogy csatlakozhattok, de tartok tőle, hogy akkor is csak Ti szültök meg aznap Kép Hátad, derekad?

Szilvi
39+6
lino

Bori: tényleg, Téged meddig nem macerálnak túlhordással?
lino

Szöszi, Lino!
Köszi!Kép

Panó
panó

Sziasztok!

Na, ma megiscsak bejutottam ide, mert megsem koltoztunkKép 3/4 3-kor felhivtam a fuvarozot, hogy kint felejtettem a hazban a telefonomat es igy ha hivott nem tudott elerni. Erre mondja, hogy ok, de ok nem ernek ide 3-ra, ahogy megbeszeltuk, mert az elozo koltoztetese nem 1 kor lett, hanem 2! Es csak 5-6 korul jonnek! Na, ezen elkezdtunk erosén gondolkodni a parommal es Apukammal, mert ugye akkor ejfelre sem vegeztunk volna es azert en ezt mar nem mertem volna bevallalni, ugyhogy megbeszeltuk a szombat 1 orat. Gyakorlatilag en tok boldog es felszabadult lettem az egesz megvaltozott menetrendtol, mert meg 3-kor egy csomo minden nem volt bepakolva, amit igy delutan Apuek szepen elcsomagoltak a parommal, en meg nem panikoltam tovabb, hogy milyen kaosz lesz ez az egesz koltozes! Most mar tok jol allunk, lassan elkezdunk lepakolni a kocsiba, mert azert mi kiviszunk ma par cuccot es a matracainkat agynemuvel egyutt, ugyhogy ma estetol mar ott lakunk, csak a butoraink es dobozaink jonnek utanunk szombaton. Es az internet is rendben lesz, mert amig nincs kabelnet, addig ugyanigy be fogok lepni telefonon keresztulKép Nem is birnam vegigolvasni tobb nap termeset es a tegnap deltol mostanaig irt dolgok is jo sok idobe telltek!

Suncsi
Olyan jo, hogy vegre irtal!!! Megegyszer gratula, tuderi a kisfiad! Es olyan jo olvasni, ahogy irsz az egeszrol, ugy irigyellek, hogy ekkora elmeny volt, szeretnem en is igy megelni!Remeljuk...Kép Remelem majd leirod a szulesed tortenetet isKép

Bori
Sajnalom, hogy meg mindig vacakul vagy, de remeljuk a szulesre rendbe jossz!!!
A tojasos nokedli es a sali nekem is nagyon bejonKép Es mar evek ota nem ettemKép Jovo heten meg is fuzom Anyukamat egy adagra! Nyamm...Kép

Mucska
Vegre ujra itt!Kép Orulok, hogy ilyen jol vagytok, sok puszi nektekKép Te is rakhatnal fel kepet Annacskarol.

Swen,Linda
A suliba csak ezert mentem, mert a paromnak be kellett ugrania valamit elintezni, mert o az ig.helyettes, de nekem mar semmi dolgom nem volt (csak internetezniKép).Holnap lesz a tanevzaro ertekezlet es unnepseg, aztan mar 200% szunetKép

Lino
Nagyon koszi, szerintem ma tok jo ejszakank leszKép

Zsuzsa
Vegre Te is itt vagy ujra! Mar nagyon vartunk! Gyonyoru a kis Edina, megegyszer gratulalok hozza!KépRemelem teljesen rendben vagy es hamar elfelejted a szulesed fajo mozzanatait! Nem akartam, de csak nem birtam ki es elolvastam a tortenetedet, hat nem semmi! En azert nem kerem a nem light verziot! Majd csak szules utanKép Sok puszi nektekKép

Aniko
Remelem sikerul az internet kavezo es akkor majd olvasod az irasainkat! Gratulalok a "nagy" fiadhoz, elhiszem, hogy buszke vagy ra! Es gondolni meg sokat fogunk rad! Erezzetek nagyon jol magatokat! Kicsit irigyellek, mert mi mar biztosan nem jutunk el a Balcsihoz arra az 1-2 napra, amit terveztunk, de mindegyKép Vigyazz magatokra!Kép Puszika!

Pano
Lecso ugyben tarsra talaltal bennem, en sem szeretemKép Viszont a levet tunkolgatni friss kenyerrel...nyammmKép Ezt fejtsd megKép
Koszi a hireket Valirol, sok puszi nekik es gratula, hiszen nagyon ugyesen kihordta az ikreket!

Szoszi
Orulok, hogy jobban vagyKépKameraKép Megprobalom nem elfelejteni megszamolni a sarkokat ma esteKép

Linda
Az en koszontesemet sem talaltad meg, es nem is nagyon irtal nekem mostanaban, lehet hogy haragszol, mert nem emlekeztem, hogy Vacon laktok? Remelem nemKép Sok puszi neked is, remelem holnap is tudok jonniKép

Meg sem merem nezni, hogy mennyit irtamKép

Puszi mindenkinek!

Holnap leszunk 32 hetesek!!!KépKépKép

Orsi
31+6

avocado

Sziasztok!

Délután jól elkódorogtunk, még a barátnőméknél is voltunk fél 10-kor indultunk Gödről. Kép
Dínó 10 perc alatt elalélt, a fürdéstől is eltekintettünk. Kép

ORSI: jajaj,sajnos tegnap többeknek nem köszöntem meg a köszöntésüket. Kép Sajnálom, hogy neked sem.
Nagyon szétszórt voltam, vagyok.
NINCS semmi bajom veled, hogy is lenne??? Kép Kép
Dehogy haragszom, hogy nem tudtad Vácot én is egy csomó mindent elfelejtek. Kép
Költözés: Akkor még jól is jött ki, hogy csúsztok. Kép
Mégegyszer elnézést, jó nagy tapír vagyok, sok puszi!

Bori: nem tudtam megnézni a történeted. Kép Most derült ki, hogy azért, mert nekünk nem ilyen szövegszerkesztőnk van. Kép Nem tudod átküldeni sima szövegfile.-ba? Ádi valami txt-t emleget.
Gyógyulj meg, puszi!

Zsuzsám: annyira sajnálom, hogy ilyen nehéz szülésed volt. Kép Elolvasnám a kiegészített verziót én is, ha van időd leírni és elküldeni. Köszönöm. Kép

Szöszi: remélem akkor kapunk képet a papucsodról, gyerekszobáról, rólad... KépAz a jégkrém mennyiség igen tekintélyes. Kép Bízom benne, hogy ma jobb éjszakád lesz!

Lino: jópofa, hogy egy napon van a névnapjuk a lányoknak. Kép Ez a vizesedés elég vacak lehet. Én a Danival vizesedtem nagyon, de egyenlőre semmi.
Meddig engednék neked túlhordani Gömbööt?

Chello: te is tars ki vizesedés terén!

Panó: te sem nézel ki annyinak ám! Kép
Anyósékkal kijöttem, mert a játszótér után nemsokára el is mentek. Ilyenkor úgy sajnálom Danit, mert olyan szomorú lesz. Az unokatesója Domcsi itthagyta a hajráfját és Dani azzal járkált... Olyan édes ez a gyerek. Kép Én meg egy malac vagyok, mert örültem, hogy elmennek.
Szerelő, 3 napja olajra lépett a garijeggyel...
Holnap megint lesz csitt-csatt...Én sem értek már semmit, kész röhej és felháborító ez az egész!!

Swen: elrendezted a tüdőszűrös ügyet? Ki is javasolta ezt neked?
Puszi!

Remélem senkit nem hagytam ki, bántottam meg ma? Kép Ugye????

Puszi:
Lindani
bellana

Jo reggelt!Kép

En nyertem??? Jol aludtam es ma ujra fenykepezhetek! Ezek szerint baba nincs, mehetek reggelizni...

szoszi
szoszi

Szép, jó reggelt mindenkinek!

Elnézést kérek minden érdeklődőtől, de még nem szültem meg. Kép Csak egyszerűen két napja nem tudtam írni. Tegnapelőtt még csak sikerült végigolvasnom a "termést", de tegnap már ennyire sem futotta. Reggeli, bolt, főzés, aztán vendégünk volt, aztán irány Pest (CTG), fél hét után értünk haza. A párom is elég fáradt volt, így nem hagyhattam csak rá a gyerekeket. A húgom szegény meg már nagyon menne haza, mert azért neki sem mindegy, hogy nem a megszokott környezetében van. Nem mondja ugyan, de látom rajta.

Zsuzsa!

Én is szeretnék mégegyszer gratulálni. Nem irigyellek. De hidd el ez még mindig jobb, mint a császár. (Hidd el, tudom mit beszélek. A fiam 22 óra alatt született meg, de inkább ötször azt ismételném, mint egyszer a császárt. Pedig sajnos most ez az esélyes.)

A tejcsi miatt ne görcsölj, mert az a legnagyobb ellensége az elegendő tejnek. Minden szopizást mérsz? A leírásból ez derült ki számomra. Az éjjel nagy macera lehet. Nem lehet, hogy ezért sem megy a lányodnak gyorsan a visszaalvás? Félre ne érts, nem okoskodni akarok, csak anno a fiammal én is beleestem abba, hogy éjjel "túlbuzogtam" egy kicsit, és így háromszor annyi idő alatt aludt vissza, mint mikor rájöttem, hogy fogjam vissza magam.

Bori!

Gyógyulj meg! Nagyon szurkolok. Ne kelljen legyengülten várnod a nagy pillanatot.

Orsi!

Költözés csúszása. Kép Viszont így minden tuti jól el van pakolva. Kép Azt hiszem erre mondják, hogy minden rosszban van valami jó.

Chello!

CTG. Az első tíz percben aludt a pocaklakó, ezen a részen a fájásgörbe szinte egyenes. Aztán egy kicsit felélénkült némi rábeszéléssel odabenn, akkortól meg szerintem bukfenceket is csinált, így a fájásgöbe leginkább egy igen meredekszakaszokkal tűzdelt hullámvasútra emlékeztetett. Persze ezek sem fájások voltak, hanem a mozgásának az eredménye. Aztán egy nagyon aranyos fiatal doki, aki tudom, hogy a legapróbb részletekig lelkiismeretes, nézte meg. Annyira aranyos volt, mert megköszönte, hogy beavattuk a mi kis dolgainkba, azzal, hogy megkértük, hogy nézze meg a CTG-t.

Este, éjszaka meg voltam győződve, hogy még az éjszaka folyamán beindul valami jelentős esemény. Kis fájások, keményedések. Reggelre annyira semmi, hogy még arról is letettem, hogy mondjam a páromnak, hogy inkább ne menj ma már dolgozni. Lehet, hogy ez lesz jó, mert így azért indulnak be a dolgok, mert így nehezebb lesz megoldani mindent a két csemete miatt.

Annyira reménykedem, hogy beindul a szülés magától hétfő előtt. Már igazából azt se bánnám, hogy ha így is császár a vége, csak legalább érjék azok a hatások a babát, amit a természet kitalált és szükséges, és ne csak úgy kivegyék minden előzmény nélkül.

Ha bármi történik, SMS-ben legalább egy valakit értesítek.

Üdv:

Zita
pzita

Szöszi, Zita, jó reggelt nektek. Meg persze a többieknek is. Kép

Zita, azt hittem, hogy tegnap már bent tartottak a CTG után. Aranyos lehetett a fiatal doki. Kép

Bori, te ma már 41. hetet is betöltötted? Meddig lehet még várni, mit mond a doki?

Én is el reggelizni.

Chello
chello

Jó reggelt!

Tehát az élmezőnynél még mindig semmi, vagy csak értesíteni nem volt időtök bennünket? Mariann nagyon eltűnt...

Panó! Rólad azért nem írtam, hogy nem nézel ki 35-nek mert még fényképet sem láttam rólad, így aztán nem tudok nyilatkozni, de azért hiszek a többieknek.Kép

Lino! Te ma töltöd a 40-et ugye? S még azt mondják a lányok sietősebbek.Kép Téged meddig hagynak békén? Megvolt a nagy bevásárlás?

Bori! Ugye minden rendben veletek? Nektek meg van az egyik dátum igaz? Azt hiszem az UH által kalkulált. Remélem ma már sokkal jobban vagy!Puszi neked!

Orsi! Na jól aludtatok? Hogyan ébredtél? A csúszás nem számít, főleg hogy ezen te is megnyugodtál, a lényeg, hogy már ott aludtatok. S jó, hogy net is lesz, így nem kell nélkülöznünk téged sem!Kép

Linda! A tüdőszűrést olyan egyszerűen elintéztem, hogy nem megyek el.Kép Tegnap itt volt a védőnő, elhozta a babának szükséges recepteket, s azzal váltunk el, hogy vár hétfőn tanácsadáson, utána meg elintézhetem a tüdőszűrést. Ezt egyébként a tanácsadáson lévő doki is mondta. De ugye én tanácsadásra sem megyek többet, úgyhogy nem érdekel.KépAzon meg, hogy néha kihagysz egyinkünket-másikunkat a válaszaidból, nem hiszem, hogy bárki is megsértődne, hiszen tudjuk milyenek azek a hormonok, úgyhogy leagláb ezen ne aggódj!Kép Na végre akkor Danival nem kellett küzdeni.Kép

Zita! Szóval még te is egyben? Továbra is szorítok a spontán szülés miatt, de ezek szerint a te lányod is nagyon kéreti magát.

Chello, Szöszi! Jó étvágyat!

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Sziasztok anyákok!

Igaz, hogy én csak fiú vagyok, és 11 éves leszek,
de regisztrálódtam, mert én vagyok bombomanyu nagyobbik fia, és érdekelne hogy miket írogattok a babákokról.

Dani
bombombátyus

Jó reggelt,

Panó,
elég furcsán néz ki már a táblázatban a terhességem kora...Ma lennék 40+7?! Vagyis 41+0...Igaza lehetett a dokinak: a teherbeesésem jóval elcsúszott a tankönyvi kiírástól.
Hétfőn megyek ctg-re, uh-ra, és nagyon azt gondolom, hogy keddre befektetnek és megindítják. És az már június 22...Rák?!Kép Abban már most biztos vagyok, hogy a fájásgörbe nullán lesz megint, szokás szerint.

Zsuzsa,
no, milyen volt az első kétgyermekes iccaka? Meg úgy általában?
És -mazochista módon- szeretném megismerni a teljes történetet, akár privát levélben is.

Süncsi,
tudom, hogy elfoglalt vagy...De azért gyere néha, fotókkal, történetekkel...

Mucska,
neked meg azt találtam ki, hogy befejezzük a pólóra gyűjtést a lányokkal, és inkább a nyaralóba beköttetjük a netet!Kép Nagyon hiányzol!
Laca sokat babázik? Mi van a tejcsivel, mellszívóval, stb?

Aki jelezte még érdeklődést Dani születés-története iránt: átküldtem, és kérlek, ne felejtsétek el, hogy a mottója: "nem emlékszem kristálytisztán..."Kép Azt nem is írtam bele, hogy oxitocint én is kaptam, de hogy mikor, meddig...

Szöszi,
milyen gépet vettetek? Én most anyunak szeretnék venni a szülinapjára egyet, és egy aránylag olcsóbb kategóriát néztem ki, egy Sony Cyber-shot 4.1-et, 60.000.-ért árulják, talán még a hangot is rögzíti a videó-módozata, bár nem ez a fontos benne. Te milyet találtál?
Egyébként van valakinek tapasztalata Sony-gépekről?

Most gyorsan elmegyek reggelizni, csinálok magamnak egy kis sajtos melegszendvicset. Daninak ma van az utolsó napja az oviban, legközelebb csak szeptember 6-án visszük. Hű, jó hosszú nyarunk lesz. Vagyis milyen nyárról beszélek én itt?!

Állapotomat illetően: a nyálkahártyáim rendesen kivannak, orrüregestől, gigástól, és a fülem is hasogat rendesen. Mint írtam, fülben nem vagyok otthon: jót tesz neki az infrázás szerintetek? Amikor orrot fújok, szinte érzem, hogy ott feszít a váladék...Egyébként nagyon sokat fekszem, próbálok pihenni, amennyi csak jól esik.
Mindenkinek köszönöm a jókívánságokat.

Anitabori
reggeli után visszajövök...

Hé, Szöszi,
engem cukkolsz a papucsos fotóval?! Mindjárt lefényképezem neked a ruhatáram összes darabját!!!
drbusborbala
Budapest, XX.

Swen,
szia, átküldtem neked egy fotót Panóról....Panó, ugye nem baj? A találkozós képek közül választottam ki egyet, vagyis kettőt.

Abban tudnátok segíteni, hol találok a magzatokról méret-adatokat? Arra lennék kíváncsi, mi a normális BPD, stb. Dorka múlt hétfőn 48,7 mm volt (BPD), ez normális vajon?

Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Jó reggelt mindenkinek!

Zsuzsa- mi újság? Hogy viseled magad? Sebed, oké?

Szívesen venném, ha esetleg leírnád, hogy mi lett volna jó, ha viszel a korházba, vagy hogy mit ne felejtsünk el semmi képpen.
Köszönöm.
Edinával minden rendben?

Süncsi - Andriska rendes kisfiú? Eszik-alszik?

Anitabori- már nagyon várjuk ám, hogy mikor szülsz! (Gondolom Te is!)

Maci
maci2

Sziasztok!

Ma vagyok 38 hetes. :-))

Bori: A BPD a fejatmero meretet jelenti. Neked vakamit elirhattak, mert a 48,7 mm az 16 hetes kornak felel meg. :-)) Nekem kedden volt UH es a Lili BPD-je 91 mm.

Szia Rita

Kép
Kép
trita

Rita,
közben előszedtem az összes leletemet, és rájöttem, hogy elnéztem: BPD 93,6 mm volt. Hol tudom ezeket az adatokat megnézni?

Boldog 38.hetet...
Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Szia Hajnimaci,
jól vagy?

Persze, én is várom már...Elég türelmetlen vagyok. Karcsi éppen tegnap állapította meg, hogy Danit várva sokkal nyugisabbak voltunk.

Puszi
Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Sziasztok!

Éjjel fél 3-kor felébredtem valami hülye rémálomra, utána meg már nem is tudtam visszaaludni Kép Csajok elmentek a mamával dolgozni, úgyhogy mindjárt vissza is fekszem.

Swen: igen ma van a kiírás szerinti dátum, de a dokimmal átírtuk 23-ra, mert szerintem az a valós. Most már sűrűbben kell mennem vizsgálatokra, de a kiírás utáni két hétig, ha minden rendben van békén hagynak. Úgyhogy lehet még nekem júliusi babám Kép Bevásárlás megvolt, de fél óra alatt úgy kipurcantam, hogy majd ma elmegy apa újra egyedül.

Linda. Én meg a csajokkal nem vizesedtem. Hát ahogy számolgattuk a dokimmal, még lehet hogy itthonról egyben nézzük a foci döntőt Kép Garancia papírt már nem is kérdezem.

Orsi: remélem jól telt az első éjszakátok az új házban Kép

Szöszi: na mennyi képet csináltál már ? Kép

Zita: még mindig nagyon drukkolok, hogy útrakeljen a lányod!!!

Bori: adatok:

http://www.med.upenn.edu/fetus/gestage.html

http://9monate.qualimedic.de/Us_werte.html

És továbbra is jobbulást! Gömböc BPD-je 96 volt szerdán.

Szilvi
40+0
lino

Szia Bori!

Milyen adatokat? Az UH papiron rajta kell, hogy legyenek az adatok. Vagy a roviditesekre vagy kivancsi? Ezekrol ezt talaltam:

Adatok

Leggyakrabban használt rövidítések:
Ezekkel a rövidítésekkel találkozhatunk leggyakrabban a kiskönyvben, vagy az ultrahang leleteken.

AD has átmérő
AC haskörfogat
FL a combcsont hossza
BPD biparietális átmérő. két halánték közti távolság
CRL fejtető-far hosszúság, koraterhességben gyakrabban ez van a leleten
HC: fejkörfogat
HUM felkarcsont
Gest. hét terhességi hét
TAD mellkasi átmérő
APD gerinctől a hasfalig mért távolság
OFD homlok és tarkó közti távolság

Átlagos adatok:
DE!!! az ettől eltérő értékek is lehetnek teljesen normálisak. Amennyiben az orvos az UH felvétel elkészítésekor nem jelzi, hogy probléma lenne, akkor a későbbiekben sem kell megijedeni. Akkor sem, ha más kismamáktól a miénktől eltérő adatokat hallunk.

hetek CRL(mm) BPD(mm) suly(g) hossz(cm)
7. 10
8. 15
9. 19
10. 26
11. 34
12. 48
13. 62
14. 76 29
15. 90 32
16. 100 35
17. 110 38
18. 120 42
19. 128 46
20. 135 49
21. 52
22. 55
23. 58
24. 61
25. 64 800 31
26. 68 900
27. 71 1000 34
28. 74 1100
29. 77 1250 37
30. 80 1400
31. 83 1600 40
32. 85 1800
33. 87 2000 43
34. 89 2250
35. 91 2550 45
36. 92 2750
37. 94 2950 47
38. 95 3100
39. 96 3250 50
40. 97 3400
41. 98 3500 51
42. 99 3600

Kép
Kép
trita

Szia Lino!

Hu de jo nagy babad lesz. :-)) Mekkora Gomboc fej kormerete? Ha nincsenek otthon a gyerekek, pihend ki magad.
Szerintem jovo heten babaeso lesz. :-)) Zita, Bori, Lino es Mariann. :-))) Nagyon drukkolok nektek.

Rita

Kép
Kép
trita

Sziasztok!

Megjöttem, ami azt jelenti a párom már nincs.Kép

ZsuzsaKép
Olvastam a szüléstörténetedet, hát nem mondom, hogy elirigyeltem tőled. Szegénykém nem jutott neked valami könnyű menet.Kép Edina viszont gyönyörű! Rajta nem látszik, hogy nagyon megviselte volna a dolog! Jó sok tejcsit és jó egészséget nektek!Kép

OrsiKép
Jó költözködést! Lesz házavató buli?Kép Gratula a 32. héthez!Kép

BellanaKép
Látom neked is gondjaid vannak a mesteremberekkel. Hát csatlakozom hozzád. Szerinted megverhetem a festőt aki 3 hónapja ígéri az ablakpárkányt és még sehol semmi? Komolyan gondolkodom azon, hogy tettlegességhez folyamodom.Kép

AnitaboriKép
A lánykád nem sieti el a kibújást.Kép Jobbulást!

TritaKép
Gratu a 38. héthez!Kép

Most egy kis összefoglaló tőlem. Összeszereltük a kiságyat a párommal. Nagyon lelkes volt, kedden ért haza és este ahelyett, hogy korán lefeküdt volna aludni, inkább éjszaka nekiállt kiságyat szerelni.Kép Kicsomagolásnál vettük észre, hogy több helyen le vannak verve a sarkok és össze van karistolva a pelenkázó ajtaja. Ez még semmi, mert mire összeszereltük, kiderült, hogy az utolsó darabon rossz helyre fúrták a lukat, így nem lehet illeszteni.Kép Másnap visszamentünk reklamálni, kiságy szétszerel, visszavisz, eladó bocsánatot kér és megígéri, hogy a jövő hét elején kijön az asztalos egy új ággyal és össze is szereli.Kép
A férjem seggfej főnöke kitalálta, hogy ma reggel kint kell lennie 9 órára a német irodában, mert fizetésosztás van, persze mikor eljött direkt megkérdezte mikor lesz fizu és azt mondták hétfő előtt semmiképpen. A párom nélkül nem mernek fizetést osztani, mert a múltkor is majdnem megagyalták a német fickót. Lehet, hogy megérdemelte.Szóval mindketten kiakadtunk. Sajnos nem tehette meg, hogy nem megy vissza, hanem felmond-nem bánnám már-mert neki is lógnak két havi fizetéssel és akkor leshetnénk mikor kapja meg.Kép Szóval dióhéjban ennyi. Még szeptemberig kell kibírnunk, akkor lejár egy nagyobb törlesztés és jut kajára akkor is, ha itthon dolgozik. Legszívesebben felpofoznám a fönökét, de tegnap egyéb kínzások is eszembe jutottak.Kép
Bertold baba jól viselkedik, hétfőn voltam dokinál, méhszáj zárt és nagyon megdícsért, hogy nem híztam sokat. Azért az jól esett a májamnak.Kép Elismerően elhúzta a száját, mikor meglátta az UH súlybecslését és megbeszéltük, hogy jul. 10-15-ig városon kívül lesz, de utána bármikor szülhetek. Megbeszélem a lurkóval, hogy 15-e utánra időzítse a kibújást.Kép

Timiékről:Jól vannak, Timi néha letargikus, hogy nincs vele Lilla, de elég jól viseli. A kiscsaj szépen gyarapodik, legutóbbi-2 napos-információm szerint már 1750g.Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok Lanyok!

Nagy lefoglaltsag ez a baba, ne haragudjatok léci, még egy darabig nem leszek 100%-kos tagja a topiknak, de igyekszem azért olvasgatni.
A születéssztorit elkezdtem bepötyögni, még nem sikerült befejezni, igyekszem.

Zsuzsa!
Nem semmi a történeted, a tolofajas olyan sok ideig borzaszto lehetett. De ez az édes kerekarcu baba gondolom mindenért karpotol. Olyan lanyos!!! Kép Még egyszer gratula!

Bori,
kivanom, hogy gyogyulj meg a szülésre (biztos, hogy igy lesz!!), ugye üzensz nekem, ha beindul a dolog? Néman mindig mellettem van a telefon.

Timiék remélem jol vannak!!!

Pano!
Nagyon klassz a babas tabla!!

Andriska rendes kisfiu, jol eszik, mar meghaladta a születési sulyat, tegnap volt itt a baba (védönö) és megmérte. Nagyon szuper nö, engem is megvizsgalt és Andriskaval is olyan szépen bant. Anyu (ök mar hétfö ota itt vannak, kedden jöttem haza) teljesen ki volt akadva, hogy itt ilyen egy védönö! Azt mondja, ez igy tényleg hasznos... Sajnos csak 6 alkalmat fizet a biztosito, de ha szükségét latom, inkabb fizetni fogok többet is. (Mikor megérkezett levette a cipöjét, felvette a papucsat, azonnal tegezödtünk, meséltem magamrol, a szülésröl, olyan finoman bant a kisbabammal is, hasznos tanacsokat adott, megtapogatta a cicimet, szerencsére minden OK volt.).

Amugy elért a bébibluz, sokat sirdogalok, jatszanak a hormonok. Hianyzik a pocakom és honvagyam van a korhazbaKép (tudom, jo nagy baromsagnak hangzik!!!)
Zsuzsa, nalad jelentkezett mar? Szerencsére a doki felkészitett, nem ért meglepetésként a dolog, remélem hamar elmulik.
A faradtsag mar nem olyan vészes, mint elsö nap itthon, bar Andriska 3 oranként eszik, tegnap volt egy kis ordibalas is, fajt a hasa, nagyon moho.
Probalok nap közben is aludni, anyuék megcsinalnak szinte mindent, én a születési értesitövel foglalatoskodtam, meg voltunk elöször sétalni Tomival és Andriskaval.
Van vmi tippetek hasfajasra? Büfiztetem, jarkalok vele, ringatom, talan egy meleg cseresznyemagzsak kellene a pocijara? Szerintem attol faj a hasa, hogy kis moho. Ha faj a hasa, majd megszakad a szivem, mert nem is igazan sir, inkabb csak nyög, latom hogy szenved.
A fénykép nem adja vissza, de olyan kicsi, törékeny, finom kisbaba.

Tényleg bocsi, hogy most nem valaszolok mindenkinek!!
Tovabbra is drukkolok és probalom követni az eseményeket!

Sok-sok puszi
Süncsi
süncsi

Sziasztok!

Jelentem, volt egy egész jó éjszakánk. CSak egyszer kelt, és aludtam egyben 5 órát!!!
Zsófival pedig minden rendben volt. (Bori)

Zsófival is minden ok. Itthon van, nagyon érdeklődik persze Edina iránt, és ő is mindent utánoz! Szoptat, büfiztet,... ellenőrzi a kistesó ujjait,... Kép Megzabálom Kép
Ja, és nagyon sok puszit, simit kapok, és mondogatja, hogy mennyire szeret!

A nehezebb változat majd megszületik, türelem...
(Lino, Pano, Linda, Bori)

Szilvi: kitartás, már nem sok van hátra. Alvás Kép
Ha így folytatod, tényleg 4,5 kiló lesz ez a lányka Kép

Zita: CSaszi Kép Szurkolok, hogy beinduljon magától a dolog.
Nem mérem a lányomat! Szopik, és ha kajás, követeli a kiegészítést! Szerencsére nem mindig! Mérleget éppen ezért látni sem akarok!!!

Maci: köszi, anyum szerint már jobban nézek ki. Lassan a bevérzéseim is elmúlnak.
A varratok vannak köszi, az nem lesz rövid menet! Kép

Babaeső??? Kép Hajrá csajok!!!

Na, megyek, mert szólít a lady!

Zsuzsa
zerko

Sziasztok!

Csak bekukkantok, mert most megyünk az utolsó nagy bevásárlásra. Az utóbbi napokban el voltam veszve, bocsi! Ez azért volt, mert vagy nem voltam itthon, vagy itthon voltam és takarítottam, vasaltam stb. (Swen Kép ), vagy itthon voltam és feküdtem, mert úgy tudtam csak fájdalmak nélkül létezni. Most egy kicsit jobb, de nem akarom elkiabálni. Már nagyon mennék szülni, de a lánykám még nem akarja!

Most nem tudok mindenkinek írni, de a képeket láttam a babókról és gyönyörűek! Zsuzsa, Süncsi! Nagy gratula!

Linda!
Neked utólag is boldog szülinapot!

Élmezőny!
Úgy látszik, a mi babáink nem olyan kíváncsiak, mint az első 4 volt!

Nem értem, hogy nálunk a ctg-n kívül miért nem végeznek más vizsgálatot! Se UH, se tapi, se magzatvíz vizsg., semmi! Még vérnyomásmérérs sincs!

A hétfőtől én is tartok, ha addig nem lesz semmi, akkor nekem is be kell feküdnöm! Nagyon nem akarom, hogy megíndítsák! ( Zita)

Most mennem kell!

Puszi: Mariann
marcsababa

Orsi!
A levét én is szeretem! Mármint a lecsónak!
Na millyen volt az új házban aludni?

Bori!
Nem baj, ha terjeszted a képeim, de ha lehet, csak szűk körben!Kép
Én nem kaptam meg a szüléstörténetedet, pedig kértem!

Zsuzsa!
Milyen kiegészítést kap Edina?
Örülök, hogy viszonylag jobb éjszakád volt!
Úgy látszik Edina jó baba lesz!

Süncsi!
A bébiblúzt sajnálom, a védőnőért viszont irigyellek. Bár én most már a harmadik babánál szerintem annak fogok örülni, ha békén hagy.

Egcsi!
Örülök, hogy jól vagytok.
Szerintem lődd le a festőt és keress egy másikat!
Köszönjük a híreket Timiről?
Neki nem lesz netje otthon?

Puszi mindenkinek!
Panó
panó

Sziasztok!

Borikám! Hogy te milyen figyelmes vagy!Kép Megkaptam a képet, köszönöm.Kép

Panó! Őszintén mondom, hogy a többieknek tényleg igaza volt! Egyáltalán nem nézel ki 35-nek, de még azt sem gondolnám, hogy a harmadik babát várod. Nagyon szép, mosolygós kismami vagy!Kép

Lino! RémálomKép Remélem most is alszol még! Szóval akkor most nálad 23-a az igazi? Na az is itt van már mindjárt!Kép

Egcsi, szia jó hogy bejelentkeztél te is! FérjedKép De örülök, hogy jól vagytok, remélme a kiságy is rendeződik! Timiéknek továbbra is szorítunk!

Süncsi! Még jó hogy csak a hormonok játszanak veled egy ilyen gyönyörű kislegény mellett!!! Hát a nagyszülők el vannak varázsolva kellőképpen? Jó ez hülye kérdés volt, tudom, hogy igen!Kép Bevallom nagyon irígyellek, én is akarok már babázniiiiii!!!!Kép

Zsuzsa! Kívánom minden éjszakátok ilyen legyen, mint a mai! Bevérzések, varratok, még mindig???? Tényleg lightos a leírt sztorid!Kép Mielőbbi gyógyulást, mind fizikailag, mind lelkileg!

Mariann, kedves! Hát te is itt??? Ráadásul te fájdogálsz is?! Annyira átélem a helyzeted, mert ugyan nekem még a kiírásig van 13 napom, de már most utálom ezt a várakozást! remélem csak megindul már ez a kicsi lány kifelé!!! Azért írj legalább egy pár sort kicsit sűrűbben, hogy tudjuk mi van veletek, és persze, hogy szoríthassunk!!!Kép

Ma egyébként nekem van olyan depis napom. Meg nem is érzem jól magam. Tegnap hasmarsom volt, ma meg úgy érzem szétdurran a hasam, és egész reggel hányingerem is volt. Takarítani akartam, de inkább ledőltem és aludtam. Ráadásul olyan ingerült és feszült vagyok. Újabb front van?

Linduskám, te hol vagy???

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Sziasztok,

Zita most hívott a szülőszobáról, már zuhanyozik, kötik be az infúziót, katétert, spinális érzéstelenítést, egy órán belül meglesz a baba. Mivel teljesen zárt a méhszáj, azt javasolták, ne várjanak a Csodára, kiveszik a gyerkőcöt inkább.
Szorítsunk nekik!!!

Puszi
Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Na,csajok eddig olvastalak titeket. Nemrégen kaptam meg Anitabori sms-ét, hogy Zitát egy órán belül megcsászározzák. Kép Úgyhogy én már javában szorítok neki.

Anitabori: köszi az sms-t! Lehet tudni, hogy most miért csaszizzák meg? Nem hétfőről volt szó, baj van??? Neked mi a végső határidőd? A saját számításaid szerint? Kép

Süncsi: gyönyörű legénykéd van. A védőnődért irigyellek. Hát így már van értelme, hogy vannak.
A megvizsgálás alatt mit értesz? Alul is? Ott nem 6 hét múlva kell visszamenni a dokihoz? Pocifájás: Daninak a hasonfekvés segített és, hogy szopi közben többször is megbüfiztettem. Kép
Hormonok: helyre fog billeni az egyensúly, én is így voltam vele. Nyugodtan pityeregj,nem lesz semmi baj. Nagyon sok puszit küldök!!

Zsuzsa: örülök, hogy végre alhattál. Kép A történetet várom, de nem gond ha csak később írod meg. Inkább pihenjj ha teheted. Kép

Mariann: már aggódtunk! Köszi a szülinapi köszöntést. Kép

Swen: a védőnő és a doki se komplett a tüdőszűrés ügyében...Az a dokid amúgy is?

Maci: Zsuzsa valahol már leírta azt a listát is, de nem tudom hol. Kép

Rita: gratula a 38-ik héthez. Kép
Az adatokat köszi, én már ki is elemeztem a praxisos számokat. Kép

Lino: szerelő: no comment...

Egcsi: szia!! Jó, hogy itt vagy, de kár, hogy a párod elment. Kép Ti is szívtok rendesen a főnökkel, meg a mesterekkel. Szerintem fogjunk össze, először elverjük a férjed főnökét és a mestert aztán jövünk hozzánk és megismételjük a mieinkkel. Kép A kiságyas sztori is elég lelombozó. Kép

Rólunk: voltunk a játszón, jó volt. Kép Viszont képzeljétek az egyik nőnek (nem tagja a mi ottani csapatunknak, még jó)bekakált a kisfia, aki kisebb mint Dani és nem ad rá pelust...Erre se szó se beszéd elment vele haza és a nagyobbat úgy 3éves kislányt otthagyta, hogy ne menjen el és kész. Még nekünk se mondta, hogy légyszi tartsátok szemmel vagy valami!!!!! Teljesen levoltunk döbbenve. A nő kb. 25 perc múlva került elő...

Más: képzeljétek jövünk haza, erre lennt az egyik szomszéd mondja, hogy most látta a férjem felmenni. Na, mondom az nem létezik, mert nincs is itt a kocsi, meg dolgozik...Erre tényleg jön le a lépcsőn...Dani persze röpült hozzá. Kép
Na, kiderült, hogy holnap akar rendesen felköszönteni és egy tortát rejtett a hűtőbe. Kép
Aztán visszaloholt a gályahelyre.
Reggel amúgy friss virág is volt a vázában.
Csajok a férjem megtáltosodik!! Kép

Pusza:
Linda
bellana

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?