A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Sziasztok!

Csirkesz: azt ne mondd, hogy lecsesznek azért, mert szépen gyarapodik Botond! Nem hiszek a fülemnek. Nem mindegy??Kép Ha anyatejet kap, akkor gond egy szál sem. Vannak olyan babák, akik előbb híznak, aztán nőnek. Balázs előbb nő, majd utána hízik ráKép Emlékszem, Ákos sem volt egy kerek gyerek, mégis, most 6 éves, 26 kiló, és 130 centiKép KOmolyan, néha megemelni sem tudom, és most néztem, hogy két hónaposan még csak 4600 gramm volt.
Tényleg jobb, hogy van tejcsi bőven és szépen hízik a picurkád, mintha azon kellene aggódni, hogy miért nincs tej.

Bori: nagyon édes a kicsi, ahogy apája ölében csücsülKép

Bea: megkuksiztam én is a családi képet, hát, azt hiszem, nincs unalom nálatokKép

Maccs: ha felveszed és elhallgat, biztos, hogy csak a közelségedre vágyott. Ha a füle vagy más valamije fáj, szinte sikít, úgy sír, azt biztos meg tudod különböztetniKép
Bazsinál is észrevettem, hogy izzadt volt a talpa, mikor éjjel a pizsi alá is adtam zoknit. MOst azt elhagytam, csak nappalra kapja a rugi alá.

A tegnapi napunk nekünk is nagyon sírós volt, reméljük, ma jobb lesz. Bár, ma megyünk oltásra, ezért nagyon parázok Bazsi helyett is. Már előre sajnálomKép

Lau
lau

Sziasztok,

szeretnék segítséget kérni tőletek, nálam jóval tapasztaltabb anyukáktól (márciusra várjuk első babánkat).

Érdemes-e légzésfigyelőt venni. Ha igen milyet? Aki használja mi a véleménye az Angelcare-ről?

Köszönöm

Adri
hadri

Adri, szerintem ha vesztek, akkor Babysense-et vegyetek, az a legmegbízhatóbb.

Mindenkinél pizsiben van éjjel a baba, nem rugdalózóban? Én éjszakára is bodyt, rugdalózót adok rá.

Liv

Kép

Kép
liv

Adri Kép
Nekünk Angelcare van - kettő is Kép -, és maximálisan meg vagyunk elégedve vele, 5 hete használjuk. A SOTE II újszülött osztályán is ezt használják.
Egy téves riasztásunk nem volt, és azonnal jelez, ha leveszed róla a babát.
(pluszban mondom, hogy a Tescoban most akciós, ha jól láttam, akkor 20990 Ft a 25e helyett).

LivKép
Nálunk aludtak már mindenben Kép Bodyt mindig adok rájuk, afölé jön vagy a rugi vagy a hálózsák.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Babs!
Viki sem szeret túl sokat alatta lenni. Ha nyöszörög, vagy sírósan kiabál, elveszem mert vagy megunta, vagy túl sok élmény volt neki. Ilyenkor megpróbálom nyugtató cumival elaltatni, vagy legalább, hagyni, hogy el legyen.

Bori!
Ismerős a sok tej. Most nekem is túl sok van. Kezdetben nem fejtem, vagy csak ritkán. Most ott tartok, hogy Manó megeszik 100 gr-ot, az annyit jelent leginkább, hogy nem feszül a mellem. Manó 3 óránkén felváltva szoptatom a két mellemből. Éjszaka, vagy hajnalban viszont fejnem kell. De nem fejem ki teljesen remélve, hogy picit apad.
Szerencsére nem spriccel nagyon, így talán szopik is Manó, nem csak nyel, legalábbis úgy tűnik. Viszont annyira csepeg, hogy nem szopik között, hogy nem győzőm a melltartó betétet.

Liv!
Nálunk is inkább rugiban van. Néha adok rá hálózsákot.

Edit!
Mi semmit, én a játszó szőnyeget készítem neki karácsonyra.

Adri!
Nekünk Angelcare van. Árban nagyon jó, és megbízhatónak mondják. Nálunk még nem riszatott be, se tévesen, se élesen. Szerencsére.
Én elégedett vagyok vele.
Nekem a megnyugtatásomra vettük, és most, hogy hason altatom Manót a hasfájás miatt, még nyugodtabb vagyok, hogy van ami jelez, ha gond van.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

CatKép, köszönöm szépen az Urtica Urens használati utasítását. Majd megírom, hogy hatott-e, egyelőre még nem merem elkiabálni.Kép

Írtam egyébként a Beszti által említett info@lll.hu címre, tanácsot kértem. Nagyon rendesek voltak, hamar válaszoltak. Megnyugtató dolgokat írtak arról, hogy van remény, hogy sokáig tudom még a fiúkat szoptatni.

Adri, az ikreinknek Angelcare van. Nálunk beriasztott egy párszor.Kép Nem tudom, éles riasztás volt-e. Azt láttam, hogy a jelzéskor mindig nagyon mélyen aludtak a fiúk. Megrázogattam őket, akkor felébredtek, leállt a riasztás. Engem nagyon megnyugtat, hogy van. Másfelől meg parázok, ha nem a kiságyukban alszanak el, mi van, ha tényleg nem vesznek levegőt és nem veszem észre, ha pl. a kocsi hátsó ülésén vannak??????????
eszter28

Sziasztok!
Sokat gondolkodtam rajta hogy leirjam-e mi a vegzettsegem.De vegulis nem tilos. (Ugyis gyesen vagyok egy darabig.)Meteorologus.
Azert irom le megis, mert gyakran elojon a tema, hogy ma nagyon nyugos a babam, ma nagyon alszik stb. Szeretnem ez iranyban osszegyujteni a tapasztalatokat. Ne gondoljatok semmi tudomanyos munkara, mert az orvosmeteorologussaghoz inkabb orvosi diploma kene, az meg nekem nincs. Szoval nekem esos idoben faj a hasa a fiamnak, utana viszont megnyugszik. Amikor nagy hoingas van, hideg utan nagy meleg, az sem jo. Viszont nekem tegnap es ma nagyon nyugodt a babam es latom masoknal nincs igy. Kivancsi lennek teleholdkor a fiu vagy a lany babak nyugodtabbak, vagy sirosabbak, vagy nincs is hatasa rank. (Sajnos a sirossagnak ezer oka lehet, pl. utazas, valami olyat evett, de hatha sikerul par ev alatt osszeszedni valami okosat.) Szoval ha nagyon nyugodt es sokat alszik a baba irjatok! Es akkor is ha ok nelkul egesz nap nyugos. Remelem nem ertetek felre, tenyleg csak erdeklodesbol kerdezem. Meg aztan a kistesoknal hatha okosabb leszek.

Kormi!
Miki ugyanazt csinalja, mint a te babad, en azzal magyaraztam hogy nem fejlodik, hogy egesz nap tornazikKép Olyan kis fitness baba lett, hogy allandoan mozgasban van, keze laba kalimpal. Ejjel sem sir csak arra ebredek hogy sughog a levego ahogy hadonaszik.

csengo
Vendég

AdriKép
Nekünk 2 db Baby Control van, ezt én nem ajánlom. Kétszer beriasztott tévesen, amikor hazahoztuk a lurkókat. Azóta nem használjuk, mert a gyerkőcök velünk alszanak, nappal meg a nappaliban a járókában. Ha ez téged megnyugtat, akkor vegyetek mindenképpen.

LivKép
Az enyémek is bodyban plussz rugiban alszanak. A hálózsákot csak nagyobb korukban akarom majd rájuk adni a bodyra, mert még nagyon nagy nekik.

CsengoKép
Az enyémek rettentő nyugtalanok a szeles időben. Szinte alig alszanak, csak nyöszörögnek.Kép
Szép szakmád van!!!!

Cat

Cat
Kép
cateye

CsirkeszKép

Torokgyuszi már a műlté, kopp-kopp. Szerencsére a kicsi nem kapta el, és mi sem.
Hétvége: szombaton suliban van a párom, vasárnap meg anyósék jelentkeztk be, esetleg szombat du, vagy jövő hétvége. Nektek melyik napszak ideális? És hol, nálunk, vagy nálatok?
Szerintem meg legyél rá büszke, hogy milyen szépen gyarapodik belőled BotiKép Hidd el, nagyon rossz érzés, mikor nem gyarapszik és pótolni kell, mint nekem Gergővel. gellért se viszi már túlzásba, most 20 dekát produkált, de én ennek is nagyon örülökKép
fodrász, nem tudsz vkit mgkérni, hogy vigyázzon Botira arra az 1-2 órára? Amúgy jól ál Neked a hosszú haj isKépKép Én most a hajamon kívűl mindennel elégedetlen vagyok magamonKépKép

Cat
Tegnapelőtt éjjel volt nyűgi a fiam. A nagyobb minden hidegfrontot megérez. A pici pedig minden nap nyügi du 4 után, időjárástól függetlenülKépKép

Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

Csatlakozom azokhoz, akiknek a babája nyűgös szeles időben. Márk nagyon nyugtalan, nehezen alszik el, de ha végül elalszik, akkor mélyebben durmol, mint szokott. És szerintem megérzi a nagy időjárásváltozásokat, pl .hirtelen felmelegszik vagy lehűl az idő, esni fog a hó stb.

Kaki: nálunk minden pelusban van.

Játék: reggelente kisfiam a pelenkázón nagyon elbeszélget és nézeget kb. 1/2 órát, időnként az autósülésben is elnézelődik, de nem hosszú ideig, utána igényli a foglalkozást. Legjobban azt szereti, ha a vállunkon hordozva sétálunk vele a lakásban és ő nézelődik, de ezt mi már izommal nehezen bírjuk. Kép

Edit: mi valószínűleg egy lámpát veszünk Márknak karira, ami színes csillagokat, holdalkat vetít ki. Az Ikea honlapján láttam, nagyon tetszik, ha élőben is olyan, akkor megvesszök, ha nem, akkor tovább kell gondolkodni. Anyukámtól pedig egy plüss képet kap, aminek a sarkain tépőzárral vannak felerősítve figurák, van amelyiken tükör van, van amelyik zörög, van ami recseg. Még nem láttam, csak anyu mesélte. És többféle anyagot tud tapintani rajta. Most jön az a a korszak, amikor ismerkednek a hangokkal és a tapintással a különböző felületekkel. Játszószőnyeg is jó lenne, de én nem tudom megvarrni, mit pl. Macs, és 15-20 ezer Ft-ot pedig nem adok érte, főleg, hogy nem tudni, mennyire értékelné a bébi, lehet, hogy nem is szeretne rajta lenni.

Liv: Márk bodyban és pamut ill. plüss hálózsákban alszik, ha balesetr éri őket, akkor rugiban. Kép

Bea: üdv közöttünk! Kép

Kép

Kép
macsek11

Andi!
Én is kb.enyi ideje szedtem a gyógyszert és vérezni kezdtem.Egy-két cseppel keztdődött.De utánna rendesen megindult.Ez volt szülés után az első menszim.Ezt a dokibácsi is megerősítette.Ja és hat napig tartott úgy ahogy kell.Tehát ne aggódj!(szerintem)
Mindig olvaslak titeket csak az írásra nem marad időm mert a nagylánykám is itthon van.Folyamatosa lebetegszik.
Nagyon aranyosak a babák.
Magi!Igazi fickó a fiad.Csini nagyon ebben a szerkóban.
Nem tudom már ki írta,hogy nem alszik a gyerkőc csak keveset napközben mi is ezzel küzdöttünk.De enni mindig kért estére meg fájt a hasa.A dokinéni azt mondta túleszi magát és a kevés alvás miatt nem emészti meg a kaját.Hamar eszik rá.Most délben kirakom az udvarra és alszik 3-4 órát.Úgy néz ki ez bevált.Nincs sírás.Nyugi van.Este 8-kor már alszik.2-3 körül eszik és utánna reggel 7-8 órakkor kel fel.
Kellemes napot!
GnéKriszti
gnékriszti

Macsek Kép
Megnéztem. Ez tök jól néz ki. Én is akartam venni a gyerkőcnek olyan falra ragasztható matricákat csillagokról, égi testekről, ami csak éjjel világít, de ez is szuper.
Utálni fogsz, ha majmolunk és mi is veszünk Kép ?

Adri Kép
Nekünk babysenseII van. Teljesen jól működik, utazóágyban is. Nekem hatalmas megynugvást jelent, én napközben is, ha elalszik Bálint oda beteszem és így nem rohangálok 10 percenként megnézni, hogy minden ok-e vele. Hiába, van aki parás van aki nem. neked kell eldöntened, hogy megnyugtat-e, ha vesztek. Ha igen, megér 30-50 ezret. batrátnőm vett, sose használja, mert zavarja valamiért.
Ha úgy döntötök hogy vesztek, akkor viszont menjetek el a Madarász utcai kórházba előadásra, mert oké hogy van légzésfigyelő, de mit csinálsz ha riaszt??!!

Csengő Kép
Majd figyelem a legényt, de egyelőre semmi rendszer a nyűgjében.

Képzeljétek Bálint tegnap rájött, hogyan tud úgy berregni a szájával, hogy közben hatalmasakat köp. Mivel mi ezen nevetünk, így ő is hangosan sikkongat hozzá. Nagyon vicces, csak azóta folyamatosan előkében van, mert nem akarok óránként pulcsit cserélni rajta Kép

edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Adri
Nekünk is angelcare van.Már nem is tudom ki irta hogy tévesen beriasztott,nekünk is egyszer,de lehet állitani az érzékenységét és azota nem volt semmi.Nem volt elég érzékeny és éjjel lemászott rola és nem érzékelte az ágyon,de most már jo.Javasolom probáljátok ki ezt beállitani.

Csengö
Az én fiam is nyugodt és alszik 3 napja ebben a szeles idöben,amugy nem szokott ennyit aludni.

Bori
Nálunk az éjszakai evés marad ki azt állandoan lefejem,már dugig van a mélyhütö ugyhogy felhivtam az anyatej gyüjtö központot és most leadom a tejet.Sok kisbabának kell,föleg koraszülött babák kapják.Probáld meg esetleg ezt.Ha pedig ez nem szimpi,legalább annyit fejj le nehogy mellgyulladásod legyen.

Alvás nálunk is body+rugi+zokni ebben a szeles idöben teljesen kihül a lakás hiába fütenek,bár volt olyan hogy csak egy bodyba volt.
Ma voltunk a mávba ezen a titokzatos vizsgálaton Kép.Igazábol csak azt nézték hogy a korához képest hogy fejlödik mozgás ügyileg.Forgás fogás fejtartás stb.3 honap mulva mehetünk megint.Mávosok még mindig nem kaptatok levelet?Nem tudom mi alapján küldik akkor?

Kép
Kép
nikk0830

Sziasztok! Nekünk nincs légzésfigyelőnk és a lányaimnak sem volt. Csak éjjel vannak a kiságyban, akkor is egymás mellett. Még elférnek egy ágyban.Kép
Kép

Kép

Kép
linato

Linato!

Csodásak ezek a képek!!! Kép Kép

Edit!
Vegyetek nyugodtan, nem foglak utálni! Kép Azért én még nem élem bele magam, félek, hogy élőben nem lesz jó, de azért reménykedem. Amúgy mi is nézegettük a világítós égitesteket. Kép
Édes lehet Bálint, ahogy berreg! :-)

Kép

Kép
macsek11

Linato!
Tüneményesek a gyerekek!
GnéKriszti
gnékriszti

Macsek Kép
köszi a vásárlási engedélyt Kép
Bálint édes, de sokkal inkább nyálas Kép
most itt ül az ölemben a gép előtt, így billentyűzet tisztításra lesz szükség Kép Kép

Linato Kép
csatlakozom Krisztihez

Edit
Kép

Kép
reditke

AdriKép
Nekünk nincs légzésfigyelőnk, soha nem is vágytam rá. Így is remekül alszom, és egyáltalán nem izgulok, hogy mi van HA...
A védőnőm, amikor rákérdezett a szülés előtti utolsó látogatása alkalmával, hogy veszünk-e, rávágtam, hogy nem. Miért, baj? Erre ő azt mondta, hogy azoknak érdemes venni, akikben felmerül a kérdés, hogy legyen-e egyáltalán. Amíg a kétség bújkál az embereben, nincs ami megnyugtassa. Ezt a megnyugtató szerepet tölti be a légzésfigyelő (na meg parsze ha baj van, legalább van ami jelez). Szóval én nem rábeszélni akarlak, de ha már vacilálsz, jobb, ha veszelKép

JudyKép
Nekünk a szombat du megfelel, de miattad aggódom, hogy ez így túl sok program egyszerre a vasárnapi anyósvizittel együtt, nem? Nektek hogy egyszerűbb, ha mi megyünk, vagy ha ti jöttök. Régen jártatok már nálunk, úgyhogy szívesen látnánk titeket, de ha a két lurkóval kényelmesebb otthon maradni, mi tudunk menni. Tehát tied a választás! Legyen akkor, és ott a találka, ahol nektek a két lurkóval kényelmesebb.
nekem nem csak a hajammal van gondomKép Szülés óta híztam 2-3 kilót, amit egyáltalán nem kellett volna.
Örülök, hogy torokgyuszkának végeKép

KrisztiKép
Ha hiszed, ha nem, éppen tegnap este gondoltam rád. Olyan régen írtál, hogy aggódni kezdtem már érted, de örömmel olvasom, hogy minden okés. Jó volt hallani rólatokKép

EditKép
BerregésKépKép lehet bevezetni a benti esőkabátot nálatokKép

CsengoKép
remélem sikerül valami okosat kideríteni a sok adatból, és tényleg kimutatható lesz az, hogy az időjárást tipikusan leírható magatartás-változás kíséri a piciknél. Botond tegnap nyűglődött, ma délelőtt volt nyöszörgős, most azonban csendesen alszik. Éjel is csak kajcizni kelt fel.

LinatoKép
Tök jó frizuja van a gyerkőceidnekKép Szépek, és nagyon elégedettnek tűnnek. Te hogy bírod, mert arról már egy ideje nem írsz. A nagyok megbarátkoztak már a picikkel?

NikkKép
Azt írtad, hogy megvolt a titkos vizsgálat, de az eredményt nem. Mit mondtak a babádra?

Én ma voltam nőgyógyinál, minden oké, méhszájon a varrás és a heg meg sem látszik (én a gátamat néztem, de nem látszik még a heg sem - jó keze van a dokinénimnekKép). Rákot szűrtünk, és írt fel fogamzásgátlót. Én úgy vagyok vele, hogy inkább nem szedem, mondatm is neki, de a receptet megkaptam arra az esetre, ha mégis meggondolnám magam. Engem nem zavarna az óvszer, csak tudnám, mikortól használjuk. Nem szeretnék már rögtön az első peteérés alkalmával teherbe esniKép Ti szeditek ezt a minden nap beveendő terhesség alatt is kaható fogamzásgátlót? Mik a tapasztalatok?

Karácsonyi ajándék??? Nem hiszem, hogy nagy dolgot fogunk venni, mert érteni sajna még nem fogja. Játszószőnyeget (jó drágátKép) már vettünk, és megbeszéltük, hogy azt is a fa alá tesszük.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Tessék nektek berregés koszmóelleniolajvédősapkában:
Kép

És még egy kép szintén a hosszúnevű sapkában, 2 berregés közti pihenő szünetben:
Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

Csirkesz
Minden ok.Azt mondta a dokinö,hogy a forgás fejtartás és a nyulás dolgok után rendben.Most a köv. 3 honapban a hátrol hasra forgásnak kell beindulnia,meg azt mondta tegyem el a forgot az ágyábol+ a játszoszönyeget,inkább mindig egy egy tárgyat (babát,csörgöt) tartsak karnyujtásnyi távolságba,hogy gyakorolja a tárgyak fogását és a lényege ennek hogy a tárgyat akkor kapja meg ha meg tudja szerezni és ne legyen állandoan nála vagyis felette.Ha ez kialakult ami még 1 ho mire rendesen fogni tudnak akkor lehet pár babát köré rakni,hogy elkezdjen hátrol hasra forogni.
Nálunk a védekezés ovszerrel történik,a párom nagyon gyogyszer ellenes.Ugy gondolja ne "mérgezzem" magam.De mi már az elsö alkalom ota használjuk,nehogy becsusszon egy bébi.Kép egyenlöre még szeretném az elsöt kiélvezni:D

Kép
Kép
nikk0830

Köszönjük a dícséreteket.KépKépKép
Átadom az illetékeseknek.

Edit! Csodaszép a kis berregősöd.Kép
Koszmóelleniolajvédősapi nálunk is van, csak mi krémmel dolgozunk, de azt ugyanúgy nem lehet rendesen kimosni a hajukból.

Csirkesz! Vannak jobb és vannak rosszabb napok.
Ma rosszabb volt. Az éjszkánk is pocsék volt és nappal is egész nap nyűgösek hisztisek voltak. Fél óránál többet egyik sem aludt napközben, így semmire nem volt időm. Ma apukámnak is el kellett mennie a városba, így egyedül voltam a kicsikkel+ Korival. Miléna oviban volt, délután érte kellett menni.
Egyébként egész jól boldogulok, de ez csak azért van, mert Apukám sokat segít.
linato

Ti hogyan gépeltek, amikor a bébi az öletekben van? Ezt már többször meg akartam kérdezni.

Edit, Linato: ez milyen sapi? Bekenitek a buksiját napraforgóolajjal, és utána adjátok rá 1-2 órára fürdés előtt? Én még nem hallottam erről a sapkáról.

Nagyon édesek a bébik! Kép

Liv

Kép

Kép
liv

Holnap megyünk kontrollra, szorítsatok, hogy minden rendben legyen! Az ultrahanggép rossz, nem bánnám, ha megjavítanák holnapra, de ha nem fogják, akkor csak szemészet lesz, plusz megnézi a gyerekorvos.

Kép

Kép
liv

sziasztok!

Nalunk az alvas body meg halozsak, az is vekonyka, mert egy nagy tollparna a takaro.
Jo meleg van alatta. Imadja a gyerek es jo meleg. Mindig megizzad alatta. Igy jokat alszik.

Ma voltunk 2 honaposak.

A jatszoszonyeget mi 3000-ert vettuk a Kikaba. Most 6000 Ft.
Ja es nagyon szupi. Nezzetek majd meg. Kép

Magi
Vendég

Sziasztok!

Fúúúú, de utálom ezt a szar szeles hideg időt.. Kép Arról nem is beszélve, hogy babácska is elég nyűgös tőle.

Babs! A tegnapi estéd, mintha csak magamat olvastam volna, (eltekintve attól, hogy nálam nem járt gyógytornász).

Nálunk is már három napja az a kérdés, hogy leht hogy 13-14 hetesen az alsó fogacskái "rendetlenkednek". Cumink továbbra sincs, viszont az én (!!!) hüvelykujjamat rágja ezerrel a gyerek (volt már nokedlire ázva az ujjatok gyereknyáltól? Kép Kép Kép) és teljesen nyűgös szegényke. Még túl sem vagyunk igazából a hasfájáson, már jön a fogzás?? Ez nem ér!!!

Beszti! Szuper ügyesek vagytok. Kocsiban már mi is szopiztunk egy párszor, de most hogy már hűvösebb van és nagyon be vagyunk öltözve, no meg a kocsi is hamar lehűl, nem is olyan egyszerű.

Edit! Kép Név: "A francba, lebuktam!" (idézet a Gyalog-galoppból!Kép )Különben a profilomban benne van, csak Trompipi-Andi és Lilike miatt nem akartam, hogy keveredés legyen, ezért vagyok mindig csak Macs. Kép Néha az e-mailjeimben is keverem, hogy kinek hogy irom alá, abból szokott csak jó kis mókás kalamajka lenni! Kép

Csirkesz! A gyengébbek csak tejben-vajban fürdetik a babát, te meg cápazsírral kenegeted? Ezt a luxust! Kép Csak aztán ne legyél meglepődve, ha minden hájjal megkent kis gazfickó lesz belőle! Kép
Humor nem veszett el, csak állandóan kapkodok, mert most kezdődik majd csak igazán a vizsgaidőszak /jan.-ig/. Kép Hajnal 2-3ig tanulás, délelőtt némi pihizés, este nyűglődös babus, aztán kezdődik elölről! Kép Sebaj, ezen is túl leszünk, aztán jön valami új program! Kép Ami humorra meg maradt energiám, nem fárasztalak vele benneteket, mert elég morbid tud lenni Kép
Én szedem a Continuint, semmit nem veszek észre.. Kép Tehát pont úgy érzem magam, mintha nem szedném.

Csengo! Nálunk úgy vettem észre, hogy hideg front előtt van nagyon nyűgös napunk, aztán amikor megérkezett, megnyugszik. Kép Jó témát találtál, de nem lehet, hogy ez ugyanúgy babája válogatja, mint felnőtteknél is vannak nem frontérzékenyek, hidegfrontosok, és melegfrontosok?

A gyermekek egytől egyig csodaszépek, büszkék lehettek rájuk! Kép

Pusz és jóéjt,

Macs
maccs

Liv! Ez egy teljesen sima sapi, amit CSAK azért adok rá, hogy ne fázzon meg a feje.Kép
Én a dokinéni által felírt koszmó elleni krémel kenem be és igen, fürdés előtt egy-két órával.

Fél kézzel gépelek, a másik kezemen fekszik Lori vagy Ruben és a lábammal alátámasztom.
linato

Liv Kép
Én általában átdobom a vállamon a gyereket és a bal kezemmel tartom a hátát, a jobbal gépelek.
De szoptatni is szoktam a gép előtt. Bölcsőtartásban jobb vagy bal oldalon, éppen melyik a soros.

De szerintem egy ikres anyuka mindent megtanul 1 kézzel csinálni (bár azt hiszem ez a nem ikresekre is igaz). Tegnap szendvicset is készítettem... a kifli félbevágása volt a legérdekesebb mozzanat Kép Kép Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

SziasztokKép!

CsirkeszKép, én szedem a gyógyszert (Cerazette), semmi különös, csak 2 napja vérzem... Kata azt írta, ő nem szedte tovább, Krisztinél viszont ugyanez volt, ő elkezdett menstruálni. Én szedem tovább, panaszom nincs, ha 3 napon belül nem múlik a vérzés, felhívom a dokit. Az az igazság, hogy még nem volt indokolt a bogyószedés (sajnos)...

Karácsonyi ajándék: szemezgetek a játszószőnyeggekkel, de nagyon sokallom az árát annak, ami igazán tetszik, így inkább más játék lesz, gyönyörűeket láttam, nem lesz gond kiválasztani belőle azt, amit végül megkap Pipike. Niki pedig magnót kap, mert újabban rájött a táncolhatnék, és mindig elkéri a konyhában lévő cd lejátszót, hogy a szobájában halgathasson zenét.

Alvás: body + hálózsák. Sajnos lassan kinövi őket, de van 2 olyan, aminek csak gumi van az alján, ahhoz zoknit szoktam adni.

Azt vettem észre, a gyerkőc nagyon hozzám szokott, tegnap fürdés után a nappaliban etettem, majd leköltöztem a földre nassolni kicsit (utálok ágyban enni), az apja feküdt mellé, és méltatlankodni kezdett. Amint visszamásztam mellé, elhallgatott és elaludt...

Arra az elhatározásra jutottam, hogy nem csinálon tovább a sulit 2 okból:
1. nincs időm/erőm/energiám tanulni (meg kedvem sincs)
2. most úgy gondolom, ha Pipike 1-1,5 éves lesz, visszamegyek dolgozni
Utálom magam amiatt, hogy nem vagyok elég kitartó, de egyszerűen nem akarom magam stresszelni, és a család többi tagját sem. Mióta eldöntöttem és nem foglalkozom az egésszel, sokkal jobb a hangulatom, és nem vetítem ki a rossz kedvemet a többiekre.

Nagyon várom a karácsonyt!!! Ez most csak úgy eszembe jutottKép.

Andi
Vendég

Sziasztok,

Köszönöm a válaszotokat a légzésfigyelővel kapcsolatban.

Adri
hadri

Sziasztok,

köszönöm a "túl sok tej" tanácsokat, szerintem fogok annyit fejni, hogy ne gyulladjon be, aztán majd jó lesz később főzelékbe. Kép Apropó, a már lefagyasztott tejre 1-2 napon belül rá lehet önteni a frisset (hogy aztán az is megfagyjon)?

A cumizás kérdést átmenetileg sikerült úgy megoldani, hogy a kiságyában aludt a Kisasszony - ma éjjel először. Eddig velünk aludt, mellettem, de folyton érezhette a ciciszagot Kép, és ettől felébredt, követelte, cumizott. Most egy ébredéssel megúsztuk, igaz, az 2 órán át tartott, de máskor is másfél óra szokott lenni.
Remélem, ez beválik.

Csengő,
az én Eszterem szeles időben nagyokat aludt, viszont mikor hidegfront volt, ill. egyszer kettős fronthatáskor is nyugtalan volt, egész nap a cicin lógótt.

Kormi Kép,
igen, tök jó közel lakunk egymáshoz, akkor majd talizzunk. Bár én még nem vittem ki a manót, mert még csak 3 és fél hetes, meg olyan marha hideg van. Valahogy hozzá kéne szoktatni először, mert hidegben gyakorlatilag még nem volt. Nyissam rá az ablakot? Már úgy, hogy beöltöztetem előbb...
A mi védőnőnk Szakolczay Ottóné Éva, egy nagyon csicsergős nőci, ma is jön valamikor dél körül.

Tegnap este mértük Esztert, kerek 40 dekát hízott, 3920 gr volt. Legutóbb múlt kedden mértük, akkor is kaja és kaki után, fürdés előtt, akkor 3520 gr volt. Kicsit el vagyok képedve... Mi lesz így? Normális ez? Anyukám már így is elnevezte Böndőcskének Kép Kép.

Bori
lbori

Bori Kép
Normális Kép Az én fiaim is 400 grammot híztak az elmúlt, és az előtte lévő héten is. Kép
Anyatejes babát nem lehet túltápláni! ez az aranyszabály Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Bori!
Es nem lesz mindig igy, Miki mar csak 150-et hizik egy heten, pedig o is 400 felett kezdte. Aztan most centiben novogetKép

Ma volt a vedono, minden oke. Nem baj ha hetente egyszer hanyik.

csengo
Vendég

MacsKép
A cápazsír egy kicsit tényleg fura, de ha a receptúrán rajta van, én nem tiltakozhattamKépKép Azóta mintha jobban szeretne fürdeniKép
Egyébként a kence, amit kaptunk, már az első alkalom után hatott, szinte teljesen megszűntette a száraz foltokat. Mára (3. napja használjuk) pedig volt nincs kezdődő ekcémaKép. Teljesen sima lett Botond bőre.
Ezen felbuzdulva tegnaptól én is keem vele a kézfejem, és láss csodát, az én rinocérosz bőrőm is sima, mint a Boti popsijaKép A blokkot, amit a gyógyszertárban kaptam jól eltettem, ez alapján minden összetevő és annak mennyisége jól beazonosítható, így ha elfogy, ugyanilyet tudok majd kevertetni. Lehet, hogy hosszabb távon magamnak is íratok fel ilyen testápolótKép

Ma lesz a kéthónapos oltás. Szerintem nem fogják tudni beadni izomba az injekciót, mert a tű csak a zsírrétegig fog hatolniKép Na de majd csak megoldják valahogy. Azt hallottam, hogy a gyárilag előkészített fecskendő (ezen levehetetlenűl rajta van a steril tű) nem túl jó, mert nagyon rövid a tűje, és a ducibb babáknál, mint amilyen Botond is, fizikailag kell az egésze fecskendőt jól belenyomni a lábába, hogy a tű leérjen az izomig. Sajna ennek az a következménye, hogy bedurran az egész combjukKép (mert ez a babáknak olyan, mintha jó erősen ököllel combon vágnánk őketKép). Viszont a rátevős tűvel gyerekjáték az egész. Drukkolok, hogy a dokinéninek olyan védőoltás szériából származzon a mai készlete, amelyiknél neki kell a fecskendőre rátennie a tűt.

Kép
Ez ma készült, és még nem sejti, hogy mi vár ráKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

CsirkeszKép
Igazad van, ez így tényleg picit zsufi lenne, legyen akkor inkább a köv. hétvége, ha Nektek is jóKép
A terhesség alatt is kapható fogamzásgátló alatt mit érteszKépKép

LinatoKép
Szépek a babáidKépKép

Edit
Berregős Bálint is királyKépKép

Tegnap voltam én is kontrollon, minden oké. Rákszűrés is volt, meg kaptam én is fog.gátló receptet.
Csipőszűrésen is voltunk, szerencsére minden rendben, amink nagyon örültem, mert Gergőnél anno kellett terpeszpelus és torna. Gellért megúsztaKép

Sajna anyum ma hazament, kezdődnek a crazy napokKépKép

Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

CsirkeszKép
Milyen édes a kis cimborájával BotiKép És mennyi hajatok vanKép
OltásKép Borogasd majd be neki és jó az árnika krém rá, akkor talán nem durran be. (Gergőnek mindig bedurrantKép)

Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

JudyKép
Még jó, hogy figyel valakiKép Terhesség alatt is kapható = szoptatás alatt is szedhető (legalább is remélem, hogy csak elírtam, és nem az agyam szállt elKép)

Akkor jövő héten találka. Akkor már lehet mikulásozni isKépKép Gergő várja már a Mikulás bácsit?

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

lemaradtam valamirol?
talalka? hol mikor?
csengo
Vendég

Sziasztok!

Csirkesz, édi Botond és hatalmas! Kép Ő jól viseli, ha kenegeted?
És a többi baba? Márk nagyon utálja a kenegetést, mindig méltatlankodik tőle.

Gyógyszer: nekem a Continuint írta fel a doki már 1 levéllel el is fogyott, vérzés nem jelentkezett eddig, de mondta, hogy bármikor megjöhet a menzeszem vagy csak 1-2 napig is lehet vérzés.

Fodrász: nyár közepén voltam utoljára és tegnap eljött hozzánk a fodrászom, egy fiatal srác és valamennyire haver, így végre normális a hajam. Izgultam, hogy a fiam rám fog-e ismerni rövidebb hajjal, de megismer továbbra is. Kép Kép
Jut eszembe megkérdeztem a fodrásztól és úgy tanulják, hogy a kisbabák haját fél éves kortól lehet vágni. Pontosabban előtte is levágható, ha hosszú, de igazán akkortól haj a hajuk. Kép

Macsek

Kép

Kép
macsek11

Bori
Elvileg a lefagyasztott tejre nem lehet ráönteni.Viszont sima hütöbe tartva a lefejt tejeket összeöntheted és utána fagyaszthato.

Kép
Kép
nikk0830

Sziasztok!

Megjöttünk a kontrollról. Volt koponya- és hasi uh, szemészet: minden rendben! Kép (Tehát nem azért bukik, mert a gyomrával valami gond lenne.) Legközelebb csak 1 éves korában kell szemészetre menni. Vérvétel is volt, annak holnap lesz meg az eredménye.
Hős volt a kisfiam, pedig a szemészeten mindig nagyon megkínozzák szegényt. Ráadásul már nagyon éhes is volt, mert reggel 1/4 8-kor evett itthon, 10-kor - mielőtt elindultunk - csak 30 grammot tudtam belediktálni, nem volt éhes, utána pedig csak 2-kor ehetett, mert az ultrahangra éhgyomorra kellett menni. De nagyon jól tűrte az egész napot. A vizsgálatok után jól bekajált, itthon meg már csak 60 grammot evett, mert olyan fáradt, úgyhogy most alszik.
Ja, és egy nővér LEDAGIZTA az én pici koraszülött fiamat! Kép

Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

Andi, abbahagyod a sulit, vagy halasztasz?

A karácsonyt én is nagyon várom! Kép

Amikor Dávid a vállamon van, én is ide szoktam ülni a gép mellé, de egyszerűen nincs türelmem ahhoz, hogy egy kézzel gépeljek, az úgy olyan lassú.

Bori, a fagyasztott tejhez ne önts hozzá friss tejet!
Levegőzés: szerintem először öltöztesd fel és nyisd ki az ablakot, előbb 10 percre, aztán 15, 20, és csak utána vidd ki. Kép

Liv

Kép

Kép
liv

Liv,
Abbahagyom. Már halasztottam, a munkám miatt ugyanis nem tudtam normálisan tanulni, sokat kellett külföldre járni, stb (na meg persze bevallom, az én hozzáállásom sem volt a legjobb). Nem kínzom magam vele, bízom abban, hogy ha eddig jó voltam a cégnél, ezek után is jó leszek.
Andi
Vendég

Szemészetre csak azért kell mennünk majd Dávid 1 éves korában, mert koraszülött baba, vagy mindenkinek kell menni?

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Liv,
mivel én mániákusan lesem, hogy rendben van-e a baba szeme, ezért utánanéztem, mikor kell ellenörzésre vinni. Amit olvastam, aszerint minden babát érdemes 9 hónapos kor körül szűrésre vinni, azután kb. 2.5 évesen. Ha valakiben felmerül a gyanu, hogy nincs minden rendben, akkor már 6 hónaposan is érdemes elvinni. Nem kötelező szűrés, valószínűleg sok gyerekorvos magától nem is küld el, hanem szólni kell neki. Sajnos sok gyereknél csak iskoláskorban derül ki, hogy valamit korrigálni kell, pedig korábban sokkal hatékonyabban lehet. Én mindenképp viszem Benedeket a lehető legkorábban, mert bár remélem, hogy rémeket látok, de én úgy látom, hogy ugyanúgy kancsal a bal szemére, mint én, s nem akarom, hogy ő is tompalátó legyen rá (mint én).

A nátha miatt Benedek C vitamint kap, a mellemre cseppentve. Olyan aranyos volt, amikor bekapta a mellem, szopizott két kortyot, aztán vigyorogva felnézett rám, fintorgott s a nyelvét öltögette. Tisztára az volt ráírva, mintha azt mondta volna:"Viccelsz, anyu? Hát milyen íze van a te cicidnek?"

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Liv
en nem tudom hogy nekunk kell-e menni. Azt tudom hogy koraszulotteknek kell menni biztosan (de ez is lehet terulet fuggo).
De neked mar koveti a mozgast a babad, ugyhogy biztosan lat. Azt hiszem koraszulotteknel ez az amit a legkesobb tudnak megmondani, hogy pl. lataskarosult-e a baba. De akit en ismerek az a kislany alig 1kg-al szuletett. (rendben van)Szerintem ez egy rutin, ne aggodj, mert a te fiad oriasi azokhoz a babakhoz kepest, akiknel kell izgulni es az en baratnom mar szuletestol tudta, hogy csak fel-egy ev mulva derul ki hogy minden oke e a latassal.

Szornyu lehet Davidnak ezeket a vizsgalatokat vegig bojtolni.

En meg a baba tervezesekor 'halasztottam'. Azert igy irom, mert a kulvilag szamara tettem ily modon es en mar akkor tudtam, hogy nem fogok en tanulni....

csengo
Vendég

Sziasztok!

Manócskánál nem múlik ez a retkes nátha. Nem volt még hőemelkedése sem, de tele van nagyon az orra, kevesebbeket eszik és jó nyűgös. Ma este már egész gyakran köhögött is. A védőnő telefonon azt mondta, hogy úgy sem írnak fel rá semmit, felesleges elmennem a dokihoz, de nem tudom. Tudtok valami házi köhögéscsillapítást, vagy inkább menjek mégis dokihoz? Viszont hétfőn úgyis megyünk oltásra.. De ha a hétvégén tör ki rajta totálisan a kór? Vagy a patikus tud adni valamit?

Na jól kiaggódtam magam??? Kép

Lau! Pont az a baj, hogy felveszem és sír tovább, és érzem hogy valami fáj, de nem tudom hogy mi. De nem "sikitozik", csak baromi elkeseredett... Kép

Ha már az aggódásnál tartunk, valahogy úgy érzem, mintha fogyna a tejcsim is. Persze lehet, hogy csak a babónak nincs akkor a huzata, de most megint próbáltam fejni a szopi után, hogy ne essen vissza a mennyiség, mivel a törpi rosszabbul eszik, és nem tudtam kipréselni a cickókból szinte semmit.. Kép

Jaj, ma egy kicsit tele lett a bucim az aggódós gondolatokkal,. pedig nem szoktam ám ilyen pánikolós lenni.. Kép

Pusz mindenkinek,
Macs
maccs

Macs! Köhögésre ACC100, vízben vagy teában feloldva. A zacskó 1/3-át kell beletenni, azt mondta a dokinénink. Nekünk használt. Ja és nappal, nem este.
Hétfőn nem fogják beoltani, ha beteg.
Tedd többször cicire.Kép
A barátnőmnek egy csepp tejci sem jött fejéskor, és mégis rengeteg teje volt, mert mind a három gyereke kis puffancs volt és kizárólag anyatejet kaptak.
Tehát nyugiKépKépKép
linato

KormiKép
Kezet foghatunk, én is tompalátó vagyok. Nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy 1 éves kora körül vigyem őket vizsgálatra, de addig is próbáljam tesztelni majd később. Takarjam le játék közben az egyik szemét, és mutassak neki valami érdekes játékot, és nézzem, hogy elrántja-e a kis fejét.
Nálunk még korai tesztelni, de én is rettegek tőle, hogy Ők örökölték a tompalátást, amit az én szüleim elhanyagoltak.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!
Ugy latom a babak lefoglalnak mindenkitKép
Nekem sincs mar annyi idom mint az elso hetekben, en is csak olvasgatok.
csengo
Vendég

HaliKép

Csirkesz
mi volt az oltással? Igen, Gergő már várja a Mikit, énekli a Hull a pelyhest. Jövő pénteken két Mikibulira is megyünk izgi leszKépKép

Macs
Szerintem vidd el, ha aggódszKép Jobbulást, és drukk a tejecskéhez, biztos lesz elég, Neked mindig annyi voltKép

Liv
Tökjó, hogy minden okésKép

na megyek fürdőt takizniKép
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X