A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Sziasztok!

Köszi a sok maybe-s tapasztalatot, és bevallom lányosan, hogy jól elbizonytalanítottatok. Azt hiszem, mégiscsak valami biztonságosabb módszerhez kell majd folyamodnunk. Pedig bíztam benneKépKép

Képzeljétek pár napig nem ettem édességet, és Botond szopási sztrájkba kezdett, Néha már bőgni tudtam volna, amiért nem evett, illetve amiatt, ahogyan szopizott. Rácuppant a cicire 2 másodpercre, majd elengedte, tolta el magát a mellemtől és öklendezett, meg fintorgott, mintha valami szörnyen rosszat akarnék a szájába csempészni. Ha meg elvettem őt a cicimtől, mégiscsak sírt, mert éhes volt. Szóval a szopik cirka egyórás erőltetett menetté váltak, de két ilyen nap után fellapoztam a Szoptatás könyvet, és ott az okok között írták, hogy lehet ez a megváltozott ízű tej. Na egyszerre megkóstoltam és is, meg a férjem is, és megállapítottuk, hogy kevésbé édes a tejci, mint korábban. Na gyorsan magamba tömtem egy zacsi győri kekszet, és azóta minden nap eszem valami édeset újra. Botond meg újabb 2 nap alatt felhagyott a hiszti-evéssel.
Nem tudom persze biztosra mondani, hogy a kekszek miatt javult-e meg a helyzet, vagy Botond egyébként is visszaállt volna a normál szopizásra. Tény, hogy újra normálisan eszik.

Nektek nem volt még ilyen öklendezve elotlós időszaka a babáitoknak??

AndiKép
Köszi a recepteket.
Nekem is van egy anyajegyem, amivel visszavár a doki szoptatás után. talán emlékszel, én már a terhesség során is vaciláltam, hogy levetessem-e, de akkor a pocakosság miatt mondta a doki, hogy nem lehet. Nekem ugyan nem most nőtt meg, de zavar, mert szerintem idővel ez is változott valamennyit. Jobb ezektre odafigyelniKép

Babakoromban nekem sem volt egyetlen pöttyöm sem, most viszont szinte tele vagyok. Nem zavarnak, megtanultam vigyázni rájuk.Kép Viszont Botond örökölt tőlem egy anyajegyet. Ugyanott van neki (combtő), mint nekemKépKép

MacsKép
Ügyi vagy, hogy ilyen utakra vállalkozol a babával. Én még nem szántam rá magam a munkahely látogatásra, de ebben szerepet játszik az is, hogy tömegközlekednem kellene. Most meg ugye sok a göthös ember.

LivKép
Ha nem vigyázunk, Dávid mindenkit lehagy a növésben, olyan szépen gyarapodik. A napi 3x20 perc torna meg csak egy újabb jó ürügy arra, hogy dögönyözd a babádat.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Lányok!

A Humana bébivíz (ezzel fogja kapni a vasat Dávid) forralás nélkül, felbontás után 2-3 napig tartható el. És ha mindig felforralom az aktális kis mennyiséget (naponta csak 3-4 kiskanálnyi kell), bármeddig eltartható hűtőben?

Ilyen keveset hogyan forraljak? Műanyag edényben mikróban?

Maccs: csepphinta: fogalmam sincs. A neten sem találom.

Zálya: úgy értve nem hallottak róla, hogy masszázshoz ÖNMAGÉBAN zsályaolaj v. zsályakrém, csak úgy, hogy parafinolajba csepegtetve néhány csepp. Mindenesetre torna, masszázs és zsálya ügyében is megvárjuk, mit mond a dévényes nő, addig próbálkozunk a hasonfekvéssel.

Nalika, köszi az ötletet!

Liv

Kép

Kép
liv

Macs!
A lába sem dagadt be, masszíroztam neki óvatosan.
És ma rekordot aludtunk, 7 óra megszakaítás nélkül, ha ez tartós lesz, bizony éjszakai cicifejés lesz bevetve,reggel már úgy keltettem, ki tudja meddig aludt volna.

Én is szoktam itthon hordozóba ültetni, de nem sokáig, inkább fektetem, vagy berakom a babkocsiba és tologatom oda, ahol éppen vagyok, és félig ülő helyzetben szokott ekkor lenni.
érdekli minden, de önmaga is el van kb 40 percig.

Noémi
fantikbaba

Sziasztok!

Most csak egy gyors kérdés:
Reggeli ébredés után popsiban mért 38.1 fok náluk ugye hőemelkedésnek számít? Olyan kis pirospozsgás volt ma reggel, mindenesetre kapott egy fél kúpot.

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Hőemelkedés igen, de a popsi az a maghőmérséklet, azaz le kell vonni 0,5 fokot.37-38 között hőemelkedés, 38 felett láz. 3 hó után egészet is lehet adni.(germicidből)
fantikbaba

Sziasztok!
Elkezdtünk próbálkozni hasfájás ellen. Az infacollal kapcsolatban elbizonytalanodtam. Én mindig 1-1 cseppet adtam neki, de most, hogy elolvastam figyelmesebben a használatiját, az van rajta, hogy egy adag egy teljes cseppentő, ami fél ml, ha jól emlékszem. Ti mennyit adtatok neki?
Nekem egyébként nagyon nyűgös tegnap óta Krisztike, ha nem fáj a hasa, akkor sem hajlandó aludni, egyszerűen csak sír, és csak a cici nyugtatja meg. Szóval most nagyon fáradt vagyok, nem tudom, hogy mihez kezdjek vele.

Hőemelkedés: Nekem azt mondta a védőnőm, hogy ha popsiban 38 fölött mérek, akkor kell neki adni kúpot, mert az már náluk sok. Úgyhogy jól tetted, hogy adtál neki kúpot szerintem.

Anikó
pancsa2

Csirkesz!

Most nalunk is ez van, tegnap kezdte.
Ma is tart.
Nos en most is sok csokit eszem, megis. Kép

Magi
Vendég

Sziasztok!
Csirkesz. Miki ugyanazt csinalta a cicvel. Alig eszik, lassan mar 5 orankent szopizik, akkor is kb 3 percig. Ha adok neki ujra azt kibukja. Azzal nyugtatom magam, hogy azt eszrevennem ha ehezne. Nem tudom mi lehet az oka mert en nem szoktam le a csokirol... pedig azelott nem igen ettem. Most minden nap kivanom. Azt sem tudom mennyi idonkent adjak neki napkozben enni. Mert bizony tegnap 9 kor , 2kor este 7kor evett es 9kor elaludt a cicin. Ez iszonyu keves nekem....
(Miki 10 es fel hetes es 6,35 kg)
csengo
Vendég

Magi, Csengo!
Nem jó hallani, hogy Ti is ilyen gondokkal küzdetek. A könyv szerint addig kiskanállal, vagy pohárból kellene táplálni, amíg rá nem jön az ember lánya, hogy mi váltja ki ezt a szopási szokást a babánál.
Nekem onnan jött az ihlet, hogy a tej íze változhatott meg, hogy a kiskanálból adott tejre ugyanúgy fintorgott, és tolta kifelé a szájából, mint a cicimből közvetlenül, tehát nem a cici volt a fő gond.
A megváltozott viselkedés okai lehetnek a könyv szerint: új szappan, új mosószer, parfüm, szokatlan élelmiszer, alkohol, fűszerek vagy vitaminkészítmények.

Kormi!
38 fok fölött jár a kúp. Arról nem hallottam, hogy vonogatni kellene a mért értékből, de ez nem jelenti azt, hogy nem kell. Csak eddig szerencsére nem kellett lázat mérni, így a mérés körüli kérdések még fel sem merültek bennemKép
Hatott már a kúp? Lejjebb ment a láz?

Anikó!
Sajna a frontokat nagyon megérzik a babák, és ha nem fáj a picúrkád pocakja, akkor bizony lehet, hogy egy front a bűnös a nyűgösségébenKép

Liv!
Ha mindig felforralod a bébivíz aktuális mennyiségét, akkor ennyi erővel sima csapvizet is tudsz forralni, nem? Szerintem ezeknek a bébivizeknek akkor van jelentősége és értelme, ha olyan helyen van az anyuka, hogy nem tudja megoldani a víz forralását (pl kirándulás). A forralással te ugyanolyan jól tudod csírátlanítani a csapvizet. Megcsinálsz egy adagot, be a hűtőbe, és gyógyszeradagolás előtt csak kiveszed, megvárod, míg az a parányi adag felmelegszik egy kicsit, és már adhatod is.
Napi 3-4 kiskanálért én tutira nem vennék egy másfél literes aranyáron mért vizet. De ez csak az én véleményemKépKép
Ha meg a bébivízhez ragaszkodsz, akkor én a helyedben anyatejes steril zacsikban lefagyasztanám (a 2 dl tutira elég egy napra), és naponta venném elő kis adagokban. Így a felbontás után nem csak 2-3 napig marad jó a csodavízKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

HaliKép

Infacol: mi is használtuk, én nem adtam be minden etetés előtt, csak ha láttam, hogy tényleg fáj a pocak. Én eleinte egy teljes cseppentőt beadtam, de a védőnő mondta, hogy elég egy fél adag. Nekünk használt, most már ritkán kell csak bevetni. A Gripe water nálunk csak olaj volt a tűzre...Homeobogyókat is beszereztük, de addigra normalizálódott a helyzet.

Édesség: azt mondják nem befolyásolja a kaja a tejet, szerintem viszont igen. Nem véletlenül kívánja mindenki az édes cuccokat a szoptatás után. Sajna soha életemben nem ettem ennyi édességet, mint a szoptatási időszak alatt.

pusz
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

CsengoKép,MagiKép, CsirkeszKép
Nálunk is ez kezdődött most el, hogy üvöltenek cicizés közben. Ráteszem őket, 3 percig szopják, majd tolják el maguktól, és közelharcot kell vívni velük, hogy egyenek. Alig esznekKépKép Én pedig zabálom az édességet, így nem az lehet az oka. Nálunk főleg este fürdés után van a hiszti, de néha nappal is.(Igaz este minden baba nyűgösebb) Az is érdekes, hogy eddig csak az egyik gyerek csinálta, 2 napja a másik is elkezdte.???????

Cat

Cat
Kép
cateye

Csengo,Magi, Csirkesz Kép
Én a másik végletbe tartozom, mert Viki 1, 1,5, 2 óránként eszik. Csak nem tudom mi borult fel a kajcsizási idejében.

Anikó! Én egy cseppentőt adtam neki. Kezdetben én is ritkán adtam, azaz inkább esti kajálásnál, de mivel de is kezdett sírni, mint akinek fája pocija, így éjszakai kajcsik kivételével minden szopi előtt kapott. Már elfogyott az Infacol, és úgy tűnik nem is kell más csodaszer sem. Egyelőre nincs hasfájás (kop-kopKépKép), cserében van gyakori kajcsizás. Ne hogy anya unatkozzon....Kép

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Szisztok'
Lehet valami a megvaltozott izekben, mert ettem bonbonmeggyet is:0
Egyszer tudom hogy a ruha nyomta a vallat, mert mar megint kihizta a ruhacskait.
Probaltam lemerni, hogy hatha annyit cicizik, hogy nem veszem eszre es mar sittysutty 200-at eszik. Hat nem! Alig 50-et!
Viszont nem fogy, de en mar nagyon aggodom. Mara mar jobb a helyzet, eddig volt 3 fel kajalas. Hatha visszater az en szopizos kisbabam es csak en zavartam meg valamivel.
A masik gond szerintem hogy most fedezte fel, hogy ha gagyog akkor beszelgetek vele. Igy persze szopi kozben elkezd nevetgelni es en beszelek hozza es persze, hogy elfelejtodik az eves. probalok minel tobbet gagyogni neki ha ebren van, de a cicim mar szetdurran a tejtol neha, aztan meg attol tartok, hogy ha ujra kell neki a kajalas, akkor nem lesz elegKép

Nehez dolog, de addig nem megyek dokihoz, mig fejlodik es mosolyog.

Papzso! Reg irtal. Pedig erdekelt volna egy ket nem ideillo jogi tanacs. (letszamleepites, ferjem repulKép )
csengo
Vendég

Sziasztok!

Az, hogy ti mennyi édességet esztek, nem befolyásolja a tej cukortartalmát ( édességét ). Ti azért lesztek éhesek az édesre, mert a vérből az anyatejbe bekerül a cukor mindenképpen ( mint terhesség alatt a összes szükséges vitamin, max kevés vitaminfogyasztás esetén neked lesz bajod ). Viszont ti azt érzitek, hogy csökken a vércukrotok, és a szervezet automatikus reakciója az édesség utáni éhség. Ezzel lehet ugyanis leghamarabb pótolni a csökkent vércukor mennyiséget. Cukorbetegeknek fel is hívják a figyelmüket, hogyúgy álljanak neki szoptatni, hogy a kezük ügyében legyen valami cukortartalmú lötyi a csökkenő vércukorszint kompenzálására.
Bocsánat a tudományoskodásért, de ehhez egy kicsit értek. Mármint a vércukorral kapcsolatos dolgokhoz KépKépKép

Pocó

Kép
Kép
pocó

Meg az is irja a konyv, hogy az elso mensturacio is befolyasolja a tej izet es a mama illatat.
Nos en most azt csinalom, hogy ahogy uvolt belecelzok a szajaba es addig fejem bele kezzel a tejet, mig be nem kapja.
Ugy vettem eszre, hogy nalam nem hogy nem akarja bekapni, de nem is szivja.

Nos nekem 3-4 napja jott meg, ket napja uj tusfurdot nyitottam.
Szoval most megprobalkozom, megint a regivel.
Ja es az oblito is uj.

Na majd meglatjuk.

Magi
Vendég

Sziasztok!

Most 37.7-nél tart Benedek hőemelkedése. Tegnap kapta meg a 3 hónapos szurit, kis hős volt, meg se nyikkant. Utána két perccel az öltöztetésnél már üvöltött, szerinte tök jól haza lehetne jönni egy szál pelusban.
Hétfőn voltunk babamasszázson, nagyon élvezte, tekergette a nyakát, hogy jól megnézze a védőnőt, meg a többi babát. Tudtatok a Johnson's babamasszázsprogramjáról? Védőnőket képeznek ki oktatónak, s ők ingyenes tanfolyamokat tartanak. Egyszer egy weboldalon belefutottam egy listába, ahol felsorolták, hogy melyik kerületekben, városokban ki foglalkozik a dologgal, de sajnos már nem emlékszem, hol láttam.

Benedek 6220 gr és 60 cm (hivatalosan, itthon hosszabbnak mértem)

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Beszti
Boldog szülinapotKép

Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Liv,
a mikrohullámú sütő használatát nem ajánlják ilyen kicsi babák ételének, italának a melegítésére. Nekem még a kórházi doktornő hívta fel rá a figyelmemet. Mi lenne ha egyszerre felforralnád az egészet és akkor nem kell kis adagokban forralgatni. Egyébként a Szentkirályi ásványvíz is adható ilyen kicsiknek és az olcsóbb, a maradékot pedig ti is megihatjátok.

Szoptatási problémák. Hát megértek mindenkit aki aggódik, mi már a kezdetektől produkálunk mindenféle gondot. Csak kitartás mindenkinek!
A védőnőnk szerint a peteérés is befolyásolja a szopási kedvet, ilyenkor gyakran nem akarnak szopizni.

Csirkesz,
a végbélben mért hőmérsékletből 0,5 fokot a szájban mért értékből 0,3-at kell levonni. Bár remélem még sokáig nem lesz rá szükségetek!

Kormi,
Jobban vagytok már?

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Pocó,
Tök jó, hogy tudományosan meg tudjuk magyarázni, miért is eszünk annyi édességetKép. Igazán nem mondhatják ránk, hogy torkosak vagyunk. Hiszen mi csak nem akarunk rosszul lenni, nem igaz?
(Fel sem sorolom, mennyi édeset ettem ma...)
Puszi,
Andi
Vendég

Lanyok!

Beszeltem a vedonovel, mert felhivott es rakerdeztem.
Mondta, hogy a mensi elott folyadekot tart vissza a szervezet igy a tej is besurusodik, amit mi nem is latunk, illetve a harmonoktol meg megvaltozik az ize.
Azt mondta, hogy ez a kedvtelenseg 3-4 napig szokott tartani.
Addig meg turelmesnek kell lenni.

A gyerek mar 2,5 oraja elvan a gimnasztika paddal.
Csak ugy csapkodja es nevet kozben, ahogy mozog.

Egy par kep:

Kép

Kép

Kép

Kép

Magi
Vendég

Andi!

Most már teljes joggal eszik mindenki töménytelen mennyiségű édességet, a tudomány minket igazol KépKépKép

Pocó

Kép
Kép
pocó

A gyerekorvos mondta, hogy mindig csak az aktuális vízadagot, 3-4 kiskanálnyit forraljam fel. Nem tudom, miért.

Mindegy, hogy bébivíz vagy felforralt csapvíz?

A felforralt vizet tároljam napokig hótőben, és mindig azt a pár kanálnyit vegyem csak ki a hűtőből, ne mikrózzam, hanem hagyjam, hogy magától felmelegedjen szobahőmérsékletűre?

Kép

Kép
liv

Sziasztok csajok,
bocs, hogy meg nem jelentkeztem Abel születese ota, de kb mostanra kezdett rendezödni minden, most talan kicsit nyugisabb lesz a helyzet es lesz idöm neha irni. Eddig ugyanis az en szüleim, aztan meg kedves anyosek voltak "latogatoban" es mivel az ember Nemetorszagba nem fel napra ruccan ki, hat meg voltam aldva.
Nalunk minden rendben, itt-ott beleolvastam a levelekbe, mindenkinek hasonlo problemai vannak, latom. Abel egesz jo kisfiu, ma 6 hetes. Hetfön voltunk dokinal, eddig 1,1 kg-t hizott es 8 cm-t nött! Most 4100 gramm es 56 cm.
Most ket napja mi is kinlodunk a szopival, ugy veszem eszre, hogy nem eleg neki az adag es mar csak szorongat es dühöng a cicin de nem jön belöle. Kb 100-110 ml-t tudok kipreselni belöle, pedig volt ez mar több is. Nem tudom mi lehet. Nem tudtok valamit tejtermelesre? Vagy csak neki van eppen a hathetes kritikus idöszaka? Remelem elmulik es visszajön a tejci is, meg a nyugalom is.
Kerdes: nalunk otthon csinalnak a korhazban amikor a baba kb 2 napos egy "ujszülött szürest"? különbözö vertesztek, anyagcsereteszt meg hormonszintek meg ilyesmi. Mert itt igen es kiderült, hogy Abelnek van egy enzimdefektje, nem müködik az enzim 100%-osan, ezert vagy 100 fele gyogyszert nem szedhet e snem ehet babot, mert lebomlok a hemoglobinja töle es verszegeny lesz. Otthon van ilyen teszt? Mert itt azt mondtak, hogy legtöbb esetben ez olyan csekely hiba, hogy nem tesz semmit es jobb lenne, ha ki sem derült volna. Hat szerintem is,mindenesetre vigyazunk a ygogyszerekkel meg a babbal.
Kepet majd megprobalok elvarazsolni, de sajna nincs digitalis gepünk ugyhogy szkennelnem kell majd.
Mindenkinek puszi es nyugodalmas jo ejszakat!
Motiot

KépKép
KépKép
motiot

Szia Motiot!

Itthon nincs 2 hónaposan ilyen szűrés. Viszont elvileg születése után meg kell(ene) nézni pár esetleges betegséget vérvizsgálattal. Nálunk mindkét manónak megnézték, de nem tudom, már kórházban is így van-e.

Pocó

Kép
Kép
pocó

sziasztok!

Olvasgatlak Titeket, és látom, szépen fejlődnek a babák.

Kedves Lau!
Igazán nagyon kedves vag, hogy kinyilvánítottad örömödet, hogy ide jöttem én is írni "mint kívülálló+".
Mert bár nekem is van egy bébim,aki ma már 10 hónapos,de nem őszi, mint a Tiétek. (mentségemre legyen mondva, hogy én őszi vagyok))

Szia Liv!
Még nem kaptam Tőled mailt, úgyhogy az enyém ezek szerint elszállt az éterben(sajnos).Mostanában nagyon leamortizálódott a gépünk...
Csak szeretnék Tőled kérdezni(személyes dolog, ezért nem írom ide...)és mivel az én e-mailom elrepült, hátha a Tiéd befutna, és arra tudnék írni vissza....

Remélem Dávid jól van,olvasom, hogy milyen szépen fejlődik! Gratulálok, az előzményekhez képest,nagyon szép.

Írtam, hogy az én babám sem hétköznapi módon(és időben)érkezette világra, de lassan behozza ám a lemaradást, hiába volt koraszülött!
Veletek is ugyanez lesz ám!

Mindenkit üdvözlök, és sok boldogságot a babához, ill. babákhoz!!
sziasztok:Annamária
penguin

MagiKép
Tök jó, hogy utánajártál a hiszti-szopizásnak, de én még nem akarok mensizniKépKép Úgyhogy a struccpolitika elvén úgy teszek, mint aki nem is tud a mensi-előtt-besűrűsödik-a-tej szindrómáról, hátha nem is jön megKépKépKép
A babó hihetetlenül aranyos a pad alatt. Ez a mosoly tök ariKépKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Csirkesz!

És mensi közben is struccpolitikázni fogsz (ááá-nem-is-jött-meg )??? KépKépKépAz érdekes lesz KépKépKép

Pocó

Kép
Kép
pocó

PocóKép
Igen, és akkor a nem-is-kell-nekem-tampon-sem-betét kezdetű nagysikerű dalt fogom itthon dudorászni bágyatag mosollyal az arcomon. én úgy terveztem, hogy még kb 7-8 hónapig nem mensizek. Aztán hirtelen megint teherbe esek, még mielőtt megjönneKép És az egészet így folytatnám 3 gyerekig, plusz az utolsó után még egy tíz hónapnyi mensimentes időszak.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Végül is ez akár a klimaxig is kihúzható KépKépKép Mennyit spórolnál a tamponokon!!! KépKépKép

Pocó

Kép
Kép
pocó

Hali! Kép

KORMI!
Ne aggódj, az oltás után tök normális, hog ha egy picit belázasodik. Nálunk a doki eleve azt mondta, hogy mihelyst hazaérünk egy kúp, majd éjszakára még egy kúp mindenképp, a többi szükség szerint.

Csirkesz! Kép És akkor neki ér a feneked a hideg falnak és felébredsz! Kép

Pocó! Az a baj, hogy ezt a rosszullétes történetet édességügyileg a férjem még csak-csak elfogadná, na de amikror én nézek szembe magammal a tükörben?!? Kép

Nálunk most a legújabb, hogy csak napi 5-ször, max. 6-szor eszik a picuri, de olyankor nem elég neki a 20 perc, utána átt kell tenni a másik cicire, és még ott is majszol egy 15-20-at. Kép Azt hittem egyre gyorsabbban fogjuk lezargatni a szopikat, e helyett egyre tovább tart megint. Ja, és amig "folyik" a tej eszik rendesen, amikor szivni kéne, akkor ellustul és néha be is alszik..
Szerintetek mit tegyek ha a gyerek reggel 8-9 körül kel csak, de éjfélkor még szopizik? Azonkívül hogy örülök, hogy jól alszik éjszaka, nem kéne inkább korábban kelnie, és hamarabb lefeküdnie? Át lehet szoktatni valahogy? Vagy ez babája válogatja, hogy mikor aktivabbb?

Na most el, még tanulnom is kell egy kicsit, csak "csaltam" egy kis időt a bnetre is Kép
Macs
maccs

Jaj! elfelejtettem!
Magi! Gyönyörű a manó, és tök jó, hogy így elvan a játékkal! Kép
maccs

Sziasztok!

Lanyok koszonom a dicsereteket. Kép

Tegnap jobban ment mar este fele a kajcizas.
Ma reggel is.
Este 170 grammot evett, gondolom azert mert napkozben alig evett.
Reggel meg egy cicibol 120.

Rekord.
Kép

Ha ennyire tetszettek a kepek, akkor meg egy kis repeta. Kép

Igy szokta a kezeit nezegetni:

Kép

Es igy nevetgel napkozben:

Kép

Kép

Magi
Vendég

Sziasztok!
Magika: nagyon aranyos a babókád, hogy így nézegeti a kezét. Ezen elgondolkoztam. Egyidősek az én fiammal, és ő még nem csinál ilyeneket. Mikortól szokták ezt produkálni? Milyen jól elvan az állvány alattKép Bazsi sajna még nem marad el alatta annyi ideig, jobban szeret velem beszélgetniKép

Pocó: ez tök jó, mármint az édesség pótlása. Most legalább van indokom arra, hogy miért akarok olyan sok szénhidrátot enni. Jó lenne megint a saját súlyomnál lenni, de amíg ilyeneket eszem, és nem tornázom rendszeresen, ez csak álom maradKép majd eljön annak is az idejeKép

Maccs: mikor szoktátok fürdetni? Mert ha esetleg később fürdetitek, mondjuk 10 körül, akkor elképzelhető, hogy kb. éjfél körül alszik el. De ha 8-kor lenne a fürdetés, vagy 7-kor, akkor már 10-re aludna, és reggel 6-ig. Persze, ez sem megy egyik napról a másikra, de át tudják magukat programozniKép A telcsit pedig szívesen, nekem is jólesett valakivel trécselniKép

Csirkesz: ilyen gyorsan szeretnétek a kistesót? Le a kalappalKép és mindent bele!!Kép Annak idején Ákos nálam akkor produkált ilyeneket - fintorgás a cicitől -, mikor az aktuális mensi volt. 6 hónapos volt, mikor először megjött, remélem, most sem fog hamarabb megtisztelniKép

Motiot: nálunk a kórházban a hazamenetel napján vesznek a sarokból vért, azt küldik vizsgálatra, abban mutatják ki, ha van esetleg anyagcsere-zavar vagy valamilyen más probléma, és levélben értesítik a szülőt, ha gond van. A tej növelésére pedig szerintem a legjobb módszer, ha sokat tudsz pihenni, a sok folyadék pedig ne legyen több kb. 3-3,5 liternél, egy szoptatási tanácsadó írta nekem, hogy a túl sok folyadék sem jó.

Megyek, reggelizek valamit, nemsokára kel a cseppem az 5 órai szopi óta alszik.Kép

Pussz Lau
lau

Lau!

Ne keseredj el.
Nekem a doktor no is es a vedono is mondta, hogy tulfejlett a baba.
Mar egy honapja ramnez es kovet a szemevel, visszamosolyog.
Ket hete nezegeti a kezeit es labait.
A forgot is egy honapja nezi es koveti.
Mar szuletes utan egy nappal emelte a fejet hason. Mar meg is tartja az egesz testet ha repulozunk.
Az alkata is nagyon fejlett a doktorno szerint, mert nagyon szeles a valla es keskeny a csipoje.
Ez meg nem jellemzo egy ekkora gyerekre szerinte.
Hat en nem tudom.
Most a kezet tanulja korrigalni, ahogy jatszik a gimnasztika pad alatt.
Na meg a babokat nezi, mikor babozok neki.
Ja es gagyogassal is valaszol mar legalabb egy honapja, ha beszelek hozza.

Allitolag ez nagyon korai meg.

Sot hasrol hatra is fordul mar mindig, mikor nincs kedve hason fekudni. Ezt kb. 3 hete kezdte.

Magi
Vendég

SziasztokKép

Akkor nekem mázlim volt, az elmúlt 3 évben egyszer mensiztem, a két gyerkőc közöttKépKép

Magi
nagyon ügyes a babádKépKép

Csengő
A férjem jogász és munkajoggal foglalkozik, ha gondolod tud segíteni.

Lau
Gellért sem csinál még sokmindent, a macis forgóka alatt elvan egy ideig, de csak ha zenélKép: Kár, hogy nem lehet végteleníteni a dallamotKépKép A fejét ő is tartja szinte kezdettől fogva és visszagügyög pár napja, de ennyi.

puszi
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Magi: tényleg nagyon ügyes!!Kép Balázs olyanokat beszélget velem, meg elvan egyedül jó ideig, aztán álomba nyekergi magát. Hasról-hátra 5 hetesen 3x is átfordult, de szerintem az véletlen voltKép Most gyakran teszem hasra, amikor tudom, fejét is ügyesen emeli, már a teste is jön veleKép Mosolyog ő is mindenkire, meg beszélget magában isKép
Tudom, hogy nem kell aggódnom, mert nagyfiam is teljesen máshogy fejlődött mint akár most az öccse. Ő pl. hamarabb állt, mint ültKép
Na, majd meglátjuk, megint kezdek abba a hibába esni, hogy összehasonlítgatom más gyerekekkelKép
Igyekszem leszokni rólaKép Hja, a repülőzést Bazsi is imádjaKép

Lau
lau

Szia Judy!
Elnezest mindenkitol, remelem mast nem erint.

Ferjem 12 eve koztisztviselo. Jan 1-tol letszamleepites van, igy marc 31-ig be kell jarnia. (remelem ezt jol mondtak neki).
Meddig kell bejarnia, ha o mond fel? Mennyit kerhet tole a munkaltato? Elengedheti-e azonnal?

Megegyszer bocs mindenkitol, de a babazas orome mellett erik az embert meglepetesek. Azert is nehez, mert en is ott dolgoztam es gyes utan oda akartam visszamenni, ugyanaz az osztaly ,ugyanaz a fonok csak a ferjemet rugjak ki idokozben....

Kisbabank nagyon edes. Ujra eszik!! Csak nem napi 7x es nem 3 orankent, hanem 5x es kb 4-5 orankent.

Mivel en 33 vagyok en sem akarok sokat varni a kistesora foleg hogy eredetileg 3-at szeretnenk.Kép

csengo
Vendég

Macs! A szénhidrátéhség szoptatás utáni tudományos magyarázata komoly, nem poénból írtam. Mondjuk azért ez nem azt jelenti, hogy be kell vágni egy egész dobostortát vagy tál jégkrémet KépKépKép Elég 2-3 kocka csoki vagy egy Túró Rudolf a csökkent cukorszint pótlására.

Pocó

Kép
Kép
pocó

Csengő
mél ment
J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!
Egyelőre visszaolvasás nélkül.
Tegnap este fürdés után Dávidnak az egyik szeme nagyon könnyezett és nagyon piros volt. Kezdtünk nagyon aggódni, úgy gondoltuk, reggel irány a szemészet. Aztán reggelre - ahogy reméltük - elmúlt. Nektek volt már ilyen? Lehet, hogy belement egy kis fürdetőkenőcsös víz vagy ilyesmi, és attól?

Reggelre az orra is nagyon el volt dugulva, de egy csepp anyatej, hála Istennek, megint csodát tett. Kép

Viszont elgondolkodtam, hogy az orvosoknak most már szólok, hogy ez így nem lesz jó. Én tudom, hogy ők jót akarnak, és hogy ez a munkájuk, és hallgatok rájuk - de a szívemre is. Ha mindent végigcsinálnék, amit ők összeírtak, arra nem lenne elég 24 óra. Márpedig Dávidnak közben ennie és aludnia is kell. Legyen sokat hason ébren (1. utálja, 2. ha hasra teszem, akár evés után 1-2 órával, akkor is visszajön a kaja és a vitamin), csípőtorna, dévényezzen, szedje a vitaminokat, babamasszázs, csepphintázás, naponta 3x20 perc torna stb.
Ezt komolyan gondolják? Ennek a babának nyugalom is kell!!!! Erre senki nem gondol? Ezt azért nem lehet vele csinálni. Lenyomni a torkán a vitaminokat (amit utál), aztán tornáztatni, aztán hasra fektetni, és ez menjen egész nap, reggeltől estig?

Liv

Kép

Kép
liv

Annamária, kérlek, küldd el újra a leveled a freemailemre!
Nektek kellett dévényezni?
Nekünk kell: nyaki hypertonia és tónuseloszlási zavarok. Nem vészes, de foglalkozni kell vele. 13-án kezdjük.

Liv

Kép

Kép
liv

Judy!
Koszi a valaszt de nem tudom megkapni, mert nincs ssh szerverem.(gazos az itthoni gepunk.)
Szoval ha nem nagy gond elkuldod a michkey kukac freemail.hu
cimre?
Bocsi es megegyszer koszi csengo
Vendég

Liv Kép
Szerintem teljesen igazad van. Ezt a hason fektetés dolgot nekünk is mondták. Szerencsére a babáink nem bukósak, és kaja sem jön ki belőlük, de Máté 5 perc után üvölt hason, mert utálja. Levi meg egész nap hason van, mert ő meg háton után lenni. Én inkább hallgatok a babámra, mint egy kívülállóra.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

PocóKép
7 szoptatás az 7 Túró Rudi! Ez szuperKépKépKépKépKép
Ikreknél 14 szoptatás 14 rudi. HurráááááááKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Éljen az édességKép
Milyen jó a matematika, főleg ha rudiról van szóKép

Egy játszós kép (inkább engem néz többször, mint a "játszót"Kép

NoémiKép
fantikbaba

Judy!
KOszi megkaptam!!!
csengo
Vendég

Sziasztok,
visszaolvasgattam egy kicsit a levelekböl, irtatok az urtica-t tejcsinalasra, mar fel is hivtam a gyogyszertarat es delutan meglesz, mehetek erte. En is elkezdem szedni, jobb felni... Bar ma delelött evett 130-140-et, nagyon örültem neki, mert harom napja küzdöttünk mar a kajaval, valahogy nem volt eleg a cici. De talan vege lesz mar. Mondjuk pont most 6 hetes, ugyhogy biztos azert volt kaja utani hiszti.
Lanyok, ti milyen gyümiket esztek? En nem merek nagyon semmilyet enni, nehogy bantsa a gyümölcssav a pocijat. Vagy ez hülyeseg? Almat körtet lehetne enni? Mondjuk banant eszek minden nap es ennek ellenere minden pelusban van kaki! Hala Istennek nem is hasfajos ( kopp-kopp )nagyokat pukizik ebren is es almaban is. Olyan edi! Es ennek meg örül is mindenki, ha nagyokat szol!
Jo ez az edesseges eszmefuttatas, most mar minden lekiismeretfurdalas nelkül nyomom tovabb a csokit.
Noemi, Magi,
tünderiek a babak!
Magi, hat nem semmi a kissrac, ha ilyen ügyes. Nalunk is mar egy naposan tartotta a fejet es atforditotta egyik oldalrol a masikra, most meg rendesen tartja magat, nevet, követ a szemevel, erdekli a csörgö meg az agya feletti forgoka, meg a zene, sokat "beszelget" is, bar ez meg talan nem gyagogas. Szoval tünemeny.
Na megyek eszek valamit mielött felebred.
Puszi mindenkinek
Motiot

Csirkesz,
neztem a kepeket az elözö oldalakon, hat Boti tiszta anyja! Es milyen kis vasgyuro!

KépKép
KépKép
motiot

Ma voltunk a 3 honapos oltáson.Egész jol türte szegénykém,de volt azert egy kis sirás.Nagyon nyugtalan itthon.6560 gramm és 64cm,bár én itthon hosszabbnak mértem.Tegnap a védönö elfelejtett hozzánk jönni Kép.Ti mennyit találkoztok a védönötökkel?Nálunk talán 3x volt és amikor vittem oltásra manot akkor találkoztunk.

Macs
Nálunk az alvás régebben ugy volt hogy 9-1/2 10 körül evett,persze elötte volt fürdés majd beraktuk az ágyába és volt hogy éjfélkor még mindig fenn volt,majd reggel 8 körül kelt.Az utolso evés még mindig ugy van ,de már hamarabb elalszik van ugy hogy 1/2 10 kor már szundit,igaz 6 kor kel ilyenkor.

Szépek a babák Kép Kép Kép

Vasárnap voltunk az olimpiai csarnokba egy versenyen.Párom találkozott régi sporttársaival,volt 2 idösebb hölgy aki kérdezte miert nem ültetjük fel a kocsiba a babát.Mert nem tud még ülni.Hát miert mennyi idös?Mondtuk hogy 3 honapos ,erre ök :azt hittük már fél éves.És ugyanez lezajlott egy másik növel is KépMindenki idösebbnek nézte.Védönö is mindig mondja hogy fejlett a korához képest.

Na megyek ébredezik mano,adok neki enni.Remélem nem lázasodik be,oltás után kapott egy kupot.Komolyan mondom engem jobban megvisel ha neki vmi baja van mint ötKép

Kép
Kép
nikk0830

Sziasztok!

Mostanában kisfiam nem sok időt hagy a netezésre.

Képzeljétek el, hogy éjszaka 7 órát aludt egyfolytában, alig hittem el! Viszont valószínűleg csak egyedi eset volt, mert tegnap nagyon kifárasztottam, napközben keveseket aludt. Vettünk hétvégén kengurut és azt teszteltem, jól érezte magát benne. Hol nézelődőtt, hol alaudt, kétszer 1,5 órát volt benne, a kettő között anyuéknál pihiztünk. Jó volt egy kis kimozdulás itthonról, azt tervezem, hogy hetente 1-szer csinálunk egy ilyen kirándulást, az nem olyan megterhelő neki, engem meg feldob.

Macs, a homeós bogyókat 4 napig alkalmaztuk, utána nem, mert úgy tűnt, hogy felerősíti a pukikat és attól jobban szenvedett. Most már nem használunk semmit, a hasfájás csak ritkán és max. 1-3 óra hosszára jelenik meg újra, de akkor sem olyan súlyos.

A legtöbben azt írjátok, hogy a babáitok keveset kakilnak. Van esetleg olyan is, akinek a babája szinte minden pelusba termel és emellett hatalmasakat is pukizik, rotyogtat. Márknál ez a helyzet, elég híg is a széklete. Viszont jól gyarapszik, most 11 hetes és a 2400gr-ról 5200 gr-ra hízott fel eddig, 51 cm-ről pedig 55 cm-re nőtt.

Védőnőnk azóta sincs, állítólag betegállományban van (már 10 hete), senki se néz ránk, a dokit szoktam eről-arról megkérdezni, ha valami nyugtatlanít.

Kismanónk imád az autósülésben lenni, minden nap legalább 1-szer csak abban hajlandó elaludni. Nyugtalanít a gerince miatt, de van, hogy csak ebben tudjuk elcsitítani. Mondjuk amikor elaludt, akkor én is egy párnával a szék alját megtámasztom úgy, hogy viszonylag fekvő helyzetbe kerüljön.

Hát ennyit rólunk...

Megnéztem a fotókat, minden gyerkőc nagyon tündér! Kép Kép

Üdv: Macsek

Kép

Kép
macsek11

Niki!
Az első 3 héten hetente jött, azóta csak egyszer volt, de havonta a tanácsadáson (doktornőé)mindig ott van, és akkor kapja babó az oltásokat is.
Hasonló méretűek a babóink, és Helénát is idősebbnek nézikKép

MacsekKép
Napi 2 kaki van nálunk, mindenféle állag és szín előfordult már (sárgától-zöldig), és jó sok puki és böfi.

Nappal mennyit vannak fenn a babóitok?

Heléna kb 1-2 órát bír ki, aztán nyűgösködik és megy /fektetem le aludni.Jó alvókája van, és 1-2 órát alszik, tulajdonképp a következő szopiig.De kézben és cicin még egyszer sem aludt el nappal, csak az ágyában vagy a babkocsiban hajlandó.
Most minden egyes játékórában hason is van kb 10 percet, jól tartja a fejét és kúszik is, a plédet maga alatt meg mindig összenyálazzaKép

Noémi
fantikbaba

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?