A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Ahhoz képest, hogy nem ajánlják a mikrózást, a kórházban is abban melegítették a tápszert.Kép Egyébként én is, már az előző két lányomnál.Kép

Babák egytől-egyig gyönyörűek.KépKépKép
Mi is jól vagyunk csak nem sok időm jut írni. Azért olvasok szorgalmasan.

Anikó! Üdv. köztünk.Kép

<pre>
ANYA NEVE SZÜLÉS IDEJE HÉT/NAP BABA NEVE BABA SÚLYA BABA HOSSZA
BELLANA 2004.08.11 40+6 GERGELY 4000gramm 57cm
R.EDIT 2004.08.18 36+4 BÁLINT 3150gramm 56cm
MACCS 2004.08.20 37+4 LILI 2700gramm 52cm
BRIUS 2004.08.22 36+1 BRENDON 3150gramm 50cm
BABS 2004.08.23 38+5 PÉTER JOHANNES 2750gramm 54cm
NOÉMI 2004.08.25 38+0 HELÉNA 2900gramm 52cm
KORMI 2004.08.25 40+2 BENEDEK 3700gramm 53cm
ILDIKÓ 2004.08.26 38+1 LEVENTE / SZABOLCS 2610gram / 3050gramm
NIKK 2004.08.30 40+5 ENDRE 4070gramm 57cm
POCÓ 2004.09.01 39+1 FANNI RÉKA 3250gramm 48cm
BETTI 2004.09.01 39+6 KEVIN 4400gramm 53cm
LIV 2004.09.05 33+4 DÁVID 1980gramm 48cm
LINATO 2004.09.13 38+1 RUBEN MILÁN / LORENA LIZA 2920gramm /3770gramm 52/56cm
MACSEK 2004.09.13 36+0 MÁRK ÁGOSTON 2400gramm 51cm
BESZTI 2004.09.15 40+3 HANNA 3800gramm 56cm
CSENGO 2004.09.17 39+6 MIKLÓS 3800gramm 54cm
ZSÓFI 2004.09.21 40+4 GYÖRGY MÓZES 3280gramm 57cm
LAU 2004.09.22 39+1 BALÁZS KRISZTIÁN 3750gramm 58cm
ORSOLY 2004.09.23 40+5 BOTOND 5300gramm 59cm
MOMO 2004.09.23 39+4 EMESE 3600gramm 57cm
TROMPIPI 2004.09.24 41+0 LILI 4400gramm 57cm
CSIRKESZ 2004.09.24 39+6 BOTOND 3400gramm 55cm
MAGIKA 2004.09.24 40+0 ZOLTÁN TAMÁS 3700gramm 56cm
G-NÉ KRISZTI 2004.09.25 39+2 ADRIENN NAPSUGÁR 3500gramm 53cm
ERKA 2004.09.25 40+0 MÁTÉ 3200gramm 54cm
DINO 2004.09.29 41+0 BERNÁT 4000gramm 54cm
ESZTER 2004.09.30 36+0 FERENC / PÉTER 2340gramm / 2360gramm 45cm/45cm
KRISZTINKE 2004.09.30 39+3 ALEXANDRA 3550gramm 50cm
TIMCSUSZ 2004.10.01 38+5 BENCE 3300gramm 55cm
GYÖRESZ 2004.10.01 36+0 NORBERT PÉTER 2550gramm 52cm
MONCSI 2004.10.01 40+2 GÁBRIEL 2560gramm 47,5cm
MOSZI 2004.10.03 41+0 VIKTÓRIA ANASZTÁZIA 2900gramm 52cm
JULIKA 2004.10.05 BÁLINT 4630gramm 59cm
CATEYE 2004.10.06 38+2 SÁMUEL / OLIVÉR 2700gramm/2750gramm 51cm/50cm
NIKI 2004.10.07 39+4 PETRA 3000gramm 48cm
GABI 2004.10.07 37+5 RÓBERT DÁNIEL 3950gramm 55cm
PERSELA 2004.10.09 40+3 MÁRK 3600gramm 56cm
JUDY 2004.10.12 40+0 GELLÉRT 3200gramm 54cm
ZSUZSA 2004.10.12 41+2 LUCA 3600gramm 55cm
IBOLY 2004.10.19 38+2 BALÁZS DÁNIEL 3770gramm 56cm
BIBI 2004.10.19 40+5 ZSÓFIA 3370gramm 58cm
ORSI 2004.10.20 35+0 MÁTÉ, LEVENTE 2290gramm/2300gramm 43cm/44cm
MOTIOT 2004.10.20 39+4 ÁBEL 2950gramm 48cm
KOCZKAPACI 2004.10.20 40+4 DOROTTYA 2600gramm 50cm
SZILA 2004.10.27 39+6 MÁRTON 3880gramm 58cm
H.KATA 2004.10.29 40+5 MARCELL 3250gramm 57cm
L.BORI 2004.10.30 41+0 ESZTER 3240gramm 57cm
MÁRTI 2004.11.01 BRIGITTA 3450gramm 50cm
TIMÓCA 2004.11.05 37+1 OLÍVIA 3350garmm 56cm</pre>

Akinek valami rosszul van beírva vagy aki nincs benne légyszi szóljon és javítom.

Lorena egyszer 12 órán keresztül nem evett. Este 7-kor megetettem, 9-kor elaludt és reggel fél7-kor kelt. Akkor azért aggódtam egy kicsit. De nem volt miért.Kép Ruben 5 óránál többet még nem aludt egyhuzamban. Ráadásul azt is napközben, még véletlenül sem éjszaka.
linato

Hozzánk a védőnő 1-2 hetente jön.
Nálunk is napi 4-6 kaki van.

Valaki írt régebben arról, hogy a babájával dévényezni kellett. Sajna nem emlékszem, melyikőtök volt, pedig szeretném kérdezni, hogy miért (hypertonia?), mennyi ideig, otthoni torna is kellett-e, és teljesen rendbe jött-e a bébi.

Liv

Kép

Kép
liv

Cat Kép Mint a példa mutatja: az ikrességnek van előnye is KépKépKép

Pocó

Kép
Kép
pocó

Macsek
nálunk is több kaki van a pelusba minden nap Kép

Noémi
hát igen,szerintem a babák egyre fejlettebbek.Egyre nagyobb sullyal születnek.És idösebbnek néznek ki a koruknál Kép
Az alvás nálunk változo.Ált du alszik,de változo hogy mennyit.Ö is 1-2 orát ált,de van mikor 3at.
Ugy vettem észre idöjárásfüggö is mert van ugy hogy alig alszik egész nap.

Kép
Kép
nikk0830

Lanyok!

Nalunk igy alszik a lurko.
Pelenkat addig gyurja fektetes utan, mig egy gombocba nem kerul a feje ala.
Akkor alszik jol.
Jol bele szokta nyomni az arcaba.
Igy reggelig alszik. Kép Kép Kép

Kép

Magi
Vendég

Ja azt el is felejtettem, hogy sikerult vennem olyan kocsit amilyet szerettem volna. Kép

Megmutatom nektek. Kép

Kép

Magi
Vendég

Nagyon szépek a babók!!!

Aki írt már az lll-es tanácsadóknak, légyszi segítsen. Nektek mennyi idő múlva válaszoltak vissza?

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Hali!

Alvás nálunk Noémiékhez hasonlóan zajlik. Kajaidőben ébred /vagy ébresztem/, aztán 1-1,5-2 óra /szopival együtt/ fennlét, aztán el kezd nyikorigni --> kiságy és 1-2 óra alvás.

Most per speciel teljes éberen itt rágja az ölemben a kezem.

Fürdetés nálunk szopi után kb. 8, max 9-kor van. de utána 3-4 órával, mint most is 10:30-kor, még felkel egy szopira, és jó nagyokat rötyög, de aludni azt nem akar, hangosan üvölt ha a kiságyba teszem... Pedig ilyenkor kéner tanmulnom.. Kép

Magi! Az én lányom is így györködi a pelust a feje alatt, sőt néha szopizik is rajta.
Most lelépek, mert már kézben is üvölt
Macs
maccs

Dino, én egy pénteki napon írtam az info@lll.hu-ra és hétfő este már jött is a válasz - egy jó hosszú levél.
eszter28

SziasztokKép
Most csak dicsekedni ugrottam be, mert végre nekem is sikerült lencsevégre kapnom egy mosolyt Botondról. Íme:

Kép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!
Nem akarom elkiabálni, de azt hiszem, az infacol vagy az édeskömény tea vagy nem tudom mi, de talán hatásos. Nagyon jó lenne.
Sőt, képzeljétek, már 2 napja nem kel fel 3-szor az 11 után, hanem csak kétszer. Bár a mai ilyen egyik felkelése 1 órától 3-ig tartott.

Egyébként nálunk több kaki is van a pelusban egy nap, és még az időszakot is meg tudom határozni, fürdetés után többször is berottyant. Sőt, legtöbbször a fürdőlepedőjébe Kép

Az lll.hu-ra én nem írtam, hanem kinéztem egy telcsiszámot, és azt felhívtam. Nagyon segítőkész volt a csajszi. Lehet, hogy érdemes inkább így felvenni velük a kapcsolatot.

Anikó
pancsa2

Tenyleg edes Botond. Es olyan jo husos, mint az en Mikim. Birod meg cipelni?

Magika! Edes a pici, olyan egyformak ezek a babak, azt hittem en raktam fel kepetKép Miki igy alszik, csak o mar megtalalta az ujjat es azt szopizza.

csengo
Vendég

Sziasztok!

Benedek szerdán napközben még lázas volt, kapott még kúpot, de estére már kialudta magából. Rájöttünk, hogy újfent válogat a tv műsorok közül, pl. a Multimilliomos tetszett neki, ha elcsaptuk, felháborodott. Úgy vettük észre, tetszik neki a világoskék háttér. Aztán még végignézte a Megasztárt, ott is válogatott, volt olyan 'néni', akinek az énekére végig csápolt és huhogott. Annyira kipihente magát, hogy még hajnali fél 1-kor is úgy döntött, inkább szórakozna, mint aludna. Valahol fél 2 körül már kidöltünk mellőle.
Szörnyű éjszakánk volt, gyakorlatilag óránként ébredtem arra, hogy nyöszörög és csapkodja a fejét. Ilyenkor kis szopi után továbbalszik, csakhogy ekkor végképp rossz módszerrel szopizik, reggelre már mindkét mellem piszkosul fáj. És sajnos egyre több éjszakánk ilyen, én egyre kialvatlanabb vagyok, ő legalább elég vidáman ébred kb ilyentájt. Pedig régebben volt, hogy két részletben átaludta az éjszakát, most már ki se rakhatom a kiságyba, mert rögtön felébred és hisztizik.
Nálatok van olyan, hogy a baba 'túlszórakozza' magát? Többször előfordult már, hogy olyan sokat-jót játszottunk, hogy utána nagyon nehezen tudott lenyugodni, s nagyon sírós lett, sehogy se volt jó neki.
Totál hulla vagyok...

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Sziasztok!
Még egy kérdésem van. Mikortól lehet a babát kenguruban hordozni? Nekem Krisztike nagyon anyukás, folyton rajtam lógna, és nem tudok tőle semmit sem csinálni. Jó lenne, ha már lehetne benne hordozni, de még csak vasárnap tölti be a 3 hetet.

Anikó
pancsa2

Aniko, a kengurut amikor vettuk azon rajta volt hogy mennyi idos kortol ajanlott. Ha van a hataban merevito akkor akar 2-3 hetes kortol (babybjorn). De igazabol amig nem tud ulni en veszelyesnek tartom a gerincere nezve. Mi azert neha 20 percig is hordozzuk a lakasban benne, es ha utazom akkor tovabb rajtam van. Ha tudod fektetve tartani benne, akkor persze az mas helyzet.
csengo
Vendég

Macsek,
nalunk is van kaki, eddig az összes pelenkajaban volt, amit kicsereltem!Neha csak nagyon keves, de mindig van benne kaki. Es hangosakat nagyokat pukizik melle. Hala Istennek az emesztesevel nincs gond.

Ma ejjel Abel is aludt hat es fel orat! Mondjuk este jol bekajalt nyolctol kilencig, aztan meg raevett fel tizenegykor egy jo adagot es igy birta hajnalig. Aztan meg ma delelött a kajcsinal evett 180 grammot! Nem akartam elhinni, mikor ratettem a merlegre. Volt tejci böven, nem kellett erölködnie sem. Bevettem tegnap este meg ma reggel az urtica-t, lehet, hogy es segitett mar ilyen hamar? Mikortol kezd el hatni? Tudja valaki?Mindenesetre ha igy marad akkor nagyon jo lesz. Most eppen alszik a nagy kaja utan.
Egyebkent ö is fent van kb 2-3 orat kaja utan, utanna neha egy kis alvas es ujabb kaja, vagy elöször kaja es nagyobb alvas. De most a nagy zaba utan ö is ket ora mulva bealudt.
Kengurut mi is kiprobaltuk, de nem nagyon tetszett neki, meg szoktatni kell.

Na megyek , mert tergetnem kell meg berakni egy adag mosnivalot.
Motiot

KépKép
KépKép
motiot

Sziasztok!

Kormi, nálunk volt olyan este, hogy Márk túlpörgette magát és nem bírt elaludni, aztán amikor sikerült neki akkor is 1,5-2 óránként nyöszörgött. Szerencsére még csak egy ilyen rémes éjszaka volt, viszont az elaltatásával már többször volt, hogy legalább 3 órán át kísérleteztünk, de utána rendesen aludt és "csak" 3 óránként jelentkezett.

Megfigyeltem, hogy a fiam éjszaka is sokat pukizik és emiatt kel fel inkább, nem azért, mert éhes, ha nem lennének a pukik, átaludná az éjszakát.

Anikó, szerintem a kenguru bármilyen speciális, nem a legjobb a pici babáknak. Én most 3 hónapos korában mertem először alkalmazni (merevített hátú) és így is naponta max. 3 órát két részletben és nem is minden nap használom. Amúgy mindenki mást mond. Nekem azt tűnt fel, hogy amikor alszik benne a baba, nem mindig dől hátra úgy, hogy a feje megtámaszkodjon, oldalra nem akarja fordítani a fejét, hanem előre dől a mellkasomra a fejével és ez nem tudom mennyire terheli a nyakát, meg mindig lesem is, kap-e elég levegőt. Ha ébren van, akkor már jól tartja a fejét.

Magi, Csirkesz, édesek a babák! Kép

Márk nem gyűri a pelenkát, hanem mindig odahúzódik a babakocsi, autósülés, kiságy széléhez és a puha anyagba belefúrja a kis arcát. Nagyon édi, csak engem meg a frász kerülget, hogy kapjon elég levegőt, amikor mélyen elalszik, mindig odébb húzom.

Üdv: Macsek

Kép

Kép
macsek11

Sziasztok!

Nekem egy 8 hetes kisfiam van, és múltkor olvastam, hogy néhányótoknak köldöksérves a babája. Nálunk is van Bálintnál. Azt is írta valaki (már nem emlélkszem ki volt), hogy a Heim Pálban leragasztják 3 hétre, ez azért bőrkímélőbb, mintha kétnaponta kéne cserélgetni itthon. Nem tudjátok kell oda beutaló a gyerekorvostól, és hogy hova kell menni pontosan a kórházon belül?

Köszi előre is: Spagóca
spagóca

Kormi!

Nalunk is oda van a Milliomosert! Kép Kép Kép

Magi
Vendég

Macsek, Csengő, köszi az infót a kenguruval kapcsolatban. Mi örököltük még a nővéremtől, akinek nem szerették a gyerekei, úgyhogy nem tudott mit mondani róla, éppen ezért kérdeztem. De én is így gondoltam, hogy jobb, ha majd később használom a gerince miatt. Úgyhogy megerősítettetek ebben Kép
Anikó
pancsa2

Kormi: nálunk Dorttya rendszeresen túlpörög. du 6-fél 8-ig van showtime, azaz őt szórakoztatjuk. Úgy figyel, mintha vizsgáznia kéne minden szóból, ami elhangzik. Ha fél 9-re esik a fürdés, akkor fél8-tól fél 9ig nyűglődés, látszik, hogy a fáradtságtól sír, már sehogy nem jó neki, se kiságyban, se karon.
Éjszakánként 3és fél, 4 óránként eszik, kivéve hajnalban, ugyanis eszik 5-kor, aztán fél 7-kor is. Lehet az, hogy éjszaka leesik a cukra ennyire?
fél 7-kor már mérem, volt, hogy 200-at, sőt 230-at evett, pedig még csak 6 hetes.
De az 5-órás sem szociális szopás, az egyik cicit akkor is leüríti, viszont mielőtt átraknám a másikra bealszik.
Ezután fáláomban van az ágyában fél6-tól fél 7-ig, nyikorog, meg nyüszög.
Van akinél hasonló a helyzet?
Eszti
koczkapaczi

Sziasztok! Nekem dec. 9-én lesz három hónapos a kisfiam. Nagyon imádjuk őt, de hulla fáradtak vagyunk. Van neki a kiságyon, babakocsin kívűl hordozója, ami bölcső is egyben, de van amikor mindet végigpróbáljuk, egyik sem tetszik,és ölbe sem jó sehogy sem neki. Apánál se. Főleg du. 4-órától egészen este 10-i fél 11-ig, amikor nagy nehezen elalszik, mellettünk. Napközben nem alszik összesen 2 órát. Szerintetek normális ez? Rendesen fejlődik, 3650-el született, 3490-el hoztuk haza a kórházból, és most 6440 gr.
Gabi
rgabriella

Gabi
Az én fiam se alszik tul sokat,söt az elsö 6 hétben szinte egyáltalán nem aludt semmit, csak éjszaka.Igaz nálunk nem volt nyügösködés.Nem hasfájos?Mert az ált estefelé erösödik fel,lehet hogy amiatt nyügös?A fiam 30-án volt 3 honapos.

Tegnap szegény mano 1/2 3kor evett,majd elaludt,és aludt este 1/2 7ig.Nekem el kellett mennem,hagytam itthon lefejt tejet.Párom hivott pánikolva 8 körül hogy a baba nem hajlando cumisüvegböl enni,meg bármit kiprobált ugy se. Kép
Na ekkor tényleg pánik lett ugyanis én 100 km-re voltam Pesttöl.Irány haza,de igy is csak 1/2 10kor tudtam etetni.Szegényke nem evett 7 orán keresztül Kép Van esetleg vkinek vmi ötlete ilyen esetekre?Egyszer már evett cumisüvegböl.Akkor nem volt gond.

Aniko
Én is akartam kenguruzni,de mikor a védönöt megkérdeztem nekem aztmondta hogy 4 honapos kora elött ne nagyon használjam,mert a gerincének nem tesz jot.

Kormi Magi
Nálunk is megy a tv nézés,bár én nem vettem észre hogy lenne kedvence,mindent néz focitol a megasztárig Kép Kép Kép

Kép
Kép
nikk0830

GabiKép
A szakkönyvek azt írják, hogy a babák elfáradnak a sok ingertől délutánra, és du. 4- től nyűgösködnek, az esti elalvásig. Ebben benne lehet a "csak kézben akarok lennitől" az ordításig minden. Ez teljesen normális jelenség, csak marha fárasztó a szülőknek.Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!
Nem lehet elég korán kezdeni netezni, de egyszerűen a kis drágám nem hagy aludni. Tudom, folyton csak kérdezek, de nem tudok mit csinálni.
Ti találkoztatok olyannal, vagy valamelyikőtöknek van olyan problémája, hogy a babája nem tud elaludni? Nekem mostmár kész kabaré, de egyszerűen felkel, eszik, az is legalább 1 óráig tart, és utána egyszerűen nem hajlandó elaludni. Most már 2 és fél órája felvan, és bármit csinálhatunk, csak néz vagy sír. Én viszont már halál fáradt vagyok, egyszerűen kezdek kilenni. Tud valaki valami segítséget? Mit csináljak?
Anikó
pancsa2

Nehez dolog az elaltatas.
Nalunk van egy ket bevalt modszer, de az elejen volt olyan, hogy en sem tudtam mit csinalni. (Amikor ugy erzetem nem birom tovabb mindig jott egy nyugisabb korszaka.)
-velem furdik a kadban es utana az ures cicimet szopogatva elalszik, ha nem kell a cici, akkor hagyom magaba.
-apa mellkasan megnyugszik, mert sajnos az enyemen erzi a tejszagotKép
-levetkoztetem teljesen es minden ruhat meglazitok, vagy kicserelem.
-hideg vagy meleg lehet, akkor pl szelloztetek, vagy jobban befutok.
- napkozben babakocsiban tologatom, arra mindig bealszik.
-ha csak uvolt, akkor megkeresem az okat, ha sirdogal 'bevarom hatha csak elalszik'.
-kitisztitom az orrat is es mellem fektetem.

Nehez dolog ez, mert sokszor utolag sem tudom a rengeteg ritus kozul melyik segitett.

Minden esetre a baba sem lesz fenn orokke, mert neki is aludni kell.

Majd ird meg hogy mi segitett. En biztosan tudom hogy ok nelkul nem sir egy baba, de abban is biztos vagyok hogy az okot nem mindig talalom meg.

csengo
Vendég

Anikó Kép
Nálunk Máté problémás, ő nehezen alszik. Mi most húztunk meg a vonalat, és vettük elő összes szigorunkat. Muszáj megtanulnia elaludni. Így ő tegnap 2,5 órát nyöszörgött. 10-15 percenként bemetünk hozzá, hogy tudjon róla, nem hagytuk magára, de nem vettük ki, csak beszéltünk hozzá és megsimogattuk. Tegnap előtt ugyanezzel a módszerrel 1 óra alatt aludt el.
Fontos, hogy az esti elalvás meg legyen különböztetve a többi alvástól. Legyen meg előtte a kis ceremónia (fürdés, evés, simi), így ő is megtanulja, hogy most aludni kell.
Mi csak akkor tartjuk őket a kiságyukban, ha aludni kell, így azt is meg fogják tanulni, hogy a kiságy = alvás.
Remélem, valamit tudtam segíteni. Mennyi idős a babód?

Orsi + Levi + Máté

Orsi
KépKépKép
icsilya

Csirkesz!
Gyönyörű a kisfiad!Valóban jó húsban van.Mi kedden voltunk dokinál és azt mondta a dokinéni,hogy keményhúsú a lánykám.Szépen hízogat.
Elalvás!Ez valóban egy nehéz része a napnak.Adrienn sem akar aludni.Neki a levegő sem igazán használ mert ha nem mozog a feneke alatt a kocsi felébred!Talán ami kezd beválni az a hasrafordítás.Ha hasra kerül tudja,hogy alunia kell.(persze csak akkor kerül hasra ha valóban álmos)
Üdv.mindenkinek!GnéKriszti
gnékriszti

AnikóKép
Nálunk is az vált be, mint Gné KrisztinélKép Ha hasra fektetjük őket, akkor az alvást jelent. Itt hiába nyöszörögnek, nem kapkodjuk fel őket, hanem esetleg kapnak egy buksi simit, meg pár jó szót, és a cumijukat. Ha sírnak, akkor persze más a helyzet, mert akkor valószínűleg bajuk van. Például beszorult a levegő. de akkor is csak felvesszük egy büfi erejéig, és megy vissza hasonfekvésbe. Azt is olvastam egy szakkönyvben, hogy csak éjjel altassuk a gyerkőcöt a kiságyában, nappal jobb egy járóka, vagy babakocsi, szülői ágy stb., így meg tudja majd különböztetni az éjjeli alvást a nappali szunyókától.

Nálunk most úgy néz ki a helyzet, hogy szopi után a hordozóban nézelődés van, ill.játék a gimnasztika alatt kb. 1/2-3/4 órát, aztán egyre több ásítás van, és jön a hasrafektetés a járókában. Persze nem mindig alszanak el sajnos, van olyan nyűgös napjuk, hogy alig alszanak.

LányokKép
Ti milyen párásítót használtok ? Melyik jött be ? Nálunk nagyon száraz a levegő, és venni kellene egyet.

Cat

Cat
Kép
cateye

Nálunk is az esti alvás van csak a kiságyba,amugy vagy a mi ágyunkba van (de az nagyon ritka) vagy pedig kinn a kanapén.Ott szokott szunyokálni.Viszont az esti szopi után ha oda teszem le elkezd nyöszörögni,de ha beviszem a kiságyba akkor egyböl csöndbe marad még ha nem is alszik el azonnal.Volt és van ugy hogy még 2 ora mulva se alszik,csak csöndbe nézelödik.A kanapéval kezdünk bajba lenni,mert már probál hátrol hasra fordulni és kicsi neki a hely.Kép

Cat
Azt mondják a hideg párásito a jo.Mi vettünk egyet,ami kb 1 honap után be is döglött Kép (solac)Ez egy egyszerü,lehet állitani a para aramlasat és kész.Nincs benne tisztito (vizkö miatt) de ez is 14000 ft volt.Lehet kapni nagyon jokat de min 30000nál kezdödnek azok tudnak mindent,beállithatod mennyi ideig menjen,van benne tisztito stb.Amit mi néztünk az 47000 ft volt Kép Brendonba volt most akcio 27000 helyett " csak" 21000.Nekünk elég volt ez az egyszerü is , egy teljes vizfeltöltéssel 13 orat tudott menni folyamatosan,de én mindig csak éjszaka használtam.

Kép
Kép
nikk0830

Sziasztok!

Ti honnan erzitek, hogy szaraz a levego es parasito kell???

Nekunk nincs.

Magi
Vendég

Anikó!

Nálunk nyűgösségre a babazsák vált be. Mostanában sok új dolog érte Manót, és annyira fáradt volt, hogy csak sírt. A babazsákban 10 perc múlva elaludt.
Kezdetben nálunk is volt olyan, hogy esti, éjszakai kajcsik után nem akart elaludni. Ilyenkor hagytam hadd nézelődjön, vagy simiztem egy kicsit, és ott hagytam, és később újabb simi. Nálunk ez bevállt.

Magika! Ha panelben laksz érdemes párásítani. Én sem érzem, hogy száraz a levegő. A baba köhög egy picit, mint akinek száraz a torka.
Én nem vettem több ezer ft-os ketyeréket, csak egyszerű radiátorra szerelhető párásítót, és úgy tűnik az is jól bevállt a csöppségnél.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Sziasztok!
Nalunk nyugos volt a baba, de este szerencsere alszik. Tegnap o sem akart elaludni, igy egesz ejjel velunk aludt. Nem is kelt fel szopizni.
Ami aggaszt, hogy 4 napja a mutatoujjat szopogatja. A cicizes utan rogton azt kapja be. Egesz nap nyaladzik es az ujja estere teljesen voros es ketszerakkora mint a tobbi. Mit csinaljak vele? Cumikaja nincs, nem is fogadta el.

Nalunk pont a nedvesseg a baj, csaladi haz, a baba szoban kivul peneszednek a falak. Nekunk paramentesito kene, de csak 70ezerert lattunk.

csengo
Vendég

Sziasztok!

Kicsit ideges vagyok ma reggel. Pipikének az orvos elmondása szerint rövid a nyelvféke (igaz, ezt csak akkor mondta, mikor először látta, azóta nem említette), és ma azt vettem észre, hogy egy kis kinövés-szerűség van rajta, fehér és kemény. A másik, hogy arra gyanakszom, középfülgyuszija van, mert elég sokat sírdogált és mintha sokat kapkodna a jobb füléhez. Most egy kis vigasz-szopival sikerült elaltatnom, de előtte nagyon keservesen sírt (előtte meg nagyon jó kedve volt-ki érti ezt?). 3/4 1-re viszem orvoshoz, kíváncsi vagyok, mi van vele, remélem, semmi komoly...
Vendég

Trompipi!
Remélem nincs semmi komoly baj, nyugodj meg.Írd meg mi volt a dokinál!

Csengő!
Hát az ujjszopi ellen nem sokat tudsz tenni, babóm is szopizza, de nem sokat, csak akkor amikor éhes vagy fáradt, próbálj egy pelust vagy egy rongyot a kezébe adni, hátha ez leköti a kezét.

Tegnap Heléna is nehezen aludt el, de éjszaka csak egyszer kelt fel.Ő csak háton alszik, mikor fennt van néha hasra rakom, átfordult hasról hátra, igaz még nem tudatosan, de 2 szer egymás után.
Nekünk meg fekvéskor előnyben részesíti a bal oldali fejtartást,pedig mindkét irányba tartja
és forgatja a fejét, állítólag nem kell vele foglakozni, én mégis tornáztatom, és színes dolgoka rakok a másik oldalra.

Noémi
fantikbaba

Sziasztok!

Nálam a kisebbik nagyobb csinálja a fesztivált, megint hisztizik, ma már ki tudja hányadszorKép...
A pici viszont nagyon rendes, megint alszikKépKép, és éjszaka is este 1/2 9-től reggel 1/2 6-ig, akkor volt szopi és utána alvás 9-ig. (Igaz ebbe az is belejátszhatott, hogy tegnap a másik kettő nem nagyon hagyta, csak kicsi időket tudott egyben aludni, mert a kiabálásukkal, dübörgéssel mindig felébresztették. Pedig mostanában volt, hogy 4-5 órát aludt egyhuzamban délután.)

Magi!

Nekem is nagyon kiszárad a torkom éjszaka, ha nem eléggé párás a szoba. Mi egyébként még a terhességem alatt vettünk a Megatoysban egy nem túl olcsó fajta párásítót, az jelzi is a szoba páratartalmát.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti!

Dackorszak? Hűű ha ezeken majd mi is átmegyünk.
KitartástKép

Noémi
fantikbaba

Koszonom a segitseget.
Nekem nincs reggelre kiszaradva a torkom.
Viszont a gyerek reggelente kicsit szorcsok es szaraz tiknya van mindig az orraban.
Ezt az ujjammal, vagy vekony fulpucoloval ki lehet piszkalni es akkor vege egesz masnap reggelig.
De a baba elvezi, is hogy kiszedem, mert hagyja es utana mindig orul nagyon.
Szerintetek akkor szaraz???

Andi!

En is varom a hireket a babod felol.
En januarban szeretnem vinni uszni, de nagyon felek a fule miatt, hogy nem lesz e tole fulfajos, na meg hogy nem tul korai meg neki? 3 honapos lesz akkor.

Ti gondoltatok mar ilyenre???

Magi
Vendég

Sziasztok!
Köszi mindenkinek a segítséget, nagyon sokat számított. Nem alvás tekintetében a következőt sikerült elérnünk. Este elalvás, szigorúan a kiságyban fürcsi után. 5 perc sírás után össze is jön, remélem így is marad. Éjszaka mikor felkel akkor tisztába teszem, és villany le, úgy szoptatom. Úgy néz ki, egyelőre ez is működik. Napközben délelőtt általában még végig sírunk, de végülis napközben nem olyan nagy gond, Aztán déli etetés után séta, és aztán megint nagy alvás délutánig. És az alvás szigorúan a kis ágyikójában történik. Nagyon nehéz, ha sír, de nem tudok mit csinálni.

Magi!
Nálunk nem száraz a levegő, de nálunk is van a baba orrában egy kis valami minden nap. Úgyhogy szerintem, ha te nem érzékeled, hogy kiszáradna a torkod, nálatok nem száraz a levegő.

Orsi!
A babám még nagyon fiatal, most tapossuk a 4. hetet még csak.

Anikó
pancsa2

AndiKép
Drukkolok, hogy minden rendben legyen Pipikével Kép

MagiKép
Hannával jártam babaúszásra, ő is 3 hónapos körüli volt akkor, minden alkalommal imádta, alig lehetett a vízből "kiimádkozni". Már az első alkalommal is kb. 3/4 órát pancsoltunk. Soha semmiféle bajt nem szedett össze, sőt ! Szerintem nagyon jó dolog az egész.

Beszti Kép
Olyan jól haladok a szopival, hogy Marci pénteken az egyik evésnél 150-et, a következőnél 140-et habzsolt be. Utána lett is olyan zöld kakija, hogy csak na !! A védőnőtől úgy tudom, ha nagyon zöld a kakcsi, az vagy az alultápláltság, vagy a túletetés jele. El sem tudom hinni, hogy képes vagyok Babót túletetniKép

Szerintetek lehetséges, hogy a csipkebogyó teától lényegesen több tejem lett? Két-három napja szinte csak azt vedelem (víz mellett), volt hogy kb. 2 litert megittam belőle. Szedem az Urtica-t is, de azt csak hébe-hóba jut eszembe bekapdosni.

Kata

Kép

Kép
anyamanya

PancsaKép
Nálunk az esti altatás úgy zajlik, hogy kb. 1/2 8 körül van fürdés, 8-kor szopi, de akkor fekve szoptatom, lámpákat lekapcsolom, hogy valamennyire szokja, már este van. Az esetek nagy részében szopi végére el is alszik, ha nem, felveszem büfiztetni, de akkor sem kapcsolom fel a villanyt. Azután hasra fektetem és magától elalszik (kivéve, ha fáj a pocak) Ugyanez van az éjszakai evéseknél is, lámpát csak annyi időre kapcsolom fel, amíg megnézem a pelusát, van-e kaki.

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Sziasztok,
Végeztem az orvosnál. Egy idóta család mellett tudtunk csak a váróban letelepedni, hát az külön történet, majd egyszer elmesélem... Hihetetlen, milyen "érdekes" emberek vannak...
Na, lényeg, hogy a nyelvféken valszeg egy ciszta van, így vagy a gégészeten, vagy a sebészeten csinálnak bemetszést (mármint a féken, mert le van nőve a nyelve), hogy a dokinő nehogy belevágjon egy nyálmirígybe.
A füle a dokinő szerint nem fáj, mert jól meghúzogatta-nyomogatta, de Pipike semmit nem reagált, meg sem nyikkant. Azért biztos, ami biztos, kaptunk beutalót a Heim Pál fül-orr-gégészetére, még ma el kellene mennünk, de most végre elaludt Lili, és ennie is kellene, ha felkel, és 5-ig van rendelés, így nem biztos, hogy a mai napba belefér - akkor pedig holnap.
Szóval nem lettem sokkal okosabb...
Azért köszönöm az érdeklődést. Reméljük, tényleg nincs semmi gáz.
Vendég

Kata!

Én is Urticázom és csipkebogyózomKép És van tejcsi, amennyi kell, meg sok túletetett zöld kakiKép Szerintem hasznos a csipke a tejcsinek, és sok a C vitamin tartalma is.A legjobb szerintem a Milford márkájú.

Nos a kisasszony másodjára aludt ma el önállóan a kiságyban Kép Előtte persze 200-on felül evettKép
Tartsa meg a jó szokását.

Éjszaka velem alszik,hason egyszer sem aludt, nem szereti.Én se kapcsolok villanyt éjszaka, a cicit így is jól megtaláljaKép A kakit meg hallani szoktamKép

Noémi
fantikbaba

Sziasztok Kép
Mivel több mint egy hete nem voltam, ezért nagyon húzós a visszaolvasás, így csak bele-bele kukkantottam a hozzászólásokba.
Minden baba gyönyörű.
CatKép Nekünk Boneco Air comfort van, hideg párásító, hiper-szuper állítható mindenféle dolog rajta, iszonyat drága volt, de nagyon halk és tök jó. Mikor be van kapcsolva hidegebb van a szobában, mert fújja a hideg levegőt.

MaccsKép Én nem láttam, anyu mondta hogy tegnap volt a spektrumon, hogy vannak a bagoly és pacsirta típusú babák. Előző későn alszik el, de reggel tovább durmol, második korán fekszik, korán kel. Ezt így kell elfogadni és nem szabad beleerőszakolni a társadalom által elvárt szerepbe, hogy a pici babák korán feküdjenek (megklérdőjelezem, ha már suliba jár, úgyis korán kell feküdni, hogy ne legyen hulla, de az még nem ma lesz). Szóval, ha a bagoly típust próbálják a pacsirta szerepbe beletusztkolni, akkor a kis kiegyensúlyozott baba megborul és hisztis lurkó lesz. nem én mondtam!!! Kép

Képzeljétek, csoda történt. Bálint 3 órája alszik a teraszon. Az én kicsi fiam, aki napközben max 1/2-1 órát szokott durmolni.

Éjszaka átalvás. Ahogy semmit, ezt sem lehet általánosítani. B már 7,2 kg és mégis kel hajnalban szopizni minimum 1x. Eddig egyetlen olyan éjszakánk volt, amikor 9-7 aludt.

Most csak ennyi.
Pussz, edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Ja és elfelejtettem megkérdezni, hogy tud-e valaki a 11-22 kerületben esetleg Csepelen baba-mama tornát illetve babamasszázst?

Edit
Kép

Kép
reditke

Na, gyorsan leírom, milyen is volt az az érdekes család mellettünk. Állt egy anyukából, aki úgy nézett ki, mintha egy '75-ös Burdából lépett volna ki (haj, smink, ruha)- de nem is ez a lényeg, szóval anyuka, nagymama, 10 hónapos kislány, 3 éves kisfiú, a Gyurika. A kislányt nagymama fogta végig a kezében (1,5-2 órán át). A fiú, aki ugye az idősebb volt, a kisbabák számára fenntartott pelenkázón csücsült. Egy ideig csendben, nyugodtan, de egy idő után elkezdett unatkozni (ami természetes), és le akart szállni. Anyuka lefogta, nem engedte, ami oda vezetett, hogy a kisfiú elkezdett sírni, visítani, rúgkapálni. Anyuka nagyon csendben beszélt hozzá, hogy legyen jó fiú, meg ilyenek, de nem engedte, hogy leszálljon a gyerek (akkor még nem értettem, miért, de aztán kiderült: a kartonozónál ki volt rakva 1 halom szaloncukor, és anyuka félt, hogy Gyurika mindet megeszi). Pipike felkelt és játszani kezdtem vele, egy kis plüss csörgőt ráztam neki és beszéltem hozzá, mire Gyurika kitépte a kezemből a csörit. Én nem akartam rászólni, csak annyit mondtam neki: "ha meg szeretnéd nézni, nyugodtan elveheted". Anyuka megjegyezte, ők azért nem hordanak az orvoshoz játékot, mert a múltkor is Gyurika hozzávágta a doktornénihez a kisautót, meg ki akarta szúrni a szemét és megrúgdosni (a doktornénit). Kérdem én, akkor erre az a módszer, hogy nem hozunk több játékot? Nem az, hogy elmagyarázzuk, hogy milyen butaság ilyet tenni, és okos kisfiú ilyet nem csinál? És a szaloncukros ügy esetében is, nem el kellett volna magyarázni, hogy a többi gyerek is kér belőle, és Gyurika leszállhat és sétálgathat, és vehet még 1 szem cukrot, de többet nem??? Vagy csak én vagyok hülye? Komolyan mondom, szerencsétlen gyerekben csak úgy sistergett az agresszió, az anyja annyira lefogta, majd megfojtotta (képletesen), nem csoda, hogy ha egy pillanatra "kiszabadul", törni-zúzni tudna! Annyira szerettem volna ezt megmondani az anyukának, de nem mertem, meg milyen alapon szólok én bele más dolgába? Ja, egyszer, mikor az anyja rászólt, hogy ne visítson, mert alszik a pici baba, akkorát csapott a gyerek Lili mellé a pelenkázóra, hogy csak na! Ha hozzáért volna Lilihez, biztos nyakon vágom, már elnézést.

Aztán a várókban szokott lenni (és volt is) a másik véglet, mikor anyuka beszélget másik anyukával, a gyerkőc meg a tenyerével csapkodja az üvegajtót, ordít-visít-nekimegy mindenkinek, anyuci meg észre sem veszi. És anyuci sms-t ír a fickójának, a másik anyukának pedig b...meg, k... anyja, meg hasonló szövegeket nyom. Ez is megtörtént.

Szerencse, hogy én tökéletes vagyokKép
Vendég

Noémi!

Nátánnál elég erősen. Benivel nem volt ennyi gondunk, Nátán nagyon tud hisztizni, ha nincs az akarata szerint minden. És nem 2 percig...Kép

Anikó!

Éjjel minek teszed tisztába? Kell? Átázik? Csak azért, emrt nekünk ugyan az elején volt olyan gondunk,hogy a pelus nem bírta, de most már simán kibírja az egész éjszakát, reggel cserélek. Hanna éjszaka ált. nem kakil. Így viszont éjjel tök sötétben csak magam felé fordítom (vagy ha a bölcsőjében alszik, akkor kiveszem), eszik és alszik vissza. És én is!Kép

Kata!

KépKépKép
Nekem pl. a rostos birsalmalé csinál tejet (keverékben is (alma-birs)), ugyhogy akár a csipkebogyó is teheti...

Andi!

És mi van, ha az egész szaloncukrot megeszi? Szerintem még az sem olyan nagy baj, bár jobb, ha nem (sokkal nagyobb bajnak tartom, hogy kisgyerekekkel 1,5-2 órát kell várni)...
Meg esetleg ki lehetett volna menni szaladgálni, megkérni másokat, hogy szóljanak, ha ők jönnek (márha a kimenetel megoldható).
Be kell valljam, hogy én kisbabával-kisgyerekkel pofátlanul tolakodniKép is szoktam orvosi rendelőben (ha nagy a sor és nincs előttünk hasonló korú gyerekek, csak felnőttek (pl. most voltunk ortpédián, Hanna volt az egyetlen baba, csak nem várom végig a sort?)).

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti!
Azért teszem tisztába, mert szinte mindig van neki a pelusban kaki. Egész nap nem látok semmit, és tessék, éjszakára meg telerakja mindig Kép Egyébként még mindig a newborn pelust használjuk, mert még csak 3220 gram a kicsikém (2700-zal jöttünk haza a kórházból), úgyhogy az nem is bír nagyon sok pisit meg kakit beszívni.
Egyébként működni szokott, hogy előreengednek. Na én is ki fogom próbálni, úgyis nemsokára megyünk az ortopédiára mi is Kép

Andi!
Azért durva, hogy milyen emberek vannak, és még a legrosszabb, hogy ilyenek gyereket vállalnak. Mi értelme van ennek egyáltalán? Azután ha felnőnek, az ilyen gyerekekből lesznek az agresszív emberek...

Anikó
pancsa2

Anikó,
az az érdekes, hogy ennek a "jámbor", halk szavú, gyermekére rátelepedő anyukának is és a nemtörődömnek is agresszív volt/lesz a gyereke. Ezért gondolom, hogy nem kell a gyereknevelésben semmit túlzásba vinni, sem a túlzott féltést, óvást, szigort, sem a mindent ráhagyást. Tudom, nehéz lehet kitalálni, mi a helyes és hol van az arany középút, de a váróban is azért szerencsére a normális szülők normális gyerekkel voltak többségben.
Egyébként a fent említett anyuka teljesen normálisnak tűnt és én azt hiszem, ő nagyon jó fiút akar nevelni, mert mindenkinek meg akart felelni, ő maga is nagyon halkan beszélt, a fiúra is rászólt, hogy ne zajongjon, pedig csak normális hangon beszélt - aztán, mikor elkezdett ordítani, meg rugdosni, már nem szólt rá... Nagyon furcsa élmény volt.
Vendég

HalihóKép

Jó sűrű hétvégénk volt, két mikibuli, egy a Cirkuszban, másik játszóházban, plusz voltunk megnézni Csirkeszék édes kis vasgyúróját, és állatkert, szintén játszóházzal egybekötve.
Gellért egész jól viselte a megpróbáltatásokatKépKép
holnap leszünk 8 hetesek, és 5200 g körül járunk.

Anikó
Azért ez kicsit erős szerintem, amit írtál, hogy minek vállalnak gyereket az ilyen emberek. Láttam én már teljesen normális szülőknek kezelhetetlen gyerekét. Sok múlik a nevelésen is, de az alaptermészet is meghatározó szerintem. A dackorszak pedig tényleg embertpróbáló, nem lehet tudni, miket élt már meg szegény anyuka a gyerekével. Persze az tényleg furcsa, ha nem szólt rá a gyerekre, én mindig rászólok az enyémre, ha ilyet csinál, de van aki úgy gondolja attól csak még agresszívebbb lesz.

Magi
Bébiúszásra mi nem jártunk, mert ekcémás volt Gergő bőre, de mindenki dícséri. Mi egyszer próbáltuk a Kolpng Hotelban, 7 hónaposan nagyon élvezte a fiam a foglalkozást.
Párologtatónk nincs, én kamillát szoktam párologtatni a radiátoron a gyerekorvos javaslatára.

Kata
gratula a sok tejecskéhezKép

Andi
Drukk, hogy ne legyen gond a fülecskévelKép Azt mondják a fülcimpa alatt kell megnyomni, és ha felsikít, akkor fáj a füle.

Csirkesz
Köszi a vendéglátástKép Remélem Gergő nem amortizálta le a lakásotokat és az idegeiteketKépKép A fincsi szendvicskrémek receptjét meg majd megoszthatnád velünkKép puszi BotondnakKép

Alvás: éjszaka nálunk simán vissazalszik kaja után, lámpát én se kapcsolok soha és pelusozás is csak ha muszáj, akkor van. Este szopizva alszik el fürdés után, nappal vagy magától a kiságyban, vagy babakocsiban.

jó éjt
Judy s Gellért

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?