én pesttöl 100 kmre jártam ugyanugy mint te,és jöhettem haza.Nekem is jo lenne vmi ötlet,mert kezdödik a vizsgaidöszak és nem mindig akkor van vizsgám mikor ö nem enne.
Judy
igaz ebbe belefér akár még egy rud is

2004.12.19 15:50
2004.12.19 20:44
)
A doki bácsink meg nem nagyon szokta nézegetni Petit, valahogy azt gondolom, hogy ez se tűnne neki fel...
Nem volt túlpörgés - vagy legalábbis nem több, mint itthon, de olyan nagy megmagyarázhatatlan kiabálás nem volt, mint a keresztelője után - szerencsére. Midnenki megfelelő módon el volt ájulva tőle, a legjobban az tetszett, hogy mindenki mondta reggel (ahol aludtunk), hogy milyen jól átaludta az éjszakát. Mondom nem ám, kelt 2-3szor, csak nem sír, hanem halkan kezdi a panaszkodást, ha anya arra is felkel, a többiek átaludhatják az éjszakát.
Nem volt rossz kint, de azért már nagyon vágytam haza, főleg miután a kedves a 6 napból 3at totál végigdolgozott, egyedül anyósékkal meg nem volt olyan vidám - valahogy nem voltam olyan fesztelen, mint itthon... Ráadásul a hátamat teljesen tönkrevágta az az 1 hét, mert minden babaágy és járóka amiben Peti aludt "földszintes" volt - nem volt megemelve az alvófelület, úgyhogy gyakorlatilag a földről kellett felemelnem minden alkalommal. Mire hazajöttünk már állni/járni is fájt, annnnnnyira örültem a kiságyunknak meg a pelenkázónak - mind a kettő olyan jó magas.
De a párom nagyon jól érezte magát, meg azt hiszem, Peti is, de azért én dugiban örülök, hogy legközelebb csak augusztusban kell mennünk. Inkább itthon keresek valami programot Petinek, hogy ne unjon engem annyira. 
2004.12.19 23:09
) Az előadások alatt anyósom sétált a fiúkkal. Amikor eljött a szopi ideje, bejött a főiskolára, Kisrobi "kihívott" az előadásról, bementem a könyvtárba egy kis irodába, ott megszoptattam a kicsit, aztán visszamentem. Írtam 4 zh-t is, előtte inkább mindig megetettem a gyerkőcöt, hogy közben ne zavarjanak. Legközelebb január 4-én megyek zh-t írni, valószínűleg azt is hasonlóképpen fogom megszervezni.
2004.12.20 09:03
Na már most a gyerek nem kapott lélegeztetést, mert kb. óránként voltam nála, nem beszélve arról, hogy a 4. napig nem is a PICen, hanem a normál osztályon volt, ahol NEM lélegeztetnek. A PICen pedig nyitott inkubátorban volt, amiben NEM LEHET lelegeztetni. Szóval a zárójelentések sem tutik.
Elég vicces! Persze én is csak itthon olvastam. De már nem foglalkozom vele!
meg szolizni, mert mindkettő besárgult. 

2004.12.20 09:37

2004.12.20 10:04
2004.12.20 10:49

(én addigra már távoztam a kórházból, amikor ő született (elírták a dátumokat),) és más apró pontatlanságok is voltak benne. 

2004.12.20 11:30
2004.12.20 13:06
2004.12.20 13:39
2004.12.20 13:48
), sikongat, rengeteget nevet, napközben alszik és ha fent van, figyel, nézeget, gagyog.
.2004.12.20 14:10

2004.12.20 14:13
2004.12.20 14:24
2004.12.20 14:39
2004.12.20 14:49
2004.12.20 15:14
2004.12.20 15:52
, próbáltam).
, ha te szoptatsz, de nem teszem... 
, de tényleg nem értem, minek a tápszer? Lehet, hogy egy mérce a cicire elég lenne?
Csak olyan ugye nincs... 

2004.12.20 16:38

2004.12.20 17:01
2004.12.20 17:18
). Maszat majdnem 6 kg, én még nem gondoltam tápszerre, bár üvölt, ha üres a cici, sztrájkol nem hajlandó nyugodtan szopizni, hogy újabb tejleadó reflaxet váltson ki. iLyenkor átteszem másik cicire. Néhány napja átállt háromórás hamira, ez csodaszámba megy nálunk, mert eddig ált 2-másfél óránként evett, éjszaka kétóránként. Szopi max 4-5 perc, viszont múlt héten negyed órákat cicizett, és mindkettőt üresre.
)2004.12.20 18:04
Nálam az van, hogy Marci napközben 3-3,5 óránként eszik, ezzel nincs is semmi probléma, szerencsére tej is van, szerintem lenne már olyan alkalom is, hogy átaludná az éjszakát. Nekem viszont baromira feszül a mellem, lefejni nem tudom teljesen, hiába próbálom mellszívóval, vagy kézzel. Ezért olyankor - az akár alvó gyereket - felkapom, félálmában megszoptatom. A gondom az, hogy ha nem csinálnék semmit, másnapra valami iszonyatos módon megcsappan a tejtermelés. A múltkor írtam, hogy Babónak nem volt elég a termelődött mennyiség, ezért 8x cseréltem egyik oldalról a másikra. Na ez épp egy ilyen "nem-kiürítéses" éjszaka után volt.
2004.12.20 18:29
Pedig hallottam éjjel, hogy rendesen nyeli a tejcsit. Ilyet még nem pipáltam
Ennél többet nem akarok naponta mozogni, nehogy a tejcsi rovására menjen, de hihetetlen módon jólesett
Igazából nem a súlytöbblet idegesített, hanem a hasam és a párnácskák a csípőmön
Addig nem is idegesítem magam, amig látom, hogy szépen fejlődik és ha nem is ugrásszerűen, de megy felfelé a súlya.
2004.12.20 18:30

Ezt azért írtam le, hogy ne adja fel senki, mert igenis lehet szaporítani, és visszahozni a tejcit. Orsival
közösen egymást bátorítottuk, és ez is erőt adott.
2004.12.20 20:58
2004.12.20 21:37
is írta, rettenetesen kimerült voltam én is, és a legnagyobb gond az volt, hogy estére, amikor a fiúk a legtöbbet ennék, már alig volt tejem. Az is segített, hogy éjjel lefejtem tejet, amikor több van, és a délutáni fürdetés előtti etetésnél a párom cumisüvegből megetette őket, és elzavart engem aludni. Így én tudtam aludni 1,5-2 órát, és estére bedurrantak a cicijeim. Az esti szopi után még fejtem is. Eleinte csak 10 gr jött le negyed óra alatt, mostmár 100 is. Biztos Te is nagyon fáradt vagy. Próbáld meg, hogy valakit megkérsz, hogy etesse meg a lurkót, amíg Te alszol egy nagyot. Sajnos a fáradtság a tej legnagyobb ellensége.

Sokszor az ordító gyereket nyomta oda a melleimre, hogy erőltesse, hogy szívják addig amíg beindul a reflex. 2004.12.20 23:10
Igazán ötletem nincs mit lehetne csinálni,bár ez nekem igy nem okoz gondot és még nem is gondolkoztam rajta,mert félek hogy akkor napközben se lenne elég tej.
igaz én már elöre szoltam neki hogy elképzelhetö hogy lesz igy nem volt kellemetlen a dolog jot nevettünk
Hogy mitöl van azt nem tudom,gondolom a reflex ilyenkor is beindul.
Most az esti elalvás macerásabb,ha nem altatom,csak berakom a kiságyba akkor reklamál,igy már altatás van.
pedig olyan jo volt nélküle.Azt hittem tovább fogom birni legalább 1 éves koráig
de nem 
2004.12.20 23:36

De néha men a másik véglet: csak úgy odarohan hozzá, körbepuszilgatja, majd játszik tovább 

Néha mikor már tök kivagyok, meg szoktam kérdezni Gábortól, hogy kellett ez nekünk, miért nem vártunk még 2-3 évet??? Persze csak poénból 

2004.12.21 00:58
Ha már elözönlöttek a kérdések, hadd kérdezzek én is. A manó mostanában alszik 9-ig. Utána napközben 4-4,5 óránként eszik, klasszul alszik a két szopi között. Viszont van hogy csak 4-5 kaja fér így bele a napba. Ma például lemértem, és ugyan 6 kilós, de csak 720 ml körül evett. Ugyanakkor nem látszik éhesnek. Szerinted hagyjam, hadd aludjon amíg jó neki, vagy próbáljam meg azért többször felkelteni és mellre tenni? Ha jó lenne a nyavalyás fejőgépem, megint nekiállnék fejni, de sajnos pont most sz*rt be az is.
Budapesten tömegközlekedve meg nem szeretném, ha utánam hozná anyám a manót, pláne ilyen ramaty időben, mint pénteken volt.
Csak az állandó kaki-probléma kapja a kiegészítést. Úgy tűnik jobb neki tőle.
Tápszert meg kizárólag a suli idejére akartam adni neki, de az nem jött össze..
Papa ilyenkor is dolgozik?
Augusztusra már egyévesen olyan nagy lesz a manó, hogy el sem hiszed, hogy valaha ilyen kicsi volt!
Akkor már jobban fogod élvezni a kirándulást!
2004.12.21 01:12
2004.12.21 09:38
,Nikk

, a 720 gr tuti elég neki. Azt ne felejtsük el, hogy a korukkal nem a mennyiség nő, hanem kalóriadúsabb lesz az anyuka teje. 2004.12.21 11:56
2004.12.21 16:20
2004.12.21 16:31
Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint