A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Sziasztok!

Gyorsan beköszönök még kari előtt. A 3 hónapos oltáson mi is túl vagyunk, Márk elég jól viselte, másnap még volt egy kis hőemelkedése, de utána semmi, a lába meg nem durrant be, mert egyből borogattam.

Edit, olvastam mi van veletek, remélem minden rendben lesz! Mi is szent imrések vagyunk, Márk szintén a 36. héten született, de nem küldtek el semmilyen utólagos vizsgálatra, dokinéni is azt mondta, hogy szépen fejlődik. Remélem, nem lesz később sem semmi. Nekem azért egy picurkát olyan érzésem van, hogy korunk betegsége ez az egész, nincs egy kicsit felfújva, mint sok más vizsgálat? Persze jobb utána járni.

Cumi: a fiam egyszer-kétszer evett már aventos cumisüvegből, amikor én nem voltam kéznél, simán elfogadta és nem zavart be a szopizásba sem. Lehet, hogy szerencsénk van. Viszont olyan volt már, hogy arra a cicire tettem vissza, amiből egy órája evett, hogy kiürítse, de nem tetszett neki, hogy meg kell dolgoznia tejért, át kellett raknom a másikra.

Mindenkinek nagyon boldog Karácsonyt kivánunk!

Üdv: Macsek

Kép

Kép
macsek11

Először is nagyon boldog Karácsonyt
kívánok
mindenkinek!

Itt vagyok, de többnyire csak olvasó üzemmódban.

Maccs: a védőnőm és a barátnőm védőnője (az Ő fia most 5 hónapos) is azt mondta, hogy ha a gyerek eléri az 5 kilót, elég 4 óránként szoptatni és simán átaludhatja az éjszakát. Ez ugye napi max 5 szopit jelent, de nem gond, ha kevesebb, ha a baba fejlődik.

Más. Suli probléma: nekem megengedték a tanerők, hogy ne járjak be előadásokra, hanem félév végén itthon megírandó dolgozattal abszolváljam a félévet. Maccs, nálatok nem lehetne ilyet csinálni?
Mi tegnap estünk túl a 2 hónapos oltáson, a hőemelkedést leszámítva eddig semmi gond.
Remélem, most már nem is lesz, nem szeretném, ha Szentestére durrana be az oltás helye.

Tudom, hogy a fogamzásgátlós téma egyszer már lefutott itt, mégis segítségeteket szeretném kérni.
Tud valaki valami olyan "csodatesztet", amelyik kimutatja, hogy mikor van peteérés? Hormonális fogamzásgátló nálam nem jöhet szóba ugyanis. Babóca előtt naptármódszeretünk , be is vált, de így, hogy nem menstruálok (szerencsére)honnan tudnám, hogy mikor nem ajánlatos? (Még egy- másfél évet várnék a következő babócával)
A gyógyszertáros mutatott ugyan egy ovulációs teszet,de az szoptatás alatt megbízhatatlan.
A hüvelyi fogamzásgátlóknál azt írják, hogy bár úgy tűnik, nem kerül be a szervezetbe a hatóanyag, szoptatós anyák jobb, ha vigyáznak.
Ráadásul várni kell a mosakodással, zuhanyzással 2 órát a dolog után, mert a szappan oldja a fogamzásgátló hatóanyagát. Úgyhogy ez sem az igazi.
Ha tudtok egyéb módszert, ami nem az óvszer, légyszi írjatok!
koczkapaczi

Ugy latom sehol senkiKép

Fogamzasgatlas. Sajnos en nem tudok ilyet. Pedig engem is erdekelne. Szedni semmit nem akarok.
A doki lerazott azzal, hogy mig naponta 5x szoptatok ugysem leszek terhes. Aztan nalam meg az sem baj ha igen, habar mi sem szeretnenk azonnal kistesot.

A marcipanos sutiket becsomagolom es leragasztom, kulonben 1 db jut mindenkinek karacsonyra. Nagyon fogy, pedig en nem szeretem a marcipant.:-)

Miki 3. napja uvolt egesz nap. Osszevissza szopizik, de legalabb az ejszakat atalussza. Remelem elmulik mert mar nem nagyon birom cipelgetni.

csengo
Vendég

LányokKép
Elköszönök karácsonyra, mert holnaptól már élesben megy a készülődés.

Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

Csak még így karácsony előtt egy utolsó gyors bejelentkezés.
GigiKép
valószínű nektek azért nem kellett menni a schöpfibe, mert nem volt baja a picurnak. Egyébként mi Princzkel főorvosnőhöz kerültünk, de kellett beutaló a kórházból. Szerintem nem mehetsz csak úgy oda, de ez csak szerintem. Ha viszont tényleg izgulsz, hogy valami van a babával, akkor célszerűbb a Dévény Anna Alapítvánnyal beszélni és kérni egy időpontot vizsgálatra (beutalót ad gyerekorvos).
De én igazán nem a pánikhangulatkeltést akartam. Ha ökölbe van egy baba keze az még nem jelent feszes izomtónust!!!!!!!
MacsekKép lehet, hogytúlspirázzák, igen. És remélem is Kép
CatKép édesek a kis mikik Kép

Kívánokmindenkinek magyon boldog és békés ünnepeket (na meg éjszaka átalvósat és sírásmenteset Kép Kép )
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!

Itt vagyok én is egy utolsó bejelentkezésre az ünnepek előtt! Kép

Eddig hajat mostam, festettem, szárítottam, sütit készítettem elő, pakolásztam,stb.. most még tanulok egy kicsit, aztán hunyni is kéne egyet holnapig. Nálunk már holnap karácsonyozás lesz, mert a hugomék most jönnek Pestre, szentestére meg tovább utaznak a pasija családjához vidékre.
No meg a párom szülinapja is holnap van.. Kép

Az a gáz, hogy anyámékhoz kell átcuccolni magunkat, kiváncsi vagyok picurkánk hogy fogja bírni a gyűrödést kora délutántól késő estig! Kép Lehet hogy jobban, mint én, mert őt legalább végig kényeztetni fogják! Kép

Mindenkinek békés, meghitt, szeretetben gazdag karácsonyi ünnepeket, sok ajándékot, jó egészséget az egész családnak, problémamentes babázást és mindent jó és szépet kívánunk, amit csak a szívetek kíván!

Kép

Köszönöm, azt hogy egész évben mindig számíthattam rátok, a sok jó szót, a támogatást,a tanácsokat, és egyáltatlán, hogy vagytok nekem/nekünk! Kép

Lili és Macs
/és Lili apukája is karácsonyi üdvözöletét küldi!/
Kép
maccs

Kép

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kívánok Minden Babának, Kismamának és Kispapának!

Noémi+Heléna
fantikbaba

Sziasztok Karácsonyozó Anyukák Kép

Úgy látom most mindenki tényleg a karival van elfoglalva. Hozzánk már ma jönnek szülék+húgom, 25-ig lesznek itt, 26-án pedig anyóspajtás váltja őket. Kíváncsian várom, Marci hogyan fog reagálni a nagy nyüzsire, remélem nem borítja fel túlságosan a jól megszokott napirendjét. Eddig ugyanis leginkább velem volt édeskettesben. Kajával viszont nekem most nem igazán kell készülnöm, azt anyukám + húgom megoldja Kép

Én is kellemes Karácsonyi Ünnepeket és nagyon boldog Új Évet kívánok mindegyikőtöknek.

Kép

Kata

Kép

Kép
anyamanya

SziasztokKép

Nagyon boldog karácsonyt kívánunk mindenkinekKép

pusz
Judy és a fiúk

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

Én is NAGYON BOLDOG KARÁCSONYT ÉS ÚJÉVET KÍVÁNOK MINDENKINEK!

MacsKép,

Nagyon szépek vagytokKép és nagyon megható, amit írtálKép.

Puszi:
Moncsi
minike

Sziasztok!

Botonddal mi is csatlakozunk a kicsit elvonulók táborához. Ma megyünk apósékhoz, holnap a szüleimhez, aztán 26-án a dédi tart nagy közös családi ebédet. Szóval mi sajnos rohangálással fogjuk a karácsonyt tölteni.

Mindenkinek meghitt, boldog karácsonyt kívánunk!

Botond és Csirkesz
Kép

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!

Tegnap méretkőzés volt: 6700 gramm, 63 centi, és holnap lesz 3 hónapos (ez nem a mérésen derült kiKép).

Vettünk digitális gépet karira magunknak, apa most hozza haza, hurrá!!! Majd teszek fel egy aktuális képet Pipikéről.

A héten ezeket sütöttem: mézes kalács, marcipános korongok Beszti-módra, zserbó, kókuszkocka, mézes zserbó, Fanta-szelet. Beosztottam szépen, így nem fáradtam el. Azért volt segítségem, a nagylányom, nélküle nem sikerült volna elszabadulnom Pipikétől ilyen sokszor. Most fő a töltött káposzta, a kacsamáj a tejcsiben ázik, estére megtöltöm + bepanírozom a pulykacici-szeleteket, holnap már csak ki kell sütni. Összedobok egy krumplisalit, és kész!

Mindenkinek boldog karácsonyt és nagyon boldog új évet kívánok!

Kép
Vendég

Sziasztok!

Mi is nagyon boldog karácsonyt kívánunk minden mamának, babának és papának!

Kép

Pocó + a manók

Kép
Kép
pocó

Én is kívánok mindenkinek boldog és békés karácsonyt!KépKépKép

Holnap mi apukámékhoz megyünk és ott is maradunk 26-a estéig.
Még van pár dolgom ma, de nagyon jól haladok.Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Karácsonyi fénybe öltöznek s ragyognak a fák: felmelegedsz és szívedet öröm járja át. Karácsonyi fénybe öltözik és megnyugszik a szív: valóra váltak és elvarázsolnak legszebb álmaid.
De ez is egy jó tanács lehet: Ha a szívedben elég a szeretet, egész évben karácsony lehet!
Boldog karácsonyt mindenkinek!

Kép

Linato és családja
linato

Sziasztok babák, mamák és papák!!

Szerencsére nálunk is alakulnak az előkészületek, igyekszem utolérni magamKép

Rejtélyes módon az eddig hiányolt karácsonyi hangulat ma teljesen megszállt, alig várom a holnapi napotKép

Mindenkinek jó pihenést, babázást és karácsonyozást kívánok!!

Boldog Békés Karácsonyt kívánok!!

Kép

Lau, Balázs és Ákos
lau

Sziasztok karácsonyozó anyukák!

Köszönjük a sok jó kívánságot.

Cat, csoda aranyosak apicik. S te milyen ügyi vagy, hogy ilyeneket tudsz csinálni.

Mi is csatlakozunk a jó kívánságot sorolok közé.

Békés boldog karácsonyt kívánunk mindenkinek.

És csatlakozom Maccshoz, nagyon jó, hogy vagyunk egymásnak. Időnként ez az internet csoda dolgokra képes.

Puszi mindenkinek
Márti
márti05

Sziasztok!

Boldog, békés karácsonyt mindenkinek!

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

A képek lemaradtak. Kép

KépKép

KépKép
Kép
moszmota

Na, akkor még egyszer békés, boldog karácsonyt Nektek és családotoknak!
a Trompipi-család
Kép
Vendég

Nagyon boldog, békés karácsonyi ünnepeket kívánunk Nektek: Eszter, Peti, Fercsi
Kép
Kép
eszter28

Sziasztok!

Boldog, Békés Karácsonyt Kívánunk mi is mindenkinek, s mivel újévig a nagyszülőknél leszünk, egyúttal Boldog Újévet is!!!
Kép

Kormi, Benedek (és az apuka)

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Kicsit megkésve, de még aktuálisan én is mindannyiótoknak békés (!) karácsonyt kívánok!

Bori
lbori

Sziasztok!

Mi is megkesve, de Boldog Karacsonyt mindenkinek.

Kép
Kép Kép

Magi
Vendég

Sziasztok!

A későn jókívánók táborához csatlakozva, mi is Nagyon Boldog Karácsonyt kívánunk mindenkinek!

Dino és a fiúk

Dino

Kép

Kép
dino

Sziasztok,
megkesve bar...
nagyon boldog karacsonyt es uj evet kivanunk mindenkinek!

Motiot + Abel + Apuka

KépKép
KépKép
motiot

Nagyon boldog karácsonyt és ujévet mindenkinek,kicsit megkésve,de sajnos az egész gép elszállt nem volt internet se.Kép
Mindhárom napunk rohangálással telt ami kicsi manot nagyon megviselte,mert nem tudott rendesen aludni,igy estere nyügös lett.

Macs
Én is a pesti szf-re járok csak egy hülye vizsgát csak szolnokon lehetett letenni Kép 3.félévemet fejezem most januárba be.Vendégláto szálloda szakon.Jan 6 7 15 21 leszek suliba,esetleg ha vmelyik napon benn leszel te is összefuthatnánk.

Kép
Kép
nikk0830

Sziasztok!!Kép

Mizujs? Hogy telt a Karácsony? Nekünk nagyon jól, gyerekek nagyon élvezték a karácsonyfát, Bazsika is megcsodálta, de a legjobban az ablakba felrakott villogó tetszett neki nagyonKép
Rengeteg játékot kaptak, Bazsi ráadásként még rengeteg pelust isKép

Annyira furcsa, hogy jövő héten már 2005 leszKép Nemrég még olyan messzinek tűnt a 2004 ősz, most meg már 3 hónapos is elmúlt a cseppemKép

Nasiztatok sokat? Én igyekeztem megállni, hogy ne kajáljam tele magamat, tornázom is, azért arra vigyázok, hogy ne izzadjak túl sokat, pedig igazán akkor mennének le a párnácskákKép

További jó pihizést mindenkinek!!

Lau
lau

Sziasztok lanyok!

En most nagyon kivagyok. Kép

Karacsonykor 24-en a papa nagypapajanal volt nagy csaladi ebed, elso nap meg anyosomeknal volt ebed, ami nagyon jo lett volna, de ott volt anyosom es a sogornom ket gyereke.
Persze mind a ket gyerek beteg volt, amit nem is tudtam meg, csak mikor mar oda ertunk.
Anyosom is lazas beteg volt.
Kertem oket mind a ket nap, hogy ne fogdossak a gyereket meg a jatekait.
Persze anyos mikor nem voltam ott csak felvette puszilgatta. A sogornom gyerekei meg alandoan korulotte jarkaltak, lekohogtek. Tiszta ideg voltam.
Es tudjaok mi lett ma reggelre.
Termeszetesen megbetegedett. Kép Kép Kép
Szerencsetlen alig kap levegot, folyik allandoan az orra, szivni kell, mert kulonben a szajaba folyik.
Emiatt ha fekszik visszafolyik es kohog is. Kép Kép
Ugy sajnalom.
Bar nem nyugos, csak egesz nap alszik.
De mivel nem kap levegot, az egyebkent is rosszul evo gyerekem egyaltalan nem is akar enni. Kép Kép

Szoval holnap jol beolvasok a sogornomnek is meg anyosnak is.
Most jojjenek a gyerekhez es nezzek hogy szenved. Kép Kép
Ma kellett volna a 3 honapos oltast kapnunk, de igy nem kapta meg, majd csak januarban, persze igy nem kezdhetjuk az uszast sem. Kép Kép Kép

Ja es tudnotok kell, hogy anyos is es a sogornom is orvosok.

Teljesen kivagyok en is meg szegeny gyerek is. Kép Kép Kép

Magi
Vendég

Sziasztok! Kép

Ünnepeket túléltük, ez is megvolt. Baba jól tűrte, én kicsit kevébé a nyüzsit anyáméknál, aztán két napig nyugi volt itthon.

Mi megkaptuk a 4 hós duplaoltást+Szabincseppeket ma.. Kép Hát nem esett valami jól a manónak, de viszonylag jól tűrte egyenlőre...

Most a dokink felírt nekünk pépet, hogy kezdjem el adni a gyereknek, utána 2-3 hét múlva meg adjak neki gyümölcsöt. Idézem "a súlya alapján nem kéne, de azért neki mégis adjunk". az első gondolatom az volt, hogy azt mondom neki, hogy:Anyád! De nyeltem egyet, a baba miatt nem fogok vele vitába bocsájtkozni. Igen, oké - közben meg úgyis úgy csinálom, ahogy akarom.
Elegem van a gyerekdokikból. Kép

A baba nőtt 4 cm-t és hízott 700 gr-t. A könyvek szerint ez egészséges fejlődés 4 hónaposan. A gyerek jól néz ki, elégedett, nem vagyok hajlandó kiegészíteni a kajáját, hogy aztán meg ettől csökkenjen a tejcsi, és aztán meg tényleg éhes marad a végén.

Nikk! Kép 15-én 14-től, 21-én 13-tól vizsgázom én is! Kép Én már az 5. félévi vizsgáknak futok neki, ifo szakon. Azért ha vannak közös tárgyaink, tanáraink, majd szívesen segítek az anyagok kölcsönadásában, igaz az összes könyvem csak fénymásolt! Kép Ha a Bakosné tanít meg se próbálj nála pusizni, mert kivág. Tapasztalatból tudom Kép.

Pusz mindenkinek:
Macs
maccs

Magi! Kép
Sajnálom szegény kicsikédet. Ezt nálunk is eljátszotta a család egyszer. Nálunk a beolvasás ssem segített, azóta sem sokat törödnek vele, ha betegek.

Azért talán az vigasztaljon, hogy ettől remélhetőleg erősödik az immunrendszere a picinek! Kép Megkéne próbálni, kicsit erőltetni és minél többször tejcsit adni neki, mert abban is sok az immunanyag.

Mindenesetre jobbulást neki! Kép

Macs
maccs

Jó reggelt!Kép
Meglepődtem Bazsin, mert csak 3-kor kelt fel enni, aztán most reggel 3/4 7-korKép Lehet, hogy most már ő is lassan átalussza az éjszakát?Kép Ákos már 2,5 hónaposan átaludta, de nem akarom siettetni, majd a maga ritmusában kialakítja az éjszakai rendetKép

MagikaKép ez az, amit sosem tudtam megérteni, miért nem figyelnek oda arra, amit a baba anyukája mond, miért kell a maguk feje után menni. SzegénykémKép Ráadásul felnőtt emberek is tekintettel vannak egymásra, ha betegek, ezt nem szabad elfelejteni akkor sem, ha kisbabával találkoznak. Jobbulást nektek!!!

Maccs: szédületes!! Annyira gyönyörűen fejlődik Lilike! Valószínű, megszokásból ajánlják a hozzátáplálást már 4 hónapos korban, de akkor minek, ha van elég tejcsi?Kép Így van, rá kell bólintani, és úgyis úgy csinálod, ahogy Neked és a babának jóKép Nem mondhatnak rá semmit, ha a súlya megy felfeléKép Mert ha nem hízna, még megértem, de akkor sem az almától fog hízniKép

Nektek nem hullik a hajatok? Nekem már a kishócipőm is tele van, hogy az amúgy sem dús hajkoronám most vedlikKép Mindenesetre szedek vasat, előbb-utóbb normalizálódik a helyzet, de azért nem akarok idő előtt megkopaszodniKép

Pussz
Lau
lau

Sziasztok!!!

Magika
Jobbulást a picinek. Szörnyű milyen emberek vannak, s főleg hogy még orvosok is. Anyósod még lehet, hogy nem is volt akkora baj mint a rálihegő ráköhögő unokatesók. Tényleg bennem is felment a pumpa. Valahogy én is mindig ettől parázok. Barátnőm is mindig jönne de ő és a 2 gyereke is folyamatosan betegek ilyenkor, így nem jöhetnek. Szerencsére megérti és nem is erősködik, mondja, hogy nem tud jönni mert..., de hallani a hangján jólesne neki ha mondanám nem baj majd csak messziről nézitek, de hát én csak azt mondom ha majd jobban leszetek nézhetitek messziről. Persze erősödik az immunrendszerük tőle, de akkoris ilyen piciket direkt kitenni ilyen bajoknak.

Lau, a terhesség alatt nem hullik annyira az ember haja, hormonális hatás és ilyenkor szülés után rendeződik elhullik az is ami akkor nem ment el. Persze vannak kóros esetek, de általában nem az, azt nézd meg nőnek-e kis hajak helyette.
A vas fogja a székletet vigyázz vele.

Nálunk is jól telt a karácsony, picur még semmit nem fogott fel belőle, max a papa többet volt vele. Tegnap volt 8 hetes. Egyre többet gagyog, és már mosolyog, szerintem ezek tudatosak már nála. Hanyatt fekve már szépen tartja fejét, persze aludni még oldal tartásban van a fejecskéje. Anyatejcsi napközben már elég neki, este lefekvés előtt kell csak pótolni, de pár napja éjszaka marad annyi, hogy azt oda tudom neki adni. Csak egy baj van a kaksi.
3-4 naponta sikerül kiimádkozni belőle, sűrű rántás állagú sárgás szinű, a második naptól egyre többet fájlalja a pociját és olyankor hatalmas és fertelmesen büdi szelek távoznak belőle. Szopi közben többször is büfiztetem mert nagyon mohó, s olyankor általában hatalmasakat büfizik.
Kamillatea, kamillatea sok cukorral már nem segít neki. Tegnap a lázmérőre sem reagált.
Mit tehetek érte még?
Mit ehetnék ami kicsit hajtaná, melyek azok a gyümölcsök amik nem fognak?
Gondoltam arra is hátha csak jól hasznosítja a tejcsit, de akkor miért fáj a hasa, és mitől olyan büdi a puksija? Segítsetek!!!!

További jó pihenést
Márti
márti05

Sziasztok !

MagiKép
Nagyon sajnálom babót, remélem minél hamarabb meggyógyul. Szerintem, ha valaki alapból ennyire nem gondol arra, hogy egy ilyen apróság milyen könnyen megbetegedhet, nem sokat számít, ha szólsz is érte. Persze meg lehet próbálni, kíváncsi vagyok lesz-e eredménye Kép

MacsKép
Én sem adnék a helyedben semmiféle kiegészítést. Nekünk Hannával olyan tündéri doktornénit sikerült anno kifognunk, aki abszolut ellene volt az ilyesminek. Hanna nagyon minimálisan gyarapodott (hát mit tegyünk, én is ilyen vagyok, vasággyal együtt 40 akárhány kiló, milyen is lehetne ő Kép ), de doktornéni azt mondta, hogy addig, amíg látszik, hogy egészséges, vigyorog, eleven, felesleges bármivel is még megterhelni a gyomrát. Amennyi neki kell, azt úgyis megkapja.

Nálunk is lezajlott a karácsony, mivel mi nem mentünk, hozzánk "költözött be" a rokonság. Marci elég nyugtalan is volt emiatt a nyüzsi miatt, alig tudott aludni napközben. Hanna annál inkább élvezte a felfordulást, rengeteg ajándékot kapott, mikor kezdtem összepakolászni, akkor vettem észre, hogy 2 ajándék csak a kicsomagolásig jutott, aztán teljesen el is felejtődött. Most azt találtuk ki a férjemmel, hogy azt sutyi-mutyiba elrakjuk Húsvétra Kép Így is annyi minden van, Hanna fel sem tudja sorolni, mennyi mindent hozott a Jézuska.

Erről jut eszembe, egy aranyköpését leírom: a neten keresgéltem angol nyelvű üdvözlőlapokat, de persze a legtöbbön a Mikulás szerepel. Mi meg folyamatosan mondjuk neki, hogy így a Jézuska, meg úgy a Jézuska. Hát egy darabig nézte, nézte, aztán megkérdezte: "Anya, a Jézuska beöltözik Mikulásnak ???"

Marci is szépen növöget, kb. 1 hete tud markolni. Amit így megkaparint, egyből gyömi is be a szájába (takarót, ruháját, ha felveszem az én ruhámat). Most pedig kapott egy játszóállványt, odáig már eljutott, hogy kinéz magának valamit, nézi-nézi, aztán egy idő után célzottan jól odacsap a kezével. Hanna 4 hónaposan tudott nyúlni dolgokért, elképzelhető, hogy ennek az állványnak köszönhetően Marcinál ez sokkal hamarabb bekövetkezik.

Na rólunk ennyit, elég az ömlengésből.

Puszi,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Minike!
Csak véletlenül tévedtem ide a 2005. nyári babák topikjából, és még véletlenebb módon láttam, hogy te kint élsz Spo-ban. Ezzel kapcsolatosan lenne néhány kérdésem, eressz meg egy e-mailt a gcsoka@freemail.hu-ra, akkor már fogok tudni neked írni!
Köszönöm
Gemini
gemini

Sziasztok!

Hát túl éltük az ünnepeket, kicsit másnak képzeltem... Persze nagyon szép meg jó volt, de nekem sikerült megfáznom Kép (valószínűleg az éjszakai szopinál megcsaphatott a hideg, ahogy kimásztam az ágyból), trombitálok és köhögök egyfolytában Kép és abban reménykedem, hogy Márk ne kapja el tőlem. Eddig nincs rajta semmi jel, kopp-kopp...
Az ünnepek alatt amúgy baromi nyűgös volt, érezte, hogy valami rendkívüli van, pedig igyekeztünk nyugit teremteni, de nem használt. 25-én volt a keresztelője, ahol meg az a meglepetés ért minket, hogy a pap bevállalt még 2 gyereket, így hármas keresztelő volt, amit én furcsálottam, de állítólag szokott ilyen is lenni. Jobban örültem volna, ha csak mi vagyunk, mert az családiasabb.

Ami viszont feldobott, hogy Márkot nagyon érdeklik az újonnan kapott játékai, végre jobban nyúl a dolgok iránt és tündérien dumál hozzá! Kép

Magi, jobbulást kívánok a picinek, talán hamar elmúlik neki!!! Sok-sok energiát küldök! Kép

A többieknek is minden jót és bacimentes napokat kívánok! Kép

Macsek

Kép

Kép
macsek11

Macsek

én több olyan keresztelőről is tudok ahol több babát is egyszerre kereszteltek meg, Pesten és Szegeden is.
márti05

Sziasztok!

Magi, ez tényleg nagyon bosszantó, de gondolj arra, ha majd ovis, netalántán bölcsis lesz, nagyon sok beteg gyerekkel fog érintkezni és ha hajlamos rá, el is kapja a betegséget.

Sajnos Pipike is hetek óta taknyos, hiába szívom az orrát, nem nagyon javul a helyzet.

Én 25-én este lettem nagyon rosszul, először a kezem, majd a lábam és a nyakam kezdett el fájni, le kellett feküdnöm. Aztán nagy hirtelen lázas lettem, pedig sosem szoktam, utoljára 8 éve voltam... Sikerült hidegvizes borogatással levinni a lázat, és egy csapásra megszűnt a végtagfájdalom is. Nem tudom, mi lehetett. Azon a napon elég sokat utazgattunk, Lilit sem tudtam rendszeresen szoptatni, meg elég sokat aludt is, így a melleim nagyon megteltek és fájtak, lehet, hogy emiatt?

Lányok, szilveszterkor lesz nálunk egy lightos buli. Évek óta nem iszom, de most azért meginnék egy-két pohár bort (ha kedvem lesz hozzá). Szerintetek mennyi a megengedhető? Hozzáteszem, nem tudok fejni, így az nem megoldható, hogy előre fejek le tejcsit és azt adom üvegből. Tápszert sem szeretnék venni emiatt az alkalom miatt.

Amúgy a karácsony jólt telt, főleg a Szenteste, mikor négyesben voltunk itthon. Kár, hogy már vége, én ezért az estéért szeretem annyira a karácsonyt. Viszont a kajáktól már kivagyok, nem vagyok hajlandó többé töltött káposztáról, pulykáról, ilyesmikről hallani!!!Kép

Andi

Kép
Vendég

Macs
Oltást nekünk 30-án kellett volna kapnunk,de mindenki szabin van igy január elsö hetére marad.Pont vizsgázom az oltás napján meg a köv napon is Kép Lányod hogy viselte az oltást ? Mi is a 4 hosra megyünk.
Ha lehet én se veszek könyvet a sulihoz, vagy fénymásolt vagy kölcsön.Köszi a felajánlást lehet hogy élek vele Kép 15-én 10re megyek 21én pedig 12re 21én pont elkerüljük egymást Kép Bakosrol még nem hallottam eddig nem tanitott.

Magi
Jobbulást nektek.Mi egyszer anyuékhoz mentünk ugy hogy nem szolt hogy náthás.Szerencsére neki szoltunk ha lehet ne babusgassa manot.Ö szerencsére megértette és egész végig még csak a közelébe se jött.

Lau
Nekem 1-2 hete kezdett el hullani a hajam,de az egész lakás tele van.Szörnyü Kép Ahogy MÁrti is irta a terhesség alatt az egészséges hajhullás is megáll és a terhesség után ezt bepotolja.Ez elég szörnyü látvány és ijesztö,de bizonyos fokig normális.

Végre kezd rendezödni Bandikánál a megszokott napi menet.Teljesen felborult minden a karácsonyi jövés menésbe.MInden nap 12 körül mentünk el itthonrol és este 9 körül értünk haza.Én is teljesen ki voltam.
25.én este pici fiam hátrol hasra átfordult.Ez volt az ö ajándéka nekünk Kép Kép Kép

Kép
Kép
nikk0830

Magi,

Nagyon sajnálom a babótKép Teljesen megértelek, mert nálunk is ugyanez a helyzet. 25-én családi banzáj. Odaérünk, kiderül, hogy az egyik sógorom lázas, beteg, a másik csak "szimplán" taknyos. Hát nagyon örültem neki. De egyébként ezt már újszülött korában is eljátszották. Az anyósom bejött a korházba unokát látogatni betegen és vígan közölte, hogy ez vírus. Legszívesebben elküldtem volna valamerre. Egyébként én is beteg vagyok már lassan két hete. Fújom az orrom, söt ma még hasmenésem is volt és hánytam isKép Hála Istennek a babó nem kapta el.
Viszont ami még nagyon kiakasztott, azok a dohányos rokonok. Rágyújt egy 3 hónapos gyerek jelenlétében. Majdnem felrobbantam az idegességtöl. Én is dohányoztam régen, de ezt nem tenném gyerekek társaságában. Szóval jól teltek az ünnepekKép

Macs,

Én is saját magamra hallgatnék a helyedben. Ha Lili szépen fejlödik, akkor nem értem miért akarja ez a doki mással etetni anyatejen kívül. Érdekes dokik vannak.

Andi,

Nem tudom, hogy mennyi a megengedhetö mennyiség, de én max. egy kortyot szoktam magamnak megengedi, ha valami összejövetel van. Úgy vagyok vele, ha eddig kibírtam, akkor már a szoptatás végéig nem nagyon iszom. De pont valamelyik nap gondoltam rá, hogy milyen jól esne egy kis martini citrommal és cukorral a pohár szélénKép Dehát még várok egy picit.

Lau,

Szerencsére nekem nem hullik, de én is olvastam, hogy ez normális, söt még a terhesség alatt kaptam egy samponmintát hajhullás ellen és ott mondta a gyógyszertáros, hogy erre készüljek fel.

Moncsi
minike

Sziasztok lanyok!

koszonom az egyutterzeseteket.
A babo mar kezd javulni, de meg nagyon taknyos szegeny.
Kaptunk orrcseppet es az nagyon sokat segitett.
Mondjuk a hoemelkedese megmaradt.

Azert itthon szupi volt a karacsony.

Nehany kep:

Kép

Kép

Kép

Magi
Vendég

Sziasztok! Kép

Nikk! Bakosné fog tanítani benneteket, a vendéglátó ipari ismeretek és a rendezvényszervezés tantárgyak pl. hozzátartoznak. Nem tudtam, hogy van-e már idén nektetk ilyen tárgyatok azért irtam. Ne aggódj, a talcsit egyszer tutti összehozzuk, előbb vagy utóbb.

Az oltás beadásánál nagyon álmos volt Lilike, úgyhogy akkor alig sírt, utána egyből bevetettem a titkos szuperfegyveremet. ahogy hazaértünk lázcsillapító kúp a popiba, és pelusba tekert jégkockás borogatás mindkét lábra. Borogatással altattam, a jégkocka előnye, hogy ha megfelelően körbetekered a vizes pelussal lassan olvad el és folyamatosan hűvösen és vizesen tartja a textilt. Ébredéskor mindig jókedvű volt, csak az altatás ment nehezen, sokat sirdogált, ma is tegnap is. Aznap éjszakára kapott még egy kúpot, ma este meg 37,1 volt, úgyhogy egy fél kanál panadol sziruppal ment aludni. Így egész jól bírta, a lába sincs bedagadva!Kép

Lau! nekem a terhesség alatt kifejezetten erősen hullott, most már kezd javulni a helyzet. Viszont a fejbőröm tiszta sebes, gondolkodom rajta, hogy el kéne mennem egy bőrgyógyászhoz, de a kis minimanót nem akarom ilyen rendelőbe magammal vinni, nehogy valami randa fertőző bőrcuccost beszedjen a többi betegtől.

Kata! Kép Irigyellek a dokinéniért!Kép Leányzónak jó a dumája! Kép

Andi!

A bor alkoholtartalmától is függ. Valamelyik nap olvastam a szoptatasert honlapon az anya életmódja fejezet alatt valamit az alkoholról.
Meg is van! Kép:

"A szoptatás kevés ellenjavallata közül az egyik az anyai alkoholizmus, vagyis a szeszesitalok, rendszeres, nagy mennyiségben történő fogyasztása. Az anyai vérben mérhető alkoholszint csaknem megegyezik az anyatejben mérhetővel. Mivel a kisbaba mája még nem képes gyorsan lebontani az alkoholt, egyetlen pohár sör anyatejen keresztül közvetített alkoholtartalmának kiürülése három órát vesz igénybe fiatal csecsemőnél, ennek a mennyiségnek a háromszorosa azonban már tizenhárom órát is igénybe vehet. Az alkohol megváltoztathatja az anyatej ízét, és ezért szopási nehézségeket okozhat. Egyes megfigyelések szerint a napi két pohárnyi italt fogyasztó nő kisbabája egyéves korára elmarad a fejlődésben vele egykorú társaitól. A heti egy alkalommal elfogyasztott egy pohárnyi pezsgő vagy hasonló alkohol tartalmú ital miatt nem kell szoptatási szünetet tartani.
Tévedés, hogy az alkohol serkentené a tejelválasztást."

Hát ez alapján a buli elég anti-alkesz lesz!Kép

Minike! dohányzók a baba mellet Kép Nem hiába mondják, hogy nagy az isten állatkertje! Kép Ezt azért tutti nem hagytam volna szó nélkül! /Pedig én is dohányos voltam a terhesség előtt!/

Pusz:
Macs
maccs

Sziasztok,
Én is szembesültem azzal, milyen az, ha a kisbaba mellett dohányoznak. Hogy ennyi önuralma nincs egy felnőtt embernek! Mondjuk az illető a saját gyermeke mellett is mindig dohányzott, úgyhogy az ilyentől mit várjak?

Hajhullás: nekem is borzasztóan hull(ik?) a hajam. Az uncsitesóm fodrász, őt kérdeztem, mit csináljak. Gyógyszertári hajszeszt javasolt meg vitamint (ezt szülés óta nem szedem, de most újra fogom). Minden tele van a hajammal, így itthon kendőben rohangálok...

Andi
Vendég

Sziasztok!

Hajhullás nálam is va sajnos, minden tele van vele, eddig a macska után takarítottam (hosszú szőrű) de most gyakrabban a saját hajamat látom Kép Most mintha megállt volna.Próbáltam revalidot szedni de nem igazán használ.A fodrászom azt mondta normális jelenség, szoptatás befejzésével rendbe fog jönni (remélem az még jó soká lesz).

Január 7-én kapjuk a dupla szurit....Képmásnap meg vizsgázom én is (egy kalappal (pelussal) a vizsgázóknakKép)

Én sört szoktam inni, persze csak alkohol menteset (amúgy sosem ittam életemben alkoholt, se kávét, így nem volt miről lemondanom) Még szilveszterkor sem pezsgőztem.

Ünnepek jól teltek, főleg hogy a párom is hazajött, végre hozott olyan nyakláncot a babónak ami csepp alakúra van csiszolva és nem szúrja, meg sok mesekönyvet kapott fényes pillangókkal.
Sajnos minden kaját felfaltunk már, most me
hetek megint főzöcskézni és bevásárolni, ideje lenne egy kis pocaktornát végezni, hogy fogok így kinézni tavaszra?Kép

Noémi
fantikbaba

Sziasztok!
Hajhullas nalam is van, raadasul a babara tekeredve is mindig talalok par szalat, pedig osszekotom a hajam.

Nezem a kepet a babakrol, milyen ugyesek. Magika a te babad 1 hettel fiatalabb, mint az en fiam es milyen szepen tamaszkodik alkarra. Az enyemet nem tudom rabirniKép Meg mindig csak haton, vagy oldalt erzi jol magat. Most az az uj szokasa, hogy keresztbefordul a kisagyban es rugja el magat a racstol. Ebbol persze az van, hogy beveri a buksijat.

Nem tudtok valami jo trukkot hogyan lehet hasra kenyszeriteni a babat? Mert igy kb 10 percet bir ki azt is sirva..

csengo
Vendég

Csengo!

Ne keseregj.
Nekem meg csak hason hajlando aludni.
Igy mar nagyon hamar emelte magat.

Nalunk hanyatt sir.

Kép

Magi
Vendég

Ja azt el is felejtettem, hogy szoptatas ide vagy oda, mar masodszorra jott meg 30 napra mint regen, pedig napi 5-6x szoptatok.
Sot a nyakbol meg peteeres is megallapithato.
Szoval ennyit a szoptatasos vedelemrol.

Magi
Vendég

CsengoKép
Próbáltad már úgy, hogy a hasára fordítod, és eléteszel valami kis játékot, ami felkelti az érdeklődését? Nálunk Marci így kezdte el emelgetni magát, eleinte nagyon rövid időre, de most már akár percekig tudja tartani magát. És egyáltalán nem sír.

Kata

Kép

Kép
anyamanya

A vérzésről jutott eszembe, hogy én meg még mindig és rendületlenül pecsételgetek Kép Pedig ez már a 9.hét. Tegnap visszamentem a dokihoz, hogy ezt már nagyon unom, fel is írta az Ergam cseppet, hogy napi 3X20 cseppet szedjek. Azt mondta, az nem megy át a tejbe. Itthon megnéztem a tájékoztatót, hát azon meg az van, hogy szoptatás alatt kifejezetten ellenjavallt, mert a tejképződést gátolja. Akkor egyből az jutott eszembe, hogy persze, nem megy át a tejbe, mert már tej se lenne Kép Szóval most ott tartok, hogy lesz, ami lesz, nem merem elkezdeni. Ti mit csinálnátok?

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Kata Kép
A császár után nekem 2 hétig voltak kötelezőek az Ergam cseppek! Szedd nyugodtan. A tejképződést nálam nem gátolta, napi 1.5 l tejem lett az 5. napra és azóta is megvan ez a mennyiség.
Én azt mondom, hogy szedd, hogy elálljon a vérzés.

Csengő Kép
A keresztbefordulás ismerős Kép Kép Nálunk Máté ugyanilyen. Utál hason lenni, kb. 10-15 perc után sír. De ha hason van, akkor is csak fekszik, nem emelgeti magát. Háton szuperul közlekedik a kiságyban, és a feje a rácsoknál végzi bárhova is teszem le... akkor meg jön az üvöltés, mert fáj a feje.
Én semmivel nem tudom rávenni, hogy hason is jól érezze magát. Ő ilyen.
Levi meg háton utál lenni, leteszem és sír, azonnal, nem 10 perc után. Hason kukacmozgással bárhova eljut.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?