A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

CsengoKép OrsiKép
Időközben eszembe jutott, hogy valaki ajánlotta a hasra szoktatáshoz a labdát. A babát hassal rátenni a labdára, így van, ami tartsa, onnan tud nézelődni. Aztán kis idő elteltével el lehet felejteni a lasztit.

OrsiKép
Köszi, akkor teszek egy próbát. Remélem tényleg nem apasztja el a tejcsikétKép

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Kata Kép
Köszi a labdás tippet. Van egy nagy fitballom Kép akkor lehet, hogy bevetjük.

Nem láttam rér a táblát. Csengő Kép ti mennyi idősek vagytok?
Mi ma vagyunk 10 hetesek.

Még valami. Az erős tej/gyenge tej témakörhöz szeretném írni. Mivel 2 manóm van, értelemszerűen ugyanazt a tejet szopizzák Kép
Máté napi 650 grammot eszik általában, míg Levi inkább 800 grammot és mégis a súlyuk ugyanúgy nő. Tehát a különbség nem a tejben, hanem a babákban van. Máté a jóval kevesebb tejjel is ugyanúgy fejlődik, mint az öccse Levi. Ha ők két mami gyereki lennének, akkor biztosan előjönne, hogy a 650 gr-t evő baba mamájának erős a teje, ezért elég a babának kevesebb is belőle... pedig a tej ugyanaz!!!

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Úgy látom, nem csak én küszködök hasonló problémákkal a hajhullás terénKép

Orsi: ez tényleg érdekes!!KépKép Ezek szerint tényleg igaz, hogy nincs erős és gyenge tejKép
Bazsira is azt mondják, hogy nem valami kövér baba, én meg csak vigyorgok. Most mit csináljak, ha egyszer nem akar többet enni? Más meg azt mondja rá, hogy micsoda duci feje vanKépKép

Magi: sok olyat olvasni, hogy szoptatás alatt esett teherbe az anya, mert már akkor is lehet peteérés - ahogy nálad van isKép

Nem az alkoholos italoktól lesz több a tej, de úgy hallottam, hogy a sörtől pl. jó tejcsi lesz, ez köszönhető a benne lévő malátának, gondolomKép lehet venni alkoholmenteset is, csak kár, hogy utálom a sörtKép

Minden baba máshogy fejlődik, ez tény. Balázs sem igen akar a játékok után nyúlkálni, de tegnap pl. észrevettem, hogy a lábát felemelve fordítja oldalt az alsótestét. Vagy ha hanyatt fekve van, és a két karjánál fogom, akkor szinte felrugja magát állásbaKép Szeretném én is, ha fogna már, de ennek is eljön az ideje. Pedig már 3 hónapos is elmúlt.
Ákos is úgy csinálta, hogy előbb tanult meg állni, mint ülniKép

Kata: ez nem is rossz ötlet a labdávalKép

Lányok, egy kérdés: kapott a férjem ajándékba egy digitális fényképezőgépet, és a régebbit szeretnénk eladni. Ha esetleg valakit érdekel, Samsung Digimax 240, meg lehet nézni itt a neten, mit tud. Az árban megegyezünk.
- Ez itt a reklám helye voltKép -

Puszi
Lau
lau

Ezek mai képekKép
Kép
Kép
Kép

Lau
lau

LauKép
De szépek vagytok ! És most látom, hogy a pelenkázómatracunk tök egyforma Kép

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Sziasztok!
Szep turelmesen probalkozunk a labdaval es mindennel, hatha hason is lesz neha a fiam. Szeptember 17-en szuletett, ugyhogy mar 'benne van' a korban.
Anyoseknal karacsonykor tulporgott es 9 oran keresztul nem aludt. Feltem masnap hazautazni, de akkor mar jol birta a tavolletet. Mindenesetre szep kis karacsony voltKép

Az eros tejrol mar nekem is eszembe jutott, hogy inkabb lassan es gyorsan emeszto babak vannak. (Mint az 1500kalorias dieta: van aki fogy, van aki tartja a sulyat, es van aki hizik)

Szoptatassal mar nem idegesitem magam. Eszik amennyit tud, akkor amikor keri es nem meregetem. Kivancsi leszek mikor szol a doktorbacsi hopgy ez meg az kene, mert eddig szerencsere mindent rendben talalt.

BUEK, ha addig nem olvasnek, de eloszilveszterezunk aztan 31-en meg hatha massal leszunk elfoglalva.
csengo
Vendég

CsengoKép
Sok sikert a labdához, őszintén remélem, hogy beválik és tudtam segíteni.
Szilveszterkor pedig érezzétek jól Magatokat !

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Sziasztok,

sajnos nem jutottam el idáig karácsony előtt, pedig sokat gondoltam Rátok, így most utólag írom meg, hogy mindenkinek minden jót gondoltam karácsonyra. Kép

A hátráltató tényező az volt, hogy Peti is elkapta amit én hazahoztam Hollandiából, úgyhogy ő is köhögött, orrfolyt 1.5 hétig. Kép Szegénykém 2 kanalast kapott meg orrcseppet, mostanra már a D vitamint se akarja bevenni, annyira elege lett a sok kutyulmányból...

Ti hogy szoktatok orrszívózni? Van valami trükkje a dolognak? Csak mert ha elkezdem, Peti rövid időn belül zokogásban tör ki, amitől persze még több szmötyi lesz az orrában - néha rosszabb lesz a helyzet mire befejezzük az orrszívást, mint amikor elkezdjük. Kép Remélem, most egy darabig elrakva maradhat ez a kínzószerszám.

A karácsony elmúlt felettünk, nekem idén pont a meghittség meg a karácsony-érzés maradt ki. Csak rohantunk egyik helyről a másikra, még az ajándékokat is kapkodva csomagoltam. De Peti úgy tűnik, élvezte, legalábbis legtöbbször. Kép Az meg kimondottan tetszik neki, hogy az apja is itthon van, így két főállású rabszolgát ugráltathat. KépKépKép

Lau, a hajam nekem is rettentően hullik, hajmosás után egy rémálom a lefolyószűrő. Tényleg szoptatás végéig ilyen marad??? Akkor most évekig mindenütt az én hajam lesz a lakásban? Brrr...

Kata, a labdát mi próbáltuk Petinél hasonfekvéshez, a labda tetszik neki, hason viszont továbbra sem hajlandó lenni. A hasunkon vagy a lábunkon elvan hason is amíg játszunk, abban reménykedem, ebből kinőhet valami elfogadásszerű. Kép

Ma voltunk csípőkontrollon, továbbküldtek UHra, hogy mintha laza lenne a csípője. A párom kiakadt, hogy egy egészséges gyereket minek kell folyton a kórházakba hurcolni vizsgálatokra, ő úgy nőtt fel, hogy sosem volt kórházban. Na igen. De hát mi van, ha mégsem 100% minden azon a csípőn? Jó kis kulturális különbség...
Viszont megkértem az ortopéd dokit, hogy nézze meg az izumtónust, és azt mondta, semmi baja a gyereknek, csak egy kicsit lusta, háton feküdni valóban kényelmesebb, mint hason. Kép

Mindenkinek jó szórakozást holnap estére és aztán sok erőt és egészséget a következő évre! Kép
babs

Sziasztok!

Mindenkinek nagyon boldog nyugis új évet kívánunk!

Pocó

Kép
Kép
pocó

Sziasztok

mindenkinek örömökben,boldogságban gazdag ujévet kivánunk!!!
jo mulatást estére Kép

Nikk

Kép
Kép
nikk0830

BUÉKKép
Jó egészséget és sok boldogságot minden babónak, mamának és papának!Kép
fantikbaba

BÚÉK részünkről is mindenkinek!

Macs család Kép
maccs

Sziasztok!

Újra vagyok. Remélem, hiányoztam. Kép
De komolyan, ti hiányoztatok nekem. Kép
Még csak egy részt tudtam visszaolvasni, de igyekszem behozni a lemaradást.
Remélem, mindenki jól van.
Dávid jól van, nem tudom, mitől hányt, szerintem az, hogy néha hány, inkább egy nagyobb bukás nála.
Rengeteget eszik, 3-4 óránként minimum 200 ml-t, 280 a rekord. Kép
6 kg fölött van, továbbra is nagyon jó kisfiú, átalussza az éjszakát is (este 10-11-től reggel kb.7-ig alszik), sokat mosolyog, már a családtagokra is, egy csomót rugdos, magyaráz.
Visszaolvasok, aztán majd jövök.

Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

Náthás babáknál az orrszívás helyett/mellett nem próbáltátok még a Sterimart?

Edit! Remélem, már megnyugodtál! Nem lesz semmi gond. Dávidnál fokozott izomtónus, tónuseloszlási zavar, nyaki hypotonia van. A Pető-módszer azért nem igazán eredményes ilyen esetben, mert annál tornagyakorlatok vannak, gyakoroltatni akarnak bizonyos dolgokat a babával, csakhogy a baba nem azért nem csinál dolgokat, mert gyenge, hanem mert az izomtónus miatt nem tud. És attól, hogy erőltetjük, még nem fogja tudni, sőt, hibás beidegződések jönnek létre.
A Dévény-módszer pedig az idegvégződéseket stimulálja, ami a gerincen keresztül ingereket juttat el az agyba, így a baba spontán kezdi majd el csinálni azokat a dolgokat, amiket amúgy nem tud!

Liv

Ui.: Még nem olvastam teljesen vissza, így bocs, ha már ezt leírta valaki, vagy ha időközben már döntöttál valamelyik módszer mellett.

Kép

Kép
liv

Mi is boldog újévet kívánunk mindenkinekKép

Puszi:
Judy és Gellért

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Visszaolvastam.
Többen írjátok, hogy megjött, meg van peteérés, pedig szoptattok. Az egyik mama- vagy babaújságban olvastam, hogy a szopis időszakban akkor nem lehet teherbe esni, ha soha nem telik el - éjszaka sem - x óránál több a két szopi között, meg ha az összes szopi 24 órán belül kitesz összesen x órát stb., tehát nem elég, hogy szoptat az ember, vannak egyéb feltételek is. Kb. 2-3 hónappal ezelőtti újságban olvastam, az Egészségügyi Világszervezet írása lett lefordítva.

Ha valaki aggódik a babája izomtónusa miatt, neurológusnak vagy dévényesnek mutassa meg, ők értenek ehhez.

Jó újra itt lenni. Kép
Boldog új évet mindenkinek.

Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Elsősorban azért jöttem, hogy minden anyucinak, babucinak és természetesen tesóknak/apukáknak, szóval az egész családotoknak boldog új évet kívánjak/kívánjunk!

Másodsorban: Pipike még mindig többször (4-szer, 5-ször) felkel éjszaka, szopizik picit, majd alszik tovább. Nap közben sem bírja tovább 2 óránál, hacsak nem alszik egy nagyot... Úgyhogy rendesen igénybe vagyok véveKép.

Most várom a vendégeket, 8 felnőtt lesz meg a két kölök, remélem, jól fog telni az este. Engedélyezek magamnak egy pohárka jófajta bort, nem hiszem, hogy ettől Lilinek bármi gondja lenne.

Aki bulizik, annak jó szórakozást, aki otthon van, jó pihizést kívánok!

Puszi mindenkinek!
(beteszek egy mosolygós képet is végre, mindig durcásat sikerül)
AndiKép
Vendég

BÉKÉS BOLDOG EGÉSZSÉGBEN ÉS SIKEREKBEN GAZADAG ÚJÉVET KÍVÁNOK MINDENKINEK!
linato

Mindenkinek kívánunk Nagyon Boldog Új Évet!

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Sziasztok!

BUEK!!! Mindenkinek! Kép Kép Kép

Magi
Vendég

Sziasztok!

Mindenkinek boldog új évet kívánunk!Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!!

Én is mindenkinek Boldog Új Évet Kívánok!!Kép

Képzeljétek, Bazsi lázas volt esteKép De most már jobban van, jól kiizzadta és kialudta, kapott kúpot is. Szerencsére, szopizni így is akart, és figyeltem is, amikor csak úgy láttam, hogy mocorog, kapta a cicitKép Jó kis pocakja lett tőle, meg mára zöld kaksijaKép Teletömtem teljesen, de jobban is vanKép

Múltkor meséltem, hogy a 6hetes kontrolon nem volt teljesen rendben a leletem, 23-án ismételték meg, 30-án telefonáltam a lelet miatt, és szerencsére teljesen rendben van minden. Valami kósza vírus lehetett, legközelebb majd csak fél év múlva kell mennem kontrolra, a szokásos időben.

Hétfőn mennénk a 3 hónapos oltásra, de nem tudom ,hogy így beadják-e Balázsnak, hogy lázas volt. Mit gondoltok? MIndenesetre felhívom hétfő reggel a védőnőt, mi a véleménye.

Pussz mindenkinek
Lau

Jó pihenést!

Lau
lau

Sziasztok !

BUÉK Kép

LauKép
Szerintem amíg egy babó nincs teljesen rendben, nem adják be az oltást. Én legalábbis így gondolom, lehet, hogy ha én lennék ilyen helyzetben, még kérném is, hogy halasszák el. Nálunk a 2 hónapos oltás csúszik, Marci most szerdán töltötte be, de a dokinéni két ünnep között nem olt, a köv. héten pedig szabin van, így csak 12-én fogja beadni a szurit. Azt mondta, különösebben nincs jelentősége ennek az "idő-tologatásnak".

OrsiKép
Rászántam magam az Ergam csepegtetésre, hát 1 nap alatt el is múlt az egész. Ez a 2. nap, hogy teljesen "tiszta" vagyok (gyorsan lekopogom)Kép Ha ezt tudom, akkor már a 6 hetes kontrollon verem az asztalt, hogy márpedig nekem most rögtön kell a recept, nem kellett volna még több, mint 2 hetet ráhúznom. És a tejci is rendben (ezt is lekopogom).

A tejről annyit, hogy Marci evészete az elmúlt pár napban teljesen felborult, tegnap már eljutottam odáig, hogy 2 óránként etettem de. 10-től este 10-ig. 8-kor már bőgtem, na nem amiatt, hogy Marci ennyit szeretne enni, a gyakori szoptatás engem egyáltalán nem zavar, hanem amiatt, hogy nem bírom az "iramot", nem lesz elég az a tej, ami ilyen rövid idő alatt termelődik. Aztán valahogy mégis túléltük ezt a napot is úgy, hogy nem kellett pótlást adni Kép

A kép, amit belinkelek, nem éppen szilveszteri, de nekem nagyon tetszik:

Kép

Kép

Kép
anyamanya

Üdv mindenkinek 2005-ben!!!
Pipike nagyon jól viselte a bulit tegnap. Fürdés és szopi után egyből elaludt a hálóban, a nappaliban lévő hangzavar ellenére. Csak néha riadt fel a kintről behallatszó petárdadurranások miatt, de akkor eléggé megijedt szegény (hogy mi értelme van ennek, nem tudom).
Engedélyeztem magamnak 1 üveg borocskát és éjfélkor fél üveg pezsgőt, és azt kell, mondjam, jól esett. Pipikén sem látok semmiféle elváltozástKép. Ez persze nem jelenti azt, hogy mostantól ez mindennapos lesz. Bár 31-én leszek 30, és akkor szintén lecsúsztatok egy pohárka borocskát. Nem hiszem, hogy ez gondot jelent.
Na, megyek fürdetni!
Üdv,
Andi
Vendég

Lanyok!

Megegyszer BUEK mindenkinek!

Kép Kép Kép

Kép

Kép

Magi
Vendég

Üdv ujra Liv,már nagyon régen irtál.Örülök hogy Dávid jol van Kép

Magi
Jo a kosaratok Kép

Végül mi is itthon "buliztunk".Szerencsere manot a petárda durrogás nem zavarta nem is kelt fel rá hál istennek.

Kép
Kép
nikk0830

Andi!

1 üveg bor és fél üveg pezsgő??KépKépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

AndiKép
Megadtad a módjátKép

Én már 8-kor aludtam Helénával Kép

Noémi
fantikbaba

Sziasztok!

Mindenklinek nagyon boldog új évet!!!
Jó babázást!
Tüneményesek a babák, sajnos én ehhez a képfeltételhez ide nem értek, pedig a 11 hónapos babámat én is szívesen megmutatnám,édes kis huncutka.
Már írtam ide 2X is az elmúlt 10 napban, de most látom, hogy mind a kettő elszállt az éterben.
Sziasztok:
Annamária
penguin

Sziasztok lanyok!

Hat jol kihalt a forum. Kép

Magi
Vendég

Lányok,
Jujjj, de hülye vagyok!!!! Természetesen 1 POHÁR bor és fél POHÁR pezsgő... Úristen, remélem, nem hiszitek, hogy alkoholista vagyok!!!!Kép
Andi

U.i.: Mindjárt megyünk 3 hónapos oltásra. Én nagyon izgulok!!!
Vendég

Sziasztok!

Boldog Új évet Mindenkinek!
Kép

Annamária!
Üdv köztünk! A melléklet feltöltésével tudsz feltenni képet a hozzászólásoknál.

Lau! Remélem Balázska már jobban van. Jössz ma szurira?

Andi! Részvétem. Mi is ma megyünk 3 hónapos szurira. Kép

Nálunk szinte hétvége volt, és nem szilveszter.
Pénteken du-án beindult a peterdázás, ami már nem tetszett Vikinek. Ha aludt, akkor nem ébredt fel rá, de petárdáktól megijedt, ha fel volt.
Pia: Én csak 1 fél pohár pezsgőig mertem eljutni. Ugyanis egyszer 1 korty csoki likőrtől hatalmas bukás volt.
Szerencsére estére megszokta, így kicsit nyűgösen, mert du-án nem aludt, sikerült letennem. Szombaton odáig fajult a petárdás, hogy itt alattunk petárdáztak, és pont akkor, mikor Viki elaludt volna. Lecsukódott a kis szeme, majd durranás, és persze felébredt rá, és kezdtük előröl. Végül nem bírtam cérnával, és mikor kiderült, hogy a tinik szórakoznak, lekiabáltam nekik, hogy nagy a park, és itt aludna egy pici baba. Szerencsére arrébb mentek, persze nem sokkal, de legalább Viki aludni tudott.
Viki életében viszont újabb lépés következett, mert beköltöztünk a nagykádba fürdeni. Pénteken még sírt, de rájöttem, azért, mert még nem ismerte a fürdőszobát, de tegnap már nagyokat vigyorgott fürdés közben. Kép

Raktam fel képet Viki kari ajándékáról:
http://kepeim.hu/userlapok/plogin.php3?u=7301&alkid=12744
Ezen a webcímen találod meg a játszó szőnyeget, és a babakönyvet. Vendeg5 a felhasználónév, és baba a jelszó.
Itt van minden, amit már varrtam a csepp lánynak. Igaz sikert még nem aratott a játszószőnyeg, egyelőre még csak el van vele. Nem dumálgat a lelógó játékoknak. Majd a fullos verzió, talán jobban tetszik neki. Az is hamarosan el készül..

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Sziasztok!

Moszi:valószínű, nem megyünk szurira, mert Bazsi még elég náthás, Ákos meg köhög. Ma felhívtam a védőnőt, és mondta, hogy kérdezzem meg a doki bácsit, tehát szerintem lemegyünk délután Ákossal a betegrendelésre, mi a véleménye. Eléggé megviseli a 6 éveseket is ez az oltás, meg a 3hós is elég sz*r ilyen szempontból, majd meglátjuk. Beteg gyereket úgysem oltanak. Bazsi már nem lázas, csak 31-én volt az csak, de eléggé szötymörög még. Éjjel viszont fent volt vagy 3X, keveseket evett, lehet, hogy a nózija nem hagyta aludni.Kép A kedélye jó, össze-vissza vigyorogKép
Itt Újpalotán tényleg hihetetlen módon tüzijátékoztak szilveszterkor, még szerencse, hogy azért mindkét fiú elég mélyen alszik, fel sem ébredtekKép Egy-két nagyobb durranásra Bazsi mocorgott kicsit, de aludt tovább.

Ma reggel észrevette a lábátKépKép Vizsgálgatta, de még nem fogta meg. A saját keze helyett az enyémet nézegette, megfogta, majd bekaptaKép

Kicsit fáradt vagyok, mert már 3. napja kelünk éjjel 3-4X, ez elég fárasztó, de szegénykém eléggé náthás még.

Mindenkinek jó hetet kívánok!!

Lau
lau

Sziasztok!

Ide még nem írtam, a szoptatós topicban garázdálkodtam idáig. Gondoltam hátha hasznos dolgokat olvasok a sok kb. egyidős baba anyukájától. Liza Hanna október 6.-án született, amióta a szopi topicból ˝megokosodtam˝ boldog, mosolygós baba.
Egyenlőre ennyi.

Mindenkinek boldog új évet!
kyrandia

Sziasztok Lányok!

Mindenkinek boldog, vidám, örömet hozó új évet kívánunk Botonddal!

A két ünnep között nem nagyon volt érkezésem írogatni, és olvasni, de mostantól újra vagyok.
Jól éreztem magam karácsonykor, de a rohanások miatt nekem is a meghitt hangulat hiányzott nagyon. Ingáztunk a nagyszülők között, aztán karácsony után nekünk voltak vendégeink, a szilveszteri parti is nálunk volt, így az új évre teljesen elfáradtam.
Bónuszként 29-én Botond megkapta a 3 hós oltást, de remek kissrác módjára csak aznap este volt egy kis láza (37,8 volt, így semmi kúpot nem kapott), szinte csak nyöszörgött és aludt felváltva. Másnap reggelre pedig kutya baja sem volt, és még a szuri helye sem fájt neki.
Engem bezzeg elkapott a kórság, amit valami rokontól szedhettem össze (hacsak nem megfáztam), és köhögök, mint egy kutya.
Botond is egyre többször kel fel éjszaka is enni, remélem nem azért, mert kezd a tejcsi kevés lenni.
Botond az oltás napján kereken 7000 g, és 60 cm volt. Hát nem kicsiKépKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Szia Kyrandia!
Üdv nálunk! Gratula az immár mosolygós babához!

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!

Vegre beindult a csevej! Kép

Mi most indulunk a 3 hos oltasra.
Nem tudom, hogy megkapja e, mert meg egy kicsit taknyos, de mar 3 napja nem volt hoemelkedese.
Viszont nagyon keveset eszik. Kép

Majd meglatjuk, hogy mennyit hizott.

Magi
Vendég

Magi Kép
VégreKép

Mi pénteken kapjuk a 4. havi szuritKép Szombaton meg vizsgázom jó kis hétvége lesz.

Csirkesz Kép
Üdv a frontonKép

Noémi
fantikbaba

Sziasztok!
Nálunk délelőtt megvolt a 3 hós szuri. Pipike megelőlegezte a sírást, már akkor bőgött, mikor még csak mérték... 6960 gramm és 64 centi a lelkem. Sajnos ekcémás a könyöke, erre krémet írt fel a doki néni. Mióta hazajöttünk, semmi különös nincs vele, adtam neki kúpot, megetettem és aludtunk egy jót (ő még mindig húzza a lóbőrt). Remélem, estére sem lázasodik be, de fürdés után adni fogok neki egy kúpot (azt mondták, így tegyek) a biztonság kedvéért.
A következő szurit pont a szülinapomon kapja a kiscsaj...
Üdv,
Andi
Vendég

Lanyok!

NEm kaptuk meg az oltast, majd csak jovoheten. Kép
Meg nem gyogyult meg rendesen.
Ami a legrosszabb, hogy a gyerek nem eszik rendesen.
Nem tudom mit tegyek, de ma meg csak 150-200 grammot evett. Most sem hajlando enni.
Ezt teszi mar 2-3 napja.
Nincs pisis pelenka sem eleg.
Ja es csak 100 grammot hizott.
Mondjuk en azt hittem, hogy fogyott, de szerencsere nem.

Mit lehet ilyenkor tenni, ha nem eszik???

Magi
Vendég

Magi,
Lehet, hogy csak átmeneti, nem? Ha nem sírdogál, akkor biztos nem éhes. Lehet, hogy most csak "ilyenje van". Mennyi idő alatt hízott 100 grammot? Mert Lili sem szokott 1 kilót hízni havonta (mondjuk ne is hízzon, mert akkor már majdnem 8 kilós lenne 3 hónaposan...).
Andi
Vendég

Halika Kép

A szurit kapó babóknak jobbulást kívánok, remélem egyikőjüket sem viseli meg túlságosan Kép

Marci tegnap fölfedezte a kezeit! Azóta az a szórakozása, hogy egyik kézzel megkaparintja a másikat, aztán több-kevesebb sikerrel próbálja begyömöszkölni a szájába Kép
Amióta markol, azóta mindent töm a szájába, tegnap óta a kezeit is.

Kyrandia Kép
Szia itt nálunk.

Pusz,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Sziasztok,
mindenknek nagyon boldog ujevet kivanok igy utolag is.

Sajnos a mienk nem kezdödik valami jol szopiügyileg. Abel nagyon a szopizas befejezese fele tekintget. Tudom, biztosan en rontottam el az egeszet, de most mar hiaba. Egyszerüen nem hajlando enni a ciciböl. Meg bekapja az elejen, sziv belöle egy parat az elsö reflex erejeig, aztan üvöltes, üvöltes, üvöltes... En pedig nem tudok mit tenni, hat kenytelen vagyok üveget adni neki, ami persze minden egyes alkalommal meg jobban elveszi a kedvet a szopizastol, mert abbol rendesen jön a tejci, nem kell ra varni.
Azzal kezdödött, hogy elkezdte nem elfogadni a bal cicimet, akarmit is csinaltam. Probaltam fekve rahajolva, honalj alatt mindenhogyan, de nem kellett neki, a mai napig sem, nem tudom miert. Ugyhogy a bal ciciben szinte mar alig termelödik valami. Aztan a jobb nem volt neki eleg estere, söt neha a delutani szopira sem. Volt, hogy csak 80-at tudott belöle kiszopizni es tök üres lett, ö meg csak üvöltött. Persze potlas üvegböl es megnyugvas. Aztan valszeg erre szokott ra annyira, hogy most mar nem is akar egyaltalan küzdeni a kajaert.Probaltam neki teas cumival adni üvegböl, azzal erölködnie kellett es rendesen szivni, ra akartam venni, hogy az üveg sem leanyalom, akkor inkabb cici, de nem, igy is üvöltött, mint a sakal es ugye kinozni nem akarom a gyereket, hat kicsereltem rendesre a cumit.
Szoval tenyleg nem tudom mit tegyek. Erre gondolom mar nektek sincs ötletetek. De ha megis lenne...
Nagyon sajnalnam, ha abba kene hagynom a szopit, de hat nem tudom mit tehetnek meg, hogy ne igy legyen. Mar azt is probaltam, hogy mikor viszonylag nyugodt, akkor csak cicit kapott, igy sikerült neha 80-100-at megennie es nem kapott semmit utanna. de igy meg nem hizott semmit több, mint egy hete, ugyanott toporgunk a merlegen. Es persze a babanak gyarapodnia is kell. Szoval ezt azert nem akarom csinalni.
Szerintetek van meg visszaut vagy ez mar elment?

Motiot

KépKép
KépKép
motiot

Sziasztok!

Mindenkinek boldog új évet kívánunk! Kép

Márk új évi ajándéka volt, hogy megtalálta a kezét és azóta folyamatosan tömi a szájába. Nagyon édi!

Felteszek két képet a keresztelőről, karikor sajna nem készült digitális.

Üdv: Macsek

Kép
Kép

Kép

Kép
macsek11

Motiot,
Szerintem nyugodj meg. Én nem tudom igazán, mivel lehet ilyenkor rávenni a szopizásra, de ha sehogy sem megy, akkor is megy az élet tovább és eszik úgy, ahogy jólesik neki. Emiatt ne stresszeld magad!!! Most cumisüvegből lefejt tejcsit, vagy már tápszert adsz neki? Ha tápszerre kerül a sor, akkor istenem, ez van. Attól még fel fog nőni, ahogy több millió gyerkőc felnőtt. Lényeg, hogy a szeretetet, törődést megkapja maximálisan, abban meg szerintem nincs hiányaKép.
Andi
Vendég

MagiKép
Erőltetni biztosan nem lehet az evést ! Nem lehet, hogy most a közérzete sem a legjobb (amikor betegek vagyunk, mi sem kívánunk nagyon enni), emiatt nincs étvágya? Aztán nemsokára meg duplán bepótolja a most kimaradt mennyiséget.

Amúgy minden evés után méred, hogy ennyire biztos vagy benne, hogy kevesett evett? A múltkor írtam, hogy valamelyik nap Marcit 2 óránként kellett etetnem, meg voltam győződve, hogy akkor csak ilyen mini-evései voltak (úgy éreztem, minimális mennyiségű tejem van), aztán este 8-kor már nem bírtam magammal, megmértem, kíváncsi voltam, hogy ilyenkor hány grammot szopizik. Én lepődtem meg leginkább, amikor a mérleg 110 grammot mutatott.

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Andi,
üvegböl tapszer ´megy sajnos, mert tejci mar nem nagyon van, azt meg kiszivja az elsö reflexszel, utanna meg üvölt es jön az üveg, tehat nincs idöm mindjart lefejni. Aztan mire oda jutnek, addigra meg nem jön semmi, vagy csak par gramm. Azert meg minek?
Persze tudom, hogy fel fog nöni igy is, de nagyon rossz erzes, hogy nem kell neki a cici. Eddig olyan szivesen szoptattam, de mar nekem is csak stressz az egesz, nem beszelve Abelröl. Sajnos ez van. De azert amig lehet probalom üveg elött cicire tenni. Hatha csoda törtenik...
Azert köszi!

Motiot

KépKép
KépKép
motiot

Lányom felfedezte, hogy egyszerre mindkét kezével meg lehet fogni a hordozó fülét...
Kép
Vendég

Motiot Kép
Én ezek szerint drasztikusabb voltam a fiúkkal szopi ügyben. Én egyszer sem vettem elő az üveget, pedig volt olyan néhány nagyon rossz éjszaka után, hogy kevés tej volt a mellemben (kb. felére csökkent a tejem, napi úgy 1 l termelődött csak, ami kevés a fiúknak). Ilyenkor 2 óránként mellen voltak, és volt, hogy 1 óráig szopiztak, de meglett az eredménye, és most mind a ketten csak szopiznak. 11 hetesek leszünk szerdán!

De úgy gondolom, ha Te így csináltad, akkor ne rágódj rajta.

Abban biztos vagyok, hogy 2 óránkénti szopival és az üveg eldobásával vissza jönne a tejed 2-3 nap alatt. Az a pár nap húzós, de biztosan meg lenne az eredménye. Ha meg 2-3 napig nem hízik, akkor sem történik semmi.

A rossz fázisban az enyémek is csak 100 gr-t híztak egy hét alatt... de most minden a régi.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!
Nalunk is csak keveset 100g korul hizik egy heten a baba, de nem zavar mert rajottem hogy tenyleg eleg neki amennyit eszik. Volt hogy 3 napig csak kortyolt a cicibol. Mivel nem sirt, biztos eleg volt neki. Szoval szerintem nem katasztrofa, ha egy ket nap nem eszik. Raadasul most mar csak 5x eszik egy nap.

Ha sirna es szenvedne en is adnek neki uvegbol tejet. Szerintem nem katasztrofa ha eddig kibirta csak cicin. De ha teged zavar a tapszer, akkor gyakran ciciztesd, csak szerintem konnyu ezt mondani egy szoptatasi tanacsadonak, ha egyszer a gyerek nem cicizik. Megtomni nem lehetKép

Az unokatesok kozul 3-an baranyhimlosek lettek? Igaz hogy csak anyatejes baba nem kapja el? Es most 2 hetig ne vigyem mas gyerekek koze, vagy nem hordozo? Ti tudtok errol valamit?

Csirkesz, hihetetlenul kerek lehet a babad! Nekem 6,85 es 65cm a fiam, de o is hurkas. Azert Pipike sem semmiKép
csengo
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?