A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Hu de sokat irtatok.
Alig gyoztem vissza olvasni. Kép

Napi program. 10-ig alvas. Gyerek 7-kor kel, de szopi utan visszaalszik 10-ig.
Utana reggeli, pakolaszas, majd mosas vagy vasalas.
Ebed keszites, seta vagy alvas, majd vacsora keszites.
Nalunk a jatszoszonyegen van vagy a bolcsojeben.
Mind a ketto folott lognap forgok meg jatekeok.
Imadja oket, egesz nap elvan vele.

Ma mar jobban evett egy kicsit.
Most en is uvegezem, csak este es reggel nem.
Fejek renduletlenul.
Ma 40 g-rol 80-100-ra fejlodtem. Kivancsi vagyok holnapra.
En is nagyon ellustultam.
En tornazom es futok, igy is van tej, ha nem vagyok lusta fejni. Kép

Tegnap ota ossze vissza rosszalkodik a gyerek.
Forog hatrol hasra, hasrol hatra.
Na meg kerezdbe kasul.
Kuszik is.
Lemaszik a jatszoszonyegrol, mikozben hangosan dumcsizik.
A bolcsoben is forogna, de abban nem fer el keresztben. Kép

Nalatok is igy van?

Ja es keszitettem egy par vicces kepet nektek. Kép Kép Kép

Kép

Kép

Remelem tetszenek!

Kép Kép Kép

Magi
Vendég

Még nem olvastam vissza du. óta, csak lenne egy gyors kérdésem a fiús anyukákhoz: négyhónapos kisfiú fütyijét hogyan kell mosni a fürdetéskor? Még nem kell felhúzni a bőrt, meg ilyesmi, ugye? Már elnézést. Kép

És egy kép:
az anno 2 kg-os, koraszülött kisfiam ma:
Kép

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Üdv az újaknak Kép

Hát nálunk nem a legjobbam telt a karácsony és újév KépKépKép Dóri végighányta az ünnepeket. Igazából semmi baja ( nem is zabálta tele magát kari alkalmából, semmi újat nem volt hajlandó enni ), csak egy kicsit fáj a torka. És lehet, hogy a váladék ment a gyomrára, az ingerelte, hallottam már ilyet. A doki is annyit mondott csak, hogy diétáztassuk. Lekopogom, most már 2 napja nem hányt Kép

Fanni tegnap megkapta a 4 hónapos oltásait. Hát szegényt nagyon megviselte lelkileg: hatalmasakat vigyorgott még szuri előtt a dokira, beszélt hozzá ezerrel, és erre az a gaz galád "leszúrta" KépKépKép Nem győzött ordítani, majd megfulladt, mert még levegőt sme tudott venni.

Andi! Fanni is kapaszkodós fajta KépKépKép

Kép

Kép
Kép
pocó

Kyrandia, olyasmi, amit leírtál (persze egyáltalán nem biztos, hogy az!!!), hogy szépen felemeli a fejét, de "nem tudja letenni". Csak azért kérdeztem erre rá, mert - biztos olvastad - az én gyerkőcömnek meg túl laza a nyaka.

Noémi, köszönjük a jókívánságokat! Kép 30-án volt Dávid-nap.
Én sem tudom, miért viszik a babát - amennyiben elképzelhető, hogy ő is bárányhimlős - olyan helyre, ahol naponta 6-8 baba megfordul, és ugyanazon a szőnyegen tornáztatják őket meztelenül, tehát ha testi érintkezés nincs is, de azért szerintem így sem kéne.

Én szinte egész nap együtt vagyok Dáviddal, nem megyek sehova, sokat beszélgetünk, énekelek neki, kötelező tornák, de elvan egyedül a bölcsőben vagy a játszószőnyegen is, jól elbeszélget a színes figurákkal. Kikapcsolódás az olvasás, séta együtt a babával, apával és kutyával Kép, meg néha jönnek barátok. Ja, és a babanet. Kép

Márti, aggódom ám időnként, de mindig pozitívan próbálom nézni a dolgokat: valakinél hasfájás, másnél szájpenész, nálunk vérszegénység - vitaminok, nyaki hypotonia - dévényezés stb. Ez van, ezeken túl kell lenni, de ezek, hála Istennek, nem nagy problémák, így csináljuk, amit kell, és örülünk, hogy a kisfiunk egészséges. Mi az, ami számít ezenkívül, nem igaz?

Edit, kontrollon nekünk is mindig azt írta fel a gyerekorvos, hogy tónuseloszlás egyenletes. Holott részben tónuseloszlási zavar miatt járunk most dévényezni. Mondjuk az nem olyan vészes, nálunk a nyaki hypotoniára kell figyelni inkább.

Kép

Kép
liv

Ja, Edit, Bálintnak is ",, m , vmzzzzzzzzzzzm mxc b hjzttdddbbbbbbbbbbbbbbbbbbf"! Kép Puszi neki. Kép

Liv

Kép

Kép
liv

Még egy Fanni Kép

Kép

Kép
Kép
pocó

Liv,
hát, egyáltalán nem olyan koraszülöttes Kép Kép
Én igazából fiút szerettem volna, persze nem vagyok szomorú mostmár, de az első UH után kicsit le voltam lombozva. Már tudom, hogy egy lány is tud zsivány lenni... KépJövő héten (oltás) rákérdezek az undok dokinéninél, szerinte rendben van-e a nyaka. Mármint Lizáé. Kép Kép
Pocó,
naon szép a kiscsaj, milyen színű a szeme? Egyébként mikorra derül ki a végleges szín? Annyira szeretném, ha Lizának barna lenne!

Babaúszásról van tapasztalatotok?Az erről szóló topicot elolvastam, de hátha van még hasznos infótok.
kyrandia

LivKép
Nem szabad a bőrt húzni vissza a fütyijén, csak addig, amíg az a fehér viaszos anyagot meglátod rajta. Ezt minden fürcsi előtt le kell törölni, hogy be ne gyűljön. Majd 6 hónapos kor után lehet egy picit jobban visszahúzni a doktornőnk szerint. Azért nem szabad véletlenül sem húzni az előbőrt, mert apró hajszálrepedések keletkezhetnek a fitymán, ami begyulladhat. Van erről egy cikkem, majd előkeresem, és elküldöm.

Jól felhízlaltad DávidotKépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

LivKép

Nem találtam a mail címedet, ezért idemásolom. A kislányos anyukáktól elnézést kérek.

"Amit a fitymáról feltétlenül tudni kell...

Nem múlik el nap, hogy ne jelentkezne kórházunkban jónéhány anyuka kisfia "kukijának" rendellenessége miatt. A problémát többnyire az okozza, hogy a gyermek fitymája nem húzható hátra. A "Kell-e húzogatni?","Mikor kell elkezdeni a húzogatást?" vagy a "Megelőzhettük volna a fitymaszűkületet, ha időben elkezdjük húzogatni?" olyan kérdések, melyek pártokra osztják a játszóterek fiús-anya társadalmát, és melyek nagyon gyakran felmerülnek a gyermeksebészeti és urológiai szakrendeléseken. Bár manapság e betegségek gyógyítása a szakembernek nem okoz nehézséget, az alábbiakban, a szülők számára szeretnék a témában röviden rendet teremteni.
Ha a fityma nem húzható hátra, az többnyire két veleszületett oknak, vagy ezek kombinációjának következménye:

A letapadás igen gyakori, csecsemőknél és kisdedeknél nem is tekintjük rendellenességnek. Lényege, hogy a fityma belső felszíne és a makk lazán összenőtt. Ez, az életkor előrehaladtával, többnyire magától, minden beavatkozás nélkül megszűnik. Problémát az okozhat, hogy a letapadt fityma mögül a faggyúanyagot termelő mirigyek váladéka nem tud kiürülni. Ha e felgyülemlett váladék befertőződik, kellemetlen betegség, gennyes fitymazsákgyulladás alakul ki.
Egészen más természetű elváltozás a fitymaszűkület. Mint a neve is mutatja, ilyenkor a fityma hátrahúzását a szűk bőr akadályozza. Az elváltozást - súlyossága szerint - két fokozatba sorolhatjuk: míg abszolút szűkület esetén az előbőr hátrahúzása teljességgel lehetetlen, relatív szűkületnél a fityma hátrahúzása több-kevesebb nehézség árán lehetséges. Ez utóbbi esetben, a feszülés miatt a bőr gyakran berepedezik és gyűrűszerűen elszorítja a hímvesszőt. Tudni kell, hogy a csecsemőkori fitymaszűkület is javulhat az életkor előrehaladtával. 3 éves korig az enyhe, relatív szűkületek kinőhetők, az abszolút szűkületek pedig gyakran relatívvá szelídülnek.
Nagyon gyakori az előbbi két elváltozás együttes előfordulása. Ilyenkor a letapadás többé-kevésbé súlyos fitymaszűkülettel párosul.

Mint már említettem, a hímvesszőn, a makk mögött, számos, faggyúszerű anyagot termelő mirigy helyezkedik el. Ha a rendszeres tisztálkodás hiányában ezek váladéka nem kerül eltávolításra, előbb-utóbb gyulladásos betegség jelentkezik. Ennek megelőzésére a fityma rendszeres hátrahúzása és a hímvessző szappanos mosása elengedhetetlen. De mit tegyünk, ha gyermekünk fitymáját nem tudjuk hátrahúzni?

A válasz banálisnak tűnik: mutassuk meg hozzáértő szakembernek, aki először eldönti, hogy mi a panasz oka, majd a kóroknak megfelelően ad javaslatot az orvoslásra. A gyógyítás ugyanis kórokonként más és más.

Tisztán letapadás esetén a gyógyítás a fitymának a makkról történő leválasztása. Ez történhet fokozatosan, óvatos húzogatással, amit a szülő othon is végezhet, de történhet műszeresen is, kórházban.
Fitymaszűkület esetén a megoldás egyértelműen műtéti. Fontos tudni, hogy a szűk előbőrt húzogatással tágítani nem lehet. A húzogatás ilyenkor - sokszor alig látható - berepedezéshez, kisebesedéshez vezet. A sebek pedig hegesedéssel gyógyulnak, ami a bőr rugalmasságának elvesztéséhez, a szűkület fokozódásához vezet.
Kombinált formáknál jó eredményt csak műtéttel lehet elérni, hiszen a letapadt fitymának a makkról történő leválasztása nem oldja meg a problémát, a társulóan szűkebb előbőr húzogatása viszont annak berepedezését, hegesedését és a szűkület fokozódását okozza.

Mikor időszerű a kezelés?
Mint az előbbiekben említettük, a letapadás csecsemő- és kisdedkorban szokványos, nem tekintjük kórosnak. Ugyancsak gyakran figyelhető meg fitymaszűkület is, mely 3 éves korig magától megszűnik, vagy jelentősen javul. Így a letapadás leválasztását 2 éves, a fitymaszűkület miatt végzett műtétet 3 éves kor körül tartjuk elvégzendőnek. Kombinált formáknál értelemszerűen érdemes megvárni a 3 éves kort, hiszen a fitymaszűkület spontán javulásának lehetősége eddig adott. A vizelés megfigyelése azonban már újszülöttkorban elengedhetetlen, mert a nehezített vizelés azonnali beavatkozást tesz szükségessé. Egy gyufaszálnyi vastagságú, erőteljes ívű vizeletsugár esetén beavatkozás nem szükséges. Kivételt képeznek azon esetek, amikor a fityma alatt nagymennyiségű faggyú szaporodik fel. Ilyenkor - a fenyegető gyulladás megelőzésére - letapadás esetén a fityma leválasztását, szűkület esetén műtétet végzünk.

Milyen műtétet végzünk fitymaszűkület esetén?
Két elvileg eltérő műtéti eljárás, és e kettő kombinációjával számtalan egyéb megoldás lehetséges. Szinte nincs is két sebész, aki egyformán végezné.

Circumcisió (körülmetélés): a fityma eltávolítása. Hatására a makk fedetlenné válik. A sivatagban élő népek által több ezer év óta gyakorolt ősi eljárás, melyet ma, hygiénés meggondolások alapján, szinte minden észak-amerikai fiún elvégeznek.
A fityma bemetszése: az előbőr továbbra is fedi a makkot, de mivel lebernyegszerűen szétnyílik, esztétikai hatása nem mindig megfelelő.
Egyéb plasztikai megoldások az előző két alapműtét kombinációjával igyekeznek elérni a makk fedettségét és megfelelő esztétikai hatást. Hátrányuk, hogy néha újra beszűkülnek.

A műtéti eljárás megválasztása a szülővel való megbeszélés alapján történik. Fel kell hívni azonban a figyelmet arra, hogy nem minden betegnél választhatók tetszőlegesen az előbbiekben felsorolt műtéti lehetőségek. Igen szűk vagy heges fityma esetén például csak circumcisió javasolt, mert a másik két műtéti típus végzése vagy igen csúnya eredményt adna, vagy nagy valószínűséggel magában rejtené az újra-beszűkülés lehetőségét.

Összefoglalva:
Ha a gyermekünk fitymája nem húzható hátra a "Húzogassuk? - Ne húzogassuk? - Mikor húzogassuk" kérdést ne a játszótéren döntsük el, hanem forduljunk szakemberhez, aki biztosan segíteni fog megtalálni a legmegfelelőbb, "legtestreszabottabb" megoldást."

Cat
Kép
cateye

Hát most olvastam egy másik fórumon, hogy herpeszes lett a babó a babúszáson (vaginális herpesz) sose lehet kigyógyulni belőle csak kezelni lehet, valamelyik anyukától kaphatta el.
Én azt hiszem nem fogom vinni Helénát, bár biztos nagyon jó lehet ennek ellenére, majd ha nagyobb és ellenálóbb lesz megtanítom úszni (én 26 évesen tanultam meg)Kép
fantikbaba

Hmmm!!!

Nektek nem is tetszik a fiam uj szerkoja. Kép
Szora sem meltattatok. Kép

Magi
Vendég

MagiKép
Hát persze, édes a tigrises hacukaKépRemélem szelíd a tigriskédKép
fantikbaba

Kép Itt egy friss kép tőlem is.
fantikbaba

Magi Kép
de kis türelmetlen vagy Kép édes a kistigris. A sok-sok egyéb becenév mellett kistigrisnek is szoktuk hívni a lurkót Kép

Pocó, Liv, JNoémi és még sorolhatnám Kép
olyan gyönyörűek a babák.

Kyrandia Kép
állítólag fél éves korig változik a szemszín. Bálintnak totál kék volt és most téveszthetetlenül barna pár hete. Érdekes, hogy én totál sötét tónusú vagyok (majdnem fekete haj és sötétbarna szem), férjem szőke kék szemű és Bálint fekete hajjal, kék szemmel született most pedig szőkés a haja és barna a szeme. Mi lesz még ebből ??!!Kép

Babaúszás:
hát igen, mint mindenről erről is lehet szörnyűségeket hallani, de mi nagyon úszás pártiak vagyunk. Sok babás ismerős pozitív tapasztalatai is csak megerősítenek ebben. Remélem nem lesz semmi nyavalyája és csak jókat tudok majd hónapok múlva is írni erről.
Mi Campona melletti usziba fogunk járni. Kari előtt voltunk megnézni és beszélni az oktatóval. Kb eegy hónapja szoktatjuk Bálintot. Most szombaton van az első időpontunk élesben. Majd beszámolok.

Maccs Kép
végül ti megvettétek az ikea-s lámpát kiscsajnak? mi nem.

Cat Kép
köszi a fitymakérdést, lementettem magamnak.

Minden vizsgázónak hajrá-hurrá!

Megyek, mert büdös szagok terjengenek felém a játszószivacs felől.
Lehet, hogy meglesz kisfiam idei első kakija??Kép

Csajok, ha refluxos egy baba azt a hasi uh kimutatja?

Edit
Kép

Kép
reditke

Ha gyomorszáj rendellenességet mutat azt látni lehet UH-n is, pld nem jól zárodik a gyomorszáj, azt hiszem a refluxnál ez a gond hisz visszajön a kajesz.
De ezen kivül gastroenterológus is kivizsgálja a babát.

Drukk a kakihozKép
fantikbaba

Pocó, Dávidnál is volt karácsony előtt hányás 2-3 napig, és valószínűleg nála is a váladék okozta. C vitamint és kalciumot kapott, és azt mondta a gyerekorvos, hogy hányás után vagy várjunk a szopival egy órát, vagy ha előbb szeretne enni, akkor az első 40-50 ml-t lassan, kiskanállal adjam neki, hogy ne terhelje meg a gyomrát. Viszont Dávid azóta is néha úgy csinál - fintor stb. -, mintha valami lenne a torkán, pedig nem náthás, nem tudom, mi lehet, mi zavarhatja.

Cat, köszi! Kép
Felhízlalás: apukám szokta mondani, hogy amilyen ütemben hízik Dávid, biztos nem anyatejet kap, hanem disznósajtot meg töpörtyűt. Kép

Magi, nekem a mamusz tetszik a legjobban. Nagyobb, mint a buksija. Kép

Liv

Kép

Kép
liv

Ja, még vmi: ilyen faggyú nem feltétlen van minden nap, ugye? Mert én csak ritkán látok.

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Csengo!
A kúp bágyadságot, álmosságot okozhat, ez egy mellékhatás. Nálunk nem aludt tovább Viki, mint szokott.
A kúp láz és fájdalom csillapító is. HA gondolod add be neki. Én csak a tünetek után, azaz úgy sírt, mint akinek fáj valamije, az után adtam be.

Márti! Próbáltad már, hogy te iszol őszilevet? Nálunk nem régiben volt, hogy 4 napi semmi kaki. Én ittam őszilevet, és úgy tűnik attól meg tele lett a pelus.

Editke!
Köszi. Kép

Magika!
Édes a kistigrised! Kép

Napi program: 8 órási kelés helyett az elmúlt 2 nap 7 előtt kelt Manó. Játék, kajcsi, és újra játék, majd próbálom elaltatni, ami szintén tegnap óta nem könnyű, mert csak az ölemben hajlandó napközben aludni, vagy esetleg a babakocsiban. Amíg alszik, addig szoktam netezni, vagy a házimunkát csinálni. Dél körül séta bevásárlással. Du pihiképpen tv-zek. Este 8 ig elvagyunk így akkor jön haza apa, és fürdés, kajcsi (leginkább fürdés előtt, de van hogy utána) és alvás hajnal 3ig.

Tavaly valaki elkezdte összegyűjteni, de akkor én most összegyűjtöm, hogy ki merre lakik. Ha megtalálom, akkor berakom a régi táblából is.
Lianto kölcsönvettem a tábládat.KépKép

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Kyrandia!

Nálam is volt némi csalódás a lánysággal kapcsolatban. Dórinál ( aki most 2 év 4 hónapos ) el sem tudtam képzelni, hogy mit tudnék csinálni egy lánnyal, meg hogy ő is lehet olyan eleven, mint egy fiú. Pedig az lett KépKépKép Én is depiztem egy kicsit az első tuti UH után, de úgy álltunk neki, hogy majd a következő fiú lesz. Hát a következő totál fiúnak készült, mégis punci lett belőle KépKépKép Nekünk úgy tűnik nem jár fütyi KépKépKép
A feszes nyak nálunk megvolt Dórinál, folyamatosan egyirányba tartotta csak a fejét, meg nem volt hajlandó ő sem hason fekükni. De aztán 4-5 hónapos kora után tornáztatás meg kipárnázás hatására elmúlt szerencsére. Egyébként a hasonfekvés miatt a mászás nálunk teljesen kimaradt anno. Viszont 10 hónaposan már járt KépKépKép

A szemszínnel elvileg fél éves koráig kell beállnia a véglegesre. Ehhez képest párom unokatesójának a lánya 3 éves ( !!! ) korban váltott át kék szemről barnára.

Pocó

Kép
Kép
pocó

Liv
Váladék nálunk se szokott minden nap lenni.Már hallottam több idöpontot.A doki 2 hotol mondta a korhaz 1 évtöl,de már hallottam 2 éves kortol is .Ugyhogy döntse el az ember mikor jo és nem árt vele.KépBirom hogy egyseges véleményt alig hallani ugyanabban a dologban.

A szemszin 7 ÉVES korig változhat állitolag.Egyik könyvben olvastam még régebben utána.Ugyhogy még van remény.Kép

Magi
Jo a szerko,csak nem farsangra készülödtök?Kép

Lau
A "hölgy" ráadásul gazdasági igazgato egy bankba,de ugy látszik az IQ nem ettöl függ.Kép

Kép
Kép
nikk0830

Kép
Kép

Küldök én is a kis kópérol képet Kép

Kép
Kép
nikk0830

Sziasztok

mindenkit irigyelek, akik 10-kor kelnekKépKép Engem legkésőbb 8-kor kelt a nagyfiam, előtte meg ugye az éjszakai műszak a kicsivel, ma is evett 3-kor, 5-kor, majd fél hétkor befejezte az alvástKépKép
Mondjuk nem nagyon unatkozom a kettő mellett, nem létező szabadidőmben olvasok, netezek. Mi az udvaron levegőzünk. Ha megunom a témát, megyünk ide-oda, játszóházba, bábszínházba, Gergővel jártunk baba-mama kubba is itt, meg vannak helyi babanetes ismerősök is.
a babaúszást mi is tervezzük, és mi is Campona mellettit, csak még nem vagyunk 3 hósak.
ma megint csipőszűrésre kell mennünk.

Kukitéma: a kétéves fiamnak én fürdéskor mindig hátrahúzom, amíg engedi a bőr, a doki szerint még nem tökéletes, de alakul. Gellértnek én is csak azt a fehér trutyit szoktam letörölni. Neki ráadásul vízsérv van a fütyijén, igaz ez ártalmatlan és elmúlik idővel.

puszka
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Tényleg nagyon szép babáink vannak!!! Jó lenne már szervezni egy talit! Vagy már szervezi valaki?

Magi, ez direkt bébi-jelmez?

Itt egy hasonfekvős kép (ritka pillanatok egyike).

Kép
Vendég

Sziasztok!

Annyira édesek a gyerkőcök!!Kép
Magi: kistigris nagyon huncut!!Kép
Nikk: akárcsak Bazsit látnám, persze szőkés hajjal és kék szemmel elképzelveKép Nagy kópé lesz a kiskópé, már most látniKép

Kipanaszkodom magam: kicsit lelombozott ma a védőnőnk, mert mikor mondtam, hogy Bazsi 6 hét alatt hízott 80 dekát, és nőtt 5,5 centit, azt mondta, hogy határeset. Most 65(!) centi Bazsi és 3,5 hónapos. Szerintetek ez tényleg kevés?? Próbálom én többet etetni, de ha egyszer nem kell neki több, hova rakjam? Még csak az sincs, hogy kevés lenne a tejem, mert még van is benne, amikor abbahagyja a szopit.
Bár, védőnénik azt is hozzátette, hogy valószínűleg alkatilag ilyen Balázs, majd kiderül, ha hétfőn megyünk oltásra, mit mond erre a dokibácsi.

Az a dokinéni, aki Moszinak is javasolta, hogy 2 hónapos babának adjon almát, meg banánt, mert kell a vitamin, most januárban nyugdíjba mentKép Kíváncsi vagoyk, hogy az új dokibácsi milyen, milyen lesz a hozzáállása.

Na, megyek, kajálok valamit ebédreKép
Balázs kint alszik az erkélyen, kb. 2 órájaKép

Lau
lau

SziasztokKép

LivKép Nálunk sincs minden nap szmegma (így hívják a fütyi-váladékot), de születése óta minden nap húzogatjuk a bőrt. persze többnyire én, apája szerint jobb, ha hozzászokik, hogy a lányok csináljákKépKépKép Én is hallottam, hogy mindenki mást mond, mikortól húzkodjuk a bőrt, de a mi dokink azt mondta, hogy már az első napoktól érdemes elkezdeni. Nem az a lényeg, hogy jól hátrahúzzuk, hanem a mozgatással csaljuk ki a szmegmát a bőr alól. Most már ott tartunk, hogy látszik Boti makkjának a hegyeKép Tök fura ezt ilyen piciben látni.

KyrandiaKép Mi szombaton fogjuk felhívni az uszodát, mert meg szeretnénk nézni, mi is folyik ottKép Beszti adta meg egyszer az uszi címét, és csak annyit tudok a baba-úszásról, amit ott olvastam. www.hofeherfoka.hu

LauKép Meg van ez a védőnő kergülve. Szerintem ne is foglalkozz vele. Te tudod a legjobban, hogy a családban egyikőtöknek sem kell kissámli, hogy a szőnyeg alá nézzen. Hogy lenne már a 65 cm kevés??? Ha belegondolok, hogy Boti 60 cm-ével elégedett volt a doki, akkor tényleg furának tartom, hogy Bazsi 65 cm-e nem elég a védőnőnek.

JudyKép Mi ez a vízsérv? Ami egyébkéntKépKép Januárban valamikor tali?

LivKép Én is csatlakozom, tuti van valami "disznóság" a háttérben, amiért ilyen kerek ez a gyerekKépKép

NoémiKép Heléna kiköpött anyukája szerintem. Le sem tagadhatnád!

PocóKép Fanni is tünemény. Tök jó, hogy itt a topikban vannak kislányok, mert a baráti körben eddig csak kisfiúk születtek, és Boti papája már kezd aggódni, hogy kinek fog udvarolni a "nagyfia"KépKép

MagiKép Most már nincs semmi poén abban, ha én is agyondícsérem a tigrisedetKépKép, mert annyian megtették ezt már előttem. Kaptad, vagy vetted a szerkót? Ami mellesleg nagyon jól áll a amanódnakKép

AndiKép A képen nem is tűnik úgy, hogy Lili nem szeret hason feküdni. Egyébként nekünk is van IKEÁ-s csörgőnk bö-bö-bőőőKép

NikkKép A fiadnak teljesen nagylegényes az arca. De komolyan, olyan, mintha egy érett kisifckó nézne rámKép Apája gondolom milyen büszke lehet rá.

Botond ma is köhög, mint egy kivert kutya, de a kedve ma sem lett rosszabb, így nem viszem dokihoz. Ez a Baby Luuf úgy tűnik tényleg hat, mert szakadozik fel a cucc a tüdejéből. Este azért kapott egy fél kúpot, ettől függyetlenül ma is kétszer kelt reggelig.
Amin ma nagyot vihogtam az az volt, hogy Boti a pelenkázón az eddigiekkel ellentétben nem nyújtogatta a lábát, hanem inkább maga felé húzkodta. Jó hevesen, jó magasra a térdeit, így még a csípője is mindig megemelkedett. Közben kalimpált a kezeivel és íg történhetett meg, hogy először megfogta a térdét, aztán a bokáját, és a legvégén egy láblendítésnél a fütyijét a golyszlikkal együtt (persze csak véletlenül)Kép Megdermedt mozgás közben egy pillanatra, kitágultak a pupillái, aztán ő is röhögött egyet, elengedte a fütyköst, és teljes hévvel elkezdett magyarázniKép Mintha a pelenkázón fekvő plüsskutyusnak mesélte volna a nagy élményt. Mi lesz itt, ha nagyobb leszKépKép

MosziKép
Én XI. kerben lakom, Budafoki út, Gellért térhez nagyon közel. KösziKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok !

Nincs energiám reagálni a fentiekre, mert éppen a sírógörcs kerülgetKép

Ma ismét elkezdődött a "pecsételgetésem". Felhívtam a dokit, aki azt mondta, hogy szedjem újra az Ergamot amíg el nem fogy, ha továbbra is fennáll ez a dolog, nincs más, ki kell kaparni. De hogy vonulhatnék én kórházba műtétre akár egy napra is, ha Marcit 2-3 óránként szoptatom, van, amikor sűrűbben, van, hogy csak rajtam hajlandó elaludni??? A cumisüveget nem fogadja el, nem is tudja mit kezdjen vele. Beleborzongok a gondolatba, hogy emiatt kellene akár még 3 hónapos kora előtt abbahagynom a szoptatást. Mikor egyébként meg olyan jól megy.

Pusz,
Kata (aki most teljesen "maga alatt van")

Kép

Kép
anyamanya

Csirkesz: ezt akartam én is írni, hogy Botit le sem tagadhatnád, annyira hasonlít rádKép Meg gondolom, apájára is, de ez természetesKép Köszi a biztatást, azért sem ijedek meg és rendületlenül szopizunk tovább. Azt úgyis észreveszem, ha éhes és azért sír, de néha akkora a pocakja, mint egy dob a kajcsi utánKép

KataKépKép ez elég rosszul hangzikKép Miért nem tisztították ki rendesen a szülés után, akkor nem lenne semmi problémaKép Remélem, elfogy, mert semelyikőtöknek nem lenne jó egy kórházi tartózkodás. Drukkolok, hogy rendben legyen minden!!

Liv: igen-igen, szépen behozta Dávid a kilólemaradást, sőt!!Kép Gratulálok a kis vasgyúróhoz!!

Bazsi is most már mindig a kezébe kaparintja a dolgokat, forogni még nem forog, de ha otthagyom a földön a takarón, biztos, hogy ha legközelebb bemegyek, keresztben fekszikKép

Talit mikor szervezünk majd? Ha végetért ez a betegeskedős idő? Ötlet, hogy hol?

Lau
lau

Na, már írni meg olvasni sem tudok rendesen. Szóval, Kata, remélem, mire elfogy a gyógyszer, rendben leszel, és nem kell kórházba menni.
lau

KataKép
Fel a fejjel! Drukkolok, hogy a gyógyszer segít majd, és nem kell kaparni. De ha mégis arra kerülne a sor, akkor szerintem Marcival együtt vonulj kórházba! De komolyan. Azok az anyukák, akik mellgyulladással kerülnek kórházba, szintén a babával együtt fekszenek be, hogy a szoptatást ne kelljen feladni.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!

Minden baba tüneményes!!! És óriásiak! Kép Kép

A lakóhelyes táblát én csináltam tavaly, felrakom újra.

<!--attachment: lakohely-143797.xls*mime_msexcel.gif*application/vnd.ms-excel*14.3**lakohely%2exls --><center><pre>
Kép
lakohely.xls (14.3 k)</pre></center><!--/attachment-->

Edit! A lámpát mi vettük Márknak és nem Maccsék, amúgy nagy sikere van!

Dinó! De igen Zoltán atyánál volt a keresztelő, anno ő is esketett minket. Ti is imeritek?

Napi program: az elmúlt napokon Márk nagyon nyügi, az egész napom abból áll, hogy tutujgatom, csak ölben tud elaludni, ha lerakom az ágyba 20 perc múlva felébred. Kezdek bekattanni... A szél nagyon megviseli az biztos, meg szerintem kezd tudatára is ébredni és terrorizál minket. Ha üvölteni hagyom, mert csak hisztizik, nem hagyja abba. Mit lehet ilyenkor csinálni? Van valaki hasonló cipőben?

Megyek, mert megint ordít... Kép

Macsek

Kép

Kép
macsek11

Kata, a kaparas 10 perc, utana eleg 1 orat fekudni es sajat felelossegedre hazamehetsz. Kerdezd meg mikor szopiztathatod ujra a babot es addig adj neki mast. Remelem nem lesz ra szukseged. De tenyleg ne aggodj. Nem kell bennmaradni a korhazban, akar szules utan is hazamehetunk.

Mi sosem huzogatjuk a futyit. En ugy tudom, hogy amig az ujszulottkori letapadas van csak mosni kell, de nem szabad huzogatni. Ha 1 eves kora fele magatol elvalik akkor kell mosni, mert akkor mar nem ontisztulo. Szoval en maradok ennel. Es azt is mondtak, hogy csak arra kell figyelni, hogy sugarban pisiljen. Akkor minden rendben.

Sokat enekelgetek a fiunknak es mar neha magatol nekikezd a danolaszasnakKép Eleg vicces tud lenni, foleg amikor aludni akarunk es persze eleg sokaig birja.

Mi Budakalaszon lakunk. Azt hiszem nem sokan vannak a kornyekrol, de itt eleg sok a kismama, csak en vagyok nyuszi leszolitani oket. Altalaban ha setalok nem all le velem senki fiatalabb dumalni, viszont a nagymamak eldicsekedni a kisunokaval es megnezik az en fiamat is.

csengo
Vendég

Lányok, aranyosak vagytok, hogy ilyen hamar írtatok ! Kép

Igaz, még nincs minden veszve, de folyamatosan azon agyalok, mi lesz, ha....?Kép
Az első gondolatom nekem is az volt, hogy csakis a párommal és Marcival együtt mennék be. Kaparást a MÁV-ban altatásban csinálnak, ami igazán aggaszt, az az, hogy gondolom az altató is átmegy a tejbe, azt akkor le kellene fejegetni. Nekem viszont volt már 1x egy ilyen műtétem (nem abortusz!! Kép ), akkor az altatásból csak órák múlva tértem magamhoz, akkor sem tudtam felkelni, csak valamikor késő délután, a műtét pedig de. 11 körül volt. Hozzáteszem nem is engedtek egy ideig felkelni, sőt 1 éjszakát benn is kellett volna aludni, saját felelősségre jöhettem haza aznap este.
Most hirtelen ötletem sincs hogyan lennénk túl ezen az egészenKép

Lakóhely: XIII. ker., a Vasúttörténeti Parktól nem messze

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Macsek Kép
Bocs, hogy összekevertelek, de ezek a "macskák" mindig megzavarnak Kép Egyébként jó a lámpa? Csak ez van a szobájában, mert ha jól láttam ez helyettesíti a tényleges fényt.

Nikk Kép
Ma már jobban aludt a gyerkőc? Bálint igen, úgy látszik ő is utálja a szeles időt.

Csirkesz Kép
Mi szombaton 10-től úszunk.

Kata Kép
Ha mégis be kell vonulnod, nem megoldható, hogy az altató utáni szopizásokra fejsz előre? Bálint sem eszik cumisüvegből, viszont kaptunk ajiba olyan üveget, amire kiskanál szerelhető, így könnyen benyeli ha nem tudok 100 évben egyszer ott lenni, amikor evés ideje van.
Rohanok, ert felkelt.
Pussz

Edit
Kép

Kép
reditke

EditKép
Hannával is úgy voltam, most Marcinál is ugyanígy vagyok, pont annyi tejem van, amennyi kell. Se több, se kevesebb. Egy cseppel se. Totál beállt kereslet-kínálatra a tejtermelés, ha netán megugrik az igény, akkor az elég megterhelő mindkettőnknek, mert olyankor szinte egész nap rajtam lóg. Húha, mert mi van, ha épp egy ilyen időszakot fognánk ki? Ez csak most jutott eszembe KépKépKépKépKépKép Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaj! Ez komolyan mondom, egyre rosszabb!

Kata (aki egyre inkább "maga alatt van")

Kép

Kép
anyamanya

Sziasztok
Csipőszűrés negatív lett szerencsére, Gellért végigrötyögte a vizsgálatot. Bezzeg a nagy szamár tesója kint ordított az anyja utánKépKép
Tali én már múltkor javasoltam, esetleg lehetne termet bérelni vhol, pl mi a Gergős topikkal anno a Mikkamakka játéktárnál béreltünk. De tőlem lehet nálunk is, ha kijöttök Érdre.

Kata
Drukk, hogy minden rendben legyen. Nem lehet, hogy ez már a rendes vérzés?

Csirkesz
Vízsérv: ártalmatlan vízzel teli duzzanat a férfiasságon, állítólag felszívódik magától.
Tali: okés, neünk jó a köv. 2 hétvége. 22-én bálba megyünk Sopronba, utána héten meg a keresztelő lesz, úgyhogy az a két hétvége nem jó. De most Ti gyertek hozzánk oké?

Puszka
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

Mindenkinek Boldog Új Évet kívánok!

Itt vagyok ám, csak olvasó üzemmódban, de ez a tali-ötlet engem is felcsigázott!

Én a XII. kerületben lakom, az Orbán térhez közel.

Sziasztok

Eszter
koczkapaczi

JudyKép
Sajnos tuti nem az Kép

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Lanyok!

Koszonom a dicsereteket.

A szerkot a baratnom kuldte Irorszagbol. A cipot meg a Tescoban vettem 1000-ert. Kép

A futyit neha en huzogatom, de csak mig engedi es akkor szoktam letorolgetni, ez mindig furdes utan van, ha en furdetem.
De nekunk nem jon hatra egyaltalan, viszont tud sugarban pisilni.

Kata!

Kitartas es semmi idegeskedes.
Attol is apadhat a tej.

Nalunk megkergult a gyerek.

Egesz delelott kapalozott forgot kuszott maszott es visitott (ugy beszel).

Deltan meg aludt.
13-tol mostanaig, egyszer kelt fel enni.

Remelem megtartja sokaig ezt a jo szokasat.
Kép

Magi
Vendég

Lau
Bandika 1 ho alatt 45 dkg-t hizott.Most volt 4 honapos,ma volt a védönö és azt mondta teljesen rendbe van mert már egyre többet mozognak és igy nem hiznak többet.Ráadásul ö 70 cm.KépSzoval nem értem a védönöt Kép

Csirkesz
Mindig idösebbnek nézik manot,mi levágtuk már egyszer a kis haját és most igazi kis fickonak néz ki Kép Kukimarkolás már nálunk is volt de ö csak huzta huzta a zacsit és mosolygott Kép

Kata
Ha nagyon nem tudsz fejni és arra az idöre tápszert se akarsz adni,szerintem lehetne szerezni anyatejet.Azt pedig fecskendöböl vagy kanállal oda tudnátok neki adni,igy nem zavarna be a cumisüveg.Fel a fejjel,nem lesz semmi gond,meg erösnek kell lenned babuka miatt is. Kép

Edit
Már rendbejött az alvás szerencsere Kép

Judy
Erre a terembérlésre már gondoltam én is ,lehet hogy a neten nézek majd vmit.

Lányok
Van egy lehetöség,az egyik barátnöm fodrász suliba jár és kellene neki modell.Ingyen hajvágás,ha festetni is szeretnétek akkor a festéket kellene csak vinni.Ez minden heten hetfö szerda csütörtök van a szövetség utcába 13-17 ig.nem kell 4 orát ott ülni,ez a frizurátol függ.Mester is van KépKépKép Nem csak a tanulo.Kép
Ha esetleg érdekel vkit megadom a lány számát és meg lehet vele beszélni mindent.Nem kezdö,sminkesként esküvöket csinál szinházban is dolgozik és mindkét helyen fodrászkodik is.

Kép
Kép
nikk0830

Még egy kérdés a faggyúval kapcsolatban: amennyiben összegyűlik - és ez, ugye, baj -, azt honnan lehet észrevenni?
És mivel törlitek le? A gyerekorvosunk azt mondta, vattával töröljem le, de azzal nem tudom rendesen leszedni, meg tiszta szösz lesz tőle a kukija. Kép

Nikk, nagyon szép a kistörpéd! Kép

Kata, és ha most elkezdenél fejni, gyakrabban szoptatni, hogy nőjön addig is a tejcsimennyiség, hogy ha esetleg mégis be kellene feküdnöd, akár csak fél napra is, akkor le tudj neki fejni annyit, amennyi arra a 2-3 evésre elég?

Liv

Kép

Kép
liv

Macsek,
minket is Zoltán atya adott össze. Szép volt a keresztelő? Sajnos a nagyobbik fiamat nem ő keresztelte, hát olyan is volt a szertartás. Bernátot már lehet hogy nála fogjuk. Még mindig a Rezső téren van?

Kata,
drukk, hogy minden rendben legyen!!

Nikk,
édi a kis kópé.

Liv,
vagy langyos vizes vattával, vagy a törölközővel szoktam megtörölni. Én húzogatom már Bernátnak, de le van neki tapadva egy vékony hártyával a bőr. Remélem majd idővel oldódik. A nagyobbik fiamnál nagyon rossz tapasztalataink voltak, úgyhogy én úgy döntöttem megpróbálom most a kezdetektől húzogatni. Gratula Dávid súlyához.

Nincs valakinek valami ötlete, hogy hogyan szerettesem meg manócskánkkal a babakocsit? Ahogy belerakom elkezd torka szakadtából üvölteni.

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Lau,
a védőnőknél (dokinénéinél)szerintem ez valami sport (ki bírja tovább idegekkel), tőlem 1 hónapja a heti 200- 250gr. gyarapodás után kérdezete meg, hogy ˝és anyuka úgy érzi, van elég teje?˝

Kata Kép,
sok-sok drukk neked, baba nélkül sem kellemes kórházba menni, de lehet, hogy pont a baba miatt (ugye veled lehet?!) könnyen átvészeled. Szerintem is próbálj fejni, sok kicsi sokra megy!

Reditke,Pocó,
hát van remény, lehet még barna szemű a lánykám? KépMegnyugodtam. Persze, ha kék marad, akkor sem fogok bejelentkezni a Kínál topicba...Kép Kép

Csirkesz,
úgy emlékszem, én is a Hófehér fókát néztem ki(asszem az van a Campona mellet), mert mi Csepelen lakunk, azt a legkönnyebb elérnünk.

Dino,
amikor elindultok, akkor abbahagyja az üvöltést?
(Liza is sírt kétségbeesetten, akkor még a cumit is elfogadta arra a 3 percre, amíg leértünk, majd kiköpte és elégedetten elaludt.)
Én néha beletettem játszani, csak úgy felöltözés nélkül (nincs járókánk Kép ) és egy idő után már nem csinált műsort. Most a hordozókendővel kűzdünk. Van tapasztalatod?

Én is kérdeznék: drága kislányom azt találta ki, hogy este 6-tól sírnia kell. Egész nap semmi baja nincs, igaz nem túl sokat alszik (éjjel viszont 8-10 órát), nézelődik, sétálunk, játszunk. Próbáltam etetni, tornáztatni, játszani, de semmi se jó neki. Tegnapelőtt ez addig fajult, hogy már annyira üvöltött, hogy belilult. Kép Aztán egyszercsak - 8.00-8.30 körül - fogja magát, elkezd enni és alszik reggelig.
Tegnap kipróbáltuk, hogy a fürdést előrehoztuk, ahogy elkezdett nyűglődni, így csak utána kezdte a műsort, és ugyanúgy 9 után aludt el. Kép
Ma három hónapos, lehet, hogy ez megint egy vicces növekedés-ugrás?
kyrandia

KyrandiaKép
A babák elég szeszélyesen tudnak lenni, sokszor nem tudni mi motiválja őket, nálunk 2.5 hónapos koráig minden este fürdés után ordított.
Az idő is elég ramaty, Heléna este minden 2. órában nyöszörgött a cicért, nem is szopizott csak rágicsáltaKépKissé zombi vagyok emiatt.
Lehet hogy növekedési ugrás, de akkor cicit is gyakrabban kérne.

KataKép
Nem laksz messze tőlem (én is XIII.)
Remélem megúszod a kórházat, ki a dokid a Mávban?

Mi még havi 1 kilót hízunk, szép kerek feneke van a kisasszonynakKép

Noémi
fantikbaba

Csak egy kérdés, mert hallom felkelt a fiam.
A talit mindenképp hétvégére szeretnétek szervezni? Csak azért, mert nekem speciel mindig a hétköznapok az "unalmasak" és program hiányosak, hétvégén pedig van apa és akkor olyan jó hármasban. Vagy megyünk nagyikhoz, barátokhoz stb.
Szóval lehet, hogy hülyeség, de én inkább hétköznapra tenném, hisz úgyis ráérünk és legalább kellemesen töltenénk az időt. Hülyeség?

Edit
Kép

Kép
reditke

KyrindaKép
Az én fiaim ma 3 hónaposok. Minden este az 5 órási etetés után megy a cirkusz mert nem akarnak aludni már, foglalkozni kell velük. Tegnap a párom hazajött a munkából, és 1 órát énekeltünk, verseltünk a fiúknak, hogy a fürdésig kihúzzuk, de sajnos mindig előre kell hozni a fürcsit, a nyűgösségük miatt. Utánna persze esznek, és csak az egyik fiam alszik be, a másik csinálja tovább a cirkusz-fesztivált.Kép Így őt még 2-szer kell etetni ezután, és 10 fele alszik el, de átalussza cserébe az éjszakát.Kép Amelyik bealszik hamar, az viszont kel éjjel kétszer is enni.KépKép

LivKép
Nekünk a doktornő úgy mutatta, hogy a pelenka tiszta részével töröljük le a viaszt a fütyiről, már amikor bontjuk ki a fürdéshez.
Eleinte a párom huzogatta nekik a bőrt, mert neki is 2 évesen tépték fel, és ez mély nyomott hagyott benne. Szépen fel tudta mindkét gyerkőcnek húzni a bőrt óvatosan, 1-2 nap gyakorlás után. De most letiltottam róla.

Nálunk is nagyon nyűgösek a gyerekek, tegnap a sétát szirénázták végig, amit mindig végigalzanak általában. Front vanKépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

EditKép,
Egyetértek veled, én is hétköznapra tenném a talit. Hétvégén végre együtt a család!

Lányok, én teljesen kész vagyok. Már írtam, hogy Pipike mostanában esténként 5-ször legalább felkel. Na, tegnap este 10-szer, vagy talán még annál is többször (nekem úgy tűnt, szinte félóránként) kelt fel. Ilyenkor arra kelek, hogy mocorog (mellettem alszik a franciaágyban), ha nem reagálok egyből, akkor pedig elkezd nyöszörögni, sírni is. Akkor gyorsan elő a cicit, szopizik pár percig (nem tudom, mennyi ideig, nincs lelkierőm órát is nézni), mikor úgy gondolom, hogy visszaaludt, ki a szájából, alvás tovább. Mostanra szörnyen kialvatlan vagyok és már nem is tudok könnyen visszaaludni, forgolódok, aztán mire elaludnék, megint felkel őkelme. Most reggel, hogy visszaaludt, próbáltam én is szundítani egyet, de nekem ilyen későn már nem megy. Mindig is korán kelő (és korán fekvő) voltam. Nem tudom, mit tegyek, de ez így nem mehet tovább! Fáj a fejem, nyűgös vagyok, fáradt vagyok. Mitől lehet ez? Meg kellene lassan szoktatni vele a kiságyát és ott kellene éjszaka aludnia, de nem hiszem, hogy ez most jó időzítés lenne. Van vkinek vmi tippje?

Köszi,
Andi
Vendég

Találtam 1 könyvet "Minden gyerek megtanul aludni!" címmel, megyek és megveszem. Majd beszámolok róla. Azért, ha van tippetek, azt köszönettel veszem.
Vendég

Sziasztok!

Kisfiam továbbra is nyűgös, napközben nem alszik, remélem, tényleg csak az időtől van és átmeneti állapot.

Andi, mi elkezdtük a kiságyba szoktatni, de nem tetszik neki a dolog, rendületlenül tud üvölteni, Duracell elem van benne. Szólj, ha neked beválik valami.

Tali: szerintem is hétköznap lenne jobb.

Dinó, Zoltán atya már a Március 15-e téren, a belvárosi Főplébánián van. 2001-ben volt az esküvőnk, utána volt nála a sógoromék 2 gyerekének a keresztelője is, most meg a mi fiúnké. Nagyon szép szertartások voltak, az utóbbin csak az lepett meg, hogy hármas keresztelő volt és nem mondta előre, hogy többen leszünk.

Babakocsi: ha nem tolom Márk is üvölt, de amint elindul abba hagyja. Így öltöznöm is úgy kell, hogy közben már toligálom az előszobában. Kép

Edit, a lámpát inkább csak játék-nézelődős funkcióban használjuk, van más világítás is.

Macsek

Kép

Kép
macsek11

Sziasztok!

Tegnap Gigike megkapta az első oltását, bömbölt is rendesen, szája lebiggyesztve olyan drága volt. Utána a dokinéni megszadizta a BCG oltásának a helyét, mert csúnyán begyült, 1 hete kinn volt amikor kifakadt akkor kitisztította, hétfőre megint begyűlt kitisztítottuk, s tegnap fölszúrta és kitisztította ismét azt mondta rekeszesen tokozódott be, s valószínüleg sebészet lesz belőle. Na persze ettől a szaditől sem lett boldog a kiscsaj. Két szadi között fölvettem én Cilike pelus nélkül, naná hogy bepisilt ott álltam a rendelőben a pisiben, ruhám is pisisen, égtem rendesen, de Gigi megnyugodott. Kimentem hát volt nálam is egykis hüp hüp, de úgy sajnáltam.
Viszont kedden 5. nap kakinélkül kicsit meglázmérőztem s jött egy kis adag kaki, 6. nap szerdán kaja közben pedig tornádóként söpört ki belőle a maradék kaki, normál színű és állagú volt, tényleg úgy néz ki neki csak ilyen ritkán kell kakilnia. MÉg jó, hogy nem a dokinál pisi közben intézte el a kakit is, akkor milyen ciki lett volna.

Babaúszás, én is szeretnék járni a picivel, de félek tőle. Valaki azt mondta, hogy állítólag nem külön vízben vannak hanem egy normál medencében ahol egyébként bárki fürizhet. Szóval ettől nagyon parázok. Én azt hittem babaúszás külön medencében van, ahová felnőttek az ő nemi és bőrbetegségeikkel nem járhatnak. Ha nincs külön medence én nem merem vinni. A Camponánál milyen a medence?

Csirkesz, Csepelen merre laksz?

Szerintem a leadott anyatej nem a legjobb megoldás. Amikor benn voltam a kórházban 2 kissebbségi csaj adott le mindig tejet mert annyi volt nekik, felkeltek kimentek cigizni, utána a babájukért mentek, s déleőtt és este láttam őket fejni. Ki tudja milyen tejcsiket kevernek össze, plussz valamit csinálnak is a tejjel ha jól tudom.
Megyek majd még folytatomű

Márti
márti05

Márti Kép
Campona uszinál külön medence van, aznap (szombat) 8-18ig csak babaúszás, előtte cserélik. Persze babák szülei is benn vannak a vízben, mert úgy zajlik a foglalkozás és persze sajnos ez így sem biztosíték, hogy az összes szülő makk egészséges. Szóval totál steril környezetben nem fogod tudni fürdetni a babát, csak otthon.
Szerintem, aki fél tőle, az ne járjon, én legalábbis nem vinném akkor. Mindenesetre érdemes elmenni egy órára mint megfigyelő. Nekünk szuper élmény volt, hogy egy darab nyűgös vagy sírós baba sem volt, mindenki felszabadult volt, mosolygós éa szemmel láthatólag nagyon élvezték.
Hát remélem Bálint sem lesz kivétel.

Edit
Kép

Kép
reditke

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?