A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2007 tavaszi babák

Én pelenkázótáskát vadászok, de valahogy nem szeretnék 12000 Ft-ot kiadni egyért! :shock: :shock: Ötlet, hogy milyet, hol, olcsóbban?

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Sági: Utólag is boldog hófordulót!

Ria: Jobbulást! Ne keserdj el.
Én azon szoktam keseregni, hogy sose fogunk elköltözni anyukáméktól, legfeljebb rengeteg hitellel, akkor meg biztos nem fogjuk vállalni a második bébit.
Nagyon édes az etetős kép. Belegondolok, hogy nálunk is hányszor fog úszni a konyha.

Kami: Milyen éjszakátok volt?

Mazsi: Nálunk csak addig sírt amíg be nem lőtte a nő a másodikat is.
Sajnos nem úgy néz ki, hogy a 4x2-es szedés is nagyon használni akar.
Viszont a mensim már a nyolcadik nap van meg, amiből már nagyon elegem van, elég volt a szülés utáni álapot is, de talán ma úgy néz ki kezd múlni. Kiváncsi leszek majd a tejcsi mennyiségére.

Éhsség: Gréta se kiabál, hogy éhes. Vigyorog, beszélget, csak én szoktam gondolni kb három óránként, hogy enni kéne.

Agiboldi: Nálunk is, ha nyűgös és látom hogy nagyokat pislákol, akkor hasra fektettem, cumi és már alszik is.

Bigsister: Nagyon jó a videó, az egész család halálra röhögte magát.

Éjszaka: Nálunk most elég jó éjszakák vannak. Kajcsi, utána fürcsi, megint kajcsi ez általában olyan kilencre vége és már az ötödik éjszaka 4 és 5 közötti kelés. Csak anya néz rá többször is az órára, hogy nem kéne már kajcsizni, de majd csak leszokok róla.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Mi tegnap délután be akartunk menni anyuékkal a városba vásárolni, mikor elindultunk volna akkora szélvihar lett, hogy a teraszról majdnem lefujta a virágokat. Utána vagy másfél óráig esett az eső, így a vásárlás lefújva.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Jól látod, anyajegy. Már így küldék...biztos, hogy el ne keveredjen. :lol: :lol:

Pelenkázótáska: passz.
Esővédő: passz.
Viszont szúnyogháló az nekünk is kéne.

Itt üvölt a kezemben DE MOST MIÉÉÉÉRT?!?
:shock: :shock: :shock:
Vendég

Pann!
Üvöltés: PASSZ! :D :D Nálunk tegnap volt ez műsoron...

Timi
Kép Kép
timocska

Timo! :lol: :lol:

Na, bealudt a Kisegér (ahogy apa nevezi), csak tudnám, miért mindig indulás előtt egy fél órával alszik el! :evil:

Na mindegy, legalább úgy készülődhetek, hogy nem üvölt közben - üdítő változatosság! :wink:
Vendég

Sziasztok!

Barbi,
Nekünk az esővédőt azt adták a kocsihoz, de nagyon szuper. Rázipzározható, szellőzös. De egy olcsóbb is ugyanezt a célt szolgálja!
Miért kötöd be a gyereket a kocsiba? Vagy én vagyok a felelőtlen anya? Nekem eddig eszembe nem jutott, hogy bekössem a fekvő gyerekemet, csak nem borul fel a kocsi, másképp meg még nem tud kiesni. De én így mindig rakok alá egy plédet, ha meg már nagyobb lesz és ülni fog és még nagyon meleg lesz akkor is bepróbálkozom egy pelussal alá, ha meg már hűvösebb akkor meg nem rakok alá semmit, úgyis rendesen fel lesz öltözve és nem ér a bőre a huzathoz. De lehet, hogy varratok egy olyat amin át lehet húzni az övet.

Timi,
Pelenkázótáska: Nekem van, de azt kell mondjam tökéletesen megfelel helyette egy több rekeszes kis sporttáska is, de ahogy te gondolod. Szerintem egyszerűbb bababoltokban, Corában lehet olcsóbban is venni, gondolom én.

Azt hiszem meg van a kevesebb tejcsinek az oka: megjött a mensim! :evil: :evil: :evil: Vagyis nagyon remélem, hogy tényleg csak ez az ok és hamarosan rendeződni fog!!!
Vendég

Ja, most nálunk az a legújabb, hogy elalszik és kábé 10-15 percenként elkezd nyafogni! :shock: :shock: Aztán utána próbál visszaaludni! Még jó, hogy csak nappal csinálja ezt! :roll:

Lin!
Nagyon sajnálom, hogy ilyen sokáig tart a mensid... most már elmúlhatna igazán! Azért 8 nap! :shock: :shock: :shock:

Timi
Kép Kép
timocska

Fúú, Sági! Nagyon sajnálom! :cry: :cry: :cry: Volt vmi előjele az esetleges tejcsin kívül?
Én sem kötöm be Lillust fekve! :oops:

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Barbi nekünk is PP babakocsink van én egy kis türcsit teszek alá az felszivja az izzadást. Bekötni még nem jutott eszembe majd ha ül és ficánkol :D Én is 2000 ért vettem hozzá univerzális esővédőt tökéletesen megfelel. Na meg vettem napernyőt de az semmit nem ér, ha sikerül beállitanom ( nagy ritkán ) akkor meg nem látom a gyereket. Inkább az 50 faktoros krém :)

Timo én is a babakocsihoz való pelenkázó táskát szerettem volna de 16 ezer volt. Megelégedtem a Pierre Cardin táskával. Tök jó és még szinben is passzol a babakocsihoz. A minimano babacentrumban vettem 5000- ért. Az jó kis hely érdemes elnézni :)

KépKép
csongria

Timi,
Úgy egy hete éreztem már, hogy olyan tompán fájdogál a hasam, de szinte észrevehetetlenül és tegnap este meg is jött. Semmi más nem volt! Azért remélem nem lesz hosszabb mint a terhesség előtt.
Vendég

Na, kiváncsi vagyok, nekem mikor jön meg! :shock:

Pelustáska: igazából hátizsákot szerettem volna, mert azt kenguruval könnyebb vinni. Az avent-nek néztem, de hát vagy 16000 Ft.! :shock: :shock: Veszek inkább egy sima hátitatyót!

Timi
Kép Kép
timocska

Timi,
Én is igazából hátizsákot szerettem volna, ami van azt kaptuk, de szerintem veszek majd egy hátitatyót is, azt a babakocsira is rátudom akasztani.

Barbi,
Mikor mennek a klímások? Vagy már voltak?
Vendég

sziasztok

drusza
nekünk sincs pelenkázótáskánk, igazából nekem nem is hiányzik. sztm egy hátizsák v oldaltáska, amilyen nekem és boldogáginak :lol: van, is megteszi. kendőhöz/kenguruhoz is jó, ha meg bkocsival vagyunk, beteszem alulra.
terpeszpelussal mi a pálya? engem vlmi kengyelbe kellett beszíjjazni annak idején, az anyámék jó sokat bőgtek rajta(m). engem állítólag nem zavart :D

pann
hurrá!! mondjuk a 16 hét durva, de legalább eljött ez az idő is! gergőt most v spec szögből fényképeztétek, v tényleg nyúlt ságiék talija óta, mert én is látom

csongria
körömlakk, így kell ezt!

esővédő/szúnyogháló
nekünk is olcsó van, de teljesen megfelel

bekötés
én be szoktam kötni kelét a bkocsiba, de ne kérdezzétek miért, valószínűleg azért, mert ott van és nem is gondolkoztam azon, h van-e értelme :oops: de legalább megszokja :lol:

ma még bizti benézek, de holnap elutazunk nyaralni, úgyh megszabadultok tőlem egy időre :wink: bár, ha lesz net vlhol a közelben...

majus3

Május!
Most megyünk a terpeszpelusért, ha felébredt Lillus! :(
Hová mentek nyaralni és mennyi időre?

Timi
Kép Kép
timocska

Na most megint nem emlékszem ám, h ki mit írt, összevissza írok.
Én se kötöm be a kocsiba, így is elég macera az egész, főleg, h mostmár elmondható, ha a gyerek babakocsi tűrő sőt élvező képessége elromlott. Úgy ordít akár órákon keresztül, h kb nem lehet vele menni sehova...
asszem én rontottam el, mert mióta nappal hason alszik azóta a kocsiban nem hajlandó hanyatt, annyira meg nem vízszintes h hasra rakjam benne..
Én még csak egy típusú esővédőt láttam, sztem tök mindegy h milyen, Timi vegyél ócsót, mert úgyse szoktam pontosan ráiilleszteni meg tépőzárazni, csak ráhajítom, nem ázik meg. Sokat úgyse fogsz esőben sétálni, én pl. nem tudom tartani az esernyőt is fél kézzel meg a kocsit is, úgyhogy magam miatt sem megyünk esőben, csak amíg bemenekülünnk valahova.

Szerintem is nyúlt Gergő, de lehet h csak vm fényképezős trükk :D és tuti, h semmi baja, ne izgulj a vizsgálat miatt.

Boldinak most az a legújabb, h ha két kézzel megfogom az arcát akkor kitátja a száját. Próbáljátok már ki, ez vm babareflex vagy sajátos furcsaság?? Sőt, ma hangosan kacagott is eközben!

Barbi, mint Cerazette szakértő, ettől még meg fog jönni a mensi? Vagy amíg szedjük nem?

Én pelenkázótáskának egy sima samsonite oldaltáskát használok, jól rá lehet akasztani a babakocsi fogójára, és ha kenguru akkor meg oldalt elől lóg rajtam, pont bele tudok nyúlni ha kell vm.

Kép
Kép
agiboldi

Ági!
Esővédőt Barbi akar venni, nekem van ócsó! :D :D

Ok, pelustáskáról lebeszéltetek! :D :D

Csajok!
Nektek nincs anyatej szagotok??? :shock: :oops: Én folyton ezt érzem magamon. Szoktam Balit is kérdezni, hogy érzi-e, hgoy büdi vagyok-e, de ő nem érzi! Fura.. :oops: :oops:

Timi
Kép Kép
timocska

Hahó!

Köszi a tippeket, akkor nem cifrázom, veszek egy univerzális esővédőt meg szúnyoghálót :D Csak vki azt mondta nekem még tavaly nyáron (nem emlékszem, hogy ki - ugye a memória...), hogy a PP babakocsira csak a saját esővédője jó.. Na mindegy, hál' Istennek ezek szerint nem :D
Huzatot meg lehet, hog varrok bele magam - ha Emma hagyja... Ma jön anyu, lehet, hogy kihasználom az alkalmat ;)

Pelenkázó táska - az egyetlen haszna szerintem, hogy van benne az a pelenkázó alátét, de azt meg külön is lehet venni! Nekem van pelenkázós tatyim, de vettem egy hátizsákot kemény ezer forintért a Decathlonban és azt sokkal jobban szeretem :oops: Ha Gábor ezt hallaná... :mrgreen: Ez utóbbival az egyetlen bibi az, hogy a tápszer-tartozékok már nem férnek bele, de azokhoz meg van termosz táska ha hosszabb időre megyünk valamerre ;) Most aztán kiélhetem a táska-mániám :oops: :lol:
Vendég

Sági! Ma du jön egy szerelő faszi megnézni, hogy mekkora teljesítményű kütyü kell és hova meg hogyan lehet majd felszerelni. Utána a Széplaki fog keresni, hogy akkor mi merre hány méter :)
Vendég

Ágiboldi szerintem nyugodtan tedd hasra a babakocsiba mert nekünk az ágya a fejrésznél a nagy szülészet könyvemmel van megemelve a bukás miatt. Legalább használom a könyvet :lol:
A cerazette alatt nem jön meg!
Mióta nem szoptatok eltelt 12 hét és még mindig nem jött meg és addig sajna nem kaphatok fogigátlót :(

KépKép
csongria

Ja, Timi, főleg reggel, mikor beleposhadtam az éjszakai tejbe, mint pl most, mert már dél van, de mivel ketten vagyunk Boldival nem bírok elmenni zuhanyozni, itt ülök egy tejfoltos hálóingbe' mint vm fejőnő.
Annyira találó volt most a kérdésed, h gyanakszom, h odáig érződik, vagy mi van?!

Ja igen, na akkor Barbi te vegyél ócsót! :D
Kicsit lassú a net, úgyhogy nem kockáztatom a visszalapozást, ezért összevissza szórom a "jótanácsokat" :lol:

Kép
Kép
agiboldi

Ja, Timi, főleg reggel, mikor beleposhadtam az éjszakai tejbe, mint pl most, mert már dél van, de mivel ketten vagyunk Boldival nem bírok elmenni zuhanyozni, itt ülök egy tejfoltos hálóingbe' mint vm fejőnő.
Annyira találó volt most a kérdésed, h gyanakszom, h odáig érződik, vagy mi van?!

Ja igen, na akkor Barbi te vegyél ócsót! :D
Kicsit lassú a net, úgyhogy nem kockáztatom a visszalapozást, ezért összevissza szórom a "jótanácsokat" :lol:

Kép
Kép
agiboldi

Nekem ma össze-vissza tölti be a Babanet a hozzászólásokat :shock:
Mindegy, legalább mindig rájövök, hogy vkinek nem válaszoltam :oops: :lol:

Boldogági! :lol: Naná, hogy megjön! Csatlakoznék Linhez: engem 1 hete boldogít :shock: Talán ma már múlik... Ja, és rendszer az nem lesz a mensikben: hol 3 hol 5 hétre jön - ennél nincs az a percre-pontosan-beállítja hatás, mint a többi tabinál, sőt!
Vendég

Ági!
Én már zuhi után vagyok, nem folyik a tejem, mégis érzem a "szagom". A tiédet nem! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Ria! Na de én menstruálok :shock: És így tettem évekig, amikor a terhesség előtt is ezt a tabit szedtem :shock: Akkor most mi van??? :roll:
Vendég

Barbi!
Pont azt akartam irni, amit Sagi!

a) A Pramette-hez jart az esovedo es szuperul ra lehet tenni.

b) Miert kotod be Emmat? Ki tud valahogy esni? En Aronnal mar elgondolkodtam, hogy foljebb emelem a hattamlat ES bekotom, mert az o laba a setaltatas alatt folyamatosan jar es porobal megfordulni is mostmar, ahogy az agyakon meg a foldon is itthon, szoval nala mar indokolt - de egy pincurka fekvo babanal? Egyebkent fekve be se lehetne kotni, csak ha kiveszem a jo kis puha fekvo reteget a babakocsinak, mert alatta vannak a szijak... szerintem kifejezetten ulesre csinaltak igy... a Pramette-nel...

Lin!

Koszike, most tok jo ejszakank volt (mi tobb, most is alszik ez a kolok, miutan kirendetlenkedte magat :D) 2x keltunk emlekeim szerint, plusz a reggel 8-as keles. Akkor kaja, aztan megint kezdodott a porgettyuzes es ugy elfaradt, hgy kb feloraja huzza a lobort... remelem kibirja delig (miert is ne birna???) es akkor jon a kovetkezo kaja, feloltoztetem es elviszem a kinai kifozdebe, ahol megveszem a sajat kajamat...

Nekem szerintem nincs kevesebb tejem, mindig spriccel, ha megnyomom, de Ajron valamit nem jol csinal, mert kaja utan is tok sok van, pedig a kereslet-kinalatnak mar reg be kellett volna allnia... es o megsem lakik szerintem jol :( Na ezt adjatok ossze!

Agiboldi!
Ajron is amikor kerekre nyija nevetes kozben a szajat, hangosan kacag! Pl: bimm-bammozasnal (hona alatt megfogom, feje kb egy helyben marad, a labat jobbra-balra lenditem - imadja) , vagy ha a hasaba fujok hangosan, vagy amikor a hasat ossze-vissza pusszantom, na, ilyenkor KACAG! Imadom!!!
kami

Kami!
Én sokszor úgy sétáltatom Lillát, hogy megemelem a b.kocsit háttámláját, hadd nézelődjön. Olyan uncsi állandóan feküdni! :D
Lehet, hogy lusta Áron kiszívni a tejcsit?

Timi
Kép Kép
timocska

Na szóval: azért kötném be, mert:
- nem lehet teljesen vízszintesre dönteni
- nem lehet a lábánálfelhajtani azt az alsó rész
szóval félek, hogy kicsúszik. Mindegy, már megoldottam: kb negyed órája felhajtottam az alsó huzatrészt és hozzávarrtam a felsőhöz - mostmár nem tud kicsúszni, úgyhogy nem kell bekötni és elég ha egy takarót vagy törcsit teszek alá :D Nagyon büszke vagyok magamra :lol:
Vendég

hali

megjöttünk :lol: van szép fülbevalója :lol: denagyon sírt szegénykém :cry: :cry: :cry: hatalmas krokodilkönnyek kísérték hogy anya szíve még jobban megszakadjon és még szarabbul érezze magát hogy direkt fájdalmat okoz neki :shock: :cry:

most kidőlt és így alszik a hordozóban ...

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sági! Sűrűn jutsz eszembe a napokban: Emma is elkezdte ezt a max fél órát alszik egyhuzamban a dolgot :? Van, hogy ezt összesen 2x teszi egy nap :shock: A maradék időben, meg minimális amit elvan egyedül, egyébként nyavalyog vagy sír ha nem foglalkozom vele :roll: Oké, hogy én most arra vagyok, hogy őt körülugráljam, de így kb semmire nem jut időm ha mindig pattanok amikor hív :roll: Nemhogy főzni, de sokszor még enni sincs időm, a többiről nem is beszélve... A sétával meg mostanában ugyanaz a bajom mint Boldiéknál: alig van el a kocsiban :shock: Azért is gondoltam, hogy a mózest mostmár elfelejtjük és jöhet a sportkocsi, mert abból legalább nemcsak engem lát meg az eget :lol: Hátha jobban leköti és javul a helyzet :roll: Na, ma felavatjuk :wink:
Vendég

pontosabban így :lol: Kép

ki sem merem venni :shock: pedig lassan enni kellene

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Megyek, letelt a délelőtti félóra :?
Vendég

Na akkor a cerazettes verziókból mi lenne ha nálam a Riáé jönne be? :wink: azt választottam, bár Barbi sajna meggyőzőnek tűnsz..
valaki aki még Cerazettet szed? Úgy emlékszem mások is írták. Nem Bendegúz? Eddig egy kis barnázás volt az elején, azóta semmi.

Kép
Kép
agiboldi

ági
én is azt szedek
és most olvastam kicsit utána sajna megjön a mensi sőt az okozza a mensit ill pecsételéseket :shock: :shock: :shock:

a dokim szerint semmi tennivaló nincs vele szedni kell tovább a védelem tuti :shock: :wink:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Mazsi, de végülis a szoptatás maga is gyakran gátolja a mensit, tehát a cerazette miatt még nem feltétlenül jön meg nem, vagy a cerazette a szoptatás ellenére is meghozza? Neked megjött már?

Kép
Kép
agiboldi

Ja ja! Mazsinak igaza van: a Cerazette mesterségesen indítja el a mensit, nekem is ezt mondta a doki!Nekem is pecsételéssel kezdődöttrögtön azután, hogy elkezdtem szedni, és az majdnem kitartott a mensiig :shock: Na remélem ez nem így lesz ezután, mert anno ez nem volt! ja, és akármikor jön meg, szedni kell folyamatosan!
Vendég

Sziasztok!

Elnézést hogy csak hébe-hóba tudok belefolyni a topik életébe. :( Most szabadnapom van, elhatároztam hogy ma pihenni fogok és semmit se csinálok. Zsuzsa anyukámnál van, nekem "csak" Szilvi maradt. Vele ilyen egész napos szopis ágyban maradós napot tartunk, mert nekem is megcsappant a tejem nemrég. Lehet volt valami a levegőben a múlt héten. De az is lehet hogy egyenes következménye az ellustulásnak - egy pár napig nem fejtem, azelőtt pedig nem plusszban fejtem azon felül amit megevett, hanem megkapta éjjel amit lefejtem nappal (és Zsuzsa nem kapott egyáltalán :( ). Ez isteni jó volt, mert David etette éjjel, én meg aludtam Zsuzsával, de meg is lett az eredménye...

Szóval most valószínűleg csak témákhoz tudok hozzászólni, előre is elnézést hogy nem személyhez szólóan...

Bébikaja:

Ez már megint egy "ember tervez" című történet... Persze mindenki (én is) szeretné saját készítésű kajával etetni a gyerekét, mert akkor biztos tudod, mi van benne. Legalábbis ez az elképzelés. Mert azonkívül hogy így se tudod, mi van benne (mert nem tudhatod, mivel kezelték a piacon vett zöldséget? vagy a hentesnél vett húst? a bébikajára legalább kötelezően rá van írva, mik az összetevők), irtózatos macera egy pici babának kotyvasztani. Icipici adagokat, nap mint nap, és még változatosan is! TUti hogy nem fogsz otthon gesztenyés májat adni a gyereknek ebédre majd szilvát nyúlhússal vacsorára, és tízóraira meg uzsonnára megkotyvasztani a kávéscsésze méretű őszibarack meg banánpépet. Az ember ki se jönne a konyhából, ha az összes pépesített bébikaját SK akarná elkészíteni.

Személyes véleményem hogy borzasztó kényelmes dolog az üveges bébiétel, és olyan variációk léteznek belőle, amit te otthon biztos nem tudsz illetve nem fogsz előállítani.

Mondom ezt én, akinek a gyereke egyetlenegy üveg bébiételt se volt hajlandó elfogyasztani. :( Sose.

Pépes kajákból Zsuzsa sose evett mérvadó mennyiséget, ergo sose evett meg egy egész üvegnyi bébikaját. Másrészt pedig ha már muszáj volt pépeset ennie, akkor inkább a frisset ette. (Mert a bébikajának igenis konzervíze van, kóstoljátok meg!) Én is úgy készültem, hogy majd mindent saját kezűleg fogok neki csinálni, biozöldségekből, de hamar beláttam, hogy szép, nemes cél, de nem nekem való, mert a szopihoz képest túl sok vele a munka. Arról nem is beszélve, hogy miután pár szem zöldségért kiadtam 2000 forintot a biopiacon, már a 100% bio sem tűnt olyan csábítónak... Ellenben a gyerek nem volt hajlandó enni az üvegeset! A francba! :lol: Úgyhogy kénytelen voltam neki mégiscsak kotyvasztani, és így is azt kell hogy mondjam, akkor kezdett tényleg nagyobb mennyiségeket megenni, mondjuk egy étkezés megfelelőjét, amikor már ő maga meg tudta fogni az ételt és berakni a szájába, tehát olyan 9-10 hónaposan. Pedig pontban 6 hónaposan kezdtük a hozzátápit.

Persze ez megint a mi egyedi esetünk, és a legtöbb ismerősnél nem volt ilyen gond. Sok baba még most is, majd két évesen, hajlandó megenni az üvegeset, pedig már van összehasonlítási alapjuk. Szerintem a reális az, hogy legyen otthon üveges, hogy ne kelljen állandóan pepecselni, de azért kapjon a gyerek "igazi" ételt is, ne mindig csak a konzervkaját. Pl mivel Zsuzsa imádta/imádja a gyümölcsöt, én azt sose adtam neki üvegesből vagy Frutapurát (iiiiirtózatosan édes, annak ellenére hogy állítólag nem adnak hozzá cukrot - csak sűrített almalevet - jó átverés, mi?) hanem nyersen, idény szerint ami volt. De főétkezésből nagyon-nagyon jó lett volna, ha csak elő kell kapni a spejzból a bébikaját és kész.

Egyébként a Hipp az ami garantált bio, és általában cukor- és sómentes is. Persze ez azt jelenti, hogy az átlag felnőtt ízetlennek titulálja, ha netán megkóstolja.

Most úgy tervezem Szilvivel, hogy az egész pépes mizériát átugorjuk. Elég gond nekem a nagyobbik étkeztetése, Szilvi majd kap szilárd ételt ha SK meg tudja enni és nem kell vele pepecselni. A szopi ezerszer kényelmesebb mint a hozzátáplálás! Arról nem is beszélve, hogy a hozzátáplálás irányelve, hogy a gyerek tudjon saját maga ülni, fel tudja csippenteni az ételt, és elveszítse a nyelvkidugogatós reflexét. Ez pedig 6 hónap előtt nem következik be. A hat hónapos határidő egyébként egy lényeges félreértés forrása... ugyanis az általános orvosi vélemény szerint hat hónapos kortól MUSZÁJ a hozzátáplálás, viszont a WHO szerint 6 hónapos kor a LEGKORÁBB javasolt hozzátáplálás. Lényeges különbség.

Azt még hozzáteszem, hogy azt hallottam (és látom magam körül) hogy ahol hamarabb kezdték a hozzátápit, ott kevesebb gond volt a kajálással. A sokáig szopó babáknál gyakran fordul elő, hogy inkább szopnak tovább, és nem kell nekik a szilárd étel.

Én a WHO és az LLL tanácsait követtem és fogom követni, tehát úgy gondolom, hogy az anyatej a gyerek szükségleteinek a nagy részét fedezi 1 éves koráig (azt hiszem a hivatalos javaslat hogy 1 éves korban a tápérték 50% anyatej, 50% szilárd étel legyen). Ez persze személyes döntés, arról nem is beszélve, hogy Szilvinek is lesz beleszólása... merthogy ember tervez...

Most megyek beülök egy kád vízbe egy vaskos könyvvel és vadul élvezem hogy csak egy gyerek sírására kell majd kiugrani onnan...

Majd még jövök.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Timi: Én is érzem magamon a tejcsiszagot. Akár lezuhanyoztam, akár nem.

Agiboldi: Én is Cerazettet szedk és látod nyolcadik napja van meg.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Na egyre jobb :) tehát még ha a szopi miatt meg is úsznám, a Cerazette meghozza..
és akkor nekem meg miért nem jön már meg? Már két hónapja szedem, azért ez normális? (remélem nem vagyok terhes mert az elején nem vártuk ki a szedéstől számított 2 hetet, a doki mondta, h azonnal hat a szopi mellett)

Kép
Kép
agiboldi

Mazsi: Nagyon szép lett Lea!

KépKép
Kép
Kép
b.lin

ági
nekem sincs semmi!!!én most kezdtem a 2.levéllel szedni , remélem nem is lesz

a pecsételés sem menetrendszerű cerazett mellett. van akinél (mint ezek szerint mi :lol: ) semmi ilyet nem okoz!!!

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

most megyünk újabb kör a hivatalokban :lol:
megpróbálom ill juk Leával elintéznia babakötvényt immár harmadszorra...

majd jövünk

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Tej:

Mint írtam, nekem is apadt a múlt héten. Még nekem se jött meg, és fogamzásgátlót sem szedek. (Ez egy külön téma, de nálunk David ellenzi a tablettát, a spirállal meg a dokim szerint meg kell várni az első mensit, úgyhogy várunk. Zsuzsánál persze 6 hét után megjött!!!) ELkezdtem fejni, kétóránként, amennyit ki tudtam préselni még plusszban, és azt elraktam vagy odaadtam Zsuzsának. Hát nagyon gyatra volt, ilyen 20-40 grammot sikerült első nap összesen, és mellé láttam Szilvin hogy nagyon nincs megelégedve a dolgok menetével, kevesebb is a tej, lassabban is jön. Szóval jó nyűgös volt. :( És Zsuzsa miatt nem is tudtam megtenni azt, hogy egész egyszerűen egész nap szopizunk. Szilvi a békés szopit szereti, és ha megzavarják akkor képes abbahagyni végleg. Békés szopi elég nehéz egy totyogó mellett aki jön, ráugrik az ágyra, esetleg belerikkant a fülébe. Ezért alig vártam hogy Anyu átvegye Zsuzsát és össze tudjunk bújni Szilvivel hogy feltornázza a mennyiséget. A jó hír az, hogy 2-3 nap fejés és gyakori szopi meghozta az eredményét, tegnap már el tudtam tenni 150 ml-t a mélyhűtőbe. De most az a cél, hogy Zsuzsa is kaphasson 150 ml-t egy nap, és el is tudjak tenni, mert megcsappant a hűbőben a tartalék.

Lorca:

De, ez a terv, felhívom a háziorvost, elmondom neki mi történt és megkérem, erre való tekintettel írjon nekem beutalót, ne kelljen már még egyszer elmenni az ortopédiára emiatt...

Csongria:

Ha nem jól érzed magad a gyógyszer ellenére, és van rá lehetőséged, szerintem menj el pszichoterapeutához! A pszichoterapeuta lehet pszichológus vagy pszichiáter alapképzésű valaki, a lényeg hogy a "beszélgetős terápiából" is legyen szakképzettsége. Ha gondolod, tudok ajánlani olyat, aki elég méltányos áron vállal klienseket, illetve meg tudom mondani hol van ingyen szakrendelés, de hát azokat sorra szüntetik meg. :( És jó hosszú a várólista. Remélem hogy már jobban érzed magad!

Most olvasom amit utána írtál. Miről mire váltottak? (Ha nem indiszkrét...) Én nem vagyok gyógyszerellenes, de szerintem megérne egy próbát a beszélgetős terápia, a tanulmányok alapján a gyógyszerelés és pszichoterápia kombinációja a leghatékonyabb a depresszió ellen. Bizonyos esetekben meg egyik vagy a másik elég, de ehhez tényleg a te konkrét esetedet kéne felmérnie egy olyan szakembernek aki mindkettőhöz ért.

Szopi és sírás:

Szilvi is csinál olyat, hogy úgy néz ki, éhes, rácuppan a mellemre, kiköpi és sír. Vagy be se kapja, csak forgatja a fejét és sír. :( Borzasztó frusztráló. Én persze mindenhol a cumizavart látom, mert ugye mostanában volt, hogy éjjel cumiból kapta a tejet, és gondoltam, lehet hogy máris cumizavaros? És olyan is volt, hogy nappal vizet adtam neki üvegből, arra rácuppant mohón és itta aztán kiköpte és azután is sírt. :( Szóval nem tudom mi baja van ilyenkor, próbálom megőrizni a nyugalmamat (nem könnyű) és időnként újra meg újra felkínálni a mellemet, és közben megnyugtatni máshogy.

Kami:

Sajnálom hogy így felborult az eddig jól bevált rendszeretek! :( Próbáld a jó oldalát nézni: legalább eddig volt. És biztos lesz is, azért Áron alapjáraton egy jó baba és szerette a rendszerességet, biztos elmúlik ez a nyűgössége és akkor vissza tudtok állni. Tudom, addig is borzasztó frusztráló nem tudni, mi a baja és hogy kéne megoldani. Sajnos Szilvi sok ilyen helyzetet produkál nekem, ilyenkor megpróbálok rajta segíteni ahogy csak eszembe jut, de van hogy kiborít. :(

Timi:

Én a szopis teát (meg minden teát, kivéve a feketét) úgy főzöm, hogy három filtert rakok egy literes kancsóba, és ott hagyom ázni őket, aztán mézzel, citrommal ízesítem és nagyon finom frissítő innivaló lesz belőle. FŐleg behűtve. Én kombinálni szoktam a filtereket, attól függően mi van itthon. Bodza, kamilla, laktoherb, borsosmenta, csipkebogyó, hársfa...

A fekete teát (Earl Grey-t) viszont olyan sűrűn iszom mint más a kávét...

Nyűgösség:

Érdekes mennyire egyszerre voltan nyűgik a babák... lehet tényleg időjárásfüggő? Szilvi is nagyon nyűgös volt tegnap-tegnapelőtt, azt hittem, a tej miatt.

(Látszik hogy most olvasok vissza? :lol:)

Kerekedés:

Szilvit hétfőn vittem három hós oltásra,és gyorsan le is mérték. 5800 gramm. Zsuzsa KÉT hónapos korára volt HAT kiló, tehát Szilvi jóval el van maradva. Szerintem ez alkati kérdés leginkább, Szilvi kis vékony és hosszú, Zsuzsa tömzsi és gömbölyű. Nem tudom, ha nem lenne Zsuzsa, Szilvi többet/többször szopizna-e, de tény hogy mivel ő nem igazán komfortszopizik és gyakran meg van zavarva evés közben (ami neki az evés végét jelenti) ezért biztos kevesebb tejet vesz magához mint kicsit optimálisabb körülmények között... de hát ez van.

Lorca:

Sokat gondolkoztam azon amit írtál, hogy a kis korkülönbség aránytalanul sokat von meg a gyerekektől az elején... és szeretném tagadni, de attól félek, igazad van... úgy érzem, egyiküknek sem tudok optimális körülményeket teremteni, annyira eltérnek az igények... Remélem ez majd javul egy kicsit. :(

Etetőszék téma:

Az 2005-ös őszieknél nagy téma volt az etetőszék. Mindenki rohant minél hiper-szuperebbet venni, így dönthető, úgy állítható... de ha megkérditek őket most hogy megérte-e a 20-40e forint amit költöttek, a nagy többség azt mondja, nem. Elég a legolcsóbb 2000 forintos műanyag bigyó az Ikeából, mert ugyanúgy használja a gyerek. Persze ha még nem tud ülni mikor a hozzátápit kezditek, akkor megéri venni a dönthetőset. A tálca szerintem nagyon jó dolog, mert én még mindig azt használom asztalként Zsuzsának, és akkor csak azt kell letakarítani (meg alatta) és nem az egész étkezőasztalt.

Ülés:

Ez is olyan dolog amiben megoszlanak a szakvélemények. Az angolszász irodalom azt írja, ha a gyerek igényli és ülve tud maradni, akkor kitámasztva már ülhet. A magyar szakirodalom azt mondja, amíg magától fel nem tud ülni, addig nem szabad kitámasztani se.

Szerintem ez utóbbi hülyeség, mert a felülés és az ülve maradás két teljesen különböző tudomány.

Egyébként az átlag baba 6 hónapos korára stabilan ül - ha ültetik. De felülni csak jóval később tanulnak meg.

Bozótka:

Nem igaz, hogy arányában egyre többet kéne ennie a gyereknek ahogy nő a súlya. Hat hónapos korig a babák adagja 500-700 gramm naponta. Azért elég nekik ugyanaz a mennyiség, mert egyre lassabban gyarapodnak. Hat hónapos kor után marad (elvileg) a kb fél liter anyatej/tápszer és plusszban jön (elvilveg) a hozzátápi.

100 gramm anyatej ÁTLAG tápértéke 75 kcal. Sokkal több mint 100 gramm főzeléké. De ez már egy másik vesszőparipa...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Pann!

Köszi a linket! Azóta megoldódott a probléma. :) De most elrakom...

Tejszaporítás:

Nem tudom ki kérdezte, de nekem 2-3 nap elég volt ahhoz, hogy visszatornázzam a mennyiséget. Ehhez fejtem 2 óránként (illetve ez volt a cél, de nem sikerült ilyen gyakran...), mellretettem mindig mikor sírt, és vedeltem a vizet.

Védőnő:

Képzeljétek, az enyém csak úgy betoppan mikor jónak érzi!!! Múltkor rohantam volna Szilvivel kifele az ajtón (a háziorvoshoz beutalóért :evil:) és erre ott áll az ajtóban a néni!

Tegnap detto ugyanaz a szitu, már fél lábbal kint voltam az ajtón a két gyerekkel együtt (röpke kétórás szedelődzködés után) mikor csörög a telefon, és a védőnő, hogy olvassam be neki a BCG oltás számát...

Ha már itt tartok, akkor leírom, hogy a felső szomszéd hibbant néni meg egyenesen besétált ma reggel a lakásba. Persze kopogott előtte, mert azért jólnevelt néni. :evil: Én épp anyaszült meztelenül ültem a konyhában Szilvivel együtt. Ez őt nem zavarta, végigbóklászta az egész lakást minket keresve (mert nemcsak vak, hanem süket is szegény...) mindezt csak azért hogy megkérjen minket hogy éjjel ne hallgassunk rádiót, mert nem tud tőle aludni. (Hogy meztelenül voltam nem zavarta őt, még segített is felvenni a köntösömet :roll: ) A dolog pikantériája, hogy mikor a lakás évekig üresen állt miután nagymamám meghalt, akkor is mondta nekünk, hogy kapcsoljuk már ki a rádiót, mert nem tud tőle aludni... :roll:

Timocska:

Most saját bőrödön (melleden? :lol:) is tapasztaltad amit mondanak, ami pedig az, hogy a baba kb kétszer annyit ki tud szívni a melledből mint amennyit te le tudsz fejni.

Barbus:

:( Sajnálom hogy ennyire felhúzott a babakocsi téma... tényleg rablás amit a babacuccokkal művelnek.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Na, megjöttünk a fejl.neuro.-vizsg.-ról és minden ok! :D :D :D legközelebb csak 3 hónap múlva kell mennünk, és addigra kell megtanulnia forogni. Szóval megvan a nyári házi feladatunk, de szerintem nem lesz gond! :D

Róki! Ez a szomszéd néni sztori egy kicsit meredek! :shock: :shock: Közben meg iszonyú vicces is! Bocs! :lol: :lol:

Nekem még sehol semmi mensi, de nem is hiányzik! Mondjuk én nem is eszem "mormonokat", úh magától kell megjönnie, de úgy vagyok vele mint Lorca, csak én úgy tervezem, hogy egy évig nem fog megjönni! :lol: :lol:

Mazsi! Csini Lea a fülbevalóval! :wink: Gondolj arra, hogy később nagyobb trauma lett volna belövetni, most meg már túl is vagytok rajta! :D

Úh, már nagyon dühös, megnézem mi a baj...
Vendég

Vállraakasztottam, most csöndes. :)

Babakocsi-témához akartam írni, hogy mi múlt péntek óta sétálunk kicsit feltámasztva. Jó, mert szívesen nézelődik, ha pedig elalszik, akkor csak leengedem és máris sokkal kényelmesebb. Aztán ha felébred, akkor újra felemelem (nagy sétákat teszünk). Lényeg a lényeg: Róki köszi a tippet (még régről), most már elmondhatom, hogy nekünk nagyon bevált ez a kocsi! :D
Ja, persze amióta kicsit ülve utazik, azóta újra 5 ponton csatolom.:roll:
Vendég

Visszajöttünk a védőnőtől, megkaptuk a terpeszpelust! Háát szörnyűű! :cry: :cry: Az az egy vígasztal, hogy a babák állítólag a combijukat 90 fokban ki tudják fordítani, nálunk ez 80 fokos, úgyogy nem vészes! Remélem nem kell sokáig ez a sz.r! :evil: :evil: Majd teszek fel róla képet!

Se csoki, se jégkrém, se semmi édesség nincs itthon!!! Mi lesz így velem??? :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Nekem sincs még mensim, fogigátlót sem szedek! :shock: Az elején mi sem védekeztünk egyszer, remélem nem lakik senki a pocakomban! :P :P

Mazsi!
A fülbevaló olyan, hogy 1 hónapig van benn és utána lehet kicserélni? Nagyon jól áll Leának, és még mindig nagyon sok haja van! :) (megjegyzem, lassan több, mint nekem! :roll: )

Róki!
A mi szomszédunk annyira szenilis vénlány, hogy kábé minden hónapban megkérdezi, hogy megszületett-e már a baba!? :shock:

Pann!
Szupi, hogy minden rendben van! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Kami! Kipróbáltuk a bimm-bamm-ozást és bejött! Nagyokat vigyorgott és piciket sikkantott közben (még sose hallottam tőle ilyen hangot!). :D
Vendég

Nya haj. Megjottunk az orias-setabol. Vettem kinai kajat ebedre, meg nemi alapanyagot, hogy en is tudjak mostmar kinai kajat csinalni :D

Aron egy tunder! Mosolygott, dumalt (meg a bankban is, mert ott kezdtunk), bugott, mint a galambok, remelem hosszutavra visszajottek a regi szep idok :D Remelem kitart a deli kajaja 3-ig, eddig mondjuk nem jelzett, hogy ehes lenne. Hurra! Az ejszaka is jol sikerult, bizakodo vagyok, hogy az ujabb "novekedesi szakasz" ezzel le is zarult...

Hat ennyi. Azert elhivtam a Timo fejonojet delutanra, nezze meg a cicim, mert szerintem Aron nagyon sok tejcsit hagy benne (itt jegyeznem meg, szerntem nem lusta szopizni, hanem szimplan nem tudja kiszivni, mert jopar tejcsatorna el lehet dugulva, ha nyomasra hirtelen kispriccelnek...) tele van apro rizsszemnyi gobokkel, a cicim magaban nem faj, de nemelyik rizsszemre ha ranyomok, nem tul kellemes... ugyhogy most megmutatom a szakinak es o majd megmondja a frankot!
kami

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?