A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

SziasztokKép

MagiKép
Tetszett, ahogy kifejtetted, hogyan és mikor érdemes (anyagi szempontból) a második baba projektet elindítaniKépKép Az a szörnyű, hogy ezen tényleg el kell gondolkoznom komolyan is.

NoémiKép
MamaKép Én is biztos elsírtam volna magamKép

ViolaKép
ÍnyecskeKép SzépülésKépKép

GabócaKép
Luca gyönyörű kislányKép

MaccsKép
Boldog 7. hótKépKép

TonticaKép
SzomszédokKép A babád nagyon jól néz ki a sapis szerelésbenKép

KormiKép
Benedeknek boldog névnapot!Kép

CsirkeszKép
Boldog névnapot így utólag is!Kép De jó, hogy itt vagy végreKép Hát, nem semmi, amiken keresztülmentetek. Én is nagyon kiváncsi lennék a kis golyófejű BotiraKép

TimócaKép
De jó, hogy jöttélKép Mikor januárban bejelentkeztem ebbe a topikba, kinéztelek titeket a táblázatból, mivel a te kislányod két nappal fiatalabb az enyémnél, kb. a súlyuk és a hosszuk is egyezett. Na, mondom, akkor majd veled jól összehasonlítgatjuk a csajszikáinkat. Erre eltűntélKép Úgyhogy, most tényleg örültem, hogy megkerültél.Kép

Éjszakázás: nálunk nincs ébredés éjjelKép De ez Eszti másfél hónapos kora óta így van, nagyon jó alvókája van a lánynakKép Nem tudom, hogy ha majd elkezdenek kibújni a fogacskák, hogy fognak telni az éjszakáink.

Esztit tegnap este mértem, akkor volt 6790 gramm. Úgyhogy ő is idő előtt duplázta meg a súlyát (bár szerintem sem számítanak ezek az ún. "szabályok").
Hétvégén megtanulta a hátról hasra fordulástKépKép

Kép

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Csirkesz, jó, hogy újra itt vagy! Kép

Maccs Kép, tökéletesen igazad van mindben, amit írtál nekem! Olyan értelemben vagyok valóban türelmetlen, hogy jaj, csak minden rendben legyen, mikor csinálja már ezt meg azt. Aztán persze végül mindig csinálja az "ez"-t és az "az"-t is Kép, és olyankor rádöbbenek, hogy milyen fölöslegles volt eddig aggódni, hiszen azzal csak a saját napjaimat keserítem meg. Vele egyáltalán nem vagyok türelmetlen, tehát ő semmit nem érez meg az aggódásból, erre nagyon vigyázok, és ezennel meg is fogadom, hogy többet nem aggódom. Mindent csinál végül is időben, de ha a korrigált korához képest időben, úgy is jó, mostantól egyszerűen örülök annak, amit MOST csinál, és nem aggódom azon, hogy vajon holnap mit fog csinálni, és mikor indul el, mikor ad puszit, mikor mondja, hogy mama stb. Majd mondja, amikor itt lesz az ideje. Kép
Köszönöm.

Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

Anita!

Mostanin is honapokig ragodtunk, hogy mikor lenne a legjobb anyagilag is.

Majd terveztunk es hat itt van szerencsere. Kép

Jo is volt a GYAS, de a gyed a maximum miatt a beka feneke alatt van. Kép

Magi
Vendég

Ui.: Maccs, nem is tudtam, hogy Lili "csodababa", eddig nem mondtad. De azt tudom, hogy kárpótol a 6-7 nehéz évért, hiszen tüneményes kislány. Kép

Csirkesz, mi 2 hétig próbálkoztunk az almával (lé formájában), és 2 hét után is 10 ml-nél tartottunk, egyszerűen mindig kicsorgatta a szájából. Akkor pároltam krumplit és összekevertem anyatejjel, na, azt meg kiköpte. Úgyhogy vettem végül bébiételt: Hipp őszibarack-alma, abból megeszik 30-40 grammot, bár az első falatnál mindig nagyon fintorog, de utána eszi. Tegnap épp kihányt mindent az első falat után, de szerintem azért, mert előtte 3x lenyúlt a torkán. (Mondjuk Dávid ilyen: ha valami nem ízlik neki, akkor egyetlen falat után hány - így jártunk a Panadol sziruppal, meg tegnap du. a sütőtök-alma bébiétellel: fél kanál, aztán nagy hányás.) Szóval az alma nálunk se jött be, azért próbáltam ki valami édeset (banánt még nem akarok adni neki), és ezt sokkal jobban szereti.

Liv

Kép

Kép
liv

SziasztokKép

Régen voltam én is, mostanában állandóan megyünk Ákossal ide-oda, játszótér, korcsolya, foglalkozások, szóval időm nem sok. Igyekeztem visszaolvasni, de most reménytelen kicsit.

Hozzátáplálás: Balázs imád enni, akármit adtam neki, eddig mindennek sikere volt. Alma-őszibarack, sütőtök-krumpli, alma, meg tejpép. SŐt, ha nem adom neki elég gyorsan, akkor sikongatKép

MaccsKép nagyon sajnálom a veled történteket, sajnos, a barátaim körében is előfordult már ilyen, és nagyon sok munkahelyen nem veszik vissza a kismamákat. Igazad van, hogy munkajogi pert fontolgatsz, ez hatalmas kicseszés veled, ill. a kismamákkal szemben.

CsirkeszKép tényleg jó újra olvasni téged. Látom, nálatok is kijut a "jóból". Tegnap gondoltam rád én is, utólag is Boldog Névnapot Kívánok!!Kép

Lányok, tegnap betöltöttem a 31. évemetKépKép Olyan furcsa, hogy már ennyi vagyok, de leszek még több isKép Nem érzem magam egyáltalán ennyinek, csak ennyit kell mondaniKép

AnitaKép Gyönyörű Eszter, büszke lehetsz ráKép

Mi holnap töltjük be a 6 hónapot, de még messze vagyunk a duplázástól, ugyanis 4,5 és 5,5 hónapos kora között semmit nem hízott, csak tartotta a súlyát. Most, hogy már kap mást is, megint hízogat, de csak a minimumot kilóra legalábbis, ugyanis Balázs már 72 centiKépKép
Próbálkozik már a négykézlábra-állással, gondolom, pár nap és sikerülni fog nekiKép

Cipőt én még egyáltalán nem adok rá, majd csak akkor, ha majd próbálkozik az állással, egyelőre csak a textilcipőcskéjét használjuk, ha sétálni megyünk.

Na, megyünk tízóraizni, aztán meg alvás leszKép

Pussz mindenkinek
Lau
lau

Sziasztok,

éppen most jöttünk meg az otropédiáról. A doktorbácsi nagyon megdicsért minket a tornáért és azt mondta minden rendben. Egy óriási kö esett le a szivemrölKép

Kornél msot épp nyügös, mert végignézelödte az utat és most nem tud elaludniKép

Holnapután elindulunk Zalaegerszegre (240km)édesapámhoz. Kornél szeret autókázni, bár mivel nekünk nincs saját nem jut hozzá túl gyakran. Kicsit izgulok, hogy hogy birja majd az utat. Jótanácsok?
Eddig még csak Pesten belül mozogtunk vele.

Kicsit megfázott, most Cebion cseppet adok neki. Ti tudtok valami mást?

Hozzátápi ügyében szerencsére Kornél is mindenevö. Csirkesz szerintem ne hallgass senkire, prógálgassad. Nálunk a Körte és az öszibarack bevállt, én Hipp bébiételt adok neki és anyatejcivel keverem. Én azért szeretem, mert nincs benne hozzáadott cukor.Nálunk a lé formátum nem nagyon jött be.

MaccsKép
Fantasztikus, hogy Lilit igy kaptátokKép

VasaniKép
egyetértek. A második( következö) babaprojekt inditása tényleg bajos. Nálunk is idióta lett a fönök, és kizárolag anyagi megfontolásbol kell(lene) visszamennem.A baba sajna nagyon vonzo alternativa lenne, ha nem támogatná ilyen szorgalmasanKép az állam.

Jaj, gyönyörü az összes piciKép baba.
LauKép
Boldog szülinapot!

Most ennyi, megyek készülök fogorvoshoz.
Puszi:
Vera

hvera

SziasztokKép

Maccs
Nem volt idöm reagálni a főnököd hozzáállására,de nagyon drukkolok Neked,vedd fel a "kesztyüt" igazad van!Én még bele sem merek gondolni mi lesz ha letelik a két év,mert Gyesen biztos nem tudok maradni,munkahelyemen meg nem biztos semmiKépKépKép.

Anita

Eszter még mindig gyönyörűKép!Gratula a forgáshoz,éjszakáitokra meg most nagyon irigy vagyok ámKépKép.

Csirkesz

Nem semmi kalandokban volt részetek,de minden jó ha vége jó...Boldog névnapot utólag is!

Lau

Neked meg nagyon boldog szülinapot,lényeg,hogy nem érzed magad ennyinekKép.

Kormi

Boldog névnapot a vőlegény jelöltnek,olvasom,hogy Nektek sem egyszerű mostanságKép.

Vera

Fogorvost remélem túl éltedKép.Míra nagyon jól bírja az autós túrákat,nagyrészt alszik,szerintem Kornélnak is tetszeni fog.Azért ha megálltok jól nyujtóztasd ki a manókát,meg én a kedvenc kabalájával szoktam bábozni nekiKép

Lányok!

Ma Mírának tiszta nyúlós,nyálas kakija van(ilyen még sose volt)szerintetek ez lehet a fogától?Új kajcit nem kapott,semmi más tünete nincs,de egy picit meg vagyok ijedve mostKép.

Puszi
Viola
h_viola

Sziasztok

Köszi mindenkinek a névnapi köszöntéseket. Gondolom mindannyian láttátok, hogy március 20-a a naptárakban Csirkesz nap

Lau
Neked meg így utólag is nagyon boldog XXXI. évet Ezek a fránya évek tényleg gyorsan elrobognak, de az a jó, ha az ember lánya elfogadja a korát, és energiaszintjét tekintve nem érzi magát annyinak, amennyi.

Macs
Örülök, hogy most már jobb a kedved, és nagyon örülök annak is, hogy nem adod meg magad könnyen. A munkáltatók nagyon könnyen hadonásznak mindenféle kirúgással, mert ahhoz vannak hozzászokva, hogy az alkalmazott nem mer bíróságra menni. Majd szépen lassan rájönnek, hogy ennek a korszaknak már vége.

Kedves Többiek
Nagyon jólesik, hogy hiányoltatok.

Az éjszakázás terén tartozom egy vallomással. Én leszoktattam Botit a felkelésről. Egyszerűen már rosszabb volt, mint csecsemő korában. 2,5 óránként kelhettem fel hozzá, és persze evett is jóízűen, mert hiszen nem az az önmegtartóztató fajta kajálás terén. Én azonban olyan foschul voltam már a fáradtságtól, hogy nappal is csak kóvályogtam. Ekkor jött a nagy elhatározás, nincs éjszakai felkelés és szopizás. Egyetlen éjszakánkba került a leszoktatás, és az sem volt rettenetes. A szokásos 2,5 óránként felkelt, sírdogált 3-5 percig, aztán visszaaludt. Hajnali négy után vagyok hajlandó először adni neki cicit, mert addigra már aludt 8 órát, és tényleg lehet szomjas, éhes. Na a leszoktatós éjszakát követő reggel sem evett többett, vagy tovább, mint korábban, így megbizonyosodtam arról, hogy ő csak a közelség, és cicin lógás miatt kelt fel, nem az éhség gyötörte.
Ez 2 hete volt. Azóta csak 1x kel éjszakánként 4-6 között, de akkor kap is cicit. Utána meg alszik 7-fél 8-ig. Nekem nagyon jól esik az alvás, és azt sem bánom, hogy kezd korai ébredő lenni az én egykor 11-ig alvó gyerkőcöm.

Cipellője van, de nem fér bele a lába, mert olyan hájas a rüsztje is, hogy nem lehet belepréselni sem a szupi-lufi bordó bőr cipőjébe. Így marad a zokni. Nem tudom azonban eldönteni, hogy Boti a testalkata miatt szereti nagyon a hideget, vagy egyébként is hűvös kedvelő. Akkor érzi magát a legjobban, ha se ruha, se zokni nincs rajta, max 1 body. Fázásnak meg nyoma sincs rajta. Már nem egyszer teszteltük fürdés után, hogy a nagykádból leeresztettük a vizet, miközben ő még a kádban volt. Ugyanúgy pancsol tovább víz nélkül is, és élvezi, hogy csúszkál a nedves kádban, és libabőr helyett hatalmas mosoly az egész gyerek. Ki érti ezt?????

Megyek teregetni.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Lányok Kép
Sajnos nem nagyon van időm a hozzászólásra (rengeteg a programunk, most már heti 2x2 órát járunk a Petőbe, elkezdtünk egy kreatív baba tanfolyamot, újra kell dévényezni, mert visszafeszültek az izmai és hát rengeteg a randink más babásokkal), de egy közérdekű információ miatt beugrottam.
Kormi Kép és mindenki más, aki harapás okozta sebbel küzd vagy neadjisten küzdeni fog: most beszéltem egy szoptatási tanácsadóval.
Ha sebes és gennyes, akkor mindenképpen ki kell tisztítani a sebet. Ez történhet Betadine-nal vagy hidrogénperoxiddal. mindegyik után szopi előtt le kell mosni a cicit kis folyóvízzel. Mindenképp jó rá az anyatej. valamint ilyenkor váltott helyzetből kell szoptatni a babát, hogy ne szakadjon fel újra a seb. Ha ezzel a kezeléssel pár nap alatt nem javul, akkor fel kell iratni dokival Bactroban kenőcsöt, azzal egy hétig, napi 3x kenni. Ezt is lemosni szopi előtt. Ez csak receptre kapható.
A harapás elkerülésére pedig a következő az okosság, amíg aktívan szopik a gyerek (folyamatosan szív, mélyen van a bimbó a szájában), addig nem tud harapni. Amikor már engedi el, akkor megszakítható a szoptatás (elvileg ez az egy olyan eset, amikor a tanácsadók is azt mondják "engedélyezett" korlátozni a szopi idejét. Ha mégis megharap, megpróbálni nem sikítani, kiáltani, mert akkor lehet, hogy megijed és utána megtagadja a cicit, és lehetőleg nem ösztönösen letépni a gyereket róla, hanem inkább bejjebb nyomni a szájába, úgy nem tud harapni. Nehéz megvalósítani, de elvileg érdemes megpróbálni. Ha mégis harap, nagyon határozottan rászólni, hogy ezt nem szabad és pár óráig megvonni tőle a cicit.
Na ennyi. megyek.
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

LauKép
Tényleg jól eltűntél. Boldog szülinapot!Kép Balázsodnak pedig holnapra boldog 6. hónapot!Kép

VeraKép
Gratula a dokibácsi dícséretéhezKép
Mi általában csak 40 km-eket mentünk eddig Esztivel, mert vagy Pestre kell mennünk vagy Ceglédre (szülők, doki, stb.). A két hely között félúton lakunkKép Egyszer ezt a két helyet egy nap kellett lezavarnunk, bár az még összeadva is "csak" 160 km. De tényleg alszik ilyenkor a babák többsége.Kép
Mi is most készülünk hosszabb útra, húsvétkor. Csákvár, hát az sem itt van a közelben. Én úgy vagyok vele, hogy ha nem aludna valami miatt és nagyon sírna, akkor megállunk és kap cicit. De nem hinném, hogy erre szükségünk lesz. Viszont ti hosszabb útra mentek.

ViolaKép
Esztinek is volt ilyen nyúlós kakija. Utánaolvastam, hogy ha náthás a baba, akkor gyakran előfordul, mert lenyeli a trutyi-mutyit az orrából. De ha jól emlékszem nekünk előfordult már akkor is, amikor nem volt betegség a háttérben. Szerintem nyugodtan lehet a fogzástól is. Kérdezz meg, ha gondolod dokit is, de itt ha jól emlékszem elég sokan írtunk már a nyúlós kakiról és arra jutottunk, hogy néha van és kész.KépKép

Puszi
Anita

KépKép
KépKép
vasani

Vera,
honnan gondolod, hogy szomjas és azért kel fel éjjel? Lehet, hogy én tiszta együgyü vagyok, de őszintén szólva még soha nem sikerült azonosítanom a "szomjas vagyok" sírást. KépNem lehet, hogy egyszerűen társaságra vágyik? Nekem nagyon ritkán sír fel éjjel Andris, ilyenkor egyszerűen csak magamhoz ölelem és ringatom, kb. 5 perc és megnyugodva alszik tovább. Néhány percnél tovább egyébként sosem hagytam még sírni, azt is csak azért, mert épp nem tudtam odarohanni hozzá.
Megfázásra nekünk kálciumot és C vitamint írt fel a dokinéni. Jobbulást nektek! Kép

Liv,
ha látta szaki, akkor meg aztán tényleg ne aggódj, irgum-burgum Kép! Bár most látom, hogy megfogadtad. Azért egy kicsit szerintem lehet, sőt kell is aggódni... Kép

Cipő? Te jó ég! Ez eddig eszembe se jutott.
Kormi,
cipőevés Kép Miért nem adsz neki több kajcát? Kép Azért ha van ilyen képed, tedd fel!

Noémi,
mama Kép Kép Mennyi idős a babád? A barátnőm lánykája 13 hónaposan produkálta ezt.

Gabóca,
kérdezted mikor fordultak a manók. Az enyém 3,5 hósan fordult a hátára és 4,5 hósan a hasára. Most meg már (5 hó lesz csüt.-ön)ha a franciaágyra teszem, akkor addig forog amíg a végére ér, úgyhogy tehetem vissza az elejére. Kép Luca mosolya elképesztő! Kép

Viola,
szépülés Kép

Timi,
mennyi haja van a lurkónak? Egészen fantasztikus! És gyönyörű a gyermek! Kép Én mindig csak irigykedek a nagy hajakra, Andris feje még mindig csak pihés Kép

Anita,
Eszti olyan bájos, hogy csak na! Kép

Tontica,
nagyon vagány a kisfiad. Kép Szomszédokat ismered? Milyenek? Ha lehet velük normálisan beszélni, tedd meg. A lakás néha nekem is úszik, mikor alszik Andris akkor rohangálok, mint az őrült.

Maccs,
így részletesen leírva még rosszabbul hangzik az egész Kép. Ha úgy döntöttél, ne hagyd magad, csak vigyázz arra, hogy ne húzd fel magad nagyon! Az nem jó senkinek.
Lilike hogy tanult meg puszit adni? Tanítottad valahogy, vagy egyszercsak magától?

Csirkesz Kép
A hétvégén voltam piacon és egy apuka hívogatta az ő gyermekét és egyfolytában mondogatta, hogy Boti, Boti. Néztem ki a fejemből, hogy most én őrültem meg és rosszul emlékszem, hogy nem lehettek ott, mert el vagytok utazva, vagy mi van. Kissé nehezen esett le, hogy más manója is lehet Botond.
Kajcsival kapcsolatban én pl. álltam a piacon és tököltem, hogy a 6 féle almából melyiket vegyem? Nem vagyok egy nagy almaevő, úgyhogy fogalmam sem volt, melyik milyen, aztán az eladó segített, hogy ha a babának lesz, akkor vegyem a legédesebbet. S lőn. Andrisnak úgy ízlik, hogy ma már 50 gr-ot benyammogott. Úgyhogy lehet, hogy másik almafajtával kell majd próbálkoznod. Egyébként én is a Hipp-eket adom neki, már amikor nem saját kutyulmányt kap. Időnként nehéz eldönteni, hogy ízlik e neki, mert olyan pofákat vág, hogy először majdnem orvosért kiáltottam Kép, majd tátog, hogy kér még. Valamint 1 m sugaru körbe tudja bugyborékolni szét a pempőkéit Kép

Na rohanok: ebédelni, virágot locsolni, teregetni... csak aludjon addig a manó.

cedit
cedit

Sziasztok!

Anita: örülök, hogy van velünk egykorú Kép. Livike napközben sokat szenved a foga miatt, de éjszaka azért alszik, szerencsére. Jó ez a kép Esztiről Kép.

Csirkesz: az én lányom is imád itthon egy szál bodyban lenni Kép. Ha fázok, ráadok egy zoknit Kép, de az sem marad sokáig a lábán Kép. Mi szoktunk fürdés előtt fél-egy órát pucérkodni, nagyon élvezi. Olyankor szoktunk a legjobbakat játszani Kép.

Liv: azt hittem, csak az én lányom "finnyás", de akkor nem. Ő is mindig öklendezik a panadoltól (már nem is nagyon merem neki adni).

Különben nem tudom, mi lesz majd a hozzátáplálással (még van addig egy kis idő), mert egyszerűen cicin kívül nem tűr meg mást a szájában (persze a játékokon kívül Kép) Se cumit, se kanalat. Múltkor, mikor nagyon fájt a foga (ill. helyeKép), és enni se nagyon tudott (szopi közben is sírni kezdett, úgy fájt neki), akkor próbálkoztam, hogy fejtem tejet, és azt adtam kanállal, de az se kellett neki. Most adtam neki egy kanalat játszani, így hátha megszokja majd, mire oda kerül a sor. De úgy sejtem, nem lesz egyszerű a hozzátáplálás.

végre tegnap óta nem sír egyfolytában a foga miatt, erre ma meg megkapta a 4 hós oltást Kép. (csúszásban vagyunk az oltásokkal) A szívem szakadt meg, mikor még fájt az egyik, de már kapta a következőt Kép. Ahhoz képest itthon már teljesen vidám volt Kép. Remélem, nem lesz lázas.

Timi

Kép
Kép
timóca

sziasztok!
Nagyon édesek a babák! Úgy szeretem nézegetni a képeket!

Köszönjük a fordulásos téjékoztatást Kép Hát Luca továbbra is nagyon lusta, de majd egyszer biztosan ő is elkezd forogni.

Hvera Kép
nagyon köszi a segítséget! Ha esetleg találsz bármilyen cikket, akkor felrakod majd? Azt hiszem egészen sokan vagyunk érintettek a témában Kép Állítólag a következő Kismama is ezzel fog foglalkozni!
Megfázásra nagyon jó a Baby Luff balzsam. Reggel és este kell bekenni a Picur hátát. Én úgy vettem észre, hogy használ.

Maccs Kép
Fel a fejjel! Ha kell esetleg munkajogász szóljál, mert az egyik kismama ismerősöm épp most perelte be a cégét. nem is tudtam, hogy így született Lili Kép Ő nagyon hozzátok akart tartozni!

Anita Kép
nagyon szép Eszter! Olyan igazi baba-baba.

utazás: Mi szoktunk 160 km-t utazni, mert én szekszárdi vagyok és néha hazajárok Lucával a szüleimhez. Nálunk egészen jól bírja az utazást. Kaja után jól megböfiztetem és utána egyből indulunk.

Ti hány hónaposan kezdtétek a hozzátápit? Érdemes 5 hónaposan elkezdeni, ha van elég tej? Hol lehet a hozzátáplálásról hasznos infókat olvasni?

Gabóca
gaboca3

SZiasztok!
Nalunk is beutott a betegseg. Baba, apa es mar en is. Pont a feledik szulinapjara lazasodott be a babam. A doki bacsi az intibiotikum mellett, nekunk is panadolt meg cebion cseppeket javasolt. Sajnos nem tudom belevarazsolni, pedig kiskanallal mar eleg jol eszik. A panadol szerintem nem is eper izu es nem is jo, en is kikopnemKép A cebion meg olyan savanyu hogy nem csodalom hogy rogton hanyik utana.
Hozzatapit felfiggesztettuk, igaz nem sok eredmenye volt, egyedul az edeskomeny teat fogadja el kiskanallal.

A ket foganak a helye nekem is ott sebesedik a cicimen, azota nagyon figyelek, amikor mar nem szopizik aktivan rogton abbahagyjuk a szopit.

Munka:
-nekem a ferjemet is kirugtak amint megszuletett a baba. HA visszamennek en sem szamitok valami jora. De azert egy ket kort meg futok. Ugyhogy ha tudja valaki, hogy a legjobb a masodik babanal a gyed, akkor varom az otleteket! NEm fogok finomkodni a munkaltatoval.
Macs! Barmiert kirugnak, azt a munkaltatonak kell bizonyitani egy esetleges per folyaman, nem neked. Ez meg eleve egy nevetseges indokKép Kepzeld el, amint a jogaszuk megfogalmazza hogy depis vagyKép Szerintem jo vicc! Nana, hogy ne hagyd magad!

Gaboca, Liv rakott fel valamikor egy linket a hozzatatpirol, Beszti meg egy tablazatot. (hatha olvasnak)

Liv, szerintem teljesen normalis, hogy David idegenkedik a dolgoktol, nekem is ezt csinalta a fiam. Nalunk a sutotoknek volt meg sikere, a kecskemeti desszertnek.
A forgast csak 2-3 hete csinalja aktivan, viszont amint hasra fordul sir. Persze a foga is jon es csak nyuglodik egesz nap.

Most hogy beteg vagyok annyira bant, hogy nem tudok annyit vele lenni. Szerencsere o gyogyult meg leghamarabb.

csengo
Vendég

Sziasztok,

A fogorvost túléltem. Csak képzelödtem, a doki szerint minden fogam jóKép

Most épp Kornélt próbálom altatni. Ez egy adott nóta 1000x ismételve.

GabocaKép és minden érdekelt. Íme a linkek:

Munkajog:
http://www.csaladinet.hu/index.php?module=news&target=article&type=szulok&catego ry=46&id=1097

Tb juttatások:
http://www.csaladinet.hu/index.php?module=gyujto&type=szulok&category=0&target=c ool&group_id=4

Továbbtanulás:http://www.csaladinet.hu/index.php?module=news&target=article&type=babavarok&cat egory=9&id=395

És az én kedvenc babakajás oldalaim:

http://www.kismama.hu/kismamacikk.php?id=61&cid=16511

http://freeportal.hu/babakonyha/

Most ennyi, mert Kornél nem alszik, viszont nagyon akar segíteni gépelni.

Vera

hvera

HVera, megfázásra Dávid C vitamint és kalciumot (Calcimusc) szokott kapni, a kalcium csökkenti a váladékképződést.

Viola, múltkor megkérdeztem a gyerekorvosunkat a nyúlós kakiról: azt mondta, az rendszerint attól van, ha egy kis váladék folyik le a baba orrán. (Ez nem jelenti feltétlenül azt, hogy náthás és látod, ahogy folyik az orra.)

A hozzátáplálásról valóban raktam fel annak idején linket, de már nem emlékszem, mi volt az. Viszont elmentettem magamnak, amit onnan kimásoltam, szívesen elküldöm mailben. De ha a Google-ba beírod, hogy hozzátáplálás, rá fogsz találni egy csomó oldalra, én is így találtam jó oldalakat, és azokat mentettem le főleg, amiket szopis tanácsadók írtak.

Liv

Kép

Kép
liv

Ja tényleg, a kismama.hu-n ez az oldal az, ami nagyon jó, ezt tettem fel én is anno. Kép

Kép

Kép
liv

Én nem vagyok normális. Miért nem olvasom el a hozzászólásomat, mielőtt elküldöm? "váladék folyik le a baba TORKÁN" Kép

Kép

Kép
liv

SziasztokKép

CeditKép
Keresgélem én az édesebbnél-édesebb almákat, de őkelmének csak a mézédes jönne be szerintem. Jót mosolyogtam a piacos élményeden, én tutira azt hittem volna, hogy más valaki szólítgatja az én gyerkőcömet.

EditKép
Még nem is írtam neked, hogy mennyire sajnálom a cickó mizériádat. Remélem már gyógyulsz, és az új torna is hatásos, és hamarosan már túl lesztek minden nyavaján. KITARTÁSKépKépKép

A váladékos kaksiról a dokinénink csak annyit mondott, hogy fogzáskor a nyálkahártya duzzadtabb, és a babák nyálkahártyái még nem rutinosak, és nem tudják, hogy csak a szájban kellene duzzadtnak lenniük, ezért az orrban is azok, és termelik a sok szutymákot. Ezt meg a babókák titokban jól lenyelik, és ettől lesz nyálkás az addig krémes kakkancsKép

Ma vasaltam egy csomót, aztán meg telefonáltam. És amíg telefonáltam, Boti odapörgött az apja kivasalt pólóihoz, és szétrámolta őketKép van érzéke a rendetlenkedéshezKép

Megpróbálok pár képet feltenni.

Ma nektek is rossz volt a babanet, vagy az én internetem ennyire volt ramaty és magatehetetlen babanet terén??

Csirkesz

Kép

Kép

Kép

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Hali!
Csirkesz Kép
Nálunk is szar volt a net, úgyhogy ezért most ne a germánokat szíddKép
Cici fájás nagyon szar, de bízom benne, hogy hamarosan rendbejön (bár semmi változást nem látok rajta). Az a legrosszabb az egészben, hogy eddig olyan jó volt szoptatni, egyik kedvenc elfoglaltságom volt. Ellazulni, hagyni a bébinek, hogy szopizzon. Ehelyett, most ha a fájós bal ciciből szoptatok, akkor a fogamat csikorgatom, könnyezem és próbálok olyan emberekre gondolni, akiknek nálam sokkal nagyobb fájdalmai vannak. Ha a jobból, akkor meg állandó készen létben vagyok, nehogy azt is megharapja.
Nagyon király a "kis" Boti.
mennem kell, bocsi

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!

Edit,
még mindig tökéletesen együttérzek veled, tegnap a barátnőm megnézte a mellem, szerinte egészségügyis szemmel nézve csúnyán néz ki, azt mondta, próbáljak ne szoptatni azon a mellen. Nálam az a probléma, hogy minden egyes szopinál lejött a sebvarr, így tényleg nem tud gyógyulni. Majd' egy napig bírtam ezt az egymellről szoptatást, de kevés volt így neki a tejcsi, az én kis ínyencem a lefejt tejet nem fogadja ell (kellett nekem leszoktatnom őt a cumisüvegről, 3 hónaposan még vígan itta belőle a tejet). S hiába fejtem, még így is elkezdett csomósodni a nemszoptatott mell, így 3 mellgyulladással a hátam mögött inkább összeszorítottam a fogam, s újra szoptattam belőle. Bocs, hogy ezt mondom, de én a szoptatással kapcsolatban éreztem életem legpokolibb fájdalmait, így sajnos nekem messze nem ez lett a kedvencem a babázásban...

Amúgy is elég magam alatt vagyok, ma valahogy a vásárlásaim se jöttek össze. Pl. vettem ma a Brumi Maciban egy 86-os hálózsákot jó áron Benedeknek, hazahoztam, hozzámértem a mostani 62-68-ashoz, és kb 2-3 cm-rel hosszabb csak. Most nem tudom, visszavigyem-e. Kialvatlan vagyok szokás szerint. Szombat éjjel történt egy olyan csoda, hogy Benedek 8 órán át nem kért semmit, tudtam aludni egyben 5 órát!!! Én másnap reggel olyan örömmámorban úsztam. Azóta rájöttem, hogy az egész csak arra volt jó, hogy kaptam egy kis emlékeztetőt, mi maradt ki az életemből, s most jobban megvisel a fáradtság, mint eddig.Kép Nekem is be kellene vetnem Csirkesz módszerét...
Ráadásul másfél napig én se értem el a babanetet... pedig a gép előtt szoktam félkómában zombizni, jót tesz a közérzetemnek, ha olvashatlak titeket.

Sajnálom, hogy ilyen negatív vagyok. Köszönök minden Benedeknévnapi jókívánságot! Ha rászánom magam, hogy a fényképezőgépről feltöltsem a képeket, rakok fel egy kis húsvéti előzetest.

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Rászántam magam, íme az én nyuszikám:
Kép
Meglepően sokan hívják mostanában nyuszibabának, nem is tudom, miért...Kép
Egy másik sapiban, csak mert olyan csinos:
Kép
Így néz ki egy baba, mikor életében először magától felül és nem döl el azonnal:
Kép
És így eszünk. Én még nem nagyon vettem észre magamon, de a párom szerint én mindig nagyobbra tátom a szám, mint Benedek (hiába, nem nagyon használ a jó példa...)
Kép

Kormi

Kormi

kormi

SziasztokKép

Mostanában elég zűrösek a napjaink, Marcinak sorba jönnek a fogai (a bal alsó már kibújt, a jobb alsó pedig "alakul"), hát nagyon kínlódikKép Ezért idáig csak olvasgatni volt időm, írni már lehetetlenségKépKépKép

MacsKép
Részvétem a főnököd miattKép Munkajogban nem vagyok járatos, így tanácsot sajna nem tudok adni, de csatlakozom a többiekhez, ne hagyd Magad !
Én most szerencsére azok táborához tartozom, akiket várnak vissza, talán túlságosan is. Ma volt egy elég kellemetlen beszélgetésem a főnök bácsimmal, mivel nekem is lejár a TGYÁS-om, a GYED-hez pedig kell az engedélye fizetés nélküli szabihoz. Hát totál ki volt akadva, hogy Marci 2 éves koráig itthon szeretnék maradni (arról meg aztán pláne nem volt szó, hogy esetleg tovább, ne adj' Isten 3 éves korig). Lehet, hogy én is kész helyzet elé leszek állítva, vagy visszamegyek korábban (mondjuk Babó 1 éves kora körül) vagy visszamegyek korábban. Más választásom nem lehetne, 2 kisgyerekkel a hátam mögött képtelenség lenne normális helyet találnomKép

CsirkeszKép
Szerintem Ti nem is a Gergely-naptárt használjátokKép Akárhogy forgattam az itthon fellelhető összes naptárt, ilyet, hogy CSIRKESZ, sehol nem találtamKépKép Na mindegy, talán a Klaudia is megteszi. Megteszi???? Ha igen, akkor nagyon boldog névnapot, így utólag !
Tök jók a síelős, Botis képek. Nekem úgy tűnik, Boti nagyon sokat változott, egész más a pofija ezeken a képeken, mint korábban.

KormiKép
Benedek gyönyörűséges szép kisbaba, boldog névnapot neki is !

A betegeknek jobbulást kívánok, bocsánat, hogy nem külön-külön, de Babónk már megint nyüsszög.

Már megint mennem kell,

puszka,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

sziasztok
én se tudtam bejutni a netre,és ez engem is elkeserített KépDe most végre megint müködik Kép

Csirkesz
üdv ujra én még ugyse írtam ezt neked Kép Boldog névnapot is kívánok,bár én csak a CSirkesz neved ismerem Kép
Jó lett Boti sérója,meg a képek is szuperek Kép
Nem irigyellekk benneteket ezért a sok megpróbáltatásért,de mindjárt jöttök haza igaz ?

Lau
Boldog szülinapot neked Kép

Macs
Nektek meg boldog hófordulót Kép csak úgy rohan az idő,én is mindig csak azt veszem észre hogy megint hófordulót ünneplünk

Vera
Bandót mi Kaposvártól 20 km-re vittük le,az utat jól birta,még aludt is Kép Megállni is csak egyszer álltunk meg,mert apának cigiznije kellett,de szerencsére azóta leszokott Kép

Kormi
Benedek nagyon szép baba,és nagyon ügyes fiú.Milyen szépen ül már Kép

Dinoval sétálgattunk most az utóbbi 2 napba minden felé Kép
Tényleg húsvét után lehetne találkát szervezni,csak jó idő lesz addigra Kép Mit szóltok hozzá ?

Kata
Nagyon eltüntetek,remélem minden oké :o

Kép
Kép
nikk0830

Kata
kicsit megtréfáltál mire elküldtem az üzenetet,te is jelentkeztél Kép

Kép
Kép
nikk0830

Szia Nikk Kép
De jólesik, hogy hiányoltál KépKépKép

LauKép
Boldog szülinapot Neked !

Holnap kap Marci dupla szurit (sajna csak a 4. hósnál tartunk, jó alaposan húzódik ez az akció, a fránya betegségek miatt...)

Már egy jó csomószor akartam írni: Marci születése óta doktornénink 2 hetente menetrendszerűen jön, a szurikat is itthon kapja meg Babócs. Már kezd egy kissé terhessé válni ez az egész. Eddig persze mindig adtam zsozsót, de kezdek besokallniKép Persze volt olyan, amikor jobb volt, hogy ő jött, pláne amilyen borzalom zimankó volt. Eddig azt hittem, hogy ezt a dolgot csak kb. Marci 2-3 hónapos koráig fogja csinálni, de nem Kép Egyszerűen képtelenség lerázni. Azzal meg aztán végképp "bogarat ültetett" a fülembe, amikor a múltkor mondta, hogy jött volna a szomszéd kiscsajszihoz is, de elfelejtették a talit és nem voltak itthon. A kislányka 1,5 éves. Kezdem befonni a szemöldököm, hogy teljesen feleslegesen, amikor minden rendben, akkor is betoppanjon ki tudja meddig minden második szerda reggel.
Van még valakinek ilyen eszementül szorgalmas doktornénije??

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Reditke,Kép LivKép
légyszives írjátok le nekem, hogyan lehet Dévényi Annáékhoz eljutni? Egy nagyon kedves ismerősömnek a kislányával gondok vannak,Kép feszesek az izmai, nem tudom pontosan mennyire meg milyen mértékben, de eddig csak egy gyógytornászhoz jutottak el, aki annyit csinál, hogy megmutatja milyen gyakorlatokat végezzenek otthon aztán mehetnek.Kép Van-e valamilyen anyagi vonzata? Mit kell erről az egészről tudni? Ha itt nem akarjátok leírni, légyszi emailben írjátok meg: fdino@freestart.hu .Előre is köszi a segítséget!!!!

Csirkesz,Kép
Boti nagyon jól néz ki az új frizkóval! Kép

Nikk,Kép
Bandus meddig aludt? Kép

Kormi,Kép
Benedeknek kívánunk mi is Boldog Névnapot! Kép Nagyon szép kisbaba! Kép

Kata,Kép
Gratula a fogakhoz!

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Kata!
Mi kethetente visszuk a dokibacsihoz, nekem is soknak tunt. De volt hogy szabin volt es akkor kimaradt. viszont a lenyeges kulonbseg, hogy mi nem fizetunk. Szerintem probalj a vedononel erdeklodni, hogy hogyis van ez. Persze nehez dolog...

Kezd elegem lenni, hogy nem alszom. A dokibacsit kerdeztem, azt mondta, hogy ha nem eleg a tej este adjak tejpepet. Kerdeztem, hogy felir e valamit, azt mondta, hogy vegyek a boltban, mert nem indokolja a kortortenete, hogy HA-t kapjon. Vegulis belenyugodtam. Kap rendes tejpepet, hiszen en sem etkezem tejmentesen es az anyatejben ugyis benne lenne. Csak erdeklodnek,hogy ti miert kertetek HA tejpepet?

Erdekelne, hogy akik elkeztek a hozzatapit, hanyszor adnak egy nap fozit es hanyszor tejpepet? (nekunk azt mondta a dokibacsi hogy egyszer fozi, ez delben legyen es egyszer tejpep, ez este.)

MAcs!
Ja tegnap egesz nap az index foruman bujtam az egyik topicot. Van ott egy szakember, szakbarbar neven. Tok jo tanacsokat ad. Szerintem vedd fel vele a kapcsolatot. http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9036766&la=42892561

csengo
Vendég

Kata
szerintem csak akkor adj neki pénzt ha esetleg baj van,ha nincs semmi én biztos nem adnék.Főleg igy hogy 2 hetente jár,ez azért rengeteg pénz,van annak jobb helye is Kép

Dino
a lépcsőház aljáig Kép Elkapott a gondnok pedig próbáltam megúszni.Elég mély hangja van,és elkezdett sztorizgatni,lelőni nem lehet oylankor.Erre a hangra felébredt és elkezdett sirni ,annyira,hogy a liftben ki kellett vennem a kocsiból,mert annyira sirt Kép Utána még voltam mindenfelé vásárolni,apa vigyázott rá.Mikor hazajöttem persze aludt,de nemsokára felébredt.Azóta meg nem mehetek messzebb fél méternél tőle,mert sirdogál:Biztos megint a foga,de csak nem akar kijönni.Sose lesz foga Kép

Kép
Kép
nikk0830

Csengő
Bandó csak egyszer eszik főzeléket vagy gyümit egy nap.tejpépet nem eszik.

Kép
Kép
nikk0830

Sziasztok,csak egy képet teszek fel gyorsan, mert éhes a csajszi.

Készülünk a nyárra Kép

Kép

Bori
lbori

CsengoKép
Marcival elkezdtem a hozzátápit, napközben minden etetésnél kap plusz finomságot. A biztonság kedvéért azért mindig szopival kezdek. Reggel-este kap tejpépet, a többi kajcsizásnál pedig gyümit. Az őszibarackot imádja, de szerencsére nem válogatós, mindent megeszik, amit kínálok.
Egyedül a tápszert nem fogadja el, azért kap tejpépet. Ebből mi a HA-t választottuk, ezekbe mindig teszek valami gyümit, mert egyébként kegyetlen keserű íze van. Humana és Milupa tejpépet írattam föl a doktornővel. Úgy tervezem, hogy Marci 6 hós koráig etetem hipoallergénnel, aztán a "sima" pépekkel. Nálunk sem lenne indokolt a HA-t használni, én csak a biztonság kedvéért etetem az ilyen fajtát Marcival.

Éjjel még mindig kelek rendületlenül, sajna nálunk a helyzet úgy áll, hogy éjjel a tej annyira feszít, arra megébredek, de ébred Marci is, így inkább szoptatok. Ahhoz nincs energiám, hogy őt rászoktassam az éjszaka átalvásához, én meg továbbra is keljek fejegetni.
Ezt csináltam ugyanis Hannánál, őt kb. 7 hónapos koráig szoptattam, addig minden éjjel keltem. Nagylány vígan aludt reggelig, bezzeg én ... Kép

NikkKép
Szóval Ti is a fogakkal kínlódtok? Hát a legjobbakat kívánom NektekKép Bandusnak még nem tudott kibújni egy sem?

Na, most aztán hirtelen annyi hsz-t írtam, ami egy hétre is elég lenne, akkor most búcsúzom, ki tudja mikor jövok ismét Kép

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Csengo!

Az én ismereteim szerint nem kell rögtön minden étkezésnél már adni neki, kb. 1 hónapig csak 1 étkezéshez kap mást, szép fokozatosan kap a többi étkezésre is, jónéhány (4-5) hónap alatt kéne elérni az 5 étkezést.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Regen voltam en is.
Mindenkinek akinek volt, Boldog szuli es nevnapot kivanok. Kép Kép Kép

A babak tunderiek. Kép Kép

Bori!
Szupi a napszemuveg.

Kormi!
Tunderien ul a te nyuszikad is. Kép

Csirkesz!
A kepekbol itelve gyonyoru helyen voltatok ti is. Kép

HA tejpepet a mi kortortenetunk sem indolkolja, de doktorno szerint minel kesobb annal jobb.
Sot O ugy van vele, hogy 7-8 honapos korig csak azt adat, indokolt vagy nem, nem erdekli.

Voltunk uszni vasarnap.

Egy kicsi izelito. Kép

Kép

Magi
Vendég

Szia Magi!

Uszi miatt irigy, irigy, irigy...Kép

Kormi

Kormi

kormi

Sziasztok!

Alig győztem olvasni ezt a rengeteg hosz-t, hát még mindre reagálni, úgyhogy bocsi, ha véletlen valakit kihagyok. Kép
Köszönöm a sok bíztatást! Kép Kitaláltam valami nagyon nagyot!Kép Kép Kép /Csak ettől mentsen meg titeket az Úr!/ Nem lehetne kismami-szakszervezetet csinálni?? és akkor kivívnánk magunknak a jobb helyzeteket és nem hagynánk, hogy mindenkivel szemétkedjenek! Anyaököl, vasököl, odacsap ahova köll! Elvtársnők! Szolidarítsunk, és törjük meg a zimperialista listalusta munkaadók kizsákmányoló hatalmát!

Na jó, nem fárasztalak benneteket tovább! Kép

Ani! Kép Micsoda művészfotó, és micsoda modell! Kép

Liv! Türelmetlenséget nem úgy értettem, hogy vele szemben vagy, hanem, hogy mgadban várod türelmetlenül az időpontokat. Kép Örülök, hogy megint pozitív vagy! Kép Csodababságot valamikor régesrégen, a világnak kezdetén, (3 nyuszi békességben éldegélt a rét füvén) amikor csatlakoztam a topikhoz, írtam, de ez már olyan rég volt, hogy már magam is majdnem elfelejtettem. Kép Kajcsikat szerintem ne erőltesd, ami nem ízlik, nem esik jól talán majd később megszereti. Mindig "gyári" kaját adsz? Vagy a saját főztödben is van valami amit nem szeret? Én bevallom szoktam neki kicsit fűszerezni, ill. a húslevese répát is simán megesszük, nem hiszek benne, hogy a teljesen ízesítetlen kutyulékok finomak.

Lau! Kép Jó hogy jöttél! Kép Bazsid meglásd olyan szép szál legény lesz, mint a szülei! KépBoldog szülinapot! Kép Nem csak a 20 éveseké a világ! Kép

Vera! CSipő - grat! KépLinkeket köszi! Kép Autózás: Mi pécsiek vagyunk, nálunk Paks után kész volt a gyerek, és nem volt elég a szopi az útfélen, reméljük nálatok jobb lesz! Kép Jó utat, és jobbulást!

Csirkesz! Kép Nekem az e-mailcímed volt az áruló névnap ügyben .. Kép Éjszakázásról leszoktatás: ezt úgy írtad, mintha bűnöztél volna, pedig nagyon ügyi vagy! Kép Pucérkodni Lili si nagyon szeret, ha van időnk peluscsere után nem szoktam egyből újra ráadni az újat, hanem kicsit szokottuk "szellőztetni" a popiját. Képek klasszak, ezt a beültetős hátiputit már néztem, nagyon klassznak tartom, mennyiért szereztétek? Jó kis kidobó feje lett Botinak, az a kis "frufru" meg külön szuper! Kép

Redit! Izmocskáitok Kép Viszont így duplán rendes tőled, hogy időt szakítottál a tanács leírására!

Cedit! Puszit nem tanítottam, csak én állandóan agyba-főbe "csókolom-csumidálom" őt is és az apját is Kép, és szerintem elleste. Aztán amikor először "megnyalta" a képem, jó látványosan megörültem, és megdícsértem, és rájött, hogy ezért nagy szeretgetés, ölelgetés na és persze kézbefelvevés jár.. Kép

Gabóca! Remélem egyenlőre a "befenyítés" segít..Aztán meglátjuk.. Kép Hozzátápi - én vártam vele 6 hós koráig, főleg így, hogy volt elég tej, pedig a sulinapok miatt nekem kényelmesebb lett volna már előbb is elkezdeni. Úgy gondolom a tejcsi a legprofibb tápi a babáknak. Kép

CSengő! Ilyen durvaa betegség, hogy antibigyó kell? Kép Cebiont legalább fél órával a tejcsi előtt add, mert a c vit. megváltoztatja a tejcsi állagát, a fehérjéket kicsapja, és attól hányhat a babus! Nekünk különben ettől volt hasfájásunk anno domini.. Kösz a linket!

Kormi! Ne kérj bocsánatot, mindannyiunknál vannak jobb és rosszabb napok. én hála istennek tudok aludni, de eltudom képzelni milyen rossz lehet több mint fél év kialvatlanság.. Cickód remélem hamar meggyógyul, sok sok pozitív energiát küldök neked fénypostán! Kép Olyan GYÖNYÖRŰ a kis nyuszkód!! Még hogy szép pasi nincs, csak jóképű! Kép Kép

Kata! Gratula a fogacskákhoz! Kép Minden második héten megy a doki?? Mi havonta egyszer látjuk /nekem még az is sok/! Kép Az a baj, ha egyszer megsértődnek, utána sokáig sz.v az ember, jobban mondva a baba, lásd, hozzám már akkor sem jön ki ha hívom!

Nikk!
Ne aggódj, Ti sem maradtok fogak nélkül /ilyen könnyen nem úszod meg!/. A fogatlanság úgyis csak a nőknél szexepil! Kép
Találka! Kép JUHU-JUHU! Mostmár aztán nagyon nagyon jó lenne! Kép De előre szólok, hogy ápr. 15-én anyukám esküvője van, akkor nem érek rá ! Kép

Bori! Kép Nem éhezik a te "picurkád" sem,- és igazán szexi ez a napszemüveg! Kép

Elfogytak a jegyzeteim, megyek hunyok egyet! Kép
Macs
Kukucs!..
Kép
maccs

SziasztokKép

De jó, hogy működik a társalgó.Kép
Tegnap, amikor nem működött felmenten a Chat-re, mondom, hátha valamelyikőtök ott van. Hát a szemem láttára veszett össze szinte az egész társaság.Kép Úgyhogy kiléptem, nekem ez nem hiányzik. Így nagyon örültem, mikor láttam most reggel, hogy itt vagytokKépKép

Csengo,
mielőbbi gyógyulástKépHarapásnyomKép

Csirkesz,
A képek nagyon jókKép Botinak a rövid séró is jól állKép Meg a maszatos pofi isKép

Reditke,
CicifájásKép

Kormi,
CiciKép Benedek gyönyörű kisfiú és milyen ügyesen ülKép Minden sapi klasszul áll a buksijánKép

Kata,
Drukk a szurihozKépSzerintem sem normális, hogy a dokinéni ilyen nyomulós, mindenképpen le kéne erről szoktatni. De hogy?

Lbori,
Napszemcsis képKép

Magi,
Ugye élvezte az uszizást a babód? Mert a képről ez teljesen lejönKép

Maccs,
SzakszervezetKépKépKép

LányokKép
Eszti nevében is köszönöm a bókokatKép

Képzeljétek, én tegnap úgy elrontottam a gyomromat, hogy csak naKép És úgy féltem, hogy ezzel Esztinek is ártok. Az tuti, hogy most reggel ő is már kétszer kaksizott, és úgy láttam, hogy egyértelműen hasmenéses kakit. Remélem gyorsan kiheverjük. Szopizni hajlandó, hányás nem volt, úgyhogy gondolom azért annyira nem súlyos a helyzet. De azért nem örülök, hogy tetejébe annak, hogy én rosszul voltam még Esztinek is betettem a tejcsimmel.Kép

Puszi
Anita

KépKép
KépKép
vasani

Csengő! Én is naponta egyszer adok gyümölcsöt Dávidnak. Egy szopis tanácsadó írta, hogy általában elég az első 2 hónapban (6 hónapos kortól) egyszer, a második két hónapban kétszer, utána pedig háromszor adni kiegészítést. De persze ahogy a baba igényli.

Maccs, itthon két hétig próbálkoztunk az almalével, és még mindig 10 ml-nél tartottunk, megpróbáltam a párolt krumplit is anyatejjel, az se jött be, a répát nem próbáltam, mert azt mondta a védőnő, hogy abból egyéves koráig csak kész bébiételt adjak a nitrát-nitrit miatt, de gyanítom, hogy azt is ki fogja köpni vagy hányni, ahogy a sütőtököt. Ezért jött a Hipp őszibarack-alma, és abból eszik kb. 30-40 grammot, többet nem, de persze nem is erőltetem.
Irod, hogy szerinted nem finomak az ízesítetlen zöldségek. A babák ízlelőbimbói még sokkal fejlettebbek, "finomabbak, érzékenyebbek" ám, mint a mieink!

Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

Hello anyatársak!
Annyira sokat írtatok és annyira szeretnék mindenbe belepofázni, de félek nem fog menni.

Először önző módon egy kérdéssel kezdeném. Olvasom itt a mindenféle tejpépeket, tápokat. A kérdésem az, hogy ha az embernek van rendesen teje, akkor is szoktak adni előbb-utóbb ilyet vagy pl. elég az, hogy mondjuk olyan 1-1,5 éves koráig napi 1-2x még szoptatom és mellette meg rendes kajákat kap. Mert én így gondoltam el, de a legtöbb 1-1,5 év körüli babás ismerősöm, attól függetlenül hogy még szoptat és kaját is ad a babának, mellette tápoz és pépez is. Hogyis van ez??!!

A másik, hogy bár egyáltalán nem akarom még elhagyni a szoptatást, de csomó embertől hallom, hogy ugye a gyerek majd elválasztja önmagát. Hát én ezt annyira nehezen tudom elképzelni, hogy egyszer csak fogja és nem kéri többször. Bálint annyira nagyon cicibubus, hogy szerintem ő még iskolai nagyszünetben is hazarohanna szopizni Kép

DinoKép barátnő babája Kép Hát elég nehéz bekerülni Dévény Annáékhoz, mert nagyon sok baba van ilyen problémával Kép, ami egy picit Kép is, mert a mi gyógytornászunk mondta, hogy ez azt is jelenti, hogy szerencsére már "kis" problémákkal is felkeresik őket és ez azt jelenti, hogy sokkal nagyobb gyógyulási arány van. Szóval a központot hívják fel időpont miatt, ott megvizsgálják, aztán eldöntik szükséges-e a kezelés és megbeszélik kihez, hova fog járni. Tel. szám: 06-1-355-5392
Vizsgálat nekünk ingyenes volt és szerencsénk volt, mert 1 nap alatt kaptunk időpontot (ez szerintem annak is volt köszönhető, mint azt korábban leírtam, hogy nagyon kétségbe voltam esve, könyörögtem, sírtam nekik és ki akartak menteni a Pető "karmaiból"). A kezelés, nem tudom általános-e, de nekünk 1 alkalom 2500 Ft.

Kormi Kép
Annyira gyönyörű a fiad Kép Húú, tényleg nagyon, nekem bejön (bár kicsit öreg vagyok hozzá, lányom meg nincs ...még)

Alvás Kép engem is mézesmadzagon húzott ez a kölök, 2 éjszaka aludt egyben 5 órát, de ma éjjel már megint 3 óránként ettünk. Néha nagyon kivagyok, néha viszont úgy érzem ez így természetes. Nem egyformák. Csirkesz Kép-t irigylem, hogy csak 3-5 percig sírdogált Boti, én pár napja megembereltem magam, hogy most pedig nem kelek fel és hagyom sírni. 10 kemény percig bírtam, de kegyetlen volt. Bálint nem sír ilyenkor, hanem tiszta hangerőből üvölt. Mert ha csak sírdogálna, akkor lehet, hogy tudnám hagyni. Ráadásul a 10 perc végére, mire átmentem a szobájába, totál átforgott (feje volt lába helyén), lekúszott az ágy végébe, négykézláb volt, egyik kezével kapaszkodott a rácsba, tárva-nyitva a szeme és lila a feje. Na ennél több nem kell nekem, inkább kelek, amíg igényel éjszaka. Szóval szerintem mint mindenben, ebben is minden babának és anyának más a tűrőképessége.
Sok okos mondta, hogy biztos nem elég már neki a tej. na emiatt a következőt játsszuk. Fürdés előtt nagy adag főzelék, fürdés, és szopi. De! 3 óra múlva menetrendszerűen fenn van és amíg cicit nem kap, nincs nyugi.

Csengő Kép
Mi most múltunk 7 hónaposak. Délelőttönként 2 szopi között kap gyümölcsöt. Este pedig a fent leírt módon főzeléket.

Olyan jó, hogy már sokféle dolgot ehet. Most már főzök neki, mert lehet kombinálni a dolgokat.
Ma pl. paradicsomost rizst eszünk csirkemellel. Ő egy adagot én meg kettőt Kép

Maccs Kép Szakszervezet Kép Egyébként tényleg ne hagyd magad! Magyarországon egyértelműen a munkavállalókat védik a Munkaügyi bíróságon. Kirúgni valaki csak nagyon komoly indokkal lehet és mindenféle pöpec formaiságot kell követni (sajnos én most pont a másik oldalról tudom, mert egy kolleganőnket rúgtúk ki és most perel és szinte 1000%, hogy megnyeri a pert, komoly lóvékat fog kapni, mindazért, mert a felmondásunkban nem volt formailag megfelelő az indoklás). Szóval tényleg keress meg egy ügyvédet, hihetetlen mekkora esélyeid vannak.
Nagyon klassz a kukucskálós kép.
Úgy néz ki, most szombaton már megyünk úszni.

Kata Kép
Képzeld azt álmodtam, hogy írtam itt hozzászólást, beírtam az azonosítót és jelszót és mégis mindig úgy jelentek meg a hozzászólásaim, hogy Anyamanya. Kicsit pszihopata??!! Kép Kép
Dokinéni: szerintem gáz! ne adj neki mindig (bár könnyű a partvonalról pofáznom).

Képzeljétek. Múlt héten elkezdtük újra a dévényezést (mint már írtam, hogy újra befeszültek az izmai) és a kezelés után másnap elkezdett kúszni Bálint. 2 nap múlva pedig négykézlábra (ahogy a Petőben mondják térdkézlábra) állt és úgy is halad. Bár nem teljesen szabályos a kúszása, de azért nagy öröm ez nekem.

Minden babaának, mamának, akit érint boldog hónap és év szülinapot valamint névnapot!
Minden gyomorfájós-náthás babaának és mamának jobbulást!
Aztán most már tényleg talizzunk, de ha lehet pár héttel előtte tűzzük ki az időpontot, mert nekünk speciel most a sok torna miatt szinte minden nap van valami.
Na megyek, bocs ha valakit kihagytam.
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!

Végre sikerült egy kicsit elszakadnom a fiamtól, azt kezdem észrevenni, hogy anyássá kezd válni, néha már a szobából sem tehetem ki a lábam. Itt az ideje, hogy a nagyszülők is vigyázzanak rá időnként, eddig a szopik miatt nem nagyon lehetett, mert már lefejni nem tudok tejcit, csak ő tudja kiszívni.

A papikkal kezdünk megbarátkozni. Naponta kétszer próbálkozom, meg kell találni az az időpontot, amikor jó kedvében van. Ez általában két szoptatás között jön össze, mert szopi után közvetlenül már nem elég éhes ahhoz, hogy kanállal egyen, szopi előtt meg túl türelmetlen. Ha jó passzban van, akkor kb. 50-100 gr között eszik egy alkalommal.

Szereti a tejpépet banánnal, anya főzte krumplit répával, sütötököt, őszibarackot-almát bébiételben, friss almát hol igen hol nem. Bébiételes répapüré nem annyira ízlett neki. Anyukám tanácsára vettem mirelit Bonduelle bébirépát és azt szoktam neki megcsinálni, szereti. Esetleg próbáljátok ki, a mirelit cuccok talán nem olyan szennyezettek.

Csirkesz!
Tök jó, hogy van netetek, jók a képek, Boti édes a sérójával!

Maccs!
Fúj a fönököd, pereld csak be őket, ha úgy hozza a sors! Nem ismerlek személyesen, de egy nagyon pozitív energiát sugárzó egyéniség lehetsz, szóval nevetséges, amit a főnököd mond.

Anita!
Eszti nagyon helyes, gratula a forgáshoz!

Lau!
Boldog szülinapot!

Edit, Kormi!
Kép ciciharapás! Addig örüljek, amí nálunk nincs fog? :o

Kormi!
Benedek nyuszi nagyon szép!

Nikk!
Hátha eljut már hozzátok fogtündér és nem hagyja szenvedni a fiút!
A tali nagyon jó ötlet, már úgy be vagyok punnyadva itthon! Jó nektek, hogy Dinóval taliztatok. Ha Márk meggyógyul, akkor bemegyek vele anyuékhoz és akkor közel leszünk hozzátok, esetleg bejelentkezem, hogy van-e kedvetek egy sétához.

Bori!
Klassz a napszemü!

Magi!
Szépen úsztok!

Bocsi, ha valakit kihagytam, csak kutyafuttában tudtam visszaolvasni!

Jövő héten kedden megyünk fejlődésneurológiára, drukkoljatok légyszi, hogy minden rendben legyen Márkkal!

Megpróbálok mindjárt friss képeket felrakni a lurkóról.

Üdv: Macsek

Kép

Kép
macsek11

Kép
Kép
Kép

Kép

Kép
macsek11

Edit!

Amit az alvásról írsz nálunk is tök igaz! Sokan mondják körülöttünk, hogy hagyjuk üvülteni, max. 1 hét alatt megszokja, hogy nem kell fel, de Márk is annyira ordít, hogy félek valami baja lesz és azt sose bocsátanám meg magamnak. Csak leszokik egyszer erről az éjszakai kelésről.

Tök jó, hogy Bálintnak segít a torna és elkezdett mászni! Kép

Tejpép, tápi: ha van tej, akkor tápi elvileg nem kell, a tejpép meg tulajdonképpen tejbegríz, az is mintha egy kaja típus lenne, legalábbis én így értelmezem, azért kapja Márk, hogy jobban eltelítődjön, de ha nem adsz neki csak főzelékeket és gyümit, az is elég.

Kép

Kép
macsek11

Márk is milyen szép baba!
Fejlődésneurológia: szorítunk. Miért is kell menni, van valami gond? Bocs, erről lemaradtam, ha írtad már.
Tejpép: abban tehéntej van, vagy az csak egy por és anyatejjel kell higítani? Vagy mi az?

Edit
Kép

Kép
reditke

Tejpép ami nekünk van, receptre kaptuk, Milupa vaníliás gabonapép hypoallergén tejfehérjével. Felforralt lehűtött vízzel kell kikeverni.

Múltkor a házidoki látott valami naplemente-tünetet a szemén, ami fejlődési rendellenesség tünete is lehet + Márk még nem fordul át csak véletlenül, ezért küldött el minket, hogy jobb ránézni, szerintem kicsit túl van lihegve, de azért izgulok.

Kép

Kép
macsek11

Nap mia fene??!! Úristen ezek a dokik!!!
Mindenesetre abból bajotok nem lesz, ha megnézi egy szaki, én legalábbis ezt vallom.
A képek alapján nem egy rendellenes bébinek tűnik Kép
Na megyek, mert itt döglök csak a net előtt, pedig most pihizhetnék amíg alszik a lurkó.

Edit
Kép

Kép
reditke

ReditkeKép, LivKép
Köszi a gyors választ, már meg is telefonáltam neki az infókat. Remélem mihamarabb bejutnak az első vizsgálatra. Ha lenne még kérdése akkor kérdezek Tőletek.

Macs Kép
kismama-szakszervezet jó ötlet, csatlakozunk.Kép

Macsek,Kép
nagyon helyes a legényke. Ha erre jársz, mi vevők vagyunk egy közös sétára. Kép Szorítunk mi is, hogy mindent rendben találjanak!!!

Reditke,Kép
Bálintnak gratula a kúszáshoz és egyéb tudományokhoz. Mi tejpépet még nem eszünk, anno a nagyobbik fiamnál azért is adtam neki, hogy újabb ízekhez szokjon. Tegnap hívtam fel a védőnőt, érdeklődni, hogy miket adjak Bernátnak, most hogy 1 hét múlva hat hónapos lesz. Elmondta a gyümiket, zöldségeket, aztán rákérdeztem a tejpépre, ő most 8 hós kortól javasolja, 1 éves korig 3 anyatejes és 2 más kaját mond. Sokat változott a világ 4 év alatt, akkor is mást mondtak kajaügyileg.

MagiKép, BoriKép
édesek a lurkók!Kép

Kata Kép
micsoda orvosok vannak. És mivel indokolja, hogy két hetente látogat Titeket. Én biztosan nem adnék neki pénzt, csak akkor ha én hívnám, de persze így könnyű dumálni, hogy nem hozzánk jár 2 hetente.

Nikk Kép
már megint nem bírtam ki, hogy délelőtt ne kapcsoljam be a gépet.Kép Én már tényleg komoly babanetfüggő vagyok.

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Benedek valóban gyönyörű! Kép

Lányok, arra gondoltam (olvasva Reditke paradicsomos rizsét csirkemellel Kép), hogy ha valaki valami fincsit főz a babájának, megoszthatná a receptet itt velünk is!

Edit, gratula a kúszáshoz, mászáshoz!

Macsek, minden rendben lesz, ne aggódj! Irj utána, hogy mit mondtak!

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok Kép
Na, megkapta Murci a döféseketKép Volt is nagy sírás-rívás, utána is nyűglődés, úgyhogy fogtam, berámoltam a babakocsiba és lementünk 1 órára sétafikálni. Addig legalább aludt.

Képzeljétek ! Találkoztam a szomszéd csajszival (akié a 1,5 éves kislány), rákérdeztem erre a dokinénis dologra. Hááááááát, mit mondjak. Hozzájuk is idáig 2 hetente járt, most kérte meg a csaj, hogy szerinte elég lesz ezután havonta vizitelni. 1,5 ÉV UTÁN !!!! Ráadásul ő eddig minden alkalommal 5,000 Ft-ot adott. Én ezek szerint elbújhatok a 2,000-el.

MacsKép
Szakszervezet. Szerintem egyáltalán nem hülyeség, a kérdés csak az, mennyire hatékonyan lehetne érvényesíteni a jogainkatKép

MagiKép
Nagyon jól sikeredett az uszis kép. Olyan tünemény, ahogy közben Téged néz. Feltételezem, hogy nem tévedek és Te állsz mögötte.

AnitaKép
Jobbulást kívánok Nektek !

ReditkeKép
Gratulálok a mocorgásokhoz !
Szerintem, ha van elég tej, teljesen felesleges a tápszerezés.
ÁlomKép Én 2 napja álmodtam Trompipi Andival a következőt: valamiért nekem adta megőrzésre a bankkártyáját (azt nem tudom hol voltunk és miért tette ezt Kép ), én meg egyből elköltöttem róla egy csomó pínzt. Vettem belőle mindenféle kenceficét. Utána meg a rendőrség üldözött, hogy mégis hogy gondoltam ezt Kép Ezután felébredtemKép

MacsekKép
Szintúgy drukkolok, a képeken teljesen egészségesnek tűnik a Babó.

Puszka,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Ui.: Macsek, hova mentek neurológiára? Mert mi is kedden megyünk, a Heim Pálba.

Kép

Kép
liv

Na jó, olvasva, amit írtál, Kata, elárulom, hogy amikor a szülinapom volt, én is Trompipi Andival álmodtam, hogy ruhát küldött nekem ajándékba. De hogy találunk ki ilyen baromságokat? Kép

Kép

Kép
liv

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?