Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Húhh, Tamesz, de irigyellek most...jó szórakozást, aztán holnap nehogy macskajaj legyen!

Juc
Neked akartam még írni korábban, hogy szülés után én is egyágyas szobában voltam, igaz napi 10 rugóért, de megérte. Főleg a nyugalom és hogy Fanni+apa akkor és addig lehett ott velem ameddig akartak. Volt tv-m, benne dvd lejátszó, hűtő, triszta volt, kedvesek voltak a nővérek, igaz az ágy picit kényelmetlen volt...a fürdőszoba pedig közös volt egy másik szobával, de aki bent volt az bezárta a másik ajtaját...szóval így ellehett viselni a kórházi létet.
Nem tudjátok még apátok mikor szabadul?

Babus, Timur
Asszem Ti vagytok még rajtam kívül Lost függők, szoktátok töltögetni az amerikai epizódokat?- hogy tetszenek a fejlemények?
Ha esetleg nincs meg fel tudom ajánlani hogy kiíratom apával nektek.

Andi
Nálunk anyu főz, úgyhogy nekem arra most nincs gondom, csak az alapanyagokat kell valamelyikünknek beszerzni.
Ha meg nem lesz itt anyu vagy gyorsat ütök össze, vagy rendelek kaját magamnak. Apa napközben eszik meleget, mi meg talán nem halunk éhen. Lehet anyuval főzetek pár dolgot és lefagyasztom, az is betart pár napig majd.
az nagy segítség még hogy Fannit viszi sétálni, de már kétszer én is voltam kettővel sétálni. Egyszer babakocsival máskor hordozókendővel, de Fanni mondkét alkalommal a nyakamban kötött ki, érdekes látvány voltunk.

Sajna már most néha annyira kiborít Fanni egy-két hisztivel, hogy eljár a kezem (ilyenkor köpködöm ám magam rendesen) mi lesz ha egyedül leszek velük?! - nagyon tartok tőle.
Persze csak a popsijára szokott kapni, de úgy tud sírnim utána. Mit csináljak szerintetek??? nálatok van popsi verés? vagy csak én vagyok ilyen szemét anya?

Ma is kaptok egy képet a picurról:
Kép

Jó éjt!

Timka

Kép
Kép
 
 


Timka!
Uhh, még jó, hogy nem történt komolyabb az ütközésnél.... Mondjuk nekem is jókor jön ez a sztorid, mert én meg magamra erőltetem mostanság, hogy ha autóval megyünk vhova, akkor én vezetek(tudjátok pont olyan félős és bizonytalan vagyok, mint Juc volt az elején)...
Közös csajos kép nagoyn aranyos! Olyan, mintha Kitti arcán az lenne, hogy "jajj, most mi van ilyenkor?".
Az egyedüli képen is édi Kitti! Szólj, ha nincs igazam, de nekem úgy rémlik, hogy Fanni totál másként nézett ki ilyen idősen. Pl Kittinek olyan, mintha fekete szeme lenne. Persze ez nem baj, mármint, hogy nem egyformák, elvégre nem ikrek :wink:
Popsiverés: Arra Lizi is nagyon érzékeny, pedig igen ritkán kap seggrepacsit(1 kezemen bőven megszámolom az eddigieket), sajna én is hajlamos vagyok arra, hogy eljárjon a kezem.

Tamesz!
Fúúú, de irigyellek most! Én is akarok bulizniiiiiiiiii! Liló szemecskéjének gyors gyógyulást! Nem semmi, hogy búvárkodik.

Fanka!
Nagyon szépek vagytok a képen Pannival! A cikket én sem olvastam el :oops:
A melóba visszamenetel vágyadat teljesen megértem. Én is már 2,5 éve vagyok itthon, és nekem is nagyon hiányzik a felnőtt társaság.

Ezzel kapcsolatban többieknek is: Én nemtom, ki vagyok magamon akadva. Egyre inkább azt veszem észre, hogy unatkozom itthon. egyszerűen nem elégít ki, hogy mosogatok, mosok, főzök, gyerekezek stb. Legtöbbször full álmosság van rajtam(nem vérnyomi leesés, mert ilyenkor megmérem), és sztem az unalom miatt. Azt tudni kell, hogy nálunk annyira nyugodt a környék, hogy az már gáz. nekem legalábbis. nem tudok egész nap senkivel sem kommunikálni, nincs a közelben senki, aki hadrafogható lenne, egy közös játszóterezésre, vagy dumcsira. Ha kimegyünk az utcára, akkor is max öreg nénikékkel találkozunk, de leginkább még azzal sem. Szóval marad, hogy heti 1x jön anyukám, anyósom, ha bemegyünk a városba(busszal fél óra), az vmi fantasztikus, de ugye akkor is idegenekkel vagyunk körbevéve, de legalább van forgatag. Nem is tudom miért panaszkodom.... Száz szónak is 1 a vége, hogy remélem nem követek el hibát azzal, hogy mindennek ellenére kistesó projectre készülünk. Mondjuk más választásom nemigen van, mert melóhelyre úgyse kellenék vissza, ha kellenék sem akarnék oda visszamenni, mert messze van. Új melóhely keresésébe meg nem szívesen kezdenék. De remélem ez így nem egyenes út a depi felé.........
Ráadásul olyan nehéz itthon bármit is csinálnom, ugyanis Lizi jóformán állandó foglalkoztatást kívánna. Ha mosogatok, vagy bármi, akkor könyörög, hogy menjek vele játszani(persze próbálom bevonni, de nem mindig megy).Ha alszik, csendben kell lennem, mert túl jó a ház akkutsztikája. Ha a konyhában megcsörren 1 kanál, állítom a gyerekszobában jobban hallatszik,mint a zaj forrásánál. Ha jó idő van, és nem vagyok kint vele, akkor lelkifurdalásom van, de ha kint vagyunk, akkor meg a benti dolgaimom agyalok. Szóval vhogy béna vagyok. Lizi, és az itthoni teendőim(annak ellenére, hogy véletlen sincs pedantéria), full lekötnek, mármint fizikailag. És full nem tudom elképzelni, hogy mit fogok csinálni, ha még 1 babánk lesz......(de azért szeretnénk)

Bocsika a sok-sok írkálásomért!!!!

Muki
KépKép
KépKép
 
 


Jóreggelt!
Hú de korán volt ma a 7 óra, hú csajok, akkorát táncoltam fél 3-ig, két és fél éve voltam utoljára kolibuliban, na egy-két emberrel sikerült bepótolnom azt hiszem! 11-től kezdődött a nosztalgiaparti és hát egy pohár gyümilével kihúztam és végig pörögtünk, szabadtéri volt, de nem fáztam egy szál pólóban. Itthon minden rendben volt, mert csak 10-kor indultam, és addigra már mindenki aludt. Hajnalban meg semmi forgalom nem volt, 10 perc alatt hazaértem!
NA most megyek a Gyedemet intézni az egyetemre Lilóval, Marci meg a szomszédba, szép napot!!

TamEsz
KépKépKép
 
 

 
 

Sziasztok!!
Látom nemcsak nekem nem jött be a babanet,ma egésznap probálkoztam mire mérgembe bepötyögtem a www.babanet.hu-t és ott rákattintottam a társalgora és láss csodát itt vagyok és még írni is tudok!! :lol: :lol:
Gondolom nálatok is probléma van,mert látom tegnap reggel ota nem irt senki.
Nem is fárasztom magam az ideírással,ha ugyse tudtok belépni inkább küldök nektek egy köremailt,hogy probálkozzatok!!
Késöbb még benézek ám!!
Vendég
 


Jóestét!
na két nap szünet után újra van babanet??? elég bosszantó tud már lenni, lehet tényleg arrébb kéne állni???:)

Juc,
mizu apátokkal? Bírod még??? Mikor engedik ki???

Timka,
hogy vagytok? Kitti és a pocakfájás???

Andi,
írjál csak , mesélj!!!:D

Na most megyek, mert Liló még kiabál, és apa nem bír vele! Írjatok, majd még benézek!

TamEsz
KépKépKép
 
 


Sziasztok

Na, csakhogy végre!!!

Tamesz
Hú, jó lehetett a buli! Nem sokat alhattál, de megérte, gondolom :lol:. Az én régi egyetemi csoporttársaim most szombatra szerveztek vm bulit, már nagyon várom!

Muki
Abszolút megértelek "unalom" ügyben, én többek közt ezért is megyek vissza melózni. Ha rámjön az a fajta érzés, amit leírtál én sokszor olvasok egy kicsit (pl, ha Panni alszik), az nagyon fel tud tölteni. Meg az olyan napok, amik kicsit eltérnek a "mindennapi rutintól", amikor pl kivételesen nem játszótérre megyünk, hanem könyvtárba, vagy ilyenek. AZ nagyon rossz lehet, hogy nincs a környéketeken senki, akivel közös programikat tudnál szervezni :cry: . Nincs valami baba-klub, vagy ilyesmi? Kistesóval meg egészen más lesz majd az élet, sztem az kizökkent majd ebből -de erről inkább az illetékes többgyerekes topiktársak tudnak nyilatkozni :D.

Képzeljétek, a héten megtörtént az óvodai beiratkozás! Igaz, csak jövő szeptembertől mehet Panni, de akkor is tök jó, hogy megtaláltuk az "ideális ovit", ráadásul itt van a közelünkben, gyalog 10 perc. Ez a weboldala: http://alsohegy.ujbuda.hu/.
Panni teljesen odavan, naponta többször kérdezi, hogy mikor mehetünk már oviba, és állandóan az a téma itthon, milyen az élet az oviban :lol: . Amikor mentünk jelentkezni, beszaladt egy csoportba játszani a többiekkel, alig tudtam előhalászni, meg az udvaron (ami egyébként hihetetlenül nagy) is igyekezett elvegyülni. Végül sírva fakadt, mikor mennünk kellett :roll:.
Kerestem bölcsit is, hogy legyen valahol március és szeptember között, de körberöhögtek, hogy mit akarok ilyen későn jelentkezni, és különben is miért nem viszem inkább oviba, ha betölti a 3 évet (mintha nem tudnák, hogy csak szeptembertől kezdhet...). Az összes helyen 15-20 fős várólisták vannak. Így most az lesz, hogy kiveszem márciustól a bentmaradt szabijaimat, az kb 3 hónap, így csak a nyári hónapokat kell megoldanom, de azt pedig bevállalták a nagyszülők. Szóval megoldódni látszik a helyzet.

Timka
Remélem Fanni már jobban viseli a helyzetet! Volt, hogy nekem is elborult az agyam néha, ilyenkor kapott egy-egy "suhintást" a hölgy, de azt vettem észre, semmit nem használ, vagy még ki is röhög. Így aztán nálunk a "lelki-terror" jön, be, amikor büntiből nem szólok hozzá, vagy látványosan kimutatom, mennyire szomorú vagyok a viselkedése miatt.

Úgy tudom Juc Robija holnap mehet haza, jobbulást neki!!!

Ciki, de a Hírlap cikkét én sem olvastam, köszi, hogy megnéztétek a képet.

KépKép
 
 


Az előbb elfelejtettem írni: mióta meghoztam a döntést, hogy visszamegyek melóni, sokkal több türelmem van Pannihoz, többet játszunk és kevesebbet házimunkázok. Valahogy most realizálódott, hogy nem tart örökké, hogy csak együtt vagyunk, és szeretnék megadni neki mindent, amit az óvónéniktől nem kap majd meg, bármilyen klassz oviba kerül.

KépKép
 
 


Hahó!

Csak gyorsan és gonoszan :twisted: :lol: : nem költözünk át a babafalvára (a régi babanetes tavaszi topiksok saját honlapja, szervezete, szabadegyeteme :D , ha valaki nem olvasná rendszeresen :lol: :lol: www.babafalva.hu ), kicsit más a fórum szerkezete, és van egy kihalt 2005. januári topik :lol: ; vagy a családinetre ( www.csaladinet.hu ), ez utóbbinak a kinézete tök ugyanolyan, mint a babaneté, viszont asszem, képet nem lehet feltenni rá, csak a linkjét.

Most megyek németezni kicsit, majd később lehet, hogy benézek reagálni, ez csak a tegnap esti mérgelődésem eredménye, amikro is megint nem tudtam babanetezni, mikor még időm is lett volna rá... :evil:

Jó éjt!

Juc

Kép
 
 


Na, itt vagyok megint. :D

Köszi az érdeklődést, férjem tényleg jön haza holnap, juhúúú!!! :D :D :D Azért még a héten itthon kell feküdnie, és fokozatosan mozoghat egyre többet. A gyógyszert meg minimum 3 hónapig kell szednie (de lehet, hogy fél évig is :( ), és nem ehet mellette egy csomó mindent, no meg persze alkoholt sem ihat... :? :? Szegény már egy kicsit fásultnak tűnt :( , igaz, már tképp 5 hete fekvőbeteg :shock: , ha azt az pár napot nem számoljuk bele, ami a gipszlevétel és a trombózis között volt. Énmár tutira bekattantam volna... :? :?

Szóval akkor jövő héten remélem, már jobban ráérünk, én akár este is, tehát lehet ilyen-olyan tali is!!! :lol: :lol: :lol:

A tanítványom meg pénteken érettségizik, hát már be vagyok tojva helyette... :lol:

Tamesz, örülök, hogy jól sikerült a bulitok!!! :lol: Azért jó néha kimozdulni, és kitombolni a felgyülemlett feszültséget... :lol: :lol: :lol:

Fanka, húúú, akkor Marci szerelme már ovis nagylány??? :lol: :lol: :lol:

Én nem nagyon gondoltam bele eddig, hogy hamarosan vége annak az időszaknak, amikor állandóan együtt vagyunk Marcival, valahogy olyan távolinak tűnik nekem még az ovi. Biztos attól, hogy egy fix időpontod van, amikortól dolgozni fogsz, sokkal valóságosabb az érzés. Nekem az a 2008 szeptember csak egy halvány sejtelem. :lol:

Fenyítés :lol: : hát Marci is kapott már a fenekére 1-2 csapást, igaz, igen gyengét azokhoz képest, amiket ő húz be nekünk :shock: :shock: :lol: , de mondanom sem kell, hogy hangosan röhögött rajtunk. (MInt Panni.) Úgyhogy nálunk ez totál hatástalan eszköz, erősebbet meg elvből nem adnék neki. A kiabálás dettó ugyanilyen hatástalan :? , illetve az csak fokozza az agresszióját. Úgyhogy én is olyasmit csinálok, mint Fanka írt, hogy mondom, mutatom, hogy mennyire szomorú vagy ideges vagy mérges vagyok tőle. De azért szóba állok vele, mert azért az sem jó, ha hosszabb ideig mellőzzük büntiből. (Nálunk volt ilyen gyerekkoromban, és emlékszem, hogy ez milyen szorongást okozott nekem... :? ) De Marci leginkább egy fegyelmezetlen gyerek :lol: , pl. a múltkori kiránduláson ledöbbentem, hogy ismerőseink hasonló korú gyerekeinek mi mindent tilos csinálniuk... :shock: :shock:

Írjatok, és szervezzük a talit!

További szép hetet mindnekinek!

Juc

Kép
 
 


Sziasztok!
Végreeee! Már elvonási tüneteim voltak :lol: !

Fanka,
de jó, hogy sikerült ovit találnod! Fel is lelkesedtem rajtad s elkezdtem telefonálgatni majd. Holnap talán azt is sikerül megtudnom, hogy melyik ovihoz tartozunk :oops: . Magánovit vagy államit sikerült találnod?

Juc,
örülök, hogy végre hazamehet a férjed! Hogy fog Marci örülni :lol: ! Gartula a sok ügyes vezetéshez!

Andi,
köszi a mailt, így legalább újra próbálkoztam!

Tamesz,
örülök, hogy jó volt a buli!

Fenyítés. nekem nem jár el a kezem, mert megfogadtam, hogy soha nem fog. Sajna a kiabálást is megfogadtam, de ezt nem sikerül betartanom, pedig szerintem Marci jobban viselne egy-két popsira csapást, mint a kiabálást. Azért próbálom magam visszafogni. Az anyásság tragikus méreteket öltött. Tegnap már csak én fürdethettem és kiküldte a férjemet a szobából, hogy csak én játszhatok vele :? . Pedig mostanában inkább apás volt. Viszont taktikát változtattam. Úgy tűnik, hogy nagyon igényli, hogy csak vele foglalkozzak, így ha odajön hozzám, hogy vegyem fel, vagy játszak vele, mindent félretéve eleget teszek a kérésének és lássatok csodát, néhány perc múlva már hagyja, hogy folytassam, amit épp csináltam. Mintha ezzel tesztelne, hogy szeretem-e. Leginkább az osztatlan figyelemre és arra vágyik, hogy mondjam, hogy szerete. Így most naponta 10-szer ő is elmondja, hogy szeretem anyát és bújik, csak bújik és számolatlanul osztogatja a puszikat :). Az éjszakák viszont tragikusak, de erre még nem találtam megoldást. Csak még mindig dobozban vannak a könyveink és nem sikerült előkaparnom a szakirodalmat :oops: . De már megrendeltem a könyvespolcunkat :)!

Bocsánat, hogy most inkább csak "nyavalyogtam", de nem értem, hogy mi zajlik Marciban és ettől nem érzem magam túl jó anyának.

Csilla,
nekem a Mályva utcai ovi tetszik leírás alapján, de mivel csak áprilistó vinném Marcit, csak előfelvételisnek vennék fel. Jövő szeptembertől viszont több az esélyünk, de persze a körzetbe tartozókat részesítik előnyben. Beszéltem a Kuckóval telefonon, nem voltak szimpatikusak egy kicsit sem és csak 2009-től vennék fel Marcit és ha kiderül a tejallergiája, akkor még a kajáját sem oldanák meg havi 70-ért. Ez biztosan kiesett. Holnap megyek a Montessoriba (Stefánia út). Itt borzasztóan szimpi volt telefonon a vezető. A tandíj is meglepően kedvező volt a többi magánovihoz képest (de inkább nem írom még, hátha csak félrehallottam az összeget) és megoldják a kajáját is. Holnap beszélek a Zuglói Pedagógiai Szolgálattal és megpróbálok még infókat szerezni.

Megyek kávézni, mert mindjárt ébred Marci.

Eveka

Kép
 
 


Sziasztok!

Hát én is mérgelődtem két napig, hogy nem volt Babanet, bezzeg, most meg sietek megint! :evil:

Violka összeszedett valami bélférgességet, onnan vettem észre, hogy sokszor vakargatja a kis fenekét, egy idő után gyanús lett, hogy talán mégsem a bugyikája csúszott be a fenekébe (azt nagyon nem szereti :) )! Szóval 2x fél tabletta Vermox-ot kellett beszednünk, remélem el is múlik tőle! A kertünk kész átjáróház a macskák számára, és érik a földieper, gyanakszom, hogy ott van a fertőző forrás! De persze homokozóban is összeszedheti a játszótéren, stb.

Muki!
Megértelek téged, mert én is sokszor érzek hasonlókat, és ezért én is néha parázok a második baba miatt, de mindig túllendülök rajta, mondjuk én összejárok pár kisgyerekes anyukával, az is sokat segít. De ami engem nagyon zavar, az a tunyaságom, hogy nem tudom pl. leadni a 10 kg feleslegemet, mert állandóan nassolok, és most ebben a melegben én is érzem, hogy fáradékonyabb vagyok, amit utálok, főleg, hogy mi lesz nyáron a 120 km-es túrakerékpározásnál! :shock:

Juc!
Örülök, hogy férjedet kiengedik!

Néhány kép a szomszéd kisfiúval, ill. annak unokatestvérével:

Kép békésen üldögélve
Kép már két fiúval
Kép na de kérem...
Kép motorosverseny (Viola leghátul fűnyíróval)
Kép húsvéti nyuszi etetése

Üdv: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
 
 


Sziasztok!


Hát én is azzal kezdeném, hogy két napig anyáztam a rendszergazdákat... tök rossz volt, hogy nem működött ez a ...., úgyhogy a "költözésben" én benne vagyok...

Fenyítés: köszi a hsz-kat, én is megfogadtam tegnapelőtt este, hogy soha nem ütöm meg többé. Valami más eszközt kell bevetnem majd a próbálkozásai és hisztik ellen. Remélem be tudom tartani ezt a magamnak tett ígéretem.
Apának is elsírtam, hogy milyen szar anya vagyok, aztán mondta, hogy ha eddig nem tudtam megnevelni a gyereket, akkor most amikor már zavar viseljem a következményeit. Egyszerűen nem értiu meg apánk, hogy ez a dackorszak és ha bármit is elértem eddig nála, az most a béka feneke alá került. Megint felhozta hogy miért nem szoktattam le a ciciről, mert nem "néz ki jól!!!" hogy egy 2 éves nagy gyerek szopjon még. Na itt fejeztem be a beszélgetést vele, sajna még most se érti meg, hogy nem teher Fannit szoptani és azok a bensőséges percek nekem is és Fanninak is nagyon sokat jelentenek.
Ma beszélgettem erről a védőnőnkkel, aki szerint a gyereknek kell leválasztania magát a ciciről, és sokszor van hogy csak 3 éves kor körül következik ez be. Szerinte ez a köztünk lévő kapocs lazulni fog majd, ha oviba kerül.
Tény, hogy Fanni iszonyatosan anyás...tegnap éjszaka felébredt amikor ki kellett mennem a wc-re és Kittit is vittem átpelenkázni. Torkaszakadtából üvöltött utánam, ki is mászott az ágyból és az apja nem tudta megértetni vele, hogy mindjárt visszajövök. Szerintem rohadtul fél attól, hogy megint eltűnök pár napra az életéből. Szegénykém, miken kellett átmennie, születésétől vele voltam, én vagyok számára a biztonság és akkor egyszercsak nem vagyok 4 napig...azért remélem előbb-utóbb túllesz rajta.


Amúgy Kitti szépen fejlődik, 3120-al születtet, 3000-re fogyott vissza a kórházban, onnan már 3100 gr-al jöttünk haza. Hétvégén már 3330 gr volt, rá egy hétre pedig 3530, szóval nő mint a gomba.
Csajok, anno Ti meddig adtátok a gyereknek a K-vitamint?
mert én Fanninak beadtam azt a 5-6 ampullát ami a dobozban volt (egyet egy héten) aztán slussz. Doki néni se mondta hogy adjam. Most meg azt mondja a védőnő, hogy ameddig szopcsizik és nem kap mellé más kaját kell adni neki. Persze ha kapna tápszeres pótlást akkor már nem kellene, mert abban van K-vitamin, de az anyatejben nincs. Szóval mi az igazság???

Elkészült ma apa dolgozószobája, megérkeztek a bútorok, csak fogantyúkat kell még rendelni. Nagyon pöpec lett. Hétvégén leköltöztetjük a belevalókat, majd teszek fel képet, ha kész.
Anyukám szombaton megy haza, úgyhogy onnantól jön majd a fekete leves.

Munkába visszavágyókat megértem, nekem is hiányzik kicsit a pörgés. Ezért se szeretnék még egy gyereket, nem szeretnék 6-7 évig szoptatni és pelenkázni...
Barátnőm most ment vissza dolgozni, kislánya 6 hónappal idősebb Fanninál és tegnapelőtt ment először bölcsibe. Barátnőmet szerencsére visszavették a régi munkahelyére, csak más részlegre, picit jobb fizuért. A dolog pikantériája, hogy megint jön a baba, ma mennek épp dokihoz, és amikor visszavették még nem tudta. Úgyhogy most dolgozik egy fél évet aztán megint táppénz meg Gyed...
Na ennyit rólunk.

Juc
Apátok hazaért?

Tamesz
Elkészült már a játszóteretek?
Figyu, ha lesz időd dobsz majd nekem képet a kerítéslécekről....

Évi
Nagyon jók a képek! húhh, ez a bélférgessék elég rémisztően hangzik...volt székletminta is?

Mukika
Kitti nagyon hasonlít Fannira, majd rakok fel képet mindkettőről. Amúgy kék szemei vannak neki is, csak rossz volt a fényviszony. Mondjuk Fanni 300 gr -al több volt, ez meg is látszott rajta, ducibb volt az arca.

Na megyek mert nemsokára hazaér apa és még szépítem egy kicsit az új szobáját!

Timka

Kép
Kép
 
 


Sziasztok!

Ma megvettem a Suttogó titkai II című könyvet, hátha segít kicsit az alvásgondjainkban, meg a hisztik kezelésében. Ti ismeritek ezt a könyvet? Hát, majd meglátjuk...
Nem is meséltem, hogy a múltkor este 11-kor még autókáztam Violával, hogy elaludjon, teljesen kiakasztott a kiscsaj, volt minden, sírás, üvöltés (részemről), végül a kocsiba beültetés, úgyhogy Timka, abszolut megértelek, ha nálad is eltörik a mécses. És a legbosszantóbb, hogy az én férjem se érti meg a dolgokat, csak én vagyok a gyagya, hogy éjjel még autókázom vele a városban (mellesleg igaza van), szóval talán segít egy kicsit a könyv!

Ma is képzeljétek, a délutáni alvásból üvöltve ébredt, és csak majdnem egy óra múlva nyugodott meg, azt mondta nem fáj semmije, talán rosszat álmodott, de olyan szörnyű volt, a végén már öklendezett, és én is majdnem sírtam! :shock: De hogy mi ez? A biztonság kedvéért adtam neki fájdalomcsillapítót, de gyanítom, hogy nem testi "szenvedései" voltak! És már máskor is volt hasonló, és mindig a délutáni alvások után! :?

Timka!
Nekünk is a K-vitamint az első gyümölcsös kajáig kellett szedni. Nagyon helyes Kitti, majd tényleg tegyél fel Fannis csecsemős képet is, hogy összehasonlíthassuk őket.

Na megyek, jó éjt mindenkinek: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
 
 


Most nézem, hogy az óra teljesen rosszul működik, mellesleg a "költözésben" én is benne vagyok!!!

KépKép
KépKép
KépKép
 
 


Sziasztok!

Hazajött ma végre férjuram :lol: , igaz, kicsit reklamál, hogy hol a nővérhívó :lol: :lol: :lol: , de azért jó, hogy itthon van!!! Köszi a drukkokat!

MOst megyek is nővérkéset játszani... :lol: :lol: :lol:

Ja, költözésre én a babafalvát javasolnám, nektek mi tetszene?

Sziasztok!

Juc

Kép
 
 


Sziasztok!

Hát én is ki voltam borulva a babanetre, tiszta rosszul voltam, hogy nem jött be. Köszi Andi a riadóztatást, Tamesz Neked meg a választ!
Költözés? Én megyek a nagy többség után.....

Timka!
Hát akkor nem egyszerűek a dolgok nálatok.... Mondjuk nem értem, hogy Apátok miért nem osztja a Te nézeteidet! Sztem azzal, hogy egy 2 éves gyerkőc szopik, semmi baj nincs, egészen addig, míg anyuka vagy baba meg nem unja. Na jó, mondjuk azért 4 évesen már télleg kissé fura a dolog. Meg most lehet, hogy Apátoknak azért is tűnik furának, mert Kittihez képest jóval nagyobb Fanni. Amúgy le a kalappal előtted, én sztem nem csinálnám, pláne, hogy Lizit is azért állítottam le 23 hósan, mert egyszerűen már kezdett kellemetlen lenni nekem.
Szegény Fanni, majdcsak túl lesz azon a 4 napon amíg távol voltál tőle.
Jó ötlet, hogy raksz képet mindkét lányról, várom!

Eveka!
Sztem Neked nem gyönge önuralmad van, hogy kibírod, hogy soha nem csapsz Marci popójára vagy kezére. Sajna ez az önuralom belőlem hiányzik....
Óvoda ügy nem semmi! Remélem jól értetted az összeget, és élőben is szimpik lesznek.

Évi!
Képek jók! De jó lenne, ha nekünk is lennének ilyen játszópajtásaink. Azért ez az esti kocsikázás nekem elég meredek. Nálunk ilyen megoldás sztem teljeséggel kizárt lenne, legalábbis Apát ismerve. De mindenesetre is sajnállak nagyon, mert nyilván nem jókedvedben ülsz autóba éjszaka....
Délutáni sírás: hát mit mondjak, őrület....mi lehet vajon a baj? Próbáld ki egyszer, hogy legyél mellette amikor felébred, hogy akkor is így csinál-e Viola.

Tamesz!
De jó, hogy jót buliztál! Én is akaroooooooook!

Fanka!
Klassz, hogy megoldódik a melós-ovis dolgotok! Ha szerettem volna ott dolgozni, ahol melóztam(és ha visszavennének), én is visszamennék sztem, ha más nem is kb 1 évre, az azért kizökkentene a monotonitásból rendesen, aztán jöhetne újra a baba és az itthonlét. De hát vissza sem vesznek, és nem is szerettem ott.
Baba-mama klub volt, amíg nem köszöntött be a jóidő, most már sztem mindenki inkább a szabadba viszi a gyerkőcét. De amúgy akkor is iszonyat "lájtos" volt.

Muki
KépKép
KépKép
 
 


Sziasztok!

Juc
Nekem is szimpi a babafalva, úgyhogy ha rászánjuk magunkat akkor irány oda!
Csak nem olyan szexis, rövidrucis, cicifelnyomós nővérkét játszol??? :D :D :D és Marci? örült apucinak?

Évi
Te jó ég, éjszakai kocsikázás? nálunk ilyenre még nem került sor.
Mostanában nem alszik napközben (ami nem biztos hogy jó neki) így ma este is elaludt a hajszárító búgására.
Nálunk is előfordul minden előzmény nélküli üvöltés, tegnap este pélkdául fürdésnél. Előtte 2 perccel még meztelenül rohangált, aztán beraktam a vízbe és anya...anya....bömbölt, nem mondta mi baja van, csak sírt...sírt, végül mikor kivettem elmúlt. pedig imád fürdeni. Éjszaka is volt rá példa hogy sírt, de szerintem ők még nem álmodtak boszorkányosat meg hasonlókat, ami miatt sírva kellene ébredniük.
Te olvastad a Suttogó 1-et is? Hallottam már róla, de nem tudom miről szól, majd kérünk beszámolót.
Amúgy ajánlom még a "Minden gyerek megtanul aludni" c. könyvet is. Korábban már belekezdtem az olvasásába, lehet fel kellene elevenítenem megint.

Mukika
Szerintem apa tudat alatt nem tud elvonatkoztatni a mell funkciójától. Pasiknál mell=szex, és lehet fura neki, hogy ekkora nagy gyerek mint Fanni mégmindig cicizzen, lehet hogy már perverznek tartja.
MInden estere amíg nekem nem teher és Fanni igényli szopiztatom.
Igazából csak azzal van bajom, hogy néha nem tud lecuppanni róla. Szólok, hogy oké, mostmár elég és azért se hagyja abba.

KÉpet keresek majd Fanniról most megyek pihizni, mert ma is rémes fejfájássasl ébredtem. Kiborít az éjszakai felkelés. Jó gyerek a Kitti, 1-max. 2-szer kel fel reggelig, de olyan rossz akkor felkelni , ciciztetni, tisztába rakni....

Jó éjt!

Timka

Kép
Kép
 
 


Jóestét!
Költözés, részemről is ok!

Juc,
nagy volt ma az öröm nálatok?? Minden ok? További gyors gyógyulást Apátoknak!!!!!!!!:D Hány múszakban kell otthon nővéreskedned?:D:D

Türelem,
hát mostanában nálam is elfogy néha, ütni mi sem szoktuk, bár volt hogy nagyon eldurrant az agyam, mint pl a múltkor a Margit szigeten, amikor felborította Lilit a babakocsival, amíg Timkáéktól búcsúztam, na akkor kapott a pelenkás seggére, de azt hiszem akkor jogos volt, na meg most a hétvégén tessékeltem be a házba morcosan, mert a fekete kocsim ajtaját egy fehér vasrúddal kocogtatta, hát mondanom sem kell, szép lett! Nálunk is "lelki terror" van, mondjuk neki, hogy kap egy nagy taslit, pofont, de ezen körberöhög, mostanában az jön be, hogy össze fogunk veszni, és ettől kicsit megijed. na meg menj el gondolkozni kicsit, néha még ez a hatásosabb.

Timka,
ok, nem felejtem a képet!!! Mi is kérünk a odlgozóról majd, de akkor a macsek hol fog lakni??? Tényleg mit szólt, hogy új családtag érkezett?
K vitamin addig kell, amíg a tápszer vagy egyéb kaja nem éri el a napi 100ml-t, nekem ezt mondta a dokiknéni. mi most három dobozzal ettünk Lilónál, mert a tápszerekben már benne van, azt hiszem talán a vérzékenység ellen kell???
Ja, játszótér még nincs, apu még kint van öcséméknél hétfőig, most költöznek és ő a pesztra, meg segéd, meg minden!:) Valamelyik hétévégén fogjuk majd összerakni, ha az idő is engedi, még az oszlopokat le kell kennem mégegyszer addig!
Tényleg kérünk képeket a gyerkekről, majd én is kereseke egyidőset róluk, de nálunk is Marci ennyi idősen már majdnem 1kg-val nehezebb volt, viszont Liló meg hosszú, ma volt a dokinéni, el volt ájulva, hogy mennyit változott 6 hét alatt, be is mutatott neki mindent, sőt még fel is állt kapaszkodva, meg már felülni is tud a hasalásból, szóval jönnek a rohanások, meg elkapások, hogy minél kevesebbet törje magát.

Muki,
ha van szabid vedd ki és menj el táppénzre, nekem most ezt találták ki a munkaügyön, hogy mennyivel jobban jártam volna, mondom köszi, miért nem egy éve szóltatok!!!:D De Csilla biztosan jobban tudja ezeket.

Csilla,
tényleg hogy vagytok? Költözés?

Évi,
hú autózás éjjel, ezt öcsémék csinálták amikor a lányuk még picike volt, bevágták pizsibe, mentek egy kört, majd felcsempészték, de kinőtte. Nekünk szerencsénk van, metr Marci 9 körül bejelenti, hogy kísérjük fel, kapcsoljuk be a zümilámpákat, kéro a tejet, és a vizet az éjjeliszekrényre, megissza, ledobja az üveget, majd olvas, befordul és durmol. Én újratöltöm a tejet, és valamikor éjjel kiszolgálja magát, mert reggelre mindig üres. Na Lili viszont mostanában kétszer kel megint, és zabál, de hát ez van, éhezik etetni kell!!!:D
Jobbulást a fertőzéshez, elég dúrván hangzik, remélem gyorsan elmúlik.
Nagoyn jók a képek, látom "ingerszegény" környezetben laktok!:D

Eveka,
tényleg baromi türelmes vagy, láttam most már kétszer is, le a kalappal, nekem már nincs annyi, vagyis nem mindig. Remélem sikerül az oviválasztás nektek is.

Na most megyek, mert 11-ig vasaltam, mert a héten fent vna a dédi keresztanyáméknál, mert apu meg kint van, és így van aki segít neki, és tegnap is náluk voltunk, meg holnap is felmegyünk, mert ez nagoyn jót tesz a lelkének, ha a fájdalmait nem is tudjuk csillapítani, szegénykém már 40 kg sincs, Lilit sem tudja már felemelni, csak megtartani az ölében, ha hagyja magát a csaj. Szombaton leugrunk Győrbe, mert sógornőm is költözik, és segítünk egy kicsit neki, de este jövünk is, mert nincs kedvem cuccolni.
na szép hétvégét, ha nem jönnék, majd értesítsetek ha elköltöztünk!:D:D:D

TamEsz
KépKépKép
 
 


Tamesz,
meglepődtem azon, amit írtál, mert sajnos én tényleg nem vagyok türelmes anyuka. Talán társaságban egy kicsit könnyebb türelmesnek lenni, meg akkor, ha sokat megyünk, kirándulunk. Van egy barátnőm, akinek 2 és fél éves a kislánya és még csak soha nem is kiabált vele. Ő türelmes:). Pedig kislány jóval nehzebb eset, mint Marci. Én nem láttam, hogy Te türelmetlen lettél volna Kunkával. Nagyon önállónak nevelted, ami szerintem borzasztó jó. Én nem tudom, hogy Marci hogy fog óvodába járni...

Juc,
hogy érzi a tanítványod, hogy sikerült az érettségije? Érte aggódsz vagy kimerített a nővérkésdi :lol: ??? Örülök, hogy hazatért a Férjed!

Muki,
nem örnutalom, hogy nem ütök rá Marcira, egyszerűen eszembe sem jut. Ha lenne önuralmam, nem kiabálnék vele olyan sokat :? . Egyszer azért ráütöttem a kezére, még régen, de az szándékos volt. Röhögve nyúlkált a konektorba és nem tudtunk rá máshogy hatással lenni.

Timka,
a K-vitamin addig kell, amíg csak anyatejet eszik Kitti. Mi anno nagyon megijedtünk, mert a régi gyerekorvos csak két dobozzal írt fel, aztán mikor Marcinak véres lett a kakija, a Bethesdában rögtön a vérzékenység gyanúja merült fel, amit a K-vitamin hiánya okoz. Utána újra kezdtük adni neki. Kb. 5 orvos mondta nekünk, hogy a csak anyatejes táplálás mellett kapnia kell a K-vitamint végig a gyerekeknek. Nem csodálom, hogy nehezedre esik 2-szer etetni, tisztába tenni. Nekem még az is nehezemre esik, hogy éjjel egyszer áthozzam Marcit, mert jó sokáig kényeztetett minket az egész éjszakás alvással. Marci azt hiszem 6 hetes koráig kakilt éjszaka, aztán már nem is tettem éjjel tisztába, csak szoptattam.

Ovi: voltunk ma óvodában. A költségtérítés nem vad, elfogadható. Nem is a tipikus elvadult Montessori ovi, egyszóval nem olyan "Ufók". Vannak montessori eszközök is, de vannak "rendes" játékok is. Az óvónő egy tünemény. Leste a gyerekek minden kívánságát, baromi türelmes és figyelmes velük. Csak szelíden szólt és "fegyelmezett". Nagyon szimpi volt, rábíznám Marcit simán. Odajött egy szomorú kislány, egyből ölbe vette, dédelgette, látta, hogy leült egy kisfiú a reggeliző asztalhoz, egyből odament (kérés nélkül), hogy megkenje a kenyerét. Ilyen apróságok. És nem az a típus, aki megjátsza magát, egyszerűen ilyen, minden porcikájával a gyerekekre figyelt. Az oviban 15 (max.) 20 gyerek van, erre 2 óvónő és egy dadus + időnként 1-1 angoltanár. Persze most jön a DE. Az udvar az egy nagy nulla. Kicsi is, nem is felszerelt. Állítólag nemsokára elköltöznek vagy megcsinálják rendesen az udvart. Ez az egy (számomra elég nagy) negatívum volt. Közben azt is megtudtam, hogy a környék legrosszabb óvodájának körzetéhez tartozunk, így ez biztosan kiesik. Egyszóval még mindig egy nagy kérdőjel az ovi. Valószínűleg csak jövő szeptembertől mehet úgyis oviba, kivéve, ha a Montessorit választjuk.

Ennyit a kálváriánkról.

Ha költözünk, nekem is szóljtok, légyszi!

Eveka

Kép
 
 


Sziasztok!

Nyitottam egy új 2005. januári babák topikot a babafalván :lol: :lol: :lol: , próbáljuk ki!!!

http://www.babafalva.hu/portal/modules. ... opic&t=470

Gyertek!!!

Juc

Kép
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: