Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Anyukákat keresek csevegőpartnernek, akiknek hasonló korú babájuk van!
 
 


Szia Bogesz!

Nekem 2005.márc.26-án született a kislányom, de ápr. 4-re voltam kiírvaKép

Azon kívül, hogy levelezhetünk, csak jelezném, hogy már létezik egy ilyen topic a Fogamzás/várandósság/szülés-Várandósság-Érkezem 2005 április alatt, valamint a Gyermekek/magzatok kor szerint-2005.tavaszi babák.

Brigó

Kép

Kép
 
 


Szia Brigó!

De jó, hogy írtál! Igen gyors volt a kislányod, biztos fontos dolga akadt idekint! Az én kilsányom április 10-én született meg! Mi is későbbre voltunk hivatalosan kiírva, bár az orvosom már jelezte, hogy előbb fog jönni.

Láttam azt a topicot (vagyis csak a Gyermekek / magzatok kor szerint....), de úgy vettem észre, hogy az áprilishoz elég régen szóltak hozzá és arra gondoltam, hogy akik oda írtak, azoknak elfogyott a szabad idejük a csevegésre. Nagyon örülök, hogy írtál!

Te hol szültél? Hogy érzed magad, mint gyakorló kismama? Milyen volt a munka utáni nyugis váltás?

bogi
 
 

 
 

SziasztokKép

A mi kislányunk Viktória 2005. Április 21
én született.(lásd:Az albumunkban)
Egy kis huncutKép
Szivesen beszélgethetünk itt is!!!


Kép

Kép

Kép
 
 


Szia Bogesz!

Kérdésedre válaszolva, én Egerben szültem a megyei kórházban, és nagyon meg voltam elégedve a dokimmal, szülésznőmmel, a kórházzal, és egyáltalán mindenkivel. Nem hagytam, hogy azt az élményt, amit az újszülött kislányom adott, akit egyébként Jázminnak hívnak, bárki is elrontsa.
Nos, mint gyakorló kismama? Hááát, a jó isten megáldhatna jóval több türelemmel. Nem lenne semmi baj, nagyon élvezem, hogy itthon lehetek Jázival, és hogy egészséges, és aranyos, és jópofa, csak sajnos éjszaka nem igazán alszik (annak ellenére, hogy 3-6 hónapos koráig átaludta az éjszakát, most pedig volt úgy, hogy 15× keltem hozzáKép), és így én sem alszom, és ezért nagyon nyűgi, türelmetlen, rosszkedvű vagyok napközben. Na jó, azért nem minden nap. Kép Na, egy szónak is száz a vége, örülnék neki, ha átaludná az éjszakát, és így sokkal boldogabb lehetnének a napjaink. Nálatok hogyan alakul az éjszaka?
És te hol szültél? És hogyan hívják a kislányod? És miket csinál már? És egyébként is, írjKép

Edinka!
Üdv ittKép
Jól emlékszem, hogy te írtál a tavaszi babák topicba is?
Végignéztem az albumotokat, nagyon szépek vagytok mindannyianKép
Veletek mi újság?

És íme egy kép hercegnőmről:

Kép

Brigó

Kép

Kép
 
 


Sziasztok!

Mindannyian nagyon édesek vagytok! Jól látom a képeken hogy mindkettő pöttömnek alul is és felül is van foga? Nekünk még csak a két alsó bújt ki. Na, nem mintha sürgetni szeretném.
Nem irigyellek az álmatlan éjszakák miatt Brigó. Mondjuk talán én abból a szempontból szerencsésnek mondhatom magam, hogy gyermekem születésétől kezdve nem aludta át az éjszakát (volt olyan, akitől azt hallottam, hogy születésétől kezdve átaludta, úgy keltette etetni), egy hónappal ezelőtt még azt mondtam, hogy ez a kis gézengúz soha nem fogja átaludni az éjszakát. Szóval eleve ehhez voltam szokva, így most nagy örömként ér, hogy este hét-nyolc körül fekszik és reggel ötkor felkel, de vissza is alszik egy kis ringatásra utána pedig reggel hétkor kel és a férjem is sokszor besegít. Szóval így napközben nem vagyok annyira kimerült (kivéve, ha sokáig fent vagyok az éjszaka). Napközben viszont baromi keveset alszik (kb. kétszer fél órát).
Egyébként én Budapesten a II. Női klinikán szültem, az orvosom és szülésznőm életem egyik legjobb választása volt. A szülésem gyorsan ment, két óra alatt lement az egész, a legerősebb fájástól egészen a mellkasratételig. Szerencsére ebben a kórházban is dívik a baba-mama szoba, így folyton együtt lehettünk, így nem úgy jöttem haza, hogy nem tudtam, hogy hogy is nyúljak hozzá (Ja igen, nekünk ez az első babánk! Nektek??). A csecsemősök is rengeteget segítettek.
Petra éppen járatattja magát. Persze az orvos nekünk mindent tiltott. Hat hónaposan felállt. Nem tudtunk vele mit csinálni, már mindent elpakoltunk, dehát a bútorokat nem tudtuk kirakni a lakásból. Most támaszkodik a falban és oldalazva sétálgat, tapsolni még nem tapsol Jázminnal szemben, de kerekecske-gombocskát játszik a kezeivel. Az egyik kezén tartja felfele a tenyerét, a másik kezének mutatóujjával kerekecskézik. Borzasztóan figyel mindenre, nagyon komolyan és persze rámol rámol, rámol.

Megnéztem Viki oldalát! Nagyon kis helyes! Milyen jó, hogy ilyet lehet itt csinálni. Még nem tudom, hgoy hogy, de majd böngészem még ezt az oldalt!

Kép
 
 


SziasztokKép

BrigóKép
Igen jól emlékszel én irtam a tavaszi topicba is, de már nem nagyon tudom őket követni így már egy ideje nem irogatok nekik!!
Hanem, a "babaprojekt állok ide babásai"nál vagyok sűrű látogatóKép
Ott nem vagyunk annyian, mindenkit ismerek tudom kivel mi történik!!!

Mindegyik baba nagyon gyünyörűKép
Vikim 3 hós korától végig aludja az éjszakát, szerencsére!!!
Ha, véretlenül nem tenné akkor a fogacskája jön.
Az első két fogat alul nagyon megéreztük, szegénykém belázasodott és ment a hasa isKép
De már azóta 7 db fog bolgog tulajdonosaKép
Szerencsére a többivel nem voltak hasonló gondok!!
Már szépen mászik amit egy időben hátrafelé csinált, de aztán rájött a drága hogy előre is lehet menniKép
Kapszkodva felhuzza magát, probálkozik a felállással, de szerintem még ez odébb lesz!!
Néha ebből nagy koppanások vannak mert hátra csapja magátKép
Olyankor van ám hangja!!!
De egyébként csendes babaKép
Nagyon tud mosolyogni hangosan nevetniKép
DE még mindig kézben altatom el, és ugy csempészem őt be a kiágyábaKép
Amiről nem tudom őt még mindig leszoktatniKép
Pedig, nagyon nehéz tartani majdnem 8 kgKép
Jó éttvágya van ,szerencsére.
3* kap tápit, 1*főzeléket, 1*tejpépet és gyümölcsöt!!
Röviden ennyi a bemutatóm a kis vikiről

Kép

Kép
 
 


Szia Edinka!

Ezek szerint Neked is elment a tejed? Már csak a 3* tápos étkezésből gondolva. Furcsák ezek a dokik. Én csak este adok neki tápot, reggelire tejpét, ebédre főzi husival, du pedig szintén könnyebb főzis kaja na meg persze a gyümi.
A hátracsapkodást ismerem! Nekem mindig bűntudatom van, hogy nem figyeltem eléggé. :-( Az a baj, hogy olyan gyorsan és hírtelen történik, hogy sokszor nem tudtam időben odakapni. Szerencsére Petra már stabilan áll, már kapaszkodás nélkül és ha puffan is, már kezdi tompítani az eséseket.
Viszont a hét fog számomra teljesen meglepő! Csak az első két alsó volt nehézkes? A többi könnyebben jött??
Én kaptam anyukámtól egy könyvet a babák álma (asszem ez a címe) nagyjából az alapján kezdtük el az altatást vagyis a nem altatást, le szoktuk tenni igazából. Néha sír, de 10 perc után abbahagyta. Nemrég beszélgettem egy anyukával, akinek a második gyermeke most két éves és ő mondta, hogy ő is a másodiknál már rutinosan sírni hagyta, mert az elsővel nagyon megszenvedte a dolgot. Én csak nappal altatom. Bár az altatás sokszor tovább tart, mint maga az alvás. :-)))))
Na sziasztok, robogok ebédet főzni!
 
 


Sziasztok Csajok!

Edinka!
Csak nem babát szeretnétek megint? Márcsak, hogy abba a topicba írogatsz. Egyébként lassan én is írhatok, mert nyáron szeretnék már pocaklakótKép
Úúúú, 7 fog? Nekünk még csak 4 van. Az első volt a legnehezebb, akkor szerintem még Jázi "nem volt felkészülve" ilyen dolgokra, mint fogkibújás.
Jázi már 11,5kg, így én is unom az álomba ringatást. Mostanában mér csak úgy vagyok hajlandó elaltatni drágaságom, ha ülhetek. Állva, sétálva képtelen lennék. Este meg bealszik a kaján. (jobb esetben...)


Mi is tápizunk, reggel sima tápszer, este rizses, tízórai zöldség, ebéd husi, uzsonna gyümölcs.

Bogesz!
Nagyon aranyos a kislányod! Olyan kis huncut szemei vannak.
Hát ez az!!! Amíg az első hónapokban felkelt éjszaka Jázmin, egyrészt volt értelme,mert evett, másrészt ez volt megszokva. De utána szépen átaludta az éjszakát, én meg nyugisan kipihentem magam. De most nagyon rossz volt visszaállni, ráadásul nem kér enni sem, csak úgy felébred.
Egyébként Jázmin az első gyermekünk, de ahogy már fentebb is írtam, szeretnék lassan a másodikkal teherbe esni. Bár így meggondolandó, hogy Jázi nem aludja át az éjszakát, de nem akarok visszamenni dolgozni (még).

Megyek teregetni,
pá,
Brigó

Kép

Kép
 
 


Sziasztok!

Én csak itt ámulok és bámulok. Ti mindketten már a második babán töritek a fejeteket?
Én meg nagy körképet csinálok, hogy ki mikor vállalta a másodikat, kinek milyen tapasztalatai vannak és én teljesen tanácstalan vagyok vagyis lettem. Nem tudom eldönteni, mi az ideális korkülönbség.

Brigó, Jázmin még elég kicsi ahhoz, hogy visszamenjél dolgozni! Szóval még "messze" van az az idő, hogy "ettől kéne tartanod". Ti hány babát terveztetek? Mi csak kettőt, de már hajlok a három felé. :-)
Van ilyen, hogy rizses tápszer? Hát én nagyon el vagyok itt maradva. Igaz, mi AR-st eszünk és a doki írja fel rendszeresen. Mást nem is enged.
Egyébként nem csodálkozom, hogy nem bírod a kezedben altatni. Petra csak 8kg, de nekem már az is sok néha. A derekam szokott berekedni és akkor olajoznom kell egy ideig. Olyankor még vizibalettra sem tudok menni. Pedig az egy jó kis kikapcsolódás nekem.

sziasztok
Bogesz
 
 


Sziasztok!
Gyorsan végigolvastam a topicot, jó hogy egyszer ilyet is tudtam itt csinálni. Olyan jó olvasni, hogy nem csak én szeretnék egy nyári pocaklakót egy tavaszi manóval!

Kép KépKép
 
 


Szia Lorca!

Neked a nyári pocaklakód az első babád lenne? Nem rossz nyáron nagy pocakkal? Én a telet csináltam végig és az így jó volt. Nyáron a nagy hőségben nem tudom, hogy viseltem volna.
 
 


Bogesz,
Van egy tavaszi babóm, ő Natasa. Vele szeptember 1-jén estem teherbe, máj 24-én született. A nyarat így teljesen kihagytam, a tél meg nem volt vészes.
Próbáltam képet feltölteni, de a net nem reagál udvarias noszogatásomra. A profilomban van egy képtörpéről.
Ideális korkülönbség sztem nincs. Nálunk tesómmal működik a 7 év, barátnőm és tesója között pedig a 15 hónap. Ha van, szerintem a kettő körül valahol.

Kép KépKép
 
 


Sziasztok!

Bogesz!
Nos, azért írtam, hogy nem akarok visszamenni dolgozni, mert, ha nem jön össze a baba Jázmin 3 éves koráig, akkor kénytelen leszek melózni. Azt viszont nem szeretném, mert mindenképp szeretnénk még gyerekeket, és nem akarok nagy korkülönbséget köztük, az meg olyan hülyén jönne ki, hogy visszamegyek melózni, 2 hónap után meg bejelentem, hogy mégis terhes vagyok. Ezért már lassan el kell kezdeni a babaprojektet, hogy a "terv" megvalósuljon. Szóval egy kicsit a jövőbe is kell már látnom....
Egyébként mi 3 babát tervezünk, aztán majd kiderül hogyan alakul. Van egy ismerősöm, aki most várja az 5. babát. Na, azért ennyi gyereket már nem szeretnék. Illetve szeretnék, ha biztos lennék benne, hogy mindent meg tudok nekik adni. De ugye a mai világban.... Ismerősök még azon is kiakadnak, hogy 3 gyerek!!!
Tápszer kapcsán: mi a Mildibét használjuk, és annak van rizses változata, ami kimondottan esti kajának van, mert ugye ez laktatóbb. Mi az az AR??? Valami allergiásoknak való tápszer, vagy mi?

Edinka!
Mi van veletek?

Lorca!
Üdv itt! Akkor majd megalakítjuk a 2007. nyári babák topicot, oké???Kép

Jó éjt,
Brigó

Kép

Kép
 
 


Szia Brigó!

Hát megértem a helyzeted. Én azért nem aggódom emiatt annyira, mert amikor kiderült a munkahelyemen, hogy terhes vagyok, kirúgtak,így igazából nincs hova visszamennem. Ezért is kezdtem el a baba mellett saját céget építegetni. Nem túl egyszerű, mert rengeteget kell vele foglalkozni és ugye Bogyóval is, de úgy oldom meg, hogy amikor alszik, akkor foglalkozom vele, na meg este. Éjszakába nyúlóan. Hétvégén meg csak az egyik napot áldozom be rá, a másik szigorúan a családé. Nem szeretném, ha a gyermeknek ebből bármilyen hátránya származna. Neked mi a foglalkozásod, hol "dolgozol" ?
Az AR az az anti refluxos tápszer. Sokat bukott szegényke míg kicsi volt és azt írták fel neki. Azóta is azt eszi. A doktornőnk nem változtat rajta. Azért már várom, hogy egy éves legyen és ehessen már mindenfélét.

na sziasztok
megyek ebédet főzni, meg dolgozgatni
Bogesz
 
 


Brigó,
Benne vagyok! Lehet, hogy férjet kéne ezért cserélnem, de hajrá babák!!! Irigylem az ismerősödet! Az egyik tanítványom a 9. gyerek volt. Az a karácsonyi kép, amit még elsőben mutatott a szüleiről, testvéreiről, unokaöccseiről és hugairól, a legszebb behozott fotó volt a 10 éves tanári karrierem alatt. Most, így évek távlatából is elfog a sárga irígység. Anyagilag már három is kitörné a nyakam, de hát számítana?!

Bogesz,
Na, ennyit ér a törvényi védelem. Volt ismerősöm, akinek úgy mondtak fel, hogy előtte visszaédesgették a munkahelyére.

Kép KépKép
 
 


Sziasztok!

Bogesz!
Nem semmi lehet a volt munkaadód. Milyen munkakörben voltál, hogy ennyire a szívére vette?
Én pü-i munkatársként melóztam. Nagyjából áfa/helyi adó/nemzetközi adó bevallások, banki utalások+kapcsolattartás, meg még sok egyéb, amivel nem untatlak. Én nagyon szerettem csinálni, maga a meló most is hiányzik, csak bizonyos emberek nem.
És milyen vállalkozást nyitottál? Nekem nem lenne merszem (anyagiak miatt) belevágni egy magánbuliba.
Aha, most már értem, mi az az AR. Szerencsére nekünk nem volt ilyen bajunk, és remélem, hogy már nektek sincs, csak a biztonság kedvéért kell ezt ennie Petrának.

Lorca!
Akkor ezt megdumáltuk Kép
Miért kellene férjet cserélned? A párod nem szeretne másik babát, vagy nem ilyen hamar? Húúú, 9. gyerek??? Kíváncsi vagyok hogyan élte ezt meg.

Képzeljétek, bár ez off, de ma a körmöm alá ment egy szálka. Annyira fájKép

Pá,
Brigó

Kép

Kép
 
 


Igen, apucinak pont elég egy tökéletes baba és egy tökéletlen feleség. A terhesség alatt azt hitte hülyéskedek, de úgy maradtam.
A leányzó kiegyensúlyozott volt, látszott rajta a jó nevelés. Pont olyan volt, mint amilyennek egy kamasznak kell lennie. Általában az egykék vannak elkapatva. Mint NatiKép

Kép KépKép
 
 


Sziasztok Csajszik!

Hát én külkereskedelmi ügyintéző voltam (külföldi beszállítókkal való kapcsolattartás, gerincferdülésre gyermek fűzők teljeskörű intézése mind a külföldi forgalmazóval, mind pedig a hazai orvosokkal stb.). A szomorú számomra az egészben csak az, hogy egészségügyi területen tevékenykedett a cég ill. hogy szerdán bejelentettem, hogy terhes vagyok az igazgatónak, aki nagy örömmel gratulált és biztosított támogatása felől, meg hogy addig maradjak, amíg csak tudok ( a cég ISO bevezetése előtt állt és azt végig tudtam volna vinni). Szóval ez volt szerdán, aztán csütörtökön nap végével behívatott, hogy mennem kell és pénteken csak annyira kellett megjelenjek, hogy átadjam a dolgaimat. Abból a szempontból viszont nem bánom, hogy ha maradok, akkor biztos kiszekálták volna a lelkemet és az nem tett volna jót az én bogyómnak.:-))) Így viszont egy teljesen kiegyensúlyozott mosolygós kislány lett. Na, meg belekezdtem valamibe, amit minden felettes nélkül önállóan tudok csinálni. Egy német cég termékeire kaptam meg a kizárólagos magyarországi forgalmazói jogot. Ezek pontosan tánccipők. A megtakarított pénzünket tettük bele a férjemmel. Még csak tavaly novembere óta foglalkozunk vele, így arról nem tudok nyilatkozni, hogy menyire vált be a dolog. :-))))

Ami a tápszert illeti. A védőnőm csak annyit mondott, hogy amíg el nem kezd állni és járni, addig ő bukni fog. Mostmár egyre kevesebbet, szinte alig. Csak azt nem tudom, mikor hagyhatjuk el teljesen. MÁr annyi mindent adnék neki enni, pláne, amikor elkezd nyamnyogni hangosan,ha látja, hogy mi eszünk és persze,a mit adok neki akkor és "neki való", az nem kell. Dehát türelem, türelem........
 
 


Bogesz,
Lehet, hogy főnöködnek kellett volna küldeni egy meghívót a munkaügyi bíróságról. Megérdemelte volna. Remélem, legalább egy tisztességes végkielégítéssel köszöntek el!

Kép KépKép
 
 


Sziasztok!

No, hun vannak ezek az áprilisi babák és anyukájaik? (kérdezi ezt az, aki nem volt már erre több mint egy hete, és még a lánya sem áprilisi születésűKép)


Bogesz!
Volt főnöködnek küldök egy... inkább le se írom mit. És gondolom, hogy még ezek után emberségesnek tartja magát.
Sok sikert a vállalkozásotokhoz!!!
És nem mersz próbálkozni a kajával? Hátha már kiválthatná a tápszert? Persze megértem, ha hallgatsz a dokira és a védőnőre.

Edinka!
El vagy veszve! Remélem nincs semmi baj!!!

Ti milyen babakocsit használtok? Mert mi még azt, amit anno vettünk, de jó lenne tavaszra beszerezni egy sport babakocsit is. Csak éppen én olyanra gondoltam, aminek a háttámlája még dönthető, ha elaludna benne Jázi, de a férjem már csak olyan egyszerű, párezerforintos kocsira.

Na, megyek, benézek még egy másik topicba is.
Pá,
Brigó

Kép

Kép
 
 


SzisztokKép

Csak gyorsan bejelentkezek hogy nincs semmi baj velünk,csak anyuéknál voltunk és ott nem volt sajna net!!!!

Vikim szombaton állt fel először
azóta lépten nyomon utánna kell szaladnom félek hogy leesikKép
Olyan kis ügyi és bátor.
Néha mint a "nagyok" elengedi a kiságyat persze olyankor zuhan egy nagyot.

ÍmeKép
Kép

Kép

Kép
 
 


Sziasztok!

Bocs, hogy nem írtam! Mi is anyuéknál voltunk egy hétig és utána meg itthon nem működött a net. Nagyon tündérin áll ez a kiscsaj! Képzeljétek, Petra meg megtette az első lépéseit! Azért még nem kell szaladni utána, de három-négy lépést teljesen önállóan megtesz előre. A lépcsőn meg már jó pár hete önállóan megy fel az emeletre (na, oda négykézláb), de nagyon örül magának olyankor. Jó hangosan szokott sikongatni. :-))
Ami a kaját illeti. Hát, reggelire tejpépet kap ez a kis gézengúz, tízkor egy kis gyümit, ebédre főzit husival, du. főzi husi nélkül és estére kapja csak a tápot. Nem tudom mikor lehet eldobni ezt. Hallgatok a dokira, mert hát ő a "főnök" ebben. Bár bevallom őszintén, hogy néha elég hülyén érzem magam a dokinál. Ugye nekem Petra az első gyermekem, nem vagyok egy gyakorlott anyuka és néha úgy néznek rám az orvosi rendelőben (a doki, meg az asszisztens vagy védőnő vagy ki van ott), mintha nem lennék normális. Egyszer meg is kérdeztem, hgoy valamit akkor én rosszul csinálok. Olyan furcsa arcot vágtak. Na, mindegy! Szerencsére nem kell sűrűn járni.

Ami a babakocsikat illeti. Hát, mi vettünk egy jó nagy kerekűt, mert a környéken elég hepe-hupásak az utak, járda nincs meg ilyenek. Viszontn a Cora-ba nem tudtunk bemenni. Le kellett bontani a bejáratot a biztonsági embernek. Vicces volt. :-) Egyébként meg Petra nem marad meg a babakocsiban, így én nem hiszem, hogy bármilyen más kocsit is veszek neki. Majd jönn a lábán. Úgyis alig bír megmaradni a fenekén.

na sziasztok
Bogesz
 
 


Sziasztok!
Nati teper ezerrel és ezért mintha kevesebb lenne az időm irogatásra. Nem néztek át a 2005 tavaszi babák topicba? Itt is elég kevesen vagyunk, meg ott is, kicsit ráférne egy felpörgetés. Mivel kivonultak a régiek, most tulajdonképpen mindenki új.
Flóra

Kép KépKép
 
 


Sziasztok!

Edinka!
Örülök, ha minden rendben veletek!!!!Most mi is anyukáméknál vagyunk, ma van a névnapja, és jöttünk köszönteni, meg itt is alszunk. Végre van valaki, aki néz Jázira, és így én nyugodtan internetezhetekKép
Nagyon ügyes Viki, hogy már felállt!! És a képen is aranyos!!!

Bogesz!
Gratulálok az első lépésekhez!!!Már Jázmin is megyeget, 7-8 lépést megtesz egyedül. Olyan furcsa látni őt menni!!!!
Szerintem jó ez a kajáltatási rend, amit csinálsz. Én is hasonlóképpen etetem Jázmint.

Kösz a babakocsról írtat. Bár ezzel nem lettem okosabbKép Jázmin is most már szeret egyre többet a földön lenni, de csak figyelembe kell vennem, hogy most még hamar el fog fáradni, vagy esetleg el is fog aludni, szóval mi mindenképp beruházunk egy másik babakocsiba is.

Minden jót nektek,

Brigó

Kép

Kép
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

XGyerünk, anyukám! - Teakiadó