Új privát üzeneted érkezett!

SZiasztok.
Remélem jó ötlet volt megnyitni ezt a topicot. 2004. januárra-februárra babát várók gyertek ide (is)!
Én 2004.január 27 körül várom első babácskánkat. SZépen rugdos a kicsike, főleg reggelKép

puszi Nikie 23+0
 
 


Szia Nikie!

Máris csatlakoznék, szintén januárra várom a babámat. A doki korongja szerint 12-re, a védőnő korongja szerint 11-re Kép. Nekem már a harmadik babám lesz, de mivel minden terhesség más, ez a várakozás is olyan izgalmas és örömteli, mint az előzőek.
Remélem, jönnek ide többen is,

Lídia
 
 


Szia Nikie!Kép

Végre!
Már épp szomorkodni kezdtem, hogy a tavaszi kismamikhoz dátumilag már nem igazán tartozok, de ide annál inkább!KépKépKép Emlékszel, nemrég még a pár hetesben voltunk, most pedig már túl vagyunk a félidőn...Kép

Neked mikor mozdult meg először?

Pussz
Szilvi
23+4
 

 
 

Sziasztok!

Csak támogatni tudom az ötletet! Én február 9-re vagyok eredetileg kiírva,de mivel ketten vannak a kiskrapekok, 2004 bármely januári napjára is jó eséllyel indulunk.

Kisbuksi /21+1/
 


Helló Mindenki!
Én január 18. dátummal csatlakoznék és a nagyfiú magzatommal.
Bár,az én számításaim szerint jan.5.-én fog megszületni.
Ti nem izgultok már? És milyen a kapcsolatotok a kicsikkel?

manóka
 
 


Sziasztok! Kép

Én január 19-ére vagyok kiírva. Mindjárt itt van... Kép
Ti vásároltatok már valamit a bébinek?

Noémi
(24+3)
 
 


Noémi!

Mi most már elkezdtünk venni ezt-azt. Egyszer csak jött a fészekrakó ösztön,és azóta gondolatban már rendezgetjük a kisszobát,lassan kezdjük összeírni mit kell beszerezni,és leginkább figyeljük a bébiboltok kínálatát,illetve árait. A védőnőm ugyan csak a 33. hét körül akar velem ilyesmiről beszélgetni,de én addigra már mindennel kész akarok lenni.

Manóka!

Én egyenlőre még igyekszem kiélvezni állapotom minden pillanatát,meg még korai lenne feléjük bármiféle "izgulós" gondolatot közvetíteni. De nagyon-nagyon várom már a nagy napot!

Kisbuksi
 


Sziasztok!

Farkas Bogi február 26. Kép Majd még jelentkezem!

KépKép

KépKép
 


Sziasztok!

Nikie! Közben elolvastam a történetedet a honlapodon, és nagyon örülök, hogy ilyen nehézségek után itt vagy közöttünk!

Kisbuksi! "Irigylem" az ikreket! Lehet már tudni a nemüket? Így duplán izgalmas Kép.

Manóka! Első baba lesz? Szülésznőként nem izgulsz jobban (vagy kevésbé)?

Lídia
 
 


Sziasztok Kismamik!Kép

De jó, hogy ilyen sokan jöttetekKép

Szilvi!Kép
Igen, emlékszem, hogy nemrég a párhetesben voltunk, mostmeg a félidőn is túl vagyunk. Kb. 3 hete érzem kimondottan a rugdosást, mocorgást, előtte azért pici buborékolásfélék voltak. És Te? És a többiek? Akik 2-3.babát várják, állítólag hamarabb megérzik a baba mozgását.

Kisbuksi!Kép
Gratulálok az ikrekhez! És spontán sikerült, gyógyszerek nélkül? Akkor 2 domináns tüszőcskéd volt, 2 petesejttel! Szép! Micsoda mocorgások lehetnek nálad!

Manóka!Kép
Hát nekünk még nem derült ki, hogy fiú vagy lányka. Uh-n látták vagy kromoszómavizsgálat volt?

Lídia!Kép
Köszi! Gratulálok a 3. babához!

A neveket már tudjátok? Nálunk Boglárka lesz, csak fiúnévbe nem tudunk megegyezni. És tényleg sokmindent vásároltatok a babának? Egyébként szerintem olyan sokféle nem is kell. Úgyis tejcizni fog és aludni főleg. Tehát az ágy a legfontosabb, és babakocsi, meg ruhák, kádacska játékfélék. Az etetőszék még nyáron is ráér, félévig jobbesetben úgyis szoptatni fogjuk. Már alig várom!Kép
És aludni tudtok rendesen? Csak oldalt lehet, de én mindig elnyomom a vállam, és a vállam is fáj néhaKép Azért nem vészes.
És hogy szeretnétek szülni? Talán mindenféle érzéstelenítés nélkül lenne a legjobb, ki fogom próbálni így, aztán ha nem sikerül, akkor jöhetnek a különböző szerek. A gátmetszést is jó lenne megúszni. Erre vannak ám gyakorlatok, lehet erősíteni a gátizmot. Picit megmozgatjuk a hüvelyt, majd a végbélt fokozatosan, reggel, és este, ezáltal izmosodik. Próbáljátok ki.

Aztán zenét is érdemes hallgatni, nagyon szeretik a babák, és később, ha sírnak, az ismerős zenére meg fognak nyugodni(remélem).

A Szt.Imre kórházban a szülés-együttszülésről lesz szó jövő kedden(előadás). Érdekli valamelyikőtöket?

És hogy fogtok szülni, kispapi is bennt lesz? Hát nálunk nem, a férjem nem bírja a kórházi dolgokat, nem mintha én igenKép, biztos rosszul lenne az édes.

Terheléses vércukorvizsgálaton voltatok már?

Ki szül az Istvánban?

Nikie
23+1
 
 


Sziasztok
Nikie
Én is csatlakozom a sok ismerős kismamihoz (pl hozzád, 'Pár Hetes') és ismeretlen kismamihoz, jó ötlet volt a topic.
Én február végére vagyok kiírva, ami se nem tavasz, se nem tél. Talán azért mégis beleférek a kiscsapatbaKép

Judit


Szia Lányok!
Mi az Uh-n már a 12. héten sejtettük,de a 17. heti UH-n már kétséget kizáróan látszott a kis fütyije,és a herezacskója is.A 24.héten pedig már a papa nagy büszkeségére meg is mérték,és 1 cm-es a fütyije. Bár a férjem írtózik a Klinikától,de ezt az UH dolgot egyre jobban élvezi,mindig kérdezi,hogy mikor megyünk legközelebb.
Kis Buksi! és hogyan élted meg,amikor megtudtad,hogy ketten vannak odabent? Szerintem ebben az a legcsodálatosabb,hogy már most kapnak valami pluszt egymástól,valami olyan szoros kötelék alakul ki kettejük között,ami mindeg megmarad az életükben.Nagyon vigyázz magadra,és a kicsikre.Tudod már a nemüket?
Lídia ez néha jó,néha rossz.Annak örülök,hogy mivel "mindent tudok" nem tudnak a sok hülyaséggel bolondítani.Mert amit a kismamagondozóban is összehordanak,az szörnyű...
Nikie én már hétfőn megcsináltattam a vércukorvizsgálatot,a szőlőcukros oldat elég szar volt,és hét én rettegeg a tűszúrástól is,de szerencsére túláltem.

manóka
 
 


Jó reggelt mindenkinek!

Manóka Kép
Kérdezted, hogy izgulunk-e. Kép
Én nem félek a szüléstől, úgy várom a pillanatot, mint amikor tudod, hogy valaki meglepetéssel készül. Tudom, hogy nem fájni fog és stb. de ilyenre nem gondolok, csak a szülés utáni pillanatokra. Kép
De jó neked, hogy már tudjátok a nemét. Az én dokim nem akarta megosztani velem, mert azt mondta csak sejtései vannak.
A terhesléses cukorra azt mondta a "nagy fehér", hogy majd legközelebb megbeszéljük, mikor legyen. 27. hét után megyek hozzá. Nagyon laza. Kép Kép Kép

Kapcsolat a kisgombóccal nagyon jó! Mostanában kezdem kitapasztalni, hogy mikor miért rugdos. Utálja pl. a hajszárító hangját, az éles hangokat. Tegnap zenét hallgattam vele az oldalmra feküdve és meg sem mozdult, koncentrált nagyon, amikor véget ért a zene követelőzően rúgdosott. Kép)

Nikie Kép
Nálunk apajelölt még nem nyilatkozott, hogy bent szeretne-e lenni vagy nem. Én teljesen rábízom, ha nem akar, akkor nem jön be. Nem erőszakoskodom és lelkiismeretfurdalást sem fogok benne ébreszteni.

Nálunk 99% (1% apukán múlik Kép ), hogy Kristóf vagy Felícia lesz a pici.

Kis Buksi Kép
Most már én is nagyon várom a vásárolgatást! Lehet, hogy a hétvégén már beszerzünk egy-két apróbb rucit és elmegyünk az RS-be, mert ott nagyon tuti kiságyakat láttam pár hónapja (akkor még csak messziről szemléltük).

Pusz
Noémi
 
 


Sziasztok!

Manóka!

Azért azzal szembesülni,hogy két baba lakik odabent,az nem egyszerű érzés! A félórás sírás-röhögés sokkos állapot után kb. 4-5 napba beletelt,mire megemésztettük. De abszolút jóhírként vettük a dolgot,csak olyan hihetetlen volt!A 12. Uh-n látszott,ahogy játszanak egymással,és az tényleg fantasztikus volt. Azt hiszem,olyan formában élnek ők most együtt hosszú hónapokon keresztül, ami az ikrek kivételével senkinek nem adatik meg.Amúgy járunk Raffai-féle kapcsolatanalízisre,ami még rengeteg pluszt ad amúgy is boldog triónknak /sajnos kispapi ennek csak távolabbi részese lehet/. Amúgy kiskrapekok,teljes lesz a férfiuralom: Regő és Vencel. Tavaly első félévben teljes lányinvázió volt a "friss kismamákon",most mintha a fiúk kezdenének feltörni! Vagy csak azért látom így,mert nálunk két fütyike is van?

Nikie!

A babák spontán fogantak,sőt ,ha hozzáteszem,hogy egy próbálkozásra, akkor duplán,nem triplán szerencsésnek érzem magam!Bár azért nagyon készültünk rá!

Noémi!

És milyenek az RS árai?Mindenki!

Ez a terheléses vércukor mikor aktuális?


Kisbuksi
 


Kisbuksi Kép

Nekem a terhes protokollomon, amit a védőnőtől kaptam 24-28 hét között van írva. De hallottam olyan kismamáról, akiknek a terhessége alatt 2x vagy akár 3x is csináltak.

Mi egy kombi kiságyat néztünk ki, aminek a végén pelenkázó van és később ággyá alakítható, a pelenkázóból pedig két kispolc lesz. Ez kb. 60 000 forintba kerül. Nekünk nagyon pici a babaszoba és szerintem megéri, mert máshol a pelenkázó kerül külön ennyibe. Ja és a kiságy 70 cm széles, ami nem elhanyagolható, ha a baba már forog, akkor elfér benne majd rendesen.

Ti hol néztetek? Két ágyat vesztek? vagy van speckó ikerágy? Nem vagyok jártas e területen Kép. Nagyon izgi lehet ikreknek bébicuccot beszerezni. Kép.

Noémi
 
 


Kisbuksi Kép
Ezt nézd meg, ezek kaphatóak az RS-ben:

www.faktumbutor.hu

Noémi
 
 


Sziasztok!

Nikie! Jól hallom? Boglárka lesz ha kislány? WOW
Örülök, hogy tetszik ez a név, mert mostanában elég ritkán olvasom, hogy ezt a nevet adják a babáknak.

A vércukor vizsgálat én úgy tudom, hogy a 28. hét körül szokott lenni, de nem tuti. Csak rémlik valami, hogy mondták.

Én is nagyon szerettem volna járni Raffaihoz, de Győrből sajnos lehetetlen.
Ráadásul most minden összejött. Kedden karamboloztam, a férjem ki van rám akadva (bár nem én voltam a hibás), nem tudom hogy fogom kiengesztelni.

Van egy hatalmas problémám. Tudom, hogy magunk közt vagyunk, és elmondhatom.
Amióta terhes vagyok, egyáltalán nem kívánom az együttlétet. Volt egy időszak, amikor igen, de sajnos utána meg elkezdtem vérezni, és most meg van tiltva. Ugyan van más módja is, hogy törődjek drága férjemmel, de az mégsem olyan, mint amikor egészen együtt vagyok vele. Most kezdem úgy érezni, hogy kicsit eltávolodunk egymástól. A legnagyobb baj az, hogy bizony nem egy jelentkező van, aki szívesen segítene a férjem ilyen problémáin, és a férjemet sem kell félteni. Persze nem történik semmi, de nem esik jól a tudat sem.
Ráadásul hiába próbálnék kitalálni bármi romantikus dolgot, most nem kapható ilyesmikre, mert nagyon ki van akadva. Az autó miatt is, háztartási gondok miatt is (takarítás Kép ), meg gondolom a feszültség miatt is, amit nem tud levezetni. Annyira rossz látni a mélabús arcát, és tudni, hogy miattam van. Most kicsit reménytelennek érzem a helyzetet. Szerintetek mit tegyek?
És ezer bocs, hogy ilyesmikkel terhellek benneteket, amikor ennek egy boldog időszaknak kellene lenni.

Mindenkit puszilok: Bogi

KépKép

KépKép
 


Én is csatlakozom hozzátok, február 21.-es dáttummal.
Eddig a tavasziba voltam, de február az nem tavaszKép
Jó hogy ilyen sokan vagyunk.
Még jelentkezem.
 
 


Sziasztok!

Én is a tavaszi babákhoz szoktam írni, de én március 10-re vagyok kiírva, ami harmadik babánál akár február vége is lehet.

Már sokatokkal találkoztam a párhetesben, de azért bemutatkoznék.

2 gyerekem van, Bettina 5 lesz, Norbi 2,5 éves.
most 17 hetes terhes vagyok és a Bajcsi kórházban fogok szülni.
a profilban van egy kép a pocimról, bár ott még csak 12 hetes voltam.
További képeket pedig a fotó albumban Liegl család néven lehet megtekinteni.

Gabi1

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
 
 


Szia Bogi!

megkérdeztem Raffait,tervbe van véve vidéki pszichológusok képzése,de ez még néhány év sajnos. Bár ahogy olvasom,nem ez most a fő problémád Kép .

Örülök,hogy szóba hoztad ezt a valamennyire kényes témát,már én is régóta szerettem volna erről kérdezni,csak nem mertem. A helyzet nálunk hasonló,azaz az állapotom óta nem megy. Fizikailag és lelkileg is vágynék rá,csak van bennem egy hatalmas gát,aggodalom a babák miatt,ami nem engedi ,hogy ellazuljak. Annak pedig tényleg nem lenne értelme, hogy csak úgy hagyom a dolgot. Pedig mi azelőtt elég aktívak voltunk,és magamat ismerve biztos voltam benne,hogy minden sima lesz. Hát ember tervez, kismamaság végez /ez béna volt/. Nálunk azonban a párom nagyon pozitívan áll a dologhoz,maximálisan elfogadja az új helyzetet, próbáljuk a hangsúlyt a nagy összebújásokra,gyengédségre fektetni,és ahogy mondtad: fizikailag van még más lehetőség. Nálunk viszont ez engem visel meg teljesen. Rémesen érzem magam,hogy nem tudom azt nyújtani,mint régebben,és naponta elvárom a megnyugtatást,visszajelzést,hogy minden rendben van. Pedig tudom,hogy minden rendben és a párom egy tündér,csak nehéz szembesülnöm az új helyzettel. Na ,most jól kipanaszkodtam magam,ezzel nem vagy előrébb! Szerintem beszélgessetek sokat a témáról, az senkinek nem jó,ha egyikőtök mélabús,a másik meg feszült ettől. Mindent alaposan vesézzetek ki /sérelmek,problámák, érzések,feszültségek/,ami meg az együttlétet illeti : igenis most az egyéb alternatívákból kell kihozni a maximumot, ha már más nem megy!

Noémi!

Egy tündér vagy, a bútorok meg nagyon cukik!
 


Sziasztok!

Gabi! De jó, hogy van itt más is, aki a harmadikat várja! Könnyű volt az első két szülésed? Nekem sajnos mindkettő császár volt, ezért a harmadik már tuti az lesz Kép. Nálunk is a nagyobbik lány, a kicsi fiú, és most úgy néz ki, hogy a harmadik is kislány lesz Kép.

Bogi! Hát ez ilyen hullámzó az egész terhesség alatt. Nekem néha igazán mély lelkiismeretfurdalásom volt/van, még úgy is, hogy a párom igazán megértő. Nem tudtok elutazni valahova pár napra? Kicsit magatok mögött hagyva a megszokott gondokat, környezetet?

Kisbuksi! Nálam is az van a terhességi protokollon, hogy 24-28. hét között kell a terheléses vércukor. Az első terhességemnél a 36. héten is nézték, de most úgy látom, hogy ez nincs feltüntetve a papíron. Viszont nálunk nem kell szőlőcukros oldatot inni, megelégednek az 1 zsemle + 2dl tej variációval egy órával a vérvétel előtt. Ha van kedved, írjál majd a kapcsolatanalízisről. Olvastam a Lelki köldökzsinór c. könyvet, nagyon érdekes, de egyben sokszor szinte hihetetlen olvasmány volt, vegyes érzelmek alakultak ki bennem a dologgal kapcsolatban.

A magzatmozgásokról: nekem pont fordítva volt, mint ahogy a nagykönyveben meg van írva. Az elsőnél már a 15. héten éreztem, a másodiknál a 18-on, most meg a 19-en! Hát, izgultam már rendesen!!! De úgy tűnik, hogy most bepótolja Kép. Szegény, a rázós utakat nagyon utálja, pl. a Thököly út kocsival vagy busszal igen heves tiltakozást vált ki belőle.

Sziasztok,
Lídia
 
 


Lídia Kép

Thököly út? Na azt mi is ismerjük, az enyém is utálja. Kép Pedig a 73-ason ritkán tudok leülni, bár talán mostanában többször átadják, majd leszakad a hasam, amikor állni kell a buszon.

Bogi Kép
Nálunk az elején azt hittem gond lesz belőle, mert akkor apuka agya még nem követett. Amúgy hasonlóan vagyunk mint Kisbuksiék. Kép Nálunk is átállt apajelölt agya kispapásra, pedig előtte...
Bár nagyon szépnek és kívánatosnak tart, de elsősorban kismamás nőnek tekint és ez nem azt jelenti, hogy nem udvarol és kedveskedik és bújunk össze, csak sokkal ritkábban és óvatosabban. Poénosan megjegyzem neki mindig, hogy ha igénye lenne többször, ne máshol vezesse le...akkor megoldjuk. Kép

Kisbuksi Kép
Ugye de édi? De Ti hogy is vagytok akkor most a kisággyal? Kép

Noémi
 
 


Sziasztok!

Lídia: azt nem mondanám hogy az első szülés könnyű volt, időben nem volt olyan sok (6,5 óra), de amúgy nagyon nehéz volt. A második má csak 3,5 órán át tartott és nagyon könnyű volt. Lehet hogy az is számított hogy már eleve bő 1 ujjnyira kivoltam nyílva, de mire a korházba értünk már bő 3 ujjnyi volt.
Remélem most is ilyen könnyű lesz, de egyáltalán nem félek, és próbálom a babának is ezt mondani hogy könnyű és gyors szülést szeretnék, mert ez mind kettőnknek jó lesz.

Az első mozgását a 16. héten éreztem, Norbit már a 15. héten, most is elég hamar megéreztem, de mostanában mintha nem érezném annyira.

Noi az utolsó mondatodon jót nevettem. Nekem is viccesen azt szokta mondani párom hogy legközelebb majd márciusban találkozunk. Én sem nagyon kívánom a sexet, de szerencsére megérti.

Nálunk legjobban akkor törtek rá az apai érzések amikor már jó erősen mozogtak és ha oda tette a kezét a hasamra akkor odabujt hozzá.

Na befejezem

Sziasztok

Gabi
17+2

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
 
 


Sziasztok!

Köszi a sok bíztatást! A helyzet az, hogy a terhesség előtt mi is nagyétkűek voltunk ilyen téren, mind a ketten. A párom megérti a helyzetet, és egyáltalán nem követelőzik, vagy dörgöli az orrom alá, de látom rajta, hogy feszült. Mi is összebújunk, dédelgetjük egymást, vagy pl. amit mindenkinek ajánlok, (bár ehhez nagy kád kell) mi együtt fürdünk. És ez olyan jól esik a lelkünknek. Mégis most annyi minden összejött, hogy kilátástalannak éreztem a helyzetet. Ráadásul már anyukám is észrevette, és tegnap bizony jól megríkatott mikor telefonon beszéltünk. Talán tegnap este kicsit enyhült köztünk a légkör. Szerencsére mi nem tartozunk azok közé a párok közé, akik nem beszélgetnek. Mindent megbeszélünk egymással, még a kényes témákat is.
Szóval remélem hamarosan megoldódik a helyzet.

Kis Buksi!

Köszi, hogy megkérdezted, jól esett, hogy gondoltál rám. Egyébként szuperek a foglalkozások? Látod ebben a helyzetben amiben vagyok, bizony most sokat segítene, ha legalább a babával kapcsolatban biztos lennék, hogy minden rendben. Már úgy értem, hogy talán meg tudnám nyugtatni, hogy ne aggódjon, szeretjük, és várjuk, és elmesélni neki, hogy ezek a dolgok természetesek apa és anya közt, mert én most csak őrá gondolok, hogy vele minden rendben legyen, de apa ezt megérti. Szóval ilyesmik. Persze sokat gondolok erre, és próbálom felé is közvetíteni, de ez nem ugyanaz.

Én egyenlőre nem félek a szüléstől, mert nem tudom mi vár rám. A szomszédom szülésznő volt, és megkértem, ha esetleg tud majd, akkor segítsen, mert lehet, hogy mindketten bepánikolunk Kép

Puszi mindenkinek: Bogi 20+2

KépKép

KépKép
 


Sziasztok!

Gabi, akkor remélem a harmadik is úgy sikerül, mint az előző! Azért túlzottan ne bíztasd a babát, nehogy lekéss a saját szülésedről Kép! Harmadik szülésnél már minden lehetséges... Kép

Manóka, megosztanál velünk néhány "szörnyűséget", amit a terhesrendelésen hallottál? Hátha tanulunk belőle valamit!

Noémi! Neked átadják a helyet? Ezt hogy csinálod? Nekem ez a harmadik terhességem, és még soha nem fordult elő velem, hogy valaki átadta volna. Egyszer egy középkorú nő a közértben maga elé engedett a sorban, és ez annyira megrázott, hogy majdnem elbőgtem magam. Nyilván a terhességi hormonok miatt, bár később gyanítottam, hogyha gyakrabban fordulna elő ilyesmi, talán nem váltana ki ilyen heves érzelmi reakciót Kép.

Jó hétvégét mindenkinek!

Lídia
 
 


Sziasztok!

Bogi!
Igen, nekünk nagyon tetszik a Boglárka. És jól lehet becézni is, pl. BogócaKép

Úgy látom az együttlétek terén, hasonlóak vagyunk
hozzátok. Én sem érzem úgy, hogy olyan mint régen, talán a fokozott óvatosság miatt.

puszi
Nikie
23+3
 
 


 
 


Sziasztok!
Olyan jókat mosolyogtam most,hogy olvastalak benneteket.
A terhestanácsadó szörnyűségeiről csak annyit,hogy a védőnő pl. nem tudja,hogy a vérképben a Sűlyedés(WE)nem informatív,mert hamis eredményt ad,a kismamát nem kell azért letolni,hogy miért van cukor a vizeletében,hanem esetleg egy vércukorszintet lehet nézni,hogy a magas vérnyomás kilencedjére visszamérve már nem azt jelenti,hogy ideges a kismama stb.stb.
Vagy a vércukor terheléses vizsgálatának(OGTT) az a lényege,hogy a 75g cukor elfogyasztása után a vércukorszintnek igenis a normál értéktől magasabbnak kell lennie,és öszességében azt kell látni,hogy a terhelés utámi 120 perces eredménynek csökkenő tendenciát kell mutatnia,vagyis a normál értékhez kell közelítenie.És ha mindezek az "okos" infok szájról szájra járnak gondolhatjátok,hogy mi lehet belőle...
Bogi! Szerintem is nagyon érdekes és fontos témát vetettél fel,az én drága férjem is nagyon zokon vette az alkalmi elutasítást,teljesen begubózott,de rájöttem a megoldásra.Öt is úgy kell most szeretgetni,ahogy majd a kisbabámat fogom:vagyis simogatni,puszilgatni,én pl "segítek" neki fürdeni, gondoskodom róla,így el is tudom bolondítani (mert amúgy aggógik,hogy nehogy kárt tegyen bennünk)és aztán elfajulnak a dolgok szépen a maguk útján,vagyis szexuális szükségletek is kielégülnek,és így nem érezheti azt sem,hogy többet foglalkozok már a babával,mint vele.
Bár azért KisBuki,neked fokozott óvatosságot ajánlok,mert két kicsire azért jobban kell vigyázni.
Én amúgy motanában mindig veszek már a kicsinek egy két apróságot,és most azt találtam ki,hogy kell már neki egy kis felhúzható zenélőke,amit mindig lefekvéskor hallgattatnék vele,és remélem,így megszokja majd,hogy mikor van itt az alvás ideje...Remélem,sikeres lesz a kísérlet.KisBuksi, mit mond erről a Raffai?

manóka
 
 


sziasztok!
Én január 15-re vagyok hivatalosan, de szerintem 19-20 körül lesz belőle. 2. babámat várom, kisfiú lesz. Az első kislány.
Az Istvánba fogok szülni. Van valaki közületek aki szintén Istvánba fog szülni?
Örülök ennek a topicnak.
sziasztok
ini
 
 


Sziasztok!

Manóka! Nálunk is így zajlik a dolog. Kép

Reé Ines! Üdv köztünk!
Lányok, nem kéne nálunk is egy táblicsku? Nyomon követni, hogy ki mikor és hol és mennyit és mit Kép Kép
Szóval ha gondoljátok...
Így az ujjonan belépők is tudnának tájékozódni, hogy hova csöppentek.
Mivel innen szerencsére nem kell senkinek távozni, mint a pár hetesből, így van értelme.

Üdv mindenkinek: Bogi

ui: Gyermekünk tegnap fejberúgta édesapját, az meg úgy örült neki, mintha a hetedik csoda történt volna vele Kép Ezek a fériak...

KépKép

KépKép
 


Sziasztok!

Minden újnak Üdv a fedélzetenKép és boldog gömbölyödést kívánok!Kép

Noémi!
Mi is épp olyan ágyat szeretnénk venni, de ledöbbentem az áron!Kép Az egyik barátnőmnél látta meg a párom és teljesen beleszeretett az ágyikóba.Kép Tényleg praktikus.

Bogi!
Szerintem is jó 5let a táblicskuKép

Pussz
Szilvi
24+3
 


Szilvi Kép

Szombaton láttunk a Brendonban 49 000-ért kombi ágyat, annál olcsóbban valószínűleg nem lehet megúszni, ajtós a pelenkázó rész (nem nyitott polcos alul) és az egész kiságy alatt két nagy fiók van még, asszem ággyá alakítható a későbbiekben. Azért ehhez még jön a matrac, az ágynemű és a pelenkázóra a betét. Szóval így sem kevés... Nekünk ilyet kell venni, mert nagyon pici a babaszoba.

Babakocsit valószínűleg csak jövőre veszünk, lehet hogy akkor, amikor már a kisgombóc is kint van velünk. Kép


Pusz
Noémi

Pusz
Noémi
 
 


Ennyi pusz! Kép
Jut belőle mindenkinek Kép

Noémi
25+1
 
 


Sziasztok!

Ma jött meg az AFP eredményem MOM 0,79 a védőnő szerint az tökéletes, most már mehetek csütörtökön a nagy uh-ra, már alig várom.

Párom most itthon van mert szegénynek arcüreggyulladása van, kapott egy csomó gógyszert.

Már én is akartam mondani hogy jó lenne egy táblázat. Szerintem is jó ötlet.

Mit szóltok ehhez a hideghez, én nagyon nem szeretem.

Képzeljétek ma amig elmentünk a házi dokihoz, addig a kutyusunk egy elásott csontot rágcsált, egyszercsak szólt a szomszéd hogy menjünk mert a kutyának a fogai közé beakadt egy darab belőle és a szájpadlásába fúródott. Úgy megijedtem, sajnáltam szegényt. Aztán gyorsan haza, el az orvoshoz, de szerencsére műtét nélkül ki tudta venni neki.

Voltunk a mega toysba és vettünk nekem egy nadrágot, meg hozzá egy fölsőt olyat amit hétköznap is fel lehet venni, de azért sszínházba is el lehet menni benne. Meg vettem egy kismama harisnyát. A nadrág 8000 ft volt, a felső 5600, a harisnya 2300. Szóval nem olcsó.

A budaörsi kikában pedig le lesz árazva egy fenyő kiságy kókusz matraccal, 4 részes ágynemű garnitúrával, paplan, párnával, baldachinnal 12 ezer ft-ra. mi mindenképpen megnézzük és ha jól nzki, meg minőségre is jó akkor megvesszük.

Na márra nnyit, mert így is hosszú lettem, menni kell vacsit csinálni

Sziasztok

GAbi
17+5

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
 
 


Sziasztok!
Úgy tűnik, én leszek itt a "legöregebb" kismama, december közepére várom a negyedik gyermekünket. már túl vagyunk a 28.heti ultrahangon, ahol végre megmutatta a leányzó a popóját, s így kiderült, hogy Veronikánk lesz. Erre föl legnagyobb lányom megjegyezte, hogy ez nem igazságos, két lány és egy fiú után most fiúnak kellett volna lennie.
Azért ennyi "tapasztalat" után is félek egy kicsit a szüléstől, nem a legkellemesebb élményeim között maradtak meg. Bár nagyságrendekkel jobb volt akkor, amikor apuka is bent lehetett velem.
Aztán izgulok még a karácsony közelsége miatt is, hogyan tudok fel- és elkészülni mindennel. Jelenleg egy felújítás kellős közepén vagyunk, addigra még azt a részt is be kell rendezni, ja és majd nyolc év után visszamentem egy kicsit dolgozni.
Elnézést a szómenésért, üdv mindenkinek.
Ildikó
 


Sziasztok!
Nézzétek meg a babyexpress.hu oldalt,ott vannak csoda bútorok csoda árakon,de nagyon szépek.
Ez a kika kiságy,ha tényleg jó,akkor nagyon jó ár érte.Gabi,megírod majd,ha megnézted?
manóka
25+1

manóka
 
 


Sziasztok!

Oké, akkor elkezdem a táblicsku gyártást, és majd küldöm a mintát, hogy milyen adatokat adjatok meg.

A kiságy témához annyit, hogy nekem mázlim van, mert bár az első gyermekemet várom, van egy 12 éves hugicám, akinek pont ilyen kombi kiságya volt, és még mindig megvan, szinte új. Csak matracot veszek bele. Szerintem is praktikus, mert láttam már úgy berendezett gyerekszobát, hogy ugye hely rengeteg, pelenkázó és kiságy a szoba két végében, és lehet rohangálni a gyerekkel. Én emlékszem amikor a húgom kicsi volt, mennyire praktikus volt ez a kombi kiságy, ráadásul később heverővé alakítottuk, és még évekig kiszolgált. Remélem nálunk is így lesz.

Jó drágák a kismama ruhák. Én most vagyok félidős, de még nem vettem új ruhát. Vagyis anyukám vett egy nyári rucit, de akkor még pocakom sem volt. Igaz még nem is híztam, és a pocakom elfér még a gumis derekú nadrágomban, úgyhogy egyenlőre ezen spórolok.

Puszi mindenkinek: Bogi

KépKép

KépKép
 


Sziasztok!

Gabi, milyen harisnyát vettél? Vastag?
Sötétszínű, vastag, pamut kismama harisnyát keresek, ha valakinek van valami tippje, hol vehetek, írja meg! Előre is köszönöm! Az előző terhességek alatt csak vékonyabbakat kaptam, de nagyon fázós vagyok. Meg tönkre is mentek...

Lídia
 
 


Lídia Kép
Sajnos nem tudok segíteni és sima nylon harisnyát hordok, abból is 5-et az a mellem alá jön fel és nem nyom sehol. Kép (amúgy 2-es harisnyát hordtam előtte...)

Bogi Kép
Nekem egy db kismama nadrágom van egy csinos fekete (5000) és egy db kismama ruhám (9000), ami alá passzentos felsőket hordok, és vettem még magamnak egy kétrészes felsőt (7000) XXL-es méretben, ami elegáns és jó lesz az ünnepekre is. Ennél többet nem fogok beruházni... Ez is elég volt.

Pusz
Noémi
 
 


Lídia!
Én 50 den-es vastagszálú harisnyát vettem 5-ös méretben. Melegebb, mint a normál, s -nekem legalábbis- nem nyúlik ki annyira, mint a pamut.

Nálunk a kiságy még apukáé volt. Egy asztalos megszögelgette, és lassan 8 éve folyamatosan használjuk. Mi csináltattuk a pelenkázót, de sajnos nem átalakítható, és így később nem tudjuk majd hasznát venni. Barátaink közül többen egy széles, gyúródeszka-szerűséget tettek a kiságy egyik végére, azon pelenkáztak.

Sziasztok
Ildikó
 


Sziasztok!

Bogi: nekünk is kombi kiságy volt az első kettőnél, de a sok költözést, szétszedést már nem bírta, és amikor most utóljára kezdtük szétszedni már magától szétesett.
Tegnap átalakítottuk a gyerekszobákat, A bettit átraktuk a dolgozó szobába, onnan pedig a számítógépet a mi hálónkba. Így most mindketten jól elférnek, a kicsi valszínű hogy a Norbival lesz egy szobában, és most így van akkora hely hogy egy pelenkázót is vegyünk a kiságy mellé.

Noémi te hol mondtad azt a kiságyat amit ti vesztek? Lehet hogy megnézzük azt is.
De azért majd elmonom hogy milyen a kikás.

Lídia: én a megítoysba vettem 50-70denes fekete nylon harisnyát, még nem vettem fel, de ez vastagabb jóval mint amilyen nekem volt régen.
Remélem jó is lesz.

Több ruhát én sem veszek, mert nagyon drágák. Ez a nadrág is olyan amit át lehet alakítani szülés után, ha akrom. A felsőt is lehet hordani szülés után is. Aztán kitudja lehet hogy még szükségem lesz rá.

Ildikó: üdv itt nálunk. Mennyi idősek a gyerekek? Melyik kórházban fogsz szülni?
És milyen érzés a negyediket várni? A multhéten párom is bejelentette hogy majd lesz negyedik is, pedig erre a harmadikra is elég nehezen tudtam rábeszélni.

Ma jelentkezem be az uh-ra,már most izgulok.

Most befejezem mert így is már jó sokat írtam.

Gabi
18+0

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
 
 


Sziasztok!

Megpróbálom feltenni a táblicskut, és ezer bocs, de most lehet, hogy próbák sora lesz.
Bogi<!--attachment: Kismami-38623.html*mime_html.gif*text/html*19.1**Kismami%2ehtm --><center><pre>
Kép
Kismami.htm (19.1 k)</pre></center><!--/attachment-->

KépKép

KépKép
 


Oké, elsőre nem is rossz Kép
DEHOGYNEEEEEEEEEEEM
Na mégegyszer....
Vagyis előbb kérek segítséget!
Bogi

KépKép

KépKép
 


Gabi Kép

A Brendonban, a Váci úton láttuk. Sima natur bükk ágy. Fentebb írtam a részleteket. Kép A Kikát már holnap megnézitek? Mert én is említettem apajelöltnek és vasárnap tudjuk csak megkukkantani.

Bogi Kép
Én béna vagyok, nem tudom, hogy lehet feltenni. Kép

Noémi
 
 


Noémi: nem megyünk hétvégén a Kikába mert a nyitás miatt gondolom nagyon sokan lesznek és csak 12-étől lesz akcióban, az pedig hétfő, de akkor mindenképpen megyünk, nehogy elfogyjon.

Gabi

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
 
 


Köszönöm a harisnyás tippeket! Majd megnézem ezeket. Mindenesetre, ha valaki belebotlik pamutharisnyába, kérem, rögtön írja meg! Előre is köszönöm!

Hogy bírjátok ezt a hidegfrontot? Babókám egész visszahúzódó lett, alig rúg egyet-kettőt. Én is csak kábulok...

Bogi! Tényleg nem rossz elsőre! Kép De segíteni sajnos nem tudok Kép. Remélem, hamarosan felbukkan egy szakértő is! Kép

Sziasztok!
Lídia
 
 


Bogi!
Mail küldtem!

Pussz
Szilvi
 


Lídia Kép

Az én babóm is nagyon lusta az elmúlt pár napban, valamelyik nap már meg is ríkatott, hogy él-e még Kép. Szerintem a kis hátát mutatja kifele és befele matat a lábával és kezével. Nagyon jó viccnek tartja a hólyagom nyomkodását, alig jutok el a wc-ig, mondjuk úgy 10 percenként. Csak azt nem tudom, honnan van ennyi produktum bennem Kép KépKép

Noémi
 
 


Noémi Kép

Én is átmentem ilyeneken. Persze, az eszemmel tudom, hogy nem jó túlzottan aggódni, de a kisördög azért ott bújkál az emberben...
Hát igen, a hólyagdolog Kép. A lányom volt nagymester ilyesmiben. Végül is csak arra kell ügyelni, hogy ne távolodjunk el a wc 10 méteres körzetéből Kép. Egyszerű.

Lídia
 
 


Sziasztok!

Pár hétig én is küzdöttem ezekkel a WC rémekkel.
Szerencsére most békén hagy, bár van, hogy éjjel is ki kell mennem.

Szilvi!
Köszi szépen, próbálkozom.

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

cron
XBabázz lazán! - Teakiadó