Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Haj! De rég nem írtam ide!

Remélem mindenki jól van!
Mi igen, bár volt egy kis mandulagyulladás, de már kigyógyultunk belőle.

Kati, Szilpa, Odex!
Nagyon jók a képek!

Odex!
Hiszti ismerős. Enéh rendszerint hisztizik, ha behozom a kertből.

Otyka!
Sajnálom, ezt a bölcsödei dolgot! Mi is terveztük, hogy én is előbb visszamegyek, de a bölcsibe, ahova beírattam Enéht, nem tudja korábban fogadni, pedig elsőbbséget is élvezünk.
A http://bolcsode.lap.hu/ -t nem nézted még?

Utólag is!
Boldog névnapot a névnaposoknak!

Nah! Asszem ennyi voltam!

KépKép

www.eneh.gportal.hu

"Ne feledjem, hogy gyermekem első mintája és alakítója én magam vagyok."
 
 


Sancsi

Hova írattad be?

pussz: Otyka
-----------------------------------------------------------

Kép
 
 


Otyka!

Újpestre, a Vadgesztenye ovi-bölcsibe.
Céges, ezért mi elvileg elsőbbséget élveznénk.

Úgy néz ki, így jó lesz, mert ha minden igaz, januártól viszavesznek dolgozni.

KépKép

www.eneh.gportal.hu

"Ne feledjem, hogy gyermekem első mintája és alakítója én magam vagyok."
 
 

 
 

Sziasztok!

Mi van csajok kihalunk teljesen??? :cry: :cry:

Szilpa, hová tűntél megint???? Minden rendben??? :!: :?: :idea:
Kati, meggyógyultál már??? Azt ígérted írsz majd akkor!!! :roll:
Petra, Ilba már sosem jönnek?? :cry:
Otyka, milyen a meló?? :wink:
Sancsi rólad még csak-csak hallani valamit! :wink:
Zseppy?????? Hahóóóóóóóóóóóó!!!!


Én be-be nézek, de sehol senki. :(
Mi rendben vagyunk, túl a 18. hós oltáson, most egy ideig szünet szerencsére. :lol: Nem lázasodott be tőle Aisa, viszont jól aludt éjszaka. :)
9,6 kg és 80 cm volt a kisasszony :arrow: hát még mindig nem az a díjbírkózó fajta lány :wink: :lol: 8) De nem is baj, én imádom, hogy ilyen kis "nyurga" :)
Éjszaka mindig köztünk alszik már, így szerencsére legalább átalussza az éjszakát, max. egyszer ébred, iszik kis vizet és alszik is tovább. Asszem beteszem a kiságyát majd magam mellé, hátha akkor megmarad ott is, ha érzi, hogy ott vagyok mellette. Talán kicsit kényelmesebben tudnék én is aludni! :wink:
Amúgy folyton kint kell lenni vele, vagy homokozunk, vagy megyünk TúróRudit vásárolni a közeli boltba (fogja a kezünket és levezet minket a boltba!! :shock: ), sokszor a kutyát etetjük száraz kenyérrel, vagy éretlen cseresznyével, cicát kergetünk-simizünk stb. Olyan édes időszak ez most, próbál mindent mondani, utánunk csinálni, napról napra többet tud. :)
Én hetente 3-4x eljárok dolgozni (takarítani!!!! :twisted: ), anyummal van ekkor a kiscsaj, de teljesen jól bírja szerencsére! Persze nélkülem nem hajlandó elaludni, de 1 körül már otthon vagyok, és addig általában kibírja. :)
Hát ennyi rólunk, ti jöttök! :wink: :?

Aisa és Hajni
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a hiányolást, Odex a mailt, nagyon jól esett. :)
Aisának boldog másfelediket! :)

Sajnos nem nagyon van időm ide benézni :oops: , de néha azért olvasgatok. :)

Mi az István kórházasokkal (mert én ugye ott szültem) csináltunk egy zárt topikot, már régen nem arról írtunk, ami a topik címe volt, alapítottunk egy klubbot, sűrűn összejárunk, barátok lettünk.
Járunk sokat játszóra, a Margitszigetre, a Hajógyárira, Tücsökzenére.
Szóval mindezek mellett már sok mindenre nem jut időm. :roll:

Rólunk: Beni 12,5kg, kb. 87-88cm, 8 foga van, most jön az első örlő.
A lába 24-es. :shock:
Szopi még mindig van ezerrel, de egész jól eszik régi önmagához képest, bár ez nálatok tuti így se lenne mennyiség. :D
Kiságya már nincsen, éjjel átlag 2x ébred, de 2 perc szopi után alszunk tovább. Mindenki a saját szobájában. :D
A menést elfelejtette, mindig, mindenhová szalad. :D
Egész nap dumál, értelmesen még nem mond túl sokat, csak szavakat, na de halanzsában és hangutánzásban verhetetlen. :D

És pár mai kép:
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
 
 


Sziasztok

Bocsi, de a héten többször akartam írni, de nem tudtam belépni a babanetre.

Sajna én még mindig nem vagyok 100-as. :evil:
Viki 2 hét után legyőzte ezt az undorító vírust, csak tele lett allergiás kiütéssel. 2 naponta kellett doki nénihez mennünk a héten ellenőrzésre. Szerencsére úgy néz ki, hogy javulási fázisba léptek a kiütései. Véleményem szerint az eperre vagyunk allergiásak. Sajnálom, mert imádta a Viki. Szóval nálunk még 2 héttel eltolva az oltás.

Ilbával összefutottunk Grillus koncerten. Jó volt látni titeket! :lol:

Viki a heti mérés szerint 12,6 kg és 89cm. Voltunk már 13kg-osak is, de sajna a betegség róla leugrasztott fél kg-ot. /Rólam persze nem :( /

MI is imádunk a szabadba lenni. Naponta minimum 2-szer kell játszótérre mennünk. Sajna ott is rendkívül elven a lányom. Mindenre felmászik. A héten sikerült pofira esnie. Plezúros volt az arca és az orra napokig. Sajna nem sok félelemérzete van.

Hiszti nálunk is jól műxik. Szerencsére egyenlőre jól tudom kezelni. Az viszont zavar, hogy ordítanom kell ahhoz, hogy meghallja, ha valami veszélyre hívom fel a figyelmét. Hihetetlenül nem érdekli, ha eltiltom valamitől. Nem szeretek kiabálni, de sokszor kell. :twisted:

Bilivel nem sokat haladunk. Nincs türelme rajta ülni. Egyszerűen nem tudom oda kötözni semmivel. Így többször megy mellé, mint a bilibe. Viszont már mindig szól, ha bekakil.

Továbbra is jól beszélünk. Nagyon sok verset, mondókát, dalt tud. A héten az egész öregnéne őzikéjét is végigmondtuk. Elkezdte a szavakat mondatokká összerakni, és ragozni. Sokat nevetünk apával, amikor meglepő új mondatokkal kápráztat el minket.

Örülök, hogy ennyire gyorsan tanul, csak evvel párosul az is, hogy rendkívül gyorsan megun mindent, így nehéz egész nap lekötni.

Szerencsére az alvásunkkal nincs gond. Este 9től reggel 6-ig átalussza az éjszakát és csak reggel kéreckedik át hozzánk.

Lányok lemondtunk a taliról?

Sziasztok
Kép
Kép
Kép

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
 
 


Sütés a haverokkal:
Kép

Kényelmesen mamánál:
Kép

Kényelmesen tv-zek anya ágyán:
Kép

Sétáltam, megérkeztem:
Kép

Dunaparton:
Kép

Kukucs! (Nézd, átnézek a lábam között):
Kép


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!
Visszaolvasni nem tudtam most, így sajna fogalmam sincs, kivel mi a helyzet.

Nálunk minden oké. Már ami a nagyfiút illeti.
Szerencsére nem beteg, ahogy eddig sem sűrűn.
Már 10 fognál tartunk.
A múlt kedden voltunk dokinéninél, 12,65 kg és 85 cm volt. :shock: És megkapta a 15 hós oltást is. Most tartunk a 8. napnál, és eddig sem pöttyök, se láz, még hőemi sincs. De nem akarom elkiabálni, még van pár napunk erre.
hihetetlenül hisztis, kényes, akaratos kis zsarnok lett. Mindenért ordít velem, vagy sír. Undokbéka mindenkivel, ha épp ő nem akarja, akkor még hozzá sem szólhatnak, mrt elrántja magát, és felmordul hozzá. Ha meg bármiért rászólok, mégcsak rám sem néz, úgy csinálja tovább a "dolgát". Vagy elkezd nyafogni. Ezeket a kirohanásait a mostanában eléggé labilsi anyukája nem viseli túl jól.
Mostanában 1-2* kel éjszaka, van hogy fel sem ébred, csak álmában nyafog, majd alszik tovább. Persze erre én ugyanúgy felkelek. Tegnap éjjel viszont nem tudom, miért, de remgetegszer felkelt. Akár fél óra-óránként is. És alg bírtam megvigasztalni. Pedig nem fájt semmi, inni nem akart. Lehet, hogy a front...
Egyébként egész nap fut, meg nem áll, és folyton eszik/enne. Rendes felnőtt adagokat bevág, nem válogatós. De van, hogy a 3 órát sem bírja ki, és már követeli a következőt.
Folyton dumál. Persze nem a mi nyelvünkön. Mostanában mondja már, hogy brümbrüm (autó, motor), meg már párszor kimondta, hogy Gó (gól). De ez utóbbit csak akkor, amikor ő focizik, kergeti a labdát, és ha belerúg, akkor néha jön utána a Gó.
Szóval szépen fejlődik, okos, ügyes ROSSZASÁG!

Én már nem vagyok ennyire tuti. Kész vagyok teljesen. Egészségileg, idegileg, lelkileg, szerelmileg, anyagilag. Szóval most épp minden összejött. Se türelmem, se időm gépezni, meg úgy általában semmihez. Kende tartja valamelyest bennem a lelket. De sokszor ki tud akasztani. Attól függetlenül imádjuk-szeretjük egymást.
Sokat sétálunk délutánonként, végre itt a jó idő. Menekülök itthonról is. Valamelyik nap olyan fasza légkört teremtettünk itt anyummal egymásnak, hogy le kellett meneküljek, mert már remegtem az idegtől, persze Maki is érezte a feszkót, így pluszban folyamatosan ordított. Éhes voltam, wc-zni kellett volna, de inkább leszaladtam Kendusszal, és haza sem akartam jönni. Csak fürdésre találtunk haza. Nagyon nem jó így.

Be is fejezem, nem panaszkodok itt tovább. Nem akarom rontani a levegőt. Nem ígérek semmit, majd jövök.
Sziasztok!


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


Bocsi a sok hibáért!
Pedig átnéztem küldés előtt... :oops:


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!

Ilba!
De jó, hogy írtál magatokról! Azért néha-néha bejelentkezhetnél ide is! :wink:
Húúú micsoda méretei vannak Beninek! :shock: 24-es láb??? Nagylábon fog élni, az már biztos! :wink: :lol:
És még mindig szopizik??? Tök jó! :lol:
Képek nagyon jók!

Kati!
De jó, hogy Viki túl van már a betegségen. Remélem, mostanra te is kilábaltál már belőle! Sajnálom az eperallergiát!!! Aisa is szereti, bár úgy kellett beletömni előszőr a szájába, hogy legalább kóstolja meg! :) :shock:
Viki is jó súlyban van! :)
Aisa a 18 hós "bemutatáson" 9,6 kg és 80 cm volt. Mi hűek vagyunk a "soványsághoz"! (legalábbis Aisa :roll: )
Képeitek nektek is fantasztikusak! :lol:

Szilpa!
Jó, hogy jöttél te is, az viszont kevésbé, hogy ilyen rossz hírekkel! Remélem, hamar túl leszel rajta, és visszatérsz ide is. Kitartást és sok erőt neked!!!!!
Kende is milyen sokat nőtt már, nagyon édes a képeken! :lol:

Rólunk csak annyi, hogy Aisa már nagyon kis okos. Pl. megyünk a pékségbe ahol perecet szoktunk venni, csak beállunk a parkolóba és már mondja, hogy "perec, perec". :shock: :lol: Kezdi ragozni szépen a szavakat, és sokszor már össze is köti őket.
Sokszor átöleli a nyakamat, szorítja és mondja, hogy "szereti, szereti". :lol: 8) Hát ilyenkor teljesen kész vagyok, úgy meghatódom! :lol:
Éjszakák kicsit jobbak, most hajnalig alszik a szobájában a nagyágyban. Nappal meg 2,5-3 órát alszik legtöbbször. :shock:
Szerencsére ő nem túlzottan hisztis, általában sikerül elterelni a figyelmét az adott dologról.
Most mennem kell, Aisa itt toporzékol mellettem, vinni kell aludni!!!

Jó éjt!

Aisa és Hajni
 
 


Sziasztok,

MERRE VAGYTOK? Sehol senki? Írjon már valaki :)

Nálunk minden ok, Van már 8 fogunk. Kibújt 2 rágófog is hátul. Meglepetésszerűen. Nem is vettük észre, egyszercsak egy nevetés alkalmával látom, h hátul valami fehérlik :)
Beszélni nem nagyon tudunk, csak olyanokat, hopi hopi hoppá. Meg kis apróságokat. De megtanult orrot fújni. :) Annyira édesen csinálja, s úgy koncentrált közben. :)

Mint azt tudjátok, már több mint 1hónapja dolgozom. A gyerkőcöt nem viselte meg, nagyon élvezi. :)

Én hulla fáradt vagyok :) A gyerek naponta 2x alszik, reggel már 6-kor fent van. Még hétvégén is. :(

Kati hogy álltok a 2. gyerkőccel?

Volt valaki mostanában Pálffynál? Hol tudnék bejelentkezni hozzá?

Ja voltunk hétvégén gyerekszigeten. Úgy élvezte, h alig lehetett lelőni.

MESÉLJETEK!!!!

pussz: Otyka
-----------------------------------------------------------

Kép
 
 


Sziasztok!!!

Úgy látszik kihalunk.... :cry:
Én azért írok kicsit megint. :roll:

Múlt héten voltunk nyaralni Zalakaroson. Nagyon jól éreztük magunkat, az idő is jó volt, így sokat tudtunk strandolni. Aisának nagyon bejött a pancsolás, imádott a vízben lenni, ahol leért a lába, ott már egyedül akart menni mindig. Volt kis csúszda is a vízben, onnan is alig lehetett elrángatni. Csavarogtunk is sokat, esténként meg iszogattunk, beszélgettünk, úgyhogy a pihenésre nem nagyon maradt már idő.
Aisának kibújt a 12. foga is, szerencsére ezzel sem szenvedtünk meg.
Éjszaka alszik szerencsére a saját ágyában, ebéd után is szunyál másfél-két órát minimum.
Beszéddel nagyon haladunk, már rövidke mondatokat is mond: Pl.: "Aisa is nagyon szomjas" stb. Persze sokszor hibázik még, de zabálnivaló.
Imádja a mondókákat, minden sor utolsó szavát ő mondja, de van, hogy kántálja magában a versikéket.
Én is járok dolgozni, de csak 4 órában és nem minden nap a héten, addig mamával van a kiscsaj. Jól elvan vele is szerencsére.
Úgy néz ki, nem megyek vissza novembertől dolgozni, jobban járunk ha még keresek magamnak melót minden napra, és akkor nem kell bölcsibe adni Aisát. És a délutánokat legalább vele tölthetem.

Otyka!
Hogy bírod a melót? Gyerek nagyival van addig vagy bölcsiben esetleg?

Többiek??

Aisa és Hajni
 
 


Sziasztok!

Sajna szégyellem, de senkiről nem tudok semmit, bevallom öszintén, olvasgatni sem nagyon szoktam mostanában.
Semmire nincs időm, a 24 óra nagyon kevés egy napra.

A képeket gyorsan átfutottam, nagyon jók. Olyan szépek ezek a kismanók mind!!

Ha le is fordulok a székről, akkor is jövök pár sorral.
Az időhiányba nem csak duplaanyátkövetelő-kicsifiam játszik óriási szerepet, hanem hogy anyám roppant ügyesen kiataláta, hogy most az enyém az egész háztartás mindenestől, ő jól elgépezget, meg ha olyanja van, akkor vigyáz Makira, ha én már nem bírok mosogatás-főzés közben vele, és mivel pénzileg nem/sem állok a helyzet magaslatán, így a munkahelyemről bevállaltam itthonról végezhető melót is. Szerintem nem tudom, hogy hány óra, és milyen nap van ma.... De ennyit a panaszkodásból, én választottam, és most nem ezért jöttem.


Szóval KENDE:
Le sem tudom írni, mennyit változott, mióta utoljára voltam. Igaz, azt sem tudom, mikor voltam utoljára.
- Most épp 13 fognál tartunk, várjuk a 14.-et.
- Ha jól emlékszem 17 szót, hangösszetételt tud (szónak nem nevezném, de ugyanazt a hangsort használja mindig az adott dologra).
- A múlt héten voltunk a 18 hós oltáson, mérésen, vizsgáltaon. 13,31 kg, 88 cm, fej 51cm, mellkas 51cm. Oltásnál nem sírt, csak egy nyekergős anya hagyta el a száját. A vizsgálaton megjegyezték, milyen jó színe van. Perzse, mert előzőz hétvégén voltunk lent Balcsin. Meg azt mondták, hogy nagy fiú. Ja, kukit is néztek. Nekem nem tetszik, szerintem szűkös, és nem nagyon akar változni jó pár hónapja, de dokinéni azt mondta, ne aggódjak, nem lesz ezzel baj. Háááát, úgy legyen!
- Amúgy nagyon anyás. Persze milyen lehetne, ha anya van vele igazán. Igaz, mamát és papát is imádja, és teljesen jól elvan velük, de ugyebár apa nincs a közelben állandóan.
- Nagyon akaratos, ha valamit elhatároz, az úgy is van. És mindenáron véghez akarja vinni, mait kitalál. Nem igazán hallgat rám. Már nem hat rá se szép szó, se ha otthagyom, se a kiabálás, de még az sem, ha már más nem lévén rácsapok a kezére. Semmi. És írtó hisztis lett! Nem tudom, mit lehet ezzel kezdeni. Sokszor kiabál, üvölt velem, ha nem tetszik valami, vagy akar valamit. Pedig nem vagyok annyira az a ráhagyós fajta.
- De ezen kívül, és ezzel együtt is úgy imádom, ahogy van!!! Életem, érelme! És nagyon tud szeretni. Anyához nagyon tud bújni, ad puszit, simogat sokszor. Saját magától is, nem csak ha kérem.
- Mióta lent voltunk egy hetet keresztanyámnál, ahol nem volt kiságy, és vele maludt, azóta nme alussza végig az éjszakát a saját ágyában. Azelőtt is 1* ébredt inni egy éjjel, de ott aludt is továb.. Na, ez megszűnt. Legalább egyszer kel, de általában kétszer, és már az elsőn-él át kell venni magamhoz. Ez olyan 1 és 3 között van éjszaka. Megint vissza kellene majd szoktatnom, de ahhoz megint erőt kell gyűjtenem.
- A múltkor a strandon legyőőztük a víziszonyt is, szóval hajrá vizilabda! :wink: Űgy volt, hogy nem a gyerekmedencébe raktam be, ahol nekem max térdig ér a víz, hanem lementünk a nagy medencéhez, és egy barátom megfogta kint Kendét, amíg egyet merülök, mert addig csak főttem a napon. Kende persze hisztizett, hogy "Aja, aja". Na, mondom, ha akarsz, gyere ide. És a vízben voltam hónaljig, úgy vettem át. Persze örült, hogy anyához jöhet, és inkább eltűrte a vizet. Mondjuk ugrásra készen álltam, ha visít, gyorsan kifutok, de nem kellett. Egy idő után megszokta. Méghozzá annyira, hogy szépen lassan lelengedett, és visított ,csapkodott, ugrált, kalimpált a vízben és megagigaboldog mosoyl volt a kis arcán. Akkor csak azért volt hiszti, amikor kijöttünk. Így történt. Azóta voltunk a Balatonban, alig lehet megtartani, annyira transzba esik a víztől. Haverokkal voltam lent akkor is. Meg levittem anyut babyszitternek, hogy én (önző módon) mehessek meccsre, meg bulizni a barátaimmal. Anyu örült, hogy Balatonon lehet, én meg semmi képpen nem akartam, hogy Maki kihagyja ezt az éményt. Szóval mindenki jól járt. Ennyi volt az én nyaralásom. Meg az egy hét, amíg keresztanyámnál voltunk vidéken. Az is nagyon tetszett Kendének. A számára ismeretlen fogalom,m int a kertes ház... Hát, azóta lottózok, hoyg vegyek neki egyet. Nagyon élvezte. Hoyg reggel pizsibn felkapjka a sapiját, és irány az udvar.. Alig tudtam futtában levenni a pizsamát róla, hogy csak pelusban legyen kint. Meg a tyúkok, kutyus, cica, teknős, amik ott vannak, teljesen odáig volt, meg vissza. Egyiktől a másikig rohant. A hátsó kertben beült a ribizlibokor alá, és kétpofira ette. Nem tudtam elhozni onna. A málna, ami mellette van, az nem kellett. Pedig édes volt. Ki érti ezt? És a csúcs: A keresztanyám egy tangazdazágban könyvelő. Elvittük oda Makit. Ott látott disznót, kecskét, birkákat, lovat, csacsit. Szamárból volt nagy is, meg kiscsacsi is, meg malacokból volt kicsi is. nagy hízó is, meg pár hetes is, de a legédibb a 3 napos kismalacok voltak. Itt látott még libát is. Ezek akkor élményt jelentettek neki, hogy azóta érdekli őt minden állat.

Amúgy jól megvagyunk. Már végre kialakultak a szokásaink. A barátainkkal sokat együtt vagyunk, mivel jó idő van, sokat lent vagyunk. Csak a 35-40 fokban szorultunk be a lakásba, akkoriban csak este 7 körül mentünk le. Addig itt volt pancsi a lefüggönyözött erkélyen.

Szóval élünk, virulunk.

Ahhoz képest, hogy azt hittem, egy szót sem tudok majd írni, mert annyi minden van, szépen megszaladt. És ilyenkor majd utólag jut eszembe, hogy ezt is, megazt is leírhattam volna... Na, majd egyszer..
Addig itt van pár kép. Sok készült azóta, de annyit nem teszek fel. Viszont ha valakit érdekel, a honlapjára folyamatosan töltök fel, ott van sok kép.

Mindenkinek puszikaaaaa


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Bocsi, kicsit sok(kkk) lett.


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!

Zkatica!
Utólag is boldog 2. szülinapot Vikinek!

(ha még olvassa egyáltalán valaki a topicot)

Többiek nem akartok jelentkezni???

Aisa és Hajni
 
 


Sziasztok!
Mivel babát tervezünk, igyekeztem olyan munkát találni, amit a kicsi mellett otthon is tudok majd végezni. Ez egy internetes munka. Én már regisztráltam, csinálom is.
Ha érdekel valakit, írjon e-mailt, és küldök neki egy tájékoztatót!
Sziasztok

uvme.mn@gmail.com

(freemail- ről ne írjatok, mert a válaszomat nem fogjátok tudni megnyitni)
 
 


Sziasztok!

Szégyenlem magam nagyon, hogy nem jöttem eddig.
De remélem, azért még nincs veszve minden.

Nem tudom igazán összefoglalni, mi is történt velünk azóta, mióta elmaradoztam. Már csak azrét sem, mert annyira lusta voltam, hogy Kende napplóját sem vezettem rendesen.

Összefoglalva: jól vagyunk.

Kicsit bővebben:
Kende szerencsére egészséges fajta, így nem nagyon vagyunk betegek. Nagyon nagy már. A korához képest is eléggé nagy - állítólag. Most kb 90 cm, és 15 kg. 16 foga van kint, de eléggé nyafis volt ma. Vagy túlem vette át, vgy beindult a foga, mert pr napja rágja a kezét, ami amúgy nem szokása.
Kb másfél hónapja elszámolt már 5-ig, de mostanában a 3-ast kihagyja, viszont 5 után beillesztette a 8-ast :):) Szóval van még mit tisztázni. Megismeri a K (Kende), P (Papa), M (Mama) és A (Anya) betűket. Ha megkérdezzük, megmutatja a habtapiján, vagy ha lerajzoljuk, akkor is odaszalad mutatni. A kétszótagú szavak nagy része már megy, meg a neve is, bár az nem tisztán. Kende helyett Tente-t mond. :) Most már kezdi próbálgatni a 3 szótagúakat, egyre jobban megy, meg két szót is egyre többször köt már össze. Általában ha adok neki valamit, sokszor megy automatikusan a "töszi" (köszi) neki, nem is kell rászólni. Olyan édes, ahogy megköszöni. Anya helyett egyszercsak átváltott anyu-ra, de votl időszak, mikor csak Anyus :) voltam. Még mostanában is sokszor anyus vagyok. Imádom, ahogy mondja.
Kedvenc rajzfilmjei: A legelő hősei, a Némó, meg a Shrek. Mostanába kicsit visszább szorult (hála az égnek) a Thomas. Már kicsit unalmas volt :)
Imád labdázni, focizni. Sokat focizik. A kádba, meg aludni kislabdával jár pár napja. Álmában is fogja a kislabdát, és éjjel, amikro átmászik hozzám, akkor is nála van, így már hárman vagyunk az ágyamban: Kende, én és a kislabda :) Reggel, ha felkel, még hagy magamhoz térni, csak be kell kapcsolni a Minimaxot neki, ül, nézi, és így még van kb negyed órám felébredni, mielőtt kiszaladna a konyhába kiabálva, hogy hamm-hamm.
Nagyon jó a memóriája. Ha csak egyszer mondok el neki valamit (ígérek valamit), vagy mutatunk meg valamit, ami érdekli, utána már emlékszik rá. És persze ha érdekli, izgalmas, kell neki, akkro elég erősen figyelmeztet is rá! :)
Már nem hajlandó az etetőszékében ülni, csak rendes széken az asztalnál. Mert ő már nagyfiú. Ennek csak oylan hátránya van, hoyg nem merem otthagyni kicsit sem, nehogy lebucskázon az asztal alá, a másik, epdig hogy ha ő úgy gondolja, hoyg elég, akkro fogja magát, és elindul lefelé a székről. Nincs már olyan, hogy várjon, míg mi is befejezzük.
Pohárból már nagyon szépen iszik, de enni nem nagyon akar egyedül. Vagy ha akar, akkor pár falat után eszébe jut, milyen jól lehet dobolni a kanállal a tányérba, és onnantól egy darab kaja sem jut a szájába, viszont mindenhol máshol van belőle.
Nagyon hisztis, akaratos, makacs. Ez utóbbit tőlem örökölte. :) De apjából is van hasonló. Ha a fejébe vesz valamit, az ég világon semmivel sem lehet eltéríteni tőle!
Ja, és régen olyan aranyosan köszönt mindenkinek, meg az arra érdemesnek dobott puszit. Most mrá nem hajlandó köszönni, csak anyának. Viszont ezerrel tud elém futni a folyosón, miközben visítja, hog anyúúúúúúúúúú :):):) Teljesen mindegy, hoyg ő votl sétálni, vagy én voltam valahol.

Jajj, azt sem tudom, mit írjak. Inkább kérdezzetek, ha kíváncsiak vagytok valamire, mert fogalmam sincs most mi van még :)
nem ígéárem, hogy minden nap jövök, de próbálkozom...

Ja, persze reagálni sem tudok sajna, mert visszaolvasni esélytelen.
Még keresek pár frissebb képet. De a honlapján most pótoltam a képlemaradásokat, onnan tudtok még szemezgetni.

És átolvasni sincs türelmem, így a helyesírás olyan, amilyen, ne nézzétek légyszi! :)


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


Időrendben visszafelé...

Ébredés után elfeküdt hajjal. És anya miért nem veszel máááár fel!!!???
Kép
Kb 3 héttel ezelött:
Kép
Unokatesómmal bemásztunk az ágyamba (Utána ott rosszalkodtak, meg beszélgettek:) )
Kép
Tejszínhab készítésnél konyhamalackodtam:
Kép
Így nézem a mesét. A tokot kötelező fogni közben, anélkül nincs mesenézés :):):)
Kép
Szeptember végén:
Kép


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


Ja, és ezt nem bírom kihagyni:

MSN-en kaptam egy zenére táncoló malacot, ami ennyire tetszett neki...
(Bocsi, a végén van egy kis vakarászás :):):) )

http://videa.hu/play.php?v=V19zCseldiTJuEHo

Na, akkor mára elég is belőlem. Jó éjt!


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


Szia Szilpa!

Jó, hogy írtál. :lol: :lol: :lol:
Ugyan már senki nem jön topicolni, de én azért rászoktam pillantani, van-e mozgás.

Kende nagyon helyes nagyfiú lett már! :lol: 15 kg és 90 cm??? Igazi vasgyúró :):)

Aisa is most volt két éves, múlt héten volt nagy szülinapozás. :) Kapott sok ajándékot, meg itt volt mindenki aki fontos neki, így hát nagyon jól érezte magát. :)
Szerinted lehet, hogy egy két éves kislány szerelmes legyen??? :shock: :lol: Képzeld, a párom hugának a barátja a nagy Ő. :) Imád vele lenni (pedig Aisa nehezen barátkozik, főleg pasikkal), ha épp nem találkozunk velük, akkor a gépen kell nézni a fényképeket, videókat, és amikor meglátja őt, szégyenlősen elfordul, közben viszont sugárzik az arca és elkezd össze-vissza beszélni. :):):) Olyan aranyos szokott lenni ilyenkor. Más video vagy mese már nem is érdekli, mindig a "Nóóóbisat" kell nézni. :lol: :lol: :lol:
Aisa már nagyon dumál, löki a sódert egész nap. :) Egy csomó dalt, mondókát tud már kivülről, a kocsiban ha megyünk valahová, mindig énekelni kell. :) Boci-boci tarka, Nyuszi ül a fűben, Csip-csip csóka, Hinta-palinta és még folytathatnám :)
Én már dolgozom lassan két hónapja Óbudán. Aisát szerettem volna bölcsibe adni, találtam is neki helyet a III. kerületben, el is kezdtük a beszoktatást, de sajnos nem jártunk sikerrel. :( Nem nagyon tud még elszakadni tőlem úgy, hogy "idegen" társaságban hagyom. Aranyosak voltak a gondozók is nagyon, meg minden rendben volt a bölcsivel, de úgy tűnik Aisa még nem elég érett erre. :( Úgyhogy most anyukámmal van itthon, amíg mi dolgozunk. Sajnos muszáj volt elkezdenem rendesen melózni, mert most már a gyest fogom kapni, és az nem sokra elég. :twisted: :twisted: :twisted:

Hát ennyi rólunk röviden!
Írj majd még!!!

Hajni

Aisa és Hajni
 
 


Egy pár kép:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Aisa és Hajni
 
 


Kedves Édesanyák, Édesapák!

Ezúton szeretném megköszönni bizalmukat azoknak a kedves látogatóknak, akik már írtak. Bízom benne, hogy sikerült megfelelő lelki támaszt nyújtanom azok számára, akiknek erre volt szüksége, és megoldást találni és kivitelezni azt mások esetében.

Továbbra is várom leveleiket a pszichotanacs@freemail.hu címre. További információkat a www.pszichologia.mlap.hu oldalon olvashatnak. Újabb értékes, érdekes gyerekdalok stb. kerültek feltöltésre a www.pszichologia.multiply.com oldalra – érdemes ellátogatni és kinek mi tetszik letölteni.

A legjobbakat kívánva: Nisreen
 
 


Hello!

Szilpa!
Jól látom??? 10 hetesek vagytok?????? :lol: :shock: :lol: :shock:
Gratulálok mindenesetre, remélem olvasol majd! :lol: :lol: :lol:

MINDENKINEK KELLEMES KARÁCSONYT ÉS NAGYON BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK!

Aisa és Hajni
 
 


Sziasztok!

Odex!
Igen, jól látod!! :D :D :D :D :D
Köszönjük szépen! :)
Milyen nagy lány már Aisa!! Gyönyörű csajszid van!!! 8)

Mindenkinek

BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK!!!


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


[color=red]Szia Szilpa!

Örülök, hogy ilyen jól alakultak a dolgok nálatok, hogy már jön a következő baba! :)
És most hová jársz gondozásra, találtál másik dokit? Vagy a te dokidnak sikerült máshol elhelyezkedni? Más a második terhesség az elsőhöz képest?
Mesélj....(ha van kedved) :) :wink: [/color]

Aisa és Hajni
 
 


hol maradt a pirosság? :twisted:

Ja, és köszi a dícséretet! Kende is igazi nagyfiú már! :)

Aisa és Hajni
 
 


Minden kedves fórumozó számára kívánok egy nagyon boldog új évet, amely valóra vált sok-sok álmot, beteljesít minden vágyat! Jó egészséget és boldogságot a kicsiknek és a nagyoknak egyaránt!

2008.-ban is bővül a www.pszichologia.multiply.com oldal.
Pszichológiai tanácsadásért továbbra is a pszichotanacs@freemail.hu címen várom leveleiket. Bővebb információ: www.pszichologia.mlap.hu oldalon.

Barátsággal, Nisreen
 
 


Sziasztok!

Benéztem ide is, hátha van valami mozgás, de nem sok, viszont ...

Szilpa!
... megakadt a szemem az új vonalzódon! Gratulálok! Huh! Engem is érdekelne, hogy milyen a 2. terhesség az elsőhöz képest, és Kende hogy viszonyul a kistesóhoz? Nemét tudjátok már? Mikorra vagy kiírva? Hol fogsz szülni, és hogy viseled?

Rólunk röviden (márha valakit érdekel):
Elkezdük a bölcsit, igaz 3 nap után 2 és fél hétig itthon voltunk egy fülgyulladás miatt, de szerencsére a beszoktatást ott folytattuk, ahol abbahagytuk! Kisasszony nagyon szeret bölcsibe járni, én meg amint beszokik, megyek vissza dolgozni.
Enéh nagyon kis eleven, huncut, és napról napra okosabb, és szebb! :lol:
Képeket nem teszek fel, a honlapján vannak viszonylag frissek, ha valakit érdekel.

KépKép

www.eneh.gportal.hu

"Ne feledjem, hogy gyermekem első mintája és alakítója én magam vagyok."
 
 


Sziasztok!

Bocs, hogy betolakodok hozzátok, de lenne egy nagy kérésem.
Kislányom szeptembertől Dunaharasztin fog oviba járni. S a közeljövőben el kell döntenem, melyik oviba menjen. De sajnos nem tudok egyikről sem semmit, ezért szeretnék róluk infót gyüjteni.
Kérlek benneteket, aki a Dunaharaszti óvodákat ismeri (Mese Óvoda és Hétszínvirág Óvoda) írjon nekem az e-mail címemre. neras@freemail.hu

Segítségeteket előre is köszönöm.

Erika
 
 


Sziasztok

Nekünk is sikerült jól eltűnnünk. :o((

Sajna a teljes munkábaállásom nem jól sült el, Viki is december óta folyamatosan beteg volt.

Közben el is költöztünk Budakalászra,és új munkahelyem is van pár hete.

Mi már közel 20kg-ot nyomunk és 105 cm körüliek vagyunk.

Egy eleven bestia a kiscsaj, mostanában a nevelésétől őszül a hajam :o))

Szilpának gratulálok!!!

Puszi

Viki@Kati

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
 
 


Sziasztok!

Gyors jelentés:

Második kisfiam, Ádám megérkezett 07.12.-én, 17.15-kor. 8) 8) 8) 54cm, és 3450g méretekkel.
Elég gyors szülés volt. Onnantól, hogy átléptem a szülőszoba bejáratát (papírmunka, felvétel, ctg, előkészítés, majd vajúdás, szülés), mindenestől összesen két és fél óra múlva kint is volt! :) :) :)

Zkatica!
Aztaaaaaaaaaaa!! :shock: :D Jól látom, nálatok is jön a kistesó?? :) Őszintén gratulálok!!! :D :D Ez szuper hír!
Nem semmi méretei vannak a "kis" lányodnak"! :shock: :D
Kendére is azt mondják, hogy korához képest hatalmas. Pedig ő "csak" 17,25 kg, és 99 cm. :)


Látom, nem nagy itt a mozgás. Remélem, mindenki jól van.

Puszi nektek!


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


Budapesti lakhelyű BKV-zóknak:

A szülésznőm hívta fel a figyelmemet rá (milyen rendes, ezért is külön szól!):
http://www.zoom.hu/belfold/szeptembertol-kismama-berlet

Most én is megnéztem a BKV oldalán, hátha bővebben is írnak róla, hogy mit jelent a "rászoruló" szülő. Hát, csak azok az anyukák kapják, akik GYES-t vag GYET-et kapnak, tehát azt a nagyon kevés pénzt. Akiknek TGYÁS, vagy GYED van, ezek szerint kimaradnak. :-(((( Mintha ez olyan sok pénz lenne. Nem tudom, fent az okosok meg tudnának-e élni ennyi pénzből másodmagukkal, meg fentartani lakást, stb. Nyugodtan belevehették volna az egyedülállókat, vagy akik egyéb szoc.segélyt kapnak az önkormányzattól.
Na, mindegy, ebből is kimaradok.

Ezek szerint ezután sem fogok többet utazgatni, mint eddig, vagy továbbra is lógok, és izgulok, hogy el ne kapjanak. :)

http://www.bkv.hu/home/kisgyermekesberlet.html


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

cron