Találtam egy hasonló témájú topicot,de csak pár hozzászólás volt benne,azok is tavalyról.
Azért optimista vagyok,és remélem kapok itt válszt,ötletet,tippeket.
A lányom egy éves lett 2.-án,és szinte majdnem ezzel egyidőben kezdte el hogy csak akkor hajlandó enni ha ő is kanalazhat.Közben én adom neki másik kanállal a kaját.Szóval önmagában az nem lenne gond hogy ő is kanalazni próbál,de nem a szájába teszi,hanem kipakolja az etetőszékre a kaját,de azt nagy élvezettel,aztán ha már jó sok ott összegyűlt akkor elkezdi szépen a kezével kenegetni,maszatolni.Engem meg-bevallom férfiasan -az őrületbe kerget vele.Egyrészt a kaja fele pocsékba megy,és hát valljuk be,a babakaják nem éppen olcsók(persze nem mindig azt kap,de a hadművelete mindig ugyanaz),másrészt egy nap 10x öltöztetem minimum,harmadrészt (asszem ezt kellett volna első helyre tennem)szeretném ha megtanulná hogy az étellel nem ezt kell csinálni.Az nem zavar ha kézzel megfogja és úgy eszik,mert sokmindent betesz a szájába,de ez a kanállal kidobálás,meg kenegetés már kiidegel.
Próbáltam leszoktatni róla,de mivel itt vagyok,ez nem sikerült,igy ötleteket várok.Most például 3 napja hogy nem evett főzeléket,semmi kanalas kaját,egyszerűen orditott ha próbálkoztam és hátat forditott,mire ma nagynehezen rájöttem hogy azért nem eszik mert nem "kanalazhat".Hát kanalazott,de ugyanez a műsor ment.Szóval inkább nem eszik ha nem kap kanalat.

Azt olvastam egy cikkben hogy az étellel szabad játszani,és azt csinálhat vele a baba amit akar,de sztem csak van egy határ.Vagy nem jól gondolom?
Első gyerek egyébként,szóval semmi tapasztalatom nincs az evést illetően.
Annak is örülök ha valaki megnyugtat hogy volt hasonló problémája de mára már a múlté