Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Tudom, hogy van 2007. tavaszi babás topic, de ott már egy összeszokott, nagy csapat van és nehéz felvenni a ritmust. Gondoltam, hátha más is érez így és talán egy új csapathoz lenne, aki csatlakozik.

Úgyhogy várok minden 2007. áprilisi és környéki babát-mamát, ha van kedvetek!

 
 


Szia!

Én is a tavasziakhoz szoktam írni és néha tényleg nehéz lépést tartani velük. Viszont cserébe nagyon jó kis csapat úgyhogy ha van kedved írj oda is nyugodtan. :roll:

Az én lányom április 19-én született 3850g-mal és császárral. Nem így volt tervezve de így alakult. :x
Most egyévesen 8720g és 77cm. Nagyon eleven, akaratos csajszi, cserébe viszont elbűvölően huncut. :lol: Csak egy kicsit nehéz így vele, vagy nekem van kevés türelmem. :oops:

Éjszakák nehezek 2-3 kelés a minimum és végül velünk alszik mert annyira fáradt vagyok hogy megunom az átjárkálást hozzá. :(

Igazi kis felfedező és nagyon szereti ha játszanak, foglalkoznak vele, egyedül nem igazán marad meg.

Röviden ennyi de ha kiváncsi vagy szívesen írok.

Nálatok hogy telnek a napok? Írj egy kicsit Timiről és magadról.

Kép
 
 


Szia Emőke!

Köszi, hívtak már oda többen is, de van egy másik topic is, ahova írok és ami most nagyon beindult, szóval a tavasziakhoz már tnyleg sok lenne becsatlakozni!

Boldog szülinapot Lilien-nek!

Timi is kb. hasonló paraméterekkel rendelkezik. 3700/50 volt születéskor, 1 évesen pedig 8600/79.

Ő már régóta átalussza az éjszakát, totál csöndben, de ha fel is sír, fél perc múlva már ott lehet hagyni. Úgyhogy nem panaszkodhatom. Nappal is jól elvan egyedül, mászkál, pakol, rámol, lapoz, ruhákat szed le a szárítóról. :) Viszont cserébe nekünk is van negatívum: tejfehérje allergiás, úgyhogy nem egyszerű etetni, de a jó cél érdekében megoldom vhogy!

Amúgy ő is akaratos + kezd hisztizni, ha nem szabad vmit, amit ő szeretne, de egy KOS gyerektől nem is vártam mást! :)

 
 

 
 

Sziasztok!

Bocsi a zavarásért!

Ha valakit érdekelne egy új babakerítés, akkor jelezze, kérem privibe!
Mi sajna egyszer sem használtuk, mert anélkül vettem meg, hogy gondolkoztam volna! Pici lakás, nagy kerítés

új, extra nagy járóka, babakerítés. A járóka 7 elemből + 1 ajtóból áll. Egy elem 1 méter széles, és 70 cm magas. A Járókát az igényeknek megfelelően lehet felállítani. Mivel nincs alja, a helyiség adottságaitól függően lehet különböző nagyságú, ill. szögű ( 4,5,6,7,8 szögű) járókát kialakítani. Az összes elem felhasználásával átmérője 2,7 méter! Több gyereknek is ideális, elegendő tér van a játékra, a baba nem érzi magát úgy bezárva, mint a hagyományos négyszögletűben. Kertben, teraszon is felállítható. Helyiség egy részét le lehet vele keríteni, vagy gyerekekre veszélyes tárgyakat elkeríteni, pl. kandalló köré felállítani.

Kép Kép Kép Kép

Kép
 


Hali!

Seniki nem ír ide? Mi is ide tartozunk, 2007.ápr.13-án született Fanni lányzóm. Szívesen cserélnék tapasztalatokat!
Erika

Kép
 


Szia Erika!

Nem igazán vagyunk. Én szoktam nézni, de senki nem ír!

Én majdnem egy napon születtem a Lányoddal, 14-i vagyok. :)

Mesélj magatokról!

 
 


Szia!

De jó, hogy írtál! Hát, magamról? Röviden, vagy hosszan?Mert már nem vagyok fiatal, s történt egy s más.. de a viccet félretéve, van 3 gyerkőcöm. Viki, 15 és fél éves, ő az előző házasságomból született, ő gimis már. Balázsom 4 és fél, Fanni pedig most volt 1 éves. Nálunk a 13-as szám elég gyakori, párom nov.13. Bazsa aug.13, Fanni ápr.13.-án született. Mi Vikivel kilógunk a sorból, mi elsejeiek vagyunk. Viki január, én március.Fanni irtó rosszcsont kisboszi, rengeteg energiámat leszívja, de imádom. Balázs sem egy angyal, de vele pillanatnyilag a legkönnyebb. Viki kamasz, vele azért nehezebb...meg hát az elvált szülőség miatt. Ja, és gyakorlatilag egyedül nevelem őket, mert apa alig van itthon, vidéken dolgozik(jó esetben)amúgy meg sokat van külföldön, Most is éppen Németországba hívta a kötelesség. Amúgy tanár vagyok, de már 5. éve otthon babázom. Nehéz, de élvezem nagyon... És veletek mi van? Mesélsz magadról?
Pussz
Erika

Kép
 


Szia Erika!

3 gyerkőc? Az szép!

Mivel foglalkozik a Párod?

Én Emberem is sokat melózik + sportol, úgyhogy vagy így, vagy úgy, de keveset látjuk. Ráadásul Debrecenben élünk, de én nem idevalósi vagyok, miatta költöztem ide, úgyhogy nem is sok ismerősöm van itt, barát meg még kevesebb. Az én és az Ő családja is elég szűk, kb. csak a szülők vannak. Úgyhogy mi is sokat vagyunk egyedül. Most már jobb, hogy lehet menni játszira, de télen volt, mikor egész nap Timin kívül senkihez sem tudtam szólni.

Ahogy olvasok más Anyukákat, azt mondhatom, hogy Timi jó gyerek. Alszik, eszik, játszik. Nem sírós, hisztizős fajta, nem igényli, hogy egész nap a fenekében legyen. Elmászkál, játszadozik szépen egyedül. Persze rosszalkodik is + van hiszti is, de azok még bőven beleférnek a jó gyerek kategóriába.

Bár most épp rossz gyerek státuszban van. 3/4 5-kor ordítva kelt és nem lehetett visszaaltatni, msot tudtam letenni, talán elaludt. Valszeg a foga bánthatja vagy nem tudom. De nagyon nem vagyunk ehhez hozzászokva, alig látok ki a fejemből. Megyek is vissza aludni, ha stabilan elaludt Ő is.

Én amúgy könyvelő vagyok, de kb. 2 éve én sem dolgozom.

 
 


Szia!

Fannim kifejezettem eleven(azt nnem mondom, hogy rossz). 8 hónapos korában elindult, azóta nincs megállása. Írtó eleven kiscsaj. ő most kb. 8800 g lehet, nem egy duci , de én meg vagyok vele elégedve. Fogacska 9 van, 8 már régóta, ez az uccsó most bújt ki. Nagyon-nagyon nyügi volt az utóbbi időben, volt hogy fél óránként felébredt. Párom minőségügyi mérnök. Pont most gondolkoztunk azon, hogy Debrecenbe kéne menni....nyaralni. Amúgy édesapám oda való, gyerekkoromban sokta voltam ott.
Mennem kell, puszi!
Erika

Kép
 


Kép Balázs anyák napján az oviban Kép Szülinap Kép plázában

Kép
 


Balázsom a zöld inges :lol:

Kép
 


Szia!

Szépek a gyerekeid! :)

Timi is 7,5 hósan felállt, aztán hamar lépegetni kezdett, igazán kb. 11,5 hós kora óta megy egyedül.

Mi is kb. 8 fognál tartunk, bár pontos számot nem tudok, nehéz megkukkolni a száját, belenyúlni sem enged.

Timi is gizdamaca, tegnap este 8920 gr-ot mértem, bár tegnap nem kakilt, máskor szokott 2-3x is.

Az én édesapám pedig székesfehérvári! :) Kicsi a világ!!!

 
 


Szia!

Akkor éljen a Fehérvár-Debrecen barátság! :D Párod mit sportol? Enyém erőemelő(volt), mostanában inkább focizik, de azt elég sokat. Sajnos éppen válsághelyzetben van a kapcsolatunk, mert iszonyat mennyit kell dolgoznia és alig van itthon. Persze, hogy szeretne kikapcsolódni, edzeni, gyerekekkel, velem lenni, de nem megy. Épeen most hívott, hogy most szállt le a gépe, és kb. másfél óra, mire hazaér. Azért remélem, sikerül megoldanunk, az is lehet,hogy munkahelyet kell váltani, de ez így nem mehet tovább. Ráadásul hétvégén meg csapatépítő tréning van(raftingolás Szlovákiában), igaz nem kötelező, de az azért röhelyes, hogy mi évek óta nem tudtunk kikapcsolódni kettesben, de az fontos, hogy a munkatársak jóban legyenek egymással, jót tesz a közösségnek :?
Timiről teszel fel képet?Kajákt mit eszik? Főzöl külön neki. Mi elég rapszodikusak vagyunk, mikor üveges, mikor én főzök külön, de a mienkből is eszik már. Annyi, hogy még sok mindent botmixerezek neki, mert rágófog nélkül nehéz rágni :lol: de van, amit elmajszol, pl. banán. Most az epret eszi ezerrel, szerencsére van saját termés. Én megpucolom neki, nem merem magosan adni.
Pussz
Erika

Kép
 


Kedves Anyukák!

Penny reklámfilmbe 3-12 hónapos kislányt keresünk.
Ez már egy meglévő sorozat,aminek újabb 5 filmjét kellene elkészítenünk.Még nem tudjuk,hogy a kiválasztott babab hány filmben szerepelne.Lehet,hogy 1,de lehet, hogy több.
Kibővül a már jól ismert család egy kislánnyal,mert az előző 5 filmben,kismama volt az anyuka.
Érdeklődni lehet telefonon: 70/318 3774 Vedres Andi

A válogatás időpontja: 2008. május 23. 10-12 óráig.
Helye: III. Hajógyári sziget 307. Spot Casting.
A forgatás tervezett időpontja? 2008. május 24-25.(szombat-vasárnap, maximum 4 órás elfoglaltság Bp-en a X. kerületben)

Szeretettel várunk Benneteket.
Elnézést a "zavarásért".
üdv.: v. andi
 


Szia Erika!

Én Uram triatlonozik, úgyhogy úszik, fut, biciklizik. Bár most sánta, valszeg ősszel műteni kell a sarkát, masszív gyulladás van benne már évek óta, most abszolút nem tud futni vele.

Sajnálom a válságot. Nálunk is heti szinten van kiborulás a részemről hasonló okok miatt. Stresszes meló (pü-i vezető iszonyat felelősséggel és sok tennivalóval), úgyhogy kell neki is a stresszoldás, ami a sport. Csak én meg sokszor nehezen viselem, hgoy egész nap egyedül vagyok itthon, s mire végre 6-kor haza ér esetleg (jó esetben), akkor még megy ki brinágzni ...

Kb. felesben főzök és felesben kap üvegest. Én nem nagyon főzök itthon, 7köznap Apa melóban eszik, én rendelek, 7végén meg Anyós főz nekünk 2 napra. Timinek amúgy totál külön főzök. Neki a diéta miatt eléggé oda kell figyelni. Meg egyelőre még többnyire párolt zöldséget-húst kap, amit csak összetörök és eszi, tehát nincs vele különösebb főzés. Én már próbálgatok nagyon miszligekre aprított húst adni, változó, hogy hogy fogadja. A céklát még mixerezem, de a krumplit, brokkolit, karalábot csak töröm villával + tésztát, rizst is.

9 foga van, kint van felül 2 rágó csücsök + a jobb alsó 2. szemfog a legújabb.

Timi epret/banánt nem ehet + szinte semmi, csak almát, körtét, őszibarit, szőlőt, szilvát, meggyet.

 
 


Szia!

Akkor te is hátrányos helyzetű anyuci vagy :? Nekem tulajdonképpen nem az ellen van kifogásom, hogy sportol, meg elmegy otthonról, mert nagyon megbízom benne(amúgy abszolut családcentrikus)Csak azt nem szeretem, ha cseppet sem türelmes.Pl.ha sír valamelyik gyerek, akkor irtó ideges tud lenni.Hiába mondtam neki, hogy pedig minden gyerek szokott, nem érdekli.
Timinek milyen allergiája van?Van napirendetek? Nálunk csak kb.van.Egyszer alszik,denem ugyanakkor.Hétvégére többnyire felborul,amit hétköznap végre elértem.
Mennem kell, apa nem tud aludni, ha gépezek, zavarja :cry:

Kép
 


Szia!

Nem írtam az allergiát?
Tejfehérje allergiája van, fél évesen derült ki, ekcémás lett 3 hósan, akkor még szopott, aztán egyre romlott az állapota, mire eljutottunk a gasztroenterológiára. Rögtön tejmentes tápit kapott és pár nap alatt rengeteget javult és 1-2 hónap alatt teljesen letisztult a bőre.
Semmi tejeset nem kaphat, még a tejport tartalmazó pl. gyros fűszerkeverék is tilos ...

Nagyjából van rendünk, most próbálom kicsit előrébb hozni, kb. ez a terv:
9 reggeli, előtte kelés 10 perccel
13 ebéd, utána alvás, 2-3 óra
17 uzsi
21 vacsi

most ez van, csak 10-kor fekszik és kb. 1 órával tolótik minden

Megyek én is, mert közben TV-zünk. Teszek majd képet is, csak elromlott a laptopom töltőcsatlakozója és azon vannak a képek. Ez Apa cégese, a régi asztali gépen meg még régi képek vannak.

De, esetleg, ha van kedved + időd, a Fogamzás/Babaprojekt előtt állók ide! (asszem, ez a címe), vannak fent képek, az utsó oldalon pont a lap tetején.

 
 


Szia!

Néztem a képeket, nagyon édi Timi baba! Látom, tesót szeretnétek? De jó neked! Olyan rossz, hogy én már nem leszek többet babás. Sajna 39 éves vagyok és későn lettek a babák, mert nem akart összejönni. Vetélések, lombik :cry: Meg hát az exem a legszebb 10 évemet vette el, a 20-as éveimet pazaroltam rá. De nem vagyok elégedetlen, így is klassz, hogy sikerültek a gyerekek(és spontán). Látom, te is túlhordtad Timit. Én 5 nappal. Napirend:

Kelés: 7 körül, majd reggeli
Séta, játszótér:fél 10-fél 12(közben kaja:kifli)

Ebéd: néha elmarad
Alvás kb.2 óra
fél 4 körül indulunk oviba Balázsért
uzsi
5-7ig játszótér
fürcsi, vacsi
9-kor alvás
éjjel szopi

tejallergia :cry: Megszoktátok már? élete végéig kell tartani, vagy kinőheti?

Kép
 


Szia!

Köszi a dicsit!

Én 4-el hordtam túl. Lustika nem akart kijönni húsvét előtt, gondolom, félt, hogy meglocsolják! :)

Nem, nem, nem szeretnénk még kistesót!!!!!!! Juj!!! Majd talán 1 év múlva. MIndketten egykék vagyunk, szóval ésszel mindenképpen szeretnék tesót. De egyelőre még nem hiányzik sem a pocak, sem az újrakezdés. Én elég aggódós voltam + sokáig rosszul voltam, szinte végig fájt a hasam. És tudom, hogy félteném magam és az Timinek sem lenne jó, ha nem emelgetném, keveset mennénk játszira, hogy én pihizhessek, stb. Meg nemigen van segítségünk (én szüleim 200km-re, anyósék helyben, de idősek és nem túl jó eü-i állapotban, más meg nincs is). Én most is kivagyok sokszor, még nem sikerült igazán megtalálni az egyensúlyt a gyerekezés és a háztartás közt, emiatt állandó a kupi, ami idegesít, stb. Meg kb. havi szinten van magamra 1-2 gyerektelen órám. Meg, ha ezeket nem is nézem, csak magamba nézek, akkor sem kívánja még semelyik porcikám sem a kicsit. Most így jó, Timivel, hármasban.

Igen, a tejall-t kinőheti, ezért is kellnagon szigorúan venni, mert elvileg annál hamarabb növi ki, minél szigorúbb a diéta.

Hú, Te aztán sok mindenen átmentél, vetélés, lombik... De a lényeg, hogy jó a vége!

 
 


Szia!
Megértelek, hogy nehéz segítség nélkül.Én is sokszor begbolondulok. Álllandó időhiánnyal kűzdök, de mint mondják, egy seggel nem lehet több lovat megülni... :lol: Fanninak kijött egy foga hátul, jó nyügi mostanában. Meg tegnap levágtam a haját.így olyan kis kopaszka, de muszáj volt. na, mennem kell

Kép
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: