Új privát üzeneted érkezett!

40-es láb? ez komoly, vagy félreértek valamit?
Blanié 33-34-es és magas lány, kb 140 cm

Ottalvós kirándulásra mennek, erdő, faház, tópart..izgi!!!!
De elengedem Esztergomba 1 hetes néptánctáborba is, mennek nagytesók is, akikkel jóban van, jó kis csapat lesz. Őket egyébként már tavaly nyáron, 2. után is elvitte az ofő 1 hetes nomád táborba.Csak 4-en nem mentek az osztályból, akik vagy sirtak volna este, vagy úgy vélte az anyájuk,hogy nem birják ki a 7-7 km-es bicajtúrát.Vagány osztály nagyon.

Dogák, sok, de most talán ráérzett a siker izére, inspirálja, ha 5ös dogát ir, látja értelmét a befektetett energiának.

Mi van veletek többiek???

benianya


Benianya: szuper lehet az 1 hetes tábor, gyerekként én is tutira nagyon élvezném :) Szerintem nálunk max felsőben lesz ilyen. Táborba is csak a felsősöket viszik.... Hát, itt nrm jellemző a vagányság, pedig sztem Mesi osztálya is olyan, hogy nyugodtan el lehetne nagy részüket vinni több napra is.
Gratula az 5-ös dolgozatokhoz! Úgy néz ki, Mesi is összeszedte magát, remélem, kitart benne.
Igen, 40-es a lába, de csak a jobb, a bal 39-es. Olyan 155 cm most Mesi. De gondolom, most még nem arányos... Egyébként humorral fogja fel: közölte az apjával, hogy nem baj, ha nem kap magas sarkú cipőt majd a 42-es lábára (kis optimista, azt hiszi, ott megáll...), úgysem lesz rá szüksége :lol:

Csöre
 
 
 
 
 


Gratula az ötösökhöz!
És Mesi lábához is, nem semmi! :):):)

Nálunk futnak a hetek. Lilinek volt megint János Vitéz balettelőadás, 5 darab! Mennek majorettversenyre, mint pompom-lányok. Megnyerték az iskolai mesevetélkedőt (olvasásértés), Nálatok ilyen nincs? A megyein 6. lettek, úgyhogy nem mentek tovább, de ez így is szép teljesítmény (csapatverseny). Jövő héten zongoraverseny...és ezeket mind magának találja ki Lili. És élvezi.
És a tanulás rovására sem megy. :shock: :D

Én is élvezem a tárgyalástechnikát, amit tanítok (többek között), egy csomó jó anyagot-ötletet találtam, készítettem :) Már csak 4 hét a félév :shock:

 
 

 
 

Sziasztok!

Élek még én is, bár nyelvlobogtatva.

Anyu túl van egy toxikus májgyulladáson, amit a gyógyszerek okoztak, egy orbáncon, és egy elfertőződött-begyulladt két éves belső varraton, amivel húsvét hétfőn rohantunk vele a kórházba, miután felfakadt és ömlött belőle a genny...

Bori jól van, ő még mindig, konstansan imádja az iskolát, a dolgozatok nem zavarják, sőt. Matekversenyen volt a múlt héten, azt is élvezte, bár asszem, "csak" negyedik lett.:)

Mesi lába és testméretei őrült nagyok! Bori is úgy 140 centi körül van, és 35-ös lábon él.

Táborok: Bori már négyévesen volt egyhetes, ottalvós táborban, szerencsére ő imádja, kicsit sem jelentett gondot neki az elszakadás tőlünk. Idén is megy, ez a szokásos, éves edzőtábora, kihajtják majd a belét, a végén meg lesz egy nagy fellépés a balatonfüredi Sirály Fesztiválon, szerintem már alig várja.

Egyébként valószínűleg napközis táborba megy, tölt egy pár hetet rokonoknál, egyéb táborokra nem lesz zsé.

Osztálykirándulni úgy szoktak menni, hogy háromszor egy nap, mindennap az iskolától indulnak és oda is érkeznek vissza.

Most megyek, dolog van.

Puszi:

Dia
dia
Budapest
 
 
 


Sziasztok!

Tudom, tudom, de talan ha valaki .......
Olyan egeszseges 30 ev alatti not keresek aki sajat petesejttel vallalna terhesseget. Nem ingyen gondoltam.
egy.ket.esely@gmail.com
 
 


Dia: remélem, Anyud jobban van!

Nyáron Mesiék is napközis táborba mennek ide, helybe (népzenei, népi kütyügyártó). Meg esetleg a szomszéd faluba sporttáborba.

Lilinek gratula a sok szerepléshez. Én nem tudok mesevetélkedőről nálunk (bár szokott lenni, de most nem tudom...), a versmondó versenyre sem ment egyik gyerekem sem. Pénteken lesz furulyaverseny, hát, majd meglátjuk.

Csöre
 
 
 
 
 


Csöre,
köszi a gratulát :)
Ez a népkütyü határozottan érdekelne! Mesélsz majd?
Nálunk is Lili egyhetes "napközis" táborba megy. A tanítónéni tartja az alsósoknak (össz 30 gyerek mehet), Ökotábor, a környék felfedezésére. Tavaly is mentek, jó volt :)
(és nem utolsó sorban ez az a hét, amikor nekünk szülőknek már nincs tanév, de a gyerekeknek még igen :oops: :wink: vö: tihanyi strandolás kettesben tizenév után először).

évvégére a tanítóknak ajándékkosarat ad az osztály, amibe mindenki sk ajándékot tesz. Lilivel elmentünk a gyöngyösboltba, kiválasztottunk gyönyörű gyöngyöket és Lili megfűzi. Annyira megtetszett, lehet, hogy a nyárra házi alkotótábort csinálunk :)


Dia,
drukk Anyukádnak!

Körkérdés:
évvégi hajrá van? ha igen, bírjátok? kamaszodás, nyafoga?

 
 


Ayse: de jó ötlet ez az ajándékkosár!
Körkérdés: év végi hajrá az nincs... vagyis nem észlelem. Lehet, hogy kéne.... Kamaszodás: ne is mondd.... ajaj. Bár azt hiszem, kutya füle egykori hozzám képest :oops: Nyafi nincs, de megy a verekedés, a konkurenciaharc mindenen, a "na és?", amitől falra mászok :? Viszont újabban mindketten rengeteget olvasnak. Ha ez a kamaszkor hozománya, akkor éljen a kamaszkor :lol:
A táborról: helyi napközis tábor egy bányató partján. Lehet mindenféle népi hangszeren tanulni (citera, furulya, koboz, a többit nem tudom), meg kézműves foglalkozások vannak, tavaly: gyöngyfűzés, népi játék készítés (ezek jellemzően facuccok voltak), agyagozás, nemezelés, körmöcskézés, virágcsokor-készítés, batikolás, nem is tudom, még mi... ja, és színdarabbal is készültek. Napi 1-2 órát horgászhattak is, meg felügyelet mellett strand is volt (bár tavaly talán egyszer, mert rossz volt az idő). Július 5-11 között lesz idén.
A tihanyi strandolás kettesben jól hangzik :wink:

Csöre
 
 
 
 
 


Sziasztok,

Nálatok is kitört a téli szünet? :twisted: :twisted: :twisted:

 
 


Ayse: gyerekek ottalvós sporttáborban (szállás strandon), szegényeim... bezzeg egy hete 3x fok... lesz idén nyár?

Csöre
 
 
 
 
 


Szerintem nem. A férjem azt mondja, hogy a francia forradalom előtt is kitört ez az izlandi vulkán, ami hasonló időjárást és éhinséget hozott, így közvetve hozzájárult a forradalom kitöréséhez.
Talán az a sok megolvadt jég került a légkörbe és annak kell leesnie most (találgatok).
Szegény gyerekeid :(:(:(
Lilinek most van a nemottalvós tábora, de ma nem engedtem, mert múlt héten beteg lett a szünet első napján, ahogy azt kell, bár már jól van, de ma állatkertbe mentek volna egész napra. Nem hiányzik egy ráfázás, 12 fok van :shock: :shock: :shock: :shock:

Engem megdobtak egy kis tankönyírás-feladattal, így az extra hetet nem az idegrendszerem kisimítására fordítom, hanem munkára....

 
 


Ayse: hát, ez nem hangzik valami jól... mondjuk az éhinség részét elhiszem... nálunk a cseresznye úgy lerohadt ettől a gyönyörű időtől, mint a sicc... a többiről nem is beszélve.
Lili meggyógyult? Tankönyv? Haladsz? Mondjuk gondolom a ragyogó napsütés nem tereli el a figyelmed... :roll:
Enyém gyerekek a jövő héten mennek megint táborba, lesz néhány plusz gyerekem is ittalvásra :roll: :)

Csöre
 
 
 
 
 


Csöre,
köszi, Lili meggyógyult :) Most Nagyi-táborban vannak :lol: 2 leckével kész vagyok (egyelőre csak a szövegekkel, aztán majd jönnek a feladatok), a 3.at gőzerővel kellene írnom, de fááááj a fejem.

Rita remélem hamarosan jön, és velünk is megosztja a nagy hírt, amit tökéletesen véletlenül fedeztem fel pár topikkal lejjebb. :oops: :wink: :D :D :D

 
 


Hú, Ayse, remélem, elmúlt a fejfájásod! Pár hete nekem is napokig fájt. Tuti ez az idétlen időjárás az oka :(
Rita régen volt erre, nem tudom, benéz-e, de már nagyon kíváncsi vagyok :roll: :lol:
Nagyi-tábor? Nálunk jövő héten lesz :lol: most a népi kütyü táborban vannak.
Tényleg, milyen tankönyvet is írsz?

Csöre
 
 
 
 
 


Csöre,
köszi, már elmúlt :)
Nézz be a 2007 tavaszi babákhoz :wink:

Tankönyv: 6-an írunk egy szakmai nyelvvizsga-felkészítő könyvet, enyém 3 lecke: eu, marketing, munkaerő-piac. a szövegeket megírtam, most feladatokat kell hozzá írni.

gyermekeim közben jártak itthon, illetve mosómogyoróvárra mentünk egy kedves családhoz, és osztrákiában bolhapiacoztunk, állati jó volt, nevetséges árakon jutottunk, biciglihez, könyvekhez, játékokhoz. Az egyik kedvenc vadászzsákmányom az asztali lámpa 1 euróért.

most újra Nagyi-tábor. Én meg írok-értekezek-tanítok-ügyintézek.
Tudok élni, na. :lol: :twisted:

 
 


Ayse: bekukkantottam :wink: :lol:
Tyű, bolhapiacoztatok? De jó :D Ilyenekre esélyem nincs... a hétvégéink szeptemberig betáblázva...
Nagyon pörögsz, irigylem az energiádat :oops: :D
Nálunk most munka (beutazgatás), betakarítás (ma a jostát szedtem le, és az érettebb barackokat, meg azt a néhány gizda cickafarkot, ami hajlandó volt virágozni), befőzés, gyerekezés (most 4-5 gyerekem van), az udvar szétverve... (járda-homokozó fronton), szóval ln sem unatkozom :lol: :lol: :lol:

Csöre
 
 
 
 
 


Jaj de aranyosak vagytok, köszönöm a hiányolást!

Hát igen... Januártól öten lesznek... :) Kissé váratlan volt, de egyre jobban el tudom hinni, hogy fog ez menni, és örülök nagyon.

Egyébként telik a nyár, mikor hány gyerekkel, most éppen -1 saját és +2 vendég, du lesz 7, de egy anyukával. fogunk nyaralni is, hamarosan, azt is várom.

Ayse, hogyan lehet megtudni, hol van osztrákiában bolhapiac? a közelben leszünk a határnál, ezeknek nagyon nehezen, vagy inkább sehogy sem tudok ellenállni. :) Jó lenne kifogni egyet!

Mindenkinek békés nyarat kívánok! :)

Rita
KépKép
KépKépKép
 
 


Csöre,
mit csinálsz a cickafarkkal?
Ügyes vagy a betakarítással! :)

Rita,
szívből gratulálok! :D
(és halkan irígykedem :oops: )
A bolhára úgy vittek, de a neten minden rajta van, azt tudom - csak azt nem tudom, hogy hol. :oops:
keress rá olyan kulcsszavakkal, hogy Flohmarkt, az egyes városok nevei a határmentén, vagy Flohmärkte in Burgenland.

 
 


Rita: gratulálok a kis jövevényhez!
Nálunk is ez van, állandó pörgés a gyerekekkel. Múlt héten 5-en voltak, most csak Saci :) de lesz itt még változás :)

Ayse: kiszárítom a cickafarkot, és ínséges cickafarkmentes időkben majd felhasználom 8) ülőfürdeni szoktam benne néha, meg teának inni.

Jaj, hétvégén én is bolhászkodtam magamnak egy (6) cd-t és egy varrógépet 8) a cd-re Apus, amikor meglátta, ugyanazt mondta, amit én: egy kincs 8) :lol: (nem zenei, rádió hangjáték). De én itthon voltam, vagyis Mo-n, nem Ausztriában, és ezt mondjuk kevésbé mondanám bolhapiacnak, inkább lomi... de azért a szerzeményeimnek nagyon örülök :D

Csöre
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Rita, gratulálok a picihez!

Nekem nincsen túl jó nyaram: Anyu július 12-én, este tizenegy előtt pár perccel meghalt. Ami jó a dologban, hogy Apuval végig mellette lehettünk, és láttuk, hogy nem szenvedett, nem fájt neki. A többi része meg persze szar. Pillanatnyilag. Még.

Bori szerencsére elég jól viseli, időnként elszontyolodik, de szerencsére nem vesztette el az örülni-tudását.


És hamarosan iskola. Újfent.

Puszi:

Dia
dia
Budapest
 
 
 


Dia,
nagyon sajnálom :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Sejtettem, hogy nagyon rossz lehet a helyzet, azért nem jelentkezel régóta :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Borinak is, Neked is nagy-nagy bátorító-vígasztaló ölelés :( :( :(

 
 


Dia, nagyon sajnálom :cry: őszinte részvétem, és nagy ölelés Nektek!

Csöre
 
 
 
 
 


Sziasztok!
Hogy indult a tanév? Kamaszodással hogy álltok? Gondolkodtak suliváltáson????
Mesi mindjárt egy évtizedes fennállását ünnepli :shock: :D :D

 
 


Halihó!
Azt hittem, már eltűntetek :)
Kamaszodás: háááát, azt hiszem, elég karakteresen jelen van...
A sulikezdés egész gördülékeny volt, egyelőre lelkesedés van, 4-esnél rosszabb nincs (különben ugrik a színjátszó szakkör), tanulás ezerrel, szabadidőben olvasás, kis tévézés, Star Wars őrület. Új tanterembe költöztek, ez nagyobb, most építették át a szertárból, mert egyel több osztály indult.
Suliváltás: úgy érted, 8 osztályos gimi? Nem gondolkodunk rajta. GOndolatkísérlet szintjén megjelent, de az mindennapos utazást jelentene, amit nem akarunk. 10 évesen szerintem még kicsik ehhez. És nem tudom, ad-e annyival többet egy ilyen, mint egy ált. isk. :roll:
Igen, mindjárt Mesi szülinap! :lol:
Nálatok mi a helyezet?
És többiek? Merre vagytok? Nagyon eltűnt mindenki!

Csöre
 
 
 
 
 


Szia Csöre!
Nálunk is beindult e dezodor-korszak. :shock: Szemtelenkedés is megy, de nem vészes. Amit egyre nehezebben viselek, az a vihogás. Apukám sem bírta anno, olyan kiállhatatlannak láttam akkor, hogy még nevetni sem szabad...és tessék...
A tanulás jól megy, a visszaállás zökkenőmentes volt :P
Mi gondolkodunk másik iskolán, de nem vagyunk elkötelezettek...majd kialakul....
Ami eléggé változtatott a dolgokon az az, hogy új munkahelyem van, 8 órás. + az utazás, így legalább tíz órát távol vagyok, sőt időnként még utazni is kell, külföldre is, ősszel 4x. Ebből az egyik már lement, azt még bírták. :roll: (kisebb sírással megúsztuk).
Cserébe, hogy többet dolgozom olyankor, csúsztathatok, és mert tudok élni :lol: úgy alakult, hogy egy fél napot a héten az egyetemen tanítok. ÉS délutánra is vállaltam egy tanfolyamot. Tanítás nélkül asszem nem is tudnék élni. :oops: :oops:

 
 


Sziasztok!

Ritkán járok erre, de látom, most szeptemberre mindenki visszatér, örülök! :)

Dia, én még nem mondtam semmit, bár olvastam, de olyan nehéz olyasmit mondani, ami vígasztaló. Összeszorult a szívem nagyon, és rettenetesen sajnállak..
Ayse, eszelős tempót diktálsz, nem értem, hogy bírod??? Le a kalappal!!

Nálunk is minden rendben, Maja iskolát váltott, ő most ötödikes, de nem 8 osztályosba ment, hanem egy 12 osztályosba, ahová Bernát tavaly elkezdett járni. Idén Adél is megkezdte az iskolát, így most a 3 nagy egy intézménybe jár. :)

Maja nagyon élvezi az iskolát, a sok tanárt, szereti is, szorgalmas is, lelkes, akkkkkora megkönnyebbülés ez nekem, eléggé féltettem. Új suli, új gyerekek, ráadásul felső.. De eddig zökkenőmentes, tényleg jó látni, mennyire a helyén van.

Őszintén szólva a kamaszodást sem érzem rajta, vagyis változik persze, de még szívesen játszik a tesóival, és olyan jó korszakban van, élvezem minden percét. Nem dicsekvésképpen írom, hanem csak simán örülök. :)

((Hogy ne csak a szépet mondjam: Bernátnak nagyon nehezen indult ez az év. Tavaly összesen 5-6 feketepontja volt, hf vagy felszerelés-hiány miatt, egyéb semmi, idén meg szept-ben gyakorlatilag nem volt nap, hogy ne kapott volna.. :shock: Tavaly amint hazaért megcsinálta a házit, lelkesen tanult, idén mindent elfelejtett. Nem értettem mi van vele, csak a fociskártyákkal és a csereberével volt elfoglalva, meg a focival általában. Végül elvittem vérvételre, kiderült, hogy kissé vashiányos, meg a tanítőnő és én is beszéltünk vele. Mondtam neki, hogy olyan szomorú vagyok, elveszítoi a bizalmamat, hogy higyjek így neki másban, ha ebben nem lehet... stb, meg megegyeztünk, ha 5 napig nincs feketepont, kaphat fociskártyát. Azóta nem volt, wooowww :) Remélem visszanyeri a lendületét, ijesztő volt ez a szeptember..))


Megyek, van egy fél órám még egyedül, tovább lomolok a nagyok szobájában... Többnapos vállalkozás. Jajj.. :)

Rita
KépKép
KépKépKép
 
 


Rita,
jó hírek :P:P:P
Pocaklakó hogy van? Látom a fiúk arányát javítja majd :D

Munkatempó: és akkor mondjam azt is, hogy magántanítványozom, és még egy tankönyvírásban is benne vagyok? Hatan vagyunk szerzők, és tökre le vagyok maradva a határidőkkel és ez eléggé nyomaszt...na mindegy, majdcsak lesz valahogy. Felkötöttem a gatyamadzagot és velem együtt a család is. Az ősz húzós, de bízom benne, hogy majd javul a helyzet. Szeretem is, de muszáj is. Két közalkalmazotti fizetés tudjátok mire elég.... :oops: :oops: :oops:
(és iszonyúan örülök, hogy kettőt írhatok, mert eddig egy volt.... )

 
 


Ayse, nem vagy semmi, hallod! :shock: csak pislogok....

Rita: kapott vasat Bernát? Javul a helyzet?
Örülök, hogy Majának tetszik az iskola. Nekünk azért az is sokat számított a gondolkodásban, hogy Mesi kerek perec kijelentette, hogy marad. Nagyon ragaszkodik az osztályához, tényleg jó csapat, "csordában" vonulnak haza a suliból 9-10-en együtt, vagy bemennek könyvtárazni ugyanennyien barátok (vegyes csapat, lányok, fiúk).
Itt voltak mind Mesi szülinapi bulijában, Lányok, azt a pörgést! :lol: Csináltam nekik kincskeresős, kvízes vetélkedőt, csak úgy cikáztak a kertben :lol: meg bicajoztak, görkoriztak, pingpongoztak, zsizsegtek. Ha mindig ilyenek, hát, nem is tudom :roll: :lol:
Más izgi nincs nálunk, azaz Saci eszméletlen pöttyös megint, tavaly ősszel volt ugyanez, nem tudom, mi, a doki ugyanolyan tanácstalan, mint tavaly. Kéne allergiavizsgálat, de 2 éves kor alatt nem csinálnak. Várunk.

Csöre
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Lenne egy körkérdésem, vagyis kettő, már ha jár erre valaki :roll: :lol: :

1. Mit kapnak a gyerkőcök Karácsonyra?
2. A Ti lányaitok babáznak még? Vagy az osztálytársaik?

Rita, hogy vagy? Már alig pár hét, és ötgyerek anyuka leszel :D Hihetetlen, hogy milyen gyorsan repül az idő :shock:

 
 


SZia Ayse! Végre mozgás van :D

1. Mesi babzsákfotelt kap, meg néhány könyvet. Zaza lego-t (amit kiválasztott). Saci hintapacit és duplot. Meg könyveket. Mindegyik. Mesi eszméletlen könyvmoly lett... ki sem bújik a könyvek mögül.
2. Az osztálytársakról nem tudok. Mesi szinte sohasem babázott. Bár most varrtam egy babát, azt elkuncsizta :lol:

Többiek, merre vagytok?
Mennem kell, ébredt a LÁny...

Csöre
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Bejelentkezem én is. Sok minden történt, mióta utoljára itt jártam. Elköltöztünk, pontosabban összeköltöztünk Apuval, hogy ne legyen egyedül. Egyelőre egész jól működik a dolog, de biztos lesznek majd viták...

Bori jól van, év elején félt attól, hogy a nagyi miatt nem fog menni a tanulás, de szerencsére nagyon is megy. Már majdnem 150 centi és egyre szebb. Meg egyre nőiesebb. Egyelőre a kamaszodás rajta a flegmaságban tör csak ki, és abban, hogy pikkpakk fel tudja kapni a vizet mindenen.

Én is jól, időnként borulékonyan, de összességében könnyebben viselem a dolgot, mint számítottam rá. Úgy tűnik, jó döntés volt, hogy úgy csináltuk végig a végét Anyu életének, aztán a temetést, ahogy.

Karácsony: na ettől tartok egy kicsit. Alapból sem könnyű az első Karácsony egy szerettünk nélkül, de Anyu névnapja 23-án lett volna, a születésnapja pedig 25-én...

Azért készülünk: idén itt lesz a nagy családi karácsony, főznöm kell az egész famíliára, olyan leszek, mint egy olasz mamma. Még tervezem a menüt.

Bori nálunk megint el lesz látva rendesen - egyke a szentem: kap társasjátékot, könyvet, ruhát, naplót, legót - szigorúan nem szettet, hanem építőelemeset. Kap még apróságokat is, kisdobozt, kulcsjelölőt - majmosat-, egy asztali órát...

Egyébként ő még időnként babázik, neki textilbabái vannak - Groovy Girls -, de most már elsősorban csak akkor, ha átjön a barátnője. Akkor viszont nagyon.

A blog viszont nagyon hasít... Az nagyon jó érzés.:) Ja, és megint van nyereményjáték is. Ha gondoljátok.:)

Most ennyi, mert az asztali gépem tönkrement, csak egy kis netbookon tudok írni, ez meg annyira nem kényelmes.:)

Dia
dia
Budapest
 
 
 


Hű, Dia, komoly döntés lehetett összeköltözni Apuddal, örülök, hogy jól működik. A nagy karácsonyi főzőcske miatt nem irigyellek, de biztosan nagyon jól meg fogod oldani. :) Olasz mamma, na, nekem is rögtön ez jutott eszembe :wink:
Kitartást az ünnepekhez!
Megnéztem a Groovy Girls babákat, na, ezeket sem ismertem.
Mesinek vegyes a bandája, lányok is, fiúk is, csapatostól járnak össze általában kampánybulikra (szülinap, hógolyóparti, sátrazás), egyenként nem nagyon. Így ilyen babázás nincs nálunk.
Amit varrtam, azt is azért kérte, hogy ruhát varrjon neki (na, ez 3-4 hónap alatt sem jött össze).
Méreteket én nem írok :roll: :lol: mármint Mesiét. Inkább ne tudjátok.
A blogba be- beszoktam nézegetni, de mostanában nekem is annyira kevés az időm... a december munkával, de állandó gyerekfelügyelet nélkül ment, egy kicsit megviselte mindannyiunk lelkét :(

Csöre
 
 
 
 
 


Dia,
jó hallani felőletek! :D
Fú ez tényleg komoly döntés, jó, hogy működik! :D:D
Milyen legot kap Bori? És milyen társast?
Gratula a bloghoz!
Végül mit főzöl?

Csöre,
engem azért érdekelnének Mesi méretei :oops: :lol:
Igérem, rezzenéstelen klaviatúrával fogom olvasni :wink:
nehéz lehetett Saci emellett dolgozni :? :?

 
 


Ti tudtok venni normális áron normális méretű, fazonú, anyagú (nem műanyag), kötött pulóvert a lányoknak?

 
 


Ayse: hallkan, hogy a többiek ne hallják :wink: 158 körül, 40 kiló, 41-42-es láb :) de azt hiszem, most nagyot nőtt, ekkora lendülete talán már nem lesz neki még egyszer.

Pulcsi: őőőő, nem, nem igazán. Kötni esetleg? Oké, én sem állok neki egy ekkora pulcsinak, mert nyugdíjba megy, mire megkötöm :oops:

BOLDOG KARÁCSONYT NEKTEK!

Csöre
 
 
 
 
 


Hogysmint Lányok? Nagyon eltűntetek!
Nálunk rendeződni látszanak a viszonyok, Saca csanában délelőtt, így tudok dolgozni, nagyok meg kivárják, míg hazaérek, és akkor esznek. Mert ugye minden nap kell főzni... :roll:
Most kicsit lazítanak, mert nincs márciusig uszoda, így két délutánjuk felszabadult. Azért kéne valami mozgás, mert ilyenkor még bicajozni sem tudnak.
Tényleg, Ayse, végül milyen bicót kapott Lili? Megtanul biciklizni? Erről lemaradtunk anno :wink:
Ti hogy mozgatjátok át a gyerkőcöket télidőben?

Csöre
 
 
 
 
 


Boldog Új Évet Mindannyiuknak!

Csöre, (már) nem otthonról dolgozol?

Kaptam ám pulóvert a zarában, de ennek 3!!!%-a gyapjú..mindegy szép.
Tudok egyébként kötni, sőt textiles iparművésznek készültem (és hogy dicsekedjek, a pulóvereimet hordókat nem egyszer megállították az utcán), de aztán nem az lettem - amit egy pillanatig sem bánok, és kötni határozott céllal, nem igazán van időm, türelmem. Pl. Lilinek elkezdtem egy kardigánt 3 éves kora előtt, és ezt ugye köhöm...már Andris is jócskán kinőtte....
Most ezüst színű fonalból, nagy tűvel éppen sodronyinget kötökkis páncélos lovagomnak :):):) (de ez gyorsan megy ám...)

Bicaj: 20-ast kapott végül Lili. Lementünk a megfelelő terepre, és kábé fél óra alatt megtanult. Azóta a kedvenc játékuk az, hogy Lili biciglizik, Andris fut utána. De tényleg. Andris nagyon szeret futni.

Átmozgatás: Lili 4x jár balettra egy héten.
Ezenkívül sétálunk, játszóterezünk, mindegy milyen hideg van. Andriskám szaladgál, neki meg kell, hogy legyen a kilométer. Kicsapjuk őket a kertbe, ami csak két hisztivel jár:
1. nem akarnak kimenni
2. nem akarnak bejönni

Nálunk zajlanak a dolgos hétköznapok, a január nem éppen a kedvenc hónapom (sötét, hideg, hosszú és még a lóvé is elfogyott... :wink: :lol: :oops: )

 
 


Rólam kiderült, hogy vashiányos vérszegénységem van, de nem gyenge. Lórugás vasat kaptam, így kiderült, mégsem lihegek a lépcsőkön, és futni is tudok :D:D:D
(azt hittem azért nem bírom ezeket, mert bár igyekszem sportolni, de hát öregszem...hát nem....és ez valszeg a szülés, 3 évig tartó szoptatás miatt van, nem ártott volna anno egy rutin vérvétel....).

 
 


Sziasztok, LÁnyok!

De, most is itthonról dolgozom, csak a csana van egy másik faluban. Oda megyek érte délben.

Lili nagyon ügyes a biciklizéssel, akkor gyorsan megtanulta! Elképzelem a jelenetet, ahogy Lili bicajozik, Andris meg fut utána :lol:

Tyű, mik derülnek itt ki Rólad, textiles iparművész?
Én csak mostanában kezdtem kézimunkázni, kb egy éve. Kötni gyerekkorom óta tudok, de a legnagyobb szabású projektem egy rövidnadrág volt Sacinak, de abból már a második is majdnem kész :mrgreen:
A vashiányt egyrészről sajnálom, hogy van, másrészről meg tök jó, hogy kiderült, tudtok tenni ellene. Öregszel? :lol: Á, az nem megy ilyen gyorsan :wink:
A szopival ennyire ürül a vas? Na, majd figyelek, már két éve szoptatok.

Csöre
 
 
 
 
 


Csöre,
öregedés....izé...én már túl is vagyok a 4. x-en, de pssszttt!!!!

Körkérdés - most nevezzük fellengzősen annak :lol: , tekintve, hogy nagy valószínűség szerint én kérdezek, Te meg válaszolsz. :wink: :lol: :oops: :? (ez felhívás volt keringőre)
na szóval milyen lett a bizi?
Nálunk még alahúzogatás volt (év végén lesz először osztályzat). Lili általában jókat kapott, és 3 tantárgyi dicséretet: magyar nyelv és irodalomból, németből és infóból. :)

Ügyes vagy a nadrágokkal!
Igaz is, van behalt nadrág-projektem is :lol: :lol:

Bizony, nézess vasat! Mondtam is az orvosnak, hogy én egyáltalán nem vettem észre, sőt, azt hittem, milyen jó erőben vagyok. Azt mondta, hogy ha lassan ürül ki, akkor a szervezet hozzászokik....

 
 


Körkérdésedre :lol:
Mesiéknél már volt osztályozás, Mesi kitűnő lett (2-en lettek az oszályban), viszont dícséretet nem kapott semmiből.
Zazáéknál még aláhúzogátás volt, nekik ebben a félévben kezdődött az osztályozás. Neki 4 dícsérete volt (olvasás, matek, környezet, rajz).

Tényleg, a többiek jól eltűntek!

Hm, már én is közelítek a 4. x-hez... de még alulról.
Jó, mindenképpen nézetek vasat, lehet, tényleg azért vagyok én is olyan nyomi néha :roll:

A gyerekeim kitalálták, hogy biciklivel mennek suliba délután. Hát, nem kicsit fagytak oda, Mesi már megjött, tiszta vörös...
(Késésben voltak, siettek.) Remélem, már melegedik az idő, nekem is hiányzik a bicajozás, ha egy kicsit melegebb van, mint most, én is úgy járok boltba.

Csöre
 
 
 
 
 


Bocs, most csak egy szolgálati közlemény, lányok.:)

Kedves Topiklakók!

Csak azért írok ide (is), hogy szóljak: a Babaneten múlt hét óta kommentelős játék van! Írjatok kommentet cikkeinkhez, és ezt nyerhettek a héten.

Facebook csoportunkhoz is megéri csatlakozni, mert ott is leesik ez meg az hébehóba!

További szép napot kívánok a Babanet csapata nevében:

Dia
dia
Budapest
 
 
 


Csöre,
gratulálok a szép bizonyítványokhoz! Ez igen! :D:D:D

 
 


Köszi, Ayse!
Lilié sem semmi! :D

Most én körkérdezek: FARSANG???? Mit produkálnak a gyerkőcök?
(most vagyok alkotó fázisban... vagyis már szabok, varrok)

Csöre
 
 
 
 
 


Csöre,
ezermillió bocsánat, nagyon elhavazott engem is a farsang...
Andris loval volt - tegnap - kész lettem a jelmezével, az ezüstfonalból kötött sodronyinggel (kék palásttal feldobva), volt sisakja, ezüstből, sodronytetővel, kardja és pajzsa.
A szerepéhez illő méltósággal, megdicsőült pofával vonult be a csoportba :):):)
Liliéknél népvieletbe kell :roll: :shock: öltözni, minden osztály másik nemzetébe: Liliék Ausztrália lesznek. Mivel nem akartam a gyerekemet meztelenül az iskolába küldeni, ezért mi maradtunk a vadnyugatjellegű vomulatnál (krokodil dundee)

 
 


Ti mik lesztek?

 
 


Ó, ne is mondd az elhavazást! :roll: :?
Mesiék Nagy Horgászok voltak, fiúk pecáztak, a lányok voltak a sellő halak. Aranyos volt.
Zazáék kalóznak öltöztek (egyformába az osztály), szenzációs koreográfiával, mint egy igazi színházi előadás. Beájultam.
Jó ötletnek tartom, hogy témája van a farsangnak. Nálunk is volt népviselet, amikor általánosba jártam, de pont beteg voltam, nem is emlékszem, mit nyert az osztályunk...
Hú, szuper lehetett Andris jelmeze!

Csöre
 
 
 
 
 


Kedves Topiklakók!

Még ma játékba lehet szállni az Aquaworld családi belépőért! Csak egy komment kell hozzá a Babanet valamelyik cikke alatt, és Ti is esélyesek vagytok a holnapi sorsoláson!

És még mindig várjuk a Ti történeteteket! 1-2 gépelt oldal terjedelemben, wordben, szülésről, gyermekvállalásról, problémákról, gyerekekről, a szülőségről, az életről, a gyereknevelésről, a párkapcsolatról. Ide: szerkeszto kukac babanet pont hu

Ha pedig még nem csatlakoztatok a Facebook rajongói csoportunkhoz, akkor gyorsan tegyétek meg!

Fontos! A Facebook megváltoztatta a beállításokat, ezért, ha a továbbiakban is szeretnéd látni a Falon a Babanetes bejegyzéseket, akkor állítsd át a Beállításokat úgy, hogy minden ismerősöd és lájkolt oldalad látni szeretnéd. Vagy: lájkoljátok a Babanetes bejegyzéseket, netán ott is szabad kommentelni!

További szép napot:

Dia
dia
Budapest
 
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

cron