Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Teljesen úgy vagyok itt. Pont most fogok egy új lakásba költözni, ahol még tök üres a konyha. Elolvastam már mindent a mosogatógépekrõl, ezért most a fõzõlapokról hadd kérdezzek: szerintetek megéri egy kerámialapos tûzhely? nem túl macerás?

andu
Névtelen
 


Szia! Miert lenne maceras a keramialapos tuzhely?
A legjobb,legszebb es leghigienikusabb megoldas.Nagyon tudom ajanlani.De ne vegyetek a legolcsobbat,ne sajnaljatok ra a penz - nagyon "halas lesz" kesobb.
Eldorado
 


Anyukám szerint karcolódik, sérülékeny ezért nagyon vigyázni kell rá. Valahol meg azt olvastam, hogy biztos villanyórát kell cserélni, annyit fogyaszt.

andu
Névtelen
 

 
 

Nekunk is az van mar jopar eve. Szerintem egy igen jo talalmany, takaritani egy alom, mint a reklamokban, csak egy mozdulatKép
 
 


Nem kell ra jobban vigyazni mint barmire es villanyorat sem kell cserelni miatta es biztonsagos. Igaz, nem szabad raejteni a teli fazekat! Anyukamnak 10 eve ilyen van, semmi baja. Rizst pl. ugy foz, hogy felteszi hideg vizzel es amikor felforrt akkor elzarja es lefedi a labost es meg be is takarja. A maradek ho eleg hogy megfozze a rizst es tuti nem eg le. Egy baj van vele, az ara Kép De ha ez nem gond, vedd meg, szeretni fogod Kép

Andu, te a gazmuveknel dolgozol? Kép
idike
 


köszönöm!

tényleg csak anyukám bizonytalanított el, mondván "minek az nektek?". most már viszont biztos vagyok benne, hogy kell ilyen ;)

andu
Névtelen
 


Szia Andu!
Összesen 2db cég van aki gyártja,úgyhogy csak kinézetben térhet el,de ugyanolyan jó mindegyik,csak eltérõ hogy melyik cég mennyire cicomázza ki.
És persze hogy melyik márkanevet nyomják rá,az is látszik az árán.
Én is olyat fogok venniKép
zmariann
 


Hat ma en leszek az ugyeletes ellentmondo, de sokkal tobben gyartjak mint ketten es meg keramialapos fozolapbol is tobb fele is van. Meg olyan is van amelyik (bar ez tenyleg nagyon draga) nem melegszik fel, csak az edeny alatt. Tehat ha csemete ratenyerel, a kezet nem egeti meg. Lattam ilyenrol kepet, a felere ratettek egy femlapot, a masik felere semmit es mindket felre rautottek egy-egy tojast. A femlapon levo megsult, a fozolapon levo nem!

Mi egy ketegysegeset vettunk egy eve a kun-nal, valahol a Thokoly uton de van honlapjuk is. Nagyon korrektek, gyorsak voltak es arban volt vagy 10% kulonbseg. Ez itt a reklam helye Kép Ha ma epitenek konyhat, akkor vennek egy ketegyseges keramialapot, egy ketegszseges gazfozot es egy beepitheto grillt. De ez mar az almodozas kategoria Kép
idike
 


A mienken negy fozofelulet van, abbol abbol egy viszonylag kis atmeroju edenyek ala valo, ugy kb literes ala, aztan van egy nagyobb, van egy, amelyik ketallasu, vagyis kicsi ill. nagy edeny melegitesere alkalmas, es van egy, ami szonten nagy ala, valamint a masodik allasa egy hosszukas /pl jenai/ edeny alaku melegites. A sutoje is klassz, legkevereses /ezt mondjuk ki kellett tapasztalni, volt par szenegeto pizza vacsoraraKép/, grilles. Digitalis persze a tuzhely, van benne ora, stopper, emlekeztet igy a baby mellett, hogy feltettem a vizet forrniKép
es mondom, az esetleg kifutott dolgokat egyszeru letorolni, nem mint a gazosnal, surolni a racsot, az eltomodott fejeket... en kb 3 eve vettem, akkor egy alap gaztuzhely 50e korul volt boltban, ezt nagyker aron 100e-ért sikerult venni. Szerintem inkabb megeri.
 
 


Most cserélünk lakást, és vennem kell tûzhelyet, mert azt itt kell hagynom a régiben.Kép
Pont ilyet szeretnék, 2db gázos, mert sokat fõzünk wokban, és 2 db elektromos fõzõlaposat. A grill nem olyan fontos,persze csak a pénz miatt. Sütõbõl pedig elektromost vennék megint, nekem a pelgrim nagyon bejött. Mázsa sütit megsütöttem benne.
Zsomimama
zsomimama (zsomimama)
 


Tulkeppen a mienk elado. Kép A ket lapos keramia. Egy eve vettuk, 3 honapot hasznaltuk, most raktarban all. Akkor 55e ft-ot fizettem erte (ha jol emlexem), ha gondolod, 35-ert a Tied lehet Kép Egy het mulva megyek haza, uzletelunk?
 
 


Szia Idike!
Tudomásom szerint 2db olyan gyár van ahol ezt a kerámialapot gyártják,és ezektõl veszik meg különbözõ cégek mint whirpool,zanussi,stb...
Ha gondolod utánanézek pontosabban.
A lényeg csak az hogy melyik cég mennyire cicomázza.
És amirõl írtál hogy nem égeti meg a kezet,az az indukciós kerámialap,az csak akkor melegít ha rárakod az edényt,nem is tudom hogy írjam le,az úgy mûködik csak,mert az edény hozza létre azt a mágneses teret amitõl felmelegszik.
De szerintem ha közvetlen fõzés után leveszed az edényt és odanyúlsz,az ugyanúgy megéget,mert nem hiszem hogy az anyag olyan hamar ki tud hûlni.
Ezzel inkább csak energiát lehet megspórolni,mert ez azonnal fût ha rárakod az edényt.
Remélem azért érthetõ voltam.
zmariann
 


Szia Idike!
A párom azt mondja, várjak még, és nézzek körül, mit is akarok igazán.Azért köszi. Ha érdekes lehet, írok.
Üdv
Zsomimama
zsomimama (zsomimama)
 


Nálunk az új lakással adták a kerámialapost, nem volt választási lehetõség, de mondhatom, szörnyû. Ha valami kifolyik és ráég, alig lehet leszedni,pedig csak a fõzõlap melegszik, ráadásul nincs hangja, sunyin ég vagy nem ég a lábos alatt, nem hallani, ahogy kisebbre veszem, spórolni sem lehet vele, kiszámíthatatlan, hogy mikor kell lejjebb venni, meddig tartja a meleget. Szóval nekeem nem jött be.
Juli
Névtelen
 


Nagyon érdekes amit írtatok mindezek mellett én ezeket találtam nektek:

SÜTÉS-FÕZÉS
[url=http://www.ofe.hu/teka/t3/Index.htm" TARGET="_top]http://www.ofe.hu/teka/t3/Index.htm[/url]
(Ez egy nagyon jó kis összefoglaló az összes sütõ fõzõ géprõl)


Az elektromos kényelem alapjai
A FÕZÉS
[url=http://www.demasz.hu/doc/kerakciok/fozes.shtml" TARGET="_top]http://www.demasz.hu/doc/kerakciok/fozes.shtml[/url]

indukciós tûzhely
[url=http://www.fagor.hu/onallbefoz.html" TARGET="_top]http://www.fagor.hu/onallbefoz.html[/url]
csak az ára...

Az indukciós fõzés választásánál figyelembe kell venni, hogy lábon álló tûzhely indukciós fõzõlappal nem készül, az indukciós fõzéshez a megszokottól eltérõ speciális edénygarnitúra szükséges.


Indukciós fõzõlapok üvegkerámia fõzõfelülettel:

Indukciós fõzésnél a hõ egy bizonyos fizikai jelenség hatására közvetlenül az edényben termelõdik. Ennek magyarázata az, hogy minden mágnesezhetõ fémtárgy, amely mágneses térbe kerül, felmelegszik. A fõzõfelületnek csak az edény ad át némi meleget, ennek köszönhetõen az üvegkerámia gyakorlatilag hideg marad a fõzés során. Indukciós fõzõfelülethez csak az acéllemezbõl és öntöttvasból készült edények alkalmasak, valamint a speciális, három rétegû fenékrésszel gyártott edények, amely fenékrész középsõ rétege acéllemez. Kettõ, illetve négy fõzõlappal készülnek, 140 és 210 mm átmérõvel, beépített teljesítményük fõzõlaponként 1,4-2,2 kW.


pl. Amway rozsdamentes edénykészlete ilyen. Meg biztos van még más cégnek is. Általában az edényre rá van írva, hogy indukciós fõzésre alkalmas, mint az is hogy milyen anyagból van.

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Egy kérdésem nekem is maradt. Van-e közületek valaki akinek öntisztuló falú sütõje van? Valóban magától ill. könnyen lejön róla a sütés közben keletkezett kosz?

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Lattam mar amit igy reklamoztak de a gyakorlatban leegette magarol a koszt, azt oriasi hovel, majdnem 500 fokon, amihez azert energiat is hasznalt rendesen...

Nekem sutotisztitasra a goz valt be a leginkabb. Gozolos tisztitogepet az ara miatt nem fogok venni de kapok kolcson havonta 1x es berelni is lehet.
idike
 


Van itt még valaki?

Szeretnék tanácsokat, praktikákat kérni kerámilapos tűzhelyen való főzéssel kapcsolatban. Nemsokára azon kellene remekelnem.

Előre is köszi:
Titati
 
 


Nekem is van kérdésem, bár nálunk még pár hónapig ráér, mert csak akkor lesz esedékes...

Ha csak két cég gyárt, akkor miért van az, hogy nagyon nagyok az árkülönbségek? A páromnak nagyon megtetszett a félszélességü (30 cm), un. Domino lapok (van eletromos, kerámialapos, indukciós, gáz és néhány gyártónál fitöz és grill is). Viszont ami mindenfélét gyárt (Miele), az nagyon drága. Vannak cégek, akik fele vagy 3-ad annyiért adják. Annyival jobb a másik???

Nekem eddig elektromos sütöm és gáz fözöm volt, ez a kombináció nagyon bevált, de félek attól, hogy nem tudok majd kerámialapos vagy indukciós tüzhelyen fözni. Nehéz átállni?

Beszti

KépKép
KépKépKép
 
 


Beszti, én is féltem tőle, (kerámialapos van már 4 éve és a 3., amin főzökKép) aztán nagyon könnyen átálltam, sőt megszerettem. Gyorsabban lehet vele főzni, csak figyelni kell, milyen fokozatra állítod, melyik lábast melyik helyre teszed, stb.
De jó nagyon! És még a ráégett kaját is lelehet szedni. nekem sikerül.
 
 


Sziasztok!

Remélem jár még erre valaki.Kép
Jövőre szeretnék én is új tűzhelyt venni. Nem fogyaszt e túl sokat egy elektromos (kerámialapos) tűzhely?Kép
Segítsetek!
Köszönöm
Xsara

KépKép
Kép
xsara
Érd
 
 


Sziasztok!

Én kb. egy éve használok kerámialapos tűzhelyt, és csak jó tapasztalatom van. Szerintem sokkal könnyebb tisztán tartani, mint bármelyiket (azelőtt gáztűzhelyen főztem) Kaptunk hozzá egy speciális szerkezetet, amivel a ráragadt szennyeződéseket lehet eltávolítani. Nem kell súrolgatni, csak egyszerűen letörölni - mint a reklámokban. Nem vettem észre jelentős változást a számlánkon, pedig a sütőt is elég gyakran használom. Az említett tűzhely amúgy Whirlpool márkájú.
üdv: Terika
 
 


Sziasztok!

Nekem kerámialapos gáztűzhelyem van de minden meglátszik rajta tudtok ajánlani valami jó tisztítószert hozzá???

Köszike a segítséget előre is.
 
 


Szia!

A Bohlmann tisztítószer családnak van egy erre való. 800 Ft körül van, de visz. kevés kell belőle, elég sokáig elég! Asszem fehér színű a flakonja!
Amúgy ha ez elfogy és sajnálom rá a pénzt, ecettel szoktam letakarítani!

 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Ötletek, tippek

Jegyzetfüzet: