Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Már több mint kétéves a kisfiam, de most tévedtem elôször ide. Nekünk, hál? az égnek, az egyetlen "problémánk" a gyerekkel a alvás. Azt hiszem, kb. mindenkinek igaza van abban, amit ide írt. Nálunk az elmúlt 27 hónapban kb. tízféle különbözô alvási szokás volt már, attól kezdve, hogy egyévesen este 7-tôl reggel 7-ig aludt, addig, hogy este 8-9 körül elalszik, majd éjjel 1-tôl, 2-tôl fenn van hajnali 5-ig, 6-g, és aztán alszik 1-2 órát. A többit képzeljétek el. Még szopik, bár már szeretném elválasztani, de biztos, hogy nem ezzel van összefüggésben - hiszen abban a néhány hónapban is szopott, amikor végigaludta az éjszakákat! Szerintem egyszer?en arról van szó, hogy számukra a világ még annál is sokkal-sokkal bonyolultabb és érthetetlnebb, mint nekünk, és ez megzavaja ôket. Ez többek között az alvásban jön ki. Néha nagyon kivagyok, bár általában az édesapja van fönn vele, de már attól is a szívem szakad, hogy egy ilyen kis kölök alszik egy nap 7 órát... De aztán arra gondolunk mi is, hogy hát ez a dolgunk most, semmi más, hogy rá vigyázzunk, és segítsük mindenben. Ha fent van, nyilván fent vagyunk vele, és mindenféle cselekkel próbáljuk rávenni az alvásra - neki is jobb a napja, ha kialussza magát! És a legjobban az jön be (ebben is), ha fölöslegesen nem feszítjük egymásnak az akaratunkat. Most épp megint jó periódus van, éjjel is sokat alszik, meg napközben is. És akárhányszor kelt föl, boldog vagyok, hogy vele lehetek!

Dzsömb
Névtelen
 


Sziasztok,

Egy szemelyes tapasztalatot szeretnék megosztani veletek. A kisfiam fél éves, nekünk az elalvással voltak problémáink, a saját ágyában nem volt hajlandó elaludni. Próbált elaludni, de sehogy nem sikerült, csak nyöszörgött fáradtan, a kis fejét forgatta jobbra balra, és dörzsölte a szemét.
(hálózsákban alszik)
egyik nap keze ügyébe került egy kising, azt tette a szeme elé, és igy rögtön elaludt.

Azóta elalvás elõtt odaadok neki egy textil pelenkát vagy kendõt, amit a szemére tesz. Azota -már kb. 3 hete- egyedül, a saját ágyában alszik el, bent sem vagyok vele. Pár perc múlva persze visszamegyek, és elveszem tõle a kendõt, nem merem vele hagyni.

Gondoltam leirom, hátha valakinél szintén bejön. Persze nem mondom, hogy ez nem segédeszköz az alváshoz, de szerintem ez Ok. -a lényeg, hogy ne legyen vastag, ha a fejére teszi, és a szájára is kerül, mindenképpen tudjon levegõt venni.

Egyébként kevesebbszer ébred fel éjszaka is, van hogy teljesen végig alussza.
Remélem valakinek segit...
Névtelen
 


Sziasztok!

Segítsetek, mert teljesen tanácstalan vagyok.
Kisfiam 13 hónapos. Sosem aludta át az éjszakát, de volt olyan korszaka, amikor kb. 4-5 óráig aludt.

Most kb. 3 hete, éjfélkörül ébred, és különbözõ idõnként fél-1-2 óránként ébred. Sír, nem kell neki cumi sem (ez eddig bejött). Sajnos nagyon rászokott a teára, ha semmi nem használ az általában elaltatja.

A fogai nagyon be vannak duzzadva, de hát már 3 hete folyik mindez, és fog még nem jött ki.

Igazából nem tudom, hogy a megszokás miatt ébred, vagy a foga miatt. Az a feltûnõ, hogy általában hasonló idõben ébred. És az tuti, hogy 4 órától óránként minimum fel van.

Már ott tartottam, hogy egy estére odaadtam a nagymamának. Végre másfél év óta aludtam egy jót.

Szóval szerintetek honnan lehet az tudni, hogy a foga miatt ébred, vagy már alvászavarról beszélünk?

Köszi elõre is!

Évi

Kovács sándorné
Évi
Sopron
 
 

 
 

Szia ÉVi!
A fogacskák sok gondot okoznak a ZSomimak is, és emlékeim szerint így volt a nagyoknál is.Ha a cumi sem kell, akkor ott fájdalom van, próbáld csillapítani, kenõcs, stb.Egyet nem követek el a Zsominál, éjszaka inni, csak vizet kap, és teát nem. A Soma teázott, egyre többször, 5-15 alkalommal egy éjjel fenn volt, s nem aludtam hónapokig,aztán drasztikusan elvettem a teát, jött a víz, néha kivágta, de elaludt. Sajna a felsõ két egyes fogán barna folt jelent meg akkor, iszonyatos lelkiismeret furdalásom volt, hogy mit tettem a gyerek fogával, és kell neki még 4-5 évig. Ekkor két éves volt.
A gondos fogmosásoknak köszönhetõen a fogacskák tökéletes épek, éppen most hullanak Kép, és azóta is a sima víz a kedvenc itala. CSak türelem kell jó sok.A nagymami jó dolog ilyenkor, kár hogy nálunk ez 100 km,így kiesett.
Zsomimama
zsomimama (zsomimama)
 


sziasztok!

a nagyobbik fiam ket honapos koratol ataludta az ejszakat este 7-tol reggel 7-ig a mai napig is igen jo alvokaja van, igy nagy batorsaggal vallatuk a masodik babyt Kép azt hittuk az is ilyen egyszeru lesz. hat kezdetben eleg jol alukalt ejszaka, ejjel 2-3 ora korul kelt felt szopizni, de utana csak nem hagyta el az ejszakai felkeleseket. azt hittem ehes, jon a foga de mint kiderul egyiksem... probaltam csak vizet adni neki hatha szomjas ,de arra meg felorankent felkelt. nalunk az esti elalvassal sosem volt gond csak az ebredesekkel ejszaka. elhataroztam mikor 8 honapos lett, hogy hagyom sirni... elso este 1 orat sirt... neha elcsendesedett, de egy ora mulva mar nem birtam es keszitettem neki tapszert, de mire beertem vele a szobaba elaladut... a kovetkezo ejszaka mar csak 15percet sirt aztan meg csak ket percet ez megmaradt neki nehany ejszaka es azota minden ok . este 8:30 korul mar alszik es reggel 5-6 kozott eszik es vissza is alszik reggel 7-8-ig Kép mindenkinek kitartast es kovetkezetesseget kivanok Kép es szep almokat Kép)

Nori
Névtelen
 


Sziasztok!

Sajnos mi azoknak a táborába tartozunk, akik még egyszer sem aludták át az éjszakát! Hozzá tartozik az igazsághoz, hogy eddíg ha felkelt a kicsikém, akkor én megszoptattam, mármit éjjel. Nagy unszolásra rávettem magam, hogy leszoktassam az éjszakai szopiról! Már a második éjszakát küzködtük át nem valami sok alvással, de annál több ordítással! Szóval nem vagyok valami üde és fitt!!! Nem tudom meddíg fog tartani, de eddíg nincsenek olyan tapasztalataim, hogy valami is változna alvás ügyben!!!
Kérlek benneteket, hogy ha ti már túl vagytok ezen, akkor adjatok egy kis lelkierõt a folytatáshoz!!!

Üdv: Vica
 
 


Sziasztok!

Végigolvastam mindent, amit itt találtam. Látom, nem vagyok egyedül a problémámmal. Az én kisfiam 7 hónapos, és nem a kedvenc elfoglaltsága az alvás. Találtam itt hasonló babát, mint õ, aki csak szopizás közben szundikál kicsit, max 1-2 órát alszik egyhuzamban- mondjuk naponta kétszer. Aztán éjfél után mint egy kakukkos óra: óránként felsír. Õt sem lehet sírni hagyni, mert egyre kétségbeesettebben bömböl, reszket és csuklik a sírástól. Soha nem sírta még álomba magát. Tíz perc szopi, elalvás, kiságyba cipelés, némi alvás, és kezdõdik elõlrõl. Egyébként is nagyon éberen alszik. Nem hittem volna, hogy egy csecsemõ ennyire nyugtalanul alszik éjjel. Minden neszre reagál még álmában is. Sajnos cumi neki nem kell, és az ujját sem találja jónak, mint a nagyobbik fiam anno...
Nem tudom, ez nevelési hiba, betegség, vagy balszerencse?
Jó lenne már min 5 órát végigaludni!
 
 


Judit, én nem olvastam végig a topikot, csak eszembe jutott, hogy ha a fiam nyûgös, akkor délután úgy alszunk, hogy õ hasal a hasamon. Én remekül alszom hanyatt õt meg megnyugtatja, hogy rajtam fekszik. Igy van hogy három órát is alszunk. Én iszonyatosan horkolok, de õt eyz nem zavarja,

ja nem tudom mennyire szoktattátok zajokhoz, de ha nem, talán még nem késõ. Mi az elsõ hetekben direkt miatta hallgattunk egész nap rádiót vagy zenét. Igy mindig lehet mellette normálisan élni. Még vendégeket fogadni is mert nem zavarja. Nem tudom meddig lehet megbarátkoztatni õket alapzajjal, de hátha.

bocs hogy bele dilettánskodtam Kép

Zsunya

 
 


Sziasztok!
A tanácsotokat szeretném kérni!
Szombaton jöttünk haza a nyaralásból (3 hétig voltunk Balcsin) és azóta a kisfiam nem akar az ágyában aludni. Holnap lesz hét hónapos; eddig ilyen gond sosem volt vele. Arra gondoltunk, hogy talán vissza kell még szoknia, de félõ, hogy nem errõl van szó... Szombaton éjjel egyáltalán nem tudtuk betenni az ágyába, mert annyira sírt, vasárnap letettük, de az éjjeli cicizés után már nem akart visszamenni (minden éjjel 3-kor felkel inni egy picit, de aztán hamar el is alszik), így megint köztünk aludt. És ez így ment egész héten. Nem szeretnénk erre rászoktatni, hiszen van neki is külön ágya és eddig nagyon jól megvolt benne. Mit csináljunk?
Sylvike
 
 


Sziasztok!
Örömmel jelentem, megoldódott az alvás-problémánk. Úgy látszik Bencus visszaszokott az ágyába, mert megint simán le lehet tenni aludni cicizés után. Sõt még a délutáni szunyát is ott tölti.
Sylvike
 
 


sziasztok!

Van egy nagy problémám... Nekem még nem született meg a kislányom, és az alvási problémák engem gyötörnek. Az még csak-csak elviselhetõ, hogy a kis csöppség éjszaka bulizik, de elviselhetetlen fájdalom jön elõ a mellem alatt, ha a bal oldalamon fekszem, vagy a hátamon... Az orvosomnak megemlítettem, Õ azt mondta, hogy valami bél húzódik ott, amit valószínûleg a baby nyom, de miért csak akkor, ha fekszem... Ha valakinek volt hasonló problémája, kérem írjon....

Köszönettel:
Barbara
 
 


Mert akkor nyomja a baba azt a belet vagy mit amikor fekszel. Amikor felallsz akkor mashol nyom. Haton fekudni pocakkal nagyon nem ajanlott mert elnyomhatsz egy eret ami a mehedet is ellatja. Probalj meg tobb parnat hasznalni (nekem a vegere 5 volt) es megtalalni azt a helyzetet ami kenyelmes. Sajnos ilyen keves lesz Kép Mikorra varod? Csak hogy mondhassam hogy kitartas, mar nem sok van hatra Kép
idike
 


Kedves Idike!

A 31. hét végén vagyok... ma voltam dokinál is, de mással. Jajj de jó lenne, ha már vége lenne, annyi az aggódni való.
Csak tudod az a baj, hogy az oldalamon olyan rosszul alszom, háton pedig kényelmes, de akkor majd odafigyelek rá.

köszi a segítséget:
Barbara
 
 


Kép addig vagy nyugodt amig bent van Kép es sajnos a java meg hatra van Kép de nem piszkallak, en ugyanezt ereztem.

Soha tobbe nem leszel olyan nyugodt mint most, majd emlekezz ram amikor eloszor veszed kezbe es radtor hogy Jesszusom! Mindene megvan? Egeszseges? Es aztan majd mig elsz aggodsz erte, hiszen vegig a Te kis Babad marad Kép
idike
 


Sziasztok!

A véleményeteket szeretném kérni.
Most 16 hónapos fiamat 8,5 hónaposan, gyakorlatilag a sírni hagyás szívtépõ módszerével vettük rá arra, hogy magától aludjon el az ágyában (addig szopás közben tette, majd belecsempésztük az ágyába). Néhány hét után elaludt magától úgy 5 perc sírás után, majd lassan anélkül. Nappal viszont babakocsiban aludt, a sírni hagyást akkor nem bírtam idegekkel, egyedül. Aztán két hete egyszer-egyszer, mikor nem aludt el séta közben, kénytelen voltam ágyba tenni, mikor alig látott az álmosságtól, persze sírt, de aludt valamennyit.
Most másfél hete elvittük a szüleimhez. Nem is volt semi gond az esti elalvással, sõt, csodák csodája, nappal is ellenkezés nélkül lefeküdt, ha nem aludt el a babakocsiban. De mielõtt visszahozták volna, az elõzõ nappal kétszer aludt, utána nagyon nehezen, hátsimogatással tudták csak elaltatni. A vonaton késõn aludt el, a leszálláskor fölébredt. Este szintén csak simogatva altatta el anyukám, viszont végigaludta az éjszakát. És az ezóta eltelt két este is sír, persze nappal is. Tegnap jjel egytõl vagy 6* fölsírt, a végén az ágyunkban kötött ki, ott viszont jól aludt. Igaz, a szélvihar csapkodta az ágakat az ablakáhot, nálunk meg csönd volt.
Napközben semmi baja.

Szerintetek mit tegyünk? Legyünk engedékenyek néhány napig, mondván, mégis megviselte az, hogy egy hétre "elhagytuk" (nagyon jól érezte magát anyuéknál, családi ház, állatok - a panel sokkal sivárabb)? Mikorra jön rendbe "lelkileg"?
Szeretnénk, ha legalább este megint könnyen elaludna, és persze jó lenne, ha napközben sem lenne dráma - a hátsimizés, a megébredéskor való villámgyors visszaaltatás nappal még csak-csak elmegy, de nem az ideális.

Elõre is köszönöm a véleményeket!

Mónika
 
 


Szia Mónika!
Az elõbb írtam egy csomót, de kis kommandósom kihúzta a modembõl a zsinort, így elszállt az egész, amikor el akartam küldeni. Kép
A lényeg az volt, hogy Bencém is rendesen aludt az ágyában és csak egyszer kelt fel éjjelente. Amióta hazajöttünk a nyaralásból teljesen megváltozott (most 7,5 hónapos). Elsõ éjszaka itthon nem volt hajlandó az ágyában maradni, úgy ordított, hogy majd' megszakadt a szívem, úgyhogy velünk aludhatott. És másnap is. És azóta is (1 hónapja). Ugyanis nem tudjuk kirúgni az ágyunkból.
Úgyhogy így engedjétek magatok közé.
Ha sikerült valami jó megoldást kitalálnotok, szóljál nekem is, légyszi.
Üdv:
Sylvike
 
 


Szia Sylvike,

Nálunk is van egy kommandós, az a gépet is ügyesen le tudja kapcsolni. Kép

Szerencsére a kisfiunk nem szokott vissza. Nehezebben aludt el még egy ideig, néha most is, de ritkán van este hátsimizõs altatás. Éjjel az ágyába tesszük vissza, ha hajnalban ébred, és 20 percig nem alszik el köztünk, akor is irány a saját ágyikó és bömbölés ide vagy oda, ott marad. Tudom, szívtelenségnek hangzik, de nálunk 4 hónapig aludt velem és utána még bõ 4 hónapig keltem hozzá éjjel többször is, ennyi elég volt.

Kitartás!

Mónika
 
 


Sziasztok!

végigolvastam a topicot de elég bizonytalan vagyok még mindig.Probálkoztam a sírni hagyós "Aludj jól gyermekemel"
de elbizonytalanottam mert 1 órán keresztûl sírt szegény.Utánna abbahagyta de nerm aludt el hanem elfoglalta magát,dumált a maga kis nyelvén.Kb 11:30 körül aludt el az altatást 9:30 kor keztük.Most 7 hónapos és csak cicin alszik el.Éjjel 2-3* felkel,olyankor magam mellé veszem szopizik egy kicsit majd visszaalszik.Nagyon imádom ha mellettem szuszog de sajnos akkor én nem tuduk aludni ugyhogy egy idõ után visszacsempészem az ágyikójába.Idáig napközben sen aludt aztán támadt egy ötletem ami nekünk bejött.Jól felöltöztetem betakartam és kinyitom az ablakot, kb 15*C-ra hûtöm a szobát és a hideg friss levegõtõl 5 perc múlva szunyókál.De ezt este már túlzásnak tartom. Nem tudom folytassam-e a sírni hagyós módszert, tényleg jó ez? Nekem a szívem majdnem megszakadt.Egy másik topicban olvastam, hogy szopizás után ha bealudt böfiztessem és félálomba probáljam lefektetni.Evvel az a problémám, hogy egybõl felébred,és nem alszik vissza.Engem nem zavar ha cicin alszik el, de ha elapad a tejem mi lesz? Olvastam középtájt egy könyvrõl a címe Szép álmokat gyermekem, de nem jutok hozzá.Meddig hagyam sírni, ti hányszor mentetek be hozzá mire elaludt?

Hella
Névtelen
 


Van egy olyan tpoic, aminek az acíme, h. Alvászavaros gyerek, v. valami hasonló, il. egy oylan is, hogy 1,2,5 (?)perc múlva visszamegyünk.
Ezeket keresd meg.
Névtelen
 


Sziasztok!
Nekem van egy 4 éves kisfiam,és egy 9 hónapos kislányom.A kisfiamat mint elsõ gyereket sikerült elrontanunk.Ennek eredményeként mai napig csak úgy alszik el,ha mellette maradok.Elhatároztam,hogy a kicsit nem fogom így elrontani.Eddig sikerült is,legalábbis az elaltatás ügyében.Az éjszakai felsírás viszont elég gyakori és pont éjfél elõtt kezdi,amikor én végre lefeküdnék.Az már kiderült,hogy nem éhes,mert napközben rengeteget eszik,és este is fõzelékkel tömöm.Csak szomjúságra tudok tippelni,ugyanis ha megitatom,visszaalszik.De ezt óránként eljátsza,és enyhén szólva fárasztó.Mondták már,hogy hagyjam sírni,de attól félek,hogy felébred a tesója,és õ is addig sír,hogy felébred és kimegy az álom a szemébõl.Amióta megszületett nem aludtam végig egy éjszakát sem.Fõleg azért lenne jó,ha le tudnám szoktatni az éjszakai nyugtalanságról,mert augusztusra megszületik(remélem)a 3.babám,és egyszerre kettõhöz felugrálni már kicsit fárasztó lesz.
Adjatok ötleteket,mindent szívesen fogadok!
Köszi és boldog karácsonyt mindenkinek!
Klári
 


Normál esetben nem lehet óránként szomjas. Talán túl száraz a szoba levegõje? Vizet adsz neki vagy levet? Az én lányom akkor szokott le a felébredésrõl, mikor csak vizet kezdtem neki adni éjjel. Rájött, hogy ezért nem érdemes. Kiveszed, mikor megitatod vagy csak felülteted félig? Mert lehet, hogy, ha bent hagyod, akkor megint nem olyan érdekes az egész. Ha tényleg semmi baja sincs, csak rögzült rossz szokás, akkor lehet, hogy rá kéne szánni 1-2 éjszakát és "feláldozni" a testvére nyugalmát is pár napra, vagy esetleg nagyszülõhöz v. valahová elküldeni õt.
Itt a neten nem túl népszerû ez a módszer, de nekünk egy hét sem kellett hozzá, és azóta mindenki boldogan alszik.
Ha megszületik a 2. gyerekünk, és ugyanez lesz, én újra így csinálnám. Semmi trauma nem érte, viszont nem nyûgös, álmos folyton, rólam nem is beszélve.
 
 


Sziasztok!

Juli, igazad van, itt nem népszerû a módszer, de az Alvászavaros gyerek topciban az. Most mi is ezt próbálgatjuk.

Néhány napra rá, hogy elkezdtük, pár perc nyöszörgés után egyedül elaludt Ábel (akkor 6 hónapos), de aztán újra kezdte a bömbölést, és nem volt szívem hagyni, úgyhogy jött a ringatás. Másfél órán át ringattam, mire elaludt, és a következõ napokon is így ment. Ezért most visszatértünk az 1, 3, 5 perc múlva visszajövök módszerre, kiteresztettük az éjszakai felébredésekre is. Azért, mert újabban (egy hónapja, most 7 hónapos) fél-1-2-3 óránként fölébred éjjel, és nem elég neki, hogy mellettem alszik, nem jó a simogatás, a víz sem kell, csak a szopi. De ezt már nem lehet bírni.

Nálunk akkor kezdõdtek a gondok, amikor
1. bejött a távfûtés, és baromira száraz a levegõ (cserepes is lesz a kis szája, vagy)
2. nappal ritkábban etetem, mert 6hónaposan már úgy érzem, megkockáztatható a 3óránkénti szopi..., vagy
3. elkezdtem adni neki a gyümölcsöket (nem szereti).

Nem tudom! Szerintetek mitõl lehet?? Vagy egyiktõl sem?

A szárazság ellen párologtatunk, vizes törölközõ, éjszakai szellõztetés... mit sem változtatott.

Várjak a gyümölcsökkel? Félek, már most cicifüggõ, mi lesz, ha még késõbb adok neki mást? Mi van, ha egyáltalán nem fogadja el?

A víz nappal sem kell neki, sem cumisüvegbõl, sem kiskanállal, és éjjel sem...

Az sem lehet a baj, hogy hiányzom neki, mert mikor elkezdtek szaporodni az éjjeli ébredések, magamhoz vettem az ágyba (a párom mindig is külön ágyban aludt, õ így tudja kipihenni magát, nekem meg jó a picikém szuszogása, hely is van bõven), de egyedül ettõl nem nyugszik meg.

Ha sírni hagyom, én is bõgök a másik szobában, és olyan gondolataim vannak, hogy meg akarok halni Kép Tudom, ez elég durva, de egyszerûen így érzem, ha hallom és látom sírni a kicsikémet, ahogy rázkódik közben, tiszta kiütés lesz az arca.... Na de ne részletezzük, mert az meg nagyon szuper érzés, mikor végre elaludt. És egyedül.

Hella! Szerintem nem lesz gond, ha elfogy a tejcsid, akkor sem, mert nem is maga a tejcsi a lényeg, hanem Te, meg a szopizás. Én is gyakorlom ezt a hidegben elalvásos módszert a délutáni szunyánál. Kirakom a babakocsiban az erkélyre, jól beöltöztetve, puszi, és elmegyek. Ilyenkor simán elalszik. Este nem merem megcsinálni, hogy kinyissam az ablakot, mert fürdés után félek, hogy megfázhat. Most az eukaliptusz-olajos párologtatást teszteljük. Majd beszámolok róla.

Akinek van észrevétele, ötlete, írja meg!

Köszi és puszi
Kisanya

zsofia_arvay@yahoo.co.uk
Névtelen
 


Sziasztok!

Juli, igazad van, itt nem népszerû a módszer, de az Alvászavaros gyerek topciban az. Most mi is ezt próbálgatjuk.

Néhány napra rá, hogy elkezdtük, pár perc nyöszörgés után egyedül elaludt Ábel (akkor 6 hónapos), de aztán újra kezdte a bömbölést, és nem volt szívem hagyni, úgyhogy jött a ringatás. Másfél órán át ringattam, mire elaludt, és a következõ napokon is így ment. Ezért most visszatértünk az 1, 3, 5 perc múlva visszajövök módszerre, kiteresztettük az éjszakai felébredésekre is. Azért, mert újabban (egy hónapja, most 7 hónapos) fél-1-2-3 óránként fölébred éjjel, és nem elég neki, hogy mellettem alszik, nem jó a simogatás, a víz sem kell, csak a szopi. De ezt már nem lehet bírni.

Nálunk akkor kezdõdtek a gondok, amikor
1. bejött a távfûtés, és baromira száraz a levegõ (cserepes is lesz a kis szája, vagy)
2. nappal ritkábban etetem, mert 6hónaposan már úgy érzem, megkockáztatható a 3óránkénti szopi..., vagy
3. elkezdtem adni neki a gyümölcsöket (nem szereti).

Nem tudom! Szerintetek mitõl lehet?? Vagy egyiktõl sem?

A szárazság ellen párologtatunk, vizes törölközõ, éjszakai szellõztetés... mit sem változtatott.

Várjak a gyümölcsökkel? Félek, már most cicifüggõ, mi lesz, ha még késõbb adok neki mást? Mi van, ha egyáltalán nem fogadja el?

A víz nappal sem kell neki, sem cumisüvegbõl, sem kiskanállal, és éjjel sem...

Az sem lehet a baj, hogy hiányzom neki, mert mikor elkezdtek szaporodni az éjjeli ébredések, magamhoz vettem az ágyba (a párom mindig is külön ágyban aludt, õ így tudja kipihenni magát, nekem meg jó a picikém szuszogása, hely is van bõven), de egyedül ettõl nem nyugszik meg.

Ha sírni hagyom, én is bõgök a másik szobában, és olyan gondolataim vannak, hogy meg akarok halni Kép Tudom, ez elég durva, de egyszerûen így érzem, ha hallom és látom sírni a kicsikémet, ahogy rázkódik közben, tiszta kiütés lesz az arca.... Na de ne részletezzük, mert az meg nagyon szuper érzés, mikor végre elaludt. És egyedül.

Hella! Szerintem nem lesz gond, ha elfogy a tejcsid, akkor sem, mert nem is maga a tejcsi a lényeg, hanem Te, meg a szopizás. Én is gyakorlom ezt a hidegben elalvásos módszert a délutáni szunyánál. Kirakom a babakocsiban az erkélyre, jól beöltöztetve, puszi, és elmegyek. Ilyenkor simán elalszik. Este nem merem megcsinálni, hogy kinyissam az ablakot, mert fürdés után félek, hogy megfázhat. Most az eukaliptusz-olajos párologtatást teszteljük. Majd beszámolok róla.

Akinek van észrevétele, ötlete, írja meg!

Köszi és puszi
Kisanya

zsofia_arvay@yahoo.co.uk
Névtelen
 


Szia Kisanya!

Nálunk a következõ volt. A babika decemberi születésû, tehát nyárra esett a 6-7 hónap és a kaja bevezetés stb. Nálunk uez a helyzet volt, szóval ez a száraz levegõ stb, ezek csak olyan "próbáljuk meg hátha" szerintem. De, ha 7 hónapos kor körül télen-nyáron elõfordul ez a babáknaál, akkor szvsz mástól van. Ezt csak úgy leírom. Szóval, mi a 9. hónapig húztuk, én felkeltem volna szívesen, de az már nem igazán volt állapot, hogy óránként felkelt, amíg cicin volt, addig aludt, ahogy megmozdítottam, felkelt és sírt. Magam mellé nem tudtam, mert reggelre annyira teleszippantyúzta magát tejjel, hogy gyakran kijött belõle az egész. Tehát ez nem volt jó megoldás. Akkor kezdtük az Aludj jól gyermekem módszert. Nagyon nem akartam, és azóta is többször volt, hogy el kezdett megint felébredezni (mi elég sokat megyünk a nagyiékhoz, mert nem itt laknak-ilyenkor egy szobában alszunk, illetve betegségekkor stb.), de gyakorlatilag nagyon jól mükõdik. Ha visszazökkenünk a régi kerékvágásba, 1-2 nap alatt rendezõdik a helyzet.

Mondjuk nálunk rendszerint este cicin alszik el (13,5 hónapos) és ha esetleg felébred, akkor vetjük be.
Ha kicsi a babaszoba, azért az illóolajos párologtatásssal vigyázzatok.
Küldök egy mélt.

Még vmi:
nálunk kb. 1-2 hétig csináltam azt, hogy ha éjszaka felébredt (2-3 körül), akkor csináltam 1,2, 5 perc..., de aztán meguntam. Most már úgy csihnûlom, ha megébred, kikapom a kiságyból, irány a nagyágy. Gyakorlatilag át tidja aludni az éjszakát, szombaton is fél 8-kor kelt reggel, de vmi meg is zavarhatja. tehát elõbb vagy tuóbb úgyis reggel fog felkelni. Ezt azonban mindnekenkei magának kell eldöntenie, hogy meddig húzza. nálunk ez most jól mûködik. Amúgy az én kisfiam az a korán fekvõ, korán kelõ típus, ha csak vmi ki nem zökkneti a következõ években ebbõl, mi tuti fél 8nál tovább nem fogunk aludni. Kézs, ez van. Majd ha lesz kistesó, õ meg lehet, hogy 9ig fog aludni...Kép

Üdv:
Ágci

Kép
 
 


Sziasztok!

Meglepõ módon én is segítségért kerestem fel ezt a topicot Kép .
Leírom a történetet, hátha valakinek ismerõs, mert átesett hasonlón, vagy hátha meg tudjátok mondani hol rontottam el. Bár néhány dolgot tudok, most azonban kétségbe estem.
Nálunk a helyzet egy kicsit másabb, olyan szempontból, hogy Réci (16 hónapos) 1 éves koráig átaludta az éjszakákat. Születésétõl kezdve külön szobában alszik, mindig egyedül aludt el, 2 perc alatt, egyetlen hang nélkül.
Ez azonban megváltozott, amióta betöltötte az 1 évet. Ebben biztosan szerepet játszanak külsõ tényezõk is. Szeptemberre tehetõ a cirkusz kezdete. 1. Bekapcsolták a távfûtést 2. Eltört a keze, egy éjszaka kórházban, világosban, ordító gyerekekkel + 3hét gipsz (megjegyzem a 3 hét gipsz nem jelentett akkora problémát, mint 3 nap légcsõhurut, semmi gondja nem volt vele, csak nekünk, amikor a gipszes kezével osztogatta a monoklikat Kép ). 3. Megfázás, bedugult orr stb. Ekkor jobban esett neki a babakocsiban, kissé megemelve aludni, gondolom könnyebben kapott levegõt. Meg is ijedtem, mert azt hittem rá fog szokni, de a nátha elmúltával egyáltanlán nem igényelte. Viszont azóta is felébred éjjelente. Van, hogy 1*-2*, de mostanában már óránként. Ilyenkor kap teát (amit lecserélek mostantól vízre, korábban többen is javasoltátok másoknak).
Most van túl egy jó kis légcsõhuruton, ismét csak babakocsiban hajlandó elaludni. Miután berakom az ágyba, fél/egy óra elteltével kezdõdik újra. Pedig már kap rendesen levegõt, nincs bedugulva az orra. Az esti fektetési ceremónia mindig apáé volt. Eddig ébren rakta le, elköszöntek egymástól, és alvás reggelig, de apa elmondása szerint most el kell altatnia ölben, és csak akkor tud kijönni.
A nappali alvással is elkezdõdtek a gondok kb 2 hete. Ha felveszem és mondom neki, hogy most megyünk aludni (ez eddig is így volt), amint a szobája felé közelítek már elkezdi a sírást. Az egyik nap hagytam sírni és próbáltam az 1-2-5 perces módszert, de 15 perc elteltével csak öklendezés, hüppögés lett a vége. Aznap nem kért ebédet, de ha eszik elõtte tuti telehányta volna a kiságyat. Egyszóval nem biztos, hogy ez nálunk mûködne.
Az egyik baki biztosan a kocsiban ringatás, de amikor beteg volt úgy gondoltam fontosabb a gyógyulás érdekében az alvás.
Minden egyéb körülmény uaz. mint egy éves koráig. Ezerszer végiggondoltam, de nem jutott eszembe olyan dolog, ami esetleg okozhatja ezt a nyugtalan alvást. A fogzás persze lehet, habár eddig sem viselte meg. A sírás pedig nagyon ritkán keserves, inkább nyöszörgõs, forgolódik, mint aki nem találja a helyét az ágyban, és egy idõ után ezen felcukkolja magát.
Köszi elõre is a segítségeteket.
Átaludt éjszakákat kívánok mindenkinek.
rema
 
 


Sziasztok!

Nálunk kezdenek rendezõdni a dolgok. Elmesélem, mit csináltunk, hátha be tudsz vetni vmit, Rema, és mindenki.

Rájöttünk, hogy Ábelnek néggyel több foga van. Vagyis a fogzás miatt kezdõdött a cirkusz, csak nem vettük észre. De attól, hogy kijöttek, nem normalizálódott az éjszaka.

Ezért:
Lefekvés elõtt ajakír a szájinkójára, ne száradjon olyan könnyen ki. Állítólag használ, ha még este is "megtömjük" fõzelékkel, gyümivel, hogy jobban elteljen a pocija, mert a tejcsi nagyon hamar felszívódik. Mi még nem próbáltuk, mert Ábel alig hajlandó mást is enni.

Párologtatás. Ágci, igazad van az illóolajokkal kapcs, csak néha csináljuk, pedig a nagyobbik szobában alszunk. Én négy liter vízbe úgy öt-hat cseppet teszek. Nekünk jó volt az eukaliptusz meg a levendula. Csak az elején érzõdik, mert az olaj a víz tetején marad, és az párolog el elõször. Vettünk egy idõkapcsolót, azzal 3/4 óra párologtatás, 3/4 óra szünet. (Akinek új a szerkentyûje, ezt még ne csinálja egész éjjel, mert állandóan fölébredhet - gyerekkel együtt - a szokatlan zajra!) Ez még azért is jó, mert csinál egy állanó, de alacsony szintû zajt, így könnyebb mellette tenni-venni, a babát nem zavarom.

Az elsõ éjszakai ébredésnél csak víz van, cumisüvegbõl. Noha nem szívja, mert nem nagyon tudja, mi az és mire jó, vmi folyik a szájába. Kicsit nyafizik, mert hát a szopi jobb lenne, de szigorúan csak ez van. Ábel 3. éjjel már kis nyöszi után egyedül visszaaludt, elõtte csináltuk az 1-3-5 percet, de nem kellett sok, mire bealudt. Meg lehet próbálni pohárral, ha azt elfogadja, és félálomban is tud belõle inni. Ja és a vízitatásban az is jó, hogy végre az apu is meg tudja csinálni, nem úgy, mint a cicizést Kép .

Legalább 6 óra teljen el nagyjából a "vacsi" után, csak akkor van újból szopi Ábelnek. Ha elõbb kér, megint vizet kap.

Az 1, 3, 5 perc múlva... topciban olvastam, hogy úgy mûködik igazán a dolog, ha ébren teszed le. De Ábel mindig elalszik szopi közben. Azaz majdnem mindig. Ha néha mégis ébren marad, hiába jövök be neki 1-3-5 percenként, egyszerûen már elszokot tõle. Egyik este sírt-sírt, mire nem bírtam tovább, és fõlvettem. Azt hittem, ha visszateszem, újrakezdi, de nem. Teljesen csöndben maradt. Akkor sem "szólalt meg", amikor hátatfordítottam, sõt akkor sem, amikor elmentem az ágyától. De nem mentem ki, csak leültem a fotelbe, ahol látott, és olvasni kezdtem. Így egy hang nélkül, szépen, nyugodtan, EGYEDÜL, pár perc múlva elaludt. Másnap ugyanez volt, csak akkor melléfeküdtem, becsuktam a szemem, nem reagáltam a vihorászására. Vette a dolgok, és gyönyörûen elaludt. Össz-vissz 10 perc volt.
Ebbõl nekem az a tanulság, hogy megtörtént vmi, ami azelõtt soha, egyszer sem mûködött (egyedül, békésen elalszik, ha lát). Tehát érdemes idõnként újra próbálkozni olyan dolgokkal, amik régen nem jöttek be. Hátha most igen.

Köszi a segítséget, és remélem, ez is használ!

Puszi
Kisanya
 
 


Sziasztok!

A mi történetünk hasonló számos itt olvasotthoz, de muszály leírnom, mert most érzem elõször úgy, hogy kilátástalan a helyzet. Milán két hónapos korától kezdte átaludni az éjszakát úgy, hogy este 8kor tettük le, és reggel 6-7 óra tájban kelt ismét. Aztán jött a nagy fordulópont, a három hónapos "szülinapján" ébredt egyszer. Persze megetettem, gondoltam kevesebbet hamizott este (csak szopizik). Teltek múltak a napok, Milán meg egyre gyakrabban kelt, úgyhogy arra az álláspontra jutottam, hogy nem éhes. A férjemmel ezért úgy döntöttünk, hogy megpróbáljuk hami nélkül visszaaltatni. Az elsõ éjszaka, mikor elkezdtük az ismert könyv módszerét, csak egyszer kelt, és rögtön vissza is aludt; mondtuk magunkban, hát ez tényleg beválik. Aztán a második éjszaka maga volt a káosz. Azóta másfél hónap telt el, rendületlenül nem etetem meg, nem veszem ki a kiságyból, de hol egyszer, hol kétszer, hol óránként felriad. Ilyenkor általában kénytelen vagyok odaadni neki a cumit, mert nem akar megnyugodni. Olvasva a sok hozzászólást, láttam, hogy 3-4 éves gyerkõcök még mindig ezzel a problémával küzdenek. Mondjátok meg Anyukák, van remény, hogy ez rövid idõn belül elmúlik? Mit lehet még tenni?
Névtelen
 


Sziasztok!

Névtelen!
Amit Milánod csinál, az TELJESEN NORMÁLIS! Szinte minden baba elkezd felkelegetni éjszaka az õ korában. Meg kéne szoptatnod õt, mert egy ekkora babának még nagyon is igénye van az éjszakai szopira. Egyrészt ott van az is, hgy ilyenkor nappal már könnyen elterelõdik a figyelmük a szopiról, mert érdekes a világ, éjszaka meg teljesen csak arra tudnak koncentrálni. Másrészt meg tudod, a szopi nemcsak étel és ital, hanem megnyugvás, mamaíz, biztonság is. Milánnak szüksége lenne erre. Arról nem is beszélve, hogy a tejtermelésnek is nagyon jót tesz az éjszakai szopi. Ha a fáradtság miatt szeretnéd leszoktatni, akkor megpróbálhatnátok együtt aludni. Ilyenkor szinte fel sem kell ébredni a szopizáshoz, és sokkal pihentetõbb. A tejecskében olyan anyagok vannak, amik a babában és a mamában is elõsegítik az ellazulást, a gyors visszaalvást. Valójában pont az éjszakai szopi iránti igénye kielégítésével fogod tudni elérni azt, hogy egyszer majd nyugodtan át tudja aludni az éjszakát. Persze ez biztos nem rövid idõn belül lesz, de elõbb-utóbb eljön.

Üdv: Pele
 
 


Sziasztok!
4 gyerek anyukája vagyok, amit csak azért írok le, hogy sejtsétek, mennyit (nem) aludtam az utóbbi 6 évben Kép, amikoris megszületett az elsõ manó. (Csak a 2. aludt éjjel, de ezalatt az elsõ minden hajnalban 2-kor kelt, és esze ágában sem volt újra elaludni. )A legkisebb, Ráhel most 10,5 hónapos. Ezalatt az idõ alatt egyetlenegy éjszakát aludtunk végig. Az is biztos valami csoda lehetett. Mostanában rendszeresen elaludtam du. 5 körül, akárhol voltam a lakásban (persze csak vízszintesen).

Ismertem Pele álláspontját, magaménak is éreztem. Mindig, mikor felébredt, megszoptattam, és vagy visszaaludtunk együtt az én ágyamban, vagy visszaraktam. Elkezdett Recsi fogzani, és az elmúlt 3 hónapban elkezdtek sûrûsödni az éjszakai ébredések, képes volt akár 5-8-szor is felébredni. Folyamatosan fogzik, nagyon duzzadt az ínye mindig valahol. Kapott Fenistil cseppeket, hogy ne érezzen fájdalmat. Eddigre eljutottunk odáig, hogy mindig a mi ágyunkban aludt, ami csak azért gáz, mert:
1. folyamatosan nyöszörög, forgolódik, rugdosódik, sír.
2. már hiába rakom szopi után apuci mellé, nem kell Recsinek apa, csak én,
3. belõlem is csak a mellem, ami miatt
4. nagyon fáj a hátam, és
5. nem tudok aludni.

Mindamellett, hogy nem akarom, hogy a gyerek azt az üzenetet kapja abból, hogy éjjel sírni hagyom (este nem, akkor cicin vagy apával alszik el), szerintem van egy határ, amikor már annyira kimerült az anya (meg az apa), hogy még az is jobb, ha a baba rászokik éjjel az alvásra akár így is, mintha folyamatosan ingerült és ideges napközben az anyuci. Ma volt az elsõ éjjel. Fenistil mellett megint kezdte az éjjeli cirkuszt (ezentúl Ráhel helyett Ms. Hurrikánt írok Kép), eddigre végképp elhatároztam magam, szopi után visszatettem az ágyába, kedvesen, de határozottan, majd visszafeküdtem az ágyunkba. (A mi szobánkban van a kiságy, tehát nem maradt egyedül.) Nem tudom, meddig sírt, én elaludtam, ez volt 21:10-tõl, az bizti, hogy 21:25-kor még talpon volt. Viszont ezek után már csak kétszer kelt, úgy 2 körül. Szopi, ágyba, sírás - már rövidebb ideig, és alvás, és 4 körül, akkor hagytam az ágyamban, és átmentem a másik szobába aludni (nehogy korán ébressze a nagyokat), és így kb 5-ig aludt, ami nálunk ideális, mindenki akörül kel.

Lehet, hogy nem a legtökéletesebb megoldás, mégis úgy hiszem, a baba érdekében az anyának legalább a minimális szükségleteit ki kell elégíteni. Igazából azt sem értem, hogy bírtam idáig. Remélem, holnap még kellemesebb éjszakáról számolhatok be. Úgy legyen. Ámen. Kép

Virág

Ui.: Pele, ellenérv? Kép
Virág (fiore)
 


Ha még valaki olvassa:

Eltelt az elõzõ írásom óta 2 éjszaka. Recsi azóta egyszer felébred úgy 2 körül, szopi, ágyba be, úgy 5 másodperc sírás, abbahagyja, és alszik. Utána csak 4 körül ébred újra, de akkor marad az ágyunkban. Nyugodt éjszakák, hurrá! Kép
(Csak így is maradjon...)

Virág
Virág (fiore)
 


Virág!

Örülök, hogy rendezõdni látszik a helyzet! Most már reméljük kipihenheted magad éjszakánkéntKép
Nálunk is hónapokig katasztrófa volt minden éjszaka, pedig csak két gyerekem van egyelõre, egy 2 és fél éves meg egy 13 hónapos. De nyugodt éjszakáim(viszonylag) csak kb másfél hónapja vannak, addig volt olyan is, igen gyakran, hogy egyetlen nyomorult órát sem alhattam végig éjszaka. Mióta elköltöztünk családi házba, egyik napról a másikra kisangyalokká váltak a kölykök, és már csak egyszer-egyszer ébrednek föl éjjel.
Engem mintha kicseréltek volna!! De ez már nem tart sokáig, mert két hónap múlva születik a harmadik baba, vége az éjszakai pihenésnek..csak reménykedni merek titkon, hogy valamiféle mintagyerek lesz, aki már pár hetesen édesdeden átalussza az éjszakát...(állítólag van ilyen, bár személyesen egyet se ismerekKép)

Anyakati
Anyakati
 


Szia Anyakati!

Nos én egy ilyen "mintagyerek" anyukája vagyok, nagy szerencsénkre. Kismaszat a 2. héttõl kezdve alszik, mint a tej. De megnyugtatásul mondom az ilyen "mintagyerekkel" is van gond, mert pl. a kismaszat jobban szeretett aludni, mint enni, ezért minden szopi egy komplett rémálom volt az elején. Nem elég, hogy a gyereket kelteni kellett (amit utált) de aztán azonnal el is aludt a cicimen. A szopi 1 óra permanens ébresztgetéssel telt + emiatt állandó súlyproblémáink is voltak (a dokink szerint "az elvárhatónál kevesebbet" evett). A mérlegelésnél teljes pánikban voltam.
Viszont ehhez azt is tudni kell, hogy a családunkban mindenki "álomkóros", én a terhesség alatt is végig tudtam aludni minden éjszakát (lehet, hogy ezt szokta meg a lurkó).

Szia.
Milla
 
 


Milla!

Én akár 12 órát is tudnék aludni egyhuzamban minden egyes éjszaka (elsõ babánál elõ is fordult), de sajnos a gyerkõcök nem örökölték óriási alvásigényemetKép
Persze, izgulnivaló mindig van, ha nem az alvás, akkor az evés, ha nem az evés, akkor a mozgásfejlõdés, stb. miatt.

Én az evésbõl sose csináltam gondot, akkor etettem õket, amikor éhesek voltak, tök mindegy, hogy egy óra telt-e el, vagy öt. Mérleget se láttak soha, havonta egyszer méricskélte õket a gyerekdoki, aztán kész.

Mellesleg az egy dolog, hogy mennyi "elvárható" a picitõl, és neki mennyire van szüksége..
Az én nagyobbik fiam mindig rosz evõ volt, és a mai napig van, hogy egész nap SEMMIT nem eszik, maximum iszik egy kis vizet, vagy ha nagyon erõltetem gyümölcslét, a vitamin miatt. És köszöni, remekül van. Õ ilyen.
Nem érdemes folyton a mérleget lesni..

Szia,
Anyakati
Anyakati
 


Szia Anyakati!

Így 4,5 hónaposan már én is rutinosabb vagyok (heti 1x mérem és nem izgulok már az evés miatt). Csak hát úgy képzeltem, hogy majd igény szerint szoptatok (na ja, épp elég kismamát és babanetet olvastam Kép)viszont igény nemigen volt.
Azért belegondolva, azt hiszem cicivel harcolni kevésbé megterhelõ, mint kialvatlanságtól szenvedni.

Kitartás!

Ja, 1 dolog, ami nekem nagyon bejött: amikor mákostésztát ettem, utána a gyerek gyakorlatilag felébreszthetetlen volt Kép Ha nagyon nincs más, talán próbáld ki ezt is.

Szia
Milla
 
 


Milla!Kép

Mákostésztaevés tervbevéveKép
Most már nem olyan durva a helyzet egyébként, hacsak nem betegek, vagy nem jön a kicsinek valamelyik foga, akkor szépen alszanak. Ki is élvezem még a hátralevõ két hónapot,aztán lehet, hogy minden kezdõdik elõlrõlKép
Most már szépen eszik a babád?

Anyakati
Anyakati
 


Szia Anyakati!

Most épp megvan és ilyenkor kicsit kevesebb a tejem, de úgy tûnik beállt a rendszer. Azt hiszem azóta nincs gond, amióta nem stresszelek, mert látom, hogy a gyerek, ha nem is egy gombóc gyönyörûen fejlõdik. Amikor elértük a 3 hónapot, volt egy minõségi-mennyiségi ugrás az evésben, mert akkor kezdett igazán "slunggal" enni. Azt a jó érzést, amikor végre nagyokat cuppogott!!! De ez persze már a szopis topicba való ;)

Kívánom, hogy az új jövevény "mintagyerek" legyen (már azért is, hogy szeméyesen is ismerj egyet Kép)

Szia
Milla
 
 


KösziKép Minden jót nektekKép

Anyakati
Anyakati
 


Anyakati,
köszi. Kép

Virág
Virág (fiore)
 


Szia Milla!
Az én babam 10 hetes és mar legalabb egy honapja atalussza az ejszakat. Nem is akarhogy 10-11 orat egyhuzamban. Harmadik gyerek, de ilyen tapasztalatom még nem volt! Csak attol felek, hogy igy kevesebb lesz majd a tejem! Te nem tapasztaltal ilyet? A testvérei sokaig szoptak, de ennyi idös korukban még javaban igenyeltek az ejszakai szoptatast. Szeretném, ha legalabb 6 honapos koraig nem kapna mast csak anyatejet. Nalad mi a helyzet ezügyben?
Akoti
Akoti
 


Csak még ennyit:

Ráhel az utóbbi két éjszakán egyáltalán nem sírt. Leraktam, megsimiztem,betakartam, mgint megsimiztem (ez inkább lenyomás volt, hogy ne keljen fel, persze finom és kedves), és már aludt is egy hang nélkül. Hurrá!!! Kép

Virág
Virág (fiore)
 


VirágKép
Anyakati
 


Szia Akoti!

Nos nekem csak annyi gondom volt, hogy reggelre majdnem felrobbantak a cicijeim. Ezért este lefekvésnél megpróbáltam fejni. Sajnos nekem nem ment (a Szoptatás topicban már írtam), de azt javaslom próbáld meg Te is. Mielõtt lefekszel fejd ki rendesen, így lesz lerakott tej (ez nekem pszichésen nagyon hiányzott), a cicid sem robban fel és inger is elegendõ éri.
Egyébként amikor kismaszat ilyen nagyon sokat aludt, volt, hogy hajnalban alvás közben etettem (most is ez van, de már a kialakult rendszerben a reggel 6-os szopi még álomban megy).
Ezt viszont csak akkor ajánlom, ha tényleg jó alvó a gyerek és nem tudsz fejni, mert egyszer megpróbáltam éjjel 1-kor, amibõl az lett, hogy a maszat felébredt és rajcsúrozott 3-ig. Én meg vertem a fejem a falba.

Szia
Milla
 
 


Szia Milla!
Köszi a gyors valaszt, majd elnézek a Szoptatas topicba is!
Akoti
Akoti
 


Sziasztok Anyukák!

Soha nincs idõm írni, annak idején terhesen még folyton a babaneten lógtam. A kisfiam azóta 10 hónapos és fantasztikus!!!
Azért írok most ide, mert hátha tud valaki segíteni valami jó ötlettel és tapasztalattal az alvásproblémák miatt.
A kis Pöcsös 10 hónaposan még egyetlen éjszakát sem aludt át és szinte még 3 órát sem alszik egyben!! Anyatejes, makkegészséges, masszív (12kg!!) és nyúlánk, arányos és gyönyörû. Az orvos mindig viccet csinál az aggodalmaimból és a védõnõ úgyszintén, mivel igazi kis anyatejes kisfiú és nem látszik rajta, hogy bármi gond lenne. Mostmár eszik mindent és úgy néz ki hamarosan járni is fog (már 2 hónaposan egyedül megfordult és 5 hónaposan felállt) – a szopizásra úgy szoktunk rá ennyire, hogy 3 hónapos koráig nagyon hasfájós volt és a védõnõ azt tanácsolta, hogy tegyem mindig cicire, ha az megnyugtatja, ebbõl az lett, hogy még mindig 4óránként szoptatok vagy sûrûbben és éjszaka is, mindig cici és cici, tea nem kell, lefejt anyatej nem kell…járkálás nem jön be, mert egyrészt nehéz egy 12 kg-s gyerekkel órákat sétálni, másrészt meg nem adja fel és keresi a cicit rajtam mindenhol. A fáradtság miatt persze egy idõ után meg is kapja, mert nem bírok vele. Már arra is gondoltam, hogy hagyom sírni, mert a fektetésnél is hagytam néha (közben bejárkáltam simogatni, de nem vettem ki a kiságyból) és ez eredményes volt, mert este a szopizás után, ha beteszem az ágyba és még énekelek neki, akkor elalszik. Ez 1 hónapos „munka” eredménye. Éjjel viszont bekerül az ágyunkba és én fekszem kitekeredve, szoptatós pózban, a kisfiam pedig néha óránként, néha 2-3 óránként szopizik, vagy csak nyüszög és felébred és mindent csinál, csak nem alszik nyugodtan.
Mindezek fejében azért 2 órával felkelés után a teraszon vagy nyitott ablaknál a babakocsiban alszik 2 órát és délután is kettõt, nem csoda, hiszen ez neki sem jó és fáradt. Érthetetlen, hogy mindez miért van, már tényleg nem tudom mit csináljak. Egyébként szerencsére halál nyugodtak a körülmények, itthon vagyok vele egész nap, játszunk, énekelünk, semmi idegeskedés vagy bármi, ami miatt nyugtalan lehetne. Nagy vadóc, igazi kisfiú  - a cicirõl már minden módom próbálom leszoktatni, ill. csökkenteni, de az etetések után is sokszor kikönyörgi és a tea helyet inkább anyatejet akar.
Ha valakinek van ötlete, hogy mit tegyek nagyon nagyon szivesen venném, mert ez így iszonyú fárasztó.
Mindenkinek jó mama-ságot és várom a segítségeteket!!

Mummy
 
 


Szia Mummy,
levél ment, sok szerencsét.Kép
Ágci

Kép
 
 


Sziasztok! Inkább olvasó, mint író vagyok, de most szeretnék valamit kérdezni. Én is azon anyukák „boldog” táborába tartozom, akinek gyermeke nem tud egyedül el, illetve visszaaludni. 8 és fél hónapos a kisfiam, nappal kocsiban, este-éjjel (ha a szopin nem alszik el, vagy ha nem kér) kézben ringatva alszik el. Ez fogzással, megzavart napirenddel, pocakfájással idõnként súlyosabb, idõnként enyhébb. A kérdésem az, hogy a sírni hagyom ránézek módszeren kívül tudtok-e más lehetõséget arra, hogy kisfiam képes legyen az egyedül alszok el ill. vissza tudományát megtanulni. Lassan valamit ki kell találnunk, mert kezdünk fizikai és kocsihossz határainkhoz érni. Tapasztalataitokat elõre is köszi! Monó
 
 


Szia, Móni!

Mindamellett, hogy teljesen átérzem a problémádat, nem gondolom célszerûnek fogzás idején (vagy pocifájás, vagy bármi más idejében, ami kínozza amúgy is a babát) az önálló alvás "tanítását". Ráhel, mint fentebb olvashattad, éjszaka szopi után félálomban van visszarakva az ágyába, akkor egy hang nélkül elalszik. De nappal, pláne este mindig velünk alszik el, általában cicin. Miért fárasztó elaltatni? (Most ezt teljesen érdeklõdõ hangsúlyban kérdeztem, semmi negatív! Kép) Mit gondolsz, a nappali elalvások az ágyban (a szülõi ágyban) szopi közben jó ötlet lenne nektek? Onnan csak ki kell bújni, ha elaludt, és mehetünk a dolgunkra. Én ezt csinálom mindig, és bejött. (Amíg mellette fekszel, te is pihensz.)

Virág
Virág (fiore)
 


Sziasztok !

Nekem 4 éves elmúlt a kisfiam és még mindig nem alszik el egyedül. 2 éves koráig egy ejszakát sem aludt át, felsirt, tejet vagy teát ivott, aztán nagy nehezen visszaaludt. Hogy ne ölbe kelljen altatni, kitaláltuk, hogy fogja meg a kezünket. De ez azóta is megvan, csak akkor alszik el, ha valamelyikünknek fogja a kezét. Próbálkoztunk mindenfélével, miden tanácsot meghallgattunk, elolvastunk egy csomó mindent, de nálunk semmi nem vált be. Amikor a gyermek szivettépõen ordit, hogy "Anya, fogd meg a kezem, kérlek, könyörgök!" és este 1o óra van, fáradt vagy és elfogyott az energiád, akkor engedel. Én is sokáig problémát csináltam az elalvásból. Ma már nem tekintem problémának. Az én gyermekem ilyen, nekem nincs energiám napokon keresztül esténként bõgetni, igy megalkudtam a helyzettel. Ezelõtt két évvel azt sem hittem, hogy valaha át fogja aludni az éjszakát. Azóta ennek örülök a legjobban, pedig nem a mi érdemünk, egyszerre csak azt vettük eszre, hogy már nem költ fel. És ma már azt mondom, hogy mindennek eljön az ideje, viszont minden gyermeknél másképp, mindegyiknél a saját ritmusa szerint. Nem kell a statisztikának megfelelni, fontosabb, hogy a gyermek érezze a biztonságot, a szeretetet, és ha még mindig igényli, hogy fogja a szülei kezét elalváskor, akkor nem fogom ezt elvenni tõle. Hiszem, hogy eljön majd az az idõ is, amikor õ fogja mondani: "Anya, kimehetsz, elalszom egyedül is!"

Ani
Névtelen
 


Szia Virág!
Köszönöm érdeklõdésedet. Az elaltatás azért fárasztó, mivel este-éjszaka ez kézben, sétálva történik. Nappal nem fárasztó, mivel babakocsiban ringatom, azt viszont már növi ki (75 cm hosszú fiú), s szegénykém kilóg belõle. Az a helyzet, hogy már elég sok mindent próbáltunk. Kisfiam sajnos nem mindig alszik el szopin, s ha elalszik is, mellõle kimenni, letenni, sem nagyon lehet, ugyanis nagyon éberen alszik. Próbálkoztam azzal is, hogy cicin altatam, s mellette is maradtam, de ez általában háromnegyed órás cicizést követõ "nem aludtam ki magam" ébredéssel járt. Igény szerint szoptatom, még mindig fõleg cicizik, hagytam "lógni" a cicin mindig, mégis pár hetes kora óta az alváshoz, kivéve ha nagyon fáradt, nem elég a cici. Aludtunk együtt is, de egy idõ után ez nekem kényelmetlenné vált, plusz mellettem is kétesélyes volt, hogy szopira éjszaka bealszik, vagy ringatni kell. Mikor kiságyba került sem változott meg a helyzet. Ha fogzik, vagy bizonyosak vagyunk benne, hogy kényelmetlen lehet a pocakja (ez is probléma, mert nagyon szeles a pici, s már nem igazán tudom, hogy mivel tudnék segíteni ezen)elfogadom a mozgalmas éjszakát, de vagy én nem tudok rájönni, hogy mi lehet még a problémája, vagy egyszerûen tényleg meg kellene tanulnia elaludni, visszaaludni, de sajnos a "mozgalmas" éjszakáink száma, ami félórás, órás ébredésekkel jár, s nem mindig szopi kell neki, hanem az, hogy visszaaltassuk, gyakoribb, mint a számomra elfogadható, nagyjából háromóránkénti szopizós-visszaalvós éjszaka. A kezdetektõl sok mindennel próbálkoztunk, simizés, hozzábújás stb., de kisfiunk számára csak a ringatás az elfogadható elalvásforma. Valószínû, hogy csak az idõ fog talán változást hozni, de most nagyon rosszul viselem a fáradtságot, kialvatlanságot. Bocsi hogy hosszúra nyúltam. Mónó
 
 


Szia, Mónó,

megállt a "tudományom". Semmi ötletem. Megkérem Pelét, ha van ideje, nézzen be ide, õ 3 gyerekes pszihológus anyuka, hátha tud valami okosat. Én írnék esetleg Vekerdi Tamás pszihológusnak is (Nõk Lapja). Sok sikert, és nyugodtan végigaludt éjszakákat! Kép

Virág
Virág (fiore)
 

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet: