Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Azért nyitottam ezt a topicot, hogy mi kockafejűek nyugodtan írhassunk egymásnak véleményt - sértődés nélkül :)

Sisotris&Máté

Kép
 


Hurrá, hurrá.

Remélem itt nem ad senki juhsajtot a gyerekének, mert annak előre mondom be fogok szólni.

Kép
Kép Kép
 
 


Sziasztok!

Sis, köszi, hogy megnyitottad a topicot.
Ennek a topicnak 3 alapítója van: Sisotris, Sildike, Havtunde
Mivel szeretnénk elkerülni a 2005 őszi topic viharait, ebbe a topicba az kerülhet be, akinek valamelyikünk e-mailben küld egy meghívót.
Szeretnénk egy kultúrált, sértődések nélküli fórumot indítani, ahol megmondhatjuk a véleményünket, és ezért senki nem háborodik fel.
Persze a megfelelő stílus követelmény.
Vendég
 

 
 

Sziasztok!

Igazán megtisztelő, hogy én is a kockafejűek közé tartozhatok! :D :D :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Bab és Tofi
bab
 
 


s akkor én most nem is? :shock: :wink: :lol:
Vendég
 


nem tudom az emailemet megnézni, mert nyaralóban :lol: vagyok.... :?
Vendég
 


Dóri, kaptál.
Vendég
 


Köszönöm! :D
Vendég
 


Pedig, azt hittem, kerek fejem van… :lol: :lol: :lol:

Kép
Bab és Tofi
bab
 
 


Én is, én is kaptam!!! :D
Köszi csajok, igazán örülök. :) :) :) :) :) :)

Már annyira unalmas volt ez a sárdobálás, veszekedés, beszólogatás, meg paranoia az ősziben. Én ugyan csak olvastam, nem szóltam bele, de már tényleg kezdett kisiskolás lenni az egész.

KépKép
KépKép
Márti
 


Az előbb írtam, és nincs itt. :cry:

Na, akkor még egyszer:
Tegnap Balatonon voltunk, mind a 4-en nagyon élveztük, csak azt sajnálom, hogy nincs fotó. Nem mertem elvinni a fotóapparátot, most mindenhol a strandi szarkákkal ijesztgetik a jónépet.
Aug-ban megyünk 1 hétre byaralni, akkor ott lesz Anyu is, és akkor aztán nem menekültök!!!!

Kép

Egyik alkalommal vittem ki Zitát, már a füvön mentünk,egyszercsak érzem ám, hogy elönt a forró pisi!!! :lol: :lol: Jó sok volt, totál beterített deréktól lefelé. :lol: :lol:
Vendég
 


Lányok!

Honnan tudom, hogy a melegkiütés melegkiütés-e?
Remélem az van Zitán, de tegnap Balatonon voltunk... amúgy semmi baja.
Vendég
 


Tünde!

Ti voltatok Anyapoc által ajánlott helyen, nem? Hol volt az helyileg, mert mi is készülnénk. Kérdésem, volt ott árnyas hely is bőven?

Kritikán aluli, ami az ősziben van.. :cry:
Vendég
 


Csá-csumi Mindenkinek!

Én is itt vagyok! :lol:
Az őszi topic az valami botrányos.......sajnálom, de oda tényleg nincs kedvem írni.

Mi tegnap voltunk Ildiéknél, Tzsuzsával együtt, olyan arik voltak a gyerekek. Majd teszek fel képet, ugyan nem sokat sikerült fotózni.

Ééééés a legjobb, hogy mind az öt gyereket egyszerre leraktuk aludni!!!! :D :D
Dumcsiztunk tök jót!

Kép
Kép
Kép
 


Tünde,
Hol vannak a kiütések Zitán? Tofi azóta kiütéses, mióta kánikula van. Általában a nyakán, vállán, hátán van, na meg a hajas fejbőrön. Apró pici piros kiütések, amikben folyadék van. Amikor leszárad, narancssárgás színűvé változik a pörk.

Kép
Bab és Tofi
bab
 
 


Dóri, jó volt a hely, sok fával, egy pici strand, meg voltunk vele elégedve, tegnap is ott voltunk.
Hát, Bp felől nem tudom, merre kell menni...
Veszprém felől a B.füzfő tábla előtt kell lekanyarodni, vagyis ahogy beértünk a településre, (helységnév nem volt még kiírva) mindjárt jobbra, és levitt az út a strandhoz.
Vendég
 


Bab, inkább a hajlatokban, nyakán szokott lenni, de most a hasán, hátán is. Arcán nincs. De nincs benne folyadék, és nem lesz sárgás... biztos, hogy Tofinak az van???? :?
Vendég
 


Tünde!
Elég szomorú, hogy ilyen félelmek miatt nem tud az ember fotózni, nem? És most nekünk is nélkülöznünk kell a pancsoló Zitás képeket. :(
Nekünk jó, mert valaki mindig ott van a stég közelében, meg amúgy is olyan kis öböl ahol fürdünk, nem olyan mint egy zsúfolt strand, nem retteg az ember a tolvajoktól.

KépKép
KépKép
Márti
 


Tünde,
Igen, biztos, doki is látta. Meg a neten is találtam számos leírást, ahol ezeket a tüneteket említették. Amikor volt pár hűvibb nap, akkor el is múlt szépen.

Az alábbi linken is írják a tüneteket:
http://www.informed.hu/eletmod/wellness ... e_id=32101

Kép
Bab és Tofi
bab
 
 


Sziasztok :)
Nem értettem a szarkákat...tavaly lepkék, most szarkák. Már értem :D Azt hiszem, pihennem kellene.

KépKép

KépKép
 
 


Majola, mi van??? :oops: :? :lol:
Én nem értem, mik ezek a szarkák, lepkék....
Vendég
 


Tünde! Nagyon fáradt vagyok, forditok, Julcsi sokszor kelt éjjel (fog :cry: )...és nem értettem, miféle strandi szarkák szaporodtak el a Balatonnál. Azt hittem, ez valami természeti csapás, mint a tölgyerdőket pusztitó lepkék elszaporodása. :evil:

KépKép

KépKép
 
 


Melegkiütés:
Persze nem feltűnő, hogy víz van bennük, meg nem is élénknarancssárga a leszáradás után (sőt helyesbítek, inkább olyan jó halvány gyanta-színű), de miután olvastam, hogy mik a tünetek, tüzetesebben megvizsgáltam Toffot, és akkor már egyértelműen észrevettem ezeket a dolgokat. Aztán a doki is megerősített.

Zsuzsa :D :lol: :D

Kép
Bab és Tofi
bab
 
 


Sziasztok :)

Tünde,
Máténak is vannak kiütései, épp ugyanilyenek, és Sudocrem, valamint napi többszöri hűvös vizes lemosás hatására elmúlnak.

Majola,
strandi szarkák :D:D:D Nevezett madarakat nagyon szeretem egyébként, a másik fajtáról meg annyit, hogy én eddig mindig ott hagytam a törölközővel letakart táskámat, benne pénzzel, telefonnal, és úgy látszik, szeret az Isten :wink:
Jó, nem kell milliárdokra gondolni, csak egy kis fagyira való. Gépet én sem vinnék, ha nincs őrzője.

Pisi:
Ma a teraszon pancsoltunk Mátéval, és amikor behoztam pelusozni, altatni, szépen lepisilt :D Aztán aludt több mint egy órát, és pisilt vagy egy litert, ami mind az ágyon kötött ki :( Szerintem kicsuktam a kukacot, mert a pelus belül száraznak tűnt. Amíg törölgettem, hogy tiszta pelust adjak rá, szépen megint lepisilt, ezúttal ráadásul felfelé állt a slag, mert még a melltartóm is olyan lett :D

Na ezt múlja felül valaki 8)

Pusztok!

Sisotris&Máté

Kép
 


Ja, elfelejtettem:

Davallia,

én is rágókának vagyok nézve :D Ami, ha jobban meggondolom, nem is olyan vicces, pláne, hogy néha meglátszik. :?

De azért jól esik, hogy csak engem tüntet ki vele :roll:

Sisotris&Máté

Kép
 


Bendegúznak is vannak egészen apró kis pöttyei, leginkább a hajlatokban, meg ahol az ujjatlan body karkivágása van, én nem kenegetem neki, csak megfürdetem napközben is. Izzad szegénykém folyamatosan, de hát állandóan mozog. Egyébként ő rengeteget iszik, és rengeteget is pisil. És ha este belerakjuk a kádba, állva belepisil. Biztos reflex, ahogy meleg víz éri a lábát jön a pisilési inger. De olyan cuki. Mint egy igazi kis pasi. :lol:
Sis!
Én mindig leragasztom egy kis popsikrémmel középre a zacsira a fütyit, még egész kicsi kora óta, mert nálunk is állandóan mellécsurgott a pisi. A középállásból kisebb az esély erre. :lol:

Képzeljétek a rohadék hangyák megjelentek a konyhánkban, pedig mindennap felmosok, van hogy kétszer is. Biztos szeretik a tisztaságot. :roll: :lol: És sajnos Bendegúz is felfedezte a kis mozgó izket, és az ujjával próbálja szétnyomni, amikor kijön utánam a konyhába. Tavaly is voltak, de akkkor még nem zavart ennyire. Végül is meg kell ismerni a pici kis rovarokat is, de nem szeretném ha meg is kóstolná. :oops: :roll:

KépKép
KépKép
Márti
 


izket=izéket

KépKép
KépKép
Márti
 


Davallia!
Az Elocom jó erős szteroidos kenőcs, én ekcémára kaptam, és terhesen nem használhattam. Csak gondoltam, leirom.

KépKép

KépKép
 
 


Sziasztok Csajok!

Megjöttünk a bevásárlásból. A hintaágyhoz való párnák 6000 Ft-nál kezdődnek, úgyhogy van egy gyerekágy szivacsunk és most majd azt beszabom és varrok rá huzatot.

A Cora-ban le vannak értékelve a durumtészták.

Most megnéztem mégegyszer a Manner babapiskótákat és egyik sem tojásmentes, csak az egyik sima lisztből van a másik pedig teljes kiőrlésűből.


Sis, Tünde, Davalia, Márti

Ne izguljatok, csak az első gyerek pisil le minket. Engem Laci még egyszer sem huggyantott le, Bazsi viszont rendszeresen.
Egyszer, amikor Bazsi pár hetes volt átjött a tesóm ebédidőben és kaja után anyu tesóm meg én nekiláttunk bepelenkázni a Bazsikát. Először, ahogy megemeltük a lábát purcintgatott, utána elkezdett kakilni, úgy, hogy felváltva raktuk alá a törlőkendőket. Aztán amikor lehajoltam lepisilta fejemet és ezen úgy elkezdtünk röhögni, hogy akkor szembesültem először a hüvelyi szülés azon hatásával, hogy a zárózmok nem működnek rendesen és én is összehugyoztam magam. Elég vicces volt.

Kép
Kép Kép
 
 


Voltunk Zitának útlevelet csináltatni.
Képzeljétek, tök rendesek voltak. Ott kezdődött, hogy az anyakönyvijét elfelejtettem elvinni... szerencsére a nőci elhitte, hogy a mi gyerekünk. :lol: Aki fényképezte, Ő is aranyos volt, bohóckodott Zitának, végül megkértem, hogy a mobilját mutassa, vigyorgott is egyből. :lol:

Davallia, ha szteroidos a kenőcs, NE használd folyamatosan! Az tényleg mindent eltüntet, de sajnos hozzászokik Panda bőre, és utána már semmi nem lesz jó.
Vendég
 


Davallia, a gyerekorvosok nagyon lazán bánnak a szteroidos kenőccsel. Julcsi kapott gyógyszertári kikevertet, mondván, hogy az milyen gyenge hatóerejű...hát az én ekcémámat is elmulasztotta 1 nap alatt.

Lányok, az a baj ezzel a különválással, hogy olyan, mint amikor háború után új határokat rajzolnak: sok kedves ember, rokon marad a határ túloldalán. Valahogy ez igy nem jó. Nem?

KépKép

KépKép
 
 


Zsuzsa

Én is pont most írtam Tündének, hogy sokan vannak akik talán szívesebben írnának ide, de sértve érzik magukat amiatt, hogy nem kaptak meghívót.

Kép
Kép Kép
 
 


Nekem tulajdonképpen rossz érzés ez a különválás, már mindenki hozzám nőtt valamennyire a régi topicból.

KépKép

KépKép
 
 


Zsuzsa,
Valahogy én is így érzem, van jó pár ember, aki nekem hiányozni fog, de lehet, ők nem szeretnének átjönni ide. Velük mi lesz?

Kép
Bab és Tofi
bab
 
 


Lányok, sztem meg nem kell azt jelentenie, hogy CSAk ide, vagy CSAK oda lehet írni, legalábbis ebben a topicban nem volt ilyen "kitétel".
Én oda nem fogok írni, mert miattam ne lépjen már le senki onnan.
Vendég
 


Sziasztok!

Nekem is hiányozni fog egy-két ember, de hát ez van, sajna. :(
Oda nem szívesen írok, borzasztó lett a topic hangvétele. :(

Leonnak is vannak néha kiütései, a hátán, nyakán, mellkasán. Én gyógyszertári hintőporral szoktam néha beszórni, szépen elmulasztja. Tuti a melegtől van neki is.

Tünde!
MIATTAD szerintem nem lép le senki, csak más miatt lehet. :lol:

Ildi!
Engem már Leonka is pisilt le, mondjuk csak csecsemőnek. Mostanában nem. :lol:

Davallia!
Járokeretes Panda haláli :lol:
Elocom tényleg brutál erős, én az ekcémás mellemre kaptam, amikor Nolcsit szoptattam még, akkor lett olyan ekcémás, hogy sebes volt, de nem kezdő módon. Hamar elmulasztotta valóban, még a sebeket is. Szerintem is vigyázz vele!

Kép
Kép
Kép
 


Lányok!

Szerintem sem kell csak ide, vagy csak oda írni. Ha valakinek a másik topikban van olyan téma, vagy ember amihez, vagy akihez hozzászólna szerintem nyugodtan tegye. Én tuti nem fogok megbántódni ha valaki a másikba is írogat, de engem ott úgy megbántottak hogy nem fogok többet írni.

Ha pl. valaki aki nem szokott ide írni, de tőlem akar kérdezni valamit és ide ír annak is szívesen fogok válaszolni, csak basztatni ne jöjjön ide senki.

Kép
Kép Kép
 
 


Sztem még nem kapott mindenki meghívót, írjátok, kit hiányoltok, a mi fejünk se káptalan. :wink: :lol: :lol:
Vendég
 


Hívatlanul írok :), de van egy amihez szólnék...elocom és elocom között van különbség! Nem mindegy kinek, és milyen arányban írják fel! Tüncsinek is van egy speckó kórházi elocomos krémje, de olyan minimális mennyiségben tartalmazza, és olyan lehelletnyi vékonyan kell vele bekenni CSAK az érintett területet, hogy az nem okozhat problémát, és ha napokig nincs kiütése, nem is kenem...ha meg van és nagyon erős, és viszket neki, akkor az első nap reggel-este, a második naptól csak este kenem neki.

Kép

Kép
 


Prüntyi, én úgy tudom, Sildi hívott.
Vendég
 


Prüntyi

Én küldtem Neked emilt. Csak már kicsit megkésve, mert közben elrohantam a Cora-ba. Te mindig este szoktál írni és gondoltam majd ha hazajövök, akkor írok Neked.

Kép
Kép Kép
 
 


Csak korábban volt arról szó, hogy csinálni kéne valami külön oldalt, de akkor sem igazán örültem a "különválásnak" de a mostaniról nem tudtam, csak a régi topicból értesültem...de mindegy én nem haragszom...ha így érzitek...hát legyetek külön is...majd néha bekukkantok...csak nehogy ideszokjak... :wink:

Kép

Kép
 


Prüntyi, Julcsi is hasonló kenőcsöt kaphatott. Meg tudnád mondani, mennyi ideig tart a szavatossága, mert a miénken elmosódtak a számok!

KépKép

KépKép
 
 


:)

Kép

Kép
 


Prüntyi, Julcsi is hasonló kenőcsöt kaphatott. Meg tudnád mondani, mennyi ideig tart a szavatossága, mert a miénken elmosódtak a számok!
Én azt hittem az Elocom csak egy előre csomagolt gyári kenőcs fantázianeve.

KépKép

KépKép
 
 


Majola, ha a hútőben tartod akkor kb fél év...mi 2 hete váltottunk ki megint, és decemberig jó.

Kép

Kép
 


Majola, Nektek van már neve a Kistesónak?
Vendég
 


Próntyi

Hahhh, most nagy kő esett le a szívemről. Olyan hülyén jött ki és rossz lett volna ha az én késésem miattam megharagszol. Sajnáltam volna, ha ide nem írsz.

Kép
Kép Kép
 
 


Davallia, ez mostani fotó? Nálatok ilyen hideg van???
Vendég
 


na holnap már nem biztos, hogy jövök, mert szombat hajnalban megyünk nyaralni! :lol:

Kép

Kép
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

cron