Új privát üzeneted érkezett!

Kedves Pocok!

Szerintem meg varjal, mivel az orvosok sem tudnak sokmindent mondani meg. Mi ugy mentunk orvoshoz eloszor, hogy az egesz testen voltak a lanyomnak kiutesei, es meg igy is csak feltetelezte az ekcemat.
Viszont kiserletezhetsz! Ha nem tudod 100%-ra megallapitani, hogy a banantol van, akkor azt legalabb egy honapig ki kell vonni az etrendjebol ( de lehet ketto is ) majd ujra bevezetni, adni neki. Ha az elmult egy-ket honap teljesen tunetmentes volt, most meg kijonnek megint a foltok, akkor a banantol van ( az is lehet, hogy csak egy hettel kesobb jonnek ki a foltok az allergen megjelenese utan). Igazabol akkor is csak annyi a teendod, hogy nem adsz neki tobbet banant. Egyszeruen manapsag nincs gyogyszer az ekcemara, allergiara. A legmegbizhatobb gyogymod az allergen kiiktatasa, majd egy par ev mulva ujbol lehet adni.
Addig is en a Pelsano kenocsot ajanlom, de vannak olyan patikak, akik maguk keszitenek szaraz, erzekeny borre kenocsot. Ezeket tudom ajanlani. Az orvos irhat fel meg gyogyszereket, de azok csak atmeneti javulast hoznak, allandoan hasznalni kell, igy en mindenkeppen a dieta hive vagyok.

Alma.
Alma
 


Szia Viráganya!
Dunaújvárosban én egyetlen homeopátiás orvost tudok:
dr Mika Ilona (õ egyébként bõrgyógyász) tel. száma: 20/ 943-7878
Hogy milyen arról nincsenek infoim.
Üdv:
Ágci

Kép
 
 


Sziasztok!

Viraganya: Magyar Homeopata Orvosi Egyesulet telefonszama: 06 1 225 3897 Itt erdeklodhetsz.

Pocok: szerintem probalj nem rogton a legrosszabra gondolni, talan csak csalankiutes... Bencusnal is most jelentkeznek az ekcemas kiutesek, most 4 van a testen, de ha rogton eszreveszem, es a popsikenocsnek hasznalt Sudocremmel bekenem, halvanyitja rogton. Belsoleg homeopatias szert hasznalunk, es nagyon bevalt, szerencsere nem kell a szteroidos kenocsokkel kenegetni.

Pussza: Barbi
 
 

 
 

Barbi, Ágci, Alma!
Nagyon köszi a segítségeteket! Fel is hívom holnap a telefonszámot!
Viráganya
Viráganya
 


TUd valaki valamit az Izzó lakótelepen rendelõ Ihász doktornõrõl? 5.000 Ft a tarifa? Az Antipurit kenõcsöt ismeri valaki?

Köszi
Beus
Beus
 


Sziasztok!

Látom szerencsére nem nagy forgalom van itt.

Nem tudom emlékeztek-e még rám. A 7 éves lányomnak voltak fura viszketõ kiütései. A gyerek azóta sem jött helyre, csak ideig-óráig. Most orvos váltottunk és kiderült, hogy gyermekkori ekcémája van. Kép
Nem értem, hogy ezt a másik bõrgyógyász miért nem látta, vagy mondta. A mostani doki is ezt kérdezte. A lányomnak újabban a keze is állandóan ekcémás. Kép

Szóval kaptunk valami testápolót, amit készítenek a gyógyszertárban. Holnap lesz kész, úgyhogy a nevét nem tudom. Fürdéshez hidrophiles fürdetõt használhatunk csak, külön készítenek valamit a kezére, és kapott még Claritint (remélem jól írtam).
Állítólag ha szerencsénk van kinövi a gyerek. Addig is állandóan használni kell a testápolót és a Claritint szedni. Talán évekig. A lányom sírva jött ki a rendelõbõl, hogy akkor most neki évekig viszketni fog mindene? Amikor megnyugtattam, hogy nem, csak használni kell a fenti dolgokat, akkor pedig azért sírt. A szívem majd megszakadt érte, annyira sajnáltam. Kép

Azt kérdezném, hogy van-e valami tapasztalatotok, tanácsotok ezzel a betegséggel kapcsolatban???

Kata

KépKép


KépKép
 
 


Kata!
Allergiavizsgálat nem mutatott ki semmit? Próbálj kisérletezni, mi súlyosbítja a tüneteket! Ha a suliban eszik, akkor a kaját nehezen szûröd ki, de nem rosszabb-e pl. vmi növény virágzásakor, mosóportól, mûszálas ruhától, stressztõl?
Azt már biztos észrevetted, hogy nyáron szebb a bõre, mint télen, mert ez ÁLTALÁBAN minden ekcémás gyerekre igaz. Ne keseredj el, ha most, hogy jön a hideg idõ, rosszabb is lehet. Én úgy szoktam a krémmel fürdetni a lányom, hogy elõször jól bekenem szárazon, majd jöhet a víz, így biztosabban védve van a bõre. (Nem baj, ha marad is rajta, mert ez testápoló krém eredetileg.) Vény nélkül is kapod, de ha felírják, csak 10%-ot fizetsz érte. Mi egy hidrocortizonos kenõcs-keveréket kapunk az ekcémás foltokra, nekünk 2-3 alkalommal kell kenni vele, de nem folyamatosan, hanem csak amikor újra erõsödnek a tünetek. A Claritin elég elterjedt allergiagyógyszer,mikor kórházban voltunk, a lányka is ezt kapta+Fenistil cseppeket.
Az allergiás topicokat olvasd végig, sok hasznosat fox bennük találni!
A bátyám kisebb fiának kisbaba korában sokszor annyira száraz és repedt volt a bõre, hogy vérzett, hiába próbáltak ki mindent. Most 9 éves és épp a napokban néztem, hogy milyen szépen kinõtte, a bõre sima és puha. Aztán másnap Anyukámtól kunyizott egy kis rántottát és fél óra múlva már vakaródzott (tojásallergia), de a gyógyszer helyrehozta. Az atópiát nagy eséllyel kinõhetik a gyerkõcök, vagy sokáig tünetmentesek lehetnek. Biztos, hogy Nektek is segíteni fog a kenetgetés+a gyógyszer+hogy "öregszik" a lányod Kép

szia:

ildikó
ld
 


Szia Kata!

A mi csaladunk kulonosen "terhelt" ezen a terenKép Ferjemnek gyerekkori asztmaja volt, mara jo kis szenanathava szelidult /tunetileg legalabbis/. Nekem igen eros, 3 és 4 keresztes allergiam van szinte minden novenyfelere, es sajna a 3 honapos lanyom bore is nehol olyan szaraz es erdes, mint egy rinoceroszeKép /gyerekorvos szerint egyebkent a hosszu hajuak alt. erzekeny boruek is, osszefuggest nem tudom/.
A lenyeg, a tippek: hugomnak pl. femallergiaja van /mondtad, lanyodnak van fulbevaloja/, az aranyat se birja (mert az is tartalmaz nikkelt talan, kemenyites vegett?!), ha kilincshez er, ha evoeszkozt fog, mar ki is jon rajta, pont a kezen az ekcemaszeruseg.
Az en allergiamnal /viszketeses bor/a gyanu pont a terhessegem alatt terelodott a pajzsmirigy nem megfelelo mukodesere, esetleg ennek is utananezhettek vegso esetben.
Remelem, lanykad kigyogyul belole, nem jo egy eleten at gyogyszert szedni /se vakarozni/ Kép
-Ildiko
 
 


Ildikó!

Hát adtál tippeket. Csodálkoztunk, hogy miért ekcémásabb a jobb keze. Tudom nem biztos, hogy ezek miatt, de õ jobbkezes, tehát akár fémallergia is lehet. A hugának kilövettük a fülét, és õ kapta meg a fülbevalót amit belõttek. Most, hogy soraidat olvastam rájöttem, hogy azóta jött ki rajta jobban az ekcéma mióta az a fülbevaló bent van. Azért is mentünk most újra orvoshoz mert fokozódott a viszketés.

Köszi, hogy válaszoltál!
Én is remélem, hogy hamarosan kigyógyul belõle.

Kata

KépKép


KépKép
 
 


Sziasztok,
a fiamnak kb. három hónapja kijött vmi rondaság a szája körül. Alapban semmi pír, csak apró puklik (nem hólyagok!). Gyewrekorvos, vélemény: háááááátm lehet, allergia, ekcéma, gomba. na jó. Kaptunk kenõcsöt. Kb. három napi kenés után javul, majd újabb két nap, belobban: piros pöttyök, amikbõl késõbb hólyagok lesznek.
Gyerekorvos (a saját, mert a másik a szabadságon levõ gyerekorvosunkat helyettesítette). Újabb krém. Amivel a helyzet ugyanaz.
Bõrgyógyászat az sztk-ban. Diagnzis: szájkörüli bõrgyulladás. Újabb krém, ugyanaz az eredmény.
Mária u-i bõrklinika, gyerekrendelés: szájkörüli bõrgyulladás. De!!!!!!
A dokinõ szerint ez egy bakteriális fertõzéstõl van, ami a szervezetben van, csak épp így van látható ele. Vagyis a bacit kell irtani, a pöttök csak a tünet. Úgyhogy kaptunk Klion tablettát, napi 2x felet tíz napig, és sima gyógyszertári testápolót (olyan, mint a fürdetõkrém). Mellette vettem (a nyomaitokat követve) Sába szappant, azzal mosom az arcát.
Itt tartunk. Mivel az elsõ 3 napban vagyunk, egyelõre javul. Hogy késõbb mi lesz, nem tudom.
A dokinõ mondta, hogy erttõl majd elmúlik. Mondtam, hogy nem hiszem. Válasz: hát, három hónap után már õsem hinne. De ajánl vmit: hívjam fel, ha elmúlt, mert ettõl el fog múlni Kép.
Remélem.
Szóval azért írtam,hogy csajok, esetleg nem is ekcéma ami a bõrön van, lehet, hogy tényleg vmi bakteriális vmi. Annak pedig a kenõcs nemigen használ...
puszi
Zsóka

Zsóka
 
 


Ma voltunk bõrgyógyásznál a 3 hónapos lanyom miatt, ott kaptunk egy füzetet, melybõl idéznék /kicsit hosszú, így ékezet nélkül fogom, mert úgy gyorsabban gépelekKép/

"Uzenet az ekcemas gyermekek szuleinek

...Mi az ekcema?
Az ekcema a borgyulladas egyik formaja, amely szaraz, hamlo, voros borrel, esetleg nedvezessel es eros viszketessel jar. A betegsegnek sok fajtaja letezik, de csecsemo- es gyermekkorban az atópiás (veleszuletett, belso eredetu) ekcema a leggyakoribb ( a lakossag 5-15%-a szenved az ekcema enyhebb-sulyosabb formajaban). ..Az atopias ekcemas gyermekek hajlamosak asztmara, szenanathara is. Az atopias ekcema szinonimai: atópiás dermatitis, gyermekkori alkati ekcema.

Allergia okozza-e az atopias dermatitist?
A gyermekkori ekcema kivaltoja nem egy specifikus allergia. Az ekcemas gyermekek bore fokozottan erzekeny, szamos kornyezeti allergenre (fûpolle, haziporatka, macska- es kutyaszor) reagal. Az ekcemas betegek immunrendszerenek mukodesszabalyozasa nem megfelelo.

Hasznos-e es fontos-e az allergias bõrproba?
Az ekcemas gyermek bõrprobai -karcolasos, ill. rateveses- gyakran pozitiv anelkul, hogy valodi tulerzekenyseg allna fenn. A verbol vegzett vizsgalatok is keves segitseget nyujtanak a kezelesben.

Miert ekcemas a gyermekem?
Az atopias ekcema oroklott hajlamos alapulo betegseg. A csaladban rendszerint van valaki, akinek ekcemaja, esetleg szenanathaja, asztmaja van. Elofordul az is, hogy senki mas nem szenved a hozzatartozok kozul ilyen betegsegben....

Kinovi-e a gyermekem az ekcemat?
Az esetek tobbsegeben az ekcema a kor elorehaladtaval fokozatosan javul.... Csecsemokorban jelentkezo betegseg eseten harom eves kor korul, ot eves kor tajan, majd tizeneves korban ujabb merfoldko kovetkezik be a betegseg alakulasaban. Nehany gyermeknel a betegseg felnottkorban is megmarad.

Hogyan kezelik az ekcemat?
Olyan kezeles, amely az atopias ekcemat egy csapasra, vegleg meggyogyitana, nem letezik, de a betegseg karbantarthato, a tunetek minimalisra szorithatoak vissza, illetve a beteg hosszabb-rovidebb ideig tunetmentesen tarthato....
A legtobb gyermeknel a kulonfele kulso es belso gyogyszerek, valamint az egyeni kiegeszito modszerek segitenek...
Ahhoz, hogy a kezeles sikeres legyen, tartsuk szem elott a kovetkezo megfontolasokat:
- az orvos utasitasait be kell tartani /mennyi kenocsot, ill. gyogyszert mennyi ideig kell hasznalni/
- ha a kezeles nem javit a bortuneteken, akkor ne nagyobb myennyiseget alkalmazzunk es gyakrabban, hanem forduljunk ismet orvoshoz
-mas ekcamas betegnek felirt kenocsot soha ne hasznaljunk, meg akkor sem, ha az masnal hatekony volt!

Vezerfonal a kezelesre
Tisztalkodas, furdes
A bortisztitas, furdes ekcema eseten is fontos, mert levalasztja a pikkelyeket, pörköket. A kiszaradas veszelye miatt nem tul forro /30 C/ vizes es viszonylag gyors furdest /max 10 perc/ javasolunk. ..A tisztalkodashoz szappanpotlokeszitmenyek szuksegesek.... Furdes utan ovatosan kell leitatni a bort, hogy a felszinen megmaradjon a vedo-gyogyito, lagyito reteg. Tisztalkodas utan a meg kisse nedves borre kell kenni az apolo-, hidratalokenocsot es a szteroidkenocsoket is.

Hidratalo, puhito kremek, kenocsok
Csaknem minden ekcemas bore vizhianyos, szaraz, merev es hamlik. Nagyon kell tehat figyelni a bor hidratalasara es puhan tartasara akkor is, ha az eppen tunetmentes. Ezaltal is enyhitheto a viszketes. A testapolol, puhito kremek kozul az orvos altal felirt keszitmenyeket javasoljuk... Nappalra a nem zsirosat, ejszakara a zsirosabbat javasoljuk.

Kortikoszteroid-tartalmu kenocsok
A kortikoszteroidok a mellekvesekereg-hormon szarmazekai, amelyeket a borgyogyaszati helyi kezelesekben gyulladascsokkento hatasukert hasznaljuk... A helyi keszitmenyek sokasaga all rendelkezesunkre, amelyek kulonfele tomenysegben tartalmazzak a szteroidokat. ...
A szteroidkenocsoknek mellekhatasai is lehetnek /pl a bor elvekonyodasa, sorvadasa, ertagulatok kepzodese/, de a korszeru, megfelelo keszitmenyekeloiras szerinti alkalmazasaval a mellekhatasok elkerulhetok.
Nehany hasznos tanacs az ekcema helyi szteroidkezelesevel kapcsolatban:
- szem es szaj korul lehetoleg tomeny szteroidkremet ne hasznaljunk
- arcra csak ovatosan, az orvos utasitasat kovetve kenjuk
-.. naponta csak egyszer alkalmazzuk
-ha egy heten belul nincs javulas, a kezeloorvoshoz kell fordulni
-ha romlik az ekcema, akkor fertozodott az alapfolyamat vagy a kenocs nem megfelelo az aktualis tunetekre

Gyogyszeres kezeles
Minden fokozatu ekcema az enyhetol a sulyosig - viszket. .. A viszketessel szembeni harcot nem lehet es nem is szabad feladni. Az ekcema kezeleseben a viszketes csillapitasara un. antihisztamin hatasu gyogyszereket hasznalunk. A hagyomanyos, regebbi antihisztaminok almosito hatassal rendelkeznek, ezeket este alkalmazzuk. A modern keszitmenyek nem almositanak, ezert reggel is adhatok. Az antihisztaminok tartosan is szedhetok, hasznalatuk idejet es az adagot az orvos allapitja meg.
Gennyes felulfertozodes, vagy a szervezetben levo gennyes goc gyanuja eseten az orvos antibiotikumot irhat elo, amit az altala megadott ideig es mennyisegben kell szedni.

Egyeb kezelesek
- gezpolya, ramofixhalo hasznalataval a kenocsoket a beteg borfeluleten tudjuk tartani es egyben ovjuk a ruhazatot es az agynemut
- ligetszepe magolaj kapszula vagy csepp formajaban /hatasa csak tobb honapi szedes utan mutatkozik/

Dieta
At atopias gyermeknek nem kell szuksegszeruen szigoru dietat tartania, a kov. tanacsok azonban megfontolandoak:
- ha a szulo osszefuggest lat az ekcema fellangolasa es valamilyen etel fogyasztasa kozott, un. kizarasos dietat kell alkalmazni a gyanus elelmiszerek elkerulesevel
- fiatal csecsemo csak anyatejet kapjon
- az ekcemas csecsemok es kisdedek - mivel gyomor-bel rendszeruk eretlen - tulerzekenyek lehetnek ojasra, tehentejre, halra /az erzekenyseg valtozo, korral eltunhet/.
-bizonyos elelmiszerek /kakao, csokolade, olajos magvak, deli gyumolcsok, fustolthus-keszitmenyek, kulonbozo sajtok/ nagy mennyisegben tartalmaznak un. mediator anyagokat. Ezek a mediatorok fokozhatjak a viszketest, es ellene dolgoznak az antihisztamin gyogyszereknek. Ezert a felsorolt elelmiszereket nagyobb mennyisegben nem ajanlatos fogyasztani
- a dietat tulzasba vinni nem szabad, kulonosen kicsiknel, mert taplalkozasi elegtelenseg alakulhat ki

Fertozesek
Az ekcemas gyermek bore fokozottan fogekony a fertozesekre, mert szaraz, viszket es a borfertozesekkel szemben sajatosan csokkent vedekezokepesseggel rendelkezik. A gyakori gennyes felulfertozodes miatt altalaban belso kezelest adunk, de enyhebb esetben hasznalhatunk antibiotikumot, ill. fertotlenito kenocsot.
Az ekcemas gyermeket herpeszes csaladtagtol vedeni kell,mert az o szamara a herpeszes felulfertozodes sulyos betegseget jelenthet. A herpeszviruson kivul az ekcemas egyenek a kozonseges es az un. futoszemolcsokre is fogekonyabbak, amelyek neha nagyon nagy szamban jelentkeznek, es rendkivul makacsnak bizonyulnak.

Uszhat-e az ekcemas gyermek
A klorozott viz /uszoda/ irritalhatja z ekcemas bort, ezert uszas elott kozombos zsirozokremet, uszas utan olajos tusfurdot kell hasznalni. Az 5 even aluli, sulyosan ekcemas gyermekek szamara nem tanacsos az uszoda, de kesobb fontos az uszas es mas sport is. A termeszetes vizben, tengerben uszas kimondottan javasolt az ekcemas gyermekeknek

Napozas
Az ekcemasok tobbsegenek jot tesz a napozas. Tulzasba vinni nem szabad es a fokozatossag elvet be kell tartani. Napvedo krem hasznalata minden esetben javasolt. Az izzadas karos, mert a veritek irritalja az ekcemas bort.

Oltasok
Minden oltast megkaphat az ekcemas gyermek. Ritkan az oltas utan nehany nappal a borallapot atmenetileg romlik.

Lelki tenyezok
A borbetegsegeknek ezt a csoportjat az idegrendszer es a lelki tenyezok nagymertekben befolyasoljak. Orom, banat, de foleg a stressz nagyfoku romlast hozhat, Nyugtato gyogyszer vagy pszichologus onmagaban nem tudja meggyogyitani az ekvemat, de a borgyogyasz es a pszichologus kozosen sokat tud tenni az ekcemas betegekert.

Miert van egyre tobb ekcemas gyermek?
..Ennek osszettt oka van: az oroklott tenyezokon kivul karos kornyezeti hatasok, eletmodbeli es taplalkozasbeli valtozasok, stresszhatasok is hozzajarulnak a betegseg kialakulasahoz.

Mi art az ekcemas betegnek?
-gyapju, moher, angora es a szintetikus fonalakbol keszult ruhazat
- biologiai detergensek es oblitoszerek
- nagyon hideg, ill. meleg kulso homerseklet
- tulfaradas, gyakori stresszhelyzet
- irritalo etelek /citrusfelek, paradicsom es mas ledus gyumolcsok../
- a cigarettafust minden eletkorban artalmas
- macska, kutya, tengerimalac, horcsog stb. szore...
- a haziporatka /plussallatkakat rendszeresen ki kell mosni!/

Gyakorlati tanacsok ekcemasoknak
- a ruhanemu es az agynemuhuzat pamutbol keszuljon
- a parna ne legyen tollal toltve
- a lakast gyakran szelloztessuk
- a körmöket rovidre kell vagni, a nagy meleget es az izzadat kerulni kell
- hobbiallat es haziallat ne legyen az ekcemas gyermek kozeleben
- terelje el a gyermeke figyelmet a viszketesrol
- iskolaban, mas kozossegben ajanlatos sajat mosakodokrem es kozombos hidratalo-puhito kremet hasznalni
- ha az iskola es a tarsak megismerik az ekcemat, szivesen segitenek az ekcemas betegeknek


Huhh, mar csak azt remelem, hogy nem szall elKép
Az elofordulo gepelesi hibakert meg elnezest, keso van mar.
 
 


A fuzetket Prof. dr. Török Éva jegyzi, pestieknek esetleg info lehet, hogy a Heim Pál Gyermekkorhaz borgyogyaszati osztalyan dolgozik.
Szerintem sok jo dologrol ir, remelem, mas is talal benne hasznos dolgot.

A gyakorlati dolgok /nem a fenti doktornonel/: kaptunk az eddigi gyogyszertari furdetokrem melle gyogykenocsot, amivel a gyulladt reszeket /pl toka, terd- es konyokhajlat/ kell kenni, aztan sima kenocsot, olyan testapolo-funkciojut, amivel tunetmentesseg eseten is allandoan kell kenni.
Amikor meghallotta, hogy a gyermekorvos Elocomot, meg Ftorocortot irt fel, a szivehez kapott.
Szerinte az ekcemas babak elevenebbek, elenkebbek az atlagnal, a kornyezetre nagyon nyitottak, es lelkileg is nagyobb torodest igenyelnek. Nem allando foglalkozats, csak egy-egy plusz olelgetest, puszit.
Nalunk stimmelKép
 
 


Sziasztok!

Áfonya!

Mi is ugyanezt a szórólapot kaptuk. Tényleg sok okos dolog van benne.
Nekem is felháborodott a doktornõ amikor elmondtam, hogy Elocomot kaptunk rá elõzõleg.
Mióta használjuk a testápolót (a fürdetõt eddig is használtuk), kissé javult a helyzet. Bár elég zavaró, hogy szegény gyereknek állandóan kenõcs illata van. Gondolom meg kell szokni...

Amit az utolsó hozzászólásban írtál, nálunk is stimmel.

Kata

KépKép


KépKép
 
 


Sziasztok!

Remélem valaki még benéz ide mostanában és esetleg segíteni is tud. Sajnos pár hete a kisfiamnál is megjelentek ekcémás tünetek. Öt hónapos volt, amikor a térd és könyök hajlataiban kicsit érdesebb lett a bõre. Ekkor a gyerekorvos azt mondta, hogy egyelõre ne foglalkozzunk vele.
Az utóbbi egy hónapban sokkal csúnyább lett (piros, érdes, száraz és viszket is), pedig anyatejen kívül mást nem kapott.
Most a doktornõ Elocomot írt fel rá. Errõl a kenõcsrõl sok rosszat hallottam és nem tudom mit tegyek. Nem akarom, hogy romoljon az állapota, de félek, hogy nem a legmegfelelõbb ez a szer.

Üdv.: Panka
 
 


Szia Panka!

A lányom nem az ekcémájára kapott Elocomot, hanem a szúnyogcsípéseire. Ez így rettentõ hülyén hangzik, de tudni kell hozzá, hogy õ csúnya, gyulladt sebeket visel magán hetekig 1-1 csípés után, sõt, 3 hétig lila szemmel járkált, mert a szemhéján harapott bele egy nyavalyás dög. Ettõl a kenõcstõl pikk-pakk elmúlik a viszketése és lelohad a gyulladás. Az ekcémájára mi Hydrocortisont kapunk, hát, én sem örülök neki, de csak a foltokra kenem vékonyan, 1-2xnaponta. Tisztában vagyok vele, hogy ez csak tüneti kezelés az ekcémánál, de meggyõzõdésem, hogy a tüneteket is kezelni kell, mert ha nem tesszük, a gyerekeink állandó viszketéssel és ebbõl kifolyólag rossz közérzettel, rossz alvással fizetnek érte.
A babádat mindenképp vidd gyerek-bõrgyógyászhoz, õ elmond minden tudnivalót az ekcémáról, ad testápoló, fürdetõt is. Figyeld meg, milyen kaják után rosszabbodik az állapota és ezeket lehetõleg kerüld el! (Pl.: ha én halat ettem, Krisztikém bõre másnapra romlott.) És szoptasd, ameddig csak tudod, kerüld el a "bocitejet" legalább az elsõ év végéig!
És ha rengeteg idõd van, olvasd végig az ekcémás és allergiás topikokat, biztos van bennük használható infó. Kép

szia:

ld
ld
 


Szia Panka!

Nekem a kisfiamnál uezek a tünetek voltak,nekünk is Elocomot írtak fel,amit nem használtam,mert nagyon rosszakat hallottam róla.Néhány dolog kipróbálása után nekünk az aloa verás termékek közül a propoliszos krém vált be.De annyira,hogy TELJESEN tünetmentes lett 4 nap után.Azóta kizárólag az aloa vera kézmosókrémével szappanozom fürdetéskor,és tényleg semmi gond.

Remélem megoldódnak a gondjaitok!

Szia!
Mariann
Mariann
 


Sziasztok Lányok!

Köszönöm a segítséget! Mostantól nagyon odafigyelek arra, hogy mit eszek és kívülrõl milyen hatásoknak teszem ki a gyermekem pl. fürdetõ, mosószer stb.
Szerintetek van arra esély, hogy véglegesen elmúlhat, vagy kinövi ezt a fajta érzékenységet?

Mariann!
Hol lehet beszerezni azokat az aloa verás termékeket, csak bõrgyógyász írhatja fel?

Panka
 
 


Panka,
nagyon jó esélyünk van rá, hogy kinõjék a gyerekeink: a legtöbbnek 5 éves korig elmúlik, vagy tünetmentessé válik. Ne ijedj meg, ha télen a sok gönc miatt kevésbé szellõzik a bõr és az állapota romlik, ez természetes.
Az aloe verás cuccokat lehet, hogy patikákban is megtalálod, de van direkt ezzel foglalkozó MLM hálózat, keress rá a szóra, van magyar nyelvû honlajuk is, de itt a Babaneten is van ilyen topik. Egy barátnõm forgalmazza is ezeket, a lányának szegénynek reszelõ volt a bõre helyén, de néhány nap kenegetés és gél-ivás (hülyén hangzik) után kisimult a pofikája, a lába, minden érdes bõrfelület eltûnt és igazi bababõre lett. Szabadforgalmú szerek, orvos nem ír hozzá receptet, de megkérdezheted, mi a véleménye róla.

Szia:

ld
ld
 


Sziasztok!

Panka,azt tudom mondani amit ld.Van itt a babaneten is egy topic az aloe verás termékekrõl.Azt hiszem az életmódnál.

Mariann
Mariann
 


Sziasztok!

Alma írta még valamikor áprilisban, hogy Nála bevált a Pesano krém. Nekünk most mondta az orvosunk, hogy azzal kenjük, de sehol nem kapok. Irjátok meg légyszi, ha tudjátok, hol lehet kapni!
tamas.albrecht@port.hu

Köszi,
Tamás, egy aggódó apuka
Tamás
 


Kedves Tamás!

Elvileg minden gyógyszertárban kapni lehet. Szerintem kérdezd meg a gyógyszertárban, ha nincs, hogy lehet-e rendelni. Amúgy nagyon ajánlom a Pelsano fürdõemulziót is!

Alma.
Alma
 


Kedves Alma,

Azóta már sikerült találni (kb. a 6-dik helyen, a másik 5 helyen nem is hallottak róla, interneten alig egy-két találat stb., már kezdtem beleesni a kétségbe). Ha valaki érdekel: a XI. kerületben a Kosztolányi Dezs? téren a Fitotékában (86-os busz végállomásával szemben) hozzá lehet jutni krémhez is, emulzióhoz is. Remélem, használni is fog...

Üdv és köszi,
Tamás
Tamás
 


Ekcéma ellen nálunk csodásan bevált a Bioptron lámpa és a Dr. Michaels-féle krém! A lámpának csak két baja van: drága és idõigényes. Mi esténként 1/2-1 órán át lámpázzuk a kislányunkat, és ez hihetetlenül eredményes. Rebi most 7 éves, és gyakorlatilag születése óta ekcémás volt. Végigjártuk az összes zsírosító-kenõcsöt és egyéb csodaszert, aztán az Elocom néhány évig úgy-ahogy használt, de már annak a hatékonysága is csökkenni kezdett. Akkor próbáltuk ki a Bioptron-lámpát, és az csodás eredményeket adott: az egyik ujján volt például egy állandóan gyulladt rész, ahol már a bõre is megvastagodott, és az Elocom sem tudta eltüntetni. A Bioptron lámpás kezeléssel pár hét alatt kisimult a bõre. Azóta is használjuk, és nagyon jó! Amint valahol feltûnik egy ekcémás folt, rögtön jön a lámpa, és ezzel meg tudjuk elõzni azt, hogy csúnyábbá váljon. A dolog azért idõigényes, mert a lámpával egyszerre egy kb 5-6 cm átmérõjû kör világítható be, és 4 percig kell rávilágítani. Van ennél nagyobb típusú lámpa is, de az már kb. 400000 (négyszázezer) forintba kerül; mi erre a kisebbre is elég nehezen szedtük össze a 80000-et, de megérte!
A krém szintén nagyon jó, az enyhébb ekcémás foltokat önmagában is eltünteti, mi a lámpával együtt, illetve felváltva használjuk.

Ha kérdésetek van: hami@aramszu.net

Üdv: Sóskuthy György
Névtelen
 


HellóKép

Úgy látom a topik nem nagyon él, de azért leírom tapasztalatomat, hátha segít valakinek. Végigolvastam a topikot, jó hogy megosztjuk egymással a tapasztalatokat

Kisfiam ekcémás, de sajna nem találtam kielégítő infót erről a fajta ekcémáról, ígyhát kutattam. Itt van amit megtudtam: :

Amennyiben a gyereknek a szája körül piros apró, túszúrásszerű foltok jelennek meg amelyek esetenként a szemhélyon, szemek alatt és orr környékén és az állon is jelenkezhetnek, és általános pirosság jellemzheti ezen területeket, a tünetek gyakorlatilag az arcra koncentrálódnak, hámlás sem jellemző.

Ennek a betegségnek a neve Periorális dermatitis. Ezen ekcéma nem jár túlzott viszketéssel, annyira nem zavaró a gyerek számára.

Általában ezek a tünetek nőkre jellemzőek de fiú és lánygyerekeken viszonylag gyakori.

Periorális dermatitises gyereket arcát VÉDJÜK A NAPTÓL, ellentétben a többi ekcémás gyerekkel! Ne nagyon kenegessük napfényvédővel, vagy ha kenjük akkor az illatmentes legyen.

Kiváltó ok felnőtteknél a fluoridos fogkrém(!) gyerekeknél pedig a szteroidos tartalmú kenőcsök hosszú használata!!!!!!!! vagy a túlzott zsírozós krémhasználat.

Terápia: A szteroidos kenőcsöt (pl. hidrocorizon) azonnal hagyjuk el. Jellemző, hogy a kenőcs elhagyásánál a tünetek szinte azonnal fellángolnak!, de türelem jópár nap esetleg hetek múlva a tünetek csökkennek majd maguktól elmúlnak általában. Használjunk víz alapú! krémet. A bőrt szappannal ne tisztogassuk, használjunk babafürdetőt vagy valami nagyon enyhe szappant.

Amennyiben a tünetek nem csökkennek (mert azért persze ilyen előfordulhat)keressünk fel bőrgyógyászt, de legyünk biztosak abban, hogy nem szteroidos krémet ír fel kezelésként. Amennyiben nem segítenek a krémek (antibakteriális fedőkrémek is jók) akkor antibiotikumos gyógyszeres kezelés ajánlott, általában tetracyclin-t szoktak felírni, amelyet akár 2-6 hétig kell szedni. Általában a periorális dermatitis nagyon jól gyógyítható.

Ezeket az információkat természetesen nem kisfiam bőrgyógyászától tudom. A diagnózis alapján amit megállapított (periorális dermatitis) megnéztem a netet! Rengeteg infót találtam erre, persze angolul!

Kisfiamnál 3 hónaposan ekcéma jelent meg, rinocérosz szerű bőr, viszkető, hámló stb. Erre kapta a szteroidos kenőcsöt (amit persze nem tudtam, hogy nem jó!). Az ekcéma tökéletesen elmúlt, de mellékhatásaként jelentkezett a periorális dermatitis.

Remélem segítettem valakinek ezzel az infóval,
Üdv,
Móni
 


Helló,
Előző hozzászólásomhoz még annyit, hogy a periorális dermatitszre a bőrgyógyász Burow kenőcsöt írt fel. (patikában recept nélkül is megvásárolható)

Kisfiamnál 2 nap alatt elmúlasztotta a pöttyöketKép

Pusszancs,
Moni
 



Sziasztok,
valaki jojjon vissza erre, mert teljesen osszezavarodtam. Nalunk a fiam szuletese ota van enyhebb jellegu ekcema az arcan, ami sose javult, de nem is rosszabodott igazan. A dokik eddig mindig szteroidos kenocsoket adtak, amik kb. harom napig hasznalnak, aztan soha tobbet. Otthonrol kaptam ketfele babakenocsot, azokat teszem ra par naponta az utobbi idoben, mert ugy tunt javitanak egy kicsit, de feltem artok vele (de itt mar az egyiket valaki meg ajanlotta isKép, ugyhogy majd most hasznalom tobbet, hatha). Most nem tudom, abba kellene hagynom a tejet egy idore, hatha az a gond?
Eniko

[url=http://www.nagyonbaba.hu]Kép[/
 


Szia enikonyc. Az én kislányomon 10 hónapos korban jöttek elő ekcémás foltok, a hasán, lábán, karján. Valószínű a sok antiniotikumtól (mert volt egy komoly szívműtéte és hetekig nyomták bele a gyógyszerket...de eddig még nem vettük észre, hogy allergiás is lenne valamire). És a most 5 hónapos kisfiam is ekcémás. Vagyis ő már szinte születése óta. Akkor azt ajánlották, hogy ne igyak tejet és ne egyek semmilyen tejterméket. Mivel szopizott, így az anyatejen kívül semmi mást nem evett, csakis az anyatejben lehettek olyan összetevők, amiktől erősödhetett az ekcéma. Nagyon csúnya volt már és véresre vakarta az arcát, akármilyen picire is levágtam a körmét. Sajnos ez csak egy pár hétig volt hatásos, mert újból erősödtek a foltok. Akkor azt mondták, hogy lehet valami tartóüsítószeres dolgot ettem. Már azt sem tudtam mit egyek, vagy igyak, hogy a kisfiamnak jó legyen. Szinte a vizen és a szoptatós teán kívül csak egy kis zöldséglevest mertem magamhoz venni. Hiába. Így áttértünk a Humana HA 1 tápszerre. Most egy picit jobb a helyzet és kenegetek az arcát Eucerin Urea 3% krémmel és Halicar kenőccsel (ez homeopátiás krém). Na ettől legalább nem viszekt neki. A fürdővizébe pedig mosdókenőcsöt, Lipid Dushoil Eucerin fördőolajat és néha olivaolajat teszek. Ettől nem lesz száraz a bőre és nem vakargatja. Most 5 hónapos elmúlt és legalább nem vakarja magát. és a tünetek is enyhültek. nem akartam neki antibiotikumokat és szteoridokat adni. azt hiszem nem bántam meg. kop-kop! :D Remélem segítettem valamit. :D
 


Szia Alida!


A sok antibiotikum kiírtotta a gyerek jó bélflóráit is valószínűleg mindet ha elfogadsz 1 tanácsot adnod kellene neki probiotic nevű flp-s készítményt ebben 6 db jó bélflóra van ezt kellene neki adni legalább 30 napig ( 3 hónap javasolt ). Ez visszatelepíti a hasznos bélflórákat:) Tuti hogy rendbe jön a kis bőre:) Az activia joghurtban is van de csak 1 jó bélflóra csak azt hűteni kell és csak 1.

remélem tudtam segíteni ha érdekel vmi bővebben moni0511@freemail.hu
 


Csalántea! (lehetőleg a friss növényből készítve). Azért azt jó tudni nehogy csalánra érzékeny legyen. De állítólag nagyon jó. Ha nem érzékeny rá ártani biztos nem árt.
 
 


Sziasztok!
Az én 3 éves lánykámnak is van ekcémája.Nem is akármilyen,atopiás.Nekem is ítak fel krémet testápolót.Meg persze mondták hogy kinövi.Ha valakinek kell én is tudok orvost ajánlani.[img][/img]
 


Sziasztok!Az én kislányom atopiás ekcémát visel magán.Van dokiajánlatom ha valakit érdekel.
 


@zsóka: szia. Adj egy e_mail címet légyszi. Igaz rég volt de talán emlékszel mi lett a történet vége. Nekünk nagyon hasonló problémánk van a 4 éves kislanyunknal és nem tudjuk adjunk-e Kliont vagy sem és mitől fog elmulni. Jártunk a Mária utcában, éppen itt tartunk. Két kenőcs + Klion. Légyszi segíts nekünk. Köszönöm. Tél. 202236657 Erika
 


@zsóka: szia. Adj egy e_mail címet légyszi. Igaz rég volt de talán emlékszel mi lett a történet vége. Nekünk nagyon hasonló problémánk van a 4 éves kislanyunknal és nem tudjuk adjunk-e Kliont vagy sem és mitől fog elmulni. Jártunk a Mária utcában, éppen itt tartunk. Két kenőcs + Klion. Légyszi segíts nekünk. Köszönöm. Tél. 202236657 Erika
 


Nézzétek meg ezt a cikket remélem segítettem.

Az újszülöttek és a csecsemők körülbelül 20%-ánál lehet felismerni az ekcéma tüneteit, melyek a vörös, duzzadt és állandóan viszkető bőr. Ezek a tünetek általában a homlokon, az arcon és a fejtetőn jelennek meg, de tovább terjedhetnek a karokra, a lábakra, a mellkasra és más testrészekre. A National Institutes of Health (NIH) kimutatása szerint az ekcémaesetek 65%-a az első években jelentkezik, illetve a tünetek 90%-a öt éves kor előtt figyelhetők meg.
https://protexin.hu/gyerekeknek/probiot ... kockazatat

klara11
Budapest XI. kerület
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet: