Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ezt a topikot azért indítom, mert nagy gondban vagyok a névadást illetően. Októberben születik a KIFIUNK és már legszebb ideje lenne, ha volna tippünk, de semmi nem jön be igazán. Persze egy rakás név van, ami tetszik, de egyikre sem tudom azt mondani, hogy igen, ez az! jobb híjján kapja az apuét, de ebben meg inkább az öröklődés nem tetszik.
Szóval ide olyan ötleteket, gondolatokat, emlékeket várok - igazából csak kíváncsiság - hogy ki mi alapján választott, döntött így, vagy úgy!

(Lehet nálunk az lesz, hogy beviszek a szülőszobára egy névlistát mondjuk 20 tétellel és véigipróbálom, hogy melyik illik rá a leginkább... persze ha lesz még erre erőm :) )
 



Köszi, rendes vagy, de tényleg nem erre vagyok kíváncsi!
Neves könyvünk nekünk is van meg vagy hatezer ilyen oldalt megnéztünk már! A baj az, h így sem találjuk...

Én inkább arra vagyok kíváncsi ki mi alaján választott!
Vagy mindenki fogta a könyvet és egyszerűen megvolt a megoldás???
Mert akkor el vagyunk veszve...
 

 
 

Túl a hét hónapon még mindig ugyanazzal küzdünk...
Hűha! Nem vagytok túl segítőkészek!
 


SZia Tulipika!

Én is mindig a fiú nevekkel voltam gondban... Egy lányom sincs!
Én ilyesmiket figyeltem: nekünk egyszótagú a vezetéknevünk, jó lenne hozzá 3 szótagú keresztnév (na, ez is nehezebb fiúnévben, mint lányban). A vezetéknév utsó hangja és keresztnév első hangja ne legyen kimondhatatlan, vagy érdekes (pl. k-ra végződő után beteszel egy sz kezdőbetűt, az simán X lesz, ami engem zavart - más pedig lehet, hogy éppen ezt élvezi. De a k végű után az Anna - tudom, nem fiúnév - kanna lesz...)

Ettől függetlenül, ha lett volna egy imádott nevem, semmi nem érdekelt volna...
 
 


Sziasztok! Szilveszter,Krisztián,Kevin,Ákos,Márkó,nekem ezek a nevek tetszenek a legjobban,de persze ez nem jelnti azt,hogy nektek is....hello
Vendég
 


Sziasztok! Szilveszter,Krisztián,Kevin,Ákos,Márkó,nekem ezek a nevek tetszenek a legjobban,de persze ez nem jelnti azt,hogy nektek is....hello
Vendég
 


Sziasztok!

Bárány!
Ha ez segítség, nekem az Ákos és Krisztián tetszik. Bár az Ákos csúfolható. :?
Igazából így nehéz segíteni, mert a választás függ a vezetéknévtől is.
De segítség lehet a név eredete, jelentése is. Van ismim, aki ragaszkodott a magyar névhez.
Azurammal alig pár napos ismerettségünk után egyszerre vágtuk rá a lehetséges nevet, amit, ha gyerekünk lesz, neki adunk.
És csak fiúban gondolkodtunk. (Deli Dániel - nagyon jól hangzik a Deli Dani, bár csúfolható.) Amikor terhes lettem, azért kerestünk lányt is. (Dóra lett volna - itt már csak a megkötés a D kezdőbetű volt). Ja és ráadásként megkapta a férjem nevét is, valószínű anyós unszolására, mert a férjem a szülőszobán mondta, hogy legyen 2. név.
Most megint babaprojekt van, csak jönni nem akar, de nevem már van, itt a jelentés volt fontos: Dominik ill. Dominika, bár a lánynév még azért képlékeny, mert esetleg Dorina is szóba jöhet.

Remélem tudtam segíteni.

Üdv Kriszta

 


Sziasztok!

Én okt. 9-re vagyok kiírva, úgyhogy nemsokára aktuális a névadás!
Szerencsére elég könnyen ment. Én szeretek olyan nevet választani, ami ritka, de nem furcsa, ill. beleillik a magyar nyelvbe (pl. Dzsenifer meg Vanessza kizárva). Szóval a magyarosabb nevek közül nem olyanokat, amivel Dunát lehet rekeszteni. Pl. sok a Dávid meg ilyenek. A divatnevek nem tetszenek.

Arról, hogy egyik név sem az igazi, úgy tűnik, csak annyit, hogy az elsőszülöttem Kamilla. Amikor nézegettem a neveket a könyvben, megfordult a fejemben, hogy talán, de mégsem, mert furi, meg mindenki a kamillateára gondol, stb, szóval nem mertem bevállalni. A tuti neveimet meg a férjem megvétózta, nem tetszettek neki. Végül ő mondta a Kamillát, furcsa volt eleinte, de aztán megszoktuk, a rokonság is megszokta. Második gyerkőc Benjámin, Beni - érdekes, most ebben a tanévben az oviban rajta kívül még két Beni van, úgyhogy nem jött be a ritkaság! Pedig akkor nem hallottam, hogy más is ezt a nevet adta volna. Ja, meg a Kamilla is kezd divatba jönni, egyre többről hallok.

Most a harmadikat várjuk, Sebestyén lesz, ez nekem tetszett már régebb óta, és hogy aktuálissá vált a névválasztás, megemlítettem a férjemnek, ő meg egyből rábólíntott, tetszett neki. Viszont lánynevünk nincs, ciki lesz, ha lány lesz mégis :D !

Szülők nevei: ezt a megoldást nem igazán pártolom. Elég nehézkessé teszi a társalgást, hogy most a kis Péterről van szó, vagy a nagy Péterről, stb. Ha nagyobb lesz, és apja után kapta a nevét, jön a levél, kinek szól? Irjuk oda, hogy id, vagy ifj? Furcsa. És egy 40 éves apuka mit szól hozzá, ha ő az idősb?
Szóval a szülők keresztnevei nálam nem jöhetnek szóba, viszont második névként szívesen adjuk, meg esetleg a nagyszülők neveit.

Remélem, tudtam segíteni, de talán azóta már meg is van a név!! Szóval azt tanácsolom, hogy ha valamelyik tetszik valamennyire, be kell vállalni, mert aztán megszokjátok, és nagyon jó lesz, mert úgyis a gyerekhez kötöd, akit nagyon szeretsz! Egy lesz a gyerek és a neve.

Ja, és még annyit: minden nevet lehet csúfolni. Sajna ez elkerülhetetlen. De persze ami nyilvánvalóan nagyon csúfolható, és emiatt nem tetszik, azt tényleg ki kell hagyni.

Kinga
 
 


Tulipika!

Megnézted azt a honlapot, amit zsóci küldött? mert az nem egyszerűen csak nevek, hanem egy progival kiszűrhetitek a nektek legjobban tetsző neveket, plusz ott a jelentés is, az is segíthet.

Kinga
 
 


Sziasztok!

Ismertem már ezt a weboldalt, de ygébként eljátszottuk ugyanezt a módszert... nem ez alapján jött be! Leosztályozza az ember, de ami az egyik pillanatban még nagyon tetszik a másikban lehet h nevetésre késztet. A lényeg találtunk nevet, de csak mert Apucikája azt mondta akkor
Ő adja a családit én meg a keresztnevet. Az Ő családja még csak nem is sejti... lesz meglepetés :D!

Azért kösz mindenkinek a segítséget!
 


Szia Tulipka!

furdalja az oldalamat a kíváncsiság, mi lett a választott név? Megszületett a baba?

Nekem megszületett Sebestyén, nagyon cuki, most sajna hasfájós, de sebaj, majd túlleszünk rajta. nagyon élvezem a babázást. tesók, apuci is odavannak

kinga
 
 


:x :P :oops: :roll: :roll: rrr


9ou

KépKép
 
 


Nekünk a név jelentése nagyon sokat számított a választásnál.
Lánynevet többet is találtunk ami tetszik, de fiúból csak ezt az egyet...


Áron, annyit jelent Tisztánlátó

Szempont volt még, hogy rövid legyen, ugyanis a vezetéknév elég hosszú... és bár tetszenek az ősmagyar nevek is, nem illik a vezetéknevünkhöz...

Kép
Kép
Kép
 
 


Tulipika

mi lett végül a befutó név???

Kép
Kép
Kép
 
 


Hmm, ha lányt várnék, Johanna lenne, ami szerintem gyönyörű név, de hát fiam lesz, így Krisztián lesz. Az is szép, de jobban szerettem volna kicsit ritkább nevet. De a fiúnevek közül olyan nehéz választani...
Vendég
 


Sziasztok!
Bocsánat, hogy a topicotokba befurakodok, de egy nagyon klassz koncertre hívnám fel a figyelmeteket!
Köszönöm, hogy elolvassátok.


Muzsikával az újszülöttekért
- jótékonysági gálakoncert a Gólyahír Egyesület javára -



Időpontja: 2007. november 03. szombat - 16h

Helyszíne: Otthon Művelődési Ház - Bp. XXIII. kerület (Soroksár)
Szitás u. 112.
(a Hősök terei Templomtól egy percre)



Műsorunkban felejthetetlen dallamok hangzanak fel
egyebek mellett Puccini -A bohémélet, Gounod-Faust, Donizetti -A szerelmi bájital
és Donizetti -Don Pasquale című operáiból!


Fellépnek a Magyar Állami Operaház művészei:

Cecília Loyd, Boross Csilla, Csák József, Szvétek László, Vághelyi Gábor, Ghillány Márta
Németh Mónika, Szentidai Szilvia, Töreky Katalin, Angyal Enikő, Czira Judit, Réder Katalin
Zongorán közreműködnek: Katona Anikó és Köteles Géza
"Szívből reméljük, e nemes cél érdekében sokan döntenek majd úgy, hogy részesei kívánnak lenni e remek szórakozást ígérő koncertnek, és adomány-tartalmú jegyeik megvásárlásával segítik a Gólyahír Egyesület munkáját!"
Jegyek 2007. október 1-től válthatók 2000 Ft-os áron az Operaház jegypénztáraiban, vagy elővételben a Gólyahír Egyesületnél, számlára befizetve a jegy árát 2000Ft/fő
név megjelöléssel, (a jegyek a koncert előtt a helyszínen vehetők majd át).
Érd és Vidéke Takarékszövetkezet: 64800073 - 10705005

Kép
Kép
 
 


Sziasztok!
Mivel babát tervezünk, igyekeztem olyan munkát találni, amit a kicsi mellett otthon is tudok majd végezni. Ez egy internetes munka. Én már regisztráltam, csinálom is.
Ha érdekel valakit, írjon e-mailt, és küldök neki egy tájékoztatót!
Sziasztok

uvme.mn@gmail.com

(freemail- ről ne írjatok, mert a válaszomat nem fogjátok tudni megnyitni)
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet:

 

cron