Új privát üzeneted érkezett!

Kispo!

Ne izgulj! Minden rendben lesz!

Köszi a babával minden rendben lesz. Persze az ember bizonytalan, mert itthon nincs kéznél egy UH - hogy gyorsan ránézhessek. :lol: 2 hét múlva fogjuk látni, viszem a videókazettát is. :lol:
A védőnőm nagyon aranyos, segítőkész. Eddig minden oké. Nőgyógyászból kerestem egy másikat, méghozzá a férjem volt gimis osztálytársát. Jó fej ő is, nagyon alapos. És 29 éves. Kicsit féltem, hogy nem elég tapasztalt - ehhez képest a korábbi nőgyógyászhoz képest kente-vágta a PCO-t, meg a pajzsmirigyes dolgot is. A PCO miatt rögtön mondta a terheléses vércukor-vizsgálatot..amire már a jövő héten mennem kell sajna. A vérnyomáshoz is hozzá tudott szólni. Na meg az előző doki nem is szólt arról, hogy veszélyeztetett lennék..ennyi problémával. :lol:
Most, hogy itthon vagyok - mindennap kényszerítem magam, hogy kimenjek sétálni, beszéljek emberekkel. Ez nagyon fontos, különben lehet becsavarodnék. :)

Kép
 
 


Sziasztok!

Hazaértem a dokitól. A T4-em 72-ről lement 31-re. Ez nagyon jó, főleg annak tükrében hogy csak 2 szem gyógyit szedhetek. Sajnos még így is magas. T3 is kicsit magasabb.
A doki nem örült, hogy magamtól csináltattam UH-ot, meg citológiát. Szerinte butaság volt csináltani. Szerintem meg nem!!! Én megnyugodtam tőle.

Ildikó! Örülök, hogy nem kell gyógyszert szedned már. Remélem ez a teljes gyógyulást fogja jelenteni. :)

Csalamádé! Szerintem jól döntöttél, és bátor vagy hogy rászántad magad.

Babancs! Pihenjél sokat a terhesség alatt és csak pozitívan gondolkodj. Ez életed egyik legszebb időszaka!!!

Kispo! Gondolni fogok rád 30-án. :)

Kép
 
 


Szúzi!
Akkor most továbbra is szeded a gyógyszert? Mik a hosszú távú lehetőségek, esélyek?

Köszönöm mindenkinek a bíztatást! :D
 
 

 
 

Sziasztok!

Múlt csütörtökön abbahagytam a gyógyszert!Nagyon bízom benne,hogy nem kell megint elkezdeni de úgy érzem ez mindig vissza fog jönni.

Képzeljétek a múlt héten agyvérzést kapott a doki(46éves)akihez eddig jártam.Kicsit kétségbe vagyok esve mert nem tudom kihez fogok járni ezután és főleg azért mert jövő héten vérvételre kell mennem.Addig ki kell találjak valamit.

Babancs!
Pihengess sokat és ne aggódj minden rendben lesz!Nekem a terhesség alatt a vérnyomásom jó volt(igaz a 38.hét környékén 140/90 volt)viszont a pulzusom a 18.hét től már 110-120 volt.Kaptam Betaloc-ot de az sem vitte lejjebb így abbahagytam.Aztán 30 hetesen befektettek a kórházba mert kinyílt a külső és a belső méhszájam is és megrövidült a nyakcsatorna is.Visszatartás képpen kaptam Bricanyl injekcoót naponta 3* nahát az még jobban megdobta a pulzusom akkor már 130 is volt.Ott Verapamilt szedtem mellé de nem sok hatása volt.Szülés alatt 160/100-ra ment a vérnyomásom a gyerek szívhangja 90 alá esett így megcsászároztak.A műtét után pár órával már normális volt a vérnyomásom is és a pulzusom is.Azóta is rendben van.

Kispo!
Szorítok,hogy minden rendben menjen.Kedden találkoztam egy ismerősömmel 2hete műtötték a pajzsmirigyét.Azt mondta,hogy összesen 3és fél napot volt kórházban.Másfél órás volt a műtét.Kérdeztem,hogy nagyon rossz volt-e és azt mondta,hogy a műtét napján volt kellemtlen és az evés kicsit rossz volt.A pépes kaját is alig bírta lenyelni.De azt mondta,hogy kibírható.Most volt hangszalag vizsgálaton szépen alakul igaz még csak fél hangerőn bír beszélni.Kapott vmi vitaminokat,hogy hamarabb gyógyuljon.

Szúzi!
Hogy álltok az elválasztással?

Na jó hosszúra sikeredett!

Sziasztok!

Kép
 


Sziasztok!

Kispo!
Igen, továbbra is szednem kell a gyógyszert, de most is csak ugyanannyit. Nem tudok semmit a hosszútávú lehetőségeimről, mert a doki nem mondott semmit. Gondolom minden az elválasztás függvénye, de nem mondta hogy teljesen válasszam el. Én szeretném majd megpróbálni a gyógyszeres kezelést is /kicsit több gyógyszerrel/, de ha nem javasolja, akkor kész vagyok alávetni magamat a műtétnek.

Ildikó!
Este még szopik a fiam, meg egyszer kap cumisüvegből anyatejet. Szerencsére kitartó munkának köszönhetően már megissza a tápszert is, úgyhogy bármikor teljesen el tudom választani. Ezenkívül pépes kaját is eszik.Most még húzom az időt, mert a doki sem mondta, hogy válasszam el azonnal, nem is akart több gyógyszert adni.
Ildikó! Ne álljál úgy a saját dolgodhoz, hogy vissza fog jönni a betegség! Ha stresszeled magadat az nem tesz jót a pajzsmirigyműködésednek. Bízzál benne, hogy teljesen meggyógyultál! Van aki teljesen rendbejön a gyógyszertől! Te is köztük lehetsz. A pozitív gondolatoknak teremtőerjük van. Én is bízom ebben. /Ha mégsem akkor majd szembenézek a problémával./

Kép
 
 


Kispo!

Gondoltam Rád tegnap.
Remélem rendben ment minden és jól vagy egy szép, egészséges, jól működő pajzsmiriggyel.
Izgatottan várom a beszámolód, ha hazaértél.

Kép
 
 


Kispo!

Én is sokat gondoltam rád tegnap is és ma is és remélem minden rendben van és nagyon hamar felépülsz a műtét után.
Ha már jobban leszel mindenképp írj!


Sziasztok!

Megjöttem! Ma hazaengedtek. Még elég gyenge vagyok és nehezen tudok itt a gép előt ülni. Nagyon rendesek voltak a Szt Imrében!!!! A nővérek nagyon kedvesek voltak. Az első meg a második nap volt nehezebb, utána kezdtem megkönnyebbülni. Második nap kivették a csöveket, ma meg a kapcsokat. Nem anniyra kellemes, de utána nagyon megkönnyebbültem. Hangom is visszatért. De elég fáradékony vagyok, meg hát ugye húzódik. A fájdalom anniyra nem jellemző, inkább a sajgás, húzódás.
Köszönöm, hogy szorítottatok! Majd még írok szívesen részleteket, most ennyi futotta!

Babancs hogy vagy? Hányogatás, ilyesmi??

Csalamádé! Nálad valami újság? Mikor is mész a sebészhez???
 
 


Sziasztok!

Kispo!

Örülök,hogy túl vagy a műtéten és,hogy minden rendben ment.Pihengess sokat és erősödj meg minél hamarabb!

Nálam semmi újság.Még mindig nem találtam belgyógyászt és már vérvételre kellene mennem.Szerencsére semmi tünetem nincs jól érzem magam.

Szúzi!
Azért gondolom,hogy vissza fog jönni mert már 2000-ben is túlműködött igaz utána semmi gond nem volt vele pedig azt hittem,hogy a lombikhoz adott hormonok be fognak kavarni de végig jól működött.Aztán huszonakárhány hetes terhesen megint rosszul működött és azóta kínlódok megint.

Babancs!
Növöget már a pocakod?

Sziasztok!

Kép
 


Kispo!

Üdv! Úgy örülök, hogy túl vagy rajta! Gyógyulj meg hamar!

Én megvagyok köszi! Hányás nem volt egyszer sem. Túlvagyok a terheléses vércukorvizsgálaton is, hétfőn lesz eredmény.


Ildikó!

Akkor dobok pocakfotót ide is (még elég kicsi :) ), de már 6 kg-ot felszedtem sajna.

Kép

Kép
 
 


Sziasztok!

Kispo! Meglepődve látom, hogy már pénteken írtál, köszönet érte. Örülök, hogy minden rendben volt és egy kicsit "irigyellek" is, hogy túl vagy a műtéten. Ha jobban leszel és nem gond alaposan kikérdezlek majd. Én szerdán megyek a sebészhez, állítólag 10 napon belül ad időpontot. Kezdek is izgulni. Pihenjél sokat és gyógyulj meg minél előbb!

Babancs! Hú, de szép a pocakod! Már határozottan látszik, hogy növöget. Korábban nagyon vékony lehettél, a 6 kiló pluszt ne bánd, nem látszik egyáltalán.

Ildikó! A sima háziorvos is el tud küldeni vérvételre, én legalábbis párszor hozzá fordultam, ha már aktuális volt ellenőrizni a pajzsmirigy értékeket.


Sziasztok!

Csalamádé!
Kérdezz nyugodtan! Kezdek jobban lenni!

Babancs!
Aranyos a pocakod!
 
 


Sziasztok,
szeretnék kérdezni töletek valamit. Mi alapján döntöttetek ti, illetve az orvosotok hogy mütét legyen vagy izotópos kezelés ?
Nálam 4 éve áll fent túlmüködés, folyamatosan szedem a Propycilt, de most már másodjára újult ki. Babát szeretnénk, immár 4,5 éve, több vetélésem is volt már. Nem tudom hogy mennyire lehet összefüggés a pm és a vetélések között, mert 2 vetélésnél teljesen jó volt a TSH, a legutóbbinál nem.
Szóval asszem pontot kéne tenni a túlmüködésre, hátha alulmüködésnél nagyobb szerencsém lesz :lol:

Babancs,
szép a pocid :D Akkor kezdtem el errefele olvasgatni, mikor reklámozta Rambóka, hogy egy túlmüködéses lány hogy bekapta a legyet :lol:

Kispo,
jobbulást a mütét utánra.

üdv szepm
 
 


Szepm!

Üdv! Jó, hogy idetaláltál!

Hmm..Rambóka így reklámoz? Na majd lekapom a 10 körméről :lol: :D
Való igaz, nekem már az 1. hónapban mikor a Propycilt elkezdtem szedni, lett peteérésem és spontán megjött. A következő hónapban "bekaptam a legyet". :D Persze a vetélés miatt parázok - bár már egyre kevésbé. Elég rossz értékeim voltak, mikor felfedezték a túlműködést - a Propycil viszont elég jól helyrerakott. Eddig semmi panaszom nem volt.
Sajnálom, hogy Neked eddig még nem jött össze!
A pajzsmirigy túlműködés ha nincs jól beállítva - nagyon könnyen vetéléshez vezethet sajnos. Ezt a nőgyógyász mondta. Ezért nagyon fontos 6 hetente a kontroll. Én lehet, hogy el is hagyhatom a gyógyszert. Igen örülnék neki, mert baromira hízok a Propyciltől. Nyár óta +10 kg.
Holnap megyünk a 12. heti UH-ra. Remélem minden rendben lesz. :)

Kép
 
 


Sziasztok!
Már olvasgattam ezt a topikot régebben.
Szeretném megkérdezni, van-e olyan közöttetek, akinek magas a TSH-ja (ha jól tudom, ez azt jelenti, alulműködése van) és egyben PCO-s is. Úgy láttam, itt a legtöbben túlműködtök.
Én eddig csak a pco-mról tudtam, brutális inzulineredményekkel párosítva, most pedig a TSH-m is magas lett. Ma vettek vért, T4 és T3 és antitest vizsgálatra, jövő szerdán megyek vissza konzultációra.
Úgy letörtem, mint a bili füle. Azt hittem, már a pco-val megütöttem a főnyereményt, erre most kapok hozzá egy kis pm-et is :twisted:
Túl vagyunk egy(két) sikertelen lombikon, a következő előtt szeretném rendbe hozatni magam.
Jár valaki hasonló cipőben?
 
 


Sziasztok!

Kispo! Örülök, hogy már jobban vagy. Bizony szeretnék sok mindent kérdezni, majd szép lassan összeszedem a kérdéseimet és rádzúdítom (ha nem gond).

Ma voltam a sebésznél és egész korai időpontot adott, november 23-án kell befeküdnöm és 24-én műtenek. Sajnos mivel 24-e péntek egész hétvégén bent kell lennem és csak hétfőn engednek majd ki. :(
Be vagyok gyulladva rendesen...

Szepm! Megpróbálok válaszolni a kérdésedre, én miért döntöttem a műtét melllett. A férjemmel mi is babát szeretnénk és hát én eléggé benne vagyok már a korban (harminchármat taposom). A műtét után szinte rögtön, ahogy beállítják a hormonokat lehet próbálkozni a babával. Az izotópos kezelés után minimum 1 évet kell várni, de még így is van olyan orvos aki fiatal, szülés előtt álló nőknek egyáltalán nem ajánlja ezt a fajta kezelést.
Nálam a másik ok, amiért a műtét mellett döntöttem, hogy van egy hideg göböm is, ami nem veszi fel az izotópot.

Szörnyű lehet, hogy ennyiszer elvetéltél és nem tudtak segíteni az orvosok. Terhesség alatt is szedted a Propycilt?

Wandrea! Tudom, hogy nem nyugtat meg, de hidd el az alulműködés jobb, mint a túlműködés. "Csak" pótolni kell a hormonokat és nem lesz semmi gond. Az alulműködésre adott gyógyszert terhesség alatt is lehet szedni, míg nálunk bizonyos veszélye azért van a hormongátlónak.
(Valószínű minket is úgy tudnak majd csak meggyógyítani, hogy alulműködővé tesznek). A fontos, hogy azért nézzék meg nem autoimmun eredetű-e az alulműködésed (Hashimoto).


Az alulműködés jobb, mint a túlműködés?? Én meg pont fordítva tudom. A túlműködés elmúlhat simán pár havi kezelés után, míg alulműködés esetén egy életre szól a gyógyszeres kezelés. Vagy rosszul tudom?

Kép
 
 


Sziasztok!

Szerintem terhesség szempontjából jobb az alulműködés.Én örültem,hogy ha már egyszer rosszul működött alulműködött amikor terhes voltam.
A hormonnak amúgy is ott kellene lenni a szervezetben így az kárt nem okozhat.Megmondom őszintén én nem tudtam volna nyugodt szívvel beszedni a Propicylt.Nekem semmi tünetem nem volt a terhesség alatt az alulműködés miatt.

Csalamádé!
Tudom,hogy a házi doki is elküldhet de nálunk március óta a házi orvos csak belgyógyászhoz küldhet el és csak ők kérhetik a vérvételt.És itt a szakrendelésen olyan doki van aki eléggé kontár és nem szívesen megyek hozzá.Ezért kellene egy normális doki de itt nem olyan sok van.Akihez jártam az jó volt de sajna agyvérzést kapott.
Szurkolok Neked is,hogy minden rendben menjen!

Én úgy tudom és a Metothiryn papírján is az van,hogy a túlműködés kezelése min.1év.
Amikor először volt túlműködésem 10hónapig kezeltek és mi addig szüneteltettük a babagyártást.Szerintem érdemesebb előbb rendbe tenni a hormonszinteket úgy,hogy stabil maradjon gyógyszer nélkül is és utána próbálkozni a babával.

Sziasztok!

Kép
 


Babancs,
a doki is ezt mondta. Az alulműködés egy életre szól, állandó gyogyis kezeléssel. De állítólag nincs mellékhatása, természetes hormont fogok kapni, olyant, amelyet a szervezet is előállít - normál működés esetén. Azt mondta, nem olyan lórugásnyira kell gondolni mint pl. a lombiknál.
Egyébként nem bánom az újabb gyogyit, csak egyszer már tudjam, hogy részemről rendben van minden. Olyan szörnyű. Elvileg - és mint kiderült, tényleg csak elvileg - egészségesen indultunk/indultam neki a babaprojektnek és most... ahány vizsgálat, annyi nyavalya.
Jól bírod egyébként a terhességet? Szoktalak olvasgatni a pcoson, csak írni nincs időm, a suli az agyamra megy.

Ildikó,
gondolom nem (csak) pajzsmirigy probléma miatt lombikoztatok, vagy igen?!

Azt nem tudjátok esetleg, milyen természetes bogyók vagy teák segíthetnek pm elégtelenségkor?
 
 


Sziasztok,
köszönöm a kedves fogadtatást :lol:

Babancs,
hát Rambóka lehet nem szószerint mondta igy , de nagyon örül a babásodásodnak :D
A túlmüködést azért is mondják 'rosszabbnak', mert kiújulhat. És a Propycil és társai nem igazán természetes szerek, ellenben az alulmüködésre adott hormon ugyanaz mint amit a szervezetünk elöállit.

Wandrea,
szóval ugyanezért szerintem te a szerencsésebbek körébe tartozol pm szempontjából. Mi is lombikozunk, már kettön vagyunk túl, az elsö méhenkivüli lett, a második vetélés. Jó lenne már anyukának lenni. Ti mióta próbálkoztok és hova jársz ? Mi a györi Kaáliba.

Csalamádé,
nekem is hideg göböm van. Irtam a konzilium.hu-n a dokinak, leirva a teljes kórtörténetemet, és ö elsösorban az izotópot javasolta, a mütéti szövödmények miatt. Szóval nem értem , a göböm miért is nem akadály nálam ? Terhesség alatt is szedtem a Propycilt, bár volt hogy olyan is hogy nem , teljesen mindegy volt a terhességeimre nézve.

Mit tudtok arról hogy az izotóp esetében miért kell 1 évet várni ? Az izotóp addigra ürül ki a szervezetböl, vagy annyira tönkrevágja a hormontermelést hogy a babának is rossz lenne a pm-e ?

üdv szepm
 
 


Csalamádé!
Hajrá!Hajrá!!! Veled vagyok!! :!: :!: :!:
Hidd el, sokkal jobb hogy gyorsan letudod, nem emészted magad rajta! Csak vigyázz magadra!! Ne járj úgy mint én!! Én mindent leírok, ha ez segítség, megnyugtat! A műtét után még 2-3 napot mindenképpen bent kéne töltened, nem engednének haza akkor se hamarabb, ha nem hétvégére esne!!!
Milyen volt a sebész??

Szepm!
Örülök, hogy ránk találtál!
Az izotópnak vannak gyorsan és lasabban bomló részei is. Tudomásom szerint ezért kell várni 1 évet. Az én dokim szülő nőnek egyáltalán nem adja. Izotóp után sokkal nagyobb a kiújulás veszélye is.
Nekem most nyáron kezdett kiújulni és atz tanácsolta a dokim, hogy ne várjunk tovább, mert ha egyszer kiúlult, akkor magától nem fog teljesen megnyugodni. Valóban a műtéthez képest enyhébb módszer, de mérlegelni kell az egyéb tényezőket! Tehát én nem haboztam.
Nem kizárt, hogy a vetélések mögött a pm problémák állnak. Az én dokim nagyon nyomatékosan felhívta a figyelmemet, hogy lehetőleg ne essek teherbe!!!!

Ildikó!
Még el is felejtettem megköszönni az információkat a műtéttel kapcsolatban! Jó régen írtad!

Wandrea!
Üdv neked is!
Én is a fentiek mellett szavazok. Jobban kezelhető az alulműködés! Persze egy életre szól, de mellette lehet teljes életet élni! Babát vállalni!!!! De ha nincs beállítva, vetélés és akár komoly szellemi fogyatékossággal is járhat!!
 
 


Wandrea!

Köszi jól viselem a terhességet! Igazán nincs semmi panaszom.
Megvolt ma a 12. heti UH. Nagy élmény volt. A férjem is bejött. Felvetettük videóra, de fotót nem tudtak adni. Így a videóról csináltunk itthon elég szerencsétlen fotókat. Apósom hazajött melóból megnézni a felvételt. Anyu, meg a tesóm is látta. Nézegették, vajon fiú-e vagy kislány. Hát ezt még igen nehéz lenne megmondani. Jelenleg kb. 9 cm a baba, és 5,4 cm ülve. A nyaki tarkóredővastagsága is ideális.

Azért dobok egy fotót. Kép

Kép
 
 


Babancs,
nagyon klassz a kép :D Én úgy sajnálom, hogy amikor szültem, még nem osztogattak képet és uh felvételünk sincs. Most már persze nem emlékszem semmire.
Szedned kell még gyógyszert a pm-re?

Szepm,
mi egy stimun vagyunk túl, két beültink volt nyáron, mindkettő olyan jól indult, de nem sikerült. Az első után derült ki, hogy rettentő magas az inzulinom és most a pm. És hogy a kettő (pco és pm) valószínűleg összefügg. Jövő szerdán már talán többet tudok.
Ti mikor mentek legközelebb?
A doki azt mondta, a lényeg, hogy a pm működés (akár alul, akár felülműködés) be legyen állítva és ne ingadozzon, mert ez utóbbi a terhesség kihordását tekintve igen rizikós.
Nem értek hozzá, de a vizsgálatom előtt egy dokinő beszélt egy viszonylag fiatal csajszival a váróban. Gondolom, ő is pm-es volt, mert az izotópos kezelésről beszélgettek. A dokinő szerint nem ajánlott, főként, ha még nem szűlt, mert a kezelés után egy évig nem eshet teherbe. Valami olyasmit is mondott, hogy a sugárzás rontja a petesejtek minőségét.

Kispo,
a fogyatékosság nem hangzik túl jól. Persze a vetélés sem. Nem is akarunk addíg újabb lombikot, amíg ez a dolog nem rendeződik. Remélem néhány hónap azért elég lesz. Amikor azt mondtam a pm-diabos dokinak, hogy februárra lenne legközelebb időpontunk lombikra és hogy legjobb, ha most mindjárt le is mondom, azt mondta, az nem is olyan biztos. Legyen igaza...
 
 


Sziasztok!

Bocsi hogy így eltűntem, de annyi tennivalóm akadt mostanában.

Kispo! Nagyon örülök, hogy jól sikerült a műtét. Jó neked, hogy most megkönnyebbülhetsz! Én is szeretnék egyszer megkönnyebbülni. Majd ha nekem is muszáj lesz a műtét az eseted biztosan erőt ad. Elég hamar írtál a műtét után, ezek szerint gyors a felépülés. Enni tudtál a műtét után rendesen? Mi volt a legrosszabb?

Megpróbálok gyakrabban jönni.

Kép
 
 


Wandrea!

Még szedem a napi 2*1 Propycilt. Nov. 22-én megyek kontrollra. Remélem elhagyhatom, mert szerintem attól hízok ilyen gyorsan. Jó, mondjuk étvágyam is van.. :oops: :D

Amúgy írtad, hogy magas az inzulinod..ez tipikusan a PCO-ra jellemző. De az, hogy a pajzsmiriggyel is összefügg-e, azt nem tudom. Elképzelhető, mert terhesség alatt elvileg a PCO nem értelmezhető, de a terheléses cukoreredményem arra utal, hogy túlzottan is dolgozik az inzulin bennem. A terheléses cukrom 3,8 lett miután a cukros vizet megittam (éhgyomorra 4,8 volt). Állítólag ez még mindig jobb, mint a terhességi diabétesz. Hát nemtom..nem egy kellemes érzés hypozni. Olyan gyorsan és váratlanul képes leesni a cukrom.
Te is így vagy vele? Nem szedsz metformin az inzulin túltermelés miatt?

Kép
 
 


Sziasztok!

Babancs!
Nagyon aranyos a kisbabátok!Ilyenkor már egész emberi formájuk van.Mirtill is már szépen látszott a 12hetes uh-n.

Kispo!
Örülök,hogy már jobban van.Már is elkezdted szedni a hormonpótló gyógyszert vagy még várni kell vele?

Csalamádé!
Te is hamarosan túl leszel a műtéten!
Remélem aztán pár hónap és mindketten rakjátok fel a Babancséhoz hasonló ultrahang fotókat!!

Wandrea!
Nem a pajzsmirigyem miatt lombikoztunk.Amikor mentek a stimulációk mindig rendben voltak az értékek pedig mindig azon izgultam,hogy a sok hormon amit kaptam nehogy felborítsa a pmiriy működésem.
Igazából a mai napig nem nagyon tudjuk miért nem sikerült teherbe esnem mert a férjemnél minden rendben volt és nálam sem találtak sem szervi sem hormonális problémát.Volt 2 laparom 1 hiszteroszkópiám,6inszemináció és 5 lombik.
Annyit találtak a lombik során,hogy a petesejtjeim zöme elég rossz minőségű és ezekból rossz embriók.
Beadattuk a Gynevacot végül és 2hónap múlva spontán lettem terhes.

Sziasztok!

Kép
 


Babancs,
pont ez az! Szedem a gyógyszert. Az éhgyomri inzulinom 19 volt nyáron, ezért kezdtem el szedni először avandiat, aztán a merckformint, erre most három hónap gyogyi után 34! Egyszerűen nem értem. Mindenki riogatott, hogy hasmenés hegyek várnak, de néhány naptól eltekintve nem volt (szinte) semmi. Már arra gondoltam, talán rezisztens vagyok. Még a mostani eredményem is ezt támasztja alá: az inzulinom nem hogy csökkent volna, de duplája a normálisnak. A cukrom emellett mindig "jó", mondjuk normál tartományban mozog, nem hypózok. Ezért reménykedem, hogy a pco nálam összefügg a pm-mel. Hátha a pm gyogyitól javulna ez is. Különben nem tudom, hogyan tovább a pco-val... :?
A terhességem alatt én egyébként 23 kilót híztam :oops: :D
nem volt terhességi cukrom, de óriásbaba lett a gyerkőc :lol:
Gyorsan le is adtam mindent. A szülést követő nap reggel méretkeztem, 10 kilóval voltam kevesebb - nem is akartam elhinni. A szoptatással pedig szép lassan lement minden.

Ildikó,
jó lenne, ha nálunk is "rendben" lenne minden. De simán nem igen tudjuk összehozni, különben nem ugrottam volna neki ilyen gyorsan. Azért nem adjuk fel és próbálkozunk - mert csodák ugye vannak! :lol:
Hétfőn kapom én is az utolsó Gynevacot.
Nem szeretnétek kistesót?
 
 


Sziasztok Lányok!

Szepm! Meglepődve olvasom, hogy neked a hideg göbödnél ajánlotta a konziliumos doki - akiről csak jót hallottam, mind emberileg, mind orvosilag - a radiojódos kezelést. Én is inkább azt szerettem volna - vártam volna egy évet a babával - de nekem a "legnagyobb szaktekintély" prof. (akihez Szuzi is jár) kerek perec azt mondta, nálam ennek a kezelésnek nem lenne értelme.
Akkor akartam is írni a konziliumos dokinak, de mivel a honlapján fent van, hogy más orvos diagnózisát, kezelését nem bírálja felül, meggondoltam magam és nem írtam neki (már bánom).
Egyébként a prof. - aki előtt minden endokrinológus hanyatt esik - mint most a sebésznek írt útmutatóból kiderült, az egyik oldalon a teljes pajzsmirigyemet ki akarta vágatni a hideg göb miatt és csak a másik oldalon hagyni egy kis csonkot. Szerencsére a sebészem ezt nem találja indokoltnak - a szövettan ugyanis negatív lett - és mindkét oldalon hagy egy-egy kis csonkot. Ahogy olvasgattam a teljes eltávolítás sokkal nagyobb műtét, elég komoly szövődményekkel járhat mind a műtét során, mind utána és ugye akkor már biztos, hogy alulműködővé válik az ember.

Ildikó! Remélem én is, hogy hamar össze jön majd a baba a műtét után. Szurkolok neked én is, hogy jó orvost találj, mert az nagyon fontos!

Kispo! Voltál már műtét óta kontrollon? Ki tudsz már menni az utcára, vagy esetleg még feküdnöd kell? Hogy érzed magad? Mikor kell elkezdened a hormonpótlást?

Kérdezted a sebészt, szimpatikus volt, csak sajnos nem volt sok ideje, kb. 10 percet töltöttem bent nála. Szerdán megyek vérvételre, EKG-ra, mellkasröntgenre, gégészetre és az aneszteziológussal beszélni a kórházba.
Szeretném majd tőled megkérdezni, hogy bírta a torkod az intubálást? Kellett-e hánynod? Mélyaltatásból mikor ébredtél fel a műtét után? Fel tudtál-e kelni a műtét napján kimenni a mosdóba? Szóval elég intim kérdések és inkább privátban összeszedem a gondolataimat. Köszönöm, ha segítesz, ha tudom mire számíthatok, talán kevésbé fogok félni az egésztől.


Babancs!

Elfelejtettem írni az előbb, hogy nagyon szépen látszik már a babád az UH-n. Csoda érdekes lehet így látni a magzatodat. Hogy érzed kislány lesz vagy kisfiú?


Csalamádé!

Köszi! A videó lett jó igazán. Úgy beindult a csöppség, elkezdett rugózni, rugdalni a lábaival.
Én fiút szeretnék, de kislánynak is örülök. Eddig többen is fiút jósoltak.

Kép
 
 


Köszönöm mindenkinek a kedves érdeklődését!

Babancs!
Nagyon kis aranyosak vagytok!

Szúzi!
A műtét napján nem lehetett enni, és inni se nagyon kívántam.

Ildikó!
1 hónap után kell mennem hormon kontrollra. Addigra nyugszik meg. Utána derül csak ki, hogy kell-e pótlás. Mondjuk az első két hétbe sokkal fáradékonyabb voltam, ami magyarázható akár az alacsonyabb hormonszinttel is. Hát meglátjuk.

Csalamádé!
Az altatásból kb estére tértem teljesen magamhoz. Persze többször felébredtem, de nem voltam igazán képbe. Az intubálás csak annyiban zavart (már altatásban csinálták), hogy után a hurutosan kellett köhögnöm, ami nem esett jól. Egy picit lepattant az egyik felső fogamból. De ez vele járhat. Én nem tudtam felkelni, mert kicsit leesett a vérnyomásom, de a mellettem fekvő néni nővéri segítséggel felkelt. Ami érdekes volt, hogy a mellettem fekvő 60 éves néninek elég sok tokája volt ahhoz, hogy az egész nem húzódott neki annyira, mint nekem. Még most se tudom kiegyenesíteni teljesen a nyakam.
Nyugodtan kérdezz! Segítek, ha tudok!
 
 


Sziasztok!

Túl vagyok én is a műtéten és egyáltalán nem volt vészes. Ami a leghihetetlenebb volt számomra, hogy a műtét után nincs semmi fájdalom. A műtét utáni napon már fel lehet kelni, enni, inni lehet és a rekedtség is elmúlik egy-két nap után.


Csalamádé üdv!

Örülök, hogy túl vagy rajta! Gondolom nagyon jó érzés lehet. Főleg, hogy fájni sem fáj.

Kép
 
 


Csalamádé!

Örülök,hogy túl vagy a műtéten és,hogy jól viselted!

Kispo!
Te hogy érzed magad?

Én még nem voltam dokinál de úgy tűnik sikerül találnom egyet hamarosan felkeresem és beszélek vele.
Nincs semmi bajom csak annyi,hogy eléggé hullik a hajam.Nem tudom,hogy a pajzsmirigy miatt-e.

Vigyázzatok magatokra és minél hamarabb essetek teherbe!!!

Babancs!
Te hogy érzed magad?Jól bírod a terhességet?

Sziasztok!

Kép
 


Ildikó!

Köszi, jól vagyok!
A pajzsmirigy-túlműködésemre már csak napi egy szem Propycilt kell szednem. Gyakorlatilag szinte már helyrejött.
December végén megyünk majd a 19. heti UH-ra. Akkor elvileg - ha nem takarja magát a baba - kiderül a neme. Ez lesz a genetikai UH.
Januárban gőzerővel nekiállok tanulni az utolsó szakvizsgámra. Őszintén szólva nem szívesen..de talán még mindig inkább most terhesen, mint egy kisbaba mellett.

Hajhullásod miatt sikerült a dokival beszélned?

Csalamádé!

Olyan keveset meséltél. Hogy vagy a műtét óta? Érzed a változást?

Kispo!

Te hogy vagy a műtét óta?

Szúzi! Wandrea! Szepm!

Nagyon eltűntetek! Hahó! Hogy vagytok?

Kép
 
 


Babancs!
Köszi az érdeklődést! A múlt éten már dolgoztam! Szóval jól vagyok, bár a terhelést nehezen viseltem! A sebem is szép már, nagyon szépen összevarták!
Te meg vigyázz magadra!!! Sok sikert a tanuláshoz!
 
 


Sziasztok,

elkezdödtek nálam újra a kivizsgálások, voltam uh-on és szcintigráfián. Ami meglepö, eltüntek a göbjeim. A TSH, T3 rossz, a T4 is nagyon kifele tart a jó sávból. Mostmég várom a TRAK eredményt ( ezt tudjátok mi ? ), aztán januárban összeül a belgyógyász az izotópos dokival és kiválasztják a legmegfelelöbb kezelést , hogy mütét lesz-e vagy izotóp. Szóval most pihi van, de már nagyon várom hogy történjen valami.

Babancs,
szépen növekszik a pocakod ? Drukk az uh-hoz. Szeretnétek látni hogy mi van a lába között ?

Kispo,
mennyi ideig jár a táppénz mütét után ? Milyen terhelést nem birsz még, emelést vagy sokáig függölegesben lenni ? Mennyi idö után nézik újra a TSH-t ? A mütét után mikor lehet elkezdeni babatémával foglalkozni ?

Csalamádé,
tényleg furcsa hogy enni is ilyen gyorsan lehetett. Mennyi ideig tartott a mütét ?

Ildikó,
sikerült megtalálni az igazi dokit ? Ti terveztek kistesót ?

szép napot szepm

üdv szepm
 
 


Szia Szepm!
A műtét után szerintem min 6 hétig biztos jár a betegszabi, de szerintem nincs ez így megahtározva. Én 5 hétig voltam otthon. A műtét után 1 hónappal nézték a hormonokat. Mázlim van, mert úgy néz ki, hogy sikerült eltalálni a normális mennyiséget! Ezen felbuzdulva a dokim azt mondta, hogy akár mostantól lehetne babázni. Hát azért én még egy-két kontrollt biztosan megvárnék. Mostanra már csak a napi 8-9 óra munka az ami kifáraszt, egyébként teljesen jól vagyok.
Szorítok neked, hogy sikerüljön megtalálni a legjobb kezelési módot. Én a műtétet nem bántam meg! Most egészségesnek tudhatom magam és nem kell tartanom attól, hogy kiújul (csak esetleg öreg napjaimban).
Sok sikert és kitartást! Várom a fejleményeket!
 
 


A kolléganőm 2 barátnője röviddel a műtét után terhes lett.
Úgyhogy hajrá lányok! :D

Kép
 
 


Sziasztok Lányok!

Köszönöm az érdeklődést én is, egész jól vagyok már. Én sem bántam meg a műtétet egyáltalán, nem olyan borzalmas, mint ahogy azt az ember elképzeli.

Nagyon jó hír Kispo, hogy szépen beálltak az értékeid és semmi gyógyszert nem kell szedned, remélem nálam is így lesz. Bár én még egy darabig nem fogom megtudni, mert a háziorvos csak műtét után 3 hónappal akarja ellenőrizni az értékeket. A Szent Imrébe (Tűű doktorhoz) pedig csak márciusra kaptam időpontot.

Babancs, írd majd meg mindenképp, hogy kislányt lát a doki, vagy kisfiút! Jó, hogy ennyire lecsökkentették nálad a propycilt.

Szepm, a műtét kb. 1 órát tartott. Hihetetlen, hogy eltűntek a göbjeid, de képzeld nekem is összement a hideg göböm az uh óta.


Sziasztok!

Voltunk UH-n és KIDERÜLT A BABA NEME! KISFIÚ!
Ugye én nagyon kisfiúra vágytam..így Domonkos lesz. Vagy Domonkos Attila (apósom után Attila is). Nagyon boldog mind2 család. A jóslat is bevált, meg a kínai fogamzásnaptár is fiút jósolt.
Az UH-s orvos foghegyről megkérdezte, hogy tudjuk-e már a baba nemét. Mondtuk, még nem. Erre nem mondott semmit, majd félve megkérdeztem, hogy a doktor úr látja? Na akkor mondta, hogy persze - kisfiú.
A férjem annyira örül, holnap elvisz vacsizni a kedvenc helyünkre. :D

Kép
 
 


Sziasztok!

Új vagyok a fórumon, de máris van egy kérdésem:
pmirigy túlműködésem van strumával, 1,5 hónapja diagnosztizálták.
Methotyrint és Huma-pronolt kaptam, kb. a szedés 2-3. hetében először nagyon erős tenyér és talp égés, aztán fokozatosan nagyon erős viszketés, vakarás után pedig csalánkiütés jelentkezett.
A gyógyszerekről a viszketés után leállítottak, 1,5 hete már nem szedek semmit, de a tünetek semmit nem javultak.

Volt valakinek bármi hasonló?
ha másik gyógyszert kapott, az segített?
A dokimmal egyszerűen nem tudok erről beszélni (tervezem is, hogy váltok).

Boldog karácsonyt mindenkinek!
Edit
 
 


Szia Cirike!

Én is viszkettem, bár Propycilt szedtem - mert mi babát akartunk.
Éjszaka eléggé égett a bőröm, mikor még napi 4 szem Propycilt kellett szednem. Napi 2-nél már nem jelentkezett ez az irritáció.
Sajnos nem tudok okosat mondani, de feltétlenül orvossal kell ezt a dolgot megbeszélni. Mi az, hogy nem tudsz vele beszélni róla? Elzárkózik a kérdések elől? Akkor tényleg mihamarabb válts orvost. Az egészséged a legfontosabb.

Mihamarabbi gyógyulást kívánok és neked is boldog karácsonyt!

Kép
 
 


Szia!

nagyon köszi, hogy válaszoltál, kicsit megnyugtatott, bár biztos, ami biztos, azért allergia-vizsgálatra is elmegyek.
Mennyi ideig tartott ez a viszketés/égő érzés? Azt mondták esetleg, hogy élj együtt vele?
Nekem azt mondta a doki, hogy ha abbahagyom a methotyrin-t, rögtön elmúlnak a panaszok..ennek most már 1,5 hete.
Január elejére felírta azt a gyógyszert, amit említettél (ezek szerint attól is lehetnek ilyen tünetek).

Azért nem tudok a dokival erről beszélni, mert azt hajtogatja, hogy az a betegség része, hogy ha megkarcolom a bőröm, piros lesz. Hiába mondom, hogy iszonyú égő és elviselhetetlen viszkető érzés után csalánkiütésem lesz. Azzal zárta a beszélgetést, hogy "na jó, hagyjuk". A másik helyre meg csak január 25-re kaptam időpontot, szóval azt sem tudom, mit csináljak, kezdjem-e el szedni január elején a propycil-t, vagy sem.

Bocsánat, hogy ezzel fárasztalak, de borzasztó, hogy egy (még ha szuper jó fórum is:-) fórumon kell feltennem ezeket a kérdéseket...

Köszi mégegyszer a válaszodat!

Cirike
 
 


Babancs,
gratula a fiúkához! :lol: A Domonkos tényleg szép név. Olvastam, hogy magas volt a vérnyomásod. Rendeződött már? Vigyázz magatokra :D

Mindenkinek kellemes ünnepeket és babaáldásban gazdag új évet kívánok! :lol:

Kép
 
 


Wandrea!

Köszi!
A vérnyomásom még mindig magas. Szedek rá gyógyszert, de nem sokat segít.

Cerike!

Nekem elviselhető volt a Propycil okozta viszkető-égő érzés. Nem is említettem panaszként az orvosnak. Tudtam, hogy ilyen mellékhatása lehet. De nálad elég súlyosnak tűnik. Ezt nem lehet egy kalap alatt kezelni. Mindenképpen keress másik orvost, akinek elmondod a panaszod. Addig is próbáld meg a Propycilt. Mindenképp kezelni kell a pajzsmirigyet, tehát az sem jó, ha nem szedsz semmit. Műteni sem lehet úgy tudom, míg nics rendezve a túlműködés.

Kép
 
 


Bocs a névelírásért Cirike!

Kép
 
 


Szia Cirike!

Nekem ennyire viszketett a methotyrin-től, váltottunk prpicyl-re de ott is előjött. Van aki nem bírja szedni, de az is tény, hogy az a jelenség, hogy megkarcolod a bőröd és olyan hurkás lesz, az a túlműködéstől van. Végülis nekem egy harmadik gyógyszer vált be, amit csak gyógyszertárba mérnek ki. Kálium-perklorát, régi gyógyszer már, lassabban is hatott, de csak levitte a hormonértékeket. Szerintem is érdemes lenne orvost váltani!!

Babancs!
Gratulálok a kisfiúhoz! :D
 
 


Kispo!

Neked is nagyon köszi a választ, tehát nem vagyok egyedül:-))

Amikor már nem szedted a gyógyszereket, amik a viszketést okozták, mennyi idő múlva múltak el a panaszok? (nekem az a furcsa, hogy most már több mint két hete nem szedek semmit, mégis minden változatlan. Jövő héttől kezdem a propycilt...)

Cirike
 
 


Sziasztok!

Bocsánat megint a nagy eltűnésemért.
Sajnos vizsgaidőszak van és tanulok. Egy ideig nem is volt internetünk, mert kb. 1,5 hónapja költöztünk és át kellett köttetni. Ezt nem mentegetőzésként írtam.

Örülök a jó híreknek!

Babancs! Gratulálok a kisfiúhoz!

Csalamádé! Te is nagyon megkönnyebbültél a műtét után? Kb. hány cm-es a vágás?

Kispo! Tök jó, hogy lehet nem kell szedned tiroxint. Híztál a műtét óta? Én félek tőle, hogy fogok majd.

Ildikó! Neked most milyenek az eredményeid?

Én nem tudom az eredményeimet, mert nem mentem vissza december elején kontrollra. Kicsit el voltam havazva, a kisfiam is beteg volt; nem volt kedvem több órát várni a rendelésen.
Majd a héten megyek, mert a gyógyszerem is elfogyott.
Sziasztok.
Zsuzsa

Kép
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: