Új privát üzeneted érkezett!

Jó orthopédust keresek. Szeretném a Ti segítségeteket kérni. Hallottatok már a Salux cipõkrõl? Ti milyen korban mentetek orthopédushoz és hová? Benyomások?

Nagyon köszönöm.

Zsu
Zsu
 


Ez engem is érdekelne. Illetve hogy mit tudtok arról, amikor egy gyerek un. Chaplin állásban áll fel. Normális? Idõvel befordítja majd a lábát?
Köszi:Gabóka
Gabóka
 


Szaiasztok!

Salux=Salus

Legelõször hathetes korban kell menni ortopédushoz csipõszürésre.

[url=http://www.salus.hu/" TARGET="_top]http://www.salus.hu/[/url]

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 

 
 

Sziasztok!

Nekünk 1 hónapos korban kellett elõször mennünk. A 14. kerületi rendelõbe mentünk Dr. Glaush Annához. Nagyon kedves, aranyos doktornõ, és teljesen normális az ellátás.
valcsi (valcsi)
 


Sziasztok!

Nekünk is 6 hetesen kellett menni elõször, aztán csípõ-uh.-ra is menni kellet két hónaposan, és most négyhónaposan lesz ismét aktuális. Ez a mi kerületünk sajátossága azt hiszem, hogy ennyiszer kell mennünk, mert eddig hála Istennek gondunk nem volt (ezt most lekopogtam!).

Üdv.: Norcsi.
norcsi
Lenti
 
 


Sziasztok!
Jó orthopéd orvos a SOTE Karolina úti Klinikáján dr. Balla Mária. Mi dongalábasok vagyunk és 2 éve odajárunk. Körzeti orvos javaslatára szoktak általában beutalni gyerekeket ortopédiára. Beutaló kell!
Üdv: Julcsi
Julcsi
 


Sziasztok!
Én a Heim Pál Kórházban ajánlom dr. Kecskés fõorvos urat.
Persze sokat kell várni, de szerintem megéri, mert nagyon nagy tudású, rokonszenves orvos.
bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
 


Sziasztok!

Fiam 2 éves és jo kis ludtalpa van. Voltunk dokinál aki szo nélkül levette a gyerek lábnyomatát és kis (sziliko, gumi jellegü) betétek kaptunk a nyomat után. Ezek után keresnem kellett olyan cipöt amibe a betét is meg a lába is belefér. Persze a boltosok kinevettek, hogy felesleges, mert a gyerek lába 3éves korig ugy is változik. Nem veszek észre változást a lábán, pedig a betétet tél, tavasz, hordta. Most nem mert inkább mezitlébazom a természetes talajon járatom a gyerköcöt. Gondoltam ujra megyek vele dokihoz (másikhoz, aki nek szupi jo hire van) , de mindenki azt mondja ,hogy ö meg nem fog betétet irni neki, hogy ugyis változik még a gyerek lába. Szerintetek, mi jo? betét, nem betét, várjak, vagy mit csináljak. Külföldön élek!
Üdv és köszi választ elöre is.
Én egy állandoan babanetet olvasgato vagyok, de eddig nem irtam még, talán most elkezdem. Kép
Monyoka
Névtelen
 


Sziasztok!
Monyoka,
ha érdekel írok magánba néhány játékos gyakorlatot (gyógytestnevelõ végzettségem is van), amit együtt tudsz végezni a kisfiaddal. Ezek erõsítik az izmokat, segítik a korrekciót.
Add meg az e-amil címedet itt vagy írj nekem, címem:
agi@pro.hu

Ágci

Kép
 
 


Sziasztok!
Nekem is ludtalp problémám van a fiammal. Szivesen venném a tanácsokat.
Agci: ha nem gond megy tölem is egy e-mail.

Mobevik (köszi elöre is)
 
 


Sziasztok!

Remek lúdtalpas oldalakat olvastam a múltkor a házipatika.com-on.
A kétéves gyerekek mind lúdtalpasok!
Megoszlik az orvosok véleménye arról, hogy szabad-e egy gyereknek lúdtalpbetétet felírni.
Abban mindenki egyetért, hogy a lúdtalp betéttõl nem fog elmúlni a lúdtalp! A lúdtalp elmúlni tornától tud.
Egyes vélemények szerint kell a lúdtalpbetét, mert ha nincs, akkor továbbra sem jól áll az ember, és ez egyéb izmok stb.-k alakulását is befolyásolja, és mindenféle egyéb problémát (a derékfájástól akár a fejfájásig stb) okozhat. Más vélemények szerint viszont a betét kényelmesít, pontosan azok az izmok nem fognak dolgozni, amiknek kéne. Az ilyen orvosok csak felnõttnél és akkor, ha már tényleg panaszt okoz, akkor javallják a betétet.
Az én fiam 9 éves lesz, sulis szûrésen szûrték lúdtalpra, elvittem az illetékes ortopédiára, vacilláltak, majd felírták. Hazahoztam a receptet, mert éppen nem volt a legközelebbi üzletben megfelelõ méret. Aztán olvasgattam fenti oldalakat, beszéltünk a saját körzetes doktornéninkkel. És aztán úgy döntöttem, no betét, hajrá torna és udvari mezítlábazás. Eredmény persze még nincs.

Ildi

Ildi
 
 


Ildi

Ludtal sajat tapasztalatbol. Orvosilag persze nem biztos hogy helytallo amit most irni fogok.
En gyerekkoromba alandoan ludtalpas voltam. Betetem is volt. Labam igazabol nem javult. Labujjaimat karmosan felgorbitetem ahl hajlik jo kis butykok is nottek rajta. NEm volt valami szep latvany. Aztan gyereket- gyerekeket szultem. Inetol kezdve nem hordtam cipot. Otthon lakasba is en allandoan mezitlabb jartam. Nalunk sehol sem volt ko. Vagy muanyag padlo vagy padloszonyeg es haradik emeleti volt a lakas, szoval alulrol is futott. Nekem kb 1 ev utan rendbe jot a labam. Ma ha vizes labbal foldre alok gyonyoruan latszik a labnyomom nem telitalpas vagyok. Sot butykeim is elmultak labujjaimrol. Nekem csak is iszonyu sok mezitlabazas segitett. Ennyit mezitlab lenni munka melett es suli melet lehetetelen, de igy bevalt. En peldaul hiszem hogy nekem ludtalpam a tul korai cipo hordastol alault ki. Mondjuk szegeny szuleim mast nem tehettek foldszint hideg pincevel alatta es kovel. De en gyerekeimre csak utcara adok cipot, szuletesuk ota. Egyenlore egyikojukrol se alapitotak meg ludtalpat. Pedig legnagyobb mar 10 eves. Lehet hogy csak mazli de en hiszek cipotlenseg gyogyito erejebe, megha nem is csak fube mezitlabazik az ember. Mikor iskolas voltam hajartam gyogytornara is ott csinaltun egy ket aranyos jatekot ami erre volt valo. Apro rongyokat gyujtottunk labbal es tetuk kosarba, labelunk oldalain jarkaltunk. En peldaul azota is raszoktam , hogy egy egy ceruzaert ezert azert nem hajolok le hanem labammal veszem fel mar Lia is kezd utanozni olyan edes tud lenni. Nagyok meg sozktakkerni hogy jatszunk ilyet.


Hu jo hosszu lettem, ma ugy latszik szomenesem van mara.
Vegulis mi a lenyeg irasomba nem igen tudm, inkabb csak sajat tapastalatomat irtam le. de mindneki ugy csinalja ahogy o jonak latja. Aki betetbe bizik az hordja azt aki nem annak meg egy info volt akinek ez is bevalt.

Napocska
Napocska
 


Agci

Ide leirnad tornakat? Hatha mas is hasznositani tudja.

Napocska
Napocska
 


Sziasztok!

Lúdtalp ellen
Járások:
Lábujjhegyen, sarkon járás. Külsõ talpélen járás.
A gyakorlatokat lehetõleg tehermentesített helyzetben pl. ülésben végezzük.
Szükség van:
Kicsi golyók pl. üveggyolyók, papírgalacsin, ceruza, papír, kavicsok, zokni, babzsák.
Gyakorlatok:
1.Mozgassuk át a talpacskákat: integessünk velük (spicc-pipa) egyszerre, felváltva, írjunk köröket kifelé-befelé. Feszítsük le az ujjacskákat (karmoljunk be), de ne feszítsük túl, majd ernyesszük el.
2.A golyókra helyezzük rá a talpunkat, görgessük rajta elõre-hátra.
3.A ceruzát karmoljuk be (lábujjainkkal) emeljük fel, tegyük arrébb.
4.Próbáljunk rajzolni a ceruzával papírra. Elõször csak vonalakat, köröket, stb.
5.Karmoljuk be és emeljük fel a zoknit magasba. Adjuk anya kezébe! Ugyanezt lehet úgy is, hogy anya a gyermek háta mögött áll, ekkor felemeli a zoknit, lefekszik hanyattfekvésbe, és a feje fölött adja anyának.
Versengések:
1.Ki bírja hamarabb az egyik kupac golyót, zoknit áthelyezni egy másik helyre?
2.Ki bírja messzebb hajítani a bekarmolt zoknit? Állásból, ülésbõl.
3.Helyezzük a babzsákot a lábfejünkre, ki bírja messzebb elrúgni?
A babzsák készülhet egy régi zsebkendõbõl is, oldalait összevarrjuk, kis lyukat hagyunk, kifordítjuk, megtöltjük rizzsel, babbal, lencsével. Épp ami otthon van. Különbözõ nagyságúakat is csinálhatunk, így eltérõ súlyúak lesznek.

A link, amit PIldi ajánlott nagyon jó, érdemes megnézni:
[url=http://www.hazipatika.com/services/articles?aid=20011126101026" TARGET="_top]Lúdtalp torna[/url]

Köszi Ildi!

Kialakulásában szerepet játszhat különben: korai talpraállás, kifelé fordított lábfejjel való járás, a láb alakjától eltérõ cipõ viselése, túlerõltetés, testsúly hirtelen megnövekedése (hízás, teresség)

Ágci

Kép
 
 


Agci

Koszonom

NApocska
Napocska
 


Szia Lanyok!

Bokasullyedessel van valakinek tapasztalata? Meg nem orvosilag diagnosztizalt, de szerintem ez az lehet: befele dol mindket boka, tehat egymas fele. A fiacskam negy eves. Most keszulok majd vele korzeti dokihoz beutaloert, aztan gondolom ortopediara, es utana hogyan tovabb? Specko cipo vagy talpbetet vagy mire szamitsunk?

Koszi a valaszokat elore is, Faline
 
 


Hello!
A nagyfiamnak van bokasüllyedése.
Van talpbetétünk, egyébként ekkora gyereknél nem kell beutaló,van egy bizonyos nap, idõpont amikor csak gyerekeket fogadnak. Ez lehet, hogy csak Gyõrben van.
Lábtorna itt is van.Olyan cipõ viselése javalt, amibe belefér a betét, tartja a lábat. Szandiból az ,aminek a belsõ kérge erõsebb, magasabb.
Nem javasolt a mezítláb, otthon se.
Jól javítható, évente, félévente ellenõrzik,méretben nagyobb betétet írnak fel. Évi 2 pár betétnél van TB támogatás.
Zsomimama
ZSomimama
zsomimama (zsomimama)
 


Szia Zsomimama!

Hmm, akkor megkerdem majd az ortopedian (csak tudnam, melyikhez szaladjak...), hogy kell-e beutalo. Tehat betetet adnak, nem kell specialis cipo? Hallottam olyanrol, aminek a talpa (kivulrol nem lathatoan) meg van dontve, igy kenyszeriti a labat a helyes tartasra. Bar a betet olcsobb megoldas es talan praktikusabb is. Jut eszembe, szandalban nem feltuno? Es milyen anyagbol van a betet? A fiad mennyi idos, hogy turi?

Koszi az eddigieket! Kép

Faline
 
 


Hello!
6 évesen kapta, nekem már korábban is gyanús volt.
A szandálba nem lehet a betétet beletenni, szandált olyat keresünk mindig, ami belül keményebben támaszt. A betétet gyógycipõs csinálja, mérték után, nem kényelmetlen, még a foci cipõjébe is beleteszem. többrétegbõl van, keményebb és puhább részekbõl, lyukacsos, a szellõzés miatt.
Megszokta, tudja miért kell.
Zsomimama
zsomimama (zsomimama)
 


Szia Zsomimama!

Hat evesen mar tenyleg nagy volt ahhoz, hogy megertse. Szal meg ekkor is jo esellyel korrigalhato?

Szandal: en nezegettem mindenfele nyari labbeliket, de egyik sem tunt tulsagosan stabilnak... Miert nem lehet betetet tenni belejuk?

Keszulnek gyogyszandalok ilyen gondok esetere? Esetleg tud valaki ilyenekrol?

Udv, Faline
 
 


Vannak ilyen szandik, pl a Falcon márkában is vannak speckók,erõsek, stabilak , bõrbõl vannak, 3-4 csatosak.
A korán elkezdett, folyamatos kezelés, torna, betétviselet, nagyon jó eredményeket hoznak, a Somának is már csak 1-2 év, és a doki szerint rendbejön.
Zsomimama
zsomimama (zsomimama)
 


Szia ZsM! Kép

Most azon gondolkodom, kihez menjunk, marmint ortoped orvoshoz. Mekkora kulonbseg lehet orvos es orvos kozott... Mindegyikuk ismeri-e a jobb markakat, stb.

Keresgelek kozben a neten, megnezem a Falcon-t is. Nektek az van?

Ehhez mit szolsz? http://www.dsy.hu/simasz/sld003.htm

Meg jovok Kép, udv, Faline
 
 


"Kisgyermekeknél a hosszanti boltozat kifejlõdésében fontos szerepet játszik a sarok helyzete. Gyakran figyelhetjük meg, hogy a belboka befelé dõl, a sarok pedig egyidejûleg kifelé fordul, ami a boltozat további fejlõdésében kedvezõtlen helyzetet teremt. Ezért gyermekkorban elsõsorban a boka-sarok jó helyzetének visszaállítására törekszünk, amit a cipõ megfelelõ döntésével érhetünk el. Sokszor elegendõ az erõs kérgû, lábat jól tartó cipõ, melyet a láb aktív, mindennapi tornáztatásával egészítünk ki. Ezek a gyakorlatok lábujjhegyen járásból, a láb külsõ élére állásból és a lábizmok erõsítésébõl állnak.

Egészséges lábnál ideális a magas szárú edzõcipõ viselése, mely jól tartja a gyermek bokáját, egyúttal - a hajlékony talpnak köszönhetõen - rugalmasságot és kényelmet biztosítanak a növekvõ lábnak. A csecsemõknek mindaddig nincs szükségük cipõre, amíg folyamatosan nem járnak; addig megteszi egy kényelmes, nem szoros, pamut vagy gyapjú zokni is."

Forras: http://www.vital.hu/themes/sick/child8.htm

(Irnak itt a ludtalprol is)
 
 


Mindenképpen az orvos az, aki javasolhat bármit is.nem érdemes nagyon válogatni, szerintem nyugodtan vidd el, normál rendelésrem és ha valamiért "elégedetlen" vagy, az ilyen helyeken elég sok magánrendelés is van délutánonként. A lényeg, hogy minél elõbb, annál jobb.
A fenti dolog nagyon klassz!
Zsomimama
zsomimama (zsomimama)
 


Nnna, azt sutottem ki, hogy van Ujpesten egy (a babanetesek szerint) nagyon kedves doktorno. Hozza probalok holnap idopontot kerni. Aztan ott marad meg B-tervnek a SOTE Orthoped Klinikaja.

Majd referalok Kép

Koszonom a segitseged, tovabbi javulast a nagyfiadnak Kép

F.
 
 


Sziasztok!

Salus szandit vettunk, ha jol remlik, 5 mm-rel van kifele dontve a sarka. Mar az elso nap szanaszet torte a kisfiam sarkat (a bokaja belsejen a talpatol 2 centire felfele), mivel ugye nagyon meg kell szoritani a pantokat, hogy hatasos legyen a szandal. Sebtapasz, Neogranormon, imadkozas. Aztan ment az apukajahoz ket hetre, ahol nem adtak ra egyaltalan. Tegnap este a zokni lehuzasakor lejott a seb is, alatta a hus latszik es eleg eroteljesen folyt a ver Kép Nagyon megijedt szegenykem, remegett meg reggel is a szandi gondolatara. Ma nem azt adtam ra, de ez igy nem mehet tovabb. Muszaj hordania, de mar semmiben nem vagyok biztos...

Az ujpesti doktorno hetekre be van tablazva es pont akkor erne ra, amikor a kisfiam megint az apjanal lesz. A nyarunk igy el is uszott ezugyben...

Hetfotol megint ovi, de mit adjak ra? A kenyelmesebb, amde hasztalant vagy a rettegett 'jotevot'?

Ti mit tennetek?

Udv mindenkinek, Faline
 
 


Faline!

Nekem mind a két gyerekemnek volt/van Salus szandálja, de egyiknek sem törte fel a lábát. A nagynak van cipõje is.

Nem lehet, hogy a mérettel van a baj?
pl. keskeny a lába, elõvigyázatosságból nagyobbat vettetek és csuszkál benne a kicsi lába?

Minden esetre, ha két hétig nem hordta a szandit annak a sebnek, már meg kellet volna gyógyulnia. Természetesen amíg sebes ne ad rá azt a szandit.
Cipõbe jó a sebtapasz, de ha tehetitek inkább szellõztessétek a sebet, hogy száradjon és gyógyulni, tudjon.

Az Újpesti doktornõhöz, sürgös esetben a tied meg most az, akkor is mehetsz ha nincs bejelentett idõponotd, csak szólj a kartonozóba hogy itt vagy, hogy be tudjanak hívni.

Jobbulást kínánok

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Sziasztok!

Hát, Faline, ezt jó, hogy mondtad! Éppen tegnap mondta nekünk is az ortopéd orvos, hogy kifelé döntött sarkú cipõ kell a lányomnak. Javasolta a Salust, meg adott egy listát, hogy hol lehet ilyen cipõt venni. Fölhívtam a Salust, azt mondták, hogy a szandi ( 26-27-es) 6500, a cipõ 7-8 ezernél kezdõdik. Ez igaz? Ti mennyiért vettétek? De ha tényleg ilyen rossz tapasztalatokat szereztél, lehet hogy inkább Dr.Leót veszünk, az is ilyen fajta.
Esetleg nem tud valaki egy olcsóbb helyet? Méretnként 3 pár cipõ ( Ovis-itthoni-kinti) kissé sokba kerül így.
Egyébként a helyedben visszavinném a szandit, szerintem ez nem normális dolog, hogy ennyire föltöri. Lehet, hogy elszabták, vagy más módon hibás. Vidd magaddal a gyerkõcöt is, és mutasd meg a lábát.

Üdv
Anikó
Anikó
 


Anikó!

Igen, sajnos ennyibe kerül. Kép Kép

bigacsiga Kata

ui: Ez csak az én magánvéleményem, de lehet, hogy már nem teljesen igaz: a dr. Leó cipõk nagyon rondák és ugyan annyiba kerülnek mint a Salus.

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Salus, Dr. Leo ugyanaz az elv, és tapasztalatom szerint a minõség is. Az ára semmivel sem több, mint egy bármilyen kívûl-belül bõr lábbelié.Viszont nagyon strapabíróak. Sõt, sok márkánál olcsóbb is. Soha egyik sem törte föl a lányom lábát, és szerintem felesleges "jó szorosra" húzni. Csak annyira, mint bármelyik másik cipõt. Most már nagyon szép, divatos fazonokkal jött ki a Leó.
Lúdtalpra nem, de bokasüllyedésre jó, iskolás korig nem is szabad betét hordani.
Az "aranyos újpesti dr.nõ"-nek van magánrendelése is a XIII.Kádár utcában, hátha ott elõbbér rá. Lengyel Zsuzsának hívják.
juli
 


Faline!

Nem lehet, hogy túl sokat volt egyszerre rajta a szandál? Ha jól tudom, az ortopéd lábbelihez szoktatni kell a lábat, elõször csak pár perc, aztán napról napra kicsit több.

Ildi

Ildi
 
 


Jaj, lanyok, annyira orulok, hogy ennyien irtatok!

Veszem akkor sorba:

bigacsiga Kata

"Nem lehet, hogy a mérettel van a baj? pl. keskeny a lába, elõvigyázatosságból nagyobbat vettetek és csuszkál benne a kicsi lába?"
Elvileg nem csuszkalhat, hiszen nagyon szorosra allitottuk a pantokat. Viszont ugy remlik, nagyon regen volt olyan szandija/cipoje, aminek a sarka ennyire kemeny lett volna, szandalbol talan nem is volt olyanunk, aminek sarka volt egyaltalan, hanem azok a sarokpantos megoldasosak voltak.

Meretileg akkorat vettunk, amekkorat az elado javasolt. Nem tul nagy, de nem is pont a merete, mert az mar latszolag is kicsi lett volna.

Kozben seb-ugyben annyi a fejlemeny, hogy penteken vettem sebhintoport, raszortam, nem raktunk tapaszt ra ejjelre, reggelre szepen sebes lett megint. A hetvegen a masik szandija volt rajta, de annak meg elszakadt a pantja, igy fel kellett venni az ujat. Azt mondja, kicsit bantja csak a labat. Persze a huvos ido miatt zokniban volt benne.

Ma felhivom megint a doktornot, bar vasarnap megint megy az apukajahoz a csemete, es ha multkor sem adtak ra... Kép Koszi az infot a surgos esetrol! Es a jobbulast is, latod, talan hatott :o

Aniko

Melyik orvosnal voltatok?

Latod, masnak nincs rossz tapasztalata a Salussal sem, bar az arai tenyleg ennyik. De ennyibe kerulnek szerintem a normal szandalok is! Na jo, a kinaiak nem Kép Sajna az ovikezdeskor mindig tobb a kiadas labbelire is... Nekem ezzel kapcs. az a gondom, hogy nagyobbat szoktam venni egy kicsivel, ami kitart nyar elejeig, de ha ebbol nem szabad, akkor mi lesz?

A listad is nagyon erdekelne!

Visszavinni a szandit? Elegge latszik a talpan belul, hogy viselve volt... De majd a doktornotol megkerdem, mit tegyek.

Juli

Nekem kifejezetten mondtak, hogy szorosra kell huzni. Na, igy legyek okos... A Leo erdekelne engem is, a VI. keruletben lakunk, merre van hozzank legkozelebb Leo-s bolt?

Ahol vettuk a Salus-t, egy fazon volt szandira es cipore is. 2-3 szin volt a valasztek. Kicsit elgondolkodtam, hogy akkor most evekig ugyanazt a tipust, szint stb. kell hordania mindenbol? Remelem, csak ott volt kicsi a valasztek...

A maganrendeles-infot nagyon koszi!

Ildi

"Nem lehet, hogy túl sokat volt egyszerre rajta a szandál? Ha jól tudom, az ortopéd lábbelihez szoktatni kell a lábat, elõször csak pár perc, aztán napról napra kicsit több."

Tenyleg? Amugy teljesen logikus! Lehet, hogy itt rontottuk el... Koszi a tippet!

Nagyon koszonok mindenkinek mindent!

Puszi, Faline

Ps. Remelem, nem rontottam el a formazast Kép
 
 


Faline!

Mi a XI. kerületi ortopéd klinikán voltunk, de az orvos nevét nem tudom, mert az aláírása olvashatatlan, pecsét meg nincs. De nem igazán vagyok elégedett vele, mert kb. 3 perc alatt elintézett minket, nem is érdekelte, hogy Nórinak pici korában más problémája is volt a lábával. A gerincét is csak erõteljes rábeszélésre volt hajlandó megnézni, pedig nálunk nõi ágon öröklõdik a gerincferdülés, és anyukám engem is 3 hónapos koromtól fél évente vitt kontrollra.

A lista:
Budapest: 2M Margit-Med Gyógyászati üzlet, II.ker, Margit körút- Bem József utca sarok
: LBT gyógyászati üzletek-VIII.ker.Rottenbiller u 24
-XIII.ker.Pannónia u 22
-XIII.ker.Dévai u 11
: Korzet Kft., XIX.ker.Üllõi út 250
Tatabánya: Gézengúz bababolt, Turul u 4.
Budakeszi: Pályi út 57 Tel: 06-23-453-070
Széchenyi út Gyógyászati üzlet

Érdekes, most látom, hogy a Salus nem is szerepel rajta...

Egyébként én a XI.ker. Fehérvári úti Salust Hívtam fel, sõt már el is mentünk. Elég nagy a választék szandiból és cipõbõl is, az ár a fazontól is függ.

A dr. Leóról az Anyák lapjában olvastam ( vagy a Kismamában?), majd megpróbálom elõkotorni a címet. Úgy rémlik, a belvárosban van valahol, talán a Rákóczi úton.

Remélem tudtam segíteni
Üdv
Anikó
Anikó
 


Faline!

Legegyszerûbb, ha a tel.könyvben az Elit cipõkészítõ rt-nél megnézed az üzletek címét, tel.szám is van, oda rudsz szólni, hogy van-e ,amit keresel. Mi a Pozsinyi úton vásároltunk, szép, felújított üzlet, rendes választékkal. A Rálóczi úton is vannak szé cipõk, de a kszolgálástól nem ájultam el.
Ahol mindkét márkát/salus, leo/
tartják és nagyon normális az eladó, az az aradi utcai megatoys-hoz közel az Árpád út 56. Ez egy szocreál üzletház 2. emeletén egy gyógyászati segédeszk. bolt. csak 4- ig van nyitva, de még mindig sikerrel jártunk.
juli
 


Sziasztok!

Az orvos ajánlja a Dr. Leó cipõket, de mindenki más csak rosszat mondott rólu, hogy feltörték a lábat, stb. Nektek mi a vélemenyetek
Évi
 


Sziasztok!

Az orvos ajánlja a Dr. Leó cipõket, de mindenki más csak rosszat mondott rólu, hogy feltörték a lábat, stb. Nektek mi a vélemenyetek ?

Üdvözöl mindenkit
Évi
Évi
 


Nekünk is az orthopéd orvos ajánlotta, egy évig hordta a lányom, nálunk nem volt semmilyen probléma vele.(Külsõleg nem valami mutatósak, ennyi.) Aztán állítólag kinõtte a problémát és így visszaállhattunk a Siestára.

Szia: Norcsi
norcsi
Lenti
 
 


Sziasztok!

Kerestem ma korrekcios teli csizmat, de nem volt. Viszont megtudtam, hogy letezik olyan, hogy korrekcios sarokdonto (vagy vmi hasonlo a neve.) Ez nem ludtalpbetet es nem is masmilyen betet, hanem csak egy pici ek-szeru valami, ami a sarkat a cipo beljeseben donti ugy, mint a korrekcios cipok talpa dontene... Barmibe bele lehet ragasztani, nem is eri vegig az egesz sarkat szelteben, csak kb. a feleig.

Ez nagyon jo dolog, nem?

Faline
 
 


Faline,

És hol lehet ilyet kapni? Szuper lenne, ha nem kéne mindig a méregdrága korrekciós cipõket venni. Nekünk azt mondták az ortopédián, hogy iskolás koráig kell ilyet hordjon a lányom, és még csak 3 éves. Ráadásul tegnap megelõzésképpen a kicsinek is ilyet javasoltak...

Ha van valami infód, légyszi írd meg.

Köszi

Anyuci
Anyuci
 


Szia Anyuci! (Jezusom, mintha a sajat anyukamnak irnek Kép)

Gerontex - Gyogyaszati Segedeszkoz Kereskedelmi Kft.
1096 Bp. Haller u. 2. 476-10-04
1052 Bp. Deak ter 4-5. 267-24-46 (H-Cs: 9-18, P: 9-17)

Az utobbi uzletukben biztosan van, igaz az utolso 26-29-est nekunk raktak felre.

Azert bosszant, hogy nincs dontott sarku teli csizma (a teli bakanccsal hoban es latyakban nem vagyok kisegitve), nem is ertem, miert?

Udv, Faline
Faline
 


Szia Faline!

Nagyon-nagyon köszi a címeket Kép

Azt hiszem azért nincsen csizma, mert nem elég, hogy a sarok döntött legyen, hanem a hátsó kéregnek is erõs anyagból kell lenni, speciális varrással. Ezt egy csizmánál nem lehet könnyû megoldani, úgy hogy még vízálló is legyen.

Mégegyszer köszi

Anyuci
Anyuci
 


Anyuci, hat nem tudom... Nem ertek hozza, igy nem akarom azt mondani, hogy marpedig biztos meg lehet...

Ugy vagyok vele, hogy 12-bol 1-2 honap az, amikor csizma kell es nem eleg pl. a bundas bakancs, kibirjuk Kép Napkozben ugyis a dontott sarku szandiban van, a csizmaban meg mar ott figyel a donto. Kép

Egyebkent a Deak teri Gerontex-ben nagyon-nagyon kedvesek az emberrel, telefonon is.

Kellemes Karacsonyt mindenkinek! Kép

Faline
Faline
 


Sziasztok! Kata vagyok és a kisebbik gyermekünk dongalábbal született 3 éve. Azóta dr Balla Máriához járunk az Orthopaediai Klinikára, valamint tornára Hubikné Klein Margithoz a lakóhelyünkön(Dunakeszi).Kettõjüknek és persze gyermekünk kitartásának köszönhetõen igen jól állunk! Köszönjük!! Igaz, nem mindenki szimpatikus egyformán minden embernek, de én két CSODÁS segítõt fogtam ki. Hálás vagyok a sorsnak, hogy ha már így kezdõdött, de jobban végzõdik (talán). Most olvastam az írásotokat és remélem:nem én zárom..NA ez megint egy jo kis topic! Ha van kedvetek:személyesen is írhattok (eü.dolg.vagyok) a Naanok@freemail.hu címre. Üdvözlettel:Naán Kata
Névtelen
 


Sziasztok!

Tudnátok segíteni abban, hol lehet a pici lábának megfelelõ 16-17-es szandált venni? A barátnõm kislányának kellene és sajnos a Siestánál 18-nál kezdõdik a méret és elõtte csak kocsicipõ van.

Köszi
Szilvi
 


Szia Szilvi!
Az Üllõi úton a Klinikák és a Nagyvárd tér között van egy bababolt. Ott láttam az õsszel 17-es cipõket. Nem kocsicipõt hanem rendeset. Elképzelhetõ, hogy szandál is van.
Üdv.
Malacka
 
 


Köszi Malacka! Megnézzük.

Szilvi
 


attól függ, milyen mély a pénztárca. a baby branch-ben szokott lenni a bevásárló kp-okban, csak nagyon drágák.
a melánia normál árban van és kisebb a 18-as, mint a többinél.
Névtelen
 


Egy kis történet: ikerlányaim egyikének a pocakomban "elnyomódott" a lába (bal térdnél és bokánál). Születése után fokozatosan javult de a zárójelentésen is az szerepelt, fokozott ellenőrzés javasolt. A 3 hetes vizsgálaton (Székesfehérváron) azt mondták hozzuk vissza ha jár. Egy éves múlt mikor újra megnézték és azt mondták, hogy minden rendben holott a kislánynak nagyon X lába volt (van) és a bal bokája nagyon erősen befele dől. Most (19hónapos) voltunk megint, a diagnózis: lúdtalp. Megint ne csináljunk semmit, hozzuk vissza 3 éves korában. Hát fogtuk és elvittük a Karolina úti orthopédiára ahol Dr. Balla Mária megvizsgálta és nyomban gyógycipőt írt fel. Kérdeztem, hogy van-e lúdtalpa a kislánynak? Azt mondta, dehogy, ki mondott ilyen hülyeséget. Mondanom sem kell, mennyire dühösek voltunk. Nálunk itthon egy vizsgálat annyiból áll, hogy kb. 2 méterről ránéznek a lábára és megállapítják, hogy minden gyerek bokája befele dől. Nem is érdekelték az előzmények. Ellenben a Karolina úton nagyon rendesek voltak, alaposan megvizsgálták és tanácsokat kaptunk a tornáztatással kapcsolatban is. Ezzel a kis történettel csak annyit akarok, hogy aki úgy érzi, valami nem stimmel az ne hagyja annyiban a dolgot. Ki tudja, milyen következményekkel járt volna, ha továbbra sem teszünk semmit.
Kata
 
 


Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy a Ti gyerkőceiteknek,akiknek lúdtalpuk van, szokott fájni a talpuk?
Az én kislányom amióta elkezdett járni, többször ébredt éjszaka sírva, de akkor még nem tudta megmondani, hogy mi a baj, csak találgattunk.
Amikor már beszélt mondta, hogy a talpa fáj.
Most 6 éves, kb. két éve járunk orvoshoz, kapott
sarokemelőt, de engem kicsit aggaszt, hogy havi rendszerességgel, sőt néha még hetente többször is arra panaszkodik, hogy fáj a talpa és nem elég a maszírozás, mert akkor is éjjel felébred, nem tud aludni.
Nagyon kevés NUROFENT -fájdalomcsillapítót szokatam neki adni, de nem szeretnék rendszert csinálni a gyógyszerszedésből.
Ha valakinek hasonló problémája van, vagy esetleg volt, kérem írjon!
 
 


Sziasztok!
Mindkét gyermekemnek erős hajlama van a lúdtalpasságra, ezért próbáltuk a drLeót és a Salust is aztán végül a Supy cipőnél kötöttünk ki. Vidékiek vagyunk ezért sokat számít, hogy nem kell utánajárkálni, elég, ha megbeszélem telefonon a szinét, fazonját elfaxolom a talpuk rajzát és postázzák a cipőt (06 23 453 070). Gyors, kényelmes és a kölykök szeretik.. Ami a legfontosabb, már nem gágog a lábuk!
pyo
 
 

Vissza: Ötletek, tippek

Jegyzetfüzet: