Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Bocs a névtelenségért, de így õsszintébb...

Nekem az a gondom, hogy én és a férjem a szexuális együttlétünk után állandóan viszketek, neki apró hólyagocskák jönnek elõ a hímveszzõjén.
Elsõ terhességemnél gombát, és valamilyen baktériumot talált a nõgyógyászom, de aránylag ki is kezelte (aplikátoros, kúpos canasten, Klion, Mikogel kenceficékkel)
Most ismét terhes vagyok, a 30. hétben. Jelenleg a viszketés szinte elviselhetetlen, és az együttlétünk után fájó, égõ érzést érzek a hüvelyemben. Eddig a férjemnek csak a kiütések mutatkoztak, most viszont ezt a fájó érzést õ is érzi már.
Jelenleg mind a kettõnknek Augmentin antibotikumot kell szednünk, és nekem kúpot, de semmit nem használ.
2 éve vagyunk együtt, esetleges másik pártnert tényleg zárjuk ki.
Halálosan unom már ezt az egyészet, én még valahogy elviseltem, de most már aggódom, hogy a férjemnek is egyre kellemetlenebb az gyüttlétünk utáni állapot.
Félek attól is, hogy esetleg a babábal lesz valami gond, hiszen semmi nem változott a gyógyszerek szedése óta.
A szokásos tanácsokat: No öblítõ, 60 fokos mosás betartom.
Kérlek Benneteket, ha van valami ötletetek írjátok meg, mert nagyon el vagyok keseredve.
Várom a válaszokat.
Sziasztok
Katka
Névtelen
 


Lehet, hogy hulyeseget mondok, de nezz at a Candida-gombas topicokba, ott irtak a lanyok ilyen viszketo-erzeses huvelyproblemakrol, hatha..
Névtelen
 


Talán itt:
itt és itt, és sok szó esett az Erazmusz-Kerdezz...topicban is róla. Érdemesebb körülnézni elõbb, mint új topicot nyitniKép
Névtelen
 

 
 

Lehet hogy én is hülyeséget mondok,de herpesz nem lehet?
Az szokott hólyagos lenni,bár nemi szerven még nem láttam.
Névtelen
 


Akkor nekem most Candidám van?
Katka
Névtelen
 


Katka Kép
Szerintem menj el orvoshoz, kérjél tenyésztést, hogy megállapítsa melyik gombafajról van szó, ha gomba egyáltalán. A párocskád kenegesse krémmel, neki hamar el fog múlni, de nekünk nõknek hosszadalmasabb.
Mióta van ilyen panaszod? Mondjuk a terhességet nem befolyásolja, tudtommal, sem a fogamzást(szerencsére).
Nikie
 
 


Kedves Nikie!

A nõgyógyászom annyit mond csak, hogy gomba, de hogy melyik azt nem tudom. A párom keni is meg együtt szedünk Augmentin antibiotikumot. Igazad van, neki ritkábban jönnek elõ az apró piros pöttyök és hamarabb is tünnek el. 17 éves koromban jött elõ elõször a gomba, de akkor úgy tünt kikezelték. Rövidebb - hosszabb idõszakokra visszajött, de canastennel sikerült kikezelni.
Aztán megismerkedtem a párommal (= nemi élet) és akkor kezdõdött igazán. 24 évesen az elsõ terhességemnél is volt egy jó hosszadalmas kikezelés, és most szintén elõjött. (30. hetes terhes vagyok).
A nõgyógyászom szerint népbetegség, ne keressük az okokat.
Viszont elég irrítáló ahhoz, hogy ne vegyek róla tudomást.
Megpróbáltam utánna olvasni itt az interneten: táplálkozási gondok, fogamzásgátló tabletták, terhesség, mûszálas fehérnemûk elõidézhetik. Nálam szerintem a terhesség lehet kiváltó ok. Csak egyáltalán nem vagyok ezzel megnyugodva, mert utánna meg valószínû, hogy a tabletta miatt lesz.
Úgy érzem, az antibiotikum, a hüvelykúp és a krém nem segít.
Nagyon viszket és a szeméremajkaim jól meg vannak duzzadva.
A kamillás fürdõ csak enyhít, de nem oldok meg vele semmit.
Anyósom az ecetes fürdõt ajánlja. Tudtok róla valamit?
Üdv:
Katka
Névtelen
 


Szia Katka! Most olvastam ketsegbeesett leveleid es ugy gondoltam, hogy rögtön irok is neked. Az en esetem is nagyon hasonlo a tiedehez. Az en kisbabam most egy hetes es bizony nagyon feltem, hogy a kicsinek is valami baja lesz attol, hogy augusztusban es szeptemberben gombas es bakteriumos hüvelyifertözesem volt. Az elsö kisbabam is ujszülöttkori fertözessel született es most semmikeppen sem akartam, hogy ujbol megtörtenjen. 2 het antibiotikumos kezelessel maradtunk akkor a korhazban. Most szerencsere meg szüleselött sikerült kigyogyitania a nögyogyaszomnak belöle. En is canesten kupot kaptam , egy rozsavizes hüvelyöblitövel es kremmel, amivel kivülröl kenegettem a duzzadt reszeket, amik mar szinte nem is viszkedtek hanem egtek. Tudom mennyire rossz neked, mert en is meg sirtam is szomorusagomban. A ferjemen nem voltak tünetek, de valoszinü ö is gombas volt, mert az elsö szeretkezes utan ujra visszakaptam. Akkor ujra kup, ujra krem, ujra öblites. Minden törölközö naponta mosva, 60 fokon es talaltam egy nagyon jo öblitöt itt Ausztriaban, ami kifejezetten gomba, bakteriumölö. Utana mar a ferjem is kapott kremet es most jelenleg tünetmentesek vagyunk.En feltetlen tanacsolom,hogy most gyogyitasd kimagad belöle az orvosoddal, azt nem ertem miert jo az a gyogyszer amit felirtak neked. Antibiotikkum meg ront az allapoton. Sok sikert es türelmet , jarj feltetlen utana. Nagyon fontos meg szüles elött meggyogyulnod. K.Sz.
Névtelen
 


Kedves Nevtelen legyszives ird meg az oblito nevet!!! legyszi!! legyszi!!!!
Tea
Tea
 


Kedves Tea es mindenki akit erdekel! Az öblitö neve IMPRESAN es kaphato minden Bipa-ban de meg a Billaban is lattam. Ha erre jarsz vagy valami ismerösöd feltetlen vetessel vele, az arara nem emlekszem, de örült draga nem volt, habar ha azt lett volna is valoszinü megkockaztatom, mert szüksegem volt ra. Kifejezetten ajanlott babaruhak mosasara , mindenfele ruhanemüre, ami börkontaktusban van es kimondottan ajanlott izzadt, nedves ruhanemükre, mint sportruhazat stb. legalabbis ez van rairva. Kivanom, hogy neked is segitsen. K.Sz.
Névtelen
 


Kedves Katka!

Nekem is volt hasonló problémám, én is babát várok, most a 26. hétben vagyok. Pimafuctin nevû hüvelykúpot kaptam, amitõl elmúlt a gomba, megszûnt az égõ, viszketõ érzés 3 nap alatt, kívûlrõl én is Mikogal krémmel kentem. De nem is ez a lényeg, mert lehet hogy a te gombád egész másféle mint az enyém volt.
Amiért írok, annak az az oka, hogy úgy gondolom, a nõgyógyászod nem veszi ezt az igen komoly és fontos problémádat elég komolyan. Vagy beszéld meg vele, hogy próbálja megállapítani a pontos bajodat (tenyésztéssel) vagy menj el másik orvoshoz, aki jobban odafigyel rád és nem intézi el vállrándítással, meg "népbetegség" megjegyzéssel a te kínjaidat. Az antibiotikumot szerintem ne szedd ha nem használ, fõleg a baba miatt.
Népi gyógymódok és kísérletezgetések helyett azt javaslom, feltétlen menj el egy jó orvoshoz, aki komolyan vesz, mert lehet hogy olyan kúpot vagy gyógyszert ír fel, ami pár napon belül hatásos és minél elõbb ér véget a kínzó, égetõ érzés, annál jobb, minden nap számít.

Mielõbbi gyógyulást kívánok: Katus
Katus
 


Köszi, kedves K.Sz! Beszerzem!
Tea
tea
 
 


Sziasztok!

Nagyon aranyosak vagytok, hogy írtatok, végre foglalkozik velem valaki. Az antibiotikumból már csak 4 szem maradt, de éppen tegnap dobtam ki elkeseredésemben, mert szerintem is csak rontott az egészen. Az ecetes fürdõt is abbahagytam néha mintha enyhült volna tõle, de semmi javulás. Jövõhéten csütörtökön találkozok a nõgyógyászommal, akkor megkérem, hogy vegyen kenetet tõlem és tenyéssze ki. Most jelenleg a Mikogel krémet használom nagyon erõsen kenem 3 - szor. Remélem nem csinálok vele bajt a babának. Én is tudom, hogy mielõbb meg kell gyógyulnom a baba miatt. Azt hiszem, most az együttléteket is mellõznünk kell a férjemmel, mert az is kiváltja. Ha megúszom, illetve, ha a babám megússza ezt a szülést egészségesen, esküszöm nem szülök többé.
Kedves K.SZ.!
Köszönöm mégegyszer a leveledet, az öblítõt ki fogom próbálni.
Kedves Katus!
Igazad van, szerintem is lazán veszi az orvosom ezt az egészet, azt hiszem jövõ csütörtökön rácsapok az asztalra. Csak Te is tudod, milyen nehéz orvost változtatni szülés elõtt. Ennél már én mindent csináltam: szültem, vetéltem, sõt születtem is. :o)
Drukkoljatok nekem, hogy ez a r*hadt krém használjon, mert már teljesen el vagyok keseredve.
Üdv:
Katka
Névtelen
 


Szia Katka! En vagyok az K.Sz., csak közben regisztraltam magam. Nagyon drukkolok,hogy hasznaljon a krem vagy a doki adjon valami jobbat neked. Tudom biztos nagyon nehez az orvosvalasztas, de most nem is ez a fontos. Ha meg valamiben segithetek ird csak meg. A leveled kivancsian varom,hogy mi lesz csütörtökön. Sajnos annyira kiszolgaltatott az ember sokszor. Amugy hanyadik heten vagy most? Es mi lesz a kisbaba neme? Sziasztok, nyuli!
 
 


Szia Nyuli!

Nem akarom elkiabálni, de úgy tûnik az "agresszív" krémhasználat bevált, azért csütörtökön kérek egy vizsgálatot a dokinál. Tehát a jövõhetem a 33. hét, és valamikor a 26. héten azt mondták kisfiú lesz. :o)
Majd írok, hogy mi van velem.
...és a Te kisbabád kislány, kisfiú?
Nekem egy lányom van 18 hónapos és nagyon nagyon eleven.
Nem tudom, hogy hogyan lesz kettõvel...
Üdv:
Katka
Névtelen
 


Szia Katka! Örülök,hogy igy allnak a dolgok. Bar sikerülne kiölni a gomba összes sporajat. Nekem egyebkent egy kislanyom van aki 2 es fel eves a kisfiam meg 3 hetes. Elegge faraszto vagy csak nekem kell meg belerazodnom a dolgokba, de mivel meg a lanyom is sokszor a segitsegem keri bilizesbe, evesbe, stb. igy sokszor azt sem tudom hova kapjak. Kivancsi leszek te hogy fogsz majd boldogulni, bar lehet hogy egyszrübben. Varom a csütörtököt, addigis sziasztok.
 
 


Sziasztok!

Nekem is pont most van gombás fertõzésem. Én is megfertõztem a páromat vele. Nálunk is kizárt egy harmadik fél, mert a párom betegállományban van, én pedig gyed-en.
Nekem még sosem volt ilyen. Összeszedhettem a férjem nõvérétõl? (sajna õ utánna voltam wc-n, és neki szinte állandóan van valamien fertõzése.) Tegnap jártam orvosnál.
Diflucan kapszulát írt fel ( 1 dobozban 2 szem van, egyet nekem, egyet a páromnak kellett beszedni)Candibene hüvelytabblettát és Canesten kenõcsöt. A kenõcsöt is mindkettõnknek kell használni. Én még eredménnyel nem tudok szolgálni. A dokim a kúra után kenetet fog küldeni a laborba, hogy megnézze sikeres volt-e. Remélem elmúlik, mert iszonyú kellemetlen. Sosem szoktam leülni más wc-re, vesztemre anyosoméknál leültem. Többet se!

Mielõbbi gyógyulást kívánok!

TÁgi
 
 


Dzis TAgi! Ne aggodj, az a kapszula hatasos,ha jol emlekszem, mar en is kaptam egyszer ilyet. Azt nem tudom pontosan hogy a wc-n összeszedhetted-e, de valoszinü igen. Ez sajnos mindenhol jelen van. Mielöbbi gyogyulast!Szia
 
 


Sziasztok!

Szia Nyuli!
Nos voltam a nõgyógyászomnál csütörtökön. Mondtam Neki, hogy vegyen tenyésztést és írjon fel Mikogel krémet. :o)
2 hét múlva kapom meg az eredményt. Közben megjegyezte: 33 hetes már, hogy elment az idõ... Hát igen.
Egyébként eléggé vizes vagyok. Ennek lehet valami hátránya?
Mert a doki megjegyezte, hogy majd 2 hét múlva megnézzük a dagadást is.

Szia Tági!
WC - n is összeszedheted sajna. Sõt én egy 5 órás vizsgánál párnás széken ülve szedtem össze. Harisnyába voltam, és onnan tudom, hogy ott szedtem össze, mivel sehova nem jártam, a gyerekkel voltam otthon.
Jótanács: Ne ülj le sehol nyilvános WC-n, és idegen után fertõtlenitsd saját WC-det.

Gyógyulást.
Üdv:
Katka
Névtelen
 


Szia Katka! Mire jo az a gel, amit felirattal? En meg sosem hallottam rola. Sajnallak hogy igy vizesedsz, nekem hal isten ilyen gondom nem volt, remeljük nem toxemiarol van szo. Egyebkent a vizeleted mindig ellenörzik? Csak letelik mar ez az idöszak is. Jo gyogyulast addig is. Sziasztok.
 
 


Szia Katka! Mire jo az a gel, amit felirattal? En meg sosem hallottam rola. Sajnallak hogy igy vizesedsz, nekem hal isten ilyen gondom nem volt, remeljük nem toxemiarol van szo. Egyebkent a vizeleted mindig ellenörzik? Csak letelik mar ez az idöszak is. Jo gyogyulast addig is. Sziasztok.
 
 


Szia Nyuli!

Ne idegesíts kérlek, én is remélem, hogy nem toxémia. Eszembe se jutott, annak ez lenne a tünete? Jézusom...
A Mikogel ugyanolyan, mint a canasten. Gombára adják.
Üdv:
Katka
Névtelen
 


Sziasztok!

Sajnos ebben a témában én is otthon vagyok. ( éves koromban egy uszodában kezdtem ebbéli pályafutásomat, és azóta is rendszeresen visszatér. a leghúzósabb a terhességek alatt.
Se vége, se hossza. Amiket felírnak. nyugodtan használjátok, a gomba sokkal veszélyesebb, ha feljut: burokrepedés, koraszülés, mint a gyógyszer.
Katka!
Az antibiotikumot is végig kell szedni a felülfertõzés miatt, az sem árt a babának. Amúgy a tenyésztésnek 1 hét alatt meg kell lennie, ez mindenhol így van, tapasztalatból tudom. A 2 hét nagyon soknak tûnik. A vizesedéssel ne hagyd magad lerázni, én hagytam, és az elsõ babám 4 héttel elõbb született toxémia miatt, amiben jócskán benne lehetett egy kikezeletlen fertõzés. Isten ments, hogy vészmadárkodjak, de ne hagyd magad lerázni, inkább most állj a sarkadra, vagy cserélj dokit, mint hogy utólag legyél okos, mint én.
a toxémiának van más tünete is, pl. vérnyomás-emelk., fehérje a vizeletben. Amúgy vizeletet is illene nézni rendszeresen, nekem ez is kimaradt, pedig a legegyszerûbb és a legbeszédesebb vizsgálat. Még a védõnõ is meg tudja csinálni. A visszafertõzés megelõzésére a legjobb(legalábbis nálunk) az óvszer, még terhesség alatt is, úgyis azt olvastam, hogy az ondó felpuhíthatja a méhszájat, és ha amúgy sem minden tökéletes, akkor ez is hozzásegíthet egy koraszüléshez.
Szóval kicsit macerás nálunk is a küzdelem, nem is mindig sikeres még így sem, de amit tudunk, megteszünk ez ellen az átok ellen.
Juli
 
 


elírtam: ( éves = 8 éves

Juli
Névtelen
 


Kedves Juli!

Az antibiotikumot tulajdonképpen 4 szem kivételével végigszedtem.
Nálunk azért két hét a tenyésztés, mert vidéken lakom, és pont a nõgyógyászom jön ki a terhes tanácsadásra. Így nem kell beutaznom Bp-re + a magánrendelõjébe (pénz...)
Ez a Mikogel tényleg úgy tünik, hogy segít.
A vérnyomásom és a vizeletem rendben. Most már utánna néztem ennek a toxémiának, megkérem a nõgyógyászomat, csináltasson egy laborvizsgálatot emiatt.
Nem nagyon szeretném leváltani, akkor kórházat is kellene váltanom, meg minden. Nagyon reménykedek, hogy minden rendben lesz, de tényleg, ha ez sikerül nem kisértem többé az Istent. Igaz, hogy a Fidesz szerint rendes magyarnak 3 gyerek dukál, én kettõvel is nagyon boldog lennék. :o)
Félre a tréfával, igazad van, nem szabad elbagatelizálni, ezt az egészet. Mivel vizesedtem az elsõ babánál is nem idegesítem magam annyira, mindenesetre mint írtam, kérek egy vizsgálatot.
Mi a párommal ezt a 2 hónapot megpróbáljuk valami lightos sex-szel megoldnai, mert totál fogékony vagyok most pláne mindenféle nyavalyára.
Egyébként az óvszerrõl is hallottam, (nem biztos forrásból!)
hogy tartalmazhat olyan adalékanyagot a sikosító, ami irrítáló lehet, hát nekem szerintem az is meg volt...
Igazad van, ez tényleg átok, a XXI. sz. -i nõk átka.(akár singli, akár cosmo, akár családos, akár tehénke, akár deszka, de ez van) :o)
Üdv:
Katka
Névtelen
 


Sziasztok, látom, hogy egy ideje nem irtok, de le kell hogy irjam. Bocs, hogy névtelen, de igy nem érzem olyan cikinek.

Szóval, ezzel a problémával kamaszkorom óta kínlódtam, 2 hetente jártam nõgyogyókhoz kúrára. Eltelt ilyen iszonyatban kb.11 év... Mára viszont szinte teljesen elmúlt! A megoldást a férjem "hozta", ui õ volt az elsõ és egyetlen, akivel nem volt "szükség" pl. orális szexre, ment minden ugy, ahogy a nagy könyvben meg van irva.
És arra kellett rájönnöm, hogy ha nincs intenziv dörzsölõdés és nem jut oda nyál, nem alakul ki sem a viszketés, sem az égõ érzés, sem hugyuti fertõzés.
Azt olvastam még valahol, hogy a nõk harmincas éveikben lesznek szexuálisan kiforrottak, lehet hogy nekem ez a kezdeti nehézségekkel járó probléma volt, és megszûnt amikor a testem is tökéletesen tudott már mûködni.
Hozzáteszem persze terhesség alatt elõjött minden egyéb ok nélkül, de elmúlt az az egész életemet beárnyékoló borzalom.
Lehet, hogy ez nem mindenkinél válik be, de talán valakinek segít.
Mindenkinek gyógyulást és minden jót kívánok.
Névtelen
 


Kedves Névtelen (11.30-as :o) )

Azt akarod ezzel mondani, hogy szerinted az orális sextõl van ez? Elég furcsán hangzik. Én eddig csak azt hallottam, hogy anyukáinknak, nagymamáinknak nem volt ilyen gondjuk.
Én másban látom az okot: öblítõk, tusfürdõk, gyógyszerek, tisztasági betétek stb..
Üdv:
Katka
Névtelen
 


Kedves Katka! Bizonyosan sokunknál az is bejátszik, de mivel nekem égetõ szükségem volt valamilyen gyógymódot keresni bajaimra, az általad felvetett okok elég hamar kizáródtak. Tusfürdõket pl. évek óta nem használok...
Meg aztán az orvosoktól is fel-fel szedtem információ-morzsákat. Olyan logikusnak tûnik: nem elég nedvesség-> mikrosérülések+nyálban lévõ baktériumok=fertõzés.
Abszolút lehet, hogy nincs igazam, nem vagyok orvos... Meg az is lehet, hogy ez csak rám érvényes, másokra nem.

Azt akartam viszont kérdezni, hogy miért jobb a 60 fokos mosás mint mondjuk a fõzõ?

Üdv:
A névtelen
 
 


Kedves Mikoo!

Bocs, hogy nem írtam, közben szültem is meg minden ... :-)

A 60 fokos mosás, én úgy tudtam - lehet, hogy akkor rosszul - az is fõzõ mosásnak számít már, és csak a mosógép kímélése miatt nem mostam 90 fokkal.

Egyébként mi a véleményed az óvszerrõl, mint irrítációról?
Üdv:
Katka
Névtelen
 


Igaz, hogy nekem szólt az elõzõ kérdés, de nem bírom ki, hogy ne osszam meg veletek:eleinte leginkább az óvszeres szex után vakarództam, mostmár anélkül is sikerül ebben az élményben részesülnöm/nünk. Pedig maximális monogámia uralkodik, közös fürdõlátogatások rég elfelejtve.Már igazán rutinos vagyok, minden aktus után terápia. Több Canesten fogy nálunk,mint fogkrém... Ez van...
s.
Névtelen
 


hát ez borzasztó...
Üdv
Katka
Névtelen
 


Sziasztok!

Hasonló problémákról én is beszámolhatok és a körülmények is megegyeznek: ha egyszer volt h.gombád, bármennyire is vigyázol, kiújul ez a makacs átok+nálunk sincs félre...mégis idõnként felbukkan. Legutóbb próbáltam magamnak természetes úton kikezelni és lekopogom, bejött: helyileg egy gyógynövényes spray+ aloe verás zselés kenõcs (az aloénak fantasztikus hatásai vannak: baktériumölõ, vírusölõ, gombaölõ, csíraölõ)és tisztításként ittam gyógyteát és aloe vera gélt. Amit még tehetünk: székelés után mosakodás (legtöbben szerintem a végbél közelségébõl adódóan "átvisszük" a baktériumot)+ édességek csökkentése, mert az is jó táptalaja a gombának. Aztán bizakodjunk!

Á
Névtelen
 


Segítséget Kérnék!
Lassan 10 éve küzdök a méhszájsebemmel, azóta volt egy fagyasztásom, és kisbabám is született.
Sajnos nem mulik el, néha szeretkezés után vérzik.
Nagyon érdekelne a probléma oka( mert szerintem magában hordja a megoldást is), de nagyon várnám azoknak a levelét akik már megküzdöttek evel a problémával, és esetleg megoldották, hogy hogyan?
A fagyasztás óta nem igazán hiszek ezekben a müvi megoldásokban(pl: lézer, műtétб stb. ), és olvastam már az oldalon az ezzel kapcsolatos orvosi leveleket, de ott senki nem írt aki utánna van már. Kérlek irjatok. Köszönöm Brigi
brigi
 


Szia Brigi!

Nekem is volt már egyszer méhszájsebem, de szerencsére hamar túllettem rajta. Igaz nekem csak csípett, és nem vérzett. Nem volt olyan nagyon nagy. Abba kellett hagynom 3 hónapra a fogamzásgátlót, és minden este Betadine kúpot kellett használnom két hétig. Utána lefagyasztották, ugye utána egy ideig még folydogál, és amikor abbamaradt a folyás, újra kellett kezdenem a kúpot, de akkor már csak hetente 2, 3 alkalommal. Emellett kétnaponta hüvelyöblítést kellett végeznem a Colpo Cleaner Laktóz tablettával. Ja, és ebben a 3 hónapban kerülni kellett a kádban való fürdést, és a házaséletet is :-( Ez kb. 4-5 éve történt, és azóta szerencsére semmi problémám nincs. Igaz a hüvelyöblítést minden szeretkezés után megcsinálom, na nem azonnal, de másnap reggel biztosan! Talán ez is segít.
Én is kérdeztem a nőgyógyászom, hogy mitől jöhet ez elő, erre 3 választ kaptam. 1. a nők nagyrésze küzd méhszájsebbel, 2. uszodában is össze lehet szedni valami baktériumot, ami elfertőzi, és kimarja a méhszájat, 3. a partner spermaösszetétele olyan, amit nem bír a nő szervezete. Gyanítom, hogy Nálad is ez utóbbi lehet az oka, hisz nagyon régóta küzdesz vele. Azóta ugyanaz a partnered van?

Jobbulást Neked!

Bea
 
 


Brigi, Bea,
amit írtatok, azért érdekes, mert azt olvastam a méhszájseb nem is seb!

ezt innen: http://www.babanet.hu/faq/noegyeb13.htm
"A mindennapi gyakorlatban méhszájseb néven azt a fajta elváltozást illetik, amikor megváltozik a méhszájat a hüvely felől borító többrétegű laphám és a sokkal vérbővebb, vékonyabb, méhnyakra jellemző hengerhám határzónája; magyarul ezen utóbbi a hüvelyi feltáráskor láthatóvá válik. Ez nagyon sokszor ismétlődő méhnyak gyulladások következtében jön létre."

Én túl vagyok egy plasztikán. Eddig lekopogom, bár még a műtét óta nem múlt el a váladékozás és egy kicsit megbolondult a mensesem is. Aztán meglátjuk. Remélem nem jönnek vissza a panaszok.

Sok sikert:
Solya
névtelen
 


Kedves Bea és Solya!

Köszönöm, hogy írtatok ,én régóta nem tudtam ide kukkantani. A fagyasztásos macerán már én is átestem ( 2-szer) denem sikerült sajnos, a spermácskákkal sem lehet gond mert gumiba érkeznek. Az orvosommal is beszéltem azóta a dologról és azt mondja, hogy nem kel feltétlenül megoldani a dolgot. de én szeretném mert nem jó így élni. Solya te hogy vagy azóta, Én a lézeres kezelést fontolgatom.

Brigi
Névtelen
 


Sziasztok!

Ezeket olvasva szerintem nekem is hasonlo problemam van, mehszajseb. Nagyon sokszor verzek szeretkezes kozben/utan (kb. 5 eve allando partnerrel), egy idoben allandoan gaz volt a rakszuresi eredmenyem, a dokim meg akart muten. Azt mondta, lezerrel levag egy darabot a mehszajambol, es akkor ugy igazitja, hogy ne a meh anyaga legyen kivul is. Aztan a kovetkezo rakszuresemen elontottem verrel a vizsgaloasztalt, es akkor a doki, es az asszisztense nagyon megijedtek, de vegul azt mondta a doki, hogy a rakszures eredmenye olyan jo, nem kell semmit csinalni velem. De megis allandoan veres lepedoket kell mosnom. Szoval most szerintetek kell mutet, vagy sem?

Egy Moni a sok kozul
Névtelen
 


Móni!

Ha tudnánk, hogy kell e műtét dokik lennénk Kép

Egy névtelen a sok közül
Névtelen
 


Egy Móni,
keress fel egy másik nőgyógyászt is, kérdezd meg őt is. Vagy Csákány drt itt a babaneten. Kép
Azért annyit elmondok, hogy több, mint fél évig szenvedtem, mert korábban jött meg kb. 10 nappal, és végig rendesen kitartott. Nekem bejött, elmúlt a vérzés.

Brigi,
köszi a kérdést is-is. A problémáim elmúltak szerencsére, de mindig van más, ami bezavar.
A művi beavatkozásokról csak annyit, hogy nekem hurokkal tervezte a doki, de menet közben máshogy alakult, így végül normál plasztikával fejezte be. (Ha a rákszűrés neg., akkor nem a késes eljárást alkalmazzák. Ezt olvastam vhol.)
A lézerről nem tudok semmit. Szerencsére. Éppen elég volt ez a kettő is. Kép

Solya
Névtelen
 


sziasztok
nekm méhszájsebem van, amit a doki lézerrel akar leszedni. De nem nagyon merek rá vállalkozni, mert szeretnék még babát szülni és félek, hogy ha megcsinálja utána már nem esem teherbe. Tudtok erről vmit?
Névtelen
 


Szia!

Nekem is méhszájsebem van, egy szülésen túl vagyok, de még akarunk egy babut. Az én orvosom, pont a leendő szülés miatt nem javasolja a lézeres megoldást, mert nehezítheti a teherbe esést, mivel beszűkülhet a méhszáj. Nekem fagyasztással oldja meg a problémát, az is fájdalommentes, az esetek többségében teljes gyógyuláshoz vezet, és korlátlanul ismételhető. Kérdezz rá erre az orvosodnál.
Üdv!
Névtelen
 


Sziasztok!

December közepe óta küzdök bakteriális hüvelygyulladással. Ott tartok, hogy a 10 napos gyógyszerkúra közepén tapasztalok némi javulást, majd újra visszatér a gyulladás, akár a gyógyszer mellett is. Ha hüvely gyulladása el is múlik, a vulváé nem. Az elmúlt 3 hónapban kb. 2-3 napig éreztem jól magam. Nem az a jó szó, hogy a gyulladás kiújul, már el sem múlik...
A partneremmel óvszerrel védekezünk, így azt kizárhatjuk, hogy ő fertőz újra.
Azon gondolkozok, hogy kipróbálom a GYNEVAC injekciót. Bár félek attól, hogy esetleg attól sem jövök rendbe. Akkor aztán nagyon csalódott leszek, és nagyon kétségbeesett!!! Mert akkor mi segít?!? Én már mindent kipróbáltam: talán az összes létező gyógyszert, az irrigálást, a lactobacillust tartalmazó kúpot...
Ha valaki, akinek hasonló panasza volt, kipróbálta a GYNEVAC injekciót, és az használt neki, kérem írjon. Biztasson.
Vagy ha valaki ismer egy orvost, aki képes "csodát tenni", írjon!!!
Köszönöm!
layla
 
 


Szia!

Készíttettél allergiavizsgálatot is?

Nem ritka, hogy az allergia miatt nem tud regenerálódni a hüvely ill. vulva. Ettöl nem hatnak a gyógyszerek, állandó a visszafertözödés, majd gyógyszerrezisztencia lesz a következménye. Elméletileg ennyi gyógyszertöl már rég rendbe kellett volna jönnöd!

Allergiát kiválthat bármi, leggyakrabban a hibásan választott szappan, bugyi a bünös, de lehet maga az óvszer is.

Ha mégsem allergiáról lenne szó, az orvosodnak tovább kell kutatnia. Ha nem ér el eredményt, sürgösen orvost kell váltanod.
cicamica
 


Layla: én személy szerint nem próbáltam ki a GYNEVAC-ot, de elég sok ismerősöm végigcsinálta és mindegyiküknél eredményes volt.
Tenyésztést amúgy csinált a dokid, mármint, hogy milyen kórság támad meg?
Vizsgáltassd ki magad alaposan, sok sikert a gyógyuláshoz!

Bellana
 
 


Layla,
ha bejön a Gynevac, ha nem (és kívánom, hogy bejöjjön), én szívből ajánlom Dr. Christiane Northrup Női test, női bölcsesség című könyvét. Ő egy szülész-nőgyógyász nő, aki nem csak a testet veszi figyelembe, hanem azt is, hogy a testi tünetek majdnem mindig lelki problémákra vezethetők vissza (még az allergia is nagyon gyakran), és így valódi gyógyulás érhető el a tüneti kezelések helyett-mellett. Sok sikert. Kép

Virág
Virág
 


Layla, kis kiegészítés elözö hozzászólásomhoz:

Bár allergiás tüneteket kiválthat bármi (vagy bárki!), az allergia mögött viszont szinte mindig lelki problémák állnak. Ezt hívják pszichoszomatikus tüneteknek. Úgyis fel lehet fogni, hogy ezúton adja a szervezet tudomásunkra, hogy valamit változtatnunk kell életvitelünkön. Ha megszünik az életvitelbeli probléma, elöbb-utóbb megszünnek a tünetek is. Gondolom Virág is nagyjából ezt az üzenetet szerette volna Hozzád - nagyon finoman - eljuttatni. Ha mégsem, elöre is elnézést kérek Virágtól!
cicamica
 


cicamica,
nincs miért elnézést kérned, pontosan erre gondoltam. Kép Annyi kis kiegészítéssel, hogy nem csak az életvitel, hanem a gyerekkor történései is okozhatnak tüneteket. Kép

Virág
Virág
 


Sziasztok!
Köszönöm a hozzászólásokat! Azt nem hiszem, hogy allergia lenne a probléma oka, mert mindig coccusok nyüzsögnek a kenetben.
Már kiváltottam a Gynevacot, be is adatom. Nem is merek remélni semmit...
Layla
 
 


Layla,sok sikert a kúrához!
Írj ha befejeződött,hogy bevált-e!
Bellana
 
 


Layla!
Saját tapasztalatról nem, de egy közeli ismerősöm novemberben csinált végig egy Gynevac kurát, és a 8 éve fennálló állandó hüvelyfolyás és az ezzel járó minden kellemetlenség elmúlt, és azóta sem tért vissza. A korábbi kezelések csak a következő menstruációig voltak hatásosak, de ez ugy néz ki bevált nála.
1989ben szültem és nekem is volt méhszájsebem. Jó néhány évig szenvedtem vele, bár nem fájt, nem vérzett, csak a nőgyógyász mindig emlegette, hogy van ott egy kis elváltozás... A második gyerek meg csak nem akart összejönni... 1997februárban mütöttek Bp-en a Szt. Istvánban lézerel, és juniusban megfogant a lányom. Teljesen probléma mentes terhesség és szülés volt.
Nálunk is előfordult, hogy szeretkezés után viszketést éreztem, de kiderült, hosszas probálkozás után, hogy NEM az orális dolgok miatt, hanem az ovszert kellett helyesen megválasztani. Nekünk az egyik olcsóbbb tipus a Masculan, és a Durex jött be. A Lyfestile-től már közben kellemetlenül éreztem magam
 

Vissza: Mi, nõk!

Jegyzetfüzet: