Új privát üzeneted érkezett!

32 éves múltam. Szeptember 30-án kitettek az állásomból. Október elsejétől regisztrált munkanélküli vagyok. Kiderült, hogy magzatom 4 hetes. Kétségbe vagyok esve, ezért kérem a fórumozók segítségét, tanácsait, válaszait!

Köteles vagyok-e bevallani az állásinterjún az állapotom?
Ha bevallom, számíthatok-e kedvező elbírálásra, hiszen melyik munkaadó szeretne fél évig alkalmazni, hogy utána az ő büdzséjét terhelje a táppénzem/gyedem?
Ha nem vallom be, kitehetnek-e az állásomból, ha már kerekedik a pocakom?

Köszönöm a segítséget!
SD
 


Szia!
Erre a hejzetre nem akarlak elkeseriteni de semmi megoldás,hiszen ha nem is valllod be a próbaidő alatt már elkezd látszani.Én igy voltam a fiammal,de végül nem mentem el dolgozni,és csak alanyi jogon kaptam a minimál gyest.
Most is 2 hónapja vagyok munkanélkülin,és 6-8 hetes terhes vagyok,mennem kell jövő héten abortuszra!
Na ez nem volt valami nagy segítség!!!!!!
Egyébként,meg hiába mész el dolgozni nem lesz meg a 180nap,Folyamatos,munkaviszonyod...
Vendég
 


Szia SD!

Amikor felmondtak neked, akkor terhes voltál?
Mert ha igen, akkor érdemes lenne a volt munkahelyed jogászához fordulni, mert a kismamákat a teherbeesés napjától jogok védenek, és az egyik az, hogy nem rúghatnak ki....

Érdemes utánajárnod, hátha visszavesznek, és akkor onnantól betegszabi....

Üdv,
Verus

Kép
 

 
 

Szia,ha figyelmesen elolvasod amit írt,és persze ha tudsz számolni rájössz,hogy még nem volt terhes amikor kitették az állásából :D
Vendég
 


Szia
Te hol olvasod, hogy mikor derült, ki hogy 4 hetes terhes???
És közel nem olyan vicces ez az egész..

Kép
 


Sziasztok!
Október 23-án jött meg utoljára, és november 6 a fogamzás ideje.
Most 8 hetes a baba. 2 hete állásinterjúkra járok, és úgy érzem magam, mint egy bűnöző... "Tudja, a cégünk HOSSZÚTÁVon szereti foglalkoztatni a munkatársakat, és az ön önéletrajzából az derül ki, hogy 2,5 évnél többet nem töltött egy munkahelyen."
És az arcom mélybíbor színűre vált...
Ha fel is vesznek valahová (mert kilátásban van pár lehetőség, csak az Isten is akarja úgy!), akkor is március végéig próbaidőn leszek, márpedig akkor leszek 23 hetes, és gondolom, akkor majd már látszani kezd a pocakom...
Hát próbálok nem kétségbe esni és nem gondolni olyanokat, amilyeneket szoktam, hogy önsorsrontő vagyok és elég durván felelőtlen...
Köszi a hozzászólásokat.
 


Szia!
Nincs semmi segitséged?Ha nem rég veszitetted el az állásod miért nem kapsz munkanélkülit??Egyébként röhej de nekem is akkor volt meg utoljára mint neked!
Munkanélküliből át lehet váltani passziv táppénzre,majd gyesre.
Miért lennél felelőtlen??Bárkivel előfordul.
Miért nem veteted el?
Vendég
 


Sziasztok! Az én munkaszerződésem is lejár szept. 2-án, de már megmondta a főnök, hogy nem hosszabbítja meg. Nem tudom, hogy mit csináljak, mivel mi is babát szeretnénk. Azt nem tudom, hogy mi alapján állapítják meg a gyes összegét. Ha elmegyek munakanélkülire, akkor azután fogok kapni gyes-t? Ha elmegyek újra dolgozni, akkor meg azután? Van-e valami folyamatos munkaviszony, hogy kapja gyes-t? Vagy mindenképpen kapok alapot (ami ha jól tudom 28 e FT)? Hogy vannak ezek a dolgok? Mivel sehol nem találtam pontos leírást erről a neten. Előre is köszi, ha valaki tud segíteni.
Vendég
 


Sziasztok èn október 23. Óta vagyok munkanèlkülin ès teherbe estem 6hetes kismama vagyok ilyenkor mit tegyek ? Kapok gyest? Vagy ilyenkor mi a teendőm? Előre is köszönöm szépen a segítséget!!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Ötletek, tippek

Jegyzetfüzet: