Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Andi, nem vagyok teljesen képben - anyukád a tüdőgyulladásból gyógyulva vagy a műtét után jött ki a kórházból?

Juli, sajnálom, hogy minden jó dolog egyszerre van Kép Kép Az Aquincumi Múzeum Floraria ünnepére is évek óta szeretnék eljutni - most láttam, hogy a hétvégén lesz: szombaton esküvő, vasárnap meg Orczy kert - szóval az idén sem megyek. (Nincs kedvetek jönni? Mármint az Orczy kertbe Kép)

GyeZsu
 
 


Hellóka!

A műtét még várat magára, a tüdőgyuszinak vége, és kapott egy kemoterápiás kezelést. A doki szerint össze kell húzni a daganatot, mert eléggé szét van "esve". Ezért kellett a kemo. A gond az, hogy nem lehet tudni hányat kell még kapnia műtét előtt, de havonta csak egyszer lehet. Most jól van, mintha meg sem kapta volna, de minnél több kell, annál nagyobb az esély, hogy rosszul lesz utána. Szóval remélem nem kell már sok.

Ezek a hétvégi programok jól hangzanak, de pontosan mit takar a Floraria ünnep és a majális?
Mert mi is csak az egyikre tudnánk elmenni esetleg.

Sok puszi mindenkinek!
Andi
 
 


Szia Andi!

Most már értem. És szed valami "gyógyszernek nem minősülőt" mellé, ami a rosszullétet enyhítheti? (Avemar, Culevit...)

Akkor a majálisra gyertek Kép Minden infót megtalálsz róla a Keres, kínál, programok, ajánlatok téma Művházak Majálisa topikban. Ez a többieknek is szól Kép

GyeZsu
 
 

 
 

Sziasztok!

Andi! Köszi az érdeklődést! Kép
Szoktalak olvasni titeket, csak sajna a programokba nem tudok bekapcsolódni - így hozzászólni sem. Biztos nagyon jók, kellemes kikapcsolódást kívánok minden résztvevőnek! Kép

Mi múlt héten jártunk a Dohány utcai zsinagóga környékén, jó lett volna bemenni, de a "közelben" akkortájt képtelenség volt leparkolni, így feladtuk a próbálkozást és megintcsak elmaradt a látogatás.

Andi! Mielőbbi teljes gyógyulást anyukádnak! Remélem nem kell sokáig várnotok a műtétre!

Zita
 
 


Zitu!

Azért ha legközelebb erre jársz, megcsörgethetnél! A számom leírtam már valahol?
Nem baj, most közre adom: 70/556-2773.
Már van mobilom! Kép


Gyezsu!
Szedi az Avemart, ha elfogy majd veszek Culevit-et, mert ezt elég nehéz lenyelni.

Rohanok az ágyba,mert a páromnak megfogadtam, hog éjfélre mindig lefekszem! Már így is kések.

Pusz.
Andi
 
 


Andi!
Kedves vagy, köszi szépen!!! Kép
 
 


Sziasztok!

Na, már megint késésben vagyok! Kép

Zitu! Kép Nincs mit!

Gyezsu!
Talán tényleg eljutunk a majálisra, jó lenne összefutni! Te tényleg szervező is vagy???
Nem is tudod, hogy tudom! Kép

Pusz.
Andi
 
 


Sziasztok!

Most olvastam egy nagyon jó cikket.

Akit érdekel:
www.hetek.hu/index.php?cikk=56144
 
 


Még egy érdekesség Kép :
www.hetek.hu/index.php?cikk=56159
 
 


Sziasztok!

Zitu, mindjárt elolvasom. Andi, most olvasom csak, amit még pénteken írtál. Én úgy voltam szervező, hogy a rendezvényt a Budapesti Népművelők Egyesülete szervezte, és én annak elnökségi tagja vagyok. Főszervező nem voltam, és - amint láttad Kép - nem sokmindent csináltam a helyszínen sem azon kívül, hogy készítettem néhány fotót - mindenesetre jelen voltam Kép Örültem nagyon, hogy kijöttetek Kép Kép Kép A fiadat viszont nem láttam.

Képzeljétek, szombaton volt az öcsémék esküvője. Volt benne egy pici zsidó hagyomány, a pohártörést öcsém szervezte, a székes táncot már én. És most már meg tudom mondani, mit jelent nekem a zsidóságom: azt a meghatottságot, amit a pohártörés, a székes tánc, a klezmer zene vált ki bennem. Kamaszkoromban foglalkoztatott nagyon a téma, és most újból kezdek közel kerülni a "gyökereimhez" Kép

Juli, az a szarvasi családi tábor aktuális még? Érdekelne Kép

GyeZsu
 
 


Igen, már elkezdtek jelentkezni, de még nem telt meg. Vedd fel a kapcsolatot azzal, aki a mélben szerepelKép
 
 


Gyezsu!
Az esküvő nagyon jó lehetett. Azt hiszem értem mit akarsz mondani Kép
 
 


Sziasztok!

Mi van veletek? Andi, anyukáddal minden rendben?

Képzeljétek, megyünk Szarvasra! (Csak Kata és én, és nem az elejétől.) Juli, ti is jöttök?

GyeZsu
 
 


úgy volt, hogy igen, de napról napra kisebb esélyt látok rá. Ha beüt a bárányhimlő, akkor ugye nem kérdés, ha viszont megússzuk, akkor is elgondolkodtató, hogy bevállaljam-e. sajnos csak péntek du. tudnánk indulni, estére érnénk le, így lényegésben csak a szombat volna teljes, vas. már pakolhatnánk is. És bár a tábor ára igen kedvező, ezt inkább azok tudják kihasználni, akik teljes időre mennek. Nekem a péntek estétől vas. délig terjedő időszakra félárat kéne fizetni, ami 7000 ft, plusz a gyerekek után 2x1000, plusz min. egy tele tank, de inkább több és az autópályadíj, mert nem szívesen araszolok kamionok között az autóúton. Szóval ez egy olyan 25000 ft-os két nap lenne. Jelen helyzetemben ezt túlzásnak tartom.
 
 


Hát igen, én is kiszámoltam az autóköltséget, meg a vonatot, előbbi 9-10.000 Ft, utóbbi 1.100 - 1.200 Ft (diákkedvezménnyel)... Kata bírná is a vonatot, csak azt nem tudom, a cuccokat hogy tudom levinni. Sajnálom, ha nem lesztek ott Kép

GyeZsu
 
 


Szia Juli!

Szeretném megköszönni, hogy írtál anno a szarvasi családi táborról, nagyon jól éreztük magunkat! Remélem, azért valami programon összefutunk majd.

Andi, anyukád hogy van?

Zita, Eszter, hol vagytok?

GyeZsu
 
 


Sziasztok!

Gyezsu!
Szupi, hogy eljutottál Szarvasra! Ha van kedved, írjál már légyszi egy kis élménybeszámolót! Kép

Nálunk semmi újság,vagyis semmi jó. Kép
Anyu már kaptt 3 kemót, de mégis le kell vágni az egész mellét. Ez eléggé elkeserítette, mert ő azt gondolta, hogy a kemótól madj úgy összehúzódik a csomó, hogy nem kell az egészet levenni. Ma voltunk megbeszélésen a sebészeten, és a doki felvilágosított, hogy azért ne higyjük azt, hogy ez csak egy sima kis csomócska.
Persze a cigire is visszaszokott, én meg kicsit ki vagyok ezen bukva. Kép

Jobb napokat nektek!

Pusz.
Andi
 
 


Gyezsu!

Nagyon szívesen. Sajnáltam nagyon, hogy nem tudtunk menni, a b.nőm is ódákat zengett róla.
Gondolom, most már ti is rajta vagytok a lev.listán, de, ha van valami program, akkor úgyis beírom ide.

Andi!

Ezek tényleg nem jó hírekKép
Remélem, anyukád jó kezekben van, és, ha sikerül a műtét és még valami szép korrekciót is kap végül, talán nagyobb lesz a motivációja abbahagyni a cigit.
A barátom apukájának a felesége napi 3 doboz cigivel járt ugyanígy, és ő sem szokott le sem a kezelés alatt, sem utána, csak most, hogy megismerkedtek. És túl van a kritikus 5 éven.
Minden jót kívánok nektek!
 
 


Szia Andi!

Hát ezek tényleg nem jó hírek Kép Mikor lesz a műtét?

Én még nem voltam a szarvasi táborban - illetve még kemping korában osztálykiránduláson. Vannak kőházak, faházak meg csoportos faházak (családonként egy szoba), van egy ebédlő, ami éjjel-nappal nyiva van, és folyamatos az ellátás: süti, itóka, gyümölcs, kifli... Van reggeli, ebéd, vacsora - finom és bőséges. Van egy rendes, vízforgatós nagymedence, ami csak délután van nyitva, mert úszómester is kell hozzá, vannak felfújható gyerekmedencék, van egy zsinagóga, aminek két szobája játszóháznak van berendezve, kismotorok, játék babakocsik, homokozó, fedett rész, sok-sok zöld, sok gyerek, sok fiatal... És mindezeken kívül még programok is vannak gyerekeknek felnőtteknek, például péntek délután kalácssütés. Mindez igencsak támogatott áron. Pihenés-feltöltődés. Na, jöttök jövőre ti is? Kép

GyeZsu
 
 


Szuper lehetett a nyaralás!
Jövőre nem is tudom, remélem már nem itthon leszünk, de azért egyszer biztos kipróbáljuk! Kép

Hali!
Andi
 
 


Sziasztok!

Látom azért van még itt élet! Bár nem kellett sokat vesződnöm a visszaolvasással!Kép

Andi!
Nagyon szorítok a Mamádnak! Ne haragudj rá a cigi miatt! neki kell éreznie mikor van itt az idő, hiszen nem egyszerű! Mint ahogyan a helyzet sem amiben van!Kép

GyeZsu!
Pontosan milyen táborban voltatok? Nagyon jól hangzik!

Eszter

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
 
 


Sziasztok!

Lányok! Nagyon izgulok, lehet hogy hétfőn végre megoperálják szegényt. Már annyi vizsgálat volt, meg közbe is jöttek dolgok. Először ugye a tüdőgyula, aztán kemo 3x, ami muszáj volt, majd megfázás, hajhullás, stb.stb. A hab a tortán, hogy a héten MINDEN leletet, zárójelentést, papírt, telefonszámot egy mappával együtt elvesztettünk! Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!
Szerencsére tegnap mindent sikrült újra beszerezni. Még jó hogy feltalálták már a számítógépet!Kép Egy kardiológiai lelet volt,ami nem volt a gépben, de szerencsére arról meg másolat volt. Szóval így végül minden meglett.

Köszi a drukkokat!
Majd jövök, ha tudok!

Pusz.
Andi
 
 


Sziasztok!!!!

Csak egy gyors infó. Anyukámat még azon a héten megoperálták és azóta már teljesen be is gyógyult a seb, és nagyon jól van.

Mindenkinke köszönjük a drukkokat! Kép

Mi meg szeptember óta Angliában vagyunk.
Egész jól érezzük magunkat.

Puszi mindenkinek és BUÉK!!!!!!

Andiék.

Kép
 
 


Sziasztok!
Az "örökbebabára várva beszélgessünk" topicosok nevében szeretnék figyelmetekbe ajánlani egy jótékonysági koncertet, ha tudjátok, terjesszétek és gyertek el! KÖSZÖNJÜK!!!


"Muzsikával az újszülöttekért!"

Különleges eseménynek, a Gólyahír Egyesület javára szervezett gálakoncertnek ad helyszínt hamarosan a Magyar Állami Operaház Jókai utcai különterme!
Valóban különleges koncert ígérkezik ez estére, ami így is van rendjén: a segítendő cél sem hétköznapi!

A Magyar Állami Operaház művészei - jelenlegi és volt énekkari művészek, korrepetitorok - a Gólyahír Egyesület nemes és önzetlen tevékenységének segítésére muzsikálnak majd ez alkalommal!
A koncert fővédnöke Medveczky Ádám, a Magyar Állami Operaház karmestere.

A Gólyahír Egyesület a nem kívántként születendő újszülöttek életben maradásához és családba kerüléséhez nyújt segítséget.
Válsághelyzetbe került várandós anyák fordulnak hozzájuk, ezért egy ingyen hívható krízisvonalat működtetnek, mely Magyarország területéről az év minden napján reggel 6-tól este 22 óráig ingyen hívható.
Megyénként egy mobiltelefonos karitatív munkatárs végez szolgálatot, mely önfeláldozó munka nélkül megannyi sorsára hagyott várandós anya és születendő gyermek sorsa maradna továbbra is kilátástalan.
Fennállásuk óta végzet munkájuk eredményességéről legékesebben a tények beszélnek:

Az elmúlt öt év alatt:
- 234 anyát sikerült elhelyezniük anyaotthonban, hogy fedél legyen a fejük felett
- 311 esetben gondoskodtak kelengyéről a rászoruló újszülöttek számára

A Gólyahír Egyesület által gondoskodásba vett terhességek közül:

- 112 gyermeket előzetes örökbeadási szándékának megváltoztatásával végül
saját családja vállalt
- 220 újszülött alig egy hetesen örökbefogadó családokhoz kerülhetett
- 620 házaspárt világosítottak fel az örökbefogadással kapcsolatban.
- 39 családi találkozót szerveztek örökbefogadó családoknak Budapesten, Tatabányán, Veszprémben, Százhalombattán és Székesfehérváron
- 3 konferenciát is tartottak a nyílt örökbefogadásról szakemberek számára
- folyamatosan biztosítanak ellátást és szállást a krízishelyzetbe került várandósoknak
- 2004-ben könyvük jelent meg GÓLYAMESÉK címmel
- Az újságokban, rádiókban, televíziókban, 5 év alatt 145-ször esett szó munkájukról
Sajnos azonban az állami támogatás megvonása miatt mostanában igen nehéz anyagi körülmények között kénytelenek küzdeni pártfogásukba vett várandósaik és aprócska újszülöttjeik sorsáért.
A 2006. február 6-án, 17 órától tartandó jótékonysági operagála teljes bevétele ezen nemes tevékenység támogatására kerül majd felajánlásra!
Az este műsoráról Töreky Katalin, a koncert szervezője mesélt nekünk:

"A gálakoncert műsorának összeállításakor fontosnak tartottuk, hogy minden kedves megjelent számára emlékezetes pillanatokat jelentsen majd ez a korafebruári hétfő este!
Választásunk végül az operairodalom négy remekművére:
- Mozart: A varázsfuvola,
- Rossini: A sevillai borbély,
- Bizet: Carmen és
- J. Strauss: A denevér című művére esett.

Az opera műfaját jól ismerők bizonyára örömmel hallgatják majd e méltán népszerű művek felejthetetlen pillanatait, az operai dallamokkal ismerkedők pedig olyan ízelítőt kaphatnak, mely reményeink szerint kedvcsináló lehet az opera műfajának mélyebb megismeréséhez!
A koncert sikere a népszerű dallamokon túl természetesen az előadóművészeken is múlik.
Személyes érintettségem okán külön figyelemmel igyekeztem az operakórus olyan tehetséges művészeit - énekeseket, korrepetitorokat - megnyerni ez estére, akik személye már önmagában is garancia, hogy színvonalas és szórakoztató koncertnek lehessünk majd részesei!"


A Jótékonysági operagála időpontja tehát: 2006. február 6. (hétfő) - 17 óra.
Helyszíne a Magyar Állami Operaház Jókai utcai különterme - Bp. VI. ker., Jókai u. 4. (az Oktogontól 1 percre!)
Jegyek 2006. január 9-től kezdve válthatók a Magyar Állami Operaház jegypénztáraiban és szervezési osztályán (Bp. VI. ker., Andrássy út 22.), valamint beszerezhetők a Gólyahír Egyesület segítségével (tel. 06-30-529-8329, bankszámlaszám: 64800073-10705005).

Szívből reméljük, e nemes cél érdekében sokak döntenek majd úgy, hogy részesei kívánnak lenni a remek szórakozást ígérő koncertnek, és adomány-tartalmú jegyeik megvásárlásával - melyek ára 1400 Ft - segítik a Gólyahír Egyesület munkáját!

KépKép


SZÜLÕK HÁZA - a felnőttekért és gyerekekért Kht.


Áprilisban a Szülők Háza tréninget indít, kisgyermekes szülők részére.

A szülői tréning öt alkalmas, minden alkalom másfél órás.
Az alkalmak érzelmi fejlesztő és kapcsolatépítő gyerekfoglalkozással indulnak, majd ezt követően csoportos beszélgetéseken vehetnek részt az anyukák, apukák.

A beszélgetések során, sok egyéb kérdés mellett, foglalkozunk az esetleges nehézségek, elakadások okaival is. A feldolgozásokat szupervíziós eszközökkel, drámajátékokkal, szituációs játékokkal és tesztekkel segítjük.

Amíg mi beszélgetünk, a gyerekekkel a drámapedagógus foglalkozik, de nem jelent problémát az sem, ha a gyermek >>bekapcsolódik<<, vagy akár egy-egy pillanatra meg is állítja a beszélgetés folyamatát.

A Tréning péntekenként 10.30 - tól 12-ig tart.
1 alkalom 2500 (öt alkalomra összesen12.500) Forint.

ELSÕ ALKALOM: április 7. Péntek
A Tréning minimum 6 fő esetén indul el, és maximum 10 fő jelentkezhet egy csoportba.

Addig is, Gyere el és próbáld ki a >>saját bőrödön<<:
Csütörtökönként 10.30.-tól 12 óráig az >>Éden<< játszóházban szeretettel várunk!

Jelentkezni lehet:
- Személyesen, a Bálint Házban (Révay utca 16)
- Telefonon: 06-30/ 942-3699-es számon
- Emailben: info@szulokhaza.hu

www.szulokhaza.hu
 
 


Helló!
már ide senki nem ír mostanában?
Engem érdekelne zsídó származású kismamák, anyukák írásai.
Különösen olyanokkal leveleznék akik még esetleg újjászületett keresztények is amelett, hogy zsídó származásúak.

Thimó

Kép

Kép
 
 


Sziasztok!!!!!

Már ezer éve nem írtam ide, ég is a fejem rendesen. :oops: Mentségeim lehetnének, de most nem fárasztok senkit ezzel.

Még mindig Angliában tendődünk, kezdjük megszokni.

Anyukám pedig egész jól van!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kop.kop.kop. el ne kiabáljam! :evil:

Thimó!
Bocsi, hogy csak most írok, talán még jársz erre.

Én mióta itt vagyunk Anglia legkisebb városkájában, néha ellátogatok a Babtista templomba, nagyon szeretem a dalokat.

De nem hinném, hogy valaha is újjászületnék! :wink:

Üdv. Nektek!
Andi
 
 


Szia Andi!

Nagyon örülök, hogy írtál. :lol: Már reménykedni sem mertem, hogy még valaki jár erre.
Vissza kell olvasnom, hogy képben legyek.

Ha jól emlékszem te zsidó származással büszkélkedhetsz. Én sajnos nem, pedig nem lenne rossz. Amióta hiszek abban az Istenben aki a Biblia Istene, oda vagyok a zsidókért, zsidó kultúráért.

Ja, az újjászületést tudod, Jézus szavai szerint értettem: Víztől és Szellemtől.

Baptista dalok: :D :D :D

Te miként éled meg a zsidó származásodat? Gyerekeid?

Anyukád nagyon beteg volt, ugye? Örülök, hogy jól van. :lol:

Kérlek jelentkezz még!

Most mennem kell!



Üdv Timi!
 
 


Szia Timi!

Már megint elfelejtkeztem erről a topikról. :shock: Ne haragudj, nem szándékosan.
Légyszi ha még mindig szeretnél a témáról "dumcsizni" akkor írj nekem a mandroka68 kukac hotmail.com címre.
Nagyon köszi!
Mindenkinek üdv!
Andi
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet: