A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Kata és Lynia! Majd gyertek és meséljetek mi volt!

Engem is mindig megvizsgál a dokim, de az soha nem fáj!

Fogorvoshoz nekem is kéne már mennem, de utálom :cry: Szerintem van is egy lukas fogam mert mikor édeset eszek fáj :cry: Érzéstelenítőt viszont tényleg adhatnak!

Most olvastam a kismamában, hogy aki választott orvosnál akar szülni annak ügyeleti idején kívül annak a kórháznak kell fizetnije és nem az orvosnak :roll: Normál szülésnél kb 25000ft császárnál 50-60000. A felső határ meg 100000. Vajon mi szerint döntenek kinek mennyit számláznak? És most akkor az orvosnak külön nem fizetünk? Mi van akkor ha mégis kér? Juj, nekem ez magas :twisted:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

szia baba!

akkor tényleg jobb, ha visszajársz!
én is sokat paráztam a dokiválasztás miatt, majd ma minden kiderül, de eddig bízom benne, molkata szavai alapján

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

erről még nem is hallottam, hogy fizetni kell a kórháznak!

én kihagyom, lesz anélkül is elég fizetni való! szóval nekem megfelel az ügyeletes doki, itt úgyis csak annál lehet szülni

lynia-

Sziasztok!

Megnéztem a táblát. Fú, csajok, mi lesz itt július közepén, meg végén :D .Tömeges szülés :wink:.

KépKépKépKépKép
uxi

Haliho!

Jovika!
Köszi az infot. Tényleg érdekel mert az egyik könyvben azt olvastam (a terhesség félelem nélkül c. könyvben), hogy akinek volt conisatio-ja általában a 19ik héten összevarrják..Na ezt én nagyon nem szeretném. (szal ezért voltam annyira kíváncsifáncsi)

Tegnap voltam babaváró előadáson a Péterfy-ben nagyon jó és hasznos volt. A gyermekorvos tartott előadást a szoptatásról, sok okosat mondott és ami legszebb az egészben, hogy abszolút a természetesség hívei az ott dolgozók.
Utána Cser Kati szülésznő végig vitt minket a szülőszobákon, szépen elmesélte mi hogyan zajlik, elég részletesen. Nagyon barátságosan állnak mindenhez és lazán. Minden félelmem szerteoszlott ami volt. :lol:

A fogorvostól én nagyon rettegek, kiskori negatív emlékeknek köszönhetően. Semmilyen orvostól nem félek annyira, mint a fogdokitól. :cry:

Állítólag ez a kórháznak fizetős törvény el lett fogadva és januártól életbe lépett.
torolve_20131003125716

Sziasztok!

Emma meghívására szeretnék idetartozni közétek!
Szilvi vagyok, 30 éves, az első lombik eredménye itt csücsül a pocakomban! Júli 20-ra vagyok kiírva (eddig).

KépKép

KépKép
szivvi

Szia Szivvi!

Jó, hogy itt vagy és gratula a babához! :lol:
torolve_20131003125716

Szivvi :D
Szuper, hogy idetaláltál! :D

Lynia :D
Nekem olyan nagy dilemma, mert tudom, hogy nagy örömet okoznék a Bendegúzzal a férjemnek, de tényleg nem barátkoztam meg vele.... Úgy, hogy Bendegúz még OK, de hosszú, és ha becézni kell, akkor nem is tudom... Írj egy kis bíztatást, hátha megváltozik a véleményem
Hajfestés: én az 5. héten rögtön befestettem, mikor már 3 napja tudtam a babát, de azt nem, hogy ezzel árthatok. 2,5-3 havonta színeztetni fogom, mert ha hagynám lenőni az iszonyat lenne, egy könyv a színezést vagy a melírt javasolta.

Baba :D
Doki: a bizalom dönt el mindent. Én annyira biztos vagyok benne, hogy az enyém szakmailag és emberileg is kíváló, e nélkül sokkal nehezebb lenne a várandósság

Csajok, most már tényleg alíg várom, hogy mindenki megtudja. Finn főnököm is idejött, hogy vagyok, hát nem mondhattam el, mitől vigyorgok! Na még 2 hét :D :lol: :D

Kép
Kép
emma1976

Szivvi! Üdv és gratula a babához!

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Sziasztok,

Ijesztő ez a fizetős dolog. Én mindenképpen a dokimnál szeretnék szülni!
Ma rákérdezek hogy is van ez, megyek uh-ra. Remélem kapok képet is, nagyon izgulok!

Ildi, Lidikóka, hárman megyünk a Szt. Imrébe! :) Tök jó!
Állítólag ott is van kismama tanfolyam, hallottatok róla?

A fogdokitól én is rettegtem, de rájöttem, hogy a dokin múlik, hogy horror vagy kibírható! :wink:

Kép
gabi
blur

emma mondjuk a becézésén agyalok én is, de nem igazán jut eszembe értelmes dolog :?

a színezés ok, de a melír nem rosszabb a festésnél???
hú, mire befestettem, majd leszakadt a hátam (hátközépig ér a hajam, hozzá kell tenni)! innentől kezdve fodrászhoz megyek ezzel is!

szia szivvi, üdv és gratula!

figyuzzatok, én nagyon nem tudlak ám titeket elképzelni, vagyis igen, de tuti nem az a valóság!!! mi lenne, ha mindenki mutatna magáról egy arcképet, vagy valamit !???
Nézegettem jovi fotóalbumát, de elvesztem a sok kép között, nem volt idegzetem! :roll:

lynia-

Lynia!

Jó ötlet a kép.
Az enyém már fent van :lol:
Azért küldök egy nagyobbat is.
Azt tudni kell, hogy az arcom most dagibb, mint itt de nem sokkal :roll: Kép Rita
torolve_20131003125716

Brigi
Ez a pénz-dolog hatalmas szivacs.
A dokidnak azért szerintem kell fizetned!
Én azt néztem, hogy a legrosszabb eset:
Kórháznak 100000
Dokinak 60000
Szülésznő: 20000
Különszoba 30000
210 ezer FT!!! Hú.......... ez baromi dúrva!

Kép
Kép
emma1976

Ez baromi durva, nem beszélve a terhesgondozásról, minden egyes alkalommal fizetünk ugye a magánrendelőben. Plusz a baba holmik..
torolve_20131003125716

siker, na nem a legjobb kép :oops: Kép

lynia-

Lynia!

Nekem tetszel :lol:
torolve_20131003125716

:oops:

lynia-

Hát ettől félek én is :cry: Ennyit tuti nem tudok kigazdálkodni, meg nem is akarok. De akkor most mit csináljak? Félek az ügyeletesnél szülni :roll: És még hogy ez fogja megszüntetni a hálapénzt, meg a kismamák fognak jól járni:twisted:

próbálom a képet, bár nem vagyok fotogén :oops: Kép

brigi73

jó a kép brigi! ari a picúr a könnyes szemeivel (vagy rosszul látom?)

na igen, szép összeg!
én még talán azért nem félek az ügyeletestől, mert nincs semmi tapasztalatom ezen a téren
a sok költség mellett én is csak a magánrendelés díját gazdálkodom ki, többet én sem tudnék/szeretnék

lynia-

kata te ma már ide sem nézel??? :( azért du remélem nem kerüljük el egymást!

hihi, ülünk nagyban egymás mellett a váróban, és nem is tudjuk ki a másik! cserélhettünk volna számot, most jutottam el eddig :roll:

lynia-

Lynia köszi :oops: jól látod könnyezett a drágám :lol:

brigi73

Sziasztok :D

Babdorka: aug. 1 (mensi szerint, vonalzóm is így van…doki 5.-ét mond, de örülök, ha Anna napig kihúzom). Nevet nem írok, mert bár elvben van, még 100x változhat. Egyébként megsúgom: ha fiú Márton Pétert szeretnék, ha lány Borókát.
Méhszáj látszik Uh-on, szóval meg van vizsgálva (a macska meg fel van mászva a fára).

Bori: homeóhoz még annyit fűznék hozzá, hogy picibabáknak feloldva kell adni. Ilyenkor nem szabad kevergetni, csak hagyni, hogy feloldódjon. (Tudom, ez még odébb van Nektek, de lehet, h később nem esik szó róla, most meg eszemben volt)
Jóga: én egyszer voltam (nem terhesen). Hát, komolytalan tyúk lehetek, mert ki kellett mennem az óráról, annyira röhögtem a hümmm-özős légzésnél :oops: :P

Nenoke: ne aggódj, eperfagyim van itthon. :D A hülye németek nem vesznek citromfagyit? :shock: Ti. a Lidl-ben nem lehet kapni, így kénytelen voltam az epressel beérni a minap. Azóta már beszereztem a jó kis Cart’eDor (vagy hogy is írjuk) citromosat, nyamm 8)

Ná: szerintem mindenütt van ilyen is, olyan is. A Jánosban van terhesgondozás (XII. ker.-i betegeknek), így megoldják a dokik a saját betegük adminisztratív dolgait is. Persze nem biztos, hogy mind így csinál, sőt. :?
Stodalra (és az összes homeósra) rá kell írni az említett szöveget. Valszeg a nődokid meg nem homeó-fenomén. Ha megnyugtat, a húgom szedte terhesen a Stodalt (és én is szedném, ha rászorulnék).

Kispiskóta: ja, a camambert-et nekem is mondták, miután megettem egy vagonnyit Berci-terhességnél :? Majonézt szerintem csak a házit nem ajánlott, a tubusos mehet, nem?

Emma: nomen est omen… a „matekzseni” barátnőm fia is Bendegúz. Olyan is! Mint hét ördög :twisted:

Lynia: hajfestés: a 2006-ben készült kiskönyvhöz elvileg mindenki kapott egy mintapéldány Kismamát. Abban azt írták, hogy maga a hajfestés nem ártalmas a babának, de a festés (melírozás) során a keletkező gőzök-gázok belélegzése nem tesz jót, szellős helyen fessünk hajat. Én Bercinél hallgattam a fodrászra, melíroztattam a hajam, most (az egyébként sok baromságot is összehordó) Kismamára hallgatok Na, így jár, aki csak ír és nem olvas :oops: …kispiskóta is ezt írja :)

Baba24: igen, ez a tuti! Ha olyan a dokid, akiben megbízol, már sokkal jobban érzed magad. A km-eken meg ne aggódj, a húgom tavaly nyáron egy hétig lakott nálunk (Mohács mellett élnek, Pesten szült), pedig 5 gyerek volt otthon a férjével! Mondjuk ehhez kell is egy olyan férj, amilyen neki van. (anygyalfej-szmájli)

Birgi: 1-ne aggódj, a rendelet megtárgyalását elcsúsztatták 6 hónappal. 2-húgom ismerőse hasonló aggályai miatt írta az ombudsmannak, aki azt válaszolta neki, hogy ha már megkezdett terhesgondozást a dokid, akinek egyébként Te nem vagy körzetes betege, akkor nem kell fizetni!

Na, most ezt elküldöm, aztán folyt.köv. (így jártok a kisgyerekes topiktársakkal...napi 1-2x van időm ideülni, akkor megkapja mindenki a magáét :P )

Jovi

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Midjárt indulok uh-ra, szorítsatok hogy minden rendben legyen!
:wink:

Kép
gabi
blur

Keretem képet! Ez egész friss, szilveszteri vonatozós mögöttem a drága uram!! Kép
Vendég

Jaj nem kértem engedélyt,remélem nem sértem meg vadul a személyiségi jogait :oops: :lol:
Vendég

uxi: nem írtad, mi van Emivel! Vagy csak én maradtam le róla? :oops:

gurgula: nem biztos, hogy kell az összevarrás, ráadásul én meg azt hallottam, hogy egyre kevésbé "divat", mert azt tapasztalták, hogy a koraszülés ellen nem véd. Gondolom, irritálja a méhszájat, ami minimálisan, de tágulgatna a 30. hét után, de a madzag nem hagyja. Én csak azt tudom 2-ből 1x jó volt. Boginál a 36. héten bementem, kivágták a zsinórt és két hét múlva született meg. Bercinél 36. héten uúgy bementem, gondoltam megismétlődik, amit fent írtam, aztán nem. Haza sem mentem, csak gyerekkel :shock:

szivvi: gratula a babóhoz :)

Emma: barátnőmék Bendinek hívják a fiukat.

lynia: de rémlem, azért engem megtaláltál az albumomban :D Hogyhogy elvesztél a képek között? A babanetesen alig van fotó! :shock:

Név nélkül: nagyon helyes kis csajszik vagytok :) Brigi, te meg ne aggódj, én sem vagyok túl fotogén :?

Kép csajok+én
Kép bájgúnárBerci

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Hali!

Ma voltam az urulógián, szerencsére minden negatív, egy gonnddal kevesebb (a katéter nagggyon gáz volt, máskor jobban bírtam). Képzeljéte, megnézte uh-val a vesémet, aztán megláttuk a kisbabát is, már egy hónapja nem láttam:)) Nagyon jó érzés volt.

Védőnő: benneteket mikor küldtek először vérvételre, belgyógyászatra? Engem nem küld, azt mondja, csak ha vmi belgyógyászati gondom van (az se tom, ez mit jelent), feleslegesen nem szurkálgat. Majd a 16. héten. De még súlyt, centit se mértek. Igaz, a körzeti nőgyogyóhoz hétfőn megyek.

hááát, jovi én valami linkre mentem és előjöttek dátumok, aztán ott be is fejeztem :roll:

na igen, tényleg teljesen másnak gondoltam mindenkit :wink:

lynia-

elvileg 12 hétig csinálnak labort, hogy legyen kiinduló állapot, + belgyógyászati vizsg. is
belgyógyász a háziorvosom, nekem ő csinálta, meghallgat, vérnyomást mér, ctg, ennyi volt nálam + labor leletet is megnézi, de ha nem mész belgyógyra, honnan tudnád, hogy van e olyan gondod??? épp azt derítik ki! :? vagy nem?

a súlyodat sem mérte? nekem azt is beírta a kiskönyvbe a védőnő, akkor mihez viszonyítanák a + kilókat?

katéter :shock: te szegény, ilyenben még nem volt részem!!!

lynia-

Nekem azt mondta a védőnő, hogy az un. belgyógyászati vizsgálatot elég, ha a háziorvosom megcsinálja.

Kép
Kép
emma1976

Jovika!
Jók a képek csajok!! :lol:

Berci nagyon cukipofa.

Katéter? Ojajj..engem egyszer akartak megkatéterezni de nem engedtem. :evil:

Ná!
Engem a 8ik héten küldtek el laborba meg a háziorvoshoz.

Emma!
A belgyógyászati vizsgálatot (az túlzás mondjuk) a háziorvos csinálta, ami annyiból áll, hogy megmérték a vérnyomásomat és meghallgattak sztetoszkóppal. Slussz-passz, meg megnézte a leleteimet.
torolve_20131003125716

Tényleg jó már látni titeket!

Amint tudok én is küldök képet.

Ná!
Belgyógyászatra, vérvételre engem a 11. héten küldtek el. egy rutin vizsgálat volt a belgyógyászat, megnyomkodtak, és egy EKG-t csináltak. A vérvétel teljes körű volt, meg megtörtént a vércsoport meghatározásom, amiról a bizonyíték (merthogy eddig is tudtam, volt róla papírom, de ez kellett) be lett tűzve a kiskönyvembe.

Tényleg lányok!
Az apukánál is lesz vércsoport meghatározás???? Az kell?

Emma!
Nekünk ha kisfiunk lesz, akkor több mint valószínű, hogy Vazulnak fogják hívni párom mániája, hogy valami ősi nevet kapjon. Először mindenki nevetett és közölte, hogy talán valami ismertebb nevet is adhatnánk, azonban mostmár mindenki úgy kérdezi:
Hogy van a kis Vazulka? Meg már én is úgy beszélgetek neki. Persze ez "csak" megérzés, mármint a neme. Tehát azért kislányként is szoktunk dumcsizni. Ha kislány lesz, akkor Kyra lesz a neve, egyébként ezt is a párom gondolta ki. Szóval annyit akartam ezekkel mondani, hogy ha a TI babócátok, akkor úgyis mindegy hogyan fogják hívni, ugyanúgy szeretitek. És ha a nevét úgy használjátok, úgy nevelitek őt, hogy büszke ember legyen, akkor bárhogyan is hívják, az lesz! És ha a párodnak van határozott véleménye, akkor egy idő után megszemélyesíti a kis törpét a pocidban... Hidd el.... :D
baba24

:D nagy eszemmel mindenhova ctg-t írtam, de persze nálam is ekg volt!

a kyra szép, nálam a míra jöhetne szóba

én az apuka vércsoportjáról beszéltem a védőnővel, azt mondta nem kötelező, ha van valami hivatalos papírja, akkor beírja, bemondásra nem

lynia-

tényleg ná, és ha nem küldött laborba, mi van a kötelező hepatitis és stb. szűréssel? azt is betűzik a kiskönyvbe

lynia-

Baba
Tetszik a Vazul :D
Mi is szeretjük a magyar neveket.
Azért szerintem óriási dolog vkinek adni egy nevet, amit egész életen át "visel", nem?
Én Eszter vagyok, általában szerettem, de mikor közpsuliban egy osztályban 4 Eszter volt, hát akkor nem voltam oda érte. Szóval a szempontjain:
- szép csengése legyen
- menjen a vezetéknévhez
- magyar név legyen
- ne legyen tömegnév (az első 5 leggyakoribb bármennyire is tetszik nem választom)
- ne legyen rögtön csúfolásra csábító
- apának és nekem egyformán tetszen
Szóval jó annak, akinek könnyen ment :D

Kép
Kép
emma1976

Még egy dolog: van vmi olyan könyv, amiben nem csak a név jelentése van leírva, hanem, hogy milyen személyiségjegyeket szoktak "hordani", akiket úgy hívnak? (hú, kicsit érthetetlen, de biztos ti is hallottatok már róla)

Kép
Kép
emma1976

Emma!

Utána nézek a könyvnek. Lennie kell. Nem ígérem, hogy rögtön, de nyomozok...
baba24

Sziasztok!

Kata, Lynia drukk!!!

Gurgula, a Péterfyben ez a tegnapi kaland ingyenes volt? Ha legközelebb lesz szólsz előtte? Én is mennék. És hol laksz, mert olyan ismerősnek tűntél.

Jovi, tubusos majonézt lehet enni, mert abban, csak tojáspor van.

Én is keresek majd képet.

kispiskóta

Van ilyen neves könyv, külön a fiúknak, külön a lányoknak. Az nlcafe.hu, babázó oldalán van fent egy-két név, nem sok..

KépKép

KépKép
szivvi

Sziasztok!

Mindenki tett fel avatart?
Most olvasom, amit Lynia írt, de közben már raktam fel én is.
Túl sokminden nem látszik...

Tényleg elfogadják mégis ezt a törvényt?!
Szerintem tuti nem váltja ki a hálapénzt, hisz ha a kórháznak fizetünk, a dokinak még ugyanúgy kell, mire fel jöjjön be egyébként pl. az éjszaka közepén?

Jovika, 3 napos láz atípusos formája volt. Pénteken ismét elvittem, megmutattam a kiütéseket is, még egyszer jól megnézte a doki, azt mondta, tuti nem rubeola.

KépKépKépKépKép
uxi

Kispiskóta!!

Én szóltam tegnap, mindenkinek mert bárki jöhet és ingyenes és nagyon szuper. nem gondoltam volna, hogy ennyire élvezni fogom az előadást.

Legközelebb február 5-én lesz de mindenképpen szólók előtte, jó kis témák lesznek és lesz megint szülőszoba látogatás is. Nekem nagyon tetszettek a szülőszobák. 2 közülük nagyon meghitt. Van bordásfal, hintás szék, labda, szülőszék, magnó..ha nem kérsz epidurális érzéstelenítést akkor ott a kéjgáz ami 30%-ban enyhíti a fájdalmakat és azt te szabályzod magadnak. Van egy maszk és akkor szívsz be amikor csak akarsz :lol: Azt mondta a szülésznő olyan mintha spicces lennél de csak 4mp-ig tart. (szal többen mondtuk, hogy akkor jó soxor kell beszívni) :P

Egyébként jelenleg Újpalotán lakunk de a MOM Parknál dolgozunk, ott sokat megfordulok.
torolve_20131003125716

És a kép: Kép

kispiskóta

Gurgula, ide is jársz védőnőhöz Palotára, mert én is itt lakom, és múlthét szerdán volt egy lány, akire annyira hasonlítasz?

kispiskóta

Felteszem az avatar képemet nagyobban, most karácsonykor készült:
Kép

KépKépKépKépKép
uxi

Kispiskóta!

Az én voltam szerintem :lol:
Szerdán voltam én is, egyre mentem de elég sokat kellett várni.
Fél 3 körül léptem ki a védőnő szobájából..
torolve_20131003125716

Uxi!

Nagyon aranyosak vagytok a fotón. Emi tündérke ahogy mosolyog rád !!!!!
torolve_20131003125716

Kispiskóta!

Én a Nyírpalota utcában lakom, ahol régen a posta volt.
Te??
torolve_20131003125716

Én meg az voltam, aki először ment be és megkérdeztem, hogy mehetek-e, mert nekem a védőnő azt mondta, hogy már vannak előttem páran, de menjek nyugodtan. Aztán meg is lepődtem, hogy érkezési sorrendbe hívott be.

Mit csináltál bent annyi ideig? Először voltál? Neked nem izélt a Péterfy miatt? Mikor mész legközelebb?

Péterfyt azért kérdezem, mert nekem azt mondták odajárjak terhesgondozásra aztán kiderült, hogy ide is járnom kell.

kispiskóta

Én pont itt a Zsókavár utcában! De jó! nap van a terhességünk között, egy helyen lakunk, de még a védőnőnk is ugyanaz. Ja és ugyanott fogunk szülni. Ennyi véletlent. :lol:

kispiskóta

Gurgula
Ez a kéjgáz tetszik :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
emma1976

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?