A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Fürdőszobatükör (hogy becéznek itt a többiek? :lol: )
Ő a sógornőm, Mártinak hívják.

Babdorka
Fehérváron élek, Szt. György kórház. Köszönöm szépen, hogy beraktál! Csak lány nevünk van, ezzel próbáljuk befolyásolni a sorsot. Lili, vagy ennek bővített alakja, Lilien, Liliána.

Molkata
Miért nem lehet terhestornázni a lombik miatt? Mondjuk én kismama jógát szeretném kipróbálni, de félek, hogy nem fog bejönni. Világ életemben a hajtós edzésformákat szerettem. Jó tudom, hogy ez nem edzés...Esetleg volt valaki közületek már ilyen jógán?

KépKép

KépKép
szivvi

Hali!

Én is képtelen vagyok visszaolvasni, ne haragudjatok. Sokat dolgozom és ha hazaértem, irány az ágyacska, nem tudom ti hogy vagytok az aluszékonysággal, de nekem kész kín a felkelés és alig várom, hogy írja párnát érjen a fejem.

Szóval sajnos ritkán fogok jönni, de próbállak olvasni, sok hasznos info elhangzik :) .

Dorka, nagyon ügyi a táblázat, köszünjük neked ezt a nagy munkát. Nem Bp.ról írok, sőt még azt sem tudom hol fogok szülni,mert akihez most járok, annál nem szeretnék. Ami a nevet illeti: Jázmin lesz, ha lány , ha fiú. Gondolom ebből értitek a preferenciát is :oops: . Annyira lányt szeretnék, nem tudom mi lesz velem ha kisfiú...de gondolom majd úgy fogom imádni amilyen ,akár ha fütyis is.

Kicsit irígy vagyok rátok, hogy már ilyen jól összerázódtatok, sőt még az is megtörténhet, hogy találkoztok a szülőszobában. :) .

Szép estét!
Vendég

Szivvi, bocs, most látom, székesfehérvári vagy, ezt is beírtam.

kétfiús anyuka
babdorka

Huhh Szivvi, látom nem vagyok egyedül aki ennyire lányt akar, de jóóó. És érzel vmit, hogy mi lesz, vagy ez csak hülyesség? A kínai horoszkóp előrejelzésében hisztek? (mondjátok, hogy "nem", mert nekem az fiút mond...)
Vendég

Most látom, hogy még írtatok adatot, azt is beírtam.

Szívesen csinálom, szerintem így jobban át lehet látni magunkat. Kép

Ne izgulj, Zsani, a csapat tagja vagy! Különben is: egynapon szülsz velem a tudomány szerint! Kép

kétfiús anyuka
babdorka

Köszi Dorka, édes vagy!!!
Vendég

Itt van a kórházi ágyak felosztási javaslata:

http://www.eum.hu/

A budapesti kórházakat Közép Magyarországnál keressétek.

Nekem valószínű új kórházat kell majd keresnem... :cry:

KépKépKépKépKép
uxi

Szivvi! Nem tudom, miért nem lehet tornázni. Nekem annyit mondott a dokim, hogy ő egy extrén féltett baba, ezért nem. Inkább sétáljak helyette. Nekem nem gond, mert eddig sem igen tornáztam :oops:

Kevésszer tudok jönni, mert most telefonos netem van és ez csak 100 mega egy hónapra. Ki kell húzzam vele, amíg Veszprémbe vagyok. Azért, próbálok mindent elolvasni.
molkata

Nekem is volt hasonló bárányhimlós problémám, és a doki azt modnta, hogy ha az apuka (nekem a főnököm ) volt bárányhimlős, akkor nem lehet baj, de azért jobb minél kevesebbet érintkezni vele.

EKG: nekem a belgyógyászati vizsgálatot a körzetim cisnálta, de a helyi kórházba küldtek ekg-ra, pedig a körzetinél is van ekg.

Zsanett: a knai horoszkópról annyit, hogy ha jól emlékszem, Briginek letesztelte a 3 kisfián, és mindháromnak lnynak kellett volna lennie. :lol:

Legszívesebben most felraknám Emma (Eszter) képét (mert átküldte nekem lekicsinyíteni): tündéri kisbabája van, de nem akarom elvenni az örömét. Eszter, siess, mert nem bírom sokáig a kísértést!!!! :lol:

Kép
nenoke

Nenoke
Aranyos vagy. Sajnos nem jött vissza még az email

Kép
Kép
emma1976

Jó reggelt! Ma elég korán keltem,hogy én nyissam a napot!!

Köszi Szivvi,akkor nem ő,de nagyon hasonlított egy Noémi nevű lányra.

Jaj nekem/nekünk szerenxsénk van,mert a Szen Imre kiemelt kórház lesz.

A kínaiban nem hiszünk,mert nekem lányt mondtott! De kipróbáltam a férjem adataival neki meg fiút, úgyhogy ez az ő gyereke :lol: :lol:

No újabb nap az okmányirodában! Legyetek jók még jövövk!
És épp tegnap jutott eszembe, hogy iszonyú nehéz lehet dolgozni emnni minden reggel és nem lefeküdni kaja után ha épp jól esik. Remek időzítés ez a vizsgaidőszak nekem, csak ne kéne a szakdolgozattal is foglalkoznom....
Szóval le a kalappal!
Vendég

Jó reggelt!
Akkor Emma, megpróbálom priviben is átküldeni, hátha lehet, mert nekem meg nem jött vissza a mail, tehát valahol keringhet a cybertérben.
Vagy felrakom én. :twisted:

Kép
nenoke

Nenoke
Köszi, itt a privi.
Még egy utsó kísérlet, ha nem jön be, akkor tiés a terep :lol: Kép

Kép
Kép
emma1976

Emma! Gratula! nagyon édi ez a babóka!

A kinai horoszkóp szerint nekem 1fiam és 2lányom van és a mostani baba is lány! (ezt nem bánnám, de a dokibácsi 80%-ra mondta a fiút a 11. héten :roll: )

Orsi! Kitartás az okmányirodához!

Az én férjem 2* volt barihimlős :roll: Másodszor felnőttként mikor Dani hazahozta az oviból :twisted:

Nekem is szerencsém van a kórházzal, a Bajcsy is kiemelt kórház lett. Mondjuk nem sokat értek az egészből, de ezt láttam:oops: :oops:

Nem akar múlni az émelygésem, annyira útálom :cry: megint husilevest főzök, és szenvedek. Dehát mit csináljak, ha a srácok meg imádják :lol:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Remélem, nem fogom elkapni a kollégámtól a barihimlős vírusokat!

Ne izgulj, Brigi, én az első harmadban borzasztóan émelyegtem, sokat szenvedtem miatta, és nem hittem benne, hogy elmúlik. Úgy kb. a múlt héten kezdtett érezhetően csökkenni, és nem azt mondom, hogy egyáltalán nem émelygek, de sokkal-sokkal kevesebbet, és nem olyan erősen. Úgyhogy kitartás!

kétfiús anyuka
babdorka

Csajok!

Főleg akinek már van gyermeke! Abból mi igaz, hogy aki kislányt vár émelygősebb, mint aki kisfiút?

KépKép

KépKép
szivvi

Szivvi! 3fiam van ugye. Az elsővel semmi bajom nem volt, nem is éreztem, hogy terhes vagyok. A másodikkal végighánytam a 9hónapot. Még aznap is mikor szülni mentem. Igaz csak reggel voltam rosszul, miutánn kijött minden már jó volt. Harmadik átlagos, első 12-13hét émelygés rosszullét, hányás. Most szinte egész nap rosszul vagyok, estére a legrosszabb. Ja és úgy néz ki most is fiú!

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Dorka! Köszi! csak attól félek, nehogy úgy járjak mint Marcival :cry:

brigi73

Na, Emma, hurrá, itt a kis tündérke (tündérkirályfi)!!! Annyira édi, hogy az egész látszik, és olyan kis babaformájú. :lol:

Brigi, én is kérek a húslevesből! Én meg álllandóan levest ennék.

Kép
nenoke

Nem hiszem, mert most nem hánysz, "csak" émelyegsz, nem? Drukkolok azért, hogy lány legyen! Én is azt szeretnék! Kép

kétfiús anyuka
babdorka

Sziasztok!

Köszi Brigi az infot. Nekünk az nagyon kiesik, nekünk mindenki a Dunántúlon van, + az ügyfeleink is..Legszívesebben a budai oldalra költöznénk..nemtom, sok lakást megnéztünk itt..aztán lehet, hogy vidék lesz belőle, azzal is kacérkodunk.

Babdorka!
Jó a táblázat.
Bárányhímlővel kapcsolatban sztem nem árt az óvatosság.

Nap 12!
Gratula a babához és szorítunk a csütörtökhöz! (olyan cuki szó az, hogy kis petezsák)

Fürdőszobatükör!
Mi azért választottuk az Istenhegyi Klinikát mert nem szeretnénk igénybe venni az amniocentesist és ugye most múltam 35 éves. Szóval előbb a kockázatmentes vizsgálatokat vesszük igénybe. Ha "gond lenne" csak akkor jöhet szóba a magzatvízvétel. De NEM LESZ!! :lol:

Emma!
Édes a babátok :lol:

Szarvasbori!
Igen, a barátnőm aki február végén szül majd a Szent Imrében, ő is említette ezt a "próblémát", hogy a babákat nem adják oda csak a mamáknak.
Nálunk szerencsére nem így van..Azért az gáz, hogy még a papa sem veheti a karjába..(ez nekem nem szimpi)
Gondolom fő az egészség, fertőzésveszély miatt..de sztem ez is hülyeség mert ha vki beteg a családból az úgysem jön be vagy max. távolról nézegetheti a kis csöppséget.

Tsók! :P
torolve_20131003125716

Jajj Emma
Nem is gratuláltam a bébitekhez! :oops: Nagyon kis formás!

Kösz Brigi! Akkor még van remény! Lehet megköveztek, de én abszolút nem vagyok rosszul, nem émelygek, nem hányok. Hasmenéssel küzdöttem, de úgy néz ki az most helyrejön.. kopp-kopp.

Jógával kapcsolatban senki?

KépKép

KépKép
szivvi

Sziasztok lányok!

Hát nem semmi a táblázat! ÜGyes vagy Babdorka!
Nagyon szuper. Úgy irigylem azokat akik egy időpontra, vagy egy helyre vannak kiírva-beírva... :lol:

Na ez a kényességem. Nagyon szuper, hogy így is itt vagyunk együtt és ahogy olvasgatok más fórumokat, szuper csapat ez :D természetesen...

Hatalmas kérdés...

Takarítsak, mossak, főzzek otthon (mivel du. nem dolgozom) vagy nézegessek boltokat, vegyek végre ruhát, mivel nagyon hadilábon állok :? Fogós kérdés. Bár tudom. Azt tegyem, ami nekem jól esik :wink:

Nem is tudom hogyan használjam ki a szabadidőmet. Minden sajnos nem fér bele azért...
baba24

Ja és komoly kérdés. A fizetésem hány százalékát fogom kapni a táppénz alatt? És ha szültem?

Ha jogszabályokat, leírásokat küldtök, mármint linkeket, nem fogom megérteni úgysem. Ugyanis homály.... :wink:
baba24

Dorka! sajnos hányni is szoktam, bár nem minden nap :roll:

Gurgula! szivesen!

Baba! Én a helyedben vásárolni mennék :lol: Én úgy tudom, hogy a táppénz a fizud 75%-a, A Tgyást és Gyedet pedig az előző év átlagából számolják.Tgyás 75% Gyed 70%, de max a minimálbér 2*-e. Remélem nem tévedek. De ha konkrétat szeretnél kérdezd Szakbarbárt:http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9036766 , vagy a babafalván is van egy tb szakértő, ő is szivesen válaszol :wink:

brigi73

Nenoke! Küldök levest :lol: vagy inkább gyere :wink:

brigi73

Sziasztok,

Jó sokat írtatok, az elejére már nem is emlékszem :)

A tegnapi UH eredménye:

Hossz: 56
Nyaki redő : 2,4
Kor: 11-12

Hivatalosan is vissza lettem minősítve 1 héttel..
Nagyon cuki volt a baba, apa is teljesen meg volt hatódva :)
Nem mondom, a kórházi UH nem egy magánrendelő, 5 perc kitessékeltek

Tegnap voltam a nőgyogyónál is, ő is megnézte, kicsit kisebbnek mérte, mint a kórházban. Kérdeztem a fizetős szülésről, azt mondta hogy szerinte idén még nem vezetik be.

Dorka, az első babánk lesz :)

Orsi,
Menjünk, SZUPER! Alig várom hogy mozoghassak valamit!

Tök jók a fotók, én is elég sokat szenvedtem a kicsinyítéssel, végül AcdSee-ben sikerült.

Kép
gabi
blur

Szivvi, ezt most kaptam a legjobb barátnőmtől, aki maga is jógatanár, de sajnos kismama-jógát nem tart.

padma www.jogastudio.hu
asram www.jogakozpont.hu (Pecsenka Nori, o is kismami)

Kép
nenoke

Most olvastam a dokim honlapján, hogy ha a választott dokidnál akarsz szülni, spontán szülésnél 83.000, császárnál 180.000 Ft 30 %-át kell az intézménynek befizetni! :evil: Júni 30-ig van türelmi idő! Pont velünk szúrtak ki a dögök!

KépKép

KépKép
szivvi

Köszi nenoke! Van itt Fehérváron, csak nem tudom, hogy milyen! Mármint a jógázás! Én mindig step, vagy kick box aerobikoltam! Nem tudom, hogy a jógát kibírnám e röhögés nélkül. :lol: Meg az érdekelt volna, hogy pl a szülésnél hasznosítható e valami? Hát lehet egyszer elmegyek..

KépKép

KépKép
szivvi

Szivvi! Én is ezt olvastam a kismamában, de ott az is volt, hogy et a pénzt végülis az orvos kapja, és azért van, hogy ne legyen hálapénz! Viszont mi van akkor, ha ennek ellenére az orvos mégis kéri a pénzét :roll:

Blur! Dejó, hogy minden oké! Kép?

brigi73

Kaptam, de nem valami jó. Elég elmosódott. Holnap azért behozom :)

Kép
gabi
blur

Szivvi, lehet, hogy el fogod röhögni magad, de szerintem ez a tanártól is függ. Én is voltam komolytalan órán, és voltam olyanon is, ami viszont nagyon jó volt, erősebb izomlázam volt, mint egy aerobic után. Viszont azt hiszem, ezeken a jógákon általában van intimtorna is, és azoknál, akik ilyet végeztek, gyakoroltak, minimális a gátmetszések száma. Szóval van gyakorlati haszna.

Hahó, valaki nem akarna csatlakozni a pestiek közül? Kinéztem, hogy hétfőn és csütörtökön is van az Asram Jógastúdióban este 7-kor kismama jóga. Azt írják, 3 perc séta a Margit körútról.

Én mondjuk tök kezdő vagyok, majd megkérdezem tőlük, de gondolom, ez nem lehet gond.

Baba, viszont Molkata azt mondta, hogy egészségügyi járulékot nem kell fizetni, ami azt jelenti, hogy a nettódnak nem a 70%-val kell számolni, hanem kicsit többel a táppénznél és a tgyásnél is.

Kép
nenoke

Én is ezen gondolkodtam, de akkor már csak nincs pofája leakasztani 30-50 e Khuf-ot! Én pont tegnap jelentkeztem be a magánjába június elejéig! Az alkalmanként 6-8 e Ft.

KépKép

KépKép
szivvi

Én is bízom, csakhát ez még mindig Mo. Ja és én is alkalmanként 6000ft-ot fizetek a magánrendelésen

brigi73

Köszönöm mindenkinek :lol:

Brigi,
Mikor mondták, hogy megint fiú???

Nanoke
Engem nagyon érdekelne a kismama-jóga, csak 5 körül végzek a melóval, jó lenne korábban, mint 7. Meg én úgy hallottam, hogy ezek2 órásak, és én 8 után nem vagyok alkalmas sokmindenre :lol:

Kép
Kép
emma1976

Sziasztok :D

Bori: a Margit kh.-ban is így van, azzal a különbséggel, hogy a fizetős szobába bemehet a látogató (vicc: a folyosó végén van). Bizonyos szempontból nem rossz ám, ha nem jönnek-mennek a szülészeten. A Jánosban pl. szabad a járás. Amikor bent feküdtem 2 hetet (méhszájvarrás), 5 ágyasban voltam, frissen szült anyukákkal. Nem volt könnyű megoldaniuk pl. a szoptatást, fejést, amikor a látogatók (nem az övék!) ki-be mászkáltak. Sokszor kopogás nélkül :shock:

Dorka: nem, hasin is látszik. Köszi a táblaigazítást. A pakliban benne van, hogy megfertőz, de én megkérdeznék egy orvost, védőnőt.

Orsi: én vagyok iwiwen :) Az Istenhegyin én akkor gondolkodnék a helyedben, ha a 12. heti Uh-van vmi gáz a doki szerint, vagy ha nem tuti az AFP. Egyébként tök fölös a Te korodban 8)

Lombikos csajok: én is lombikoztam (bár Berci is spontán lett), így van jópár sorstárs-ismerősöm. van egy csaj, aki karatézott lombik alatt és terhesség alatt is! A túlstimu miatt az első időben nem, vagy csak szoftosan csinálta, de utána igen! Mondjuk szerintem ez nem normális (mmint a karate), de ha eddig sportoltál és nem vagy túlstimulálva, nyugodtan mozoghatsz vmi kismami-dolgot!

Orsi: korán???? :lol: Én már 5kor szopiztattam, fél6-kor úgy döntött őkelme, hogy reggel van. Most 2 órája alszik, én házimunkával készen (na, könnyű, megy a mosógép, mosogatógép, hihi), kaja a sütőben.

Nah, idáig jutottam...Berci megérezte, hogy róla írok, fölkelt.

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Emma! A múlt héten 11+2héten, bár azt is mondta, hogy nem 100%

brigi73

Emma, az a baj, hogy 5-kor láttam és 7-kor kezdést. De nekem meg sajnos az 5 korai, akkorra nem tudok odaérni. Fél 9-ig tart. De nézd meg lécci a holnapjukon, ott vannak árak és van órarend is. asram www.jogakozpont.hu

Brigi, azért ne add fel, ott az a 20%! És meséltem, hoyg nővéremék harmadikja is végig fiúnak tűnt, és nem ismerek nála habosabb-rózsaszínebb lelkű kislányt. most 7 éves, és volt, hoyg azt álmodta, hoyg rózsaszínű a homok a homokozóban. :lol:

Kép
nenoke

Én voltam jógán most hétfőn a Nórinál.
Nagyon jó volt. Nem röhögős, nem hüje lihegős, hanem nagyon kellemes, könnyű testmozgás. Mivel a durva pózokat nem szabad csinálni, ezért nem annyira fárasztó.
Én még gondolkozom, hogy csütörtökön is menjek a Nórihoz, oda a másik helyre.
Ja, és Nóri egy Angyal. Olyan igazi társ, akivel szeretnél elmélyülni... 10 éve tart kismami jógát, de csak most várja az első babát. És ő is a 17. hétben van, mint én...

Én csak 5e-t fizetek a magánon. Kivéve, ha van rákszűrés, mert akkor 8e, de hát az ugye plusz eszköz, vizsgálat rendelés, stb.
Vendég

Pecsenka Nórinál voltam.
Vendég

Miniszteri
javaslat
felosztott
aktív
ágyszám

ez mit jelenthet?
Vendég

Én alkalmanként 5e-t fizetek, ha rákszűrés van, akkor 7e-t.

Jóga nem, de a terhes torna érdekelne. Persze munka után, vagy hétvégén.

Nem tudjátok, hogy tényleg úgy van-e, hogy ha nem szóltok, hogy szoptatni akartok, akkor a csecsemősök rögtön cukros folyadékkal és tápszerrel tömik meg a babákat? Vagy ez kórházfüggő?

kétfiús anyuka
babdorka

kórházfüggő. mindenképpen kérdezd meg, amikor bejárod a szülészetet (hogyhívják alkalmából)
Vendég

Na, azt hiszem "nyertem", nekem 10000 ft / alkalom a dokinál. De hát tutti a doki, kíváló gépe van (mint az ábra mutatta :lol: ) hát kifizetjük...

Kép
Kép
emma1976

Tyű, már jó lenne egy lista, hogy ezen a szüléses-kórházvégigvezetős előadáson miket kell megkérdezni, mert már nem bírom fejben tartani.

Tényleg! Szarvasbori, és Molkata! Ti nem tudjátok még, hogy fiú lesz-e vagy lány? Most már nem vagyok tisztában a dolgokkal. Annyit tudok, hogy a 16. héten van AFP szűrés, meg hepatitis, de hogy mikor van a köv. UH, azt nem tudom. Ti már ezen túl vagytok, nem?

kétfiús anyuka
babdorka

Dorka! Miutánn megvan az AFP eredmny a 18-20 héten van a genetikai uh. Itt jól megnézik a babát, és ha van valami eltérés továbbküldenek vizsgálatokra!
A tápszeradás kórházfüggő.

brigi73

sziasztok!

de sokat írtatok... :shock:

olyan jó volt tegnap újra a dokinál, és még molkatát is megismertem! :lol:

megint van képem, de ez nem lett annyira jó mint a múltkori (apuka fel sem ismeri), sebaj!
ficánkolós apróságom van, nagyon izgett mozgotta a kis béka lábaival (dokibá mondta a béka lábakat) :D
olyan jó volt látni a szívét, ja és a két lába között lenézett, jó kép volt! :D
crl már 72,9!!!! és 13+3ra rakott, míg múlt szerdán crl 55 volt és 11+6 jó sokat nőtt!

babdorka afp 16. hét, utána pedig 18-19. héten van az uh, nekem legalábbis így mondta doki és védőnő is
a csokit még jó, hogy nem említettem, mert eltiltott mindenféle cukortól! (még a teát is anélkül!? :shock: ) és már most kell mennem terheléses cukor vizsgálatra!!!

emma nagyon édi a babód!

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

jaaa, és irigylem katát, már olyan szép pocija van!!!!

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Köszönöm lányok. Akkor teljesen elkeseredtem, hogy most még nem fogom uh-n látni.
Kép
Az még egy csomó idő, addig iszonyúan hiányozni fog, hogy lássam a rúgkapálásait.

kétfiús anyuka
babdorka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?