A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Na jó. Nem nagy látnivaló. Csak most utoljára:
http://gportal.hu/szilvikorom
szilvi1980

Sziasztok Lányok!

Hazaértem az uh-ról!!!! 18 mm-es kapálódzó egészséges Babóm van! :D Majdnem elsírtam magam!

Szeretnék bekerülni a táblázatba! :wink:

A várható születési időpont: aug.17. , 1 pocaklakó, Hatvani kórház, hatvani lakóhely. Nevet még nem tudunk, de most már törjük a buksit! :)

Kép
nap12

lynia: terheléses cukor vizsgálatot kétféleképpen szoktak csinálni. Vagy 75g glukózt föloldanak egy pohár vízben és megitatják a kismamival, vagy pedig 2dl tejet és egy zsömlét kell megenni (elvileg ez utóbbinak is 75g a szénhidrát-tartalma, de nem garantált, hogy a zsömle tényleg mennyi CH-t tartalmaz). Szóval, nevezhetik akárhogy, az egy terheléses cukor volt Nálad. Kaja után mennyivel vettek vért? (2 óra után kell)

nenoke: miért ne működne? Ha most nem, majd következőre :lol:

szilvi: üdv közöttünk. Ügyes vagy, hogy már ennyit visszaolvastál...vagy csak nagyon ráérsz :twisted: :D Kaja miatt ne aggódj, próbálj olyanokat enni, amik nem (annyira) hízlalók. Pl. gyümölcsjoghurt, Hamlet, Abonett, zölség-gyümölcs. Egyébként pont azon gondolkoztam, hogy milyen jó, a terhesség közepe, vége a gyümölcs-szezonban lesz. Akinek szerencséje van (remélem, köztük leszek) az kétpofára eheti majd a cserkót, barackot :)

blur: szerintem egyszerűen arról van szó, hogy lynia dokija cukor-parás :twisted: , a Tiéd meg nem. Az enyém sem aggódik, amikor kérdeztem, hogy most mi van, diétázzam-e, azt mondta, ha akarok, nyugdtan, de a 16. hétig ne aggódjak. Ha akkor nem lesz jó az eredmény, ráérek diétázni.

Lányok, ha táppénzre mentek, akkor az az idő nem fog beleszámítani abba, amit a tgyás, gyed alapjának vesznek. Nekem is így volt (én, mivel műtőben dolgozom, gyakorlatilag a 6. héttől itthon voltam). Persze arra az időre, amíg tp van, kevesebbet kaptok :?

uxi: vagy egészségügyisek...nálunk a műtősnői szobában lehet dohányozni. Én voltam bent nagy hassal, kisbabával "látogatni". Simán rágyújtottak...én meg rájuk szóltam, persze nem tetszett. Szerencsére a főcsajszi kiállt mellettem. Egyszerűen nincs dohányzási kultúrája az embereknek (mondom én, az exdohányos...de nekem mindig alap volt, hogy pl. nem gyújtok rá olyan helyen, ahol mások nem cigiznek, megkérdezem az étteremben az asztaltársakat, hogy zavarja-e őket, figyelek arra, hogy ne menjen a füst mások képébe, stb.)

emma: tök normál, hogy "nyomul" a pocid :)

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

jaj de jó nap12! gratula!!!!!

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Őszintén bevallom még nem olvastam teljesen vissza... de majd idővel ezt a lemaradást is be fogom hozni. :D
szilvi1980

köszi jovika az infót!

lynia-

Birgi: akartam már írni, hogy a szopira nekem a gyerekorvos, a nődoki és a védőnő is azt mondta, hogy amíg nem görcsölök, nyugodtan szoptassak! Azzal együtt, hogy mindhárom előző terhességem veszélyeztetett volt. Szóval, szerintem, ha jólesik mindkettőtöknek, ne hagyd abba a szopiztatást :)

nap12: de jó, de jó! :D

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

zölség=zöldség :oops:

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Bocsi Szilvi! :wink: dehát közszemlére lehet tenni. Szép körmöket csinálsz :lol:

Jovika!
kérlek ismételd meg, vagy inkább ne... ha táppénzre venne az orvos ne adj Isten, akkor az nem számít úgy mint a jövedelem? És ha nekem eddig csak megbízási díjas munkám volt? Pl. attól start kártyát kaptam, tehát mintha nem is lett volna...Akkor abból tudják számolni? Az diploma utáni hónapokban volt, tehát... 5 hónap, és most kezdtem el kinevezéssel dolgozni.
Egyáltalán akkor meglesz a 180 napom? és ha meglesz, miből számolják majd?

jajaj. :?
baba24

Nap12! Hurrá, hurrá! Képet nem kaptál?

Jovika, mi nem működik? :?

Kép
nenoke

erre a megbízásira kérdezz rá mindenképp, mert az nem munkaviszonynak számít, csak akkor fázol rá, ha a munkaviszonyt nézik, de szerintem a biztosítási jogviszonyt

baba te hol dolgozol amúgy?
a kinevezeséed határozatlan idejű?

lynia-

baba: na, ehhez végképp nem értek...azt tudom, hogy a hugomnak pl. csak 175 napja volt és nem kapta meg a tgyást, gyedet :evil: De neki pl. rendes, "bejelentett" volt ez is, a megbízásos cuccokhoz nem értek. Szerintem (brigitől lopva az ötletet) kérdezd meg az indexen szakbarbárt, ő tuti tud rá válaszolni :) Nekem még ez a start-kártya is kínai :lol: :oops:

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

kinevezésed, bocsi

lynia-

start kártya apehtől totál pályakezdőknek, munkáltatót járulékkedvezményre jogosítja

végre én is tudok vmit! :lol:

lynia-

nap12: de jó neked, hogy láttad a babódat. Én majd jövőhét szerdán láthatom. Remélem jól van, azért rendesen aggódom, mivel csak a 7. héten voltam uh-on és azóta sem.
jovika: sajnos a dohányosok sokkal erőszakosabb emberek, pedig mint látszik akaraterejük az nincs. Én is dohányoztam, de hála isten már több mint egy éve letettem. Szóval nem foglalkoznak vele, hogy terhes vagy, vagy babával vagy. Akkor ne menj oda, ha nem tetszik!

Most elköszönök, mert megyek haza!

További szép napot!
szilvi1980

nenoke: hát, az apai megérzés :) Ha most nem műxik, majd a következőnél bejön...vagy a harmadiknál :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Na, olvasgattam a Mávos topikot.
Hát, elment a kedvem egy kicsit...
Már kezdem azt gondolni, akármelyik kórházról is olvasnék, csak rosszat írnak.
Továbbra is a fene enné meg a kórháztörvényt :twisted: !

Inkább kivárom, mi lesz, és ha tényleg bezárják a Nyírőt, megyek a dokim után...

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok!

Az augusztusi topicba írogatok, de lehet még belőle július is... :D

Csak benéztem ide, és Babának szeretném javasolni, hogy "keresse fel" a csaladinet.hu szakértői között Szakbarbárt, a TB-szakértőt, aki biztosan el tudja igazítani az ügyes-bajos dolgaiban. Nekem is segített. Sajnos limitálva van az 1 nap alatt feltehető kérdések száma, úgyhogy gyorsnak kell lenni.

Üdv mindenkinek!

Franciska

Kép
Kép
pfranciska

Ja, vagy úgy, Jovika! :lol: Hát nekem igazából mindegy, hog yjól érezte-e meg, vagy sem, és neki is. A közös vágyunk, hogy egészséges legyen, az apjáé meg, hogy lassan nőjön, mert szerinte 3 éves koráig aranyos egy gyerek: addig lehet gyúrni, gyömöszölni, harapdálni a kis húsos combikáját. :roll:

Kép
nenoke

Látom szótfogadtatok, alig bírtam visszaolvasni! :lol:

Szilvi! Hát ez elég gáz :cry: Nekem szerencsém volt ezek szerint, pedig nekem férfi főnökeim voltak, de nem gyújtottak rá mikor nagyritkán bejöttek az irodába :lol: Nagyon szép körmöket csinálsz igazán dicsekedhetsz vele:P

Jovi! Én is tudom, hogy szpotathatok, és nem érdekel a védőnő szentbeszéde, csak furcsa volt, hogy csak ez érdekelte :twisted:

Nap! Gratula a 18mm-es kapálózóhoz! :lol:

Mostanába nekem is feszül a hasam. Még nem igazán látszik, dehát én eddig is mondhattam volna, hogy babát várok, simán elhitték volna. Mit szólnátok ahoz, ha feltennénk pocakképeket is?

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Baba, itt a törvény idézve: ebben nem munkaviszony van, hanem biztosítotti jogviszony két éven belül. Márpedig a suli alatt is biztosítva voltál, nem? HIszen minden felsőoktatásban részt vevő biztosítva van. vagy tévedek?

Ebtv. 40. § (1) Terhességi-gyermekágyi segély annak jár, aki a szülést megelőzően két éven belül 180 napon át biztosított volt, és

a) a biztosítás tartama alatt vagy a biztosítás megszűnését követő negyvenkét napon belül szül, vagy

b) a biztosítás megszűnését követő negyvenkét napon túl táppénz, illetőleg baleseti táppénz folyósításának az ideje alatt vagy a folyósítás megszűnését követő huszonnyolc napon belül szül.

Kép
nenoke

Hali!

Cigi: az én háziorvosom rendszeresen rágyújt rendelés alatt, amikor mondtam, h terhes vok , akkor is. :twisted: A főnőköm is cigizik, de oda nem megyek le rendszeresen.

Krémezés: én Nivea testápolóval kenegetem magam, a nővérem első babánál a Milupa terhességi csík elleni krémjét kente, azt mondta, nem lett csikos. A nődokim azt mondta, max. a 12. hét után kezdjem el.

Táppénz: én április-májusig szeretnék dolgozni, majd utána kezdek agyalni, h mi hogyan lenne a legjobb. Amúgy jól vagyok, kivéve a köhögést. Dec. 22. óta itthon vok, először téli szünet, aztán táppénz, de már 4 fal-fóbiám van. Kell a társaság, csak egy suliban azért könnyen el lehet kapni bármit. És nem gondoltam, h egy nátha két hétig gyötör. :cry:

Üdv az újaknak.

Sziasztok!!

Ezt a termelést, nem semmi..mindig felírom, hogy kinek mit reagálok mert amire a végére érek tutira elfelejtem.. :roll:

Nap12!
Gratula a a 18mm-es babócához! jessz :lol:

Szilvi1980!
Üdv a csapatban! Gratula a babátokhoz!
Hm..ez a cigifüstölés..nem szép dolog tőlük..
Ja és úgy látom, hogy egy idős várandósok vagyunk, mint Nenokével :P

Babdorka!
Szerintem is kérdezd meg a dokidat..(bárányhímlő)

Lynia!
Nekem már a 9ik héten volt cukorterhelés, reggel kellett meginnom a glükózumot és 2 óra múlva vettek vért. minden oké. Az én dokim 3 szor csináltat a várandósság alatt, és már az elején. Jobb az ha már az elején kiderül és megelőzzük ha vmi gond lenne.
Egy egész citromot simán lehet a löttybe csavarni, amúgy sztem nem olyan rossz..simán lenyomtam.

Egyébként jól vagyok.
Nagyon ritkán szoktam érezni enyhén egy kis pocifeszülést..de különösebben nem látom, hogy nőne..egy pici puklisodás az van..meg kézzel érezni.
torolve_20131003125716

Babdorka!
Nézd csak: Kép Kép
torolve_20131003125716

Kép

Kép
torolve_20131003125716

Nekem is a földönfetrengve-nevetős tetszett a legjobban. :lol:

Kép
nenoke

Ugye milyen jók..Nenoke Kép
torolve_20131003125716

Én is tudok Kép Kép Kép

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

egyelek meg benneteket (mekk elek) Kép
torolve_20131003125716

még egyet nyomatok aztán abbahagyom Kép
torolve_20131003125716

Az egyik kollegám elkezdett cigizni a szobájában,é s nyitva felejtette az ajtót, és bejött a nagy közös légtérbe. De ő a legnagyobb pletykás a cégnél, és neki meg nem akarom megmondani még, hogy mi rejtőzik a pocimban, úgyhogy marad a passzív dohányzás. Kép

Kép
nenoke

Ezt az egészet most azért mondtam el, hoyg berkhassam az újonnan letöltött emotikonokat. Kép

Kép
nenoke

Kép

Kép
ez nekem nagyon teccik..
torolve_20131003125716

Hahó, teccenek a smiley-itok! :)

Nap12, gratula!

Lányok, ki volt az Istenhegyin? Én is gondolkozok hogy csináltatok egy integrált tesztet. Állítólag megbízhatóbb, mint a tarkóredő+AFP

Nenoke,
én beszólnék a helyedben!
Nem csak a terheseket zavarhatja a füst. Egy közös helyiségben meg kifejyezetten bunkóság cigizni.

Kép
gabi
blur

Blur, én voltam az Istenhegyin. Másfél óra alatt megvolt minden: vérvétel, uh, vérvétel eredménye. 28.000 Ft MOndjuk én alapból nem csináltam volna meg (31 éves vagyok csak), a dokim javasolta forrón.

Amúgy nem közös helyiségben dohányzott, a saját szobájában, csak nyitva hagyta az ajtatját.

Kép
nenoke

Köszönöm a gratulációkat!

Kaptam képet, és azzal a hévvel, hogy a kezembe kaptam rohantam a fotószaküzletbe képkeretet venni. Egészen művészet volt ráilleszteni a hátulját!
Apának bekeretezve fogom este átadni a gyerkőcöt! Szerintem most fogja először igazán elhinni, hogy már hárman vagyunk! :D

Kép
nap12

Nap!

Én most hétfőn voltam az Istenhegyin az első vérvételen és majd a 16ik héten megyek a másikra és után lesz eredmény.
Sztem megéri. Én is azt mondom..
torolve_20131003125716

Köszi Nenoke, Gurgula

Én is ezt a két lépcsőset néztem ki, mert most voltam uh-n, és ez kiváltja az AFP vérvételt is, ha jól értettem.

A jövő hét elején elmegyek.

Kép
gabi
blur

Szívesen Blur!

Igen, én pont a betöltött 16ik héten megyek a következőre..és én is úgy tudom, hogy kiváltja az AFP-t de gondolom oda is mennem kell a kórházba..
torolve_20131003125716

Blur, írtam a privibe!

Kép
nenoke

Na Lányok! Egy napra elmegyek dolgozni és ennyi minden történik!

Grat az uh-hoz!
Én is utálom a dohányfüstöt,ami baromira zavar,hogy az utcán sem lehet őket kikerülni mert csak megy és fújjjjja és egysávos a gyalogút,akkor ott a szívás!! :evil: :twisted:

Ezt a felsőoktatásos izét nem értem,mert én nappain tanulok még fősulin,de arra én nem kapnék gyes meg gyedet,meg ilyen csuda juttatásokat,nem? Szerencsém van,mert anyáék bejelentettek a cégnél és a 180nap is lazán belefér! Remélem.... :oops: De ha az nem ,akkor az államvizsga sem,úhogy tök mindegy :lol: :lol:
Tegnap olvastam a Kismamában,hogy nem támogatják a tovább tanulásunkat, milyen gonosz dolog!! :twisted: Mintha annyival több maradna ettől az állambácsinak! :evil:

Blur: Szerintem ráérek én,megvárak, menjünk együtt. Jó lesz az úgy is :oops:
Jaj és nem utolsó sorban Szia SZilvi!! Üdv közöttünk!
Vendég

Nenoke,

írtam én is, köszi!

Kép
gabi
blur

Sajnos tudatlan vagyok, nem tudom milyen vizsgálat ez az istenhegyis. Ez mitől jó? Mit néznek? Valamilyen kombinált? Nagyon drága? Kétszer is kell menni?

Kép
nap12

Szia Nap!

Bemásolom ide neked az infot...de http://www.downszures.hu
oldalon mindent megtalálsz erről.

Az Integrált-teszt
A Down-kór olyan kromoszóma rendellenesség, amely jellemzô küllemmel járó
értelmi fogyatékosságot okoz. Gyakorisága az anyai életkor elôrehaladtával növekszik.
A rendellenesség esetleges jelenlétére a magzati kromoszómavizsgálat ad
diagnózist, de a magzati sejtek nyerése (magzatvízvétel, illetve magzatburokboholy-vétel)
a várandósok 1–2%-ában terhességmegszakadást: spontán vetélés okozhat.
Éppen ezért, a fejlett egészségügyi kultúrájú országokban azt javasolják,
hogy e kockázatos módszer szükségességének eldöntésére alapos, a konkrét
terhességre vonatkozó kockázat-meghatározás szolgáljon alapot. Így a vetéléssel
fenyegetô magzati kromoszómavizsgálatot az életkortól függetlenül, a rendellenesség
elôfordulását jelzô (marker) tényezôk számbavételével kidolgozott
ajánlással végzik el.

Az angol Wolfson Betegségmegelôzési Intézet által már évek óta Magyarországon
is biztosított ún. Quartett-teszt, amely – a terhesség 15–20. hete között
– négy marker értékelésével végzett szűrôvizsgálat mellett most lehetôség van a
legmodernebb, legnagyobb – 94%-os – találati biztonsággal működô, ún.
Integrált-teszt elvégeztetésére. Az Integrált-teszttel bevonunk a rendellenesség
kiszűrésére további olyan értékes jelzôket, amelyek a terhesség 11–14. hetében
mondanak információt azok esetleges elôfordulására. Ebben az idôszakban, az
anyai vérben az ún. PAPP (csak terhességben elôforduló protein - fehérje) szintjének
és az ultrahangos vizsgálattal, a magzat tarkóredô-vastagságának mérésével
kidolgozott részeredményt integrálják a második trimeszterben végzett quartett-
teszttel és így, a lehetô legpontosabb szűrôvizsgálati eredményt kapjuk a
rendellenesség elôfordulásának kockázatára.

Az Integrált-teszt eredménye a második vérvételt követô két napon belül
érkezik Londonból.

Az Integrált-teszt önköltséges alapon – 25.000 forint – hozzáférhetô, az
érdeklôdôk a 06-20/945-3558-as vagy a 1/273-1913-as telefonszámon ismerhetik
meg a részleteket.
torolve_20131003125716

Nap!!!!

Ez a telefonszám a szöveg alján nem az Istenhegyi Klinikáé hanem a Bolgárkerés utcai Genetetikai Tanácsadóé..

http://www.istenhegyiklinika.hu/
torolve_20131003125716

Még azt kell tudni, hogy az Istenhegyin nem küldik ki Londonba a vért hanem itt elemzik..mert megvették a szoftvert..
végülis ez lényegtelen, hogy hol csinálják
torolve_20131003125716

Köszönöm Gurgula!

Mikor jelentkeztél be? És hogy fizettél?

Kép
nap12

Sziasztok Lányok! Hát, hogy ti mennyit írtatok!!! :D
Üdv az újaknak!

Szilvi! A cigifüstöt kerüld el!!! Nagyon káros lehet!

Látom, hogy beszélgettetek a táppénzről. En már fél éve táppénzen vagyok és több a fizum így, mint a dolgozó kolleganőmnek, akivel egyébként egy kategóriában vagyunk. Adót sem vonnak, csak az adóelőleget! :D Tehát, ha valaki emiatt nem akar táppénzre menni, az nem gondolkodjon rajta.

Gratula az uh-khoz!

Képzeljétek, az előbb olyan nagyokat rugot Picurka, hogy már konkrétan éreztem kézzel is. Olyan jó érzés. :P A hasam, meg egyre nagyobb. :D

Látom, vannak olyanok, akik sokat fizetnek a vérvételekért is. Már régebben is akartam kérdezni, hogy miért. Ti magán helyre jártok laborra is?

Ma eléggé görcsölt a hasam, a dokimat is felhívtam. Végül vettem magnézium pezsgőtablettát és segített.
molkata

Sziasztok!
Végre van itthon internetünk :D
Ná, örülök, hogy egy napon vagyunk!
Köszönöm, hogy beraktál Dorka a táblázatba!
Ami hiányzik: 24éves vagyok, ha lány lesz Aisha-nak fogják hívni a babát s Takamatsu nevű kisvárosban élek, Japánban. Szülni még nemtom hol fogok, valószínűleg Kóbéban...
Azért is jó olvasni az üzeneteket, mert itt annyira más minden. S persze nagyon sokat lehet Tőletek tanulni. :)
En itt egy "magánrendelő" szerűségbe járok, minden vizsgálatot itt végeznek el, egyedül fogorvoshoz kell majd külön elmennem. Ám szülni korházba kell menni, úgyhogy az még keresőben van.
Nagyon szerencsésnek mondhatom magam, mert az éjszakai egyszeri pisilésen kívül nem változott szinte semmi a terhességgel. Ugyanúgy meg tudok enni bármit, ugyanolyan jól alszom éjszakánként...
A nadrágaim még boltba menetelhez jók, de hosszabb időre már nagyon tudnak szorítani. Néztünk kismama-nadrágokat, de persze itt mindegyik rövid :lol: , úgyhogy számomra a későbbiekben marad a kismama-harisnya és a ruha.
Én a munkát már abbahagytam, mert egy étteremben dolgoztam, ami már nem volt jó a folyamatos szaladgálás, emelgetés és dohányfüst miatt...
Vendég

Jobb reggelt mindenkinek!

Voltam ma vérvételen :( Sorban állás nem gond,mert a kismamikat előreveszik,de mikor bejutottam, úgy elkezdtem szédülni!! Nem láttam el a székig. Végre szólítanak,mire megkérdezem a nőt,hogy nagy baj-e,hogy nem látok ki a fejemből,erre ő,hogy jesszusom,de le van sápadva!-- lefektetett az ájulósszékbe. Eddig még nem olyan ciki!
De ott fekve küzdve a hányingerrel,egyszercsak ő lesz az erősebb és jön föl, erőmből csak a fölülésig jutotta,így gyorsan visszanyeltem,a következő kitörésnél teleszájjal laza sprint az 5 bent várakozó között a csapig! Akkor küldtek nekem egy takarítót egy törülközővel,de nagyon nagyon rossz volt! :cry:
És a vérvevősnéni még felajánlott egy MOncherryt,meg szaloncukrot is,de én persze nem fogdtam el,mert nálam is volt dugicsoki :lol: Meglepődtem,hogy milyen kedvesek voltak. Mondjuk vagy 10x bocsánatot kértem,hogy nem akartam ilyen felfordulást.
Na mindezt éhgyomorra,mert a vérvevősnéninek volt egy csodás tanácsa is ! Még az ágyba egyek meg mindig egy kekszet! Mondtam jó és majd úgy jövök vérvételre is! :roll:
Csak gondoltam megosztom veletek! vigyázzatok magatokra :wink:

Mary: Mióta élsz Japánban,miért,mikor jössz haza és milyen jó ez az internet! :lol: :lol:

Blur: Te miért szeretnél menni az istenhegyibe? Győzz meg! Én mondtam a dokinak,hogy minek,mert ha bármi van úgyis el vagyunk már késve,eerre azt mondta,hogy a 24.hétig simán el lehet vetetni a babát. Azért ott már gáz,nem? Vagy csak én érzem úgy?
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?