A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Jóreg :)

Na, az előző hsz-em elszállt :x (Az ember notebookja nem szereti, ha irogatok..).

mary: wow, Japán! "Japániai" :D topiktársam még úgysem volt. Igen, engem is érdekel: mióta élsz kint, hogy kerültél oda és egyáltalán...? :lol:

Orsi: uuuh :shock: Szerencséd van a laboros nénivel, nem mindenütt ilyen toleránsak.
24. hétig...Nem csak Te érzed így. Én majdnem ráborítottam az asztalt a genetikus dokinőre Berciterhességnél...mondtam, hogy mire megjön az eredmény, addigra 21 hetes leszek. Közölte, hogy nincs különbség egy 11, vagy egy 21 hetes magzatot elveszíteni. szívem szerint azt mondtam volna neki, hogy ugyan, próbálja már ki mindkettőt, aztán referáljon, van-e különbség :evil:

Kata: Ezek a tesztek azért fizetősek, mert a tb. nem támogatja. Úgy tudom, már a Klinikán is van lehetőség erre, de szvsz ott is fizetni kell :? Azért mondják jobbnak, mint az AFP+Uh-t, mert több tényezőt néznek. De igazából tutit (100%-ot) ők sem mondanak, csak arányszámot, ami, mint látod, 94%-os biztonságú. Én Bercinél a 18 héten mentem végül magzatvízvizsgálatra, pedig előtte voltam az Istenhegyin, a 12. héten. Akkor jó arányszámot adtak, de az AFP-m borított mindent :?

Orsi, hogy lehet, hogy Te egy órával előrébb ársz, mint mi? Vagy a babanet órája van elállítva? :oops:

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Ja, a babaneten nyári időszámítás van

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Sziasztok!

Én is megjártam a vérvételt.XIII. KErület, Szedegi úti Sztk, de nagyon profik. Mint a bankban, sorszámosztás, kijelzőn behívnak, és 10 perc alatt kész voltam. :D

Orsi, ez szörnyű lehetett :cry: .Én csak szimplán majdnem felfordultam, meg összeestem, de az sem volt kellemes.
Ahogy kijöttem, elővettem egy hatalmas szendvicset és ott azonnal megettem.
Biztos nem néztek hülyének... :wink:

Na, húzunk a védőnőhöz.
Vagyis húznák, de Emi még punnyad a kiságyban, mostanában rászokott a lustizásra, csak fél 9 felé közli, hogy kelni óhajt. Addig csendben heverészik.
Ezt onnan sejtem, hogy a múltkor 8 körül benyitottam hozzá, ébren volt, de csak annyit mondott, hogy "hö", aztán néma csend volt még 25 percig. Kis lusti :wink: .

Mary, japán a férjed, vagy csak kint dolgoztok?
Tök jó, ez a név itt is létezik, csajk Aisának vagy Ajsának írják.

KépKépKépKépKép
uxi

Jovika: Hogy érted,gogy egy órával előrébb járok? 7re mnetem vérvételre és 7-52kor küldtem el a hsz. /itt lakom szembe az sztk-val/ 7-52 és 8-06 között nincs sok különbség.... Nem értelek!
Uxi: Jó mulatást a védőnéninél!

És köszi,hogy így együtt éreztetek velem!

Falom a sportszeletem :lol:
Vendég

Jóreggelt!

Mary! waow! Japán! Mesély milyen ott? A többi kérdésemet már a lányok leírták! :wink:

Orsi! Sajnálom :cry: Szerintem a vérvételen hozzá vannak szokva az ilyesmihez :roll:

Uxi! De jó neked, hogy Emi ilyen sokáig pihizik! Máté már 6kor kezdi a matatást. és mivel egy szobában vagyunk eléggé zavaró :shock:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Nap :D
De örülök, hogy minden OK!
Én nemcsak majdnem, hanem totál elsírtam magam a 8. hetinél, mikor először láttam ŐT! :lol:

Nenoke :D
EZt nem értem, 14 hetes terhes vagy, miért lenne gond, ha mindenki tudja?

Molkata :D
EZ vmi baromi gyanús nekem. A fizetésed 70%-a körül kellene kapnod.... Mikor én pl. 1 hétig táppénzen voltam, már azt megéreztem hó végén

Ftükör
Hű, ez tényleg kínos lehetett! Ennyire hányós vagy máskor is?

Nekem 2 nap alatt tényleg nőtt a pocim, alig tudtam összegombolni a bársonynacimat. Szerintem egy szakavatott szemnek már most feltűnik :D Reggel zuhi után Uram is jeleze, hogy látja a változást :lol: :lol:

Kép
Kép
emma1976

sziasztok!

azt a mindenit, Stuttgart, Japán, nem semmi, volt valaki köztünk, akinek török párja van (jól emlékszem, vagy már nincs közöttünk? :cry: )

f.tükör azt hogy értetted, hogy nem támogatják a továbbtanulásunkat??? a tandíjra gondolsz? én még úgy tudom, hogy gyeseseknek nem kell fizetni, remélem így van, mert épp ezért jelentkezek!

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

ftükör, te szegény, én a bolt előtt szoktam ácsorogni mert a gondolatától rosszul vagyok, hogy milyen szagok várnak odabennt, szóval mindig mély levegő, nyelek egy kettőt, de a te eseted :( azért talán hamarosan elmúlik

lynia-

Lynia! Én úgy tudom, hogy megvonták a kismamáktól az ingyenes tanulást :cry:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Uhh, Orsi, remélem már jobban vagy, ám a Sportszelet tényleg csodákra képes :lol:
Kb három éve élek Japánban, s igen, japán a férjem. Eleinte nagyon furcsa volt, mert nagyon más mint Európa, de már itt is "itthon" érzem magam.
Aisha név igazából arab, de nekem nagyon tetszik. S mivel még kanjikkal is le lehet írni, ezért férjuram is beleegyezett.
Amúgy mindig is fiú gyermekeket szerettem volna, de mióta teherbe estem, az elejétől olyan érzésem van, hogy kislány lesz. Persze ez nem sokat számít, csak frucsa :D
Vendég

Sziasztok Lányok!

Hú, Orsi! Szörnyű lehetett. Nekem egyszer sem kellett éhgyomorra mennem.
Egyébként, állandóan volt nálam egy zacskó, amit mindenhova vittem magammal. Egyszer a kocsiban szükség is volt rá, de a boltokban is megnyugtatott, hogy a zsebemben van.

Emma! Ha teljes hónapot vagy táppénzen akkor jó, ha csak néhány napot vagy hetet, akkor ugyanúgy vonnak mindent+táppénzre csak 70%. Azért lehet nagyon megérezni. :(

Mary! Mióta vagytok Japánban? És hogy tetszik ott?

Jovika! Már értem. Én nem is tudtam errööl a lehetööségrööl. AFP miatt nem fogok amnióra menni. Már eldöntöttem, hogy nem izgulok az eredmény miatt. A legtöbb nyugati országban nem is csinálják csak bizonyos kor fölött, mert olyan nagy a hibaszázaléka.
Azért, az is durva volt, amit mondtak neked. Szereintem pár hetes babát elveszteni is iszonyú nehéz....

Uxi! Olyan édes a kislányod és annyit gondolok arra, hogy milyen jó neked és azoknak, akiknek már vannak otthon apróságok :P
molkata

na neeeeeeeeeeeeee

lynia-

Jó reggelt!

Emma, az előző terhességem a 22. héten szakadt meg, ezért nem merem elkürtölni, hiába vagyok a 14. héten. Egyszerűen nem akarom még egyszer átélni azt az érzést, amikor visszajöttem a céghez, és mindenki résztvevő arccal nézett, aki meg nem tudta, hogy itthagyott a kisfiúnk, kéredezt, nahát, miylen vékony vagyok, milyen hamar visszajöttem. És sokan meg nem tudták, mit mondjanak, és még nekem kellett mosolyognom, és kommunikációt kezdeményeznem.

Egyébként szerintem az marhaság, hogy a 24. hétig el lehet vetetni. Nekem a 22. héten meg kellett szülnöm, pedig a 19. héten leállt a fejlődésben, a 21.-en meghalt, tehát csak 13 centis volt. És két napig vajúdtam vele. Szval azért az nem olyan egyszerű, mint ahogy az a doki, vagy védőnő, vagy ki mondta. Lelkileg meg végképp nem ugyanaz, hiszen egy igazi kismama naponta jobban és jobban kötődik a babához, és ez tényleg napokban mérhető, nem is hetekben!

Na, bocsánat, már annyiszor megígértem, hoyg nem írok erről többet, de engem is marhára felbosszant, amikor ilyeneket írnak, hogy a 16. hét vagy a 24. hét az tök ugyanaz. Kép

Kép
nenoke

Nenoke, borzalmas lehetett mindezen átesned!
Persze tudom, az a legrosszabb, ha aggódik az ember, s ideges, de olyan rossz érzés, hogy sosem tudhatjuk mi történik, s mikor a babával. A héten is hallottam a tvben, hogy egy anyuka a születésre előírt nap előtt egy héttel veszítette el a babáját...
Node remélem tényleg Mindenkinél minden rendben lesz, s a nyáron sok kis egészséges baba fog majd születni!!!
Vendég

Sziasztok

Orsi, igazad van, most már én is úgy érzem, későn lenne meg a 2 lépcsős teszt eredménye. Lehet, hogy végül az egy lépcsőset válaztom, az 1-2 órán belül ad eredményt.

Én azért akarok vérvételre menni, mert ez a 12. heti ultrahang nem győzött meg. Biztos profin csinálták, de valahogy nem stimmel minden adat.
A terhességem előtt voltak gondok a ciklusommal, megnyugtatna egy komolyabb hormonteszt.

Kép
gabi
blur

Nap, mit szólt a papa a bekeretezett képhez! :lol:
Amúgy telefonon lehet bejelentkezni az Istenhegyire, ők javasolnak időpontot az utolsó menzeszed alapján a 12-13. hétre. Én az egylépcsősön voltam, annak ott rögtön megvolt az eredménye. Másfél óra alatt megvolt a vérvétel, az uh (azon belül volt 4d uh is), és a vérvétel eredménye. Szerintem ha nem vagy 35 fölött, ez is bőven elegendő. A végén kell fizetni, erre az egylépcsős vizsgálatra 28 ezer forintot. És hasi uh, tehát én vittem Aput is, most először, mert eddig csak hüvelyi volt, és ahogy ezt korábban már beszéltük, óriási élmény volt neki!

Molkata, mi az, hyog csak adóelőleget vonnak, adót nem? Nem lehet, hogy később egyösszegben kell majd befizetned a különbözetet?

Kép
nenoke

Sziasztok!
Jó reggelt! :D

Orsi: szegény te! elég ciki lehetett. Dehát mit lehet tenni ....
Én amikor voltam vérvételen simán ettem előtte, különben tuti elájultam volna. Anyukám mondta, hogy egyek nyugodtan, nem kell megmondani, hogy nem éhgyomorra vagyok. Amúgy a védőnő nem is mondta, hogy nem szabad előtte enni semmit.
Hétfőn megyek védőnőhöz. Úgy izgulok ... Elhanyagoltnak érzem magam. Mivel csak a 7. héten voltam dokinál, mikor megállapították és azóta nem kellett mennem. Mi van, ha nincs rendben minden a kisbabánkkal? Hétfőn készül el az első véreredményem. Szerintem azért ez nagyon sok idő kihagyás. Azt hittem jobban foglalkoznak a kismamákkal. :(
nenoke: nagyon sajnálom, ami veled történt. De most itt vagy közöttünk és ez a lényeg. A pocakodba pedig egy bébi. Amúgy éreztél valamit, hogy elhalt a baba? Vagy csak az ultrahangon vették észre?
Mary: elég érdekes lehet az életed, olyan távol. Nem hiányoznak a rokonaid? Én biztos nem merném felvállalni, hogy egy messzi országba költözzek innét magam mögött hagyva mindent. Gyakran jársz haza?
szilvi1980

Nenoke,
Nagyon igazad van, én is napról napra jobban kötődök a babához.

Kép
gabi
blur

Ami nagyon tetszik Japánban az az, hogy itt szinte nem találkozni a munkájában bunkó emberrel. Mármint az utcán neked mennek, de ha munkahelyről van szó teljesen mások.
Remélem ilyenek lesznek majd a szülészeten is :D
Eddig egyszer voltam itt beteg két éve, egy napig hánytam. Elvitt anyósom egy rendelőbe, mert egész nap ugye nem ettem semmit. Nemtom otthon mit tettek volna ilyen esetben, ám engem lefektettek egy külön terembe, infúziók kaptam, kis gombocskát, ha hívni akarok valakit, tálacskát törülközővel, ha jönne a dolog... Pedig csak egy napig voltam rosszul!!
Vendég

Ami nagyon tetszik Japánban az az, hogy itt szinte nem találkozni a munkájában bunkó emberrel. Mármint az utcán neked mennek, de ha munkahelyről van szó teljesen mások.
Remélem ilyenek lesznek majd a szülészeten is :D
Eddig egyszer voltam itt beteg két éve, egy napig hánytam. Elvitt anyósom egy rendelőbe, mert egész nap ugye nem ettem semmit. Nemtom otthon mit tettek volna ilyen esetben, ám engem lefektettek egy külön terembe, infúziók kaptam, kis gombocskát, ha hívni akarok valakit, tálacskát törülközővel, ha jönne a dolog... Pedig csak egy napig voltam rosszul!!
Vendég

Szilvi, nem éreztem semmit, az ultrahangon tudtam meg.

Mary, és hogy bírod az ottani kaját? Sokan mondják, hogy pár hét után meghalnának egy zsemléért, vagy bármilyen európai kajáért. És mennyire néznek meg az utcán, hogy fehér vagy? Mesélj mindenről, ez annyira izgi!!!! :lol:

Kép
nenoke

bocsi, hogy előbb 2x elküldtem...
Sajnos nem járok gyakran haza (évente kétszer), s mostmár nem is fogok. Ha minden jól megy nagyon nagyon szeretnék a babával együtt decemberben hazalátogatni!!! Csak ugye a repülőút 12+2óra... Node majd meglátjuk.
Én is rettegtem kijönni, de már jól érzem magam. Persze van ki miatt :oops:
Vendég

Kata! Úúúúgy irigyellek, hogy már ennyire érzed mozogni a picit. Ez azért már nagyon megnyugtató. Én is akarom :lol:

Nenoke! Annyira szörnyű ami veled történt. Mindig megkönnyezem :cry: Én a 8. héten veszítettem el az ikerbabáimat, és azóta megszületett Marci és Máté, de még mindig nincs nap, hogy ne jutnának eszembe :cry: Pedig tudom, hogyha ők lennének Marcim nem lenne, de akkor is nagyon hiányoznak :cry:

brigi73

:lol: Az utcán nagyon tudnak nézni, bár még az a szerencsém, hogy nem vagyok szőke, különben... :shock:
Én enni imádok, s a japán konyhát is szeretem. Itthon minden nap felváltva van japán- és magyar vacsora, úgyhogy ez így megfelel. De már most azon gondolkodom, hogy mit eszem majd decemberben :) Pl most rettenetesen hiányzik a kolbász, túró és töltöttkáposzta.
Ám ahogy olvasom az üzeneteket nem csak én kívánok meg dolgokat :D
Vendég

Én is úgy vagyok vele, mint Brigi, már nagyon várom, hogy érezzem ahogy mozog pocakomban a baba :roll:
Sajnos el kell köszönjek, mert itt már "vacsikészítési idő" van, majd legközelebb!
Kellemes hétvégét Mindenkinek! :wink:
Vendég

Brigi, abszolút megértelek, nekem sincs nap, amikor ne gondolnék rá, ráadásul, Neked ketten is voltak! HIszem, és tudom, hoyg ennek megvolt az értelme, de akkor is nagyon-nagyon nehéz elfogadni.

Na de most már tényleg mindennek rendben kell lennie, és júliusban lesz nagy húsgombócom, szöszi, ahoyg az apja megálmodta tegnap. :lol: Ja, mondanom sem kell, hogy megkérdezte, hogy augusztusban ugye már fog tudni locspocsolni, ha vesz neki kis kerti felfújható medencét. Ezek a férfiak! :lol: :roll:

Kép
nenoke

Nenoke! Mond neki, hogy persze, majd jövő augusztusban :lol:

Mary! Jó étvágyat a vacsihoz!

Azt hiszem felöltöztetem a srácokat és lemegyünk egy kicsit sétálni. Megint olyan szépen süt a nap, tiszta január :roll:

brigi73

Köszi Lányok! :wink:

Emma: Nem szoktam hányi, összesen 3 alkalommal fordult elő ezzel együtt. de most csak sav volt,hiszen nem tudott mi kijönni,csak végigmarta a nyelőcsövem még érzem most is! :cry:

És éppen ma reggel cipőfelvétközben gondolkoztam ez rajta,hogy igazán elmúlhatna ez a hányingeres dolog,mert ezen a héten ma volt először és azt hittem vége!!

Molkata: KArácsony elött raktam ki a zacsit a kabát zsebemből,mert akkor enyhültek a dolgok! Korai volt! De tényleg nagyon rendesek voltak!

Mary: Izgi lehet kint, jó étvágyat a vacsihoz én megyek reggelizni :lol:

Blur: Nem akartalak lebeszélni,csak kiváncsi voltam.
Vendég

Hello mindenkinek!

Csak én vagyok ilyen későn kelős? :oops: Aztán meg mire mindent elolvasok...
Én mindig úgy megyek be vérvételre, hogy ágyon szeretnék feküdni. És mindig eljátszuk, hogy "de maga meg tudja csinálni, stramm kislány", én meg bizonygatom, hogy egy ekkora stramm "kislányt" nehéz felszedegetni a földről! :lol: Plusz én szoktam inni egy csésze zöld teát üresen.
Ezek a hapsik! Az én férjem tavasszal korlátot akar a teraszra, nehogy lepotyogjon a gyerek!
Én ma palacsintát sütök!

KépKép

KépKép
szivvi

A korlát inkább Neked fog kelleni, Szilvi, ha majd nagy hasad lesz, állítólag olyankor sokkal nehezebb egyensúlyozni. :lol:

Palacsinta, palacsinta, én is kérek!!! Bár mi meg most rendeltünk pizzát a kollegáimmal, egy spenótos-fetásat (úgyis elfelejtettem bevenni areggel a folsavamat), meg egy tengeri herkenytűset. Nyami.

Kép
nenoke

Nenoke
Jaj, ne haragudj rám, így már érthető.
Néhány hét, és úgyis mindenki számára egyértelmű lesz már az állapotod, nem? Vagy nagy cuccokban jársz?

Szivvi,
Nekem 1 hete elmúlt a napi 11 órát alszom fázis. Sőt, 7-8 óra van csak, ami elég kevéske...

Kép
Kép
emma1976

Ti szedtek vitaminokat? Én még a terhességem előtt szedtem az Elevitet, folsavat. De attól a székletemmel voltak gondok. Aztán átálltam a Centrum maternára, de hősiessen bevallom, hogy rosszul vagyok még a látványától is minden gyogyónak ... Tudom, hogy kéne, de vagy elfelejtem bevenni, vagy hányingerem lesz tőlük. :oops:
A védőnő mondta, hogy szedjek magne B6-ot, végülis ő ezeket a vitamin komplexeket nem mondta, azt mondta szedhetem, de nem muszáj. Ma reggel vettem egy vas+folsav pezsgőtablettát. Ezt még könnyebben megiszom. Szerintetek az is jó?
Háát a korán kelés nem rajtam múlik. Habár mostanában elég rosszul alszom. Dehát ugye dolgozni jönni kell. :(
Egy-két napja szurkálásokat érzek .... inkább a köldököm körül. Ez normális?
Húú ... annyi kérdésem van .... bocsika!
szilvi1980

Én este 9-kor bezuhantam az ágyba, és 7-kor keltem, vagyis 10 órát aludtam, és simán tudnék még. :oops: Nekem ez valahogy nem múlik. Bár nagy szélben amúgy is mindig jól alszom, és nálunk óriási hintaágy-kukaborogatós szél volt.

Szűk ruhákban járok, úgyhogy egy-egy kolleganő már kiszúrta. Már azt várom, hoyg majd a metrón is átadják a helyet. Az már olyan nagyon komoly kismamás nem? :lol: Bár az úgyis tavasszal lesz, amikor lekerül a kabát.

Na, most már biztos untok, annyit írtam, úgyhogy kicsit dolgozok. :wink:

Kép
nenoke

Na, még gyorsan válaszolok Szilvinek, aztán tényleg dolgozom. :oops:

Én csak folsavat szedek orvosi tanácsra, mert az Elevitet hasonló okokból én sem bírtam. Nekem is pont a héten voltak köldökkörüli szurkálások, én azt is a pocaknövekedésnek tudtam be, túlságosan nem ijdetem meg, remélem, nem kellett volna. :wink:

Na, de most már inkább a cég éves jelentésének megfogalmazásában keresem tovább önkifejezésem ösvényeit, és abbahagyom a boldogításotokat. :lol:

Kép
nenoke

Én sem ilyedtem meg a szurkálásoktól, úgy gondoltam, hogy ez ilyenkor természetes. De hogy mondod, hogy neked is volt, és éppen egyidősek vagyunk, hát így mégjobban megnyugodtam. :wink:
Engem nem untatsz egyáltalán!! Sőt! Dehát tudom dolgozni is kell. Úgyhogy én is eltűnök egy kis időre. Szerencsére péntek van és ilyenkor max. fél kettőig dolgozom. Addig már kibírom valahogy.
szilvi1980

Úr isten!
Most látom ilyedtem=ijedtem :oops:
szilvi1980

Szóval nekünk a melóhelyen nincs a 12. hét után titok: eddig minden csajszi a 13. héten bement, elmondta a főnöknek, aki összehívta azt a 10 embert, akivel szorosabban együtt dolgozunk, és az érintett elmondja mindenkinek.
Na persze most, hogy a főnöknőm beteg, nem tudom pontosan hogy lesz.
De egy biztos, nem akarom megvárni, míg találgatni kezdenem a hátam mögött, jobb, ha tudják mi van. Főleg, hogy 2 hónapot akarok már csak dolgozni, ez végülis sokakat érint.

Nekem csak azért fura a szúrkálás, mert 3 héttel vagyok mögöttetek, furi, hogy most elkezdődik...

Kép
Kép
emma1976

Szóval nekünk a melóhelyen nincs a 12. hét után titok: eddig minden csajszi a 13. héten bement, elmondta a főnöknek, aki összehívta azt a 10 embert, akivel szorosabban együtt dolgozunk, és az érintett elmondja mindenkinek.
Na persze most, hogy a főnöknőm beteg, nem tudom pontosan hogy lesz.
De egy biztos, nem akarom megvárni, míg találgatni kezdenem a hátam mögött, jobb, ha tudják mi van. Főleg, hogy 2 hónapot akarok már csak dolgozni, ez végülis sokakat érint.

Nekem csak azért fura a szúrkálás, mert 3 héttel vagyok mögöttetek, furi, hogy most elkezdődik...

Kép
Kép
emma1976

Hú!!

Sziasztok lányok!

Üdvözlöm a távoli "tagunkat". Szia kiskacsa! Remélem azért jó érzés köztünk lenni. Egy kis hazai :lol: Honnan származtál el egyébként?

Először is: a hasi keményedésre, szurkálásra nekem a dokim Mgb6-ot adott, ami ugye a B6 miatt is nagyon hasznos. nekem pl. hányinger ellen bejött.

Kaptam még régebben vas+folsav+ nem tudom mi tablettát, néha beveszek abból is.

Én a ruhákkal már hadilábon állok. Tudom ezt írtam már, de még nem jutottam oda, hogy vegyek. :wink:

Visszaolvastam hogy miket írtatok, de ha valakinek véletlenül nem válaszolok, akkor ne hari és kérdezzen, mondjon mégegyszer, mert annyit, de annyit írtok!!!!!! :lol:

Tényleg, moniá-ról nem tudunk semmit sem? :(
baba24

Nekem a Jézuska már hozott 2 nadrágot! Engem ezek a hülye csípőgatyák már Karácsonykor szorítottak :oops: (Lehet nem is Maszatka, hanem a háj) :lol:

KépKép

KépKép
szivvi

Nekem már van egy terhesnacim. Tök jó! Olyan kényelmes, hogy ihaj!
szilvi1980

Sziasztok!

Beléphetek a csapatba? :) Hajni vagyok, 30 éves van, 2 csemetém Daniella 8, Péter 6,5 éves. És egy pocilakóm, aki most 15 hetes és 2 napos. :D
Vendég

Gatyi
Egy gatyim van ami tök kényelmes, a többi szerintem max. 2 hétig lesz már csak jó. Kismamaövvel nincs tapasztalatotok?

Kép
Kép
emma1976

Sziasztok!

Fú, Orsi, azárt durva, amit a dokid mondott!

Én abortuszellenes vagyok, de ha már mégis megtörténik, akkor talán jobb minél hamarabb. Bár a baba szempontjából tényleg mindegy, ő mindeképp meghal...
De az anyának minél később, annál rosszabb. Egy 24 hetes babát már meg kell szülni és már mozog is. Gondolj bele, van olyan 24 hetes magzat, aki koraszülöttként életben marad.

Jovika, a profilban be lehet valahogy állítani a babanet óráját, ott kell téli időszámításra áttenni.

Mary, mennyivel vagytok időben előrébb?
Tényleg annyira zsúfolt Japán, ahogy azt a tévében mutatják ? Itthon valahogy az a kép él róluk, hogy rendkívül pici lakásokban élnek, mert alig van már hely.
Tud a férjed magyarul, vagy csak japánul beszéltek?

Emma!
Amikor 1 hétig táppénzen voltál, az még nem táppénz, ugyanis az első 15 nap még nem igazi táppénz, hanem betegszabadság. Emiatt az kevesebb is, mint a táppénz, mert vonnak belőle még valamit, amit a tp-ből már nem.
Ha letelt a 15 nap betegszabi, akkor következik a táppénz, az már több valamivel.

Lynia, sajnos a gyeses/gyedes ingyen tanulást kimenő rendszerben megszüntetik. Utoljára azok tanulhatnak ingyen, akik 2006 december 1 előtt hallgatói jogviszont létesítettek és már gyeden/gyesen voltak. Szeptemberben az iratkozási lapunk tetején állt a törvény részlete...

KépKépKépKépKép
uxi

Hogy került a hozzászólás közepe a végére?
Na mindegy...

Nem is mondtam: megkaptam a kiskönyvemet, most már törzskönyvezett kismama vagyok. :wink:

KépKépKépKépKép
uxi

Nagyon ügyesek vagytok a szmájlikkal! Kép

Elnézést, tegnap foglalt voltam este, és nagyon kimerült is, mint ahogy ma is. Kóválygok. De majd a hétvégén kipihenem magam, és mindenki újat berakok a táblázatba, ígérem.

kétfiús anyuka
babdorka

Uxi,
Köszi, ez nagyon jó hír. De azért annyi mégsem lehet, mint a mostani nettóm nem? Bár nálunk van 13. meg 14. havi, ha azokat is beleveszik az éves átlagba, akkor el tudom képzelni, hogy nem fogok sokkal kevesebbet kapni :lol:
Gratula a kiskönyvhöz! :lol:

Kép
Kép
emma1976

Molkata!!!!

12. hó 22.-én nyilatkoztad, hogy 16. héten megtudjuk hogy fiú-e vagy kisleány... Az neked is most van!!! Te mész mostanában?
Én csak 2 hét múlva.

Úgy izgulok! :lol:
baba24

Na mégsem lett séta, mert szörnyen fújt a szél :cry: Viszont elmentünk a kilépő papírjaimér, amit kiderült már postáztak, csak ezt senki nem kérte tőlük :twisted: :twisted: :twisted: A postázott meg még nem jött meg, nekem meg hétfő reggel kell :evil: Nagyon mérges vagyok Kép Kép

Hajni! Üdv közöttünk! Mesélj magadról. Hogy érzed magad? A nagyok hogy fogadták, hogy kistesó érkezik? Mit szeretnétek? kisfiú-kislány? Nevek? Szóval minden Kép Kép

Én ma egész nap szédelgek, pedig a vérnyomásom elég fenn van sajnos :cry: Aludtam a srácokkal 2órát, de még bírnék, csakhát nem lehet :roll: Megyek is mert leesik a fejem, inkább kiteregetek :lol:

brigi73

Nekem is fáj a fejem, már lassan egy hete :(
Nagyon bosszantó, de nem akarok bevenni semmit..

Uxi,
Mégegy dolog amit magaddal kell cipelni :)
Neked mondta a védőnő hogy mikor kell belgyógyászati vizsgáltra meg EKG-ra menni?

Kép
gabi
blur

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?