A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Szia Brigi! :) Köszönöm kérdésed, jól érzem magam. :D
Csemetéim örültek a kistesónak, bár kisfiam megjegyezte hogy ha kislány lesz Ő világgá megy! :lol:
Aztán meggyőztem hogy Neki kell majd vigyáznia a csajokra.
Még nem tudni milyen nemű, de iszonyú kiváncsi vagyok. :)
Mindegy milyen nemű, csak egészséges legyen. Már mozgolódik a szentem. :)
A nevek: Dominika vagy Nikolett, és Dominik
Vendég

Lányok, lányok, most aludjatok, előre is vagy 3 évre! :lol: Húúú, szivvi, cserélnék Veled, esküszöm. Berci kikészít a 3-4 kelés/ éjjellel, ráadásul neki fél6-kor reggel van Kép

uxi: köszi, megnézem majd az órát :oops:

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

nem jó smiley-t csatoltam, hehe ezt akartam: Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Nevek nélül, mert elfelejtettem, ki írta. De fontosak!

az AFP kötelező, államilag, az alól nincs kivétel!

tgyás/gyed: nekünk már a 2006. év számít!!!! a táppénz tök mindegy már idén, nem számít bele a tgyás-ba
Vendég

Jovi! Megértelek a kelések miatt. Én most próbálom Mátét leszoktatni az éjszakai cicizésről. Már nem adok neki, de a fiam kitartó és minden éjjel 2-3 alkalommal azért bepróbálkozik :roll:

Hajni! Nagyon szépek a nevek! A Nikolett talán nálunk is játékos :wink: Apa még nem akar nyilatkozni :roll:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Szia Hajni!

Nem köszöntem az előbb... :oops: Ne haragudj. Üdv. közöttünk!

Hát lányok!
Lesznek csemeték a nyáron... Lehet hogy egy fősulira fognak járni, meg majd szerelmesek lesznek egymásba, meg barátok, barátnők lesznek. :shock:
Mi meg úgy gondolunk egymásra hogy na milyen lehet az anyja a lányom/fiam párjának :shock:

:lol:

Jól van na. futurisztikus... De lehet... :wink:
baba24

Üdv itt Hajni!

Blur, nekem is sokat fáj (t) a fejem, kiderült, hogy vérszegénység az ok, azóta szedem a vasat és segített.De ha nagyon elfáradok, rögtön kezd fájni,azt hiszem az alacsony vérnyomás miatt is. Régebb kávéztam (nyammmi), de most már lemondok róla.

Még valamelyiketek érzi már a babamozgást? Én úgy figyelem, végülis bármelyik percen érezhetem,nem? :roll:
Vendég

Orsi, Uxi, ez nektek az AFP-es vérvétel?

Mary, de jó neked.....Japán :roll: .
Vendég

Hajni: én sem üdvözöltelek, legyen mentségem a nyafigép, aki nem hagy gépezni :oops:
Okosan megoldottad Petinél a dolgot. Egy távoli rokonnál 1 fiú, 1 lány sorba most egy kisfiú fog érkezni. A négy éves kislány Kép megsértődött, amikor kiderült, nem húga lesz Kép

baba: Berci-topkiban simán "lezsíroztuk" a fiú-lány párokat már pár hónaposan...vicces, hogy Berci "menyasszonya" 7 hósan volt akkora, mint most a "vőlegény" Kép

szilvi: én Elevitet szedek, a Béres kismamavitaminjától émelyegtem :?

zsani: de ne parázz, ha csak a 17. héten fogod érezni. Elsőnél én is akkor éreztem először, pedig 56 kiló voltam (a 176 cm-emhez).

brigi: én elég következetlen vagyok, de az éjjeli nem-szopiban tartom magam nov. 24.-e óta (akkor teszteltem +-t). Berci még így is kel, bár az első sz@r hét után 3 hétig átaludta az éjszakát (mennyei volt 7-8 órát egyhuzamban aludni!)

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Csajok, kérdeztem már a minap, de nem válaszolt senki: hol vannak a Jánosos lányok? (Nem találom most a topik elején, a kereső meg nem műxik)

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Zsanett,

Én is kávéztam, de most én is felhagytam vele..
Bár van, aki szerint napi 1-2 tejeskávé még beleférne

Jovi, Brigi
én egy nap nem alvástól is kiborulok..
Hogy lehet ezt bírni ? A babák sosem pihennek? :shock:

Kép
gabi
blur

Sziasztok!

Köszönöm az infót Nenoke! Igen, nagyon tetszett a bekeretezett kép Apának! :D
Összehasonlítva az AFP-s eredménnyel volt különbség az egylépcsős teszteredménynél?

A kétlépcsős az mivel több? Biztosabb eredmény? Mégtöbb dolgot néznek? Bizti elég az egylépcsős? (most leszek 27 éves)

Kép
nap12

Szia Hajni! Még egy tapasztatlt kismami,de jó!!

Zsani: Nekem csak a sima általános vérvétel volt, majd 30áán megyek az AFPre.

Blur: Néztem a kórház honlapját,sikrült felfedeznem,hogy a szülészetnek van külön honlapja és ott kedd 16:30 az időpont! Lesznek előadások is érdemes megnézni melyikre mennél,menjünk és mindhez több időpont is van!
Vendég

Jovi! Itt vannak :wink: https://www.babanet.hu/tarsalgo/index.html
és itt :wink: https://www.babanet.hu/tarsalgo/index.html

Blur! Szoktak, de akkor meg te nem tudsz, vagy éppen más dolgod van :lol: :lol: :lol: Egyébbként meg lehet sazokni. Én már 3.5éve nem aludtam át egy éjszakát sem :shock:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Na ez valami miatt nem műxik :cry: Mindegy ha mész lefele középtájon van két topik :wink:

brigi73

Üdv, Hajni, a csapatban!

Nap, még nem voltam AFP-n, az odébb van. De amiatt nem izgulok, mert az úgyis annyiszor félrevezető. 27 évesen még olyan alacsony a kockázat, hogy én el sem mennék. Őszintén, én 31 évesen sem mentem volna, a dokim kért meg, hogy menjek. Na persze, ha aggódsz, akkor nyugodtan menj, ne értsd félre, nem akarlak lebeszélni.

Kép
nenoke

Blur, az ekg-t nem mondta, csak annyit, hogy majd valamikor, ha ráérek, jó lenne elmenni.

Belgyógyászatinak meg megvolt a háziorvos szerdán, igaz, nem a terhesség miatt mentem, hanem mert 3 hete egyfolytában náthás vagyok, meg kértem egy vizeletvizsgálat beutalót, de ha már ott voltam, beutalt laborba is.
A múltkor is kb ennyi volt a belgyógyászati vizsgálat.

Majd ha megyek a leletért, kérek tőle egy pecsétet a kiskönyvbe. :wink:

Na, most a nagy kórházkeresésem közepette odáig jutottam, hogy vagy Máv, vagy István, de már hajlok az utóbbira. Február elejéig csak eldől. :)

Vettem egy könyvet, a címe: Hol jó szülni.
Hát, megy a nagy kamuzás a Nyírő fődokija részéről... Innen már van tapasztalatom, eléggé szépíti a helyzetet. Pl. azt írja, preferáják az Edát, lehet kérni. Pedig sosem lehetett szüléshez.

Ha már így belemásztam, rájöttem arra is, hogy beszélnem kellene a dokimmal.
Igazából Emivel nem volt rossz szülésem, teljesen békén hagytak (éjjel nem is volt ott senki :wink: ), nem indították, nem kaptam indokolatlanul sem oxitocint, se kézzel nem tágítottak, szóval semmi "mumus". A beöntést nem bántam, csak ne a nőgyógyászati vizsgálóasztalon adták volna félig hanyatt fekve, a borotválást meg már elinztéztem előtte itthon :wink: .

Viszont -és ez az én hibám volt- nem beszéltem előre a szülésről az orvosommal. Nem tudom pl. mennyire támogatta volna a gátvédelmet, szülhettem-e volna máshogy is.
Nekem ez maradt tüske.
Hanyatt fekve szültem, de nem szülőszéken, és ahelyett, hogy felültettek volna, még megemelték a csípőmet, így majdnemhogy fölfelé nyomtam a gyereket szinte tarkóállásban. Szó nélkül elvégezte a gátmetszést, ami akkor nem fájt, de utána 3 hétig majd megpusztultam tőle, és szülés után 9 hónappal még nagyon fájt a házasélet. Azt hittem, úgy marad mindig, ma már csak ritkán érzem :? .
Végülis azzal nyugtattam magam, hogy jó volt ez így, mert gyorsan meglett, és a nyakán volt a zsinór, ki tudja mi lett volna elhúzódó kitolásnál.

De azért ha nem muszáj, a következőt nem ebben a pózban és ha lehet gátvédelemmel szülném.

Na mindegy, egy szónak is száz a vége, oda jutottam a nagy keresésben, hogy ha a dokim szabin lesz júli végén, vagy hallani sem akar másféle szülésről (amit nem gondolnék, nem olyannak ismertem meg), akkor is váltok.
Maga a Nyírő gyerekágyas része egy rettenet, ezt inkább nem ecsetelem, csak a dokim miatt maradtam eddig is.

KépKépKépKépKép
uxi

Zsanett, ez még nem AFP, az 16 hetesen van.
Igazából soron kívüli, ha nem lettem volna beteg, nekem az AFP lett volna az első.

Nap12. szerintem elég az egylépcsős. Én is 27 éves vagyok (még 4 hónapig :wink: ), de mi nem is megyünk sehova.
Igaz, mi mindenképp megtartanánk, tehát nincs is értelme, de akkor sem valószínű, hogy mennénk, ha nem így gondolnám. Még bőven 30 alatt vagyunk. :wink:

Bori, az Istvánnak csak ez a honlapja van, vagy van másik is?
Szívesen megnézném az ott dolgozó orvosokat, de ezen nem találom. Találtam egy dokit, akiről egyelőre csak jókat olvastam, de pl. nem tudom, ott van-e még.

Tényleg, hogy van, ha magánrendelésre jár valaki, az UH-kat hol végzik? Szonográfus csinálja a kórházban, vagy a doki a magánban? És akkor szülésig nem is nagyon kell a kórház tájára menni?

KépKépKépKépKép
uxi

Köszönöm az üdvözlést, Mindenkinek! :D

Brigi: Nálunk Apa a Dominik vagy Dominika név felé hajlik. A lányomnál nem kellett gondolkodni mert több éve megmondta hogy ha kislánya lesz egyszer akkor Daniella lesz a neve. :)
A fiam Patrik lett volna, de Nagypapa azt mondta nem akar gondolkozni az unokája nevén. Találjunk valami emberibbet.
Igy lett Péter. :)

Én 17.-én megyek AFP-re. Aztán 2 hét mig megérkezik az eredmény, csak azután küldenek ultrahangra.
Erről jut eszembe... Hány hetesen érdemes elmenni 4D-s ultrahangra?
Ja, és mennyibe kerül egy ilyen? A 2 manóval nem voltam, de most nagyon szeretnék menni. :)
Vendég

blur: ne aggódj, fogod bírni. Vagy mintababát kapsz és nem lesz kérdés, hogy alszik-e? :D

brigi: de én nem a topikot keresm, azzal nincs gond. Ebben a topikban volt két lány (az egyik a Szatmári betege, erre is emlékszem, a másik meg a Szuromit szidta), akik a Jánosba járnak. :)

uxi: gondolom, ez függ attól is, hogy a magánban van-e UH. Amikor én magánba jártam, megcsinálta az UH-t ott a doki, csak a vérvételre kellett a kh-ba mennem. A mostani meg mindig a kh-ba hív :D

hajni: a Péter nekem is bejön :D (a férjem is Peti, ha picurka fiú lesz, második névnek tuti megkapja)
4D Uh-t 20. hét után érdemes csináltatni. "Tokkal-vonóval" (cd-vel, pluszfotóval) általában 13ezer, natúrban 10ezer. Alapból csak 4 db fekete-fehér képet kapsz a Praxisban, pl. A Jánosban most nyílt egy ilyen, ott 13 ezer és benne van a CD is.
Ezek a képek a 32. héten készültek Berciről: http://uk.pg.photos.yahoo.com/ph/b_rajk ... /my_photos

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Jóreggelt!
Jovi! Bocs, akkor félreértettem :oops:

Mi ma meg holnap ünnepelünk, ezért valószínű nem leszek! Kellemes hétvégét mindenkinek!

brigi73

Jó reggelt!

Hát majd még átgondolom az egylépcsős vizsgálatot.
Aki volt ilyenen annak volt különbség a tarkóredő mért eredménye és az egylépcsősön mért adat között?

Kép
nap12

Sziasztok!
Egy gyors üzi, mert megint mennem kell vacsit csinálni :lol:
Palacsintával nagyon elcsábítottatok, úgyhogy holnap asszem az lesz a reggelink :wink:
Ma este meg talán egy kis tejberízs desszertnek. :P
Hajni, bocsi hogy csak most, de üdv! Nagyon édik lehetnek a gyerekeid, el tudom képzelni kisfiad, ahogy mondja, hogy ő bizony több nővel nem képes együtt élni :lol:
Jovika, nagyon édik ezek a képek! Olyan jó lehet már látni a baba arcának vonásait :)
Baba 24, "eredetileg" budapesti vagyok, negyedik kerület, Újpest. Ha jól emlékszem van valaki a szomszédból, Rákospalotáról... S igen, nagyon jó érzés Köztetek lenni!!!
Uxi, mi nyolc órával vagyunk előrébb, nyáron csak héttel leszünk :wink: Japán tényleg eléggé zsúfolt, a mi kisvárosunk 300e fős, ami tényleg pici!! Tokyo borzalmas, ott nem tudnék élni, szardíniadoboz... Nagy lakások tényleg nincsenek, ha mégis nagyon magas áron. Férjem magyarul csak pár szót tud, ami mostanság bővült a "kisbaba"-val :D Mostmár japánul beszélünk, míg nem tudtam addig francia s pici angol volt. De azt mondta meg kell tanulnia magyarul, hogy megértse mit mond a gyerek... Nem könnyű kihívás, de drukkolok neki :?
AFP-t itt nem kötelező csináltatni, kb negyvenezer forintért lehet, ha akarod. De mi nem csináltatunk, mert mi is bármi legyen megtartjuk a babát.
Vendég

Jovika: Köszi, megnézem majd a neten és ott kérek időpontot.
Nagyon aranyosak a képek! :) A barátnőm is ott csináltatta, és ő ott is szült. Bálintkának akkor elég sajátos véleménye volt a világról.
Kezecskéje ökölben, középső ujj kinyújtva! :lol: :lol:
Nálunk is van második nevük a manóknak.
Daniella Andrea, és Péter Zsolt
a pici Dominika Réka, vagy Nikolett Zora, vagy Dominik Zsolt lesz. :)

Marykiskacsa: Köszi, üdv Neked is, de ne kérjetek bocsit!
Tudom milyen gyerek mellett a szabadidő. Mindent gyorsan kell csinálni. :D
Vendég

Szarvasbori!

Én vagyok a kakukktojás.
Mivel én 5 hónapot dolgoztam tavaly, mb-i díjjal, tehát nem 180 nap, meg mb-díj is, tehát még kérdés nekem.. :?

És ha idén táppénzre megyek, akkor hogyan lesz meg a 180 napom.... Vagy együtt számolják a kettőt?

Emiatt merült fel a téma ismét és ismét... :wink:
baba24

Ja, de fősuli után, ami szintén biztosított, csakhát mit számolnak nekem?????? :x
baba24

Jajj. És szép jó napot mindenkinek... Csak így betörök :oops:
baba24

Nahát!

Bizti jó kis szombatotok van, hogy felém sem néztek! :(
Én meg dolgozom. Négyig. Azt hittem majd trécselgetünk kicsit.
Dehát mint azt én is tennni fogom pár óra múlva, a családjával van mindenki... Jó nektek...

Rossznak nekem sem rossz, nagyim már főzi a finom főzeléket rántott husival, rántott krumplival, amit viszünk majd haza a páromhoz, akivel (nem közösen, mivel 16-tól kézilabdameccs van) megkajcsizunk a fini vacsiból :lol: Úgy várom. Holnap meg szupi lesz addig aludni amíg akarok..
Bár ma is aludhattam volna picit tovább, de reggel már néztem a hupikék törpikéket, ami ugye nem 10kor kezdődik.. Nem baj. :) Márcsak ha ágyikóban leszek és semmit sem csinálok, az is szuper lesz. :lol:
Tök jól eldumcsizok magammal. Ez már egy blog is lehetne... :lol:
baba24

baba: én már fél 6-tól ébren, nem önszántamból :(
Asszem, ha nincs folyamatosan 180 nap, akkor x időt néznek, talán 2 év? Nem vagyok tutibizti benne. Bőg a kölkem (fél órája tettem le :roll: )

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Hali!

Megvan a 12. hetes uh: "Kóros nyaki redő nem ábrázolódik. Jelenleg durvább magzati rendellenesség nem látható." Hurrrrrááááááááá :P Azért izgultam kicsit (nagyon). 90 %-ra megmondta a baba nemét is, de azt nem árolum el (bocsi) :? Ezt a vizsgálatot a magándokim csinálta az innen 38 km-re lévő kórházában, de bent voltunk min. fél órát, kaptunk videofelvételt, mindez összesen 4000 Ft. CRL: 70 mm.
Ezután megyek a körzeti nődokihoz, hétfőn.

Már említettem, h a védőnőm nem küldött még se vérvételre, se belgyógyászatra, szerintetek kérjem meg a nődokit erre? (33 éves vok.) Milyen más vizsgálatokra mentetek már 12 hetesen?

Sziasztok!

Bocs Baba, én is dolgoztam ma,aztán pihi,és most itt vagyok!! :lol:
Nem tudom ezt a biztosításosat,mert hasnló helyzteben vagyok! Még fősulira járok,de a 180 csak úgy lesz meg,hogy decembertől dolgozom a boltunkban is! Ha valamira jutsz azért oszd meg!! Köszi!!

Brigi: Isten életesse az ünnepeltet!!

Ná: Graulálok az uh-hoz!! Mi az, hogy nem mondod meg,hogy kit vársz,ha már 90%??? Én nagyon kiváncsi vagyok! Megféltékeny is,hogy már tudod én meg csak találgatok :cry: Remélem a következőn már megmutatja magát a kis huncut!!
No, jók legyetek! Este megyünk partyzni!! Éljen a gyümölcslé!! :wink:
Vendég

Baba!
azt írod, táppénzre akarsz menni, tehát akkor most fizeti vki utánad a tb-t? jan. 1-én hány napod volt még hátra szülésig?

infok:
a felsőfokú int. NAPPALI tagozata biztosított időnek számít
alap esetben a 2006. évi átlagkereset számít (azt nemtom, hogy a fősulis időkre mennyi jövedelmet számolnak). ha volt munkanélküli időszak, azt is hozzáveszik, tehát az évi össz (járulék köteles) jövedelem 1/365-d részét veszik napi átlagkeresetnek
mindezt csak akkor, ha idén nem szakad meg a biztosítási viszonyod

fő kérdések:
fősuli után mennyi maradt ki míg elkezdtél dolgozni? ha nincs 30 nap, akkor folyamatos munkaviszonynak minősül, és akkor megvan a 180 napod tavalyról! akkor viszont senkit nemérdekel, idén hogy s mint kerestél.
mb-i díj után fizettek-e utánad tb-t?

ha nem, és eddig (és most sem!) senki nem fizetett utánad tb-t, akkor vetesd fel magad vhová minimálbér kétszereséért. akkor kb. 70e lesz a tgyás-ed és a gyeded, de nem mehetsz táppénzre, mert nincs elég biztosított időd.

ha megírod pontosan, tavaly mik történtek veled fősuli és munka téren (tehát tb fizetős ügyekben), talán én is tudok segíteni.
de persze egy bérszámfejtő méginkább
ha még nem nézted volna:
http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ ... 60627.html

Uxi!
nem jó az istván honlapja. én boros judithoz járok, róla tudom, hogy ott van. pénteken megyek legközeleb, akkor esetleg meg tudom nézni, hogy kik vannak ott. de add meg a nevet, mert kb. 20 fő van feltüntetve a bejáratnál.
egyébként a kórház rettenetes állapotban van, anyám feküdt bent pár napig, és látogatni is alig bírtuk, olyan undorító volt (pedig egy hős vagyok beteglátogatás esetén!!!).
a szülészeten őszintén szólva még nem jártam. nekem elég az, amit a borosról hallottam eddig (plusz a személyes bája). ahová ő megy, oda én is el merek menni. ha ő bízik a szülésznőkben, akkor én is. és mivel szabadelvűek, kínzások (felfelé szülés...) tuti nem lesznek, onnatól meg a többi rajtam múlik, nem a szülőszoba festettségén.
nálunk úgy volt, hogy a fontos UH-kat a kórházban csinálták eddig. a megállapítósakat (6. és kb. 10 hét) a dokim, a tarkóredőset, meg majd a 18. hetit pedig spéci doki.
de amikor bevittem az eredményt a magánba, akkor csakúgy megnéztük, hogy hogy van a lurkó.
sztem neki nem elég profi a magánban a gépe.

de most hogy így írom, azért a nagy bizalom ellenére csak meg kéne nézni azt a szülészetet...
Vendég

ja, és én is dolgoztam ma. sőt, még mindig bent vagyok, mint az elmúlt 4 napban ilyenkor még mindig...
ezért is írtam most ilyen sokat.... bocs
Vendég

sziasztok,

bori, uxi: én egy barátnőmet látogattam meg 2éve a szülészeten. az nincs olyan rossz állapotban, mert az új épületben van egész fent, a "telep" :) tetején. viszont: csak hogy tudjátok, bárki bemehet látogatni a szobába, bármikor. én egy 3ágyas rendkívűl zsúfolt szobába mentem látogatni a barátnőmet, ahol is az egyik ágynál egy komplett család(anyuka, apuka, fiútestvér és kispapa) ücsörgött. szegény barátnőm kínlódott az ágyában a sebeivel, a szoptatással, miközben a férfi családtagok kb 1,5m-ről néztek farkas szemet vele... :( (kb 1,5órája!) ..a legjobb, hogy én lettem sík ideg a dologtól és én kértem meg, hogy most már fáradjanak ki a folyosóra.. :x
nem beszélve arról, hogy nem válogathatod meg az ágytársaid, tehát fogalmad sincs, hogy kinek a hánytagú pereputtyát kell neked ill. a babádnak "élvezni" jó esetben csak 3napon át reggeltől estig.. :evil:
na ez viszont a mávban nincs. a három ágyas szobák 2oldalra nyilnak. egy a belső rész(nővérpult, asztalok-székek-fotelek-tv, csecsemős szoba... stb) és a látogatói folyosóra, ami ablakos-függönyös. minden szoba előtt lenyitható moziszékekkel.. :) ott a babát is megtudod mutatni, oda tudod állítani a bevásárlókosarát az ajtóhoz, igy látod ill. hallod amíg kint beszélgetsz. szerintem nagyon praktikus. :wink:

üdv a többieknek és az újaknak is! :lol:

képzeljétek, a nagyobbik lányom most lesz 5 áprilisban, olyan tündér, folyamatosan a babával van elfoglalva... elvittük a 12heti uh-ra, hihetetlen boldog és izgatott volt, az uh képpel aludt el!! ..de ezt már csak reggel vettem észre, hogy a párnája mellett volt.. :lol:
a kissebbik csaj, most lesz 3 februárban, ő tökéletes érdektelenséget mutat... (az állatokon kívűl semmi nem érdekli, talán ha kiskutyát hordanék a hasamban... :P :lol: )

van akinek 12-13hét után is hányásos-émelygéses tünetei vannak?
én ehhez nem vagyok hozzászokva.. :lol: :lol: teljesen kész vagyok, totál lemerít... :cry:

KépKépKép
mütyürke

uxi: bocs, hogy nem írtam meg a privit, amit ígrétem, de olyan ritkán tudok írni. hulla vagyok mire hazaérek, épphogy elolvasgatlak titeket, annyit termeltek napközben... :lol: ,
de után a már nincs erőm reagálni... :(
dokikról írok pár szót, kérdezz bátran, ha érdekel vmi... :)

KépKépKép
mütyürke

Sziasztok,
én még csak ismerkedem a fórummal, olvasgatom a beírásokat, és örülök, hogy "idetaláltam".
Magamról röviden annyit, hogy 31 éves vagyok, a 14. hétbe léptem és ez az első terhességem.
kindernay

Újra itt!
Gyorsan végigfutottam a beírásokat, és egy-két kérdésem... :)

Én a Jánosban fogok szülni az orvosom Szatmári.
A 12. héten UH volt, nyaki redő vizsgálattal, minden rendben volt.
Vérvételre kaptam beutalót, EKG-t kellett csináltatnom, illetve megkaptam a kiskönyvem. A 13. héten megcsináltattam a vérvételt, meg az EKG-t, az eredmények megvannak, várom az orvosi kiértékelést.
Kiderült, hogy van valami gombás fertőzésem, amelyre Canesten kúpot kaptam, szeretném megkérdezni, ha valakinek volt ilyen fertőzése a terhessége alatt kúpot kapott-e, ill. szabad kúpot használni? Tanácstalan vagyok, mert egy ismerősöm (főnővér) azt mondta, hogy szerinte semmiképpen ne használjam... valaki meg azt mondja, hogy nyugodtan használjam...

EGyébként a 12 hétig hányingerrel, émelygéssel, gyomorégéssel küszködtem, de nem volt vészes.
Mivel én mesterséges úton estem teherbe, így voltak görcseim is, illetve hasfeszülésem.
Most a hányinger néha megvan, egy-két nyilalás, viszont ingerült, és fáradt vagyok, szinte mindig aludnék.
Ami viszont elég kellemetlen, hogy a mellem óriásira nőtt :-) feszül, tiszta eres, és a mellbimbóm be is sebesedett (elnézést, hogy ilyen részleteséggel írom) és mostanra a csíkok is megjelentek - ami gondolom a hirtelen növekedéstől is van - szóval viszket, feszül, nehéz, ég....... A 4. héttől kismama melltartót hordok (éjszaka is), az javít valamit. Nem tudja valaki mivel kenhetném (talán körömvirág) vagy valami borogatás vagy nemistudommivel?????

Köszönöm, jó éjt, sziasztok
kindernay

Sziasztok :)

kindernay: Na, végre, még vki a Jánosból :D Üdv közöttünk! Canestent használhatod, én is azt kaptam Bercinél. BMC-be jártál? Lombik, vagy inszem? Szatmárival hogy vagy megelégedve? Ugye nem baj, hogy ilyen kíváncsi vagyok? :oops: :) Cicim nekem is uilyen lett az első babánál, 20 évesen :? Cicitartó betétet vegyél és kenegesd a bimbódat bármilyen zsíros krémmel. A körömvirég is tök jó, de van pl. az Aventnek is ilyen készítménye. Arra vigyázz, hogy ne ázzon a cicid egész nap a krémben, tehát vékonyan kend be.

mütyürke: ez a Mávos szoba jól hangzik :D Ne aggódj, majd megjön a kedve a kicsinek is a babóhoz, ha majd találkozik vele :D Kiskutya: :lol:

Orsi: partyért irigykedem...én Virivel és a fiújával DVD-ztem, mint tuti szombat esti program, Apánk pénteken lelépett "horgászni", majd ma jön haza. Na, rá is irigykedem, olyan jó lenne néha csak pár órára elszabadulni itthonról :? Persze, ha meg elmegyek (3 havonta 1x), akkor meg itthon jár az eszem :oops:

ná: Gratu az UH-hoz. Ha 90%, akkor fiú! :lol: (Vagy nem? :wink: )

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Szép jó reggelt Mindenkinek ezen a tavaszias vasárnapon!

nehéz felvenni a ritmust a sok levél láttán, jó pár napos elmaradásban voltam. Üdvözlet az új tagoknak!

Lányok, mélységesen elszomorít, hogy nem lesz ingyenes az oktatás számunkra, tök jó hogy motiválják a kismamákat... ((((

Baba 24 említetted a kismama ruha ügyét. Én éppen tegnap mentem el egy kismamaruha készítőhöz (Suzanne ruhakészítő, 17. ker, Bélavár u.125) 257-5294 a telefonszám, hétfőtől szombatig 8-20 óráig nyitva van, nagy készlettel rendelkezik, és 20.000 Ft-ból vettem egy felsőt, 3 nadrágot és egy bandázst. Hát nagyon nem mindegy....
A brendonban 10 ezer alatt nem is láttam nadrágot..(((
Szóval érdemes kinézni szerintem. Alapvetően az volt a problémám az eddig látott ruhákkal, hogy az S méretűek is óriásiak voltak, rapper-ként néztem ki bennük.

Vár a tanulás,
Üdv,
Lidikoka

Kép
lidikoka

Szia Jovika, és Mindenki!
Nagyon köszi a jótanácsot, akkor elkezdem a kúpot, meg a kenegetést...

Inszemináción voltam, 3. sikerült, de jó sokáig, fél évig hormoninjekcióztam magam. Nem baj. A végeredmény a fontos. :-)

Nekem a Wiegandt (János Kórház Meddőségi Center) csinálta az inszeminációt - nála szerettem volna szülni de nem tudott vállalni - így visszamentem a Szatmárihoz, akinél még a meddőség előtt jártam. Én megvagyok vele elégedve, igaz nem egy szószátyár típus, meg kicsit merev, de mint szakember nagyon jó, és baromi lelkiismeretes, állítólag hétvégén is bejár "ellenőrízni" a bentfekvő betegeit. Majd meglátjuk.

Egyébként a nőgyógyászokkal a tapasztalatom az, hogy annyira sok a páciens, hogy néha már Ők sem tudják melyik bolygón vizsgálódnak. Mindent úgy kell kihúzni belőlük. Aztán van a másik fele, akik meg részletesen elmagyarázzák a dolgokat, csak az a baj, hogy igazából nem is a te "dolgaidat". Hát ennyi.
Nekem számtalan nőgyűgyász után kellett 30 évesen megtudnom, hogy nem működik normálisan a petefészkem....

Mostanában ijesztegetnek a toxoplazmával (nekem 2 cicám van) és állítólag nekem kell kérnem a vizsgálatot, már szóltam az orvosnak ez ügyben, azt mondta, hogy az AFP-vel együtt csináltassuk majd meg a 16 hét körül. Valaki azt mondja, ha már elkaptad immunis vagy rá te is és a baba is, valaki pedig azt, hogy többször is el lehet kapni. Valakinél volt már ilyen vizsgálat?

Igazából nekem az a bajom, hogy mindent úgy kell megtudni, hogy nyomozol utána nem rutinszerű az, hogy minden (!) vizsgálatot megcsinálnak a négyszeres BART teszttől kezdve a toxoplazmáig, meg a többi. Miért kell könyörögni, hogy alaposan megvizsgáljanak ?

Ezzel a költői kérdéssel fejezem be, sziasztok
kindernay

Nekem meg pont az a bajom, hogy agyonvizsgálnak, utána meg ijesztgetnek az abszolút nem igaz eredményekkel, mert arra nem képesek, hogy pontosan diagnosztizáljanak. És össze-vissza túrkálnak, amennyiszer csak akarnak. Bezzeg, amint megszülettél, leszarnak...

Bocs, csajok, nagyon kimerült, és ingerült vagyok, egyszerűen letargikus, rossz hangulatom van. Azt hittem, a hétvégén ki fogom tudni pihenni magam, de ez úgy látszik, nem a fáradtságtól van.

Tök jó Nektek, mindenki boldog, és örömmel várja a következő vizsgálatot. Én meg legszivesebben ki sem mennék az utcára. Sírhatnékom van egyfolytában.

kétfiús anyuka
babdorka

kindernay: (hogy szólítsunk? nekem ez a nick olyan hosszú és kimondhatatlan :oops: :) ) Szóval, vedd elő a BMC-s leleteidet (ha nincs nálad, a recepciós lányok lemásolják biztos) és nézd meg. Biztos, hogy csináltak az első nagyobb vérvételnél bárányhimlő, toxoplazma, stb. ellenanyag-vizsgálatot! Én pl. átastem vmikor rajta a vizsgálat szerint, de a sógornőm (macskatenyésztő, 15-20 macska van a lakásában mindig) nem :shock: Egyébként, tudtommal az első trimeszter a veszélyes a toxonál is, amin meg már túlvagy :) Én is a BMC-be jártam, két sikertelen lombik után spontán lett Berci és a picurka is :) Wiegandt nem volt igazán szimpi, lehet, mert 2004 karácsonyám ő közölte, hogy megint nem sikerült a beültetés? (olyan szenvtelen volt, ehh) Mondjuk Szatmári sem az, de nem nekem kell, hogy tetsszen. Én Molnárhoz járok, nagyon bírom:)

babdorka: én meg belekötős-veszekedős vagyok, de próbálom visszafogni magam. Egyre jobban belelovallom magam abba, hogy itt lettem hagyva 7végére, az ember kialudhatta magát, stb., én meg ma is 4 óta ébren vagyok :cry: :x Mondjuk fél 6-ig ágyban tudtam tartani a kisördögöt, meg azóta ő aludt is 2 órát, de nekem ég a szemem a fáradtságtól. És hol van még az este?

lidikóka: én meg a Takkoban vettem tegnap 2000-ért egy hosszúujjú pólót (igaz, nem kismama, "csak" molett fazon). És egy csomó turiban is ki lehet fogni nagyon tuti cuccokat, pl. ezerért nagypocira való farmert vettem Bercinél (valszeg most nem igazán fogom hordani, mire belenövök, meleg lesz).

Nőgyógyászok: azt tapasztaltam, hogy a nem épp pályakezdő, szakvizsgához közelítő doktorok tök tutik! Amikor 2 hetet voltam benn, a dokim szabira ment és egy ifjúnak "adott át". Mellesleg az a kórterem, ahol feküdtem, ezé a dokié volt. A számára tök "érdektelen" betegekkel (mások betegei, szülő női) is úgy viselkedett, ahogy némelyik fogadott orvos sem a (fizetős) betegével. Minden vizitnél mindenkihez odament, lehetett kérdezni tőle, nem is ragozom tovább. Az biztos, hogy ezt a dokit fogom kérni helyettesnek, ha épp az enyém szabija alatt szülnék :D

Na, megetetem rosszcsontBercit, sziasztok :D

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Hali!

Üdv az új tagoknak!

Tegnap meg akartuk nézni a videót, amire a doki felvette a picit, de nem sikerült a felvétel :cry: :cry: Vagy a videónk a rossz, nem tom. Kész szerencse, h adott 3 uh-képet is.

Ezekkel a vizsgálatokkal én is hadilábon állok. Nagyjából tudom, h mit kell kötelezően csinálni, de érdemes-e megcsinálni az önköltséges teszteket? Amikor mondtam a dokimnak, h 33 éves vok, azt mondta, a legjobb kor. :wink: Nem kell genetikai tanácsadásra menni. Azért csak szeretném tudni, h minden rendben van-e. Ezekre elegendőek a rutinvizsgálatok? Kicsit mintha aggódós lennék :?

Amúgy erre is nagyon szép idő van, süt a nap :)

Bár ez már a 13. hetem, a héten többször is hányingerem volt.

No, megyek főzni.

Szép napot!

Az kimaradt az előbb, hogy ifjú dokiból még min. kettő ilyen nagyon rendes van a Jánosban :)

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Sziasztok Mindenki!

Andrea vagyok, megköszönöm, ha így szólítotok... :)

BABDORKA: Igazán meg tudlak érteni, nekem is sokszor van ilyen semmihezsincskedvem hangulatom, csak bezárkóznék, és aludnék. Őszíntén megmondom, hogy a 12. hétig alig tudtam foglalkozni valamivel. A takarítás, főzés, mosás kínszenvedés volt, az iskolában elalszom és untat, a hajam csöpög a zsírtól úgy kell rávennem magam, hogy megmossam, hogy a szőrtelenítésről ne is beszéljek... :oops:
Mostanában azonban próbálok erőt venni magamon több-kevesebb sikerrel....
Az szerintem, hogy minden megvizsgálnak még mindig jobb, mintha semmit sem, és utána jön a meglepetés. A környezetemben történt mostanában olyan tragikus dolog, ami a hiánytalan vizsgálatból adódott, de nem rémiszgetek senkit sem!

JOVIKA: Nekem nagyon szimpatikus volt a Wiegandt az elején, aztán már legszívesebben üvöltöttem volna, hogy kicsit legyen velem "kedvesebb". Semmit semmiről nem mondott, úgy kellett kihúzni belőle. A hormoninjekciók mellékhatásaival egyedül maradtam a tanácstalanságban, aztán találtam valakit aki segített. Igazából a vége felé már jóban voltunk, állandóan hülyéskedett, meg simán rákérdeztem és erőszakoskodtam azzal amit tudni akartam. Nem engedett lombikra, azt mondta még próbáljuk az inszeminációt, mert a petefészkem miatt "enyhébb" ez a kezelés.
Igaza lett és ezért hálás vagyok neki és sajnáltam, hogy nem tudok nála szülni.

Amikor szabin volt helyettesítette egy fiatalabb doki (magas, szemüveges) Ő meg simán mindent felvázolt, részletesen leírta, még gondoltam is, hogy átmegyek hozzá, aztán hogy MINDEN ÁRON (!) siker legyen olyan erős hormoninjekcióra váltott, hogy tobzódtak bennem a petesejtek, és olyan volt a petefészkem, mint egy lufi, rosszabb volt, mint előtte ! Szóval semmi se jó... sohasem.

Szatmári kicsit fura, de legalább alapos, bár nála is úgy kell rákérdezni a dolgokra. A barátnőm most 6 hónapos, az Ő orvosa (szintén JÁnos) egyből minden vizsgálatra elküldte, elmagyarázta mit miért, milyen vitamint szedjen, stb. Én is ezt várom (várnám) el, hogy pikk-pakk megvizsgáljanak, mondjanak egy-két értelmes mondatot, megnyugtassanak, hogy "Hé minden oké".

Amikor megtudtuk, hogy sikerült a beültetés, és a párom az első UH-ra eljött velem, tiszta ideg volt, remegett keze-lába, szegény ott toporgott az UH mellett, csak nézte a vibráló kis "katicabogaramat" hallgatta a szívverést.. Aztán vége is volt, az orvos kinyomtatta a képet, felírta a kúpot ennyi. A férjem meg idegesen megkérdezte: Doktor úr!!!!! Hányan vannak? Egészséges? Jó a szívverés? Rendben van? A helyén van?
Szegény titokban végigidegeskedte velem a 7 hónapos meddőségi tortúrát, a beültetéseket meg mindent és a végén a nagy boldogságban sem tudott megnyugodni.... mert mint minden ember az orvostól várja a válaszokat...

Ruha ügyben annyi, hogy én próbálok nem csak állapotos ruhákat venni, mert így szülés után is tudom hordani. Pl. most vettem egy baromi jó ruhát a Promodba (6000,-Ft-ért) és utána is simán tudom hordani, mert mell alatt bővül. ÍGy a nagy zsíroshajasszőrös időszakomban is nőnek érzem magam, nemcsak boldognak! :wink:

Ná: nekem is többször volt hányingerem, ég a gyomrom, meg néha-néha beszurkál a hasam is, és az étvágyam sem a régi.... A vizsgálatokkal ugyanígy állok mint te, de én úgy döntöttem, hogy megcsináltatom a 4x vérvételi BART tesztet és majd annak az eredményétől teszem függővé, hogy mi legyen.

Na megint jó sokat írtam, látszik, hogy 4 hónap alatt senkivel nem tudtam megbeszélni a dolgokat, úgyhogy köszi, hogy meghallgattok és köszi a tanácsokat is!
kindernay

Hali!

Írjatok nekem erről a 4x Bart tesztről! Ez az integrált teszt? Debrecenben lehet ilyet csináltatni? Mennyibe kerül?

Köszi!

ANYAI VÉRBŐL TÖRTÉNŐ SZŰRÉS

ideál: Mi történik az anyától levett vérrel? Ebből mit lehet megállapítani?

- A kockázatszámítást segítheti az anyai vérből 11-13. és 16-18. héten meghatározható biokémiai jellemzők mérése (PAPP-A, béta HCG). Eddig csak Angliában végeztek vérből történő genetikai szűrést, ma már azonban hazánkban is lehetővé vált. A vizsgálatot az 1. és/vagy a 2. trimeszterben (terhességi harmadban) levett anyai vérből végezzük.

Az 1. trimeszteri szűrővizsgálatot a betöltött 11-13. héten kell elvégezni.
A 2. trimeszteri szűrővizsgálatot a betöltött 16-18. héten. Legoptimálisabb a 16. héten.
A rizikót a vérvizsgálat és az UH-os lelet alapján számolják ki.

JÓ TUDNI! A kockázat mértéke azt jelenti, hogy milyen erős a gyanú a kromoszóma-rendellenességre. A szűrés eredménye tehát nem a betegséget, hanem annak valószínűségét mutatja, és nem azt jelenti, hogy biztosan beteg a magzat. Az 1/200-at meghaladó magzati kockázat esetén invazív diagnosztikus vizsgálatokra (magzatvíz-mintavétel) van szükség a betegség kizárására vagy a diagnózis felállítására. Invazív genetikai vizsgálatot a 35 évnél idősebb és pusztán az életkor alapján magas genetikai kockázatú anyáknak is fel kell ajánlani. Az invazív genetikai vizsgálat elvégzéséről a terhes, illetve a szülők közösen döntenek, részletes felvilágosítást követően.

LÉNYEGES TUDNI, hogy az ultrahang- és vérvizsgálat szűrővizsgálat, míg az invazív vizsgálatok diagnosztikus vizsgálatok. Ez azt jelenti, hogy a szűrővizsgálat során a betegség kockázatáról adunk információt, és ennek ismeretében tudnak a szülők dönteni, hogy kérik-e az invazív, vetélési kockázattal járó diagnosztikus vizsgálatot.

KINEK AJÁNLHATó A VIZSGÁLAT?

- Elsősorban 35 éven aluliaknak, mert 35 év felett a magzatvízből, illetve a chorionból történő kromoszómavizsgálatot mindenkinek fel kell ajánlani. Ajánlható még a vizsgálat azoknak, akik 35 évnél idősebbek, de szeretnék ismerni a számszerű magzati kockázatot, mielőtt döntenének az invazív genetikai vizsgálat elvégzéséről.

Ajánljuk még azoknak, akinek korábban spontán vetélése volt, családjában vagy korábbi terhesség során előfordult kromoszóma-rendellenesség, illetve mindenkinek, aki biztos akar lenni abban, hogy a terhességével minden rendben van.

TALÁLATI BIZTONSÁG

Az anyai szérumból történő kockázatszámítás nem diagnosztikai eljárás, hanem egyfajta szűrőteszt, azaz nem szűri ki az összes Down-kóros, illetve nyitott gerinccel rendelkező magzatot: előfordulhat álnegatív eredmény, illetve, ha a teszt eredménye pozitív, azt diagnosztikus eljárásokkal tovább kell vizsgálni az álpozitív és a valódi pozitív esetek elkülönítése céljából. A teszt eredménye a magas rizikójú csoportnál pozitív lesz, az alacsony rizikójúaknál negatív. A kromoszóma-rendellenességek szűrésében a 11-13. hetes ultrahangvizsgálat és vérmintavizsgálat 86-90%-os hatékonyságú, míg a 18-20. héten végzett ultrahangvizsgálat önmagában a kromoszóma-rendellenességek (pl. Down-kór) tekintetében csak 20-30%-os találati biztonságú!!!

A GENETIKAI VIZSGÁLATOKKAL KAPCSOLATOS TUDNIVALÓK

Az igénybe vett szűrő- és diagnosztikus eljárások negatív eredménye esetén sem garantálható a születendő gyermek minden ártalomtól való mentessége, hiszen ezek a vizsgálatok elsősorban célzott betegségek megállapítására szolgálnak.

Az AFP-szűrés eredménye önmagában nem alkalmas a Down-szindróma szűrésére.
A 35 év feletti, gyermeket váró nőnek fel kell ajánlani a magzati invazív vizsgálat lehetőségét, a szűrés eredményétől függetlenül.

Az egyes invazív vizsgálatok, sőt még a szűrés sem kötelező jellegű, bármikor vissza lehet utasítani. Az egyes vizsgálatok közül választhat a páciens.

A terhes és házas- (élet-) társa közösen dönti el, hogy kérik-e az invazív vizsgálatot, és vállalják-e a beavatkozással járó vetélési kockázatot.

Amennyiben valamit nem ért vagy nem világos, úgy a teljes körű és pontos tájékozódása érdekében bármikor kérdést tehet fel.
dr. Balaicza Erika
kindernay

kindernay

:lol:
Nagyon örülök, óriási dolog, hogy egészséges a kicsikéd! Nekem pénteken lesz a hasonló vizsgálat, már szeretnék jó eredményyel túllenni rajta.
Én is úgy gondolom, hogy tutti fiad lesz, mert csak a fütyiket szokták ilyen korán kiszúrni :lol:

Babdorka
Remélem nem lesz hosszú nálad ez a letargikus időszak. Én is baromi érzékeny vagyok, tegnap tesómmal telefonon összevitatkoztunk, mire 1 órán keresztül sírtam. De az ilyen sírások (3x-4x volt 2 hónap alatt) után vhogx ismét szépnek látom a világot

Kinder :D
Jó, hogy csatlakoztál a kis csapathoz!
Én is mesterséges megtermékenyítéssel estem teherbe.
Promod-ügyben egyetértünk, csütörtökön voltam, több melltől bővülő felső van, én is vásároltam. Tök jó, hogy nem kifejezetten kismamicucc, de mégis tök jók lesznek tavasszal.

Kép
Kép
emma1976

Kösz lányok, h velünk együtt örültök :P

Azt szeretném kérdezni a már babás mamáktól, h terhességük során elég volt-e a kötelező vizsgálatsorozat, v esetleg kértetek önköltséges vizsgálatokat is.

Kindernay: kösz az infót, rácuppantam az oldalra :lol:

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?