Új privát üzeneted érkezett!

Lányok!

Gondolom, nem csak nekem okoz gondot, hogy kinek mit karácsonyra. Arra gondoltam, hogy segíthetnénk egymásnak.
Nem csak gyerekeknek, hanem felnõtteknek is.

Én is szeretnék ajánlani, bár már volt egy ilyen topicom, de "meghalt". Foltvarrással foglalkozom, gyerek- és felnõttdolgokat egyaránt, az ágytakarótól a hátizsákig, a játszószõnyegtõl a textil mesekönyvig. Apróságoktól a nagy dolgokig. Tavaly karácsonykor nagyon sokan kerestek meg, sajnos volt olyan is, akit már idõszûke miatt nem tudtam elvállalni. Ebbõl a tapasztalatból kiindulva már most õsz elején érdemes elkezdeni beszerezni az ajándékokat.

Az egyéb ötleteim: nálunk nagyon bevált a favonat. Van többféle márkanév, szerencsére ezek kompitibilisek egymással. Rengetegféleképp építhetõ össze, van váltó, híd, fordítókorong, sorompó, egyenes- és kanyarsín, állomás, mozdonygarázs, stb. stb. Évek óta bõvítjük, már egy nagy kosárnyi van. Igaz, hogy nem olcsó mulatság, de nem megy tönkre, és nagyon kreatív játék.

Várom az ötleteket!!!

Cili
Cili
 


Nagyiknak való - talán a sógyurma topicban is felbukkant - Picuri kéz vagy lábnyoma sógyurmában. Utólag temperával lefestve, és legegyszerûbben hajlakkal lefújva.
De csináltunk már unoka-mintás pólót is: a legtöbb nyomtatóhoz van nyomtatható fólia, amivel rá lehet vasalni a ruhára a képet.
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
 
 


Borcsa!

Engem nagyon érdekelne ez a vasalásos dolog...Leirnád részletesen, hogy kell csinálni?
Elõre is köszi!

Kriszta
Krisztocs
 

 
 

Cili!

Egy eredeti ötlet:
baloldal, segédletek, keresés
és láss csodát, ezt adja ki:

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Babanet Társalgó: Ötletek, tippek: Unnepi készülõdések, avagy hogyan születik pl.: egy meghitt karacsony este
[url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39/380.html?1008853940" TARGET="_top]http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39/380.html?1008853940[/url]

Babanet Társalgó: Anyaságról: Karácsonyi jókívánságok
[url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/275/460.html?1009150804" TARGET="_top]http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/275/460.html?1009150804[/url]

Babanet Társalgó: Gyermekek: Ünnepek - Karácsony
[url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/279/1988.html?1008858098" TARGET="_top]http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/279/1988.html?1008858098[/url]

Babanet Társalgó: Gyermekek: Karácsony gyermekszemmel
[url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/279/432.html?975793708" TARGET="_top]http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/279/432.html?975793708[/url]

Babanet Társalgó: Errõl - arról: Nekem tetszett! Avagy (karácsonyi) ajándékötleteink.
[url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/284/1957.html?1023714845" TARGET="_top]http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/284/1957.html?1023714845[/url]
Névtelen
 


Kedves Névtelen!

(bár nem értem, miért nem vállalod a neved, de mindegy...)

Lehet, hogy félreérthetõ voltam, de engem kifejezettem a megvásárolható ajándékötletek érdekelnek. Óvónõ lévén nem vagyok rászorulva az elkészíthetõ ötlekekre, de egy csomó dologról nem tudunk, nem akad meg a boltban, kirakodóvásáron a szemünk, konkrétan erre gondoltam.

Egyébként nem értem, hogy miért bukkan fel majd minden topicban egy gúnyolódó, érdekes módon mindegyik névtelen, akinek nincs jobb dolga, mint "rendreutasítani" a renitens témaadót... ezekrõl a topicokról nem tudtam, de meg fogom õket nézni.

Cili
Cili
 


Kriszta!
Számítógépes boltban lehet kapni tintasugaras nyomtatóhoz ezt a spéci "papírt". Cannonhoz, Epsonhoz, HP-hoz bizti van, és valszeg lehet ezeket más típushoz is használni.
A használati utasítás mellette van, nem egyforma.3
A közös lényeg: vmi erre alkalmas programmal meg kell szerkeszteni a mintát, amit szeretnél a pólóra tenni. (Mi PowerPointtal csináltuk (ez volt kéznél, de ezrével van profibb progi), a kép mellé WordArt-os felirat is került.
Aztán ki kell nyomtatni -nagyon figyelve, hogy jó oldalra nyomtass!! Kivágni, felvasalni (ha jól rémlik közepes hõfokon pár perc, de legjobb kiharcolni az eladótol használati utasítást akkor is, ha nem 10 lapos csomagot veszel, hanem csak egy-két lapot.

phûû, de zavaros.. Remélem nagyom ügyi vagy és érted! KépKépKép

Cili! Bocsi, eszerint nagyon off voltam! Akkor írok egy boltot is: a Várfok u. közepe táján, a páros oldalon van egy virágkellékes bolt. Alap nagyker, de egyéni vásárlókat is kiszolgál. Naygon szép mécsesek, gyertyatartók, asztaldíszek, ezek-azok vannak benne, a bolti elõfordulásnál jóval olcsóbban.

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
 
 


Kriszta,
a Media Markt tele van mindenféle papírral, mindenféle nyomtatóhoz, és a használati utasítás rajta van a dobozon.
Üdv
Madárka
madárka (mad&aacut
 


Borcsa, madárka!

Ezer köszike nektek, Karácsony táján kipróbáluk!

pusz,
Kriszta
Krisztocs
 


Cili,

Hol lehet kapni ilyen favonatot? Amikor írtad, még úgy gondoltam, hogy inkább fiúknak való, nekem meg 2 lányom van. De szombaton vendégségben voltunk, és a 3.5 éves lányom nem akart hazajönni, annyira jól eljátszott egy ilyen vonattal. A házigazda anyuka nem tudta a beszerzési helyet, mert kapták.

Vagy ha esetleg tudnátok olyan boltot ahol nem pont vonatot, de fajátékokat léehet kapni, nagyon megköszönném.

Anyuci
Anyuci
 


Szia!
Az IKEÁBAN lehet kapni.
Használtan az Úttörõ áruházban, hátul van egy használt autós, vonatos bolt.(V.ker.Kossuth L.u)
De lehet a Tescoban,Auchaban,stb.
Eszter
 
 


[url=http://www.mesefa.hu/html_s/frameset.html" TARGET="_top]http://www.mesefa.hu/html_s/frameset.html[/url]
Névtelen
 


Eszter, Névtelen!

Köszi szépen.

Anyuci
Anyuci
 


Mire megnézem a topicot, már válaszoltok is a kérdésekre... (kuncogás)

Favonat: IKEA, Tesco (esetleges, tavaly karácsonykor nagyon sokféle volt, de azóta semmi). A Götz boltokban (a Váci utcában) van Brio márkanévben készletek és egyéb kiegészítõk, ez a legminõségibb, de hanyattvágós ára van (mi egy hidat - igaz, felhajtós, mint a Tower-híd - vettünk potom 12 000-ért) Viszont abból indultunk ki, hogy ezzel nap mint nap és évekig játszanak, tehát hosszú távon mégsem olyan vészes. Azóta már alagutunk is van... Alagutat amúgy valamelyik nap láttam a Duna Plaza játékboltban, de nem néztem meg az árát.

Cili
Cili
 


Fa vonat, ami alegolcsóbb: Fakopáncs bolt, baross utca (Szentkirályi utca fele kell menni az Üllõitõl, és az elsõ keresztezõdés sarkán)

szuper bolt, és a legolcsóbb fa játékok az egész városban.

Míra
Míra
 


fajáték
[url=http://www.origostudio.hu/fajatek.htm" TARGET="_top]http://www.origostudio.hu/fajatek.htm[/url]

[url=http://www.vallalkozo.hu/fajatekok/index.html" TARGET="_top]http://www.vallalkozo.hu/fajatekok/index.html[/url]

[url=http://www.uti.hu/~patrick/" TARGET="_top]http://www.uti.hu/~patrick/[/url]
Névtelen
 


A Fakopácsban az a klassz, hogy igazi fa dominót is lehet kapni, még azt a régi fekete színût is! És meglepõen olcsón. (a fadominó alkalmas a dominódöntõs játékra, az egyoldalról üres mûanyag nem áll meg olyan jól)
Ildi

Ildi
 
 


Sziasztok!

Ugyan még messze a karácsony, de nem árt idõben gondolni rá. Nem állunk túl rózsásan anyagilag, ezért szeretném, ha segítenétek ötleteitekkel.
Nehéz jó és praktikus játékot venni a 3,5 és 2 éves kisfiaimnak . Saját készítésû ötletek is jöhetnek, de egy két játékbolt címe is mindíg jól jön, fõleg ha ötletes, elérhetõ áru játékokat árul.

Köszi
TÁgi
 
 


Sziasztok!

A fa kisvonat a Tescoban a legolcsóbb, tavaly már 2000 Ft-ért is volt 4 vonat meg 8 sín, 4000-ért már 35 db-os készlet. Meg volt még minden kiegészítõ kütyü, elemes kisvonat, stb. Csak karácsony elõtt van forgalomban, Tesco márka alatt, de rá kell startolni, mert elkapkodják. Szuper praktikus, mert nincs rajta mi tönkremenjen, évekig jó.
Sziasztok,
Cicamama
cicamama (cicamama)
 


Jó bogarászást!


[url=http://www.dltk-bible.com/" TARGET="_top]http://www.dltk-bible.com/[/url]

[url=http://www.dltk-holidays.com/" TARGET="_top]http://www.dltk-holidays.com/[/url]

[url=http://www.dltk-cards.com/" TARGET="_top]http://www.dltk-cards.com/[/url]

[url=http://www.dltk-teach.com/" TARGET="_top]http://www.dltk-teach.com/[/url]

[url=http://www.kidzone.ws/" TARGET="_top]http://www.kidzone.ws/[/url]

[url=http://www.kidsrcrafty.com/christmas.htm" TARGET="_top]http://www.kidsrcrafty.com/christmas.htm[/url]

[url=http://teachers.teach-nology.com/index.html" TARGET="_top]http://teachers.teach-nology.com/index.html[/url]

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


szaloncukor
[url=http://www.geocities.com/szaloncukor/f_linkek.html" TARGET="_top]http://www.geocities.com/szaloncukor/f_linkek.html[/url]


cica karácsonyi ötletei
[url=http://www.netweb.hu/flash/torzsvendeg/cikkek/cica/karacsony/karacsony.html" TARGET="_top]http://www.netweb.hu/flash/torzsvendeg/cikkek/cica/karacsony/karacsony.html[/url]

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Bailey's

3,3 dl kommersz whisky
3,2 dl habtejszín
2 tubus sûrített tej
1,5 dl finom feketekávé
1 evõkanál instant kakaó
1 csomag vaníliás cukor vagy 1/2 ampulla vaníliaaroma.
A kakaót a feketekávéval csomómentesre keverjük és hidegen a többi hozzávalóval jól összekeverjük. Kb. 1 l lesz belõle. Próbáld ki tejszínes mogyoró-aromával, illetve kávé, kakaó és vanília nélkül is! A tejszínt fel is lehet forralni, majd lehûteni, édesszájúak részére megcukrozni (vagy több sûrített tejet használni), whisky helyett pedig vodkával vagy gyógyszertári tiszta szesszel készíteni.


Tojáslikõr

5 tojás sárgáját jó alaposan kikeverünk egy kikapart vanília belével és 1 csésze porcukorral. Apránként hozzáadunk 6 dl forralt és lehûtött tejet, 2 dl 90 fokos alkoholt és 1/2 dl konyakot. Lehet konyak nélkül is csinálni 6dl tejjel és 2 és 1/2 dl alkohollal, vagy vodkával, utóbbi esetben 3 dl tejet és 1/2 l vodkát adunk hozzá. Hûvös helyen 3-4 hétig pihentetjük, néha összerázzuk.


Fûszerolaj, füszerecet

Nagyon látványos ajándék lehet a fûszerolaj, illetve fûszerecet is. Ezt mindenképpen jó pár héttel karácsony elõtt elkészíteni, hogy összeérjen. (Az ecetnek savasságánál fogva kevesebb idõre van szüksége.)
Ha túl drága a boltban kapható szép díszüveg, bármilyen szebb kiürült borospalack, italosüveg is megteszi. Vásárolj ágas-bogas fûszereket, akár szárított, akár friss formában. Ecetbõl a bor- és almaecet, olajból az olívaolaj a legjobb. (Utóbbi nagyon drága, ezért inkább kis üvegekbe palackozzuk.) Próbálkozhatunk kukoricaolajjal is, de ebben az esetben csak szárított fûszereket rakhatunk az üvegbe, mert 2-3 hét alatt a friss ágacskák megpenészednek.
A kimosott, száraz üvegekbe ízlés szerint dobáljunk fokhagymagerezdet, feketeborsot, mustármagot, csilipaprikát (utóbbit csak mértékkel) és óvatosan csúsztassuk beléjük a fûszerágacskákat. A legjobb a friss vagy szárított kapor, tárkony, kakukkfû, bazsalikom, oregano. Más fûszereket is használhatsz, de ezek azok, amik minden mennyiségben és minden arányban keverve, vagy külön-külön is finom, aromás olajat és ecetet adnak. A kapor íze a legerõsebb, ezért abból kevesebbet használj, mint a többibõl. Töltsd fel az üvegeket olajjal vagy ecettel, állítsd õket napos ablakba, vagy a fûtõtest fölé az ablakpárkányba. (Semmiképpen se legyenek se túl forró, se túl hideg helyen.) Ha úgy érzed, kevés már az idõd, és nem érik össze a finomság karácsonyig, akkor nagy edénybe áztasd a fûszereket az olajba/ecetbe és minden nap keverd meg és nyomkodd ki õket fakanállal, hogy az ízük kioldódjon. Ezt 4-5 nap múlva már leszûrheted és ugyanúgy palackozhatod, mint a fentebb leírtakban. Az üvegeket parafadugóval zárd le, rakj rájuk díszsapkát a mézes csemegénél leírtak szerint, vagy mártsd a dugót viaszba, mint az elegáns boroknál szokás. Kép Salátarajongóknak és háziasszonyoknak ideális, dekoratív ajándék.

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


naptárkészítés
[url=http://www.webalbum.hu/naptar.htm" TARGET="_top]http://www.webalbum.hu/naptar.htm[/url]


gravírozás
[url=http://www.webalbum.hu/naptar.htm" TARGET="_top]http://www.webalbum.hu/naptar.htm[/url]

Pénzérme-sorozatok díszdobozban
[url=http://www.teledata.hu/td_08.htm" TARGET="_top]http://www.teledata.hu/td_08.htm[/url]

katalogus ajándékok
[url=http://aruhaz.gift.hu/" TARGET="_top]http://aruhaz.gift.hu/[/url]

Ajándéktárgyak
[url=http://www.dome.hu/" TARGET="_top]http://www.dome.hu/[/url]

kristály
[url=http://www.kristall.hu/" TARGET="_top]http://www.kristall.hu/[/url]

poszterek
[url=http://www.allposters.com/gallery.asp?aid=712922&c=c&search=6075&b=cat" TARGET="_top]http://www.allposters.com/gallery.asp?aid=712922&c=c&search=6075&b=cat[/url]

Kézi készítésû kozmetikumok
[url=http://www.lush.hu/" TARGET="_top]http://www.lush.hu/[/url]

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Favonat iránt érdeklõdõk figyelem!!!

Megérkezett a TESCOba a karácsonyi favonat-kínálat, mi már bevásároltunk belõle!!! Nagyon JÓK !!!!!

Cili
Cili
 


A Metróban is van

19 sínes 6488.-Ft cikkszám:906308

34 db-os 3488.-Ft cikszám: 629512

100 db-os színes fa kocka 2500.-Ft

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


HOLNAP december 7-én a fóti Waldorf Iskolában (a fóti Gyermekváros területén) karácsonyi vásár - adventi bazár néven - lesz. Nagyon jó szokott lenni, kézmûvesek, fajátékok, textilesek, hangszeresek, szóval minõségi árusok. Du. 2 - 6-ig tart. Bárki bemehet, nem kell semmi közödnek lenni a Waldorf-iskolához!
Gyertek el!
Névtelen
 


Nem tudjátok lehet-e Magyarországon Csipkerózsika Barbiet kapni és hogy kb. mennyibe kerül. Egyáltalán mennyi egy Barbie baba otthon. Lányom kérte karácsonyra és nem akarnám innen hazacipelni.
Köszi.
Esztianyó

Üdv: Eszti
Kép
Kép
Kép
 


Karácsonyi dekorációnak: voltam egy taapétaboltban amelyet itt a neten ajánlottak, hogy nagyon jó árakkal és választékkal dolgozik, (Szilágyi utca 1 - Blahánál) és ott láttam hungarocellbõl hópihéket (olyan csipke szerûek). Gyönyörûek, meg festhetõek, és a 8-10 db-osak csak 400 Ft-ba kerülnek.

Vettem 2 csomagot, már a bejáratunk is hópihés lett.

Bori
Boribali
 


De jó!
Ha még van, akkor mi is hópihézünk.
Köszi az ötletet.
Üdv.
Malacka
 
 


voltam ma hópihékért! Azért hagytam nektek isKép, köszi Bori az ötletet! Már mi is havazódunk!

Olyan sokat számít hogy mit hol vesz meg az ember nem?

Knóri
KNóri
 


Én meg paírból csinálok hópihéket:

Hópelyhek papírból
[url=http://www.tomlitoo.com/noel/calendrier/?flocons=1" TARGET="_top]http://www.tomlitoo.com/noel/calendrier/?flocons=1[/url]

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Nekem a papír nem mindenhová "jött be" mert nincs tartása. belsõ díszítésnek meg ragasztva jó, de akasztani pl. nekem már nem tetszik annyira, a bejáratnál kívül meg a szél tönkreteszi.

De az oldal nagyon tetszik amit ajánlottál köszi Kata, hogy találod az ilyen oldalakat?


Nóri
Knóri
 


Sziasztok!

Hol lehet azokat a hópihéket kapni? Csak a lényegrõl maradtam le... Kép

BMárti

BMárti
 
 


Itt:
Boribali 2002 December 08 vasárnap - 18h 44: Edit
Kép
Névtelen
 


Szilágyi utca 1. Tapétacentrum a Blahától 5 perc, az Erkel színháztól meg csak 1 perc. (a kettõ között van)
Névtelen
 


Különleges képességfejlesztõ boltot láttam a Fecske utca elején. Amikor mentem haza (feljebb említett tapétaboltban voltam tapétát/hópihéket vásárolni´) arra kanyarodtam be (Népszínház utcáról), és ott van, viszonylag az utca elején egy kicsi bolt bal oldalon.

KnÓri
KNÓri
 


sziasztok hogy van m,indenki te jenki
Névtelen
 


Sziasztok! Lassan ujra itt van a karacsony. Lehet hogy megköveztek, de en ajandek ötletet kernek , mit lehet adni egy orvosnak. Valami aprosagra gondolok, ami talan valami nagyon magyaros is lenne egyben. Köszönöm szepen elöre is az ötleteket. Sziasztok.
 
 


Szilvia!

Vegyél neki sztetoszkópotKépKépKépKép!
Téliszalámi? Pirospaprika? Esetleg egy kép, amin magyar tanya van? vagy valami hasonló..
Bocs, értelmesebb ötletem nincs..

Betti

KépKép
KépKép
 


Sziasztok! Szilvi, 1 üveg nagggggyon jooo magyar bor, esetleg valami kép, az tényleg jo 5let!!!Kép
Himzett teritö??? Valami cd??? Könyv??? Csikobörkulacs???(KépKép:
Vendég
 


Szilvi,
Magyarországról szóló képes album. Ezek vannak nem magyarul Kép (angol, német, stb) is. Kellően elegáns és szép ajándék szvsz.
Zsóka

Zsóka
 
 


Sziasztok! Köszönöm az ötleteket, ha legközelebb hazamegyek el fogok menni egy Tescoba es egy könyvesboltba, ott leszek ezek a dolgok amiket irtatok. Erdekes a cd-re en is gondoltam, de milyen cd? A paprika meg a jo bor is jo lenne,ha ismernem egy kicsit jobban, hogy megis hogyan taplalkozik. Ha valakinek van meg valami jo ötlete szivesen varom. Puszi.
 
 


Knóri ha papírból nem jó akkor csinálj üvegmatrica festékkel hópelyheket.
Gyerekeknek nagyon jó ötlet a tranbulin. Tavaly azt kaptak a családban a gyerekek.
Én a nagyszülőknek idén naptárat fogok készíteni az unokák fényképeivel.
A keresztgyerekek rajzfílmek mintáikkal festett üvegórákat fognak kapni kiegészítő ajándékként.
BHilda
 


Borcsa
Mennyibe kerül ez a nyomtató papír?Hogy kell kérni? Minden nyomtatóhoz másmilyen kell vagy egyféle van?
A karácsonyi praktikában is benne van ez az ötlet. Kiszeretném próbálni.
BHilda
 


Hilda!
Bár nem vagyok Borcsa, de pont tegnap vettem 375 Ft-ért APLI márkát, ebből egy van, márkameghatározás nélkül, csak a tintasugaras nyomtató van kikötveKép. Forgalmaznak hűtőmágnest, zsugorodó fóliát, ablakmatricát, és tetoválást is, ezekre a mintát mind-mind nyomtatóval kell kinyomtatni.
Trambulin--Nem potyog le róla a gyerek? Én is szeretnék, de attól tartok, kicsit balesetveszélyes. Vagy nem?

Csi
Névtelen
 


Csi
Hol lehet kapni? Én a hobbiboltban és a papír boltban kérdeztem ma,ott 3db.3000ft.

A tranbulinunk már 1 éve megvan és folyamatosan használják. Nem volt még balesetünk. Nagyon fejlesztő játék.
B.Hilda
 


Hilda!
Írj a http://www.apli.hu oldalon lévő címre, ők megmondják, hogy hol van a lakhelyedhez legközelebb eső APLI-forgalmazó.
Csi
Névtelen
 


Egyéni vázát készíthettek ezzel a tecnikával: http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39/46280.jpg
Ha van kavicsotok akkor már célirányban vagy. Készíts kavicsórát http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39/46259.jpg
Só-liszt gyurmából készíts mécsest. Nekem nagyon tetszik az ötlet, ki is fogom próbálni.
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39/46271.jpg
Az elkészítése:
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39/46270.jpg
hil
 


Tudja valaki, hogy hol lehet trambulint venni. Mi is azt szeretnénk a lányomnak. Tavaly is gondolkoztunk rajta, de aztán elvetettük, mondván kicsi a felülete, és hamar meg fogja unni. Egyébként az újpesti Tescóban most nem volt.

Hilda!
Mekkorák a gyerekeid? A lányom most 3,5. Mennyibe került? Hol vetted? Mekkora, amikor nem használjátok? Szekrény mögött elfér? Most épp helyhiánnyal is küzdünk.

Titati
 
 


Titati
Tescoban vettük anno. 10000 ezer körül van az ára. Nézd meg a bevásárlókban.
Az én gyerekeim 4 és 7 évesek. Nagyon szeretik. Nálunk állandóan kint van. 1 m. körüli az átmárője. Van kisebb is amit szereintem nem érdemes megvenni. Ha van helyetek akkor érdemesebb a még ennél is nagyobbat mevenni, mert akkor 2 gyerek egyszerre tud ugrálni rajta.
hil
 


Hilda, köszönöm.
Titati
 
 

Vissza: Errõl - arról

Jegyzetfüzet: