Új privát üzeneted érkezett!

Szia Edóka!
Én sem szedtem soha. Nem ítélek el senkit aki szedi, és remélem fordítva is így van. A férjem nem is engedi meg, hogy szedjek gyógyszert a sok káros mellékhatás miatt./Ebben a topicban is fel van sorolva pár./Nekünk így is elég nagy korkülönbség összejött /a 3 év biztos meglesz/.De ennyit akartam is.
OFF olvastam a másik topicban amit a romákról írtál, becsüllek érte.

Veronika
DV
 


Szia Norcsi es Kryss! Köszi,hogy leirtatok a velemenyeteket, szoval mindketten ezt a Mirenat probaljatok, na kivancsi leszek a kesöbbi velemenyekre. Vegülis meg van 3 hetem amikor is a dokihoz megyek, es a kontrollal együtt, meg akarom ezt a temat is beszelni vele, mivel egy vizsgalat 75 EURO, legalabb egy kalap alatt elintezni. Kryss feltetlen irok neked e-mailt. Mindjart megyek is. Sziasztok.
 
 


Szia Nyuli!

Kíváncsi vagyok mit fog majd javasolni a doki!KépMajd írd meg hogy ha javasolja miért, ha meg nem akkor azt miért, jó?

Norcsi

u.i.: Hát van ára a vizsgálatnak!!!
norcsi
Lenti
 
 

 
 

Sziasztok!

Akit erdekel leirnam a tapasztalatomat a Mirenaval kapcsolatban. En is emellett dontottem mint mar korabban irtam es eddig pozitiv tapasztalataim vannak csak. Az elso egy-ket honapban voltak par napos kis verzesek, de a harmadik honaptol teljesen megszunt a menszeszem. Azaz azota nem jelentezett. Terhes nem vagyok, es az orvosom is es a Mirena betegtajekoztatoja is azt irja,hogy ez teljesen normalis.
A gyogyszerektol (tobbet is probaltunk) mind hiztam. Igy ez kilove nalam.
Mivel tobb gyereket nem szeretnek, ez tunt a legjobb megoldasnak, mivel ha meg is meggondoljuk magunkat ez visszafordithato.

Andysj
 
 


Sziasztok!

Edóka!
Igen, létezik a pesszárium nevû csoda.
Szerencse kell hozzá, hogy találj megfelelõ gyógyszertárat, a miénk megrendeli.
Egy fajta van (magyar), amivel csak az a hiba, hogy a tájékoztatóban nem írják, hogy minimum mennyi idõ után veheted ki az akció után.
Prücsökkel a pocakomban már tudomást is szereztem róla, hogy legalább 6 órát várni kell. Kép
A nõgyógyászok általában bután néznek (az eddig próbáltal) ha azt kéred, ugyan mondaná meg, hogy neked hányas méret kell.
Mi spermium-ölõ izéket nem használtunk. Ha baba akar lenni, akkor nehogy már kajla legyen az egyik fele...

A spirálos tapasztalatok érdekelnek engem is. Majd. Egyelõre májusban szülünk...

Snoopy
snoopy
 


Snoopy: pedig én úgy tudom, hogy a pesszárium úgy nyújt nagyobb védelmet, ha vmi spermiumölõ izét is használsz egyidejûleg. Én így használtam legalábbis évezredekkel ezelõtt.
Az enyém még írta a kivételi idõt Kép De már kidobtam rég papírostul. (Meg a megmaradt óvszerkészletet is, bár múltkor felfedeztem titkos tartalékot...)

Edó
 
 


Szia Edó!

Mazsi elõtt is pesszáriumot használtunk, mert az óvszert úúúúúúúútáltam, de akkor pont jól mûködött. Így most sem gondoltunk rá, hogy kiegészítés is kellene. Lehet, hogy Mazsola csak ráért.Kép

Snoopy
snoopy
 


hahó!
Hüvelypesszárium egyike a legjobb módszereknek.
Elõnyei:
1. A nõk használják ezért megbizhatóbb (feminista vagyok)
2. Nem éles helyzetben kell feltenni, a randevu elõtt már feltehetõ. Ezért is sexuálisan nem zavaró.
3. Nem kell, nem is szabad akció után kivenni, minimum 8 óráig. Ismételt aktusra is biztosnságot nyújt. Kivételesen 24 órán át is fenntartható.
Hátrányai:
1. Használni kell, a fürdõszobaszekrényben nem fejti ki hatását= IQ igényes.
2. felhelyezését be kell gyakorolni, de ehhez nem kell senki, a füdõszobában is gyakorolható.
3. Mivel sem a szülészek sem nõk nem kedvelik ("NEM NYULOK MAGAMHOZ") nem üzlet, alig van hely ahol kapni lehet. Pesten a margit körut sarkán vagy egy gyógyászati segédeszköz bolt, ott van.
4. Spermaölõ bélkül nem elég hatékony. Pharmatex krém vagy kúp kell, a belsõ felszinre kell helyezni (hogy a bejut kevés spermiumot is elölje.

Mérete nem nagy gond. Általában nem szült nõnek 50-55, szültnek 65-70 kell.

Igazságtalanul mellõzött módszer. Melegen ajánlom.
dr.Csákány
 


Érdeklõdnék, hogy spirál használatával mi a helyzet. Ami egy kissé aggaszt, hogy a menstruációm teljesen elmaradt. Ez normális dolog? Kinek van tapasztalata?
Névtelen
 


Névtelen(?)
Amit kérdeztél arra nem lehet válaszolni. Pedig elég sok tapasztalatom va.
Szoptatsz? Hány éves vagy. Volt már ilyen? stb.

Azért csinálj egy terhességi tesztet.
dr.Csákány
 


Nevtelen!

olvasdd el a fentebbi hozzaszolasom: Andrea (andysj) 2002 Octóber 30 szerda - 09h 30: Edit

Tehat ha Mirena-d van es nem vagy terhes, akkor az normalis jelenseg. Tobb ismerosomnek es nekem sincs menstraciom az elso ket honap utan.

Andysj
 
 


Norcsi!
Kivancsi vagyok jarsz-e erre!Kepzeld vegre megvan a Mirena es mar helyen is van.A doki azt mondta, nem kell megvarni,hogy megjöjjön a verzesem.A betetel nem volt szinte egyaltalan erezhetö,csak picit kellemetlen volt.Semmi fele erzestelenitest nem adott a doki.
Es a feltetel utan megnezte Uh-on is,hogy minden OK-e!

Norcsi!
Vannak ujabb tapasztalataida Mirenaval?Mia az eddigi velemenyed rola?Örülnek ha irnal!
Andysj!
HA ujjabb tapasztalataid vannak,azokat is szivesen olvasnam!

Sziasztok
Kryss

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
 
 


Szia Kryss! Láttam hogy nekem írtál, naná hogy járok akkor erre!Kép Elõszöris gratula hogy megvan a spirál, és pláne hogy a helyén is van, és hogy nem volt semmi gond vele!
Nekem is megnézte egy-két héttel utána uh.-gal hogy a helyén van-e, illetve rá két hónappal ugyancsak ultrahanggal.
Köszi, a helyén van, nincs vele különösebb gondom, a folyásaim azért megvannak, de ez a Scheringes doki szerint a felhelyezés után 6 hónapig nyugodtan belefér. Szerencsére tényleg nem okoz semmiféle más panaszt, úgyhogy én a magam részérõl meg vagyok vele elégedve. Remélem hogy Nálad is maximálisan beválik majd!
Írd majd meg hogy mik a Te tapasztalataid is e téren, jó?

Szia: Norcsi
norcsi
Lenti
 
 


Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy a Continuin meddig hatékony? A fiam most 10 hónapos, és 6 hetes kora óta szedem. Nekem bevált, de azért aggódom, mert most egyik napról a másikra befejezte a szopást, és nem tudom, hogy a Continuin így is véd-e. Most még próbálom, hátha hajlandó lesz még szopizni, de így is kifejem neki reggel a tejet. Védekezzünk másképp is?

Köszi a válaszokat! Lina
Lina
 


Kedves Lina!

Én csak több olyan eset kapcsán tudnám neked a másféle módon való védekezést is tanácsolni, amikor continuin és szoptatás mellett is terhes lett valaki. Márpedig itt a Babaneten több ilyen baba is van! Egyébként az én dokim szerint ez a fajta tabletta csak nagyon gyakori szoptatás mellett hatékony, de akkor sem mindig. Na mikor ezt megtudtam abba is hagytam, mert nem bíztam meg benne...

Norcsi
norcsi
Lenti
 
 


NorcsiKép

Köszi a választ!

A biztonság kedvéért elrohantam ma reggel tesztért, de nem vagyok terhes szerinte. Némiképp megkönnyebbültem.Kép Az én dokim is emlegetett valami olyat, hogy 40 perc szoptatás jó megvan naponta a Continuin mellett. Azt hiszem várok pár napot, hátha még fog szopizni a fiatalúr, de ha nem, akkor inkább szedek mást.

Puszi, Lina
Lina
 


Lina!Kép

Akkor sikeres váltást ha a baba már tényleg nem hajlandó tovább szopizni! De azért még próbálkozzatok, hátha hajlandó megint elkezdeni, minél tovább szopizik annál jobb.

Norcsi
norcsi
Lenti
 
 


NorcsiKép

Sajna a panaszaimmal van tele az utóbbi napokban a szopis topic, mert a kis szemtelen egyik napról a másikra abbahagyta a szopit.Kép Még várok pár hetet, hátha... De ha nem gondolja meg magát, nem tudok, mit tenni.

Puszi, Lina
Lina
 


Lina!Kép Én drukkolok hogy megjöjjön a babád esze és ne hagyja abba a szopit végleg!Kép

Nektek is puszi: Norcsi
norcsi
Lenti
 
 


Szia Norcsi!

Remelem jol telt a karacsony!?Kép
Bocsi,de utobbi idöben nem jutok nagyon gephez,mert a csalddal töltöm az idöm.
Igy a valasz is varatott magara.
Hat a spirallal nagyon sok tapasztalatom nincs:
Elsö par naoban "csak" sargas folyas volt,azota verzes is,nem sok,bar neha több mint amire szamitottam.De különben minden rendben,a helyen van es nem erzem.
ami nagyon pozitiv,hogy nincsenek olyan hangulati ingadozasaim,mint amikor a fogamzasgatlot kezdtem el szedni.Neha olyan siros voltam,es lehangolt.Mega melleim fajtak.DE itt most semmi nem tünik fel!

Lina! Azert en is drukkolok(ha nem is beszelgettem veled eddig),hogy a babad szopjon tovabb!!!Kép

Ha addig nem "talalkoznank":
Boldog uj evet Nektek!
Kryss

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
 
 


Kryss!

Köszi, Nektek is boldog új évet! Spirállal kapcsolatban nálam sincs változás, váltakozva folyás, de más semmi. Köszi,az ünnepek elteltek, bár hol egyik hol másik gyerkõc mindig beteg, de ez már sajna ilyen idõszak! Remélem Ti jól vagytok!

Ha addig már nem jönnék én sem, akkor BÚÉK!

Norcsi
norcsi
Lenti
 
 


Mindenkinek BÚÉK!

Kép

Norcsi
norcsi
Lenti
 
 


HELLO !!

Szeretném feléleszteni ezt a Topicot.
Június 7-n született meg a kisfiam császárral és lassan már időszerű lesz a fogamzásgátlás.

Rengeteg módot-eszközt ismerünk már de melyik lehet a legjobb? A gyógyszerekkel nekem csak az a bajom, hogy egy sűrű napon igen nagy az esélye annak hogy az ember megfeledkezzen róla. A belső eszközökről pedig igen keveset tudok.(pl spirál stb.)

Tapasztalatokat és ajánlásokat várok.


Köszi Timi
Kép
 


A bogyóról csak annyit akarok neked mondani,hogy ringatom az eredményt és most nem tudom,hogy szedjek másikat vagy sem,mert az óvszert nem szeretem!Linda
 


Sziasztok!

Esesmény bevétele után(mind a kettőt előírás szerint vettem be) 3 nappal kiszakadt az óvszer. Lehetek terhes, vagy ebben a hónapban már nem valószínű? Előre is köszönöm segítségeteket!
 
 


Sziasztok!

Esemény utáni tabletta(Rigesoft) bevétele után(mind a kettőt előírás szerint vettem be) 3 nappal kiszakadt az óvszer. Lehetek terhes, vagy ebben a hónapban már nem valószínű? Előre is köszönöm segítségeteket!
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet: