Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Néhány topikba beleolvatam és nem találtam olyat, ahol azok beszélgetnének, akiknek sperma gondok miatt nem sikerül a babázás. Pedig ha a statisztikáknak hihetünk, egyre fogy a férfiak nemzőképessége, gondolom vannak páran hasonló problémában mint mi. :( Nálunk az orvosi szakvélemény az volt, hogy szerencsére virgonc, de kevés számú katonával próbáltunk csatát nyerni...Azóta túl vagyunk egy lombikon ami, bár szépen megtermékenyültek a sejtek, sikertelen volt.

Mindenre nyitott vagyok, a természetes módszerektől a megbízható orvosig. Ha valakinek volt jó tapasztalata, vagy sikeres kezelésről tud, írjon bátran! :)

Ííírjatooook!
T
 
 


Azt azért furcsának találom, hogy páran már benéztek ide mégsem írtak...
Csak bátran!
 
 


Sziasztok!

Engem is a férfi meddőség érdekelne, a férjemnek egyáltalán nincs spermája. Már több vizsgálaton is voltunk (urológia, hormon, genetika), de mindent rendben találtak. Már csak a here biopsia van hátra.

Akinek hasonló problémája van, kérem írjon.
 

 
 

Szia Princess!
Úgy tudom, már alkalmazzák azt az eljárást a meddőségi centrumok, hogy a hereszövetből tenyésztik ki a spermiumokat. Megoldás van, ez biztos!
Egész furcsa viszont, hogy minden eredményt rendben találtak...a hormonokat is és mégsincs sperma....
 
 


Szia Tapedli!

Köszönöm, hogy írtál. Arra gondoltunk, hogy a here biopsia előtt még egyszer elmegyünk sperma vizsgálatra, mert olyan hihetetlen, hogy a férjemnek az összes vizsgálati eredménye jó, mégsincs sperma.
Ez a hereszövetes megoldás mennyire sikeres? Nem volt időm minden topicot átolvasni, de konkrétan erről semmi infot nem találtam.
Nekünk rögtön az örökbefogadást vagy a donort ajánlották, de mindent megpróbálunk, ha van remény egy saját babára.
 


Sziasztok!

Princess! A Lombikbaba-donorsprmával topikban vagyunk néhányan, akiknek hasonló problémájuk van, ha gondolod csatlakozz. Röviden: Ott a lányoknak (illetve a párjuknak) hasonló problémájuk van, mint nektek. Bár remélem ti szerencsésebbek lesztek és a herebiopszia eredményes lesz. Nálunk sajnos nem volt az, így csak a donoros megoldás jöhet szóba.

A párodnak hány spermavizsgálata volt? Mert biopszia előtt eleve kettőt szoktak csinálni, + vérből genetikai és hormonvizsgálat. Erről írtam részletesen az említett topikban.

Tapedli! Neked a Szülészetek, kórházak téma alatt a férfi meddőség, illetve a Kális férfiak fórumát ajánlom, ott vannak, akiknek hasonló a problémájuk. Egyébként a hereszövetből nem "spermákat tenyésztenek", hanem az ott található (márha található), még nem érett spermiumokat használják fel. Ennél a módszernél csak az ICSI jöhet szóba, tehát az a módszer, amikor egyetlen spermiumot (vagy éretlen spermiumot) tűvel a petébe fecskendeznek. Princess! Ha a férjednél találnak erre alkalmas spermiumot vagy kezdeményt, akkor van esélyetek közös gyerekre. Ha nem találnak, akkor sajnos nálatok is csak a donor módszer segíthet, de azt is túl lehet élni :) A másik topikon Erikának már van egy donoros kisfia, gyere át hozzánk, ha vannak kérdéseid, szívesen segítünk!

Nyusziful


Tapedli!

visszaolvastam magam... bocs, hogy ilyen tudálékos voltam, nem akartalak megbántani, csak sajnos érintettként mi is eléggé "szakértőkké" váltunk a témában.


Tapedli!

Bocs, még valami, írtad, hogy nyitott vagy a természetes módszerekre. Sok férfinek ajánlák az akupunktúrát (a párom is volt, csakhát nálunk kicsit súlyosabb volt a probléma), maca vibe (dm-ben, herbáriában is kapható) természetgyógyászati készítmény és van valami homeopátiás cucc is, de annak nem emlékszem a nevére, de szívesen megnézem neked. Ja és a ginseng lötyit is szokták ajánlani (ampullákban kapható, szintén DM), elég rossz íze van, de a libidóra fantasztikus a hatása :D Sajnos nálunk spermium fronton nem hozott eredményt...

Ha "csak" a mennyiséggel van problémátok, akkor fel a fejjel, mert mindenhol azt hallottam, hogy a lombiknál a minőség igazából sokkal fontosabb, mint a mennyiség. Ezek a természetgyógyászati cuccok pedig elvileg pont a mennyiségre vannak jó hatással. De mivel mi a 0-ról indultunk és gyakorlatilag most is ott tartunk, mi ezekhez nem sok reményt fűztünk.


Szia nyuszifül!

Kicsit inkább meglepődtem milyen lendülettel írtál, de azért köszi a jótanácsokat :D Többet használunk is, pl. a Vibe Macát.
Az én páromnak 9 milliót számoltak és azt mondták, esélytelen, h természetes úton legyen gyerekünk...Ma ezt már nem nagyon hiszem, h igaz lenne. Emiatt túl vagyunk egy lombikon, ahol volt sejt amit ICSI-vel, volt amit rácseppentéssel termékenyítettek meg. 5-ből 4 megtermékenyült, de a beültetés sajnos nem sikerült.
Mivel nagyon megviselt a kórház személyzetének érzéketlen, nemtörődöm magatartása, egyelőre nem lombikozunk.
Az ajánlott topikba viszont mindenképp benézek, hátha hallok ott is néhány természetes trükköt :D

Köszi a tippeket!
T
 
 


Nyuszifül,

nem találom a Szülészetek, kórházak téma alatt a férfi meddőség topikot, ilyet a Fogamzás alatt találtam, de az nem túl látogatott.
:cry:
 
 


Tapedli!

Nos igen, lendületem az van :D , kicsit néha túl sok is... Bocs,tényleg nem a szülészetek alatt van topik, hanem itt a fogamzás alatt. Nem tudom mennyire látogatott, mert én nem szoktam nézni, a kális férfiak alatt, vagy a Kális párok alatt viszont biztosan találsz olyanokat, akiknek hasonló problémájuk van.

Melyik kórházban voltatok, hogy nem vagy megelégedve!!!??? A meddőségi központokról általában jó véleménnyel szoktak lenni, de van, akinek az intézetváltás jött be.

Sajnos tapasztalatból írtam, amit írtam, mert a párom végigpróbálta az összes lehetséges módszert mielőtt a donoros inszembe belevágnánk, hogy legalább az az érzésünk meglegyen, hogy amit lehet, azt megtettük a "teljesen saját" gyerekért.

9 millió azért nem olyan kevés ám! 10 milliótól még csak inszemeznek, csak az alatt lombik, és ha nálad minden rendben, akkor még spontán is összejöhet, csak próbálkozzatok lelkesen :P Más topikokban vannak olyan lányok, akiknek a lombikok között jött össze sontán. Bár a minőség állítólag többet számít, no meg a te lelki állapotod is!!! Szóval, ha kifejezetten rosszul érezted magad ott, ahol voltál, az nem túl jó jel.
Sok sikert nektek!
Nyusziful


nyuszifül!

sajna abban a topikban sem találtam sok infót, az ott lévő fiúk ugyanis legszívesebben a focimeccsek eredményeit vitatják meg :)

Igen, a 9 millió nem annyira reménytelen...talán. Próbálkozunk, ahogy csak bírunk :D
 
 


Tapedli!

Akkor már csak egy ötletem, maradt, hogy ha konkrét kérdésed van, akkor kérdezd meg a kális párok fórumán a lányokat. ott sokan vannak olyanok, akiknél ilyen problémák vannak és sajnos olyanok is, akiknek már sok tapasztalatuk van meddőségi témában. Konkrét infokat találni olyan fórumokon, ami úgy pörög, mint a kális párok, tényleg nehéz. De nekem is az a tapasztalatom, hogy a férfiak nem nagyon beszélik meg a többiekkel a problémát, inkább váltanak a focira,meg a kocsikra, a lányok többet foglalkoznak ilyesmivel.

Sok sikert!


Sziasztok!

üdvözlöllek titeket, én még kezdő vagyok teljesen, és kérdezni szeretnék, hátha tudtok segíteni.
Úgy néz ki, hogy néhány vizsgálat után azt mondják nekünk a férjemmel, hogy lombikbabánk lehet ""csak"". Tudja valamelyikőtök, hogy ez időben és anyagilag mit jelent? értem ez alatt a stimuláló szereket, mennyi ideig tart, és mennyibe kerül kb. Tudom, hogy intézménye és emberi szervezete válogatja, de hátha vmelyikőtök már tapasztaltabb.
Kérlek, segítsetek felvilágosítani, köszi előre is


numato
 
 


szia numato!

nálunk is ez volt az orvosi szakvélemény a páromról, bár én már kicsit kezdek kételkedni a "csak"-ban... Az én páromnál 9 milliót mértek. Megkérdezhetem a Ti eredméyneteket?
Mi rögtön elhittük, hogy nincs más megoldás, de azért már hallottunk azóta ötleteket. Elsőre belevágtunk a lombikba, aztán nem sikerült. Elment a kedvünk tőle, mert drága és negyon megterhelő az a sok hormon :(

Mi egyszer 70.000 ft-ot, majd 30.000-ret fizettünk a hormonokért, de nálam mindent rendben találtak így külön kezelés részemre nem kellett. Emellett még voltak vizsgálatok, melyekre összesen kb. 100.000 ft ment el szintén :cry: Szóval elég húzós...

Bár én egy abszolut csalódott vélemény vagyok, azt gondolom ha van remény a természetes megoldáshoz, inkább ne kapkodjátok el!

Sok sikert!
T
 
 


numato!

Hát tényleg nagyon egyénfüggő a dolog. A siker, tehát a szükséges idő is nagyon változó és a költségek is. Attól függ, hogy "csak" a párodnál találtak-e problémát, vagy nálad is, milyen módszerrel csinálják, melyik intézetben, hogyan reagálsz a kezelésre, mennyi előzetes vizsgálatra van szükség. Sajnos olcsónak egyik változat sem nevezhető, én az eddigi "olvasmányaim" alapján 70-200e között láttam egy-egy alkalmat. Mivel 3 havonta lehet a klasszikus lombikkal próbálkozni (az inszemmel akár havonta is) ez a kiadás három havonta jelentkezik és ha jól tudom akkor fokozatosan egyre több lesz, mert egyre fokozzák a stimulációt, így a gyógyszerek ára növekszik. Az átlag költség 100-150 e alkalmanként.

Sok sikert nektek!


Sziasztok

Numato
nálunk kisfickókkal ill. az én petevezetékeimmel is gond volt. Nálunk sikerült az 1. lombik - lombik esetén --csak az injekciók + a gyógyszerek és a hüvelykúpok kb. 200000Ft-voltak tavaly májusban. A gyógyszerek közül a Gonal-F a legdrágább - ez attól is függ hogy számodra mennyi kell belőlle vagyis hogy a petesejtek hogy érnek. Ill. az is számít hogy nálad melyik protokolt alkalmazzák, vannak akik fogamzásgátlóval kezdenek, nekem nek kellett. De szerintem min. számolj csak a gyógyszerekre 200. 000Ft - szerintem ez egy középérték, de hallottam olyat is akinek csak a Gonal-F került ennyibe. Végül is a többi nem olyan drága, ezen kívűl a legdrágább injekció sem volt 10000Ft

Szia

Remélem tudtam segíteni

Erika

Kép

Kép
 
 


Sziasztok!

Mindenekelőtt érdemes megvizsgáltatni, hogy miből adódik ez az eltérés a fiúknál. Nálunk is volt gond, a páromat megműtötték visszérrel viszont azóta teljesen rendben van a képe....
 
 


Sziasztok !

A páromnak nem régen állapítoták meg hogy kevés a spermiumainak a száma 2millió ml-ként, ezért az andrológusa a páromnak az ICSI-t ajánlota.
A kérdésem mindössze csak annyi lenne, hogy spontán is össze jöhet igy a baba??? :( :roll: :wink:

 
 


Lusy, itt vannak a normál értékek:

"Férfieredetű meddőség esetében a spermiumok száma, mozgékonysága vagy szerkezete nem megfelelő a megtermékenyítéshez.

A WHO által elfogadott normál értékek:

min. 20 millió spermium milliliterenként
min. 50% motilitás
min. 30% normális szerkezetű spermium"

A férjemnek 60 Millió volt de abból csak 10% mozgott.

Mára vitaminok szedésével már 40% gyorsan, 30% közepesen mozog. És 70% a normális szerkezetű spermium. (Ez nagyon jó eredmény) :lol:

Az első eredményünkre azt mondták, hogy nagyon kevés esélye van a spontánnak. persze csodák azért vannak. Velünk nem történt meg. De mint kiderült, nekem is kell egy kis stimu.

Szóval vitaminokkal sok esetben lehet javítani! (Maca Vibe, E vitamin, Q10 koenzim, C vitamin)
 
 


Köszi pihi a tanácsokat.
A párom most E-vitaminos kúrát tart, remélem az használ neki??
Én jelenleg Gravidát szedek, azt mondták az is jó :D
Szerinted a Maca Vibe jobb lenne a páromnak??

 
 


Azt nem tudhatom. Az én párom hol felváltva, hol pedig egymás mellett szedte mindegyiket.Nem tudom, hogy melyik használt.
Az E vitamin biztosan jó lesz. A többi pénztárcafüggő, mert ártani biztosan nem árt.
Mikor vizsgálják legközelebb?
 
 


pihi szerintem nyáron vagy ősszel szerintem :o

 
 


Sziasztok!


Ne haragudjatok, hogy ismeretlenül zavarlak Titeket ilyesmivel, de szeretnélem megkérni Titeket, hogy szavazzatok a kisfiamra. Már csak 2 nap van hátra, és 75 szavazattal vagyunk lemaradva az elsőtől. Talán még behozható.
Légyszives még szavazzatok még ma és holnap! Esetleg szóljatok néhány ismerőseiteknek is, hogy szavazzannak a Mátéra.

http://www.jatekfutar.hu/szavazolap.html

Referencia szám: 2006_00776 Máté

Köszönöm, hogy szavaztok.

Zsani

Jaaaa....és a kisfiam is írt Nektek:)

Anyukám azt mondta, rajtad múlik, hogy enyém lehet-e az a sárga quad, aminek a fényképét már lassan egy hónapja mutogatja nekem, kérlek ha nem felejtesz el és nem nagy kérés gondolj rám még 2 napig, nagy örömet okoznál nekem…

Máté
Vendég
 


sziasztok! én új vagyok itt, de a van egy olyan topic, hogy férfimeddőség, azt szinte töviről hegyire végigolvastam, de ott november óta elég nagy a csönd. pedig most nekem is lenne kérdésem... jó lenne, ha valaki itt tudna esetleg válaszolni. de még elő is kéne keresnem a férjem leletét, hogy tudjam, mit is akarok kérdezni :)
 
 


Kokor, kérdezz nyugodtan!! Hátha tudok válaszolni!
 
 


szia Pihi!
köszönöm!
a férjem leletei a dokinál maradtak, és kábé emlékszem, hogy miylen adatok voltak. volt egy 50 meg egy 40 %, amire mondta is a doki, hogy ezek nem olyan vészesek, de a mozgékonyság csak 13%, ez nem túl rózsás. (visszér kizárva). arra lennék kiváncsi, hogy ha volt valaki hasonló helyzetben, mennyi az esélye a spontánnak? a doki szerint nem reménytelen, de nem is nagyon biztatott. én viszont nem vagyok túl fiatal, és nem akarom sokáig húzni az időt, ha ezzel inkább csak álom a spontán, akkor nekiállnék az inszemnek. a fórumban említett összes vitamint és egyebeket bevetjük, de ha van más tanács is, örömmel venném.
előre is köszi a segítséget.
 
 


Kokor, azt nem írtad, hogy mióta próbálkoztok!! És hogy Veled minden oké e?
Nálunk 10 % volt a mozgékonyság, mikor először nézték. Aztán 9 hónap múlva nézték legközelebb, akkor meg 70% :) :) És ez nagyon jó. Csak vitaminokat szedtünk. Na persze nem kell ennyit várni vele, mert a vitaminoknak már 3 hónap jelentkezik a hatása.
viszont én még mindig nem vagyok babás, és már 2 éve próbálkozunk (kisebb-nagyobb megszakítással). Most kiderült, hogy a hormonjaim még sem okék teljesen, ezért szedem a clostit ebben a hónapban. Meg még a következőben is, ha most nem jön össze. De utána már kérnni fogom az inszemet.

A megtermékenyítéshez 1 ügyes sperma is elég, úgyhogy van spontán esélye 13 és 10 %-os mozgékonyságnál is, de kevés. És én mostmár ha visszapörgethetném az időt belevágnék jóval hamarabb az inszembe. (Már egy inszemem volt ősszel, csak mindenféle stimu nélkül. De így utólag kiderült, hogy hormanjaim nem is jók, szóval fölösleges inszem volt. De az a doki nem sokat foglalkozott velem.) Na szóval az inszem olyan mint egy rákszűrés.

A Te döntésed. Lehet, hogy 3 hónap múlva spontán terhes leszel. Ha meg nem és még egy év múlva is csak próbálkoztok, akkor Te is azt fogod mondani. hogy bárcsak belekezdtetek volna rögtön. Mert akkor már nagy pocid lenne.

1 év, tele csalódással és reménnyel eléggé megviseli az embert, és a teljesítményorientált szex talán a kapcsolatot is.
Szóval én inkább azt mondanám, hogy vágjatok bele!! (HAcsak nem még 1-2 hónapja próbálkoztok. 6 hónap után én már elkezdeném a mostnai eszemmel.)
 
 


Ahogy fent írtam:

WHO által elfogadott normál értékek:

min. 20 millió spermium milliliterenként
min. 50% motilitás
min. 30% normális szerkezetű spermium"

A megtermékenyítő képességhez a legfontosabb a motilitás aránya.
 
 


szia! mi kb. 7 hónapja próbálkozunk. engem már kivizsgáltak, nem találtak egyelőre semmit, de még csak a hormont nézték, megy egy ultrahang, vagyis a petevezető, meg ilyenek még hátravannak. azt egyébként az inszem előtt meg kell csináltatni?
ha a vitaminokkal ilyen jól feljavul az érték, akkor mivel tud többet elérni az inszem, a spontánhoz képest? és Ti miket szedtetek?
nagyon köszi, hogy irsz!!!
 
 


Pár hozzászólással feljebb megtalálod, hogy miket szedett a párom.
hogy miért jobb az inszem??? Hát a spontánnál a kiskatonáknak meg kell tenniük egy jó hosszú utat, ahol sokan kihullanak, akár mindegyik és így nem jutnak el a méhbe. És ráadásul a nyákoddal meg is ölheted őket (olyan anyagot tartalmaz, amitől meghalnak a katonák), vagy egyszerűen nem tudnak átjutni rajta (az állaga miatt).
Az inszemináció alkalmával a spermákat közvetlenül a méhbe fecskendezik. Így már csak annyi a dolguk, hogy megtermékenyítsenek egy petesejtet.
Szóval könnyebb dolguk van.
Ezért is szokták ezt a megoldást alkalmazni, ha összeférhetetlenség áll fent, stb.....

Összeférhetetlenségi vizsgálat: reggel együttvagytok és meghatározott időn belül el kell menned a nődokihoz, ő kenetet vesz a méhszájról és megnézi, hogy vannak e benne élő kiskatonák. Nálunk volt ez a vizsgálat és nem találta csak egy-két élettelent. Bár sok orvos nem értékeli ezt a vizsgálatot, azt mondják,hogy elavult és hogy túl sok körülmény befolyásolja és fals képet adhat. (azt hiszem a meddőségi központok közül csak a BMC-ben csinálnak ilyen vizsgálatot)De lehet benne valami, ha eddig én sem estem teherbe. Lehet, hogy olyan sűrű a nyákom, hogy nem jutnak át rajta. Amelyik meg átjut azt megölöm????
Na szóval erre jó az inszem.
 
 


köszi, ezt értem, igen, de ha Nektek fölment 70-re, az viszont már teljesen jónak számit, nem?? akkor Nektek miért kell az inszem? és ezt a leletre hivatkozva kérhetem én, vagy van vm. kötelező "próbálkozási időtartam", amig várni kell? és, hogyhgoy olyan az inszem, mint egy rákszűrés? azt hittem, ez valami bonyolult és fájdalmas dolog... mi egyébként az "ügymenet"? bocs, hogy ennyi kérdéssel zargatlak. majd körülnézek még az inszem topikban is. a férjmnek belengettek valami hormonkúrát is, erről tudsz valamit?? mire jó, használ-e, mennyire, stb??
kössssssssssssz
 
 


Kokor, azért az inszem, mert ahogy írtam lehet, hogy nem engedem fel a katonákat, vagy lehet, hogy megölöm őket. Igen nov-ben 70% volt, de most ki tudja mennyi? Ez napról napra változik. Két egyforma eredményt nem fogtok kapni.

Vannak olyan párok is, ahol ismeretlen eredetű a meddőség. Nem találnak problémát egyik félnél sem. Sok ilyen van, itt is inszemet ajánlanak egy idő után.

Hormonkúrát az én férjem nem kapott. HA megnézik a férjed hormonjait, ott kiderül, hogy valamelyik hormon hiánya, vagy épp túltengése miatt van e kevés sperma. Ha igen, akkor azt tudják kezelni gyógyszerrel.

A leletre hivatkozva simán kérheted. A meddőségi központokban egyébként fizetni kell az inszemért kb. 40e ft-ot.
Naná, hogy pénzért meg fogják csinálni.

De vannak ingyenes helyek is kórházakban.

Azért olyan mint egy rákszűrés, mert tényleg olyan: 2 perc az egész és egyáltalán nem fáj. Egy kis katéteren keresztül befecskemdezik a méhbe a spermákat. A rákszűrésen is a méhszájról vesznek kenetet. Egyáltalán nem bonyolúlt eljárás. Utána még fekszel egy 15-20 percet, hogy ne nagyon jöjjön ki belőled. Aztán mehetsz haza. Én például ebédszünetben mentem a munkahelyemről. A férjem hazament előtte és produkált cuccot és én vittem magammal. Utána jöttem vissza dolgozni.
 
 


És még azért akarok inszemet, mert a két év már elég ahhoz, hogy azt higgyem, hogy spontán nem sikerül. Azért most ebben a gyógyszerben persze bízok. Alacsony volt eddig a progim és magas a prolaktinom, ami akadályozza a teherbeesést. És hátrahajló méhem van, állítólag ez is nehezíti a dolgot.
 
 


köszi... bocs, a visszakérdezésekért, csak közben zajlik az élet a munkahelyemen, én meg suttyomban intézem ezt a gyerekcsinálósdit:))
úgy tudom, a férfi spermájával csinálnak valami feljavitást, ugye? centrifugálás, vagy mi?
tehát ha bemegyek egy meddőségi kp-ba, és azt mondom, hogy kérem, én kérek egy inszemet, akkor ha fizetek, indulhat a dolog??
ha van még rám türelmed, leirod, hogy megy a dolog? milyen vizsgálatok kellenek előtte? és Te hova jártál?
köszszszszsz
 
 


Hali Lányok!
nagyon örülök, hogy végre valaki írt ebbe a topikba, mert ezt anno én indítottam és azt hittem nagyobb lesz a látogatottsága :?
Nehéz ezeket az infókat összeszedni, mert a fiúk túl szemérmesek az eszmecseréhez, a lányok pedig szintén nem tolongnat itt.
Pedig jó lenne ha az innen-onnan fölszedett infókat összeadnánk...

Ha valakinek van jó tapasztalata normális andrológussal, azt például nem lenne rossz itt reklámozni :)

Sajnos én nem tudok segíteni, mert csak két vizsgálata volt eddig a páromnak az elmúlt nyáron. Az egyik azért, hogy kiderüljön az igazság, a másik pedig a lombik előtt. Csak az első alkalommal találkoztunk egy andrológussal, aki egyenesen egy meddőségi központba irányított minket. Nem taglalta az egyéb gyógymódokat. Viszont azóta is bennünk maradt egy rakás kérdés, valójában lehet-e tenni annak érdekében, h a rossz eredmény javuljon...

Ráadásul azt sem tudhatjuk pontosan, milyen a mostani eredmény... A párom is szedi a maca-t és néha vitaminokat. Én most LH teszttel igyekszem belőni a legjobb napokat, hogy ezzel is növeljük a spontán esélyeinket. :) Lombikra nem mennék többet (de ezt már párszor leírtam itt-ott), de az inszem engem is érdekelne. Bár egyelőre normális nőgyógyászom sincs...

Remélem föléled ez a topic és segíthetünk egymásnak egy-egy jó ötlettel! :wink:

T
 
 


szia Tapedli, de jó, hogy irtál!!! mi a papp györgynél voltunk, véletlenül keveredtünk hozzá, de azt olvastam itt a topikokban, hogy ő valami fő fő nagyfejes. a krió intézet az övé,van honlapjuk is. a magánrendelő zuglóban van, nekünk nagyon messze, alig értünk időben oda. amúgy a szabolcs utcában dolgozik. nagyon rendes volt, de mi még várunk egy leletre, remélem akkor majd jobban ki lehet kérdezgetni, mert elsőre még nem mondott igazán sokat, azért is jöttem ide kérdezősködni. ilyenkor minden nap olyan nehezen telik el, minden info jól jön.
nekem van nagyon jó dokim is, szivesen irok róla, ha érdekel. mondjuk minden alkalom 10ezer ft, és várakozni is kell rá, de eddig nagyon elégedett voltam.
én most rákattantam az inszemre, benéztem a BMC fórumba is, most ez tart életben, hogy ebben bizakodom, meg elkezdem intézni a beutalót, meg mindent.
meg szedetem a férjemmel a gingsenget, arról sok jót hallottam.
de pl. azt sem tudom, hogy baj-e, hogy dohányzott, hgoy sokat dolgozik, keveset sportol, mit lehetne még tenni???
 
 


Szia Tapedli!!!

Régen írtál a babanetre!!! Inszemhez tudok ajánlani nőgyógyászt mindkettőtöknek.

Én egy magándokinál kezdtem a pályafutásomat a Margit körúton. Nagyon jófej doki és csinál inszemet is, de előtte sem hormonvizsgálatra, sem kiskatonavizsgálatra, sem HSG-re nem küldött. Azt ondta próbáljunk inszemezni, hátha bejön. Ő csinálta nem em a PCT vizsgálatot( Ez a az össezférhetetlenségi)És mivel azt mondta, hogy nem hagyom feljutni a kiskatonákat csak inszemmel sikerülhet. Ez így oké, de ha a petevezetőim nem átjárhatóak, akkor fölösleges. HA a hormonjaim nem jók, nem tud megfoganni a baba, stb...... Szóval vaktában lövöldözött.


Akkor úgy döntöttem, hogy keresek egy meddőségi központot. Az nlc fórumon találtam rá a Forgács intézetre. E legtöbb jó vélemény erről az intézetről jött. Tavaly februárban volt az első konzultáció, aztán hormonvizsgálat sé kiskatonavizsgálat. A kiskatonavizsgálat eredményét megkaptuk és beszélt is a párom a dokival. Azt mondták neki, nagyon kevés a spontán esélye. A hormoneredményeimet nem mutatták meg, csak azt mondták, hogy jó lett.

A konzultáción azt mondta a doki, hogy próbálkozzunk még pár hónapot és ha nem sikerül menjünk vissza és akkor HSG az inszem miatt.De semmit nem mondott, hogy mit szedjünk, mivel kezeljük a párom problémáját, stb.....Látta, hogy csalódtam, ezért mondta, hogy esetleg addig menjünk el a Krióba egy alaposabb spermavizsgálatra.
Nem értettem, hogy miét mondja, hogy próbálkozzunk, utána meg azt, hogy nézzük meg a Krióban, mert lehet, hogy olyan rossz lesz, hogy csak lombik jöhet szóba.

Ezekután, amikor láttam, hogy itt nem haladunk egyről a kettőre és csak azt mondogatják, hogy legyek türelmes, visszamenetem a régi dokimhoz és egy inszembe belementem, mert nem stimulált, semmit nem kaptam. Nem sikerült. :( (

Ezután szünet.

Novemberben a párom elment viszgálatra a Czeizel féle intézetbe. (itt olcsó és körültekintő a vizsgáklat és nem kell hetekkel előtte bejelentkezni. Egy-két nappal előtte is lehet és nem ott kell produkálni, hanem viheted otthonról)Jó lett az eredmény-.
Aztán eldöntötettem, hogy decemberben bejelentkezek a Forgácsba HSG vizsgálatra. viszont ott azt mondták, hogy próbáljam valahol máshol megcsináltatni, mert túl sok a beülti és nem érnek rá.
Hát elkezdtem keresgélni egy orvost, és itt a babaneten ajánlották a mostani dokimat.
Megcsinálta a HSG-t, minden oké volt. Azt mondta, hogy hiába csináltak a Forgácsban hormontükröt, ő azért még megnézné a progeszteron és a prolaktint, mert valami nem jól van, hogy egy hétig pecsételek mensi előtt és ez van amikor már a 17. ciklusnapon elkezdődik. A 19. és a 23. napon mentem vérvételre. Hát bizony igaza lett. Egyik értékem sem jó és ez gátolja a teherbeesést. Most erre kaptam gyógyszert, clostylbegytet. Ezt ebben a ciklusban szedtem és még a következőben fogom. Ha nem jön össze remélem már inszemezhetünk.

Ez a doki a Jászai Mari tértől nem messze rendel. (Magánrendelő, de nem 11E ft) A HSG viszgálatot, a hormonviszgálatokat és az inszemet is a SOTEII-n csinálja(mert ott dolgozik) és ezek mind ingyenesek.
Én neki köszönhetem, hogy jó úton vagyunk és én nem megyek vissza a Forgácsba. Ráadásul, ott 25 lett volna a HSG és 40-45 az inszem. Ettől függetlenül, a Forgács nagyon családias és kedvesek Veled, nem érzed gépiesnek és nem érzed, hogy 1 vagy az ezer közül. De nem lehet minden tökéletes. Nagyon sok munkájuk van. Túl sokan vagyunk sajnos akik ezzel a problémával küzködnek.

Ha érdekel valakit a doki, akkor priviben küldöm.
 
 


Hú jó sokat írtam.

Még annyit Kokornak, hogy bejelentkezel egy konzultációra bármelyik intézetbe, viszed a leleteidet és megkérdezed, hogy mit lehet tenni. DE egyből mondhatod, hogy a leleteitek alapján inszemet javasoltak és ide jöttetek. Akkor majd elmondják, hogy mi a teendő és mi az a vizsgálat amit esetleg még el kell végezni.
 
 


sziasztok!!
köszi minden jó tanácsot. azóta be is jelentkeztem a budai meddőségi központba, hétfőn megyek egy első körös megbeszélésre.
nagyon köszönöm mindenkinek az észrevételeket, mert ezek juttattak el odáig, hogy ne húzzam az időt, és adta az ötletet hogy menjek meddőségi kp-ba.
a budai meddőségi kp fórumján is sokan segitettek, és mindenki jókat mond. egy barátnőmet is felhivtam, aki szintén ide járt, és ő is elmondta, hogy itt töviről hegyire mindent megnéznek, és egy- két hónap alatt el lehet jutni az inszeminációig.
közben persze várom még a férjem hormon eredményét, de mivel minden olyan lassan intéződik, addig még az is kiderülhet, hogy tudnak rajta segiteni.
meg igy könnyebb az egészbe belevágni, hogy a többiek el tudják mondani, hogy mi vár rám...
Szerintetek jól teszem, hogy belevágok???
 
 


Mindenképp!!!!! HAJRÁ!!!

Sokan ilyenkor esnek spontán teherbe, mert megnyugodnak, hogy jó kezekben vannak és elindultak az úton aminek a végén baba van!!!! Majd írj a fejleményekről!
 
 


Sziasztok! :)

Pihi, nagyon kedves vagy, hogy így leírtad ami Veled történt eddig. Azt hiszem engem mindenképp érdekelne a dokid elérhetősége és ha lennél olyan drága és elküldenéd priviben, annak nagyon örülnék :D Előre is köszi! Az biztos, hogy egyelőre még próbálkozunk spontán, azt hiszem még mindig bízunk a csodában...De mindenképp szeretném úgy biztonságban tudni magam, hogy ha eldöntjük, hogy inszemre megyünk, legyen egy megbízható orvos akihez fordulhatok.

Egyébként az is foglalkoztat, mert nem tudom a pontos választ, hogy ha már volt lombikom mehetek-e inszemre...remélem igen!

Korkor! Én is nagyon ürülök, hogy idetaláltál :D és ahogy tovább olvastam a leveleiteket, látom beindult a verkli :D Hajrá! Remélem hamar sikerrel jártok! Sajnos én egészen bele betegedtem a lombikos sikertelenségembe, azt hiszem novemberben túlestem egy idegösszeomláson. :cry: De ezen már sikerült túl jutnom, remélem soha többé nem is jön elő...

Várom a fejleményeket! mindenkinek szívből szorítok! :)
T
 
 


sziasztok. na bejelentkeztem a budai meddőségibe,de közben meg is gondoltam magam, és maradok a spontánnál. illetve még agyalok, hog ymit csináljak. de azért elmegyek a konzultációra, hátha megtudok valami okosat.
továbbra is kérem, hogy irjanak még mások is, akik ilyen 13% körült mozogtak, hog ymik a tapasztaltaik!!!
és mér van az,hogy nem tudnak rajtunk segiteni??? ma már mindenre van gyógyszer, pont erre meg mér nem???
 
 


Tapedli

www.gimesdr.hu

Itt megtalálod az elérhetőségét és mindent róla. Andrológus is, ha jól tudom. :wink:
 
 


szia pihi. én is megnézhtem a honlapját. látom nála hogy van olyan, hogy spermadúsitás.nem tudod, ez mit takar??
 
 


Pihi!

Nagyon köszi az infót! :) Ez a psermadúsítás dolog az én érdeklődésem is felkeltette...

Korkor!
Nehéz döntés ez, belevágni egy komolyabb meddőségi programba. A konzultáció biztosan segít majd meghozni a legjobb döntést, szerintem nehogy kihagyjátok! Én a lombiknál egy szobában voltam egy lánnyal aki már többször is végig csinálta. Egyik korábbi próbálkozásnál egy ikerpárt veszített el 6 hónaposan. :( Viszont most sikerül a beültetése és ismét ikreket hord a szíve alatt, már 7 hónaposak a babák :D Szóval ha úgy érzed meddőségi centrumhoz kell fordulnotok, ne habozz :)

T
 
 


Természetesen spermadúsítás :D
 
 


Sziasztok!

Sajnos nem tudom, hogy mit jelent a spermadúsítás. Mire én ehhez a dokihoz kerültem, már jó volt a spermaképünk. Hónap végén megyek a dokihoz, esetleg megkérdezem Nektek.

Üdv

UI:Kokor, majd jelentkezz, hogy mi volt a BMC-ben!!!!
 
 


Sziasztok!

Sajna nálunk is apabajt állapitottak meg, vagyis nem találtak spermiumot :( . Úgy döntöttünk, hogy uraljul a problémát, és megoldjuk. Schöfi meddőségibe járok, de ha tudtok jobb helyet ajánlani szívesen elfogadnám. Érdekelne, hogy inszem milyen anyagi terhet jelentene.

Évi
 
 


SZIASZTOK!
ÉN IS ÚJ VAGYOK ITT.NEM IS TUDOM EDDIG MIÉRT NEM ÍRTAM.
NÁLUNK AZ A HELYZET,HOGY 10 MILLIÓ VAN,DE A NAGYON JÓ,80%-A MOZOG ÉS JÓ.A PÁROMNAK MOST VOLT HEREVISSZÉR TÁGULAT MIATT EGY MŰTÉTE,AMIRE AZT MONDTA A DOKI EZÉRT ILYEN KEVÉS EZ TÖBB LESZ MAJD.NEKÜNK A DOKI JAVASOLTA,SŐT KÖTELEZŐVÉ TETTE HOGY VEGYÜK MEG A FER14 NEVEZETŰ VITAMINT.AMIT EZEN A HONLAPON MEGTALÁLTOK www.fer14.hu
MÉG NEM KAPHATÓ,DE NEM SOKÁRA PIACRA DOBJÁK.
EZ A DOKI EGYÉBKÉNT FOGLALKOZIK A HERESZÖVET TENYÉSZTÉSSEL.Ő A LEGJOBB A MAGYARORSZÁGON.EZT NEM ÉN MONDOM ,HANEM MINDENKI.AKIT ÉRDEKEL LEÍROM PRIVIBE.ANNYI A BAJ HOGY Ő DEBRECENI.
NEKÜNK EGYÁLTALÁN NEM MONDTA A DOKI HOGY KEVÉS LENNE BÁRMIRE IS EZ 0 10 MILLA,Ő NAGYON OPTIMISTA ÉS FOGLALKOZIK A BETEGEIVEL.
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: