Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok! Segítsetek!

Nagyobbik fiam 4,5 éves és amióta megszületett a kistesója - aki most 10 hónapos - rettenetesen féltékeny, olyan hisztiket produkál, amilyeneket azelőtt sosem. Nemrég jutottunk el a "Nekem másik anyuka kell, aki jobban bánik velem" fejezethez, és nem tudom, hogy hogyan kezeljem a dolgot. A fiam egyébként nagyon okos, de az átlagosnál érzékenyebb. A kicsi megszületése után voltunk vele gyermekpszichológusnál is, de nem éreztem eredményesnek.
Tény, hogy amíg egyedül volt, nagyon sokat foglalkoztunk vele - ami most érthető módon csökkent . Ráadásul a kicsi nagyon beteges - orvos, kórház - még kevesebb idő a nagyra.
Ha valakinek van tapasztalata hisztikezelés és féltékenységi rohamok terén, léci, léci, léci.........
 


Szia Titánia!
Tapasztalatom ugyan még nincs ezen a téren, de bevontátok a kicsi gondozásába a nagyot?
Szerintem kérjétek meg a rokonokat és barátokat, ha jönnek látogatóba mindíg először a nagynak örüljenek, hogy mijen sokat nőtt meg ilyesmi. Ha megtudnád oldani, hogy néha néha csak kettesben csináljatok programot, szerintem az is sokat segítene.
Próbáld meg elmagyarázni neki, hogy szükságes van a segítságére és adjál neki kisebb feladatokat a tesóval kapcsolatban, vagy ha így nem megy csináljátok közösen.
Ezek csak öteletek, de én biztos megpróbálnám! Remélem tudtam segíteni.
Sok-sok türelmet és kitartást kívánok nektek!

Andi
Kép
Kép


Titánia

Nálunk sem voltak ilyen problémák, a fiaink egyidősek,lánykám már nagyobbacska....

Jó ötletnek tartom,amit Andi írt,és talán még egy javaslat.

Van egy könyv, a címe: GYermekekre hangolva.Szt érdemes elolvasni,mert lehet,hogy a kisfiatok "nem érzi" a megfelelő szeretet,mert nem úgy fejezitek ki,ahogy ő tudja érzékelni.Ezt így egy kicsit bonyolult leírni,de ha gondolod,priviben szívesen írok róla.Vagy próbáld megrendelni az Alexandrától,mert sok okosság van benne.

Azért pár dolgot leírok,nálunk hogyan ment a dolog,amikor a kicsi megszületett.

Nagyon vigyáztam arra,hogy bmikor bhogyan is rendszabályoztam a nagyobbat,soha ne azt mondjam neki,hogy azért,mert a kicsi miatt kell....
Tehát pl. ha zajongott,amikor a kicsi aludt volna,akkor nem azt mondtam,azért legyen csendben,mert a kicsi alszik,hanem mert engem zavar.Így nem azt szűrte le,hogy a kicsi miatt ezt vagy azt nem csinálhat.Legalább is kevésbé volt szembetűnő.
Sokmindenbe bevontam én is,fürdetésnél ezt-azt adjon oda,mert nem érem el.Vagy vigyázzon a kicsire,amíg átszaladok a másik szobába (persze nem fürdetésnél :D) stb...A lényeg,hogy fontosnak és nélkülözhetetlennek érezze magát és ezt nyugodtan kifejezhetitek szóban is.Én sokszor mondogatok a mai napig is hasonlókat,biztosan nagyon jól esik a kis önérzetüknek.

Viszont szt megtaláltad a probléma forrását.Valószínűleg a kisfiatoknak nagy szüksége van a törődésre és a csak vele foglalkozásra.Én nem is érzem igazán szükségét pszichológusnak,mert szt Ti is tudjátok,hol a gond.De talán már van olyan nagyfiú,hogy el tudja mondani,mi az,ami neki nem jó,így tudtok rajta változtatni :).

Elnézést,ha egy kicsit összevisszára sikeredtem,de remélem,egy kicsit sikerült segíteni és lelket önteni Beléd :)!

Kitartást kívánok én is!!!!

 
 

 
 

Köszönöm az ötleteket és a bátorítást! A hiszti lehet, hogy egy másik topikot igényelt volna, bár látok némi összefüggést a hisztizése és a féltékenység között. Az első "nekem másik anyuka kell"-et pld azért kaptam, mert este 7-kor nem engedtem ki az udvarra - ennek mondjuk semmi köze nem volt a kicsihez. De egyébként tényleg lehet abban valami, hogy azért hisztizik, hogy rá figyeljünk.

Amikor megkérdezzük, hogy szereti-e a kistesóját, mindig igennel felel, és tudom, hogy fizikailag sosem bántaná, de a múltkor kiszaladt a száján, hogy milyen jó volt az előző helyünkön lakni, mert ott még nem volt a Bali (kicsi), és csak vele foglalkoztunk. Ha a családról van szó, neki az még mindig 3 személyből áll - anya, apa, Marci - mindig nekünk kell hozzátenni: és Bali.

A baj az, hogy a hisztiket egyre nehezebben viselem, egyre türelmetlenebb vagyok, egyre többször kiabálok vele. Sajnos tényleg sokkal érzékenyebb az átlagnál, és egyébként is könnyen sírva fakad.

Anyapoc, látom, hogy a te kisfiad kb. ugyanannyi idős mint az enyém! Nálatok még mindig igényli azt, hogy aktívan játsz vele órákon át? Nekem az az érzésem, hogy ott rontottuk el, hogy nem tanítottuk meg egyedül játszani - mert mindig vele foglalkoztunk.

Bonyolult dolgok ezek, nem gondoltam volna, hogy ilyen sok álmatlan éjszakát fog okozni.

Sziasztok!
 


sziasztok!

sztem a udvarra kirohanás is betudható a féltékenységnek, hiszen tudja, hogy balhé lesz belőle, de legalább addig is vele foglalkoznak. ill. az is lehet, hogy a benne forró feszültség jelenik meg dacoskodásban. mindenképp figyelemfelkeltés a célja. azt hiszem, nem kéne hozzátenni,hogy a tesó a 4. családtag. nyilván pontosan tudja, de negligálja, vagyis próbál úgy tenni, mintha nem lenne. nem kell minden alkalmommal felhívni rá a figyelmét, idővel magától is fogja mondani, de így próbálja magát védeni: ha nem sorolja fel, ha nem rajzolja a családrajzra, akkor nincs is, és az jó érzés számára. ahogy fentebb írták, én is úgy csináltam, hogy inkább 3x átgondoltam, hogyan fogalmazok, de soha nem mondtam, hogy a tesó miatt van vagy nincs valami. amikor a kicsi született, "hozott" magával ajándékot, a nagy pedig nagyon fontos volt, mert voltak dolgok, amiket csak ő tudott megoldani-mármint így mondtuk neki. az pl. igaz volt, hogy a kicsi megnyugodott a nagyobbnál. és bár nálunk nagy a család, gond nélkül meg lehetett oldani, de ahol akár csak egy plusz felnőtt van, ott már rá lehet bízni a kicsit valakire. lényeges, hogy ne a nagyot küldjük el apával, nagyival, akárkivel, hanem a kicsit hagyjuk otthon, vagy küldjük el az illetővel és az anyuka maradjon a nagyobbal.
 
 


Titánia!
Továbbra is azt mondom próbálj türelmes maradni, mert, ha kiabálsz csak elmérgesíted a helyzetet és tapasztalatból mondom nem is használ. Nálunk is előfordul, hogy apa vagy én türelmetlenebbek vagyunk és rákiabálunk a gyerekre, de teljesen fölösleges és hatástalan. Ellenben, ha veszem a fáradságot és oda megyek hozzá, és elmagyarázom neki miért nem jó amit csinál, mindjárt nagyobb sikereket érek el.
Próbálj megnyugodni, és figyeld jól a gyerek jelzéseit.
Sok sikert! :D

Andi
Kép
Kép


Sziasztok! Éppen azon morfondíroztam, hogy hogyan lehetne jobban bevonni a nagyot a kicsi körüli teendőkbe, és csoda történt. Lehet, hogy Marci olvassa az internetet - vagy a gondolataimat! Az esti fürdetésnél odajött, bohóckodott a kicsinek, az öltöztetésnél - ezt tudja, hogy nem nagyon szereti a pici - játékokat hozott neki, hogy ne sírjon, áthozta a szobájából a krémet és behozta a konyhából a cumiját. Teljesen kész voltam tőle. Persze nagyon megköszöntem, hogy ilyen kedves kisfiam van és hogy Balinak milyen jó testvére.

Persze tudom, hogy a türelem a legfontosabb, de ez az, amiből egy idő után elég kevés van. Próbálom, próbálom.... Ha már nagyon nem bírom cérnával, akkor inkább be szoktam küldeni a szobájába, amíg lehiggad - persze, lehet, h ez sem a legjobb megoldás.

Amit Rjuli írt arról, hogy nem kell vele tudatosítani, hogy van egy negyedik személy a családban, nem értek egyet. Szerintem nem megoldás a probléma elodázgatása, és van már elég nagy hozzá, hogy felfogja - főleg 10 hónap után - hogy hozzánk tartozik még valaki. Ahogy azzal sem értek egyet, hogy a kistesó születéskor hozzon ajándékot a nagynak - de ez már másik topic lenne.

Mindenesetre köszi a tanácsokat, igyekszem használni őket.
 


hát, nem muszáj egyetérteni, de eddig még mindenkinél bevált, egyelőre ti küzdötök testvérféltékenységgel...
 
 


Nem szeretnék szívóskodni, de ilyen cinikus megjegyzésekre szerintem egyáltalán nincs szükség. Én is elfogadtam a te véleményedet, mégha nem is értek vele egyet.
 


Titánia

Örülök,hogy vannak azért jobb periódusok,talán hamarosan egyre több lesz és megnyugszotok :).

Nálunk is igényli a fiam,hogy játszunk együtt,persze nem órákon át és azt is megérti,ha adott pillanatban nem tudok.Annyiből előnyösebb helyzetben vagyunk,hogy a "pici" már nem olyan pici,ő is elfoglalja magát.Talán nálatok is ez lesz majd az áttörés.De azt is meg lehet próbálni,hogy a picit lerakod a játszószőnyegre,szólsz a fiadnak,hogy hozzon kedvenc játékot és amíg a kicsi elnézelődik,játszik,addig Ti is "játszotok" ott mellette.Nálunk ilyenkor az is elég,ha autózunk én nem aktívan vele játszok,de mondom,hogy most beszálltam,kiszálltam,kérek jegyet a buszra stb..ezt lehet csinálni egyéb foglalatosság közben is és így ő is érzi,hogy figyelsz rá.
Egyébként nálunk az egyedül játékkal nem volt gond sosem,de nem minden gyereknél működik ez egyformán.... :roll:
Szt itt a hiszti jele is lehet a féltkénységnek,nem feltétlenül csak életkorból adódik.... Szl itt is helye lehet,ebben a topikban :).
Azzal én sem értek egyet,hogy ne erőltessük azt,hogy van negyedik családtag is,nem biztos,hogy mindig várni kell,pláne 10 hónap után.Viszont az ajándékhozás nálunk is bevált,Bulcsú nagyon örült egy plüss kutyusnak,amit Villő "hozott " neki a hazaérkezése napján.Egy darabig ez a kutyus volt az alvótársa,mindig oda kellett alá tűrni a takarót,mert ő "védte meg".
Talán most is jó lenne,ha néhány aprósággal "meglepné" a kicsitek a nagyot.Nem kell nagy dolgokra gondolni,csak aminek amúgy is örülne.Én úgy oldanám meg,hogy elmesélem a nagynak,hogy a kicsi megsúgta nekem,hogy ő mit is szeretne most nagyon és ezért megvettük neki közösen.Persze ha nagyon ellenkezik az elveiddel,akkor ne erőltesd,de talán érdemes kipróbálni :).
És persze a fürdés körüli teendők folytatása,biztosan Marci is örül majd,hogy ilyen "nagyfiú" lehet és az anyukájának örömet szerez :).
Na meg az sem elvetendő,amit írt Juli,hogy kettesben menjetek Ti el,ha megoldható.Legyen egy nap,amit kineveztek ilyennek és egy darabig ez legyen rendszeres program.lehet,hogy sok erőfeszítést igényel és egy darabig megerőltető,de biztosan meglesz a hatása!!!!

Írj mindenképpen,hogy mi a helyzet!!!!Vagy hogy mit próbáltatok ki!!!!

Üdv,

 
 


Sziasztok,

a "Másik anyuka kell!" dologhoz van hozzáfűznivalóm: nálunk ez (az alapja szerintem hasonló) "Nem szeretlek soha többé!" címmel ment, persze fáradtan, nyűgösen. Sokszor nagy sírással. Nekem az volt a taktikám, hogy nem mondtam vissza, hogy "Akkor én sem szeretlek!",(ezzel nem azt akarom mondani, hogy Te biztosan ezt mondod :)) hanem mindig azt mondtam, hogy sajnálom, én akkor is nagyon szeretlek... meg ilyeneket. Ha látszik, látszott rajta, hogy nagyon el van keseredve, akkor még az ellenkezése ellenére is magamhoz szorítottam, és próbáltam megnyugtatni, és mindig kibékülünk a végén.
Tényleg nagyon élvezte a kicsi születése után, és még most is, a közös programokat, szombati piacozást, ilyesmit. Olyan anya-lánya programokat, és nálunk is bevált az ajándékhozás, de ezt nem meggyőzésként írom le én sem :)

OFF
Anyapoc,
üdv itt is :)

Kép

Kép
 
 


nem azt mondtam, hogy nem kell tudnia, hogy 4-en vannak, hanem azt, hogy nem kell minden alkalommal kijavítani, hiszen pontosan tudja egy 4,5 éves gyerek, hogy hányan vannak, csak épp önvédelemből próbálja hárítani. struccpolitikának is hívhatjuk. sztem, ha ő ezt a megoldást választotta önvédelemnek, akkor hagyni kéne, nem piszkálni őt még ezzel is. mi sok odafigyeléssel nagyon szépen megúsztuk a testvérféltékenységet, sztem nem csináltuk rosszul. de nekem édes mindegy, tényleg.
 
 


na, malacotok van, épp a munkahelyemen vagyok és betoppant a gyerekpszichológus, rákérdeztem: ősi mechanizmus, negligálás-ezeket a kifejezéseket használta és azt mondta, hogy nem kell kijavítani. ennél többet nem tudok mondani.
 
 


RJuli

Érdekes a stílusod... :?
Vagy édes mindegy?
Ennél többet nem tudok mondani.... :?

 
 


OFF

Kob

Neked is üdv :)!

ON

Juli

Pszichológus és pszichológus véleménye között is van/lehet eltérés :).... Ettől még lehet igaza(d)...csak a körítés érdekes.... :roll:

 
 


eltérés lehet, de valszeg a pszichológusok a gyerek lelkét helyezik előtérbe azzal a véleménnyel szemben, hogy "tanulja meg végre az a büdös kölyök, hogy van egy tesója". és, ha a gyerek így védi magát, akkor azt egy pszichológus sem akarná elvenni tőle. hisz nem arról van szó, hogy nem tudja, hanem arról, hogy nem akarja. ez pedig érthető a gyerek szemszögéből.
 
 


Sziasztok!
Nagyon sokat írtatok, és nagyon örülök neki. Egy dolgot mindenképpen szeretnék tisztázni: azért nyitottam ezt a topikot, mert segítséget kértem tőletek, és jól esik minden gondolat és ötlet. Volt nekem egy magyar tanárom a középiskolában, aki mindig azt mondta, hogy "édes fiam, nem az, amit - hanem ahogyan" Azt gondolom, hogy vitatkozni és ellenérveket felhozni is lehet, de AHOGYAN!

Próbálunk egyébként "csak Marcis" programokat szervezni, a nagymamák szerencsére elég mobilisak, anyukám már nyugdíjas. Csütörtökön pl. színházba viszem Marcit, hétvégén Thomas kiállítás volt, ezeknek tényleg nagyon örül.

Marci egyébként csak délig van oviban - már, ha nem beteg - és délután, ha Balázs elalszik, az első mondata "Na, anya játszol velem?" Persze, ha tehetem, igent mondok, de néha nem árt főzni valamit, stb. Ami pedig a kicsivel való együttjátszást illeti, az a baj, hogy Balinak mindig az a játék kell, ami Marci kezében van(egyébként imádja Marcit - szinte csüng rajta), és persze Marcinak vannak féltett kincsei - természetesen mindig ezekkel szerene játszani - és ha ez véletlenül Bali kezébe kerül, már áll a bál.

Persze, én sem azt mondom a "Nekem másik anyuka kell"-re, hogy nekem meg másik kisfiú (ez sajnos anyósom stílusa), hanem azt szoktam mondani, hogy én minding nagyon szeretem, még akkor is ha rossz, de nagyon rosszul esik, amit csinál vagy mond. Valamelyik ilyen alkalommal megkérdezem, hogy ő mit szólna, ha én azt mondanám, hogy nekem másik kisfiú kell, amikor ő rosszalkodik. Azt mondta, hogy az nem lenne jó...

Meg fogom próbálni az ajándékot, hátha ez segít - bár vannak kétségeim........ de hátha

Péntekenként tornázni járok (már egyszer voltam :D ), hétvégén megpróbálok lovagolni, és anyukám szerint el kéne menni még jógázni - hátha akkor a türelmem is nagyobb lenne. Nektek volt/van valami igazi "lazítós" programotok?

Sziasztok!
 


anyapoc írta:RJuli

Érdekes a stílusod... :?
Vagy édes mindegy?
Ennél többet nem tudok mondani.... :?


én inkább ellenszenvesnek mondanám :lol:
 
 


köszi az építő jellegű hozzászólásodat :twisted:
 
 


Sziasztok!

Titánia

Mi is voltunk Thomas kiállításon :)!
Szt nagyon jó,ha jönnek a programok,csak így tovább és eléggé árulkodó Marci kérése,amint a kicsi alszik... :roll: Ezek szt valóban kell a több foglalkozás és talán jó úton haladtok. :)
Nem tudom,milyen egyébként Marci temperamentuma,de esetleg elkísérhetne a külön programjaidra néha,hadd érezze magát kicsit kiváltságosnak. :)
Ha nem igazán értesz egyet az ajándékozással,akkor ne erőltesd,de talán egy próbát megér :).
Nekem lazítós program a munka :D:D:D...na meg este egy kis hímzés :).
ő mit szólna, ha én azt mondanám, hogy nekem másik kisfiú kell, amikor ő rosszalkodik. Azt mondta, hogy az nem lenne jó...

Szt jól reagáltad le a dolgot,és persze,hogy nem mondod,hogy neked másik kisfiú kell :):)...viszont én is azt mondanám ilyen esetben,hogy én attól még imádom :).
Fürdés közbeni segítség?
Nem próbáltad,hogy főzés közben úgy játszatok,ahogy írtam?Talán akkor a kecske is jóllakna (szó szt :D) és a káposzta is megmaradna... :)
Magyar tanároddal végtelenül egyet értek :).

Juli

Az talán túlzás,hogy az a "büdös kölyök"... Én nem így fogalmaznék,és nem is úgy képzelem el a szituációt,hogy minden egyes alkalommal rápirítok elsőszülöttemre,hogy márpedig mi 4-en vagyunk,de irányító kérdésekkel megpróbálnám rávezetni (főleg 10 hónap után)....
No de a pszichológus meddig megy el?Akár évekig?Vagy nem javuló tendencia esetén mit javasol? :roll:
(Nem akarlak kritzálni egyébként a világért sem,mert én is inkább beszélgetnék,de bizony sokaknak ellenszenves lehet néha az ilyen hsz... :roll: )

 
 


Szia Anyapoc!
"Büdös kölke" teljesen kiszámíthatalan, pár napja teljes pálfordulatot vett a viselkedése :D . Amint írtam, tesz-vesz a kicsi körül, segít nekem, én játszom vele ha tehetem - ettől boldog. Ettől én is boldog vagyok - gondolom ez kihat mindenkire :D :D . A szokásos napi hisztik száma is csökkenni látszik, bár azért még akad belőlük. Tényleg nagyon hasznosnak érzem a tanácsaitokat és bátorításotokat!!! :D
Holnap megyünk "A kiskakas gyémánt félkrajcárjá"-t nézni, addig anyukám vigyáz Balira.
Sziasztok!
 


Anyapoc!

nem tudom, mennyi a türelmi idő, de, ha azt veszem, hogy egy felnőtt embernél is ún. gyászév van, miközben ugye az egyszeri lezárt dolog és egy kifejlett, érett személyiségnek is hosszú idő feldolgozni, akkor egy kisgyereknek, aki a nap minden percében szembesül a trónfosztás tényével, nyilván tovább is eltarthat, míg megemészti.
 
 


Titánia

Nagyon jó ezt hallani,talán az is segített,hogy kiírtad itt magadból és kevesebb lett a feszültésg :).Vagy talán azzal,hogy leírod,önkéntelenül is átgondolod és elindul egy javító mechanizmus :).
Jó szórakozást nektek :).Szt egyébként kifejezetten jót tesz szülőnek is,ha olykor csak az egyik csemetéjével töltheti az időt... :roll:
A boldogság pedig a legfontosabb :)!

Juli

Ühüm....Akkor legalább 1 év haladékot adni kell ilyen esetekben? :roll: Olyan soknak tűnik így...
Na és mi van az előre felkészítéssel?Na nem azt mondom,hogy súlykolom a gyerekbe,hogy innentől négyen leszünk,de szép fokozatosan adagolni stb...Nálunk ez folyt,sokszor téma volt a kistesó és nagyon jól alakultak a dolgok.Lehet,hogy ehhez kellett az én fiam szmélyisége is,nem tudom... Minden esetre féltékenységnek nincs azóta sem nyoma,csak annyi,amennyi egészséges két gyerek között ....
A lényeg akkor a segítség a megemésztésben.Azért ha arra jár a kollégád,kérdezd meg tőle légyszíves,mert engem érdekel!!!!
Köszi!

 
 


Sziasztok,

Titanilla,
jó hallani, hogy javultok :) Egyetértek Anyapoccal, tényleg olyan jó Nekem is, ha "csak" egy gyerekkel kell foglalkozni. Mi járunk kettesben uszodázni is, az is isteni :)

Nekem semmi rosszindulat nem jött le RJuli hozzászólásából... csak beszélgetünk, ugye?

Húú, azért voltak nálunk is húzós szituk... most jut csak eszembe: Apa éjszakás volt, egyedül altattam a két bestiát, akkor még külön szobában voltak. Mesi már aludt, Kamillának meséltem éppen. Emese felébredt, rögtön ordított. Kamilla csak hallgatott, hogy vajon most rohanok-e hozzá? A mesét még elmeséltem Neki, Emese szegény pirosra sírta magát, de gyorsan megnyugtattam, a nagynak viszont szerintem kellett, hogy érezze, hogy Ő nem a második lett a kicsi születésével.

Kép

Kép
 
 


Sziasztok!
Már épp azt kezdtem gondolni, hogy javul a helyzet. Nyilván tényleg így is van - ha objektíven szemlélem a dolgokat. De amikor átalvatlan éjszakák után, nyűgös és beteg kicsivel és egy mostmár nem annyira hisztis naggyal kell "küzdeni" - hulla fáradtan, hát..... :evil:

Ma este egyébként ugyanaz történt velünk, mint amit Kobudo írt le. Bali már aludt, én éppen Marcinak meséltem, mikor Bali felsírt. Azonnal átfutott az agyamon, hogy Kobudo hogy csinálta. Csakhogy Bali beteg (megyünk holnap fülészetre - sajnos nem először). 5 mondat volt hátra - azt gyorsan elmondtam, majd mondtam Marcinak, hogy amíg megnézem Balit, válasszon még egy mesét, és ha visszajöttem, azt még elmesélem. Aztán mire átértem Bali szobájába, apa már felvette, és vissza tudtam menni Marcihoz.

Igen, azt hiszem Anyapocnak igaza van, sokat segített, hogy leírtam és átgondoltam a dolgokat, és hogy meghallgattam a véleményeiteket. Köszi mégegyszer.

"Lazításra" valami ötlet?
 


Titánia

Szt nagyon jó úton haladtok,szl ne értékeld az apró bökkenőket nagy visszaesésnek.Nyilván mivel Te is fáradt vagy,másként regaálsz.Nekem is vannak rosszabb napjaim,amikor igen nagyon nem bírom a nyivákolást és tegyük hozzá,ezt a gyerkőcök olyan nagyon meg is érzik,hogy tuti rátesznek egy lapáttal :D:D:Szl szerintem nagyon jól alakulnak a dolog.
Ügyesen csináltad a mesélés dolgot,tényleg jó ötlet volt Kobtól :).
Reméljük,Balinak nem lesz semmi nagyobb baja :roll:...azért a visszatérő fülproblémák veszélyesek tudnak lenni :(.

Hogy sikerült a színház????

Lazítás:írtam,én keresztszemezni szoktam,így egyrészt csinosítom a lakást,másrészt élvezem is a varrogatást,megnyugtat.Egy jó kis hobbi biztosan kilendít a mély állapotokból,csak meg kell találni,mit csinálnál a legszívesebben :).Sokáig szalvátaképeket is csináltam,azzal is jól el lehet bíbelődni,csak azt nem könnyű abbahagyni,ha éppen felkel a csemete délután.
Most már vágyom sportolásra is,bár a két gyerek eziránti igényeimet eléggé kielégíti :D:D:D...
Jobb ötleteim nincsenek :roll:
Esetleg nézz körül az Ötletek tippek-ben,ott az üvegfestéstől a keresztszemesig mindenféle topikokat találsz :).

Kob

Ügyi vagy :).Én sem mindig ugrok Villőnek azonnal,csak mert ő a kisebb.Na meg bizony rá is szólunk,ha olyat tesz,ami a nagyot zavarja,vagy elvesz tőle valamit stb.Mindig is így volt.Néha puhítok és kérem Bulcsút,hogy most adja oda stb,de ha Villő minden teketória nélkül zsákmányol,akkor bizony "megrovást" kap :):).
Nagyon ritkán mondjuk,hogy "mert ő még kicsi",legafeljebb olyan szitukban,aikor a kicsisége miatt valamit nem tud (miért sír,hisztizik stb...,ert ugye kicsi,nem tud beszélni...)....
Ja,nálatok nem szokott olyan lenni,hogy a nagy is babanyelven beszél? :shock: Nálunk Bulcsú néha uúgy mutogat,meg nyökög,ahogy Villő szokott,meg azokat a szavakat mondja,ha olyanja van.....

 
 


Titánia,
jó úton haladtok, jó olvasni :) Egyébként a mesélés-sírás dolog később volt úgy is, hogy (amikor még sok volt a mesébő hátra), hogy Kamilla szólt rám, hogy nem megyek Emeséhez oda? Inkább nyugtassam meg, aztán menjek vissza :) Mondjuk Apa bevonása is jó...
Lazítás? Nálam a tanulás, meg a közös programok Kamillával. A kicsivel zenebölcsi, babajóga.
Teljesen igazad van abban, hogy a Te boldogságod, nyugodtságod kihat mindenkire, szt ez a kulcsa a dolognak, nem?

Anyapoc,
dehogynem!!! "Babanyávogás"... húú, de utálom... ha jó kedvem van, akkor Őt is dajkálom, ha nincs túl rózsás kedvem, akkor megkérem, hogy mondja el, mit szeretne, mert nem értem.
Ja, meg pár hónapja 2x szopizott is. Mármint Kamilla... De annyi volt, többet nem engedtem, de akkor annyira kérte, biztos rossz passzban volt Ő is.
Vllő mióta erőszakosabb? Emese mostanában nagyon akaratos lett, simán odaüt Kamillának, akipersze vissza, így van csete.paté. Próbálom szépen finoman a kicsinek is elmagyarázni, hogy nem így kell, Kamillának meg azt, hogy ugyanazt kapja vissza Emesétől, ahogy Ő bánik vele, és ez néha be is jön, szépen kibékülnek. Tényleg édesek együtt, nálatok is? Kamilla hátán lovagol Mesi :) És filctollal festi az arcát :)

Kép

Kép
 
 


Sziasztok anyukák évi vagyok három fiam van érdekeseket irtok szinte szóról szóra elolvastam .Nálunk nem volt jellemző a féltékenység amikor volt is az az ovodába való kezdetekre vetithető vissza ja és még akkor venni észre mikor nagyon bújósak akkor bizton éllithatom ha az egyiket simogatom akkor azonnal bújik a másik is.Nehogy valamelyikük is többet kapjon anyából de ez egészséges nem olyan vészes mint ahogyan ti irtátok.
Babanyávogás az nálunk is van már már a középső fiam többet nyávog mint a kicsi de ez is csak a figyelemfelkeltés jele.Olyankor mindig azt mondom neki igy nem vagyok rád kiváncsi ha nyávogsz és akkor elgondolkodik és vált.

Kép

Kép
Kép


évi
 
 


Sziasztok!
Mindig irigykedve olvasom/hallgatom az Éviéhez hasonló történeteket, és mindig elgondolkodom, hogy vajon én/mi mit csinálhattunk rosszul.

Balinak tüszős mandulagyulladása van, igen magas lázzal, és igen magas anya/apa testközelség-szükséglettel. A fülében még "csak" behúzódott a dobhártya, ha szerencsénk van az antibió hatására a dobhártyája mögötti folyadék nem válik gennyes szmötyivé. És ha szerencsénk van, nemsokára teljesen megleszünk éjszakai alvás nélkül is - zombi fejjel.

Az oviban megdícsérték Marcit, hogy egyre közreműködőbb és kedvesebb. Tavaly anyák napján valamilyen oknál fogva megmakacsolta magát, és kiállt a többiek közül, akik édesen- kedvesen dalolásztak és verseltek a szülőknek. Majd egy hét múlva kibökte, hogy ezeket a verseket már ő itthon előadta, és nem akarta más anyukájának is elmondani.
Most farsangkor meg hatalmas hisztit vágott le (két hete volt), hogy ő nem akarja, hogy lefényképezzék. Majdnem hányt, annyira öklendezett a sírástól. Én meg majdnem felpofoztam. Persze végül hazahoztam a fényképezőt. Aztán felhívott a barátnőm, hogy amikor ő vitte a lányát, látta, hogy a Marci ül az asztalnál jelmez nélkül (az apja gyönyörű Thomas jelmezt csinált neki) és könyvet nézeget, a többiek meg nevetgélve ülnek a szőnyegen egy kupacban.
De aztán megbeszéltük Marcival, meg az óvónénikkel is, hogy igenis részt kell venni a közös elfoglaltságokon (verstanulás, mondókázás, stb.) az oviban, és hogy minden nap megkérdezem az óvónéniket, hogy aznap ez hogyan ment. Úgy látom, ez hatott, mert azt mondták, hogy fejlődik.

Sziasztok!
 


Nálunk még nem volt farsang pénteken lesz kiváncsi leszek , hogy fog alakúlni Bálint gomba lesz mert ez a jele már kész a jelmez fel is próbálta de egy kicsit nyűgös volt , hogy szúr meg ilyenek én pedig kiosztottam ha nem hajlandó viselkedni és az oviban is hisztizik a tűzbe lököm a gombát .Tágra nyitotta a szemét és mindjárt magához tért.
Szerintem titánia nem mindig a szülő a ludas a nevelésben igaz néha fel kell lépni keményen és következetesnek kell lenni de gyermektől is függ, hogy mennyire kitartó a hiszti vagy rossz viselkedése.Erre is meg kell érni mint mindenre.Mi is hárman vagyunk lányok még ugymond a régi rendszerben nőttünk fel 31-éves vagyok de még beleestem a szigorba nem volt ilyen laza a gyermekkor mint most .Amikor már elértük azt a kort anyu mindig letudott kötni valamivel addig se volt időnk vitára meg hisztire örültünk ha a szabadidőt jól töltsük és hasznosan nem azért mert meg akartunk felelni csak igy voltunk nevelve de nem bántam meg.A mai gyerekeknél ez nemigen válik már be tisztelet a kivételnek.

Kép

Kép
Kép


évi
 
 


Sziasztok!

Kob

Na,megynugodtam,hogy nem csak nálunk van "babakorszak".Detto én is így csinálom,van ,amikor elkezdem hülyeségből pelenkázni :D:D:D...na,akkor abbahagyja :).De van,amikor rászólok,hogy tud ő beszélni,azt meg is értem :?....
Erőszak:szt kb 3 hete kezdődött,de tényleg nagyon makacs és akaratos lett Villő is.Ő egyenlőre csak "hüllyéskedésből" üt ránk,aztán vigyorog és bizony rászólok,hogy hagyja abba,mert ez nem játék.Akkor jön,simogat és elhalmoz csókokkal :D:D...
De hiszti és dac egyre erősebb.Olyan apróágokon felhúzza magát,hogy döbbenet :shock: .Néha komolyan el tudnék futni otthonról. :( Ha már nem bírom,akkor berakom a szobába,hogy ott ordítson,aztán jön ki szepegve.De ilyenekért pl.,hogy be kell jönni a lépcsőházból,amikor hazaértünk...mert ugye ő nem így gondolta :(.
Veszekedés.nem vészes,csak ha a játékon nem tudnak megegyezni.Bulcsú próbál kompromisszumot kötni,de a kisasszonnyal nem mindig lehet :roll:...olyankor közbelépek :).De néha van ordítás mindkét részről,sikítanak ...Nálunk is van lovaglás :).De arcfestés nincs :D....
Szopi,nem semmi... :roll: És teljesen korrektül szopizott?Még emlékszik rá?Bulcsú már tuti nem :D:D...Villő sem szt :).

Éva

Szia :).Nálunk nincs féltékenység :).Legalább is a szó szt értelemben...Persze az enyém játék,én játszottam vele dolog van,de szt az normális :).Szuper,hogy nálatok is minden rendben :).


Titánia

Tényleg szuper,hogy ilyen jó úton haladtok :).SZt sem rontottál el semmit,ez nagyon gyerekfüggő is...
A lényeg,hogy most már tudsz ellene tenni és ez a legfontosabb :).
Farsang :)....húúú,szép Thomas jelmez :)Az én fiam szellem lesz :D.
Balinak jobbulást,az antibogyó biztosan hatni fog :).Akkor most győzhetitek ellensúlyozni az ő anyásságát szegény MArcinak :).
Az viszont szuper,hogy Marci az oviban is aktívabb :).

Na megyek,mert dolgozni is kéne :)!

 
 


Sziasztok,

Anyapoc,
ja, nálunk is "komoly" gondok miatt van hiszti :) Szopi: nem, nem emlékezett rá, furcsa is volt, hogy máshogy szopizott, mint Emese :) Persze szerinte semmi gond nem volt :) Remélem többször nem próálkozik...

Titánia,
fejlemények? Bali gyógyul? Elrontani nem olyan könnyű szerintem sem, az akarat pedig, hogy máshogy szeretnéd, már megvan :)

Kép

Kép
 
 


Sziasztok!
Bali kint a betegségből, Marci benne. Gondolom, ezt most egy darabig folytatni fogjuk, hogy egyik fertőzi a másikat, aztán vissza. Így aztán itthon vagyunk hárman, és hol könnyebben, hol nehezebben oldjuk meg a problémákat.
Sziasztok!
 


Muzsikával az újszülöttekért
- jótékonysági gálakoncert a Gólyahír Egyesület javára -

Időpontja: 2007. november 03. szombat - 16h
Helyszíne: Otthon Művelődési Ház – Soroksár
Bp. XXIII. Ker. Szitás u. 112
(a Hősök terei Templomtól egy percre)

Műsorunkban felejthetetlen dallamok hangzanak fel
egyebek mellett Puccini - A bohémélet, Gounod - Faust, Donizetti - A szerelmi bájital
és Donizetti - Don Pasquale című operáiból!

Fellépnek a Magyar Állami Operaház művészei:

Cecília Loyd, Boross Csilla, Csák József, Szvétek László, Vághelyi Gábor, Ghillány Márta
Németh Mónika, Szentidai Szilvia, Töreky Katalin, Angyal Enikő, Czira Judit, Réder Katalin
Zongorán közreműködnek: Katona Anikó és Köteles Géza
„Szívből reméljük, e nemes cél érdekében sokan döntenek majd úgy, hogy részesei kívánnak lenni e remek szórakozást ígérő koncertnek, és adomány-tartalmú jegyeik megvásárlásával segítik a Gólyahír Egyesület munkáját!”
Jegyek 2007. október 1-től válthatók 2000 Ft-os áron az Operaház jegypénztáraiban, vagy elővételben a Gólyahír Egyesületnél, számlára befizetve a jegy árát 2000 Ft/fő
név megjelöléssel, (a jegyek a koncert előtt a helyszínen vehetők majd át).
Érd és Vidéke Takarékszövetkezet: 64800073 - 10705005
 


Kedves Édesanyák, Édesapák!

A www.pszichologia.mlap.hu oldalon lehetőség van tanácsadás kérésére. A levelekre szakképzett pszichológus válaszol. Ajánlom olyan személyek részére, akiknek egy kis bátorításra, problémáinak megoldásában segítségre lenne szüksége, de személyesen felkeresni egy szakembert valamilyen okból mégsem szeretne.

A www.pszichologia.multiply.com oldalon letölthető kincseket találtok. Klasszikus zenék "babafülre" átdolgozva, melyek mellett a (leendő) szülők is ellazulhatnak, kellemesen tölthetik az időt 14. Baby Einstein zenealbum, Babazene 1-4 és még sok más. Majd lesz gyerekzene magyarul és angolul is.

Letölthetők készésgfejelsztők, játékok, kifestők is - a feltöltés folyamatos.

Már van néhány rajzfilm (Thomas, a gőzmozdony angolul, magyarul), és lesz oktatóprogram is!

Felnőttek részére néhány könyv - ez is bővülni fog.

üdvözlettel, Nisreen
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet: