A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 augusztusában szülök

Sziasztok!
A kórházzal sajnos nekem is negatív élményem van, bár még csak egyszer kellett odamenni. Az UH-ra váró kismamák váróhelyisége egy ablaktalan, sötét kis lyuk, ahol 6 ülőhely van, így a sor vége valahol kint ült azon a folyosón, ahonnan a műtőajtó nyílt. Még jó, hogy bent volt helyem, mert tuti rosszul lettem volna.
Munka: én őszintén szólva még az otthonról dolgozáson is elgondolkodtam, lévén, hogy telefon- és internetkapcsolattal megoldható lenne. Van valakinek erről tapasztalata? Lehet gyerek mellett dolgozni? Sok kötelező vizsgálat van? Nekem ezek teljesen ismeretlen dolgok, mivel ez az első várandósságom. Mindenesetre addig szeretnék dolgozni, ameddig bírok.
agnesgoboly

Sziasztok Mamik!

Az előbb írtam egy fél regényt és elszállt...későn jutott eszembe, hogy mentsem. Na mindegy.

Üdv a csapatba Ági! Olyan jó, hogy ilyen sokan vagyunk :-)

Kedves Italoman!
Kérlek, kérdezzd meg nekem a barinődet a magzatvizes vizsgálatra vonatkozóan, hogy hány hetesen csinálták neki és hol. Valamint, hogy be kell e feküdni, meg mennyire fájdalmas. Nekem azt mondta a dokim, hogy nem indokolt, de sajnos 1,5 ezelőtt majdnem fél idősen kellet megszakítani a terhességem genetikai rendellenesség miatt(orvosi figyelmetlenségből adódóan!).

Szó volt az orvos illetve korházválasztásról. Sajnos az előző tragédiából kifolyólag kerültem a Szabolcs utcai korházba, Dr. Bátorfi Józsefhez. Mindenkinek merem ajánlani, mivel egyedülálló genetikai felkészültségük van. Ami sajnálatos, hogy ez a doki csak a 20. hétig tud velem foglalkozni, de egy biztos: nála kedvesebb, körültekíntőbb orvost nem igen láttam. Ha kell valakinek az elérhetősége, szívesen elküldöm. Ja és van lehetőség videokazira!

Puszi nektek!

Kép
patri26

Sziasztok!
Nagyon fájt éjjel a fülem, most megyek fülészetre. Nagyon félek ám, mert még soha nem volt a fülemmel probléma. Szorítsatok, késöbb jövök.

Kép
mona76

Mona, reméljük, nincs komoly baj.
Majd meséld el, mi volt!

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Sziasztok kismamik! :)

Nyuszifülű,
szerintem is az orvos hozzáállásán múlik, hogy felvesz-e táppénzre. Én például épp most voltam nála, és többek között ezt is kértem tőle. Azt mondta, minden gond nélkül kiír, ha legközelebb megyek, vagyis két hét múlva. (Most csak azért nem tette meg, mert én voltam a hülye, túl későn szóltam, addigra már beírta a kiskönyvbe, hogy panaszmentes vagyok.) Nekem amúgy elég fontos, mert én egyéni vállalkozóként dolgozom, és legfőképpen magánórákat tartok, ha pedig kevesebbet tudok dolgozni, akkor kevesebb a pénzem is, viszont a sok átok járulék meg miegyéb, na, az mindig csak növekszik.

Patri,
szívesen megkérdezek mindent. Amit így kapásból tudok, az az, hogy a 16. héten csinálták neki. Elvileg kétféle genetikai vizsgálat van, a méhlepényes és a magzatvizes. Az előbbit a 12., az utóbbit a 16. héten szokták elvégezni. Ha jól emlékszem, ő épp a Szabolcs utcában volt, és nem kellett befeküdnie. De ez is változó, mert én például a Schöpf-Mereibe megyek majd, és ott előző este be kell feküdni. Egyébként azt mondta, nem fájt, igaz, egy kicsit furcsa érzés volt, de semmi gáz. De ez is változik, mert a Schöpfiben például azt mondták, hogy lidokaint adnak előtte. Szerintem jól teszed, hogy megcsináltatod, nagyon meg fogsz így nyugodni. :wink:

Ja, még annyi: ma biztos információkat szereztem a vizitdíjról, legalábbis ami minket illet: terhesgondozáson nem kell fizetni. Legalábbis nem hiszem, hogy épp nálam felejtette el a doki. :D

Drukkok mindenkinek, aki vizsgálatra megy! :)

italoman

Köszi Italoman! Nem tudom,még mindig vacilálok rajta.
Na és mit mondott a doki?
Schöpf-Mereit nem zárják be???

Mona! Jobbulást!

Kedves Ági!
Ezen a meló dolgon én is sokat gondolkozom. Alapból május végéig szeretnék, de ha bírom akár tovább is. Bár én elég messze járok, mert Újpesten lakom és Csepelen dolgozom (napi 40 km kocsival). Nézegettem az otthoni munkákat is, de az igazat megvalva, nem igazán teláltam olyat, ami tetszene.

Kép
patri26

Patri,

a Schöpf-Mereit most már gyakorlatilag biztos, hogy valóban bezárják, ami finoman szólva is gyalázat. De márciusban még tutira működni fog, tehát erre a vizsgálatra még mindenképp el tudok menni. Hogy aztán mi lesz, arról egyelőre jobb nem beszélni.
Egyébként mire mit mondott a doki? Elvesztettem a fonalat... :lol:

italoman

Patri!
Te milyen munkakörben dolgozol? Hát igen, a bejárás elég húzós. Én 60 km-re a lakóhelyemtől dolgozom, de autóval járunk, így 50 perc/irány. Szerencsére 1 helyen dolgozunk a Párommal, így kettőnk bejárása közös ktg.
Mi az átlag, meddig szoktak dolgozni a kismamák?

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Sziasztok

Patri
Bizony bezárják Schöpfit,de úgy tudom szabolcs utcait is zárják ,vagy nem?Most gondolkodtunk este oda ment a Mannah és fel kéne keresni ,de hogy ha bezárják azt is.
Csepelen dolgozol? :lol: Merre,én itt lakom ,egyszer öszefuthatnánk.

Mona
Füled?Remélem már nem fáj?

Munkáról
Én is szerettem volna május végéig melózni ,de a sors közbeszólt.
Féltem mi lesz itthon , hogy fogom bírni ,stb?
Meg kell mondanom szuperul vagyok ,jövök megyek ,nyugodtan intézem dokit és itthonról segítek céges dolgokba is kis plusz pénzért.
Valamint most találtam itthon végezhető melót ,megbeszélésre kell menni vissza.Remélem sikerül ,ha nem akkor meg élvezem a terhességet majd és nagyokat sétálok.

Viszont ma reggel égtelen nagy fájdalommal keltemCsípőm vagy forgóm majd szétszakad és nem tudom ez megint a derekamtól van vagy mitől lehet.Doki szerint tágul a medence vagy rossz helyet nyom a picúr :oops:

Én nem vetetem le ,/köldzs./ mert nálunk ismiméknél is gond volt belőle.Meg nem igazán győztek meg róla.
Annyi minden kell hogy stimmeljen.De persze mindenkinek szíve joga :lol: :lol: :lol:

Sziszike uh?

Kép

Kép
jucu

Jucu,

az unokatesóm dokija a Szabolcs utcában van, így oda jár hozzá, és tőle úgy tudom, egyelőre talán megmenekül a kórház.

italoman

Csajszik nektek mi a véleményetek az epiduláris érzéstelenítésrő???
Én most szédültem le székemről, mert megtudtam, hogy nálunk nem csinálják csak ha császároznak.
A kismama magazinban olvastam egy cikket, és meggyőződtem róla hogy nekem ez jó lesz, aztán most meg kiderült hogy nem. :cry:
Nagymértékű kórházfóbiám van, a fájdalomtól rosszul leszek (kegyetlen negatív élményem volt egy rutin sérvműtét miatt, azóta vagyok ilyen beszari).
:oops:
Győzzetek meg az ellenkezőjéről!!!!!! Miért lesz jó természetesen szülni??????? Mindkettőnek biztos megvan az előnye és hátránya is, de azt hittem lehet választani.. :cry:
Sok puszi
Mona tessék gyógyulgatni....... :P :P
Nyusz
nyuszifülû

Ildi

Köszi akkor van lehetőségem elgondolkodni Mannán?DE jó, végre jó hír :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
jucu

Upsss! :oops: Nem vagyok paraszt! Kihagytam egy L betűt az érzéstelenítésről!!!! :):):):)
nyuszifülû

Drága Jucu még nincs uh eredmény, este 6-ra megyek. Izgulok ám rendesen.
Nekem is nagyon fájt heteken keresztül a forgóm és még csodálkoztam is hogy ennyi hetesen már ez fájhat. Aztán a nagy öreg ismerőseim :D:D:D akik már többször szültek, nagy tapasztalt rókák többféle dolgot mondtak erről: tágulás, átalakul a medence és farfekvéses per pill a bébike
Szerintem jó későn érünk haza a vizsgálatról, mert 6ra megyünk és általában 1 órát szokott csacsogni imádott orvosunk, de éjszaka írok nektek hogy mi volt, mekkora a tarkóredő mérés eredménye és persze hogy mekkora az édeske:D

Kép
sziszike77

Szia Nyuszifül!
Nem vagy egyedül ezzel a fájdalomtól iszonyodó dologgal. Én pl. az epidurális érzéstelenítéstől tartok...

Kép
patri26

Nyuszifül, érdekes engem annó a dokim állandóan táppénzre akart venni. Meg most is táppénzre vett volna ha nem gyesen vagyok, mert a 12 hetes uh-n a méhlepény fedte a méhszájat. Jövő hét pénteken megyek hozzá, szeretnék csináltatni vele egy uh-t, hogy arrébb mászott-e már a kis piszok.
Én a helyedben azt mondanám a dokinak, hogy a munkahelyeden nincsenek meg azok a körülmények amik egy kismamának kellenének. Mondjad azt, hogy sokat kell állnod, úgy érzed sokszor keményedik a hasad, stb.
Nyuszifül, nyugodj bele sok helyen ahol azt írják hogy csinálnak EDÁ-t ott is csak akkor csinálnak, ha az adott doki benn van. Én is azért akartam először másik kórházba menni, mert itt helyben nincs, de aztán oszttam szoroztam és maradtam EDA nélkül.

Sziszike várom a sztárfotót :D

times, én most gyesen vagyok és csak azért nem mentem táppénzre, mert akkor sokkal kevesebb TGYÁS-t, és GYED-et kapnék.

Agnes, szerintem, ha meg tudod a munkahelyeden oldani az otthonról való munkát akkor tedd meg! Igazából a vizsgálatok csak a végére sűrűsödnek be amikor már 2-3 naponta NST-re kell járni, de ez tényleg csak az utolsó hetekben van így. Én annó nov. 20-ig dolgoztam és jan. 5-én szültem. Kb. 1 héttel dolgoztam volna tovább, de elkezdett nyílni a méhszáj. Szóval nem lehet általánosítani, ki meddig dolgozik, mert lehet most azt mondod akár június végéig, aztán 1 hónap múlva meg már más lesz a megítélésed :wink:

Patri, én mindig megveszem a Kismamát, valamelyik számban volt, (egy kismamás újságírónőnek követik hónapról-hónapra a terhességét) neki a kora miatt is kellett mennie, meg azért is mert 3 mm lett a tarkóredő és a Radványi Krisztina csinálta neki. Azt írta, hogy végig látta a monitoron közben a babát, beszélgettek a doktornővel és szinte észre se vette a vizsgálatot már készen is voltak. Állítólag ez a doktornő nagyon profin csinálja. Az nlc-n egyébként szakértő.

Mona, jobbulást és remélem hamar végzel, mert állítólag a vizitdíj miatt mindenhol iszonyú káosz van.

Italoman, szerinted a kismamáknak csak a terhesgondozással kapcsolatos vizsgálatokért nem kell fizetni? Mert egy ismerősöm (szintén kismama) fizetett vizitdíjat a háziorvosnál, pedig tudták, hogy kismama, mert szólt és így előre vették. :shock:

Kép
Kép
robcsi03

Szia Nyuszifül!

Örülj neki, hogy nem kell másnap szenvednek a mellékhatásoktól, én is EDA nélkül szültem a kisfiam. És hidd el, hogy amint megkapod elfelejtesz minden fájdalmat, én csak arra emlékszem, hogy volt egy erős tolófájásom és elkiáltottam magam, vagy 10* tuti bocsánatot kértem, hogy kiabálok, de tök rendesek voltak és azt mondták ez természetes, és ha kell még nyugodtan adjam ki magamból, de azt hiszem nem kiáltottam többet.

És őszintén mondom, amiket eddig az EDA-ról és a gerincbe adott érzéstelenítőről (császár esetén) hallottam, inkább az ikreket is természetesen szeretném a világra hozni, nagyon remélem, hogy a végén úgy fognak elhelyezkedni, hogy OKÉS legyen!!!

Kép
Kép
times

Sziasztok!
Nyuszifülű!Engem epiduráltak,mivel császis voltam.Rettentő ideges voltam mikor meg tudtam nem altatnak.Féltem rendesen,de észre sem vettem a szúrást :) .Csupán az volt benne a rossz,hogy 24órát feküdni kellett utána mint egy darab fa,amit be is tartottam rendesen,mert hát ugye hallottam micsoda iszonyú fejfájássasl jár,ha csak a fejedet megemeled.Nem tudom amúgy ez igaz-e,de nekem nem fájt a fejem.Lehet a hasfájástól nem érztem csak :D :D ?

Kép
Kép
huni

Robcsi!
Először én is így gondoltam, de aztán, tanácsokat kértem, mivel a fizum elég gyér, így maradt ez a megoldás, és a táppénz alatt is igénybe tudom venni a családi adókedvezményt és GYED helyett én igényelhetek GYEST mivel az ikrekre az duplán jár. Legalábbis merem remélni, hogy a kedves GYURCSÁNY papa ehhez már nem nyúl, amíg vissza nem megyek dolgozni!!! Így ugyanúgy jövök majd ki, most pedig a 35e helyett 65 körül kapok. Még nem kaptam tiszta hónapra, majd elsején megtudom! Ja és már intéződik, hogy apuka januártól igénybe vehesse a GYEST amíg meg nem születnek a bébik.

Kép
Kép
times

Én úgy hallottam, hogy mostanában van valami új érzéstelenítés amit császárkor adnak, valami spinális vagy mi a túró és azután csak 6 órát kell feküdni.

Egyébként Times tök igaz amit írtál, amint kibújt a kis teste az égvilágon minden fájdalom elmúlt. Nekem repedt a méhszájam azt is varrták, de én abból sem éreztem semmit.

Én éjjel álmomban szültem egyébként egy már bocsánat, de marha nagy fiút. Akkora volt, hogy alig fért el a karomban, nagy fekete vagy sötétbarna haja volt.

Kép
Kép
robcsi03

Köszi Csajok a biztit! :lol: :lol: :lol: :lol:

Most csak úgy beparáztam. Meg kezdenek agyamramenni dolgok itt a munkahelyen, most nagyon felhúztak. Egyik főnököm most tudta meg a nagy hírt. Hát azt az erőltetett mosolyt. Hülye paraszt sznob úrimuff ! Azt hitte nem látok át rajta. Felhúzott az a nyájas paraszt feje. Igen mondtam neki hogy addig jövök dolgozni amíg csak bírok........igen persze gondolja csak azt!!!! Amint lehet pattanok. Érdekes hétvégén semmi bajom, meló után esténként meg szétrobbanok.
Robcsi az nem gáz ha rengeteget ülök???? Ki kéne találni májusig....! :):)
Küldjetek pozitív energiát, szétrobbanok mindjá! Azta...irgum burgumát......
Jó lesz az a természetes szülés..... :lol: :lol: Legyen akármilyen kis mócsing, de egészséges legyen!!!!!
Pusz
Nyusz
nyuszifülû

Robcsi nem lenne rossz ha tényleg lenne már ilyen.Bár a dokim azt mondta nem biztos,hogy császis lesz ez a baby is.Hát nem tudom...lehet sokan megvetnek érte,én jobb szeretném őt is császival szülni.

Kép
Kép
huni

Ha már szóba került a családi adókedvezmény, megkérdezném, hogy tényleg csak a 3. gyerek után jár? Mert nekem ezt mondták a Munkaügyön, amikor a magzat után akartam igényelni.

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Ági!Sajnos már igen :?

Kép
Kép
huni

Igen, sajnos csak a 3. gyerkőc után jár, pedig régen egy után is igényelhető volt. A Gergőnél még kaptam 3e forintot havonta, ha minden igaz akkor a tavalyi évtől nincs, csak a 3. babó után és az max. 12e lehet!!!

Kép
Kép
times

Szia Nyuszifül!
Ne törődj a kisstílű munkahelyi vezetőkkel. Én is hasonló jókat tapasztaltam: felajánlottak néhány hete egy másik állást cégen belül, és úgy tartottam korrektnek, hogy elmondom, hogy gyereket várok (habár sem akkor, sem most nem lehet látni semmit). Erre azt mondták, hogy bocsi, mégse. Nem akarok lepattanni innen idő előtt, ennek ellenére várom a szülést, és hogy Kismucival otthon legyünk! Itt meg csak hadd gürizzen mindenki! Akkor én is nagyon felhúztam magam. Amikor megmondtam a főnökömnek, jóformán nem is gratulált, aznap este majdnem bőgtem, de arra gondoltam, hogy ez az ember egy fabatkát sem ér, nemhogy azt, hogy bepirosodjon a szemem tőle. Azóta 3 lépés távolság, megcsinálom, amit elvárnak, többet NEM! Inkább fórumozok :lol:

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Nyuszifül, én rengeteget ültem a melóhelyemen (könyvelő voltam/vagyok, de hogy leszek-e) és nekem már elég hamar elkezdett keményedni a hasam üléskor, ha felálltam és járkáltam semmi bajom nem volt, de nagyon rossz volt ülni.

Csak én úgy voltam, mint az előbb valaki írta, hogy azért dolgoztam sokáig hogy utána több pénzt kapjak. :shock:

times írtam privit!

Kép
Kép
robcsi03

Ágnes, látod ez a jó hozzáállás!

Én is megfogadtam, hogy második gyereket vagy úgy szülök, hogy mindjárt az első után, tehát még itthon vagyok, vagy azonnal megyek táppénzre. Szivassák azt akinek 6 anyja van.

Kép
Kép
robcsi03

Sziasztok!

Már nagyon régen írtam,de volt egy kis problémám. Képzeljétek szombaton éjjel 3-kor kimentem wc-re és volt pár csepp nagyon halvány vérzésem, de utána egész nap semmi. Vasárnap éjjel megint, de akkor már kicsit több volt és halvány piros, másnap persze megint egész nap semmi. Nagyon megijedtem, de görcseim szerencsére nem voltak. Hétfőn elmentem a dokihoz. Megvizsgált és azt mondta nem kell megijedni minden rendben van. Valószínűleg az történt, hogy amit
felírt hüvelytablettát a folyásomra felhelyezésnél megsértett valamit. Azt mondja lehet, hogy van egy kicsi méhszájsebem és lehet hogy az vérzett. Na ez elég hosszúra sikerült.
Üdv mindenkinek aki új!
Amúgy mióta nem voltam olyan sokat írtatok, hogy alig bírtam elolvasni.
Megpróbálom felrakni a 12 hetes uh képemet! Kép Babócánk

KépKép
dudu_84

Sziasztok!

Már nagyon régen írtam,de volt egy kis problémám. Képzeljétek szombaton éjjel 3-kor kimentem wc-re és volt pár csepp nagyon halvány vérzésem, de utána egész nap semmi. Vasárnap éjjel megint, de akkor már kicsit több volt és halvány piros, másnap persze megint egész nap semmi. Nagyon megijedtem, de görcseim szerencsére nem voltak. Hétfőn elmentem a dokihoz. Megvizsgált és azt mondta nem kell megijedni minden rendben van. Valószínűleg az történt, hogy amit
felírt hüvelytablettát a folyásomra felhelyezésnél megsértett valamit. Azt mondja lehet, hogy van egy kicsi méhszájsebem és lehet hogy az vérzett. Na ez elég hosszúra sikerült.
Üdv mindenkinek aki új!
Amúgy mióta nem voltam olyan sokat írtatok, hogy alig bírtam elolvasni.
Megpróbálom felrakni a 12 hetes uh képemet! Kép Babócánk

KépKép
dudu_84

Na úgy látom 2x sikerült elküldenem!

KépKép
dudu_84

Ilyenek voltunk 02. 05-én :)
1171548546.35.pdf [/img]

Ági és a Csajok
agnesgoboly

hogy kell képet csatolniiiiiiiiiiiiiii

Ági és a Csajok
agnesgoboly

hogy kell képet csatolniiiiiiiiiiiiiii

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Ágnes,én rákattintottam :wink: ,így is jó

Kép
Kép
huni

Robcsi!
Köszönöm szépen, utána nézek.

Akkor nekem szerencsém van a melómmal :-) Itt mindenki gratulált, bár kis cég, 9-en vagyunk összesen. Na jó, a cégvezetőnek nem volt annyira természetes a mosolya, de gratulált és azóta kivételes elbánásba részesítenek(jó értelemben). De akkor is nagyon unom és várom az augusztust.

Kép
patri26

Ági igazad van. Azóta én is fórumozok, meg lógok a neten. Nya-ják ki. :oops:
Most úgy fel---izéltem magam hogy az valami iszonyat!!! KISMAMÁNAK BOLDOGNAK KELL LENNI, nem ilyen szarjankók miatt idegesíteni magunkat, DE MONDANI A LEGKÖNNYEBB........ Tudom milyen szar érzés amikor már nem érzi át az örömet, és csak rúgnak egyett még az emberbe is. Bunkó beszólások, megbántások, olyan apró dolgok, ami normális esetben elszáll az ember füle mellett, de munkahelyen nem lehet elmenni ilyen dolgok mellett, mert azért dolgozunk együtt, hogy nap mint nap újra lehesen azt a tenyérbemászó arcát nézni.........
De az háborít fel igazán, mikor látod hogy HAZUDIK AZ ARCODBA!!!! Egy kismamát hülyének lehet nézni? Vagy mit gondolnak?????

:oops: :oops: :oops: Elnézést a ronda "beszédért", de nem tudom türtőztetni magam. :oops: :oops: :oops:

Jó ez a fórum azért is, mert ki lehet adni a feszkót is. ! :lol:

Robcsi: milyen amikor keményedik a hasad???? Mit érzel??????????? Sajnos az én fizetésem olyan mint az égig érő paszuly....csak a mesében létezik akkora......:)
Nekem csak azért emeltek most egy kicsit mert nem mondtam el. A másik kolléganőm 6hetesen elmondta és egy kanyi vasat sem kapott. De hát ezzel az összeggel sem futok messzire...

Jajjajajj mennem kell. Hazabuszozom, aztán ha le birok szállni dobok egy rókát. :lol: Egyre inkább rosszul vagyok az utazástól.

Puszi nektek!!!!!!!!
:lol: :lol: :lol: :lol:
Nyusz
nyuszifülû

Én sajnos nem tudok felrakni képet,mert nincs csak video.Úgy elbújt a kispiszok,hogy még hüvelyi uh.-on is alig látszott belőle valami.Az egyik kezét nem is látta a doki :cry: .Remélem 2hét múlva rendben lesz minden

Kép
Kép
huni

Szia Dudu84!
Milyen jellegű a folyásod, hogy terhesség alatt hüvelytablettát ír fel a doki, amikor amúgy is bőségesebb a folyása mindenkinek ilyenkor, nem akarok indiszkrét lenni csak meglepődtem, bocsika ha tolakodó a kérdés.
Én 1 kalmópirint nem mertem bevenni a múlt héten mikor takonykórban fetrengtem...

Mona: jobbulást nálunk fülfájásra mindig infralámpa. Ez bevált széles körben a családban kortól függetlenül.
Enyhíti a fájdalmat és ha valami ki akar jönni ettől megindul.

Sajnálom a kimamáinkat akikkel girnyó a főnök a kismamaság miatt ezt nehéz lehet elviselni, amikor mi pont ennek örülünk a legjobban ez a munkahelyen olyan mintha leprás lenne az ember.

Ti hogy vagytok a hangulatingadozással? Nálunk apa megjegyezte, hogy "már megint megkezdődött és ez most így lesz a gyerek 1,5 éves koráig megint?"
Tényleg élvezetes dolog ez a tergesség az ember mindent kiélezettebben érzékel. Ízek szagok érzelmek rosszindulat, jóindulat, és persze egy sima reklámon is tudok bőgni.

Kép
Kép
zeze

Nekem nem volt hangulatingadozásom. A folyásról meg annyit, hogy én is jeleztem a dokinak, hogy van vmi, de 1. a citológia nem mutatott rendellenességet, 2. a doki azt mondta, hogy ez normális.

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Sziasztok!

Ági!
Én Benivel anno 5és fél hónapos terhességi korig dolgoztam, utána táppénzen voltam, de még bejárogattam 2-3* hetente elintézni az ügyeket és átadni a munkakörömet. Szerintem ha bírod és jól esik, nyugodtan dolgozz szinte az utolsó pillanatig. Esetleg néhány hét ráhangolódás a babó születése előtt nem árt...
Kisbaba mellett dolgozni otthon téma: szerintem teljesen babafüggő. Én nem tudtam volna megoldani, mert Benus nagyon macerás, hasfájós, éjjel is rengetegszer ébredő, napközben csak kint babakocsiban elalvó baba volt. De van olyan ismerősöm, akinek totál nyugis a kislánya és minden további nélkül tud dolgozni mellette.

Szerintem előbb-utóbb úgyis kell valami a babázáson kívül, mert "behülyül az ember", ha csak és kizárólag a babónak szenteli minden idejét. Sajnos nem látok reális esélyt itthonról dolgozásra, pedig érdekelne.... ha valakinek van ötlete, szóljon:)
Így végül inkább tanulgatok még kicsit, ez is kikapcsolódás...

Patri!

Sajnálom, hogy az előző terhességed rosszul végződött, kérdezhetlek arról, hogy milyen probléma állt fenn pontosan? Ha nem, akkor bocsi...

Nyuszifülű!

Nálunk sincs epidurális érz. sima szülésnél, csak császárnál. Sajnos végül ki kellett próbálnom, amúgy jó tapasztalataim vannak róla, nálam minden teljesen okés volt és végigasszisztálhattam a műtétemet... És ami a lényeg, azonnal odahozták pici Benit, igaz csak egy fél percre, de jól megnéztük egymást és megszorongatta az ujjamat... és én láttam először a családból. Sokan választják inkább az altatást, mert félnek az epiduráltól, de nekem bejött.

Amúgy előtte természetes uton vajúdtam végig 8 órát és hidd el, simán ki lehet bírni:) Szorongattam a szülőszéket, meg a párom kezét és teljesen a helyes légzésre koncentráltam, és így "átlélegeztem" a fájásokat. Mondjuk a tolófájást már nem tudom milyen, mert kisfiam nem akart beilleszkedni a szülőcsatornába, így néhány nyomás után irány a műtőasztal..

Bocs, nagyon hosszú lettem...

Kép
Kép
pfranciska

Robcsi,

szerintem a terhesgondozás és a vele járó összes vizsgálat ingyenes. Az ismerősöd miért volt az orvosánál? Én a kerületi nőgyógyászaton voltam annál a dokinál, akihez járok, és előttem mindenki számlával jött ki (mondták, hogy a doki is utálja az egészet, de persze ő az, aki kénytelen intézni), nekem viszont nem szóltak, és nem kellett fizetnem.

Dudu, Ágnes,
irtó helyesek a porontyok! :D

Nemsokára megyek terhestornára, remélem, jó lesz! :)

italoman

Jó tornázást, Ildi. Ma én is megyek edzésre, utána mindig olyan jól érzem magam...

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Jó tornázást, Ildi. Ma én is megyek edzésre, utána mindig olyan jól érzem magam... Milyen a terhestorna? Valami eszközös?

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Beszkenneltem egy régi sztárfotót, ez volt január 15-én a 9 hetes vizsgálaton

Kép
sziszike77

Szia Franciska,
az okát nem lehet tudni biztosan. Lehetett egy elkapott vírustól (hányás, hasmenés, láz az első3-4 hétben), genetikai, meg lakásfelújítás(-parketta lakk az első 1-2 hétben, amikor még nem is gondoltuk, hogy babánk lesz )

Ildi,
nekem tegnap azt mondta a védőnő, hogy a 16. heti vizitnél ad a doki igazolást, hogy lehet menni tornára/úszásra/stb.
Te tudsz esetleg mást, hogy mikortól ajánlott?

Mennem kell Mamik, letelt a munkaidőm!
Mindenkinek jó pihenést!

Sziszke, nagyon drukkolok, hogy minden rendbe legyen!

Puszi,
Patri

Kép
patri26

Szia zeze!

Nekem már a terhességem eleje óta van gombás folyásom, de a doki csak most kezdte el kezelni,mert 12 hetes korig nem lehetett alkalmazni semmilyen gyógyszert, kúpot stb. Most viszont már lehet és azt mondta, hogy nála semmilyen mennyiségű folyás nem megengedett, ráadásul az én folyásom gombás folyás sajnos pedig nagyon odafigyelek magamra mióta terhes vagyok. Amúgy én is mindenhol azt olvastam hogy terhesség alatt normális a folyás, de ugye az én esetemben nem sima hüvelyváladékról van szó. Amúgy az én orvosom nagyon maximalista mindenben.

Egy kicsit hosszú voltam, bocsi!

KépKép
dudu_84

Sziasztok Kismamik!

Olyan jó napom volt ma, hogy csak na! Megérkezett Gyuláról a vérvételem eredménye, és negatív!! :lol: Tehát a koromból adódó kockázat 1:470, a számított kockázat viszont csak 1:10.000. Szóval minden rendben van, úgy néz ki. Talán ennek is köszönhető, hogy olyan jól éreztem ma magam, ahogy az elmúlt 2 hónapban egyszer sem. Hányingerem is alig volt.Úgy pörögtem, mint babásodás előtt. Mostam, főztem, takarítottam, megcsináltam a holnapra vállalt farsangi sütit, bicikliztem Bazsóval ebben a szép időben... Mondjuk az is igaz, hogy mostanra nagyon elfáradtam.

Mona!
Jobbulást kívánok! A fülfájás szörnyű dolog, emlékszem kiskoromban sokat fájt a fülem.

Mindenkinek drukkolok, aki most megy valamilyen vizsgálatra!

bee
bee73

Sziasztok!

Már megint régen írtam, viszont Ti jó sokat. Alig győztem behozni a lemaradásomat.

Kedden voltam a tarkóredős UH-n, sajnos kép nincs (de itt az a jó, mert képet csak a rendellenességekről adnak a dokumentáció miatt), de minden a legnagyobb rendben:
CRL: 65mm
tarkóredő: 1,4 mm
Picurkánk igen szégyenlős volt, szinte végig a hátát mutatta, csak nagy unszolásra sikerült elérni, hogy oldalt forduljon. Ekkor gyorsan megmérték, amit kellett, még megtudták mutatni a kis szivét, ahogy dobog és az ujjacskáit a kezén, majd megint csak a kis gyöngysort mutatta manócskánk (a hátát).
De nem csodálom, valamikor hajnali 4 körül felébredtem, hogy a legkisebb helyiséget felkeressem. Utána csak félálomban tudtam lenni, de folyamatosan kortyogó, a gyomorkorgásra hasonlító hangokat hallottam a hasam felől, biztos akkor lubickolt a drága, s mire sorrakerültünk az UH-n már pihenni akart :D

Olyan sokmindent írtatok, amihez úgy gondoltam hozzászólok, de már elfelejtettem, ki melyiket írta, így mindenkinek:

Jómagam is a Szabolcs utcai kórház egyik dokijánál vagyok (Dr. Végh György), aki azt mondta, még folynak a tárgyalások a kórház ügyében, valószínűleg ágyszám leépítés lesz, és össze akarják vonni a MÁV és a Honvéd Kórházzal. De úgy tudják, idén még költözni sem fognak, hiszen nem megoldott. (Na, nem mintha a vizitdíj rendszere teljesen kidolgozott lenne, s már bevezették!)
Mindenesetre, mindenkinek csak ajánlani tudom a dokimat, rendes, kedves, bár a neveket nem jegyzi meg, de amint meglát, tudja, hogy pontosan milyen nyűgjeim voltak a legapróbb részletekig :) Szerintem ez fontos!

Epidurális: jobban félek tőle, mint a szülési fájdalmaktól :? Még nem tudom pontosan mi a szokás a Szabolcs utcában, de ha egy mód van rá, kihagynám! Fájdalomcsillapítónak, inkább férjecském nyugtató tekintetét, szavait szeretném magammal vinni (s úgy tűnik, ő is szívesen ott lenne velem, remélem ez így marad!).

Bocsi, ha hosszú voltam, igyekszem inkább gyakrabban írni, de a melóhelyemen bár számítógépen dolgozom, de az internet le van tiltva, mire meg hazaérek majd összeesem a fáradtságtól.

Rosszullét- és fájdalommentes napokat Mindenkinek!

Kép
katkala

Mona
Remélem már nem fáj nagyon a füled, mert az szörnyű dolog... Én sót szoktam rá melegíteni, az segíteni szokott.

Katkala
Édes lehet a picurod, jelezte, hogy őt most hagyják békén, de szerencsére amit kell azt megtudta a dokid nézni, ja és grat a jó eredményekhez.

Torna: Én is tornázgattam ma (a héten másodszor), vhogy hajtani kell magam, mert nem szeretnék boroshordó lenni!!!!!!!
Igaz szerencsére még mindig -1kg-nál tartok, de gondolom már nem sokáig!!! (igaz a Gergőnél ilyenkor már +2kg volt)

Kép
Kép
times

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?