Új privát üzeneted érkezett!

Zsanya tudom, hogy úton vagy... Jó talizást! Üdvözlet a fogyistársnak ;)
de azért leírom, hogy nem az összetétel a zseniális ám... valami más varázslatot tudtál, mert azt én eddig is így csináltam! (te vízzel írtad azt hiszem a futtatást de én most is tejjel futtatam)
Azt, hogy felesbe kell bele a rétes liszt azt tudtam... szokták úgy is, hogy darát meg sikért tesznek hozzá,... de ennél lényegesen egyszerűbb a rétesliszt... (ugyanis annak alapból magasabb a sikértartalma)
Nemtudom mit csináltam másképp egyszerűen nem maceráltam annyit... az előző receptet vagy órákig kellett keleszteni (három lépésben... férjem olyan receptet is talált aminél a tésztát egy napig kell pihentetni) és most a tanácsod alapján feleannyit raktam a tepsibe... ja és a rétesliszten való nyújtás tipp is csodákra képes! :)
Egyszóval köszi... mindig a legegyszerűbb megoldások a legjobbak! :) de ha miattad visszahízom! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Amúgy most megnéztem egy csomó receptet kb ilyen az arány csak a macera más meg néha elfelejtik odaírni (vagy csak zárójelesen, hogy rétesliszt is kell bele)

Datolya
Jobbulást! :(
Én hányásos betegeskedés közepedte banánt ettem gyüminapon!
Jót tesz a pocaknak és magas a káliumtartalma... nekem nagyon jól esett! :)


Mindjárt teszek fel magunkról képet! :)

Kép
Kép
Kép
 
 


Kép
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép



Lomolás a várban :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kép

Kép
Kép
Kép
 
 


Sziasztok!

Edith!
Képzeld! A húgom feladta a diétát! Azt mondja, hogy neki ez nem jőtt be! Nem fogyott eleget, mást várt, nem tudom, de sajnos abba hagyta.:cry:


MamacKa!

Fúúúú! Te már tök jól nézel ki!


Egyébként a lányom két napja nem alszik, se éjjel se nappal! Már zombi vagyok! Lemaradtam a pizzáról! Pizzáról? Gondolom jó! Majd visszalapozok.:P

 

 
 

Szirven
Köszi Már én is kezdem jól érezni magam a bőrömben, csak aztán nehogy nagyon ellazuljak... :)
Mindjárt megyek is méreckedni... most biztos nem fogytam...

Kép
Kép
Kép
 
 


MOST INDULOK ZSANYANÉZŐBE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
 
 


Pusszantom sógornőt! :lol:

Kép
Kép
Kép
 
 


Már pusszantottam! :D :D :D :D :D :D :D

Nagyon jó volt talizni velük, és én legalábbis úgy éreztem, hogy hetvenhétezer éve ismerjük egymást. Kávéztunk egyet, és jól eldumcsiztunk. :D

Zsuzsa, nagyon örülök, hogy megismerhettelek benneteket, és remélem, hogy sikerült még valaha találkozni. :) Azt is remélem, hogy szép, bajmentes utatok lesz és örömmel, szerencsésen érkeztek haza. Pusszantjuk Marcit is! :)
A képek még nincsenek a gépen, és ide csak engedéllyel merek majd egyet feltenni. Arra a legulolsó hármasra gondoltam, ha szabad! :wink:
Jó volt veletek lenni, várunk máskor is! :)

Diéta: stagnálok a -2 kilónál. De nem adom fel! Nemsokára víznapot kell beiktatnom! :)

Szirwen, sajnálom, hogy Sancsi abbahagyta a diétát, de írta, hogy ő nem épp erre számított. Kár. Azért biztos nincs veszve semmi. :roll: :lol:

Kellemes vasárnapot mindenkinek!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
 
 


Tegnapi méricke: 63 kiló


nemtudom, hogy miért lehet de nekem proteinnapon mindig hányingerem lesz evés után! :( :? nektek nem szokott ilyen lenni?



Zsuzska
Képzeld anya is pizzát sütött aznap mikor én és elfelejtette ezt a feles dolgot... viszont a megkelt tésztát én nyújtottam ki... sütöttem és az volt az érdekes, hogy így is nagyon jó lett... szerintem én eddig túl sok tésztát erőltettem egy tepsibe... ill rétestésztás nyújtás csodákra képes! :)

Kép
Kép
Kép
 
 


réteslisztest akartam írni csak már megint keveset aludtam...

Kép
Kép
Kép
 
 


Sziasztok!

Mamacka,
köszi a bíztatást! Úgy néz ki túl vaygunk a betegségeken! (kopp, kopp, kopp) Husinapon nekem néha hányingerem van és olyankor mindig megfogadom, hogy húst jó darabig nem eszem, de aztán csak sorra kerül. :( :( A következő husinapon nálunk tofu lesz, de nem tudom még, milyen formában. Grat a 63-hoz! :D :D

Zsanya, Edith,
örülök, hogy összejött a talitok! Kíváncsi vagyok a képre!

Szirwen,
ha lassan is megy, hamarosan nekem is hatossal fog kezdődni a súlyom. Neked meg drukkolok, hogy összejöjjön egy jó kis alvás! Remélem a lányod előbb-utóbb rájön, hogy aludni jó dolog (vagy kibújik a foga, vayg elmegy a front....)

Lányok,
ma keményítőnapom volt, de úgy látszik nagyon lazának találtam, mert sütöttem közben kétféle muffint (csokis-mazsist és almás-fahéjast), amit persze ma nem kóstolhatok meg :( :( . Nem tudom kibírom-e, hogy kinnmaradnak, talán majd a munkaterápia átsegít a hátralévő órácskán.

Jó éjszakát!

Kép Kép Kép
 
 


Sziasztok!

Hurrá! hull a hó! A lányom alszik mint egy kisangyal!:lol:
Napok óta fáj a hasam, igy enni sem nagyon tudok, bár a mérleg nem ezt mutatta! Csak 1 nyomorult kilocskát fogytam. Bár az eddigi diéta alatt ennek örülök a legjobban!!!! ( Ez erőfeszités nélkül ment.):P


Datolya!
Drukkolok! Remélem nagyon hamar eléred a 69-et!
Sajna nincs új fogacskánk, én is erre gondoltam elöször.
:shock:


Mamacka!
Neked is gratula!:lol:



Edith!
A húgomért nem kell aggódni, találni fog magának olyan fogyit, ami sokkal jobban illik az Ő természetéhez, alakjához, és a mentálitásához. Talán már talált is!

 


Sziasztok! ez csak egy próba, mert az előző hosszú levelemet, nem sikerült feltennem.
 
 


Sziasztok!

délután nem sikerült kétszer sem feltennem, amit írtam, talán most sikerül.
tegnap kezdtem el a diétát mamácska hatására, akivel vasárnap találkoztam, és láttam mennyit fogyott az utóbbi időben. kicsit félek attól, hogy nem leszek elég kitartó, bár ez a két nap, mert már a vacsin is túl vagyok, nem volt erőmön felüli. holnap pedig már itt a szénhidrát nap, aminek nagyon örülök. le vagyok maradva tőletek, mind időben, mind kilóleadásban, de azért bekapcsolódnék ide is.
Két gyermekem van, Merse három és fél éves, Kincső 21 hónapos, szeretnénk még babát, ezért kéne minimum húsz kgtól megszabadulnom.
menden bíztató szót, és történetet várok, és szeretettel fogadom a recepteket, nemcsak szénhidrát napra, hanem a keményítősre is, mert nekem a mai nehezebb volt, mint a tegnapi.

üdv mindenkinek, erhetti
 
 


Bocs mamacka, csak most olvastam rendesen el a nevedet. Mégegyszer bocs az előzőért!!
 
 


Sziasztok!

Hát nem kaptam bátorítást a következő napra, de azért kitartok. Holnap lesz a harmadik nap...
mikor érdemes méreckedni??egy héten egyszer? Vagy mindennap méritek magatokat? (még nem olvastam át minden eddig leírtat)

Kép
Kép
 
 


Szia
Erhetti! :)

De jó!
Ne aggódj majd bátorítunk!
Jönnek majd újjak is reméljük! :)
90naposdieta.lap.hu-n vannak receptek is én már egy csomót kigyűjtöttem nem volt kis meló... erre a gép bekapott egy vírust és elszállt a komplett könyvtáram! :(
Méreckedni én mindig gyümölcsnap utánni reggelen szoktam... úgy a leg örömtelibb! :)


Én mostanság csak főtt krumplit eszem egy kis olajon fokhagymával párolt sárgarépával... egyszerűen ehhez van kedvem... mióta olyan vacakul voltam (a hányásos napom pont keményítőre esett) azóta nem kívánom amit előtte ettem pedig addig nagy favorit volt... egyszerűen sütőzacskóban vagy jénaiban megsütöttem egy csomó zöldséget... zellert, krumplit, répát fokhagymát, vörös-lila-póréhagymát...



Ma viszont megint egy remek pizzát sütöttem...
Most 150 rétesliszt
50 búzadara
300 simaliszt-ből...

minipizzákat is gyártottam nagyon-nagyon finom lett!
Most valahogy a tészta is jobban kezelhető volt... nagyon szépen lehetett formázni-nyújtani...


Nekem mostanság a szénhidrátnap a legélvezetesebb... ma este is jól befagyiztam... lehet egy kicsit túl is léptem az adagot, de mostanság szükségem van egy kis lazításra... Zsanya úgyis megfenyegetett, hogy nem lehetek etióp! :lol: bár az azért jó messze van :lol:


Tegnap este fiam megint hányt! :(
Így nem tudom mi lesz az éjjszakai leszoktatással... megyek is mert félek ez az éjjszaka is húzós lesz... :(


Puszi nektek! :)

Kép
Kép
Kép
 
 


Sziasztok!

Már reggel alig vártam, hogy kikelhessek az ágyból. most nagy erőt érzek magamban, két nap nekem nagy teljesítmény ám. ma van a szénhidrát napom, de azzal a gondolattal ébredtem, kár hogy nem gyümölcsnap van ma, mert ma kibírnám úgy érzem. holnap már nem biztos. Ma penne tésztát készítek paradicsomosan. bár jó volna pizzát készíteni, de a férjem tiszta láz volt éjjel, meg most is 38,8 volt a hője, el kell vinnem orvoshoz. így a délelőtt lehet elmegy az utazgatással, stb. nem tudom mi lehet a baja, majd kiderül. köhög, de nem folyik az orra, viszont fáj a mellkasa, ha köhög. lehet mellhártya-gyulladás, vagy valami ilyesmi. remélem nem komoly. az utóbbi időben elég lengén öltözködött, úgyhogy nem kizárt a gyulladás.

már várom az estét is az édesség miatt.

édesítőszert lehet fogyasztani egyébként??

üdv

Kép
Kép
 
 


Sziasztok!!

Majdnem elfelejtettem, hogy a nővérem is elkezdte tegnap, neki tehát a protein az elmúlt nap volt. Ő most várja a harmadik babáját, 18 hetes, de szeretne fogyni, mert elég magas a súlya, a dokija is ezt ajánlotta neki. szóval gondoljatok rá is, hogy legyen kitartása, mert neki most tényleg nagyon fontos lenne, már az is, ha nem hízna, csak stagnálna szülésig.

üdv

Kép
Kép
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek a kislányom, ma napközben 3 órát aludt! Teljesen megijedtem, de aztán eszembe jutott az a sok átvirasztott éjszaka! Szóval jól vagyunk.


Erhetti!

Én mindig protein napon mérem magam reggel. Abban reménykeden, hogy gyümi nap után talán picivel kevesebbet mutat a mérleg, mint mondjuk hús nap után.:lol:
Nekem egyébként a gyümölcsnap a legnehezebb, pedig szeretem a gyümit, csak mindig éhes vagyok.
Keményitő napon én fözelékeket szoktam enni, kukorica lisztel habarva. Ezt már a gyerek is eheti, igy nem kell külön főznöm neki.:P

 


Sziasztok!Jó régen voltam már :oops: :oops: Még tartom a diétát.75kg-ról kezdtem most 68kg vagyok.Január23-án kezdtem.Ma szénhidrát napom van :) Ti mit isztok a diéta allatt?
Keményítő napon én párolt zöldséget,főtt krumplit szoktam enni.

KépKép
 
 


Sziasztok!!jó tudni, hogy főzeléket is lehet készíteni, mert azt nagyon szeretem, nem olyan ízetlen mint más keményítős kaja.
Én most vettem csalánteát és azt iszom,citromlével. nagyon finom íze van szerintem és méregtelenít is. emellett ásványvizet iszom még. ma volt a szénhidrát napom, ezt élveztem a legjobban, de azért várom a gyümölcs-napot, letesztelem magam a kitartásban. remélem sikerül a holnap is.

Kép
Kép
 
 


Sziasztok!

Újként szeretnék csatlakozni hozzátok. Edith (akivel másutt topictársak vagyunk) ajánlotta ezt a topicot. Végigolvastam, lelkesítő! Ügyesek vagytok ezzel a fogyival.
Múlt hét csütörtökön kezdtük a párommal ezt a diétát, az ő unszolására vágtunk bele :) Ő 15-20 kg szeretne fogyni, én megelégednék kb 8 kilóval is.
Sajnos nem tudom, hogy pontosan hány kg-ról is indulok (nem nagyon szoktam mérni magamat, nincs is mérlegünk - anyuéknál szoktam néha méreckedni), de a szülés előtti állapotom a cél, azaz kb 67-68 kg (172 cm vagyok, de sosem voltam nádszál típus). Most olyan 75 kg körül járhatok. Szülés alatt jó sokat híztam, 90-92 kiló lehettem, amikor megszületett Samu (aki hamarosan 1 éves lesz), és 75 kg-ig nem volt gond a fogyással. Pontosabban, amíg szoptattam, mentek le szépen a kilók (egészen 73-ig), de miután abbahagytam, elkezdtem hízni, és visszajött 2-3 kiló. No, ettől ijedtem meg, és szeretném a szülés előtti állapotomat ismét :)
OK, azt hiszem, alaposan ecseteltem a helyzetemet :) elég is belőlem... Ma egyébként keményítő napot tartottunk a párommal, ebédre paradicsomos burgonyafőzelék volt, vacsira sült krumplit (nem épp diétás) eszünk paradicsommal. Nekem a gyüminap volt durva...

Nagyon jó tippjeitek vannak, azt a pizzatésztát holnap én is kipróbálom! És a gyümölcsnapot Edith avokádókrém receptjével éltük túl (párom nehezebben viseli a dolgot, de támogatjuk egymást...)
Üdv:
Évi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
 
 


Gyümölcsnapom lesz holnap :( Nekem az egészbe ez a legnehezebb.Kitartás mindenkinek!!! :P

KépKép
 
 


Erpé, Erhetti, sziasztok! Mindnyájatoknak drukkolok!
Erhetti,
nővéred hány kilóról indult? Nincs kedve csatlakozni hozzánk?
Erpé,
az én férjem is diétázik, bár nálunk neki megy könnyebben és ő az, akinek kevesebbet kéne fogynia, de a vérnyomásának nagyon jót tesz.

Mamacka, nagyon drukkolok, hogy Áronnak sikerüljön végleg kimásznia ebből a hányós betegségből (és ne is kapja vissza)!

Kola,
a 68 az nagyon jó! Mennyit szeretnél még fogyni? Én ásványvizet iszom már jó pár éve, és csak nagyon ritkán kívánok mást.

Szirwen,
ez a kukoricalisztes habarás nagyon jó ötlet! Tejföl helyett nincs valami növényi tipped?

Megyek csinálok pár fotót vacsizó családomról!

Kép Kép Kép
 
 


Datolya!55kg szeretnék lenni.Bár 60-al is megelégszem. :) Ásványvizet iszom én is,de már nagyon unom.

KépKép
 
 


Kola!
Ha megkívánok valami olyat, aminek íze is van (kicsit több, mint az ásványvíznek), akkor gyümiteát, vagy gyümilevet szoktam inni. No meg tejeskávét, de azt sajnos mindennap, mert csak így kerülök bekapcs üzemmódba. :( :(

Kép Kép Kép
 
 


Sziasztok!!

Hát tényleg vannak jó tippjeitek, hogy miként lehet túl élni a fogyinapokat. remélem nekem is beválik majd ez a diéta, mert nagyon rossz lenne, ha csak én nem tudnék megszabadulni a plusszoktól.

A nővérem nem egy interneten szeretek csevegni típus, de azért megkérdezem majd. neki nagyon magas a súlya, de mondjuk nekem sem sokkal kevesebb. A hízás mint olyan eléggé családi örökség nálunk és a gyerekszülésekkel jól elhagytuk magunkat sajnos. nem is mertem leírni még, hogy mennyiről indulok, mindenesetre ti meg sem közelítitek ezt a szintet. szerintem majd csak akkor rukkolok elő a számmal, ha van már eredményem . mindenesetre tényleg lelkesítő csapat vagytok, már ezzel a diétával kelek és fekszem, egészen besóztatok. most végre bízom egy diétában, és magamban is azt hiszem. kicsit tartok attól, hogy ha véget ér, ha van kitartásom és fogyok is, akkor majd visszahízom a kilókat. de még messze vagyok a végétől is.

üdvözlet neked is Erpé. nagyon ismerős vagy a kép alapján, csak nem tudom honnan. megnéztem a profilodat, nem tudtam megnyitni. hova jártál suliba?én Esztergomba.mintha onnan lennél ismerős.

Kép
Kép
 
 


Sziasztok, gondoltam teszek fel néhány képet a családról.
[img][img]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1172606144.81.jpg[/img] [/img]

Kép
Kép
 
 


Kép Kép Kép Kép Kép Kép itt a Kincső születése után két hónappal vagyok, ekkor 7-8kg-val voltam kevesebb, mint most.[/img]

Kép
Kép
 
 


[img]ez a kép kicsiben lett elküldve, ezért most nagyobban is felteszem.
http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 965.86.jpg[/img] [/img]

Kép
Kép
 
 


Na, ez nem sikerült, de még próbálkozom:)

Kép
Kép
 
 


[img][img]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1172608129.93.jpg[/img] [/img]

Kép
Kép
 
 


Sziasztok, lányok, jó régen írtam már én is! Iagz, néhány nap nálam már sok.

Üdv az újaknak! :)
Évi, örülök, hoyg itt is találkozunk! :) És akkor most megláthatod azt is, hoyg elloptam a Quiche-receptedet és megosztottam a csajokkal anélkül, hoyg engedélyt kértem volna rá. :oops: :P De olyan fincsi volt, hoyg nem tudtam megállni. :) :wink:

Úgy látszik, mindenkinek van egy mumus-napja. :) Én is a gyüminaptól féltem, mert annó, amikor még egyzser belevágtam ebbe a diétába, az volt a legnehezebb. Most nem. Nekem a szénhidrátnap az éhezős napom. Most viszont kirúgtam a hámból (tegnapelőtt) és vacsira úgy belaktam csokikrémes palacsintával :oops: :oops: :oops: , hoyg elfelejtettem az egésznapi éhezésemet a paradicsomszószos spagetti után. :roll: :roll: :roll:

MA húsnapom van/lenne, de nagyon gondolkodom a víznapon. Már esedékes lenne amúgyis valamikor, de nehezen szánom rá magam, mert félek. Ma viszont még nem vagyok éhes, pedig csak kávét ittam.
Arra gondoltam, hoyg délben zöldséglevest innék kockából, esetleg egy kis házi paradicsomlevet is, ezenkívül meg teát, vizet, gyümölcslevet.
Szerintetek tejet lehetne inni? Mert akkor máris nem félnék.

A zöldségnapot én nagyon szeretem. Rengeteg zöldség létezik (90 nap alatt akár sosem muszáj ugyanazt enni) és állandóan variálom mellette a salátákat. Nagyon élvezem a keményítőnapot.

Még egy kérdés. tegnap pl. főztem gulyást. Abból én ma kivehetném a húst, ha mégis a húsnap és nem a víznap mellett döntök? Illetve holnap meghetném a krumplit belőle? Egyáltalán lehet ezt így variálni? mert eddig nem tettem, de jóval egyszerűbb lenne, mert akkor nem kellene a férjemnek mást főzni!

Zsanya, merre vagy? Jelentkezz már újra! Mi a borocskát már megittuk! Még én is ittam. :oops: NA nem sokat, ne félj! Párom üdvözletét küldi, és ismeretlenül is nagyon-nagyon köszöni a fincsi bort! :)

Mamacka, remélem, Áronbaba jobban van! :)

Erhetti, további kitartást! meglátod, az eleje kissé nehezebb, de aztán minden könnyebb lesz. nagyon fontos a pozitív hozzáállás, és az, látom, megvan benned. Nagyon aranyosak a gyerkőceid! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
 
 


Ja, tegnap este 63,6 kg voltam. Szinte 3 kiló a mínuszom. Juhéjjjjjjj! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
 
 


Sziasztok!

Erpé!

Szerintem ez a fogyi nem is megeröltető! Meglátod, ha belejössz pillanatok alatt elfogynak a napok, és már csak azt veszed észre hogy túlvagy 1 hónapon, azután a közepén, és mindjárt itt a vége!
Nálam vannak napok, hetek amikor stagnál a súlyom, ilyenkor jól kétségbe esem, de utána 2-3 kiló is lemegy.


Datolya!

Tejfölt ritkán használok, csak ha muszáj, és nem lehet kihagyni. A főzikhez viszont szója vagy rizstejet használok. A szójatej édesebb, kevesebb zöldséghez jó, a rizstej viszont elég semleges ízű, több dologhoz jó. Inni viszont mindkettő borzalmas! Szerintem!
Erre a témára sajnos elég kevés az alternativa.


Edith!
Én víznapot csak később tartok, mert ez a hónap csak 28 napos, és szerintem késöbbre esik az ideje. Meg amúgy az előzöt is késöbb tartottam, mint ahogy kellet volna.j:lol:

 


Sziasztok!
De sokan lettünk! Éljen éljen!

Hetti
Örülök, hogy így belelkesültél!
Kitartást!
...és akkor sem szabad megijedni ha fogyás után stagnálás jelentkezik! Ez a diéta ilyen... én pl ma is 63 kiló voltam... de biztos lesz kevesebb is... igaz mostanában többet ettem betartva a napokat...
Érdemes lett volna egyszerre csinálni a tesóddal! Úgy szeerintem könnyebb meg ha találkoztok nem kell külön kosztolni... persze én sem egyszerre csinálom Zsanya sógornőmmel! :)

Nekem a protein nap a legrosszabbb állandóan hányingerem lesz evés után nem értem miért... most is émelygek... :(
A kedvencem a szénhidrátnap én nem éhezem... jól be pizzázom! :)

Erpé
Üdv köztünk ! nekem is nagyon ismerős vagy!
Lehet Hettivel valami közös ismeretség :wink:

Jó lenne valami fogyitáblázatot kreálni...

Én itt http://90naposdieta.uw.hu/logout.php? vezetem a súlygörbém... csak nem mindig jön be az oldal...

Kép
Kép
Kép
 
 


Én simán keményítővel sűríteném a főzit!

Krémlevest is szoktam enni keménynapon... azt csak krumplival sűrítem...

Kép
Kép
Kép
 
 


Sziasztok!

Hetti, Mamacka: nem tudom, h honnan ismerhettek. Eredetileg dunaújvárosi vagyok (Esztergomban nem laktam :) ), és tanultam Baján is 2 évig, de most már 12 éve Bp-en élek.
Biztos hasonlítok valakire...
Ja, Mamacka: nyáron 1-2x írtam a 2006 tavaszi topikba, de aztán átvándoroltam a tápszeres babák anyukái közé (Sajnos Samu is kapott tápszert 4 és fél hós korától - kiegészítésként a szopi mellé). Neked lehet hogy onnan vagyok ismerős.
Hetti, a kislányod haja zseniális!

Nálunk ma van szénhidrátnap és megsütöttem a pizzát. Feltét: sok paradicsom és hagyma és gomba és fűszer. Jó lett, remélem, h a páromnak is ízleni fog.

Szirwen, hol veszel rizstejet? Eddig velem nem jött szembe ilyesmi, bár nem is kerestem. De jó az ötlet!

Kola, én nagyon örülnék a 68 kg-nak! Milyen magas vagy, hogy 55 kilóig akarsz fogyni? Én utoljára áltisis koromban voltam e súly környékén, 16 éves koromtól 60 fölött járok (akkor hagytam abba a versenyszerű sportolást).

Edith, én csak örülök, hogy terjeszted a quiche receptjét (nem jogdíjas, nem kell hozzá az engedélyem :) ) Sajnos az alaprecept semelyik naphoz nem passzol, de kissé módosítva a szénhidrátnapot feldobhatja a dolog!
Évi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
 
 


Ismét itt vagyok.
Muszáj közétekjönnöm, és legalább amíg írok, elfelejtem az éhségemet!...... :(
Na, azért nem vagyok még éhenhalva, az a kis langyos leves a délben csodákra volt képes. Mert végülis belevágtam a víznapba. Úgy éreztem, hoyg ma meg tudom csinálni. És lám, már csak vagy 5 órát kell kibírnom. :)
Ittam 2 kávét, kb. fél liter paradicsomlevet és kb. 2,5 dl zöldséglevest kockából. A tejre nem válaszolt senki, d enem baj, inkább nem iszom. Gondolom, nem jó idekeverni most a fehérjét. Jaj, ittam még egy pohár szénsavas ásványvizet, és most még töltöttem magamnak egy pohár szénsavmentes narancslevet. (Cappy-típusú, és cukros. :oops: nem kaptam light-ot.)

Valaki kérdezte, hoyg mit iszunk. Általában teát és ásványvizet iszom, üdítőt nem is nagyon szoktunk venni, de tegnap vendégeink voltak, így meg én dorbézolok ma a maradékból. :oops:

Mamacka, milyen táblázatra gondoltál, hogy benne legyünk az egészen, és számszerűen vezessük a kilókat? VAgy hogyan? Én benne vagyok! :)

regisztráltam én is a megadott oldalra. Majdnem 17 kiló fogyást mutatott várhatóan, bár majd a 30. nap után szerintem normalizálódni fog ez az érték. Ha én 17 kilót fogynék, engem elfújna a szél. Pfujj, asszem nem is tudnék magamra nézni 50 kilósan.

Különben, képzeljétek, nem tudom, ha írtam, hyg van egy terhesség előtti "etalon-nadrágom". Nos, eleinte a combomig is alig tudtam felkínoznui, majd valahoyg feljött a fenekemre (ezek még jóval a diéta előtt voltak) és a diéta elején is felpróbáltam, hát kb. 10 centire volt nyitva elöl a cipzár, és nem tudtam behúzni. MA VISZONT SIKERÜLT!!!!!!!!!!!!!! Igaz, hoyg nagyon szűk még, el nem mernék vele indulni sehová, leülni meg plána nem, de akkor is! Olyan büszke vagyok magamra!!! Egyedüli bánatom, ami néha el is veszi a kedvemet a diétától :( , hogy a férjem nem igazán értékeli. Ő azt mondja, hogy ENGEM szeret, lehetek bálna vagy csinos nő, úgyis én vagyok. Ami persze, megnyugtató, de nem túlságosan önbizalom-építő. :roll: :roll: :roll:

NA, elég mára belőlem, biztos untok már! :P
Kitartás! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
 
 


Mégis itt vagyok, ismét. :P
Évi, én szénhidrátnapra csináltam hagyma-gomba-paradicsom-feltéttel a quiche-t, de abból ami a férjeméből maradt,a császárszalonnás változatból, simán megcsináltam egy protein-napot. Tudom, a tésztája nem igazán illett oda, de végülis egy kis kenyér amúgyis megengedett lenne, és ennek a tésztája nem volt több egy szelet kenyérnél. Szóval, ha majd kívánod, szerintem fehérje-napon meg lehet engedni. Szerintem amúgyis mindenki csal egy kicsit, így vagy úgy. :) :P Nem?

Én már 13 éves korom óta 60-an felül vagyok, egyszer-kétszer voltam lemenve 58-ig, de nem sok ideig. A 60-63 volt az én súlyintervallumom általában.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
 
 


Mamacka, és protein napon a hústól van hányingered, vagy ugyanúgy a tejtermékek és a tojás is kiütnek?
Szerintem a húst nyugodtan elhagyhatod, ha így reagál a szervezeted rá...

Edith, végülis igazad van - amennyiben egy-két szelet megengedett a protein napon, így a quiche tésztája sem szentségtörés.


Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
 
 


Sziasztok!!

Erpé!még mindig gondolkodom, honnan lehetsz ismerős. talán rájövök majd, bár az sem kizárt, hogy tényleg hasonlítasz valakire.

Jó ötlet a görbe, de én még nem merem a súlyomat mindenki tudomására hozni, na jó, lehet hogy merem.:)

nekem ma volt a gyümölcsnap, hát eléggé megeröltető volt, mit mondjak. elmentem délelőtt gyümölcsért, mert elfogyott a banán, a többi gyümölcs meg jól felviszi a savamat. nézegettem mangót, avokádót, de nem mertem venni. féltem, hogy nem fog ízleni. finomak?? megybefőttet is lehet enni, vagy csak ilyen nem eltett gyümölcsöket? nekem könnyebb lenne, ha nem gyümölcsöt, hanem zöldségeket lehetne csak enni. azokat jobban szeretem, de majdcsak belejövök a gyümikbe.

nekem a proteinnap tetszik még nagyon, az holnap következik. szeretem a húst a zöldségekkel. alapvetően elég húsos vagyok, már úgyértem evés szempontjából is. szóval már várom holnapot. azt veszem észre, egészen gyorsan mennek a napok, lassan eltelik egy hét is. És még azért nem bűnöztem igazán.

Mára mindkét gyermekem 38 fokos lázban égett, valószínű elkapták az apától. elvittem őket orvoshoz, de Hála Istennek, nem kell szedniük antibiotikumot. a doktornő szerint nem annyira betegek, csak ha nagyon lázasak lesznek, akkor kell kiváltanunk a receptet.

Erpé! nem lehet, hogy Emmánuel-táborban láttalak a nyáron??

üdv, erhetti

Kép
Kép
 
 


sziasztok, megvagyok, csak nincs időm!

Edith, én is így éreztem, mintha ezer éve ismernénk egymást! jó volt! majd folytköv, meg másoknak is, csak most nem (sem) hagy a kölököcske...
ja, ma reggel, a szénhidrát nap utáni reggel !!!!!!!!!!!!! 64,5 kg voltam! REemélem holnap, a gyümölcsnap után csak 64 leszek.... :roll:
 
 


Erpé
Igen innen is ismerős vagy de valahogy amúgy is... Emma tábor?
Rizstejet kipróbálhatnád Samunál is! (olyan aranyos ez a név! Egy ismerős párnál is így hivják a kicsit )Mi még szopizunk... de gondoltam kipróbálom majd... egy hátránya van az ára :( egyik ismerősöm rizstejet ad a manójának reggel este ill. azzal főzi a tejberizst... :) Állítólag finom... hátha tetszene neki!
Én is a húsra gyanakodtam de ma este csak sajtot meg joghurtot ettem de attól is hányingerem lett... :(
Nembaj a holnapi főtt krumpli majd helyre tesz! :)
Miért mentél el a tavaszi topikból? Téged is ért valami sérelem?

Hetti
zöldségnap is van :wink:
A gyerkőcöknek jobbulást!
Másnap mikor találkoztunk Áron megint hányt... én így utólag a gyerekszobára gyanakodtam azon bellül is az összenyalogatott habtapi lehet a bűnös! :(
A súly miatt ne szégyenlősködj! Annál nagyobb büszkeség lesz a leolvadt kilók száma! És annál gyorsabb és látványosabb is lesz a fogyás!
Én 72-73 kilóvall kezdtem... 165 centimhez... te szerintem magasabb is vagy nem?


A leírás alapján víznapon csak vizet vagy üres teát lehet inni... ez ugyebár egy méregtelenítő nap ezért a leveskocka nem valami nyerő a sok só és E miatt.... a tej pedig csak fehérjenapon iható!
Persze én egyáltalán nem is tartok víznapot könnyen beszélek, de az igazsághoz hozzá tartozik... :wink:


Szirven
Nálam vannak napok, hetek amikor stagnál a súlyom, ilyenkor jól kétségbe esem, de utána 2-3 kiló is lemegy.

Én is így vagyok vele... most éppen a harmadik kört stagnálom! :)
Szerintem sem olyan vészes ez a diéta egészséges...működik és azért aránylag gyorsan telnek a napok... nekem a mai az 54.



Edit
Én is 60 63 szoktam lenni... az esküvőn voltam 58 meg a gimiben...
Igen valami olyasmi táblát kellene szerkeszteni csak nemtudom, hogy kell...vagy egyszerűen összeírni és képként feltölteni?


Elkezdhetjük gyűjteni...

csak azt nemtudom, hogy lehetne ezt valahogy úgy összeszedni, hogy jól átlátható legyen...


nap kiló


0 72.00
2 72.00
3 71.00
5 70.00
9 69.00
13 69.00
17 68.00
21 67.00
25 67.00
29 65.50
33 65.50
37 64.50
41 64.00
45 63.00
49 63.00
53 63.00



Megyek mert a fiúk reklamálnak! :)

Kép
Kép
Kép
 
 


Sziasztok!

Hát igen van zöldségnap is.:)
Az egyik barátnőmnek ikrei vannak, kandidagomba miatt mindenféle diétát kellett tartaniuk, rizstejet kell inniuk most tej helyett pl. megkóstóltam a boltit, nekem nagyon édes volt. mivel 500 ft fölötti az ára, ő úgy főzi 3 órán keresztül rendes rizsből, de úgy elég ízetlen lesz. biztos tesznek hozzá még valamit, hogy a bolti édes legyen. mindenestre nekem nem ízlett nagyon egyik sem, nem hasonlít a tejhez szerintem.

szerintetek mennyi ideig szabad inni csalánteát? a férjem szerint nem lehet sokáig. még nem néztem utána, hátha tudtok róla valamit. nekem tényleg bejött citromlével, egészen üdítő, hidegen főleg kellemes.

erhetti

Kép
Kép
 
 


Erhetti, csalánteát szerintem sem lehet sokáig, valami 1 vagy 2 hónapra emlékszem, mert - talán - a kovasav nagyon felhalmozódna a szervezetben, és nemtudommit okozhat...m ajd megnézem.
De nagyon finom teák vannak még:
- kevés kakukkfű
- vagy apróbojtorján, ha kapsz, az isteni finom!
- vagy hárs,
- v. bodza
- v. kömény-ánizs-édeskömény

mennem kell, folytköv.
 
 


Sziasztok, lejárt a víznapom. És kibírtam. :)

Mamacka, tudom, hoyg csak víz meg vízalapú italokat lehetne inni, de a 0,5l paradicsmolé és a csésze leves ellenére is nagyon büszke vagyok magamra. :D Kivitelezhetetlennek tartottam (magamnál), hogy gyüminap után csakis folyadékot igyak, és mégis megcsináltam. Szerintem az volt a jó benne, hogy nem határoztam el előre, hanem aznap reggel éreztem úgy erőt magamban, hoyg megteszem. És szerintem aki víznapot akar majd tartani, az ne tervezze be előre a napot, mert így sokkal könnyebb lehet. Bár a tanácsom elenére, úgy néz ki (számolgattam egy kicsit a naptárban) hogy a következőt nagypéntekre iktatom be. Amúgy nagyon is aktuális lenne, és még böjtnap is. De azért lehet, hoyg nem pont akkorra fog esni. Meglátom, addig még sok minden történhet. :)
Fogalmam sincs még nekem sem, hoyg hogyan csináljuk azt a táblázatot. Így, ahogy írtad, tulajdonképpen jó lenne. Vagy esetleg csináljunk egy 90 napra beosztott táblázatot és akkor mindig a megfelelő naphoz írjuk a kilókat? Mások is jöjjenek ötletekkel! :)

Rizstej: Évi, bioboltokban lehet kapni, különben nem is fogsz szembemenni vele az utcán! :wink: Én megnéztem, de 4x-ese az ára a tehéntejhez képest. Tudja a fene, hoyg van ezekkel a dolgokkal. Bio, bio, de hogyan csinálnak a rizsből tejet? Mert amint írta valaki, az, amit otthon készítesz az nem ugyanolyan, tehát biztos van valami ipari fortély benne, amibenesetleg nem érdemes annyira megbízni.
Pont ez a téma "nálunk" is, hoyg meddig adjunk tápszert a babáknak? Szerintem akkor inkább tovább tápszerezni, és aztán jöjjön a tej, mintsem szója- vagy rizstejet adni. De ez az én véleményem.
Ami pedig a saját diétámat illeti, annyira nem vagyok tej vagy habarás-függő, hoyg nagyon kívánjom olyan napokon, amikor nem lehet. úgyhogy nálam simán mennek az egyszerűen párolt zöldségek. :)

Erhetti, a csalánteához nem tudok hozzászólni. ami a mangót avokádót illeti, pedig, én mindkettőt szeretem. A mangó az tényleges gyümölcs, savanykás az íze, ha jó érett akkor semmihez sem hasonlítható, de ha még zöldes, akkor olyan kölniízű. :O Az avokádó nem annyira gyümölcs. legalábbis a déligyümikhez hasonlítva. A diéta is inkább a zöldségekhez sorolja, de én a gyüminapot nem tudom csinálni nélküle. Olyan kissé sós-semleges az íze, hasonlít a dióhoz. Én sózom-citromlevezem-fokhagymázom, és így eszem gyüminapon ebédre. Az elmúlt gyümölcsnapon pl. csak felet ettem, és vacsorára, mert ebédkor nem ettem semmit.
a másik felet ma fogom elkészíteni joghurtosan, Szirwen-módra! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
 
 


Mamacka, a 90 napos diéta oldalon hoygan írok be egy következő napot és adatot, mert nem sikerül rájönnöm! :oops: :oops: :oops:
Amúgy az este mértkeztem, és 62,8 kiló voltam. úgyhogy jót tett a víznap, kb. 1 kilóval voltam kevesebb. de ma visszahízok belőle, az tutti.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
 
 


Sziasztok!

Mamacka, Hetti: passzolom ezt a tábort (Emma, Emánuel?), sajnos ilyenről mégcsak nem is hallottam. De most már felcsigáztatok, mi ez tulajdonképpen? Ha jól vettem ki a hsz-ekből, ti onnan ismeritek egymást...
Mamacka: a 2006 tavaszi topikból azért pártoltam el - bár semmi bajom nem volt vele -, mert tápszerdilemmáim voltak szeptemberben (amikor csatlakoztam), és ezekre a tápis topicban kaptam tök jó válaszokat. Aztán egyszerűen ott ragadtam :) Bár kicsit onnan az elején kilógtam :) , mert Samu végülis 8 hónaposan döntött úgy, h többet nem kér szopit, de mint írtam, tápis hozzátáplást kénytelen voltam adni neki 4 és fél hós korától.

Ma gyüminapom van, és éhezek. Ha hazaértem, megcsinálom az avokádókrémet :)

Edith, le a kalappal előtted a víznap miatt!

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
 
 


Sziasztok!
Zsanya! köszi a további tea-tippeket.
Sedith! Hát én nem tudnék (most úgy érzem) tartani egy víznapot, minden elismerésem!!:)
Köszi az avokádó-leírást is, akkor a következő gyüminapon én is megkostolom.
Erpé!
Az Emmánuel-közösség egy Franciaországból indult katolikus, karizmatikus közösség, aminek vannak magyarországi kisközösségei, nagyközössége. nyáron a közi szervez egy tábort általában, bár idén elmarad a városmisszió miatt. ez a tábor Kaposváron szokott lenni 4-5 nap. Ima, programok, előadások stb. én most voltam először, nagyon jó volt.
Ma megint protein-napom volt, reggel méreckedtem, még nem adtam le semmit.
mindkét gyermeknek 39 és 40fokos láza volt éjjel, úgyhogy már antibiotikumot szednek. hát mára már elég betegek és nyűgösek lettek. megyek is, mert felébredtek a 4 órás alvásból.

üdv

Kép
Kép
 
 

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet: