Új privát üzeneted érkezett!

Kriszta!

Marci baba gyönyörű!!! Igazi baba! Nagyon aranyos! Sok boldogságot hozzá!
Lindi
 
 


Lindi!

Köszönjük szépen!

Kriszta
 
 


Sziasztok!

Délután már írtam egy szép hosszút és elszállt minden. :cry:


Köszöjük a jókívánságokat.
Nagyon jól sikerült a hétvége. Szombaton anyukámék, vasárnap anyós pajtásék voltak. Azért két napon, mert 14 embert egyszerre nem tudok hova ültetni.
Adél a tortától teljesen el volt olvadva. Kb 20x kellett gyertyát gyújtani mert állandóan fújni akarta. Még ma is :lol:
Ebéd után kérdezem, kész tortát? Válasz: fújni, fújni...
Kapott sok szép rucit, mesekönyvet és a mire vágyott egy rollert (3 kerekű) olyant mint a Po-nak van (teletabi)
Ezt mondogatta: baba szeee(retne) Po rolli (rollert).


Marci baba nagyon-nagyon szép. Komoly fiatalember.

Edit

Kép

Kép
 
 

 
 

Sziasztok!

Edit!

Itt aludtunk ma anyuéknál, de nem túl jól. Dani sokat nyöszörgött. Viszont elmaradt a délutáni óránk. Gondolhatod hogy örültünk. Még ma is itt alszunk, de ma már kakilt, így talán jobban alszik. Reggel 1/2 7-kor kelt, mert éppen kakilnia kellett. Most fél ötre sikerült kinyomnia.
Adél jól van?

Lindi
 
 


Sziasztok!

Már egy hozzászólásom volt itt, de jó régen :)

Áprilisban megyünk haza, már nagyon várom! Az lenne a kérdésem Hozzátok ezzel kapcsolatban, hogy van-e Kalocsán (már) babaúszás :) Nagyon jó lenne kipróbálni!

Köszi!
Üdv,
Krisztina
 
 


Szia Kriszta!

Én sajnos nem tudok róla, hogy lenne babaúszás. Nincs itt semmi csak játszóház, de ilyenkor mellőzni kell a betegségek miatt. Egyébként jó csak néha túl sokan vannak és nem figyelnek oda a kicsikre a nagyobbak.

Lindi
 
 


Kedves Édesanyák!

Kalocsán minden pénteken 10 órától mozgásfejlesztő tornát tartunk 3 év alatti csemetéknek az Ifjúsági Házban.
Részleteket itt találtok: www.gyerektorna.hu

Az internetes regisztráció egyszeri ingyenes részvételt biztosít!

Szeretettel várunk Benneteket!

Üdvözlettel:
Bartuschek Mónika
http://gyerektorna.hu/
 
 


Sziasztok!

Lindike, meg tudnád mondani, hogy hol van ilyen játszóház és mikor? szerinted a kislányom 7-8 hónaposan nem lenne ehhez még kicsi? vagy vannak babák is?

Bamo, ha jól sejtem a kislányom kicsi még ehhez (most lett 6 hónapos).
babaúszást nem csináltok? :)

Üdv, és kellemes hetet,
Krisztina
 
 


Sziasztok!


Bamo!

Engem érdekel a torna szerintem majd elmegyünk lehet most pénteken is.

Kriszta!

A játszóház a gyerek rendelővel szemben van. Keddenként, csütörtökönként du-án 3-6-ig, meg délelött is van, de azt nem tudom mikor. Meg szombaton délelött is valamikor.
Mi már voltunk úgy 9-10 hónaposan, de nyugottan hozd el, mert le lehet ültetni, vannak csecsemőjátékok is, persze ha nem aggódsz, hogy mindent a szájába vesz. (Mi nem aggódtunk.)
Dani azóta szeret gyerekek között, nem félős, pedig visszahúzódóbb a természete, de a gyerekektől nem fél.

Lindika
 
 


Sziasztok!

Lindika, köszi a tippet. Majd május első hetében leszünk Kalocsán hétköznap is, akkor előfordulhat, hogy elmegyünk. Bár nem ismerek senkit... Lehet, hogy addig megpróbálok egy barátnőt összeszedni, hogy legalább ne egyedül menjek :)
Már ülni tud Veronika, és nem zavar, ha mindent a szájába vesz. Legalább erősödik az immunrendszere :)

Dani mennyi idős? Ne haragudj, nem olvastam utána...
Esetleg találkozhatnánk ebben a játszóházban :D

Üdv,
Krisztina
 
 


Szia Kriszta!

Dani két éves és Adéllal (Ditke75)nagyon jó barátok. Megadom a telefonszámom és ha itt jártok nyugottan hívj fel, sőt ha még nem vagytok de lenne kérdésed akkor is. Az az igazság, hogy mi ha szép az idő inkább a városban csavargunk, de így van vele a legtöbb kismama, mert délutánonként tele van a sétáló kisgyerekes anyukákkal. Ott akarva akaratlanul lehet ismerkedni. Az én gyerekem ma is összehaverkodott egy kisfiúval, mert Adélék nem tudtak feljönni a városba, de egyébként is megtalálják egymást a gyerekek.

06-70/387-94-27-ezen nyugottan hívj!

Holnap elmegyünk megnézni a tornát.

Lindi
 
 


Sziasztok!


Ma voltunk az első "tornán". Adél nagyon élvezte, Dani nem különben.
Köszönjük mégegyszer. Nagyon jó volt.

Végre sikerült elaltatni Adélt(lehet , hogy elfáradt a sok ugra-bugrában), így Melinda tudunk sétálni délután!

Üdv!

Edit

Kép

Kép
 
 


Sziasztok!

A torna tényleg jó volt. Igaz Dani inkább szaladgált mint csinálta volna a gyakorlatokat, de legalább gyerekek között volt. Azt mondták az első alkalomtól ne várjunk sokat.

Edit!

Sajnálom a pelust, de estére a harmadik kaka már elég lágy lett és kifolyt. Nekünk mindegyikkel ez a bajunk, csak a liberó jó. Persze, hogy a legdrágább.

Lindi
 
 


Sziasztok!

Lindike, köszi a telszámodat! Majd hívlak! Úgy néz ki, hogy április 29-től május 5-ig leszünk Kalocsán :) Veronika addigra már 8 hónapos lesz! (Milyen óriási már!)
És nagyon szívesen találkozom Veled/Veletek!

Talán nyáron, amikor megyünk haza, már a tornán is részt tudunk majd venni.

Lehet, hogy az uszodát is kipróbáljuk majd :)

Addig is üdv,
Krisztina
 
 


Sziasztok!

Mi ez a pangás már megint? Talán a jóidő? Bár most éppen hideg van és fúj a szél, legalábbis Kalocsán.

Dani ma este egész jól aludt. Már furcsa, ha végigalszik egy éjszakát. Most kezd el egyre többet beszélni, de még nem minden érthető.

Írjatok!

Lindi
 
 


Sziasztok!

Lindi, nagyon jó lehet, ha végigalszik a gyerek egy éjszakát :) Nem is tudom, milyen az, hogy végigaludni nyugodtan egy éjszakát... Csak azt tudom, hogy az a normális, ha háromóránként ébredek egy üvöltő gyerekre :)

A pelenkával kapcsolatban, mi Pampers-t használunk, bár csak éjszakára. Mert akkor csak pisi van, kaki nincs :) Nappalra mosható pelust adok a gyerekre. Semmi gond vele, csak gyakrabban (két óránként max) cserélni kell, mert két pisi, és megtelik. Nem engedi nagyon ki a kakit sem, olyan ilyen szempontból, mint a papírpelus.
És észrevettem, hogy szemetünk sincs annyi :D

Kalocsán tudjátok, hogy hol a legolcsóbb a pelus?
Van még a baba-mama használtruha/használtcucc bolt a rossman utcájában? Hová érdemes elmenni gyerekruhákat olcsón turkálni?

Nagyon várom már, hogy otthon legyünk! Már csak két hét!
Majd hívlak, Lindi!

Üdv addig is:
Krisztina
 
 


Sziasztok!

A végigaludt éjszakáról már nekem is egyre halványabb képeim vannak. Dani ma egész éjszaka hívogatott és azt akarta, hogy mellette aludjak. Ráadásul ma sulink van (épp onnan írok) és már igencsak kezdek fáradni.
Van még egy-két turi Kalocsán, de erről én nem tudlak tájékoztatni, mert szüleimnek babaruha boltjuk van így mi nem járunk turiba. Szerencsére egyenlőre elég sok ruhát kap.

Nem tudom mi van a többiekkel?

Lindi
 
 


Sziasztok!

Ismét voltunk "Bukfenc" tornán. Ismét nagyon jól sikerült.
Adél kevésbé (nem akar aludni) én nagyon elfáradtam.

Végigaludt éjszaka????? Az meg mi....?
Adél ismét akciózott éjjel. Gondolom rosszat álmodhatott, hiszen sikítozva és zokogva ébredt és persze ismét köztünk aludt. Mi persze megint fáradtan ébredtünk.


Pelus: Mi most a Tesco-s (lila) pelust használunk és nagyon jó. Szerintem nagyon hasonlít a Libero-ra. Nagy csomagos (50db) és most 1999.- Gumis a derékrésze, nem folyik ki a cuccos. (legalábbis nekünk nem). A Pampers nekünk nem vált be. Adél nyakig kakis volt (derékrésze nem gumis).


De jó ez a fősuli..... Lehet netezni....

Turi:
Az angol turikat nem tudom, de a régi mackó közben(amiről Te is írtál Taram) az működik és ki lehet fogni egy-két jó cuccot. Én oda adom le a lánykám kinőtt ruháit.


Pusz mindenkinek!

Szép napos hétvégét mindenkinek!


Edit

Kép

Kép
 
 


Sziasztok!

Régen írtam, most itt az ideje. Eddig is olvasgattam néha a hozzászólásokat, de mivel minket csak a szülés kötött Kalocsához nem tudtam beleszólni. Marcika már 3 hónapos, és végig alussza az éjszakát. Nálunk 9 körül van fürdés, utána vacsi, és reggel 6-7-ig alszik. Mikor hogy. Ennek persze az az ára, hogy nappal csak itt-ott alszik 20-20 percet. Illetve ha tologatom a babakocsiban, akkor órákig bír aludni. Így naponta több órát sétálunk. Azt hiszem tényleg szerencsém van. Egyenlőre. Aztán majd később kiderül. Marcika egyébként nagyon kiegyensúlyozott, sokat gügyög, és már hangosan kacag. Kb. 6 kilós lehet. Naponta 5-ször eszik általában, 180-200 gramm tápszert.

Mi most liberót használunk. Pamperssel kezdtünk, de az nem jött be. Olvasva Edit sorait, lehet, hogy kipróbáljuk majd a Tescóst is.

Nálunk anyukám jár turizni. Hihetetlen édes cuccokat hoz. Túrt már Umbro anorákot, szerintem vadi új. Kabátot, pulcsikat, nadrágokat. Kiskőrösön a piacnál van egy angol turi, ott vannak a legjobb cuccok. Ha Kalocsán van angol, biztosan ott is hasonló a színvonal.

Mára ennyit, igyekszem figyelni a történéseket, bár nap közben minden időmet leköti a kismanó. Ha sikerül teszek fel képet.

Sziasztok

Kriszta Kép Marcika
 
 


Szia!


Hűűűűű, mekkora már Marci. Nagyon szép kisfiú. :D
Adél is így indult, hogy 3 hetesen már végig aludta az éjszakákat, és napközben csak a babakocsiban volt hajlandó aludni. Ha sütött a nap, ha fújt a szép, ha esett az eső, vagy a hó, ha azt szerettem volna, hogy aludjon bizony menni kellett.
Szerintem a szomszédok, vagy akik láttak lököttnek néztek. De sajnos ez a mai napig így van. Déli alvás csak babakocsiban vagy az autóban kivitelezhető.
Lehet, hogy átugrok Kiskőrösre, ha az annyira jó turi. Mikor érdemes átmenni?

Egyébként Kiksőrösön a Nike boltban ami a kereszteződésben van Kalocsa felől. Nagyon jó kis akciók szoktak lenni gyerekholmikra(cipő (Marcinak való csupa pihe-puha csoda pl.), melegítő). Volt amit 50%-kal olcsóbbak voltak! Érdemes benézni.


Marci próbálkozik már az átfordulással?

Hirtelen ennyi.
Többiek?

Kriszta!
Nagyon szép lesz a házatok!Kirus nem semmi kiscsaj , hogy betolat az ágy alá.


Edit

Kép

Kép
 
 


Sziasztok!


Kriszta!
Marci baba nagyon szép kisfiú és ezek szerint szerencséd is van vele alvás terén. Nálunk Dani fél éves koráig éjszakánkét üvöltött, nappal alig aludt, de azóta megjavult az alvókája, mert ő szól délután meg este is hogy menjünk aludni. Igaz ott kell mellette feküdni míg elalszik, meg elötte meg szoktuk beszélni a nap eseményeit, de utána aránylag jól alszik. Éjszaka 2-3-szor felkell, de most csak annyi hogy cumi be, plédi kezébe és alszik tovább.


Voltunk ma mi is tornán. Egyre jobban élvezik szerintem. Dani már próbálja azt csinálni amit kell, de ha a játékokat lehet kipróbálni mindegyikkel ő akar játszani, csak a tölcsér nem jön be, mert abban fél.

Mindenkinek szép napot!

Lindi
 
 


Sziasztok!

Köszönjük a dicséreteket, nagyon büszkék vagyunk a kisfiunkra, de ezzel mindenki így van. Kár volt dicsérnem Marcikát. Az elmúlt napokban kb. 10-szer keltem hozzá éjszakánként. Tea, cumi, aztán alszik tovább. Nem tudom mit csináljak. Remélem ez csak átmeneti. Már régen nem eszik éjszaka, de lehet, hogy vissza kell térnünk rá. Estére annyira elfárad, hogy elalszik evés közben. Lehet, hogy megéhezik éjjel?

Angol turi: A piacnál van, hétfőn érdemes, akkor hoznak új cuccokat, bár akkor a legdrágább. Minden nappal olcsóbb, ahogy halad a hét. Tehát szombat a legolcsóbb, de addigra kiválogatják. Ez persze csak a kilós cuccokra vonatkozik. Vannak darabosak is. Azok között mindig találni jó dolgokat.

Üdv mindenkinek, és Kellemes Húsvéti Ünnepeket!

Kriszta
 
 


Hello csajok!
Újra visszatérek, ma végre + teszteltem!
Nagy az öröm. Remélem, nem lesz semmi baj.
Sziki majd most már kihasználom, hogy kérdezhetek tőled. Áll még az ajánlat?

vhencsi
Kép
 
 


Sziasztok!


Hencsi gratula a + tetszthez. :D

Mindenkinek kellemes húsvéti ünnepeket kívánok!
Fiúknak sok piros tojást, lányoknak sok locsolót.

Edit

Kép

Kép
 
 


Sziasztok!

Kedves Hencsi!

Gratulálok a teszthez, remélem minden rendben lesz veletek. Írj, és kérdezz bátran a kórházzal kapcsolatban, ha tudok, válaszolok. Bár mi csak a terhesség utolsó heteiben jártunk oda, mert az első vizsgálatokat még Halason végezték, a havi orvosi vizsgálatra pedig magánrendelésre jártam. A lényeg azonban úgyis a szülés, arról pedig tudok írni.

Készítettem Marcikának vonalzót, de nem sikerült feltenni az oldalra. Segítene valaki? Előre is köszi.

Üdv

Kriszta
 
 


Sziasztok lányok!

Itt még nem jártam, de most olyan témával foglalkozom, amiben remélem tudtok nekem segíteni.
Van-e köztetek olyan akinek óvodás gyereke van?
Adatokat gyüjtök az óvodai étkeztetés díjáról de legfőképpen a minőségéről. Egészen pontosan azt szeretném tudni, hogy mennyit fizettek a menzáért és főleg, hogy miket kapnak enni a kicsik. :?:
Szeretném ugyanis elérni, hogy egészségesebb ételeket egyenek gyermekeink az oviban és az iskolában.
Az én kislányom kiscsoportos ovis és teljesen ledöbbentett minket, hogy mit kénytelenek enni egész héten nap mint nap. :evil:
Mert ugye a hét napból ötöt ott töltenek és nem mindegy mit esznek.
Ha van köztetek olyan aki tudna segíteni, hálás lennék ha írna.
Jó lenne ha néhány heti étlapot is kaphatnák összehasonlítás képpen.
Akár priviben is jöhet az infó ha nem akarja közzé tenni a dolgot.

A címem: szilagyicili@citromail.hu

Szeretnék minnél több oviról informálódni. Légyszi segítsetek!
A témát egyébként már feldobtam a babanetre aki akarja megkeresheti ott bővebben kifejtettem a problémám.
A főoldalon a GYERMEKNEVELÉS című topikban a legutolsó téma az.
Ott már kaptam néhány választ de főképp a környékünk érdekelne, úgyhogy ide is vissza fogok nézni sűrűbben.
Előre is köszike.

Szép napot MINDENKINEK!
Cili.
 


Sziasztok!


Mostanában nem nagyon jártam erre, mert vártam, hogy bekössék nálunk is a netet. És végre elkészült!!! :)

Küldök pár képet Daniról: Kép Dani Kép Dani és unokatesója Óbányán

Mi húsvétkor Óbányán voltunk és nagyon élvezték a gyerekek. Sétáltunk, tüzet raktunk, sütöttünk nyárson... nagyon jó volt.

Hencsi!

Gratulálok a leendő bébihez, jó egészséget a terhesség alatt és persze utána is, majd tájékoztass minket a fejleményekről!

Lindi
 
 


Köszi csajok!
Jövő pénteken megyek vizsgálatra, akkor kiderül minden rendben van-e.
Kár, hogy ebben a topikban nincs nagyobb élet. De hátha egyszer beindul.

vhencsi
Kép
 
 


Sziasztok!

Henni szorítok, hogy minden rendben legyen!

Sajna tényleg elég kihalt a topik, de reménykedjünk. :D

Sziki!

Hogy van Marcibaba?

Lindi

[/url]
 
 


Sziasztok!

Helló Lindi!

Köszönjük az érdeklődést. Marci baba jól van. Már 7 kiló. 28-án lesz 4 hónapos. Pár napja újra végigalussza az éjszakát. Egyszer sem kel fel. (Csak el ne kiabáljam)

Nagyon cuki az a kép Daniról. Igazi vagány kölyöknek látszik. Gondolom olyan is.

Nálunk nagyrészt egyformán telnek a napok. A délelőtt gyorsan elmegy. Tízóraira már egy fél reszelt alma lecsúszik. Délután séta, vagy alvás a teraszon. Aztán várjuk haza apát. Estére úgy elfárad, hogy gyorsan elalszik.

Apropó. Folyton fel akar ülni. Mikor lehet a babakocsi támláját kicsit feljebb emelni? Az átfordulás még csak félig sikerült. kicsit segíteni kell, de szorgalmasan gyakorolunk.

Helló Edit!

Voltál Kőrösön turizni?

Sziasztok

Kriszta
 
 


A vonalzó még nem sikerült, pedig azt hittem rájöttem hogyan kell. Még próbálkozom.
 
 


Talán most.

Kép
 
 


Sziasztok!

Kriszta!

Szerintem nyugottan ültesd fel a babakocsiban, ha több fokozatban lehet állítani a háttámlát, úgy középre. Dani három hónaposan nem akart megmaradni a babakocsiban és én is kicsit felültettem, utána már semmi gond nem volt vele. Mikor elaludt lefektettem.
A fordulással jól haladtok, talán mi is négy hónaposan fordultunk, de utána állandóan és vigyázni kell nehogy leesen.

A vonalzóban nekem is adhatsz tanácsot, bár nekem még időm sem volt megnézni, hogy hogy kell.

Lindi
 
 


Sziasztok!


Melinda!
Hogy sikrült a lakás avató? Bizti jó volt kicsit kimozdulni otthonról.
Adél alszik, így most végre sikerül ide is eljutnom.

Adélt is felültettem picikét, legalább kilát a babkocsiból Marcika, így kicsit tud nézelődni.

Adél 3 hónaposan már hasra fordult. Nem is volt semmi gond addig amíg sikerült egyszer vissza is fordulni. Párszor leesett a franciágyról. Azt hittem csak hasra tud fordulni....tévedtem. Egyszer csak elkezdett gurulni mindenfelé.

Sajna még nem jutottam el Kőrösre, de szerintem nem is fogok már.
2 hét van még a jó világból, utána megyek vissza dolgozni. :cry: Még előtte ki szeretnénk festetni (apukám festő).


Megyek, ébredezik Adél!

Puszi mindenkinek!


Edit

Kép

Kép
 
 


Sziasztok!

Megint nagy a pangás errefelé.

Edit!

Jó volt a lakásavató, a fiúk kicsit berugtak.

Lindi


Kép
 
 


Sziasztok!

Kicsit elkalandoztam innen. Elvont az iwiw. Keresem az ismerősöket, kevéske szabadidőmben.

Mi van Hencsivel?

Mi jól vagyunk. Már krumplit is eszünk almával. Hamarosan elkezdjük a sárgarépát is. Eddig mindent megevett Marcika. Nagyon szereti a hasát.

Edit! Kész a festés? Biztosan szép lett.

Kicsit megemeltem a babakocsi támláját, így végre nem ordítva sétálgatunk a városban. A védőnő szerint is lehet így, csak ne hosszú időre.

Mára ennyi. Sziasztok!

Kriszta

Kép
 
 


Sziasztok!

Olyan gyorsan telik az idő, Marci baba már 4 hónapos, most született. Nem semmi.

Edittéknél vége a festésnek, ma vitték haza apukáját, de majd biztos elmeséli, ha lesz ideje.

Jövő héten megyünk beíratni a gyerekeket oviba. Olyan furcsa!

Lindi

Kép
 
 


Sziasztok!

Igen vége a festésnek és ide is jutottam.
Aput ma vittük haza és egyúttal az Anyáknapját is elintéztük Solton.
Adél is vitt pici csokor pünkösdi szegfűt és adta a dédinek+ a mamának is. Közölte Anyáknapjára. De nagyon aranyos volt a dédi is és a mama is elpityeredett.
Festés végre kész!!!
Nagyon szép lett (legalább is nekünk nagyon tetszik).
Az előszoba és az emeleti folyosó napraforgó sárga, narancsos, pirosas bordűrrel.
A hálószoba egyik fala (ahol a franciaágy áll) bordó, a többi sötét rózsaszín. A hálószobbán a függönyünk volt ilyen színösszeállítású.
Az ajtók lettek még mázolva.
Szóval kész.
Adél nagyon örült, hogy végre történik itthon valami. Aszisztált volna, ha engedtük volna. De a papát esténként befogta játszani. Mesekönyv olvasás, hintáztatás, játék vasalóval vasalás, ta főzés... stb.
Nagyon egyhullámhosszon vannak a papával. Most délután, amikor felébredt megint a papát kereste.

Adél hétfőtől bölcsis, majd írok hogyan telnek a napjaink...

Hirtelen ennyi.
Puszi mindenkinek!
Melinda!
Hétfőn csörgök!

Edit

Kép

Kép
 
 


Sziasztok!

Nézegettem a régi fényképeket és gondoltam felteszek egyet melyen a két jóbarát Dani és Adél látható:

Kép

Lindi

Kép
 
 


Sziasztok!

2 hét beszoktatás után tegnaptól bölcsis Adél. Én pedig tegnaptól dolgozom.

Hihetetlen de az első "éles" napon minden rendben zajlott.
Az időközben szobatiszta lett kislányom 1x sem pisilt be, minden a biliben landolt. Evett, ivott, jó volt, játszott és a mi hatalmas itthoni problémánkkal, az alvással sem volt semmi gond. Lefeküdt a többiekkel és 2 órát aludt.

Pusz mindenkinek!

Edit

Kép

Kép
 
 


Sziasztok!

Edit!

Nagyon jó hogy Adél így veszi az akadályokat. Elfelejtettem tegnap megkérdezni, hogy nem ragaszkodik jobban hozzád esténként? Tudom tegnap apás volt.


Danival ma elindultunk délután a városba nagyautókat nézni bicajjal. Mire felértünk elborult, dörgött, így irány haza, Dani meg magyarázott végig, hogy brümi. Így visszamentünk autóval a Penni elé és onnan nézte egy órán keresztül az autókat.

Kicsit pang ez a topik, nem tudom mi van a többiekkel?

Lindi

Kép
 
 


Sziasztok!

Edit!

Gratula a bölcsisnek. Ezek komoly akadályok. Te hogy bírtad? Az egyik ismerősöm szerint neki nehezebb volt mint a gyerkőcnek.

Mi jól vagyunk. 28-án leszünk öt hónaposak. Mivel nem szopizunk, hamarabb el kellett kezdeni a hozzátáplálást. Így Marcika ebédre már főzeléket eszik. Krumplit, sárgarépát, almát, sütőtököt és persze ezek kombinációit. Eddig mindent szépen megevett. Uzsira pedig almát kap, néha egy kis banánnal. Egyedül a paradicsomos krumpli nem izlett neki. Igaz az bébiétel volt. A sütőtökön kívül a többit én készítem neki.

A ti csemetéitek hogy bírják ezt a meleget? Nekünk főleg a viharok előtt rossz. Valamelyik nap egyáltalán nem volt hajlandó aludni, aztán jött a vihar, lehűlt a levegő, és este fürdés előtt még aludt két órát. Volt nyűglődés.

Mára ennyi. Sziasztok

Kriszta
 
 


Elfelejtettem a vonalzót.

Kép
 
 


Sziasztok!

Kriszta!

Örülök, hogy végre hallok felőletek! :D Nagyon jó hogy Marcibaba így elfogad mindent. Már öt hónapos? Hogy rohan az idő! :(

Dani jól viseli a meleget, mert ma is a zuhi elött aludt majd 4 órát. De egyébként is tavaly nyáron akkor aludt a legjobbakat, mikor dög meleg volt, mert akkor nem kellett takargatni. 8) Most hálózsákban alszik, de már 24-25 fok van lehet melege van éjszaka. Bár a mai zuhi után gyorsan kiszellőztettem és kicsit lehűlt, de még nem mertem kivenni a zsákból éjszakára, mert nagyon sokat mocorog. Majdnem minden reggel teljesen megfordulva ébred, még csodálkozom hogy nem sikerült lemásznia az ágyról.

Edit!

Voltunk ma is tornán. :lol: Dani már 9-kor egyfolytában sorolta, hogy tona, tona. 4-en voltunk összesen, de így is jó volt. Még a jövő héten lesz, aztán csak szeptemberben.
Tegnap meg képzeld fürdött anyuéknál a medencében! 25 fokos volt, nekem hideg, de azt mondta ő nem fázik. Teljesen kiakadtam, tudod tavaly alig akart belemenni, most meg "még, még", nem tudtuk kivenni.
Még a csónakba is beleült, és anyu húzta. Nagyon tetszett neki. Lehet idén kis vizikacsa lesz!
Mindent utánoz, ha mondok neki valamit, mondja ő is. Persze még hiányoznak betűk, de nagyon belendűlt most.

Adél és a bölcsi? :wink: Még mindig minden rendben? Kár hogy múltkor nem akart itt maradni, mert Dani kereste késöbb, játszott volna vele.

mindenkinek szép hétvégét!

Lindi


Kép
 
 


Sziasztok!

Melinda!
Vizsga meg volt? Hogyan sikerült?
Holnap lesz gyereknap a városban, nem tudod? Jó lenne már egy kicsit beszélgetni. A múltkorinál kicsit bővebben.
Amióta Adél bölcsis lett, azóta ismét az árnyékommá vált. Teljesen kisajátít. Engem is meg az apját is. Csak velünk akar lenni. Valahol megértem. Reggel 1/2 8-tól délután 4-ig nélkülen(-lünk) Furcsa lehet neki, hiszen idáig sülve-főve együtt voltunk.


Jó lehetett a torna. Nekem nagyon hiányzik, de Adélnak is, hiszen amiket ott tanult (mondókák, énekek) még a mai napig minden nap többször énekelve ill. mondva vannak.
Adélt én vékony hosszú ujjú pisziben ill. nadrágban altatom, éjjel többször felkelve, hogy betakarom, de szerintem kb 10 percig van rajta a takaró, de szerintem nem fázik, hiszen én rövid nacis, trikós pisziben takaró nélkül alszom és dög melegem van.

Ugye megmondtam, hogy Dani is egyik napról a másikra elkezd beszélni. Napról napra egyre többet.
Gratula a pancsihoz. Most én is el tudnám viselni.
Adél alszik, persze most is az autós verzióval sikerült. Már 1/2 1-kor majd le csukódtak a szemei, de hiába mondtam neki, hogy mutassa meg, hogy a bölcsiben hogy alszik, de mereven elzárkózott tőle. Mondtam neki, hogy elmesélem Éva néninek, hogy nem alszik(bölcsis néni) azt mondta neeeee.

Marci már 5 hónapos, aztaaaaaa, mintha most született volna. Nagyon ügyesek vagytok a nyamizással is.


Üdv!

Edit

Kép

Kép
 
 


Sziasztok!

Edit!

A vizsgáról ne is beszéljünk. Tiszta ideg voltam ma. Megszivatott a tanár minket, de rendesen. Még órán elmondta milyen kérdések lesznek, évszámok, felsorolás stb. Megadott vizsga elött másfél héttel 31 kérdésből álló tételsort. Kidolgoztuk, tanulgattuk, erre a vizsgán feltett 8 kérdést, amiből kettő volt a tételsorból, kettő olyan volt, hogy feltett állításoktat és mind igaz, vagy csak ez a kettő, vagy egyik sem, stb, szóval ha egyet nem tudtál rossz az egész feladat, a többi kérdés meg olyan volt, ami még a könyvben sem volt benne, nemhogy a tételsorban. Ráadásul a tanár el se jött a vizsgára, beküldött maga helyett két embert, akik azzal kezdték, hogy mindenki tegye le a táskáját a tábla elött és ültetés névsor szerint. Puskázásról ne is beszéljünk. Szóval, remélem meglesz az első kettesem. :(

Jobb téma!
Ma egész nap anyuéknál voltunk, mert jöttek nagynénémék Pestről. Dani megint pancsizott, futkározott, játszottak, csak nagyon sírós volt ma. Állandóan elesett, meg mindenért sírt. Igaz 4. napos kakisok voltunk, lehet ezért is volt nyűgi. Kicsit le is égtem, Danit is megkapta a nap, pedig folyton kentem.

Holnap nem tudom lesz-e gyereknap, nem hallottam róla. Terveztük, hogy kimegyünk Orbán napra, de végül lebeszéltem magam, mert ha ilyen meleg lesz, akkor igazán nincs értelme nyúzni a gyereket.Ha van kedvetek délután felmehetünk fagyizni egyet a városba, vagy ki a Dunára! :D

Dani tegnap 4 órát aludt délután, ma anyuéknál, csak két és felet, de folyton kiabáltak így csodáltam, hogy annyi is sikerült. Endre lagzis, majd hajnalban jön csak haza. :(

Telefonálok holnap, ha felébredt Dani!

Lindi

Elég béna lett ez a vonalzó :(
Kép
 
 


Kedves Mamák,

Bocsánat, hogy ismeretlenül zavarlak titeket, de mivel régi „topicoló „ vagyok, kislányommal való terhességem óta, ezért merem veletek bátran és örömmel megosztani, hogy megnyitottuk a www.biofalva.hu webáruházunkat. Csupa csupa egészséges étel, naturkozmetikum, babaápolás, kényeztetés a babának és mamának. Kislányunk inspirált az egész létrehozásához, mivel neki nagyon nehezen vadásztam le ezeket az egészséges dolgokat.
Ha van kedvetek nézzetek be hozzánk. További szép napot kívánok mindenkinek.
Johanna


Sziasztok!

Front van még mindig? Az én gyerekem tiszta gyagya volt ma is.
Reggel apával elmentek bicajozni, de nem láttak nagy autókat ezért hazajöttek. Dani ordított mint a sakál. Végül elvonult 3/4 11-kor aludni, de már délben fent volt. Ez ránk nem jellemző.

Délután kivittük a Dunára. Tavaly a homok elött megállt és egy lépést se előre. Idén már bele a hideg vízbe, trappolt az iszapban, homokban, nagyon élvezte. :D Csak sajna jött a vihar és haza kellett jönni. :(

Edit!

A bicajt nem, de a versenyautót tekeri. :) Csak hát persze megint az eső miatt nem tudta megmutatni nekem, megint jött az ordítás. 7 óra és fürdünk, szerintem 8-kor már aludni fog.
Most éppen a kádban esett el apja mellett és azért ordított.

Lindi

Kép
 
 


Sziasztok!

Örömmel újságolom, hogy kis örökmozgóm végre egyedül átfordult. Pontosan 5 hónaposan.
A nappali alvás nálunk kicsit problémásabb. Csodálkozva olvasom, hogy Dani délután 4 órát alszik. Marcika összesen nem alszik annyit nappal. HA 1-1,5 óra összejön egyhuzamban, az már nagyon jó. Egyszer-kétszer aludt talán 2 órát. Persze legtöbbször már magában is eljátszik. Olyan édes, ahogy gagyarászik. Hempereg a szőnyegre terített pléden. Közeben azért csinálhatom a dolgom. Sokat nevet, főleg az apjának. Ő a mindene. Olyan jó őket együtt látni.
Befejezem, mert amíg alszik, még ezt-azt meg akarok csinálni.
Sziasztok

Kriszta

Kép
 
 


Sziasztok!

Tegnap(hétfőn) anyuéknál voltunk, Adél nem akart volna a kocsiból kiszálni. Csak 4-en könyörögtünk neki, hogy száljon már ki.
Nagy nehezen kikászálódott. Azután igen csak felélénkült. Mamát is nagyon mozgósította. Adél biciklizett a mamának pedig versenyt kellett funi vele. Anyu délutánra igencsak kipurcant. Igaz Adél délben csak 1 órát aludt.
Hozzáteszem szombaton este 1/2 11-kor aludt el. :(
Hétfőn reggel már 1/2 7-kor ébredt. Hétfőn este azután 1/2 8-kor elaludt és reggel bölcsibe induláskor alig bírtam felébreszteni.
Szerencsére most nincs semmi hiszti, de Dani biztosan ezt a fura időt érezte nem?


Marcinak gratula az átforduláshoz. Én is hogy örülem neki (de régen volt). Vigyázz, mert olyan gyorsan el kezd majd forogni, Adél párszor leesett a franciágyról. Azt hittem csak hasra tud fordulni, tévedtem....
Adél sem volt nagy alvó. Volt olyan nap, hogy napközben 20 percet aludt. Kicsit ki voltam én is.
Hidd el napról napra változik. Most napi 2 órát alszik minden nap.
Az éjszakát is végig alussza.

Ma kicsi sírással indultunk a bölcsiben, hiába 3 hap hosszú volt. De napközben semmi gond nem volt. Reggelizett, tízóraizott, ebédelt, aludt, játszott , pisilt...
Szóval csupa jó.


Üdv!
Edit

Kép

Kép
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: